C n Pr Concrete Projects ApS Rådgivende Ingeniører

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "C n Pr Concrete Projects ApS Rådgivende Ingeniører"

Transkript

1 C n Pr Notat Knebel 21. januar 2015 Bygherre: Opgave: Udført af: Tønder Kommune, Arrild Svømmehal Gennemgang af eksisterende vandbehandlingsanlæg med henblik på vurdering af anlæggenes kapacitet. TBS Baggrund Dette notat er udarbejdet ifølge aftale med Henrik Mølholm, Tønder Kommune og Eigil Mogensen fra Arrild Svømmehal. Notatet er udarbejdet med særligt henblik på at vurdere de eksisterende vandbehandlingsanlægs kapacitet og vurdere hvorvidt det vil være nødvendigt og/eller hensigtsmæssigt at udskifte disse inden for en kortere årrække. Gennemgang af eksisterende anlæg Der er 3 vandbehandlingsanlæg ved Arrild Svømmehal som henholdsvis betjener elitebassin, øvebassin, børnebassin og spabad. Elite- og øvebassin har fælles vandbehandlingsanlæg. Generel kommentar til vandbehandlingsanlæggene Store dele af vandbehandlingsanlæggene stammer fra opførelsen af svømmehallen i 1978, dvs. at flere af komponenterne i dag er utidssvarende og ikke muliggør en hensigtsmæssig drift af anlæggene, herunder tænkes særligt på de (små) grovfiltre uden gennemsigtigt låg, samt de store sandfiltre ikke er tilstrækkeligt høje til at op en tilstrækkelig sandhøjde i filtrene. Flere af sandfiltrene har rustudfældninger i bund og top af filtrene, hvilket indikerer at disse ruster, til trods for at de er forsynet med katodisk beskyttelse. Flere af vandbehandlingsanlæggenes komponenter og deres placering medfører et unødvendigt effektoptag af pumperne, idet undersøgelserne har vist at anlæggenes indre modstand er unødvendig stor. Elite- og øvebassin: Temperatur 27 grader. Vandbehandlingsanlægget til bassinerne er udført med 2 stk. Ø2500 sandfiltre, samt et Ø1200 kulfilter. Fremløbsledningen til svømmebassinet er Ø250, og returledningen fra udligningstanken til grovfilteret er Ø200. C:\Users\TBS CONPRO\Dropbox\Arrild svh\notat Arrild svømmehal Tønder kommune vandbehandlingsanlæg Udkast.docx ConPro Telefon : Holmbjergvej Knebel tbs@con-pro.dk Danmark CVR nr. :

2 C n Pr Side 2 Hovedpumpen er med frekvensstyring og kører med høj drift om dagen og lav drift uden for åbningstid. Pumpens mærkeseddel angiver ikke pumpens effektoptag men på frekvensomformeren er pumpens effektoptag aflæst til 12 kw ved fuld drift (flow målt til 220 m 3 /t). Det regningsmæssige flow gennem sandfiltrene kan være 2 x (2.5 m) 2 /4 x 3,14 x 20 m/t = 196 m 3 /t. Det regningsmæssige flow gennem kulfiltret kan være 1 x (1.2 m) 2 /4 x 3,14 x 10 m/t = 11,3 m 3 /t. Det regningsmæssige flow gennem hovedfremløbet vil ved 1,5 m/s være 139 m 3 /t., hvilket viser at hastigheden ved normaldrift ligger væsentligt over 1,5 m/s. Volumen af elitebassinet d >1,5 m er (25x12,5x1,8 m) = 562 m 3 Volumen af øvebassinet 0,7<d <1,35 m (12,5x25x½x(0,7+1,35) = 320 m 3 Cirkulation i henhold til DS 477.2: 562/ /2 = 273 m 3 /t, svarende til ca. 136 personer i begge bassiner, eller 56 personer i elitebassinet og 80 personer i øvebassinet. Areal krav til både elite- og øvebassinbassin giver 25m x 12,5m/4,5 = 69 personer i begge bassiner, svarende til 138 personer. Såfremt anlægget skulle opfylde den nye bekendtgørelse skulle den cirkulerede vandmængde være 138 personer x 2 m 3 /t = 276 m 3 /t. Det eksisterende vandbehandlingsanlæg for bassinerne opfylder efter ovenstående beregninger ikke kravene til DS 477.2, norm for svømmebadsanlæg, samt Miljøministeriets Bekendtgørelse om svømmebadsanlæg m.v. og disses vandkvalitet nr. 623 af 12. juni Der er den 9. december 2014 blevet udført kontrolmåling af hovedflow fra hovedpumpen til sandfiltrene. Flowmålingen viste et flow på 220 m 3 /t med pumpen på høj drift. Flowmålingen på fuld drift vurderes at være lav, og skyldes sandsynligvis unødvendigt store tryktab på flere komponenter, herunder grovfiltret og fremløbsrøret, hvilket det relativt høje effektoptag på 12 kw underbygger. Børnebassin: Temperatur 33 grader. Vandbehandlingsanlægget til børnebassinet er udført med 2 filtre; 1 stk. Ø1400 og 1 stk. Ø1600, samt et Ø600 kulfilter. Fremløbsledningen til børnebassinet er Ø160. Hovedpumpen er med 2 hastigheder. Pumpens mærkeseddel angiver pumpens effektoptag som 5/1.4 kw afhængigt af valgt hastighed. Det regningsmæssige samlede flow gennem de 2 sandfiltre kan være ((1,6 m) 2 /4 + (1,4 m) 2 /4) x 3,14 x 20 m/t = 70,9 m 3 /t.

3 C n Pr Side 3 Det regningsmæssige flow gennem kulfiltret kan være 1 x (0.6 m) 2 /4 x 3,14 x 10 m/t = 2.8 m 3 /t. Volumen af børnebassinet 0.1m<d < 0,4m er 20,6 m 3 hvilke skal omsættes pr. 0,3 time hvilket svarer til en cirkuleret vandmængde på 68,7 m 3 /t. Volumen af børnebassinet d =0,75m er 19,7 m 3 hvilke skal omsættes pr. 1,0 time hvilket svarer til en cirkuleret vandmængde på 19,7 m 3 /t. Kravet til den samlede cirkulerede vandmængde bliver derfor 88,4 m 3 /t, svarende til 35 personer pr. time. Areal krav til svømmebassinet giver 14,5x7,5 m/4 = 27 personer i bassinet. Såfremt anlægget skal opfylde den nye bekendtgørelse skal den cirkulerede vandmængde være 88,4 m 3 /t. Det eksisterende vandbehandlingsanlæg for børnebassinet opfylder efter ovenstående beregninger ikke kravene til DS 477.2, norm for svømmebadsanlæg, samt Miljøministeriets Bekendtgørelse om svømmebadsanlæg m.v. og disses vandkvalitet (BEK nr 623 af 13/06/2012). Der er den 9. december 2014 blevet udført kontrolmåling af delflow fra hvert sandfilter. Flowmålingen viste et flow på 34 m 3 /t fra Ø1600 sandfiltret og et flow på 16 m 3 /t fra Ø1400 sandfiltret med hovedpumpen på høj drift (normal). Flowmålingen på fuld drift ses at være mindre end beregnet, og skyldes sandsynligvis en række underdimensionerede rør og komponenter og/eller at filtrene har en svag besmudsning. I forbindelse med vurderingen af vandbehandlingsanlægget bør inddrages, at den reelle badebelastning i børnebassinet i perioder er ret høj set i forhold til den reelle kapacitet af vandbehandlingsanlægget. Spabad: Temperatur 37 grader. Vandbehandlingsanlægget til spabadet er udført med 2 stk. Ø1200 sandfiltre, samt en UVlyskilde. Hovedpumpen kører med fast hastighed. Pumpens mærkeseddel angiver pumpens effektoptag som 2,2 kw. Det regningsmæssige flow gennem sandfiltrene kan være 2x(1.2 m) 2 /4 x 3,14 x 20 m/t = 45 m 3 /t.

4 C n Pr Side 4 Det regningsmæssige flow gennem kulfiltret kan være 1 x (0.6 m) 2 /4 x 3,14 x 10 m/t = 2.8 m 3 /t. Volumen af spa er 2 m 3 Cirkulation i henhold til DS 477: 2,5/0,1 = 20 m 3 /t, svarende til ca. 7 personer i spaen i timen. Der er den 9. december 2014 blevet udført kontrolmåling af hovedflow fra hovedpumpen til sandfiltrene. Flowmålingen viste et flow på 29 m 3 /t med pumpen på normal drift. Det eksisterende vandbehandlingsanlæg for spabassinet opfylder efter ovenstående beregninger kravene til DS 477, norm for svømmebadsanlæg, samt Miljøministeriets Bekendtgørelse om svømmebadsanlæg m.v. og disses vandkvalitet af 30. april 2010 og senere tilføjelser af 22. oktober Sammenfatning På baggrund af de udførte beregninger og flowmålinger kan det konkluderes at 2 af de 3 vandbehandlingsanlæg, ikke opfylder de kommende krav (og heller ikke de nuværende krav) til omsætningstider/cirkuleret vandmængde. Flere af anlæggene har relativt få indløbsdyser (elite- og øvebassin) hvilket kan medføre at opblandingen af den cirkulerede vandmængde ikke sker tilstrækkeligt effektivt. Det skal dog bemærkes, at store dele af vandbehandlingsanlæggene nu har fungeret i ca. 40 år og komponenterne vurderes at være udtjente og ikke tidsvarende hvad angår driftsøkonomi og effektivitet. Endvidere er de store sandfiltre for elite- og øvebassin for lave i svøbet til at man kan opnå tilstrækkelig sandhøjde til at opfylde kravene i DS Opmærksomheden henledes på at der er en hvis måleusikkerhed på det bærbare flowmålerudstyr denne usikkerhed ligger dog i en størrelsesorden, som er væsentlig mindre end selve måleværdien (ca. 2-4% af den målte værdi). Forslag Det er vores anbefaling at 2 af de eksisterende vandbehandlingsanlæg udskiftes, nemlig vandbehandlingsanlægget for elite- og øvebassinet og anlægget for børnebassinet. De 2 anlæg bør ændres til 3 anlæg, idet normen anbefaler at der er et vandbehandlingsanlæg til hvert bassin. Det er vores anbefaling, at de 2 anlæg udvides til 3 anlæg. Såfremt der bibeholdes 2 anlæg vil der kunne spares kr + moms, idet der så ikke vil være udgifter til en nye udligningstank, et ekstra filter og hovedpumpe,samt kemidosering. Det anbefales, at det eksisterende anlæg for spabadet genanvendes idet det må forventes at kunne holde endnu en årrække og en udskiftning kan med rimelighed ske senere.

5 C n Pr Side 5 Adgangen til den eksisterende filterkælder er begrænset af den relativt smalle og lave ingeniørgang fra bagindgangen til svømmehallen, hvilket sætter sin begrænsning for hvilke filtertyper og størrelser der kan bringes ind i kælderen. ConPro har gode erfaringer med filtre som anvender perlitpulver. Med denne type filtre opnås en meget høj vandkvalitet, fornuftige etableringsomkostninger og lave driftsudgifter. Filtertypen bruger 93-95% mindre skyllevand end de nuværende sandfiltre. Dette vil forenkle overvejelserne og udgifterne til at foretage ændringer ved den nuværende returskyllevandssø idet returskyllevandet kan ledes i det offentlige afløbssystem. Conpro har anvendt denne filtertype ved mere end 15 vandbehandlingsanlæg i Danmark. Som alternativ til denne filtertype kan anvendes filtre af Captura systemet, som opbygges af PE-plader (sektioner) på stedet i filterkælderen og som er pladseffektive. Filtrene anvender sand som filtermedie, er udført som åbne filtre og er fuldautomatiske. Denne filtertype bruger ca. 50% mindre vand til returskylning end de nuværende sandfiltre, men har stadig et stort flow (og vandmængde) i forbindelse med returskyllet, hvorfor problematikken omkring returskyllevandsbassinet vil skulle løses ved denne filtertype. Filtertypen er lidt dyrere i anskaffelse og drift set i forhold til pulverfiltertypen. ConPro har anvendt denne filtertype ved 9 vandbehandlingsanlæg i Danmark. Uanset hvilken filtertype der anvendes bør der etableres supplerende indløbsdyser i eliteog øvebassinerne, dels for at sikre en bedre opblanding af den cirkulerede vandmængde, dels for at sikre et mindre tryktab i fremløbssystemerne. Da de eksisterende pvc-rør er ved at være skøre (blødgøreren er delvist udvasket efter 40 års drift) er det vores anbefaling at der etableres et komplet nyt indløbssystem til eliteog øvebassinet. Ved børnebassinet anbefales det at der blot etableres supplerende rørføring for at sikre at den ønskede cirkulerede vandmængde kan opnås. Den eksisterende chlordosering er fortsat anvendelig i en kortere årrække. Hvis der er økonomisk mulighed anbefales det at der etableres et chlorelektrolyseanlæg, som kan producere frisk chlor til desinficering af bassinvandet. Chloren fra et chlorelektrolyseanlæg er renere og indeholder ikke reststoffer som chloren fra lagertanken (henfaldne natrium hyppochlorit forbindelser), hvilket alt andet lige medfører et lavere niveau for bundet chlor og afledte stoffer i vandet og luften i svømmehallen. Det eksisterende anlæg til syre dosering anbefales genanvendt. Varmeveksleren til elite- og øvebassin bør udskiftes til en pladevarmeveksler, således der opnås en mere effektiv opvarmning af vandet. I forbindelse med arbejdet etableres en ny styretavle til vandbehandlingsanlægget. I denne styretavle indbygges styring af de eksisterende komponenter som ikke skal udskiftes (pumper til rutchebaner og spabassin).

6 C n Pr Side 6 Måleautomatik foreslås genanvendt, der skal dog etableres en ekstra syre og chlordosering på anlægget til f.eks. øvebassinanlægget. Udskiftning af vandbehandlingsanlæg, overslag Prisen for en udskiftning af de 2 vandbehandlingsanlæg inkl. supplerende rørføring og indløbsdyser i elite- og undervisningsbassin og rådgiverhonorar vil være ca. 4,5 mio. kr. ekskl. moms, prisbasis 1 kvartal Nedenfor er opstillet budget for dette arbejde, alle priser er i kr. ekskl. moms: Nedtagning og udbringning af eksisterende vandbehandlingsanlæg (filtre og rør i teknikrum) ,- 2 nye pulvertrykfiltre (300 m 3 /t m 3 /t) ,- Nye hovedpumper, frekvensstyringer, flowmålere og styretavle ,- 2 nye kulfiltre eller UV-lys ,- Ny rørføring og indløbsdyser i elite- og undervisningsbassin ,- Supplerende rørføring til børnebassin ,- Foreslås afsat til uforudseelige udgifter ,- Rådgiverhonorar ,- Udlæg ,- I alt ,- Merprisen for et nye vandbehandlingsanlæg efter Captura princippet vil være ca. kr ekskl. moms + udgifterne til ændringer ved returskyllevandssøen.

Der findes ingen automatik til dosering af klor/syre. Der er indhentet tilbud på nyt anlæg.

Der findes ingen automatik til dosering af klor/syre. Der er indhentet tilbud på nyt anlæg. Vedr. Søndermarkshallen Den 19. December 2015 Statusrapport Søndermarkshallen. Forord. Søndermarkshallen er et ældre badeanlæg, der ønskes genåbnet. Bassinet har været lukket i en periode på ca. 2 år.

Læs mere

TØNDER KOMMUNE ARRILD SVØMMEHAL. Udskiftning af vandbehandlingsanlæg TILBUDSBLANKET, FORBEHOLD, SKYLDNERERKLÆRING OG TILBUDSLISTER

TØNDER KOMMUNE ARRILD SVØMMEHAL. Udskiftning af vandbehandlingsanlæg TILBUDSBLANKET, FORBEHOLD, SKYLDNERERKLÆRING OG TILBUDSLISTER TØNDER KOMMUNE ARRILD SVØMMEHAL Udskiftning af vandbehandlingsanlæg TILBUDSBLANKET, FORBEHOLD, SKYLDNERERKLÆRING OG TILBUDSLISTER VANDBEHANDLINGSENTREPRISEN Arrild Svømmehal Side 2 af 6 Tilbudsblanket

Læs mere

Sagsnotat Knebel den 16. februar 2016

Sagsnotat Knebel den 16. februar 2016 Sagsnotat Knebel den 16. februar 2016 Bygherre: Rønne Svømmehal Opgave: Besigtigelse af bassinkonstruktioner Sted og tid: 5. januar 2016 Fordeling: Christina Mørup Sørensen, Rønne Svømmehal Udført af:

Læs mere

De forskellige forslag til ombygning af vandbehandlingsanlæg med tilhørende bassinopgraderinger fremgår nedenfor:

De forskellige forslag til ombygning af vandbehandlingsanlæg med tilhørende bassinopgraderinger fremgår nedenfor: NOTAT Projekt Opgradering af vandbehandlingsanlæg Kunde Gudhjem Svømmehal Notat nr. 02 Dato 2016-04-15 Til Fra Kopi til Johan Lorentzen Bornholms Energitjeneste Hans Jørgen Jensen Bestyrelsesformand Gudhjem

Læs mere

C n Pr Concrete Projects ApS Rådgivende Ingeniører

C n Pr Concrete Projects ApS Rådgivende Ingeniører C n Pr Concrete Projects ApS Rådgivende Ingeniører Notat UDKAST Knebel 23. juni 2015 Bygherre: Opgave: Udført af: Faaborg Midtfyn Kommune Faaborg Svømmehal, vurdering af vandbehandlingsanlæg. Thomas Blønd

Læs mere

Sagsnotat Knebel den 9. oktober 2013

Sagsnotat Knebel den 9. oktober 2013 Sagsnotat Knebel den 9. oktober 2013 Bygherre: Opgave: Rønne Svømmehal Rønne Svømmehal, drift og vedligehold Sted og tid: Rønne den 4. oktober 2013 Fordeling: Udført af: Kim Johansen Thomas Blønd Sørensen

Læs mere

Vedr. Klemensker Svømmebad Den 24. August 2016

Vedr. Klemensker Svømmebad Den 24. August 2016 Vedr. Klemensker Svømmebad Den 24. August 2016 Statusrapport Klemensker Svømmebad. Forord. Følgende rapport skal give et overblik over Klemensker Svømmebads driftsituation. Det skal vurderes, hvilke tiltag

Læs mere

Bekendtgørelsens område. Godkendelse af og tilsyn med svømmebadsanlæg

Bekendtgørelsens område. Godkendelse af og tilsyn med svømmebadsanlæg Udkast til Bekendtgørelse om svømmebadsanlæg m.v. og disses vandkvalitet I medfør af 7 a, stk. 1, 16, 73, stk. 1, 80, stk. 2, 92 og 110, stk. 3 og 4, i lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Godkendelse August 2009. Elsegårde Camping

Godkendelse August 2009. Elsegårde Camping Godkendelse August 2009 Elsegårde Camping Indhold 1. Resumé... 3 2. Godkendelse... 4 3. Vilkår... 4 3.1. Generelt... 4 3.2. Indretning af bassinområde... 4 3.3. Indretning og drift af bassin... 4 3.4.

Læs mere

Godkendelse September Mols Bjerge Feriecenter

Godkendelse September Mols Bjerge Feriecenter Godkendelse September 2009 Mols Bjerge Feriecenter Indhold 1. Resumé... 3 2. Godkendelse... 4 3. Vilkår... 4 3.1. Generelt... 4 3.2. Indretning af bassinområde... 4 3.3. Indretning og drift af bassin...

Læs mere

GODKENDELSE SVØMMEBADE

GODKENDELSE SVØMMEBADE GODKENDELSE SVØMMEBADE HVORDAN GØR VI I GULDBORGSUND KOMMUNE LYNGE CHRISTIANSEN VED DANSK SVØMMEBADSTEKNISK FORENINGS TEMADAG I ODENSE DEN 30. OKTOBER 2014 SVØMMEBADSANLÆG I KOMMUNEN Guldborgsund Kommune

Læs mere

Budget 2017 Afledt drift - Helårsvirkning

Budget 2017 Afledt drift - Helårsvirkning Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalg Budget 2017 Afledt drift - Helårsvirkning 2017 2018 2019 2020 Ark Pol. Omr. Kateg ori Nr Projektnavn 101 51 A3 101 Museum Sønderjylland anlægstilskud

Læs mere

Retningslinjer for tilsyn og kontrol med pool og spabade i private udlejningssommerhuse

Retningslinjer for tilsyn og kontrol med pool og spabade i private udlejningssommerhuse Retningslinjer for tilsyn og kontrol med pool og spabade i private udlejningssommerhuse Retningslinjer for tilsyn og kontrol med ovennævnte bassiner indeholder følgende: 1. De hygiejniske regler (baderegler).

Læs mere

Manual Welldana Sandfilter.

Manual Welldana Sandfilter. Manual Welldana Sandfilter. Der tager forbehold for evt. produktændringer. Copyright: Welldana A/S Udgave 1.0 07 2007. Sprog: Dansk. Tillykke med Deres nye Welldana Sandfilter. Læs manualen grundigt igennem

Læs mere

Godkendelse September Krakær Camping

Godkendelse September Krakær Camping Godkendelse September 2009 Krakær Camping Indhold 1. Resumé... 3 2. Godkendelse... 4 3. Vilkår... 4 3.1. Generelt... 4 3.2. Indretning af bassinområde... 4 3.3. Indretning og drift af bassin... 4 3.4.

Læs mere

Installationsvejledning & brugervejledning til IMage maskinunit med sandfilter. Offentlig model, 6 personer pr. time.

Installationsvejledning & brugervejledning til IMage maskinunit med sandfilter. Offentlig model, 6 personer pr. time. Industrivej 18 DK 6840 Oksbøl Denmark Tel: +45 75 27 23 33 Fax: +45 75 27 21 11 Homepage: www.im-image.com E-mail: info@im-image.com Installationsvejledning & brugervejledning til IMage maskinunit med

Læs mere

GODKENDELSE AF EKSISTERENDE SVØMMEBADSANLÆG, RIGSHOSPITALETS TERAPIBASSIN, BLEGDAMSVEJ 9, 1765 KØBENHAVN V

GODKENDELSE AF EKSISTERENDE SVØMMEBADSANLÆG, RIGSHOSPITALETS TERAPIBASSIN, BLEGDAMSVEJ 9, 1765 KØBENHAVN V GODKENDELSE AF EKSISTERENDE SVØMMEBADSANLÆG, RIGSHOSPITALETS TERAPIBASSIN, BLEGDAMSVEJ 9, 1765 KØBENHAVN V Juni 2015 Center for Miljøbeskyttelse i Københavns Kommune, Njalsgade 13, Postboks 380, 1503 København

Læs mere

Avedøre Idrætscenter Trædrejerporten 1A 2650 Hvidovre

Avedøre Idrætscenter Trædrejerporten 1A 2650 Hvidovre Plan- og Miljøafdelingen, Multihuset, Høvedstensvej 45, 2650 Hvidovre Avedøre Idrætscenter Trædrejerporten 1A 2650 Hvidovre Multihuset Høvedstensvej 45 2650 Hvidovre Kultur, Miljø og Vækst Plan- og Miljøafdelingen

Læs mere

Tilsyn med svømmehaller (godkendelse af haller) Jesper Poulsen Odense Kommune

Tilsyn med svømmehaller (godkendelse af haller) Jesper Poulsen Odense Kommune Tilsyn med svømmehaller (godkendelse af haller) Jesper Poulsen Odense Kommune Præsentation Civilingeniør i Miljøteknologi. AAU 2005 Ansat i MCFT i 2006 bade- /bassinvand Siddet med i arbejdsgruppen for

Læs mere

Vandbehandling i svømmebade - reduktion af energiforbrug

Vandbehandling i svømmebade - reduktion af energiforbrug Vandbehandling i svømmebade - reduktion af energiforbrug PSO 2003 Ref 0348617 Udg. 1 Dato 2010-04-29 Godk. NiT Kontrol HHa Udarb. NHR Rambøll Bag Haverne 32 DK-4600 Køge Danmark Tlf: 5664 5700 www.ramboll.dk

Læs mere

Bornholms Regionskommune Budget A NMU A NMU A NMU A NMU D A

Bornholms Regionskommune Budget A NMU A NMU A NMU A NMU D A Bornholms Regionskommune Budget 2019-2022 Anlægsforslag budget 2019-2022 pr. 25. juni 2018 Beløb i 1.000 kr. i 2018-pl Anlæg/Drift Fagudvalg Evt. bemærkninger NMU-01 Trafiksikkerhedsarbejder i 2019 A 3.000

Læs mere

Bekendtgørelse nr. 623 om svømmebadsanlæg m.v. og disses vandkvalitet

Bekendtgørelse nr. 623 om svømmebadsanlæg m.v. og disses vandkvalitet Bekendtgørelse nr. 623 om svømmebadsanlæg m.v. og disses vandkvalitet Velvære & Vand - er tæt knyttet til hinanden nøglen til succes er: Teknik Drift Vedligehold I nært samspil med mennesker Først Hundretusindvis

Læs mere

Frem mod 2017 Godkendelse af svømmehaller. Jesper Poulsen Odense Kommune

Frem mod 2017 Godkendelse af svømmehaller. Jesper Poulsen Odense Kommune Frem mod 2017 Godkendelse af svømmehaller Jesper Poulsen Odense Kommune Svømmebadsanlæg i kommunen Odense Kommune har ca. 196.000 indbyggere Der er 14 godkendelsespligtige anlæg: 5 offentlige svømmehaller

Læs mere

Godkendelse Februar Hotel Ebeltoft Strand

Godkendelse Februar Hotel Ebeltoft Strand Godkendelse Februar 2008 Hotel Ebeltoft Strand Indhold 1. Resumé... 3 2. Godkendelse... 4 3. Vilkår... 4 3.1. Generelt... 4 3.2. Indretning af omklædningsrum og brusere... 4 3.3. Indretning og drift af

Læs mere

Miljøgodkendelse. Tranebærhavens svømmehal

Miljøgodkendelse. Tranebærhavens svømmehal Miljøgodkendelse 2019 Tranebærhavens svømmehal Godkendelsen er udarbejdet af Lis Larsen Ishøj kommune 27-06-2019 for Ishøj Kommune 1/16 2/16 Indhold Godkendelsens Grundlag... 4 Vurdering... 4 Vilkår...

Læs mere

Godkendelse Juli Ebeltoft Strand Camping

Godkendelse Juli Ebeltoft Strand Camping Godkendelse Juli 2010 Ebeltoft Strand Camping Indhold 1. Resumé... 3 2. Godkendelse... 4 3. Vilkår... 4 3.1. Generelt... 4 3.2. Indretning af bassinområde... 4 3.3. Indretning og drift af bassin... 4

Læs mere

AUGUST 2014 LANGELAND KOMMUNE SVØMMEHAL ØRSTEDBYEN ESTIMEREDE ANLÆGS- OG DRIFTSOMKOSTNINGER

AUGUST 2014 LANGELAND KOMMUNE SVØMMEHAL ØRSTEDBYEN ESTIMEREDE ANLÆGS- OG DRIFTSOMKOSTNINGER AUGUST 2014 LANGELAND KOMMUNE SVØMMEHAL ØRSTEDBYEN ESTIMEREDE ANLÆGS- OG DRIFTSOMKOSTNINGER ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk AUGUST

Læs mere

Tilstandsundersøgelse af Kragelund Friluftsbad

Tilstandsundersøgelse af Kragelund Friluftsbad Silkeborg Kommune Kultur- og Fritidsafdelingen Søvej 1 8600 Silkeborg Att. sektionsleder Birgit Bieling Tilstandsundersøgelse af Kragelund Friluftsbad 13. november 2013 ob/leb Indholdsfortegnelse 1. Indledning

Læs mere

Hørsholm Idrætsanlæg - Muligheder for energioptimering i Hørsholm svømmehal

Hørsholm Idrætsanlæg - Muligheder for energioptimering i Hørsholm svømmehal Projekt: 504 Hørsholm Kommune, Klimaopgaver Dato: 25. januar 2011 Fra: Til: Kopi: Simon Juul Nielsen Bent Andersen, Hørsholm Kommune Jesper Thulin, Hørsholm Kommune Antal sider: 17 Hørsholm Idrætsanlæg

Læs mere

TILSYNSRAPPORT Poolen ved Grandtoften fritidscenter. *Maksimal omsætnings tid (timer)

TILSYNSRAPPORT Poolen ved Grandtoften fritidscenter. *Maksimal omsætnings tid (timer) TILSYNSRAPPORT 2016 Anlæggets navn: Grantoftes Fritidsklub Adresse: Platanbuen 10-12, 2750 Ballerup Tilsynsdato/kl.: 23. juni 2016, kl. 11:00 Tilsynsførende/firma: Martin Pedersen, Eurofins Miljø A/S Repræsentant

Læs mere

Godkendelse af hygiejnetekniske og driftsmæssige forhold for varmtvandsanlæg Midtfyns Fritidscenter

Godkendelse af hygiejnetekniske og driftsmæssige forhold for varmtvandsanlæg Midtfyns Fritidscenter Godkendelse af hygiejnetekniske og driftsmæssige forhold for varmtvandsanlæg Midtfyns Fritidscenter Søvej 34 5750 Ringe Denne godkendelse er givet til Midtfyns Fritidscenter, Søvej 34, 5750 Ringe, til

Læs mere

Monitering af sandfiltres driftstilstand

Monitering af sandfiltres driftstilstand 1 m Monitering af sandfiltres driftstilstand Laure Lopato & Morten Riemer, Grontmij A/S. Erik Arvin & Philip J. Binning, DTU Miljø Dansk Vand Konference 2011 1.-2. november 2011 Radisson Blu Scandinavian

Læs mere

Tillæg til Glostrup Fritidscentrets miljøgodkendelse af 11. august 2015 til nyt vandbehandlingsanlæg til eksisterende soppebassin.

Tillæg til Glostrup Fritidscentrets miljøgodkendelse af 11. august 2015 til nyt vandbehandlingsanlæg til eksisterende soppebassin. Rådhusparken 2 2600 Glostrup Glostrup Fritidscenter Christiansvej 2 2600 Glostrup www.glostrup.dk miljo.teknik@glostrup.dk Tlf: 4323 6100 Tillæg til Glostrup Fritidscentrets miljøgodkendelse af 11. august

Læs mere

Lemvig Idræts- og Kulturcenter Udskiftning af svømmehallens sandfilterbeholdere

Lemvig Idræts- og Kulturcenter Udskiftning af svømmehallens sandfilterbeholdere for Lemvig Idræts- og Kulturcenter Udskiftning af svømmehallens sandfilterbeholdere TEKNOLOGISK INSTITUT Svømmebadsteknologi 15. oktober 2015 KFE/JSH/leb Indholdsfortegnelse 1... 4 1.1 Indledning... 4

Læs mere

Bekendtgørelse om svømmebadsanlæg m.v. og disses vandkvalitet

Bekendtgørelse om svømmebadsanlæg m.v. og disses vandkvalitet BEK nr 623 af 13/06/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 8. oktober 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen, NST-400-00025 Senere ændringer til forskriften BEK nr 918 af

Læs mere

Lovgrundlag og godkendelser

Lovgrundlag og godkendelser Dansk Svømmebadsteknisk Forening. Årsmøde i Odense den 30. okt. 2014 Lovgrundlag og godkendelser v. Kontorchef Inger Bergmann Klimatilpasning, vandsektor og grundvand Lovgrundlag En godkendelse af et svømmebadsanlæg

Læs mere

Godkendelse. Hornslet Skole

Godkendelse. Hornslet Skole Godkendelse Hornslet Skole Februar 2008 Indhold 1. Resumé... 3 2. Godkendelse... 4 3. Vilkår... 4 3.1. Generelt... 4 3.2. Indretning af omklædningsrum og brusere... 4 3.3. Indretning og drift af bassin...

Læs mere

Renere produkter. HFC-frie mælkekøleanlæg

Renere produkter. HFC-frie mælkekøleanlæg Renere produkter J.nr. M126-0375 Bilag til hovedrapport HFC-frie mælkekøleanlæg 2 demonstrationsanlæg hos: - Mælkeproducent Poul Sørensen - Danmarks Jordbrugsforskning Forfatter(e) Lasse Søe, eknologisk

Læs mere

Guide til perfekt Poolvand

Guide til perfekt Poolvand Guide til perfekt Poolvand Fagbegreber til bassin 4 5 Plejetrin 1: ph-regulering Hvorfor? ph-værdien er basis for alle de efterfølgende plejetrin. De øvrige plejemidlers virkning optimeres og forlænges.

Læs mere

Godkendelse. Øer Maritime Ferieby

Godkendelse. Øer Maritime Ferieby Ø E R M A R I T I M E F E R I E B Y S V Godkendelse Øer Maritime Ferieby Februar 2008 Indhold 1. Resumé... 3 2. Godkendelse... 4 3. Vilkår... 4 3.1. Generelt... 4 3.2. Indretning af omklædningsrum og

Læs mere

Tilsyn med svømmebadet på Krakær Camping

Tilsyn med svømmebadet på Krakær Camping Krakær Camping Gl. Kærvej 18 1. juli 2015 Sagsnr.: 15/20700 Kontaktperson: Rasmus Juel Rasmussen 87535439 rjr@syddjurs.dk Sendes kun pr. e-mail til: Info@krakaer.dk Tilsyn med svømmebadet på Krakær Camping

Læs mere

Godkendelse 6M UXSJnUG VY PPHEDG 'HFHPEHU

Godkendelse 6M UXSJnUG VY PPHEDG 'HFHPEHU Godkendelse 6M UXSJnUG VY PPHEDG 'HFHPEHU Indhold 1. Resumé... 3 2. Godkendelse... 4 3. Vilkår... 4 3.1. Generelt... 4 3.2. Indretning af omklædningsrum og brusere... 4 3.3. Indretning og drift af bassin...

Læs mere

Godkendelse April 2008. Lübker Golf Resort

Godkendelse April 2008. Lübker Golf Resort Godkendelse April 2008 Lübker Golf Resort Indhold 1. Resumé... 3 2. Godkendelse... 4 3. Vilkår... 4 3.1. Generelt... 4 3.2. Indretning af omklædningsrum og brusere... 4 3.3. Indretning og drift af bassin...

Læs mere

DAN FUGT kvalitetsanlæg til vand. DAN FUGT RO vandbehandling. DAN FUGT kompakt RO anlæg

DAN FUGT kvalitetsanlæg til vand. DAN FUGT RO vandbehandling. DAN FUGT kompakt RO anlæg DAN FUGT RO vandbehandling DAN FUGT kompakt RO anlæg Fra 50 til 200 l/h Alle anlæg er med PLC styring og overvågning af sikkerhedsfunktioner. Alle anlæg er opbygget med rustfri tryktank, ( lukket system

Læs mere

Pool & Spa Sandfilterpumpe HN7892 SAND PUMP MANUAL. Sand filter pump Best.nr. 7892. 220-240V~, 50Hz, 120W Hmax 1.6m Hmin 0.25m IPX5.

Pool & Spa Sandfilterpumpe HN7892 SAND PUMP MANUAL. Sand filter pump Best.nr. 7892. 220-240V~, 50Hz, 120W Hmax 1.6m Hmin 0.25m IPX5. SAND PUMP MANUAL Sand filter pump Best.nr. 7892 220-240V~, 50Hz, 120W Hmax 1.6m Hmin 0.25m IPX5 Side 1 Vigtige sikkerhedsanvisninger for Sandfilterpumpe Følgende vigtige punkter skal læses og forstås inden

Læs mere

Miljøgodkendelse af Frederiksværk Svømmehal. Sportsvej 5C, 3300 Frederiksværk

Miljøgodkendelse af Frederiksværk Svømmehal. Sportsvej 5C, 3300 Frederiksværk Miljøgodkendelse af Frederiksværk Svømmehal, Godkendt af Halsnæs Kommune: 1. marts 2016 DATABLAD Miljøgodkendelse af Frederiksværk Svømmehal,, Godkendt af Halsnæs Kommune 1. marts 2016 Virksomhedens beliggenhed

Læs mere

Spar op til 70% om året på varmekontoen... - og få samtidig et perfekt indeklima! Inverter R-410A Luft til Vand Varmepumpe Energiklasse A

Spar op til 70% om året på varmekontoen... - og få samtidig et perfekt indeklima! Inverter R-410A Luft til Vand Varmepumpe Energiklasse A Spar op til 70% om året på varmekontoen... - og få samtidig et perfekt indeklima! Inverter R-410A Luft til Vand Varmepumpe Energiklasse A Høj effekt, høj kvalitet og lavt energiforbrug - det bedste valg

Læs mere

Godkendelse. Genoptræningscenter Ebeltoft

Godkendelse. Genoptræningscenter Ebeltoft Godkendelse Genoptræningscenter Ebeltoft Marts 2009 Indhold 1. Resumé... 3 2. Godkendelse... 4 3. Vilkår... 4 3.1. Generelt... 4 3.2. Indretning af omklædningsrum og brusere... 4 3.3. Indretning og drift

Læs mere

Godkendelse Februar Ebeltoft Idrætscenter

Godkendelse Februar Ebeltoft Idrætscenter Godkendelse Februar 2008 Ebeltoft Idrætscenter Indhold 1. Resumé... 3 2. Godkendelse... 4 3. Vilkår... 4 3.1. Generelt... 4 3.2. Indretning af omklædningsrum og brusere... 4 3.3. Indretning og drift af

Læs mere

REVIDERET ANSØGNING OM UDLEDNINGSTILLADELSE FRA SJÆLSØ VANDVÆRK TIL USSERØD Å

REVIDERET ANSØGNING OM UDLEDNINGSTILLADELSE FRA SJÆLSØ VANDVÆRK TIL USSERØD Å 1. marts 2017 REVIDERET ANSØGNING OM UDLEDNINGSTILLADELSE FRA SJÆLSØ VANDVÆRK TIL USSERØD Å Nordvand ansøgte den 26. august 2016 om udledningstilladelse af filterskyllevand fra Sjælsø Vandværk til Usserød

Læs mere

Hvidovrevej 279 og 279A-C

Hvidovrevej 279 og 279A-C Notat vedr. energirenovering 1 / 5 Formål OBH Rådgivende Ingeniører A/S er rekvireret af Andelsforeningen Hvidovrevej 279 til at gennemgå og besigtige de eksisterende bygningsdele på bygningerne Hvidovrevej

Læs mere

Indregulering af varmeanlæg

Indregulering af varmeanlæg GUIDE Indregulering af varmeanlæg i parcelhuse og andre mindre bygninger INDHOLD INDREGULERING AF VARMEANLÆG... 3 Symptomer på manglende indregulering... 3 Definition på indregulering... 3 Et anlæg i balance...

Læs mere

Godkendelse. Bassiner på Kaløvig Strandgård Camping

Godkendelse. Bassiner på Kaløvig Strandgård Camping Godkendelse Bassiner på Kaløvig Strandgård Camping April 2017 Godkendelse af svømmebad I henhold til bekendtgørelse nr. 918 af 27. juni 2016 om svømmebadsanlæg mv. og disses vandkvalitet Svømmebadets navn

Læs mere

Fagligt forum for svømmebadsteknikere

Fagligt forum for svømmebadsteknikere Fra: Lene Brixen [mailto:leb@teknologisk.dk] Sendt: 20. december 2016 11:29 Emne: NYHEDSBREV NR. 61 - DECEMBER 2016 - fra Svømmebadsteknologi Fagligt forum for svømmebadsteknikere Den 30. november 2016

Læs mere

Disse forhold peger på, at der er noget grundlæggende galt med varmeanlægget på ejendommen.

Disse forhold peger på, at der er noget grundlæggende galt med varmeanlægget på ejendommen. Notat 25. november 2016 Ejd. nr. 874 FI/bma e: fi@cej.dk E/F Husforeningen Syd Undersøgelse af varmeanlæg Sendes til: Udarbejdet af: Bestyrelsen Formand Laura Clemmensen Administrator Lone Stausgaard Projektleder

Læs mere

Scand Industrimiljø AS PB 159 Nordstrand, 1112 Oslo, Norge Tel: Fax:

Scand Industrimiljø AS PB 159 Nordstrand, 1112 Oslo, Norge Tel: Fax: Flertrins olietågefilter til udskilning af olietågeaerosoler i procesluft fra bearbejdningsmaskiner, hvor der anvendes kølesmøremidler. Kan anvendes som centralt filteranlæg for flere maskiner. På den

Læs mere

Problem: Mulig årsag: Afhjælpning: Produkter:

Problem: Mulig årsag: Afhjælpning: Produkter: Uklart eller mælkeagtigt vand Flager/slimansamlinger i vandet og/eller i skimmeren og rørene Ubehagelig, indelukket lugt For mange organiske belastningsstoffer og/eller mikroorganismer (slimede vægge)

Læs mere

A/B Grønnegård Att.: Henrik Holm Hammerstrøm Horsensgade 16 st. 2100 København Ø

A/B Grønnegård Att.: Henrik Holm Hammerstrøm Horsensgade 16 st. 2100 København Ø A/B Grønnegård Att.: Henrik Holm Hammerstrøm Horsensgade 16 st. 2100 København Ø Københavns Energi A/S Varme & Bygas Salg og Service Telefon Fax Direkte E-mail Dato Journal nr. +45 3395 3395 +45 3395 2012

Læs mere

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN Afdeling/område Kultur, natur og fritid

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN Afdeling/område Kultur, natur og fritid Udvalg Kultur- og fritidsudvalget BUDGETPERIODEN 2019-2022 Afdeling/område Kultur, natur og fritid Initialer PHS Forslag nr. Udfærdiget dato 14. maj 2018 Prioritering Projektnavn: DGI landsstævne 2025

Læs mere

Tillæg til godkendelse af Skivebadeland meddelt i januar 2015

Tillæg til godkendelse af Skivebadeland meddelt i januar 2015 Tillæg til godkendelse af Skivebadeland meddelt i januar 2015 Dette tillæg er et samlet tillæg og aflyser den tidligere meddelt tillæg fra den 31. maj 2016. Dette tillæg består af 2 dele: Del 1: Det tidligere

Læs mere

Godkendelse. Pindstrup Centret

Godkendelse. Pindstrup Centret Godkendelse Pindstrup Centret Februar 2009 Indhold 1. Resumé... 3 2. Godkendelse... 4 3. Vilkår... 4 3.1. Generelt... 4 3.2. Indretning af omklædningsrum og brusere... 4 3.3. Indretning og drift af bassin...

Læs mere

Oddesund Nord Vandværk

Oddesund Nord Vandværk Oddesund Nord Vandværk Indvindingstilladelse Oddesund Nord Vandværk ligger Gammel Landevej 12A, 7790 Thyholm og har en indvindingstilladelse på 40.000 m³/år gældende til et år efter vedtagelsen af de kommunale

Læs mere

HVU Højvakuum. Geovent A/S

HVU Højvakuum. Geovent A/S HVU Højvakuum Samlet eller modulopbygget. Geovent tager udgangspunkt i din situation og leverer den optimale løsning til dit behov for højvakuum. Se nogle af mulighederne. Geovent A/S Hovedgaden 8,DK-8831Løgstrup

Læs mere

Læs denne manual grundigt igennem før montage og ibrugtagning.

Læs denne manual grundigt igennem før montage og ibrugtagning. Tillykke med Deres nye Niveaukontrol. Læs denne manual grundigt igennem før montage og ibrugtagning. Standarder: Denne Niveaukontrol opfylder gældende regler og normer for sikkerhed. Produktet er testet

Læs mere

- mere end funktionel

- mere end funktionel Varmepumper Ventilatorer Filterbokse - mere end funktionel P e r p e t u a l E n e r g y A p S drager nytte af mange års erfaring såvel internt som hos vores samarbejdspartnere og leverandører af løs ninger

Læs mere

Vandbehandling i trykfilter

Vandbehandling i trykfilter Vandbehandling i trykfilter Af Bjarne Søes, serviceleder SILHORKO I naturligt, iltfattigt grundvand (råvand) forekommer der en række stoffer, der er uønskede i drikkevand. Målet er rent drikkevand i overensstemmelse

Læs mere

Godkendelse. Øer Maritime Ferieby

Godkendelse. Øer Maritime Ferieby Godkendelse Øer Maritime Ferieby Februar 2008 Indhold 1. Resumé... 3 2. Godkendelse... 4 3. Vilkår... 4 3.1. Generelt... 4 3.2. Indretning af omklædningsrum og brusere... 4 3.3. Indretning og drift af

Læs mere

Baggrund. Brugsvandsopvarmningen kan i disse tre varianter være enten med varmtvandsbeholder eller med brugsvandsveksler.

Baggrund. Brugsvandsopvarmningen kan i disse tre varianter være enten med varmtvandsbeholder eller med brugsvandsveksler. Vejrkompensering hvilke krav gælder hvornår? Leon Buhl, Teknologisk Institut Baggrund Instituttet er blevet anmodet om at udarbejde et oplæg vedrørende fjernvarmeløsninger og vejrkompensering i form af

Læs mere

Vejledning om kontrol med svømmebade

Vejledning om kontrol med svømmebade Vejledning om kontrol med svømmebade Titel: Vejledning om kontrol med svømmebade Udgiver: Naturstyrelsen Haraldsgade 53 2100 København Ø www.naturstyrelsen.dk År: 2013 ISBN nr. 978-87-7279-383-2 2 Vejledning

Læs mere

FORSLAG TIL ANALYSEKVALITETSKRAV EFTER NY MODEL FOR

FORSLAG TIL ANALYSEKVALITETSKRAV EFTER NY MODEL FOR Notat 10.8 dato den 15/1-010 FORSLAG TIL ANALYSEKVALITETSKRAV EFTER NY MODEL FOR PARAMETRE DER PT. ER INDEHOLDT I BKG. NR. 866 1 Bekendtgørelsens bilag 1.9, Svømmebassinkontrol Endeligt forslag til bilag

Læs mere

MARTS, 2017 HIRTSHALS SVØMMEHAL RENOVERINGSFORSLAG, HIRTSHALS SVØMMEHAL

MARTS, 2017 HIRTSHALS SVØMMEHAL RENOVERINGSFORSLAG, HIRTSHALS SVØMMEHAL MARTS, 2017 HIRTSHALS SVØMMEHAL RENOVERINGSFORSLAG, HIRTSHALS SVØMMEHAL ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MARTS, 2017 HIRTSHALS SVØMMEHAL

Læs mere

Aarhus Universitetshospital Skejby. Ventilation og CTS på højisolationsstuer. Bygning U P R O J E K T F O R S L A G. [Document type]

Aarhus Universitetshospital Skejby. Ventilation og CTS på højisolationsstuer. Bygning U P R O J E K T F O R S L A G. [Document type] P R O J E K T F O R S L A G Aarhus Universitetshospital Skejby Ventilation og CTS på højisolationsstuer Bygning U [Document type] 2016-12-19 Skanderborgvej 190 8260 Viby J Danmark Tlf.: +45 88 19 10 10

Læs mere

Godkendelse af. Svømmebadsanlægget ved Brændesgårdshaven. Bornholms Regionskommune 6. november

Godkendelse af. Svømmebadsanlægget ved Brændesgårdshaven. Bornholms Regionskommune 6. november Godkendelse af Svømmebadsanlægget ved Brændesgårdshaven Bornholms Regionskommune 6. november 2018 1 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 2 2. Datablad... 3 3. Godkendelse og vilkår... 4 4. Underretning om

Læs mere

Økonomisk gevinst ved filtrering og genbrug af vandstrømme i industrien

Økonomisk gevinst ved filtrering og genbrug af vandstrømme i industrien Økonomisk gevinst ved filtrering og genbrug af vandstrømme i industrien Janne Pedersen, Diatom A/S Produktchef, Filterløsninger Cand.agro. 1 Diatom A/S er et handelsselskab, der blev etableret i 1966 som

Læs mere

Renovering Før skift af pumpe. Følgende vises et billede af den gamle pumpe set inden i.

Renovering Før skift af pumpe. Følgende vises et billede af den gamle pumpe set inden i. a. Ombygning af bruser system: Færdiggørelse af cirkulation og legionellaskoldning af brusersystem på grund af der blev konstateret forhøjet forekomst af legionellabakterier i systemet. 100.000,- b. Kemistyrring:

Læs mere

Udledningen til spildevandsforsyningsselskabets regnvandsledning skal ske som angivet på kortbilag.

Udledningen til spildevandsforsyningsselskabets regnvandsledning skal ske som angivet på kortbilag. Koncern Miljø Region hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Att.: Aruwa Bendsen Sagsnr.: 08010414 Den 19-03-2012 1. Udledningstilladelse Region Hovedstaden har med brev af 5. maj 2011 ansøgt om fornyet

Læs mere

Solvarmeanlæg til store bygninger

Solvarmeanlæg til store bygninger Energiløsning UDGIVET april 2011 - REVIDERET JULI 2013 Solvarmeanlæg til store bygninger Videncenter for energibesparelser i bygninger anbefaler at etablere solvarmeanlæg i store bygninger. Det er især

Læs mere

Solvarmeanlæg til store bygninger

Solvarmeanlæg til store bygninger Energiløsning store bygninger UDGIVET APRIL 2011 - REVIDERET DECEMBER 2015 Solvarmeanlæg til store bygninger Videncenter for energibesparelser i bygninger anbefaler at etablere solvarmeanlæg i store bygninger.

Læs mere

DAN FUGT VANDBEHANDLINGSANLÆG. TYPE DAN-RO 200 TIL 1000 l/h

DAN FUGT VANDBEHANDLINGSANLÆG. TYPE DAN-RO 200 TIL 1000 l/h DAN FUGT VANDBEHANDLINGSANLÆG TYPE DAN-RO 200 TIL 1000 l/h Installation, opstart og fejlfinding på DAN RO vandbehandlingsanlæg med kapacitet fra 300 l/h og opefter. Mekanisk installation: RO anlægget anbringes

Læs mere

Anvendelse: Private swimming pools Terapibade Spabade Omklædningsrum EGENSKABER

Anvendelse: Private swimming pools Terapibade Spabade Omklædningsrum EGENSKABER CDP 35 SVØMMEBADSAFFUGTER Funktionsprincip CDP 35 er en energibesparende og lydsvag svømmebadsaffugter. Den fungerer efter kondensationsprincippet, hvor en ventilator suger den fugtige rumluft ind i affugteren

Læs mere

CHECKLISTE. Checkliste over mulige energibesparelser. Januar 2013

CHECKLISTE. Checkliste over mulige energibesparelser. Januar 2013 CHECKLISTE Checkliste over mulige energibesparelser Januar 2013 Vand og Teknik A/S Michael Drewsens vej 23 8270 Højbjerg Tlf.: 8744 1055 mail@vandogteknik.dk www.vandogteknik.dk SKITSERING & RÅDGIVNING

Læs mere

Godkendelse uni 2013. DCU-Camping Mols

Godkendelse uni 2013. DCU-Camping Mols Godkendelse uni 2013 DCU-Camping Mols Godkendelse af svømmebad DCU-Camping Mols i henhold til bekendtgørelse nr. 623 af 13. juni 2012 om svømmebassiner m.v. og disses vandkvalitet. Virksomhedens navn

Læs mere

13 af skolerne i Aarhus Kommune har driftsansvar for svømmehaller, der dels anvendes til skolernes svømmeundervisning og dels af fritidsbrugere.

13 af skolerne i Aarhus Kommune har driftsansvar for svømmehaller, der dels anvendes til skolernes svømmeundervisning og dels af fritidsbrugere. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato Den 5. oktober 2015 Skolesvømmehallers ajourføring og kapacitetsreduktion Indstillingen handler om dels at tilpasse svømmehalskapaciteten

Læs mere

Nyt fra Miljøstyrelsen

Nyt fra Miljøstyrelsen Nyt fra Miljøstyrelsen Dansk Svømmebadsteknisk Forening. Årsmøde Hotel Legoland Billund den 14. marts 2018 Marie Blanner Dagsorden Miljøstyrelsen i sin nye form Lovgrundlag Vejledninger Vejledning om godkendelse

Læs mere

Besøg. Fredensborgværket

Besøg. Fredensborgværket Besøg Fredensborgværket Indhold Historien om Fredensborgværket 3 Data på vandværket 4 Vandets kredsløb 6 Fra grundvand til drikkevand 8 Kontrol af dit drikkevand 11 Historien om Fredensborgværket Fredensborgværket

Læs mere

5. Indkomne forslag.

5. Indkomne forslag. På vandværkets generalforsamling den 25. februar 2019 var der et punkt om blødgøring af vandet. Der orienteres nedenstående om vandværkets / generalforsamlingens beslutning til dette; herunder oplysninger

Læs mere

Godkendelse Juli 2014

Godkendelse Juli 2014 Godkendelse Tirstrup Genoptræningsbassin Juli 2014 Godkendelse af svømmebad Tirstrup Genoptræningsbassin I henhold til bekendtgørelse nr. 623 af 13. juni 2012 om svømmebadsanlæg m.v. og disses vandkvalitet.

Læs mere

Mødet blev holdt onsdag den 30. januar 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 16:00 og sluttede kl. 16:35.

Mødet blev holdt onsdag den 30. januar 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 16:00 og sluttede kl. 16:35. ALLERØD KOMMUNE Økonomiudvalget 20102013 Møde nr. 60 Mødet blev holdt onsdag den 30. januar 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 16:00 og sluttede kl. 16:35. Medlemmer: Formand Erik Lund

Læs mere

NOTAT. 1. Baggrund for notat. 2. Rumopvarmning

NOTAT. 1. Baggrund for notat. 2. Rumopvarmning NOTAT Projekt Stevns Rådhus Kunde Stevns kommune Notat nr. 1 Dato 2017-10-02 Til Flemming Andersen, Stevns kommune Fra Rune Meier Sørensen, Projektleder Rambøll Kopi til - 1. Baggrund for notat Udfordringer

Læs mere

Grundlaget. 1 Indledning. Grundlaget for SDS "Kvalitetskrav for leverancer og materialer" er baseret på "Norm for Svømmebadsanlæg DS 477. 1.

Grundlaget. 1 Indledning. Grundlaget for SDS Kvalitetskrav for leverancer og materialer er baseret på Norm for Svømmebadsanlæg DS 477. 1. 1 Indhold Emne afsnit/side Emne afsnit/side Indledning 1 2 Generelt 1.1 2 Gyldighedsområde 1.2 2 Formål 1.3 2 Grundlag 1.4 2 Definitioner og begreber 2 2 Hygiejniske og sikkerhedsmæssige forhold 3 3 Generelle

Læs mere

Energibesparelser i ventilationsanlæg Teori og praksis v/carsten Tonn-Pedersen. KlimaKlar torsdag den 12. maj 2011

Energibesparelser i ventilationsanlæg Teori og praksis v/carsten Tonn-Pedersen. KlimaKlar torsdag den 12. maj 2011 Energibesparelser i ventilationsanlæg Teori og praksis v/carsten Tonn-Pedersen KlimaKlar torsdag den 12. maj 2011 Fokus-omr områder God og energirigtig ventilation opnås ved at fokusere på: 1. Ventilationsbehov

Læs mere

Tiltag for kontinueret drift af skruekompressorer på Styropack a/s

Tiltag for kontinueret drift af skruekompressorer på Styropack a/s Tiltag for kontinueret drift af skruekompressorer på Styropack a/s Bilagshæfte til bachelorprojekt Martin Kempka Madsen Indhold Bilag 1... 3 Projektskabelon... 3 Bilag 2... 7 Dybdeinterview med Erling

Læs mere

Udskiftning af større cirkulationspumper

Udskiftning af større cirkulationspumper Energiløsning store bygninger UDGIVET DECEMBER 2012 - REVIDERET DECEMBER 2015 Udskiftning af større cirkulationspumper I mange ejendomme cirkuleres varmen stadig med en cirkulationspumpe af en ældre type,

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE VARMT OG KOLDT VAND 0 1. Varmt vand 0 1

INDHOLDSFORTEGNELSE VARMT OG KOLDT VAND 0 1. Varmt vand 0 1 INDHOLDSFORTEGNELSE VARMT OG KOLDT VAND 0 1 Varmt vand 0 1 VARMT OG KOLDT VAND VARMT VAND Registrering Registrering af anlæg til varmt brugsvand skal give grundlag for: at energiforbrug til varmt vand

Læs mere

J.nr.: K21 KJU/jha

J.nr.: K21 KJU/jha Miljøkontrollen Kontor for Jordforurening og Anlægsaktiviteter Flæsketorvet 68 Postboks 259 1502 København V Dato J.nr.: 023316-211404 K21 KJU/jha Midlertidig tilladelse til udledning af grundvand til

Læs mere

Tekniske data DHP-R VFBMF201

Tekniske data DHP-R VFBMF201 Tekniske data HP-R jendomsvarmepumpe i effektstørrelser fra kw til kw ås med kølemiddeltype R7 ( ) eller 13a (7 ) vanceret styring med integreret webovervågning Hoveddele... Pladskrav...3 Mål og tilslutninger...

Læs mere

KIMOVI Aqua Mind And Bodycare ApS. hos KIMOVI Mind and Bodycare ApS., Lokesvej 7, 3400 Hillerød

KIMOVI Aqua Mind And Bodycare ApS. hos KIMOVI Mind and Bodycare ApS., Lokesvej 7, 3400 Hillerød Godkendelse af svømmebadsanlæg hos KIMOVI Mind and Bodycare ApS., Lokesvej 7, 3400 Hillerød Godkendelse i henhold til bekendtgørelse nr. 918 af 27. juni 2016 om svømmebadsanlæg m.v. og disses vandkvalitet.

Læs mere

UPONOR VVS GULVVARME UPONOR ELFYR. Uponor Elfyr

UPONOR VVS GULVVARME UPONOR ELFYR. Uponor Elfyr UPONOR VVS GULVVARME UPONOR ELFYR Uponor Elfyr 09 2006 0 Uponor Elfyr Uponor Elfyr leveres komplet med pumpe, styring, ekspansionsbeholder m.m. Fyret, der er beregnet til vægmontering, er udformet specielt

Læs mere

HÅNDBOG FOR ENERGI KONSULENTER ENFAMILIEHUSE. Version 2012. Beregnet forbrug 2012. Gyldig fra den 1. juli 2012

HÅNDBOG FOR ENERGI KONSULENTER ENFAMILIEHUSE. Version 2012. Beregnet forbrug 2012. Gyldig fra den 1. juli 2012 HÅNDBOG FOR ENERGI KONSULENTER Version 2012 ENFAMILIEHUSE Beregnet forbrug 2012 Gyldig fra den 1. juli 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE VARMEPRODUCERENDE ANLÆG 02 Solvarme 02 VARMT OG KOLDT VAND 06 Koldt vand

Læs mere

Som aftalt er der ikke omkostninger til byggeandragende og tilslutningsafgifter med i budget, idet I selv skulle få oplysningerne hos myndighederne.

Som aftalt er der ikke omkostninger til byggeandragende og tilslutningsafgifter med i budget, idet I selv skulle få oplysningerne hos myndighederne. NOTAT Projekt Thyborøn Fritidscenter Kunde Lemvig Kommune Notat nr. 01 Nyt vandkulturhus i eksist. sportshal Dato 2014-03-14 Til Lars Sandholm LS Lemvig Kommune Fra Henning Hammerich HHA RAMBØLL Kopi til

Læs mere