Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat. Ekstraordinært møde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat. Ekstraordinært møde"

Transkript

1 Forside Referat Ekstraordinært møde Tirsdag den 13. september 2016 kl Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Vittus M. Mikaelsen (S) Afbud Justus Hansen (D) Uju Petersen (IA) Tim Serritslev (S) Nikolaj Heinrich (S)

2 Side 2 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden Meddelelser A fra formanden B fra forvaltningen Orienteringer... 5 Ingen Forespørgsler... 6 Ingen Beslutninger... 7 Ingen Sager til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen A Landsplanredegørelsen 2016 Den nødvendige prioritering B Kommuneplan C Boliger, Havnefront & Faciliteter, Nuuk D Akornanni 90 boliger E Behandling af bortkommen indsigelse i forbindelse med offentlig høring af Kommuneplantillæg 30B4-1, Fiskefabrik i Tasiilaq F Endelig vedtagelse af kommuneplantillæg 3E G Budgetopfølgning for første halvår H Budgetforslag 2017 Udvalget for Anlæg og Miljø Lukkede punkter Ingen Eventuelt Godkendelse af referat... 30

3 Side 3 1. Godkendelse af dagsorden Der blev omdelt nyt bilag 1 og 2 på grønlandsk til punkt 06D Akornanni 90 boliger. Dagsorden blev godkendt.

4 Side 4 2. Meddelelser 02A fra formanden Et enigt Økonomiudvalg traf beslutning vedrørende OPP mandag den 12. september under det lukkede punkt. 02B fra forvaltningen Forvaltningen har haft travl mht. til OPP, bygdeseminar og bygdesektorplan i forhold til tur den 24. september. Derudover har forvaltningen arbejdet med budgetprocessen. I Tasiilaq har asfalteringen haft stor betydning for byen og oprydningen efter Viking Byg er ved at være overstået. Forvaltningen er ved at være fuldt bemandet, men afventer at der igen bliver personaleboliger. Studieturen er blevet flyttet og Udvalget tager afsted i perioden fra den15. til 22. oktober. Programmet er planlagt og sendt ud til medlemmerne. På studieturen deltager udover Udvalget også Borgmester og 2. viceborgmester. Onsdag den 14. september er forvaltningen er til seminar om arktisk byggeskik. Dagen vil komme til at omhandle arkitekturpolitik og hovedstadsstrategi. Den 3. oktober er det arkitekturens dag og forvaltningen/byplan vil være at finde i Nuuk Kunstmuseum, her vil flere forskellige arkitektfirmaer være til stede og forvaltningen/byplan vil præsentere sine planer for kommunen. Direktør Mike Jakob Kristiansen omdelte bolig salg liste og program for studieturen.

5 Side 5 3. Orienteringer Ingen.

6 Side 6 4. Forespørgsler Ingen.

7 Side 7 5. Beslutninger Ingen.

8 Side 8 6. Sager til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 06A Landsplanredegørelsen 2016 Den nødvendige prioritering Kommuneqarfik Sermersooqs høringssvar Til orientering J.nr.: Forvaltning for Anlæg og Miljø - direktør Mike Jakob Kristiansen / MJKR Sagsresumé Afdelingen for Landsplanlægning, Finansdepartementet, har fremsendt deres landsplanredegørelse 2016, Den nødvendige prioritering i høring i perioden 24. juni 2016 til den 19. august Forvaltningen for Anlæg og Miljø har i hørringssvaret fremkommet med konstruktiv kritik af redegørelsen. Forvaltningen er kritisk i forhold til afsnittet om en bosteds kategorisering, men ser frem til samarbejdet med Selvstyret om redegørelsens emner. Indstilling Forvaltning for Anlæg og Miljø indstiller overfor : - at godkende forvaltningens afsendte høringssvar - at sende sagen videre til Økonomiudvalget og til Kommunalbestyrelsen til orientering Beslutning s beslutning tirsdag den 13. september 2016: godkender indstillingerne. Sagsfremstilling Afdelingen for Landsplanlægning, Finansdepartementet, har fremsendt deres landsplanredegørelse 2016, Den nødvendige prioritering i høring i perioden 24. juni 2016 til fredag den 19. august I henhold til planloven skal Naalakkersuisut som minimum hvert 4. år afgive en redegørelse om landsplanlægning til Inatsisartut. Landsplanredegørelsen skal danne grundlaget for en egentlig landsplan for hele landet, det vil sige en fysisk plan for hele Grønland med evt. strategier, fokusområder, indsatsområder etc.. Det overordnede formål med en landsplanredegørelse er at beskrive og illustrere fokusområder og indsatsområder for den fysiske udvikling af hele landet. Landsplanredegørelsen er på den måde et vigtigt redskab for landet fire kommuners kommuneplaner. Forvaltningen for Anlæg og Miljøs overordnede vurdering af Landsplanredegørelsen Den nødvendige prioritering er, at den berører de rigtige temaer, men man efterlades med flere spørgsmål end svar, og der er især et tema som forvaltningen er direkte uenige i. Selvstyret forslår at lave en inddeling af landets bosteder, hvis formål er at skematisere en servicedifferentiering i landet. Det er Forvaltningens vurdering, at det kan man ikke. Bosteder(byer og bygder) er unikke og skal registreres i forhold til deres individuelle kontekster, ressourcer, mobilitet etc. Løsningsforslag faglig vurdering Forvaltningen for Anlæg og Miljø ser Landsplanredegørelsen som et vigtigt redskab for den fremtidige udvikling af landet og ser frem til at indgår i processer med Selvstyret om redegørelsens emner.

9 Side 9 Økonomisk og ressourcemæssig vurdering Planredegørelsen har i dets nuværende form ingen økonomiske konsekvenser for kommunen. Lovgrundlag og rammesættende dokumenter Inatsisartutlov nr. 17 af 17. november 2010 om planlægning og arealanvendelse Det videre forløb Eventuelle. kommunalpolitiske bemærkninger kan blive fremsendt Finansdepartementets afdeling for landsplanlægning. Landsplanredegørelsen vil efter høringen blive evt. justeret og endeligt vedtaget af Naalerkersuisut. Bemærkninger fra Økonomisk Sekretariat Der er ikke indhentet bemærkninger fra økonomisk sekretariat. Borgerinddragelse/kommunikation Ingen bemærkninger. Bilag 1. Den nødvendige prioritering Landsplanredegørelse Forvaltning for Anlæg og Miljøs høringssvar

10 Side 10 06B Kommuneplan 2028 Forslag til ny kommuneplan 2028 for Kommuneqarfik Sermersooq Til beslutning J.nr.: 1804 Forvaltning for Anlæg og Miljø - direktør Mike Jakob Kristiansen / MJKR Sagsresumé Forvaltningen for Anlæg og Miljø har udarbejdet et forslag til revideret kommuneplan, for hele Kommuneqarfik Sermersooq. Forslaget er en delvis revision af den gældende kommuneplan, som besluttet i Planstrategi 2015, og som led i at kommuneplanen skal fornys hvert 4. år. Forslag til ny kommuneplan findes digitalt på: Indstilling Forvaltning for Anlæg og Miljø indstiller overfor : - at Udvalget godkender forslaget og den videre proces - at Udvalget fremsender det godkendte forslag til godkendelse i Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen, så forslaget efterfølgende kan sendes i høring, i 8 uger, i perioden 12. oktober 7. december 2016 Beslutning s beslutning tirsdag den 13. september 2016: godkender indstillingerne. Sagsfremstilling Forvaltningen for Anlæg og Miljø har udarbejdet et forslag til ny kommuneplan for Kommuneqarfik Sermersooq iht. Inatsisartutlov nr. 17 af 17. november 2010 om planlægning og arealanvendelse. I forslag til ny kommuneplan er ændringer, der er foretaget gennem kommuneplantillæg i løbet af de sidste fire år indarbejdet, således at denne er ajourført og opdateret. Ved revision af kommuneplanen er der sket en del ændringer, opdateringer og tilføjelser til delområderne. Med udgangspunkt i det eksisterende plangrundlag (Kommuneplan 2024), er der foretaget en gennemskrivning og justering af bestemmelserne både delområdernes anvendelse og for arealtildeling, der sikrer et ensartet regelsæt for sagsbehandlingen i hele kommunen. Kommuneplanens enkelte dele er ændret i forskelligt omfang: - I Hovedstrukturen er der alene foretaget redaktionelle tilretninger og konsekvensrettelser i forbindelse med ajourføring. - Med udgangspunkt i det eksisterende plangrundlag, er der foretaget en gennemskrivning og justering af bestemmelserne for arealtildeling iht. lovens krav om indhold og proces, der sikrer et ensartet regelsæt for arealsagsbehandlingen i hele kommunen. - Der er indarbejdet nye opdaterede "basisbestemmelser" i form af generelle bestemmelser der er gældende i alle typer delområder, både for byer/bygder og for det åbne land - De overordnede bestemmelser i alle 444 delområder er systematisk gennemgået. Bestemmelserne er i overvejende grad udarbejdet som generiske bestemmelser dvs. standardiserede formuleringer, der sikrer et ensartet regelsæt, men med respekt for forskellen mellem bostederne og de forskellige områder i kommunen Under revision af planen er der endvidere foretaget en gennemgående opdatering og fornyelse af layout og design på den digitale plan.

11 Side 11 Løsningsforslag faglig vurdering Forvaltningen for Anlæg og Miljø vurderer at forslag til ny kommuneplan giver et forbedret og opdateret grundlag for både planlægning, byggesagsbehandling og arealsagsbehandling. Økonomisk og ressourcemæssig vurdering Forslag til Kommuneplan 2028 giver ikke anledning til direkte kommunaløkonomiske konsekvenser, da det er en del af kommunens rullende planlægning. Lovgrundlag og rammesættende dokumenter Inatsisartutlov nr. 17 af 17. november 2010 om planlægning og arealanvendelse Det videre forløb Forvaltningen for Anlæg og Miljø vil inden Kommunalbestyrelsens behandling den 4. oktober gerne præsentere den nye plan på deres temadag den 3.oktober. Præsentationen forventes at tage maksimum 2 timer. Den endelige kommuneplan vil blive fremlagt de politiske udvalg i primo 2017, hvorefter den vil blive offentlig bekendtgjort. Bemærkninger fra Økonomisk Sekretariat Økonomisk sekretariat har ingen kommentar til sagen, da arbejdet med kommuneplanen er en del af forvaltningen for Anlæg og Miljøs rullende planlægning. Borgerinddragelse/kommunikation Forslaget til kommuneplan sendes i høring i perioden 12. oktober 7. december 2016 I høringsperioden vil Forvaltningen for Anlæg og Miljø inddrage fokusgrupper(tegnestuer, developere og andre rådgivere) for at afprøve det nye design af hjemmesiden. Bilag 1. Opsummering af ændringer i Kommuneplanen / Kommunimut pilersaarut 2024-p allannguutaanik eqikkaaneq 2.

12 Side 12 06C Boliger, Havnefront & Faciliteter, Nuuk Et nyt boligprojekt i.h.t. den nye planlov endelig vedtagelse af projektet Til beslutning J.nr.: Forvaltning for Anlæg og Miljø - direktør Mike Jakob Kristiansen / MJKR Sagsresumé Projektet Boliger, Havnefront & Faciliteter har nu været i høring i 8 uger, i henhold til den nye planlov, og projektet fremlægges hermed til endelig godkendelse. Det er forvaltningens vurdering at indsigelserne ikke har givet anledning til at revurdere projektet. Indstilling Forvaltning for Anlæg og Miljø indstiller overfor : - at Udvalget endeligt godkender projektet og processen for det videre forløb - at Udvalget sender det godkendte projekt samt proces til godkendelse i Økonomiudvalget og derefter til godkendelse i Kommunalbestyrelsen Beslutning s beslutning tirsdag den 13. september 2016: godkender indstillingerne. Sagsfremstilling Kommunalbestyrelsen valgte på deres møde d. 14. juni at godkende projektet Boliger, Havnefront og Faciliteter, i henhold til den nye planlov, og sende det dermed i høring i 8 uger i perioden 29.juni til den 17. august. Kommunalbestyrelsen havde også det ønske, at der indarbejdes en institution i området. Høringsperioden er nu overstået og der er indkommet indsigelser fra 2 parter. Forvaltningen behandling af indsigelser fremgår af bilag 1. Der gøres indsigelser mod at området kan være forurenet, samt en indsigelse mod at projektet blokerer for en udvidelse af svømmehallen Malik. I forhold til en evt. forurening er det normal procedure, at der i kommuneplantillægget for området, er beskrevet hvilke regler og procedure arealrettighedshaver skal overholde. I forhold til en evt. udvidelse af Svømmehallen Malik, vil forvaltningen for Anlæg og Miljø sikre, at det indarbejdes som en mulighed i den kommende plan for området, men ikke som en del af det konkrete projekt. Kort om projektet Projektet Boliger, Havnefront og Faciliteter indeholder en udbygning af området omkring svømmehallen Malik, med rekreative tilbud til gavn for byens borgere, samt at opføre en boligbebyggelse for dels at imødekomme boligefterspørgslen samt at skabe liv i området døgnet rundt. Projektet tager udgangspunkt i stedets muligheder. En kommende Running track binder området sammen og danner et maritimt miljø omkring svømmehallen Malik, og forbinder stedet med lystbådehavnen Iggia. Derudover indeholder projektet et motionscenter/cafe, boliger, en landskabelig bearbejdning med trapper og ramper som går ned i bassinnet og muligøre en kontakt med bassinet / vandelementet.

13 Side 13 Løsningsforslag faglig vurdering Da der ikke er indkommet indsigelser eller alternative projekter i høringsperioden, som har givet anledning til at revurdere projektet, er det fortsat Forvaltningen for Anlægs og Miljøs vurdering, at projektet er i overensstemmelse med kommuneplanens fokus på Nuussuaq, og et vigtigt skridt på vejen mod de 7000 nye boliger inden Som et nyt kommende aktivitets og boligområde vurderer Forvaltningen For Anlæg og Miljø fortsat, dette projekt, som en oplagt mulighed for at starte revitaliseringen af Nuussuaq. Projektet omkranser svømmehallen Malik, som med tiden er blevet Katalysatoren for Nuussuaq, og ideen om at skabe en forbindelse til Iggia området er oplagt for at styrke det maritime miljø. Forvaltningen for Anlæg og Miljø ser frem mod processen for forslaget til kommuneplantillægget for området, og vil i den proces læne os op af kommunens netop vedtaget Arkitekturpolitik. Økonomisk og ressourcemæssig vurdering Såfremt at projektet endeligt politisk godkendes og interessent kan dokumentere, gennem evt. udtalelser fra selskabets pengeinstitut, at selskabet økonomisk kan gennemføre projektet, kan der udstedes en arealreservation i op til 2 år. I den perioden skal interessent selv udarbejde et kommuneplantillæg for området. Lovgrundlag og rammesættende dokumenter Inatsisartutlov nr. 17 af 17. november 2010 om planlægning og arealanvendelse & Inatsisartutlov nr. 34 af 9. december 2015 Det videre forløb Processen for den nye planlovsændring kan beskrives således: 1. Investor/Firma indsender et projektansøgning til Kommunalbestyrelsen, og det forudsættes at investor selv udarbejder plangrundlaget og evt. en miljøvurdering eks. en VVM efterfølgende. 2. Kommunalbestyrelsen godkender projektet, og sender det i høring i minimum 6 uger, med kommunalbestyrelsens saglige og objektive kriterier, som ansøgere skal opfylde. 3. I høringen kan befolkningen indsende høringssvar, indsigelser eller alternative projekter. 4. Med baggrund i ansøgninger skal kommunalbestyrelsen, ud fra en saglig vurdering vælge det bedste projekt. 5. Investor får derefter en arealreservation i op til 2 år og kommuneplantillægget igangsættes. Hvis projektet på grund af sin størrelse kræver en miljøvurdering, eksempelvis en VVM, skal projektejer selv udarbejde og finansiere en. Punkt 1-3 er overstået, og så frem at projektet endeligt godkendes, punkt 4, skal interessent udarbejdet et forslag til kommuneplantillæg for området, punkt 5. Bemærkninger fra Økonomisk Sekretariat Økonomisk sekretariat har ingen bemærkninger. Borgerinddragelse/kommunikation Forslaget til Kommuneplantillægget for området vil i dette tilfælde køre på sædvanligvis med et forslag, en høring og en endelig vedtagelse.

14 Side 14 Bilag 1. Behandling af indsigelser 2. Indsigelser 3. Projektansøgning 4. Inatsisartutlov nr. 34 af 9. december 2015

15 Side 15 06D Akornanni 90 boliger Et nyt boligprojekt i.h.t. den nye planlov endelig vedtagelse Til beslutning J.nr.: Forvaltning for Anlæg og Miljø - direktør Mike Jakob Kristiansen / MJKR Sagsresumé Akornanni projektet har nu været i høring i 8 uger, i henhold til den nye planlov, og projektet fremlægges hermed til endelig godkendelse. Det er forvaltningens vurdering at indsigelserne ikke har givet anledning til at revurdere projektet. I den videre proces vil forvaltningen anbefale at interessent i samarbejde med kommunen afholder et infomøde med de borgere, der har underskrevet underskiftsindsamlingen mod projektet. Indstilling Forvaltning for Anlæg og Miljø indstiller overfor : - at Udvalget endeligt godkender projektet og processen for det videre forløb - at interessent i samarbejde med kommunen skal afholde et infomøde med indsigerne til projektet - at Udvalget sender det godkendte projekt samt proces til godkendelse i Økonomiudvalget og derefter til godkendelse i Kommunalbestyrelsen Beslutning s beslutning tirsdag den 13. september 2016: godkender indstillingerne. Sagsfremstilling Kommunalbestyrelsen valgte på deres møde den 14. juni at godkende projektet Akornanni 90 boliger, i henhold til den nye planlov, og sende det dermed i høring i 8 uger i perioden 29. juni til den 17. august. Høringsperioden er nu overstået og der er indkommet indsigelser fra 4 parter, deriblandt en underskriftsindsamling med 62 underskrifter fra beboerne i Paarnat området. Forvaltningen behandling af indsigelser fremgår af bilag 1. Der gøres generelt indsigelser mod høringsperioden, de rekreative værdier, som menes at bliver ødelagt, samt projektets tilkørselsvej. Forvaltningen for Anlæg og Miljø henviser til at området har været udlagt til et boligområde i kommuneplanen, og dermed har været planlagt som et udviklings/fortætningsområde i minimum 4 år. Og det er Forvaltningen vurdering at et nyt boligområde med forskellige ejerformer, som også har fokus på livet mellem husene, vil løfte hele kvarteret. Nukissiorfiit har i deres høringssvar påpeget nogle tekniske krav, som et byggefelt til en transformerstation samt en hovedvandledning. Disse krav vil blive indarbejdet i den videre planproces. Løsningsforslag faglig vurdering Da der ikke er indkommet indsigelser eller alternative projekter i høringsperioden, som har givet anledning til at revurdere projektet, er det fortsat Forvaltningen for Anlægs og Miljøs vurdering, at projektet er i overensstemmelse med kommuneplanen, og et vigtigt skridt på vejen mod de 7000 nye boliger inden 2030.

16 Side 16 Som et nyt kommende boligområde vurdere Forvaltningen For Anlæg og Miljø fortsat, at en blandet bebyggelse med forskellige ejer former og boligstørrelse, vil blive et velfungerende boligområde. Det er ydermere positivt at der i projektet er ind tænkt rekreative værdier, så som en rekreativ sti samt et skaterområde. Forvaltningen for Anlæg og Miljø ser frem mod processen for forslaget til kommuneplantillægget for området, og vil i den proces læne os op af kommunens netop vedtaget Arkitekturpolitik. I denne proces vil kommunen, i samarbejde med interessent, afholder et infomøde for områdets beboere om projektet og det fremtidige anlæg/byggeri, for at imødekomme deres bekymringer. Økonomisk og ressourcemæssig vurdering Såfremt at projektet endeligt politisk godkendes og interessent kan dokumentere, gennem evt. udtalelser fra selskabets pengeinstitut, at selskabet økonomisk kan gennemføre projektet, kan der udstedes en arealreservation i op til 2 år. I den perioden skal interessent selv udarbejde et kommuneplantillæg for området. Lovgrundlag og rammesættende dokumenter Inatsisartutlov nr. 17 af 17. november 2010 om planlægning og arealanvendelse & Inatsisartutlov nr. 34 af 9. december 2015 Det videre forløb Processen for den nye planlovsændring kan beskrives således: 6. Investor/Firma indsender et projektansøgning til Kommunalbestyrelsen, og det forudsættes at investor selv udarbejder plangrundlaget og evt. en miljøvurdering eks. en VVM efterfølgende. 7. Kommunalbestyrelsen godkender projektet, og sender det i høring i minimum 6 uger, med kommunalbestyrelsens saglige og objektive kriterier, som ansøgere skal opfylde. 8. I høringen kan befolkningen indsende høringssvar, indsigelser eller alternative projekter. 9. Med baggrund i ansøgninger skal kommunalbestyrelsen, ud fra en saglig vurdering vælge det bedste projekt. 10. Investor får derefter en arealreservation i op til 2 år og kommuneplantillægget igangsættes. Hvis projektet på grund af sin størrelse kræver en miljøvurdering, eksempelvis en VVM, skal projektejer selv udarbejde og finansiere en. Punkt 1-3 er overstået, og så frem at projektet endeligt godkendes, punkt 4, skal interessent udarbejdet et forslag til kommuneplantillæg for området, punkt 5. Bemærkninger fra Økonomisk Sekretariat Økonomisk sekretariat har ingen bemærkninger. Borgerinddragelse/kommunikation Forvaltningen for Anlæg og Miljø vil anbefale interessent i forbindelse med den kommende plan for området, at afholde et infomøde om det fremtidige projekt og anlæg/byggeri for områdets beboere. Bilag 1. Behandling af indsigelser 2. Indsigelser 3. Projektansøgning 4. Inatsisartutlov nr. 34 af 9. december 2015

17 Side 17 06E Behandling af bortkommen indsigelse i forbindelse med offentlig høring af Kommuneplantillæg 30B4-1, Fiskefabrik i Tasiilaq Til beslutning J.nr.: 16.04/30B4 Forvaltning for Anlæg og Miljø - direktør Mike Jakob Kristiansen / MJKR Sagsresumé Forvaltningen for Anlæg og Miljø fremlægger hermed bortkommet høringssvar i forbindelse med Kommuneplantillæg 30B4-1, Område til erhvervs- og havneformål i Tasiilaq. Den bortkomne indsigelse er fra Departement for Bolig, Byggeri og Infrastruktur, og denne behandles hermed i Bilag 1. By- og Boligudvikling har erkendt, at der er begået en intern procedurefejl og fremlægger derfor nu en behandling af indsigelsen og kommuneplantillæg 30B4-1 til fornyet politisk behandling. Indsigelsen har ikke haft indvirkning på Forvaltningens anbefalinger i forbindelse med kommuneplantillæg 30B4-1. Foruden Departement for Bolig, Byggeri og Infrastrukturs høringssvar indkom i alt 2 rettidige høringssvar, som blev fremlagt til politisk behandling i forbindelse med den endelige vedtagelse. Forvaltningens behandling af de øvrige 2 høringssvar vedlægges som bilag 2. Forslag til kommuneplantillæg 30B4-1 var i 8 ugers offentlig høring i perioden 8.marts maj 2016 og det er efterfølgende blevet endeligt vedtaget af Kommunalbestyrelsen d. 14.juni Indstilling Forvaltning for Anlæg og Miljø indstiller overfor : - at Udvalget godkender Kommuneplantillæg 30B4-1 Område til erhvervs- og havneformål i Tasiilaq - at Udvalget fremsender det godkendte kommuneplantillæg til vedtagelse i Økonomiudvalget - at Økonomiudvalget derefter fremsender det vedtagne kommuneplantillæg til endelig vedtagelse i Kommunalbestyrelsen Beslutning s beslutning tirsdag den 13. september 2016: godkender indstillingerne. Sagsfremstilling Kommuneplantillægget er udarbejdet på baggrund af Naalakkersuisuts tildeling af makrelkoter i farvandet omkring Østgrønland, som forudsætter at der etableres en fiskefabrik lokalt. Området muliggør omfattende procesanlæg, fiskemelsfabrik, frostlager samt tilhørende kajanlæg, som placeres direkte ud til fjorden i Tasiilaq s sydlige bydel. Placeringen er i nær forbindelse til de teknikprægede områder ved tankområdet og heliporten. Fabrikken vil dermed ikke skabe gener for beboere. Planen er med til at understøtte den overordnede strategi om, at understøtte Tasiilaqs udvikling som østkystens vækstcenter. Den bortkomne indsigelse er fra Departement for Bolig, Byggeri og Infrastruktur, og denne behandles hermed i Bilag 1. By- og Boligudvikling har erkendt at der er begået en intern procedurefejl og fremlægger derfor nu en behandling af indsigelsen og kommuneplantillæg 30B4-1

18 Side 18 til fornyet politisk behandling. Indsigelsen har ikke haft indvirkning på Forvaltningens anbefalinger i forbindelse med kommuneplantillæg 30B4-1. Foruden Departement for Bolig, Byggeri og Infrastrukturs høringssvar indkom i alt 2 rettidige høringssvar, som blev fremlagt til politisk behandling i forbindelse med den endelige vedtagelse. Forvaltningens behandling af de øvrige 2 høringssvar vedlægges som bilag 2. Kommunalbestyrelsen fremlagde forslag til kommuneplantillæg 30B4-1 i 8 ugers offentlig høring i perioden og det er efterfølgende blevet endeligt vedtaget af Kommunalbestyrelsen d Der er indkommet 3 rettidige høringssvar, hvilke er medtaget i sagsfremstillingen, men de har ikke givet anledning til principielle ændringer i plantillægget, se bilag 1, 2 og 3. Løsningsforslag faglig vurdering Forvaltning for Anlæg og Miljø anbefaler at kommuneplantillægget godkendes således, at området kan udvikles. Økonomisk og ressourcemæssig vurdering Udarbejdelse af kommuneplantillægget har ingen økonomiske konsekvenser. Lovgrundlag og rammesættende dokumenter Kommuneplantillægget er udarbejdet på grundlag af: Inatsisartutlov nr. 17 af 17. november 2010 om planlægning og arealanvendelse (Planloven) Den digitale kommuneplan Det videre forløb Forslaget fermsendes til genvedtagelse i Kommunalbestyrelsen på grundlag af en indstilling fra Udvalget for Anlæg og Miljø og Økonomiudvalget. Da der ikke er sket ændringer af kommuneplantillægget skal det dog ikke bekendtgøres igen. Det er, jf. Planloven, et eksplicit krav, at Kommunalbestyrelsen skal behandle rettidige indsigelser og ændringsforslag, førend planen kan vedtages endeligt. Forvaltningen beklager meget fejlen. Bemærkninger fra Økonomisk Sekretariat Det er ikke indhentet bemærkninger fra Økonomiske Sekretariat. Bilag 1. Forvaltningens behandling af høringssvar fra Departement for Bolig, Byggeri og Infrastruktur 2. Høringssvar fra Departement for Bolig, Byggeri og Infrastruktur 3. Kommuneplantillæg 30B4-1, Område til erhvervs- og havneformål i Tasiilaq

19 Side 19 06F Endelig vedtagelse af kommuneplantillæg 3E5-1 Nuuk Lufthavn Til beslutning J.nr.: Forvaltning for Anlæg og Miljø - direktør Mike Jakob Kristiansen / MJKR Sagsresumé Forvaltningen for Anlæg og Miljø fremlægger hermed Kommuneplantillæg 3E5-1, Nuuk Lufthavn til endelig vedtagelse. Forslaget til kommuneplantillægget er udarbejdet på baggrund af Kommuneqarfik Sermersooqs ønske om at sikre rammerne for Naalakkersuisuts hensigt om en potentiel udvidelse af Nuuk lufthavn på op til 2200m. Derudover er kommuneplantillægget også i tråd med Kommuneqarfik Sermersooqs ønske om at skabe et stærkt erhvervsbånd fra Atlanthavnen i syd mod lufthavnen i nord. Indstilling Forvaltning for Anlæg og Miljø indstiller overfor : - at Udvalget endeligt godkender Kommuneplantillæg 3E5-1, Nuuk Lufthavn - at Udvalget fremsender det godkendte kommuneplantillæg til vedtagelse i Økonomiudvalget - at Økonomiudvalget derefter fremsender det vedtagne kommuneplantillæg til endelig vedtagelse i Kommunalbestyrelsen Beslutning s beslutning tirsdag den 13. september 2016: godkender indstillingerne. Sagsfremstilling Forslaget til kommuneplantillægget er udarbejdet på baggrund af Kommuneqarfik Sermersooqs ønske at imødekomme Naalakkersuisuts hensigt om en potentiel udvidelse af Nuuk lufthavn på op til 2200m. Derudover at sikre arealer til nye erhvervsområder samt mulighed for at omlægge adgangsveje til lufthavnen. Den nuværende lufthavn er ikke tidsvarende i forhold til at skulle betjene Grønlands største by. Med en landingsbane på kun 950m kan den ikke betjene andet end mindre fly. Transportkommissionen har senest i 2011 anbefalet en udvidelse af Nuuk lufthavn til minimum 2200m. Hvilket sikrer at lufthavnen ville kunne åbne op for atlantflyvninger til og fra Nuuk. Rammerne skabes således, at der kan arbejdes mod en atlantlufthavn med de nødvendige faciliteter, der forsat kan betjene Grønlands største by og vækstcenter. Hvor en velfungerende lufthavn med både inden- og udenrigsforbindelser kan have stor betydning for at opretholde og udbygge et dynamisk erhvervsliv i Kommuneqarfik Sermersooq. Kommunalbestyrelsen fremlagde forslag til kommuneplantillæg 3E5-1 i 8 ugers offentlig høring i perioden 30. maj juli Der er indkommet fem rettidige høringssvar samt et kort tid efter høringsfristen, hvilke er medtaget i sagsfremstillingen, men de har ikke givet anledning til principielle ændringer i plantillægget, se bilag 1 og 2. Løsningsforslag faglig vurdering Forvaltning for Anlæg og Miljø anbefaler, at delområde 3E5-1 udlægges til lufthavns- og erhvervsformål, med udgangspunkt i det forventede ønske om at udvide lufthavnen samt

20 Side 20 kommunens eget ønske om at udlægge nye arealer til erhverv der kan bindes sammen med det eksisterende erhvervsbånd. Hermed styrkes tanken om et større sammenhængende erhvervs-, havne- og lufthavnsområde der er sammenhængende og logistisk forbundet. De fremtidige anlæg i delområde 3E5-1 består af en 2200m bane med en forventet ny terminalbygning, parkeringsarealer og afsætningspladser. Samt to potentielle erhvervsområder på samlet ca. 80 ha. Udvidelsen af landingsbanelængden fra 950 til 2200m vil kræve en større udsprængning og opfyldning af arealer. De landskabelige ændringer har potentiale til at blive Nuuks nye Landmark, og derfor stiller Kommuneqarfik Sermersooq krav til anlæggets udformning. Hvor der lægges vægt på en stillingtagen til skala og materialer, belysning og kontekst. Der skal fokuseres på arkitektonisk kvalitet og helhedstænkning, hvor der allerede fra start er taget højde for dets fysiske udtryk og påvirkning på området og byen. I bestræbelserne på bl.a. at fremme den arkitektoniske kvalitet i byggeriet vil Kommuneqarfik Sermersooq forvente en løbende dialog og redegørelse af overvejelserne omkring arkitekturen og anlægget af lufthavnen, ud fra bl.a. kommunens arkitekturpolitik. En ny lufthavn bliver porten til Nuuk og derfor det første indtryk, man får som besøgende. Økonomisk og ressourcemæssig vurdering Den forventede udgift til udbygningen af landingsbane forventes at ligge hos selvstyret eller et af selvstyret udpeget aktieselskaber. Lovgrundlag og rammesættende dokumenter Forslag til Kommuneplantillægget er udarbejdet på grundlag af: Inatsisartutlov nr. 17 af 17. november 2010 om planlægning og arealanvendelse (Planloven) Inatsisartutlov nr. 34 af 9. december 2015 om ændring af Inatsisartutlov om planlægning og arealanvendelse Landsplanredegørelse, reservation af arealer, mulighed for forlængelse af udnyttelsesfrist, offentliggørelse af ventelister, fjernelse af plan- og arealklagenævnet, m.v.) Den digitale kommuneplan Det videre forløb Efter Kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse af planen vil den blive offentligt bekendtgjort. Der er jf. Inatsisartutlov nr , stk. 4) en frist på 12 uger, som overholdes fra det tidspunkt hvor Kommunalbestyrelse har foretaget den endelige vedtagelse til planens offentlige bekendtgørelse. Efter Inatsisartutlov nr , stk. 2 fremsender kommunen det offentligt bekendtgjorte kommuneplantillæg direkte til de berørte statslige myndigheder samt departementer og underliggende enheder ved Grønlands Selvstyre Den endelige plan skal være offentlig tilgængelig, blandt andet på kommunens hjemmeside Bemærkninger fra Økonomisk Sekretariat Ingen indkomne bemærkninger. Borgerinddragelse/kommunikation Der har ikke været nogen borgerinddragelse.

21 Side 21 Bilag 1. Behandling af indsigelser 2. Indsigelser 3. Kommuneplantillæg 3E5-1, Nuuk Lufthavn

22 Side 22 06G Budgetopfølgning for første halvår 2016 Til beslutning J.nr.: Forvaltning for Anlæg og Miljø - direktør Mike Kristiansen / MJKR Sagsresumé Forvaltningerne har udarbejdet budgetopfølgning vedrørende første halve år 2016 Hovedområde Bogført Ajourført budget Forbrugsprocent 1 - ADMINISTRATIONSOMRÅDET % 2 - DET TEKNISKE OMRÅDE % 3 - ARBEJDSMARKEDS- OG ERHVERVSOMRÅDET % 4 - SOCIALOMRÅDET % 5 - UNDERVISNING OG KULTUR % 6 - FORSYNINGSVIRKSOMHEDER % 7 - ANLÆGSUDGIFTER % 8 - INDTÆGTER % Udvalgsområder Bogført Ajourført budget Forbrugsprocent 1 - Økonomiudvalg % % 4 - Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked & % Erhverv 5 - Udvalg for Børn, Familie og Skole % Indstilling Forvaltning for Anlæg og Miljø indstiller overfor : - at budgetopfølgningen godkendes - at status på mulighedskatalogerne tages til efterretning - at sagen videresendes til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsens endelige godkendelse Beslutning s beslutning tirsdag den 13. september 2016: godkender indstillingerne. Sagsfremstilling Forvaltningerne har udarbejdet budgetopfølgning for første halve år 2016 for drifts- og anlægsudgifter samt indtægter for forvaltningernes områder. Budgetopfølgningen er udarbejdet på baggrund af det bogførte forbrug pr. 30. juni 2016 og anvendes til at gøre opmærksom på de bevillingsområder, der allerede nu er under pres samt mulige tiltag for at imødegå eventuelle efterfølgende bevillingsansøgninger. Første halvår af 2016 er på det økonomiske område for Kommuneqarfik Sermersooq startet fornuftigt.

23 Side 23 Der er flere forskellige paramenter som i løbet af årets første 6 måneder indikere at vi er kommet godt fra start i Der er konstateret et fald i antallet af ledige i perioden samt skattestyrelsen også har meldt at de forventer et højere skattegrundlag i 2016 end først budgeret. De to ting er tegn på at det der gang i hjulene her i kommunen. Flere i arbejde har også en afledt effekt på mange andre områder og derved er det ekstra positivt når ledigheden flader. Alle bemærkninger og forklaringer findes i bilag 1. halvårs rapport. Løsningsforslag faglig vurdering Ingen. Økonomisk og ressourcemæssig vurdering Ingen. Lovgrundlag og rammesættende dokumenter Inatsisartutlov nr. 22 af 18. november 2010 om den kommunale styrelse -Selvstyrets bekendtgørelse nr. 3 af 3. februar 2012 om kommunernes budgetlægning, likviditet, regnskab, revision samt kasse- og regnskabsvæsen - Inatsisartuts Finanslov for 2014 Bemærkninger fra Økonomisk Sekretariat Økonomisk Sekretariat har ikke yderligere bemærkninger, end dem der står i halvårsrapporten Bilag 1. Halvårs rapport

24 Side 24 06H Budgetforslag 2017 Udvalget for Anlæg og Miljø Til beslutning J.nr.: Anlæg og Miljø - direktør Mike Jakob Kristiansen / MJKR Sagsresumé Kommunens økonomiske situation medfører stadigvæk et behov for at se på, hvordan vi kan revurdere opgaveløsning og udgifterne på alle områder i kommunen og således også på de områder, der ressortmæssigt hører under udvalget for Anlæg og Miljø. Administrationen har kortlagt en række muligheder for dette. Disse muligheder er samlet i det såkaldte mulighedskatalog. Der skal politisk tages stilling til, hvilke af disse muligheder, man ønsker gennemført for Indstilling Forvaltning Anlæg og Miljø indstiller overfor : - at Udvalget tager beslutning om, hvilke af de i bilag 1 fremlagte muligheder, der skal indarbejdes i budget at sagen sendes videre til Økonomiudvalget til beslutning Beslutning s beslutning tirsdag den 13. september 2016: Mulighedskatalog Anlæg: A10 Udvidelse af Tasiilaq fodbold stadion samt etablering af kunstgræsbane - Godkendt men med 1.5 mio. i 2017 og muligvis med alternativ placering. A36 Illu Sullivik Kulusuk - Ikke godkendt idet der henvises til bygdesektorplanen. A37 Minihal i Kulusuk - Ikke godkendt idet der henvises til bygdesektorplanen. A38 Børnehave I Kulusuk - Ikke godkendt idet der henvises til bygdesektorplanen. A39 Brandstation I Kulusuk - Ikke godkendt idet der henvises til beredskabsplanen. A40 Fritidsklub i Kulusuk - Ikke godkendt idet der henvises til bygdesektorplanen. A41 Multibane i Kulusuk - Ikke godkendt idet den allerede er indarbejdet i budgettet. A42 Veje i Kulusuk - Ikke godkendt idet der henvises til bygdesektorplanen og drift. A43 Fritidsklub i Tiniteqilaaq - Ikke godkendt idet der henvises til bygdesektorplanen / Selvstyret. A44 Multibane i Tiniteqilaaq - Ikke godkendt idet der henvises til bygdesektorplanen. A45 Lærerhus i Isertoq - Ikke godkendt idet der henvises til Iserit. A46 Multibane Isertoq - Ikke godkendt idet der henvises til bygdesektorplanen. A47 Istandsættelse af servicehuset i Kuumiut - Ikke godkendt idet der henvises til Iserit. A48 Reparation af hegn på kirkegården i Kuumiut - Godkendt idet der henvises til driftsafdelingen. A49 Etablering af losseplads i Kuumiut - Ikke godkendt idet der henvises til bygdesektorplanen. A57 Anlæggelse af betonveje og afvandingsgrøfter i Ittoqqortoormiit - Godkendt. A58 Flytning af materialgård og brandstation i Nuuk - Godkendt. A59 Renovering og udbygning af brandstation i Ittoqqortoormiit - Godkendt. A60 Opførelse af buehaller i Ittoqqortoormiit og Tasiilaq - Godkendt. A61 Opførelse af mindre bygning til mandskab samt affaldshåndtering dumpen i Arsuk - Ikke godkendt idet der henvises til bygdesektorplanen. A62 Etablere et godkendt areal til bådoplæg i Arsuk - Ikke godkendt idet der henvises til bygdesektorplanen. A63 Etablering af grøfter omkring kirkegård - Ikke godkendt idet der henvises til bygdesektorplanen. A64 Minigravemaskine med hakker - Ikke godkendt idet der henvises til bygdesektorplanen.

25 Side 25 A65 Flytning af natrenovationslampe i Kapisillit - Ikke godkendt idet der henvises til bygdesektorplanen. A66 Kloarkering i Qeqertarsuatsiaat - Ikke godkendt idet der henvises til bygdesektorplanen. A67 Vodbinderi i Kapisillit - Ikke godkendt idet der henvises til bygdesektorplanen. A68 Fodboldbane i Qeqertarsuatsiaat forlængelse og forbedring - Ikke godkendt idet der henvises til bygdesektorplanen. A69 Udvidelse af servicehus/filialkontor i Kapisillit - Ikke godkendt idet der henvises til bygdesektorplanen. A71 Nye boliger i Qeqertarsuatsiaat - Ikke godkendt idet der henvises til bygdesektorplanen. A72 Nyt flænsehus (bræt) i Qeqertarsuatsiaat - Ikke godkendt idet der henvises til Iserit. Mulighedskatalog Drift: D77 Overdragelse af kommunale fælles værksteder til den lokale fisker/fangerforening - Ikke godkendt men forvaltningen bemyndiges til at undersøge det for byer og bygder i D78 Lukning af vaskeri på Kongevej i Nuuk - Godkendt men medlemmerne undrrsøger med deres bagland. D80 Ønske om at benytte fællesværkstedets andet lokale som agnhus i Arsuk - Ikke godkendt idet der henvises til Iserit. D81 Ønske om vedligeholdelse af servicehus i Arsuk - Ikke godkendt idet der henvises til Iserit. D85 Etablering af vandinstallation ved natrenovation i Qeqertarsuatsiaat - Ikke godkendt forvaltningen undersøger om det kan ligge under drift. D88 Færdiggørelse af vejanlæg i Arsuk - Godkendt idet det undersøges om KB sten fra Qeqertarsuatsiaat kan bruges. P7 Lift til Store Malene - Godkendt idet forvaltningen inddrager Fælles Service mht. beløbets størrelse. P8 Forundersøgelse og projektering til ATV spor mellem Nuuk og Kapisillit - Godkendt. Nye forslag: Bådoplæg i Tasiilaq 2.mio. i Mole og bro i Ittoqqortoormiit 3. mio. i Udvalgets prioritering: 1. A57 Anlæggelse af betonveje og afvandingsgrøfter i Ittoqqortoormiit - Godkendt. 2. A59 Renovering og udbygning af brandstation i Ittoqqortoormiit - Godkendt. 3. A60 Opførelse af buehaller i Ittoqqortoormiit og Tasiilaq - Godkendt justeres til 3. mio. 4. Mole og bro i Ittoqqortoormiit 5. Bådoplæg i Tasiilaq 6. A58 Flytning af materialgård og brandstation i Nuuk - Godkendt. 7. P7 Lift til Store Malene - Godkendt idet forvaltningen inddrager Fælles Service mht. beløbets størrelse. 8. P8 Forundersøgelse og projektering til ATV spor mellem Nuuk og Kapisillit - Godkendt. 9. D88 Færdiggørelse af vejanlæg i Arsuk - Godkendt idet det undersøges om KB sten fra Qeqertarsuatsiaat kan bruges. 10. A10 Udvidelse af Tasiilaq fodbold stadion samt etablering af kunstgræsbane - Godkendt men med (1.5 mio.) 11. A48 Reparation af hegn på kirkegården i Kuumiut - Godkendt (beløbet) men opsætningen foretages af driftsafdelingen. 12. D78 Lukning af vaskeri på Kongevej i Nuuk - Godkendt men medlemmerne undersøger med deres bagland.

26 Side 26 Sagsfremstilling Kommunens økonomiske situation medfører stadigvæk et behov for at se på, hvordan vi kan revurdere opgaveløsning og udgifterne på alle områder i kommunen og således også på de områder, der ressortmæssigt hører under udvalget for Anlæg og Miljø. Administrationen har kortlagt en række muligheder for dette. Disse muligheder er samlet i det såkaldte mulighedskatalog. Der skal politisk tages stilling til, hvilke af disse muligheder man ønsker gennemført for Løsningsforslag faglig vurdering Forvaltningen har på baggrund af ovenstående gennemgået de opgaver, der løses indenfor forvaltningsområder, med det formål at identificere mulige besparelser, når man tager lovpligtige og ikke-lovpligtige opgaver i betragtning. Dette har medført følgende forslag til Kommuneqarfik Sermersooqs mulighedskatalog: NR Anlæg Drift Beskrivelse Kontonu mmer A10 x Udvidelse af fodboldstadion samt kunstgræsbane A36 x Servicehus Kulusuk A37 x Minihal Kulusuk A38 x Børnehave Kulusuk A39 x Brandstation Kulusuk A40 x Fritidsklub Kulusuk A41 x Multibane Kulusuk A42 x Veje Kulusuk A43 x Fritidsklub Tiniteqilaaq A44 x Multibane Tiniteqilaaq A45 x Lærerhus Isertoq A46 x Multibane Isertoq A47 x Istabdsættelse af servicehuset Kuumiut A48 x Reparation af hegn omkring kirkegård Kuumiut A49 x Etablering af losseplads Kuumiut A57 x Anlæggelse af betonveje og afvandingsgrøfter i Ittoqqortoormiit A58 x Flytning af Materielgård og Brandstation i Nuuk A59 x Renovering og udbygning af Brandstation i Ittoqqortoormiit A60 x Opførelsen af buehaller i Ittoqqortoormiit og Tasiilaq Opførelse af en mindre bygning til mandskab samt A61 x affaldshåndtering dumpen Arsuk A62 x Etablere et godkendt areal til bådoplæg Arsuk A63 x Etablering af grøfter omkring kirkegård A64 x Minigravemaskine med hakker Qeqertarsuatsiaat A65 x Flytning natrenovationslampe Kapisillit A66 x Kloakering i Qeqertarsuatsiaat A67 x Vodbinderi Kapisillit

27 Side 27 A68 x Fodboldbane Qeqertarsuatsiaat.Forlængelse og forbedring A69 x Udvidelse af servicehus/filialkontor i Kapisillit A71 x Nye boliger i Qeqertarsuatsiat A72 x Nyt Flænsehus (Bræt) Qeqertarsuatsiat Overdragelse af kommunale fælles værksteder til den lokale D77 x fisker- og fangerforening D78 x Lukning af vaskeri på Kongevej i Nuuk Ønske om at benytte fællesværkstedets andet lokale som agnhus D80 x Arsuk D81 x Ønske om vedligeholdelse af servicehus Arsuk Etablering af vandinstallation ved natrenovation D85 x Qeqertarsuatsiaat D88 x Færdiggørelse af vejanlæg Arsuk P7 x Lift til Store Marlene P8 x ATV spor til Kapisillit Forslagene gennemgås i detaljer i bilagene. Økonomisk og ressourcemæssig vurdering Hvert enkelt forslag identificerer og forklarer de økonomiske og ressourcemæssige konsekvenser, som forslaget indebærer. Det videre forløb Godkendte forslag sendes til godkendelse i Økonomiudvalget og indarbejdelse i Kommuneqarfik Sermersooqs samlede budget for Bemærkninger fra Økonomisk Sekretariat Økonomisk Sekretariat har ingen bemærkninger. Bilag 1. Mulighedskatalog SAI

28 Side Lukkede punkter Ingen.

29 Side Eventuelt Der er ingen punkter under eventuelt.

30 Side Godkendelse af referat Referatet blev godkendt tirsdag den 13. september 2016 kl

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden. Ekstraordinært møde

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden. Ekstraordinært møde Forside Dagsorden Ekstraordinært møde Tirsdag den 13. september 2016 kl. 14.00 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Tim Serritslev (S) pr. telefon Vittus M. Mikaelsen (S) pr. telefon Afbud Justus

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside Dagsorden Tirsdag den 2. august 2016 kl. 14.30 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Afbud Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Indkaldt Nikolaj Heinrich (S) Peter

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Forside Referat Tirsdag den 2. august 2016 kl. 14.30 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Pr. telefon Justus Hansen (D) Pr. video Afbud Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Indkaldt Nikolaj

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden. Ekstraordinært møde

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden. Ekstraordinært møde Forside Dagsorden Ekstraordinært møde Tirsdag den 26. april 2016 kl. 14.30 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Side 2 Dagsorden 1. Godkendelse

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat. Ekstraordinært møde

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat. Ekstraordinært møde Forside Referat Ekstraordinært møde Tirsdag den 26. april 2016 kl. 14.30 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Side 2 Dagsorden 1. Godkendelse

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside Dagsorden Tirsdag den 9. februar 2016 kl. 9.00 Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan Pertti Frandsen (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Side 2 Dagsorden 1.

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside Dagsorden Tirsdag den 7. februar 2017 kl. 14.00 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Afbud Ado Holm (IA) Indkaldt Storm Ludvigsen

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Ekstraordinært møde. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Ekstraordinært møde. Dagsorden Dato: 18.feb. 2016 Forside Ekstraordinært møde Dagsorden Torsdag den 18. februar 2016 kl. 9.30 Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan Pertti Frandsen (IA) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S)

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Forside Referat Tirsdag den 7. februar 2017 kl. 14.00 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) deltog ikke Tim Serritslev (S) pr. telefon Vittus M. Mikaelsen (S) pr. telefon Afbud Ado

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside 1 Dagsorden Møde torsdag den 08. januar 2015, kl. 14.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Allan Pertti Frandsen (IA) Uju Petersen (IA) Suppleant Tim Serritzlev(S) Vittus Maaru

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Dagsorden

Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Dagsorden Forside Ekstraordinært møde Dagsorden Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 10.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Charlotte Ludvigsen (IA) Storm Ludvigsen (IA) Uju Petersen (IA)

Læs mere

Anlægs- og Miljøudvalgets. Referat

Anlægs- og Miljøudvalgets. Referat Forside 65 s Referat Møde tirsdag den 25. marts 2014, kl. 10.00 Anlægs- og Miljøforvaltningens mødelokale Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan Pertti Frandsen (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritzlev(S)

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Ekstraordinært møde. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Ekstraordinært møde. Referat Forside Ekstraordinært møde Referat Fredag den 24. februar 2017 kl. 13.00 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Telefondeltagelse Tim Serritslev (S) Telefondeltagelse Vittus M. Mikaelsen

Læs mere

Anlægs- og Miljøudvalgets. Dagsorden

Anlægs- og Miljøudvalgets. Dagsorden Forside 65 s Dagsorden Møde tirsdag den 25. marts 2014, kl. 10.00 Anlægs- og Miljøforvaltningens mødelokale Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan Pertti Frandsen (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritzlev(S)

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Referat

Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Referat Forside Ekstraordinært møde Referat Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 10.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Charlotte Ludvigsen (IA) Storm Ludvigsen (IA), telefon Charlotte

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Ekstraordinært møde. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Ekstraordinært møde. Dagsorden Forside Ekstraordinært møde Dagsorden Fredag den 24. februar 2017 kl. 13.00 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Side 2 Dagsorden 1. Godkendelse

Læs mere

Udvalget for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalget for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Mandag den 10. marts 2014 kl. 12:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Indkaldt til møde: Andreas Uldum, (D), formand Uju Petersen, (IA) Charlotte Pike (IA) Monica Dorph

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Forside 332 Referat Møde tirsdag den 15. december 2015, kl. 14.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale i Rådhuset Medlemmer Mille Søvndal Pedersen (IA) Justus Hansen (D) Charlotte Ludvigsen (suppleant

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside Dagsorden Tirsdag den 15. marts 2016 kl. 9.00 Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan Pertti Frandsen (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Side 2 Dagsorden 1.

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside 88 Dagsorden Møde tirsdag den 21. april 2015, kl. 14.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Mille Søvndal Pedersen (IA) Formand Poul Hansen (supp. for Justus Hansen (D) Allan Pertti

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside 332 Dagsorden Møde tirsdag den 15. december 2015, kl. 14.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale i Rådhuset Medlemmer Mille Søvndal Pedersen (IA) Justus Hansen (D) Charlotte Ludvigsen (suppleant

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Dato: 02. juli 2015 Forside 171 Dagsorden Møde torsdag den 02. juli 2015, kl. 09.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Storm Ludvigsen (IA) (Suppleant for Mille Søvndal Pedersen (IA))

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Dato: 15. nov.. 2016 Forside Dagsorden Tirsdag den 15. november 2016 kl. 9.00 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Side 2 Dagsorden 1.

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden. Konstituerende møde

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden. Konstituerende møde Forside Dagsorden Konstituerende møde Tirsdag den 19. april 2016 kl. 16.00 Medlemmer Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Udtrædende medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Onsdag den 04. januar 2017 kl. 12.00 (Itt.tid 14.00) Medlemmer Poul Hansen (D) (formand) Uju Petersen (IA) Charlotte Piké (IA) Ingvar Motzfeldt (S) Steen Lynge (A) Afbud Indkaldt Side

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside Dagsorden Tirsdag den 13. december 2016 kl. 14.00 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Afbud Justus Hansen (D) Indkaldt Uju Petersen

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 1D2-1. Overordnede bestemmelser for Aqqaluks Plads, Nuuk Marts 2012

KOMMUNEPLANTILLÆG 1D2-1. Overordnede bestemmelser for Aqqaluks Plads, Nuuk Marts 2012 KOMMUNEPLANTILLÆG 1D2-1 Overordnede bestemmelser for Aqqaluks Plads, Nuuk Marts 2012 Indhold REDEGØRELSE VEJLEDNING...3 REDEGØRELSE...4 Delområdet...4 Forhold til anden planlægning...5 Debatperioden og

Læs mere

Udvalg for Anlægs- og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlægs- og Miljø. Dagsorden Forside 217 Udvalg for Anlægs- og Miljø Dagsorden Møde tirsdag den 9. september 2014, kl. 10.00 Mødelokale kommunekontoret i Tasiilaq Medlemmer Justus Hansen (D) Storm Ludvigsen (suppleant for Mille Søvndahl

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Forside Referat Tirsdag den 15. november 2016 kl. 9.00 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Afbud Justus Hansen (D) Indkaldt suppleant Uju Petersen (IA)

Læs mere

Anlægs- og Miljøudvalgets. Dagsorden

Anlægs- og Miljøudvalgets. Dagsorden Forside 93 s Dagsorden Møde tirsdag den 8. april 2014, kl. 13.00 Anlægs- og Miljøforvaltningens mødelokale Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan Pertti Frandsen (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritzlev(S)

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Ekstraordinært møde. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Ekstraordinært møde. Referat Forside Ekstraordinært møde Referat Mandag den 22. februar 2016 kl. 14.00 Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan Pertti Frandsen (IA) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Afbud Justus Hansen

Læs mere

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Dagsorden

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Dagsorden Forside Ekstraordinært møde Dagsorden Onsdag den 8. juni 2016 kl. 13.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) pr. telefon Ado Holm (IA) Ane Egede Mathæussen (S) Per Berthelsen (S) Peter

Læs mere

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Dagsorden

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Dagsorden Forside Ekstraordinært møde Dagsorden Onsdag den 9. marts 2016 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Justus Hansen (D) Ane Egede Mathæussen (S) Afbud Per Berthelsen

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Dato: 10. jan. 2017 Forside Dagsorden Tirsdag den 10. januar 2017 kl. 14.00 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Side 2 Dagsorden 1. Godkendelse

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Dato: 7. november. 2014 Forside 290 Dagsorden Møde fredag den 7. november 2014, kl. 13.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen Justus Hansen (D) Allan Pertti Frandsen

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq MA - Meeqqanut Atuarfeqarnermullu Ataatsimiititaq / Udvalg for Børn og Skole (171127 Ordinær møde) 28-11-2017 15:00 Kommunalbestyrelsessalen Mødeindhold Punkt Side Punkt 0: Forside

Læs mere

Udvalget for Anlægs- og Miljø. Dagsorden

Udvalget for Anlægs- og Miljø. Dagsorden Anlægs- og Miljøudvalget Forside 110 Udvalget for Anlægs- og Miljø Dagsorden Møde mandag den 5. maj 2014, kl. 10.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Uju

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq Sanarfinermut Avatangiisinullu Ataatsimiititaq/Udvalg for Anlæg og Miljø (SAI 170522: Ordinær møde) 22-05-2017 13:00 Kommunalbestyrelsessalen Mødeindhold Punkt Side Punkt TEMA:

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Forside Referat Tirsdag den 13. december 2016 kl. 14.00 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Afbud Justus Hansen (D) Indkaldt Uju Petersen

Læs mere

Udvalget for Anlægs- og Miljø. Dagsorden

Udvalget for Anlægs- og Miljø. Dagsorden Forside 182 Udvalget for Anlægs- og Miljø Dagsorden Møde tirsdag den 5. august 2014, kl. 11.30 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Justus Hansen (D) Allan

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat KOMMUNEQARFIK SERMERSOOQ Udvalg for Anlæg og Miljø Dato: 28. juli 2015 Forside 205 Udvalg for Anlæg og Miljø Referat Møde tirsdag den 28. juli 2015, kl. 14.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Forside Referat Tirsdag den 1. november 2016 kl. 14.00 Medlemmer Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) pr. telefon Vittus M. Mikaelsen (S) pr. telefon Afbud Ado Holm (IA) Storm Ludvigsen

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Dato: 19. jan. 2016 Forside Dagsorden Tirsdag den 19. januar 2016 kl. 13.00 Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan Pertti Frandsen (IA) Justus Hansen (D) pr. telefon Tim Serritslev (S) pr. telefon

Læs mere

Mindre bosteder Ataatsimeersuarneq

Mindre bosteder Ataatsimeersuarneq Mindre bosteder Ataatsimeersuarneq Flere muligheder og mere ansvar lokalt 30. maj 2017 Kommuneqarfik Sermersooqs tiltag for bygderne Bygdebestyrelsers roller Bygdepulje Kommunalbestyrelsens Bygdesektorplan

Læs mere

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og. Tillægsdagsorden

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og. Tillægsdagsorden Forside Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Tillægsdagsorden Mandag, 7. april. 2014. KL. 14.00 Mødelokale 3, Rådhuset. Medlemmer Malene Lynge (IA), formand Iddimanngiiu Bianco (IA) Storm Ludvigsen

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq Sanarfinermut Avatangiisinullu Ataatsimiititaq/Udvalg for Anlæg og Miljø (Ordinær møde) 12-03-2018 14:00 Kommunalbestyrelsessalen Mødeindhold Punkt Side Punkt 0: Forside 1 Punkt

Læs mere

Bygdebestyrelsen Kulusuk, Tiniteqilaaq, Isortoq. Møde. Tirsdag den 10. Marts 2015 kl. 13.00. Referat

Bygdebestyrelsen Kulusuk, Tiniteqilaaq, Isortoq. Møde. Tirsdag den 10. Marts 2015 kl. 13.00. Referat Forside Bygdebestyrelsen Kulusuk, Tiniteqilaaq, Isortoq Møde Tirsdag den 10. Marts 2015 kl. 13.00 Referat Medlemmer Formand, Justus Poulsen James B. Ignatiussen Bendt Abelsen Otto Nakinge Peter Jonathansen

Læs mere

Kommunalbestyrelsens. 3. ordinære møde. Tillægsdagsorden

Kommunalbestyrelsens. 3. ordinære møde. Tillægsdagsorden Dato: 19. april. 2016 Forside s 3. ordinære møde Tillægsdagsorden Tirsdag den 19. april kl. 12.30 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Charlotte Ludvigsen (IA)

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Dato: 17.februar 2015 Forside 12 Dagsorden Møde tirsdag den 17. februar 2015, kl. 14.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Mille Søvndal Pedersen (IA) Formand Allan Pertti Frandsen (IA)

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Dato: 10. jan. 2017 Forside Referat Tirsdag den 10. januar 2017 kl. 14.00 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Telefondeltagelse Tim Serritslev (S) Telefondeltagelse Vittus M. Mikaelsen

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside 139 Dagsorden Møde tirsdag den 16. juni 2015, kl. 10.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Mille Søvndal Pedersen (IA) Formand Justus Hansen (D) Allan Pertti Frandsen (IA) Tim

Læs mere

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Dagsorden

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Dagsorden Forside Ekstraordinært møde Dagsorden Torsdag den 21. september 2015 kl. 13.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Martha Abelsen (S) Ane Egede Mathæussen

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq Sanarfinermut Avatangiisinullu Ataatsimiititaq/Udvalg for Anlæg og Miljø (170613 SAI Ordinær møde) 13-06-2017 09:00 Kommunalbestyrelsessalen Mødeindhold Punkt Side Punkt TEMA:

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Dagsorden

Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Dagsorden Forside n Ekstraordinært møde Dagsorden Tirsdag den 25. marts 2014 kl. 14:00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Malene Lynge (IA) Storm Ludvigsen (IA) pr. telefon Uju Petersen

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Konstituerende møde. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Konstituerende møde. Dagsorden Forside Konstituerende møde Dagsorden Tirsdag den 2. maj 2017 kl. 17.00 Medlemmer Afbud Indkaldt Side 2 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden... 3 2. Meddelelser... 4 3. Orienteringer... 5 4. Beslutninger...

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq MI - Meeqqanut Ilaqutariinnullu Ataatsimiititaq / Udvalg for Børn og Familie (180509 - Ordinært møde) 09-05-2018 14:00 Kommunalbestyrelsessalen Mødeindhold Punkt Side Punkt 0:

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat Forside Referat Tirsdag den 2. august 2016 kl. 12:00 (Itt.tid 14:00) Kommunalbestyrelses mødesal Tilstedeværende medlemmer Uju Petersen (IA) (fg. Formand) Ejner Jakobsen (IA) Ingvar Motzfeldt (S) (via

Læs mere

En overordnet plan for udviklingen af Kommuneqarfik Sermersooqs anlæg- og miljøområde

En overordnet plan for udviklingen af Kommuneqarfik Sermersooqs anlæg- og miljøområde Arbejdet i årene 2013-2017 har for Udvalget for anlæg og miljø været præget af en utrolig aktivitet, både strategisk og praktisk. Udvalgets arbejde har været præget af mottoet Vi kan og vi vil. Som hovedstadskommune

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq MA - Meeqqanut Atuarfeqarnermullu Ataatsimiititaq / Udvalg for Børn og Skole (170912 3. Ordinære møde) 12-09-2017 15:00 Kommunalbestyrelsessalen Mødeindhold Punkt Side Punkt 0:

Læs mere

Ekstraordinært møde i Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Ekstraordinært møde i Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Ekstraordinært møde i Dagsorden Onsdag den 17. september kl. 13:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Medlemmer Andreas Uldum (D), formand Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) Monica

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Onsdag den 2. december 2015 kl. 12:00 (Itt.tid 14:00) Kommunalbestyrelses mødesal Medlemmer Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) (via telefon) Ingvar Motzfeldt (S) (via telefon) Erling

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat Forside Referat Onsdag den 10. juni 2015 kl. 12:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Tilstedeværende: Poul Hansen (D) Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) (Via telefon) Monica Dorph (S)

Læs mere

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Referat

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Referat Forside Ekstraordinært møde Referat Tirsdag den 9. februar 2016 kl 11.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Justus Hansen (D) Ane Egede Mathæussen (S) Per

Læs mere

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Dagsorden

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Dagsorden Dato: 3 nov. 2016 Forside Ekstraordinært møde Dagsorden Torsdag den 3. november 2016 kl. 14.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Ado Holm (IA) Ane Egede Mathæussen (S) Peter Davidsen

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq Meeqqanut Atuarfeqarnermullu Ataatsimiititaq/Udvalg for Børn og Skole (MA 11/05-2017: Ekstraordinær møde) 11-05-2017 16:00 Kommunalbestyrelsessalen Information : Ekstraordinær

Læs mere

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Referat

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Referat Forside Ekstraordinært møde Referat Mandag den 18. april 2016 kl. 15.30 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) pr. telefon Mille Søvndahl Pedersen (IA) Justus Hansen (D) Ane Egede Mathæussen

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Onsdag den 18. februar 2014 kl. 12:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Medlemmer Poul Hansen (D) Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) Monica Dorph (S) Erling Madsen (A)

Læs mere

Økonomiudvalget. Dagsorden

Økonomiudvalget. Dagsorden Forside Dagsorden Torsdag den 18. september kl. 13.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Andreas Uldum (D) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Uju Petersen (IA) Martha Abelsen (S) Ane Egede Mathæussen (S) Per

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside 312 Dagsorden Møde onsdag den 25. november 2015, kl. 14.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale i Rådhuset Medlemmer Mille Søvndal Pedersen (IA) Uju Petersen (suppleant for Justus Hansen

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Tirsdag den 7. oktober 2014 kl. 10:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Medlemmer Andreas Uldum (D), formand Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) Monica Dorph (S) Erling

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Åben Dagsorden

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Åben Dagsorden Forside Åben Dagsorden Fredag den 21. august 2015 kl. 09:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Medlemmer Poul Hansen (D) (Formand) Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) Erling Madsen (A) Anni

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Åben Referat

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Åben Referat Forside Åben Referat Onsdag den 29. juli 2015 kl. 12:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Tilstedeværende Uju Petersen (IA) (fg. formand Charlotte Pike (IA) (via telefon) Erling Madsen (A)

Læs mere

Kommunalbestyrelsens. 1. ordinære møde. Tillægsdagsorden

Kommunalbestyrelsens. 1. ordinære møde. Tillægsdagsorden Forside s 1. ordinære møde Tillægsdagsorden Tirsdag den 9. februar kl. 12.30 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Charlotte Ludvigsen (IA) Storm Ludvigsen (IA)

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside 248 Dagsorden Møde tirsdag den 1. september 2015, kl. 14.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Mille Søvndal Pedersen (IA) Justus Hansen (D) Allan Pertti Frandsen (IA) Tim Serritzlev

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat 2015no Forside Referat Mandag den 23. maj 2016 kl. 14.30 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Side 2 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Onsdag den 10. juni 2015 kl. 12:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Medlemmer Poul Hansen (D) Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) Monica Dorph (S) Erling Madsen (A) Afbud

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Forside 274 Referat Møde onsdag den 21. oktober 2015, kl. 09.00 Kommunalbestyrelsens mødesal Medlemmer Mille Søvndal Pedersen (IA) Justus Hansen (D) Allan Pertti Frandsen (IA) Tim Serritzlev (S) Vittus

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Dato: 19. jan. 2016 Forside Referat Tirsdag den 19. januar 2016 kl. 13.00 Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan Pertti Frandsen (IA) Justus Hansen (D) pr. video Tim Serritslev (S) pr. video Vittus

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat Forside Referat Onsdag den 04. januar 2017 kl. 12.00 (Itt.tid 14.00) Medlemmer Poul Hansen (D) (formand) Uju Petersen (IA) Charlotte Piké (IA) Ingvar Motzfeldt (S) Steen Lynge (A) Afbud Poul Hansen (D)

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside 117 Dagsorden Møde onsdag den 27. maj 2015, kl. 10.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Mille Søvndal Pedersen (IA) Formand Justus Hansen (D) Allan Pertti Frandsen (IA) Tim Serritzlev(S)

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooqs turismestrategi og bidrag til Selvstyrets turismestrategi

Kommuneqarfik Sermersooqs turismestrategi og bidrag til Selvstyrets turismestrategi Kommuneqarfik Sermersooqs turismestrategi og bidrag til Selvstyrets turismestrategi Til beslutning J.nr.: 73.15-A00-2-18 Koncernservice Kommunaldirektør Lars Møller-Sørensen / LMS Sagsresumé Sermersooq

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat Forside Referat Onsdag den 21. oktober 2015 kl. 12:30 (Itt.tid 14:30) Kommunalbestyrelses mødesal Medlemmer Poul Hansen (D) (Formand) Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) (via telefon) Ingvar Motzfeldt

Læs mere

Udvalg for Økonomi og Erhverv. Konstituerende møde. Referat

Udvalg for Økonomi og Erhverv. Konstituerende møde. Referat Forside Konstituerende møde Referat Tirsdag den 2. maj 2017 kl. 17.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA), formand Harald Bianco (IA) Malene Lynge (IA) Henrik Rachlev (IA) Randi Vestergaard Evaldsen (D)

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 4D7-1 Kystlinje og lavninger i Qinngorput, Nuuk. Februar 2018

KOMMUNEPLANTILLÆG 4D7-1 Kystlinje og lavninger i Qinngorput, Nuuk. Februar 2018 KOMMUNEPLANTILLÆG 4D7-1 Kystlinje og lavninger i Qinngorput, Nuuk Februar 2018 Hvad er et kommuneplantillæg? Kommuneplanlægning er en kontinuerlig proces, og kommunalbestyrelsen er derfor i henhold til

Læs mere

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv. Tillægsdagsorden

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv. Tillægsdagsorden Forside Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Tillægsdagsorden Fredag den 17. februar 2017 kl. 14.00 Medlemmer Malene Lynge (IA) Storm Ludvigsen (IA) Charlotte Ludvigsen (IA) Peter Davidsen (S)

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 5D4-1 Friholdt område til Kirkegård Siorarsiorfik, Nuuk. Februar 2018

KOMMUNEPLANTILLÆG 5D4-1 Friholdt område til Kirkegård Siorarsiorfik, Nuuk. Februar 2018 KOMMUNEPLANTILLÆG 5D4-1 Friholdt område til Kirkegård Siorarsiorfik, Nuuk Februar 2018 Hvad er et kommuneplantillæg? Kommuneplanlægning er en kontinuerlig proces, og kommunalbestyrelsen er derfor i henhold

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Dato: 7. november. 2014 Forside 290 Referat Møde fredag den 7. november 2014, kl. 13.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen Justus Hansen (D) Allan Pertti Frandsen

Læs mere

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Referat

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Referat Dato: 3 nov. 2016 Forside Ekstraordinært møde Referat Torsdag den 3. november 2016 kl. 14.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Justus Hansen (D) pr. telefon Ane Egede Mathæussen (S) Peter Davidsen (S)

Læs mere

Økonomiudvalget. Dagsorden

Økonomiudvalget. Dagsorden 2015no Forside Dagsorden Torsdag den 12. maj 2016 kl. 13.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Ado Holm (IA) Justus Hansen (D) Ane Egede Mathæussen (S) Per Berthelsen (S) Peter Davidsen

Læs mere

Udvalget for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalget for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Mandag den 7. april 2014 kl. 12:00 Mødelokale 1 og 2 i Rådhuset Indkaldt til møde: Andreas Uldum, (D), formand Uju Petersen, (IA) Charlotte Pike (IA) Monica Dorph (S) Erling Madsen (A)

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat

Økonomiudvalget. Referat Forside Referat Torsdag den 16. oktober 2014 kl. 13.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Andreas Uldum (D) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Uju Pedersen (IA) Martha Abelsen (S) Ane Egede Mathæussen (S) Per

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Torsdag den 9. juni 2016 kl. 12:00 (Itt.tid 14:00) Kommunalbestyrelses mødesal Medlemmer Poul Hansen (D) (Formand) Uju Petersen (IA) Ejner Jakobsen (IA) Ingvar Motzfeldt (S) (via telefon)

Læs mere

LOKALPLAN 3A4-3 SARFAARSUIT TIMAAT

LOKALPLAN 3A4-3 SARFAARSUIT TIMAAT LOKALPLAN 3A4-3 SARFAARSUIT TIMAAT NUUP KOMMUNEA FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ JUNI 2000 VEJLEDNING En lokalplan fastlægger bestemmelser for, hvordan arealer, nye bygninger, stier, veje o.s.v. skal

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Torsdag den 17. marts 2016 kl. 12:00 (Itt.tid 14:00) Kommunalbestyrelses mødesal Medlemmer Poul Hansen (D) (Formand) Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) (via telefon) Ingvar Motzfeldt

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq MI - Meeqqanut Ilaqutariinnullu Ataatsimiititaq / Udvalg for Børn og Familie (171127 Ordinær møde) 27-11-2017 09:00 Mødelokale ved kommunekontoret i Paamiut Mødeindhold Punkt Side

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Dato: 02. juli 2015 Forside 171 Referat Møde torsdag den 02. juli 2015, kl. 09.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Storm Ludvigsen (IA) (Suppleant for Mille Søvndal Pedersen (IA)) Allan

Læs mere

Udvalg for Økonomi og Erhverv. Dagsorden

Udvalg for Økonomi og Erhverv. Dagsorden Forside Dagsorden Torsdag den 11. maj 2017 kl. 14.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Harald Bianco (IA) Henrik Rachlev (IA) Randi Vestergaard Evaldsen (D) Martha Lund Olsen (S) Peter

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq MI - Meeqqanut Ilaqutariinnullu Ataatsimiititaq / Udvalg for Børn og Familie (170913 Ordinær møde) 13-09-2017 14:00 Kommunalbestyrelsessalen Mødeindhold Punkt Side Punkt 0: Forside

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Forside 332 Referat Møde tirsdag den 15. december 2015 kl. 14.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale i Rådhuset Medlemmer Mille Søvndal Pedersen (IA) Justus Hansen (D) pr. telefon Tim Serritzlev

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Åben Referat

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Åben Referat Forside Åben Referat Fredag den 21. august 2015 kl. 09:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Tilstedeværende Poul Hansen (D) (Formand) Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) Erling Madsen (A)

Læs mere