REFERAT AF MØDE DEN I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT AF MØDE DEN 31.5.2012 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE"

Transkript

1 Til Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF MØDE DEN I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE Referat (deltagerliste er vedlagt i bilag) DAGSORDEN 1. Velkomst 2. Præsentation af Frilandsmuseet Maribo samt rundvisning. 3. Godkendelse af referat fra Brugerrådsmødet den (vedlagt som bilag) Godkendt. 4. Forslag til Natura2000-handleplan Maribosøerne (vedlagt som bilag) GULDBORGSUND KOMMUNE NATUR, MILJØ & PLAN PARKVEJ 37, 4800 NYKØBING F TLF FAX NATUR-MILJOE-PLAN@ GULDBORGSUND.DK DOKNR /12 SAGSNR. 10/50537 SAGSBEHANDLER: Maya-Maria Madslund MAIL mama@guldborgsund.dk DIR CVR NR TELEFONTIDER: MAN-ONS KL TORS KL FRE KL Staten har udarbejdet en Natura2000-plan for beskyttelse af Maribo Søerne, der udkom i december Kommunerne skal herefter udarbejde en Natura2000- handleplan, der skal sætte de overordnede rammer for kommunernes forvaltningsindsats i planperioden. Lolland og Guldborgsund kommuner samt Naturstyrelsen har samarbejdet om at udarbejde handleplanen. Forslag til indsatsområder beskrives i handleplanen. Hvis lodsejer ikke ønsker at medvirke, vil der ikke ske noget på hans areal. Alle tiltag skal foregå frivilligt. Der er muligheder for at søge puljer for at få tilskud til eventuelle tiltag. Handleplanens høringsperiode løber fra den 8.6. til Anne spurgte, hvorfor indsatsen er markant forskellig mellem de to kommuner? Frederik forklarede, at kommunerne har forskellig tilgang til, hvordan opgaven skal løses. Derudover har Lolland flest Natura2000 arealer, og det er det der afspejler sig i handleplanen. Vil også fremtræde forskelligt efterfølgende, fordi kommuner arbejder forskelligt og prioriterer forskelligt. Alligevel har vi valgt at lave en samlet plan og ikke flere forskellige planer om det samme område. Uffe: Hvorfor er Naturstyrelsen indover?

2 SIDE 2/6 Frederik orienterede om, at Naturstyrelsen er myndighed for skovnaturtyperne, og her har de bidraget. Terkel bemærkede, at høringsperioden foregik i sommerperioden. Frederik bemærkede, at man derfor har valgt at afholde en længere høringsperiode end blot de lovpligtige 8 uger. 5. Partnerskabsaftaler Velkomst, nyhedsbrev Hjemmesiden: Bannere mv. Partnerskabsdag d Frederik orienterede om, at vi er begyndt at indgå aftaler med Naturparkpartnere. Vi har ca. 5 underskrevne partnerskaber og i alt er omkring 5 mere på bedding. Der er for partnerne planlagt et årligt arrangement samt tilbud om PR, viden omkring NP Maribosøerne samt et netværk mv. Partnerskaberne er en opfølgning på Strategi og handleplan for NP Maribosøerne. Det koster 500 kr. om året for at være partner. Uffe orienterede om, at alle partnere får et link (som er deres logo) fra Naturpark Maribosøernes hjemmeside til deres egen hjemmeside. Derudover kan Uffe bl.a. lægge fx banner reklamer om virksomheden/foreningen på hjemmesiden. Annette G. fra Riderute L-F spurgte om foreninger kunne være medlem. Frederik orienterede om, at også foreninger kan være partnere. Annette oplyste, at linket til Riderute L-F er forkert. Annette fremsender nyt link til Uffe. Lotte foreslog, at hver partner får tilsendt Naturparkens logo, så partnerne kan lægger logoet på deres respektive hjemmesider, hvilket man synes var en god idé. Lotte spurgte, om det var muligt at bruge kortet over NP Maribosøerne. Frederik orienterede om, at det kort, vi selv har lavet, gerne må anvendes både digitalt og papirmæssigt. 6. Orientering fra kommunerne Europarc certificering. Besøget i uge 16/2012 Frederik orienterede om Richard Partingtons vellykkede besøg i april. Der blev bl.a. gennemgået økonomi, skiltning, besøget partnere og samarbejdsparter. Richard Partington udtrykte stor tilfredshed med svarene og fandt, at det fungerede fint. Det er ikke ham, der bestemmer om certificeringen kommer i hus, men han skal indstille til et råd om certificeringen. Efter 5 år skal der ske yderligere tiltag. God oplevelse. Tak til alle, der hjalp med dette. Skiltning omkring NP Maribosøerne Frederik orienterede om, at der er opsat naturfarvede pæle med logoer, hvilket ikke er afstedkommet negative henvendelser. Terkel mente, at pælene var lidt for beskedne, og at de kunne godt være større. Troels oplyste, at QR koden kører ind på NP s hjemmeside, men at den ikke er tilpasset smartphones.

3 SIDE 3/6 Frederik oplyste, at vi arbejder for at opsætningen ændres til at man ved scanning af QR kode ved f.eks. Røgbølle Sø, kommer direkte ind på information herom. Uffe oplyste, at der er kommet mange positive tilkendegivelser i forhold til, at de er diskrete. Åbningsceremoni d. 1/6 om handicapfaciliteter v. Sørup og Naturskolen Alle er velkomne. Satser på omtale i avisen. Vigtigt at få markeret, at vi gør noget nyt. Naturparkdag den , se vedlagte referat af første møde d i Naturparkdag-gruppen. Tove orienterede om, at Naturparkdag gruppen har afholdt to møder, hvor vi bl.a. arbejder på at gøre naturparkdagen til noget fantastisk og tilbageværende hvert år. Vi har brainstormet om, hvilke aktiviteter, der kunne være relevante. Bl.a. har vi efter aftale med Karen Albrechtsen aftalt, at Tattoo om lørdagen den 8.9 også kan kaldes en Naturparkdag, så vi nu afholder Naturparkdage både den 8.9 og den 9.9. Det betyder, at begge dage får fælles markedsføring. Derudover arbejder vi bl.a. på at få en markedsplads bl.a. med salg af lokale produkter, åbent hus på Naturskolen, åbent på Frilandsmuseet, åbent i kajakog roklub, politihundetræning, Åbent i Barokhaven, åbent i Godstedlund med meget mere. Troels oplyste, at Hejrede Friluftsgård ansøger Ildsjælepuljen om at lave en ny pjece, der forhåbentlig kunne genudgives til Naturparkdagen. De planlægger også fx en koncert og en bustur, der kunne være aktuel på naturparkdagen. Næste møde i Naturparkdaggruppen afholdes den 14. juni. Friluftskommune 2012 Ansøgning til Friluftsrådet Frederik oplyste, at ansøgningen til Friluftsrådet om at blive Friluftskommuner er under udarbejdelse. Skal indsendes senest 15. juni Økonomi - Om tilskuddet til friluftsfaciliteter i tilknytning til fortidsminder og fredede arealer. Bevilget Kr. (100 % finansiering) - Om tilskuddet til udviklingsprojekter Regional udvikling. Bevilget kr. (50 % finansiering) herunder ansøgning til LAG Lolland Frederik orienterede om, at mange borde/bænke mv. sæt er sat op inden for de bevilgede kr. Heidi orienterede om, at LAG Lolland ikke giver tilskud til forprojekter. Men at LAG Lolland stadig er positive. Vi skal derfor se på ansøgningen igen. Uffe påpegede, at det er vigtigt overhovedet at få noget medfinansiering, så hvis vi i det mindste kan bruge en del af pengene.

4 SIDE 4/6 7. Orientering fra medlemmerne (Information/Aktiviteter/Nye tiltag) Orientering om bevillingen fra RealDania til Projekt Stedet Tæller samt ansøgninger til Landdistriktspuljen, v. Troels Lyndelse. Troels sender materiale til orientering. Troels orienterede om bevillingen til projektet Stedet Tæller, hvor der er bevilget kr. til konsulent bistand. Der er nedsat en projektgruppe, og der blev afholdt Kick Off møde tirsdag den 29. maj. Referatet udsendes til alle. Alle i Brugerrådet inviteres til at melde sig til en google løsning, så man kan se, hvad der arbejdes med. Man kan således selv melde sig i debatten og bidrage til arbejdet. Peter Malm spurgte om, hvem den juridiske ophavshaver er. Troels oplyste, at Blue Sky Innovation er ophavshaver. Formålsparagraf mv. er på hjemmesiden Troels oplyste videre, at de har fået tilsagn fra NaturErhvervsstyrelsen til at gennemføre et planlægningsprojekt vedr. bl.a. biodiversitet og Lysbro Mose. 75 % vil blive finansieret af NaturErhvervsstyrelsen. Troels oplyste videre, at Hejrede Friluftsgård er blevet godkendt som Outdoor Gateway. Carsten og Terkel påpegede, at Brugerrådet er blevet enige om et koncept om Naturparkvenner/-partnere, og at derfor ikke er hensigtsmæssigt, at Hejrede Friluftsgård udvikler et parallelt begreb. De påpegede, at vi bliver nødt til at holde fast ved, det, der er besluttet i Brugerrådet. Frederik påpegede, at det er vigtigt, at alle gensidigt orienterer om projekter, ideer e.l. i Brugerrådet. Annette G. delte ny brochure om Riderute L-F. Ruter, aktiviteter, overnatning mv. bygges op af lokale rutelaug. Der arbejdes på at få ruter overalt på L-F. Der formidles også, hvordan man færdes i naturen med hest eller med hest m. vogn på hjemmesiden. QR kode står på bagsiden af pjecen. Anne Elmer orienterede om en udstilling på 100 m 2 på Rewentlow om herregårdslandskabet på L-F. Udstillingen er ubemandet men Anne anbefalede, at man går ind og kigger. Det er et RealDania projekt om mulighedernes land. Der er åbent fra d. 21. juni. 8. Observationer omkring Maribosøerne Uffe orienterede om, at han har overtaget optællingen af skarver fra Miljøministeriet. Carsten D. har hjulpet med optællingen. De har optalt antal par reder, hvilket er en halvering i fht. maximum, men en øgning med 300 par reder i forhold til sidste år. Resultaterne er meddelt Miljøministeriet. Jimmi orienterede om, at vandspejlet i Hejrede Sø ikke varierer så meget mere, men det ligger lavt generelt dvs. bevæger sig ca. 5 cm over og under minimum koten. Det er problematisk for bl.a. frøer, stor vandsalamander og pigsmerling. Fx ses rørhøgen ikke mere i Hejrede sø. Jimmi har henvendt sig til Guldborgsund Kommune v. Jakob L. og Martin B. Frederik lovede at rykke for besvarelse.

5 SIDE 5/6 Jan, Carsten og Martin orienterede om, at der er et problem med udefra kommende, der medbringer både. Disse fisker og sejler rigtigt stærkt. Bådene sættes primært i fra de to offentlige slæbesteder. Problemet er indberettet til Naturstyrelsen. Brugerrådet opfordrer kommunerne til at henvende sig til Naturstyrelsen og påpege problemet. Jan påpegede, at man ønsker skiltning om NP Maribosøerne ved Motorvejen. Frederik informerede om at det er Vejdirektoratet der er myndighed herfor. Vi er enige i ønsket og vil arbejde for ideen. Jan foreslog, at nye borde monteres med jernplader/belag til grill da der kan konstateres brandskader på nye borde. Lars oplyste, at der er mange af Rødhovedet and i år. Ca. 10 par. Martin påpegede, at der ikke var kommet nok information ud om forslagene til opstilling af store vindmøller. Frederik oplyste, at Staten har opfordret kommunerne til at lave en undersøgelse om placeringen af vindmøllerne. Det udelukkende er forslag til områder, hvor man kan stille vindmøller op, men der er ikke taget stilling til, om der skal opstilles vindmøller. Høringen er forlænget indtil den 27. juni 2012 og materialet kan ses på Guldborgsund Kommunes hjemmeside: ide. Carsten oplyste, at en række pæle i robaneanlægget er væk. Lolland Kommune ejer banen. Lolland Kommune vil ikke finansiere vedligeholdelse til næste år. Leif N. har kontaktet kommunen, men uden resultat. Carsten oplyste, at Golfbanen bl.a. anvender Round Up og rydder beplantning v. gl. Skovnæs. Frederik opfordrede til at henvende sig dels til Lolland Kommune og dels til Fredningsnævnet, da det er reguleret gennem fredningen. Der var drøftelser om den generelle skiltning om adgangs- og adfærdsregler omkring Maribosøerne. Frederik foreslog, at skiltning kommer på dagsordenen til næste Brugerrådsmøde, og at Naturstyrelsen inviteres som myndighed for vildtreservatet. 9. Næste møde er den 23. august 2012 Afholdes på Søbakken Hostel Maribo, Sdr. Boulevard 82 B, 4930 Maribo. Til dagsordenen var følgende forslag: Frederik forslog reguleringsredskaber som emne. Troels foreslog en åben dialog om Stedet Tæller projektet, der skal afsluttes d

6 SIDE 6/6 10. Eventuelt Frederik udleverede engelsk publikation Guide to sutainable tourism in protected areas til interesserede. Frederik orienterede om, at passagen af Søvej fra Pumpestationen til Lars Jensens skov er blevet drøftet med Vejkontoret. Vejkontoret har talt med politiet om at gøre noget, så fodgængeradgangen bliver sikrere. Politiet afviser, at iværksætte hastighedsbegrænsning, skiltning, der mindsker hastigheden mv. Der blev foreslået dels at få opsat råvildt skilt eller evt. skilt om hastige biler. Uffe orienterede om, at han har opdateret hjemmesiden med bl.a. grønne ture, sejlture m. Anemonen mv. Med venlig hilsen Maya-Maria Madslund Miljøplanlægger Bilag Deltagerliste Engstofte-Søholt Gods - Skytte Hejrede Friluftsgård Hejrede Friluftsgård Kontaktperson for lodsejere Søbakken Hostel Maribo Danmarks Naturfredningsforening Lolland Dansk Ornitologisk Forening Danmarks Sportsfiskerforbund Maribo Roklub Maribo Kajakklub Friluftsrådet Riderute Lolland-Falster Naturvejledningen Naturpark Maribosøerne Business LF Museum Lolland-Falster Museum Lolland-Falster Maribo Turistforening Lolland Kommune Lolland Kommune Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune Martin Jørgensen Troels Lyndelse Pia Lyndelse Jacob Rasmussen Baldvin Bjørnsson Carsten Drejer Lars Munk Jimmi Spur Olsen Martin Nyvang Jan Wandy Pedersen Terkel Jakobsen Annette Greenfort Uffe Nielsen Tove Aittomaki Anne Elmer Anne-Lotte Sjørup Mathiesen Peter Malm Heidi Larsen Nick Rasmussen Frederik Cordes Maya-Maria Madslund

REFERAT AF MØDE DEN 23.2.2012 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDE DEN 23.2.2012 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE Til Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF MØDE DEN 23.2.2012 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE 05-03-2012 Referat (deltagerliste er vedlagt i bilag) 1. Velkomst Frederik Cordes bød velkommen.

Læs mere

REFERAT AF MØDE DEN 23. AUGUST 2012 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDE DEN 23. AUGUST 2012 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE Til Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF MØDE DEN 23. AUGUST 2012 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE 30-08-2012 Deltagerliste er vedlagt i bilag. Referat 1. Præsentation af Søbakken

Læs mere

REFERAT AF MØDE DEN 12. MAJ 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDE DEN 12. MAJ 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF MØDE DEN 12. MAJ 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE 25-05-2011 Deltagere: Se bilag nedenfor. Referat i henhold til dagsorden: 1. Velkomst Frederik

Læs mere

REFERAT AF BRUGERRÅDSMØDE DEN 22. NOVEMBER 2012

REFERAT AF BRUGERRÅDSMØDE DEN 22. NOVEMBER 2012 Til Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF BRUGERRÅDSMØDE DEN 22. NOVEMBER 2012 29-11-2012 Til stede liste over deltagere på mødet er vedlagt i bilag. Referat 1. Fejring af Europarc Certificering

Læs mere

REFERAT AF MØDET DEN 1. SEPTEMBER 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDET DEN 1. SEPTEMBER 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF MØDET DEN 1. SEPTEMBER 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE 15-09-2011 Deltagere: Se bilag nedenfor. Referat 1. Velkomst Frederik bød velkommen.

Læs mere

REFERAT AF MØDE DEN 24. FEBRUAR 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDE DEN 24. FEBRUAR 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF MØDE DEN 24. FEBRUAR 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE 07-03-2011 Deltagere: Se bilag nedenfor. Referat i henhold til dagsorden: 1. Velkomst.

Læs mere

REFERAT AF MØDE DEN I BRUGERRÅDET NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDE DEN I BRUGERRÅDET NATURPARK MARIBOSØERNE Til Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne 12-10-2016 REFERAT AF MØDE DEN 01-09-2016 I BRUGERRÅDET NATURPARK MARIBOSØERNE Til stede: Troels Lyndelse, Gitte, Baldvin Bjørnsson, Sven Jean Nielsen, Leif Salle

Læs mere

REFERAT AF MØDET D I BRUGERRÅDET NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDET D I BRUGERRÅDET NATURPARK MARIBOSØERNE Til Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne 10-12-2015 REFERAT AF MØDET D. 19-11-2015 I BRUGERRÅDET NATURPARK MARIBOSØERNE Til stede: Elizabeth Knox-Seith, Merethe Kepp, Baldvin Bjørnsson, Troels Lyndelse,

Læs mere

Til medlemmer af Brugerrådet Naturpark Maribosøerne. Referat af Brugerrådsmøde den 21. februar 2013. 1. Velkomst

Til medlemmer af Brugerrådet Naturpark Maribosøerne. Referat af Brugerrådsmøde den 21. februar 2013. 1. Velkomst Til medlemmer af Brugerrådet Naturpark Maribosøerne 25. februar 2013 Brevid: 3297902 Sagsnr.: 277509 Lolland Kommune Udvikling- og Erhverv Postadresse Jernbanegade 7 4930 Maribo Tlf.: 54 67 67 67 Fax:

Læs mere

REFERAT AF MØDET DEN 11.9.2014 I BRUGERRÅDET, PÅ OG OMKRING FARVANDET GULDBORGSUND

REFERAT AF MØDET DEN 11.9.2014 I BRUGERRÅDET, PÅ OG OMKRING FARVANDET GULDBORGSUND Til medlemmerne i Brugerrådet, På og omkring farvandet Guldborgsund 09-10-2014 REFERAT AF MØDET DEN 11.9.2014 I BRUGERRÅDET, PÅ OG OMKRING FARVANDET GULDBORGSUND Til stede fra Brugerrådet: Henrik Søby,

Læs mere

Grønt Råds møde den 12. december 2013 blev afholdt i mødelokale 1, hos Teknik og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby

Grønt Råds møde den 12. december 2013 blev afholdt i mødelokale 1, hos Teknik og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby GRØNT RÅD REFERAT Af Grønt Råds møde den 12. december 2013 Grønt Råds møde den 12. december 2013 blev afholdt i mødelokale 1, hos Teknik og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby 19. december 2013 Brevid:

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde 5. september 2013

Referat af Grønt Råds møde 5. september 2013 Referat af Grønt Råds møde 5. september 2013 09.10.2013 Tilstede fra Rådet: Danmarks Naturfredningsforening, Sven Thorsen Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Dansk Landbrug Sydhavsøerne, John Nielsen

Læs mere

Afgørelse Teknik og Miljøudvalget har besluttet

Afgørelse Teknik og Miljøudvalget har besluttet AFGØRELSE I HENHOLD TIL KYSTBESKYTTELSESLOVEN - KYSTBESKYTTELSE I SAKSKØBING BYOMRÅDE 26-04-2016 Guldborgsund Kommune har den 21. januar 2015 modtaget en ansøgning fra Fællesrådet for Sakskøbing og omegn.

Læs mere

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE DEN 17. JUNI 2014 AFHOLDT I VIRKETHUS

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE DEN 17. JUNI 2014 AFHOLDT I VIRKETHUS Medlemmer af Grønt Råd og Flemming Jantzen REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE DEN 17. JUNI 2014 AFHOLDT I VIRKETHUS 13-08-2014 Til stede fra Rådet: Danmarks Naturfredningsforening, Sven Thorsen Danmarks Jægerforbund,

Læs mere

REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 5. NOVEMBER 2015

REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 5. NOVEMBER 2015 Att.: REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 5. NOVEMBER 2015 13-01-2016 Tilstede Danmarks Naturfredningsforening, Flemming Stenild Dansk Landbrug Sydhavsøerne, John Nielsen Dansk Ornitologisk Forening, Rene Christensen

Læs mere

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015 Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015 Deltagere: Jørn Andersen Martin Martinsen Hans Pedersen Schmidt Bent Pedersen Werner Straadt Poul Bundgaard Henrik Præstholm Niels

Læs mere

REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 20. AUGUST 2015

REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 20. AUGUST 2015 Att.: REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 20. AUGUST 2015 08-10-2015 Tilstede: Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Danmarks Naturfredningsforening, Flemming Stenild Dansk Landbrug Sydhavsøerne, Jens Kahr

Læs mere

Dianalund UdviklingsRåd DUR

Dianalund UdviklingsRåd DUR Udviklingsrådet afholdt møde Onsdag den 26. marts 2014 kl. 19.00 21.35 i Borgerhuset Referat Afbud: Paw Nielsen, Dennis Lund og Stine Andersen. 20/2014: Godkendelse af dagsorden. Godkendt. Godkendelse

Læs mere

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 2. maj 2017

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 2. maj 2017 Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 2. maj 2017 Deltagere: Martin Martinsen Hans Pedersen Schmidt Bent Pedersen Werner Straadt Poul Bundgaard Bente Krog Niels Erik Physant Henrik Præstholm

Læs mere

Naturpark Maribosøerne blev etableret i 1992, med Storstrøms Amt som den drivende kraft.

Naturpark Maribosøerne blev etableret i 1992, med Storstrøms Amt som den drivende kraft. Naturpark Maribosøerne - historik 1991-2014 Maribosøerne er et meget højt prioriteret naturområde. Søerne med enge og skove er landskabsfredede. Fredningen er fra 1954 med visse tilføjelser og justeringer

Læs mere

Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning

Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning Ole Erik Lauridsen Trættevejen 16, Tingsted 4800 Nykøbing F Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning 09-06-2015 Kommunen har behandlet ansøgningen om skydning med sortkrudtvåben på den eksisterende skydebane

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl. 9.30 Mødelokale 2 Dagsorden: Siden sidst....1 Grønt Partnerskab Oasen...2 Friluftsliv i Jammerbugt Kommune...3 Jammerbugt kommunes skiltning

Læs mere

Torsten Jensen og Jens Peter Simonsen deltog kun i den første del af mødet (Punkt 1-3).

Torsten Jensen og Jens Peter Simonsen deltog kun i den første del af mødet (Punkt 1-3). TEKNIK OG MILJØ Emne Grønt Råds Møde den 22. november 2018 Mødedato 22. november 2018 Tidspunkt 16:30-19:00 Mødested Lokale 125b Deltagere Egon Petersen (F), Dorte Linder (A, suppleant), Birgitte Rasmussen

Læs mere

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd.

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd. Notat 27. januar 2011 Dok. nr. 5998875 Sags id. 863351 Teknik og Miljømyndighed Natur og Miljø Dan Raahauge BERETNING FOR GRØNT RÅD 2009-2010 T 54676426 Grønt Råd blev oprettet af Byrådet i 2007. Grønt

Læs mere

17, stk. 4 udvalg - Ældreudvalg

17, stk. 4 udvalg - Ældreudvalg 17, stk. 4 udvalg - Ældreudvalg Referat fra ordinært møde Møde den 9. april Tirsdag 09.04.2019 kl. 17:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser... 2 Orientering til Ældreudvalget

Læs mere

Medlemmerne udpeges for en 4-årig periode, for de kommunale repræsentanter gælder udpegningen for en valgperiode.

Medlemmerne udpeges for en 4-årig periode, for de kommunale repræsentanter gælder udpegningen for en valgperiode. Falster Statsskovdistrikt Landsdelscenter Storstrøm J.nr. Ref. Juni 2007 Nyt brugerråd efter kommunalreformen Brugerrådets sammensætning Efter kommunalreformen er det nødvendigt at ændre sammensætningen

Læs mere

REFERAT FÆLLESMØDE OMRÅDEFORNYELSE STUBBEKØ- BING - 7. APRIL 2016 I STUBBEKØBING HALLEN

REFERAT FÆLLESMØDE OMRÅDEFORNYELSE STUBBEKØ- BING - 7. APRIL 2016 I STUBBEKØBING HALLEN REFERAT FÆLLESMØDE OMRÅDEFORNYELSE STUBBEKØ- BING - 7. APRIL 2016 I STUBBEKØBING HALLEN Deltagere: Peter Bring Larsen Lis Magnussen Frederik Cordes Sheila Larsen Maya-Maria Madslund Pia Bro Christensen

Læs mere

TILLADELSE TIL RESTAURERING AF STRÆKNING PÅ FRIBRØDRE Å - VANDPLANINDSATS NYK-43295

TILLADELSE TIL RESTAURERING AF STRÆKNING PÅ FRIBRØDRE Å - VANDPLANINDSATS NYK-43295 Guldborgsund Kommune Parkvej 37 4800 Nykøbing Falster 18-06-2015 TILLADELSE TIL RESTAURERING AF STRÆKNING PÅ FRIBRØDRE Å - VANDPLANINDSATS NYK-43295 Der er udarbejdet projekt for restaurering af Fribrødre

Læs mere

Referat af Grønt Råds Møde 5. marts 2015

Referat af Grønt Råds Møde 5. marts 2015 Att.: Referat af Grønt Råds Møde 5. marts 2015 29-04-2015 Tilstede: Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Danmarks Naturfredningsforening, Flemming Stenild Danmarks Sportsfiskerforening, Jens Tudvad

Læs mere

Der var dermed velkommen til 2 nye medlemmer: Ernst Overgaard (TORF/Tæbring) og Benjamin Jensen (Hvidbjerg Beboerforening).

Der var dermed velkommen til 2 nye medlemmer: Ernst Overgaard (TORF/Tæbring) og Benjamin Jensen (Hvidbjerg Beboerforening). LANDSBYEN DE 7 SOGNE Kære styregruppe Referat af møde i Styregruppen Onsdag d. 20. maj 2015 kl. 17 på Mødestedet. Til stede var: Nina Andersen, Ernst Overgaard, Benjamin Jensen, Poul Pedersen, Ole Rasmussen,

Læs mere

Viborg Ældreråd. Referat

Viborg Ældreråd. Referat Referat Mødedato: Onsdag den 5. november 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.4/rådhuset Rådhuset Prinsens Alle 5 8800 Viborg Leo Larsen, Jette Norup, Anny

Læs mere

Bestyrelsesmøde i administrationen, Vingstedvej 27, 7182 Bredsten.

Bestyrelsesmøde i administrationen, Vingstedvej 27, 7182 Bredsten. Bestyrelsesmøde 1/2019 Skydebaneforeningen Danmark Åbent referat Dag og tid: Torsdag 14. marts 2019 kl. 14.30-17.30 Sted: Deltagere: Bestyrelsesmøde i administrationen, Vingstedvej 27, 7182 Bredsten. Bestyrelsen:

Læs mere

LANDZONETILLADELSE - HUSSTANDSVINDMØLLE

LANDZONETILLADELSE - HUSSTANDSVINDMØLLE Urhøj Smedje ApS Krogvejen 40 4281 Gørlev Att: Heidi Daggaard Johansen Sendt til: heidi@urhoj.dk 3. JULI 2013 LANDZONETILLADELSE - HUSSTANDSVINDMØLLE Matr. Nr. 42m, Grænge By, Toreby, Majbøllevej 166,

Læs mere

DABYFO Kreds Østjylland

DABYFO Kreds Østjylland DABYFO Kreds Østjylland Referat af kredsmøde - Tirsdag den 4. februar 2014 Vejdirektoratets informationscenter Nørreskov Bakke 2A, 8600 Silkeborg Forud for mødet var der introduktion af Svend Jakobsen,

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

GULDBORGSUND KOMMUNES SALG AF FÆLLESANTENNE TIL YOUSEE A/S SAG O8/

GULDBORGSUND KOMMUNES SALG AF FÆLLESANTENNE TIL YOUSEE A/S SAG O8/ Forbrugerombudsmanden Amagerfælledvej 56 2300 København S. GULDBORGSUND KOMMUNES SALG AF FÆLLESANTENNE TIL YOUSEE A/S SAG O8/08736-5 03-09-2009 Vi har modtaget jeres brev af 24. juli 2009, hvori der anmodes

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 21. januar 2016, kl. 18.30-20.30. For referat: Sted: Video - LifeSize Deltagere: Bente Andersen, Bjarne Rittig-Rasmussen, Anette Spence, Hans Stryger

Læs mere

Mødedato 20. september 2016 Start- og sluttidspunkt Kl Sted Kyst- og Fjordcentret, Voer Færgevej 123, 8950 Ørsted

Mødedato 20. september 2016 Start- og sluttidspunkt Kl Sted Kyst- og Fjordcentret, Voer Færgevej 123, 8950 Ørsted Mødedato 20. september 2016 Start- og sluttidspunkt Kl. 17.00 19.00 Sted Kyst- og Fjordcentret, Voer Færgevej 123, 8950 Ørsted Dagsorden sendt til Udvalgsformand for Kultur - og udviklingsudvalget i Norddjurs

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

REFERAT AF MØDE DEN 10.11.2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDE DEN 10.11.2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE Til Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF MØDE DEN 10.11.2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE 24-11-2011 Referat i henhold til dagsorden (deltagerliste er vedlagt i bilag): 1. Velkomst

Læs mere

Vitus Jordan meldte sit kandidatur til formandsposten. Vitus blev enstemmigt valgt som formand for Medborgerskabsrådet.

Vitus Jordan meldte sit kandidatur til formandsposten. Vitus blev enstemmigt valgt som formand for Medborgerskabsrådet. Referat Forvaltning: Byrådssekretariatet Møde vedr.: Referat af møde i Medborgerskabsrådet den 28. oktober 2015 Mødested: Det Gamle Rådhus Mødedato: 28-10-2015 Sendes til: Medborgerskabsrådet Deltagere

Læs mere

Afbud: August Kragh, Haderslev Kommune, Tine Fricke, Aabenraa Kommune, Søren Svennesen Landbosyd.

Afbud: August Kragh, Haderslev Kommune, Tine Fricke, Aabenraa Kommune, Søren Svennesen Landbosyd. NOTAT Brugerrådet for Naturstyrelsen Sønderjylland Sønderjylland Ref. LARAN Den 13. december 2017 Referat af brugerrådsmøde d. 13. december 2017 Deltagere: Helle Hartmann, Haderslev Kommune Kristian Toustrup,

Læs mere

Notat GRØNT RÅD. Referat af Grønt Råds møde den 7. marts 2013

Notat GRØNT RÅD. Referat af Grønt Råds møde den 7. marts 2013 GRØNT RÅD Referat af Grønt Råds møde den 7. marts 2013 7. marts 2013 Brevid: 3302663 Sagsnr.: 273124 Lolland Kommune Teknik- og Miljømyndighed Kontaktperson Dan Raahauge Natur og Miljø Mødet blev afholdt

Læs mere

Social- og Handicapcentret 11-12-2013. Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103

Social- og Handicapcentret 11-12-2013. Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103 REFERAT Social- og Handicapcentret 11-12-2013 Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103 Til stede: Ole Hjuler, Hans Behrendt (mødeleder), Jørgen

Læs mere

LANDZONETILLADELSE DYREHJEM FOR HUNDE OG KATTE. MATR. NR. 10-i, Bønnet By, Horbelev, Slotsvej 3, 4871 Horbelev.

LANDZONETILLADELSE DYREHJEM FOR HUNDE OG KATTE. MATR. NR. 10-i, Bønnet By, Horbelev, Slotsvej 3, 4871 Horbelev. Charlotte og Jan Gram Slotsvej 3 4871 Horbelev Sendt til: dyrehjem@gmail.com 12. MARTS 2013 LANDZONETILLADELSE DYREHJEM FOR HUNDE OG KATTE MATR. NR. 10-i, Bønnet By, Horbelev, Slotsvej 3, 4871 Horbelev.

Læs mere

Grønt Råd. Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune. onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00

Grønt Råd. Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune. onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00 Grønt Råd Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00 Tilstede: Martin

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD GULDBORGSUND ZOO DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH)

REFERAT HANDICAPRÅD GULDBORGSUND ZOO DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 28. MAJ 2018 STED: GULDBORGSUND ZOO TIDSPUNKT: KL. 9.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH BIRTHE FRIIS LAILA GROTH BJARNE

Læs mere

REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 63. Tid: 19.mar. 2015, kl.18.00 Mødested: Aalborg Sejlklub.

REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 63. Tid: 19.mar. 2015, kl.18.00 Mødested: Aalborg Sejlklub. REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 63. Tid: 19.mar. 2015, kl.18.00 Mødested: Aalborg Sejlklub. Deltagere: Thyge Steffensen (TS) Christian Kragh (CK) Børge Poulsen (BP) Finn Frandsen (FF) Karin Winther

Læs mere

TILLADELSE EFTER 19 I MILJØBESKYTTELSESLOVEN.

TILLADELSE EFTER 19 I MILJØBESKYTTELSESLOVEN. Landinspektør Carsten Kragh Vestensborg Alle 34 4800 Nykøbing F. (kun sendt via e-mail til: ck@rk34.dk TILLADELSE EFTER 19 I MILJØBESKYTTELSESLOVEN. 26-08-2013 1. MIDLERTIDIGT OPLAG, AF OPGRAVET JORD FRA

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012 Referat torsdag den 29. marts 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Etablering af ny sø på matr. nr. 12d Den mellemste Del, Idom med adressen Høgsbjergvej 17, 7500 Holstebro

Etablering af ny sø på matr. nr. 12d Den mellemste Del, Idom med adressen Høgsbjergvej 17, 7500 Holstebro Side 1/5 Skovdyrkerforeningen Vestjylland Nupark 47F 7500 Holstebro Att. Bo T. Simonsen Dato: 03-11-2015 Sagsnr.: 01.03.03-P19-148-15 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805

Læs mere

Norddjurs Fritidsråd REFERAT

Norddjurs Fritidsråd REFERAT Norddjurs Fritidsråd REFERAT Sted: Ok Djurs klubhus, Klitten 1, 8500 Grenaa Dato: Tirsdag den 5. september 2017 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Fraværende: Kai Hansen Tove Højlund Gunnar Thode

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Dispensation til vejviserskilt og skilt ved Maglehøjsgruppen

Natur, Miljø og Trafik Dispensation til vejviserskilt og skilt ved Maglehøjsgruppen GHB Landskabsarkitekter A/S Carl Jacobsensvej 16, opg 6 2500 Valby - Sendt som e-mail til ghb@ghb-landskab.dk Den 4. maj 2015 Natur, Miljø og Trafik Dispensation til vejviserskilt og skilt ved Maglehøjsgruppen

Læs mere

Dato 26. juni Tid 15:30. Sted. Fasanvej, demolokalet NB. Fraværende. Ingen. Stedfortræder. Medlemmer

Dato 26. juni Tid 15:30. Sted. Fasanvej, demolokalet NB. Fraværende. Ingen. Stedfortræder. Medlemmer Referat Teknisk Udvalg 26-06-2013 Dato 26. juni 2013 Tid 15:30 Sted Fasanvej, demolokalet NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Brian Pedersen (SF) - Formand Anders G. Mikkelsen (A) Bruno Müller

Læs mere

www.ikast-brande.dk Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014

www.ikast-brande.dk Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014 Deltagere: Fra landbruget: Helle Borum, Heden & Fjorden;

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V. (Sendt som e-mail til lbc@kulturstyrelsen.dk og post@kulturstyrelsen.dk) Den 6. september 2013 Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Odsherred

Læs mere

REFERAT FRA MØDE I GRØNT RÅD 27. NOVEMBER 2014

REFERAT FRA MØDE I GRØNT RÅD 27. NOVEMBER 2014 Att.: 17-12-2014 REFERAT FRA MØDE I GRØNT RÅD 27. NOVEMBER 2014 Tilstede: Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Danmarks Naturfredningsforening, Flemming Stenild Danmarks Sportsfiskerforening, Jens

Læs mere

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Referat Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Dato: Torsdag den 3. december 2015, kl. 14.00-16.00 Dato: 16.

Læs mere

Etablering af nye vandhuller ved Morrevej, Holstebro

Etablering af nye vandhuller ved Morrevej, Holstebro Side 1/6 Amphi Consult v/ Per Klit Christensen Vistelhøjvej 5, Skarrild 6933 Kibæk Dato: 28-09-2015 Sagsnr.: 01.03.03-P19-117-15 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling

Læs mere

Hjemmesiden er opdateret med disse data.

Hjemmesiden  er opdateret med disse data. NOTAT Projekt : Lolland Kommune Maribosøerne Kundenavn : Lolland Kommune og Guldborgsund Kommune Emne : Målestationer i Maribo søerne Til : Preben Hansen og Martin Olsen Fra : Lars Mølgaard Kvalitetssikring

Læs mere

EFTERÅR 2016 NATURPARK PARTNERPROGRAM UDVIKLINGSPROJEKT

EFTERÅR 2016 NATURPARK PARTNERPROGRAM UDVIKLINGSPROJEKT EFTERÅR 2016 NATURPARK PARTNERPROGRAM UDVIKLINGSPROJEKT AFRAPPORTERING VEDRØRENDE NATURPARKPARTNERSKABSPROCESSEN TIL FRILUFTSRÅDET INDLEDNING Naturpark Vesterhavet er beliggende i et helt særligt landskab

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde d. 18. marts 2015 Lokale 413, bygning 1443 LAMU, Administrationscenter Arts

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde d. 18. marts 2015 Lokale 413, bygning 1443 LAMU, Administrationscenter Arts AARHUS UNIVERSITET Møde d 18 marts 2015 Lokale 413, bygning 1443 LAMU, Administrationscenter Arts Dagsorden Deltagere: Lars Friis (LF), Berit Granum (BG), Aino Lea Winther-Pedersen (AWP), Birgitte Adams

Læs mere

Referat fra 6. møde i Grønt Råd for Struer Kommune den 31. maj 2010

Referat fra 6. møde i Grønt Råd for Struer Kommune den 31. maj 2010 Rådhuset Natur- og Miljøafdelingen Kurt Vanggaard Telefon 96 84 84 45 Dato: 7.6.2010 J.nr.: 1/5 Referat fra 6. møde i Grønt Råd for Struer Kommune den 31. maj 2010 Afbud fra: Poul-Ole Jensen Bjarne Jensen

Læs mere

Fritidsrådet. Referat. Greve Kommune. Onsdag den kl. 17:00 i mødelokale 1. Medlemsoversigt

Fritidsrådet. Referat. Greve Kommune. Onsdag den kl. 17:00 i mødelokale 1. Medlemsoversigt Fritidsrådet Onsdag den 28.01.09 kl. 17:00 i mødelokale 1 Medlemsoversigt Hanne Iversen (A) Kai Nielsen (V) Inge Wulff Arne C Ipsen Steen Mærkelund Ernst Seiling Olsen Palle Stentoft Leif Jørgensen Jan

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 18. DECEMBER 2017 MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 18. DECEMBER 2017 MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 18. DECEMBER 2017 STED: MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET TIDSPUNKT: KL. 9 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH PER STEEN LAILA

Læs mere

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007 TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE NATUR & MILJØ Dato: 10.10.07 Sagsnr.: 07/1886 Kontaktperson: Jens Peder Matthiesen Dir. tlf.: 79966250 Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 12.maj 2015

Bestyrelsesmøde tirsdag den 12.maj 2015 Klubhuset. Bestyrelsesmøde tirsdag den 12.maj 2015 kl 19 i klubhuset Bestyrelsen : Bente Meunier Thomas Schmidt Claus Svenningsen Rasmus Jørgensen Flemming Laursen Niels Martin Larsen Flemming Larsen Per

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Deltagere Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk Forening Frank Elm Jacobsen, Dansk Cyklist Forbund

Læs mere

Ellekildeskolen. Skolebestyrelsesmøde. 02-02-2009 kl.: 19:00

Ellekildeskolen. Skolebestyrelsesmøde. 02-02-2009 kl.: 19:00 Ellekildeskolen REFERAT Skolebestyrelsesmøde kl.: 2 Fraværende: Med afbud: Lonny Flormann, Maiken Petersen, Helle Poulsen, Søren Rasmussen, Anne Sørensen, Mai Wandrup, Lars Jensen Uden afbud: 1. Godkendelse

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 4. februar 2013 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen Danmarks Naturfredningsforening, Carsten Oddershede Danmarks Sportfiskerforbund,

Læs mere

Formand for Lejre Kunstforening Mogens Petersen. Stenka Hellfach fra Somewhere deltog under punkt 3, 4 og 5

Formand for Lejre Kunstforening Mogens Petersen. Stenka Hellfach fra Somewhere deltog under punkt 3, 4 og 5 Lejre Kommunes Billedkunstråd 11. maj 2017 MØDEFORUM: Lejre Kommunes Billedkunstråd TID OG STED: Torsdag den 11. maj kl. 10-15. Mødet blev holdt i Maries hus på Tadre Mølle. DELTAGERE: Kunstner Vibeke

Læs mere

Røsnæs Udvikling & Beboerforening For nemheds skyld har jeg forkortet foreningens navn til RUB i dette referat.

Røsnæs Udvikling & Beboerforening For nemheds skyld har jeg forkortet foreningens navn til RUB i dette referat. Røsnæs Udvikling & Beboerforening For nemheds skyld har jeg forkortet foreningens navn til RUB i dette referat. Bestyrelsesmøde tirsdag den 24. april 2012 kl. 19.00 i klubhuset Konstituering: Valg af formand

Læs mere

Grundvandsrådet. 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF. Deltagere: Gæster: Afbud: Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet

Grundvandsrådet. 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF. Deltagere: Gæster: Afbud: Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF Deltagere: Grundvandsrådet Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet Benny Christensen, Byrådet Arne Hastrup Larsen, Danmarks Naturfredningsforening Hans-Kurt

Læs mere

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK).

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK). Referat fra Landssamrådsmøde d. 20. januar 2014 Mødested: DUI-LEG og VIRKE Mågevej 22 2650 Hvidovre Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 21.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG og

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde tirsdag den 22. september 2015 kl. 19.30 Sandlodsvej 54, 4400 Kalundborg.

Referat af bestyrelsesmøde tirsdag den 22. september 2015 kl. 19.30 Sandlodsvej 54, 4400 Kalundborg. Referat af tirsdag den 22. september 2015 kl. 19.30 Sandlodsvej 54, 4400 Kalundborg. Til stede: Peter Hermann, Ditte Schwartzbach, Finn Poulsen, Ole Jerichow, Hanne-Dorthe Hansen, Inge Johansen, Kirsten

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Møde -referat Sted Start. 20. august 2015 Mariebo-Møllen Kl. 13:00

Bestyrelsesmøde. Møde -referat Sted Start. 20. august 2015 Mariebo-Møllen Kl. 13:00 Møde -referat Sted Start 20. august 2015 Mariebo-Møllen Kl. 13:00 Deltagere Niels Kruse, Karl Jørgensen, Lars Olsen, Per Carstens og Palle Rasmussen. Endvidere suppleant Rinda Faurskov og direktør Per

Læs mere

NATURPARK MARIBOSØERNE.

NATURPARK MARIBOSØERNE. Kortudsnit 1 HELHEDSPLAN FOR Bangshave Anemonen Kloster -ruin Pilgrimshus Maribo Domkirke Kirkegård NATURPARK MARIBOSØERNE. Maribo Sø Camping Søndersøhjemmet Kortudsnit 2 Frilands- museet Roklub Kloster

Læs mere

Danske Naturparker. - en mærkningsordning koordineret af Friluftsrådet. Præsentation for Grønt Råd i Ringsted 7. juni 2017

Danske Naturparker. - en mærkningsordning koordineret af Friluftsrådet. Præsentation for Grønt Råd i Ringsted 7. juni 2017 Danske Naturparker - en mærkningsordning koordineret af Friluftsrådet Præsentation for Grønt Råd i Ringsted 7. juni 2017 Kirsten Østerbye, politisk konsulent, kos@friluftsraadet.dk Friluftsrådet paraply

Læs mere

Til Medlemmerne af Det Grønne Råd. Referat fra møde i Det Grønne Råd den 5. september 2016 (Rådsmøde nr. 01) Mødedeltagere

Til Medlemmerne af Det Grønne Råd. Referat fra møde i Det Grønne Råd den 5. september 2016 (Rådsmøde nr. 01) Mødedeltagere Til Medlemmerne af Det Grønne Råd 5. september 2016 Sagsbeh MKBM/KK Referat fra møde i Det Grønne Råd den 5. september 2016 (Rådsmøde nr. 01) By- og Miljøområdet Vej, Park og Miljø Rådhuset 2000 Frederiksberg

Læs mere

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP Natur- & Miljørådet Greve Kommune Den 1. juni 2012/ARP Referat af møde 21. maj 2012 Mødet blev holdt i bådklubben, klubhus Hejren nr. 21, Hundige Havn kl. 16-18 Deltagere: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen

Læs mere

Formøde den 7. maj 2013

Formøde den 7. maj 2013 Formøde den 7. maj 2013 Deltagere fra bestyrelsen: Ove Pedersen, Joan Lindholdt, Sven Lyster, Per S. Christensen, Marie S. Rasmussen og Mads-Peter K. Engelhardt (ref.) Dagsorden: 1. Deltagelse i Maritime

Læs mere

Dagsorden for Grønt Råds møde den 27. april 2009 kl. 18:22 i Farsø Kantine

Dagsorden for Grønt Råds møde den 27. april 2009 kl. 18:22 i Farsø Kantine Dagsorden for Grønt Råds møde den 27. april 2009 kl. 18:22 i Farsø Kantine Indholdsfortegnelse 001. Referat af møde den 27. april 2009 3 2 Medlemmer Erik Andersen Hans Kieldsen Aage Grynderup Christian

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00193 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl. 11.00 i NaturErhvervstyrelsen

Læs mere

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE ONSDAG DEN 22. NOVEMBER 2017 KL

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE ONSDAG DEN 22. NOVEMBER 2017 KL Att.: REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE ONSDAG DEN 22. NOVEMBER 2017 KL. 1600-2030 30. NOVEMBER 2017 Tilstede: Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Danmarks Naturfredningsforening, Flemming Stenild Dansk

Læs mere

Planlovstilladelse til etablering af ny sø ved Kragbækvej 4, 7500 Holstebro

Planlovstilladelse til etablering af ny sø ved Kragbækvej 4, 7500 Holstebro Side 1/5 Else-Marie Kannegaard Olsen Kragbækvej 4 7500 Holstebro Dato: 15-06-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-75-16 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling tlf.:9611 7557

Læs mere

Ollerup - Vester Skerninge - Ulbølle Fjernvarme A.M.B.A REFERAT. Bestyrelsesmøde nr. 12. den 1. marts 2016 kl.15 til 18

Ollerup - Vester Skerninge - Ulbølle Fjernvarme A.M.B.A REFERAT. Bestyrelsesmøde nr. 12. den 1. marts 2016 kl.15 til 18 Ollerup - Vester Skerninge - Ulbølle Fjernvarme A.M.B.A REFERAT Bestyrelsesmøde nr. 12 den 1. marts 2016 kl.15 til 18 Mødet blev holdt på Idrætsefterskolen Ulbølle med følgende dagsorden: Deltagere: Erik

Læs mere

Referat, møde i Trafiksikkerhedsrådet 8. februar 2011

Referat, møde i Trafiksikkerhedsrådet 8. februar 2011 Referat, møde i Trafiksikkerhedsrådet 8. februar 2011 Kl. 17.00 19.30. Dagsorden: 1. Valg af ordstyrer 2. Godkendelse af dagsorden 3. Meddelelser 4. Høringssvar og bemærkninger til Trafiksikkerhedsplan

Læs mere

Referat af mødet d. 28. november 2007

Referat af mødet d. 28. november 2007 By- Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Park og Natur Odense Slot Indgang M Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 65919681 E-mail nmt.bkf@odense.dk Referat af

Læs mere

IKKE KRAV OM MILJØGODKENDELSE

IKKE KRAV OM MILJØGODKENDELSE Orupgaard Gods v/ Thomas Højgaard Egeparken 1-3 4800 Nykøbing F. CVR nr. 28241100 IKKE KRAV OM MILJØGODKENDELSE 5. DECEMBER 2017 Guldborgsund Kommune meddelte d. 17. november 2016 miljøgodkendelse til

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Dato: 25. oktober 2007 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/61 Godkendelse af referat...

Læs mere

REFERAT. SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Dagsorden. DM 5. marts 2015

REFERAT. SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Dagsorden. DM 5. marts 2015 SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Erik Alstrup, Erik S. Christensen, Anders Dalsager, Anneli Fuchs, Anders H. Johnsen (fra kl. 15), Lise Kapper, Jan Skytte,

Læs mere

Psykiatri og Handicap

Psykiatri og Handicap Psykiatri og Handicap Tilsynsrapport Bregnerødvej 55-57 28.april 2009 1 A. Faktiske oplysninger, vurdering, anbefalinger m.v. Tilbuddet. Bregnerødvej 55-57 Leder: Ditte Andersen Pladser: 6 Målgruppe: Voksne

Læs mere

Referat fra OvergangsMEDudvalgsmøde nr. 3 2015. TEKNIK OG MILJØ Aarhus Brandvæsen Aarhus Kommune

Referat fra OvergangsMEDudvalgsmøde nr. 3 2015. TEKNIK OG MILJØ Aarhus Brandvæsen Aarhus Kommune Referat fra OvergangsMEDudvalgsmøde nr. 3 2015 Side 1 af 6 Mødedato: Onsdag, den 28. oktober 2015, kl. 13.00 Mødested: Beredskabscentret, K1 Deltagere: Lars Hviid (LH) Søren Rekly (SR) (Odder) Bent Rasmussen

Læs mere

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Mødedato: Torsdag den 26. februar 2015 Mødetidspunkt: Kl. 15.00 Mødested: Mødelokale M5, Viborg Rådhus, Prinsens Alle 5, 8800 Viborg Mødeleder: Anna

Læs mere

Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me. Referat fra Grundvandsrådsmøde den 19.

Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me. Referat fra Grundvandsrådsmøde den 19. Referat Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me Aalborg Forsyning Forsyningsvirksomhederne Stigsborg Brygge 5 Postboks 222 9400 Nørresundby Referat

Læs mere

Etablering af ny sø ved Kalbjergvej 3, 7500 Holstebro

Etablering af ny sø ved Kalbjergvej 3, 7500 Holstebro Side 1/5 Kelvin Høj Øgendahl Kalbjergvej 3 7500 Holstebro Dato: 27-10-2015 Sagsnr.: 01.03.03-P19-26-12 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling tlf.:9611 7557 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Tilladelse til etablering af sø på matr. nr. 190l og 190m Vesterø By, Byrum

Tilladelse til etablering af sø på matr. nr. 190l og 190m Vesterø By, Byrum LÆSØ KOMMUNE Doktorvejen 2, Byrum 9940 Læsø www.laesoe.dk Den: 08-11-2016 Sagsnr.: 825-2016-2180 Dok.nr.: 825-2016-13717 Sagsbehandler: Stine Pagel Hansen Direkte telefon: 9621 3037 Richard Larsen Rullegårdsvej

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødereferat 4. vandrådsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato: 25.09.2014 Varighed:

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere