Shape Your Future GUIDE & INSTRUkTIONER TIL SySTEMET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Shape Your Future GUIDE & INSTRUkTIONER TIL SySTEMET"

Transkript

1 Shape Your Future Guide & instruktioner til systemet

2 ANSVARSFRASKRIVELSE: Hvis du er gravid, ammer, tager medicin eller er syg, skal du konsultere din læge, før du bruger dette system. Inden du starter en ny træningsrutine, bør du tale med din læge for at sikre, at det er den rette for dig.

3 INDHOLDSFORTEGNELSE Systemets hovedpunkter 5 Oversigt 6 Systemets indhold og vejledning 8 Brugsanvisning 16 Giv dine resultater et boost 24 Redskaber til succes 26

4

5 SYSTEMETS HOVEDPUNKTER 5 Tab kropsfedt Tab centimeter Bliv fast, tonet og stærkere Få mere energi INGEN begrænsninger for mængden af sund mad INGEN slankepiller eller fedtforbrændere INGEN ekstrem træning Hvordan er det overhovedet muligt? Ved at bruge vores revolutionerende nye system, der kombinerer vores patenterede plasterteknologi, vores Theta One- og Theta Activate-ernæringsformler, samt ændring af, hvornår du spiser, og hvordan du træner. Hvis du følger disse retningslinier nøje, vil denne banebrydende fremgangsmåde hjælpe dig med at tabe fedt og centimeter, få mere energi, forbedre din muskelmasse og -toning samt styrke dit helbred generelt. Det er vigtigt at bemærke, at dette ikke er en slankekur eller et ekstremt træningsprogram. I stedet er det en livsstilsændring, der er designet til at give resultater, som alle faktisk kan opnå.

6 OVERSIGT De fleste systemer fortæller dig, at du skal træne mere og spise mindre. Vi får at vide, at vi skal skære ned på kalorierne og træne mere for at tabe os, og hvad har vi fået ud af det? Tag en typisk slankekur og et ekstremt træningsprogram til vægttab: Først skærer du ned på kalorierne og træner minutter om dagen, og så VIL du tabe dig i de første par uger. Problemet er, at din forbrænding med tiden vil sættes ned. Hvorfor? Fordi når du skærer ned på dit kalorieindtag, vil du ikke bare tabe kropsfedt, men også den muskelmasse, du har arbejdet hårdt for at få. Og hvad med den ekstreme træning? De fleste kommer ikke engang i gang, og de færreste fortsætter slet ikke efter de første 30 dage.

7 7 Tallene fortæller sandheden. Ekstreme kure virker simpelthen ikke for de fleste, og her er beviset: Over 50% af EU's befolkning er overvægtige eller stærkt overvægtige 2 (69% i USA 1 ). Problemet vokser også i Asien, særligt i Malaysia, hvor antallet af stærkt overvægtige nu er på over 50%. 3 Så det er på tide at prøve noget helt nyt. Helt unikt. Med dokumenteret videnskab i ryggen trodser WinFit den konventionelle viden ved at stille et afgørende spørgsmål: Hvordan kan vi spise mere, træne mindre og stadig forme vores krop, som vi ønsker? Det hele begynder med WinFitplasteret, som hjælper dig med at tabe fedt og opbygge muskler. Derfra hjælper alle andre komponenter i systemet med til at opnå det endelige resultat. Vores banebrydende ernæringsformel, Theta One, indeholder aminosyren L-arginin, som i offentliggjorte undersøgelser har vist sig at forbedre væksthormonrespons. 4 Og undersøgelser viser, at væksthormoner hos mennesker hjælper med at opbygge muskler og nedbryde fedt. Tidsrummet på 8 timer til alle måltider forbedrer insulinresponsen og -stabiliteten, optimerer blodsukkerbalancen samt øger og stabiliserer energiniveauet. Og vores korte, intense intervaltræning vil hjælpe dig med at tabe fedt og opbygge en stærkere krop med træning mindst to dage om ugen i bare 10 minutter om dagen. I fitnessverdenen er LifeWave nu de første, der kombinerer patenteret teknologi, dokumenteret videnskab og en sund og fornuftig tilgang til ernæring. Det vigtigste af det hele i systemet er, at den specifikke tidsplan og rækkefølge er vigtige for dine resultater: Denne fremgangsmåde sørger for, at din krop forbliver i en stabil, fedtforbrændende tilstand samtidig med, at muskelvæksten og energien maksimeres. Kort fortalt hvert enkelt trin i processen er vigtigt, og hver enkelt komponent bidrager til din succes. (1) National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases. (2) World Health Organization (Verdenssundhedsorganisationen). (3) The Lancet: Global, regional og national forekomst af overvægt og fedme hos børn og voksne. (4) The Journal of Strength & Conditioning, bodybuilders: Resultaterne af en 3-ugers undersøgelse viste, at mængden af væksthormoner blev øget, når der blev suppleret med L-Arginin.

8 SYSTEMETS INDHOLD OG VEJLEDNING WinFit tilbyder en helt ny tilgang til fedttab og kropstoning, som lægger vægt på seks omhyggeligt tilrettelagte elementer, herunder ernæring og træning.

9 De bedste resultater opnås, når rækkefølgen nedenfor følges: HYDRERING Start med at drikke vand som det første om morgenen. Undersøgelser viser, at det kan øge stofskiftet med 30 procent at drikke 500 ml vand. 1 TIDSRUM FOR TRÆNING Undersøgelser viser, at træning i kort tid kan have en stor effekt. WinFit hjælper dig med at nå i mål med mindst 10 minutter om morgenen, to dage om ugen. WINFIT-PLASTER Anvendes om dagen og hjælper med at mindske kropsfedtet. Det er med til at forbedre stofskiftet og opbygning af ny muskelmasse TIDSRUM FOR MÅLTIDER Du er, hvornår du spiser. Spis kun inden for et tidsrum på otte timer hver dag for at fastholde din krop i en fedtforbrændende tilstand og maksimere muskelvæksten. THETA NUTRITION Prisvindende formler til brug om natten, som samarbejder for at hjælpe med at opbygge muskler og nedbryde fedt. Y-AGE CARNOSINE- PLASTER Dette plaster bruges om natten, og det forbedrer styrke og fleksibilitet og øger udholdenhed. (1) Franz-Volhard-Centrum für Klinische Forschung i Berlin

10 Timing bidrager til din succes HYDRERING Start hver dag med at drikke vand. Undersøgelser viser, at mennesker, der indtager 500 ml vand, øger deres forbrænding med 30 procent. 5 TIDSRUM FOR TRÆNING Vil du høre noget fantastisk? Du kan nedbryde fedt, opbygge styrke og blive tonet ved at træne mindst to dage om ugen i bare 10 minutter om dagen (fire dage om ugen for at få de bedste resultater). Og hvis du gerne vil have store muskler, kan det også lade sig gøre! Hvordan er det muligt? Ved at øge intensiteten kan du træne i MEGET kort tid ad gangen. HIIT-træning og Tabata-træning Videnskaben bag HIIT- og Tabata-træning er ekstremt velunderbygget. Disse effektive metoder hjælper dig med at blive stærkere og i bedre form på kortest mulig tid. Faktisk viser en nylig undersøgelse på McMaster University i Hamilton i Ontario, Canada, at sprint i 20 sekunder, hvile i 1 minut og gentagelse af dette mønster yderligere to gange (et minuts træning) giver samme fedttab som 45 minutters gang. Dét er da effektivt! Eksempel: Du kan bruge denne metode til at lave armbøjninger i fire minutter i alt. Hvordan? Ved at lave armbøjninger i 10 sekunder, hvile i 20 sekunder og derefter gentage dette mønster, indtil de fire minutter er gået. Dette aktivitets/ hvile forløb fremmer store frigivelser af væksthormoner, hvilket gør det til den mest effektive måde at træne din krop på. 6

11 11 Isometrisk træning Isometrisk træning kræver ingen decideret bevægelse. Du skal bare holde pres på musklen i et bestemt stykke tid (holde en stilling). Jo mere pres (vægt) du lægger på musklen, jo kortere tid er det nødvendigt at holde stillingen. Hvad betyder det helt præcist? Ved at træne med modstandsbånd/elastik, som kan lægge en bestemt mængde pres på en muskel (over 45 kg), varer den enkelte øvelse kun 7-10 sekunder! På den måde kan du træne hele kroppen på under 10 minutter. Hvis du laver denne øvelse korrekt, kan du faktisk ikke lave den mere end to dage om ugen.

12 WINFIT-PLASTER WinFit-plasteret er designet til brug i dagtimerne, og det hjælper dig med at tabe fedt og opbygge muskler. Eftersom dit stofskifte er ved at skifte gear for at opbygge muskelmasse, har du brug for masser af energi (fedt) og brændstof (mad). Dette er én af grundene til, at der IKKE findes kaloriebegrænsninger i WinFit-systemet.

13 13 TIDSRUM FOR MÅLTIDER Hvis du spiser hele, nærende fødevarer inden for et tidsrum på otte timer hver dag, holdes din krop i en stabil, fedtforbrændende tilstand, og muskelvæksten maksimeres. Så der er EN vigtig regel, som du skal følge for at opnå det optimale resultat: Du må kun spise inden for et tidsrum på otte timer hver dag. Det er det hele! Du når i mål ved at spise din morgenmad, frokost og aftensmad inden for et tidsrum på 8 timer og IKKE indtage mad eller kalorier i de resterende 16 timer. Når madindtag begrænses til otte timer i døgnet, øger det også insulinresponsen og -stabiliteten, holder blodsukkeret i optimal balance, og dit energiniveau forbedres og opretholdes. Dette gør så til gengæld kroppen bedre til at nedbryde fedt. Undersøgelser viser også, at denne fremgangsmåde får mængden af væksthormoner til at stige om morgenen, hvilket fører til et forbedret Body Mass Index (BMI).

14 THETA NUTRITION Theta One Theta One bruges om natten og indeholder 3,5 gram L-Arginin pr. brev, hvilket i offentliggjorte undersøgelser har vist sig at øge mængden af væksthormoner hos mennesker. 4 Det er vigtigt, fordi væksthormonet er en anden vigtig faktor i forhold til hurtig opbygning af styrke og reduktion af kropsfedt. Der er to biologiske tidsrum for frigivelse af væksthormoner: Det ene ligger om morgenen, når du lige er stået op (mindre øgning) og det andet om aftenen lige før sengetid (større øgning). Så ved at drikke Theta One om aftenen udnytter du den naturlige frigivelse af væksthormoner i din krop. Theta Activate Theta Activate forbedrer optagelsen af næringsstoffer, som Theta One leverer i løbet af dagen. Resultatet er, at flere af disse næringsstoffer kommer direkte ind i cellerne. Theta Activate accellererer derefter cellernes stofskifte, hvilket giver hurtige resultater, som du kan mærke.

15 15 Y-AGE CARNOSINE-PLASTER Y-Age Carnosine-plasteret bruges om natten, og det forbedrer styrke og fleksibilitet og øger udholdenhed. Dette hjælper kroppen med at yde optimalt og fører til forbedrede sportslige præstationer. Præcis hvor effektivt er dette plaster? I en undersøgelse udført af Dr. Lisa Tully oplevede deltagerne en øgning i deres udholdenhed på hele 125%! (5) Franz-Volhard-Centrum für Klinische Forschung i Berlin (6) En undersøgelse fra 2003 udgivet i journalen Sports Medicine viste, at træningsintensitet over laktattærsklen og i minimum 10 minutter ser ud til at fremkalde den største stimulus til frigivelse af væksthormoner hos mennesker. *Dette udsagn er ikke evalueret af Levnedsmiddelstyrelsen. Dette produkt er ikke beregnet til at diagnosticere, behandle, helbrede eller forebygge sygdomme.

16 BRUGSANVISNING Hydrering Drik cirka 500 ml vand, lige når du vågner. Det er også ok at indtage kaffe eller drikkevarer med koffein før eller under træning. Tidsrum for træning BEMÆRK: Hvis du skal tabe dig mere end 14 kilo, anbefaler vi, at du IKKE starter vores træningsprogrammer i de første to eller tre uger, da det vil være for voldsom en ændring for dit stofskifte. Start i stedet ved ganske enkelt at gå i minutter hver morgen. Hvis du ønsker hurtigere resultater, kan du gå i yderligere minutter om aftenen.

17 17 HIIT-træning og Tabata-træning (mindst en gang om ugen i 10 minutter): Træn mindst to dage om ugen i ti minutter hver dag (en dag med HIIT-/Tabata-træning og en dag med isometrisk træning). For at booste dine resultater skal du fordoble mængden af træning (to dage med HIIT-træning og to dage med isometrisk træning om ugen). Varm op og stræk ud i et par minutter, før du begynder Eksempel: Lav armbøjninger i 10 sekunder, hvil i 20 sekunder, og gentag derefter dette mønster i fire minutter Andre HIIT- og Tabata-øvelser kunne være: Sprællemand Løb op og ned ad trapper Jogging/løb (eller sprint) på stedet Brug af boksebold el. andet Isometrisk træning (mindst en gang om ugen i 10 minutter) Varm op et par minutter, før du begynder Brug modstandsbånd/elastikker til at lægge pres på musklen (hold en stilling) Gentag processen med øvelser på 10 sekunder Træn hele kroppen på under 10 minutter

18 WinFit-plaster WinFit-plasteret skal bruges hele dagen (fjern det om aftenen, før du sætter Y-Age Carnosine-plasteret på). Du kan bruge enten Energy Enhancer-plastre ELLER IceWave-plastre sammen med WinFit-plasteret. Du kan også bruge Y-Age Aeon og Y-Age Glutathione med WinFit-plasteret. Sæt hver morgen plasteret på ren, tør hud ET af de følgende steder: Nakken Midt på brystet Under navlen TIDSRUM FOR MÅLTIDER Spis kun i et tidsrum på otte timer. Når du spiser i et tidsrum på otte timer og derefter ikke spiser i 16 timer, giver du kroppen tid til at nedbryde gammelt væv og opbygge nyt væv. Dette gør også, at du holder din krop i en stabil, anabolsk tilstand af forbrænding samt giver leveren og nyrerne mulighed for at hvile, udrense og gendanne sig.

19 19 Anbefalede madvaner Gør aftensmaden til dagens største måltid. Kroppen har brug for protein for at opbygge ny muskelmasse og danne hormoner, og begge dele sker om aftenen. Undgå forarbejdede fødevarer. Det er bedst at reducere eller helt fjerne sukker, forarbejdede fødevarer, raffinerede kulhydrater (f.eks. brød, pasta, morgenmadsprodukter, bagværk) og korn. Eksempel på et anbefalet måltid: Laks med broccoli er det perfekte valg til aftensmaden. Fjern sukker eller alt, der omdannes til sukker. Hvis din krop bruger sukker som brændstof, forbrænder du mindre fedt, så det er den bedste fremgangsmåde, hvis du ønsker hurtige resultater. Spis sunde kulhydrater. Din krop har brug for dem for at opbygge muskler. Eksempel på et anbefalet måltid: Bøf med broccoli og en bagt kartoffel med smør er super og helt acceptabel aftensmad. Begræns koffeinindtaget. Indtag kun koffein før eller under træning, men ikke efter træning, fordi det påvirker opbygningen af muskelmasse. Tips til en sund livsstil Alkohol: Undgå øl (raffinerede kulhydrater), men vin og anden alkohol er acceptabelt i moderate mængder. Hvis du har planer om at indtage alkohol, anbefaler vi, at du kun gør det en dag om ugen.

20 Snacks: Eksempler på sunde snacks kunne være nødder, grøntsager, avokadoer, hummus og bær (særligt goji-bær). Proteinshake: Hvis du ønsker at opbygge mere muskelmasse, kan du drikke en proteinshake (20-50 gram) som dagens første måltid. For at opnå de bedste resultater anbefaler vi, at du bruger proteinpulver, da det indeholder flere forgrenede aminosyrer og vil hjælpe med opbygningen af muskelmasse. Drikkevarer: Det er okay at drikke alle typer kalorie- og koffeinfrie drikkevarer (f.eks. vand, koffeinfri te, Vitamin Water Zero osv.) når som helst i løbet af dagen. Kokosnøddeolie: Spis et par spiseskefulde om dagen det hjælper på mæthedsfornemmelsen. Her er et par eksempler på måltider, der indeholder ingredienser fra listen til højre: Pocheret laks med 1/2 avokado, 1/2 tallerken blandede grøntsager stegt i 1-2 spiseskefulde kokosnøddeolie Bøf/steak, most blomkål med smør og krydderier, sauteret grønkål som tilbehør Kalkunburger (mørkt kød), 1/2 kop asparges, 1/2 kop sauterede løg og peber, en skefuld smør på grøntsagerne

21 21 Proteiner And, Bacon (fra frilandssvin), Bison, Buffalo, helleflynder, hummer, kalkun, kalvekød, kammuslinger, krabbekød, kylling, kød fra frilandssvin, laks, lam, muslinger, oksekød, rejer, sardiner, sashimi, sild, skrubbe, struds, søtunge, torsk, tun, vildt, æg, ørred, østers Grøntsager/ fibre Artiskokker, bladbede, bladkål, blomkål, broccoli, champignoner, courgetter, forårsløg, græskar, grønkål, grønne bønner, gulerødder (2 om dagen), hvidkål, kinakål, løg, rosenkål, selleri, spaghetti-squash, spinat, sukkerærter, tomater Fedtstoffer Avokado, avokadoolie, smør, kokosnøddeolie, hørfrøolie (kun som salatdressing), macadamianøddeolie, nødder (cirka 30 gram om dagen), olivenolie, palmeolie, sesamolie (begrænset), valnøddeolie (salatdressing)

22 Y-Age Carnosine-plaster Dette plaster er kun til brug om natten og bør bæres hele natten (fjern det om morgenen, før du sætter WinFit-plasteret på). Du kan ENTEN bruge Silent Nights- eller Alavida-plastret sammen med Y-Age Carnosine-plastret, men ikke begge dele. Sæt hver aften Y-Age Carnosine-plasteret på ren, tør hud på ET af de følgende steder: I nakken På indersiden af højre håndled

23 Theta One og Theta Activate Cirka 30 minutter, før du går i seng om aftenen, blander du to breve Theta One og to pipetter Theta Activate med vand og drikker det. 23 Uden Theta Activate Uden et tilførselssystem som Theta Activate modtager cellerne færre essentielle næringsstoffer. Med Theta Activate Theta Activate forbedrer optagelsen, hvilket sikrer, at flere af næringsstofferne i Theta One optages af cellerne, og fremskynder cellernes stofskifte, så du får hurtige resultater. Celle Celle Kerne Kerne

24 GIV DINE RESULTATER ET BOOST Proteinindtag Mængden af muskelmasse, som du opbygger, styres nemt af den mængde protein, du indtager. Et dagligt indtag på 100 gram protein eller mere (afhængigt af din kropsvægt og det ønskede mål) vil hjælpe med at understøtte en betydelig øgning i muskelmasse på meget kort tid. Boost resultaterne ved at drikke en proteinshake med omkring 40 gram protein som erstatning for et måltid om morgenen. Du kan også tilføje tre til seks gram kreatin og fem gram glutamin om dagen. Eftersom muskelopbygning næsten udelukkende afhænger af tilstedeværelsen af forgrenede aminosyrer (BCAA), er proteintilskud det indlysende valg det er den naturlige proteinkilde, der naturligt indeholder den største mængde leucin, isoleucin og valin.

25 Tidsrum for træning Du kan nå dine resultater hurtigere ved at lave HIIT-/Tabata-træning og isometrisk træning fire dage om ugen. Du kan også gå i yderligere minutter om aftenen. Det er ikke alle, der vil føle sig klar til at lave mere HIIT-/ Tabata-træning og isometrisk træning, men hvis du føler dig klar, kan du forvente endnu større fordele. Særligt når du ser på resultaterne fra undersøgelsen udført på McMaster University (se afsnittet Systemets komponenter og rækkefølge). Resultaterne viser, at korte intensive træningsintervaller efterfulgt af korte hvileintervaller giver samme fedttab som 45 minutters gang. 25 Træningsvideoer Når du køber WinFit, får du en ekstra fordel, idet du får adgang til eksklusive træningsvideoer, hvor du instrueres af en professionel verdensmester i fitness. De inkluderer instruktioner, der er nemme at følge, så du kan holde fokus og nå dine mål. Du får de bedste resultater ved at se videoerne, mens du laver din ugentlige isometriske træning og HIIT-/Tabata-træning.

26 REDSKABER TIL SUCCES Følgende redskaber til succes medfølger i din WinFit System-æske: Daglig tjekliste Hvad har du gjort I DAG, som bringer dig et skridt tættere på dit mål? Denne praktiske tjekliste hjælper dig med at følge din fremgang i løbet af ugen. MANDAG TIRSDAG ONSDAG Drik vand Træn Anvend WinFit-plaster Spis inden for en tidsramme på 8 timer Drik Theta One/Activate Anvend Carnosine-plaster Drik vand Træn Anvend WinFit-plaster Spis inden for en tidsramme på 8 timer Drik Theta One/Activate Anvend Carnosine-plaster TORSDAG FREDAG LØRDAG Drik vand Træn Anvend WinFit-plaster Spis inden for en tidsramme på 8 timer Drik Theta One/Activate Anvend Carnosine-plaster SØNDAG Drik vand Træn Anvend WinFit-plaster Spis inden for en tidsramme på 8 timer Drik Theta One/Activate Anvend Carnosine-plaster Drik vand Træn Anvend WinFit-plaster Spis inden for en tidsramme på 8 timer Drik Theta One/Activate Anvend Carnosine-plaster Drik vand Træn Anvend WinFit-plaster Spis inden for en tidsramme på 8 timer Drik Theta One/Activate Anvend Carnosine-plaster Drik vand Træn Anvend WinFit-plaster Spis inden for en tidsramme på 8 timer Drik Theta One/Activate Anvend Carnosine-plaster REGISTRERING AF UGENTLIG MÅLING: Vægt: Hofter: Talje: Højde: Lår: Overarm: L-588 WFCKLST-DA

27 27 Før og efter-billeder Med billeder kan du nemt følge din fremgang, så du kan forblive motiveret og inspireret med WinFit. Tag badetøj eller undertøj på, så du kan se, hvor du forbedrer dig, og hvad du skal arbejde på. Tag din første serie billeder før dag ét, og følg disse nemme trin: Du får de bedste resultater ved at bede en anden om at tage billederne Brug en ensfarvet baggrund, hvis det er muligt Tag et par billeder forfra med hænderne på hofterne Tag et par billeder fra siden med hænderne i siden Tag et par billeder bagfra med hænderne på hofterne Gentag at tage billeder som beskrevet hver uge for at holde øje med din visuelle fremgang over tid Kropsmål før og efter Tallene beviser det, du ser, så du skal ikke holde dig tilbage mål dine resultater. Eksempel på tidsplan Tidsplan og rækkefølge er essentielle for din succes. Dette ark inkluderer tre eksempler på spisetider sammen med nyttige noter og tips. TIDSPUNKT ACTION NOTER OG TIPS 07:00 Hydrering Drik 500 ml vand, lige når du vågner. 07:15 Tidsrum for træning* Lav 10 minutters isometrisk træning på mandage og torsdage. Lav 10 minutters HIIT-/Tabata-træning på tirsdage og fredage. Hvis du lige er gået i gang, kan du gå min. 08:00 WinFit-plaster Fjern Y-Age Carnosine-plasteret, som du havde på om natten. Sæt WinFit-plasteret i nakken, midt på brystet eller under navlen. 11:00 Første måltid Drik en proteinshake med g protein for at styrke muskelopbygningen. TIDSRUM FOR MÅLTIDER** (11:00-19:00) 13:00 Andet måltid Grillet kylling, broccoli og brune ris. 16:00 Snack Proteinshake, bær eller nødder. Gør dette til dagens største måltid og inkluder altid protein for at få de bedste resultater. 18:00 Tredje måltid Grillet laks eller bøf, blomkål, kartoffel med smør. 30 minutter 1 time Theta Nutrition Bland to breve Theta One og to pipetter Theta Activate i 500 ml vand og drik det. før sengetid Lige før sengetid Y-Age Carnosineplaster Fjern WinFit-plasteret. Sæt Y-Age Carnosine-plasteret i nakken eller på indersiden af højre håndled. L-582

28 Få flere oplysninger om LifeWave ved at kontakte: LifeWave, Inc Businesspark Ave., San Diego, CA 92131, USA Tlf./fax: LifeWave Europe, Ltd. Raheen Ind. Est., Athenry, Co. Galway, IRLAND Tlf.: Fax: FØLG OS: LIFEWAVE.COM L-570 WFSG-DA

Shape Your Future. Mindre kropsfedt. muskeltoning energi

Shape Your Future. Mindre kropsfedt. muskeltoning energi Shape Your Future Mindre kropsfedt FORBEDRET muskeltoning ØGET energi VELKOMMEN TIL FREMTIDENS TRÆNINGSMÅDE Mindre Kropsfedt \ Færre centimeter \ Forbedret muskeltoning \ Øget energi \ Forbedret helbred

Læs mere

KOMPLET KOSTPLAN TIL KVINDER VÆGTTAB FOR KVINDER BMI OG DIT ENERGIBEHOV EKSEMPEL PÅ KOSTPLAN VÆGTTAB

KOMPLET KOSTPLAN TIL KVINDER VÆGTTAB FOR KVINDER BMI OG DIT ENERGIBEHOV EKSEMPEL PÅ KOSTPLAN VÆGTTAB Indholdsfortegnelse KOMPLET KOSTPLAN TIL KVINDER VÆGTTAB FOR KVINDER BMI OG DIT ENERGIBEHOV EKSEMPEL PÅ KOSTPLAN VÆGTTAB PERSONLIG PLAN TIL DIG DER VIL HAVE SUCCES MED VÆGTTAB 3 4 5 7 9 Komplet kostplan

Læs mere

Har du KOL? Så er måltider og motion vigtigt. Enkle råd om at holde vægten oppe

Har du KOL? Så er måltider og motion vigtigt. Enkle råd om at holde vægten oppe Har du KOL? Så er måltider og motion vigtigt Enkle råd om at holde vægten oppe 2 Indholdsfortegnelse Side KOL og vægttab 3 Hvilken betydning har energi? 4 Hvilken betydning har protein? 5 Derfor er behovet

Læs mere

Kost & Ernæring K1 + K2

Kost & Ernæring K1 + K2 Kost & Ernæring K1 + K2 Kostens betydning for præstationsevnen At være elitesvømmer kræver meget. Meget træning, men også at være en 24-timers atlet, som ikke kun er svømmer når han/hun er i bassinet.

Læs mere

Gode Råd til kost & eksempler på måltider

Gode Råd til kost & eksempler på måltider Gode råd (l kost & eksempler på mål(der 2016 Gode Råd til kost & eksempler på måltider Udarbejdet af: Prof. Bachelor i ernæring & sundhed & personlig træner & Pia Skovhøj personlig træner Indhold: Hvad

Læs mere

Kosten og dens betydning.

Kosten og dens betydning. MBK 31.august 2009. Det er ikke nok, at du er en dygtig spiller og træner meget. Din kost kan afgøre, om du vinder eller taber en kamp. Rigtig kost kan også sikre at du undgår skader. For at yde må du

Læs mere

Kost i hverdagen - til atleter T R I C L U B D E N M A R K, O K T O B E R 2 0 1 4

Kost i hverdagen - til atleter T R I C L U B D E N M A R K, O K T O B E R 2 0 1 4 Kost i hverdagen - til atleter T R I C L U B D E N M A R K, O K T O B E R 2 0 1 4 Sara Sig Møller Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i Ernæring & Fysisk Aktivitet (2005-2009) Master

Læs mere

Fyr op for din forbrænding. Sådan holder du dig frisk og sund hver dag

Fyr op for din forbrænding. Sådan holder du dig frisk og sund hver dag Sådan holder du dig frisk og sund hver dag Selv om kalorieindtaget er det samme, er det bestemt ikke ligegyldigt, hvordan du sammensætter din (slanke)kost Det er svært ikke at være misundelig på dem, der

Læs mere

DBF-MIDTJYLLAND. Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland.

DBF-MIDTJYLLAND. Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland. DBF-MIDTJYLLAND. Hvad betyder kosten og hvorfor??. Det er ikke nok, at du er en dygtig spiller og træner meget. Din kost kan afgøre, om du vinder eller taber en kamp. Rigtig kost kan også sikre at du undgår

Læs mere

1. Hvor mange gange skal du smage på en fødevare, for at vide om du kan lide den? A: 1 gang B: 5 gange C: Mere end 15 gange

1. Hvor mange gange skal du smage på en fødevare, for at vide om du kan lide den? A: 1 gang B: 5 gange C: Mere end 15 gange Alle spørgsmål samlet Spørgsmål til ernæring 1. Hvor mange gange skal du smage på en fødevare, for at vide om du kan lide den? A: 1 gang B: 5 gange C: Mere end 15 gange 2. Er det sundt at spise æg? A:

Læs mere

Guide: Få flad mave på 0,5

Guide: Få flad mave på 0,5 Guide: Få flad mave på 0,5 Er maven lidt for bulet for din smag, så er der masser at gøre ved det og det kan sagtens gøres hurtigt, lover eksperterne. Af Julie Bach, 9. oktober 2012 03 Få den flade mave

Læs mere

Kost & Ernæring. K3 + talent

Kost & Ernæring. K3 + talent Kost & Ernæring K3 + talent Kostens betydning for præstationsevnen At være elitesvømmer kræver meget. Meget træning, men også at være en 24-timers atlet, som ikke kun er svømmer når han/hun er i bassinet.

Læs mere

Mad og motion. Sundhedsdansk. NYE ORD Mad

Mad og motion. Sundhedsdansk. NYE ORD Mad Sundhedsdansk Mad og motion Her kan du lære danske ord om mad, motion og sundhed. Du kan også få viden om, hvad du kan gøre for at leve sundt. NYE ORD Mad Skriv det rigtige ord under billederne. frugt

Læs mere

Lektion 8 Energiforbrug: fysisk aktivitet

Lektion 8 Energiforbrug: fysisk aktivitet Lektion 8 Energiforbrug: fysisk aktivitet I denne uge ser vi på energiforbrug i form af fysisk aktivitet Uge 1 Måltidsmønster Uge 3 Frokost & aftensmad Uge 5 Væske Uge 7 Energi (kcal/kj) Uge 9 Energiindtag:

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Stegt blomkålsris med kylling. Rejesalat

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Stegt blomkålsris med kylling. Rejesalat Mandag 23.07.18 Stegt blomkålsris med kylling Tirsdag 24.07.18 Rejesalat Onsdag 25.07.18 Oksekødsroulade med grillet spidskål Torsdag 26.07.18 Sloppy-joe Fredag 27.07.18 Indbagt pizza VEJLEDNING TIPS TIL

Læs mere

NYT NYT NYT. Sundhedsprofil

NYT NYT NYT. Sundhedsprofil NYT NYT NYT Kom og få lavet en Sundhedsprofil - en udvidet bodyage Tilmelding på kontoret eller ring på tlf. 86 34 38 88 Testning foregår på hold med max. 20 personer pr. gang; det varer ca. tre timer.

Læs mere

Fit living en vejledning til træning og kost

Fit living en vejledning til træning og kost Produkt Før træning (senest 2 timer før) Umiddelbart før træning Under træning Efter træning (restitution) Sund livsstil i hverdagen Inden 30 min. Op til 3 timer efter Økologisk kokosfibermel x x En kilde

Læs mere

21 DAGE NIVEAU 2 UGE 3 TIL SPRØD (ERE) SILHUET. ANNA BOGDANOVA af 20

21 DAGE NIVEAU 2 UGE 3 TIL SPRØD (ERE) SILHUET. ANNA BOGDANOVA af 20 21 DAGE TIL SPRØD (ERE) SILHUET NIVEAU 2 UGE 3 ANNA BOGDANOVA 2016 1 af 20 DAG 1 Moderat kulhydrat indtag Der skal gå minimum 12 timer mellem din aftensmad i går og din morgenmad i dag. Vand på hele dagen

Læs mere

Mad og motion. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk Mad og motion. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Mad. Oversæt til eget sprog - forklar

Mad og motion. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk Mad og motion. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Mad. Oversæt til eget sprog - forklar ORDLISTE Hvad betyder ordet? Ordet på dansk Oversæt til eget sprog - forklar Sundhedsdansk Mad og motion Her kan du lære danske ord om mad, motion og sundhed. Du kan også få viden om, hvad du kan gøre

Læs mere

Lev længe. Lev godt.

Lev længe. Lev godt. PLACERINGSBESKRIVELSE Lev længe. Lev godt. Forbedret Energi Smertelindring Bedre søvn Anti Aging Vægttab ----------------------------------------- Virker via kroppens infrarøde system --------------------------------

Læs mere

Muskelvækst sådan. Af Fitnews.dk - fredag 21. september, 2012. http://www.fitnews.dk/artikler/muskelvaekst-sadan/

Muskelvækst sådan. Af Fitnews.dk - fredag 21. september, 2012. http://www.fitnews.dk/artikler/muskelvaekst-sadan/ Muskelvækst sådan Af Fitnews.dk - fredag 21. september, 2012 http://www.fitnews.dk/artikler/muskelvaekst-sadan/ Der er ingen tvivl om, at nutidens atleter er betydelig større og stærkere end for bare få

Læs mere

Protein er (stadig) helten i danskernes mad og drikke

Protein er (stadig) helten i danskernes mad og drikke Protein er (stadig) helten i danskernes mad og drikke Februar 2019 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Markedsanalyse 11. februar 2019 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45

Læs mere

CORSENTIALS gør det nemt at være sund.

CORSENTIALS gør det nemt at være sund. CORSENTIALS gør det nemt at være sund. CORSENTIALS-systemet, der består af LifeWaves eksklusive, patentanmeldte teknologi, transformerer sundhed ved at give dig effektive fordele, du ikke får med andre

Læs mere

KOST, MOTION, HYGIEJNE OG SØVN

KOST, MOTION, HYGIEJNE OG SØVN KOST, MOTION, HYGIEJNE OG SØVN TIPSKUPON UDEN SVAR DEBAT OMKRING MAD OG ERNÆRING Ò Hvordan er dine kostvaner? Ò Hvorfor er det vigtigt at få næringsstoffer, vitaminer og mineraler? Ò Det anbefales at leve

Læs mere

PUBLICERET AF CROSSFIT COPENHAGEN Proteiner i mad

PUBLICERET AF CROSSFIT COPENHAGEN Proteiner i mad PUBLICERET AF CROSSFIT COPENHAGEN - 2018 Proteiner i mad Hvorfor taler vi så meget om proteiner? Hvad gør de godt for? Hvor meget skal du spise? Alt dette vil jeg forsøge at give dig svar på her! Af Mia

Læs mere

VELBEKOMME! LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE - Ordkort (I) med ord for Et øget kendskab til og brug af mad/drikke

VELBEKOMME! LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE - Ordkort (I) med ord for Et øget kendskab til og brug af mad/drikke M1 DU1+2 VELBEKOMME! LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE - Ordkort (I) med ord for Et øget kendskab til og brug af mad/drikke ord for typisk dansk mad og - Vendekort (VK) med ordene i Parvis, mindre

Læs mere

Sund kost til fodboldspillere Undervisningsmanual

Sund kost til fodboldspillere Undervisningsmanual Sund kost til fodboldspillere Undervisningsmanual Side 1 af 21 Indhold Indledning...3 Hvad er kulhydrat?...4 Hvad er protein?...5 Hvad er fedt?...6 Hvad med væske?...7 Timing af kost...8 Undervisningsmanual...10

Læs mere

Og deres resultater er ikke til at tage fejl af; 122 kilo tabte de 6 deltagere på 16 uger.

Og deres resultater er ikke til at tage fejl af; 122 kilo tabte de 6 deltagere på 16 uger. 4 kvinder og 2 mænd har gennemført Lev Livet kuren til punkt og prikke og du kunne følge dem i efterårssæsonen 2013 i livsstilsprogrammet; Lev Livet på TV2 Øst. Og deres resultater er ikke til at tage

Læs mere

Vejen til et varigt vægttab

Vejen til et varigt vægttab Vejen til et varigt vægttab Sådan taber du dig hurtigt og effektivt SlankekurDerVirker.dk OM EBOGEN Læs hvordan du opnår et varigt vægttab ved at følge en fornuftig slankekur. Indholdsfortegnelse Hvilken

Læs mere

Lektion 6 Opsummering af Måltider

Lektion 6 Opsummering af Måltider Lektion 6 Opsummering af Måltider I denne uge opsummerer vi på Måltider Uge 1 Måltidsmønster Uge 3 Frokost & aftensmad Uge 5 Væske Uge 7 Energi (kcal/kj) Uge 9 Energiindtag: Kulhydrater Uge 11 Opsummering:

Læs mere

Kartofler hører med i en varieret kost. Gå efter. ind. Spis ikke for store portioner. Bevæg dig min. 30 minutter hver dag.

Kartofler hører med i en varieret kost. Gå efter. ind. Spis ikke for store portioner. Bevæg dig min. 30 minutter hver dag. 1. Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv Varier mellem forskellige typer fisk, magre mejeriprodukter og magert kød hen over ugen. Kartofler hører med i en varieret kost. Gå efter Nøglehulsmærket

Læs mere

Grøntsager og kostfibre

Grøntsager og kostfibre Grøntsager og kostfibre Patientinformation Grøntsager Grøntsager, og især de grove grøntsager, indeholder mange kostfibre. Det er derfor godt at spise mange af de grove grøntsager og gerne flere gange

Læs mere

Få det bedste ud af dine 3 V.O.K.S-dage med disse tips:

Få det bedste ud af dine 3 V.O.K.S-dage med disse tips: For en bedre syre-base-balance som er godt for: Vægt Energi Afgiftning Ledsmerter Immunforsvaret Styrke og smidighed Med en enkelt viden om syre-base balancen i krop og syre-base værdier i kosten, kan

Læs mere

Ernæring for atletikudøvere. Foredrag FIF 4/3 2008

Ernæring for atletikudøvere. Foredrag FIF 4/3 2008 Ernæring for atletikudøvere Foredrag FIF 4/3 2008 Kasper Hansen Kasper Hansen 16 år i BAC Professions bachelor i ernæring og sundhed Speciale: Atletikudøvere og ernæring Tro på mig Sandt eller falsk Hvis

Læs mere

LIVSSTILS HOLD FORÅR 2013.

LIVSSTILS HOLD FORÅR 2013. LIVSSTILS HOLD FORÅR 2013. Hurtigt optagelige kulhydrater = De hvide djævle Der især sætter sig på maven - Hvide ris - Hvidt brød - Pasta - Sodavand, saftevand, juice + (øl, vin.spiritus) - Brød med stort

Læs mere

ENERGIPLASTER (Energy Enhancer)

ENERGIPLASTER (Energy Enhancer) ENERGIPLASTER (Energy Enhancer) Anbring et sæt energiplastre på kroppen på et af de anviste steder. Placer altid det hvide plaster på højre side af kroppen, og det brune plaster på venstre side af kroppen.

Læs mere

En guide til gode saltvaner

En guide til gode saltvaner Spis mad med mindre salt Spis mad med mindre salt 9 ud af 10 danskere spiser mere salt end anbefalet. Kvinder spiser i gennemsnit 7-8 gram salt om dagen, mænd 9-11 gram. Anbefalingen er højst 5-6 g salt

Læs mere

FÅ MERE UD AF TRÆNINGEN MED GODE SPISEVANER MAD TIL MOTION OG MUSKLER

FÅ MERE UD AF TRÆNINGEN MED GODE SPISEVANER MAD TIL MOTION OG MUSKLER FÅ MERE UD AF TRÆNINGEN MED GODE SPISEVANER MAD TIL MOTION OG MUSKLER Spis gode kulhydrater Du får mest ud af træningen, hvis du har fyldt din krops kulhydrat- og væskedepoter. Det gælder både hvis du

Læs mere

Mad og motion. overvægt og sundhed. De fleste får for meget af det. fiduser til dig, der ikke vil yde alt for meget for at nyde.

Mad og motion. overvægt og sundhed. De fleste får for meget af det. fiduser til dig, der ikke vil yde alt for meget for at nyde. Mad og motion Mad og motion er to nøgleord, når det handler om overvægt og sundhed. De fleste får for meget af det første og for lidt af det sidste. Her er et par tricks og fiduser til dig, der ikke vil

Læs mere

ERNÆRING. www.almirall.com. Solutions with you in mind

ERNÆRING. www.almirall.com. Solutions with you in mind ERNÆRING www.almirall.com Solutions with you in mind GENERELLE RÅD OM MOTION RÅDGIVNING OMKRING ERNÆRING FOR PATIENTER MED MS Det er ikke videnskabeligt bevist, at det at følge en speciel diæt hjælper

Læs mere

Optimal ernæring KVIK TRI, MAJ 2013

Optimal ernæring KVIK TRI, MAJ 2013 Optimal ernæring 1 KVIK TRI, MAJ 2013 Sara Sig Møller Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i Ernæring & Fysisk Aktivitet (jan. 2009) Underviser Teknisk Skole, 2009-2010 Foredragsholder,

Læs mere

Spis mad med. mindre salt. En guide til gode saltvaner

Spis mad med. mindre salt. En guide til gode saltvaner Spis mad med mindre salt En guide til gode saltvaner Guide til gode saltvaner MORGENMAD Anbefalingen er højst 5-6 om dagen Brød med både ost og skinke 2,7 Cornflakes med mælk 1,4 Brød med en skive ost

Læs mere

Anders Sekkelund 23.02.2010. www.gladafmad.dk

Anders Sekkelund 23.02.2010. www.gladafmad.dk Anders Sekkelund 23.02.2010 www.gladafmad.dk 8 råd r d til en sund livsstil 2009 1. Drik masser af vand 2. Dyrk daglig motion 3. Undlad sukker og begræns simple kulhydrater i kosten (hvidt brød, pasta

Læs mere

Sådan får du den stramme krop

Sådan får du den stramme krop Sådan får du den stramme krop Det skal du gøre og ikke gøre for at få en stram og stærk krop. Træn kort og intenst Af Mette Gert, december 2012 03 Vejen til den stramme krop 07 Guide: Kom af med 'mormorarmene'

Læs mere

Kost og træning. Kosten er en central faktor til en optimal præstation

Kost og træning. Kosten er en central faktor til en optimal præstation Kost og træning Kosten er en central faktor til en optimal præstation Kulhydrat Vigtigste bestanddel i forb. med træning Letteste tilgængelig Hurtig optagelig 5-10 minutter Skal indtages regelmæssigt Opfyldning

Læs mere

Sund kost til fodboldspillere

Sund kost til fodboldspillere Sund kost til fodboldspillere DBU s Fodboldcamp Hvad betyder sundhed? Hvorfor skal I som fodboldspillere vide noget om sund mad? Fordi sund mad øger jeres chancer for bedre præstation på banen På næste

Læs mere

SUND OG LÆKKER MAD PÅ SU

SUND OG LÆKKER MAD PÅ SU SUND OG LÆKKER MAD PÅ SU Skal du i gang med din egen husholdning for første gang i forbindelse med enten studie, uddannelse eller arbejde? Så har du her den korte lyn guide til, hvordan du let kommer i

Læs mere

OsoLean Planen. www.mannatechosolean.eu. Berigelse af livskvalitet SM

OsoLean Planen. www.mannatechosolean.eu. Berigelse af livskvalitet SM OsoLean Planen www.mannatechosolean.eu Berigelse af livskvalitet SM Indhold 3 OsoLean TM Handlingsplanen Præsentation og overblik Du er på vej mod et bedre dig Det er vigtigt at man taber fedt - ikke bare

Læs mere

Tredobbelt regenerering. Større sundhed for din hud indefra og ud og udefra og ind.

Tredobbelt regenerering. Større sundhed for din hud indefra og ud og udefra og ind. Tredobbelt regenerering Større sundhed for din hud indefra og ud og udefra og ind. 98,6 % Naturligt udvundne plantebaserede ingredienser MERE LIVLIG HUD FRA DAG ET. 2 www.lifewave.com Naturligt udvundet.

Læs mere

Unique Bodybalance4All Motion og sport Tema Sport og Motion

Unique Bodybalance4All Motion og sport Tema Sport og Motion Tema Sport og Motion Gør som de professionelle Behandl din krop professionel Sportsernæring drejer sig om 4 hovedpunkter: Påfyldning af brændstof - Efterfyldning - Reparation - Restituering Alt hvad du

Læs mere

Guide: Tab dig med lynkur

Guide: Tab dig med lynkur Guide: Tab dig med lynkur Mange kure lover stort vægttab på kort tid, men virker de? BT har testet en af de mest populære lynkure, kålsuppekuren Af Stine Kjærside, oktober 2012 03 Tab dig med kålsuppen

Læs mere

Kost og ernæring for løbere

Kost og ernæring for løbere Kost og ernæring for løbere 1 Hvad er sund kost? Kilde: Alt om kost - Fødevarestyrelsen 2 Energikrav til marathon Forbrænder ca. 1kcal/kg/km Løber på 75kg: 3165kcal = 13293kJ Realistisk forhold ved MT(ca.75%

Læs mere

NUTRAMINO PROTEIN XL - IDEEL TIL FLERE TRÆNINGSFORMÅL

NUTRAMINO PROTEIN XL - IDEEL TIL FLERE TRÆNINGSFORMÅL GET Fit or Die Trying SPIS OG TRÆN DIG TIL DRØMMEKROPPEN Kostens betydning for træningsresultaterne og udseendet er langt større, end man umiddelbart skulle tro. Det er ærgerligt, hvis man træner hårdt,

Læs mere

Sundhed. Energigivende stoffer. Program. Kroppens behov Protein Kulhydrat Fedt Alkohol Kostberegning. Kroppens behov

Sundhed. Energigivende stoffer. Program. Kroppens behov Protein Kulhydrat Fedt Alkohol Kostberegning. Kroppens behov Sundhed Energigivende stoffer Program Kroppens behov Protein Alkohol Kostberegning Kroppens behov 1 Kroppens behov Kroppen har brug for energi for at kunne fungerer. Kroppen får energi igennem den mad

Læs mere

Vægtøgning. Kost der understøtter hypertrofi

Vægtøgning. Kost der understøtter hypertrofi Vægtøgning Kost der understøtter hypertrofi Vægtøgning kost og træning Øgning af magre kropsvægt, muskelvægt opnås bedst gennem en kombination mellem styrketræning og en sund og varierende kost. Stimuliene

Læs mere

Energiindtag. Energiindtag for løbere. Energiindtag generelt. Energiforbrug ved løb. Energibehov for 70 kg løber 07-05-2015. Tom Gruschy Knudsen

Energiindtag. Energiindtag for løbere. Energiindtag generelt. Energiforbrug ved løb. Energibehov for 70 kg løber 07-05-2015. Tom Gruschy Knudsen Kost og marathonløb Tom Gruschy Knudsen Energiindtag Hvordan skal man spise? Generelle anbefalinger Anbefalinger for løbere Marathonløb forberedelse Væske og energiindtag Energiindtag generelt Energifordeling:

Læs mere

Kick i madkassen. -Gode råd om dit barns kost

Kick i madkassen. -Gode råd om dit barns kost Kick i madkassen -Gode råd om dit barns kost Indholdsfortegnelse: Gode råd om kost og madlavning s. 2 Madpakkehånden Madlavning Kogning Få dit barn med! De 10 vigtigste ingredienser til en sund kost s.

Læs mere

Forslag til dagens måltider

Forslag til dagens måltider Forslag til dagens måltider for en kvinde på 31 60 år med normal vægt og fysisk aktivitet, som ikke indtager mælkeprodukter 8300 kj/dag + råderum til tomme kalorier på 900 kj/dag svarende til 10 % af energiindtaget

Læs mere

Shape Your Future. Historien om WinFit. af David Schmidt, LifeWave Founder & CEO ENHANCED OVERALL WELLNESS MORE ENERGY REDUCED BODY FAT

Shape Your Future. Historien om WinFit. af David Schmidt, LifeWave Founder & CEO ENHANCED OVERALL WELLNESS MORE ENERGY REDUCED BODY FAT Shape Your Future REDUCED BODY FAT MORE ENERGY ENHANCED OVERALL WELLNESS Historien om WinFit af David Schmidt, LifeWave Founder & CEO Indhold KAPITEL 1: Ofte anvendte metoder til at tabe vægt, og hvorfor

Læs mere

Der er gemt ca kcal i et kilo kropsmasse og derfor vil du opnå et vægttab på g pr. uge hvis du spiser helt efter planen.

Der er gemt ca kcal i et kilo kropsmasse og derfor vil du opnå et vægttab på g pr. uge hvis du spiser helt efter planen. KOSTPLAN 1400 KCAL Brugsanvisning Denne kostplan på 1400 kcal er beregnet til vægttab. Groft forenklet har de fleste kvinder et dagligt energibehov til vægtvedligeholdelse på ca. 2000 kcal og mænd på ca.

Læs mere

KOST OG TRÆNING OPTÍMER DIN CYKELFORM

KOST OG TRÆNING OPTÍMER DIN CYKELFORM KOST OG TRÆNING OPTÍMER DIN CYKELFORM PROGRAM SPIS DIG TIL EN BEDRE GRUNDFORM PAUSE KEND DIT VÆSKEBEHOV KONKURRENCEKOST RESTITUTION BRUG AF KOSTTILSKUD HVORFOR VÆRE BEVIDST OM KOSTEN? SUNDHED OG VELVÆRE

Læs mere

Kostfibre hvorfor. De tager plads for andre fødevarer. De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej

Kostfibre hvorfor. De tager plads for andre fødevarer. De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej Kostfibre hvorfor. De mætter De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej Maden flyttes hurtigere gennem kroppen De tager plads for andre fødevarer Tager lang tid at spise giver hurtigere

Læs mere

Program. Den gode kost Måltidssammensætning Energibehov Før, under og efter Kost op til konkurrencer Den søde tand

Program. Den gode kost Måltidssammensætning Energibehov Før, under og efter Kost op til konkurrencer Den søde tand Kost og træning 1 Mig selv Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i Ernæring & Fysisk Aktivitet (jan. 2009) Underviser Teknisk Skole, 2009-2010 Foredragsholder, Previa Sundhed, 2010- Kostvejleder,

Læs mere

De praktiske. Boller, havregryn, æg, pålæg, mælk, rugbrød Madpandekager m.leftovers, salat, ost, salsa gulerøder, æbler, bananer

De praktiske. Boller, havregryn, æg, pålæg, mælk, rugbrød Madpandekager m.leftovers, salat, ost, salsa gulerøder, æbler, bananer De praktiske Dag Tirsdag aften Onsdag morgen Onsdag frokost snacks Onsdag aften Torsdag morgen torsdag frokost snacks Torsdag aftensmad Fredag morgen Mad Chili con/sincarne Boller, havregryn, æg, pålæg,

Læs mere

Guide. - og tab dig. sider Spis få store måltider. Guide: Så let er det at tabe sig Sådan gør du Det skal du spise

Guide. - og tab dig. sider Spis få store måltider. Guide: Så let er det at tabe sig Sådan gør du Det skal du spise Foto: Iris Guide MARTS 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 16 sider Spis få store måltider - og tab dig Guide: Så let er det at tabe sig Sådan gør du Det skal du spise Spis få måltider -

Læs mere

Sådan slipper du af med mormor-armene

Sådan slipper du af med mormor-armene Sådan slipper du af med mormor-armene Med denne guide får du konkrete råd fra personlig træner, Ida Krak, til, hvordan du bedst træner triceps og får flotte, veltrænede arme. Desuden får du en kostguide,

Læs mere

02c STOMI INFO. Spis godt Lev godt ILEOSTOMI

02c STOMI INFO. Spis godt Lev godt ILEOSTOMI 02c STOMI INFO Spis godt Lev godt ILEOSTOMI Gode råd til dig som har en ileostomi Alle mennesker har forskellige behov, uanset om du har en stomi eller ej. De råd, der er indeholdt i denne brochure er

Læs mere

Ernæring & Udholdenhedssport V A L B Y L Ø B E R N E, J A N U A R 2 0 1 5

Ernæring & Udholdenhedssport V A L B Y L Ø B E R N E, J A N U A R 2 0 1 5 Ernæring & Udholdenhedssport 1 V A L B Y L Ø B E R N E, J A N U A R 2 0 1 5 Hvem er jeg? 2 Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i Ernæring & Fysisk Aktivitet (2005-2009) Master in Human

Læs mere

http://www.altomkost.dk/forvaltning_skole_daginstitution/skoler/anbefalinger_for_maden/forside.h tm

http://www.altomkost.dk/forvaltning_skole_daginstitution/skoler/anbefalinger_for_maden/forside.h tm Opslagsværk - skoler I oversigten nedenfor har vi udvalgt nogle af de ernærings-emner, der er gode at blive lidt klogere på eller få genopfrisket, når man laver mad til børn og unge mennesker. Til hvert

Læs mere

Kan du spise & træne efter dit DNA? Kan du skræddersy den perfekte kost og motion ud fra dine gener? fit har testet og se resultatet.

Kan du spise & træne efter dit DNA? Kan du skræddersy den perfekte kost og motion ud fra dine gener? fit har testet og se resultatet. Kan du spise & træne efter dit DNA? Kan du skræddersy den perfekte kost og motion ud fra dine gener? fit har testet og se resultatet. Af: Anne Hermansen, foto: Peter Nørby JEANET KLEVANG Fakta: 43 år.

Læs mere

Energiindtag. Energiindtag generelt. Proteinindtag for triathleter. Energiindtag for triathleter 21-02-2013

Energiindtag. Energiindtag generelt. Proteinindtag for triathleter. Energiindtag for triathleter 21-02-2013 21-02-2013 Kost og triathlon Tom Gruschy Knudsen og Jesper Rygaard Hansen Jesper Rygaard 7 marathonløb 10 Ironman rundt om i verden Træningsvejledning Firmatræning Firmatøj til løbetræningen Løbestilsanalyse

Læs mere

Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag

Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag ½ af din tallerken skal være fyldt op med, pasta, ris, kartofler, brød, bulgur og lign ¼ af din tallerken skal være fyldt op med grøntsager

Læs mere

Kostplan En uge fra Diva Light

Kostplan En uge fra Diva Light Kostplan En uge fra Diva Light Mandag 1 æg ½ avokado Peberfrugt 2 tsk pesto eller nøddeolie 20 gram mandler 1 tomat Kog ægget til det er blødkogt eller hårdkogt, vend peberfrugt og avokado i pesto eller

Læs mere

En af de metoder som fremmer sundheden, og giver rigtig gode resultater, er teorien om ikke at blande protein og stivelse i samme måltid.

En af de metoder som fremmer sundheden, og giver rigtig gode resultater, er teorien om ikke at blande protein og stivelse i samme måltid. Nyhedsbrev 4 I de første 3 nyhedsbreve lærte vi, at kroppen skal have vand, ilt og strøm (gennem maden), og at kroppen skal tilføres flere baseholdige fødevarer så den ikke bliver for sur. I dette nummer

Læs mere

Mad, krop og sundhed Opgaver til Spisebogen

Mad, krop og sundhed Opgaver til Spisebogen Mad, krop og sundhed Opgaver til Spisebogen Forfatter Tina Krogh Materialet er støttet af Ministeriet for Børn og Undervisnings Tips- og Lottopulje 2010. Materialet inkl. billeder kan frit anvendes i undervisningssammenhænge

Læs mere

Guide: Sådan taber du fedtet punkt for punkt. Kom af med dine mormorarme, ridebukselår eller kærlighedshåndtag. Få gode råd til kost og træning.

Guide: Sådan taber du fedtet punkt for punkt. Kom af med dine mormorarme, ridebukselår eller kærlighedshåndtag. Få gode råd til kost og træning. Guide: Sådan taber du fedtet punkt for punkt Kom af med dine mormorarme, ridebukselår eller kærlighedshåndtag. Få gode råd til kost og træning. Af Line Felholt, måned 2012 03 Kom af med det uønskede fedt

Læs mere

SUNDHEDSAFDELINGEN. Gode råd om sund mad og vægttab

SUNDHEDSAFDELINGEN. Gode råd om sund mad og vægttab SUNDHEDSAFDELINGEN Gode råd om sund mad og vægttab Andelen af overvægtige danskere er støt stigende, både blandt børn og voksne. I Jammerbugt Kommune er 54% af befolkningen overvægtige, og omkring 17%

Læs mere

Guide: Sandt og falsk om slankekure

Guide: Sandt og falsk om slankekure Guide: Sandt og falsk om slankekure Verdens førende fedmeforskere afliver i nyt, stort studie nogle af de mest sejlivede myter om fedme og slankekure. F.eks. er en lynkur bedre, end de fleste tror Af Torben

Læs mere

side 1 af 7 Din biologiske alder

side 1 af 7 Din biologiske alder side 1 af 7 Din biologiske alder En ting er din kronologiske alder, altså hvor mange år, der er gået, siden du blev født. Noget andet er din biologisk alder. Altså hvor gammel din krop er rent fysisk.

Læs mere

Opskrifter på FiguAktiv-måltider

Opskrifter på FiguAktiv-måltider FIGUAKTIV KONCEPT Aloe Vera, FiguAktiv drikkepulver, FiguAktiv urtete, ProBalance FiguAktiv er en forbedring af Figuline, hvor smagen og indholdsstofferne er forbedret. Der er endnu mere B12 vitamin i.

Læs mere

- VÆGTTAB - DEN SIMPLE / 4-DAGES TRÆNINGSPROGRAM

- VÆGTTAB - DEN SIMPLE / 4-DAGES TRÆNINGSPROGRAM TRÆNINGSPROGRAM - VÆGTTAB - DEN SIMPLE / 4-DAGES TRÆNINGSPROGRAM INTRODUKTION Dette program er et 4-dages 2-split program, som er bygget op omkring den klassiske push/pull struktur. Det betyder, at man

Læs mere

Kostplan til Anne So8e Tram

Kostplan til Anne So8e Tram Kostplan til KOSTPLAN Anne So8e Tram af Sandra Rosendahl Morgenmad PANDEKAGE MED PEANUTBUTTER OG BANAN 35 g Havregryn 20 g Proteinpulver, 90% protein 10 g Peanutbutter, min 97% peanuts 80 g Æggehvide ½

Læs mere

Tab to buksestørrelser på 6 uger

Tab to buksestørrelser på 6 uger Tab to buksestørrelser på 6 uger Der er ingen grund til at gå rundt om den varme grød længere. Få de smalle hofter tilbage med en 6-ugers kur, der giver dig synlige resultater og måske blod på tanden til

Læs mere

Mere energi med dette nye produkt fra Lifewave.

Mere energi med dette nye produkt fra Lifewave. Mere energi med dette nye produkt fra Lifewave. Mere energi, genopretter energi flowet i kroppen. Nem at placere, se brochure Resultater med det samme. Giver op til 20 % mere energi. Øger kroppens forbrænding.

Læs mere

Hvorfor overvægt. Stille siddende job i stedet for fysikbetonet job. Elevator i stedet for trapper. Bussen i stedet for cyklen

Hvorfor overvægt. Stille siddende job i stedet for fysikbetonet job. Elevator i stedet for trapper. Bussen i stedet for cyklen Hvorfor overvægt Stille siddende job i stedet for fysikbetonet job Elevator i stedet for trapper Bussen i stedet for cyklen Pizza, Fast food i stedet for sund mad Færdiglavet mad i stedet for hjemmelavet

Læs mere

Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet.

Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet. Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet. Yoghurt naturel (evt. blandet med fromage fraiche) med fiberdrys og

Læs mere

Løberens kost og ernæring

Løberens kost og ernæring Løberens kost og ernæring Hvem er jeg? Camilla Birkebæk Master i Fitness og Træning Diætist STOTT pilates instruktør Personlig træner med speciale i udholdenhedsidræt, skader og kropsholdning Camilla.birkebaek@mail.dk

Læs mere

Ernæringsvejledning for U13 - U19 Elite hold NOVEMBER 2010

Ernæringsvejledning for U13 - U19 Elite hold NOVEMBER 2010 Ernæringsvejledning for U13 - U19 Elite hold NOVEMBER 2010 Hvorfor denne vejledning? Vi vil i AaB gerne udvikle vores spillere så optimalt som muligt. Vi forsøger hele tiden at optimere hvor vi kan, så

Læs mere

Guide: Sov godt - og undgå overvægt

Guide: Sov godt - og undgå overvægt Guide: Sov godt - og undgå overvægt Motion og slankekure er ikke nok. Vil du have styr på vægten, skal du sove nok. Dårlig søvn giver nemlig overvægt, siger eksperterne. Af Line Feltholt, januar 2012 03

Læs mere

Så skal der trænes! Hvordan Hvor meget Hvornår Hvorfor Hvad med vægttab Løbe, cykle, styrketræne?

Så skal der trænes! Hvordan Hvor meget Hvornår Hvorfor Hvad med vægttab Løbe, cykle, styrketræne? Så skal der trænes! Hvordan Hvor meget Hvornår Hvorfor Hvad med vægttab Løbe, cykle, styrketræne? Grundlæggende 2 slags træning Vedholdenhed eller lav / medium intensivt træning Forbrænder procentuelt

Læs mere

Hobzons diæt. Indledning: Hvordan virker diæten? Copyright 2007 Hobzon (hobzon@gmail.com)

Hobzons diæt. Indledning: Hvordan virker diæten? Copyright 2007 Hobzon (hobzon@gmail.com) Hobzons diæt Indledning: Idéen til denne diæt fik jeg, da jeg læste en bog om kemi i fødevarer, og hvad disse gør ved vores krop. Bogens sigte er ikke at angive en decideret diæt, men at pege på hvad de

Læs mere

Lektion 1 - Måltidsmønster

Lektion 1 - Måltidsmønster Lektion 1 - Måltidsmønster I denne uge ser vi på Måltidsmønster Uge 1 Måltidsmønster Uge 3 Frokost & aftensmad Uge 5 Væske Uge 7 Energi (kcal/kj) Uge 9 Energiindtag: Kulhydrater Uge 11 Opsummering: Hvad

Læs mere

Kost og motion - Sundhed

Kost og motion - Sundhed Kost og motion - Sundhed Vibeke Brinkmann Kristensen Fysioterapeut Testinstruktør Sundhedsprofiler Træning, sundhedsfremme og forebyggelse Livsstilsændringer, KRAM-faktorene Den Motiverende Samtale Hvad

Læs mere

Diætiske retningslinjer

Diætiske retningslinjer Diætiske retningslinjer Indledning Denne pjece handler om vores anbefalinger til dig vedrørende hvad du spiser og drikker. Disse anbefalinger er etableret med det mål at du taber dig i vægt og får gode

Læs mere

Kostplan der giver større muskler

Kostplan der giver større muskler Kostplan der giver større muskler Af Fitnews.dk - onsdag 04. juli, 2012 http://www.fitnews.dk/artikler/kostplan-der-giver-storre-muskler/ Forkert ernæring er en hyppig årsag til dårlige resultater af styrketræning.

Læs mere

Body Mind Academys 10 dages udrensningskur

Body Mind Academys 10 dages udrensningskur Body Mind Academys 10 dages udrensningskur Tillykke med din beslutning om at rense din krop ud samt at øge bevidstheden om hvad din krop har brug for af brændstof, og ikke mindst hvad den IKKE skal have.

Læs mere

Energiindtag. Energiindtag for løbere. Energiindtag generelt. Energiforbrug ved løb. Energibehov for 70 kg løber 30-04-2014. Tom Gruschy Knudsen

Energiindtag. Energiindtag for løbere. Energiindtag generelt. Energiforbrug ved løb. Energibehov for 70 kg løber 30-04-2014. Tom Gruschy Knudsen Kost og marathonløb Tom Gruschy Knudsen Energiindtag Hvordan skal man spise? Generelle anbefalinger Anbefalinger for løbere Marathonløb forberedelse Væske og energiindtag Energiindtag generelt Energifordeling:

Læs mere