Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for sygeplejestuderende på 11. og 12. modul. Anæstesiologisk afdeling 2015.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for sygeplejestuderende på 11. og 12. modul. Anæstesiologisk afdeling 2015."

Transkript

1 Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for sygeplejestuderende på 11. og 12. modul. Anæstesiologisk afdeling Anæstesiologisk afdeling Køge sygehus Lykkebækvej Køge Tlf Uddannelsesansvarlig: Dorte Therkildsen.

2 Indhold 1. Præsentation af det kliniske undervisningssted, Anæstesiologisk afdeling: 1.1 Hvad er anæstesiologisk afdeling? 1.2 Udvikling i anæstesiologisk afdeling 1.3 Sygepleje i anæstesiologisk afdeling 1.4 At være sygeplejestuderende på 11 og 12 modul i anæstesiologisk afdeling 2. Præsentation af opvågningsafsnittet. 2.1 Organisationen i opvågningsafsnittet. 3. Præsentation af centraloperationsafsnittet. 3.1 Organisationen af centraloperationsafsnittet. 4. Præsentation af intensivt afsnit. 4.1 Organisationen af intensivt afsnit. 5. Forventninger til sygeplejersker og til dig, som studerende

3 1. Præsentation af det kliniske undervisningssted: Som studerende på anæstesiafdeling vil du, møde en anderledes verden, indenfor sygeplejefaget end du har mødt andre steder hvor du har været.. Anæstesiafdelingen er sammensat af flere afsnit som umiddelbart lader til at beskæftige sig med områder af forskellig art. Sygeplejeopgaverne kræver som udgangspunkt høj faglig ekspertise hvorfor alle sygeplejerskerne har en special uddannelse eller en efteruddannelse. Patienterne som vi møder, er enten svært syge med komplekse pleje- og behandlingsbehov og nogle skal opereres. Det betyder bl.a. at mange personaler skal arbejde tværfagligt sammen og på tværs af sektioner og afsnit for at give patienten et godt og sammenhængende forløb. Men det betyder også at det er et utroligt spændende speciale at arbejde indenfor, hvor I som studerende udfordres og vokser fagligt som personligt gennem praktikforløbet. Anæstesiafdelingen er vant til, gennem mange år, at have uddannelsessøgende hele tiden, så det er en del miljøet at alle lærer eller lærer fra sig. For at give jer de bedste muligheder som studerende i 11. og 12. modul og for at I får mest muligt udbytte af jeres praktik her med herfra, har vi sammensat en rotationsplan sådan at I på afsnittene Intensiv, opvågning og Central operationsgang får de bedste betingelser for at nå læringsmålene og afvikle kompetencekort. Denne planlægning vil samtidig give dig som studerende en forståelse af hvad det anæstesiologiske speciale består af. Når I starter jeres praktik, vil I have et grundafsnit som enten er Intensiv, opvågning og Central operationsgang og her vil I både starte og slutte med at være, de første 3 uger og de sidste 3 uger. I midten er der 4 uger som deles imellem de to andre afsnit. Se skabelon bilag 1. Inden I starter praktikperioden vil I have modtaget et introduktionsprogram og på første dag vil der være fælles introduktion for alle studerende i anæstesiologisk afdeling. Gennem praktikken vil I blive inviteret til fælles refleksionsmøder, hvor emnerne er i tæt relation til kompetencekortene der hører til modulet. I vil være tilknyttet en vejleder som er tovholder på jer som studerende i praksis til hverdag men I vil opleve også at skulle følges med andre kvalificerede sygeplejersker. Derudover er der den uddannelsesansvarlige sygeplejerske som har det overordnede ansvar for jeres uddannelse i klinikken og sikre at denne følger uddannelsesordningen.

4 1.1 Hvad er anæstesiologisk afdeling? Anæstesiologisk afdeling er en betegnelse for flere afsnit der har samme overordnede ledelse. Afdelingsledelsen består af: Ledende overlæge Erland Pedersen og ledende oversygeplejerske Dorthe Bruun Jacobsen. Der er ca. 200 ansatte i afdelingen. Der er to udviklingssygeplejersker, Inna Jacobsen, og Anja Geistler. Og en uddannelsesansvarligsygeplejerske, Dorte Therkildsen. Der er 7 afsnit som hver til daglig ledes af en afdelingssygeplejerske. Afsnittende i afdelingen er; Intensiv Operation Anæstesi Smertecenter Sterilcentral Opvågning 1.2 Udvikling i anæstesiologisk afdeling Der arbejdes hele tiden med udvikling af sygeplejen, derfor er bl.a. uddannelse af personalet højt prioriteret. Procedurer, og arbejdsgange revideres løbende og der arbejdes ud fra instrukser som findes i D4. Der arbejdes med Metavision som er et samarbejds- og dokumentations redskab der bruges i alle patient-afsnittene. Der arbejdes med flere kvalitet og udviklingsprojekter og der er ph.d. projekter med 9 igangværende studier.

5 1.3 Sygepleje i anæstesiologisk afdeling At imødekomme patienternes individuelle behov, således at patienterne får den optimale observation, behandling og pleje såvel fysisk som psykisk. At være med til at skabe et sammenhængende patientforløb. At skabe og sikre et trygt og troværdigt miljø for den enkelte patient og dennes pårørende At udføre en vidensbaseret sygepleje ud fra personalets faglige kompetencer og mulighed for systematisk kompetenceudvikling. At reflektere over sygeplejen for at sikre den til enhver tid bedst mulige pleje til patient og pårørende At skabe og fastholde et miljø af tillid, åbenhed og anerkendelse, der kan fremme fornyelse og proaktiv adfærd i relation til patientsikkerheden. At skabe og fastholde et sikkert og sundt arbejdsmiljø, hvor gensidig respekt og tillid viser sig gennem fleksibilitet og lydhørhed mellem kollegaer. 1.4 At være sygeplejestuderende på 11 og 12 modul i anæstesiologisk afdeling Du og din vejleder sammensætter fremmødeplanen. Som studerende arbejder du sammen med en sygeplejerske hele dagen, og tildeles ikke på noget tidspunkt selvstændigt ansvar for en patient. Vi vil løbende holde individuelle studieplanlægningssamtaler og tage udgangspunkt i dine forudsætninger og sammen tilrettelægge din kliniske uddannelse, således at du får indsigt i, og opøver færdighed i de sygeplejeopgaver, der har generel værdi i operationssygeplejen. Vi sætter derved løbende fokus på dine forudsætninger og den sygepleje, der er typisk i vores afsnit og på, hvad der er væsentligt at lære. Formålet er også, at du øver dig i at få øje på nye læringsmuligheder, og at du øver dig i at lære. Efter endt introduktionsperiode afholdes en forventningssamtale, hvor den studerendes uddannelsesplan laves ud fra behov, forudsætninger, mål for perioden og klinikkens rammer. Vi tilbyder individuellæring, hvor den studerende og vejleder afklarer og vælger pædagogiske læringsredskaber ud fra den studerendes behov Du bruger din portfolio, og vi anbefaler at du skriver dagbog. Vi holder refleksions samtaler og arbejder med praksisbeskrivelser.

6 Fire til fem gange på 11. modul og to til tre gange på 12. modul til fem gange inviteres du til fælles refleksions møder over udvalgte læringsområder ud fra uddannelsesordningen, med de øvrige sygeplejestuderende i anæstesiafdelingen Der er muligheder for at søge i afdelingens litteratur og der er adgang til internettet. Der er mulighed for at studere i afdelingen,, men vi som vejledere mener, at balance er vigtig. Da det er i klinikken, der er mulighed for at praktisere og derved opnå koblingen til den lærte teori, så den studerende får oparbejdet kompetence. Den studerende vil få tildelt en klinisk vejleder, som har ansvar for uddannelsesforløbet, men hele personalet kan anvendes som rollemodel. 2.0 Præsentation af opvågningsafsnittet. Opvågningsafsnittet har plads til 18 patienter og har åbent hele døgnet. Opvågningsafsnitttet er indrettet med henblik på at alle patienter skal kunne observeres kontinuerligt. Mænd og kvinder ligger blandt hinanden med mulighed for afskærmning mellem sengene. I afsnittet er der også børn og de kan se tv og få læst historie. Forældre er velkomne. Der bliver opereret indenfor specialerne ortopæd og parenkym kirurgi, og Øre-næse-hals, samt tand-mund kæbe kirurgi. Og der er elektive (planlagte) og akutte patienter, døgnet rundt. Det betyder at der patienter med fraktur af knogler men også patienter der får udskiftet f. eks knæ og hofter. Der er også patienter der får lavet rygoperationer. Indenfor det parenkymkirurgiske speciale er der abdominale operationer med fjernelse af f.eks brok og galdeblærer. Men også akutte operationer hvor der f. eks er gået hul på mavesæk eller tarm. Der er bruges forskellige teknikker bl.a. kikkert undersøgelser og kirurgi hvilket har betydning når patienten kommer i opvågningsafsnittet. Der er også patienter der opereres for overvægt. De fleste børn er blevet opereret i øre-næse eller hals regionen. At være sygeplejerske og studerende på et opvågningsafsnit adskiller væsentligt fra et stamafsnit på forskellig måde. Der vil i løbet af en vagt være mange patientkontakter af kortere, 1 time eller længere, flere timers varighed og det betyder at man hurtigt skal skabe en god kontakt til patienten og få et overblik over dennes situation. Nogle patienter syge allerede inden deres operation og har nogle behov i forhold til dette og dertil kommer så de opgaver der i forbindelse med deres aktuelle operation.

7 2.1 Organisationen i opvågningsafsnittet. Afdelingssygeplejersken er Tina Buggeskov. Pia Raahauge er praktikvejleder for kursister der er i gang med en specialuddannelse til anæstesi eller intensiv sygeplejerske. Christian Holm Jensen er vejleder for dig som er sygeplejestuderende på 11 og 12 modul. 3.0 Præsentation af centraloperationsafsnittet. I afsnittet er der mange faggrupper i konstant sammenspil med hinanden. Derfor har begreber som kommunikation, respekt, og ansvar en stor betydning. På stuerne arbejder vi med teamfunktion, som har til formål at: Bedre afvikling af det elektive operationsprogram Større arbejdstilfredshed for den enkelte medarbejder Bedre anvendelse af de tilstedeværende ressourcer Mindre brug af koordinator, hvilket giver kortere og mere entydige kommunikationsveje Personer i teamet: Anæstesisygeplejerske Operationssygeplejerske Person med gulvfunktion Anæstesilæge Kirurg (evt.2) Serviceassistent Man skiftes til funktionen som Teamleder. Teamleder er også ansvarlig for at advisere sengeafdeling og at næste patient er klargjort og hentet i god tid. Teamleder skal sikre at der aftales med kirurg/anæstesilæge, hvornår næste patient eventuelt kaldes. Aftaler angående afløsning på stuen foregår i samarbejde med en tavlekoordinator. Du vil også kunne varetage funktionen under supervision på 12. modul.

8 Kirurgiske områder: Det organkirurgiske speciale er: Gastroenterologi Laparoskopisk kirurgi Traumatologi Bariatrisk kirurgi Det ortopædkirurgiske speciale er: Alloplastik på hofter, knæ, skulder og albuer Håndkirurgi Traumatologi Rygkirurgi Scopier Fodkirurgi I løbet af din kliniske uddannelse vil du komme omkring flere emner i det perioperative patientforløb og vil derfor kunne øve dig i at se helheden i relation til det patientforløb du netop har valgt dig. Du vil kunne bruge den viden og erfaring du kommer med og vil sammenligne, anvende, udvikle og styrke din viden i forhold til den nye viden og erfaring, du vil opnå på operationsafsnittet. På operationsafsnittet vil du især møde den instrumentelle sygepleje, men du vil også møde den ekspressive sygepleje. Instrumentel sygepleje. Ekspressiv sygepleje. Lejring Kateter / Dræn Huddesinfektion Sterilitet / Hygiejne Instrumenter Teknisk udstyr Endoskoper Forbinding Kommunikation Identificering Omsorg / Berøring Tryghed / Tillid / Empati Etik / moral / respekt Kriseteorier Teamwork / samarbejde Information / dokumentation

9 3.1 Organisationen i centraloperationsafsnittet. Afdelingssygeplejersken er Nina Henningsen og souschef er Inger-Marie Christensen Mette Bardenfleth-Hansen er vejleder for dig som er sygeplejestuderende på 11 og 12 modul. 4.0 Præsentation af Intensivt afsnit. Afdelingssygeplejersken er Rikke Hansen og souschef er Pernille Olsen. Ellen Søgaard er ansvarlig klinisk underviser og praktikvejleder er Tina Larsen, Lena Sommer og Sandra Vestergaard for dig som er sygeplejestuderende på 11 og 12 modul. Intensivafsnit er et akut multidisciplinært afsnit med et tæt samarbejde på tværs af specialer og faggrupper. Afsnittet har plads til 8 intensive patienter, fordelt på 2 enestuer med mulighed for isolation og 3 tosengsstuer. Afsnittet modtager såvel akutte som planlagte patienter via Skadestuen, Operationsafsnittet, sengeafdelingerne samt overflyttede patienter fra andre sygehuses intensive afsnit. Arbejdsopgaver og arbejdsbyrde er meget varierende. For at kunne løse patienternes problemer er teamsamarbejde nødvendigt. Der er ansat 40 sygeplejersker og 3 SSA er og 1 sygehjælper. Plejepersonalet har et tæt samarbejde med anæstesilægen. Anæstesilægen er ansvarlig for den akutte intensive behandling. Sygeplejerskens opgave er at udføre den intensive pleje, observation og behandling i et tæt samarbejde afsnittets anæstesilæger. Derudover samarbejdes med stamafdelingens læger, sygeplejersker fra andre afdelinger, sekretærer, fysio- og ergotrapeuter, serviceassistenter og bioanalytikere. Intensivafsnit modtager patienter fra alle specialer. Visitation til Intensivafsnittet sker altid via afsnittes ansvarshavende læge i samråd med ansvarshavende sygeplejerske. Det drejer sig overvejende om medicinske patienter fra en almen medicinsk afdeling, hjerteafdelingen og gastromedicinsk afdeling, som er regionens specialafdeling, derudover kirurgiske patienter fra ortopædkirurgisk afdeling og fra parenkym- kirurgisk afdeling. Vi modtager fortrinsvis patienter med respiratoriske problemer, fx patienter med KOL, pneumoni og leversygdomme med abdominalkirurgiske komplikationer samt traumer med cirkulatoriske problemer, fx patienter med sepsis Det er forskelligt, hvor længe den enkelte patient har behov for at være indlagt i afsnittet. Det kan variere fra timer til uger.

10 4.1 Organisationen i Intensivt afsnit. For at give den enkelte intensive patient høj grad af kontinuitet arbejder vi på Intensivafsnit efter "tildelt patientpleje" principper. Det er vigtigt, at den enkelte patient oplever en god intensiv pleje og behandling, hvor der drages omsorg for deres individuelle situation og med grundlæggende værdier som respekt, tryghed og tillid, ligesom det er vigtigt, at de pårørende oplever, at der drages omsorg for dem. For at sikre en høj kvalitet i sygeplejen arbejder personalet med sygeplejen ud fra Region Sjællands D4 instrukser. Region Sjællands har fokus på kvalitetssikring i form af Den Danske Kvalitets Model, hvilket har afstedkommet en række fælles nationale standarder og regionale og lokale retningsgivende dokumenter i form af D4. Sygeplejen består i: Varetagelse af grundlæggende og kompleks sygepleje af de mest syge og komplicerede patienter på Køge Sygehus Sygeplejen varetages i samarbejde mellem de forskellige faggrupper, patienten og pårørende Plejepersonalet observerer, plejer og behandler alvorligt syge patienter med svigt af et eller flere organsystemer, som er af en sådan sværhedsgrad, at behandlingen ikke kan gemnnemføres på almindelig sengeafdeling Håndtering og oplæring i højteknologiseke medicotekniske udstyr, fx respirator, infusionspumper, dialyseapperater, kølemaskine, defibrillator osv.

11 5. Forventninger til sygeplejersker og til dig, som studerende Sygeplejersker i afsnittene arbejder for at: der er et godt studiemiljø i afsnittet ud fra de fysiske rammer i afdelingen kende til indholdet af "Beskrivelse af klinisk uddannelsessted kende til læringsmålene, herunder kompetencekortene for modulet udvise respekt og har tillid til hinanden som mennesker give plads til dig og din viden give dig tid og mulighed for at danne egne meninger og holdninger. være åbne for at give og modtage kritik og være parate til nytænkning. arbejde ud fra sygehusets målsætning. Dig, som studerende bør: være opsøgende, undrende og synlige. Have god viden omkring anatomi- og fysiologi samt sygdomslære Have kendskab til og indsigt i studieordningen Have kendskab til og fuld forståelse for læringsmål for pågældende modul være opsøgende i forhold til egen læring være bevidst om hvordan læring bedst tilegnes Gøre brug af de læringsmetoder der tilbydes i praktikken såsom kompetencekort, refleksionsøvelser og praksisbeskrivelser Møde velforberedt til studiesamtaler, det vil sige, skriftligt har formuleret forventninger, forudsætninger, studieplaner og evt. opnåede mål Møde velforberedt og deltager aktiv ved klinikker og intern undervisning Bruge mulighederne i praktikken, dvs. via arbejdet med patienterne opnår erfaringer og læring Udvise ansvarlighed og situationsfornemmelse i forhold til det at være på en arbejdsplads Ringe til afdelingen ved syge og raskmeldinger Gøre opmærksom på evt. forhold der gør at læring og udvikling bremses Sige fra, når du ikke føler dig sikker i forhold til opgaven Gøre opmærksom på, hvad du har lært, og hvad du mangler at lære Være parat til at indgå i et nyt læringsmiljø Engagere dig i studiet under praktikken og øver dig i at diskutere fagligt Øve dig i at inddrage teoretisk viden fra teoriundervisningen på skolen til at forstå, begrunde og diskutere den praktiske sygepleje i afdelingen Så vidt mulig følge din vejleder, hvilket kan betyde at du skal deltage i aftenvagter og evt. weekendvagter, efter nærmere aftale

Anæstesiologisk afdeling, Køge Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for sygeplejestuderende på 6. semester. Anæstesiologisk afdeling 2018.

Anæstesiologisk afdeling, Køge Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for sygeplejestuderende på 6. semester. Anæstesiologisk afdeling 2018. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for sygeplejestuderende på 6. semester. Anæstesiologisk afdeling 2018. Anæstesiologisk afdeling Sjællands Universitetshospital, Køge Lykkebækvej 1 4600 Køge Tlf.

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED Indholdsfortegnelse. 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Afdelingstype, organisation og struktur. 1.2 Overordnet

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED Indholdsfortegnelse 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.1. Afdelingstype,organisation og struktur 3 1.2. Overordnet

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED O:\Kvalitet-_og_uddannelsesafdelingen\Uddannelsesenheden\Filer 1 Indholdsfortegnelse 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Ortopædkirurgisk, Øre-næse-hals og reumatologisk afdeling 262 Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Finsensgade 35 6700 Esbjerg Afd. 262: 7918

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted - Opvågningsafsnittet

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted - Opvågningsafsnittet Beskrivelse af klinisk uddannelsessted - Opvågningsafsnittet Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus: Næstved Afsnit: Anæstesiafdelingen

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Medicinsk Sengeafsnit Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9202 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. PRÆSENTATION

Læs mere

O:\1. Anæstesiologisk Afdeling, Roskilde\Centraloperationsafsnittet\Sygeplejestuderende\Praktikstedsbeskrivelse for

O:\1. Anæstesiologisk Afdeling, Roskilde\Centraloperationsafsnittet\Sygeplejestuderende\Praktikstedsbeskrivelse for PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR SYGEPLEJESTUDERENDE PÅ 6. SEMESTER - MODUL 11 OG 12 - CENTRALOPERATIONSAFSNITTET ROSKILDE SYGEHUS ANÆSTESIOLOGISK AFDELING CENTRALOPERATIONSAFSNITTET ROSKILDE SYGEHUS KØGEVEJ

Læs mere

Afsnit M2, medicinsk afdeling, Sjællands Universitetshospital, Køge

Afsnit M2, medicinsk afdeling, Sjællands Universitetshospital, Køge PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR Afsnit M2, medicinsk afdeling, Sjællands Universitetshospital, Køge REGION SJÆLLAND Sjællands Universitetshospital LYKKEBÆKVEJ 1 4600 KØGE TLF. NR. 47 32 24 70 Koordinerende

Læs mere

Afsnit M3, medicinsk afdeling, Sjællands Universitetshospital, Køge

Afsnit M3, medicinsk afdeling, Sjællands Universitetshospital, Køge PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR Afsnit M3, medicinsk afdeling, Sjællands Universitetshospital, Køge REGION SJÆLLAND Sjællands Universitetshospital LYKKEBÆKVEJ 1 4600 KØGE TLF. NR. 47322700 Koordinerende klinisk

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Fælleskirurgisk afdeling 100 Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9100 Indholdsfortegnelse: 1. Præsentation

Læs mere

Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6

Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6 Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6 Oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1. Uddannelsesmæssige forhold i Medicinsk Center... 2 1.1 Syn på læring... 2 2. Læringsmuligheder... 3 3. Vejledende

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. Sjællands Universitetshospital. Kirurgisk Afdeling, afsnit A1, Køge.

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. Sjællands Universitetshospital. Kirurgisk Afdeling, afsnit A1, Køge. PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Sjællands Universitetshospital. Kirurgisk Afdeling, afsnit A1,. 24.05 2016 Kirurgisk Afdeling og Version 2 Indholdsfortegnelse 1.0 Praktisk information side 2 2.0 Organisatoriske

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. Sjællands Universitetshospital. Kirurgisk Afdeling, afsnit A1, Køge. Kirurgisk Afdeling Roskilde og Køge Version 5

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. Sjællands Universitetshospital. Kirurgisk Afdeling, afsnit A1, Køge. Kirurgisk Afdeling Roskilde og Køge Version 5 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Sjællands Universitetshospital. Kirurgisk Afdeling, afsnit A1,. Kirurgisk Afdeling Roskilde og 12-01-18 Version 5 Indholdsfortegnelse 1.0 Praktisk information side 2 2.0 Organisatoriske

Læs mere

Introduktionsprogram

Introduktionsprogram Specialuddannelsen for sygeplejersker i intensiv sygepleje Andet intensivt afsnit Opvågningsafsnittet Introduktionsprogram Pædagogisk arbejdsgruppe/januar 2011 Side 1 af 7 1 INDLEDNING Dette introduktionsprogram

Læs mere

KLINISK UDDANNELSESSTED OPERATIONSAFSNITTET Region Sjælland Nykøbing F.

KLINISK UDDANNELSESSTED OPERATIONSAFSNITTET Region Sjælland Nykøbing F. KLINISK UDDANNELSESSTED OPERATIONSAFSNITTET Region Sjælland Nykøbing F. beskrivelse af klinisk uddannelsessted og klinisk undervisning 2015 1 Forord Målet med beskrivelsen er, at danne grundlag for godkendelse

Læs mere

Anæstesiologisk Afdeling - Intensivafsnit 0531/0633. Nordsjællands Hospital. Uddannelsesbog. Anæstesiologisk Afdeling. Godkendt September 2006

Anæstesiologisk Afdeling - Intensivafsnit 0531/0633. Nordsjællands Hospital. Uddannelsesbog. Anæstesiologisk Afdeling. Godkendt September 2006 Anæstesiologisk Afdeling - Intensivafsnit 0531/0633 Nordsjællands Hospital Uddannelsesbog Anæstesiologisk Afdeling Godkendt September 2006 Revideret april 2015 Anæstesiologisk Afdeling Anæstesiologisk

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse for social- og sundhedsassistentelever

Praktikstedsbeskrivelse for social- og sundhedsassistentelever Praktikstedsbeskrivelse for social- og sundhedsassistentelever Intensiv og Intermediær afsnit 240 og 241 Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Indholdsfortegnelse PRÆSENTATION... 3 INTENSIV OG INTERMEDIÆR AFSNIT...

Læs mere

Beskrivelse af klinisk undervisning på Intensiv-/ Opvågningsafsnit, Sygeplejestuderende på Sygeplejeskolen Slagelse.

Beskrivelse af klinisk undervisning på Intensiv-/ Opvågningsafsnit, Sygeplejestuderende på Sygeplejeskolen Slagelse. Beskrivelse af klinisk undervisning på Intensiv-/ Opvågningsafsnit, Holbæk Sygehus. Sygeplejestuderende på Sygeplejeskolen Slagelse. 1.0 Organisatoriske forhold på det kliniske undervisningssted 1.1 Præsentation

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Kirurgisk Afdeling Afsnit A2

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Kirurgisk Afdeling Afsnit A2 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Afsnit A2 Sygehus Nord er medlem af Københavns Universitetshospital 21-11-2016 Indholdsfortegnelse 1.0 Praktisk information side 2 2.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til ortopædkirurgisk amb: 7918 2320 Telefon til Uddannelses og udviklingssygeplejerske: 7818 3537 Uddannelses

Læs mere

Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC

Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC 1 De 13 punkter i Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH er udarbejdet på tværs af RH og har været gældende i alle centre

Læs mere

Afsnitsprofil Hæmatologisk sengeafsnit A130H Vejle Sygehus

Afsnitsprofil Hæmatologisk sengeafsnit A130H Vejle Sygehus Afsnitsprofil Hæmatologisk sengeafsnit A130H Vejle Sygehus Oktober 2014 Indholdsfortegnelse Organisation S. 4 Afdelingsledelsen S. 4 Afsnitsledelsen S. 4 Organisationsplan for Hæmatologisk afsnit S. 4

Læs mere

Introduktionsprogram

Introduktionsprogram Specialuddannelsen i intensiv sygepleje Ekstern klinisk praktik Introduktionsprogram Pædagogisk arbejdsgruppe/januar 2011 Side 1 af 7 1 INDLEDNING Dette introduktionsprogram er udarbejdet i et samarbejde

Læs mere

Beskrivelse af Skadestue/modtagelse ved Akutafdelingen.

Beskrivelse af Skadestue/modtagelse ved Akutafdelingen. Håber meget at det snart lykkes Beskrivelse af Skadestue/modtagelse ved Akutafdelingen. - 1 - Indholdsfortegnelse 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold. 3 2.0 Sygeplejefaglige forhold. 3 2.1 Samarbejdsrelationer.

Læs mere

Gastroenterologisk afdeling 252. Dorit Jensen, Lisbeth Laustsen og Karen Jørgensen.

Gastroenterologisk afdeling 252. Dorit Jensen, Lisbeth Laustsen og Karen Jørgensen. BILAG 1 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE AF GASTROENTEROLOGISK AFDELING 252 Praktiksted Adresse Telefon 79 18 23 32 (Parenkymkirurgi) og 79 18 3216 (Gastromedcin) Gastroenterologisk afdeling 252 Finsensgade 35,

Læs mere

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved Adresse: Rådmandsengen 1A, 4700 Næstved Kontakt i afsnittet: Uddannelsesansvarlig sygeplejerske: Hanne

Læs mere

Afdelingsledelse. Central operationsafs. / Anæstesi

Afdelingsledelse. Central operationsafs. / Anæstesi Sygehus: Næstved 1Beskrivelse af klinisk uddannelsessted - Observations og palliativt sengeafsnit Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted

Læs mere

Akut modtagelsen på Næstved Sygehus, modtager alle de akut indlagte patienter fra medicinsk, neurologisk, gynækologisk og urologisk speciale.

Akut modtagelsen på Næstved Sygehus, modtager alle de akut indlagte patienter fra medicinsk, neurologisk, gynækologisk og urologisk speciale. Beskrivelse af uddannelsessted: Akut Modtagelsen Næstved Sygehus Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Afdelingstype: Akut modtagelsen på Næstved Sygehus, modtager alle de akut indlagte patienter

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til afdeling 263: 79 18 27 84 Telefon til uddannelses og udviklingssygeplejerske 78 18 35 37 Øre Næse Hals ambulatorium

Læs mere

MÅL FOR SUNDHEDS- OG SYGEPLEJEN I OPERATIONSAFDELINGEN:

MÅL FOR SUNDHEDS- OG SYGEPLEJEN I OPERATIONSAFDELINGEN: MÅL FOR SUNDHEDS- OG SYGEPLEJEN I OPERATIONSAFDELINGEN: At den enkelte patient og pårørendes individuelle fysiske, psykiske, sociale og åndelige behov tilgodeses. Udføre grundlæggende og specifik sundheds-

Læs mere

Kirurgisk Afdeling. Afsnit A2

Kirurgisk Afdeling. Afsnit A2 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Kirurgisk Afdeling Afsnit A2 Sygehus Nord er medlem af Københavns Universitetshospital Kirurgisk Afdeling 12. 01. 2018 Version 5 Indholdsfortegnelse 1.0 Praktisk information side

Læs mere

AFSNITSPROFIL FOR OPERATIONSAFSNITTET REGIONSHOSPITALET HORSENS

AFSNITSPROFIL FOR OPERATIONSAFSNITTET REGIONSHOSPITALET HORSENS AFSNITSPROFIL FOR OPERATIONSAFSNITTET REGIONSHOSPITALET HORSENS NORMERING Personalet består af: bruttonormering: 42,6 Normering 34,62 sygeplejersker 7,98 sygehjælpere, SSA er og teknikere Fordeling 1 afdelingssygeplejerske,

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedsbeskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på øre - næse - hals afdeling 263 Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Finsensgade 35 6700 Esbjerg Afd. 263: 7918 2781 Indholdsfortegnelse 1. Præsentation

Læs mere

Revideret maj 2014. - 1 -

Revideret maj 2014. - 1 - Håber meget at det snart lykkes Beskrivelse af Skadestue/modtagelse ved Akutafdelingen i Slagelse. Revideret maj 2014. - 1 - Indholdsfortegnelse 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold. 3 2.0 Sygeplejefaglige

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR KARDIOLOGISK AFDELING, SJÆLLANDS UNIVERSITETSHOSPITAL, ROSKILDE OG KØGE

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR KARDIOLOGISK AFDELING, SJÆLLANDS UNIVERSITETSHOSPITAL, ROSKILDE OG KØGE PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR KARDIOLOGISK AFDELING, SJÆLLANDS UNIVERSITETSHOSPITAL, ROSKILDE OG KØGE 1 Præsentation af det kliniske undervisningssted. Velkommen til Kardiologisk afdeling. Kardiologisk afdeling

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE.

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. Holbæk Sygehus Anæstesiologisk afdeling PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. Anæstesiologisk afdeling/operationsafsnittet. Holbæk Sygehus. Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af det kliniske undervisningsforløb.

Læs mere

Urologisk Ambulatorium Næstved Sygehus

Urologisk Ambulatorium Næstved Sygehus Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Urologisk Ambulatorium Næstved Sygehus 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.1 Urologisk ambulatorium Næstved udreder og behandler patienter med sygdomme

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Kirurgisk Afdeling Afsnit A33

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Kirurgisk Afdeling Afsnit A33 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Kirurgisk Afdeling Afsnit A33 Sygehus Nord er medlem af Københavns Universitetshospital Kirurgisk Afdeling 21-02-2014 Version 2 Indholdsfortegnelse 1.0 Praktisk information side

Læs mere

Hvis der sker ændringer i godkendelsesperioden, der får væsentlige konsekvenser for de studerendes

Hvis der sker ændringer i godkendelsesperioden, der får væsentlige konsekvenser for de studerendes GODKENDELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED DETTE DOKUMENTET BESTÅR AF: 1. GRUNDLAG FOR GODKENDELSE TIL KLINISK UNDERVISNING 2. GENEREL KLINISK STUDIEPLAN TIL MODUL 12 GENERELLE KRITERIER FOR GODKENDELSE

Læs mere

for sosu-elever i 1. praktikperiode på Sydvestjysk Sygehus Finsensgade 35 6700 Esbjerg Akut Kirurgisk Modtagelse

for sosu-elever i 1. praktikperiode på Sydvestjysk Sygehus Finsensgade 35 6700 Esbjerg Akut Kirurgisk Modtagelse Praktikstedsbeskrivelse for sosu-elever i 1. praktikperiode på Finsensgade 35 6700 Esbjerg 79 18 21 31 1 1. Præsentation af modtager ortopædkirurgiske, parenkymkirurgiske, gynækologiske og urologiske patienter.

Læs mere

Medarbejderinformation. Værdigrundlag. Intensiv afdeling, Sønderborg

Medarbejderinformation. Værdigrundlag. Intensiv afdeling, Sønderborg Medarbejderinformation Værdigrundlag Intensiv afdeling, Sønderborg Kvalitet Døgnet Rundt Anæstesi- og operationsafdelingen Indledning Værdigrundlaget for Intensiv afsnittet er udarbejdet med baggrund i

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed 1 Indhold 1 Indledning... 3 Undervisnings- og arbejdsformer... 4 2 Modul 11 Kompleks klinisk virksomhed... 5 2.1 Varighed...

Læs mere

Beskrivelse af praktiksted

Beskrivelse af praktiksted Beskrivelse af praktiksted Sygehus: Nykøbing F Afdeling: Medicinsk Afsnit for lungesygdomme Opfyldelse af EU s anerkendelsesdirektiv: a) Almen medicin og medicinske specialer Kontaktperson og stillingsbetegnelse:

Læs mere

Ambulanceassistent elev Den generelle studieplan del 2 5.praktikperiode

Ambulanceassistent elev Den generelle studieplan del 2 5.praktikperiode Ambulanceassistent elev Den generelle studieplan del 2 5.praktikperiode juni 2010 Indholdsfortegnelse 1. Uddannelsesmæssige forhold i Medicinsk Center...2 1.1 Overordnet struktur og rammer... 2 1.2 Evaluering...

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Ortopædkirurgisk afdeling O. Slagelse Sygehus. juni 2014

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Ortopædkirurgisk afdeling O. Slagelse Sygehus. juni 2014 Beskrivelse af det kliniske undervisningssted Ortopædkirurgisk afdeling O Slagelse Sygehus juni 2014 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold. Præsentation af afdeling O Sengeafdeling O er en del af

Læs mere

Fælles Kirurgisk Ambulatorium

Fælles Kirurgisk Ambulatorium Fælles Kirurgisk Ambulatorium Indgang 43 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.1. Præsentation af afdelingen. Fælles Kirurgisk Ambulatorium blev dannet i 1997, og er bestående af 4 ambulatorier.

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester Akut Sengeafsnit, ASA Regionshospitalet Herning Gl. Landevej 61, 7400 Herning Tlf: 78432000 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan

Læs mere

1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.1 Afdelingens type, organisation og struktur Afdeling 43-4 er et medicinsk sengeafsnit med kardiologi som speciale, men vi har ogsa patienter indlagt med

Læs mere

Forventninger til et godt praktikforløb. - for social- og sundhedselever og deres vejledere Gælder kun for SOPU Nordsjællands elever

Forventninger til et godt praktikforløb. - for social- og sundhedselever og deres vejledere Gælder kun for SOPU Nordsjællands elever Forventninger til et godt praktikforløb - for social- og sundhedselever og deres vejledere Gælder kun for SOPU Nordsjællands elever Indledning Denne pjece har til formål at bidrage til at skabe optimale

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed 1 Indhold 1 Indledning... 3 Undervisnings- og arbejdsformer... 4 2 Modul 11 Kompleks klinisk virksomhed... 5 2.1 Varighed...

Læs mere

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold. 3. Uddannelsesmæssige forhold. 2. Sygeplejefaglige forhold. Indhold

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold. 3. Uddannelsesmæssige forhold. 2. Sygeplejefaglige forhold. Indhold Beskriivellse af det klliiniiske underviisniingssted Anæstesiiollogiisk afdelliing Operratti ionssaffssni itt:: Parrenkymki irrurrgi i Karrki irrurrgi i Orrttopædki irrurrgi i Anæssttessi iaffssni itt::

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb. Gastromedicinsk afsnit 03-5

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb. Gastromedicinsk afsnit 03-5 Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb Gastromedicinsk afsnit 03-5 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Præsentation af det kliniske undervisningssted: Gastromedicinsk

Læs mere

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Børne-og Ungdomspsykiatrisk klinik 1 Ny Østergade 12 4000 Roskilde Kontakt i afsnittet: Uddannelsesansvarlig sygeplejerske: Christina Thøgersen

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 2. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 2. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Anæstestiafsnit, Regions Hospital Viborg Udarbejdet marts 2017 1 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det

Læs mere

Generel kompetenceprofil for sygeplejerske, niveau 2 Onkologisk Afdeling

Generel kompetenceprofil for sygeplejerske, niveau 2 Onkologisk Afdeling Generel kompetenceprofil for sygeplejerske, niveau 2 Onkologisk Afdeling Sygeplejefaglige grundholdninger i Onkologisk Afdeling Møder patienten som hædersgæst. Ser udførelse, udvikling og formidling af

Læs mere

Klinisk periode Modul 4

Klinisk periode Modul 4 Klinisk periode Modul 4 2. Semester Sydvestjysk Sygehus 1 Velkommen som 4. modul studerende På de næste sider kan du finde lidt om periodens opbygning, et skema hvor du kan skrive hvornår dine samtaler

Læs mere

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Distriktspsykiatri for Ældre og hukommelsesklinik Psykiatrien, Afdelingen for specialfunktioner Trekronercentervej 57, 2sal 4000 Roskilde Tlf.

Læs mere

KLINISK UDDANNELSESSTED OPERATIONSAFSNITTET. Region Sjælland sygehus syd Nykøbing F.

KLINISK UDDANNELSESSTED OPERATIONSAFSNITTET. Region Sjælland sygehus syd Nykøbing F. KLINISK UDDANNELSESSTED OPERATIONSAFSNITTET Region Sjælland sygehus syd Nykøbing F. beskrivelse af klinisk uddannelsessted og klinisk undervisning 2011 1 Forord Målet med beskrivelsen er, at danne grundlag

Læs mere

Introduktionsprogram for Anæstesiafdelingen Køge sygehus

Introduktionsprogram for Anæstesiafdelingen Køge sygehus Introduktionsprogram for Anæstesiafdelingen Køge sygehus Januar 2008 Indholdsfortegnelse: Indledning Præsentation af uddannelsesforløbet Beskrivelse af afdelingen Præsentation af kompetenceudvikling Læringsstrategi

Læs mere

For Operationsafsnittet, Hospitalsenheden Horsens Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

For Operationsafsnittet, Hospitalsenheden Horsens Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold VIA University College Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens Generel Klinisk Studieplan For Operationsafsnittet, Hospitalsenheden Horsens Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk

Læs mere

Gastroenterologisk afdeling 252

Gastroenterologisk afdeling 252 BILAG 1 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE AF GASTROENTEROLOGISK AFDELING 252 Praktiksted Adresse Telefon 79 18 23 32 (Parenkymkirurgi) og 79 18 3216 (Gastromedcin) Gastroenterologisk afdeling 252 Finsensgade 35,

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til afdeling 136: 7918 2142 Kæbekirurgisk Enhed 631 SVS Esbjerg Sydvestjysk sygehus Finsensgade 35 6700 Esbjerg

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedsbeskrivelse Kirurgisk Gastroenterologisk Afdeling L Aarhus Universitetshospital Nørrebrogade 44 8000 Aarhus C. Organisatorisk placering Samarbejdsrelationer Kirurgisk Gastroenterologisk Afdeling

Læs mere

Sjællands Universitetshospital i Køge, medicinsk afdeling, afsnit M1

Sjællands Universitetshospital i Køge, medicinsk afdeling, afsnit M1 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR Sjællands Universitetshospital i Køge, medicinsk afdeling, afsnit M1 LYKKEBÆKVEJ 1 4600 KØGE TLF. NR. 47 32 2500/56 63 1500 - LOKAL 2500 FAXNR. 56 63 15 97 AFDELINGSSYGEPLEJERSKE

Læs mere

Temamøde med Over- og afdelingssygeplejersker. Mandag den 4. oktober Kl

Temamøde med Over- og afdelingssygeplejersker. Mandag den 4. oktober Kl Temamøde med Over- og afdelingssygeplejersker Mandag den 4. oktober Kl. 9.00-11.30 Program Velkommen og præsentation af programmet Den reviderede sygeplejerskeuddannelse v/ Inger Lise Den nye Social og

Læs mere

Kirurgisk afdeling 251

Kirurgisk afdeling 251 BILAG 1 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE AF KIRURGISK AFDELING 251 Praktiksted Adresse Telefon 79 18 23 41 (urologi) 7918 2741 (gynækologi / mammae) Praktikvejleder Dato 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Læs mere

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Afdeling for børn og ungdomspsykiatri, B og U psykiatrisk klinik 2 Kontakt i afsnittet: Uddannelsesansvarlig sygeplejerske: Gitte Moth Mailadresse:

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester Intensiv afsnit ITA Regionshospital Herning Gl. Landevej 61 7400 Herning Tlf: 78432500 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver

Læs mere

Studieforløb med fokus på: Kontinuitet i pleje- og behandlingsforløb

Studieforløb med fokus på: Kontinuitet i pleje- og behandlingsforløb Forløb for modul 11 og 12 studerende i Sektion for Brystkirurgi afsnit 3103 og 3104 Studieforløb med fokus på: Kontinuitet i pleje- og behandlingsforløb 01-09-2012 Rigshospitalet Udarbejdet af klinisk

Læs mere

Sjællands Universitetshospital i Køge, medicinsk afdeling, afsnit M1

Sjællands Universitetshospital i Køge, medicinsk afdeling, afsnit M1 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR Sjællands Universitetshospital i Køge, medicinsk afdeling, afsnit M1 LYKKEBÆKVEJ 1 4600 KØGE TLF. NR. 47 32 2500/56 63 1500 - LOKAL 2500 FAXNR. 56 63 15 97 AFDELINGSSYGEPLEJERSKE

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. for. Social-og sundhedsassistentelever

Praktikstedsbeskrivelse. for. Social-og sundhedsassistentelever Praktikstedsbeskrivelse for Social-og sundhedsassistentelever Neurorehabiliteringen Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9400 Indholdsfortegnelse 1. Præsentation af Neurorehabiliteringen 2. 2. Ledelse

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed 04/2016 - Modul 11 Indhold 1 Indledning... 3 2 Modul 11 Kompleks klinisk virksomhed... 4 2.1 Varighed... 4 2.2 Særlige forhold...

Læs mere

Godkendt klinisk undervisningssted Anæstesiologisk Afdeling, NOH 6. semester

Godkendt klinisk undervisningssted Anæstesiologisk Afdeling, NOH 6. semester Godkendt klinisk undervisningssted Anæstesiologisk Afdeling, NOH 6. semester Redegørelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland Marts 2017 Uddannelsesleder

Læs mere

Pædagogisk assistentuddannelse - PAU. Retningslinjer for. praktikuddannelsen ... ...

Pædagogisk assistentuddannelse - PAU. Retningslinjer for. praktikuddannelsen ... ... Retningslinjer for praktikuddannelsen Pædagogisk assistentuddannelse - PAU Forord Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU) er en vekseluddannelse, hvor skoleperiodernes teoretiske og praktiske undervisning

Læs mere

Ortopædkirurgisk Ambulatorium Slagelse Sygehus.

Ortopædkirurgisk Ambulatorium Slagelse Sygehus. Beskrivelse af det kliniske undervisningssted Ortopædkirurgisk Ambulatorium Slagelse Sygehus. Ortopæd Kirurgisk ambulatorium indg.51, stuen Slagelse Sygehus Ortopædkirurgisk Ambulatorium Ingemannsvej 18

Læs mere

Praktik. i social- og sundhedsuddannelsen. Maj 2015

Praktik. i social- og sundhedsuddannelsen. Maj 2015 Praktik i social- og sundhedsuddannelsen Maj 2015 2 Forord Social- og sundhedsuddannelsen er en vekseluddannelse, hvor skoleperiodernes teoretiske og praktiske undervisning sammen med praktikuddannelsen

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. Modulplan MODUL 4 Grundlæggende klinisk virksomhed

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. Modulplan MODUL 4 Grundlæggende klinisk virksomhed SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG Modulplan MODUL 4 Grundlæggende klinisk virksomhed Indhold 1 Indledning... 3 2 Modul 4 Grundlæggende klinisk virksomhed... 5 2.1 Varighed... 5 2.2 Særlige forhold...

Læs mere

Afsnitsprofil. Organ- og Plastikkirurgisk sengeafsnit Vejle Sygehus

Afsnitsprofil. Organ- og Plastikkirurgisk sengeafsnit Vejle Sygehus Afsnitsprofil Organ- og Plastikkirurgisk sengeafsnit Vejle Sygehus Maj 2017 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Ledelse og organisation... 3 Afdelingsledelsen... 3 Afsnitsledelse... 3 Organisationsdiagram Organ- og

Læs mere

UDDANNELSE PÅ ORTOPÆDKIRURGISK AFDELING H

UDDANNELSE PÅ ORTOPÆDKIRURGISK AFDELING H UDDANNELSE PÅ ORTOPÆDKIRURGISK AFDELING H Sjællands Universitetshospital Lykkebækvej 1 4600 Køge INDHOLD: Præsentation af Ortopædkirurgisk Afdeling side 3 Studieenheden på Ortopædkirurgisk Afdeling side

Læs mere

Lærings - og praktikstedsbeskrivelse for øre, næse og halskirurgisk afsnit

Lærings - og praktikstedsbeskrivelse for øre, næse og halskirurgisk afsnit Lærings - og praktikstedsbeskrivelse for øre, næse og halskirurgisk afsnit på Slagelse Sygehus. Indholdsfortegnelse: 1.1 Præsentation af praktikstedet 3 1.2 Fysiske rammer 3 1.3 Værdigrundlag for sygeplejen

Læs mere

Beskrivelse af Klinisk uddannelsessted. Akutafdelingen Køge. Et djævelsk sjovt sted at lære

Beskrivelse af Klinisk uddannelsessted. Akutafdelingen Køge. Et djævelsk sjovt sted at lære Beskrivelse af Klinisk uddannelsessted Akutafdelingen Køge Et djævelsk sjovt sted at lære 1 Akutafdelingen Køge 2015-2016 Ansvarlig klinisk underviser og vejleder. Luise Mejsner Bjergsted (mail ved spørgsmål

Læs mere

Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til sygeplejestuderende. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til sygeplejestuderende. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold AFSNIT FOR SVANGRE OG BARSEL OBSTETRISK GYNÆKOLOGISK AFDELING G73 ROSKILDE SYGEHUS 1 Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til sygeplejestuderende Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Det

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN I RANDERS STUDIEPLAN. Specifik del. Intensivt Afsnit A3 Regionshospitalet Randers. 6. semester.

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN I RANDERS STUDIEPLAN. Specifik del. Intensivt Afsnit A3 Regionshospitalet Randers. 6. semester. SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN I RANDERS STUDIEPLAN Specifik del Intensivt Afsnit A3 Regionshospitalet Randers 6. semester Hold September 07 Gældende for perioden 08.02.10 23.04.10 og 26.04.10 30.06.10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Praktikperiodens faser

Praktikperiodens faser Praktikperiodens faser Din praktikperiode på botilbuddet Social Psykiatrisk Center Syd er opdelt i tre faser: Introduktionsfasen: Oplæringsfasen: Selvstændighedsfasen: ca. to uger. fem syv uger. fem syv

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedets navn og adresse Lokalcenter Præstehaven Vestervej 3,5 og 7 8362 Hørning 87948700 Organisatorisk placering Præstehaven i Hørning er en del af Ældreområdet i Skanderborg

Læs mere

Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til sygeplejestuderende. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til sygeplejestuderende. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold AFSNIT FOR SVANGRE OG BARSEL OBSTETRISK GYNÆKOLOGISK AFDELING G73 ROSKILDE SYGEHUS 1 Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til sygeplejestuderende Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Det

Læs mere

Modulbeskrivelse. 2. semester - modul 4. Hold ss2013sa & ss2013sea. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. 2. semester - modul 4. Hold ss2013sa & ss2013sea. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse Modulbeskrivelse 2. semester - modul 4 Hold ss2013sa & ss2013sea Professionsbachelor i sygepleje Februar 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE MODUL 4 GRUNDLÆGGENDE KLINISK VIRKSOMHED...

Læs mere

Sygeplejen. på Nykøbing F. Sygehus. Sammenhæng mellem patientforløb og sygeplejen - sygepleje gør en forskel

Sygeplejen. på Nykøbing F. Sygehus. Sammenhæng mellem patientforløb og sygeplejen - sygepleje gør en forskel Sygeplejen på Nykøbing F. Sygehus Sammenhæng mellem patientforløb og sygeplejen - sygepleje gør en forskel Bærende værdier for sygeplejen Det er vigtigt, at vi møder patienten med tillid, respekt og uden

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted. Operationsafdelingen.

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted. Operationsafdelingen. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted. Operationsafdelingen. 1 Indholdsfortegnelse. 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Afdelingstype, organisation og struktur. 1.2 Overordnet ledelse

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Gastroenterologisk afdeling 252 Adresse Telefon 79 18 23 32 og 79 18 32 16 Finsensgade 35, 6700 Esbjerg E-mail: { HYPERLINK "mailto:tina.kjolby.hansen@rsyd.dk"

Læs mere

MaveTarm Kirurgisk Ambulatorium SLS

MaveTarm Kirurgisk Ambulatorium SLS MaveTarm Kirurgisk Ambulatorium SLS Indgang 51 AKU: Bettina D. Clausen Mail: bdc@regionsjaelland.dk Tlf: 58 55 98 40 Revideret Januar 2015 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.1. Præsentation

Læs mere

Medicinsk afdeling Card-IMA

Medicinsk afdeling Card-IMA Medicinsk afdeling Card-IMA Udarbejdet september 2008 Souschef Karin Østergaard Forord: Observations- og øvelsespraktik Dette program er udarbejdet for at du kan få det bedste udbytte af observations-

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Ortopædkirurgisk afdeling O. Slagelse Sygehus. juni 2017

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Ortopædkirurgisk afdeling O. Slagelse Sygehus. juni 2017 Beskrivelse af det kliniske undervisningssted Ortopædkirurgisk afdeling O Slagelse Sygehus juni 2017 Ansvarlige kliniske undervisere: Karen Meng kmen@regionsjaelland.dk Lone Vistisen glvi@regionsjaelland.dk

Læs mere

Beskrivelse af Akutafdelingen stuen i Slagelse. Tlf

Beskrivelse af Akutafdelingen stuen i Slagelse. Tlf Håber meget at det snart lykkes Beskrivelse af Akutafdelingen stuen i Slagelse. Tlf. 58559765 Revideret 18-09-2017. AKU SofieFrede. skfr@regionsjaelland.dk 1.0 Organisatorisk og ledelsesmæssige forhold

Læs mere

Uddannelsesprogram introduktionsuddannelsen i anæstesiologi ved. Anæstesiafdelingen. Sygehus Nord Roskilde. Region Sjælland

Uddannelsesprogram introduktionsuddannelsen i anæstesiologi ved. Anæstesiafdelingen. Sygehus Nord Roskilde. Region Sjælland Uddannelsesprogram introduktionsuddannelsen i anæstesiologi ved Anæstesiafdelingen Sygehus Nord Roskilde Region Sjælland Indledning Indholdsfortegnelse: Side Præsentation af uddannelsesforløbet Beskrivelse

Læs mere

Kirurgisk afdeling 251

Kirurgisk afdeling 251 BILAG 1 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE AF KIRURGISK AFDELING 251 Praktiksted Adresse Telefon 79 18 23 41 (urologi) 7918 2741 (gynækologi / mammae) Praktikvejleder Dato 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester For afsnit ortopædkirurgisk sengeafsnit, RH Viborg, HE Midt Udarbejdet: Maj 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold:

Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Afdelingstype: Medicinsk Ambulatorium på Næstved Sygehus dækker grenspecialerne

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester For Operation, RH Silkeborg, HE Midt Udarbejdet: Maj 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske

Læs mere