Tag mig med hjem! Play-Doh tips og sjov LEG OG LÆ NYE KREATIONER, DER GIVER MANGE TIMERS GOD LEG FOR DIG OG DIT BARN MERE!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tag mig med hjem! Play-Doh tips og sjov LEG OG LÆ NYE KREATIONER, DER GIVER MANGE TIMERS GOD LEG FOR DIG OG DIT BARN MERE!"

Transkript

1 Play-Doh tips og sjov LG OG LÆ MD O R S D B DS B Y KRAIOR, DR GIVR MAG IMRS GOD LG FOR DIG OG DI BAR FRA GG V LUK OP RDR., OG S MR! R D L O F S I V I AK ag mig med hjem! 05 Hasbro. Alle rettigheder forbeholdt.

2 G L B R D G U I S Æ R G S DI BARS FAASI OG KRAIVI BLOMSR MD PLAY-DOHMODLLRVOKS D PRFK UDGAGSPUK FOR ALL YPR LG, LIG FRA FRI LG IL ROLLSPIL. DI BAR LÆRR DU HURIGR, ÅR D HAR D SJOV! LÆSIG ID BAR KA LÆR A LÆS, SKAL HA/HU FØRS LÆR ALFAB. D R MG VIGIG A SAR HL FRA BGYDLS I D PROCS. UDSKRIV alfabetet i både små og store bogstaver på et stykke A-papir og læg det i en klar plastikpose. Disse 'legemåtter' kan bruges igen og igen, da Play-Doh-modellervoks ikke klistrer til plastik. FORM HVR BOGSAV med ruller af Play-Dohmodellervoks efter det udskrevne alfabet. Lær børnene at forme alfabetets bogstaver efter bogstavformerne på papiret. PRØV A LG MACH-LG, der lærer dit barn om store og små bogstaver. Brug små stykker Play-Dohmodellervoks til at udrulle små og store bogstaver, og få børnene til at parre dem.

3 < SORIM AF KLASSISK FARVR Findes i et udvalg af farver, perfekt som refill eller som supplement til en eksisterende samling! Pak 4 bøt ke med te mass r giver mulig er af for s heder jov le g! LÆSIG... ÆS IVAU! ÅR DI BAR HAR LÆR ALFAB, R D ID IL A LÆR HAM/HD A SAV. FAASI Ældre børn kan bruge bogstaverne af Play-Dohmodellervoks til at sammensætte små ord. Begynd med ord på bogstaver, og arbejd jer frem mod ord på 4 bogstaver. år barnet ælter, udruller og former bogstaverne og ordene, bliver det lettere at huske dem. R VIGIGR D VID. ALBR ISI HVAD FORSILLR JG? 4 BRUG PLAY-DOHBOGSAVR til at lære børnene alfabetet ved hjælp af billeder fra blade, udprintede billeder eller figurer lavet af Play-Dohmodellervoks. (Hvis bogstavet f.eks. er A, kan du vise børnene en ananas eller en abe.) Leg med landdyr, vanddyr og alfabetet. Opfordr dine børn til at bruge Play-Dohmodellervoks i flere farver til at forme forbogstaver til navnene på dyr, de kan finde i zoo, eller dyr, de kan finde i havet. F.eks. 'B' for blæksprutte eller bjørn. (IP: Hvert landdyr eller havdyr skal begynde med forskellige bogstaver.)

4 G I L D U! AIV I KR Play-Doh er XP-certificeret af xcellent Play, og forskningschef Jørn Martin Steenhold udtaler i forbindelse med certificeringen: Play-Doh udvikler børns viden og fornemmelse for P lay-doh er så blødt, at selv helt små børn kan en figurs dimension, størrelse, form og fylde. klemme, mase, rulle og sætte mærker i det med a Play-Doh findes i flere farver, får børn erfaring D fingrene. med farvers indbyrdes forhold samt med farvers Det kan formes på alle mulige måder til alle mulige betydning på figurer. former for figurer. Play-Doh er et unikt produkt, der generelt udvikler Figurerne kan forestille alt det, som den, der har børns fantasi og fornemmelse for rumlige Play-Doh i hænderne, har fantasi til at forestille sig. perspektiver, figurers former og kurver samt konkrete Play-Doh udvikler børns føle- og sanseteknikker matematiske begreber som højde, længde og gennem den formningsproces, børn gennemgår omfang. i legen og eksperimenterne med det. Play-Doh udvikler og styrker barnet inden for disse områder: Prøv at dem! blande Rumlig viden klog på billeder og rummelighed. Rumlig viden er evnen til at kunne opfatte og udtrykke dele af den rumlige verden, så det forstås af andre. Personlig viden klog på sig selv. Personlig viden er evnen til at kunne forstå sig selv og forstå, hvorfor man gør det, man gør. Matematisk viden klog på tal. Matematisk viden er evnen til at kunne bruge matematik i praksis og at kunne lege med tal og geometri. Om xcellent Play: Legen er en vigtig del af alle børns udvikling, og derfor er det vigtigt at vide, hvilke styrker et stykke legetøj har i forhold til børns udvikling. xcellent Play certificerer og mærker legetøjs lege- og læringsværdi med det mål,at de ansatte i daginstitutioner, forældre og andre er bedre rustet i valget af legetøj til børnene. ge bru til v at rme e Prø o f tiks sød uds ikke r! dst e u m t r a fo dyre xcellent Play certificerer og mærker alene legetøj og læringsprodukter, der er sikkerhedsgodkendt. Certificeringen gennemføres med fagprofessionelle og blandt børn i danske daginstitutioner bygger på et dokumenteret grundlag af viden og forskning om leg og børns udvikling gennemføres efter entydige retningslinjer og er sporbar t XP-certifikat er således en garanti for et produkts ubetingede troværdighed, kvalitet, betydning og sikkerhed. FORMR... ÆS IVAU! Brug de basale former som firkanter, rektangler, cirkler og trekanter som udgangspunkt for at lære dit barn om de forskellige typer af trekanter og polygoner (former med mere end fire sider). Brug forskellige størrelser til at lære barnet om forskellen på stor og lille. ÅR FØRS D GRUDLÆGGD KIKKR R PÅ PLADS, R MULIGHDR FOR FORMR UDLIG! Kreative hjerner kan bruge Play-Dohmodellervoks til at skabe et kunstværk f.eks. et juletræ af tre trekanter (grønne toppe) og et rektangel (brun træstamme). Grib muligheden for at sætte navne på de geometriske former, dit barn skaber, f.eks. kegle (isvaffel), cirkler (blomst) og mange flere.

5 FARV R DR R MAG MÅDR A LÆR BØR OM FARVR PÅ. M PRØV ALLRFØRS A ÆK OVR, HVAD DR KA FÅ DM IL A LÆGG MÆRK IL FARVR OMKRIG DM. BRUG ARK A-PAPIR SØ BARS KRAIVI til at tegne seks kasser, og skriv navnene på farverne med den rigtige farve på hver kasse (se herover). Læg papiret i en klar plastikpose. Læg derefter en række Play-Doh-kugler frem i alle de farver, du har skrevet, og bed dine børn om at lægge dem på de rigtige kasser. På den måde lærer børnene om farver, og de lærer at genkende de tilsvarende ord. ved at lære ham/hende om, hvordan man blander farverne, og om forskellen på primære og sekundære farver. Hvis d for fl u har b ru ere farv g så p e r r, ø v enke ltbø vores t t fås i e f r, der arve r! FARVR... RØD BLÅ RØD > GRØ PAKK MD 4 FARVR Play-Doh-modellervoks ad gangen, og bland, til du opnår den ønskede farve. Lad dit barns fantasi blomstre! BLADIGSOVRSIG! GUL Giver uendelige muligheder for sjov og kreativ leg! BRUG SMÅ MÆGDR GUL BLÅ RØD GRØ BLÅ ORAG GRØ LILLA BRU BLÅGRØ/ URKIS Klip langs de stiplede linjer. Gem denne farveblandingsoversigt til senere brug.

6 KU Æ S IL SI A A F BØR I ALL ALDR KA LÆR, SAMIDIG MD A D HAR D SJOV < P LAY-DOH SW SHOPP COOKI-SÆ Lav alle de sjove småkager, du kan forestille dig, med Sweet Shoppe Cookie-sættet! Lav småkagerne direkte på fadet ved hjælp af kagerullen og 4 udstikkere, og pynt dem med Play-Dohglasur fra udpresseren. > P LAY-DOH DIGGI RIGS BRADBIL BOOMR Brandbilen har alt det værktøj, du har brug for til at lave Play-Doh-klodser og lave ild og vand, så du kan skabe dine egne brandslukningsscener. Indeholder bøtter Play-Dohmodellervoks. Fås så længe lager haves. Produktudvalget kan variere fra butik til butik.

7 > P LAY-DOH 4-PAKK Findes i et udvalg af farver, perfekt som refill eller som supplement til en eksisterende samling! < P LAY-DOH PLUS VARIY-PAKK Børnene kan samle alle de farver, de har brug for til at dekorere og designe deres Play-Doh-kager, -småkager, -cupcakes m.m.! Pakken indeholder 8 bøtter Play-Doh Plus-modellervoks i 8 sjove farver. < P LAY-DOH SWIRL & SCOOP IC CRAM-SÆ Lav de mest farvestrålende og sjove iskreationer, du overhovedet kan forestille dig, med dette Sweet Shoppe Ice Creamlegesæt!

8 Dugfriske idéer Sørg for at have denne side inden for rækkevidde! Sæt den op på køleskabet, eller opbevar den sammen med dit PlayDoh-modellervoks. Vi har medtaget et par eksempler, du kan lade dig inspirere af. < PLAY-DOH PARY PACK n god måde at samle børnene om en sjov aktivitet. Følg trinnene vist herunder, og se idéerne komme til live. ISBJØR! IS! LFA! BRADBIL! PIGVI! 05 Hasbro. Alle rettigheder forbeholdt.

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Ideer til matematik-aktiviteter i yngstetrinet

Ideer til matematik-aktiviteter i yngstetrinet Ideer til matematik-aktiviteter i yngstetrinet Følgende ideer er ment som praktiske og konkrete ting, man kan bruge i matematik-undervisningen i de yngste klasser. Nogle af aktiviteterne kan bruges til

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

Her følger en række opmærksomhedsfelter i relation til undervisningens form og elevens læring:

Her følger en række opmærksomhedsfelter i relation til undervisningens form og elevens læring: BRØK 1 Vejledning Udvidelsen af talområdet til også at omfatte brøker er en kvalitativt anderledes udvidelse end at lære om stadigt større tal. Det handler ikke længere bare om nye tal af samme type, som

Læs mere

Hjælp dit barn til at blive en god læser

Hjælp dit barn til at blive en god læser Hjælp dit barn til at blive en god læser Hvordan udvikler du dit barns læsning, og hvad kan I som forældre gøre for at understøtte skolens arbejde? Folkeskolerne i Lyngby-Taarbæk Kommune 1 Forældreinformation

Læs mere

Leg med sproget. 0-3 år

Leg med sproget. 0-3 år Leg med sproget 0-3 år At du giver sprog og ikke kræver sprog. Børn lærer ikke sprog ved at blive spurgt: hvad er det? eller kan du sige det?. Det er dig som voksen, der skal fortælle og sætte ord på.

Læs mere

Følg mig. Jesus ønsker vi skal være hans venner.

Følg mig. Jesus ønsker vi skal være hans venner. LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 13 Følg mig Ugens tekst og referencer: Luk 5,1-11. Joh 1,35-42. Den Store Mester, kap. 30. Huskevers: I er mine venner. (Joh 15,14) Hovedformålet er, at børnene Ved, at Jesus

Læs mere

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe!

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Her får du opskriften på, hvad du skal gøre for at købe det maleri, der er det helt rigtige for lige præcis dig. Rigtig god fornøjelse!

Læs mere

Fælles Pædagogisk Grundlag

Fælles Pædagogisk Grundlag Fælles Pædagogisk Grundlag Information til forældre Dagtilbud 0-6 år Forord Det er med glæde, at Børne-, Unge- og Familieudvalget i oktober måned godkendte et fællespædagogisk grundlag for det samlede

Læs mere

DAVID G. BENNER. At åbne sig for Gud. Lectio divina som ramme for et liv i bøn

DAVID G. BENNER. At åbne sig for Gud. Lectio divina som ramme for et liv i bøn DAVID G. BENNER At åbne sig for Gud Lectio divina som ramme for et liv i bøn 5 Indhold Introduktion: Forvandlende åbenhed over for Gud 7 1. Mere end du kan forestille dig 11 2. Forberedelse til det guddommelige

Læs mere

Wordart Side 1 af 16

Wordart Side 1 af 16 Side 1 af 16 Side 2 af 16 WordArt er et system, hvor man kan lave mange spændende tekster. Billederne på side 1 er lavet med dette system. I det følgende vil du få mulighed for at lære dette system nærmere

Læs mere

Hvorfor IT i skolens matematik?

Hvorfor IT i skolens matematik? INFA-Småtryk 1999-2 Hvorfor IT i skolens matematik? Til INFA-skolernes forældre Indhold 1. Skolelov og læseplaner... 3 2. Skolens matematik i et IT-samfund... 6 3. Samspil mellem IT og matematik... 9 4.

Læs mere

I ga n g. med pædagogiske læreplaner. Inspirationsmateriale til udarbejdelse og evaluering af pædagogiske læreplaner i dagtilbud

I ga n g. med pædagogiske læreplaner. Inspirationsmateriale til udarbejdelse og evaluering af pædagogiske læreplaner i dagtilbud I ga n g med pædagogiske læreplaner Inspirationsmateriale til udarbejdelse og evaluering af pædagogiske læreplaner i dagtilbud Forord af familie- og forbrugerminister Carina Christensen (k) en børnehave

Læs mere

Inspirationsforløb i faget matematik i 7.- 9. klasse. Trekanter et inspirationsforløb om geometri i 8. klasse

Inspirationsforløb i faget matematik i 7.- 9. klasse. Trekanter et inspirationsforløb om geometri i 8. klasse Inspirationsforløb i faget matematik i 7.- 9. klasse Trekanter et inspirationsforløb om geometri i 8. klasse Indhold Indledning 2 Undervisningsforløbet 3 Mål for forløbet 3 Relationsmodellen 3 Planlægningsfasen

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

Omsorg for børn og unge, der har en hjerneskadet mor eller far. PowerPoint målrettet fagprofessionelle Udgivet af Hjernesagen i 2015

Omsorg for børn og unge, der har en hjerneskadet mor eller far. PowerPoint målrettet fagprofessionelle Udgivet af Hjernesagen i 2015 Omsorg for børn og unge, der har en hjerneskadet mor eller far PowerPoint målrettet fagprofessionelle Udgivet af Hjernesagen i 2015 Jeg prøver at trække mig lidt tilbage for at passe på mig selv, men det

Læs mere

Guide. Social Kapital. Til måling af. Side 1

Guide. Social Kapital. Til måling af. Side 1 Guide Til måling af Social Kapital Guide til måling af social kapital DEL I - Hvad er social kapital Side 1 Indhold Forord 3 Hvad er social kapital 5 Hvorfor måle på social kapital 5 Hvad er social kapital

Læs mere

5 veje til et godt liv

5 veje til et godt liv 5 veje til et godt liv Styrk dit netværk... Lær noget nyt... Lev dit liv aktivt... Vær til stede i nuet... Giv af dig selv... 5 VEJE TIL ET GODT LIV Styr yrk dit netv tvær ærk Lær noge get nyt Lev dit

Læs mere

Lav din egen skulptur

Lav din egen skulptur Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 5. juni - 5. juli 2015 Mellem Tangkrogen og Ballehage Lav din egen skulptur TIL SKOLER KOM OG VÆR MED! Sculpture by the Sea er her igen. Skulpturudstillingen er Danmarks

Læs mere

LÆRING GENNEM LEG Projekt i kursus små børn

LÆRING GENNEM LEG Projekt i kursus små børn Projekt i kursus små børn Aalborg Seminarium INDLEDNING... 3 FREMGANGSMETODE:... 3 LEG SOM ARBEJDSPROCES TIL AT UDVIKLE SIG.... 4 KONKLUSION:... 6 BILAG A... 7 Regneludo... 8 Elevopgaver... 9 Købmandsbutik...

Læs mere

Klar til skole og fritidshjem

Klar til skole og fritidshjem Klar til skole og fritidshjem Læringsparathed og motivation inden skolestart Center for skoler og dagtilbud Indholdsfortegnelse Klar til skole og fritidshjem 4 Sociale kompetencer 5 Krop og Bevægelse 6

Læs mere

malerier du selv kan lave Nemme Lav selv sæt Et gratis blad for os Miniature folk. Masse af

malerier du selv kan lave Nemme Lav selv sæt Et gratis blad for os Miniature folk. Masse af Vis os det som du selv har lavet og som du er stolt af. Her er det kun positivt at prale. Det giver nemlig idéer til andre. Nr 5. 2 Årgang April 2009 Et blad for folk med dukkehuse som hobby. Lavet af

Læs mere

Spotlightdans fra projekt Lysleg

Spotlightdans fra projekt Lysleg Spotlightdans fra projekt Lysleg Der er to måder at være kreativ på. Man kan synge og danse, eller man kan skabe omgivelser, hvor sangere og dansere blomstrer. Warren G. Bennis Tusind tak til BUPL for

Læs mere

Hjælp dit barn med at udvikle sit sprog

Hjælp dit barn med at udvikle sit sprog Hjælp dit barn med at udvikle sit sprog Mor, and Ja, anden spiser dit brød Dit barn lærer af dig Denne folder henvender sig til alle forældre, der ønsker viden om barnets sproglige udvikling og forslag

Læs mere

Gud er min far -2. Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden;

Gud er min far -2. Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden; Gud er min far -2 Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden; Mål: Børnene oplever forventningsglæde: Guds rige vokser der, hvor Guds vilje sker. Gud ønsker at vi er med til at opbygge

Læs mere

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen.

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen. Steensgaard rundt Mød vores lokale guide Regnormen Steno der har boet på Steensgaard hele sit liv, og som vil tage dig og dine voksne med på en spændende rejse fra hans jord til vores bord. Derfor er hele

Læs mere

Et øvelseskatalog der får elevernes kreative evner til at blomstre

Et øvelseskatalog der får elevernes kreative evner til at blomstre Et øvelseskatalog der får elevernes kreative evner til at blomstre Sociale lege 4 Samarbejdsøvelser 8 Kreative øvelser 14 Idégenerering 18 Hjernegymnastik 25 Pjattelege 28 Sociale lege Rækkefølge-leg

Læs mere

Når dit barn skal lære at læse

Når dit barn skal lære at læse Når dit barn skal lære at læse Gode råd til forældre Ishøj Kommune PPR 1 2 Velkommen til skolen Når dit barn begynder i skole, er det allerede godt i gang med at lære at læse og skrive. Det har måske gået

Læs mere

A K A D E M I E T SVENDSEN & KJÆR. Målstyring Enkelt og effektivt. Ann Møller Svendsen

A K A D E M I E T SVENDSEN & KJÆR. Målstyring Enkelt og effektivt. Ann Møller Svendsen A K A D E M I E T SVENDSEN & KJÆR Målstyring Enkelt og effektivt Ann Møller Svendsen Forord I en verden, der til stadighed er i forandring, er det af afgørende betydning at have en klar vision, en præcis

Læs mere

Grundlæggende pædagogiske mål

Grundlæggende pædagogiske mål Grundlæggende pædagogiske mål Alsidig personlig udvikling I Spiren lægger vi op til at være et omsorgsfuldt og pædagogisk supplement til hjemmet. Vi vil skabe en tryg base for barnet, der kan være udgangspunkt

Læs mere