Kalender Onsdag 10. september

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kalender Onsdag 10. september"

Transkript

1 Nyhedsbrev nr.1 september 2008 Redaktion og ansvar: Minna Bentzen, Irene Baadsmand og Lilli Kjeldsen. Indlæg til næste Nyhedsbrev modtages senest torsdag den 18.september Adresse: Grønnedalsvej 16, 8660 Skanderborg, telefon og fax: dk Kalender Onsdag 10. september Lørdag 27. september Fredag 10. oktober Lørdag 11. søndag 19. Lørdag 29. november kl oktober Møde angående Ry skolebus Michaelsfest Motionsdag Efterårsferie Basar Adressen på intranettet: Fra 15. september 2008 kommer der et nyt fælles kodeord til skolens intranet. Dette kan oplyses ved henvendelse til klasserepræsentanten eller skolens kontor. Klasserepræsentanternes Kære forældre nye som gamle. Husk at meddele skolens kontor nye adresser, tlf. numre, mailadresser og ind og udmeldelser. Mail-adresserne skal sendes til og Gustav Sverre Kampp : Rettelse Adresselisten: bh.kl. og 5.kl. Rose og Markus Eeg tlf og mobil: Tanja Eeg 3.kl. og 6.kl. Joachim og Daniel Petersen

2 Kun mobil: tlf Betinna tlf Claus SSP kontaktperson Lars Thetmark på tlf Instrumenter til salg: Hel violin med bue og kasse til salg. Pris 1000,00kr. Henv. Zerlang tlf To ¾ violiner til salg. Henholdsvis 1000,00kr og 2000,00kr. Henv. til Iben og Karsten Munk tlf Hel violin m. bue og kasse pris 3500,00kr. Henv. til Katharina Nielsen tlf eller eller Jette Rymer. Altklarinet (ikke original kasse) til salg for 1000,-kr. Mærke REGENT. Ikke spillet på de sidste 3 år. Henv. Anne-Lene Jappe Karl Höfner cello i god stand og næsten ikke brugt, incl. bue og taske. Sælges for kr. Henv. til Annette Ullmann tlf Velkommen til den nye mailingliste til dit barns klasse Date: Monday 18 August 2008 From: Gustav Sverre Kampp To: Mailing listen har nu ændret navn til næste klassetrin. Ellers er alt som det plejer og klassens arkiv af mails fra tidligere er fulgt med. Venlig hilsen Gustav Sverre Kampp Systemadministrator på steinerskolen-8660.dk Far til Alberte 3.kl og Simone 8.kl

3 Brug af Skolebusserne Vedrørende brug af skolebusserne til Ry og Herskind i forbindelse med legeaftaler, fødselsdage mm. skal der betales 12 kr. pr. barn som ikke er tilmeldt busordningen. Billetter/turen købes/betales i SFO eller ved påstigning. Hvis det er en del ekstra børn, der skal med, skal dette meddeles skolens kontor eller Skovby minibus direkte. Så er man sikker på at der er plads! Studiekort til skoleåret 2008/09 Kontoret påbegynder straks i det nye skoleår efter modtagelse af mail med adgangskoder fra Jeppe Møller Jensen, indtastningen af elevernes data. Hertil får kontoret brug for en adresse på eleverne. Når dette er gjort, skal hver elev på hver årgang bruge koderne til at bestille deres eget personlige studiekort. Det tager max 2 min. for en elev at bestille kortet. Deadline for elevernes bestilling vil være ca. 1 uge. Vær opmærksom på, at der skal være minimum 50 bestillinger for at prisen kan holdes på kr. 100,- pr. elev. Ved bestilling under 50 elever, vil prisen være kr. 120,- pr. kort. Kære forældre I modtager jævnligt tidsskriftet Steinerskolen. Der er lige sat gang i en spørgeskemaundersøgelse for at finde ud af, hvad der fungerer godt og hvad der kan gøres bedre. Derfor: Vil I ikke nok bruge 5 minutter på at gå ind på nedenstående link og besvare spørgeskemaet. På forhånd tak fra Birgitte Ravn Olesen (som er dansk redaktør på "Steinerskolen) Klik her, så kommer du direkte til siden med spørgeskemaet:

4 Ansøgningsskema vedr. Fripladstilskud 2008/09 til skolepenge og SFO vedlagt dette nyhedsbrev. Ansøgningsfrist til og med 25. september Ansøgningsskema vedr. befordring 2008/09 vedlagt dette nyhedsbrev. Ansøgningsfrist til og med 25. september Kære elever (og forældre) i overskolen Hermed lidt praktisk information om orkester og kor. Både læreren og 9. klasses elever er jo nye i overskoleorkestret, så tingene er ikke helt, som de plejer. Angående noder: Jeg vil bede jer selv medbringe en mappe til kor lige som I plejer til orkester. I må gerne bruge den samme mappe til kor og orkester. Hav gerne mappen fuld af plasticlommer. Og husk blyanten til både kor og orkester. Angående øvning: Jeg vil forskønne overskolebygningen med opslag, hvor I kan læse, hvad der skal arbejdes med til næste prøve. Her noterer jeg også, hvad der ligger på nettet. I kan høre og downloade mp3-filer med indspilninger af værker og stemmer. Gå ind på og klik på Arkiv. Angående orkestertimens forløb: Orkester foregår tirsdage på Audonicon. Som I ved fra sidste år, er det ikke helt let at få 60 minutter presset ind i skemaet. Læreren, I har i 2. fagtime, slipper jer fri i ordentlig tid, og den lærer, I har i 4. fagtime, er forberedt på, at I kommer en smule for sent. Oprydningsordning aftaler vi. Angående kortimens forløb:

5 Kor foregår torsdag i 2. fagtime i vores nye eurytmisal (den gamle SFO). Der bliver indført kordukse, som skal hjælpe med opstilling og oprydning. Duksene skal møde ca. 10 minutter før og blive ca. 10 minutter efter. Se dukselisten på mit opslag i overskolebygningen. Jeg glæder mig til at spille og synge med jer. Kærlig hilsen Martin S. Haugaard Det er skolesundhedsplejens opgave at være med til at fremme elevernes sundhed og trivsel. Det gør vi bl.a. ved at - Støtte den enkelte elev til at træffe sunde valg og dermed få mulighed for et godt liv. - Vejlede forældre og elever om sundhed og sygdom. - Være opmærksomme på vilkår og sammenhænge, der har betydning for elevens dagligdag i familien, skolen og fritiden. - Opdage manglende trivsel hos eleven og tale med forældrene om det. - Samarbejde tværfagligt og om nødvendigt henvise til andre instanser. Sundhedsplejerskens tilbud på Rudolf Steiner-skolen er: Børnehaveklasse: Eleverne inviteres til en sundhedssamtale i små grupper. Højde, vægt, syn og hørelse undersøges. 1. klasse: Børn og forældre inviteres sammen til en sundhedssamtale. Højde, vægt, syn og farvesyn undersøges. 2. klasse: Individuel samtale/undersøgelse efter behov. 3., 5. og 7. klasse: Eleverne inviteres til en individuel sundhedssamtale. Højde, vægt og syn undersøges. 6. klasse: Sundhedspædagogisk tilbud i klassen i samarbejde med SSP. Titel: Hvad jeg tror om andre - forebyggelse af risikoadfærd.

6 8. klasse: Eleverne inviteres til en individuel sundhedssamtale. Højde, vægt, syn, farvesyn og hørelse undersøges. 9. klasse: Sundhedseksperimentarium. Eleverne får gennem små øvelser mulighed for at tilegne sig viden om egen krop, følelser og sundhed. Individuel samtale/undersøgelse efter behov. Forældre og elever orienteres forud for samtaler/aktiviteter/undersøgelser. Eleven får en seddel med hjem til forældrene, som elever og forældre bedes udfylde sammen. Vi opfordrer til, at forældre og elever forinden sundhedssamtalen har drøftet, hvordan eleven trives. Overveje hvad der er godt i dagligdagen og om der er specielle emner eller problemer, der bør fokuseres på. Forældre, der generelt ikke ønsker, at deres børn benytter sig af sundhedsplejens tilbud, bedes kontakte sundhedsplejersken. Venlig hilsen Marianne Bork Iversen Mobil Sundhedsplejerske Rudolf Steiner-Skolen, Skanderborg Præsentation af nye lærere på skolen. Hanne Winterberg tog i 1986/87 1. år på Rudolf Steiner Børnehaveseminariet i Charlottenlund. Efter en læreruddannelse 1987/89 ved Audonicon med ½ års supplering i overskolepædagogik, blev Hanne Winterberg i 1989 ansat på Rudolf Steiner-Skolen, Skanderborg med fagene historie og engelsk. Senere blev repertoiret udvidet med kunstbetragtning, arkitektur, drama og Parzival-perioden mm. Har siden begyndelsen af 90 erne varetaget klasselederfunktioner og har gennem alle årene været fast deltager i Dansk Lærerstævne og Overskolestævnet samt været medlem af klasseudvalget. Er desuden underviser på Rudolf Steiner Lærerseminariet. Hanne Winterberg sagde i 2005 sin stilling op for at tage en BA i Kunsthistorie samt Middelalder- og Renæssancearkæologi ved Århus Universitet. Hanne Winterberg er blevet ansat på skolen fra august 2008 og underviser i engelsk, dansk, historie og æstetik i overskolen.

7 Mit navn er Grete Lyngdorf, jeg er gift med Hans Knæhus, der arbejder i Babuska, og sammen har vi Astrid, der går i 10.kl. på skolen og Anna, der går i 7.kl. på skolen. Jeg uddannede mig oprindeligt til folkeskolelærer, men umiddelbart efter endt eksamen valgte jeg at tage læreruddannelsen på Audonicon. Jeg har haft 2 klasselærerforløb på henholdsvis Rudolf Steiner Vestskolen, der dengang lå i Brabrand og Rudolf Steiner-Skolen i Skanderborg. De sidste 2 år har vi som familie boet i et Camphill community på Vancouver Island, BC, Canada, der er bygget op omkring pleje af og arbejdsfællesskab med en gruppe unge voksne mentalt handicappede mennesker. Her havde jeg mange forskellige opgaver at løse, bl.a. hjalp jeg i et væveværksted. Nu har jeg været så heldig igen at skulle være lærer for en 1.kl., og det er et arbejde jeg ser frem til med glæde. Præsentation af nye lærere på skolen. Mit navn er Alim Witthoff og jeg bor lige nu mellem Vejle og Fredericia med min kone og vores 2 små tvillinger. Jeg har desuden en stor søn på 19 år. Jeg har tidligere beskæftiget mig med heilpraktik med egen klinik, med speciale i ernæring, homøopati og irisanalyse og er desuden uddannet akupunktør. Jeg har endvidere en landbrugsuddannelse og har i en årrække arbejdet på landet. Jeg er uddannet lærer fra Rudolf Steiner Seminariet i Skanderborg, og har de sidste 17 år været ansat ved Rudolf Steiner Skolen i Fredericia og Vejle.

8 De første år fungerede jeg primært som klasselærer for den samme klasse, fra 1. til 8.klasse, og måtte som sådan dække de fleste fag. Derudover har jeg haft fagtimer i overskolen ( kl.) hvor jeg har undervist i fagene idræt, skosyning, landbrugspraktik, kold- og varmsmedning og næversløjd. SKOLENS INTRANET Har du aldrig været inde på intranetsiden, så kontakt din klasserepræsentant. Han/ hun kan give dig adgangskode og brugernavn og fortælle dig, hvilket ord du skal skrive for at få adgang til din/klassens telefonliste. Kan du ikke finde ferielisten, adresselisten, rengøringslisten, telefonkæden mm så kig ind på forældrenes intranet og klik ind på barnets klassetrin. Det tager 2 minutter. At lede efter en seddel tager let 10 minutter. Se adresse på intranet på forsiden af dette nyhedsbrev.

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

Aktuelt. Husk at den årlige generalforsamling foregår på mandag, kl. 19.00.

Aktuelt. Husk at den årlige generalforsamling foregår på mandag, kl. 19.00. Uge 16 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Dejligt at være tilbage på

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

Børn i skilsmisse. Ingrid Bové Jakobsen. Kristent Pædagogisk Institut. - pædagogik med værdi 1

Børn i skilsmisse. Ingrid Bové Jakobsen. Kristent Pædagogisk Institut. - pædagogik med værdi 1 Børn i skilsmisse Ingrid Bové Jakobsen Kristent Pædagogisk Institut - pædagogik med værdi 1 Rosa på ni år kom hjem fra skole en helt almindelig fredag. Hun tænkte på, at de i aften sammen skulle se Disney

Læs mere

Solens Børn. Nyhedsbrev Nr. 31 marts 2011

Solens Børn. Nyhedsbrev Nr. 31 marts 2011 Solens Børn Nyhedsbrev Nr. 31 marts 2011 1 Indholdsfortegnelse: Nyt fra bestyrelsen s. 4 Indkaldelse til generalforsamling s. 6 Årsregnskabet s. s. 7 Fra deltidsseminariet s. 9 Webside lille bedste s.11

Læs mere

Når dit barn skal lære at læse

Når dit barn skal lære at læse Når dit barn skal lære at læse Gode råd til forældre Ishøj Kommune PPR 1 2 Velkommen til skolen Når dit barn begynder i skole, er det allerede godt i gang med at lære at læse og skrive. Det har måske gået

Læs mere

PRINCIP FOR FORÆLDREANSVAR

PRINCIP FOR FORÆLDREANSVAR PRINCIP FOR FORÆLDREANSVAR På Holmeagerskolen betragter vi forældre som en ressource, og vi lægger op til og forventer et gensidigt forpligtende samarbejde til gavn for vores børn. Det er vores mål at

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn 0. - 5. KLASSE - indskolingsafdelinger RØD/GUL www.kochs.dk - vi vil være verdens bedste skole - for børn Hvad indeholder pjecen? I denne pjece kan du læse om N. Kochs Skoles indskolingsafdelinger. I skolens

Læs mere

COACH DIG SELV TIL EN BEDRE BALANCE

COACH DIG SELV TIL EN BEDRE BALANCE COACH DIG SELV TIL EN BEDRE BALANCE - et refleksions- og handlingsværktøj til at skabe bedre balance mellem arbejdsliv og privatliv VÆRKTØJET I en travl hverdag hvor det kan være svært at få arbejdsliv

Læs mere

Dreng og pige, hvad vil det sige? -undervisning om kroppens udvikling, målrettet børn i 2 3 klasse.

Dreng og pige, hvad vil det sige? -undervisning om kroppens udvikling, målrettet børn i 2 3 klasse. Dreng og pige, hvad vil det sige? -undervisning om kroppens udvikling, målrettet børn i 2 3 klasse. Manual udarbejdet i 2010 af Hanne Ryberg og Hanne Andreassen Sundhedsplejersker i Randers Kommune Folder/plakat

Læs mere

Opgaver til LæseRaketten: Opgaveforslag. side 8. Højtlæsning Elefanten uden ende side 9 Frøen side 10 Reginatu læser højt..

Opgaver til LæseRaketten: Opgaveforslag. side 8. Højtlæsning Elefanten uden ende side 9 Frøen side 10 Reginatu læser højt.. Indhold Del 1: Hele Verden i Skole 2008- hvad? side 1 Hele Verden i Skole 2008- hvorfor? side 2 Hele Verden i Skole 2008- hvordan?. side 3 LæseRaketten side 3 Indsamlingsprojektet En Ny Fremtid side 4

Læs mere

TVÆRFAGLIGT SAMARBEJDE. - din nøgle til arbejdet med børn med særlige behov. Børne- og Ungeforvaltningen

TVÆRFAGLIGT SAMARBEJDE. - din nøgle til arbejdet med børn med særlige behov. Børne- og Ungeforvaltningen Børne- og Ungeforvaltningen Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund TVÆRFAGLIGT SAMARBEJDE www.albertslund.dk boerneforvaltningen@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 34 - din nøgle til

Læs mere

Nr. 1 - juli 2004 Fr.borg amt vest

Nr. 1 - juli 2004 Fr.borg amt vest Hvad skal der ske nu Læs side 3 Nr. 1 - juli 2004 Fr.borg amt vest 0HGOHPPHUQHKDUVWHPWMD +YDGVNDOGHUVNHQX" Hvem er i afdelingerne Side 4-8 Fagligt nyt Side 9-12 Deltagerne på konferencen i Rørvig Konkurrence

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Udgivet af Vonsild Skole

Udgivet af Vonsild Skole Udgivet af Vonsild Skole 2013/2014 Med dette hæfte er det hensigten at orientere elever og forældre om en række praktiske forhold vedrørende skoleåret 2013/2014 på Vonsild Skole. Gem hæftet og I har svar

Læs mere

Der er hjælp at hente når hjerneskaden er sket

Der er hjælp at hente når hjerneskaden er sket Der er hjælp at hente når hjerneskaden er sket Når skaden er sket Hvert år får omkring 1500 fynboer en hjerneskade på grund af en blodprop, en hjerneblødning, en arbejdsskade, en trafikulykke eller andet.

Læs mere

Du har nu fået en helt ny verden af muligheder...

Du har nu fået en helt ny verden af muligheder... Din egen hjemmeside Netværksfamilien Din kalender på nettet Du har nu fået en helt ny verden af muligheder... Markedspladsen Dagbog og billeder Forum og debat OdderWeb - en gave til alle, som bor i Odder

Læs mere

Hvad må du sige? Udveksling af fortrolige oplysninger i forebyggende tværfagligt samarbejde om børn og unge

Hvad må du sige? Udveksling af fortrolige oplysninger i forebyggende tværfagligt samarbejde om børn og unge Hvad må du sige? Udveksling af fortrolige oplysninger i forebyggende tværfagligt samarbejde om børn og unge Hvad må du sige? September 2005 Socialministeriet J.nr. 32-15 Layout og sats: paprika Fotograf:

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

hvordan støtter jeg bedst mine børn?

hvordan støtter jeg bedst mine børn? hvordan støtter jeg bedst mine børn? 1 Denne pjece er skrevet til dig, der har en alvorlig fysisk sygdom, og som har børn, der er teenagere eller i 20 erne. Den giver en række forslag til, hvad du kan

Læs mere

Informationspakke om Danskprøve A1 og Danskprøve A2

Informationspakke om Danskprøve A1 og Danskprøve A2 Informationspakke om Danskprøve A1 og Danskprøve A2 Til ægtefællesammenførte i Danmark Hvad indeholder informationspakken? Informationspakken om Danskprøve A1 og Danskprøve A2 er udarbejdet til ægtefællesammenførte

Læs mere

Integration. Dansk og faglighed. www.nsi-center.dk 2013 NR. 2 16. ÅRGANG

Integration. Dansk og faglighed. www.nsi-center.dk 2013 NR. 2 16. ÅRGANG www.nsi-center.dk Integration NYT FRA NÆSTVED SPROG- OG INTEGRATIONSCENTER 2013 NR. 2 16. ÅRGANG Dansk og faglighed EUC Sjælland og Næstved Sprog- og Integrationscenter samarbejder om de kombinerede AMU-kurser

Læs mere

Nr. 2 40. årgang Feb-Apr. 2015 GODT NYTÅR 2015. 1. Ry Gruppes blad

Nr. 2 40. årgang Feb-Apr. 2015 GODT NYTÅR 2015. 1. Ry Gruppes blad Nr. 2 40. årgang Feb-Apr. 2015 GODT NYTÅR 2015 1. Ry Gruppes blad STAMMEN Gruppeblad for 1. Ry Gruppe og F.R.Y.S. som er gruppens støtteforening. Bladet udkommer 7 gange årligt, i et oplag på 300 eksemplarer.

Læs mere

Projektopgaven 9. klasse

Projektopgaven 9. klasse Projektopgaven 9. klasse http://www.emu.dk/elever7-10/projektarbejde/projektopgaven/ Projektopgaven i 9. klasse Projektopgaven er en tværfaglig opgave, hvor du bruger forskellige fags indhold og metoder.

Læs mere

FredagsBREV. Fredagsbrev -- uge 45 - d. 11. november 2011

FredagsBREV. Fredagsbrev -- uge 45 - d. 11. november 2011 Fredagsbrev -- uge 45 - d. 11. november 2011 FredagsBREV Indskrivningsdag/information d. 15. november Førskolebørnene skal naturligvis med mor og far på friskolen på tirsdag. Der er blevet spurgt til dette

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Kommunernes hjælp til voksne med ADHD

Kommunernes hjælp til voksne med ADHD Kommunernes hjælp til voksne med ADHD Center for Ligebehandling af Handicappede Januar 2006 Kolofon Titel: Kommunernes hjælp til voksne med ADHD Forfatter: Center for Ligebehandling af Handicappede/Kira

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING TIL UNDERVISNINGSFORLØBET COOL UDEN RØG

LÆRERVEJLEDNING TIL UNDERVISNINGSFORLØBET COOL UDEN RØG LÆRERVEJLEDNING TIL UNDERVISNINGSFORLØBET COOL UDEN RØG undervisningsforløbet Cool Uden Røg Formål Cool Uden Røg er et undervisningsforløb om rygning, identitet og selviscenesættelse. Formålet med forløbet

Læs mere