Trafikplan for Rønne Bilag D: Trafik ved Campus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Trafikplan for Rønne 2011-2021. Bilag D: Trafik ved Campus"

Transkript

1 Trafikplan for Rønne Bilag D: Trafik ved Campus

2 Side 2 Bornholms Regionskommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 CAMPUS BORNHOLM 3 2 EKSISTERENDE TRAFIKBETJENING 3 3 VURDERING AF TRAFIKMÆNGDER Vurdering af parkeringsbehov 6 4 LØSNINGSFORSLAG Generelt for cykeltrafikken Forslag til løsning Løsningsforslag A: Forslag til løsning Løsningsforslag B: Kollektiv trafik Økonomisk sammenfatning Anbefaling af videre forløb 17 5 APPENDIX A 18

3 Side 3 Bornholms Regionskommune 1 CAMPUS BORNHOLM Som en integreret del af udarbejdelsen af Trafikplan for Rønne 2011 til 2021 er der udarbejdet trafikale vurderinger i relation til det nye campusområde. Dette Bilag D udgør, sammen med Bilag A, B, C & E, det samlede bilagsmateriale til Trafikplan for Rønne 2011 til Geografisk er der arbejdet inden for et område, der afgrænses af Byledsgade, Åvej, Smallesund og Borgmester Nielsens Vej. Resultaterne er kort beskrevet i dette bilag på et overordnet idéniveau. På baggrund af dette bilag skal der tages stilling til, hvorvidt der skal gennemføres yderligere analyser med et højere detaljeringsniveau. Notatet indeholder svar på følgende: Vurdering af p-behov (bil, cykel) Vurdering af trafikale konsekvenser Vurdering af mulighed for optimering af busstoppestedsplacering Vurdering af eksisterende adgangsforhold Anvisning af infrastrukturelt løsningsforslag på diagrammatisk niveau (forslag A og forslag B) Økonomisk overslag på helt overordnet niveau. 2 EKSISTERENDE TRAFIKBETJENING Det udlagte område til Campus Bornholm er beliggende i et villakvarter med boligveje som adgangsveje til området. Se kortet herunder. De eksisterende adgangsveje er lokalvejene Byledsgade (nord for campusområdet), Smallesund (syd for campusområdet) og Åvej (øst for campusområdet).

4 Side 4 Bornholms Regionskommune Figur 1: Geografisk afgrænsning af projektområde De tre veje er karakteristiske boligveje, som ikke umiddelbart har en karakter, der som udgangspunkt egner sig som adgangsvej til et fuldt udbygget Campus Bornholm i deres nuværende form.

5 Bornholms Regionskommune Side 5 Figur 2: Åvej en tidlig morgentime Betjeningen af området for cyklister er derimod særdeles attraktiv med en hovedsti, der løber nord/syd igennem området (det gamle jernbanetracé) og en sti langs hele den nord-/østlige del af området. Begge stier kan ses på ovenstående luftfoto, hvor campusområdet er indrammet. For så vidt angår busbetjening er der to stuppesteder i umiddelbar nærhed af campusområdet. Disse ses ligeledes af ovenstående kort. Det må på den baggrund konkluderes, at adgangen for bilister til området er uhensigtsmæssig og kræver særlig bevågenhed, hvorimod adgangen for cyklister er relativt god. 3 VURDERING AF TRAFIKMÆNGDER For at opnå et kendskab til mængden af trafik, der forventes i relation til det kommende Campus, tages udgangspunkt i en beregning af parkeringsbehovet. Der anvendes kendskab til parkeringsbehov fra empiriske studier fra en række uddannelsesinstitutioner i Danmark. Når parkeringsbehovet kendes, er det muligt at prognosticere antallet af køretøjer.

6 Side 6 Bornholms Regionskommune Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at det estimerede behov ikke nødvendigvis skal medføre anlæg af det registrerede behov for parkeringspladser. Netop antallet af parkeringspladser kan anvendes proaktivt i forhold til at regulere antallet af køretøjer til området. I dette notat er der ikke taget stilling til en egentlig parkeringsstrategi/politik, men udelukkende til at prognosticere et behov og anvise trafikale løsningsmodeller, der vil kunne give rimelige adgangsforhold til det nye campusareal. 3.1 Vurdering af parkeringsbehov For at vurdere parkeringsbehovet er der taget udgangspunkt i følgende forudsætninger, som er kortlagt ved gennemgang af sammenlægningsredegørelsen 1 samt information (opgørelse af antal elever og ansatte) udleveret på projektmøde tirsdag den 26. oktober Campus Bornholm vil som udgangspunkt indeholde en sammenslutning af: Bornholms Erhvervsskole (ophørende institution) Bornholms Gymnasium (ophørende institution) VUC Bornholm (ophørende institution) Denne sammenlægning forventes at kræve en bygning på ca m 2, men med mulighed for yderligere tilknytning af uddannelsesinstitutioner, således at det samlede bebyggede areal udgør m 2. En sådan udvidelse er angivet som både ønskværdig og nødvendig altså en udvidelse, der vil blive arbejdet aktivt på at opnå. I de efterfølgende vurderinger er der taget udgangspunkt i en fuld udbygning. Med sammenlægningen af Erhvervsskole, Gymnasium og VUC samt Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole forventes et elevtal på ca Hertil lægges elever til: Professionshøjskolen University College Capital Professionshøjskolen Metropol 10. Klasse-Center Bornholm. Sammenlagt giver dette et forventet elevantal på maksimalt På medarbejdersiden forventes maksimalt 350 ansatte 2. Dette er ikke blevet verificeret og bør i en eventuel videre bearbejdning kvalificeres. I efterfølgende tekster er de trafikale vurderinger foretaget ud fra en forventning om, at der ikke sker en sammenlægning af yderligere institutioner, altså en trafikal vurdering af sammenlægningen af de ovenfor nævnte institutioner. 1 Sammenlægningsredegørelse. Fusion mellem Bornholms Gymnasium, VUC Bornholm og Bornholms Erhvervsskole. 18. juni Anslået på baggrund af oplysninger i Sammenlægningsredegørelsen Dette bør verificeres

7 Bornholms Regionskommune Side 7 Sidst i notatet er indsat beregninger af mindre udnyttelse af arealet, hvor det udelukkende er de tre institutioner Bornholms Erhvervsskole, Bornholms Gymnasium og VUC Bornholm, der sammenlægges. Det er netop disse institutioner, der er nævnt i Sammenlægningsredegørelsen Cykelparkering teoretisk behov I gældende vejregler 3 er angivet et cykelparkeringsbehov på mellem 0,4 og 0,8 parkeringspladser pr. elev og 0,4 pr. ansat. Dette giver et behov for mellem og cykelparkeringspladser, hvilket samtidig er en vurdering af, hvor mange cyklister, der må forventes. På baggrund af ovenstående vurderes det, er der er et behov på ca cykelparkeringspladser. Dette overstiger marginalt gældende parkeringsnorm for Bornholm 4. Denne vurdering bør dog som minimum suppleres med viden om antallet af eksisterende cykelparkeringspladser på de eksisterende institutioner og udnyttelsen af disse. Som tommelfingerregel må det forventes, at hver enkelt cykelparkeringsplads fylder 2 m 2, hvilket giver et teoretisk arealbehov på m Bilparkering teoretisk behov I vejregelsammenhæng er gennemført en række analyser af parkeringsbehov ved skoler, herunder gymnasier og erhvervsskoler. På nedenstående figur er vist gennemsnitlige værdier for antal parkerede biler pr. 100 m 2 etageareal ved de udvalgte uddannelsessteder. Desuden er vist maksimums- og minimumsværdier svarende til 5 % og 95 % fraktiler i fordelingen. Antal parkerede biler er lavest ved folkeskoler og højest ved erhvervs- og videregående uddannelser, men intervallerne på de forskellige kategorier overlapper hinanden. 3 Vejregler, Hæfte 9 med tilhørende bilag 4 Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer på Bornholm. Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 19. februar Her angives 50 pladser pr. 100 studerende på voksen- og ungdomsuddannelse og 75 pr. 100 elever på folkeskoler.

8 Side 8 Bornholms Regionskommune Figur 3: Undersøgelse af antal parkerede biler ved uddannelsesinstitutioner. Kilde: Vejregel, Hæfte 9 På de samme lokaliteter hvor antal parkerede biler er opgjort, er ligeledes opgjort antallet af parkeringspladser. Antal p-pladser pr. 100 m 2 etageareal varierer fra 0,1 til 2,1 p-pladser pr. 100 m 2 med et gennemsnit på 0,9 pladser pr. 100 m 2. Antal parkerede biler varierer mellem 0,1 og 1,7 biler pr. 100 m 2 og med et gennemsnit på 0,5 biler pr. 100 m 2. På baggrund af ovenstående skønnes parkeringsbehovet at ligge mellem 0,9 og 1,3 parkeringspladser pr. 100 m 2 etageareal. Denne vurdering er foretaget på baggrund af Campus lokalisering, opland, studiesammensætning samt en formodning om, at byggeriet har en mere moderne og komprimeret form i forhold til de i undersøgelsen inddragede institutioner. Dette giver, med m 2 bebyggelse, et samlet parkeringsbehov på mellem 230 og 370 parkeringspladser. Dette ligger markant under gældende parkeringsnorm for Bornholm 5. Der er foretaget en overordnet optælling af eksisterende parkeringspladser ved eksisterende institutioner: 5 Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer på Bornholm. Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 19. februar Her angives 1 plads pr. 100 m 2 svarende til 460 P-pladser ved fuld udbygning.

9 Bornholms Regionskommune Side 9 Bornholms Erhvervsskole: Ca parkeringspladser Bornholms Gymnasium: Centralt beliggende i Rønne og kun få parkeringspladser direkte tilknyttet gymnasiet VUC Bornholm: Centralt beliggende i Rønne med relativt få parkeringspladser, som er direkte tilknyttet VUC. Denne opgørelse sammenholdt med det beregnede parkeringsbehov gør, at det er vores vurdering, at der på det foreliggende grundlag vurderes et samlet parkeringsbehov på ca. 350 pladser. Denne anvisning er indikativ. Med 350 parkeringspladser vil parkeringsfaciliteterne blive udvidet med ca. 150 pladser, svarende til en forøgelse på 75 % i forhold til det eksisterende antal parkeringspladser i området. Som udgangspunkt regnes med, at hver parkeringsplads fylder 22 m 26. Dette giver et teoretisk arealbehov på ca m Forventede trafikmængder Opsamling På baggrund af ovenstående forventes følgende trafik til og fra området: Biler: 350 biler på et hverdagsdøgn (heraf ca. 300 i dagtimerne og 50 i aftentimerne) 7. Det er en skønnet trafikvækst på ca. 75 %, hvilket bør verificeres i forbindelse med en eventuel yderligere detaljeret undersøgelse. Det skønnes, at den eksisterende infrastruktur vil kunne optage den intensiverede biltrafik. Dette vil dog ikke være uden konsekvenser for fremkommeligheden, trafiksikkerheden og nærmiljøet for områdets beboere. Cykler: cykler på et hverdagsdøgn (heraf ca i dagtimerne og 250 i aftentimerne). Der skønnes, at den eksisterende infrastruktur vil kunne optage den intensiverede cykeltrafik. Resterende trafikanter forventes at være gående, benytte kollektiv trafik, blive kørt eller indgå i samkørselsordning. Antallet af sådanne trafikanter er ikke udregnet. 6 Der regnes med 22 kvm for parkering på terræn. Hvis parkering i konstruktion skal dette hæves til 30 kvm. 7 Der er forudsat at ca. 85% anvender Campus i dagtimerne og ca. 15% i aftentimerne

10 Side 10 Bornholms Regionskommune 4 LØSNINGSFORSLAG Overordnet vurderes det hensigtsmæssigt at arbejde ud fra følgende ønsker: Reducere antallet af beboelsesejendomme som bliver berørt af trafikken til og fra Campus mest muligt Skabe færrest mulige krydsninger mellem bløde og hårde trafikanter Sikre attraktive adgangsveje for både cykler, biler og fodgængere Prioritere adgang for cyklister og fodgængere højere end for bilister Udnytte den umiddelbare nærhed til den nye omfartsvej bedst muligt På den baggrund er der efterfølgende peget på 2 løsningsforslag (løsningsforslag A og løsningsforslag B). 4.1 Generelt for cykeltrafikken Som følge af Campus etablering vurderes det, at området vil blive anvendt af cykler i langt højere grad end i dag. Dette bør understøttes af: Ved fastlæggelse af antal cykelparkeringer skal disse være i overkanten af det forventede behov, således at der ikke opstår en situation, hvor der mangler cykelparkering. Mangel på cykelparkering kan risikere at overflytte cykelbrugere til alternative transportmidler, og de kan være vanskelige at vinde tilbage Parkeringsfaciliteter skal være attraktive, og emner som bør overvejes er hærværkssikring, overdækning, indendørsparkering, belysning, luftpumper, lappeservice, låsemuligheder etc. Cykelparkeringen skal placeres i umiddelbar tilknytning til målet/indgangen. Hvor det kan lade sig gøre, skal der ikke være mere end 15 meter mellem parkering og mål. Alle lokaliteter, hvor der er krydsning mellem bil og cykel, bør vurderes ud fra en trafiksikkerhedsmæssig tilgang og eventuelt ombygges, så krydsningsområdet prioriteres i forhold til cyklisten. Det foreslås derfor, at der til den kommende arkitektkonkurrence indskrives særlige krav til håndtering og prioritering af cyklister. Der er foretaget en gennemgang af området, og der er identificeret følgende krydsningspunkter, hvor der bør sikres gode og sikre forhold for cyklisterne: Byledsgade / Cykelstien Smallesund / Cykelstien For begge krydsningers vedkommende foreslås, at der etableres en hævet flade på kørebanen, således at det sikres, at bilisterne passerer med en lav hastighed. Det foreslås, at den hævede flade dimensioneres til en hastighed på 40 km/t og uden niveauspring for cyklisterne.

11 Bornholms Regionskommune Side 11 For så vidt angår stikrydsninger af veje er der som en del af projektet "Odense - Danmarks cykelby" gennemført forsøg med alternativer til stibomme. Alternativerne skal medføre færre besværlige og ukomfortable manøvrer for cyklister. Der er afprøvet fire forskellige alternativer til stibomme, hvor konklusionen er, at en kombinationsløsning med stopafmærkning, bump og steler er den bedste løsning. Stelerne er ca. 1 m høje med refleks og placeres ca. 30 cm. fra stikant og ca. 7,5 m fra krydset. Figur 4: Foto fra Odense Adfærdsstudier viser, at denne løsning får langt de fleste cyklister til at stoppe med at træde i pedalerne tidligt, dog senere end med stibomme. De fleste cyklister stopper eller bremser ved krydset med løsningen. Cyklisterne udviser både agtpågivenhed og orientering mod vejtrafikken og en mere korrekt vigepligtsadfærd, hvilket er bedre end ved stibomme. En stopinterviewundersøgelse af 183 cyklister i Odense viser, at ca % af cyklisterne mener, at stopafmærkning kombineret med bump er mere behagelige end stibomme, og omkring 60 % føler sig mere trygge ved stopafmærkningen end ved stibomme.

12 Side 12 Bornholms Regionskommune Derudover er identificeret følgende strækninger, hvor cyklisterne ligeledes bør tilgodeses. Disse er: Byledsgade (denne er i dag allerede trafikdæmpet) Smallesund Åvej Borgmester Nielsens Vej 4.2 Forslag til løsning Løsningsforslag A: Løsningsforslag A består af følgende overordnede elementer: 1. Smallesund forbindes mod øst til ny omfartsvej. 2. Der etableres en Ny Adgangsvej til campusområdet i det grønne bælte syd/vest for Åvej i umiddelbar tilknytning til den eksisterende sti. Der etableres svingforbud, således at det udelukkende er muligt at køre som angivet i principdiagrammet herunder. 3. Adgang fra Minervavej lukkes for bilister. 4. Adgang fra Merkurvej via nyt internt vejnet/parkeringsgader. Der etableres svingforbud, således at det udelukkende er muligt at køre som angivet i principdiagrammet herunder. 5. Smallesund mellem Merkurvej og Ny Adgangsvej bibeholdes som lokal boligvej med hastighedsdæmpende foranstaltninger. 6. Der skabes flest mulige stiforbindelser til området. 7. Åvej og Østerled trafiksaneres for at hindre utilsigtet gennemfartstrafik og sikring af stikrydsninger. Valg af løsningsforslag foretages i forbindelse med udarbejdelsen af endeligt forslag til hele Campusområdet.

13 Bornholms Regionskommune Side 13 Figur 5: Principdiagram for Løsningsforslag A Primære konsekvenser for biltrafikken For biltrafikken vil løsning A medføre, at adgangen til campusarealet sker ad Smallesund, som det også sker til de eksisterende institutioner i dag. Den foreslåede løsning vurderes at have et serviceniveau, der vil opleves som en forbedring i forhold til i dag. Dette kræver dog, at den interne disponering af infrastrukturen understøtter forslagets intentioner. Der sikres bedst mulig og kortest mulig adgang mellem den nye omfartsvej og Campus. Smallesund, mellem Merkurvej og Ny Adgangsvej, vil blive hastighedsdæmpet betragteligt, hvilket forventes at hindre gennemfartstrafik. Det vil således udelukkende være beboere eller trafikanter med ærinde, der anvender denne del af Smallesund Primære konsekvenser for cykeltrafikken Cykeltrafikken anvender primært eksisterende infrastruktur, som vurderes at være at være god og sikker. Dette gælder særligt med de foreslåede trafikdæmpende foranstaltninger på Smallesund og Åvej.

14 Side 14 Bornholms Regionskommune Primære konsekvenser for beboerne i området Med forslag A vil antallet af beboere, der blive berørt af trafikken til og fra Campus, blive reduceret på betydelige dele af Smallesund i forhold til den eksisterende adgangsstruktur. Beboerne på Smallesund, mellem Merkurvej og Ny Adgangsvej vil få en mere attraktiv lokalvej, hvor trafikken er af lokal karakter og trafikken afvikles på de bløde trafikanters præmisser. Den østlige del af Smallesund blive yderligere berørt, idet Smallesund forlænges til den nye omfartsvej, hvilket naturligt vil medføre en forøget trafikal belastning Primære konsekvenser for Åvangskolen Såfremt Åvangskolen bibeholder sin nuværende status vil forslag A ikke have nogen betydelig konsekvens for hverken adgangsforhold eller trafiksikkerhed for skolens brugere. 4.3 Forslag til løsning Løsningsforslag B: Det kan overvejes at anvende dele af det grønne areal vest for Åvangskolen til trafikale formål. Det skønnes dog hensigtsmæssigt, at der tages stilling til, hvorvidt eventuel inddragelse af grønne arealer er acceptabelt i forhold til skolefunktioner. Løsningsforslag B består af følgende overordnede elementer: 1. Opgradere/flytte adgangsvejen fra Byledsgade til Ungdomsskolen/Åvangsskolen 2. Skabe forbindelse til Merkurvej som intern forbindelsesvej trækkes længst muligt bort fra Åvangsskolen 3. Skabe forbindelse til campusområdet via intern forbindelsesvej nord om eksisterende Ungdomsskole 4. Krydse eksisterende banesti i en tunnelløsning ved at udnytte den eksisterende niveauforskel. Valg af løsningsforslag foretages i forbindelse med udarbejdelsen af endeligt forslag til hele Campusområdet.

15 Bornholms Regionskommune Side 15 Figur 6: Principdiagram for Løsningsforslag B Konsekvenser ved løsningsforslag B Denne løsning har nogle fordele i forhold til at anvende eksisterende infrastruktur, men vurderes kritisk i forhold til at lede trafikken til campusområdet forbi skoleinstitutioner med børn og unge (Åvangskolen). Skulle denne løsning blive valgt, er der behov for særdeles stor opmærksomhed på trafiksikkerhed (i børnehøjde). Løsning B vurderes, ud fra en trafikal og trafiksikkerhedsmæssig betragtning, at være uhensigtsmæssig som enkeltstående løsning. Derimod kan løsning B overvejes som supplement til løsning A såfremt Åvangskolen integreres på en trafikal fornuftig måde i Campus.

16 Side 16 Bornholms Regionskommune 4.4 Kollektiv trafik Der kan ikke på nuværende tidspunkt peges på forbedringer i den kollektive trafikbetjening af campusområdet. Dog ses af ovenstående Figur 1: Geografisk afgrænsning af projektområde, at de eksisterende busstoppesteder ligger relativt langt fra campusområdet, hvorfor der bør være basis for en bedre stoppestedsbetjening af området. Der bør i det videre arbejde fokuseres på: Optimering af linjeføringer således at flest mulige buslinjer passerer Campus Optimering af stoppestedsplacering, således at gangafstanden bliver mindst mulig Overvejelse af mulighed for optimering af skolebusordning / CamBus 4.5 Økonomisk sammenfatning De to løsningsforslag (Løsning A & Løsning B) er økonomisk vurderet på helt overordnet niveau. Priserne er derfor udelukkende indikative og bør ikke indgå budgetteringsmæssige sammenhænge Økonomisk overslag - Løsning A Løsningsforslag Mio. kr. 1. Smallesund forbindes mod øst til ny omfartsvej 0,8 2. Der etableres en Ny Adgangsvej til campusområdet i det 0,8 grønne bælte syd/vest for Åvej 3. Adgang fra Minervavej lukkes for bilister 0,1 4. Adgang fra Merkurvej via nyt internt vejnet 0,8 5. Smallesund mellem Merkurvej og Ny Adgangsvej - hastighedsdæmpende 0,3 foranstaltninger 6. Der skabes flest mulige stiforbindelser til området 0,2 7. Åvej og Østerled trafiksaneres 0,3 I alt 3,3 * priserne er ekskl. afvanding og eventuelle ekspropriationer Økonomisk overslag - Løsning B Løsningsforslag Mio. kr. 1. Opgradere adgangsvejen fra Byledsgade til Ungdomsskolen 0,8 /Åvangsskolen 2. Skabe forbindelse til Merkurvej som intern forbindelsesvej 1,5 trækkes længst muligt bort fra Åvangsskolen 3. Skabe forbindelse til campusområdet via intern forbindelsesvej 1,5 nord om eksisterende Ungdomsskole 4. Krydse eksisterende banesti i en tunnelløsning ved at udnytte den eksisterende niveauforskel 2,0 I alt 5,8 * priserne er ekskl. afvanding og eventuelle ekspropriationer

17 Bornholms Regionskommune Side Anbefaling af videre forløb På baggrund af de gennemførte analyser og besigtigelser vurderes den mest hensigtsmæssige løsning at være Løsning A, ud fra en samlet betragtning. Der foreslås en etapeopdeling, således at Løsning A etableres først, hvorefter der gennemføres supplerende trafikale vurderinger. Viser disse et behov kan der eventuelt suppleres med Løsning B. Forud for en endelig stillingtagen anbefales, at der foretages en mere dybdegående analyse. Dette med henblik på at opnå et højere vidensniveau og en større detaljeringsgrad. Dette vil medføre en større sikkerhed i analysens resultater, anbefalinger og ikke mindst de økonomiske overslag. Emner der bør inkluderes i det videre arbejde: Gennemførelse af trafikmålinger på influensvejnettet Optælling af eksisterende cykelparkering ved eksisterende institutioner Telefoninterview af institutionsledere Dialog med repræsentant fra BAT med henblik på at pege på forbedret kollektiv trafikbetjening af campusområdet Interview af konstitueret direktør for Campus Bornholm Stillingtagen til anvendelse af parkeringsudlæg som reguleringsmekanisme Detaljerede anvisninger af trafiksaneringstiltag og skitsering af disse på dispositionsniveau Skitsering af adgangsveje på dispositionsniveau Detaljerede trafikale vurderinger, herunder trafiksikkerhed, tilgængelighed og fremkommelighed.

18 Side 18 Bornholms Regionskommune 5 APPENDIX A Herunder overordnede beregninger af det teoretiske behov for antal parkeringspladser til såvel biler som cykler. Beregningerne er opbygget i regneark, hvilket udleveres til videre bearbejdning såfremt dette ønskes 8. Forudsætninger Basis Maks udnyttelse Byggeareal [kvm] Antal elever Antal ansatte P-normer Min. Maks Min. Maks Cykel-P per elev 0,40 0,80 0,40 0,80 Cykel-P per ansat 0,40 0,40 0,40 0,40 Bil-P per 100 kvm 0,90 1,30 0,50 0,80 Arealbehov Per cykel-p 2 kvm 2 kvm Per bil-p 22 kvm 22 kvm Resultater: Min. Maks Min. Maks Antal cykel-p Antal bil-p Cykel-P arealbehov Bil-P arealbehov Arealbehov i alt Figur 7: Beregningsark i forhold til parkeringsbehov 8 Der tages intet ansvar for beregninger, der ikke foretages af Grontmij A/S. Regnearket kan med andre ord anvendes såfremt dette måtte ønskes, men Grontmij A/S fraskriver sig ethvert ansvar.

19

20 Bornholms Regionskommune Teknik og Miljø Skovløkken Allinge

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling NOTAT/Styregruppe November 2017 1 Baggrund De videregående uddannelser på Bornholm har hidtil været fordelt på flere adresser

Læs mere

Trafikplan Ringsted Syd -Trafiktællinger - dokumentation Ringsted Syd 24-10-2013 Ringsted Kommune

Trafikplan Ringsted Syd -Trafiktællinger - dokumentation Ringsted Syd 24-10-2013 Ringsted Kommune NOTAT Projekt Trafikplan Ringsted Syd -Trafiktællinger - dokumentation Kunde Ringsted Syd Notat nr. Dato 24-10-2013 Til Ringsted Kommune Dato 24-10-2013 Rambøll Hannemanns Allé 53 DK-2300 København S T

Læs mere

Trafikplan for Rønne 2011-2021. Bilag C: Trafik på havnen

Trafikplan for Rønne 2011-2021. Bilag C: Trafik på havnen Trafikplan for Rønne 2011-2021 Bilag C: Trafik på havnen Bornholms Regionskommune Trafikplan for Rønne 2011 2021 Trafik på havnen Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 HAVNEOMRÅDET I RØNNE 4 1.1 Baggrund for løsningsforslag

Læs mere

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven.

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven. Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 23. februar 2017 1 Sagsnr.: 17/5675 Analyse af trafikken ved Slotshaven Introduktion I forbindelse med etablering af nye boliger samt udbygning af VUC, er Vej og Trafik blevet

Læs mere

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR Farum bymidteanalyse Strategi NOTAT 20. juni 2011 RAR 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 1.1 Strategi... 2 1.1.1 Vejklassificering... 3 2 Frederiksborgvej... 4 2.1 Tværsnit af Frederiksborgvej...

Læs mere

Fastsættelse af parkeringsdækning for biler i forslag til lokalplan for Skolen ved Sundet.

Fastsættelse af parkeringsdækning for biler i forslag til lokalplan for Skolen ved Sundet. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 4 19. april 2018 Parkeringsnotat Fastsættelse af parkeringsdækning for biler i forslag til lokalplan for Skolen ved Sundet. Sagsnr.

Læs mere

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Notat Dato: 29.03.2019 Projekt nr.: 1010242 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Hvidovre Hospital Emne: Notat nr.: 1 Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Rev.: 0 1 Formål og baggrund

Læs mere

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast)

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast) Notat Udgave 1 (udkast) 05.11.2017 Hørsholm Kommune Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering Valentin Trafikplanlægning ApS Telefon: 51 95 55 51 E-mail: info@valentintrafik.dk www.valentintrafik.dk

Læs mere

Anbefalede skoleruter Jens Kristian Duhn, Troels Vorre Olsen, Via Trafik Rådgivning

Anbefalede skoleruter Jens Kristian Duhn, Troels Vorre Olsen, Via Trafik Rådgivning Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 AABENRAA KOMMUNE TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Vejnettet

Læs mere

UDKAST. EUC Sjælland. Indhold. 1 Indledning. Skolegade, Haslev Trafikanalyse. 1.1 Baggrund. NOTAT rev december 2017 adp/uvh

UDKAST. EUC Sjælland. Indhold. 1 Indledning. Skolegade, Haslev Trafikanalyse. 1.1 Baggrund. NOTAT rev december 2017 adp/uvh UDKAST EUC Sjælland Skolegade, Haslev Trafikanalyse NOTAT rev. 1 6. december 2017 adp/uvh Indhold 1 Indledning 1.1 Baggrund 1 Indledning... 1 1.1 Baggrund... 1 2 Området... 3 3 Trafikale vurderinger...

Læs mere

Campus Bornholm Løsningsforslag vedr. parkering

Campus Bornholm Løsningsforslag vedr. parkering Bornholms Regionskommune NOTAT 8. maj NHW/UVH Løsningsforslag vedr. parkering Indhold 1 Indledning... 2 2 Løsningsforslag Fase 1... 2 2.1 Licensordninger... 3 2.2 Opfølgning... 4 3 Løsningsforslag Fase

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

Til. Rikke Krogsgaard Jacobsen. Dokumenttype. Notat. Dato. Maj, 2016 HØRSHOLM KOMMUNE HOSPITALSGRUNDEN - TRAFIKFORHOLD

Til. Rikke Krogsgaard Jacobsen. Dokumenttype. Notat. Dato. Maj, 2016 HØRSHOLM KOMMUNE HOSPITALSGRUNDEN - TRAFIKFORHOLD Til Rikke Krogsgaard Jacobsen Dokumenttype Notat Dato Maj, 2016 HØRSHOLM KOMMUNE HOSPITALSGRUNDEN - TRAFIKFORHOLD HØRSHOLM KOMMUNE HOSPITALSGRUNDEN - TRAFIKFORHOLD Revision 4 Dato 2016-05-10 Udarbejdet

Læs mere

AALBORG ØST. Trafik & Miljø

AALBORG ØST. Trafik & Miljø AALBORG ØST Trafik & Miljø AALBORG KOMMUNE April 2002 Udgivet af: Aalborg Kommune Trafik & Veje Rådgiver: Nordlandsvej 60, 8240 Risskov, Telefon 8210 5100 - Fa 8210 5155 Forord I et moderne samfund er

Læs mere

Ny institution i Hareskovby

Ny institution i Hareskovby Kunde Sag: Furesø Kommune 30. november 2016 JKD, MLJ Rev. 20. december 2016 Ønske om en ny institution Furesø Kommune ønsker at bygge en ny institution i Hareskovby til at afløse det nuværende Hareskov

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

Notat. Modtager: MBU, ØU, KB. Trafikbestilling - Løsningsforslag til busbetjening af sundhedshuset

Notat. Modtager: MBU, ØU, KB. Trafikbestilling - Løsningsforslag til busbetjening af sundhedshuset Notat Modtager: MBU, ØU, KB Trafikbestilling - Løsningsforslag til busbetjening af sundhedshuset Baggrund I dagsordenspunkt om trafikbestilling 2017 indstiller forvaltningen, at der indgås aftale med Movia

Læs mere

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590 Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober 2014 J.nr. 14/7590 Forslaget har været i offentlig høring fra den 12. november 2014 til den 7. januar 2015 Den 8. januar 2015 var der

Læs mere

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Ref Faxe Kommune Version V1 Dato

Læs mere

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP REITAN EJENDOMSUDVIKLING AS ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1 Baggrund Reitan

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22.

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22. UDKAST Gladsaxe Kommune Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium NOTAT 22. april 2009 SB/uvh 0 Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at forbedre trygheden i det firbenede

Læs mere

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ Projekt Boligområde mellem Toftegårdsvej og Elgårdsmindestien Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. 1 Dato 2017-06-12 Til Fra Skanderborg Kommune Michael Wolf

Læs mere

Bilag 8 - Notat vedrørende behovet for ændrede parkeringsnormer

Bilag 8 - Notat vedrørende behovet for ændrede parkeringsnormer KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Bilag 8 - Notat vedrørende behovet for ændrede parkeringsnormer Baggrund Der er fastsat normer for bilparkering i kommuneplanen. Kommuneplannormerne

Læs mere

Udmyntning af midler under handlingsplanen for fodgængere og cyklister prioritering mellem fire strækninger

Udmyntning af midler under handlingsplanen for fodgængere og cyklister prioritering mellem fire strækninger Udmyntning af midler under handlingsplanen for fodgængere og cyklister prioritering mellem fire strækninger 15. april 2016 Teknik og Miljø Vej Tlf. 46 11 23 04 KITK@rudersdal.dk Sagsnr.: 2016-686 På Miljø-

Læs mere

HOLBÆK HAVE INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Grundtrafik Biltrafik Lastbiltrafik Cykeltrafik 6. 3 Nygenereret trafik 7

HOLBÆK HAVE INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Grundtrafik Biltrafik Lastbiltrafik Cykeltrafik 6. 3 Nygenereret trafik 7 HOLBÆK HAVE TRAFIKANALYSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 3 2 Grundtrafik 5 2.1 Biltrafik 5 2.2 Lastbiltrafik

Læs mere

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev Haderslev Kommune Acadreafdeling Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 21. december 200910 Sagsident: 08/27575 Sagsbehandler: Majken Kobbelgaard

Læs mere

Tre vejforbindelser i Tingbjerg

Tre vejforbindelser i Tingbjerg Tre vejforbindelser i Tingbjerg Skitseprojekt Opgavebeskrivelse 24.11.2015 Tre vejforbindelser i Tingbjerg Opgavebeskrivelse Side 1 af 5 1. Generel information I indbydes hermed til at deltage i udbud

Læs mere

JULI 2018 HOLBÆK KOMMUNE SKOLEANKOMSTANALYSE TØLLØSE

JULI 2018 HOLBÆK KOMMUNE SKOLEANKOMSTANALYSE TØLLØSE JULI 2018 HOLBÆK KOMMUNE SKOLEANKOMSTANALYSE TØLLØSE 2 INDHOLD Trafiksituationen på ankomstarealerne til mange skoler er ofte kaotisk i minutterne op til, at der ringes ind til første time. Via droneoptagelser

Læs mere

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter.

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter. NOTAT Projekt Evaluering af 2 minus 1 vej på Stumpedyssevej Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-12-20 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Kopi til Charlotte Skov 1. Evaluering af 2 minus

Læs mere

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen VIA TRAFIK København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen UDKAST Oktober 2004 2 Indhold Indledning 2 Biltrafik 4 Parkering 5 Let trafik 6 Beplantning 7 Trafiksaneringsplan

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole

Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer:

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer: Notat Vedrørende: Notat om forbedrede vejadgange til Østervangsskolen Sagsnavn: Prioritering af midler i 2016 - Mobilitetspulje, anlæg af cykelstier samt sikre skoleveje m.m. Sagsnummer: 05.13.10-P20-23-15

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA ULBA RLHA

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA ULBA RLHA REBILD KOMMUNE HOBROVEJ I STØVRING TRAFIKSIKKERHEDSVURDERING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1 Trafikgrundlag

Læs mere

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området.

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området. NOTAT Projekt Ombygning af krydset Søvej Rolighedsvej i Ringe Kunde Faaborg Midtfyn Kommune Notat nr. 2 Dato 29. juni 2012 Fra Erik Gersdorff Stilling 1. Baggrund Faaborg Midtfyn Kommune har i en trafiksikkerhedsrevision,

Læs mere

Rødovre Kommune. Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag. Notat Udgave

Rødovre Kommune. Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag. Notat Udgave Notat Udgave 5 05.04.2018 Rødovre Kommune Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag Valentin Trafikplanlægning ApS Telefon: 51 95 55 51 E-mail: info@valentintrafik.dk www.valentintrafik.dk

Læs mere

Vurdering af butiksplacering ved Kattegatvej

Vurdering af butiksplacering ved Kattegatvej Skagen Kommune Vurdering af butiksplacering ved Kattegatvej Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 wwwcowidk 1 Baggrund Kommuneplanen

Læs mere

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer:

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer: Notat Vedrørende: Notat om forbedrede vejadgange til Østervangsskolen Sagsnavn: Prioritering af midler i 2016 - Mobilitetspulje, anlæg af cykelstier samt sikre skoleveje m.m. Sagsnummer: 05.13.10-P20-23-15

Læs mere

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk NOTAT Projekt Skolevejsundersøgelser i Aarhus Kommune Kunde Aarhus Kommune Notat nr. 33. Møllevangskolen Dato 2011.03.23 Deltagere Majbritt Jensen Møllevangskolen Anne Vinter Trafik & Veje, Aarhus Kommune

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Uhre Friskole

Skolevejsanalyse 2013 Uhre Friskole Skolevejsanalyse 2013 Uhre Friskole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Beboerforslag - Campus Trafik

Beboerforslag - Campus Trafik Beboerforslag - Campus Trafik Udarbejdet til: Center for Natur, Miljø og Fritid (CNMF), Bornholms Regionskommune Udarbejdet af: Beboergruppe fra Kalmarvej, Malmøvej og Ystadvej på baggrund af beboermøde

Læs mere

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO 1 Indledning... 3 2 Problemstillinger... 5 3 Trafiktal... 9 4 Løsningsforslag... 11 4.1 Løsningsforslag 1... 11 4.2 Løsningsforslag

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest. Hørsholm Kommune. Trafikanalyse.

Indholdsfortegnelse. Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest. Hørsholm Kommune. Trafikanalyse. Hørsholm Kommune Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest Trafikanalyse COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

UDKAST. Ejerforeningen Terrassehaven. Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering

UDKAST. Ejerforeningen Terrassehaven. Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering UDKAST Ejerforeningen Terrassehaven Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering NOTAT 7. juli 2017 ph Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 1 2 Området... 2 3 Institutionens trafik... 3 4

Læs mere

UDKAST. Vordingborg Kommune. Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat. NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO

UDKAST. Vordingborg Kommune. Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat. NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO UDKAST Vordingborg Kommune Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1 Buslinjer... 4 2.2 Trafikafvikling

Læs mere

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej Tillæg til notatet r i byerne I dette tillæg til notatet r i byerne er følgende veje blevet vurderet: Frederikssund: - Færgevej - Byvej - Ådalsvej - Strandvangen - Marbækvej Skibby: - Selsøvej - Skuldelevvej

Læs mere

Fastsættelse af parkeringsdækning for biler i forslag til lokalplan for Femøren St.

Fastsættelse af parkeringsdækning for biler i forslag til lokalplan for Femøren St. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 6. april 2018 Bilag 5 - Parkeringsnotat Fastsættelse af parkeringsdækning for biler i forslag til lokalplan for Femøren St. I det

Læs mere

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering NOTAT September 2017 IH/UVH/BRJ 1 Indledning... 3 2 Baggrund... 3 3 Proces... 3 4 Trafikale forhold i området... 6 4.1 Biltrafik... 6 4.2 Stinet omkring

Læs mere

Anbefalede skoleruter. Introduktion og inspiration

Anbefalede skoleruter. Introduktion og inspiration Anbefalede skoleruter Introduktion og inspiration Præsentation - Hvad er en anbefalet skolerute? - Hvornår kan metoden benyttes? - Hvilke kriterier benyttes? - Hvordan sikres gode skoleruter til alle?

Læs mere

RØDEKRO SKOLECYKELBY Helhedsplan. Aabenraa Kommune

RØDEKRO SKOLECYKELBY Helhedsplan. Aabenraa Kommune RØDEKRO SKOLECYKELBY Helhedsplan Aabenraa Kommune August 2017 1 Indhold A Adgang til skolen fra Rise samt krydsning af jernbanen mod syd 4 B Trafiksanering af Hærvejen 5 C Krydsning af Østergade 6 D Øvrige

Læs mere

I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni om ekspropriation til etablering af en sti.

I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni om ekspropriation til etablering af en sti. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. februar 2013 12/10831 EKSPROPRIATION TIL ETABLERING AF STI I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni 2012 1 om ekspropriation

Læs mere

Arbejdspapir fremtidens skolevæsen. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C

Arbejdspapir fremtidens skolevæsen. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C Arbejdspapir fremtidens skolevæsen Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C www.randers.dk Trafikale forhold Økonomi Der er i forslaget til ny skolestruktur afsat i alt 4 mio. kr.

Læs mere

Viborg, den 14. marts Indsigelse til lokalplanforslag nr. 372, Institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg.

Viborg, den 14. marts Indsigelse til lokalplanforslag nr. 372, Institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg. Nr. 1 Viborg, den 14. marts 2010 Viborg kommune Teknik- og Miljø Plan Sct. Mogens Gade 3 8800 Viborg Indsigelse til lokalplanforslag nr. 372, Institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg. Som ejer af ejendommen

Læs mere

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB 1 Indledning NOTAT 24. maj 2017 SB Dragør Kommune har bedt Via Trafik om at undersøge, hvordan krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej mest hensigtsmæssigt kan ombygges, herunder udarbejde anlægsoverslag

Læs mere

1 Baggrund. 2 Hvidbrovej. Albertslund kommune Genopretning - Hvidbrovej Vejbump. Notat

1 Baggrund. 2 Hvidbrovej. Albertslund kommune Genopretning - Hvidbrovej Vejbump. Notat 30. oktober 2018 Notat Albertslund kommune Genopretning - Hvidbrovej Vejbump Projekt nr.: 10400746 Dokument nr.: 1230125828 Version 1 Udarbejdet af MARF Kontrolleret af ACH Godkendt af BRH 1 Baggrund Nærværende

Læs mere

Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer i Aarhus Kommune

Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer i Aarhus Kommune Bilag 3 Fra Teknik og Miljø Dato 12-12-2017 Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer i Aarhus Kommune Indhold 1 Formål 2 Anvendelsesområde 3 Zoneinddeling 4 Parkeringsarealers størrelse m.m. 5 Parkeringsarealers

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Trafikale konsekvenser ved udbygning af Aalborg Sygehus Syd. Region Nordjylland. Teknisk notat

Indholdsfortegnelse. Trafikale konsekvenser ved udbygning af Aalborg Sygehus Syd. Region Nordjylland. Teknisk notat Region Nordjylland Trafikale konsekvenser ved udbygning af Aalborg Sygehus Syd Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 www.cowi.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG INDHOLD. 1 Indledning, baggrund. 1 Indledning, baggrund 1. 2 Eksisterende forhold og problemstillinger 2

VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG INDHOLD. 1 Indledning, baggrund. 1 Indledning, baggrund 1. 2 Eksisterende forhold og problemstillinger 2 RINGKØBING SKJERN KOMMUNE VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk FORSLAG TIL ÆNDRINGER INDHOLD 1 Indledning, baggrund

Læs mere

Bæredygtig trafik i Køge Kyst

Bæredygtig trafik i Køge Kyst 1 Bæredygtig trafik i Køge Kyst Vejforum 2011, 8. December Erik Basse Kristensen Illustration: Vandkunsten Agenda 2 Baggrund Lidt om eksisterende forhold Udfordringer Biltrafik og parkering Lette trafikanter

Læs mere

Administrativ indstilling

Administrativ indstilling Sagsnummer: 17/12489 Valg af endelig linieføring - Cykelsti syd om Askov (C) Administrativ indstilling Chef for Teknik & Miljø Peter Hansen indstiller, at Teknik & Miljø arbejder videre med linjeføringen

Læs mere

Forbedring af cykelforhold omkring Åvangsskolen, Søndermarksskolen og Hans Rømer Skolen

Forbedring af cykelforhold omkring Åvangsskolen, Søndermarksskolen og Hans Rømer Skolen NOTAT Modtagere: Teknik- og økonomidirektøren Bornholms Regionskommune Teknik og Miljø Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge CVR: 26 69 63 48 4. august 2017 J. nr. XXX Forbedring af cykelforhold omkring Åvangsskolen,

Læs mere

TRAFIKNOTAT. 1. Baggrund

TRAFIKNOTAT. 1. Baggrund TRAFIKNOTAT Job GF Gimle Client HOFOR Memo no. 02 Date November 2018 To From Projektleder Claus Mouritsen, HOFOR Rambøll 1. Baggrund I samarbejde med HOFOR har en række grundejerforeninger i Københavns

Læs mere

Hverken Kingosgade eller Alhambravej er udpeget som særligt uheldsbelastede strækninger.

Hverken Kingosgade eller Alhambravej er udpeget som særligt uheldsbelastede strækninger. Notat 13. november 2013 Dok.nr.: 2013/0012340-2 Løsningsforslag for etablering af cykelstier på Kingosgade og bravej By- og Miljøområdet Vej- og Parkafdelingen Rådhuset Kingosgade og Alhambravej er begge

Læs mere

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune Projekt: Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering. Dato: 09-01-2019 Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune 1. Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering.

Læs mere

Vurdering af cyklisters forhold på Gl. Hareskovvej og trafik på Rolighedsvej ifm ny dagligvarebutik i Hareskovby

Vurdering af cyklisters forhold på Gl. Hareskovvej og trafik på Rolighedsvej ifm ny dagligvarebutik i Hareskovby Reitan Ejendomsudvikling Vurdering af cyklisters forhold på Gl Hareskovvej og trafik på Rolighedsvej ifm ny dagligvarebutik i Hareskovby COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36

Læs mere

FORSLAG TIL TRAFIKPLAN FOR KALUNDBORG BYMIDTE

FORSLAG TIL TRAFIKPLAN FOR KALUNDBORG BYMIDTE Til Kalundborg kommune Dokumenttype Notat Dato Juni 2010 Bilag til Trafiksikkerhedsplanen for Kalundborg Kommune FORSLAG TIL TRAFIKPLAN FOR KALUNDBORG BYMIDTE FORSLAG TIL TRAFIKPLAN FOR KALUNDBORG BYMIDTE

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Ejstrupholm Skole

Skolevejsanalyse 2013 Ejstrupholm Skole Skolevejsanalyse 2013 Ejstrupholm Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Sammenlægning af skoler på Amager - Trafikale forhold

Sammenlægning af skoler på Amager - Trafikale forhold Sammenlægning af skoler på Amager - Trafikale forhold November 2010 Bo Mikkelsen Center for Trafik, Trafiksikkerhed, sikre Skoleveje Oversigt Generelle trafikale konsekvenser Sikre Skoleveje Programmet

Læs mere

Udbygning af den kollektive trafik i København

Udbygning af den kollektive trafik i København Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Forslag til opgradering af Langmarksvej

Forslag til opgradering af Langmarksvej Forslag til opgradering af Langmarksvej Forord Horsens vokser år for år, og det betyder flere biler på vores veje. For at vejnettet ikke skal sande til, vedtog Horsens Byråd i 2017 en ambitiøs trafikplan,

Læs mere

Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler parkeret langs Bygade og der er kun ét fortov langs Bygade.

Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler parkeret langs Bygade og der er kun ét fortov langs Bygade. Tørring Elevtal: ca. 450. Klassetrin: 0. til 10. Lavet registreringer 12 steder ved den gennemførte besigtigelse. Se mere i Trafiksikkerhedsplan 2013 17 Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Hyldgårdsskolen

Skolevejsanalyse 2013 Hyldgårdsskolen Skolevejsanalyse 2013 Hyldgårdsskolen Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Hverken Kingosgade eller Alhambravej er udpeget som særligt uheldsbelastede strækninger.

Hverken Kingosgade eller Alhambravej er udpeget som særligt uheldsbelastede strækninger. Notat 13. november 2013 Dok.nr.: 2013/0012340-2 Løsningsforslag for etablering af cykelstier på Kingosgade og bravej By- og Miljøområdet Vej- og Parkafdelingen Rådhuset Kingosgade og Alhambravej er begge

Læs mere

Cykelstiplan 2015. Indledning

Cykelstiplan 2015. Indledning Cykelstiplan 2015 En del af trafikplan 2015 Indledning Kommunale mål På landsplan er der i følge Transportvaneundersøgelsen 1992-2013 tendens til et generelt fald i cykelandelen af alle ture. I modsætning

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen

Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Den trafikale vurdering omfatter:

Den trafikale vurdering omfatter: UDKAST Rema 1000 Butik på Bagsværd Hovedgade Trafikal vurdering NOTAT 8. februar 2007 JVL/psa 1 Indledning Rema 1000 overvejer at etablere en butik og syv boliger på Bagsværd Hovedgade ved krydset med

Læs mere

Teknisk notat. Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet trafikal effekt af nyt butiksområde. Vedlagt : Kopi til :

Teknisk notat. Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet trafikal effekt af nyt butiksområde. Vedlagt : Kopi til : Teknisk notat Grontmij Carl Bro A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet

Læs mere

Brådalvej. Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse. Trafiksikkerhedsrevision Trin 1. google

Brådalvej. Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse. Trafiksikkerhedsrevision Trin 1. google Brådalvej Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse Trafiksikkerhedsrevision Trin 1 google Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 19.02.2014 Version: 01 Projekt nr.: 6011-006 MOE A/S Åboulevarden 22 DK-8000 Aarhus

Læs mere

Trafikale forhold ved 3 skoler

Trafikale forhold ved 3 skoler Vedrørende: Trafikale forhold ved Kristrup Skole, Søndermarkskolen og Vestervangsskolen Sagsnavn: Ny skolestruktur. Trafikale forhold ved Kristrup Skole, Søndermarkskolen og Vestervangsskolen Sagsnummer:

Læs mere

AALBORG CYKELBY. Nordjyske Planlæggere 21/1-2010. Civilingeniør. Malene Kofod Nielsen. Teknik- og Miljøforvaltningen

AALBORG CYKELBY. Nordjyske Planlæggere 21/1-2010. Civilingeniør. Malene Kofod Nielsen. Teknik- og Miljøforvaltningen AALBORG CYKELBY Nordjyske Planlæggere 21/1-2010 Civilingeniør Malene Kofod Nielsen Teknik- og Miljøforvaltningen Fakta for Aalborg 196.000 indbyggere 1.144 km2 450 km cykelsti StorAalborg: 120.000 indbyggere

Læs mere

Ved parkeringspladsen på Lunavej er der for få pladser og derudover er der manglende respekt for skiltning.

Ved parkeringspladsen på Lunavej er der for få pladser og derudover er der manglende respekt for skiltning. Lavet registreringer 4 steder ved den gennemførte besigtigelse. Se mere i Trafiksikkerhedsplan 2013 17 Elevtal: ca. 650. Klassetrin: 0. til 9 + centerbørn. Aflevering af skoleelever med bus og taxa er

Læs mere

Konsekvensanalyse af trafikale påvirkninger på vejnettet omkring Kornmarksvej 25

Konsekvensanalyse af trafikale påvirkninger på vejnettet omkring Kornmarksvej 25 Notat Dato: 13.12.2016 Projekt nr.: 1006456 T: +45 2429 4987 E: bklh@moe.dk Projekt: Etablering af dagligvarebutik på Kornmarksvej 25 Emne: Notat nr.: 001 Konsekvensanalyse af trafikale påvirkninger på

Læs mere

C y k e l p a r k e r i n g

C y k e l p a r k e r i n g C y k e l p a r k e r i n g B a n e g å r d s o m r å d e t, J a n u a r 2 0 0 4 BILAG 9 S T A D S A R K I T E K T E N S K O N T O R P R O J E K T A F D E L I N G E N M A G I S T R A T E N S 2. A F D E

Læs mere

Projekt 13 Nyt tværsnit Teglovnsvej forudsætninger

Projekt 13 Nyt tværsnit Teglovnsvej forudsætninger COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Ringsted Kommune Projekt 13 Nyt tværsnit Teglovnsvej forudsætninger (Læses sammen med tegning A020320-SK-13-1, A020320-

Læs mere

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge BILAG 1 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 18-04-2016 Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge I vedlagte liste er trafiksikkerhedsprojekterne oplistet i prioriteret rækkefølge (højest prioriterede)

Læs mere

Arbejde-Bolig-Cykel-Projektet i Aalborg Kommune Civilingeniør Henrik Nyrup, Aalborg Kommune.

Arbejde-Bolig-Cykel-Projektet i Aalborg Kommune Civilingeniør Henrik Nyrup, Aalborg Kommune. Arbejde-Bolig-Cykel-Projektet i Aalborg Kommune Civilingeniør Henrik Nyrup, Aalborg Kommune. Aalborg Kommune har i en årrække fokuseret på at fremme den bæredygtige transport - herunder forholdene for

Læs mere

Notat om vejforhold og parkering, Fischers Plads

Notat om vejforhold og parkering, Fischers Plads Bilag nr. 5 til Økonomiudvalgets møde den 16. oktober 2011 Notat om vejforhold og parkering, Fischers Plads Vejforhold Der er udarbejdet en trafikvurdering for Fischers Plads (bilag nr. 4) for at undersøge,

Læs mere

Parkeringsnorm for Haderslev Kommune. Indledning. Kommunens hjemmel. Parkeringsnorm

Parkeringsnorm for Haderslev Kommune. Indledning. Kommunens hjemmel. Parkeringsnorm Parkeringsnorm Haderslev Kommune Teknik og Miljø Vej og Trafik Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 23 00 Fax 74 34 23 34 www.haderslev.dk 23. september 2013 Sagsident:13/17781 Sagsbehandler: Per Fogh

Læs mere

Af kommissorium for reduktion af trængsel og luftforurening samt modernisering af infrastrukturen i hovedstadsområdet fremgår det, at:

Af kommissorium for reduktion af trængsel og luftforurening samt modernisering af infrastrukturen i hovedstadsområdet fremgår det, at: NOTAT Dato J. nr. 15. august 2012 2012-2131 Beskrivelse af fælles projektbeskrivelser og vurderinger af løsningsforslag Af kommissorium for reduktion af trængsel og luftforurening samt modernisering af

Læs mere

Skolen på La Cours Vej Løsningsforslag til forbedringer af trafiksikkerhed og skolezone

Skolen på La Cours Vej Løsningsforslag til forbedringer af trafiksikkerhed og skolezone Skolen på Løsningsforslag til forbedringer af trafiksikkerhed og skolezone Indledning Løsningsforslagene på de følgende sider tager afsæt i de problematikker, som er blevet udpeget i forbindelse med skolevejsanalysen

Læs mere

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet Istedgade Reverdilsgade Stampesgade Tietgensgade Notat Dato: 24.04.2018 Projekt nr.: 1008314 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Cykelparkering i Reventlowsgade Emne: Trafikale konsekvenser Notat

Læs mere

FEBRUAR 2015 AARHUS KOMMUNE TRAFIK OG VEJADGANG TEKNISK NOTAT

FEBRUAR 2015 AARHUS KOMMUNE TRAFIK OG VEJADGANG TEKNISK NOTAT FEBRUAR 201 AARHUS KOMMUNE TRAFIK OG VEJADGANG TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 3 9000 Aalborg TLF +4 6 40 00 00 FAX +4 6 40 99 99 WWW cowi.dk FEBRUAR 201 AARHUS KOMMUNE TRAFIKALE FORHOLD TEKNISK

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Ikast Vestre Skole

Skolevejsanalyse 2013 Ikast Vestre Skole Skolevejsanalyse 2013 Ikast Vestre Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Teknik og Miljø Dorthe Fogh Monrad November 2015 Teknisk bilag: Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Områdets bebyggelse skal fremtræde som tæt-lav/etage bebyggelse,

Læs mere

Parkeringsnorm for Sorø Kommune

Parkeringsnorm for Sorø Kommune Parkeringsnorm for Sorø Kommune Forord P-normen indeholder retningslinjer for administration af bestemmelserne vedrørende parkeringsarealer. P-normen for Sorø Kommune er et vigtigt element til at sikre,

Læs mere

Retningslinjer for anlæg af parkerings-arealer på Bornholm

Retningslinjer for anlæg af parkerings-arealer på Bornholm Retningslinjer for anlæg af parkerings-arealer på Bornholm Vedtaget af kommunalbestyrelsen Den 19. februar 2009 Revideret 2011 jf. Kommuneplan 2009 Titel: Journalnummer: 05.09.06-0001 Tekst og fotos: Produktion:

Læs mere

SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS

SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS FURESØ KOMMUNE SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE AF SØNDERGÅRDSKVARTERET ADRESSE COWI A/S Parallelvej

Læs mere

HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1

HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1 RANDERS KOMMUNE HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund Randers Kommune har gennem flere år haft

Læs mere