Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for fritidsundervisere Sæson OV1_Kvadrat_R D

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for fritidsundervisere Sæson 2013 2014. OV1_Kvadrat_R D"

Transkript

1 Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet Info for fritidsundervisere Sæson OV1_Kvadrat_R D

2 Velkommen Du sidder nu med Ungdomsskolens personalefolder for fritidsundervisere. I denne folder finder du alle de informationer, vi finder nødvendige for dig at vide. Skulle du have spørgsmål, når du er færdig med at læse folderen, er du meget velkommen til at kontakte til en af os. Med håbet om et godt samarbejde... Mikkel Villadsen Michael Christensen John Madsen Viceungdomsskoleinspektør Afdelingsleder, Christiansfeld Viceungdomsskoleinspektør Tlf.: Tlf.: Tlf.: Mail: mivi@kolding.dk Mail: micc@kolding.dk Mail: johm@kolding.dk

3 Undervisningsrelateret information Undervisningens formål Det skal være en oplevelse og sjovt at lære. Ungdomsskolen vil give unge glæden ved at lære og lysten til at udvikle sig. Det øger trivsel og motivation det skaber læring! Ungdomsskolens målsætning er at arbejde med en forståelse af læring, der rækker ud over tilegnelsen af kundskaber og færdigheder - et læringsbegreb der kan matche det moderne kompetencebegreb. Kompetencer som ungdomsskolen tillægger betydning Faglig dygtiggørelse i en bred vifte af fagområder; f.eks. design & kreativ, musik & dans, sport & outdoor, sprog & skolefag, motor & knallert, it & medier, mad & livsstil. Personlig udvikling; fx selvstændighed, refleksion, omstillingsparathed, kreativitet, initiativ, fleksibilitet, ansvarlighed, lære at lære, motivation, holdninger Demokratiske evner; fx almen dannelse, respekt, tolerance, samarbejdsevner, kommunikation, integration, empati Ungdomsskolen forventer du altid møder forberedt - og i god tid - til din undervisning. Husk at du er rollemodel for de unge. Undervisningssteder Undervisningen i Ungdomsskolen foregår på flere forskellige steder. Ungdomsskolen Kolding har sekretariat på C. F. Tietgensvej 7C, men undervisningen kan finde sted i Ungdomsskolens egne lokaler på C. F. Tietgensvej 7C, på Fabriksvej 22, i Vamdrup, i Christiansfeld samt på folkeskolerne og andre steder. Holdmappen Ved sæsonstart har din leder udfærdiget en holdmappe, der indeholder mødeliste, undervisningsplan, kalender, huskeliste og evalueringsark. Denne mappe medbringes til undervisning og i løbet af aftenen kommer en fra kontoret forbi for at hente den udfyldte mappe. Hvis du ønsker kopi af mødelisten, undervisningsplanen eller andet fra mappen, skal du selv tage det. Mødelister Mødelisten er en del af holdmappen, og ligger klar i denne, når du møder til undervisning. Mødelisten skal gennemgås, og der skrives et X ud for eleven, hvis han/hun har deltaget i undervisningen samme aften. Det vigtigt, at du kontrollerer, at kontoret har korrekte oplysninger på eleverne - adresse, telefonnummer hjem og evt. mobilnummer.

4 Hvis elever ikke møder op til undervisningen tjekkes på kontoret, om der er afbud fra eleven. Hvis dette er tilfældet, noteres dette med et A. Elever, der ikke har meldt afbud, kontaktes af kontoret pr. telefon i pausen. På mødelisten noteres dette med et R. Elever, der gentagne gange ikke møder op til undervisning, skal din leder have en snak med, om det er relevant, at de er tilmeldt holdet. Husk altid at ajourføre mødelisten og efterfølgende at aflevere denne tilbage på kontoret. De første uger har vi gennem de sidste par år oplevet en del flytten rundt blandt holdene, og derfor er alle mødelisterne midlertidige. Det sker også oftere og oftere, at der kommer nye tilmeldinger til holdene i løbet af de første uger. Når du har fået bekræftet, at dit hold kører efter planen, udskriver kontoret en endelig mødeliste med aktivitetsdatoer. Hver måned udskrives en ny mødeliste til holdet - og det er vigtigt at du opdaterer den med eventuelle nye mobiltelefonnumre. Bemærk: Det er den førte mødeliste, der danner udgangspunkt for lønudbetalingen, så sørg altid for at listen er up to date.

5 Undervisningsplan Forslag til aktiviteter Undervisningsplanen bygger på vores 3 hovedformål med undervisningen; faglig dygtiggørelse, personlig udvikling og demokratiske evner. Undervisningsplanen kan downloades fra under punktet For personale. Undervisningsplanen skal udfyldes og mailes/afleveres til Mikkel, John eller Michael. Den første undervisningsaften Icebreaker Ideer til at byde isen Mange at eleverne kommer på Ungdomsskolen uden at kende alle de andre på holdet. Derfor vil det være en rigtig god idé starte første undervisningsaften med en præsentation af hinanden evt. med en eller anden aktivitet som Ice-breaker. Her er forslag til lege som kan være med til at bryde isen i begyndelsen af en aktivitet. Eleverne vil nok rynke på næsen over at de skal lege, men de vil for det meste synes, at det er rigtig sjovt, når først de er kommet i gang. Vær opmærksom på at lege har forskellige egenskaber: nogle opbygger koncentration i gruppen, andre tilliden eller kendskabet til hinanden blandt deltagerne. Overvej eventuelt først hvad du ønsker at opnå med den enkelte leg. 1. Spørgeleg Lad eleverne gå sammen to og to. De skal danne par med den person de kender mindst på holdet. Begge parter må stille den anden tre spørgsmål om noget som de ikke ved om den anden emnet og hvor intimt spørgsmålet er, bestemmer de selv. Når alle par har spurgt hinanden om tre ting, samles de i mindre grupper i en kreds. Hver elev præsenterer sig som den kammerat vedkommende lige har dannet par med: Hej, jeg hedder Emma. Jeg kan godt lide katte, jeg har haft to kærester, og min bedste ferie var da jeg var i Italien. Legen er en enkel og god måde at få noget at vide om hinanden på. 2. Hvad er din yndlings? Eleverne skal medbringe deres yndlingsting inden for forskellige kategorier: fx en cd, plakat, slik, foto af god ven/ kæreste/ familiemedlem, billede af idol osv. Alle ting lægges i en kasse med et klæde over uden at deltagerne forinden har vist hinanden, hvad de har medbragt. Eleverne skiftes til at tage en ting fra kassen og parre den med en af personerne i gruppen. Hvis ting og person hører sammen, skal eleven der ejer tingen, fortælle hvorfor hun/han har valgt den. Har nogen glemt at tage ting med, skrives de i stedet på en lap papir som lægges i kassen. Legen er en god og sjov måde at få kendskab til hinandens smag og drømme.

6 3. Tillidsleg Del holdet i grupper. Hver gruppe danner en cirkel, hvor alle står skulder mod skulder. En elev kommer ind i midten med bind for øjnene. Vedkommende skal stå med armene ned langs siden, benene samlet og gøre sig fuldkommen stiv i kroppen. Alle i rundkredsen skubber blidt til eleven som nu falder fra side til side i kredsen. Alle skal prøve at være i centrum. Legen styrker koncentrationen hos den enkelte, tilliden til de andre og sammenholdet i gruppen. Deltagerbetaling Som udgangspunkt er undervisningen i Ungdomsskolen gratis for eleverne. Ungdomsskolen har afsat ca. kr. 125,00 pr. elev til undervisningsmaterialer. Det er vigtigt at alle er koncentrerede og blide, så eleven i midten ikke føler sig utryg. Er vedkommende meget tryg, kan I udvide cirklen lidt så han/hun falder lidt længere ud til siderne. Er en elev til gengæld meget nervøs, kan cirklen gøres lille så personen næsten ikke svajer. Nogle fag har dog aktiviteter, hvor elever laver ting, som overstiger dette beløb. I fag, hvor dette er tilfældet, kontaktes Mikkel, John eller Michael. Du skal derfor være god til at vurdere budgetomfang for eleverne, og bør i hver enkelt tilfælde vurdere, om der skal indhentes forældreaccept.

7 Materialer Forældreunderskrift Hvis du låner materialer til aktiviteter, så skal disse lånes gennem vores bibliotekssystem, der hedder Dantek. Du finder link til Dantek på under punktet For personale. Til alle aktiviteter der går ud over den normale undervisning, skal der altid indhentes forældreunderskrift på elevens deltagelse og at forældrene er bekendte med de gældende forsikringsvilkår, Ture og bookning af busser Ungdomsskolen er entreprenør på mange ture i løbet af året, alle med vidt forskellige økonomiske udgangspunkter og pædagogiske mål. Når du skal på tur med elever, skal du kontakte kontoret i god tid, således vi sammen kan vurdere, om der bør være elevbetalinger. Ungdomsskolen har et antal busser der kan benyttes efter aftale med din leder. Busserne bookes i god tid, da vi er mange, der benytter dem. Personaleinstruktion vedrørende transport af elever kan findes på under punktet For personale. Denne instruks skal overholdes. Personaleinstruktion vedrørende ture kan findes på under punktet For personale. Denne instruks skal overholdes. Personaleinstruktion vedrørende rejser kan også findes på under punktet For personale. Denne instruks skal overholdes. Konflikter Vi forventer alle fritidsundervisere agerer, hvis man er vidne til en konflikt. Alle arbejder ud fra de tre trin. Første trin: Irettesættelse af eleven. Andet trin: Samtale med eleven under fire øjne. Tredje trin: Hjemsendelse og din leder orienteres. Før tredje trin effektueres kontakter underviseren sin leder (uden elev) og orienterer om situationen. Hvis eleven sendes hjem, kontaktes forældrene af en fra kontoret.

8 Lærermøder og pædagogiske dage Der afholdes altid et opstartsmøde for alle ansatte i Ungdomsskolen umiddelbart før sæsonstart. Her deltager alle fritidsundervisere også. Til opstartsmødet vil der være generel information om Ungdomsskolen og andre praktiske informationer om den kommende sæson. Det er vigtigt, at du deltager i opstartsmødet. Desuden vil der i løbet af sæsonen blive afholdt mindst et fællesmøde for alle fritidsundervisere, hvor man er forpligtiget til at deltage. Indkøb Al fakturering SKAL foregå elektronisk. For at fakturaerne skal kunne finde rundt i systemet er hver afdeling/ institution udstyret med sit eget EAN-nummer. Det er et nummer, der svarer til en adresse. Dette betyder at du, når du handler, skal oplyse, at kommunen skal have elektronisk faktura skal oplyse ungdomsskolens EAN-nummere, som er: (Kolding), (Afd. Christiansfeld) eller (Afd. Vamdrup) skal oplyse dit navn og hvilket hold, der er købt til. skal oplyse et rekvisitions/ordrenummer (fås på kontoret af Mette, Michael, John eller Mikkel, inden du handler) Det er vigtigt, at alle disse oplysninger fremgår af den regning, som kommunen modtager elektronisk. Enkelte leverandører kræver desuden, at du medbringer en indkøbsrekvisition, som du skal hente på sekretariatet eller hos din leder, inden du handler. Du SKAL også gøre din leder opmærksom på, at du har handlet hos

9 leverandøren, og at en regning må forventes. Du har sikkert fået en følgeseddel med, som du blot afleverer til din nærmeste leder, så han/hun kan godkende indkøbet. Ungdomsskolen har ikke længere en udlægskasse, hvor du kan få godtgjort dine kontante udlæg. Derfor skal kontantkøb undgås. Hvis du har problemer med dette, henvender du dig til din leder. Løninformation Mødeliste danner også grundlag for lønudbetalingen - og det er derfor vigtigt, at listen er ført korrekt hver gang. Du kan se de aktuelle lønsatser på Undervisningsløn - gives for undervisning af elever - det vil sige, når du har direkte kontakt med eleverne på holdet. Lønnen er væsentligt højere end arbejdstimelønnen, idet der i lønnen er kompenseret for 42 minutter til forberedelse, klargøring og oprydning pr. undervisningstime. Pauseløn - gives automatisk for hver lektion, der undervises. Pauselønnen er den samme som arbejdslønnen, og der knyttes automatisk 10 min. pausetid til hver lektion á 45 min. Lønudbetaling Lønsedlen udstedes af Kolding Kommune, og lønnen er til rådighed den 17. i hver måned. Vi indberetter antallet af timer, der skal udbetales til hver medarbejder. Lønsedler sendes kun ud elektronisk. Du skal derfor være tilmeldt for at få en lønseddel Feriepenge Til alle timeansatte - ansatte med under 8 timers gennemsnitlig arbejdstid - optjenes feriepenge efter gældende regler. Det er Kolding Kommune, der holder styr på feriepengeregnskabet. Derfor vil du modtage en opgørelse fra Kolding Kommune i begyndelsen af det nye år. Såfremt det samlede feriepengebeløb ved årets udgang er mindre end kr ,- bliver de automatisk udbetalt - og du får derfor ikke et feriekort fra Kolding Kommune Arbejdsløn - gives for andet arbejde i forbindelse med arrangementer, ture eller lignende. Antallet af arbejdstimer i forbindelse med et arrangement skal være aftalt med kontoret inden arrangementet. Løn under sygdom Som timelønsansat udbetales ikke løn i forbindelse med sygdom eller aflysning af undervisningen. Såfremt din leder aflyser undervisningen med mindre end 24 timers varsel, vil du dog stadig få din løn udbetalt.

10 Du har dog mulighed for at placere aflyst undervisning på et andet tidspunkt. Løn - arrangementer / ture mv. Inden der med eleverne laves aftaler om weekendarrangementer eller ture med overnatning SKAL der laves en aftale omkring aflønning med Mikkel Villadsen, John Madsen eller Michael Christensen. Sikkerhedsrepræsentant(er) I henhold til Kolding Kommunes sikkerhedsreglement er der oprettet sikkerhedsgrupper på samtlige steder, hvor vi har dagundervisning. Der er for hvert sted valgt en sikkerhedsrepræsentant. Sikkerhedsrepræsentant for Syd og Nord afdelingen er Henrik Hansen, Løn - undervisning Lønnen for fritidsundervisning udbetales som klokketimer af 60 minutter, mens undervisningen som hovedregel afholdes i lektioner af 45 minutters undervisningstid. Til hver lektion (á 45 min.) knyttes automatisk 10 minutters pause. Der kan dog være enkelte hold, hvor lektionslængden er en anden. Er du i tvivl, så spørg dine kolleger eller kontoret. Sygemeldinger Sikkerhedsrepræsentant i Christiansfeld afdelingen er Arly Nymand, Sikkerhedsrepræsentant i Vamdrup afdelingen er Hanne Skov tlf.: / Hjemmeside Alle de informationer du finder i denne folder er også tilgængelige på vores hjemmeside under punktet For personale. Hvis du skal sygemelde dig fra undervisning bedes dette gjort senest samme formiddag kl. 11. til din leder eller til sekretariatet på telefon APV (Arbejds Plads Vurdering) APV mapper er tilgængelige på alle afdelinger. Orientering gives særskilt på de enkelte afdelinger. Brand - instruktion findes på kontoret samt på opslag i hvert klasselokale.

11 Huskeliste 1. Udfyld mødelisten. 2. Der må ikke ryges i arbejdstiden. 3. Eleverne inddrages i undervisningsplanen 4. Vi forventer du møder op i god tid til din undervisning 5. Pauserne bruges sammen med eleverne, gerne i klubben. 6. Der må meget gerne laves én anderledes undervisningsgang eller en tur ud af huset. Dette aftales med din leder. 7. Ekstra undervisning aftales med din leder. 8. Det vil være fint, hvis du kunne tage nogle billeder fra holdet til brug på Kamera kan lånes på kontoret eller i klubben. Billederne sendes til din leder. 9. Den sidste gang skal holdet evalueres. Skema udleveres af MC/MV/JM. Skemaet afleveres på til din leder eller på sekretariatet.

12 LOGO5C_Bånd2-linjerStor_Rød Kontaktinformation Ungdomsskolen Kolding C. F. Tietgensvej 7C, 6000 Kolding Telefon: Hjemmeside: LOGO5C_Bånd2-linjerStor_Rød LOGO5C_Bånd2-linjerStor_Rød CAAD:

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for fritidsundervisere. OV1_Kvadrat_R D

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for fritidsundervisere. OV1_Kvadrat_R D Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet Info for fritidsundervisere OV1_Kvadrat_R D Velkommen Du sidder nu med Ungdomsskolens personalefolder for fritidsundervisere. I denne folder finder du alle de

Læs mere

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for fritidsundervisere August 2016

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for fritidsundervisere August 2016 Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet Info for fritidsundervisere August 2016 Velkommen Du sidder nu med Ungdomsskolens personalefolder for fritidsundervisere. I denne folder finder du alle de informationer,

Læs mere

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for klubmedarbejdere. OV1_Kvadrat_R D

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for klubmedarbejdere. OV1_Kvadrat_R D Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet Info for klubmedarbejdere OV1_Kvadrat_R D Velkommen Du sidder nu med Ungdomsskolen Koldings personalefolder for klub- og ungmedarbejdere. I denne folder finder

Læs mere

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for dagundervisere. OV1_Kvadrat_R D

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for dagundervisere. OV1_Kvadrat_R D Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet Info for dagundervisere OV1_Kvadrat_R D Velkommen Du sidder nu med Ungdomsskolens personalefolder for dagundervisere. I denne folder finder du alle de informationer,

Læs mere

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for klubmedarbejdere Sæson 2013 2014. OV1_Kvadrat_R D

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for klubmedarbejdere Sæson 2013 2014. OV1_Kvadrat_R D Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet Info for klubmedarbejdere Sæson 2013 2014 OV1_Kvadrat_R D Velkommen Du sidder nu med Ungdomsskolen Koldings personalefolder for klub- og ungmedarbejdere. I denne

Læs mere

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for dagundervisere

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for dagundervisere Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet Info for dagundervisere Skoleåret 2013-2014 OV1_Kvadrat_R D Velkommen Du sidder nu med Ungdomsskolens personalefolder for dagundervisere. I denne folder finder

Læs mere

Ny underviser i Ungdomsskolen. Guide til ansættelsen Spørgsmål og svar

Ny underviser i Ungdomsskolen. Guide til ansættelsen Spørgsmål og svar Ny underviser i Ungdomsskolen Guide til ansættelsen Spørgsmål og svar Velkommen til Ungdomsskolen - Ung i Aarhus Syd Tillykke med dit nye job. Vi ser frem til et godt samarbejde med dig, og vi håber, at

Læs mere

Esbjerg Ungdomsskole Information til fritidsundervisere 2018/2019

Esbjerg Ungdomsskole Information til fritidsundervisere 2018/2019 Esbjerg Ungdomsskole Information til fritidsundervisere 2018/2019 Velkommen til informationsfolderen for fritidsundervisere, og velkommen til Ungdomsskolen. Vi er glade og stolte over din interesse! I

Læs mere

Esbjerg Ungdomsskole Information til fritidsundervisere 2017/2018

Esbjerg Ungdomsskole Information til fritidsundervisere 2017/2018 Esbjerg Ungdomsskole Information til fritidsundervisere 2017/2018 Velkommen til informationsfolderen for fritidsundervisere, og velkommen til Ungdomsskolen. Vi er glade og stolte over din interesse! I

Læs mere

Skanderborg Ungdomsskole

Skanderborg Ungdomsskole Medarbejderhåndbog For fritidsundervisningen i Skanderborg Ungdomsskole Revideret 04-09-2015 Skanderborg Ungdomsskole Højvangen 6, 8660 Skanderborg Tlf: 87948794 ungdomsskolen@skanderborg.dk www.skanderborg-ungdomsskole.dk

Læs mere

Ledsager kan anvises anden ledsagelse eller andet forefaldende arbejde.

Ledsager kan anvises anden ledsagelse eller andet forefaldende arbejde. ORIENTERING TIL LEDSAGERE Aflysning af ledsagelse: Hvis en bruger aflyser en ledsagelse mindre end 4 timer før ledsagelsen skulle have fundet sted, er ledsagelsen afmeldt for sent, og man får løn for de

Læs mere

Personaleguide. Kære medarbejder.

Personaleguide. Kære medarbejder. Kære medarbejder. Denne håndbog er til dig som medarbejder i Frederikssund Ungdomsskole. Indholdet kan hjælpe dig til at handle korrekt i alle opgaver og udfordringer du måtte møde, både administrative,

Læs mere

Musikskolen. frivillige undervisningstilbud. Sæson 2015-16. Tilmelding senest 1. juni. af 9

Musikskolen. frivillige undervisningstilbud. Sæson 2015-16. Tilmelding senest 1. juni. af 9 Musikskolen frivillige undervisningstilbud Tilmelding senest 1. juni Sæson 2015-16 af 9 Velkommen Undervisere Kåre Tórður Anette Det er mig en stor glæde, at kunne byde velkommen til en ny sæson i Musikskolen

Læs mere

M I K K E L S M U S I K S K O L E

M I K K E L S M U S I K S K O L E Kære potentielle musiklærer Mange tak for din interesse! Du har nu mulighed for at blive en aktiv del af Mikkels Musikskole. Fordele ved at være en del af vores team: -God timeløn: 200kr - 400kr i timen

Læs mere

Skanderborg Ungdomsskole

Skanderborg Ungdomsskole Medarbejderhåndbog For fritidsundervisningen i Skanderborg Ungdomsskole Revideret 09-09-2013 Skanderborg Ungdomsskole Højvangen 6, 8660 Skanderborg Tlf: 87948794 ungdomsskolen@skanderborg.dk www.skanderborg-ungdomsskole.dk

Læs mere

LAD MUSIKKEN SPIRE OG GRO!

LAD MUSIKKEN SPIRE OG GRO! Velkommen i Favrskov Musikskole FAVRSKOV MUSIKSKOLE vil gerne hjælpe dig med at vokse i musikken. Der er mange forskellige ting som kan hjælpe dig til, at du kan gro i musikskolen. Denne folder er en hjælp

Læs mere

Tennissommerskole i Odder Tennisklub

Tennissommerskole i Odder Tennisklub Tidspunkt Februar/marts Tilmelding til DTF Aktion og kommentarer Mail fra DTF om tennissommerskole. Klubben skal tilmelde sig en tennisskolepakke inden en bestemt dato (medio april). Gør opmærksom på ved

Læs mere

skanderborg-ungdomsskole.dk

skanderborg-ungdomsskole.dk SKOLEPAKKER skanderborg-ungdomsskole.dk Forord Ungdomsskolen har med skolepakkerne sammensat en række aktive tilbud til skolerne i Skanderborg Kommune. Alle skolepakker gælder for 7.-9. klasse med undtagelse

Læs mere

folkeskolereform info til forældre vedrørende folkeskolereformen

folkeskolereform info til forældre vedrørende folkeskolereformen folkeskolereform info til forældre vedrørende folkeskolereformen Folkeskolereformen Når det nye skoleår begynder efter sommerferien i år, vil det være med ny ramme for hverdagen på alle landets folkeskoler

Læs mere

SOMMERAKADEMI BLIV DEN BEDSTE UDGAVE AF DIG SELV. Personlig udvikling til unge

SOMMERAKADEMI BLIV DEN BEDSTE UDGAVE AF DIG SELV. Personlig udvikling til unge BLIV DEN BEDSTE UDGAVE AF DIG SELV 5 dages selvudviklingsforløb udviklet specielt til teenagere i alderen 14-16 år. Vælg mellem drama eller action Mandag den 1. juli - fredag den 5. juli 2013 Sted: Ungdomscenter

Læs mere

PLUTO. Info- & Forældremøde. Tirsdag den 18. september 2012 kl. 19:30 i PLUTO s lokaler (på 1. sal i sløjdbygningen ved skolen)

PLUTO. Info- & Forældremøde. Tirsdag den 18. september 2012 kl. 19:30 i PLUTO s lokaler (på 1. sal i sløjdbygningen ved skolen) Info- & Forældremøde Ungdomsklubben PLUTO indbyder hermed nye som gamle forældre til opstarts Info- & Forældremøde for sæsonen 2012/2013. Tirsdag den 18. september 2012 kl. 19:30 i PLUTO s lokaler (på

Læs mere

At skabe en fælles forståelse af, hvad der fremmer læring og det gode undervisningsmiljø.

At skabe en fælles forståelse af, hvad der fremmer læring og det gode undervisningsmiljø. Modul 1: Klassekontrakt Kilde: bidrag fra lektor Solvejg Andersen og lektor Anne Dalgas Bjerre, Taarnby Gymnasium og HF: Demokrati i skolen del 1 i 19 veje til bedre trivsel på ungdomsuddannelserne,dcum,

Læs mere

Mål og indholdsbeskrivelse for specialtilrettelagt aktiviteter udenfor elevernes undervisningstid

Mål og indholdsbeskrivelse for specialtilrettelagt aktiviteter udenfor elevernes undervisningstid Rådhusskolen - Specialcenter Idrætsvej 1 6580 Vamdrup Telefon 79 79 70 60 EAN 5798005330202 E-mail raadshusskolen@kolding.dk www.kolding.dk Mål og indholdsbeskrivelse for specialtilrettelagt aktiviteter

Læs mere

Samarbejdsaftale om afvikling af valgfag i folkeskolen

Samarbejdsaftale om afvikling af valgfag i folkeskolen Formålet med aftalen er at afklare og afstemme forventninger i forhold til samarbejdsrelationer, økonomi, styring og evaluering i aftaleperioden. Aftalen indgås mellem Brørupskolen og Vejen Ungdomsskole.

Læs mere

NYANSAT I FOLKESKOLEN - og hvad så?

NYANSAT I FOLKESKOLEN - og hvad så? NYANSAT I FOLKESKOLEN - og hvad så? Indhold Månedslønnet ansættelse...2 Løn...2 Pension...2 Ansættelsesbrev...3 Arbejdstid...3 Ferie...3 Sygdom...4 Ansat på nedsat tid...4 Timelønnet ansættelse...4 Løn...4

Læs mere

- målet er: at lære deltagerne at kunne være på i en ukendt og evt. pressset situation med kort varsel.

- målet er: at lære deltagerne at kunne være på i en ukendt og evt. pressset situation med kort varsel. Intro forløb forløbet er lavet til at kunne afvikles over 2 lektioner. 1 Lektion: Gennemgang af konceptet. Jeg snakker ud fra mine egne erfaringer og oplevelser med filosofien. I slutningen af timen får

Læs mere

Nyansat og hvad så? august 2013

Nyansat og hvad så? august 2013 august 2013 Nyansat og hvad så? Velkommen i folkeskolen! Som nyansat kan det i starten være vanskeligt at danne sig et overblik over de mange spilleregler, der gælder for overenskomstansatte lærere, børnehaveklasseledere

Læs mere

Nyansat - og hvad så? september 2014

Nyansat - og hvad så? september 2014 Nyansat - og hvad så? september 2014 Velkommen i folkeskolen! Som nyansat kan det i starten være vanskeligt at danne sig et overblik over de mange spilleregler, der gælder for overenskomstansatte lærere,

Læs mere

Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014.

Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014. Sommerhilsen 2014 Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014. Alle skoleår har deres særpræg, sådan var det også i år: Skolen tog lidt

Læs mere

Velkommen til fritidsklubben Krudtuglen

Velkommen til fritidsklubben Krudtuglen Velkommen til fritidsklubben Krudtuglen Fritidsklubben Krudtuglen Indholdsfortegnelse Velkommen til Krudtuglen...Side 3 Ny i klubben...side 3 Ny forældre i klubben Side 3 Indslusnings uge.side 4 Info tavlen..side

Læs mere

TRÆNER I BMI FODBOLD

TRÆNER I BMI FODBOLD velkommen som TRÆNER I BMI FODBOLD BREDDE MED INDHOLD I BMI FODBOLD SKAL DER VÆRE PLADS TIL ALLE SPILLERE - UANSET NIVEAU, OG ALLE SPILLERE SKAL UDFORDRES, UDVIKLES OG HAVE DET SJOVT. DET KALDER VI BREDDE

Læs mere

Skanderborg Ungdomsskole

Skanderborg Ungdomsskole Medarbejderhåndbog For fritidsundervisningen i Skanderborg Ungdomsskole Revideret 28-06-2016 Skanderborg Ungdomsskole Finlandsvej 5, 8660 Skanderborg Tlf: 87948794 ungdomsskolen@skanderborg.dk www.skanderborg-ungdomsskole.dk

Læs mere

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Velkommen i ungdomsskolen. OV1_Kvadrat_R D

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Velkommen i ungdomsskolen. OV1_Kvadrat_R D Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet Velkommen i ungdomsskolen OV1_Kvadrat_R D Velkommen Velkommen i Ungdomsskolen Kolding. Her i denne folder finder du de overordnede informationer, der er vigtige

Læs mere

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse Indskolingen på Randers Realskole 1. klasses undervisning - lige fra børnehaveklasse 1 Udvikling med tradition Selvom Randers Realskole er blandt landets største skoler, så fungerer indskolingen i en lille,

Læs mere

Skovens Børn. Undervisningsprogram 2019/2020

Skovens Børn. Undervisningsprogram 2019/2020 Skovens Børn Undervisningsprogram 2019/2020 Velkommen til Skovens Børn Skovens Børn tilbyder sine medlemmer fritidsundervisning i musik, sang og dans etc. Aktivitetstilbuddene varierer fra år til år, afhængigt

Læs mere

Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie.

Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie. På Fredensgård har vi fokus på at være ude i naturen. Derfor vil

Læs mere

Vejledning for undervisere i LOF

Vejledning for undervisere i LOF Vejledning for undervisere i LOF Rigtig hjertelig velkommen som underviser hos LOF. Denne vejledning er en introduktion til dig der underviser i LOF, så læs den godt igennem. Du er altid velkommen til

Læs mere

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Velkommen i ungdomsskolen Sæson 2013 2014. OV1_Kvadrat_R D

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Velkommen i ungdomsskolen Sæson 2013 2014. OV1_Kvadrat_R D Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet Velkommen i ungdomsskolen Sæson 2013 2014 OV1_Kvadrat_R D Velkommen i Ungdomsskolen Kolding Her i denne folder finder du de overordnede informationer, der er

Læs mere

Juniorafdelingen Sæson 2014

Juniorafdelingen Sæson 2014 Juniorafdelingen Sæson 2014 Velkommen til endnu en golfsæson i Odsherred Golfklub Så er det tid til at planlægge sæsonens golfaktiviteter, og denne folder er et godt redskab for dig og din familie så sørg

Læs mere

SFO Stjernehuset byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til, at hilse på Jer og lære Jer at kende.

SFO Stjernehuset byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til, at hilse på Jer og lære Jer at kende. Hej SFO Stjernehuset byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til, at hilse på Jer og lære Jer at kende. Du skal starte i Stjernehuset Vest. De voksne i Stjernehuset Vest hedder: Hanne, Majken,

Læs mere

Praktisk vejledning til skoler

Praktisk vejledning til skoler Praktisk vejledning til skoler Vedrørende: Skrevet af: Indberetning af personalets arbejdstid (ressourceforbrug) til Undervisningsministeriet Styrelsen for It og Læring Hvilke skoler skal indberette?...

Læs mere

Modtagelse af nye kolleger på skolen

Modtagelse af nye kolleger på skolen Modtagelse af nye kolleger på skolen Alle nyansatte lærere og børnehaveklasseledere skal så hurtigt som muligt efter ansættelsen vide, hvor man kan få hjælp og rådgivning. Derfor er det vigtigt, at de

Læs mere

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Læs om Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Seminarieskolen Mylius Erichsens Vej 127 9210 Aalborg SØ Tlf. 9814 0744

Læs mere

PROJEKT X:IT Undervisningsvejledning til konkurrence for X. IT klasser

PROJEKT X:IT Undervisningsvejledning til konkurrence for X. IT klasser til konkurrence for X. IT klasser Indledning Konkurrencen for 7.-9. klasser på X:IT skoler har to formål: Dels skal konkurrencen være med til at fastholde elevernes interesse for projektet og de røgfri

Læs mere

Supervision i Tønder kommunale Dagpleje

Supervision i Tønder kommunale Dagpleje Supervision i Tønder kommunale Dagpleje JANUAR 2010 Supervision i Tønder kommunale dagpleje På dagplejeformidlingen påbegyndte dagplejepædagogerne i 2008 et projekt omhandlende brug af supervision som

Læs mere

Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro

Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro Velkommen til Bredebro SFO. Det er dejligt at kunne sende denne folder ud til jer, for nu nærmer vi os snart begyndelsen på den nye struktur. Vi glæder os meget

Læs mere

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Præsentation. OV1_Kvadrat_R D

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Præsentation. OV1_Kvadrat_R D Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet Præsentation OV1_Kvadrat_R D En kommunal ungdomsskole... Du sidder nu med Ungdomsskolen Koldings præsentationsfolder i hånden. I denne folder kan du læse om Ungdomsskolen

Læs mere

Velkomstfolder til nye børn og forældre i KUK s Juniorklub

Velkomstfolder til nye børn og forældre i KUK s Juniorklub Velkomstfolder til nye børn og forældre i KUK s Juniorklub Vi tror på, at et godt forhold til forældrene er grundlæggende for at opnå et trygt forhold til de unge VI FORVENTER: At unge og forældre medvirker

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Arbejdsark i Du bestemmer

Arbejdsark i Du bestemmer Arbejdsark i Du bestemmer Arbejdsark 1 Inspiration til gruppens møderegler Arbejdsark 2 Jeg er en, der... Arbejdsark 3 Protokol for gruppesamtale Arbejdsark 4 Det rosa ark: Godt og dårligt Arbejdsark 5

Læs mere

Instruktørmappe. Mejdal-Halgård Gymnastik

Instruktørmappe. Mejdal-Halgård Gymnastik Instruktørmappe Gymnastikbestyrelsen Formand Laila Poulsgaard 61664557 poulsgaard@sport.dk Næstformand Mette Johansen 29785886 mette_k_johansen@hotmail.com Kasserer Aase Nørgaard 22739613 aasenoergaard@webspeed.dk

Læs mere

Forældre Undervisning

Forældre Undervisning Forældre Undervisning På en skole nær dig Bliv bedre til at hjælpe dit barn med lektierne Forår 2010 Bliv bedre til at hjælpe dit barn med lektierne Hvorfor Forældreundervisning? Oplever du også at det

Læs mere

Velkommen til Ramløse Fritidsordning

Velkommen til Ramløse Fritidsordning Velkommen til Ramløse Fritidsordning - Vi glæder os til at møde dig August 2010 1 Kære Forældre! Med denne folder vil vi gerne informere jer om Ramløse Fritidsordning (FO). Hvis I har spørgsmål, er I altid

Læs mere

Velkommen til Kasperskolen. din nye arbejdsplads

Velkommen til Kasperskolen. din nye arbejdsplads Velkommen til Kasperskolen din nye arbejdsplads August 2014 I denne lille folder, kan du få svar på nogle af de mange spørgsmål der dukker op, når man starter på et nyt job. Den komplette personalehåndbog

Læs mere

Velkommen. i Frederikssund dagpleje

Velkommen. i Frederikssund dagpleje Velkommen i Frederikssund dagpleje Kære Forældre Velkommen i dagpleje Det sætter mange tanker i gang, når man skal aflevere sit barn i dagpleje for første gang. Det er vigtigt at I føler jer trygge og

Læs mere

Velkommen. Uddannelse af kursusleder

Velkommen. Uddannelse af kursusleder v/ 2 Velkommen Tusinde tak for at du har valgt at blive frivillig kursusleder. Gennem dit frivillige arbejde er du med til at sikre, at forældre til børn med ADHD, voksne med ADHD og søskende til børn

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

FIND SKOLEN PÅ FACEBOOK

FIND SKOLEN PÅ FACEBOOK FIND SKOLEN PÅ FACEBOOK FÆLLESSKAB Magnus te Pas John Agerholm Per Nielsen LÆRING Distriktsskoleleder afdelingsskoleleder afdelingsleder ANSVAR LYST Velkommen til fortsat læring på Havepladsvej I Kirstinebjergskolen

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

Ugebrev uge 33 gruppe 2

Ugebrev uge 33 gruppe 2 Ugebrev uge 33 gruppe 2 Vi er kommet godt i gang med den første uge. Vi har fået 2 nye elever i gruppe 2. Det er Simone, der er kommet tilbage til 2. klasse og Mikkel, der er kommet i 2. klasse, da Simested

Læs mere

Instruktørhåndbog. NBSIF Gymnastik & NBSIF Dans

Instruktørhåndbog. NBSIF Gymnastik & NBSIF Dans Instruktørhåndbog NBSIF Gymnastik & NBSIF Dans Dette er en praktisk guide til dig, som er instruktør eller ønsker at være instruktør i foreningen. Den fortæller om opgaverne som instruktør, forhold og

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. SMS-service på Intraen. Forældremøderne Idrætsdagene på Herlev Stadion Nyt fra Klubben og Høstfesten

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. SMS-service på Intraen. Forældremøderne Idrætsdagene på Herlev Stadion Nyt fra Klubben og Høstfesten Indholdsfortegnelse side 2: side 4: side 5: side 6: side 8: side 9: side 9: side 10: side 11: side 12: Skolelederen har ordet Kalenderen SMS-service på Intraen Huskeliste Forældremøderne Idrætsdagene på

Læs mere

Hvad kan du gøre inden du bliver ledig?

Hvad kan du gøre inden du bliver ledig? Hvad kan du gøre inden du bliver ledig? Læg dit CV på Jobnet.dk Som ledig skal du lægge dit CV ind på Jobnet.dk - se side 2. Men det vil være en god ide allerede at gøre det nu, fordi det giver dig mulighed

Læs mere

Åparkens Børnehave. Velkommen

Åparkens Børnehave. Velkommen Åparkens Børnehave Velkommen Åparkens børnehave er et levende sted, hvor børnenes leg, fantasi og kreativitet er i højsædet. Vi tilbyder børnene alsidige rammer og aktiviteter, som tilgodeser børnenes

Læs mere

Skanderborg Ungdomsskole

Skanderborg Ungdomsskole Medarbejderhåndbog For klubberne i Skanderborg Ungdomsskole Revideret 24-10-2013 Skanderborg Ungdomsskole Højvangen 6, 8660 Skanderborg Tlf: 87948794 ungdomsskolen@skanderborg.dk www.skanderborg-ungdomsskole.dk

Læs mere

Information til nye Golfspillere

Information til nye Golfspillere Information til nye Golfspillere Nye Golfspillere Hedensted Golf Klub byder dig velkommen som ny golfspiller, eller kanin, som vi kalder det indtil du er færdig med din golfuddannelse. Vi håber du får

Læs mere

Spørgsmål og svar - om regler for deltagelse i undervisningen

Spørgsmål og svar - om regler for deltagelse i undervisningen Spørgsmål og svar - om regler for deltagelse i undervisningen Hvad ser I på, når I bedømmer min indsats? Det kommer an på, om det drejer sig om en eksamen eller om et forløb, der skal bestås. Eksamen:

Læs mere

sfo kilden ellekilde skolen

sfo kilden ellekilde skolen sfo kilden ellekilde skolen 1 velkommen til sfo kilden ellekildeskolen SFO Kilden byder velkommen til jer og jeres barn. I dette hæfte vil vi give oplysninger om institutionens pædagogiske linje og oplysninger

Læs mere

Håndbog og retningslinjer

Håndbog og retningslinjer Håndbog og retningslinjer - for nye studenterundervisere ved Det rullende Universitet Aarhus Universitet Velkommen til Det rullende Universitet Denne håndbog er tiltænkt nye og nuværende ansatte ved Det

Læs mere

Eleverne bliver bevidste om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag.

Eleverne bliver bevidste om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag. I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

ALinie STU. estegnen Center for socialt samvær, job og udvikling. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

ALinie STU. estegnen Center for socialt samvær, job og udvikling. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse ALinie Unge med behov for særlig tilrettelagt struktur JOB & AKTIVITETSCENTER estegnen Center for socialt samvær, job og udvikling Velkommen Hos os kan vi lide,

Læs mere

VELKOMMEN TIL Middelfart Produktionsskole

VELKOMMEN TIL Middelfart Produktionsskole VELKOMMEN TIL Middelfart Produktionsskole Når du starter på en ny skole eller på et nyt arbejde, er der altid nogle ting, som er godt at vide og som skal ordnes, inden du starter. Sådan er det også her

Læs mere

H.C. ANDERSEN FESTIVALS

H.C. ANDERSEN FESTIVALS Inspireret af: Kære lærere! H.C. Andersen Festivals inviterer jeres 3.-6. klasser til Building Games, hvor leg og læring forenes i en inspirerende konkurrence. Her får eleverne muligheden for at være kreative

Læs mere

Kursistvejledning til Ludus Web

Kursistvejledning til Ludus Web Kursistvejledning til Ludus Web Ludus Web er et kommunikationssystem. I Ludus Web kan du bl.a.: Se dit skema/din undervisers skema Melde dig syg Tjekke dit fravær Se aflysning af timer Sende beskeder bl.a.

Læs mere

Evaluering af Davidskolens samlede undervisning 2013-14

Evaluering af Davidskolens samlede undervisning 2013-14 Årets evaluering af skolens samlede undervisning har flg. indhold: 1. Karakterer side 1 2. Opsamling efter lærer-lockout i foråret 2013 side 5 3. Projektugefokus side 5 4. Skolerejser side 5 5. Plan for

Læs mere

Velkommen til Langeland Ungdomsskole

Velkommen til Langeland Ungdomsskole Velkommen til Langeland Ungdomsskole Sæson 2018-19 Undervisning I sæsonen 2018-19 tilbyder vi bl.a. mulighed for at: lære mere, f.eks. sprog, lektiehjælp, science... være kreativ, f.eks. lave mad, male,

Læs mere

Undervisningsvejledning 0.-2. klasse

Undervisningsvejledning 0.-2. klasse Undervisningsvejledning 0.-2. klasse I forbindelse med den årlige trivselsdag har jeres skole tilmeldt sig Call me og Red Barnets kampagne Min skole Min ven. Det betyder, at hver klasse på skolen skal

Læs mere

SANGE TIL VERDEN vejledninger til dans og bevægelse FOR ENDEN AF ET EVENTYR

SANGE TIL VERDEN vejledninger til dans og bevægelse FOR ENDEN AF ET EVENTYR Vi tager ud på en rejse. FOR ENDEN AF ET EVENTYR Tegn en rute med START - 5 STOP - og land ved START igen, så ruten kan gentages. Ved hvert stop/station viser I et billede af noget, I synes vi skal værne

Læs mere

Søttrup Gymnastikforening

Søttrup Gymnastikforening Gymnastik i Hornum PROGRAM 2015/2016 i Søttrup Gymnastikforening SÆSONSTART UGE 36 (31/8 el.1/9) Velkommen til en ny og spændende sæson i Søttrup Gymnastikforening Vi håber, at rigtig mange har lyst til,

Læs mere

Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin.

Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin. Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin. Overskrift: Præsentation af undervisningsmateriale. Til læreren. Vi ved, at en betydelig del af eleverne, som går i 7-10 kl. på et eller andet tidspunkt

Læs mere

UNGDOMSSKOLEN KALUNDBORG. Medarbejderhåndbogen

UNGDOMSSKOLEN KALUNDBORG. Medarbejderhåndbogen UNGDOMSSKOLEN KALUNDBORG Medarbejderhåndbogen Oktober 2015 Info Kalundborg Ungdomsskole Skovbrynet 51 4400 Kalundborg Tlf.: 59534698 Mail: ungdomsskolen@kalundborg.dk www.kalusk.dk Ean-nr. 5790000367030

Læs mere

Program for efteråret 2014 Start: mandag 8.9.2014 Slut: fredag 12.12.2014

Program for efteråret 2014 Start: mandag 8.9.2014 Slut: fredag 12.12.2014 12 ELLER Tilmelding Udfyld den vedlagte tilmelding og send den til: Lis Cronberg Valby Gade 12, Valby 3200 Helsinge Send en E-mail med alle ovennævnte oplysninger til lis@cronberg.dk ELLER Ring til 28

Læs mere

Vejledning til skema om kompetencebeskrivelse til brug ved lønforhandling og evt. MUS. (HK-kontor)

Vejledning til skema om kompetencebeskrivelse til brug ved lønforhandling og evt. MUS. (HK-kontor) Vejledning til skema om kompetencebeskrivelse til brug ved lønforhandling og evt. MUS. (HK-kontor) Deadline for indsendelse af skemaet er den 10. april 2007 og skemaet skal sendes til fællestillidsrepræsentant

Læs mere

Svømmebadsassistentuddannelsen Elevhåndbog

Svømmebadsassistentuddannelsen Elevhåndbog Svømmebadsassistentuddannelsen Elevhåndbog 1 Indhold VELKOMMEN TIL SVØMMEBADSASSISTENTUDDANNELSEN... 3 UDDANNELSEN... 4 Introforløb...4 Bøger og undervisningsmateriel...4 Uddannelsesmappe/logbog...4 FAG

Læs mere

Praktisk vejledning til skoler

Praktisk vejledning til skoler Praktisk vejledning til skoler Vedrørende: Skrevet af: Indberetning af personalets arbejdstid (ressourceforbrug) til Børne- og Undervisningsministeriet Styrelsen for It og Læring Hvilke skoler skal indberette?...

Læs mere

Innovation i UEA-forløbet på Klostermarksskolen

Innovation i UEA-forløbet på Klostermarksskolen Innovation i UEA-forløbet på Klostermarksskolen Det ønskes undersøgt, om vi kan skabe et forløb med en aktiv UEA-undervisning og vejledning, hvor der i målgruppen drenge (specifikt socialt udsatte og uddannelsessvage

Læs mere

Alt hvad der er værd at vide om UCS10!

Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Brobygning Den obligatoriske brobygning i uge 48 retter sig mod to forskellige ungdomsuddannelser, hvoraf den ene skal være en erhvervsuddannelse herunder HTX og

Læs mere

Modtagelse og organisering af nye kolleger

Modtagelse og organisering af nye kolleger Modtagelse og organisering af nye kolleger Alle nyansatte lærere og børnehaveklasseledere skal så hurtigt som muligt efter ansættelsen vide, hvor man kan få hjælp og rådgivning. Derfor er det vigtigt,

Læs mere

Velkommen til Hartmanns A/S 3

Velkommen til Hartmanns A/S 3 vikarhåndbogen Indhold Velkommen til Hartmanns A/S 3 Vikar hos Hartmanns 4 Arbejdstid 4 Når du møder på arbejdspladsen 4 Tavshedspligt 5 Sygdom 5 Sygedagpenge 5 1., 2. og 3 ledighedsdag (G-dage) 6 Feriepenge

Læs mere

Velkommen til Havrehedskolens førskole afd. Morud

Velkommen til Havrehedskolens førskole afd. Morud Velkommen til Havrehedskolens førskole afd. Morud Målsætning for førskolegruppen Børnene i førskolegruppen skal opnå glæde ved at gå i skole. De skal være trygge i forhold til de ansatte samt kunne færdes

Læs mere

VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2015-2016

VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2015-2016 VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2015-2016 LANGESKOV BADMINTON KLUB 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Forside foto: Formanden modtog pris ved Badminton Fyn Repræsentantskabsmøde da LBK blev kåret til Årets Klub Side 2: Side

Læs mere

Håndbog og retningslinjer

Håndbog og retningslinjer Håndbog og retningslinjer - for nye studenterundervisere ved Det rullende Universitet Aarhus Universitet Velkommen til Det rullende Universitet Denne håndbog er tiltænkt nye og nuværende ansatte ved Det

Læs mere

FAQ vedrørende nye arbejdstidsregler på skoleområdet

FAQ vedrørende nye arbejdstidsregler på skoleområdet FAQ vedrørende nye arbejdstidsregler på skoleområdet Personaleafdelingen har i december 2013 til februar 2014 holdt oplæg på kommunens skoler vedrørende de nye arbejdstidsregler for lærere, som træder

Læs mere

Nibe Skole. Praktik. Informationer om din kommende praktik på Nibe Skole

Nibe Skole. Praktik. Informationer om din kommende praktik på Nibe Skole Nibe Skole Praktik Informationer om din kommende praktik på Nibe Skole Nibe Skole som praktikskole Her kan du finde en række relevante informationer før dit praktikforløb på Nibe Skole. Nibe Skole er en

Læs mere

Hvorfor peger vi i den rigtige retning?

Hvorfor peger vi i den rigtige retning? Hvorfor peger vi i den rigtige retning? Vi er overlegne hvad angår IT... Stauning Skole er overlegne hvad angår IT. Vi har interaktive whiteboards i alle klasselokaler, flest computere pr. elev i hele

Læs mere

Peddersen og Findus: Tigergab og cirkusprinsesser

Peddersen og Findus: Tigergab og cirkusprinsesser Tema: Fag: Målgruppe: Sprog og talemåder Dansk Indskoling DR1, 2010, 20 min. Billedet er fra tv-udsendelsen. Cirkus kommer til byen og den store tiger bryder ud for at besøge den lille kat Findus, som

Læs mere

SF Ungdom GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG

SF Ungdom GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG INDEN I TAGER AF STED, SÅ HUSK: Undersøg, hvornår der er pause op uddannelsesstedet, og hvornår I kan regne med, at der er mange mennesker at tale med. Ring evt. til skolen

Læs mere

Virring Skole læring, fællesskab og glæde

Virring Skole læring, fællesskab og glæde Virring Skole læring, fællesskab og glæde Uddannelsesplan for skoleåret 2014-2015 Indholdsfortegnelse: Velkommen - s. 2 Grundoplysninger - s. 3 Skolens kultur og særkende - s.3 Praktik, organisering og

Læs mere

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014 2014 Sund og glad Uge 29 13/7-19/7 2014 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad gennem de sidste 2 år. Det er en fantastisk uge, og derfor

Læs mere