Sagen afgøres uden mundtlig hovedforhandling, jf. retsplejelovens 366.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sagen afgøres uden mundtlig hovedforhandling, jf. retsplejelovens 366."

Transkript

1 DOM Afsagt den 7. januar 2013 i sag nr. BS /2012: Holbæk Kommune Kanalstræde Holbæk mod GF Forsikring A/S Jernbanevej Odense NV Sagens baggrund og parternes påstande Denne sag er anlagt den 27. marts 2012 af Holbæk Kommune mod GF Forsikring A/S og vedrører, hvorvidt Holbæk Kommunes krav på regres over for GF Forsikring A/S for Holbæk Kommunes udbetalte sygedagpenge i perioden 31. august 2008 til 28. februar 2010 er forældet. Holbæk Kommune har nedlagt påstand om, at GF Forsikring A/S skal betale kr. med procesrente af kr. fra den 20. marts 2009 og af kr. fra den 12. august GF Forsikring A/S har nedlagt påstand om frifindelse. Sagen afgøres uden mundtlig hovedforhandling, jf. retsplejelovens 366. Oplysningerne i sagen Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens 218 a, stk. 2. Der er mellem parterne enighed om, at sagsøgeren er berettiget til regres i medfør af erstatningsansvarslovens 17, stk. 1, sidste punktum, såfremt sagsøgerens krav ikke er forældet, og at kravet kan opgørelse som i sagsøgerens påstand. Udbetaling af sygedagpenge fra sagsøgeren til A var foranlediget af, at A var udsat for et færdselsuheld den 10. august Sagsøgte var motoransvarsforsikringsselskab for den skadevolder, der forårsagede As færdselsuheld. Derfor har sagsøgte foretaget udbetaling af godtgørelse og erstatning til A, herunder erstatning for tabt arbejdsfortjeneste. Ved brev af 14. januar 2009 orienterede sagsøgte sagsøgeren om, at sagsøgte behandlede erstatningssagen, hvorfor sagsøgte anmodede sagsøgeren om at fremsende kopi af alle relevante sociale og helbredsmæssige oplysninger. Ved brev af 10. februar 2009 erindrede sagsøgte sagsøgeren om sagen, og ved samme dato rettede sagsøgeren henvendelse til sagsøgte med krav om regres.

2 - 2 - Ved brev af 20. februar anmodede sagsøgeren sagsøgte om at udbetale regres for dagpengeudbetalingen til A, på daværende tidspunkt opgjort til ,00 kr. Sagsøgeren fremsendte ikke det materiale, som sagsøgeren havde anmodet om ved brev af 14. januar 2009 og 10. februar 2009, hvorfor sagsøgte ved brev af 2. marts 2009 og 20. marts 2009 erindrede sagsøgeren om fremsendelse heraf. Sagsøgerens advokat, Steen Marslew, henvendte sig ved brev af 12. juli 2011 til sagsøgte og anmodede om refusion af udbetalte sygedagpenge for perioden 31. august 2008 til 28. februar Der fremgår blandt andet følgende af brevet:... "Som advokat for Holbæk Kommune retter jeg henvendelse til Selskabet i anledning af ovennævnte skade, idet min klient søger regres for udbetalte sygedagpenge i anledning af uheldet den 10/8 2008, jf. erstatningsansvarslovens 17 stk. 1, 3. pkt. Jeg kan konstatere i sagen, at kommunen tilsyneladende har fremsendt en del sagsmateriale til selskabet den 20. marts 2009, uden at dette har givet anledning til udbetaling af erstatning.... Jeg gør venligst opmærksom på, at kravet forældes den 10/8 2011, med mindre der forinden er udtaget stævning eller indgået aftale om midlertid afbrydelse af forældelse af forældelsen, jf. forældelseslovens 21, stk. 5. Jeg skal derfor venligst anmode om selskabets snarlige reaktion...." Sagsøgte har oplyst uden sagen, at sagsøgte ikke har modtaget materiale fra sagsøgeren. Sagsøgeren har ikke nærmere kunne redegøre for og dokumentere, hvilket materiale der blev fremsendt. Sagsøgtes anmodning om suspension blev imødekommet af sagsøgte ved mail af 20. juli 2011, hvor der blandt andet fremgår følgende: "...Det kan oplyses, vi er indforstået med at suspendere forældelse foreløbigt frem til " Ved brev af 8. december 2011 rykkede advokat, Steen Marslew, på vegne af sagsøgeren, for sagsøgtes betaling i sagen. Ved mail af 23. januar 2012 meddelte sagsøgte, at regreskravet var forældet. Parternes synspunkter Sagsøgeren har i påstandsdokumentet anført følgende: "Anbringender:

3 - 3 - at sagsøgerens krav udgør regres for udbetalte sygedagpenge til en skadelidt i en færdselsulykke, som sagsøgtes forsikringstager bærer ansvaret for, at sagsøgerens regreskrav har hjemmel i erstatningsansvarslovens 17, stk. 1, 3. pkt., jf. sygedagpengelovens 78 stk. 1, at sagsøgte har anerkendt erstatningsansvaret overfor den skadelidte, at sagsøgte under denne sag har anerkendt størrelsen af sagsøgerens krav, at sagsøgte har udbetalt erstatning og godtgørelse til skadelidte uden at fremsende den pligtmæssige meddelelse til sagsøgte i henhold til ' sygedagpengelovens 78 stk. 2, at forældelse af regreskravet derfor er suspenderet indtil orienteringen af kommunen er sket, at orienteringen først er sket i sagsøgtes duplik af 20. september 2012, i forbindelse med sagsøgtes besvarelse af sagsøgers provokation (4) i replik af 4. september 2012, at sagsøgte desuden aldrig før sagens anlæg har ønsket at tage stilling til sagsøgerens krav, jf. forsikringsaftalelovens 29 stk. 5, at en evt. forældelse under alle omstændigheder er midlertidigt afbrudt den 20. juli 2011, jf. bilag 5, jf. forældelseslovens 21 stk. 5, at sagsøgte ikke ensidigt kan fastslå, at en midlertidig afbrydelse skal have et tidligere sluttidspunkt, end hvad der følger af forældelseslovens 21 stk. 5, at sagsøgers anmodning om midlertidig afbrydelse af forældelsen ved brev af 12. juli 2011 blot havde til hensigt at sikre, at der ikke indtraf forældelse på det tidligste mulige tidspunkt den 10. august 2011, idet der ikke dermed var taget stilling til, om forældelsen af andre årsager først ville indtræffe senere, at der ikke er indgået en klar, gensidig og entydig aftale om, at forældelse ville indtræde endeligt den 31. december 2011, at lovgivningens almindelige regler dermed ikke er tilsidesat ved aftale, at forældelse derfor ikke var indtruffet på stævningstidspunktet, jf. såvel forsikringsaftalelovens 29 stk. 5, sygedagpengelovens 78 stk. 2 og forældelseslovens 21 stk. 5."

4 - 4 - Sagsøgte har i påstandsdokumentet anført følgende: "Til støtte for den nedlagte påstand gøres det herefter gældende, at sagsøgers krav på regres for udbetalte sygedagpenge er forældet. Det følger af højesteretspraksis, at et sygedagpengeregreskrav er et afledet krav jf. UfR H og UfR H. Heraf følger, at en regressøgende kommune, i dette tilfælde sagsøger, ikke kan opnå en bedre retsstilling end den skadelidte, og at den regressøgende kommune, i denne sag sagsøger, også i forældelsesmæssig henseende må stilles som den skadelidte. I nærværende sag var den skadelidte, A, udsat for et færdselsuheld den 10. august Sagsøger udbetalte i umiddelbar forlængelse heraf sygedagpenge til den skadelidte, A, hvilket følger af det forhold, at sagsøger jf. bilag B og bilag 2 udbetalte sygedagpenge fra den 10. august 2008 og fremefter, altså fra uheldstidspunktet. Det gøres på denne baggrund gældende, at den 3-årige forældelsesfrist, jf lovens 3, stk. 1 skal regnes fra den 10. august 2008, jf lovens 2, stk. 4 alt i overensstemmelse med det klare udgangspunkt i retspraksis jf. eksempelvis UfR H og Østre Landsrets dom af 9. september Det gøres i den forbindelse gældende, at der ikke i denne sag er grundlag for en antagelse om, at sagsøger var ubekendt med sin fordring eller, at krav kunne rettes mod sagsøgte jf lovens 3, stk. 2. Heraf følger, at forældelse indtrådte den 10. august 2011, hvilket også er i overensstemmelse med sagsøgers egen opfattelse, jf. bilag 3, hvor sagsøgers advokat, Steen Marslew særskilt anførte dette som begrundelse for at anmode om suspension. Dette medmindre, at der forinden den 10. august 2011 var sket suspension eller afbrydelse. Det følger af 2008-lovens 26, at lovens regler kan fraviges ved efterfølgende aftale også til skade for skyldner, jf. 26, stk. 1 modsætningsvis, og det gøres gældende, at en sådan aftale blev indgået mellem sagsøger og sagsøgte og med den retsvirkning, at forældelse herefter først indtrådte den 1. januar

5 Det gøres gældende, at indgåelse af en suspensionsaftale efter skadens opståen/kravets opståen er gyldig, også suspensionsaftaler, der i givet fald stiller sagsøger, dårligere end efter de regler, som følger af 2008-loven i øvrigt, eller eventuelle specialregler f.eks. sygedagpengelovens 78, stk. 2, forældelseslovens 21, stk. 5 og/eller forsikringsaftalelovens 29. stk. 5. Det gøres gældende, at dette følger af Østre Landsrets dom af 10. november 2010 og Østre Landsrets dom af 26. september I disse domme blev det i øvrigt også af fordringshaveren gjort gældende, at 2008-lovens og andre specialbestemmelser måtte føre til, at en gyldig indgået suspensionsaftale ikke kunne stille fordringshaveren dårligere. Dette synspunkt blev klart afvist i begge domme. Det gøres på denne baggrund gældende, at sagsøger på denne egen foranledning indgik en klar, gyldig og bindende suspensionsaftale med udløb til den 31. december 2011, og at sagsøger ikke gjorde indsigelser mod denne suspensionsaftale, hvorfor forældelse indtrådte den 1. januar Det gøres gældende, at det forhold at sagsøgte ikke besvarede sagsøgers henvendelse af 8. december 2011, der i øvrigt ikke vedrørte en yderligere anmodning om suspension, er uden betydning for spørgsmålet om forældelse, idet sagsøgte ikke var forpligtet til at sikre sagsøgers retsstilling, eller søge den indgåede suspensionsaftaler forlænget jf. princippet i UfR H og UfR Ø. Det gøres gældende, at hverken sagsøger eller sagsøgers advokat, Steen Marslew herudover forinden suspensionsaftalens udløb iværksatte skridt til yderligere suspension eller afbrydelse af forældelsesfristen. Da afbrydelse først skete den 20. marts 2012 er sagsøgers krav i det hele forældet. Det gøres videre gældende, at sygedagpengelovens 78, stk. 2, ikke kan føre til et andet resultat, idet det gøres gældende, at sagsøger var bekendt med, at sagsøger kunne gøre regres overfor sagsøgte, og at sagsøgte i øvrigt orienterede sagsøger om denne mulighed ved brev af 14. januar Uagtet at retten først måtte regne forældelsens starttidspunkt

6 - 6 - fra den 14. januar 2009 svarende til sagsøgtes orientering til sagsøger om sin udbetaling til skadelidte, A, vil sagsøgers krav fortsat være forældet, da forældelse i så fald i stedet ville være indtrådt den 14. januar 2012 og dermed fortsat inden udtagelse af stævning den 20. marts Videre gøres det gældende, at der ikke i sagen jf lovens 21, stk. 5, pågik forhandlinger om kravet eller kravets størrelse, således som dette forstås i retspraksis, hvorved der ikke er grundlag for en tillægsfrist på 1 år. I den forbindelse gøres det gældende, at det i øvrigt ikke fremstår som klart, fra hvilket tidspunkt sagsøger i øvrigt måtte mene, at denne tillægsfrist i givet fald skulle regnes fra. Videre gøres det gældende, at det forhold, at sagsøger i sin anmodning om suspension henviste til 2008-lovens 21, stk. 5 er uden betydning, idet den indgåede suspensionsaftale suspenderede forældelsesfristet til en bestemt dato og uden hensyntagen til denne bestemmelse. Vedrørende spørgsmålet om forhandlinger henvises blandt andet til Østre Landsrets dom af 30. maj 2012, Højesterets dom af 27. marts 2012 og Østre Landsrets dom 9. september I disse domme fandt retten ikke, at der var grundlag for at antage, at der havde været ført forhandlinger, altså forhandlinger om kravets eksistens og kravet størrelse, der dermed havde ført til suspension af forældelsen. Endelig gøres det gældende, at forsikringsaftalelovens 29, stk. 5 ej heller kan føre til et andet resultat. Såfremt sagsøgeren var af den opfattelse, at denne bestemmelse fandt anvendelse på sagsøger og sagsøgtes retsforhold og med den virkning, at sagsøger herefter opnåede en suspension af forældelsesfristen svarende til 3 år fra et givent tidspunkt, som sagsøger ikke i øvrigt nærmere har defineret, var det ikke nødvendigt, at der mellem sagsøger og sagsøgte at indgå den suspensionsaftale, som alene kom i stand på sagsøgers egen foranledning. Det gøres gældende, at dette også understøttes af, at sagsøgers advokat Steen Marslew specifikt anførte, at forældelse skulle regnes fra uheldstidspunktet i sagen. Den korrespondance der blev ført mellem parterne om kravets berettigelse kan videre ikke hjemle sagsøger en yderligere frist på 3 år, når der efterfølgende og på sagsøgers egen foranledning blev indgået en suspensionsaftale om suspension fra og til en given dato. Såfremt sagsøgers synspunkt skulle følges ville der i øvrigt ikke have været behov for en

7 - 7 - suspensionsaftale. Det gøres gældende, at den indgåede suspensionsaftale også i forhold til forsikringsaftalelovens 29, stk. 5 har forrang, idet omfang retten måtte finde, at bestemmelsen i øvrigt finder anvendelse på retsforholdet mellem sagsøger og sagsøgte jf. også Retten i Glostrups dom af 30. marts På denne baggrund gøres det gældende at sagsøgte skal frifindes." Rettens begrundelse og afgørelse Det følger af forældelseslovens 2, stk. 4, at forældelsen vedrørende erstatning uden for kontrakt, herunder personskade, regnes fra tidspunktet for skadens indtræden. Det samme gælder regreskrav, der er afledt af sådanne erstatningskrav. Det fremgår af forældelseslovens 3, stk. 1, jf. 29, at forældelsesfristen for en skade sket den 1. januar 2008 eller senere er 3 år. Efter forældelseslovens 3, stk. 2 gælder det, at hvis fordringshaveren var ubekendt med fordringen eller skyldneren, da regnes forældelsesfristen i stk. 1 først fra den dag, da fordringshaveren fik eller burde have fået kendskab hertil. Efter oplysningerne i sagen, om skadelidtes forhold, finder retten ikke grundlag for at lade forældelsesfristen løbe fra et senere tidspunkt end skadesdatoen den 10. august Forældelsesfristen udløb dermed som udgangspunkt den 10. august På foranledning af sagsøgerens advokat blev der imidlertid indgået en bindende suspensionsaftale, således at forældelsen blev suspenderet frem til 31. december Da suspensionsaftalens ordlyd er klar, og sagsøgeren ikke tog yderligere forbehold vedrørende den tidsbegrænsede suspensionsaftale, samt da der ikke er forgået egentlige forhandlinger om fordringen mellem parterne, finder retten ikke, at sagsøgeren, under henvisning til forældelseslovens 21, stk. 5, kan påberåbe sig, at der skal udløses en tillægsfrist på 1 år. Kravet forældelse således i overensstemmelse med suspensionsaftalen, og sagsøgeren kan ikke påberåbe sig øvrige regler om forældelse, herunder sygedagpengelovens 78, stk. 2 og forsikringsaftalelovens 29, stk. 5. Sagsøgte har ikke ved sin adfærd under forløbet givet sagsøgeren føje til at tro, at sagsøgte ville undlade at påberåbe sig den indgåede suspensionsaftale. Forældelse indtrådte herefter den 1. januar Da sagen først blev anlagt den 27. marts 2012, er sagsøgerens krav på regres for udbetalte sygedagpenge forældet. Sagsøgtes påstand om frifindelse tages derfor til følge. Sagsøgeren skal betale sagsomkostninger til sagsøgte. Sagsomkostningerne fastsættes til kr., der dækker udgiften til advokatbistand inklusiv moms.

8 - 8 - Retten har ved fastsættelsen af sagsomkostninger lagt vægt på sagens værdi, karakter og udfald. Retten har herudover lagt vægt på, at sagen er behandlet på skriftlig grundlag. Thi kendes for ret: Sagsøgte, GF Forsikring A/S, frifindes. Sagsøgeren, Holbæk Kommune, skal inden 14 dage til sagsøgte, GF Forsikring A/S betale kr. i sagsomkostninger. Omkostningerne forrentes efter rentelovens 8 a.

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 21. marts 2017

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 21. marts 2017 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 21. marts 2017 Sag 203/2016 (2. afdeling) Topdanmark Forsikring A/S (tidligere Danske Forsikring A/S) (advokat Anne Mette Myrup Opstrup) mod Aarhus Kommune (advokat Gert

Læs mere

Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens 218 a, stk. 2.

Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens 218 a, stk. 2. Retten i Glostrup DOM Afsagt den 29. februar 2016 i sag nr. BS 10B-955/2015: Vordingborg Kommune Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg mod Tryg Forsikring A/S Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup Sagens baggrund

Læs mere

D O M. afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst.

D O M. afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst. D O M afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst.)) i ankesag V.L. B 3107 12 Sydøstjyllands Politi (Kammeradvokaten

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 29. maj 2018

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 29. maj 2018 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 29. maj 2018 Sag 223/2017 (2. afdeling) A og B (advokat Michael S. Wiisbye for begge) mod Tryg Forsikring A/S som mandatar for C og D (advokat Morten Boe Svendsen) I

Læs mere

Aarhus Kommunes endelige påstand er, at Danske Forsikring A/S skal anerkende, at kommunens regreskrav for sygedagpenge ikke er forældet.

Aarhus Kommunes endelige påstand er, at Danske Forsikring A/S skal anerkende, at kommunens regreskrav for sygedagpenge ikke er forældet. DOM Afsagt den 8. januar 2015 i sag nr. BS 10F-2144/2013: Aarhus Kommune Beskæftigelsesforvaltningen Værkmestergade 15 8000 Århus C mod Danske Forsikring A/S Borupvang 4 2750 Ballerup Sagens baggrund og

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 27. marts 2012

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 27. marts 2012 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 27. marts 2012 Sag 335/2009 (1. afdeling) A (advokat Henrik Qwist, beskikket) mod Tryg Forsikring A/S (advokat Lars Bøgh Mikkelsen) I tidligere instanser er afsagt dom

Læs mere

HØJESTERETS DOM. afsagt fredag den 3. maj I tidligere instans er afsagt dom af Østre Landsrets 16. afdeling den 29. maj 2018.

HØJESTERETS DOM. afsagt fredag den 3. maj I tidligere instans er afsagt dom af Østre Landsrets 16. afdeling den 29. maj 2018. HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 3. maj 2019 Sag BS-23798/2018-HJR (1. afdeling) B som hensiddende i det uskiftede bo efter A (advokat Arvid Andersen) mod Beskæftigelsesministeriet (advokat Rass Holdgaard)

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 24. maj 2017

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 24. maj 2017 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 24. maj 2017 Sag 96/2016 (1. afdeling) Codan Forsikring A/S som mandatar for X-firma (tidligere Y-firma) (advokat Søren Vagner Nielsen) mod Boet efter A (advokat Michael

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B0386005 - KLA UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 25. januar 2016 af Østre Landsrets 22. afdeling (landsdommerne Arne Brandt, Lene Jensen og Morten Christensen). 22. afd. nr. B-386-15:

Læs mere

Afsagt den 7. juli 2017 af Østre Landsrets 22. afdeling (landsdommerne Lene Jensen, Michael Kistrup og Camilla Felbo (kst.)).

Afsagt den 7. juli 2017 af Østre Landsrets 22. afdeling (landsdommerne Lene Jensen, Michael Kistrup og Camilla Felbo (kst.)). D O M Afsagt den 7. juli 2017 af Østre Landsrets 22. afdeling (landsdommerne Lene Jensen, Michael Kistrup og Camilla Felbo (kst.)). 22. afd. nr. B-191-16: 1) A 2) B (begge ved advokat Michael S. Wiisbye)

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 10. april 2015

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 10. april 2015 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 10. april 2015 Sag 305/2013 (2. afdeling) A (advokat Marianne Fruensgaard, beskikket) mod Aarhus Universitet (advokat Karsten Hagel-Sørensen) I tidligere instanser er

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. juni 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. juni 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. juni 2014 Sag 29/2014 A (advokat John Kahlke) mod Sydbank A/S (advokat Nicolai Dyhr) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Fogedretten i Lyngby den 14.

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [klager] klaget over tidligere advokat [indklagede].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [klager] klaget over tidligere advokat [indklagede]. København, den 29. februar 2016 Sagsnr. 2015-2369/GGR K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [klager] klaget over tidligere advokat [indklagede]. Klagens tema: Advokat [A]

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 19. august 2013

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 19. august 2013 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 19. august 2013 Sag 33/2013 Alm. Brand Forsikring A/S (advokat Michael Steen Wiisbye) mod A (advokat Keld Norup) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 24. maj 2016

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 24. maj 2016 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 24. maj 2016 Sag 11/2015 (2. afdeling) A (advokat Lars Sandager, beskikket) mod Alm. Brand Forsikring A/S (advokat Christina Neugebauer) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Denne sag, der er anlagt den 28. maj 2014, drejer sig om, hvorvidt sagsøgerens krav mod sagsøgte vedrørende regres for sygedagpenge, er forældet.

Denne sag, der er anlagt den 28. maj 2014, drejer sig om, hvorvidt sagsøgerens krav mod sagsøgte vedrørende regres for sygedagpenge, er forældet. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 3. februar 2015 i sag nr. BS 10F-1528/2014: Aalborg Kommune J.F. Kennedys Plads 1B, 5.sal 9000 Aalborg (advok Janne Juul Wandahl) mod Danske Forsikring

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 29. august 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 29. august 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 29. august 2012 Sag 375/2010 (1. afdeling) Montex Holding Ltd. (advokat Johan Løje) mod Diesel S.p.A. og Diesel Denmark ApS (advokat Torben Byskov Petersen for begge)

Læs mere

PRINCIPIEL LANDSRETSDOM KAN KOMMUNEN BLIVE ERSTATNINGSANSVARLIG OVER FOR FORSIKRINGS- SELSKABET - FORÆLDELSE AF REGRESKRAV

PRINCIPIEL LANDSRETSDOM KAN KOMMUNEN BLIVE ERSTATNINGSANSVARLIG OVER FOR FORSIKRINGS- SELSKABET - FORÆLDELSE AF REGRESKRAV 6. SEPTEMBER 2011 PRINCIPIEL LANDSRETSDOM KAN KOMMUNEN BLIVE ERSTATNINGSANSVARLIG OVER FOR FORSIKRINGS- SELSKABET - FORÆLDELSE AF REGRESKRAV Vestre Landsret har i en ny dom taget stilling til det principielle

Læs mere

Der er mellem parterne enighed om, at kravet er undergivet en 3-årig forældelsesfrist.

Der er mellem parterne enighed om, at kravet er undergivet en 3-årig forældelsesfrist. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 11. juli 2017 i sag nr. BS 10N-118/2013: v/ 3F Fagligt Fælles Forbund som mandatar mod Topdanmark Forsikring A/S Borupvang 4 2750 Ballerup Sagens baggrund

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 22. november 2011

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 22. november 2011 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 22. november 2011 Sag 285/2008 (1. afdeling) Søren Theill Jensen og Anne Margrethe Heidner (advokat Preben Kønig, beskikket for begge) mod Miljøstyrelsen (kammeradvokaten

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl. København, den 20. december 2017 Sagsnr. 2017-2251/ADH K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl. Klagens tema: [Klager 1] og

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 28. august 2018

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 28. august 2018 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 28. august 2018 Sag 11/2018 (2. afdeling) Miljø-Bo A/S (advokat Carsten Pedersen og advokat Eivind Einersen) mod Focus Advokater P/S (advokat Leo Jantzen og advokat Stinne

Læs mere

Til brug for erstatningssagen var sagsøgeren undergivet undersøgelse af speciallæge Kaj Døssing, der afgav speciallægeerklæring den 2. januar 2007.

Til brug for erstatningssagen var sagsøgeren undergivet undersøgelse af speciallæge Kaj Døssing, der afgav speciallægeerklæring den 2. januar 2007. DOM Afsagt den 5. marts 2014 i sag nr. BS 4-535/2013: Dødsboet efter A mod Codan Forsikring A/S som mandatar for Y-firma Sagen drejer sig om differencekravserstatning. Stævning er modtaget den 7. juni

Læs mere

Den 27. juli 2013 var sagsøger U impliceret i et færdselsuheld.

Den 27. juli 2013 var sagsøger U impliceret i et færdselsuheld. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 14. januar 2019 i sag nr. BS 10A- /2016: U mod Danske Forsikring A/S Borupvang 4 2750 Ballerup Sagens baggrund og parternes påstande Den 27. juli 2013

Læs mere

D O M. afsagt den 4. december 2015 af Vestre Landsrets 12. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Torben Geneser og Dorte Jensen) i ankesag

D O M. afsagt den 4. december 2015 af Vestre Landsrets 12. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Torben Geneser og Dorte Jensen) i ankesag D O M afsagt den 4. december 2015 af Vestre Landsrets 12. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Torben Geneser og Dorte Jensen) i ankesag V.L. B 0699 14 Boet efter A (advokat Michael S. Wiisbye, København)

Læs mere

HØJESTERETS DOM. afsagt tirsdag den 18. december 2018

HØJESTERETS DOM. afsagt tirsdag den 18. december 2018 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 18. december 2018 Sag BS-12529/2018-HJR (1. afdeling) L (advokat Christina Neugebauer) mod Tryg Forsikring A/S (advokat Anja Hejde) I tidligere instanser er afsagt dom

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. august 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. august 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. august 2014 Sag 79/2014 A og B (advokat Peter Vilsøe) kærer afgørelse om nægtelse af genoptagelse i sagen: C (advokat Lars Langkjær) mod D (selv) I tidligere

Læs mere

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede].

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede]. København, den 15. december 2015 Sagsnr. 2015-1254/CHN 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede]. Klagens tema: Advokat [A] har

Læs mere

B100900F - VGB UDSKRIFT F ØSTRE LNDSRETS DOMBOG D O M fsagt den 15. april 2015 af Østre Landsrets 6. afdeling (landsdommerne Sanne Kolmos, Peter Mørk Thomsen og Morten Ruben Brage (kst.)). 6. afd. nr.

Læs mere

D O M. afsagt den 20. december 2012 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Thomas Jønler, Poul Hansen og Hanne Aagaard) i kæresag

D O M. afsagt den 20. december 2012 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Thomas Jønler, Poul Hansen og Hanne Aagaard) i kæresag D O M afsagt den 20. december 2012 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Thomas Jønler, Poul Hansen og Hanne Aagaard) i kæresag V.L. B 0426 12 NRGI Fibernet A/S (advokat Ulrik Christrup, Kolding)

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. marts 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. marts 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. marts 2015 Sag 196/2014 Munck Consult ved Helge Munck (advokat Mette Højberg) mod Golfbox A/S (advokat Dan Terkildsen) I tidligere instanser er truffet beslutning

Læs mere

#JobInfo Criteria=KABside1# De nye forældelsesfrister

#JobInfo Criteria=KABside1# De nye forældelsesfrister De nye forældelsesfrister Den 1. januar 2008 trådte den nye forældelseslov i kraft. Den nye lov hedder Lov om forældelse af fordringer nr. 522 af den 6. juni 2007. De to generelle forældelseslove (Danske

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 8. december 2015

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 8. december 2015 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 8. december 2015 Sag 140/2014 (1. afdeling) A (advokat Michael Christiani Havemann, beskikket) mod AIG Europe Dansk Filial af AIG Europe Limited United Kingdom (advokat

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. juni 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. juni 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. juni 2016 Sag 347/2011 A ønsker tilladelse til at indtræde i og videreføre sagen: A under konkurs A Holding A/S under konkurs A Ejendomme A/S under konkurs A A/S

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. januar 2018

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. januar 2018 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. januar 2018 Sag 93/2017 (1. afdeling) Tryg Forsikring A/S (advokat Anja Hejde) mod Vordingborg Kommune (advokat Marianne Fruensgaard) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

PRINCIPIEL LANDSRETSDOM OM FORÆLDELSE AF AR- BEJDSSKADESAGER

PRINCIPIEL LANDSRETSDOM OM FORÆLDELSE AF AR- BEJDSSKADESAGER 11. DECEMBER 2015 PRINCIPIEL LANDSRETSDOM OM FORÆLDELSE AF AR- BEJDSSKADESAGER En ny landsretsdom har afgjort det principielle spørgsmål om, fra hvilket tidspunkt den særlige 5- årige forældelsesfrist

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. oktober 2010

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. oktober 2010 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. oktober 2010 Sag 48/2009 (1. afdeling) Region Sjælland (tidligere Storstrøms Amt og Vestsjællands Amt) (advokat Svend Paludan-Müller) mod Dronning Ingrids Hospital

Læs mere

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse.

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 2. marts 2015 i sag nr. BS 10A-160/2014: [Indklagede] [Advokatfirma A] [Adresse] mod Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Wivi H. Larsen som principal for advokatfuldmægtig [A], Glostrup.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Wivi H. Larsen som principal for advokatfuldmægtig [A], Glostrup. København, den 20. december 2017 Sagsnr. 2017-2339/ADH 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Wivi H. Larsen som principal for advokatfuldmægtig [A],

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 30. august 2018

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 30. august 2018 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 30. august 2018 Sag 253/2017 (2. afdeling) Tryg Forsikring A/S (advokat Christina Neugebauer) mod 3F Fagligt Fælles Forbund som mandatar for A (advokat Henrik Juel Halberg)

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. december 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. december 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. december 2015 Sag 197/2014 Advokat Anne Almose Røpke kærer Vestre Landsrets afgørelse om acontosalær i sagen: Jens Nielsen mod Finansiel Stabilitet A/S. I tidligere

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over [advokat B], og [advokat B] har klaget over [advokat A].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over [advokat B], og [advokat B] har klaget over [advokat A]. København, den 25. november 2015 Sagsnr. 2015-2549/MKJ 2. og 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over [advokat B], og [advokat B] har klaget over [advokat

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. februar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. februar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. februar 2019 Sag 113/2018 A (advokat Henrik Ehlers) mod Ringsted Kommune (selv) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 21. afdeling den 21.

Læs mere

Af afgørelsen af 31. januar 2011 fra Patientforsikringen, der blev sendt direkte til A fremgår:

Af afgørelsen af 31. januar 2011 fra Patientforsikringen, der blev sendt direkte til A fremgår: DOM Afsagt den 12. april 2016 i sag nr. BS 1-2241/2014: Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle (advokat Mads Brandt, Vejle) mod A vej X-by (advokat Niels L. Johansen, Vejle) Sagens baggrund og parternes

Læs mere

Retten har ved kendelse af 9. juli 2015 bestemt, at sagen ikke skal behandles efter reglerne om småsager.

Retten har ved kendelse af 9. juli 2015 bestemt, at sagen ikke skal behandles efter reglerne om småsager. DOM Afsagt den 11. maj 2016 i sag nr. BS 150-429/2015: Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle mod A vej 19 X-by Sagens baggrund og parternes påstande Den 26. august 2013 traf (da) Pientforsikringen afgørelse

Læs mere

D O M. Procedure Parterne har for landsretten gentaget deres anbringender for byretten og har procederet i overensstemmelse hermed.

D O M. Procedure Parterne har for landsretten gentaget deres anbringender for byretten og har procederet i overensstemmelse hermed. D O M Afsagt den 23. marts 2017 af Østre Landsrets 19. afdeling (landsdommerne Inge Neergaard Jessen, Ib Hounsgaard Trabjerg og Rikke Plesner Skovby (kst.)). 19. afd. nr. B-844-16: A (advokat Christian

Læs mere

Ved brev af den 29. maj 2016 har I rettet henvendelse til Kolding Kommune med anmodning om,

Ved brev af den 29. maj 2016 har I rettet henvendelse til Kolding Kommune med anmodning om, Folketingets Ombudsmand Gammeltorv 22 1457 København K Att.: Vicedirektør Kaj Larsen Dok.nr. 16/00097-11/PLS - Besvarelse af henvendelse fra den 29. maj 2016 Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Læs mere

D O M. afsagt den 24. maj 2017 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Jens Hartig Danielsen, Esben Hvam og Anne Knie Andresen (kst.

D O M. afsagt den 24. maj 2017 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Jens Hartig Danielsen, Esben Hvam og Anne Knie Andresen (kst. D O M afsagt den 24. maj 2017 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Jens Hartig Danielsen, Esben Hvam og Anne Knie Andresen (kst.)) i ankesag V.L. B 0756 16 A (advokatfuldmægtig Ida Grelk, Aarhus)

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 18. november 2009

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 18. november 2009 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 18. november 2009 Sag 492/2007 (1. afdeling) Dansk Metalarbejderforbund som mandatar for A (advokat Asger Tue Pedersen) mod Skoventreprenør Michael Henriksen A/S (advokat

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] på vegne af [klager] (nu under konkurs) klaget over [advokat B], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] på vegne af [klager] (nu under konkurs) klaget over [advokat B], [bynavn]. København, den 7. januar 2015 Sagsnr. 2014-1196/CBW 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [advokat A] på vegne af [klager] (nu under konkurs) klaget over [advokat B], [bynavn].

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 11. december 2014

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 11. december 2014 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 11. december 2014 Sag 89/2014 Sydøstjyllands Politi (kammeradvokaten ved advokat Sanne H. Christensen) mod A (advokat Niels Lindeborg Johansen, beskikket) I tidligere

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 30. december 2009.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 30. december 2009. København, den 6. september 2012 Sagsnr. 2010 31/ SMO/JML 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget på vegne af [Klager 1] og [Klager 2] samt [Klager 3] og [Klager

Læs mere

FOA Fag og Arbejde s.m.f. A har nedlagt påstand om, at Nykredit Forsikring A/S, tilpligtes at anerkende, at erstatningskravet kan rettes direkte

FOA Fag og Arbejde s.m.f. A har nedlagt påstand om, at Nykredit Forsikring A/S, tilpligtes at anerkende, at erstatningskravet kan rettes direkte RETTEN I ROSKILDE Udskrift af dombogen DOM fsagt den 26. oktober 2016 i sag nr. BS : FO Fag og rbejde s.m.f. mod Nykredit Forsikring /S.C. Meyers Vænge 9 2450 København SV DOM Delforhandlingen i sagen,

Læs mere

RETTEN I ODENSE - 5.afdeling

RETTEN I ODENSE - 5.afdeling RETTEN I ODENSE - 5.afdeling Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 8. september 2015 i sag nr. BS 5- /2012: P mod GF Forsikring A/S Jernbanevej 65 5210 Odense NV Sagens baggrund og parternes påstande Sagen

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 Sag 83/2014 (1. afdeling) Holbæk Kommune (advokat Steen Marslew) mod GF Forsikring A/S (advokat Nicolai Mailund Clan) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [ ].

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [ ]. København, den 23. maj 2014 Sagsnr. 2013-3404/HCH 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [ ]. Sagens tema: [Klager] har klaget over, at [indklagede]

Læs mere

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Erhvervsjuridisk Tidsskrift 2012.251 En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Af Steffen Pihlblad, direktør for Voldgiftsinstituttet (Resumé) I artiklen

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 19. november 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 19. november 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 19. november 2014 Sag 135/2014 A (advokat Svend-Aage Dreist Hansen, beskikket) mod Faxe Vandforsyning A/S (advokat Sten Corfix Jensen) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

K E N D E L S E. Klager har endvidere klaget over Indklagedes salær på kr. ekskl. moms.

K E N D E L S E. Klager har endvidere klaget over Indklagedes salær på kr. ekskl. moms. København, den 2. juni 2014 Sagsnr. 2013-545/3KR/AKC 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over Indklagede. Sagens tema: Klager har klaget over, at Indklagede har

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 17. juni 2013

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 17. juni 2013 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 17. juni 2013 Sag 270/2012 (2. afdeling) 2840 Incorporated ApS (advokat Michael Elkiær Andersen) mod G-Star Denmark (advokat Morten Schwartz Nielsen) I tidligere instanser

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM B2929002 - MPN UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 10. april 2006 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Bloch Andersen, Lone Kerrn-Jespersen og Harald Micklander (kst.)). 5. afd.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017 Sag 110/2017 A (advokat Charlotte Castenschiold, beskikket) mod B I tidligere instanser er afsagt kendelser af Retten i Svendborg den 14. november 2016

Læs mere

Retten på Frederiksberg

Retten på Frederiksberg Retten på Frederiksberg Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 26. januar 2015 i sag nr. BS Z- : mod Codan Forsikring A/S c/o Codanhus Gl. Kongevej 60 1850 Frederiksberg C Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 9. august 2011

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 9. august 2011 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 9. august 2011 Sag 142/2010 (1. afdeling) Lis Anderberg og Kaj Anderberg (advokat John Kahlke for begge) mod PH Byg ApS (advokat Jakob S. Arrevad) I tidligere instanser

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 16. januar 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 16. januar 2017 UDSKRIFT AF HØJESTERETS ANKE- OG KÆREMÅLSUDVALGS DOMBOG HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 16. januar 2017 Sag 110/2016 (1. afdeling) Topdanmark Forsikring A/S (advokat Vivi Bruhn Knudsen) mod If Skadeforsikring,

Læs mere

København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 K E N D E L S E

København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 K E N D E L S E København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 GYS/CSI/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X ApS v/direktør Y klaget over advokatfirmaet A og advokat B. Sagens tema: Klagen

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 29. marts 2012

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 29. marts 2012 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 29. marts 2012 Sag 296/2009 (1. afdeling) A og B (advokat Poul Hvilsted for begge) mod Miljøstyrelsen (kammeradvokaten ved advokat Kurt Bardeleben) I tidligere instans

Læs mere

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A.

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. København, den 13. september 2012 J.nr. 2010-03-0817/JSC/JML 8. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. Sagens tema: X har klaget over advokat A s salær på

Læs mere

DOM. afsagt den 21. november 2017 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Thomas Jønler og Thomas Klyver (kst.

DOM. afsagt den 21. november 2017 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Thomas Jønler og Thomas Klyver (kst. DOM afsagt den 21. november 2017 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Thomas Jønler og Thomas Klyver (kst.)) i ankesag V.L. B-1884-16 A (advokat Birgit Lindø, Aarhus) mod Tryg Forsikring

Læs mere

Advokat A har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 6. maj 2014 ophæves, subsidiært at størrelsen af bøden nedsættes.

Advokat A har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 6. maj 2014 ophæves, subsidiært at størrelsen af bøden nedsættes. Retten i Svendborg DOM Afsagt den 23. oktober 2015 i sag nr. BS R5-425/2014: Advok A mod Advoknævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund og parternes påstande Sagen vedrører, hvorvidt

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 16. januar 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 16. januar 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 16. januar 2018 Sag 186/2017 Ralph Dänhardt (advokat Søren Noringriis) mod Den Jyske Sparekasse i Skals (advokat Marianne Sørensen) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Sagen vedrører spørgsmålet om Hillerød Kommune har pådraget sit et erstatningsansvar

Sagen vedrører spørgsmålet om Hillerød Kommune har pådraget sit et erstatningsansvar Retten i Hillerød Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 2. juli 2018 i sag nr. BS 43-773/2017: 3F som mandatar for mod Hillerød Kommune Att.: juridisk konsulent Trollesmindeallé 27 3400 Hillerød Sagens baggrund

Læs mere

K E N D E L S E. [Z] flyttede i 2014 ind hos sin mormor, [XX], der var flyttet på plejehjem og senere døde.

K E N D E L S E. [Z] flyttede i 2014 ind hos sin mormor, [XX], der var flyttet på plejehjem og senere døde. København, den 24. september 2018 Sagsnr. 2018-1679/CHO 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over advokat [B], [bynavn 1]. Klagens tema: Advokat [A] har klaget

Læs mere

København, den 26. september 2014 Sagsnr og /CBW 1. advokatkreds K E N D E L S E

København, den 26. september 2014 Sagsnr og /CBW 1. advokatkreds K E N D E L S E København, den 26. september 2014 Sagsnr. 2014 971 og 2014 972 /CBW 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over [indklagede 1] og [indklagede 2],

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Andersen, København K.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Andersen, København K. København, den 29. februar 2016 Sagsnr. 2015-1590/CBW 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Andersen, København K. Klagens tema: [Klager] har

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 27. november 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 27. november 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 27. november 2017 Sag 164/2017 A (selv) mod B og C (advokat Bjarke Madsen for begge) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 21. afdeling den 27.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 4. december 2012

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 4. december 2012 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 4. december 2012 Sag 37/2011 (2. afdeling) Rederiet for Sea Endeavour I c/o Saga Shipping & Trading Corporation Limited (advokat Jes Anker Mikkelsen) mod Assens Havn

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 13. maj 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 13. maj 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 13. maj 2015 Sag 5/2014 (2. afdeling) Advokat Hans Boserup (selv) mod Kenneth Bøttcher og Maria Todsen (advokat Jesper Baungaard for begge) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

RETTEN I AARHUS DOM. afsagt den 13. marts 2019

RETTEN I AARHUS DOM. afsagt den 13. marts 2019 RETTEN I AARHUS DOM afsagt den 13. marts 2019 Sag BS- / -ARH S (advokat U ) mod Ankenævnet for Patienterstatningen (advokat K ) Denne afgørelse er truffet af dommer. Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [A] og advokat [B], begge [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [A] og advokat [B], begge [bynavn]. København, den 16. december 2015 Sagsnr. 2015 1915 og 2015-1917/LIH 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [A] og advokat [B], begge [bynavn]. Klagens

Læs mere

RETTEN I ODENSE - 10.afdeling

RETTEN I ODENSE - 10.afdeling RETTEN I ODENSE - 10.afdeling Udskrift af retsbogen Den 11. januar 2017 kl. 09:00 blev retten sat i Retssal 8 af dommer Ingrid Therkelsen. Der blev foretaget i offentligt retsmøde sag nr. BS 10-2019/2015:

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 3. december 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 3. december 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 3. december 2014 Sag 131/2014 Jumbo Stillads A/S (advokat Ole Bjørn Christensen) mod LogiCon Nordic A/S (advokat Jakob B. Ravnsbo) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. marts 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. marts 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. marts 2019 Sag 93/2018 A (advokat Henrik Ehlers) mod B (advokat Anne Broksø) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Lyngby den 26. oktober 2017

Læs mere

NY HØJESTERETSDOM OM RÆKKEVIDDEN AF FAL 95 HVORNÅR KAN SKADELIDTE SAGSØGE SKADEVOLDERS FORSIKRINGSSELSKAB?

NY HØJESTERETSDOM OM RÆKKEVIDDEN AF FAL 95 HVORNÅR KAN SKADELIDTE SAGSØGE SKADEVOLDERS FORSIKRINGSSELSKAB? 27. AUGUST 2013 NY HØJESTERETSDOM OM RÆKKEVIDDEN AF FAL 95 HVORNÅR KAN SKADELIDTE SAGSØGE SKADEVOLDERS FORSIKRINGSSELSKAB? En ny højesteretsdom har omgjort landsrettens afgørelse og fastslået, at der ikke

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 22. november 2013

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 22. november 2013 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 22. november 2013 Sag 109/2013 Dansk InkassoBrancheforening som mandatar for KGS Europe ApS (tidligere KGS Europe A/S) ved advokat Jane Frederikke Land kærer Sø-

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [X] på vegne af [klager]v/[y] klaget over [indklagede], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [X] på vegne af [klager]v/[y] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 9. januar 2015 Sagsnr. 2014-2819/HCH 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [X] på vegne af [klager]v/[y] klaget over [indklagede], [bynavn]. Sagens tema: [X] har

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 28. november 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 28. november 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 28. november 2017 Sag 81/2017 A (advokat Peter Carlstedt Nørtved, beskikket) mod Danske Bank A/S (advokat Poul Helmuth Petersen) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Retsudvalget. L Svar på Spørgsmål 12 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K.

Retsudvalget. L Svar på Spørgsmål 12 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K. Retsudvalget L 165 - Svar på Spørgsmål 12 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K. Lovafdelingen Dato: 21. maj 2007 Kontor: Formueretskontoret Sagsnr.: 2005-705-0012 Dok.: JTS41066

Læs mere

Sagsfremstilling: Det fremgår af sagens oplysninger, at klager er et datterselskab, der er 100 % ejet af det tyske selskab W.

Sagsfremstilling: Det fremgår af sagens oplysninger, at klager er et datterselskab, der er 100 % ejet af det tyske selskab W. København, den 12. september 2012 Sagsnr. 2011-0287/SAF/JML 8. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne klager klaget over advokat B. Sagens tema: Klager har klaget

Læs mere

Alm. Brand Forsikring A/S har påstået frifindelse, subsidiært betaling af et mindre beløb.

Alm. Brand Forsikring A/S har påstået frifindelse, subsidiært betaling af et mindre beløb. Københavns Byret Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 1. juli 2016 i sag nr. BS 43C-7636/2015: Dansk Metalarbejderforbund som mandatar for Nyropsgade 38 1780 København V (advokat Mikkel Bensby Nøhr) mod

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. september 2013

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. september 2013 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. september 2013 Sag 139/2013 A og B (advokat Poul Erik Petersen for begge) mod R (advokat Morten Sung Leen) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af et forsikringsselskab og et byggeselskab klaget over indklagede.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af et forsikringsselskab og et byggeselskab klaget over indklagede. København, den 30. september 2013 Sagsnr. 2011-4523/CHN/JML 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af et forsikringsselskab og et byggeselskab klaget over indklagede.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 8. oktober 2014

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 8. oktober 2014 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 8. oktober 2014 Sag 311/2012 (1. afdeling) FOA Fag og Arbejde som mandatar for A (advokat Jacob Sand) mod Y Kommune (advokat Yvonne Frederiksen) I tidligere instans er

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 14. august 2018

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 14. august 2018 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 14. august 2018 Sag 191/2017 A/S Knudshoved Havn (advokat Nikolaj Nikolajsen) mod A under konkurs og B under konkurs (advokat René Offersen for begge) I tidligere instanser

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 8. oktober 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 8. oktober 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 8. oktober 2014 Sag 279/2013 A (advokat Jørn Frøhlich, beskikket) mod SKAT (kammeradvokaten ved advokat Bodil Søes Petersen) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

6. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over indklagede.

6. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over indklagede. København, den 8. marts 2012 Sagsnr. 2010 925/LOR/JML 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over indklagede. Sagens tema: Advokat A har klaget over, at indklagede

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 27. marts 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 27. marts 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 27. marts 2018 Sag 237/2017 A (advokat Helle Larsen) mod B (advokat Lis Sørensen) I tidligere instans er afsagt kendelse af Vestre Landsrets 14. afdeling den 31.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 17. november 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 17. november 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 17. november 2016 Sag 72/2016 Advokat Dan Terkildsen (selv) mod Processelskabet af 28. august 2009 ApS (advokat Tage Siboni) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

Forældelse af skattekrav suspension af forældelsesfristen under ophold i udlandet - Højesterets kendelse af 8/10 2014, Sag 279/2013

Forældelse af skattekrav suspension af forældelsesfristen under ophold i udlandet - Højesterets kendelse af 8/10 2014, Sag 279/2013 - 1 Forældelse af skattekrav suspension af forældelsesfristen under ophold i udlandet - Højesterets kendelse af 8/10 2014, Sag 279/2013 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Højesteret tiltrådte

Læs mere

Sagsøgte, Patientskadeankenævnet, har endeligt nedlagt påstand om frifindelse.

Sagsøgte, Patientskadeankenævnet, har endeligt nedlagt påstand om frifindelse. Retten i Helsingør- retsafdelingen Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 20. marts 2014 i sag nr. BS 1-2286/2009: mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaftet 43 1161 København K Påstande Under denne sag, der

Læs mere