FORÆLDREHÅNDBOG LANGSØ BØRNEHUS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FORÆLDREHÅNDBOG LANGSØ BØRNEHUS"

Transkript

1 FORÆLDREHÅNDBOG LANGSØ BØRNEHUS

2 BØRNEHAVE & VUGGESTUE Forord Dette er en håndbog, som er udarbejdet til forældre med barn/ børn i Langsø Børnehus - børnehave og vuggestue. Håndbogen har til hensigt at være et opslagsværk med praktiske oplysninger, som kan være relevante mens dit barn/ børn er i børnehave og / eller vuggestue. Opleves det, at håndbogen er mangelfuld, vil vuggestuen og/eller børnehavens personale gerne gøres opmærksom herpå. På den måde, har vi mulighed for at kvalitetsforbedre håndbogen og dermed give jer de bedste forudsætninger for, at være velinformerede forældre til et barn i Langsø Børnehus. Håndbogen kan efter ønske udleveres til alle forældre, når vuggestuen og/eller børnehaven besøges første gang. Her ud over kan en elektronisk kopi findes på institutions hjemmeside: Afslutningsvis vil vi gerne benytte lejligheden til at byde jer rigtig hjertelig velkommen. God læselyst!

3 Indhold 1 Arbejdslørdag Formålet med arbejdslørdag Tidspunkt Familien er altid velkommen Generalforsamling Forældrerådsvalg i Børnehaven Ferier & helligedage Forældre information Madordning Pris og betaling Telefonnumre Åbningstider Vuggestue/ Børnehave Vuggestuebørn (½- ca. 3 år) Børnehavebørn (ca. 3- ca. 6 år) Hvad skal jeg medbringe: Orientering Årets gang: Forældremøder/samtaler Fødselsdage Garderrobe Pædagogisk dag Solcreme Sygedom Ude liv Legetøj/ Cykeldage

4 Håndbog for forældre At have barn i Langsø børnehus børnehave og vuggestue 1 Arbejdslørdag For at holde en fornuftig pris for en børnehave og/eller vuggestueplads, er det inkluderet i prisen, at forældre deltager i 2 arbejdslørdage årligt. Dato for arbejdslørdag vil blive proklameret i et månedsbrev samt i Friskolens ugebreve. 1.1 Formålet med arbejdslørdag Formålet med arbejdslørdage er, at forældre og børn tilbringer en dag sammen, hvor der er tid til både fællesskab, hygge og til at få afviklet nogle af de praktiske gøremål, der ikke er tid til i dagligdagen. Eksempelvis: Hovedrengøring, pasning af udearealer, male osv I øvrigt, vil der altid være fuld forplejning, som arrangementsudvalget sørger for. 1.2 Tidspunkt Lørdag starter kl og afsluttes kl Familien er altid velkommen Forældre, bedsteforældre og lignede, er altid velkommen til at komme på besøg. Vi er åbne for kreative indslag. Eksempelvis: Har du et særligt talent (kan du male eller lign.) som du vil dele med børnene, kontakt da personalegruppen så I i fællesskab kan arrangere dette.

5 3 Generalforsamling Der afholdes årligt generalforsamling for både skole/og Børnehuset, hvor alle er velkommen til at deltage. På dagsordenen vil bl.a. være: Budget og regnskab Valg af bestyrelsesmedlemmer Beretning om året der gik Tid og sted vil blive annonceret på hjemmesiden og i månedsbreve. 4 Forældrerådsvalg i Børnehuset I maj er der valg til Børnehavens forældreråd. 5 Ferier & helligedage Institutionen holder lukket: Uge 29 og 30 Alle danske helligedage Fredag efter Kristi Himmelfartsdag Grundlovsdag Den 24. og 31. december og dagene mellem jul og nytår I ferie og på skolefridage vil vi gerne have besked om børnene kommer og på hvilke tidspunkter. Der er sammenpasning med SFO en i ferierne. Før ferieperioder sender vi en seddel med hjem, hvor vi beder forældre skrive tilbage, om jeres børn kommer, og hvornår de kommer. Dette betyder meget for vores planlægning af personaledækning. Vi forventer, at børnene har ferie 5 uger om året. Børn har også brug for ferie. Fridage: Husk at give besked, hvis jeres barn holder fri.

6 6 Forældre information. Vi laver hver måned et Nyhedsbrev, der kan findes på hjemmesiden: Det er vigtigt læsestof, da vi samler oplysninger om praktiske ting, aktiviteter og lign. 7 Madordning. Morgen: frem til kl kan jeres barn/ børn få havregrød eller havregryn. Formiddag: grønt og hjemmebagt brød (vi bestræber os på at bage frisk brød om morgenen). Middag: frisklavet middagsmad, som kan være varmt mad, rugbrød evt. med en varm ret og alt med grønsager m.m. og mælk. Eftermiddag: brød, grød, yoghurt mm- altid med frugt. 8 Pris og betaling Prisen for at have et barn/ børn i henholdsvis vuggestue og børnehave En vuggestueplads koster 2750 kr. inkl. fuld kost En børnehaveplads koster 1581 kr kr. for fuld kost Søskenderabat: I betaler fuld pris for den dyreste plads og halv pris for nr. 2. Der er mulighed for friplads/både helt eller delvis. Søges på Viborg Kommunes hjemmeside. 9 Telefonnumre Børnehave: Vuggestue:

7 10 Åbningstider Vuggestuen mandag- torsdag Fredag Børnehaven mandag- torsdag Fredag Fra kl er der sammenpasning med SFO en. Ca. kl. 16 bliver de sidste børnehavebørn fuldt over på skolen. 11 Vuggestue/ Børnehave 11.1 Vuggestuebørn (½- ca. 3 år) Langsø Vuggestue: Er et sted, hvor der er rum og plads til alle. Alle børn skal trives og føle sig trygge. Vi vægter, at det er et lille trygt sted, hvor man kan udvikle sig i sit eget tempo, samt få kammerater, som man kan følges med videre i børnehave. Vi vil lave forskellige aktiviteter som stimulerer barnets motorik, sprog og dets kreative sans. Vi prioriterer et aktivt udeliv. Mange ting, som laves indenfor, kan også laves ude. I vuggestuen vil barnet være tæt sammen med de voksne, og der er tid til hygge og sjov Børnehavebørn (ca. 3- ca. 6 år) Langsø børnehave: Er et sted, hvor der er rum og plads til alle. Alle børn skal føle sig trygge og anerkendte.

8 I Langsø børnehave Vægtes samværet med hinanden højt. Vi har meget fokus på, om alle børn har gode relationer til kammeraterne og har det godt. I børnehaven er der muligheder for leg, bevægelse, spil, hygge, sjov, syning, tegning, Og der er billedkunstværksted til maling og træarbejde. Herudover bruger vi hallen, legepladsen, arealet ved spejderhytten, Kirkeskoven og den omkringliggende natur bla. Det Rekrative område som ligger lige ned til Tjele Langsø Hvad skal jeg medbringe: OBS: Der bedes skrives navn i alle beklædningsdele. Skiftetøj Barnet skal have et sæt skiftetøj liggende i instutionen. (Bodystocking/ undertøj, bukser, trøjer, strømper. Hjemmesko Gulvet kan være koldt og sokkerne glatte. Derfor skal dit barn medbringe hjemmesko. Bleer, vaskeklude og et håndklæde Bleer og engangsvaskeklude er ikke inkluderet i prisen. Derfor bedes I selv medbringe det. Ligeledes vil vi gerne, at barnet har et håndklæde med til at blive skiftet på. Personalet vil give besked, når depotet er ved at være brugt op og nye forsyninger skal medbringes. Soveudstyr Barnevognsbrugere:

9 Barnevogn til eget barn medbringes til institutionen. Der skal være godkendt sovesele i vognen. Soveudstyret skal tilpasses årstiden. Eksempelvis EFTERÅR-FORÅR-VINTER Voksipose, lammeskind, dyne og lagen. Åndbar heldragt, hue, vanter, fodbeklædning. Regnslag, fluenet Sovesele Bamse, sut. FORÅR-SOMMER-EFTERÅR Dyne, lagen Åndbar heldragt eller trøje/jakke, tynd hue, tynde vanter, fodbeklædning Regnslag, fluenet Sovesele Bamse, sut Hvis forældrene ikke har en bestemt mening om, hvad barnet skal sove i, vil personalet overveje mængden af sovebeklædning i henhold til vejr og vind. Barnevognen vil altid være låst inde om natten. Børn, der sover inde skal have en pude og dyne/ tæppe med og selvfølgelig sovedyr. Udetøj Udetøj skal passe til årstiden. Eksempelvis Sommer Sommerjakke/ flecetrøje eller lign. Regntøj, gummistøvler, sandaler, sko, kasket Forår- efterår Termotøj, regntøj, varm trøje/ jakke, hue, vanter gummistøvler, sko.

10 Vinter Foret støvler, flyverdragt, hue, vanter, uldsokker. 12 Orientering I vuggestuen vil vi have en computer, hvor vi skriver om hvert enkelt barns dagligdag. (Dette for at sikre, at vi kan give jer en god information om jeres barn. Da vi jo skifter personale i løbet af dagen. Den, der tager imod om morgenen er ikke den samme om eftermiddagen/aften, når I henter.) 13 Årets gang: Fødselsdagsfest: Fastelavnsfest: Sidst i januar først i Februar holder Langsø Børnehus fødselsdagsfest for forældre, dagplejere og alle børn. Vi inviterer bedsteforældrene til vores fastelavnsfest. Børnehaven er ligeledes altid på Pensionistgården i Vammen og slå katten af tønden. Påske: Vi fortæller om højtiden.- herunder laves pynt og gækkebreve og påskelege. Vi får påskefrokost - enten alene eller alle sammen som et forældrearrangement. Smid-ud-fest: Sommerfest: For børn, som skal i skole, holdes der i juni/juli en afslutningsfest. Alle, med tilknytning til friskolen, børnehaven og vuggestuen inviteres til en sommergrill-fest i juni. Overnatning/lejr: Børnehaven har et overnatningsarrangement i august/september for de 2 ældste årgange. Bedsteforældredag: Fastelavnsfesten, hvor bedsteforældre deltager Sidst i november, hvor bedsteforældre hjælper med, at lave juledekorationer, og de spiser julefrokost sammen med os.

11 Derudover inviteres bedsteforældre, hvis der er musical, teater, udstillinger m.m. Jul: Børnehavebørnene laver krybbespil og har pakkekalender og har en nisse med hjem. Vi laver alle julegaver og er i kirke sammen med skolebørnene og har julefrokost. Fællesspisning: Forældrekaffe: Andet: Vi har flere gange om året fællesspisning, hvor børnene underholder lidt. Vi afholder ca. 4 gange om året forældrekaffe, hvor der er kaffe/the/saft og lidt brød. Her er forældre velkommen til at få en snak med personalet/ de andre forældre og tage et spil med børnene eller kikke i barnets mappe. Der udover invitere vi forældre, bedsteforældre, skolen og andre interesseret, hvis vi lave musical, teater udstillinger m.m. 14 Forældremøder/samtaler Vi værdsætter et godt samarbejde om jeres barn/ børn. Og holder altid en samtale før barnet starter og ca. 3 måneder efter barnet er startet. Der er en samtale inden børnehavestart/ skolestart sammen med den lærer, som skal have barnet i 0. klasse på friskolen. Men personalet er selvfølgelig altid åbne for en samtale, hvis I har spørgsmål. Vi vil så aftale en tid. Personalet kan ikke gå fra børnene til en længere samtale, med mindre det er aftalt på forhånd. Personalet vil indkalde jer til samtale, hvis der er noget, som vi gerne vil have drøftet med jer.

12 15 Fødselsdage Når dit barn har fødselsdag kan det fejres i vuggestuen eller børnehaven. Forældre må gerne deltage. Ofte medbringer forældre boller, kage eller lign. Dette er helt frivilligt. Børnene har en fælles lille gave til fødselaren. Vi vil meget gerne komme til fødselsdag i eget hjem. Spørg eventuelt personalegruppen til råds om transport, mad, tidspunkt med mere. Vi beder jer om, ikke at give børnene mere slik, end der kan spises i hjemmet, altså ingen slik eller mundgodt med tilbage til børnehuset. 16 Garderobe Hvert barn har sin faste garderobeplads. På øverst hylde en kasse til opfyldning af skiftetøj til en uge. Nederste kasse til hat, skiftesko, udetøj. I skal tage kasserne med hjem til weekenden, og det er jeres opgave at holde kassen ren. Vi forventer, at barnets garderobe er ryddet op hver dag, når I forlader børnehuset. Husk at sige goddag og farvel når I afleverer og henter jeres barn, så ved vi, at de er kommet, og at de er hentet. Hvis barnet bliver hentet af andre end forældre, skal I have givet os besked. Ligeledes, hvis barnet skal gå med en ældre søskende hjem. 17 Pædagogisk dag Personalegruppen har hvert år en pædagogisk dag, hvor de kan komme i dybden med det, de arbejder med. Denne dag vil vi meget gerne have forældrehjælp enten, kan man holde barnet/ børnene hjemme, hente tidligt, eller man kan tilbyde forældrehjælp til pasning i børnehaven. Det vil der blive informeret om.

13 18 Solcreme Vi starter i forårsmånederne med, at give børnene solcreme på. Personalegruppen sørger for, at børnene bliver smurt ind umiddelbart efter middagsmaden. Men I skal selv give dem på om morgenen, hvis der er behov. 19 Sygedom Bliver dit barn syg, mens det er i institutionen, vurderer personalegruppen, om der skal ringes efter forældrene, så barnet kan blive afhentet. Er Jeres barn syg inden afleveringstidspunktet, bedes I holde barnet hjemme. Vi kan kun modtage børn, som kan klare en udedag og de aktiviteter, som der er planlagt. 20 Ude liv Vi vægter det højt, at komme ud i den friske luft hver dag og gerne flere gange om dagen. Så det er vigtigt at børnene har tøj med efter vejr og årstid. 21 Legetøj/ Cykeldage. Børnehavebørnene har ca. en gang om måneden legetøjsdag. Har børnene legetøj med andre dage, lægger vi det i kassen, når vi har set det. Legetøjet skal være uden lyd. Geværer med lyd bruges kun udenfor. Børnene må gerne have et sovedyr med, gerne et som er fast i børnehaven, så I ikke skal løbe rundt for at finde det, når I skal hjem. Har børnene et køretøj med, skal de samtidig have cykelhjelm med. Vi kører udenfor legepladsen, så selvom det er et lille køretøj, vil vi have sikkerheden i orden. Cyklen skal selvfølgelig være helt i orden, bremser

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have Gerlevvej 3 2700 Brønshøj Tlf. 38 28 10 01 E-mail: 37344@buf.kk.dk 1 Inholdsfortegnelse Inholdsfortegnelse... 2 Kære forældre... 3 Børnehusets ansatte... 4 Børnehusets

Læs mere

Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den..

Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den.. Kære.. Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den.. Vi vil gerne invitere jer til en samtale Samtalen vil vare ca. ½ time, hvor I

Læs mere

Med denne pjece vil vi gerne byde nye børn og forældre velkommen i børnehuset.

Med denne pjece vil vi gerne byde nye børn og forældre velkommen i børnehuset. Med denne pjece vil vi gerne byde nye børn og forældre velkommen i børnehuset. Det er en stor begivenhed for dit barn og sikkert også for jer, da I skal aflevere det dyrebareste I har, at starte i vuggestue/børnehave,

Læs mere

for Idrætsdagtilbuddet Trige-Spørring

for Idrætsdagtilbuddet Trige-Spørring Velkomstpjece for Idrætsdagtilbuddet Trige-Spørring Trige Velkomstpjece Idrætsdagtilbuddet Trige-Spørring Velkommen til Idrætsdagtilbuddet Trige-Spørring Spørring Vi vil gerne byde jeres familie velkommen

Læs mere

Vi vil godt se dig og dine forældre inden du starter i vuggestuen, så du kan se den stue du skal gå på, samt hilse på os alle sammen.

Vi vil godt se dig og dine forældre inden du starter i vuggestuen, så du kan se den stue du skal gå på, samt hilse på os alle sammen. Side 1 af 12 Side 2 af 12 Kære Velkommen til Frøgårdens Vuggestue. Du skal gå på De voksne på din stue hedder: Din primær-voksen er Du har dit eget mærke, det sidder på din garderobeplads. Dit mærke ser

Læs mere

HVORFOR VI GØR SOM VI GØR TANKER BAG NOGLE AF VALGENE I VORES PÆDAGOGISKE PRAKSIS.

HVORFOR VI GØR SOM VI GØR TANKER BAG NOGLE AF VALGENE I VORES PÆDAGOGISKE PRAKSIS. HVORFOR VI GØR SOM VI GØR TANKER BAG NOGLE AF VALGENE I VORES PÆDAGOGISKE PRAKSIS. Tilfredshedsundersøgelsen i 2013 viste nogle steder, hvor vi ikke har formået at informere vore forældre tilstrækkeligt

Læs mere

Mad- og Måltidspolitik

Mad- og Måltidspolitik Mad- og Måltidspolitik 2014 Idræts og naturbørnehuset Tingvej 3 6535 Branderup J 13-01-2014 2 Mad- og Måltidspolitik 1. Derfor er det vigtigt at vi har en mad- og måltidspolitik. Hvad og hvorfor: - Idræts-

Læs mere

Overgange mellem tilbud

Overgange mellem tilbud Juli 2014 Overgange mellem tilbud Lyngby Taarbæk Kommune Center for Uddannelse og Pædagogik Retningslinjerne vil blive redigeret i skoleåret 2014/2015 i forhold til den nye skolereform Bindende retningslinjer

Læs mere

PERSPEKTIVPLAN 2014 2015

PERSPEKTIVPLAN 2014 2015 PERSPEKTIVPLAN 2014 2015 DAGTILBUD GISTRUP Indholdsfortegnelse Hjertelig velkommen til Dagtilbud Gistrups perspektivplan 2014... 3 Dagtilbud Gistrups organisation.... 3 Vippemodel... 4 Feriesamarbejde...

Læs mere

Aktuelt. Husk at den årlige generalforsamling foregår på mandag, kl. 19.00.

Aktuelt. Husk at den årlige generalforsamling foregår på mandag, kl. 19.00. Uge 16 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Dejligt at være tilbage på

Læs mere

Mad- og måltidspolitik Bakkehuset

Mad- og måltidspolitik Bakkehuset Mad- og måltidspolitik Bakkehuset Forord Bakkehusets mad- og måltidpolitik er tænkt som et arbejdsredskab for at bevidstgøre børn, forældre og personale i forhold til sunde madvaner og livsstil. Igennem

Læs mere

Virksomhedsplan for Børnehuset Ådalen

Virksomhedsplan for Børnehuset Ådalen Virksomhedsplan for Børnehuset Ådalen 1. Indledning og formål Virksomhedsplan, pædagogisk læreplan og udviklingsplan for den integrerede institution Børnehuset Ådalen Vores virksomhedsplan er en ramme

Læs mere

Jeg dør en lille smule For hvert sekund der går. Jeg bærer døden med mig igennem livets år.

Jeg dør en lille smule For hvert sekund der går. Jeg bærer døden med mig igennem livets år. Jeg dør en lille smule For hvert sekund der går. Jeg bærer døden med mig igennem livets år. En nat måske en martsnat Så mild af regn og tø. Skal jeg gå bort i mørket og holde op at dø. Digt af Grethe Risbjerg

Læs mere

Vi er så småt begyndt på at varme op til kost og motionsuge 41, ved at høre om kroppens funktioner i denne uge til morgensamlingerne.

Vi er så småt begyndt på at varme op til kost og motionsuge 41, ved at høre om kroppens funktioner i denne uge til morgensamlingerne. UGEBREV nr. 6 uge 38 Årgang 2 Kære alle børn og forældre! Vi er så småt begyndt på at varme op til kost og motionsuge 41, ved at høre om kroppens funktioner i denne uge til morgensamlingerne. I denne uge

Læs mere

Pædagogisk årsplan for Fritten 2014-15. Nærvær Dialog Ansvar Fri tid

Pædagogisk årsplan for Fritten 2014-15. Nærvær Dialog Ansvar Fri tid Pædagogisk årsplan for Fritten 2014-15 Nærvær Dialog Ansvar Fri tid Indholdsfortegnelse Institutionens værdier s. 3 Dagligdag på Fritten s. 4 Idrætspolitik s. 6 Kreapolitik s. 7 Institutionens mærkedage

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Fælles Pædagogisk Grundlag

Fælles Pædagogisk Grundlag Fælles Pædagogisk Grundlag Information til forældre Dagtilbud 0-6 år Forord Det er med glæde, at Børne-, Unge- og Familieudvalget i oktober måned godkendte et fællespædagogisk grundlag for det samlede

Læs mere

Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet

Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet Fokus: At give konfirmanderne en oplevelse af, at de kan være med til at gøre en forskel i sognet/menigheden og dermed være en del af kirken. Med inspiration

Læs mere

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn 0. - 5. KLASSE - indskolingsafdelinger RØD/GUL www.kochs.dk - vi vil være verdens bedste skole - for børn Hvad indeholder pjecen? I denne pjece kan du læse om N. Kochs Skoles indskolingsafdelinger. I skolens

Læs mere

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU GODT FORÆLDRESAMARBEJDE SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU Hvorfor er et godt forældresamarbejde i skolen vigtigt? Al forskning viser, at godt socialt sammenhold og høj faglighed

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

Pædagogisk Grundlag SFO Søstjernen

Pædagogisk Grundlag SFO Søstjernen Pædagogisk Grundlag SFO Søstjernen Om SFO Søstjernens pædagogiske praksis samt organiseringen heraf (3. udgave, vedtaget april 2013) Indhold: Del 1 Pædagogisk del p. 2 1.0 Indledning... p. 2 1.1. Om SFO

Læs mere

Velkommen til Rundhøjskolen

Velkommen til Rundhøjskolen Velkommen til Rundhøjskolen Kære forældre Vi byder med denne folder velkommen til Rundhøjskolen, og vi ønsker hermed at tegne et billede af, hvad Rundhøjskolen er for en skole. Vi er den stærke lokale

Læs mere

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE Guide til jul - med et barn med autisme af Janni Pilgaard Guide til jul med et barn med autisme Janni Pilgaard Forside og layout: Marie Olofsen Forsideillustration: Jeppe Pilgaard Sørensen KÆRE LÆSER Du

Læs mere

Kom godt fra start. - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen. Dorthe Holm

Kom godt fra start. - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen. Dorthe Holm Kom godt fra start - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen Dorthe Holm Tekst: Dorthe Holm, pædagogisk vejleder, børnehaveklasseleder v/ Centerklasserne Højvangskolen, d.holm@pc.dk Udgivet af centerklasserne

Læs mere

Grundlæggende pædagogiske mål

Grundlæggende pædagogiske mål Grundlæggende pædagogiske mål Alsidig personlig udvikling I Spiren lægger vi op til at være et omsorgsfuldt og pædagogisk supplement til hjemmet. Vi vil skabe en tryg base for barnet, der kan være udgangspunkt

Læs mere

Personale håndbog og Lokal overenskomst

Personale håndbog og Lokal overenskomst Personale håndbog og Lokal overenskomst For Vividus Fonden Hos Hanne og Kim Revideret udgave, januar 2009. Indholdsfortegnelse Indledning...3 Affald...4 Alkohol...5 Arbejdstider... 7 Bad...8 Beklædning...8

Læs mere

Det har du ret til. til forældre, hvis barn skal anbringes eller er anbragt

Det har du ret til. til forældre, hvis barn skal anbringes eller er anbragt Det har du ret til til forældre, hvis barn skal anbringes eller er anbragt 2 Til forældre Dit barn er anbragt eller skal anbringes Det er dit barn, det handler om Serviceloven beskriver reglerne for anbringelser

Læs mere

Mad- & Måltidspolitik

Mad- & Måltidspolitik Mad- & Måltidspolitik For 0-18 års området i Hørsholm Kommune Forord Hørsholm Kommune ønsker at give børn og unge de bedst mulige vilkår for en aktiv, spændende og lærerig hverdag. Skal børnene få nok

Læs mere

Evaluerings rapport af Askelundens ressource person og nuværende struktur.

Evaluerings rapport af Askelundens ressource person og nuværende struktur. Evaluerings rapport af Askelundens ressource person og nuværende struktur. Forord: Denne rapport, eller lille historie, som det måske nok er blevet til, er en fortælling om Askelundens forandringsproces,

Læs mere