KORT NYT Af Karsten Dam

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KORT NYT Af Karsten Dam"

Transkript

1 -i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp

2 KORT NYT Af Karsten Dam 2 Som nævnt i sidste nummer har vi haft flere repræsentanter i Uganda denne sommer. Vores bestyrelsesmedlem Birgitte Bech beretter denne gang nyt fra Bukoto School og fra Rakai. Kontrasternes Uganda er et emne som Birgitte også skriver om på s. 9, men man kan sige at hele dette nummer af nyhedsbrevet tydeligt demonstrerer disse kontraster! Læs f.eks. om de yderst fattige skoler i Rakai, om tre menneskeskæbner s. 7 og 10, samtidig med at du ser de glade ansigter s. 6, solnedgangen s. 9 og blomsterne på bagsiden. Alt dette er Uganda! Børn i Afrika har indgået samarbejde med Projekt Dinadona der foreløbigt har samlet kr. ind til et brøndprojekt i Uganda. Det er startet af 5 unge mænd og i næste nummer af nyhedsbrevet vil du kunne læse mere om projektet og idéerne bag det. Hvis du er nysgerrig kan du læse mere på deres hjemmeside Til de af vore medlemmer som har oplyst e- mail, blev der for nylig udsendt en lille reklame for det Ugandiske kulturfremstød i Norden. Gruppen Alex Mukulu Ensemble opførte den medrivende forestilling Drums of joy mange steder i Danmark og Sverige (24/8 til 26/9 med afslutning i Gentofte). Børn i Afrika er ikke medarrangør, men gav forestillingen vore varme anbefalinger. Gå ind på hjemmesiden og læs mere på dansk om hele arrangementet. Til slut vil jeg blot minde om at vi stadig er meget glade for indbetalte kontingenter. Brug gerne vedlagte girokort eller netbank. Husk at skrive tydeligt navn og hvis du vil have fradrag for yderligere gaver, er det vigtigt at vi kender dit cpr-nummer. Meddel evt. dette til Birte Lønborg-Jensen, Grants Allé 17, 2900 Hellerup eller på Birte@nuko.dk. Vi minder om generalforsamlingen onsdag d. 13. oktober kl i Dyssegårdskirkens lokaler. På bagsiden ser du den officielle indkaldelse med dagsorden, og på side 11 ses en kort udgave af regnskabet for Efter de officielle punkter vil en af de unge fra Projekt Dinadona fortælle om brøndprojektet. Vi har nu fastlagt de nøjagtige datoer for næste sommers studietur til Uganda. Den foregår fra fredag d. 1. juli 2011 til og med søndag d. 17. juli. Prisen og det endelige program er ikke fastlagt endnu. Bliv inspireret til turen på s. 9. Bestyrelse: Vagn Frikke-Schmidt (formand) vfs@post4.tele.dk Karsten Dam (næstformand) karsten.dam@skolekom.dk Lars Ravn (kasserer) lars.ravn@c.dk Birgitte Bech (sekretær) Lis Jannæs, Jonna Kildebogaard, Heidi Olsen, Christina Sindberg og Lone Heyde (suppleant) ISSN: Børn i Afrika, Dyssebakken 8, 2900 Hellerup, Danmark SVR nr.: boerniafrika@gmail.com Kontonummer: Ansvarshavende redaktør: Kathryn Tegner k.tegner@hotmail.com Hjemmeside: Webmaster: Søren Kjeldgaard sbkjeldgaard@mail.dk Fotografierne i dette nummer er bl.a. taget af Per Lynge, Samuel Sekibejja og Birgitte Bech Nyhedsbrev nr årgang

3 3 Forældremøde på Bukoto Community Primary School den 10. juli 2010 Tekst og foto af Birgitte Bech Skolebestyrelsen og skolens leder havde indkaldt forældre og pårørende til forældremøde, det andet møde i dette skoleår. Mødet skulle starte kl. 9.00, men ak og ve disse ugandere, de har meget at lære endnu. Kl. 9 var vi tre forældre og undertegnede. End ikke skolebestyrelsen som var værter ved mødet, var mødt op. Så vi fire fremmødte ventede tålmodigt jeg nåede at tale med lærerne og med børnene. Da uret viste 10.30, var medlemmerne af skolebestyrelsen nået frem sammen med ca. 20 forældre/pårørende, og man besluttede, at NU skulle mødet begynde. Mødet varede i ca.1½ time, og da mødet sluttede omkring kl var fremmødet af forældre/pårørende oppe på ca. 200 personer, hvilket var rigtig flot. Mødet handlede om skolens økonomiske fremtid, og jeg må tilstå, at jeg var rigtig spændt på, hvordan dette møde ville forløbe. Forældrene/de pårørende er nødt til at støtte op om skolen ved at betale skolepenge, og det er jo aldrig nogen let sag, når vi skal til lommerne. Stor var min overraskelse og glæde over de kommentarer og tilkendegivelser, der kom frem. Forældrene/de pårørende var taknemmelige over skolen, dens konstruktion og over lærernes indsats, så selvfølgelig var de villige til at indgå aftale om betaling af skolepenge. Det vil fortsat være sådan, at Børn i Afrika og vores partner, Ambassadors of Hope, har børn med skolesponsorater, men at der også skal være andre børn, som er selvbetalende. Det er den eneste vej frem, og det er en måde, hvorpå forældre/ pårørende bliver mere ansvarlige for deres børns skolegang. Så i stedet for at blive smidt på porten som repræsentant fra donor landet, så blev jeg mødt med taknemmelighed. Jeg tror dog også at mit held er, at jeg gennem årene har haft min gang på skolen, så både børn og forældre/pårørende har set mig igen og igen. Forældrene/de pårørende fik også at vide at skolen, som et led i processen med at gøre skolen mere selvstændig, havde skiftet navn fra Eden School til Bukoto Community Primary School, og skolens medarbejdere blev præsenteret. Derefter var det tid til forældrekonsultation for de fremmødte børn og voksne.

4 Som at være deltager i en film for årets julekalender Tekst og foto af Birgitte Bech 4 Vi er midt i Uganda vi er i Lyantonde i Rakai området ca. fire timers kørsel sydvest for Kampala. Bilen, vi kørte til Lyantonde i, er skiftet ud med en stor firehjulstrækker med en erfaren chauffør fra vores samarbejdspartnere, Racobao. Vi skal nemlig nu langt ud i området for at besøge nogle af de skoler, som er med i Børn i Afrikas Blyantsprojekt. Det går over stok og sten, op ad bjerge, ned ad bjerge, igennem vandhuller, vejen bliver til en smal sti den terrængående firehjulstrækker får lov til at vise, at den er en nødvendighed her. To gange om året tager Børn i Afrikas lokale medarbejdere, Josephine og Sam, ud til disse skoler for at uddele blyanter, skrivehæfter og geometrisæt. Skolernes leder har, inden da sikret sig, at det er de børn, der trænger mest til hjælp, der får blyanterne, skrivehæfterne og geometrisættene. Det er som at træde ind i en film for årets julekalender. Jeg oplever pludselig mig selv sat ind i en af de mange film, jeg gennem årene har set som reklame for årets julekalender. Børn, som sidder på lerstampede gulve, klasser med 125 elever og én lærer, bænke med plads til tre børn, men hvor der sidder mindst 7 8 stykker, tavler, som ikke har set skyggen af tavlelak i mange år, ingen bøger at undervise efter og kigge i for børnene, ingen ting at skrive med og i osv. osv. Vi kender alle billederne, men her er det ikke billeder, her er det virkeligheden, og der er ikke noget med at benytte tv remote kontrollen for at finde et andet program eller smutte ud i køkkenet efter en kop kaffe.

5 5 På en af skolerne finder jeg et skrivehæfte med Børn i Afrikas logo på, et andet sted finder jeg æskerne med geometrisæt, og på alle skolerne beder jeg om at få lov til at se deres bibliotek. En kasse, et skab udgør et slags bibliotek, det virker som et skatkammer eller en skattekiste, hvor man gemmer og passer godt på de bøger, man har. En af skolerne har ikke flere bøger, da de er blevet stjålet fra dem. Selv om disse skoler er regeringens skoler, så er det ikke undervisningsbøger skolerne bliver udstyret med. Heldigvis er der i det mindste lærere.

6 6

7 7 Julie s historie Af Vagn Frikke-Schmidt Julie Jasper er medlem af The Alex Mukulu Ensemble der netop er på turné i Danmark og Sverige, hvor de opfører musicalen Drums of Joy Julie fortæller her sin historie: Jeg er vokset op i en stor fattig, men lykkelig familie, hvor vi var 6 piger og 3 drenge. Da de tre ældste søstre blev voksne fik de hver især mand og børn. Imidlertid blev den ene efter den anden syg, og døde af HIV/AIDS, i løbet af nogle få år. Det skabte et stort hul af sorg, frygt og angst i vores familie. Det var det værste jeg nogensinde har oplevet. Efter nogen tid døde deres mænd også af HIV/AIDS og dermed var deres børn forældreløse. Da jeg var 17 år tog jeg tre af børnene til mig og passede dem. Jeg måtte gå ud af skolen, fordi jeg ikke havde råd til at betale skolepenge og samtidig skulle passe de små. Som årene er gået erfarede jeg, at det var mit kald fra Gud, at tage mig af disse børn. I øjeblikket passer jeg 9 børn og unge i mit beskedne hus. Jeg driver en lille forretning med genbrugstøj, og det har medvirket til, at jeg har været i stand til at betale nogle af omkostningerne. Samtidig er jeg sang- og musikleder i en kirke, hvor jeg samarbejder med min præst. Jeg har også indspillet flere gospel CD er, og gennem salg af dem har jeg tjent lidt penge. Jeg arbejder hver dag på at give de 9 børn et godt og trygt hjem sammen kan vi lige netop klare vor dagligdag. Det er ikke nogen let sag, men mit motto er og jeg siger altid: Elsk hinanden og du vil selv blive elsket, støt andre og du vil blive støttet. Brev fra Thomas Af Vagn Frikke-Schmidt Når jeg er i Uganda, oplever jeg ofte både børn og unge, der kommer og spørger, om jeg kan hjælpe dem med skolepenge, så de kan fuldføre deres skolegang. Det skete også under vores projektleder Josephine s bryllupsfest. Pludselig kom en dreng hen og stak en krøllet seddel i min hånd, og så var han væk. Det viste sig, at sedlen slet ikke var fra ham, men fra en ung mand, som havde bedt ham om at give den til mig. På sedlen stod der: Jeg er forældreløs, da begge mine forældre er døde af HIV/AIDS, så jeg blev overladt til min fattige bedstemor, som ikke var i stand til at betale skolepenge. så vær venlig at hjælpe mig, så jeg kan komme tilbage i skole. Venlig hilsen Kirenti Thomas. Jeg kunne ikke bare sådan lade drengen forsvinde, så jeg begyndte at lede efter ham. Heldigvis fandt jeg ham bag et af de opstillede telte i haven og spurgte ham, om han kunne få fat på den unge mand, som havde skrevet den seddel, han havde givet mig. Det ville han prøve, og så gik jeg tilbage til min plads ved bordet igen. Efter nogen tid kom drengen tilbage og sagde, at han havde fundet brevskriveren, og at han gerne ville møde mig uden for bryllupspladsen. Det viste sig, at han manglede senior 5 og 6, som svarer til vort gymnasium. Jeg fortalte ham så, at Børn i Afrikas primære målgruppe er børn i primary school, altså de første 7 års skolegang. Det forstod han godt. Jeg stak ham lidt håndører og så gik han igen. Thomas er bare én ud af hundredtusinder af børn og unge, som så gerne vil fuldføre deres skolegang, men ganske enkelt ikke har råd til det. Børn i Afrika vil gerne hjælpe flere børn og unge i Østafrika til at gennemføre deres skolegang, men vi er afhængige af, at mennesker her i Danmark har hjerte for, at disse afrikanske børn og unge kan fuldføre deres skolegang og derved forøge deres chance for et godt liv. Tegn et Børn i Afrika skolesponsorat. Det koster kun 150 kr. om måneden.

8 8 Seksualundervisning på Eden School Af Sekibejja Samuel Børn og unge i Uganda har en meget lille viden om emner inden for området af seksualundervisning. Mange har ikke de forældre der burde fortælle dem om disse ting, og selv om de har forældre, kan det være at heller ikke forældrene har en særlig stor viden på området. Endelig er der den kendte frygt for at tale med sine børn om disse synes nogle svære emner. Alt dette medfører at unge i Uganda har en næsten totalt manglende viden om pubertet, prævention og kønssygdomme, selv om behovet for viden er stort i et land hvor uønskede graviditeter, for tidlige graviditeter, voldtægter og incest bestemt er kendte begreber. Ifølge en rapport fra African Youth Forum er 50 % af alle graviditeter uønskede i landene syd for Sahara og heraf er ovenikøbet halvdelen såkaldte for tidlige graviditeter (hvor pigerne fysisk set ikke er udviklet tilstrækkeligt til at en graviditet kan forløbe normalt). F.eks. hører lærerne tit om piger der tror de er meget syge når de første gang får deres menstruation. Ingen har fortalt dem om sagen og givet dem den mindste anvisning i hvordan de klarer det praktiske. Det var derfor en oplagt idé at arrangere en tema dag på skolen for de største elever. Man inviterede en ekspert Dr. Alex fra Mulago Hospital. Emnerne var naturligvis pubertet, prævention og kønssygdomme, men også mere følsomme emner som f.eks. misbrug og hvordan man afviser seksuelle tilnærmelser fra mennesker man ikke ønsker og ikke bør have seksuelt samkvem med. Pigers rettigheder og børns rettigheder i almindelighed var også på dagsordenen. Humøret var højt og der blev stillet mange spørgsmål og noter blev skrevet ned. Også lærere og andet personale deltog nysgerrigt i eftermiddagens program. Alt i alt var arrangementet en succes og der var forslag om at man fortsatte en anden gang med yderligere undervisning. En af de yngre elever tager notater om børns rettigheder

9 9 Uganda er kontrasternes land Tekst og foto af Birgitte Bech Hver gang jeg er i Uganda, tænker jeg på, hvor det land dog er kontrasternes land. Fattigdom til venstre, naturens skønhed til højre, snavsede børn, der trænger til omsorg, men som samtidig er glade børn, affald i bunkevis på den ene side af vejen, smukke kvinder, der vandrer i den anden side af vejen... og sådan fortsætter det. For mig er Uganda også andet end skoler og arbejde for Børn i Afrika. Det er landet, hvor jeg finder glæde og energi dels gennem arbejdet og samværet med vores medarbejdere, skolens medarbejdere og børnene, men også solen og naturens smukke indtryk er med til at lade mine indre batterier op. Som tegn på hvad der også kan lade mine batterier op, er disse to billeder, som jeg gerne vil dele med Børn i Afrikas læsere: en helt friskfanget og veltilberedt fisk fra Lake Victoria, et festmåltid, der skal spises med fingrene og en solnedgang over Victoriasøen.

10 10 Historien om mit liv Af Ndide Ivan, elev i 7. klasse på Bukoto Community Primary School Mit navn er Ndide Ivan, og jeg blev født i 1995 i en lille landsby i Uganda. Da jeg var to år gammel, blev mine forældre skilt, og min far giftede sig med andre kvinder. Jeg voksede op med mange forskellige stedmødre, og jeg har aldrig rigtig oplevet en mors kærlighed. Da jeg var fem år blev min mor syg og døde kort tid efter og året efter døde min far også. Fra den dag ændrede mit liv sig. Efter at vi havde begravet min far, fortalte min bedstemor mig, at jeg skulle tage ind til byen (Kampala) og bo hos en tante dér. Det var første gang jeg skulle ind til byen. Jeg kendte ingen, og jeg vidste heller ikke, hvor min tante boede. Jeg spurgte dem jeg mødte om vej, men ingen vidste, hvor min tante boede. Jeg takker Gud for at om aftenen fandt jeg én, som hjalp mig med at finde min tantes hus. Først var min tante glad for at se mig, men allerede den næste dag sagde hun at jeg skulle betale for kost. Jeg kendte ingen i byen, men jeg måtte prøve at finde noget arbejde, hvilket dog ikke var nemt. Jeg begyndte at samle affald for andre mennesker, vaskede tøj, gjorde rent og mange andre ting for at tjene penge til mad. Nogle dage lykkedes det ikke for mig at tjene nogen penge, og når jeg så kom hjem, nægtede min tante mig at få mad, og jeg blev smidt ud af huset. På et tidspunkt havde jeg ingen anden mulighed end at forlade min tante og hendes otte børn. Mit liv fortsatte med at være hårdt, jeg sov på gaden og levede af, hvad jeg kunne finde i affaldsbunkerne i gaderne. Jeg kunne ikke gøre andet, men efter et halvt år på gaden blev jeg meget syg, og der var ingen der kunne hjælpe mig. Derfor besluttede jeg at tage tilbage til min tante for at bede hende om, at jeg måtte bo hos hende. Min tante sagde, at jeg skulle betale hende for maden. Jeg lovede at betale hende hver dag, selvom jeg ikke vidste hvordan jeg skulle kunne skaffe pengene. Mit liv fortsatte med at være hårdt. Jeg ville så gerne gå i skole, og det lykkedes for mig at skaffe noget arbejde, så jeg kunne betale skolepenge for en termin (ca. 3 måneder), men efter den tid blev jeg bortvist, fordi jeg ikke kunne betale flere skolepenge. Dengang tænkte jeg, at jeg nok aldrig nogensinde mere ville komme i skole. Gud havde dog andre planer med mig, for medens jeg slæbte affald, velsignede Gud mig med den bedste mor i verden. I juli 2006 mødte jeg Birgitte Bech, da Eden School blev åbnet, og da hun kom tilbage til skolen i 2007, mødtes vi igen. Birgitte fortalte mig, at jeg selv måtte gå til skolens leder og anmode om at komme ind på skolen, og efter nogle prøver og et interview begyndte jeg så i skole i 5. klasse i februar Nu er jeg blevet 15 år gammel, og jeg går i 7. klasse på Bukoto Community Primary School. Jeg skal snart til eksamen, forlade skolen og videre på en kostskole, hvor jeg skal gå i skole de næste seks år. Nu har jeg drømme, mange drømme. jeg vil gerne uddanne mig til advokat. Nu er jeg ikke længere bange for livet, nu ved jeg, at jeg har en fremtid. Ndide Ivan, foto Birgitte Bech

11 11 RESULTATOPGØRELSE FOR BØRN I AFRIKA Eden School Project Udgifter Indtægter Skolesponsorater Lisa Care Project Udgifter Indtægter Øremrk. gaver Penalhus projekt Udgifter Indtægter Øremrk. gaver Special supported Children Udgifter Indtægter Øremrk. indt Andre aktiviteter Udgifter Racobao Youth workshop Projektgenerelle omk Indtægter Gaver & gavebreve Administration Udgifter Danmark & Uganda Indtægter Kontingenter Tipstilskud Renteindtægt mv Overskud for året Formue pr Bankbeholdning Diverse tilgodehavender mv

12 12 Indkaldelse til generalforsamling onsdag d. 13 oktober 2010 kl Dyssegårdskirkens Sognegård Dyssegårdsvej 8, 2900 Hellerup Dagsorden Valg af dirigent Valg af referent Formandens årsberetning for foreningen, samt forelæggelse af fokuspunkter, projekter og aktiviteter for de kommende år til generalforsamlingens godkendelse. Godkendelse af regnskab Godkendelse af bestyrelsens forslag til budget og kontingent for næste år Indkomne forslag (evt. forslag skal være bestyrelsen i hænde senest onsdag d. 29.9) Valg af kasserer og revisor for 1 år Valg af bestyrelsesmedlemmer iflg. vedtægterne Valg af suppleant Valg til udvalg Informationsudvalgets aktiviteter Eventuelle vedtægtsændringer Eventuelt Der serveres kaffe / te og kage, og efter de officielle punkter, vil der blive fortalt om og vist billeder fra Dinadona s Brøndprojekt i Uganda.

BØRN I AFRIKA. Årsrapport 2010

BØRN I AFRIKA. Årsrapport 2010 BØRN I AFRIKA side 1 Allerød maj 2011 BØRN I AFRIKA Årsrapport 2010 Foreningsoplysninger: Børn i Afrika Heslegårdsvej 6, st-2 2900 Hellerup CVR nr. 28 01 87 54 Bestyrelsens sammensætning: Vagn Frikke-Schmidt,

Læs mere

BØRN I AFRIKA. Årsrapport 2009

BØRN I AFRIKA. Årsrapport 2009 BØRN I AFRIKA side 1 Allerød den 27. maj 2010 BØRN I AFRIKA Årsrapport 2009 Foreningsoplysninger: Børn i Afrika Dyssebakken 8 2900 Hellerup CVR nr. 28 01 87 54 Bestyrelsens sammensætning: Vagn Frikke-Schmidt,

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

BØRN I AFRIKA. Årsrapport 2007

BØRN I AFRIKA. Årsrapport 2007 BØRN I AFRIKA side 1/5 Allerød den 15. juni 2008 BØRN I AFRIKA Årsrapport 2007 Foreningsoplysninger: Børn i Afrika Støttekredsen i Danmark Dyssebakken 8 2900 Hellerup CVR nr. 28 01 87 54 Tlf. 3975 0111

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

BØRN I AFRIKA. Årsrapport 2008

BØRN I AFRIKA. Årsrapport 2008 BØRN I AFRIKA side 1 Allerød den 12. juni 2009 BØRN I AFRIKA Årsrapport 2008 Foreningsoplysninger: Børn i Afrika Dyssebakken 8 2900 Hellerup CVR nr. 28 01 87 54 Bestyrelsens sammensætning: Vagn Frikke-Schmidt,

Læs mere

Historien om Sarah. Familieliv

Historien om Sarah. Familieliv børn i afrika 1 Historien om Sarah Mwamba Uganda Children s Choir er et børnekor fra Ugandas hovedstad, Kampala. De fleste af børnene er forældreløse og nogle af dem kommer oprindeligt ude fra landet.

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

BØRN I AFRIKA. Årsrapport 2012

BØRN I AFRIKA. Årsrapport 2012 BØRN I AFRIKA side 1 Allerød, maj 2013 BØRN I AFRIKA Årsrapport 2012 Foreningsoplysninger: Børn i Afrika Egetoften 9 2900 Hellerup CVR nr. 28 01 87 54 Bestyrelsens sammensætning: Karsten Dam, formand Birgitte

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

KORT NYT Af Karsten Dam

KORT NYT Af Karsten Dam -i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp 1.2010 1 KORT NYT Af Karsten Dam 2 Det er snart længe siden I har hørt fra os, men forskellige tekniske vanskeligheder har forsinket nyhedsbrevet. Arbejdet har dog

Læs mere

KORT NYT Af Karsten Dam, næstformand BiA

KORT NYT Af Karsten Dam, næstformand BiA -i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp 3.2010 1 2 KORT NYT Af Karsten Dam, næstformand BiA Sogneindsamling 2011 Vi vil som sædvanlig gerne slå et stort slag for Folkekirkens Nødhjælps årlige sogneindsamling.

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder København S, 10. juni 2015 Kære menigheder Morten Kofoed Programme Coordinator Baptist Union of Denmark Cell: +45 3011 2904 E-mail: morten@baptistkirken.dk Mange tak for jeres bidrag til Burundis Baptistkirke

Læs mere

Det blev vinter det blev vår mange gange.

Det blev vinter det blev vår mange gange. 1 Hortensia Der var engang den yndigste lille pige. De første mange måneder af hendes liv, levede hun i en blomst. Den skærmede hende og varmede hende. Hun blev født en solrig majdag, hvor anemonerne lige

Læs mere

33. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet April kvartal 2013

33. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet April kvartal 2013 33. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet April kvartal 2013 NYT FRA SKOLEN NYE SKOLEBORDE I GANDHI-STIL Når børnene undervises i skolen i Anand Niketan Ashram, sidder de på gulvet i klasselokalerne. Der

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC

UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC 01:00:08 SNEDKER MUHAREM SEJDIC Jeg har mine venner, jeg har mine bekendte. Vi er sammen, og derfor føler jeg at jeg har det rigtig, rigtig godt.

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL. 10.00 1.SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Thomas er væk! Peter var kommet styrtende ind i klassen og havde

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

BØRN I AFRIKA. Årsrapport 2013

BØRN I AFRIKA. Årsrapport 2013 BØRN I AFRIKA side 1 Allerød, juni 2014 BØRN I AFRIKA Årsrapport 2013 Foreningsoplysninger: Børn i Afrika Søbredden 35, 2.th 2820 Gentofte CVR nr. 28 01 87 54 Bestyrelsens sammensætning: Karsten Dam, formand

Læs mere

Nu, nu er den der - hjemmesiden!

Nu, nu er den der - hjemmesiden! Kildeskolenyt! - f jo ONu nd sne: Nu, nu er den der - hjemmesiden! I denne måned får I Kildeskolenyt! på papir igen, så I kan få at vide, at hjemmesiden endelig er åbnet. Adressen er www.kildeskolen.dk

Læs mere

Born i ghana 4. hvad med dig

Born i ghana 4. hvad med dig martin i ghana 1 2 indhold Børn i Ghana 4 Martin kommer til Ghana 6 Børnene i skolen Landsbyen Sankt Gabriel 12 Martin besøger en høvding 16 Zogg en lille klinik på landet 1 På marked i Tamale 20 Fiskerne

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Australien Navn: Marlene S Lomholt Poulsen Email: 140696@viauc.dk Evt. rejsekammerat: Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: Via University College Horsens Holdnummer: SIHS12-V-1

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på 1. Søde Sally Bølle-Bob og Lasse kommer gående i byen. De ser Smukke Sally på den anden side af gaden.»hende gider vi ikke snakke med,«siger Lasse.»Nej.«Bølle-Bob kigger den anden vej.»hun gider heller

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

Et liv med Turners Syndrom

Et liv med Turners Syndrom Et liv med Turners Syndrom Hvordan er det at leve med Turner Syndrom, og hvordan det var at få det at vide dengang diagnosen blev stillet. Måske kan andre nikke genkendende til flere af tingene, og andre

Læs mere

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Undersøgelse af elevernes forventninger og selvopfattelse forud for deres rejse. Hvor gammel

Læs mere

En anden familie og ferie

En anden familie og ferie Mit navn er Timon Mader. Jeg er 14 år gammel og blev født den 11.01.2002 i Flensborg, hvor vi boede indtil jeg var 2 år gammel. Med 2 år flyttede jeg til Danmark, hvor jeg så gik i tysk børnehave. Vi boede

Læs mere

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften.

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften. Jeg har glædet mig rigtig meget, til at fortælle jer om den forgangne uges oplevelser. Selvom den også har været præget af dårlige oplevelser, da vi f.eks. har været til begravelse, må den absolut største

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Sidste aften med min far

Sidste aften med min far Sidste aften med min far En sygeplejerske kommer ind og spørger, om hun skal stille en seng op til mig og min mor. På min fars stue. På stue fem. Det vil vi gerne. Min far sover allerede. Eller rettere

Læs mere

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2014.

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2014. NØDEBO NIMBUS NYT 1. kvartal 2014. I dette nummer: Bestyrelsen Indkaldelse til generalforsamling Regnskab 2013 Budget 2014 Året i billede og tekst af Bente. Kalenderen Formandens side Bestyrelsen: Formand:

Læs mere

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES 20 PSYKOLOG NYT Nr. 20. 2004 HISTORIE Marianne er kronisk anorektiker. I snart 30 år har hun kæmpet forgæves for at slippe fri af sin sygdom. Fire gange har hun

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra

Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra Artikel fra Muskelkraft nr. 5, 1997 Voksne drenges mødre Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra Af Jørgen Jeppesen Birthe Svendsen og Birthe

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen, Så er det igen blevet tid til et nyhedsbrev fra Mushemba folket. Det vi gerne vil dele med jer i dette nyhedsbrev, er bare en brøkdel af alt det, der

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

Prædiken til skærtorsdag 17. april kl. 17.00 i Engesvang

Prædiken til skærtorsdag 17. april kl. 17.00 i Engesvang Prædiken til skærtorsdag 17. april kl. 17.00 i Engesvang 178 Han står på randen af sin grav 448 Fyldt af glæde 457 Du som gik foran os 470 Lad os bryde brødet sammen ved hans bord 473 Dit minde skal 366

Læs mere

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole.

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole. Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole. Kære alle med tilknytning til Solhverv Privatskole. Endnu et halvt år er gået, og vi nærmer os med hastige skridt en velfortjent sommerferie. Som sædvanlig er der

Læs mere

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Salmer: Hinge kl.9: 458-462/ 467-37,v.5-671 Vinderslev kl.10.30: 458-462- 178/ 467-37,v.5-671 Dette hellige evangelium

Læs mere

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker BØRN ER ET VALG Har det været nemt for jer at finde kærester og mænd, der ikke ville have børn? spørger Diana. Hun er 35 år, single og en af de fire kvinder, jeg er ude at spise brunch med. Nej, det har

Læs mere

Ford V8 Nyt. Nr. 23 september 2012

Ford V8 Nyt. Nr. 23 september 2012 Kære Medlemmer i Dansk Ford V8 Klub. Som de fleste af jer sikkert har erfaret, så er klubbladet udeblevet. Dette skyldes at vores formand og redaktør, Hans Pedersen har valgt at trække sig helt ud af klubben

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Roskilde den 3. juni 2014. Årsmøde 2013 endeligt mødereferat

Roskilde den 3. juni 2014. Årsmøde 2013 endeligt mødereferat Roskilde Søndre Sogns Menighedspleje Jakobskirkens Sociale Arbejde Bestyrelsen v. fratrædende formand Alf Mulnæs, Kornvej 10, 4000 Roskilde E-mail: a.mulnaes@webspeed.dk Tlf. 46 75 24 74 Roskilde den 3.

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Nyhedsbrev, november 2003

Nyhedsbrev, november 2003 Nyhedsbrev, november 2003 Så er det længe ventede andet nyhedsbrev i 2003 fra Den Sikre Vej på gaden. Brevet indeholder en beretning af, hvad der er sket i foreningen siden sidst og lidt nyheder fra Camino

Læs mere

Indeni mig... og i de andre

Indeni mig... og i de andre KAREN GLISTRUP er forfatter, socialrådgiver, familie, par- og psyko t erapeut MPF. PIA OLSEN er freelance illustrator og tegner til bøger, web, magasiner, apps og reklame. Når børn får mulighed for at

Læs mere

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt April Såril 2004 månedsblad fra Roskilde Frikirke månedsblad fra Roskilde Frikirke Menighedsudflugt Lørdag den 15. maj tager vi på menighedsudflugt. Vi er blevet enige om at tage til Gerlev Legepark,

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni!

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni! Fælles info Grundlovsdag 5. juni! Denne dag holder både skole og SFO lukket! Så god grundlovsdag til jer alle! Personalet i SFO Afslutningsfest for vores 2. klasser -en opgave for børn, forældre og ansatte

Læs mere

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev Kære venner og støtter af Mushemba Foundation og Trinity Skolen, Det er ca. 4 mdr. siden vi sidst har skrevet til jer, og givet opdatering på vores arbejde. Nu er det på tide, at vi informerer lidt igen

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Fattigdom er også en sindstilstand

Fattigdom er også en sindstilstand Fattigdom er også en sindstilstand Siden 2005 har danske sygeplejersker gjort det muligt for forældreløse børn af sygeplejersker at få en uddannelse. Nogle af pigerne deler her deres historier og fortæller,

Læs mere

8) Behandling af indkomne forslag. Eventuelle forslag skal være bestyrelsen i hænde senest den 24. april 2014.

8) Behandling af indkomne forslag. Eventuelle forslag skal være bestyrelsen i hænde senest den 24. april 2014. CONTRA DANCE PARTNERS Referat af generalforsamling afholdt torsdag den 8. maj 2014 kl. 19.00 på Roskilde Kro, Albertslund Dagsorden ifølge vedtægterne: 1) Valg af dirigent 2) Valg af referent 3) Formandens

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

www.nødhjælp.dk/testamente Lad livet gå videre når du er gået bort

www.nødhjælp.dk/testamente Lad livet gå videre når du er gået bort www.nødhjælp.dk/testamente Lad livet gå videre når du er gået bort en afgift der ellers tilfalder staten, kan du give videre til verdens fattigste Det vil være en stor støtte for vores arbejde blandt verdens

Læs mere

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik Den farefulde færd Den 24. april 2014 øvede Rønnebæk skoles musicalhold på deres stykke den farefulde færd, som Therese Flensbak har skrevet, både manuskript og sange. Skuespillet handlede om tre dovne

Læs mere

Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen

Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen CDR FORLAG Kan man spise softice med pinde? 2011 by Malene Fenger-Grøndahl og Annemette Bramsen og CDR-Forlag Tekst: Malene Fenger-Grøndahl Illustrationer: Annemette

Læs mere

amilien Rantanen var en rigtig storbyfamilie, som boede på femte sal i Stockholm og kørte byen rundt med tunnelbanen. Børnene, Isadora og Ingo,

amilien Rantanen var en rigtig storbyfamilie, som boede på femte sal i Stockholm og kørte byen rundt med tunnelbanen. Børnene, Isadora og Ingo, amilien Rantanen var en rigtig storbyfamilie, som boede på femte sal i Stockholm og kørte byen rundt med tunnelbanen. Børnene, Isadora og Ingo, elskede at køre med tunnelbane. Men mor Ritva og far Roger

Læs mere

Nyt fra Den Sikre Vej

Nyt fra Den Sikre Vej Nyhedsbrev maj 2005 Nyt fra Den Sikre Vej I dette nyhedsbrev kan jeg tilbyde en frisk opdatering på dagligdagen hos Camino Seguro, efter den nye skolebygning er taget i brug i en artikel skrevet af Anne

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

På børnehjem i Uganda

På børnehjem i Uganda På børnehjem i Uganda For Hanne Eriksen gik en gammel drøm i opfyldelse, da hun i september i år rejste til Uganda for at være frivillig på et børnehjem. Her er lidt om det, hun fortalte en grå novemberdag

Læs mere

Jeg fik den tanke i forgårs, at man ikke burde stille en skriveopgave, uden også selv at besvare den.

Jeg fik den tanke i forgårs, at man ikke burde stille en skriveopgave, uden også selv at besvare den. 17. jul. 2012 Jeg fik den tanke i forgårs, at man ikke burde stille en skriveopgave, uden også selv at besvare den. nedenfor er altså mit bud på en tekst der handler om kamp og kærlighed, kampaspektet

Læs mere

Billedbog. og andre alvorligt syge børn og deres familier. I denne periode har jeg været meget inspireret af at læse FOTOS: CHILI/ÅRHUS

Billedbog. og andre alvorligt syge børn og deres familier. I denne periode har jeg været meget inspireret af at læse FOTOS: CHILI/ÅRHUS Billeder Af Lise Hansen Lises Billedbog FOTOS: CHILI/ÅRHUS Rød er energi, lilla jager syge celler ud. Lise Hansen er psykolog og har erfaring fra flere års arbejde med kræftsyge børn. I sin terapi udnytter

Læs mere

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013 Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg Ansøgt om beløb 0 Lei pr. måned Bevilget beløb 2012 400 Lei i alt Bevilget beløb Apr. 2013 500 Lei Bevilget beløb Sep. 2013 500 Lei

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup.

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Projekt/Tema Tid og sted Fordeler Generalforsamling Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Medlemmer af Siemens Vinklub Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang.

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang. Hungerbarnet I Da Larus var 11 år skulle han ud at arbejde. Hans far fik en plads til ham hos en bonde. Da de skulle gå derhen fik Larus en gave. Det var en kniv hans far havde lavet. Der var langt at

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Bella får hjælp til at gå i skole

Bella får hjælp til at gå i skole Bella får hjælp til at gå i skole Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Titelblad Bella får hjælp til at gå i skole Skrevet af : Rikke og Jan Have Odgaard Forlag : JHOconsult 997731 ISBN: 978-87-997731-2-1

Læs mere

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard Lykkekagen By Station Next Roden Author: Rikke Jessen Gammelgaard 1) EXT. - INT. VILLA - TIDLIG AFTEN En kasse med chinabokse kommer kørende hen ad en gade, på ladet af en knallert, og holder ud foran

Læs mere

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse!

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Det bedste ved at have en voksenven til min søn er, at han får en oprigtig interesse fra et andet voksent menneske, som vil ham det godt. 2 Så kunne

Læs mere

Referat af generalforsamling i SBV fredag den 14. marts 2014 kl. 20.00 i Brugsens nye lokaler på 1. sal

Referat af generalforsamling i SBV fredag den 14. marts 2014 kl. 20.00 i Brugsens nye lokaler på 1. sal Referat af generalforsamling i SBV fredag den 14. marts 2014 kl. 20.00 i Brugsens nye lokaler på 1. sal Til generalforsamlingen var der tilmeldt 89 medlemmer til spisning kl. 19.00 og der kom yderligere

Læs mere

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Ja, sådan starter et rigtigt eventyr. Det der følger er også et eventyr, som man ikke har kendt mage. Lad eventyret begynde: Der var engang

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Lad os sige trosbekendelsen sammen. Vi synger den næste salme, Op al den ting.

Lad os sige trosbekendelsen sammen. Vi synger den næste salme, Op al den ting. Velkommen til friluftsgudstjeneste i Byoasen. Vi har jo virkelig været heldige med vejret, og vi har også virkelig været heldige med musikken, for i dag har vi fornøjelsen af akkompagnement til salmerne

Læs mere