Vejledning. Alle, der ønsker at blive godkendt som folkeoplysende forening i Næstved Kommune, skal indsende:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning. Alle, der ønsker at blive godkendt som folkeoplysende forening i Næstved Kommune, skal indsende:"

Transkript

1 Center for Kultur og Borgerservice 2014 Vejledning Godkendelse som forening For at blive godkendt som forening i henhold til Lov om støtte til folkeoplysning skal foreningen tilbyde folkeoplysende voksenundervisning eller frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde. Alle, der ønsker at blive godkendt som folkeoplysende forening i Næstved Kommune, skal indsende: 1. Ansøgning med oplysning om cvr.nr. 2. Vedtægt for foreningens virksomhed. 3. Referat fra stiftende generalforsamling. 4. Bestyrelsesoversigt. 5. Erklæring om indhentelse af børneattest Det er en forudsætning for behandling af ansøgningen at ovenstående 5 punkter modtages. Er der spørgsmål er man velkomne til at kontakte Center for Kultur og Borgerservice på tlf eller via mail: ckb@naestved.dk A. Foreningsoplysninger Alle foreninger skal have et CVR-nummer. Hvis foreningen skal modtage betalinger fra en offentlig myndighed skal foreningen også have en nem-konto, som cvr.nr. kobles til. Sådan får foreningen et CVR-nummer Foreningen kan gratis registrere sig online og få et CVR-nummer hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen på Gå ind under frivillige foreninger. Man skal have en digital signatur/nemid for at registrere foreningen online, men den digitale signatur/nemid behøver ikke være knyttet til foreningen. En digital signatur kan fås på

2 Sådan får foreningen en NemKonto Når foreningen har oprettet et CVR-nummer skal det pengeinstitut, som foreningen anvender, koble CVR-nr. sammen med foreningens NemKonto. B. Foreningsvirksomhed Folkeoplysende voksenundervisning Det fremgår af Folkeoplysningsloven, at formålet med folkeoplysende voksenundervisning er: med udgangspunkt i undervisningen at øge den enkeltes almene og faglige indsigt og færdigheder for at styrke evne og lyst til at tage ansvar for eget liv og til at deltage aktivt og engageret i samfundslivet Undervisningen skal som udgangspunkt stå åben for alle. Det vil sige, der må ikke ske diskrimination på grund af etnisk baggrund, religion, politisk tilhørsforhold eller andre lignende forhold. Virksomheden må ikke være forbeholdt en bestemt forenings medlemmer. Frivilligt Folkeoplysende foreningsarbejde En folkeoplysende forening skal bygge på et aktivt medlemskab og have mindst 5 betalende medlemmer. Det fremgår af Folkeoplysningsloven, at formålet med det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde er: med udgangspunkt i aktiviteten og i det forpligtende fællesskab, at styrke folkeoplysningen og dermed medlemmernes evne og lyst til at tage ansvar for eget liv og at deltage aktivt og engageret i samfundslivet. En forenings virksomhed hviler således på selve aktiviteten og et forpligtende fællesskab. Ved forpligtende fællesskab forstås, at det ikke er tilstrækkeligt at deltage som enkeltperson i en konkret aktivitet, men at man deltager sammen med andre i aktiviteten og i det sociale samvær, som er forbundet med foreningsdannelsen. Loven bestemmer ligeledes, at det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde rummer idræt samt idébestemt og samfundsengagerende børne- og ungdomsarbejde, hvortil der er tilknyttet deltagerbetaling. Deltagerbetalingen skal ske i form af et kontingent, der opkræves i henhold til foreningens vedtægter.

3 C. Vedtægter Sammen med registreringsskemaet skal foreningen indsende vedtægt for virksomheden. Vedtægten skal være underskrevet af bestyrelsen, som er valgt på den stiftende generalforsamling. Vedtægten for foreninger der tilbyder frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde eller folkeoplysende voksenundervisning skal indeholde følgende oplysninger: Navn og hjemsted Foreningens navn og hjemsted skal fremgå, og det er en betingelse for tilskud m.v., at foreningen er hjemmehørende i Næstved Kommune. Foreningens formål og aktiviteternes indhold og placering vil være afgørende for vurderingen af, om foreningen er hjemmehørende i Næstved Kommune. Formål Formålet skal være klart formuleret, og foreningens aktiviteter skal afgrænses og præciseres. Foreningens formål skal være almennyttigt, hvilket betyder, at foreningens formål skal repræsentere en værdi for fællesskabet, uden der er involveret kommercielle interesser. Foreningens virksomhed skal være kontinuerlig, fordi det ikke er tanken med loven, at der skal kunne gives støtte til foreninger, der etableres alene med det formål at afholde ét enkeltstående eller få årlige folkeoplysende arrangementer. Der skal være tale om faste, planlagte aktiviteter, som primært forventes at forløbe over hele året. Særligt for frivillige folkeoplysende foreninger Kravet om almennyttig virksomhed vil ikke være opfyldt i tilfælde, hvor en forening understøtter kommerciel virksomhed, eller der er et interessefællesskab mellem foreningens virksomhed og kommerciel virksomhed f.eks. lokalefællesskab, fælles markedsføring og begrænset medlemsindflydelse som følge af kommerciel involvering. Den kontinuerlige virksomhed indebærer, at aktiviteterne skal være planlagt over en længere periode med hensyn til aktivitetens placering, indhold, tidspunkt m.v., og skal som hovedregel være organiseret under ledelse af en ansvarlig person (træner, instruktør, ungdomsleder m.v.).

4 Betingelser for medlemskab Det skal fremgå af foreningens vedtægt, hvem der kan optages som medlem af foreningen. Som udgangspunkt skal alle, som tilslutter sig foreningens formål, kunne optages i foreningen, og kun i særlige tilfælde vil en forening kunne godkendes for en afgrænset medlemskreds. Det vil sige, at der ikke må ske diskrimination på grund af etnisk baggrund, religion, politisk tilhørsforhold eller lignende forhold. Derimod kan fysiske forhold nødvendiggøre en overordnet grænse for antallet af medlemmer og medlemskab, som er betinget af køn. Evt. regler for udmeldelse og hvordan foreningen forholder sig ved kontingentrestance kan ligeledes fremgå af vedtægten. Særligt for frivillige folkeoplysende foreninger Foreningen skal bygge på et aktivt medlemskab og have mindst 5 betalende medlemmer Valg til bestyrelsen Foreningen skal være demokratisk opbygget og have en bestyrelse. Af vedtægten skal det fremgå, hvem der er stemmeberettiget og valgbar i forhold til foreningen, og det skal fremgå, hvor mange bestyrelsesmedlemmer foreningen har. Foreningen skal afholde generalforsamling eller lignende, hvorfor vedtægten skal indeholde oplysninger om varsling for indkaldelse, samt følgende dagsordenspunkter: o Valg af dirigent. o Formandens beretning. o Fremlæggelse af regnskab. o Behandling af indkomne forslag. o Valg af bestyrelsesmedlemmer. o Valg af revisorer. o Evt. Det bør ligeledes fremgå af vedtægten, hvorledes der kan indkaldes til en ekstraordinær generalforsamling.

5 Særligt for folkeoplysende voksenundervisning Bestyrelsen skal bestå af mindst 5 personer, der er valgt eller udpeget af medlemmerne eller medlemsorganisationerne, der står bag foreningen. Foreningen skal give deltagerne mulighed for en plads i bestyrelsen. Af vedtægten skal det fremgå, hvordan bestyrelsen vælges eller udpeges, og hvor mange bestyrelsesmedlemmer der skal være. Regnskabs- og formueforhold, herunder valg af revisor Regnskabsåret bør følge kalenderåret. Regnskabet skal forelægges generalforsamlingen. Der skal på generalforsamlingen foregå valg af revisor. Af vedtægten kan det fremgå, hvem der har beslutningsret i forhold til evt. optagelse af lån i foreningen, indgåelse af evt. lejemål og andre større økonomiske dispositioner. Særligt for frivillige folkeoplysende foreninger Foreningens eventuelle overskud må ikke tilfalde andre end foreningen selv og skal anvendes til folkeoplysende virksomhed. Tegningsret for foreningen Af vedtægten skal fremgå, hvem der tegner foreningen. Procedure for vedtægtsændringer Vedtægten skal indeholde regler for, hvordan vedtægtsændringer kan besluttes. Ophør af foreningen og anvendelse af foreningens eventuelle overskud ved ophør Regler for hvordan foreningen kan ophøre. Opløses foreningen, skal et eventuelt overskud tilfalde et almennyttigt formål i Næstved Kommune. Det skal fremgå af foreningens vedtægt, hvem et eventuelt overskud tilfalder.

6 D. Bestyrelsesoversigt Ved valg til bestyrelsen skal foreningen være opmærksom på, at følgende medlemmer ikke kan vælges: Medlemmer af bestyrelser i fonde, selskaber, foreninger eller andre virksomheder, der udlejer lokaler m.m. til foreningen eller kontrollerer udlejer af lokaler m.m. til foreningen. Advokater, revisorer og lignende rådgivere for samt ansatte i fonde, selskaber, foreninger eller andre virksomheder, der udlejer lokaler m.m. til foreningen, eller som kontrollerer udlejer af lokaler m.m. til foreningen. Ejere af lokaler m.m., der udlejes til foreningen. Sker der ændringer i bestyrelsens sammensætning, skal det meddeles til Center for Kultur og Borgerservice. Ændringerne skal være underskrevet af foreningens formand. I praksis sker dette elektronisk via Foreningsportalen. her findes oplysninger om foreninger, vejledninger og retningslinjer for tilskud, Ansøges om lån af kommunale lokaler m.m.

Godkendelse af folkeoplysende foreninger. Retningslinjer for at blive godkendt som folkeoplysende forening

Godkendelse af folkeoplysende foreninger. Retningslinjer for at blive godkendt som folkeoplysende forening Godkendelse af folkeoplysende foreninger Retningslinjer for at blive godkendt som folkeoplysende forening Gældende fra 01.04.2017 Vedtaget af Kommunalbestyrelsen 30.03.2017 1 Indhold INDLEDNING...3 GODKENDELSE

Læs mere

Foreningsvejledning for. Ikast-Brande Kommune

Foreningsvejledning for. Ikast-Brande Kommune Ikast-Brande Kommune Kultur- og Fritidsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Foreningsvejledning for Ikast-Brande Kommune Foreningsvejledning Ifølge folkeoplysningsloven stilles der en række krav til en

Læs mere

Vejledning om dannelse og godkendelse af folkeoplysende foreninger i kommunen

Vejledning om dannelse og godkendelse af folkeoplysende foreninger i kommunen GENTOFTE KOMMUNE Kultur, Unge og Fritid Vejledning om dannelse og godkendelse af folkeoplysende foreninger i kommunen Dannelse af en ny forening En forening dannes ved, at man afholder en stiftende generalforsamling,

Læs mere

Velkommen som forening i Gentofte Kommune

Velkommen som forening i Gentofte Kommune Velkommen som forening i Gentofte Kommune Hermed en vejledning af at starte en forening i Gentofte Kommune Start af forening For at kunne få tilskud til sine foreningsaktiviteter eller få stillet kommunale

Læs mere

Vejledning: Kom godt i gang med opstart af forening i Kerteminde Kommune. Ny forening hvordan gør I?

Vejledning: Kom godt i gang med opstart af forening i Kerteminde Kommune. Ny forening hvordan gør I? Ny forening hvordan gør I? Hvordan bliver I en forening? En forening skal være godkendt som folkeoplysende forening for at kunne modtage tilskud og låne ledige offentlige lokaler. Der er nogle ting, som

Læs mere

FORSLAG TIL VEDTÆGT FOR FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER

FORSLAG TIL VEDTÆGT FOR FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER FORSLAG TIL VEDTÆGT FOR FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER Som en hjælp til nye foreninger, har Center for Kultur, Idræt og Sundhed udarbejdet et forslag til, hvordan en foreningsvedtægt kan opbygges.

Læs mere

TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger -

TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger - 1 Gældende TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger - Version 1.0 (opdateret d. 2 april 2019) Godkendt af Folkeoplysningsudvalget 1 3 INTRODUKTION TIL TILSKUDSGUIDEN Denne guide skal hjælpe

Læs mere

Alle foreninger er organiseret med en bestyrelse eller ledelse om man vil der forestår arbejdet indadtil og repræsenterer foreningen udadtil.

Alle foreninger er organiseret med en bestyrelse eller ledelse om man vil der forestår arbejdet indadtil og repræsenterer foreningen udadtil. Fritids- og idrætsafdelingen Dr. Margrethesvej 28 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 Fax: 46 31 50 13 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Dir. tlf. 46 31 40 44 kimjp@roskilde.dk

Læs mere

Vejledning Udarbejdelse af en vedtægt for frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde i Bornholms Regionskommune

Vejledning Udarbejdelse af en vedtægt for frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde i Bornholms Regionskommune Vejledning Udarbejdelse af en vedtægt for frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde i Bornholms Regionskommune Godkendelse sker efter reglerne i folkeoplysningsloven. I folkeoplysningslovens 4, stk. 3

Læs mere

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Hvad er en forening? En forening er en sammenslutning af en gruppe mennesker med fælles interesser og med ønske om, at samarbejde omkring et fælles formål og

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN GENTOFTE KOMMUNE Børn, Unge og Fritid Fritid RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN Vedtaget i Underudvalget vedr. Aktiviteter

Læs mere

Oprettelse af en forening sådan!

Oprettelse af en forening sådan! Vejledning: Frivillig Folkeoplysende Forening 1 Oprettelse af en forening sådan! Kravene til en frivillig folkeoplysende forening handler primært om hvilke aktiviteter, der er i foreningen, og hvordan

Læs mere

Vejledning til oprettelse af en forening

Vejledning til oprettelse af en forening Vejledning til oprettelse af en forening Kravene til en frivillig folkeoplysende forening handler primært om hvilke aktiviteter, der er i foreningen, og hvordan foreningens arbejde og organisation er struktureret.

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til frivillige. folkeoplysende foreninger.

Retningslinjer for tilskud til frivillige. folkeoplysende foreninger. Retningslinjer for tilskud til frivillige folkeoplysende foreninger KULTUR OG FRITID 15. december 2011 1. Godkendelse af folkeoplysende foreninger Disse tilskudsregler er gældende for foreninger i Frederikssund

Læs mere

Have formuleret et formål med foreningsdannelsen, som fremgår af vedtægten. Tilbyde folkeoplysende virksomhed efter folkeoplysningsloven.

Have formuleret et formål med foreningsdannelsen, som fremgår af vedtægten. Tilbyde folkeoplysende virksomhed efter folkeoplysningsloven. Vejledning Vedtægter - Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Den 16. maj 2000 vedtog Folketinget lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og

Læs mere

Eksempel på foreningsvedtægter, der opfylder folkeoplysningslovens. Vedtægter for forening, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning

Eksempel på foreningsvedtægter, der opfylder folkeoplysningslovens. Vedtægter for forening, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning Eksempel på foreningsvedtægter, der opfylder folkeoplysningslovens krav. Vedtægter for forening, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning Vedtægt for xxxx forening 1. Navn og hjemsted: Foreningens

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven.

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. GENERELLE OPLYSNINGER Afleveringsfrister: Ansøgning om aktivitetstilskud Aflevering

Læs mere

Betingelser for godkendelse som folkeoplysende forening i Hillerød Kommune

Betingelser for godkendelse som folkeoplysende forening i Hillerød Kommune Betingelser for godkendelse som folkeoplysende forening i Hillerød Kommune Godkendt af Folkeoplysningsudvalget den 7. april 2011. Indhold Faktaoplysninger... 3 En forening, der tilbyder folkeoplysende

Læs mere

Eksempel på foreningsvedtægter, der opfylder folkeoplysningslovens krav.

Eksempel på foreningsvedtægter, der opfylder folkeoplysningslovens krav. Eksempel på foreningsvedtægter, der opfylder folkeoplysningslovens krav. Vedtægter for forening, der tilbyder frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Vedtægt for xxxx forening 1. Navn og hjemsted: Foreningens

Læs mere

Godkendelse af en folkeoplysende forening

Godkendelse af en folkeoplysende forening Faxe Kommune Frederiksgade 9 4690 Dato 04.08.2017 Sagsidentifikation - 38833359 Godkendelse af en folkeoplysende forening i henhold til folkeoplysningsloven Foreningens navn, adresse, telefonnummer og

Læs mere

Regler. for. lokaletilskud til foreninger i. Halsnæs Kommune

Regler. for. lokaletilskud til foreninger i. Halsnæs Kommune Regler for lokaletilskud til foreninger i Halsnæs Kommune Indholdsfortegnelse Afsnit Emne Side 1. Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 2 2. Lokaletilskud 2 3. Andre lokaler 3 4. Fælles bestemmelser

Læs mere

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde. Folkeoplysningsloven stiller krav om etablering af en forening med vedtægter.

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde. Folkeoplysningsloven stiller krav om etablering af en forening med vedtægter. Vejledning, vedtægter - frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Folkeoplysningsloven stiller krav om etablering af en forening med vedtægter. Den 16. maj 2000

Læs mere

Bemærkninger til forslag til foreningsvedtægter:

Bemærkninger til forslag til foreningsvedtægter: Bemærkninger til forslag til foreningsvedtægter: Ad 1: Foreningen skal i følge folkeoplysningsloven 4 stk. 2 nr. 6 være hjemmehørende i tilskudskommunen. Ad 2: Foreningen skal i følge folkeoplysningsloven

Læs mere

Vejledning og retningslinjer ved oprettelse af en forening

Vejledning og retningslinjer ved oprettelse af en forening Februar 2012 Vejledning og retningslinjer ved oprettelse af en forening I Danmark kan enhver oprette en forening. Det kan være fordi man har samme holdning til et emne, eller har samme interesse for en

Læs mere

Godkendelse af en folkeoplysende forening

Godkendelse af en folkeoplysende forening kommune Springvandspladsen 5 9800 Dato 28.08.2016 Sagsidentifikation - 37935735 Godkendelse af en folkeoplysende forening i henhold til folkeoplysningsloven Foreningens navn, adresse, telefonnummer og

Læs mere

Notat om folkeoplysende forening

Notat om folkeoplysende forening Dato 09-10-2014 Dok.nr. 133518/14 Sagsnr. 12/3624 Ref. 44085 Notat om folkeoplysende forening Retsregler: Bekendtgørelse 2011-12-12 nr. 1251 om støtte til folkeoplysende voksenundervisning og frivilligt

Læs mere

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven Reviderede retningslinier for tilskud til foreninger i henhold til Folkeoplysningsloven 2008 1 Godkendelse af folkeoplysende foreninger...3 1.1 Der ydes tilskud til...3 1.2 Der ydes ikke tilskud til...3

Læs mere

Vedtægter for foreningen Den Kreative Skole København

Vedtægter for foreningen Den Kreative Skole København for foreningen Den Kreative Skole København 1. Navn og hjemsted: Foreningens navn er Den Kreative Skole København. Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2. Foreningens formål: Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter For Herning Sportsforening á 2015, HSF15

Vedtægter For Herning Sportsforening á 2015, HSF15 Vedtægter For Herning Sportsforening á 2015, HSF15 1. Navn og hjemsted: Foreningens navn er Herning Sportsforening á 2015, HSF15. Foreningen har hjemsted i Herning Kommune. 2. Foreningens formål: Foreningens

Læs mere

Vejledning om dannelse og godkendelse af nye foreninger i Gentofte Kommune

Vejledning om dannelse og godkendelse af nye foreninger i Gentofte Kommune GENTOFTE KOMMUNE Kultur, Unge og Fritid Vejledning om dannelse og godkendelse af nye foreninger i Gentofte Kommune Dannelse af ny forening En ny forening dannes ved at afholde en stiftende generalforsamling,

Læs mere

Godkendelse af en folkeoplysende forening

Godkendelse af en folkeoplysende forening Godkendelse af en folkeoplysende forening ea0c6e82-b3cd-47cc-b443-8e92e73401da Dato 14-04-2015 21:18:56 Blanket ID FO001 KLE 18.15.00 G01 Side 1 af 7 Foreningen Godkendelse af en folkeoplysende forening

Læs mere

VEDTÆGTER FOR "KØBENHAVNS BYBI FORENING"

VEDTÆGTER FOR KØBENHAVNS BYBI FORENING VEDTÆGTER FOR "KØBENHAVNS BYBI FORENING" 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er "Københavns Bybi Forening". Foreningens hjemsted er i Københavns Kommune. Foreningen er en almennyttig forening, der kan

Læs mere

Vedtægter for Jysk Akademisk Fægteklub

Vedtægter for Jysk Akademisk Fægteklub Vedtægter for Jysk Akademisk Fægteklub Vedtaget 1957 Revideret december 1964 Revideret november 1980 Revideret november 1981 Revideret november 1984 Revideret januar 1989 Revideret april 2001 Revideret

Læs mere

Krav til frivillige folkeoplysende foreninger godkendelse af folkeoplysende foreninger

Krav til frivillige folkeoplysende foreninger godkendelse af folkeoplysende foreninger Krav til frivillige folkeoplysende foreninger godkendelse af folkeoplysende foreninger November 2016 Ikast-Brande Kommune Erhverv og Fritid Rådhusstrædet 6 7430 Ikast www.ikast-brande.dk/borger/erhverv-og-fritid

Læs mere

Vedtægter for Gigtforeningens Oplysningskreds Ringsted

Vedtægter for Gigtforeningens Oplysningskreds Ringsted Vedtægter for Gigtforeningens Oplysningskreds Ringsted 1 Foreningens navn og hjemsted GOK-Ringsted, Gigtforeningens oplysningskreds. Bestyrelsesmappe 3.0 Foreningens hjemsted er Ringsted Kommune. Foreningens

Læs mere

Godkendelse af en folkeoplysende forening

Godkendelse af en folkeoplysende forening Godkendelse af en folkeoplysende forening be660055-70f6-4e38-aa9a-5caa0eb63744 Dato 29-01-2015 11:49:29 Blanket ID FO001 KLE 18.15.00 G01 Side 1 af 6 Foreningen Godkendelse af en folkeoplysende forening

Læs mere

Godkendelse af en folkeoplysende forening

Godkendelse af en folkeoplysende forening kommune Springvandspladsen 5 9800 Dato 06.07.2017 Sagsidentifikation - KLE 18.15.00G01 38739395 Godkendelse af en folkeoplysende forening i henhold til folkeoplysningsloven Foreningens navn, adresse, telefonnummer

Læs mere

Ny forening Gode råd i forbindelse med start af ny forening

Ny forening Gode råd i forbindelse med start af ny forening Ny forening Gode råd i forbindelse med start af ny forening Nogle får en god ide til en aktivitet sammen med andre mennesker. Flere kommer til og pludselig er pladsforholdene i lejligheden ved at være

Læs mere

Godkendelse af en folkeoplysende forening

Godkendelse af en folkeoplysende forening Skanderborg Kommune Adelgade 44 8660 Skanderborg Dato 14.03.2016 Sagsidentifikation - 37491489 Godkendelse af en folkeoplysende forening i henhold til folkeoplysningsloven Foreningens navn, adresse, telefonnummer

Læs mere

Vedtægter Familieidræt København

Vedtægter Familieidræt København Vedtægter Familieidræt København 1. Navn og tilhørsforhold 1.1 Foreningens navn er Familieidræt København. 1.2 Foreningen hører hjemme i Københavns Kommune. 1.3 Foreningen er medlem af DGI. 2. Formål 2.1

Læs mere

Godkendelse af en folkeoplysende forening

Godkendelse af en folkeoplysende forening Kommune Adelgade 44 8660 Dato 08.06.2015 Sagsidentifikation - 36572558 Godkendelse af en folkeoplysende forening i henhold til folkeoplysningsloven Foreningens navn, adresse, telefonnummer og eventuel

Læs mere

Idrætsforeningen Kreds 57 Ferslev-Skibby VEDTÆGTER

Idrætsforeningen Kreds 57 Ferslev-Skibby VEDTÆGTER Idrætsforeningen Kreds 57 Ferslev-Skibby VEDTÆGTER Foreningens navn er Kreds 57 Ferslev-Skibby, stiftet i 1896 og er hjemmehørende i Ferslev, 4050 Skibby, Frederikssund kommune. Foreningen har CVR.nr.

Læs mere

Vedtægter for foreningen Risskov Kreative Skole

Vedtægter for foreningen Risskov Kreative Skole for foreningen Risskov Kreative Skole 1. Navn og hjemsted: Foreningens navn er Risskov Kreative Skole (Foreningen RiKS). Foreningen har hjemsted i Århus Kommune. 2. Foreningens formål: Foreningens formål

Læs mere

Godkendelse af en folkeoplysende forening

Godkendelse af en folkeoplysende forening Godkendelse af en folkeoplysende forening 8013ae9-6857-498d-bd43-aebc1c9cd1ce Dato 30-04-015 00:43:47 Blanket ID FO001 KLE 18.15.00 G01 Side 1 af 7 Foreningen Godkendelse af en folkeoplysende forening

Læs mere

Indmeldelse sker via klubbens hjemmeside. Indmeldelsen er bindende for et år fra indmeldelsesdatoen.

Indmeldelse sker via klubbens hjemmeside. Indmeldelsen er bindende for et år fra indmeldelsesdatoen. Skovshoved Triathlon Klub vedtægter: 1 - Navn og hjemsted Foreningen Skovshoved Triathlon Klub har hjemsted i Gentofte kommune og er stiftet den 17. oktober 2004. Foreningen er tilsluttet Dansk Triathlonforbund

Læs mere

Vedtægter for. Fakse Ladeplads Sejlklub. Side 1 af 6

Vedtægter for. Fakse Ladeplads Sejlklub. Side 1 af 6 Vedtægter for Fakse Ladeplads Sejlklub Side 1 af 6 1 Klubbens navn og hjemsted. Klubbens navn er "Fakse Ladeplads Sejlklub". 2 Klubbens formål. Klubbens formål er at samle alle, der har interesse for sejlsport

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 18-06-2019 17:00 Mødeafholdelse Rådhuset lokale G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 18-06-2019 17:00 1 (Åben) Gentofte-ordningen...3

Læs mere

Folkeoplysende voksenundervisning m.v. Folkeoplysningsloven stiller krav om etablering af en forening med vedtægter.

Folkeoplysende voksenundervisning m.v. Folkeoplysningsloven stiller krav om etablering af en forening med vedtægter. Folkeoplysende voksenundervisning m.v. Vi gør opmærksom på at denne folder kun gælder for den folkeoplysende voksenundervisning. Folkeoplysningsloven stiller krav om etablering af en forening med vedtægter.

Læs mere

Vedtægter for FodboldHoldet Herning.

Vedtægter for FodboldHoldet Herning. Vedtægter for FodboldHoldet Herning. 1 Navn og hjemsted: Foreningen FodboldHoldet Herning er stiftet den 1-1-2015 og har hjemsted i Herning kommune. Foreningen er tilsluttet DBU/JBU under, Danmarks Idræts-Forbund

Læs mere

VEDTÆGTER FOR AVERSI FALDSKÆRMS CLUB

VEDTÆGTER FOR AVERSI FALDSKÆRMS CLUB VEDTÆGTER FOR AVERSI FALDSKÆRMS CLUB 1. Navn og hjemsted Stk.1: Aversi Faldskærms Club (AFC) blev stiftet den 1. december 1990 på Aversi Faldskærms Center. Klubben er medlem af Dansk Faldskærms Union (DFU)

Læs mere

Vedtægter for foreningen Taekwondo Klub Do, Aarhus

Vedtægter for foreningen Taekwondo Klub Do, Aarhus 1 Foreningens navn, adresse & hjemsted: Foreningens navn: Foreningens adresse: Foreningens hjemsted: Taekwondo Klub Do, Aarhus. Taekwondo Klub Do, Aarhus Randersvej115 8200 Aarhus N Aarhus Kommune Foreningens

Læs mere

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Fo Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Retningslinjer for tilskud til aktiviteter r Allerød Kommune Indholdsfortegnelse Generelle oplysninger... 4 Formål... 4 Lovgrundlag... 4 Regler og vejledninger

Læs mere

Floorballforeningen Crazyball, der har hjemsted i Haderslev kommune, er stiftet den 1. august 2011.

Floorballforeningen Crazyball, der har hjemsted i Haderslev kommune, er stiftet den 1. august 2011. Vedtægter Skrevet af Søren Lyder Nielsen 21 september 2011 1. Navn og hjemsted Floorballforeningen Crazyball, der har hjemsted i Haderslev kommune, er stiftet den 1. august 2011. Foreningen Crazyball er

Læs mere

Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven

Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven Bilag 5 Udkast til Tilskudsregler for voksenundervisning i henhold til Folkeoplysningsloven 2012 Disse tilskudsregler er gældende for godkendte foreninger i Frederikssund Kommune, der ønsker at søge om

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til voksenundervisning

Retningslinjer for tilskud til voksenundervisning KULTUR OG FRITID 30. november 2016 Retningslinjer for tilskud til voksenundervisning Disse tilskudsregler er gældende for godkendte foreninger i Frederikssund Kommune, der ønsker at søge om tilskud eller

Læs mere

Roskilde Basketball Club

Roskilde Basketball Club Roskilde Basketball Club Vedtægter 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Roskilde Basketball Club. Dens hjemsted er Roskilde Kommune. Klubben er stiftet den 8. april 1968. 2 Formål Klubbens formål er at

Læs mere

Godkendelse af en folkeoplysende forening

Godkendelse af en folkeoplysende forening Godkendelse af en folkeoplysende forening 6fcf-9130-b-93b-9d36d9a6 Dato -06-01 1:3:11 Blanket ID FO001 KLE 1.1.00 G01 Side 1 af 7 Foreningen Godkendelse af en folkeoplysende forening i henhold til folkeoplysningsloven

Læs mere

TILSKUDSORDNING FOLKEOPLYSENDE FORENINGER

TILSKUDSORDNING FOLKEOPLYSENDE FORENINGER TILSKUDSORDNING FOLKEOPLYSENDE FORENINGER Dette er en vejledende udgave af Randersordningen og dækker derfor ikke alle variationer og undtagelser. Læs den fulde tekst på www.foreninger.randers.dk. GODKENDT

Læs mere

Vejledning om minimumskrav til vedtægter

Vejledning om minimumskrav til vedtægter Vejledning om minimumskrav til vedtægter Indhold Hvilke krav er der til frivillige folkeoplysende foreninger?... 2 støtter faste og kontinuerlige folkeoplysende aktiviteter.... 2 Aktivt og forpligtende

Læs mere

Vedtægter for foreningen Taekwondo Klub Do, Aarhus

Vedtægter for foreningen Taekwondo Klub Do, Aarhus 1 Foreningens navn, adresse & hjemsted: Foreningens navn: Foreningens adresse: Foreningens hjemsted: Taekwondo Klub Do, Aarhus. Taekwondo Klub Do, Aarhus Bymosevej 20 8210 Århus V Aarhus Kommune Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Familieidræt Frederiksberg Senest redigeret GF 27. februar 2019

Vedtægter for Familieidræt Frederiksberg Senest redigeret GF 27. februar 2019 Vedtægter for Familieidræt Frederiksberg Senest redigeret GF 27. februar 2019 1. Navn og tilhørsforhold 1.1 Foreningens navn er Familieidræt Frederiksberg. 1.2 Foreningen har hjemsted i Frederiksberg Kommune.

Læs mere

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Hvad er en forening? En forening er en sammenslutning af en gruppe mennesker med fælles interesser og med ønske om, at samarbejde omkring et fælles formål og

Læs mere

HAUGE GYMNASTIK OG IDRÆTSFORENING. Hammerum, 7400 Herning VEDTÆGTER. Foreningens navn er Hauge Gymnastik- og Idrætsforening.

HAUGE GYMNASTIK OG IDRÆTSFORENING. Hammerum, 7400 Herning VEDTÆGTER. Foreningens navn er Hauge Gymnastik- og Idrætsforening. HAUGE GYMNASTIK OG IDRÆTSFORENING Hammerum, 7400 Herning VEDTÆGTER 1 Navn: Foreningens navn er Hauge Gymnastik- og Idrætsforening. Stiftet den 15. maj 1941 Hjemsted: Hauge, Herning Kommune/Ringkøbing Amt

Læs mere

Vedtægter for Ulfborg Idrætsforening.

Vedtægter for Ulfborg Idrætsforening. Vedtægter for Ulfborg Idrætsforening. 1 Navn Foreningens navn er Ulfborg Idrætsforening. Foreningen er stiftet den 4. marts 1937 og har hjemsted i Holstebro Kommune. 2 Formål Foreningens formål er at danne

Læs mere

Principper for Folkeoplysende voksenundervisning i Svendborg Kommune

Principper for Folkeoplysende voksenundervisning i Svendborg Kommune Principper for Folkeoplysende voksenundervisning i Svendborg Kommune Formålet med folkeoplysende voksenundervisning Med udgangspunkt i undervisningen at øge den enkeltes almene og faglige indsigt og færdigheder

Læs mere

Vedtægter for foreningen Solbakkens Fritidsskole

Vedtægter for foreningen Solbakkens Fritidsskole Vedtægter for foreningen Solbakkens Fritidsskole Vedtægter for foreningen Solbakkens Fritidsskole Stiftet September 2013 Side 2 Side 11 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Solbakkens Fritidsskole, foreningen

Læs mere

Foreningshåndbogen. Juni 2018

Foreningshåndbogen. Juni 2018 Foreningshåndbogen Juni 2018 Ver. 1.0 Juni 2018 Indhold Folkeoplysningsudvalget og Folkeoplysningsloven...4 Foreningsfrihed og folkeoplysning...5 Sådan starter I en forening...5 Godkendelse af en forening,

Læs mere

Vedtægter for Team Haderslev KFUM

Vedtægter for Team Haderslev KFUM Vedtægter for Team Haderslev KFUM Foreningen er fremkommet ved en fusion pr. 1. juli 2003 af foreningerne Haderslev KFUM s Idræt og Haderslev Håndbold Klub. Disse foreninger er stiftet henholdsvis 7. april

Læs mere

Klubbens navn er Vejle Aikido og har hjemsted i Vejle kommune. Klubben er stiftet den 22.06.2010

Klubbens navn er Vejle Aikido og har hjemsted i Vejle kommune. Klubben er stiftet den 22.06.2010 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Vejle Aikido og har hjemsted i Vejle kommune. Klubben er stiftet den 22.06.2010 2 Formål Klubbens formål er at dyrke Tendoryu Aikido, som er den stilart af Aikido, der

Læs mere

1. Organisationens navn er Interkulturelt Kvinderåd. 2. Organisationens hjemsted er, Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 København K.

1. Organisationens navn er Interkulturelt Kvinderåd. 2. Organisationens hjemsted er, Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 København K. Vedtægter for Interkulturelt Kvinderåd 1. Foreningens navn og adresse 1. Organisationens navn er Interkulturelt Kvinderåd. 2. Organisationens hjemsted er, Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 København

Læs mere

M U L T I S A L I V O E R L A D E G Å R D

M U L T I S A L I V O E R L A D E G Å R D Vedtægter for foreningen Multisal i 1 Navn 1.1 Foreningens navn er Multisal i 1.2 Foreningen er stiftet den 19. august 2011 1.3 Foreningens hjemsted er, 1.4 Foreningen er ikke medlem af landsdækkende organisationer

Læs mere

Vedtægter for Morten Børup Koret

Vedtægter for Morten Børup Koret Vedtægter for Morten Børup Koret 2014 1: Navn og hjemsted. Foreningens navn er: MORTEN BØRUP KORET og foreningens hjemsted er SKANDERBORG KOMMUNE. 2: Formål Foreningens formål er at dyrke korsang og med

Læs mere

Vedtægter for Esbjerg Shuri-Ryu Karate

Vedtægter for Esbjerg Shuri-Ryu Karate Vedtægter for Esbjerg Shuri-Ryu Karate Vedtægter for Esbjerg Shuri-Ryu Karate 1. Navn og hjemsted: Foreningens navn er Esbjerg Shuri-Ryu Karate Foreningen har hjemsted i Esbjerg Kommune. 2. Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER. FOR KOLDING SVØMMEKLUB stiftet 5. oktober 1922

VEDTÆGTER. FOR KOLDING SVØMMEKLUB stiftet 5. oktober 1922 VEDTÆGTER FOR KOLDING SVØMMEKLUB stiftet 5. oktober 1922 VEDTÆGTER FOR KOLDING SVØMMEKLUB stiftet 5. oktober 1922 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Kolding Svømmeklub (forkortet KSK), stiftet den

Læs mere

Foreningen RAA billardklub der har hjemsted i Aabenraa kommune, er stiftet den 11. september 2005.

Foreningen RAA billardklub der har hjemsted i Aabenraa kommune, er stiftet den 11. september 2005. Vedtægter for RAA billardklub pr. 23. april 2013. 1 Navn og hjemsted. Foreningen RAA billardklub der har hjemsted i Aabenraa kommune, er stiftet den 11. september 2005. Foreningen er tilsluttet Den Danske

Læs mere

Middelalder Foreningen Korsfarernes Vedtægter.

Middelalder Foreningen Korsfarernes Vedtægter. Middelalder Foreningen Korsfarernes Vedtægter. Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse:... 1 01. Navn og tilholdssted.... 2 02. Foreningens formål.... 2 03. Medlemmer.... 2 04. Generalforsamlingen....

Læs mere

Der er ingen markering i sætninger med forskellig ordstilling, men med samme mening (f.eks.

Der er ingen markering i sætninger med forskellig ordstilling, men med samme mening (f.eks. Forslag til nye vedtægter i DcH Arden Understregning = tekst vedtaget på landsmødet og skal være som anført. Ingen understregning eller farve = tekst fra vores nuværende vedtægter. Markeret med gult: Helt

Læs mere

VEDTÆGTER for Landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark

VEDTÆGTER for Landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark VEDTÆGTER for Landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark vedtaget på generalforsamlingen den 9. marts 2019 FriSe arbejder for at udvikle et stærkt og mangfoldigt civilsamfund, hvor alle har

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HERLEV IDRÆTSFORENING FODBOLD

VEDTÆGTER FOR HERLEV IDRÆTSFORENING FODBOLD VEDTÆGTER FOR HERLEV IDRÆTSFORENING FODBOLD 1. Formål 1.1 Det er Herlev Idrætsforening - Fodbolds formål at tilbyde fodboldinteresserede mulighed for at dyrke fodbold på et niveau, der er betinget af den

Læs mere

gladsaxe.dk Ny forening! Hva så?

gladsaxe.dk Ny forening! Hva så? gladsaxe.dk Ny forening! Hva så? Nogle får en god ide til en aktivitet sammen med andre mennesker. Flere kommer til og pludselig er pladsforholdene i lejligheden ved at være for trange. Man overvejer andre

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på repræsentantskabsmødet den 23. februar 2016.

Vedtægter. Vedtaget på repræsentantskabsmødet den 23. februar 2016. Vedtægter Vedtaget på repræsentantskabsmødet den 23. februar 2016. 0 1. Foreningens navn Foreningens navn: Middelfart Firma og Familie Idræt. Initialer: MFFI Stiftelsesår: 1965 2. Foreningens hjemsted

Læs mere

Folkeoplysningsloven. Lokale tilskud, materiel tilskud, træner/uddannelse tilskud m.m.

Folkeoplysningsloven. Lokale tilskud, materiel tilskud, træner/uddannelse tilskud m.m. Lokale tilskud, materiel tilskud, træner/uddannelse tilskud m.m. 4. En folkeoplysende forening er 1) en forening, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning m.v., jf. kapitel 4, eller 2) en forening,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HJALLERUP IDRÆTSFORENING

VEDTÆGTER FOR HJALLERUP IDRÆTSFORENING VEDTÆGTER FOR HJALLERUP IDRÆTSFORENING 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Hjallerup Idrætsforening. Den er hjemmehørende i Hjallerup, i Brønderslev Kommune. 2 Formål Foreningens primære formål, er

Læs mere

Vedtægter for Foreningen DOF Gladsaxe Oplysnings Forbund Jf. Lov nr. 480

Vedtægter for Foreningen DOF Gladsaxe Oplysnings Forbund Jf. Lov nr. 480 Vedtægter for Gladsaxe Oplysnings Forbund til godkendelse på bestyrelsesmødet 8/11-2007 og efterfølgende vedtagelse på generalforsamlingen 30/4-2008. Vedtægter for Foreningen DOF Gladsaxe Oplysnings Forbund

Læs mere

Vedtægter for Brønderslev Tennisklub:

Vedtægter for Brønderslev Tennisklub: Vedtægter for Brønderslev Tennisklub: 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Brønderslev Tennisklub (BTK), som er stiftet den 2. maj 1897 og har hjemsted i Brønderslev Kommune. Foreningen er tilsluttet

Læs mere

Vedtægt for forening Mentornetværk Q 4400 senest justeret 21.marts 2012

Vedtægt for forening Mentornetværk Q 4400 senest justeret 21.marts 2012 Vedtægt for forening Mentornetværk Q 4400 senest justeret 21.marts 2012 1. Navn og hjemsted: Foreningens navn er Mentornetværk Q 4400 Foreningen har hjemsted i Kalundborg Kommune og er registreret i Erhverv

Læs mere

Vedtægt for Trøjborg Arkadespilforening

Vedtægt for Trøjborg Arkadespilforening Vedtægt for Trøjborg Arkadespilforening 1. Navn og hjemsted: Foreningens navn er Trøjborg Arkadespilforening Foreningen har hjemsted i Århus Kommune. 2. Foreningens formål: Foreningens formål er at formidle

Læs mere

Vedtægter, Viborg Jiu Jitsu Klub

Vedtægter, Viborg Jiu Jitsu Klub 1 Navn og hjemsted: Klubbens navn er Viborg Jiu Jitsu Klub. Klubben, der er en amatørklub, er hjemmehørende i Viborg. Viborg Jiu Jitsu Klub er stiftet pr. 23.1.2013 i Viborg. Klubbens adresse er formandens

Læs mere

Fægteklubben Niels Juel - Svendborg

Fægteklubben Niels Juel - Svendborg Vedtægter Foreningens navn er Fægteklubben Niels Juel, Svendborg Foreningen er hjemmehørende i Svendborg Kommune. 1. 2. Foreningens formål er, at fremme interessen for fægtningen på Sydfyn og omliggende

Læs mere

Vedtægter for Aarhus 1900 Volleyball

Vedtægter for Aarhus 1900 Volleyball Vedtægter for Aarhus 1900 Volleyball 1 Navn og hjemsted: Foreningens navn er Aarhus 1900 Volleyball, som er en underafdeling af Aarhus Idrætsforening af 1900. Foreningen har hjemsted i Århus Kommune. 2

Læs mere

Offentlig støtte til idrætsaktiviteter

Offentlig støtte til idrætsaktiviteter Offentlig støtte til idrætsaktiviteter Danmarks Idræts-Forbund gør det nemmere for dig Danmarks Idræts-Forbund har udarbejdet denne vejledning for at gøre det nemmere for de lokale idrætsforeninger at

Læs mere

Tilskudsregler for folkeoplysende voksenundervisning og debatskabende aktiviteter

Tilskudsregler for folkeoplysende voksenundervisning og debatskabende aktiviteter 1. HVEM KAN FÅ TILSKUD Foreninger der er godkendt af Folkeoplysningsudvalget og som tilbyder folkeoplysende voksenundervisning er tilskudsberettiget og har adgang til lokaler. For at blive godkendt og

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Enhedslisten Varde. Foreningen er en lokalafdeling af foreningen Enhedslisten De Rød-Grønne. Foreningens hjemsted er Varde

Læs mere

Vedtægter for Multiatleterne

Vedtægter for Multiatleterne Vedtægter for Multiatleterne 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Multiatleterne. Foreningen er stiftet den 16. november 2008. Foreningen har hjemsted i Esbjerg Kommune, og foreningens adresse er formandens.

Læs mere

Vedtægter for FK Odsherred

Vedtægter for FK Odsherred Vedtægter for FK Odsherred Fælles Klub Odsherred Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er FK Odsherred. Foreningen er hjemmehørende i Odsherred Kommune. Fodboldafdelingen registrerer deres hold under navnet

Læs mere

Forslag til VEDTÆGTER. For Lillerød Gymnastik

Forslag til VEDTÆGTER. For Lillerød Gymnastik Forslag til VEDTÆGTER For Lillerød Gymnastik 1 - Navn Foreningens navn er Lillerød Gymnastik. Foreningen er stiftet den 12. juli 1927 og er hjemmehørende i Allerød kommune. 2 Formål Foreningens formål

Læs mere

Den 7. juli 2015 sender Hjørring Kommune klagen i høring hos bestyrelsen for Sindal Rideklub.

Den 7. juli 2015 sender Hjørring Kommune klagen i høring hos bestyrelsen for Sindal Rideklub. Internt notat Borgmesterkontoret 12-10-2016 Side 1. Notat - Folkeoplysningsloven- Sindal Rideklub Sagens omstændigheder: Åben for alle Den 19. maj 2015, modtager Hjørring Kommune en klage fra x, over bestyrelsen

Læs mere

VEDTÆGTER. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål. 3 Medlemskab af organisationer. 4 Optagelse af medlemmer. 5 Kontingent

VEDTÆGTER. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål. 3 Medlemskab af organisationer. 4 Optagelse af medlemmer. 5 Kontingent VEDTÆGTER 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er: Hjørring Svømmeklub 68 forkortet S68 Hjemsted er: Hjørring kommune Klubben er stiftet 18. marts 1968 2 Formål Klubbens formål er i nærområdet at fremme kendskab

Læs mere

Dansk e-damper Forening Vedtægter af den

Dansk e-damper Forening Vedtægter af den Dansk e-damper Forening Vedtægter af den 13.11.2015 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Dansk e-damper Forening eller forkortet DADAFO. Den forkortede version har lige gyldighed med det fulde navn.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR AMAGER ORIENTERINGSKLUB

VEDTÆGTER FOR AMAGER ORIENTERINGSKLUB VEDTÆGTER FOR AMAGER ORIENTERINGSKLUB 1. Navn og hjemsted 1.1 Klubben Amager Orienteringsklub der har hjemsted i Tårnby kommune, er stiftet den 20. oktober 2008. Klubben er medlem af Dansk Orienterings-Forbund

Læs mere