Institutioner, der udbyder erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser, herunder åben uddannelse. 17. december 2009 Sags nr.:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Institutioner, der udbyder erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser, herunder åben uddannelse. 17. december 2009 Sags nr.: 126.923."

Transkript

1 Institutioner, der udbyder erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser, herunder åben uddannelse Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal København K Tlf Fax uvm@uvm.dk CVR nr Orientering om Finanslov for finansåret 2010 Finansloven for finansåret 2010 (FL 2010) er vedtaget af Folketinget den 17. december I forlængelse heraf forventes Folketinget at vedtage den nødvendige følgelovgivning. 17. december 2009 Sags nr.: I det følgende redegøres nærmere for de væsentligste ændringer i forhold til Forslag til Finanslov for 2010 (FFL 2010), som ministeriet orienterede om i breve af 25. august Orienteringsbrevene kan findes på via følgende sti: For institutioner > Finanslov og tilskud > Finanslov > Orienteringsbreve. 1. Nye generelle initiativer Følgende nye initiativer er indarbejdet på den endelige finanslov. Udmøntning af globaliseringspuljen Der er i forbindelse med finanslovaftalen indgået Flerårsaftale for de erhvervsrettede ungdomsuddannelser i perioden , Aftale om udmøntning af midler til de videregående uddannelser , Aftale om fordeling af globaliseringsreserven til forskning og udvikling samt Aftale om udmøntning af den afsatte reserve til styrket voksen- og efteruddannelse i perioden og VEUpuljen. Initiativerne i aftalerne er nedenfor beskrevet nærmere for de berørte institutionsområder. Aftale om Flere unge i uddannelse og job I forbindelse med finanslovaftalen er der endvidere indgået Aftale om flere unge i uddannelse og job. Aftalen indeholder en række initiativer med fokus på at få flere årige i uddannelse og job samt en styrket indsats for flere praktikpladser. Initiativerne i aftalen har ingen betydning for bevillingerne til uddannelser på det videregående niveau.

2 2 Statens indkøbsprogram fase 4 På finansloven er der indarbejdet et effektiviseringspotentiale vedrørende fase 4 af statens indkøbsprogram (printere og kopimaskiner, opkobling til hjemmearbejdspladser, AV-udstyr, software samt konferencefaciliteter). For professionsbacheloruddannelserne udgør effektiviseringspotentialet 3,0 mio. kr. i 2010, der udmøntes via undervisningstaxameteret. 2. Særlige ændringer for erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser mv. Globaliseringsinitiativer Som følge af Aftale om udmøntning af midler til de videregående uddannelser og Aftale om fordeling af globaliseringsreserven til forskning og udvikling er der i perioden afsat i alt mio. kr. til professionshøjskolerne, ingeniørhøjskolerne og erhvervsakademierne. Hovedparten af midlerne er afsat til kvalitetsløft og styrket sammenhæng mellem teori og praksis, styrkelse af praksisviden på professionshøjskolerne mv. og styrkede studiestartsforløb på professionsbacheloruddannelserne, reduceret frafald og fortsat udviklingsbasering samt til, at institutionerne skal skabe mere systematisk viden. Endvidere er midlerne afsat til en række initiativer på det pædagogiske område, herunder efteruddannelse af praktikvejledere på pædagoguddannelsen, efteruddannelse i arbejdet med udsatte børn og unge, etablering af videncenter for udsatte børn og unge samt etablering af praktikpladser for pædagogstuderende. Endelig er der afsat midler til akkreditering, videreførelse og administration af udlandsstipendieordningen samt videreførelse af stipendier for særligt dygtige udenlandske studerende. Hertil kommer, at der i 2009 udmøntes en tredjedel af afsatte midler i 2009 (inkl. videreførte midler) til efteruddannelse af lærere og undervisere på læreruddannelsen og pædagoguddannelsen. Midlerne udmøntes til allerede planlagte efteruddannelsesaktiviteter i De resterende midler udmøntes i 2010 til ovennævnte initiativ om reduceret frafald og fortsat udviklingsbasering. Udmøntningen af de uudmøntede midler i 2009 til efteruddannelse af KVU-lærere drøftes og udmeldes i begyndelsen af Der vil blive udsendt særskilt orientering om de enkelte globaliseringsinitiativer, herunder om udmøntning af de afsatte midler.

3 3 Særlige kompetenceudvidende forløb Som følge af Aftale om finansloven for 2010 er der på Undervisningsministeriets område afsat 3,0 mio. kr. i 2010 til dækning af uddannelsesudgifter til særlige kompetenceudvidende forløb i forlængelse af en igangværende videregående uddannelse. Herudover er der til disse forløb afsat 17 mio. kr. til forsørgelse, der i niveau og regler svarer til SU. I 2010 ydes der således tilskud til professionshøjskoler og erhvervsakademier til særlige kompetenceudvidende forløb for studerende, som har afsluttet en videregående uddannelse. Midlerne er opført på finanslovkonto Muligheden for at etablere særlige kompetenceudvidende forløb træder i kraft 1. februar 2010 og løber i ét år. De nærmere vilkår for udbud af og tilskud til de kompetenceudvidende forløb vil blive udmeldt til institutionerne snarest. Ikke-aktivitetsbestemte tilskud Oversigt over ikke-aktivitetsbestemte tilskud udover ovennævnte globaliseringsmidler fremgår af bilag 1 og 2. Nye godkendte uddannelser Nye uddannelser, der er godkendt siden orientering om finanslovforslaget for 2010, fremgår af bilag Særlige ændringer vedr. åben uddannelse Globaliseringsinitiativer Som følge af Aftale om udmøntning af den afsatte reserve til styrket voksen- og efteruddannelse i perioden og VEU-puljen er der i perioden afsat 0,5 mio. kr. årligt til dækning af deltagerbetalingskompensation for personer, der er friholdt fra deltagerbetaling i forbindelse med realkompetencevurdering i forhold til videregående voksenuddannelser og diplomuddannelser. Deltagerbetalingskompensationen udgør kr. pr. realkompetencevurdering. 4. Takstudvikling 4.1. Takstudvikling for ordinære videregående uddannelser Der er ingen ændringer i taksterne til erhvervsakademiuddannelserne i forhold til finanslovforslaget, jf. orienteringsbrevet herom af 25. august Undervisningstaksterne til professionsbacheloruddannelserne mv. er i forhold til finanslovforslaget påvirket af fase 4 af statens indkøbspro-

4 4 gram. Den samlede takstudvikling på undervisningstaksterne i 2010 i forhold til 2009 er herefter: Tabel 1. Takstudvikling ift for professionsbacheloruddannelser mv. ekskl. pris- og lønregulering Procent Undervisningstakster -0,2-0,3-0,5-0,5 Den faktiske regulering af de enkelte takster på finansloven kan variere fra disse satser, da taksterne på finansloven afrundes til beløb i hele hundreder. Fællesudgifts- og bygningstaxametre på professionsbacheloruddannelserne mv. er uændrede i forhold til finanslovforslaget Takstudvikling Åben Uddannelse Der er ingen ændringer i taksterne til åben uddannelse i forhold til finanslovforslaget, jf. orienteringsbrevet herom af 25. august Elektronisk takstkatalog, tekstanmærkninger og anmærkninger Alle gældende taxametre er anført i det elektroniske takstkatalog på Finansloven for 2010 med anmærkninger og tekstanmærkninger kan læses og udskrives fra Økonomistyrelsens hjemmeside: Følgende konti (anmærkninger) vedrører de videregående uddannelser under Undervisningsministeriet: 20. Undervisningsministeriets samlede kontoplan Videregående uddannelser Erhvervsakademiuddannelser m.v Professionsbacheloruddannelser m.v Tilskud m.v. til videregående uddannelsesinstitutioner Forsøg og udvikling m.v. i forbindelse med videregående uddannelser Folkeoplysning samt voksen-, efter- og videreuddannelse Åben uddannelse Andre efter- og videreuddannelser Følgende tekstanmærkninger vedrører de videregående uddannelser under Undervisningsministeriet: 1, 3, 117, 119, 120, 139, 144, 167, 169, 170, 171, 182 og 200.

5 De enkelte tekstanmærkninger og anmærkninger kan findes ved indtastning af relevant konto i søgefunktionen (f.eks ). Alternativt kan der søges på tekststrenge som f.eks. professionsbacheloruddannelser. 5 Eventuelle spørgsmål kan rettes til: Spørgsmål vedrørende ordinære videregående uddannelser rettes til Nicolai Ebsen på tlf eller Nicolai.Ebsen@uvm.dk. Spørgsmål vedrørende ikke-aktivitetsbestemte tilskud kan rettes til Rolf Christian Lange på tlf eller Rolf.Christian.Lange@vum.dk Spørgsmål vedrørende globaliseringsaftaler og udmøntning af globaliseringsmidler kan rettes til Henriette Winther, tlf eller Henriette.Winther@uvm.dk Spørgsmål vedrørende dimensionering på de ordinære uddannelser rettes til Kajsa Ji Noe Oest på tlf eller Kajsa.Ji.Noe.Oest@uvm.dk Spørgsmål vedrørende åben uddannelse, herunder tilskudslofter for åben uddannelse rettes til Niels Peter Nielsen på tlf eller Niels.Peter.Nielsen@uvm.dk Spørgsmål vedrørende tilskud vedr. udvekslingsstuderende og udenlandske studerende kan rettes til Karen Petri på tlf eller Karen.Petri@uvm.dk Med venlig hilsen Henriette Winther Specialkonsulent Direkte tlf Henriette.Winther@uvm.dk

6 Bilag 1: Oversigt over øvrige tilskud 2010 (i mio. kr.) Institution Forhenværende institution Bevillingsformål Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Danmarks Journalisthøjskole Institutionstilskud 2,400 2,400 2,400 2,400 Danmarks Journalisthøjskole Center for Journalistisk Efteruddannelse 7,578 7,578 7,578 7,578 Danmarks Journalisthøjskole Faglig basisbevilling 6,098 6,098 6,098 6,098 Den Grafiske Højskole Faglig basisbevilling 4,842 4,842 4,842 4,842 Den Grafiske Højskole Husleje* 5,988 5,988 5,988 5,988 Den Grafiske Højskole Henlæggelser* 0,247 0,247 0,247 0,247 Den Grafiske Højskole Vedligeholdelse 0,176 0,176 0,176 0,176 Den Grafiske Højskole Regulering af depositum* 0,043 0,043 0,043 0,043 Professionshøjskolen UCC Særligt driftstilskud til Center for Tegnsprog og Tegnstøttet Kommunikation 0,751 0,000 0,000 0,000 CVU-København og Nordsjælland Opgaver ifm. uddannelse af sløjdlærere 1,000 1,000 1,000 1,000 CVU-København og Nordsjælland Særligt tilskud til forsøg og udvikling ifm. uddannelse af sløjdlærere 1,100 1,100 1,100 1,100 University College Metropol CVU Øresund Suppleringsuddannelsen i sygepleje** 0,600 0,600 0,600 0,600 VIA University College Jysk CVU Det sygeplejefaglige diplomstudie i sundhedsplejerske** 7,300 7,300 7,300 7,300 University College Vest CVU Vest Opgaver ifm. uddannelse af sløjdlærere 1,000 1,000 1,000 1,000 CVU Vest Særligt tilskud til forsøg og udvikling ifm. uddannelse af sløjdlærere 1,100 1,100 1,100 1,100 Diakonhøjskolen i Århus Grundtilskud 1,300 1,300 1,300 1,300

7 7 Bilag 1 (fortsat) Institution Forhenværende institution Bevillingsformål Den Frie Lærerskole Kompensation for bortfald af kvalitets- og institutionsudviklingsmidler 0,500 0,500 0,500 0,500 Grundtilskud 1,100 1,100 1,100 1,100 Ingeniørhøjskolen i København Supportcenter + VUE-bevilling 6,531 6,531 6,531 6,531 Udbydere af sygeplejerskeuddannelsen Overgangsordning for sygeplejerskeuddannelsen 0,000-14,227 0,000 0,000 Professionshøjskolernes Rektorkollegium Professionshøjskolernes Rektorkollegium 0,950 0,950 0,950 0,950 Biblioteksstyrelsen Fælles biblioteks- og databaseinfrastruktur mellem institutioner inden for videregående uddannelser 0,500 0,500 0,500 0,000 Professionshøjskoler og Erhvervsakademier Småfagstilskud 4,000 4,000 4,000 4,000 Professionshøjskoler og Ingeniørhøjskoler Institutionstilskud 167, , , ,071 Erhvervsakademier Institutionstilskud 13,500 13,500 13,500 13,500 Professionshøjskoler Kvalitetssikring og -udvikling af sundhedsfaglige diplomudd./sikring af udbud** 9,202 9,202 9,202 9,202 Professionshøjskoler Undervisningsmiddelcenterfunktionen 228, , , ,809

8 8 Bilag 1 (fortsat) Institution Forhenværende institution Bevillingsformål Syddansk Universitet Handelshøjskolecentret i Slagelse Overgangsordning for grundtilskud 2,600 2,600 0,000 0,000 Ingeniørhøjskolen Odense Teknikum Biblioteksbevilling - Ingeniørhøjskoler 2,884 2,884 2,884 2,884 Ingeniørhøjskolen Odense Teknikum Overgangsordning for grundtilskud 1,300 1,300 0,000 0,000 Aarhus Universitet Handels- og Ingeniørhøjskolen i Biblioteksbevilling - Ingeniørhøjskoler Herning 1,364 1,364 1,364 1,364 Handels- og Ingeniørhøjskolen i Overgangsordning for grundtilskud Herning 1,300 1,300 0,000 0,000 Aarhus Universitet Klinisk basisbevilling til tandplejer på SKT-skolen 2,782 2,782 2,782 2,782 Københavns Universitet Skovskolen i Nøddebo Faglig basisbevilling 3,163 3,163 3,163 3,163 Skovskolen i Nøddebo Grundlejeværdi 0,115 0,115 0,115 0,115 Klinisk basisbevilling til tandplejer på SKT-skolen 2,550 2,550 2,550 2,550 * Det endelige tilskud udbetales på baggrund af oplysninger fra udlejer. ** Det endelige tilskud beregnes på baggrund af aktivitetsoplysninger.

9 9 Bilag 1 (fortsat) Tilskud til undervisningsmiddelcenterfunktionen Institution 2010 University College Capital University College Sjælland University College Lillebælt VIA Univesity College University College Nordjylland UC Syddanmark Esbjerg Haderslev I alt * Fra og med 2011 udbetales tilskud til undervisningsmiddelfunktionen efter nye principper.

10 10 Bilag 2: Oversigt over overgangsordninger 2010 (mio. kr.) Institution Forhenværende institution Bevillingsformål Professionshøjskolen Metropol Frederiksberg Seminarium Momsovergangsordning vedr. bygningsinvesteringer 0,092 0,062 0,000 0,000 Professionshøjskolen UCC Blaagaards Statsseminarium Københavns Socialpædagogiske Seminarium Momsovergangsordning vedr. bygningsinvesteringer Momsovergangsordning vedr. bygningsinvesteringer Ingeniørhøjskolen i København Momsovergangsordning vedr. bygningsinvesteringer VIA University College 0,500 0,250 0,000 0,000 0,077 0,051 0,000 0,000 0,600 0,300 0,000 0,000 Den Sociale Højskole i Aarhus Overgangsordning fra 2001/2002 0,170 0,000 0,000 0,000 Ikast-seminariet Momsovergangsordning vedr. bygningsinvesteringer 0,219 0,146 0,000 0,000 University College Nordjylland Hjørring Seminarium Momsovergangsordning vedr. bygningsinvesteringer Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Danmarks Journalisthøjskole Særligt renoveringstilskud til Danmarks Journalisthøjskole (4 årigt) 0,068 0,045 0,000 0,000 1,900 0,000 0,000 0,000

11 Bilag 3: Oversigt over nye videregående uddannelser Nye godkendte uddannelser fremgår nedenfor. Koder og takster til disse uddannelser fremgår af takstkataloget: Ordinære uddannelser: Erhvervsakademiuddannelse inden for energiteknologi Erhvervsakademiuddannelse inden for automationsteknologi Professionsbacheloruddannelse i katastrofe- og risikomanagement Professionsbachelor i medie- og sonokommunikation Åben uddannelse: Diplomuddannelse i vurdering

Institutioner, der udbyder professionsbachelor- og erhvervsakademiuddannelser mv., herunder åben uddannelse

Institutioner, der udbyder professionsbachelor- og erhvervsakademiuddannelser mv., herunder åben uddannelse Institutioner, der udbyder professionsbachelor- og erhvervsakademiuddannelser mv., herunder åben uddannelse Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail

Læs mere

Orientering om rettelser til bilag 1 til orienteringsbrev af 17. april 2008 om Finanslov for finansåret 2008

Orientering om rettelser til bilag 1 til orienteringsbrev af 17. april 2008 om Finanslov for finansåret 2008 Professionshøjskolerne Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44

Læs mere

Institutioner, der udbyder professionsbachelor- og erhvervsakademiuddannelser, herunder åben uddannelse

Institutioner, der udbyder professionsbachelor- og erhvervsakademiuddannelser, herunder åben uddannelse Institutioner, der udbyder professionsbachelor- og erhvervsakademiuddannelser, herunder åben uddannelse Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail

Læs mere

Institutioner, der udbyder erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser, herunder åben uddannelse. 25. august 2009 Sags nr.: 116.273.

Institutioner, der udbyder erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser, herunder åben uddannelse. 25. august 2009 Sags nr.: 116.273. Institutioner, der udbyder erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser, herunder åben uddannelse Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail

Læs mere

Institutioner, der udbyder professionsbacheloruddannelser og erhvervsakademiuddannelser

Institutioner, der udbyder professionsbacheloruddannelser og erhvervsakademiuddannelser Institutioner, der udbyder professionsbacheloruddannelser og erhvervsakademiuddannelser mv., herunder åben uddannelse Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392

Læs mere

Til institutioner, der udbyder erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser mv. og videregående uddannelser under lov om åben uddannelse

Til institutioner, der udbyder erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser mv. og videregående uddannelser under lov om åben uddannelse Til institutioner, der udbyder erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser mv. og videregående uddannelser under lov om åben uddannelse Orientering om Forslag til finanslov for finansåret 2014 27.

Læs mere

Orientering om forslag til finanslov for 2017

Orientering om forslag til finanslov for 2017 Erhvervsakademier, professionshøjskoler og øvrige udbydere af erhvervsakademi-, professionsbachelor-, akademi- og diplomuddannelser Orientering om forslag til finanslov for 2017 Regeringen har d. 30. august

Læs mere

1. Nye initiativer Følgende nye initiativer er indarbejdet på den endelige finanslov.

1. Nye initiativer Følgende nye initiativer er indarbejdet på den endelige finanslov. Institutioner, der udbyder almengymnasiale uddannelser Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Orientering

Læs mere

Institutioner, der udbyder almene voksenuddannelser Lederforeningen for VUC. 21. januar 2011 Sags nr.: H.031

Institutioner, der udbyder almene voksenuddannelser Lederforeningen for VUC. 21. januar 2011 Sags nr.: H.031 Institutioner, der udbyder almene voksenuddannelser Lederforeningen for VUC Økonomi- og koncernafdelingen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk

Læs mere

Institutioner, der udbyder erhvervsrettede ungdomsuddannelser

Institutioner, der udbyder erhvervsrettede ungdomsuddannelser Institutioner, der udbyder erhvervsrettede ungdomsuddannelser Økonomi- og Koncernafdeling Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44

Læs mere

Private gymnasier og studenterkurser. 16. december 2010 Sags nr.: H.031. Orientering om Finanslov for finansåret 2011

Private gymnasier og studenterkurser. 16. december 2010 Sags nr.: H.031. Orientering om Finanslov for finansåret 2011 Private gymnasier og studenterkurser Økonomi- og koncernafdelingen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Orientering om

Læs mere

Til institutioner, der udbyder erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser mv. og videregående uddannelser under lov om åben uddannelse

Til institutioner, der udbyder erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser mv. og videregående uddannelser under lov om åben uddannelse Til institutioner, der udbyder erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser mv. og videregående uddannelser under lov om åben uddannelse Orientering om Finanslov for finansåret 2013 20. december

Læs mere

Udbydere af videregående uddannelse under Undervisningsministeriet. 26. august 2010 Sags nr.: 146.58G.031

Udbydere af videregående uddannelse under Undervisningsministeriet. 26. august 2010 Sags nr.: 146.58G.031 Udbydere af videregående uddannelse under Undervisningsministeriet Økonomi- og koncernafdelingen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.

Læs mere

Erhvervsakademier, professionshøjskoler og øvrige udbydere af erhvervsakademi-, professionsbachelor-, akademi- og diplomuddannelser

Erhvervsakademier, professionshøjskoler og øvrige udbydere af erhvervsakademi-, professionsbachelor-, akademi- og diplomuddannelser Erhvervsakademier, professionshøjskoler og øvrige udbydere af erhvervsakademi-, professionsbachelor-, akademi- og diplomuddannelser Orientering om forslag til finanslov for 2019 Regeringen har torsdag

Læs mere

Institutioner, der udbyder Erhvervsrettet Voksen- og Efteruddannelse

Institutioner, der udbyder Erhvervsrettet Voksen- og Efteruddannelse Institutioner, der udbyder Erhvervsrettet Voksen- og Efteruddannelse Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44

Læs mere

Svar på spørgsmål 246 (Alm. del): I brev af 15. marts 2010 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål:

Svar på spørgsmål 246 (Alm. del): I brev af 15. marts 2010 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål: Uddannelsesudvalget 2009-10 UDU alm. del Svar på Spørgsmål 246 Offentligt Folketingets Uddannelsesudvalg Christiansborg Afdelingen for videregående uddannelser og internationalt samarbejde Frederiksholms

Læs mere

Institutioner der udbyder erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse. 16. december 2010 Sags nr.: 168.86H.031

Institutioner der udbyder erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse. 16. december 2010 Sags nr.: 168.86H.031 Institutioner der udbyder erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Økonomi- og koncernafdelingen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR

Læs mere

Til erhvervsakadem ier og professionshøjskoler, der udbyder dim ensionerede videregående uddannelser under Undervisningsministeriet

Til erhvervsakadem ier og professionshøjskoler, der udbyder dim ensionerede videregående uddannelser under Undervisningsministeriet Til erhvervsakadem ier og professionshøjskoler, der udbyder dim ensionerede videregående uddannelser under Undervisningsministeriet Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392

Læs mere

Private gymnasier og studenterkurser. 24. august 2011 Sags nr.: H.011. Orientering om Forslag til Finanslov for finansåret 2012

Private gymnasier og studenterkurser. 24. august 2011 Sags nr.: H.011. Orientering om Forslag til Finanslov for finansåret 2012 Private gymnasier og studenterkurser Økonomisk afdeling Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Orientering om Forslag til

Læs mere

Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2019

Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2019 Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere

Vi orienterer i dette brev om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2019 (ÆF19) for Undervisningsministeriets område.

Vi orienterer i dette brev om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2019 (ÆF19) for Undervisningsministeriets område. Til institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere

Til institutioner, der udbyder erhvervsrettede ungdomsuddannelser

Til institutioner, der udbyder erhvervsrettede ungdomsuddannelser Til institutioner, der udbyder erhvervsrettede ungdomsuddannelser Økonomi- og Koncernafdeling Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.

Læs mere

Til udbydere af almene voksenuddannelser Departementet

Til udbydere af almene voksenuddannelser Departementet Til udbydere af almene voksenuddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget

Læs mere

(KPB) Kar., gns (7-tr. m. omr.) Hovedinstitution Udd5 2006/2007 2007/2008 2008/2009 Hovedtotal Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole

(KPB) Kar., gns (7-tr. m. omr.) Hovedinstitution Udd5 2006/2007 2007/2008 2008/2009 Hovedtotal Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole (KPB) Kar., gns (7-tr. m. omr.) Skoleår Hovedinstitution Udd5 2006/2007 2007/2008 2008/2009 Hovedtotal Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Sygeplejerske,prof.bach. 7,13 7,94 6,88 7,35 Bornholms Sundheds-

Læs mere

Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet

Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om finanslovforslaget

Læs mere

I kan læse finanslovforslaget for 2019 på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside:

I kan læse finanslovforslaget for 2019 på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside: Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om finanslovforslaget

Læs mere

Politisk aftale om de videregående uddannelser

Politisk aftale om de videregående uddannelser 2.11.2006 Notat 12339 ersc/jopa Politisk aftale om de videregående uddannelser Den politiske aftale om de videregående uddannelser betyder at der over en 3 årig periode afsættes over 1/2 mia. kr. til centrale

Læs mere

Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2018

Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2018 Efterskoler Efterskoleforeningen Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget

Læs mere

Udbydere af almene voksenuddannelser Departementet

Udbydere af almene voksenuddannelser Departementet Udbydere af almene voksenuddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om finanslovforslaget for 2019

Læs mere

Vi orienterer i dette brev om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2019 (ÆF19) for Undervisningsministeriets område.

Vi orienterer i dette brev om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2019 (ÆF19) for Undervisningsministeriets område. Til institutioner med erhvervsgymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere

Private gymnasier og studenterkurser Departementet. Orientering om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2017

Private gymnasier og studenterkurser Departementet. Orientering om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2017 Private gymnasier og studenterkurser Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om ændringsforslag til finanslovforslaget

Læs mere

Professionshøjskolerne i tal

Professionshøjskolerne i tal Professionshøjskolerne i tal 2011 Indhold Side 1. PræSentation af ProfeSSionShøjSkoleSektoren.... 4. 1.1. Institutioner.... 4. 1.2. Professionshøjskolerne.set.i.et.videregående.uddannelsesbillede.... 5

Læs mere

Bemærkninger til forslag til finanslov for 2010 på Undervisningsministeriets

Bemærkninger til forslag til finanslov for 2010 på Undervisningsministeriets Uddannelsesudvalget 2008-09 UDU alm. del Svar på Spørgsmål 394 Offentligt Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.

Læs mere

Orientering om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2017

Orientering om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2017 Efterskoler Efterskoleforeningen Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om ændringsforslag til finanslovforslaget

Læs mere

Notat om finanslovsforslag 2011

Notat om finanslovsforslag 2011 København den 24. august 2010 Notat om finanslovsforslag 2011 Indledning Så er forslag til finanslov 2011 landet. I det følgende vil de væsentlige konsekvenser for social- og sundhedsskolerne blive præsenteret.

Læs mere

I kan læse finanslovforslaget for 2018 på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside:

I kan læse finanslovforslaget for 2018 på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside: Institutioner der udbyder erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk

Læs mere

Private gymnasier og studenterkurser Departementet

Private gymnasier og studenterkurser Departementet Private gymnasier og studenterkurser Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om finanslovforslaget for 2017

Læs mere

Institutioner, der udbyder erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse

Institutioner, der udbyder erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Institutioner, der udbyder erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44

Læs mere

Orientering om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2017

Orientering om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2017 Institutioner der udbyder erhvervsrettede ungdomsuddannelser Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk

Læs mere

Orientering om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2017

Orientering om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2017 Institutioner der udbyder almengymnasiale uddannelser Danske Gymnasier Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering

Læs mere

Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser FIV Alm.del Bilag 227 Offentligt

Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser FIV Alm.del Bilag 227 Offentligt Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser 2012-13 FIV Alm.del Bilag 227 Offentligt Dato. 21/06/13 Kl. 16:10:48 Runde: 0 Dokument-version: 0 Printer: MAIL Bruger: SB19FD Følgende dokumenter

Læs mere

Trods udflytning sparer regeringen på uddannelse i hele landet

Trods udflytning sparer regeringen på uddannelse i hele landet Trods udflytning sparer regeringen på uddannelse i hele landet Regeringen vil i sin seneste plan for udflytning af arbejdspladser Bedre balance II oprette nye uddannelsespladser 10 steder i landet. Med

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser og lov om erhvervsrettet grunduddannelse og

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser og lov om erhvervsrettet grunduddannelse og Lovforslag nr. L 23 Folketinget 2011-12 Fremsat den 16. november 2011 af ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser (Morten Østergaard) Forslag til Lov om ændring af lov om erhvervsakademiuddannelser

Læs mere

Analyse dimittenders bosætning efter endt uddannelse

Analyse dimittenders bosætning efter endt uddannelse NOTAT Analyse s bosætning efter endt uddannelse Danske er har på baggrund af registerdata fra Danmarks Statistik foretaget en analyse af, hvor fra årgang 2014 og 2015 fra de videregående uddannelser (erhvervsakademier,

Læs mere

Optag 2015. Nr. 1. Oversigt, uddannelsesgrupper

Optag 2015. Nr. 1. Oversigt, uddannelsesgrupper Optag 2015 Nr. 1 Oversigt, uddannelsesgrupper og institutioner 1. Samlet optag Det samlede optag på de videregående uddannelser er i 2015 på 65.298 studerende, hvilket er 2 pct. højere end sidste år, svarende

Læs mere

Institutioner, der udbyder erhvervsrettede ungdomsuddannelser

Institutioner, der udbyder erhvervsrettede ungdomsuddannelser Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Institutioner, der udbyder erhvervsrettede ungdomsuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk

Læs mere

Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2016

Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2016 Udbydere af erhvervsuddannelser Økonomi- og Koncernafdelingen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere

Ændringer i deltagerbetaling for gymnasiale enkeltfag pr. 1. januar 2011

Ændringer i deltagerbetaling for gymnasiale enkeltfag pr. 1. januar 2011 Til private gymnasieskoler m.v. Institutionsafdelingen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Ændringer i deltagerbetaling

Læs mere

Institutioner med erhvervsuddannelser Departementet

Institutioner med erhvervsuddannelser Departementet Institutioner med erhvervsuddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om Finanslovforslaget for

Læs mere

Skoler, der udbyder EVE. Teknisk budgetmål for november 2014 Sags nr.: S.541

Skoler, der udbyder EVE. Teknisk budgetmål for november 2014 Sags nr.: S.541 Skoler, der udbyder EVE Økonomi- og Koncernafdeling Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Teknisk budgetmål for 2015 Økonomistyringsmodellen

Læs mere

Statsligt lønindeks -0,3 1,3 1,0 Forbrugerindeks 0,7 1,5 2,2 Generelt pris- og lønindeks 0,1 1,4 1,5 Anlægsindeks -0,6 1,4 0,8

Statsligt lønindeks -0,3 1,3 1,0 Forbrugerindeks 0,7 1,5 2,2 Generelt pris- og lønindeks 0,1 1,4 1,5 Anlægsindeks -0,6 1,4 0,8 24. august 2011/FJ/SJJ NOTAT OM FORSLAG TIL FINANSLOV FOR 2012 Dette notat belyser hovedlinjerne i forslag til finanslov for 2012 og skal ses som et supplement til de breve om finansloven, som Undervisningsministeriet

Læs mere

Undersøgelse af omfang af planlagt og aflyst undervisning på professionshøjskolerne. 8. april 2009 Sags nr.: 002.33D.121

Undersøgelse af omfang af planlagt og aflyst undervisning på professionshøjskolerne. 8. april 2009 Sags nr.: 002.33D.121 Afdelingen for videregående uddannelser og internationalt samarbejde Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5600 Fax 3392 5666 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Undersøgelse

Læs mere

1. Børnekataloget (kursuskatalog) 2. Diplomuddannelsen på børne- og ungeområdet 3. Masteruddannelsen i udsatte børn og unge (MBU)

1. Børnekataloget (kursuskatalog) 2. Diplomuddannelsen på børne- og ungeområdet 3. Masteruddannelsen i udsatte børn og unge (MBU) Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 102 Offentligt Bilag 1 1. Baggrund Børne- og Socialministeriet har bedt Socialstyrelsen bidrage til besvarelse af SOU

Læs mere

Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2018

Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2018 Institutioner der udbyder almene voksenuddannelser Danske HF & VUC Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering

Læs mere

Svar på spørgsmål 65 (Alm. del - bilag >): I brev af 11. januar 2008 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål:

Svar på spørgsmål 65 (Alm. del - bilag >): I brev af 11. januar 2008 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål: Uddannelsesudvalget (2. samling) UDU alm. del - Svar på Spørgsmål 65 Offentligt Folketingets Uddannelsesudvalg Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567

Læs mere

Institutioner med erhvervsuddannelser Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2018

Institutioner med erhvervsuddannelser Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2018 Institutioner med erhvervsuddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget

Læs mere

Finansudvalget Aktstk. 36 Offentligt

Finansudvalget Aktstk. 36 Offentligt Finansudvalget 2017-18 Aktstk. 36 Offentligt Aktstykke nr. 36 Folketinget 2017-18 36 Uddannelses- og Forskningsministeriet. København, den 28. november 2017. a. Uddannelses- og Forskningsministeriet anmoder

Læs mere

Forslag til finanslov for finansåret 2020

Forslag til finanslov for finansåret 2020 Forslag til finanslov for finansåret 2020 Der er meget få nye og væsentlige initiativer på finanslovsforslaget for 2020 ud over de allerede varslede initiativer med bortfald af omprioriteringsbidrag og

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om statens voksenuddannelsesstøtte (SVU)

Forslag. Lov om ændring af lov om statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) Fremsat den {FREMSAT} af ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser (Morten Østergaard) Forslag til Lov om ændring af lov om statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) (Målretning af SVU

Læs mere

Søgning Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner. [marts 2018]

Søgning Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner. [marts 2018] Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner [marts 2018] Indhold 1. Søgningen fordelt på uddannelsesniveauer og udvalgte uddannelser 3 2. Søgningen fordelt på uddannelsesgrupper

Læs mere

Søgning Oversigt over søgningen fordelt på uddannelsesgrupper

Søgning Oversigt over søgningen fordelt på uddannelsesgrupper Søgning 2017 Oversigt over søgningen fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner Den 6. juli, 2017 Indhold 1. Søgningen fordelt på uddannelsesniveauer og udvalgte uddannelser 3 2. Søgningen fordelt

Læs mere

Optag Det endelige optag pr. 1. oktober 2018

Optag Det endelige optag pr. 1. oktober 2018 Det endelige optag pr. 1. oktober 2018 1. Det endelige optag Uddannelses- og Forskningsministeriet opgør resultatet af årets optagelse to gange årligt den 28. juli samt den 1. oktober. Den 28. juli blev

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) Lovforslag nr. L 98 Folketinget 2013-14

Forslag. Lov om ændring af lov om statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) Lovforslag nr. L 98 Folketinget 2013-14 Lovforslag nr. L 98 Folketinget 2013-14 Fremsat den 11. december 2013 af ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser (Morten Østergaard) Forslag til Lov om ændring af lov om statens

Læs mere

Til landets kommuner Departementet

Til landets kommuner Departementet Til landets kommuner Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2019

Læs mere

Institutioner, der udbyder erhvervsrettede ungdomsuddannelser

Institutioner, der udbyder erhvervsrettede ungdomsuddannelser Institutioner, der udbyder erhvervsrettede ungdomsuddannelser Orientering om fordeling af midler til strategisk kompetenceløft og tilskud til praktikpladsopsøgende indsats Strategisk kompetenceløft Regeringen

Læs mere

Notat vedr. Forslag til Finanslov 2014, FFL14 ver. 2

Notat vedr. Forslag til Finanslov 2014, FFL14 ver. 2 28. august 2013 Notat vedr. Forslag til Finanslov 2014, FFL14 ver. 2 Regeringen fremlagde Forslag til Finanslov 2014 den 27. august 2013. Undervisningsministeriet har lagt orienteringsbreve på www.uvm.dk.

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud m.v. til videregående uddannelser på erhvervsakademier, professionshøjskoler og maritime uddannelsesinstitutioner m.fl.

Bekendtgørelse om tilskud m.v. til videregående uddannelser på erhvervsakademier, professionshøjskoler og maritime uddannelsesinstitutioner m.fl. Uddannelses- og Forskningsministeriet Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte Den 5. juli 2018 UDKAST Bekendtgørelse om tilskud m.v. til videregående uddannelser på erhvervsakademier, professionshøjskoler

Læs mere

Regeringens forslag til finanslov for finansåret 2009 (FFL 2009) er offentliggjort

Regeringens forslag til finanslov for finansåret 2009 (FFL 2009) er offentliggjort Private gymnasier, studenterkurser og hf-kurser Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Orientering

Læs mere

Professionsbachelor som diplomingeniør i proces og innovation

Professionsbachelor som diplomingeniør i proces og innovation Uddannelsesudvalget UDU alm. del - Bilag 134 Offentligt Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Oversigt

Læs mere

Optag Oversigt, uddannelsesgrupper og institutioner. Nr. 1

Optag Oversigt, uddannelsesgrupper og institutioner. Nr. 1 Oversigt, uddannelsesgrupper og institutioner Nr. 1 1. Samlet optag Det samlede optag på de videregående uddannelser er i 2018 på 64.943 studerende, hvilket er 0,3 pct. lavere end sidste år, svarende til

Læs mere

NOTAT OM FORSLAG TIL FINANSLOV FOR Generelt

NOTAT OM FORSLAG TIL FINANSLOV FOR Generelt 25. august 2010/FJ/SJJ NOTAT OM FORSLAG TIL FINANSLOV FOR 2011 Dette notat belyser hovedlinjerne i forslag til finanslov for 2011 og skal ses som et supplement til de breve om finansloven, som Undervisningsministeriet

Læs mere

Fakta om Forslag til Finansloven for 2015 (FFL15)

Fakta om Forslag til Finansloven for 2015 (FFL15) Fakta om Forslag til Finansloven for 2015 (FFL15) Den 26. august 2014 fremsatte Regeringen Forslag til Finansloven for 2015 (FFL15) og Undervisningsministeriet offentliggjorde takstkatalog for Finanslov

Læs mere

Notat om finanslovsforslag 2010

Notat om finanslovsforslag 2010 Notat om finanslovsforslag 2010 I det følgende vil finanslovsforslag 2010 s konsekvenser for SOSU-skolerne blive beskrevet. Der startes med en tabel, der viser taxametre for 2009 og forslaget til taxametre

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Godkendelse af indstilling om dimensionering af optagelsespladser på pædagoguddannelsen i 207/2008 i Region Midtjylland

Bilag. Region Midtjylland. Godkendelse af indstilling om dimensionering af optagelsespladser på pædagoguddannelsen i 207/2008 i Region Midtjylland Region Midtjylland Godkendelse af indstilling om dimensionering af optagelsespladser på pædagoguddannelsen i 207/2008 i Region Midtjylland Bilag til Forretningsudvalgets møde den 20. februar 2007 Punkt

Læs mere

Uddannelse af praktikvejledere på pædagoguddannelsen

Uddannelse af praktikvejledere på pædagoguddannelsen Uddannelse af praktikvejledere på pædagoguddannelsen Til styrkelse af efteruddannelsesindsatsen for praktikvejledere til pædagoguddannelsen er der i perioden 2010-12 afsat 36 mio. kr. (12 mio. kr. pr.

Læs mere

Fakta om sygeplejerskeuddannelsen Indhold

Fakta om sygeplejerskeuddannelsen Indhold Fakta om sygeplejerskeuddannelsen Indhold 1. Kort om sygeplejerskeuddannelsen 2. Søgning og studerende 3. Udvikling i optag i og uden for de fire store byer 4. Sygeplejersker har lav ledighed og flere

Læs mere

Svar på spørgsmål 304 (Alm. del): 21-08-2008 I brev af 18. juli 2008 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål:

Svar på spørgsmål 304 (Alm. del): 21-08-2008 I brev af 18. juli 2008 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål: Folketingets Uddannelsesudvalg Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Svar på spørgsmål 304 (Alm. del):

Læs mere

3. Der ydes til Danmarks Medie- og Journalisthøjskole: BEK nr 1037 af 23/10/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 1. februar 2017

3. Der ydes til Danmarks Medie- og Journalisthøjskole: BEK nr 1037 af 23/10/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 1. februar 2017 BEK nr 1037 af 23/10/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 1. februar 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Institutionsstyrelsen, j.nr. 130.30C.031 Senere

Læs mere

Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2018

Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2018 Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere

Optag Køn. Nr. 13

Optag Køn. Nr. 13 Køn Nr. 13 1. Optaget fordelt på køn Kvinderne udgør også i 2018, med 57 procent, flertallet blandt de nye studerende. Det er en stigning i kvindeandelen blandt de optagne på 1 procentpoint i forhold til

Læs mere

I det følgende beskrives de enkelte taxametre og de særlige tilskudselementer.

I det følgende beskrives de enkelte taxametre og de særlige tilskudselementer. Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 BUU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 61 Offentligt Økonomi- og Koncernafdeling Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk

Læs mere

2. januar 2013 Sags nr.: 106.85L.391. Orientering om "Øget kvalitet i erhvervsuddannelserne"

2. januar 2013 Sags nr.: 106.85L.391. Orientering om Øget kvalitet i erhvervsuddannelserne Til skoler, der udbyder erhvervsuddannelser Kopi til Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser, Danske Erhvervsskoler - Lederne, SOSU-Lederforeningen, Danske Landbrugsskoler, de faglige udvalg

Læs mere

Institutioner med erhvervsgymnasiale uddannelser Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2018

Institutioner med erhvervsgymnasiale uddannelser Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2018 Institutioner med erhvervsgymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere

Resultat af forhandlingerne om fornyelse af - organisationsaftale af 4. maj 2015 for kontorfunktionærer, laboranter og Itmedarbejdere

Resultat af forhandlingerne om fornyelse af - organisationsaftale af 4. maj 2015 for kontorfunktionærer, laboranter og Itmedarbejdere Resultatpapir Resultat af forhandlingerne om fornyelse af - organisationsaftale af 4. maj 2015 for kontorfunktionærer, laboranter og Itmedarbejdere (HK) - organisationsaftale af 20. januar 2014 for grafiske

Læs mere

Søgning Oversigt over søgningen pr. 5. juli. [juli 2019 revideret 5. juli]

Søgning Oversigt over søgningen pr. 5. juli. [juli 2019 revideret 5. juli] Oversigt over søgningen pr. 5. juli [juli 2019 revideret 5. juli] Indhold 1. Søgningen fordelt på uddannelsesniveauer og de mest søgte uddannelser 3 2. Søgningen fordelt på uddannelsesgrupper 5 3. Søgningen

Læs mere

Effekten af milliarden bliver dog begrænset af, at den stadige reduktion af taksterne med to procent om året til omstillingsreserven (se nedenfor).

Effekten af milliarden bliver dog begrænset af, at den stadige reduktion af taksterne med to procent om året til omstillingsreserven (se nedenfor). Teknisk orientering om FFL2014 Indledning Regeringen præsenterede tirsdag den 27.08 sit finanslovsforslag for 2014 (FFL2014) Vækst og balance. Uddannelse fremstår umiddelbart som et væsentligt indsatsområde.

Læs mere

Søgning Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner. Den 20. marts, 2017

Søgning Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner. Den 20. marts, 2017 Søgning 2017 Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner Den 20. marts, 2017 2. udgave, revideret 23. marts 2017 Indhold 1. Søgningen fordelt på uddannelsesniveauer

Læs mere

Søgning 2015 Oversigt over søgningen fordelt på uddannelsesgrupper. Den 6. juli 2015 (revideret 30. juli 2015)

Søgning 2015 Oversigt over søgningen fordelt på uddannelsesgrupper. Den 6. juli 2015 (revideret 30. juli 2015) Søgning 2015 Oversigt over søgningen fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner Den 6. juli 2015 (revideret 30. juli 2015) Indhold 1. Søgningen fordelt på uddannelsesniveauer og udvalgte uddannelser

Læs mere

Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet

Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om Finanslovforslaget

Læs mere

Orientering om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2017

Orientering om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2017 Udbydere af almene voksenuddannelser Lederforeningen for VUC Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om

Læs mere

Forslag. Fremsat den 16. november 2011 af ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser (Morten Østergaard) til

Forslag. Fremsat den 16. november 2011 af ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser (Morten Østergaard) til 2011/1 LSF 23 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2016 Ministerium: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Journalnummer: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående

Læs mere

Klare rammer, bedre balance

Klare rammer, bedre balance Klare rammer, bedre balance Regeringen prioriterer uddannelse højt. I 2016 investerede vi mere end 13 milliarder kroner i de videregående uddannelser. Det er en god investering, fordi de videregående uddannelser

Læs mere

Omprioriteringsbidrag på de videregående uddannelser

Omprioriteringsbidrag på de videregående uddannelser Side 1 af 6 Omprioriteringsbidrag på de videregående uddannelser FAKTAARK OM UDDANNELSESBESPARELSER DECEMBER 218 Side 2 af 6 Indholdsfortegnelse 1. Omprioriteringsbidrag på de videregående uddannelser...

Læs mere

Finanslov 2011. Den 10. november 2010/sjj

Finanslov 2011. Den 10. november 2010/sjj Den 10. november 2010/sjj Finanslov 2011 Hos Danske Erhvervsskoler Lederne vil vi helst tale kvalitet, fremdrift, visioner og skolernes bidrag til at skabe vækst i samfundet. Men vi bliver også nødt til

Læs mere

Svar på spørgsmål 41 (Alm. del): I brev af 6. januar 2005 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål:

Svar på spørgsmål 41 (Alm. del): I brev af 6. januar 2005 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål: Uddannelsesudvalget UDU alm. del - Offentlig Folketingets Uddannelsesudvalg Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf 3392 5000 Fax 3392 5567 www.uvm.dk 17. januar 2005 Svar på

Læs mere

UC Syddanmark ucsyd@ucsyd.dk. Udkast til afslag på godkendelse

UC Syddanmark ucsyd@ucsyd.dk. Udkast til afslag på godkendelse UC Syddanmark ucsyd@ucsyd.dk Udkast til afslag på godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af UC Syddanmarks ansøgning om godkendelse af nyt udbud,

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud m.v. til videregående uddannelser på erhvervsakademier, professionshøjskoler og maritime uddannelsesinstitutioner m.fl.

Bekendtgørelse om tilskud m.v. til videregående uddannelser på erhvervsakademier, professionshøjskoler og maritime uddannelsesinstitutioner m.fl. BEK nr 1273 af 12/11/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 5. august 2019 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte,

Læs mere

Vejledning om procedurer for institutionernes indgåelse af lejemål samt opkrævning og indbetaling vedrørende indtægtsdækket virksomhed

Vejledning om procedurer for institutionernes indgåelse af lejemål samt opkrævning og indbetaling vedrørende indtægtsdækket virksomhed Til de tidligere amtslige uddannelsesinstitutioner, der ikke overtager bygninger i 2010 (Institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse, Social- og Sundhedsskoler samt Sygepleje-

Læs mere

Ledighed (pct.) Kandidatuddannelse Aalborg Universitet Kandidatuddannelse Københavns Universitet University College Nordjylland, 39 14

Ledighed (pct.) Kandidatuddannelse Aalborg Universitet Kandidatuddannelse Københavns Universitet University College Nordjylland, 39 14 Notat Dimittendledighed, szoom Tabellerne viser opgørelser over dimittendledighed (4.-7. kvartal efter endt uddannelse) for udvalgte videregående uddannelser fordelt på udbudsniveau. Tallene er opgjort

Læs mere

78,0 - - I alt 2.859, , ,9 Kilde: Finansloven 2012

78,0 - - I alt 2.859, , ,9 Kilde: Finansloven 2012 Sekretariatet Finanslov 2013 hvor står vi? Hvor meget er der at fordele? Med udgangen af 2012 er der ikke flere globaliseringsmidler at fordele. Globaliseringsforliget (velfærdsforliget) blev opsagt med

Læs mere