Høringsnotat om eksterne høringssvar til forslag til lov om medieog journalisthøjskolen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringsnotat om eksterne høringssvar til forslag til lov om medieog journalisthøjskolen"

Transkript

1 Uddannelsesudvalget (2. samling) L 27 Bilag 1 Offentligt Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal København K Tlf Fax uvm@uvm.dk CVR nr Høringsnotat om eksterne høringssvar til forslag til lov om medieog journalisthøjskolen Et udkast til forslag til lov om medie- og journalisthøjskolen blev den 21. august 2007 sendt i ekstern høring med høringsfrist den 12. september november 2007 Sags nr.: Der er ved høringsfristens udløb indkommet 12 eksterne høringssvar til lovudkastet. De indkomne høringssvar vil i det følgende blive opdelt og kommenteret efter emne. Paragrafnummereringen er ændret i forhold til høringsudkastet. Den nye paragrafnummerering er i resuméerne sat i parentes. Dansk Center for Undervisningsmiljø har ikke ønsket at afgive høringssvar. Generelle betragtninger Danske Mediers Forum, som er en sammenslutning af Dansk Fagpresse, Dansk Magasinpresses Udgiverforening, Danske Dagblades Forening, Forening af Danske InternetMedier (FDIM), Radioerne (De Publicistiske Kommercielle Radioers Brancheforening), Ugeaviserne, TV2 Regionerne samt DR og TV2/Danmark A/S, erklærer stor tilfredshed med, at processen er kommet så langt, at et lovforslag meget snart vil kunne fremsættes. CVU-Rektorkollegiet og Professionshøjskolernes Talsmandskollegium har i et fælles høringssvar anført, at man finder det beklageligt, at medieog journalisthøjskolen ikke bliver omfattet af de særlige visioner og initiativer for den nye professionshøjskolesektor. Medie- og journalisthøjskolens ressourcer og kapacitet bliver derved ikke bragt i anvendelse i forhold til målsætningerne om en styrket samlet erhvervsrettet videregående uddannelsessektor. Dansk Byggeri har ingen bemærkninger til det foreliggende lovudkast, men vil dog benytte lejligheden til at påpege, at en lignende løsning som

2 for medie- og journalisthøjskolen vil være relevant i forhold til ingeniørområdet i form af en national ingeniørhøjskole. 2 Det skal bemærkes, at der ved den politiske aftale af 2. marts 2007 om professionshøjskoler er truffet beslutning om, at blandt andre Danmarks Journalisthøjskole og Den Grafiske Højskole ikke skal indgå i en professionshøjskole, men derimod sammenlægges til en ny medie- og journalisthøjskole. Hensigten med denne sammenlægning er at samle kernekompetencer, som mediearbejdsmarkedet efterspørger i et samlet uddannelses- og videncenter. Visionen for den nye institution vil være at udvikle et landsdækkende medieuddannelses- og videncenter med praksisorienteret undervisning. Der er i lovforslaget indsat bestemmelse om, at højskolen skal samarbejde med professionshøjskoler, universiteter og andre relevante forskningsmiljøer samt med de erhverv og professioner, som højskolens uddannelser retter sig imod. Det er således ministeriets opfattelse, at dannelsen af en ny medie- og journalisthøjskole er i tråd med målsætningerne om en styrket samlet erhvervsrettet videregående uddannelsessektor. I den ovenfor nævnte politiske aftale blev der endvidere aftalt en særlig ordning for ingeniørområdet. Ingeniørhøjskolerne i København og Århus får en overgangsperiode på 7 år, inden ingeniørhøjskolerne senest i 2014 skal indgå i professionshøjskolerne. Ingeniørhøjskolerne kan indtil da indgå i en professionshøjskole, de kan forblive selvstændige eller danne en ny fælles ingeniørhøjskole ved fusion. Det beskrevne er medtaget i lov nr. 562 af 6. juni 2007 om professionshøjskoler for videregående uddannelser. Ingeniørhøjskolerne har således mulighed for at danne en fælles ingeniørhøjskole med landsdækkende udbud. Lovens område Danmarks Journalisthøjskole (DJH) og Den Grafiske Højskole (DGH), som har indsendt et samlet høringssvar, foreslår, at navnet på den nye institution, som dannes ved sammenlægning af de to institutioner bør være Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Danmarks Journalistforbund foreslår, at højskolen kommer til at hedde Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og på engelsk hedder The Danish School of Media and Journalism. Forbundet anfører, at det vil være endnu bedre i internationale sammenhænge, hvis der i navnet indgår betegnelsen University College. Danske Mediers Forum anfører, at det er vigtigt at fastholde, at højskolens aktiviteter er landsdækkende, og at det er vigtigt at den almene journalistuddannelse, der findes hos DJH, eksisterer i konkurrence med de to universitetsuddannelser, der udbydes på Syddansk Universitet og Roskilde Universitetscenter.

3 Der gives i lovforslaget højskolens bestyrelse stor frihed til at fastsætte navnet på højskolen, idet navnet er en væsentlig del af institutionens identitet. Der stilles imidlertid et krav om at betegnelsen højskole skal indgå i navnet. Der stilles ikke krav om, at institutionen skal have en engelsk betegnelse. For så vidt angår betegnelsen university college, er denne betegnelse forbeholdt professionshøjskoler, jf. 2, 3. pkt., i lov nr. 562 af 6. juni 2007 om professionshøjskoler for videregående uddannelser. 3 Det er fastsat i lovforslagets 4, stk. 1, og præciseret i de specielle bemærkninger til bestemmelsen, at de uddannelser, som højskolen skal udbyde, er landsdækkende. Formål og opgaver DJH og DGH anfører, at ordene drive forskning skal tilføjes til lovforslagets 5, og forskning tilføjes til 7. Dette skal understrege, at DJH selv driver forskning, og at der er branchemæssig bevågenhed omkring DJH s kompetencecenter for journalistisk efteruddannelse. Endvidere foreslås, at bemærkningerne til lovforslagets 5, stk. 2, bør uddybes med, at medie- og journalisthøjskolen viderefører DJH s samarbejde med Aarhus Universitet og udenlandske universiteter om at udbyde danske og internationale kandidatuddannelser i journalistik. Grafisk Arbejdsgiverforening finder det vigtigt, at det tydeliggøres i lovteksten til 5, 7 og 23 ( 22), at den nye institution både har ret og pligt til at drive selvstændig forskning. Danmarks Journalistforbund anfører, at lovforslagets kapitel 2 bør præciseres således, at der i højere grad sker en sidestilling af samarbejdet med universiteter med samarbejdet med professionshøjskolerne. Dette kan evt. ske ved, at der til 4 indsættes et nyt stykke om, at højskolen skal medvirke til at opfylde behovene for kandidatuddannelser samt de studerendes behov for adgang til internationale studiemiljøer. Danmarks Journalistforbund anfører, at det er vigtigt, at uddannelserne finder sted på et højt niveau, og at der i videst muligt omfang er en ligestilling med uddannelser ved udenlandske universiteter. Danmarks Journalistforbund anfører endvidere, at Center for Journalistik og Efteruddannelse bør have en mere fremtrædende plads i lovforslaget på samme måde, som centret har i den gældende lov om Danmarks Journalisthøjskole. Endvidere bør bemærkningerne til lovforslagets 14 ( 13) tydeliggøres med hensyn til højskolens samarbejde med branchen. Forbundet påpeger videre, at lovforslagets 5 og 6 skal præciseres med, at højskolen udfører selvstændig udviklings- og forskningsopgaver.

4 4 Danske Mediers Forum anfører, at der i bemærkningerne til lovforslagets 5 bør præciseres, at forskningen som udgangspunkt og som hidtil suverænt defineres og i almindelighed initieres på højskolen. Rektorkollegiet ser positivt på lovforslagets formulering om, at professionshøjskoler, medie- og journalisthøjskolen og universiteterne skal arbejde, men finder det påfaldende, at det foreliggende lovforslag ikke i højere grad forpligter højskolen til at samarbejde med universiteterne. Bemærkningerne til 5, stk. 2, er præciseret således, at højskolens kompetence til at drive forskning er tydeliggjort. Med hensyn til de foreslåede ændringer til lovforslagets 5, 7 og 22, finder Undervisningsministeriet, at den nuværende formulering er tilstrækkelig dækkende for højskolens fremtidige virke og kompetencer, herunder til videreførelse af eksisterende forskningsopgaver. En tilføjelse som det foreslåede vil indebære en ændring i stillingsstrukturen på højskolen, hvilket imidlertid ikke er tilsigtet. Forslaget er derfor ikke imødekommet. Det fremgår af bemærkningerne til lovforslagets 5, at højskolen skal forsyne mediebranchen med den nyeste viden inden for alle aspekter af mediekommunikation og produktion. Endvidere skal samarbejdet med såvel danske, som internationale universiteter og forskningscentre intensiveres. Lovforslaget er således ikke udtryk for en rangordning af de forskellige samarbejder med henholdsvis professionshøjskoler og universiteter. Derimod sikres, at højskolen indgår de relevante samarbejder, der tilgodeser højskolens formål, og samtidig skal eksisterende samarbejder styrkes. Lovforslagets 6 foreskriver, at højskolen skal have et system til behandling af merit og realkompetencevurdering, som skal være gennemskuelige, og som giver de studerende en ensartet og hurtig behandling af ansøgninger på området. Lovforslaget indeholder således muligheder, som tilgodeser de studerendes behov. Bestyrelsen for højskolen har bl.a. til opgave at fastlægge organisationen for højskolen. Bestyrelsen har bl.a. muligheden for at organisere højskolen med et kompetencecenter for efter- og videreuddannelse., jf. lovforslagets 13. Der er derfor hjemmel til at videreføre det nuværende Center for Journalistik og Efteruddannelse. Sammensætning af højskolens bestyrelse Danske Mediers Forum anfører, at der i lovforslaget ikke findes bestemmelser om, hvorledes højskolens bestyrelsesformand vælges. Danske Mediers Forum foreslår, at det er undervisningsministeren, der udpeger formanden efter høring af bestyrelsen.

5 5 HK/Danmark anfører, at lovforslaget ikke tager stilling til, hvordan formanden for højskolens bestyrelse udpeges. HK/Danmark foreslår, at formanden vælges blandt de udefrakommende medlemmer. Forslagene imødekommes ved, at lovforslagets bestemmelse om bestyrelsens sammensætning ændres, således at formanden udpeges af undervisningsministeren. Ledelse og organisering DJH og DGH anfører et ønske om en ledelsesmodel, som består af tre enheder med hver sin indarbejdede profil, det vil sige en enhed med de journalistiske uddannelser, en enhed med medieuddannelserne og en enhed med efter- og videreuddannelse, videnformidling samt rådgivning. Der vil være et tæt og løbende samarbejde med deres respektive brancheområder. Enhederne vil fremstå som uafhængige og stærke enheder med den nye medie- og journalisthøjskole som formel organisatorisk ramme. De tre nævnte enheder vil skulle udgøre højskolens direktion, således at et af direktionsmedlemmerne udpeges som højskolens formelle leder med det ansvar, som i lovforslaget påhviler rektor. Denne leder udpeges af bestyrelsen. DJH og DGH ønsker som alternativt hertil, at der indsættes en bestemmelse, som giver højskolen mulighed for i en overgangsperiode på mindst fem år at anvende den beskrevne ledelsesmodel. DJH og DGH anfører endvidere, at der til lovforslagets 13 ( 12) bør indsættes et nyt stk. 8, hvorefter bestyrelsen kan fastlægge retningslinier for ansættelse af lektorer og professorer i stillinger med forskningsforpligtelse. Grafisk Arbejdsgiverforening finder det vigtigt, at den ledelsesmodel, der blev aftalt som en del af fusionsgrundlaget imellem de to institutioner, indarbejdes i lovteksten. Alternativt at fusionsgrundlagets ledelsesmodel etableres i en overgangsperiode, indtil den i lovforslaget fremsatte ledelsesmodel implementeres. Foreningen bakker op om det af DJH og DGH afgivne høringssvar. Danmarks Journalistforbund bakker op om den af DJH og DGH foreslåede ledelsesmodel. Alternativt at lovforslaget giver mulighed for i en overgangsperiode at anvende modellen. Forbundet foreslår endvidere, at bestyrelsens formand bliver udpeget af ministeren efter indstilling fra bestyrelsesrepræsentanter og berørte organisationer. Danske Mediers Forum anfører, at der i en årrække fortsat vil være behov for, at DJH, DGH og Center for Journalistik og Efteruddannelse

6 6 fremstår som selvstændige afdelinger med individuel ledelse. Sammenslutningen ser dog, at den i lovforslaget skitserede ledelsesform med en rektor som et naturligt slutprodukt. Sammenslutningen anfører, at en overgangsperiode er vigtig, fordi der på institutionerne og deres bagland er tale om store forskelligheder, som kraver tid for at udjævne. Rektorkollegiet finder, at lovforslagets anvendelse af betegnelser som fakultet og dekan, som er hentet fra terminologien for universitetsorganisering og ledelse, kan skabe forvirring blandt brugere og aftagere om institutionens status og uddannelsesniveau. Det stillede forslag om, at der i stedet for rektor etableres en direktion, og således at bestyrelsen udpeger et af direktionsmedlemmerne til at være højskolens øverste leder med det ansvar, som ifølge loven påhviler rektor, vil kunne rummes inden for den nuværende ordlyd af lovforslagets 16. Forslaget indebærer imidlertid, at højskolen vil skulle kunne anvende en anden stillingsbetegnelse end rektor. Undervisningsministeriet agter på den baggrund at indsætte en overgangsbestemmelse om, at undervisningsministeren i en periode indtil 2012 kan fravige lovforslagets 16, jf. institutionernes subsidiære forslag. Det vil af de specielle bemærkninger til overgangsbestemmelsen fremgå, at bestemmelsen skal muliggøre ministeriets adgang til at kunne ændre stillingsbetegnelsen. For så vidt angår forslaget, om at der i lovforslaget indsættes en bestemmelse om fastsættelse af retningslinier for ansættelse af lektorer og professorer med forskningsforpligtelse, skal det bemærkes, at adgangen til at fastsætte sådanne retningslinier følger af bestyrelsens kompetence til at lede højskolen. Det vil ikke være hensigtsmæssigt at fastsætte udtrykkelige bestemmelser om særlige forhold, som bestyrelsen kan beslutte, bl.a. fordi sådanne bestemmelser kan give anledning til tvivl om modsætningsslutninger. Bestemmelsen i 13 er en fakultativ adgang for højskolens bestyrelse til at organisere institutionen i fakulteter, faglige hovedområder eller lignende. Med bestemmelsen gives der bestyrelsen stor frihed til at organisere højskolen og tillige også til anvendelse af forskellige betegnelser af de forskellige enheder. Bestyrelsens opgaver og ansvar Danske Mediers Forum noterer med tilfredshed, at lovforslaget giver adgang til at organisere højskolen med selvstændigt kompetencecenter for efter- og videreuddannelse samt mulighed for opdeling i afdelinger efter faglige hovedområder. Sammenslutningen henleder dog opmærk-

7 7 somheden på, at DJH s bygninger i Århus på grund af mange års utilstrækkelige bevillinger har et meget stærkt behov for gennemgribende istandsættelse. Sammenslutningen påpeger, at hvis der skal skabes en velfungerende moderne institution, er det egentlige behov at flytte til andre eller helt ombygge eksisterende lokaler. Undervisningsministeriet og Danmarks Journalist højskole har været i løbende dialog om overgangen til selveje. Bestyrelsen for Danmarks Journalist højskole har den 13. september godkendt de tilbudte præmisser for overgangen til selveje. Præmisserne for overgangen til selveje betyder bl.a., at skolen overtager bygningerne til 50 pct. af den offentlige ejendomsvurdering. Skolen har således mulighed for at lånefinansiere evt. renoveringsarbejder. Endvidere vil skolen ved overtagelse af bygninger modtage bygningstaxameter. Administration, tilskud, kapitalforvaltning og revision DJH og DGH foreslår, ud fra samme betragtninger som anført ovenfor om højskolens formål og opgaver, at der til lovforslagets 23 ( 22) tilføjes ordene højskolens forskning og til drift af kompetencecenter for efter- og videreuddannelse. Rigsrevisionen anfører, at der til lovforslagets 33 ( 32), stk. 4, som 1. pkt. bør indsættes Regnskaber opstilles efter regler, der fastsættes af undervisningsministeren. De Samvirkende Invalideorganisationer anfører, at lovforslaget skal have en bestemmelse om mulighed for specialpædagogisk støtte. Om forslag til ændring af lovforslagets 22 se afsnittet ovenfor om formål og opgaver. Forslag til ændring af lovforslagets 32, stk. 4, imødekommes således, at bestemmelsen omformuleres så den fremstår som en ministerbemyndigelse til at fastsætte regler om indholdet af en årsrapport og om højskolens regnskabsføring. Med hensyn til mulighed for specialpædagogisk støtte, findes der regler herom i lov om specialpædagogisk støtte ved videregående uddannelser, jf. lovbekendtgørelse nr. 210 af 1. marts Ikrafttrædelse og overgang

8 8 Rigsrevisionen anfører, at der bør tages stilling til, hvilke regnskabs- og revisionsbestemmelser, der skal gælde for Danmarks Journalisthøjskolen for regnskabsåret AC anfører at lovforslagets 45 sammenholdt med de specielle bemærkninger hertil kan skabe tvivl om bestemmelsens rækkevidde, og der kan efter AC s vurdering være tale om væsentlig indskrænkning af statstjenestemænds bestående rettigheder i forbindelse med statsinstitutioners (dvs. Danmarks Journalisthøjskole) overgang til selveje. AC finder at ordene ved evt. afskedigelse udgår af de specielle bemærkninger til 45. Endvidere bør bemærkningerne præciseres således, at bestemmelsen ikke finder anvendelse i det omfang, der er tale om forflyttelse i tjenestemandslovens og Grundlovens forstand. Undervisningsministeriet agter at indsætte en overgangsbestemmelse om, at regnskab og revision for Danmarks Journalisthøjskole og Den Grafiske Højskole for regnskabsåret 2007, sker efter bestemmelserne i selvejeloven. Der er med den foreslåede bestemmelse i 45 ikke tilsigtet en indskrænkning af bestående rettigheder eller af statstjenestemænds rettigheder ved afsked, men en præcisering af, at den planlagte omstrukturering ikke giver grundlag for afsked med rådighedsløn og/eller pension. Bestemmelsens bemærkninger er præciseret med, at bestemmelsen ikke finder anvendelse i det omfang, der er tale om forflyttelse i tjenestemandslovens og Grundlovens forstand.

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser og lov om erhvervsrettet grunduddannelse og

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser og lov om erhvervsrettet grunduddannelse og Lovforslag nr. L 23 Folketinget 2011-12 Fremsat den 16. november 2011 af ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser (Morten Østergaard) Forslag til Lov om ændring af lov om erhvervsakademiuddannelser

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 36 Folketinget

Forslag. Lovforslag nr. L 36 Folketinget Lovforslag nr. L 36 Folketinget 2012-13 Fremsat den 24. oktober 2012 af ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser (Morten Østergaard) Forslag til Lov om ændring af forskellige lovbestemmelser

Læs mere

Vedtægt for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Vedtægt for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Vedtægt for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole KAPITEL1: NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (på engelsk: Danish School of Media and Journalism) er en selvejende institution

Læs mere

Forslag. Til lovforslag nr. L 36 Folketinget 2012-13. Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 6. december 2012. til

Forslag. Til lovforslag nr. L 36 Folketinget 2012-13. Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 6. december 2012. til Til lovforslag nr. L 36 Folketinget 2012-13 Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 6. december 2012 Forslag til Lov om ændring af forskellige lovbestemmelser om sammenlægning og spaltning

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om statens voksenuddannelsesstøtte (SVU)

Forslag. Lov om ændring af lov om statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) Fremsat den {FREMSAT} af ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser (Morten Østergaard) Forslag til Lov om ændring af lov om statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) (Målretning af SVU

Læs mere

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Bredgade København K Att: Marianne Madsen. 8.

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Bredgade København K Att: Marianne Madsen. 8. Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Bredgade 43 1260 København K Att: Marianne Madsen 8. oktober 2013 Høringssvar vedr. udkast til forslag til lov om ændring af lov om erhvervsakademier

Læs mere

Fremsat den {FREMSAT} af undervisningsminister Bertel Haarder. Forslag. til

Fremsat den {FREMSAT} af undervisningsminister Bertel Haarder. Forslag. til Uddannelsesudvalget UDU alm. del - Bilag 465 Offentligt Fremsat den {FREMSAT} af undervisningsminister Bertel Haarder Forslag til Lov om ændring af lov om specialpædagogisk støtte ved videregående uddannelser

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) Lovforslag nr. L 98 Folketinget 2013-14

Forslag. Lov om ændring af lov om statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) Lovforslag nr. L 98 Folketinget 2013-14 Lovforslag nr. L 98 Folketinget 2013-14 Fremsat den 11. december 2013 af ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser (Morten Østergaard) Forslag til Lov om ændring af lov om statens

Læs mere

Studenterrådet ved KU s høringssvar til Forslag til Lov om ændring af universitetsloven

Studenterrådet ved KU s høringssvar til Forslag til Lov om ændring af universitetsloven Studenterrådet ved KU s høringssvar til Forslag til Lov om ændring af universitetsloven Studenterrådet ved Københavns Universitet har med stor interesse læst Forslag til Lov om ændring af universitetsloven.

Læs mere

KTO s medlemsorganisationer. Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner

KTO s medlemsorganisationer. Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner KTO Sekretariatet 15. april 2002 HKB J.nr.: 4.10.03-03 Til: Vedr.: KTO s medlemsorganisationer Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner KTO afgav den 25. oktober 2001 et høringssvar på udkast til

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget L 81 Bilag 1 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget L 81 Bilag 1 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 L 81 Bilag 1 Offentligt Sagsnr.: 181.77M.351 Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling December 2015 Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om Sydslesvigudvalget

Læs mere

Høringsnotat om bekendtgørelse om visse midlertidige regler for institutioner for forberedende grunduddannelse

Høringsnotat om bekendtgørelse om visse midlertidige regler for institutioner for forberedende grunduddannelse Styrelsen for Undervisning og Kvalitet FGU Task Force Høringsnotat om bekendtgørelse om visse midlertidige regler for institutioner for forberedende grunduddannelse Frederiksholms Kanal 26 1220 København

Læs mere

Vedrørende inhabilitet i forbindelse med bestyrelsesbeslutning om udbudsplaceringer

Vedrørende inhabilitet i forbindelse med bestyrelsesbeslutning om udbudsplaceringer Bestyrelsen for Professionshøjskolen Sjælland University College Slagelsevej 7 4180 Sorø Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk

Læs mere

Forslag. Lov om medie- og journalisthøjskolen

Forslag. Lov om medie- og journalisthøjskolen 2007/2 LSF 27 (Gældende) Udskriftsdato: 20. januar 2017 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Institutionsstyrelsen, j.nr. 041.723.031 Fremsat den 28. november 2007 af

Læs mere

Orientering om rettelser til bilag 1 til orienteringsbrev af 17. april 2008 om Finanslov for finansåret 2008

Orientering om rettelser til bilag 1 til orienteringsbrev af 17. april 2008 om Finanslov for finansåret 2008 Professionshøjskolerne Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44

Læs mere

Bemærkningen giver således ikke anledninger til ændringer af lovforslaget.

Bemærkningen giver således ikke anledninger til ændringer af lovforslaget. Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 L 74 Bilag 1 Offentligt Sagsnr.: 193.47H.271 Høringsnotat Forslag til Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m. v., lov om folkehøjskoler, efterskoler,

Læs mere

Svar på spørgsmål 246 (Alm. del): I brev af 15. marts 2010 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål:

Svar på spørgsmål 246 (Alm. del): I brev af 15. marts 2010 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål: Uddannelsesudvalget 2009-10 UDU alm. del Svar på Spørgsmål 246 Offentligt Folketingets Uddannelsesudvalg Christiansborg Afdelingen for videregående uddannelser og internationalt samarbejde Frederiksholms

Læs mere

Høringsnotat om Forslag til lov om et nationalt naturfagscenter

Høringsnotat om Forslag til lov om et nationalt naturfagscenter Høringsnotat om Forslag til lov om et nationalt naturfagscenter 1. Indledning Et udkast til forslag til lov om et nationalt naturfagscenter har i perioden fra den 22. juni 2018 til den 27. august 2018

Læs mere

BM Bilag 5.A.1.

BM Bilag 5.A.1. BM 3-2006 Bilag 5.A.1. AARHUS UNIVERSITET Ledelsessekretariatet 22. maj 2006 J.nr. AU-2004-512-031 UDKAST Vedtægt for Aarhus Universitet Handels- og IngeniørHøjskolen (AU-HIH) 1 Oprettelse Aarhus Universitet

Læs mere

Vedtægt for Gribskov Gymnasium

Vedtægt for Gribskov Gymnasium Vedtægt for Gribskov Gymnasium Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Gribskov Gymnasium er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Gribskov Kommune, Region Hovedstaden

Læs mere

Aftale om opfølgning på evalueringen af erhvervsakademistrukturen

Aftale om opfølgning på evalueringen af erhvervsakademistrukturen Den 4. juni 2013 AFTALETEKST Aftale om opfølgning på evalueringen af erhvervsakademistrukturen Regeringen (Socialdemokraterne, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti) og Venstre, Det Konservative

Læs mere

(UDKAST 20. august 2007) Forslag. Lov om medie- og journalisthøjskolen

(UDKAST 20. august 2007) Forslag. Lov om medie- og journalisthøjskolen Uddannelsesudvalget UDU alm. del - Bilag 406 Offentligt Lovforslag nr. L xx Folketinget 2007-08 Fremsat den xx oktober 2007 af undervisningsministeren (Bertel Haarder) (UDKAST 20. august 2007) Forslag

Læs mere

Spørgsmål 3: Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 22. november 2004 fra Jesper Lau Hansen, Københavns Universitet, jf. L 13 bilag 4.

Spørgsmål 3: Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 22. november 2004 fra Jesper Lau Hansen, Københavns Universitet, jf. L 13 bilag 4. ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN 26. november 2004 Besvarelse af spørgsmål 3 (L 13) stillet af Folketingets Erhvervsudvalg den 23. november 2004. Spørgsmål 3: Ministeren bedes kommentere henvendelsen af

Læs mere

2007/2 LSF 145 (Gældende) Udskriftsdato: 22. februar Fremsat den 28. marts 2008 af undervisningsministeren (Bertel Haarder) Forslag.

2007/2 LSF 145 (Gældende) Udskriftsdato: 22. februar Fremsat den 28. marts 2008 af undervisningsministeren (Bertel Haarder) Forslag. 2007/2 LSF 145 (Gældende) Udskriftsdato: 22. februar 2017 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Statens Uddannelsesstøtte, j. nr. 2008-4311-1 Fremsat den

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag

Forslag. Lov om ændring af lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14 L 43 Bilag 1 Offentligt Fremsat den {FREMSAT} af undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag til Lov om ændring af lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag

Læs mere

Efter høringsfristens udløb den 27. januar 2014 er der indkommet 46 høringssvar.

Efter høringsfristens udløb den 27. januar 2014 er der indkommet 46 høringssvar. Bilag 7 Modtager(e): Kopi: Kommenteret høringsnotat om forslag til lov om ændring af universitetsloven, lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser, lov om videregående kunstneriske

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag

Forslag. Lov om ændring af lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag 2013/1 LSF 43 (Gældende) Udskriftsdato: 31. januar 2017 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsministeriet, j. nr. 001.80R.391 Fremsat den 10. oktober 2013 af undervisningsministeren

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) (SVU til fagspecifikke kurser)

Forslag. Lov om ændring af lov om statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) (SVU til fagspecifikke kurser) Uddannelsesudvalget (2. samling) UDU alm. del - Bilag 171 Offentligt Lovforslag nr. L 1 Folketinget 2007-08 (2. samling) Fremsat den 26. marts 2008 af undervisningsministeren (Bertel Haarder) Forslag til

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om uddannelse af pædagoger

Bekendtgørelse af lov om uddannelse af pædagoger Bekendtgørelse af lov om uddannelse af pædagoger LBK nr 980 af 01/11/2000 (Gældende) LOV Nr. 145 af 25/03/2002 67 LOV Nr. 274 af 08/05/2002 7 Senere ændringer til forskriften Oversigt (indholdsfortegnelse)

Læs mere

Foreningen har herefter følgende bemærkninger til lovforslagets enkelte dele:

Foreningen har herefter følgende bemærkninger til lovforslagets enkelte dele: Undervisningsministeriet Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K København, den 28. januar 2019 Høring over udkast til forslag til lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser, lov om folkeskolen,

Læs mere

Uddannelses- og Forskningsudvalget L 203 Bilag 1 Offentligt

Uddannelses- og Forskningsudvalget L 203 Bilag 1 Offentligt Forskningsudvalget 2016-17 L 203 Bilag 1 Offentligt Notat Kommenteret høringsnotat om udkast til lov om ændring af universitetsloven (Bedre rammer for ledelse) 1. Indledning har i perioden fra den 24.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsrettet grunduddannelse og videregående uddannelse (videreuddannelsessystemet) for voksne

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsrettet grunduddannelse og videregående uddannelse (videreuddannelsessystemet) for voksne (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts 2015 Ministerium: Myndighed vises her Journalnummer: Undervisningsmin. Institutionsstyrelsen, j.nr. 092.923.031 Fremsat den 31. marts 2009 af Bertel Haarder Forslag

Læs mere

Vedtægt for Nordfyns Gymnasium. Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål

Vedtægt for Nordfyns Gymnasium. Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål Vedtægt for Nordfyns Gymnasium Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Nordfyns Gymnasium er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Nordfyns Kommune Region Syddanmark,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Danmarks Evalueringsinstitut

Forslag. Lov om ændring af lov om Danmarks Evalueringsinstitut Lovforslag nr. L 149 Folketinget 2013-14 Fremsat den 27. februar 2014 af undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag til Lov om ændring af lov om Danmarks Evalueringsinstitut (Danmarks Evalueringsinstituts

Læs mere

Bekendtgørelse om standardvedtægt for professionshøjskoler for videregående uddannelser

Bekendtgørelse om standardvedtægt for professionshøjskoler for videregående uddannelser BEK nr 192 af 27/02/2014 Gældende Offentliggørelsesdato: 28-02-2014 Uddannelses- og Forskningsministeriet Vis mere... Ændrer i/ophæver BEK nr 675 af 30/06/2009 Oversigt (indholdsfortegnelse) Bilag 1 Standardvedtægt

Læs mere

Høringsnotat - L48 vedr. Øfeldt Centret

Høringsnotat - L48 vedr. Øfeldt Centret Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2011-12 L 48 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Primær Sundhed Sagsbeh.: SUMBWI Sags nr.: 1113573 Dok. Nr.: 743286 Dato: 6. december 2011

Læs mere

Retsudvalget L 70 Bilag 1 Offentligt

Retsudvalget L 70 Bilag 1 Offentligt Retsudvalget 2016-17 L 70 Bilag 1 Offentligt Lovafdelingen Dato: 3. november 2016 Kontor: Forvaltningsretskontoret Sagsbeh: Anna Seneberg Winkel Sagsnr.: 2016-7650-0008 Dok.: 2122902 KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT

Læs mere

Forslag. Fremsat den 16. november 2011 af ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser (Morten Østergaard) til

Forslag. Fremsat den 16. november 2011 af ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser (Morten Østergaard) til 2011/1 LSF 23 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2016 Ministerium: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Journalnummer: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående

Læs mere

Forslag. Lov om medie- og journalisthøjskolen

Forslag. Lov om medie- og journalisthøjskolen 2007/2 LSV 27 (Gældende) Udskriftsdato: 20. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Undervisningsmin., Institutionsstyrelsen, j.nr. 041.723.031 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den

Læs mere

Vedtægt for Erhvervsakademi Sjælland

Vedtægt for Erhvervsakademi Sjælland Vedtægt for Erhvervsakademi Sjælland Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Erhvervsakademi Sjælland er en selvstændig institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Køge Kommune i Region

Læs mere

Uddannelses- og Forskningsudvalget L 69 Bilag 1 Offentligt

Uddannelses- og Forskningsudvalget L 69 Bilag 1 Offentligt Forskningsudvalget 2016-17 L 69 Bilag 1 Offentligt Notat Modtager(e): Forskningsudvalget Kommenteret høringsnotat vedrørende forslag til lov om ændring af lov om adgangsregulering ved videregående uddannelser

Læs mere

21. oktober 2007 EM 2007/37 BETÆNKNING. Afgivet af Landstingets Kultur- og Uddannelsesudvalg. vedrørende. Forslag til landstingslov om Ilisimatusarfik

21. oktober 2007 EM 2007/37 BETÆNKNING. Afgivet af Landstingets Kultur- og Uddannelsesudvalg. vedrørende. Forslag til landstingslov om Ilisimatusarfik 21. oktober 2007 BETÆNKNING Afgivet af Landstingets Kultur- og Uddannelsesudvalg vedrørende Forslag til landstingslov om Ilisimatusarfik Afgivet til forslagets 2. behandling Landstingets Kultur- og Uddannelsesudvalg

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ændring af revisionsbestemmelse)

Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ændring af revisionsbestemmelse) Lovafdelingen Dato: 26. september 2016 Kontor: Forvaltningsretskontoret Sagsbeh: Anna Seneberg Winkel Sagsnr.: 2016-7650-0008 Dok.: 2079449 UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Bilag 64 O. Udvalget for Videnskab og Teknologi. Folketinget Christiansborg 1240 København K

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Bilag 64 O. Udvalget for Videnskab og Teknologi. Folketinget Christiansborg 1240 København K Udvalget for Videnskab og Teknologi UVT alm. del - Bilag 64 O Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København K./. Hermed

Læs mere

Vedtægt for Munkensdam Gymnasium. Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål

Vedtægt for Munkensdam Gymnasium. Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål Vedtægt for Munkensdam Gymnasium Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Munkensdam Gymnasium er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Kolding Kommune, Region Syddanmark,

Læs mere

Forudsætningerne for Offentlighedskommissionens mindretals støtte til ministerbetjeningsreglen

Forudsætningerne for Offentlighedskommissionens mindretals støtte til ministerbetjeningsreglen Folketingets Retsudvalg Christiansborg 1240 København K 1. marts 2011 Forudsætningerne for Offentlighedskommissionens mindretals støtte til ministerbetjeningsreglen er bristet Mindretallet i Offentlighedskommissionen

Læs mere

Vedtægter for Rungsted Gymnasium

Vedtægter for Rungsted Gymnasium Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål Vedtægter for Rungsted Gymnasium 1. Rungsted Gymnasium er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Hørsholm Kommune, Region Hovedstaden,

Læs mere

HØRINGSNOTAT. 12. november 2014 HØRINGSNOTAT VEDR. FORSVARETS MILITÆRE MASTERUDDANNELSE

HØRINGSNOTAT. 12. november 2014 HØRINGSNOTAT VEDR. FORSVARETS MILITÆRE MASTERUDDANNELSE HØRINGSNOTAT 12. november 2014 HØRINGSNOTAT VEDR. FORSVARETS MILITÆRE MASTERUDDANNELSE Indledning Forsvarsministeriet sendte den 2. juli 2014 udkast til bekendtgørelse om Forsvarets militære masteruddannelse

Læs mere

Vedtægter for Skive Gymnasium & HF

Vedtægter for Skive Gymnasium & HF Vedtægter for Skive Gymnasium & HF Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Skive Gymnasium & HF er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Skive Kommune, region Midtjylland

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget

Bemærkninger til lovforslaget Lov om ændring af lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi (Ændring af revisionsklausul) I lov nr. 506 12. juni 2009 om ændring af lov om folkekirkens økonomi foretages følgende ændring: 1. I 3 ændres

Læs mere

Tillæg til visse tjenestemands- og tjenestemandslignende. centre for videregående uddannelse og sociale højskoler

Tillæg til visse tjenestemands- og tjenestemandslignende. centre for videregående uddannelse og sociale højskoler Cirkulære om Tillæg til visse tjenestemands- og tjenestemandslignende ansatte lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse og sociale højskoler 2003 Cirkulære af 30. januar 2004 Perst nr. 007-04

Læs mere

Vedtægt for Marselisborg Gymnasium

Vedtægt for Marselisborg Gymnasium Vedtægt for Marselisborg Gymnasium Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Marselisborg Gymnasium er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Århus Kommune, Region Midtjylland

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HANDELSFAGSKOLEN

VEDTÆGTER FOR HANDELSFAGSKOLEN Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1 HANDELSFAGSKOLEN er en selvejende institution med hjemsted i Odder Kommune, Region Midtjylland, og omfattet af lov om institutioner for erhvervsrettet uddannelse.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen

Forslag. Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen Lovforslag nr. L 70 Folketinget 2016-17 Fremsat den 9. november 2016 af justitsministeren (Søren Pind) Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ændring af revisionsbestemmelse)

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi L 143 Bilag 1 Offentligt

Udvalget for Videnskab og Teknologi L 143 Bilag 1 Offentligt Udvalget for Videnskab og Teknologi 2010-11 L 143 Bilag 1 Offentligt Notat Modtager(e): Udvalget for Videnskab og Teknologi Kopi: Liste over indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af

Læs mere

Vedtægt for VUC Lyngby Opdateret august 2014

Vedtægt for VUC Lyngby Opdateret august 2014 Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. VUC Lyngby er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Lyngby-Taarbæk Kommune, Region Hovedstaden, og omfattet af lov om institutioner

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen

Forslag. Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen Lovforslag nr. L 176 Folketinget 2018-19 Fremsat den 27. februar 2019 af Justitsministeren (Søren Pape Poulsen) Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ophævelse af revisionsbestemmelse)

Læs mere

Stk. 2. Bestyrelsen sammensættes således: Stk. 3. Bestyrelsen bør have en ligelig sammensætning af kvinder og mænd.

Stk. 2. Bestyrelsen sammensættes således: Stk. 3. Bestyrelsen bør have en ligelig sammensætning af kvinder og mænd. Vedtægt for Tårnby Gymnasium & HF udkast Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Tårnby Gymnasium & HF er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Tårnby Kommune, Region

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Professionshøjskolen Metropol

Forretningsorden for bestyrelsen for Professionshøjskolen Metropol 6.2 Forretningsorden for bestyrelsen for Professionshøjskolen Metropol 16. juni 2010 I henhold til 14 i Vedtægt for Professionshøjskolen Metropol fastsættes herved følgende forretningsorden for professionshøjskolens

Læs mere

Vedtægt for Roskilde Katedralskole

Vedtægt for Roskilde Katedralskole Vedtægt for Roskilde Katedralskole Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Roskilde Katedralskole er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Roskilde Kommune, Region

Læs mere

Forslag. lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed

Forslag. lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed 2008/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 16. januar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturministeriet, j.nr. 2004-22153-37 Fremsat den 19. november 2008 af kulturministeren (Carina Christensen)

Læs mere

Akademikernes høringssvar vedr. forslag til lov om Danmarks Innovationsfond m.fl.

Akademikernes høringssvar vedr. forslag til lov om Danmarks Innovationsfond m.fl. Styrelsen for Forskning og Innovation Bredgade 40 1260 København K Fremsendt pr. mail til hoering@fi.dk Akademikernes høringssvar vedr. forslag til lov om Danmarks Innovationsfond m.fl. Den 19. november

Læs mere

TH. LANGS HF & VUC - vi bringer dig videre

TH. LANGS HF & VUC - vi bringer dig videre Vedtægt for Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Silkeborg Kommune, Region Midtjylland, og omfattet af lov om institutioner

Læs mere

BETÆNKNING. Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke. vedrørende

BETÆNKNING. Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke. vedrørende BETÆNKNING Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2018 om ændring af Inatsisartutlov om uddannelses- og erhvervsvejledning.

Læs mere

Udkast til. 1. I 2 udgår, lov om åremålsansættelse af tjenestemænd og ansatte på tjenestemandslignende vilkår.

Udkast til. 1. I 2 udgår, lov om åremålsansættelse af tjenestemænd og ansatte på tjenestemandslignende vilkår. Udkast til 8. september 2005 BLj J.nr. 05-204-93 Forslag til Lov om ændring af lov om tjenestemænd i folkeskolen m.v. (Konsekvensrettelser som følge af kommunalreformen og ændringer af tjenestemandslovgivningen)

Læs mere

Vedtægt for Nærum Gymnasium

Vedtægt for Nærum Gymnasium Vedtægt for Nærum Gymnasium Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Nærum Gymnasium er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Rudersdal Kommune, Region Hovedstaden,

Læs mere

Universitets- og Bygningsstyrelsen DM sagsnr Videnskabsministeriet 9. december 2010

Universitets- og Bygningsstyrelsen DM sagsnr Videnskabsministeriet 9. december 2010 Universitets- og Bygningsstyrelsen DM sagsnr. 10-8769 Videnskabsministeriet 9. december 2010 att. Helga Øregaard Dam heo@ubst.dk / ubst@ubst.dk Vedr. høring om ændring af Universitetsloven sagsnr. 10-088435

Læs mere

2011/1 LSF 128 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni Forslag. til. (Digital kommunikation i sager om specialpædagogisk støtte)

2011/1 LSF 128 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni Forslag. til. (Digital kommunikation i sager om specialpædagogisk støtte) 2011/1 LSF 128 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni 2019 Ministerium: Ministeriet for Børn og Undervisning Journalnummer: Ministeriet for Børn og Undervisning, Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen, j.nr. 128.92K.271

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 128 Folketinget Fremsat den 28. marts 2012 af børne- og undervisningsministeren (Christine Antorini) til

Forslag. Lovforslag nr. L 128 Folketinget Fremsat den 28. marts 2012 af børne- og undervisningsministeren (Christine Antorini) til Lovforslag nr. L 128 Folketinget 2011-12 Fremsat den 28. marts 2012 af børne- og undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag til Lov om ændring af lov om institutioner for almengymnasiale uddannelser

Læs mere

25. august 2015 Høringsnotat om Bekendtgørelse om krav til studieadministrative it-systemer for de gymnasiale uddannelser og almene voksenuddannelser

25. august 2015 Høringsnotat om Bekendtgørelse om krav til studieadministrative it-systemer for de gymnasiale uddannelser og almene voksenuddannelser 25. august 2015 Høringsnotat om Bekendtgørelse om krav til studieadministrative it-systemer for de gymnasiale uddannelser og almene voksenuddannelser 1. Indledning Et udkast til bekendtgørelsen har i perioden

Læs mere

Stk. 2. Medlemmeme af repræsentantskabet udpeges for en funktionsperiode på fire år, og genudpegning kan finde sted. Ved et medlems varige forfald udpeges et nyt medlem. Stk. 3. Repræsentantskabet vælger

Læs mere

Undervisningsministeriet har modtaget ansøgning af 28. april 2005 om ministeriets forhåndsgodkendelse af sammenlægning af Lyngby Uddannelsescenter

Undervisningsministeriet har modtaget ansøgning af 28. april 2005 om ministeriets forhåndsgodkendelse af sammenlægning af Lyngby Uddannelsescenter Lyngby Uddannelsescenter Hillerød Handelsskole Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf 3392 5000 Fax 3392 5567 www.uvm.dk Forhåndsgodkendelse af sammenlægning af Lyngby Uddannelsescenter

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik L 14 Bilag 1 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik L 14 Bilag 1 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14 L 14 Bilag 1 Offentligt Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kontoret for Integrationspolitik J.nr. 2012-5048 dwp 23. august 2013 Notat de

Læs mere

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Forslag til landstingsforordning om folkeskolen. Fremsat af landsstyret til andenbehandlingen.

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Forslag til landstingsforordning om folkeskolen. Fremsat af landsstyret til andenbehandlingen. 23. april 2002 FM 2002/29 Æ n d r i n g s f o r s l a g til Forslag til landstingsforordning om folkeskolen. Fremsat af landsstyret til andenbehandlingen. Til 1 1. Paragraffen affattes således: " 1. Folkeskolen

Læs mere

31. maj 2019 FM 2019/199. Ændringsforslag. til. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2019 om Ilisimatusarfik. Til 8

31. maj 2019 FM 2019/199. Ændringsforslag. til. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2019 om Ilisimatusarfik. Til 8 31. maj 2019 FM 2019/199 Ændringsforslag til Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2019 om Ilisimatusarfik Fremsat af Naalakkersuisut til 3. behandlingen. Til 8 1. 8, stk. 1, nr. 1, affattes således:

Læs mere

Høringsnotat om udkast til tre bekendtgørelser, der udmønter dele af L 72

Høringsnotat om udkast til tre bekendtgørelser, der udmønter dele af L 72 Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR-nr.: 29634750 Høringsnotat om udkast til tre bekendtgørelser,

Læs mere

BEK nr 762 af 25/06/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 5. februar Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte, j.nr.

BEK nr 762 af 25/06/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 5. februar Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte, j.nr. BEK nr 762 af 25/06/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 5. februar 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser,

Læs mere

VEDTÆGT FOR NØRRESUNDBY GYMNASIUM OG HF

VEDTÆGT FOR NØRRESUNDBY GYMNASIUM OG HF VEDTÆGT FOR NØRRESUNDBY GYMNASIUM OG HF Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Nørresundby Gymnasium og Hf er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Aalborg Kommune,

Læs mere

Fremsat den X. februar 2011 af undervisningsministeren (Tina Nedergaard) Forslag. til

Fremsat den X. februar 2011 af undervisningsministeren (Tina Nedergaard) Forslag. til Uddannelsesudvalget 2010-11 UDU alm. del Bilag 71 Offentligt Fremsat den X. februar 2011 af undervisningsministeren (Tina Nedergaard) Forslag til Lov om ændring af forskellige love på Undervisningsministeriets

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen

Forslag. Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen Lovforslag nr. L 224 Folketinget 2017-18 Fremsat den 25. april 2018 af justitsministeren (Søren Pape Poulsen) Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ændring af revisionsbestemmelse)

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af arkivloven

Forslag. Lov om ændring af arkivloven 2008/1 LSF 29 (Gældende) Udskriftsdato: 26. september 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2004-211800 Fremsat den 8. oktober 2008 af kulturministeren (Carina Christensen)

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ophævelse af revisionsbestemmelse)

Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ophævelse af revisionsbestemmelse) Dato: 5. december 2018 Kontor: Forvaltningsretskontoret Sagsbeh: Victoria Maria Ljunggren Sagsnr.: 2018-769-0127 Dok.: 929015 Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ophævelse

Læs mere

20. august 2015 EM 2015/164. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

20. august 2015 EM 2015/164. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 20. august 2015 EM 2015/164 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning 1.1 Overordnet baggrund for forslaget Inatsisartutlov nr. 13 af 22. november 2011 om den gymnasiale uddannelse

Læs mere

Vedtægt for Aalborg Katedralskole

Vedtægt for Aalborg Katedralskole Vedtægt for Aalborg Katedralskole Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Aalborg Katedralskole er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Aalborg Kommune, Region Nordjylland,

Læs mere

Vedtægt for Vordingborg Gymnasium & HF

Vedtægt for Vordingborg Gymnasium & HF Vedtægt for Vordingborg Gymnasium & HF Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Vordingborg Gymnasium & HF er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Vordingborg Kommune,

Læs mere

Forslag. Forslag til lov om private fællesveje

Forslag. Forslag til lov om private fællesveje Lov nr. 1537 af 21. december 2010 om private fællesveje Fremsat den 5. november 2010 af transportministeren (Hans Christian Schmidt) Forslag til Forslag til lov om private fællesveje Kapitel 16 Ikrafttræden

Læs mere

LOV nr 1614 af 26/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 24. januar Styrelsen for Videregående Uddannelser, j.nr. 13/030083

LOV nr 1614 af 26/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 24. januar Styrelsen for Videregående Uddannelser, j.nr. 13/030083 LOV nr 1614 af 26/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 24. januar 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser,

Læs mere

Stk. 3. Professionshøjskolen skal dække behovet for udbud af videregående uddannelser i Region Midtjylland.

Stk. 3. Professionshøjskolen skal dække behovet for udbud af videregående uddannelser i Region Midtjylland. Vedtægt for Professionshøjskolen VIA University College Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Professionshøjskolen VIA University College er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning

Læs mere

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Att.: Kontorchef Signe Schmidt E-mail: rzn@kfst.dk

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Att.: Kontorchef Signe Schmidt E-mail: rzn@kfst.dk Klagenævnet for Udbud Adresse: Erhvervsstyrelsen, Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17, 2100 København Ø. Telefon: 35 29 10 00 - mail: klfu@erst.dk - Internet-adresse: www.klfu.dk Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Vedtægter for ny Struer Statsgymnasium - pr. 1. august 2012

Vedtægter for ny Struer Statsgymnasium - pr. 1. august 2012 Jyllandsgade 2 DK-7600 Struer Tlf.: 9785 4300 Fax: 9785 4133 struer-statsgym@stgym.dk www.struer-statsgym.dk Vedtægter for ny Struer Statsgymnasium - pr. 1. august 2012 Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål

Læs mere

DANMARK. Att.: Mohammed Ahsan Odense, den 25. februar 2010. Vedr.: Høring om Offentlighedskommissionens betænkning om offentlighedsloven

DANMARK. Att.: Mohammed Ahsan Odense, den 25. februar 2010. Vedr.: Høring om Offentlighedskommissionens betænkning om offentlighedsloven li DANMARK Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Att.: Mohammed Ahsan Odense, den 25. februar 2010 SAG 2010-00182 MeeljRibu Vedr.: Høring om Offentlighedskommissionens betænkning om offentlighedsloven

Læs mere

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013 KØBENHAVNS UNIVERSITET DET JURIDISKE FAKULTET Retningslinjer for etablering, forlængelse og nedlæggelse af Forskningscentre og forskningsgrupper 1 ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet Fastsat

Læs mere

Udkast. Kapitel 1 Formål

Udkast. Kapitel 1 Formål Udkast Bekendtgørelse om lektorkvalificering, lektorbedømmelse og docentbedømmelse af undervisere ved erhvervsakademier, professionshøjskoler og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole I medfør af 22, stk.

Læs mere

1. Indledning Nordsøfonden og Nordsøenheden blev etableret i 2005 med henblik på at varetage statens deltagelse i kulbrintelicenser.

1. Indledning Nordsøfonden og Nordsøenheden blev etableret i 2005 med henblik på at varetage statens deltagelse i kulbrintelicenser. 26. marts 2014 Høringsnotat vedrørende forslag til lov om Nordsøenheden og Nordsøfonden 1. Indledning Nordsøfonden og Nordsøenheden blev etableret i 2005 med henblik på at varetage statens deltagelse i

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget L 91 Bilag 5 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget L 91 Bilag 5 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 L 91 Bilag 5 Offentligt Ændringsforslag stillet den xx. december 2016 Ændringsforslag til Forslag til lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi

Læs mere

Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på det strategiske niveau

Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på det strategiske niveau Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på

Læs mere

Til KL (KKR), DI/DA, LO, DEG-B og L, Uddannelsesforbundet. Om udpegning af medlemmer til FGU-institutionernes første bestyrelser

Til KL (KKR), DI/DA, LO, DEG-B og L, Uddannelsesforbundet. Om udpegning af medlemmer til FGU-institutionernes første bestyrelser Til KL (KKR), DI/DA, LO, DEG-B og L, Uddannelsesforbundet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR-nr.:

Læs mere

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Dato 8. maj 2017 Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige

Læs mere

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a J.nr.: 07-10243 ID nr. 15 Bilag 5 Ansættelsesretlige problemstillinger 23. oktober 2008 Skolebakken 7, 1. tv. 8000 Århus C Telefon: 86 18 00 60 Fax: 36 92 83 19 www.energiogmiljo.dk CVR: 31135427 1. Sammenfatning

Læs mere

Vedtægt for Vestjysk Gymnasium Tarm Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. 2. 3. Kapitel 2: Bestyrelsens sammensætning 4.

Vedtægt for Vestjysk Gymnasium Tarm Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. 2. 3. Kapitel 2: Bestyrelsens sammensætning 4. Vedtægt for Vestjysk Gymnasium Tarm Uddannelsescenter med gymnasium, hf og VUC-hf Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Vestjysk Gymnasium Tarm, Uddannelsescenter med gymnasium, hf og VUC-hf er en selvejende

Læs mere