Kikkenborgen. August Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kikkenborgen. August 2015. Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv"

Transkript

1 Kikkenborgen August 2015 Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv

2 DLF s logo er tegnet af Niels Febber Andersen. Lokalarkivets kikkenborg er fotograferet af Jørgen D. Petersen. Kikkenborgen er et fælles blad for Dragør Lokalhistoriske Forening og Dragør Lokalarkiv. Bladet udsendes til DLF s medlemmer og uddeles til alle interesserede fra Lokalarkivet og bibliotekerne. Bladet bliver også lagt på Lokalarkivets og DLF s hjemmesider. Forsidebilledet er kaptajn og skibsfører Knud Hansen Walløe, der gav navn til den lille havn, der lå ved Dragør Sydstrand. Læs om havnen inde i bladet. Dragør Lokalhistoriske Forening info@dragoer-lokalhistorie.dk Formand: Claus Ehlers. Schoutgården 41, 2791 Dragør. Tlf: Næstformand: Lis Klynge Søvej 7A, 2791 Dragør. Tlf Sekretær: Dines Bogø, Ulspilsager 57, 2791 Dragør. Tlf / Kasserer: Leise Hansen, Krudttårnsvej 143, 2., 2791 Dragør. Tlf Kontakt vedr. medlemskab: Irene F. Larsen, Drogdensvej 2, 2791 Dragør. Tlf Dragør Lokalarkiv Stationsvej 5, 2791 Dragør. Tlf lokalarkivet@dragoer.dk Åbningstider: Tirsdag Torsdag samt efter aftale. Se også den lokalhistoriske side på Facebook:

3 Farvel til Skolen ved Vierdiget I 1950 erne steg tilflytningen til Dragør Kommune voldsomt. De nye boligbyggerier, ikke mindst i Engparken, satte kapaciteten i daginstitutioner og skoler under pres. Kommunens eneste skole, Dragør Skole på Vestgrønningen, kunne ikke i længden klare tilstrømningen af skolebørn og man besluttede at opføre en helt ny skole ved Krudttårnsvej og Søndre Strandvej. Byggeriet bestod af færdige elementer, der var støbt på en fabrik i Hobro, mens lokale håndværksmestre stod for indretning og inventar. Skolen var i ét plan, hvad der havde den fordel, at børnene sparede tid, når de skulle fra ét lokale til et andet, som man skrev dengang. Beliggenheden var usædvanlig for en folkeskole. Lige ud til vandet og med havudsigt fra skolegården. Nogle frygtede, at de friske blæst ville genere og gøre skolen dyr at varme op. Leverandøren af byggeelementerne forsikrede dog, at moderne byggeri var meget velisoleret. Men man plantede et læhegn og indrettede legepladsen, så den var forsænket i forhold til omgivelserne. Skolen blev indviet mandag den 12. august Dagen efter startede undervisningen i skolens ni klasser. Foreløbig var det børnene i 1. til 5. klasse, der gik her. Personalet bestod af kun seks lærere samt Danmarks dengang yngste skoleinspektør, Poul Juel Jensen. Lærer Ib Lehm i klasseværelset på Skolen ved Vierdiget i 1976.

4 Hurtigt oplevede man dog pladsproblemer, og allerede efter det første år måtte klasser deles om et lokale, så de var der på skift om formiddagen og eftermiddagen. I 1970 kom den første udvidelse til, og skolen fik faglokaler til fysik og naturfag og en gymnastiksal, der havde egen teaterscene. Sløjdsal og skolekøkken var på ønskelisten til den næste udvidelse, der kom i Indtil alt var på plads, måtte eleverne nogle gange tage turen til Dragør Skole. Én af eleverne, Tina Sørensen, skrev i 1988 om sine minder om den første skoledag på Skolen ved Vierdiget i 1970: Der stod man renvasket, nykæmmet, iført lyserød jersey-buksedragt og med ternet skoletaske i hånden, der ikke indeholdt andet, end et splinternyt penalhus og en masse forventninger. Dengang var væggene i klasselokalerne gule, gulvene grå af linoleum og der lugtede rent, en særlig blanding af sæbe og vådt træ. Man snusede ind og fornemmede for første gang den helt specielle atmosfære, der er på en skole, der har stået en hel sommer og ventet på, at dens elever kom tilbage. Som en del af ændringerne i Dragørs skolevæsen, er skolen nu blevet nedlagt. I juni 2015 forlod børnene skolen for sidste gang, og bygningerne bliver revet ned, til fordel for nyt boligbyggeri. Foran skolen blev der anbragt en sten, som var blevet fundet i nærheden. Den fungerede som skelsten mellem markerne for at markere hvilken jord, der hørte til hvilken gård. Stenen bærer et bomærke for Dragørgård, der havde jord i området. Dragør Kommune har lovet, at stenen bevares og flyttes til Jan Timanns Plads. Dermed kommer den til at stå ved den gård, som den oprindeligt tilhørte. Henning Sørensen Bomærkestenen (længst til venstre) foran skolens indgang. Foto: Jørgen D. Petersen. Indsat: Bomærket for Dragørgård.

5 Walløes havn og Walløes sten Walløes Havn omkring Her var dels plads til mindre både, dels en lille badestrand (til venstre i billedet). Ved havnen havde maleren Chr. Mølsted i en periode sit atelier. Det er den store bygning midt i billedet. Bemærk også blegevognen ude i vandet til venstre. Når lærredsstykkerne var blevet bleget, skulle de skylles, og de foregik fra stranden. Allerede i forrige århundrede disponerede familien Walløe over et areal syd for det gamle Dragør søndre Batteri. Området blev senere kendt som Walløes Havn og Knudens Bro. Kaptajn og byforstander Knud Hansen Walløe ( ) havde opfyldt arealet omkring 1865 og anlagt en mindre havn, og det er efter ham man dengang navngav området. Familienavnet blev tidligere stavet både med V og W, men ved en kongelig resolution i 1913 blev det fastslået, at navnet skal staves Walløe. Inde på jordstykket var der et lille sandområde, hvor de badende kunne boltre sig. Ejerne til de både og pramme, der lå i havnen, betalte en årlig havneafgift på 50 øre. Sommergæster kunne leje joller for 25 øre i timen. Da Dragør kommune lukkede den gamle losseplads mellem Dragør Havn og Badehotellet brugte man i en periode området vest for Walløes Havn som losseplads. I 1919 solgte familien Walløe området til en fabrikant i København. I 1930 ønskede fabrikantens enke at bygge en villa på grunden. Året efter fik hun rettens ord for, at arealet tilhørte hende. Hun solgte dog arealet tilbage til familien Walløe i I 1943 besluttede kommunen, at arealet skulle hedde Batterivej nr. 12. I dag er det Batterivej 30.

6 I april 1949 købte Dragør Kommune Poul Sanders private badeanstalt for kr. Sander havde drevet Dragør Søbad i 30 år. De første 13 år ud for Rønne Allé. I januar samme år havde Dragør Kommune købt området Walløes Havn af fru Bertha Walløe. Prisen for jorden var kr. (et stykke over ¼ million nutidskroner). Så har man lidt tålmodighed og har masser af energi, kan man fylde en masse jord i Øresund, anvende området og så på et tidspunkt vinde hævd og få rettens ord for, at man er den retmæssige ejer. Walløes Havn i begyndelsen af 1930 erne. Her ser man den lille havns beliggenhed i forhold til Dragør Badehotel, som er den store bygning i baggrunden til venstre. Man fornemmer, at området ved havnen også blev brugt som losseplads. Man betalte 50 øre til Walløe i årlig havneafgift for en båd. Sommergæster kunne leje joller for 25 øre i timen. Havnens placering indtegnet på et moderne luftfoto. Nederst Gabriel Jensens hus og øverst Gåserepubikken. Midt i billedet går stien til Dragør Søbad.

7 Den lille strand ved Walløes Havn blev kaldt for fluepapiret, fordi der ofte var mange badegæster her om sommeren. Ved indgangen opkrævede to Walløe-søstre 2 øre for børn og 5 øre for voksne i entré til stranden. Foto omkring Ved indgangen til området ligger der nogle mindre sten. Den største er Walløes mindesten. Desværre er inskriptionen nærmest helt forsvundet, men bare for få år siden, kunne enkelte bogstaver læses. På stenen oplyses det, at Knud Walløe anlagde pladsen i Officielt er den anlagt i 1870, men for 100 år siden stod der er i en avisartikel at området blev anlagt i I dag er det stien til Dragør Søbad og Gabriel Jensens ferielejr. Lidt nordligere ligger indkørslen til Gåserepublikken, anlagt på det sted for lidt over 60 år siden. Du kan læse mere om Walløes havn i bøgerne Dengang og nu, del 3 og 10. Dines Bogø Mindestenen for Jan Walløe og Knud Hansen Walløe. Stenen er i dag svær at finde og teksten noget udvisket. Foto: Dines Bogø

8 Ellen velkommen til Helvede Mange kender sikkert historien om fiskehandleren Ellen Nielsen fra Dragør, som under Besættelsestiden skabte kontakt mellem dragør-fiskerne og jøder og medlemmer af modstandsbevægelsen. Cherine Munkholt skrev for en del år siden Ellen Nielsens historie i bladet Nyt fra Lokalhistorien, som Dragør Lokalarkiv udgav igennem en årrække. Artiklen kan nu ses på Lokalarkivets hjemmeside. Nu får historien nyt liv, for historiefortæller Pernille Stockfleth fra Dragør har sammen med musikeren David Kampmann, brugt Ellen Nielsens historie i en ny forestilling om kvindeskæbner fra de tyske koncentrationslejre under 2. Verdenskrig. Det var nemlig her Ellen kom hen, efter at hun i 1944 var blevet arresteret af det tyske politi Gestapo i Dragør. Forestillingen har fået titlen Ellen velkommen til Helvede, og spilles bl.a. på Nationalmuseet i forbindelse med den aktuelle udstilling om de hvide busser, der bragte koncentrationslejr-fanger hjem til de skandinaviske lande. Ellen var én af de heldige, som kom med busserne hjem. Også i Dragør kan man opleve forestillingen om Ellen Nielsen. Det sker ved en opførelse i Kedelhuset på Wiedergården 8. september kl Billetter fås gennem Dragør- Bibliotekerne. Ellen Nielsen med sin datter Christa i 1909 (øverst) og den samme kvinde fotograferet i Vestre Fængsel Her var hun indsat af Gestapo til forhør, hvorefter hun blev overført til koncentrationslejren Ravensbrück i Tyskland og vendte over Sverige, stærkt afkræftet, tilbage til Dragør i sommeren 1945.

9 Ny formand i Dragør Lokalhistoriske Forening Efter Kurt Mathisens død har bestyrelsen i Dragør Lokalhistoriske Forening konstitueret sig med Claus Ehlers som formand og Lis Klynge som næstformand. Dines Bogø varetager stadig funktionen som foreningens sekretær og det er uændret Leise Hansen, der står for den daglige regnskabsføring. Endelig er det Irene Larsen der har kontakten med medlemmerne. Se bestyrelsens adresser og telefonnumre på side 2 her i bladet. Claus Ehlers Drogden Fyr 19. maj 2015 afholdt Dragør Lokalhistoriske Forening en vellykket tur til Drogden Fyr. Deltagerantallet var begrænset til 20 og flere var på venteliste. DLF vil derfor se på muligheden for i samarbejde med Marinehjemmeværnet at arrangere endnu en tur til Drogden Fyr. I april havde foreningen i samarbejde med Danmarks Lodsmuseumsforening et velbesøgt foredrag i Havnepakhuset, hvor lokalarkivar Henning Sørensen fortalte om fyrvæsenets historie fra 1500-tallet og frem til i dag. Byvandring langs Ryvej Ryvej går langs Dragørs nordlige grænse mod Tårnby Kommune, og følger på et længere stykke lufthavnens hegn. I dette område holdt Dragør Lokalhistoriske Forening og Lokalarkivet byvandring i maj. Turen gik bl.a. forbi Søgård, som nok ikke mange kender. Dines Bogø fortalte om gårdens historie og Henning Sørensen om de gamle marker, der lå, hvor lufthavnen er nu.

10 Spændende turistmål på Amager og Saltholm Den norske forfatter Roger Phil, der betegner sig selv som en norsk fjeldabe med højdeskræk, har skrevet en herlig bog med titlen Danmarks Bjerge fra det laveste til det højeste. I alt 117 danske bjergtoppe og udsigtspunkter er nøje beskrevet, og bogen rummer et væld af historier, sagn og myter fortalt med lune og vid samt dejlige naturbeskrivelser i forbindelse med bjergenes bestigning. Det laveste bjerg i Danmark er Harehøj på Saltholm, der med sin beskedne højde på blot tre meter har fået en fyldig omtale i bogen. Ifølge forfatteren er der flere mennesker i verden, som har besteget verdens højeste bjerg Mount Everest end Danmarks laveste bjerg Harehøj på Saltholm og det skal såmænd nok passe. Godt 7000 bjergbestigere er stolte over at have nået toppen af Mount Everest, men stoltheden ved at have besteget Harehøj på Saltholm er vel heller ikke at kimse af. Som et kuriosum kan det nævnes, at Mount Everest også kan bestiges på Amager, idet Bjerget i Ørestad er en tro kopi af verdens højeste bjerg. Alle kan bestige Bjerget ad trappen fra Bjergets fod mod Bjergets top, og efter at have forceret i alt 145 trappetrin, får man som belønning en enestående udsigt over Amager og København fra 11. etage. Herfra kan man i øvrigt se et andet højdepunkt tage form på Amager, nemlig Amager Bakke. Det bliver en skibakke på toppen af det nye forbrændingsanlæg ARC (Amager Ressource Center). Indtil Amager Bakke står færdig er den nok mest imponerende udsigt over Amager og København utvivlsomt fra Skandinaviens største hotel Bella Sky. Her kan man fra 23. etage se hele horisonten rundt og sætte sin eventuelle højdeskræk på alvorlig prøve i Sky Bar eller fra den særlige bro, der forbinder de to skæve tårne i højden fra 23. etage. God fornøjelse til nye oplevelser på Amager og Saltholm. Claus Ehlers

11 Byvandring i Sundbyøster Dragør Lokalhistoriske Forening inviterer søndag den 30. august kl til en byvandring i Sundbyøster, hvor lokalarkivar Henning Sørensen er guide. Vi skal se på gamle fabriksmiljøer og moderne arkitektur. Turen følger bl.a. Amagerbanens spor, hvor skinnerne enkelte steder ligger der endnu, besøge stedet hvor udtrykket Amager Halshug kommer fra og høre historien om, hvordan amagerne udnyttede indholdet i de københavnske latriner. Turen er på ca. fem kilometer, men der er en pause undervejs, hvor Dragør Lokalhistoriske Forening giver kaffen. Af hensyn til serveringen er tilmelding til turen nødvendig på info@dragoer-lokalhistorie.dk eller på tlf Start og slut: Lergravsparken metrostation. Gåseholderen fortæller Dragør er berømt for sine gæs. Før i tiden boede de rundt omkring i byen og fornøjede sig på strandengene udenfor byen dagen igennem. Når mørket faldt på, fandt de selv hjem til det rigtige hus og lagde sig under slagbænken. Dragør har stadig masser af gæs, men i dag lever de i deres helt egen republik ved siden af badeanstalten på Sydstranden. Dragør Lokalhistoriske Forening har inviteret gåseholder Ole Svendsen til at fortælle om gæssene og deres historie. Bagefter vises filmen Den sidste gåseholder. Den er lavet af Henrik Helsgaun, som med sit kamera har fulgt gæssene og gåseholderne i Dragør. Arrangementet foregår tirsdag den 6. oktober kl i Kedelhuset på Wiedergården i Dragør og alle er velkommen.

12 Returadresse: DLF v/irene Larsen Drogdensvej Dragør Kommende arrangementer Søndag den 30. august kl Byvandring i Sundbyøster Tag med på en spadserertur i ét af Amagers udviklingsområder. Hør om industriudviklingen for 100 år siden, om Amagerbanen, historien bag udtrykket Amager halshug og meget mere. Dragør Lokalhistoriske Forening byder på en kop kaffe og et stykke kage undervejs. Guide er lokalarkivar Henning Sørensen. Mødested: Lergravsparken Metrostation. HUSK TILMELDING til tlf eller mail til DLF s sekretær: info@dragoer-lokalhistorie.dk Mandag den 31. august kl Byvandring i Dragør med Visit-Dragør-app en som guide Dragør har fået en app til mobiltelefonen som kan guide turister og indfødte rundt i byen. Denne dag tager vi dig rundt i byen, forklarer hvordan app en virker og fortæller nogle af dens historier. Alle er velkommen og du kan med fordel tage din smartphone eller tablet med (husk hovedtelefoner). Så forklarer vi, hvordan teknikken virker. Guider er Ebbe Kyrø og Henning Sørensen. Mødested: Dragør Lokalarkiv, Stationsvej 5. Søndag den 27. september kl Københavns Befæstningsdag Åbent hus på Dragørfortet. Arrangør: Kystartilleriforeningen. Folder om Befæstningen udsendes til DLF s medlemmer sammen med dette blad. Tirsdag. den 6. oktober kl Gåserepublikken Gåseholder Ole Svendsen fortæller om gæssene i Dragør og deres historie. Bagefter viser vi filmen Den sidste gåseholder, om livet i gåserepublikken. Kedelhuset, Wiedergården. Gratis adgang og alle er velkommen. Lørdag den 14. november Dragør Lokalhistoriske Forenings 20 års jubilæum På Arkivernes Dag markeres, at det er 20 år siden Dragør fik en lokalhistorisk forening. Se mere i næste nummer af Kikkenborgen.

Kikkenborgen. Februar 2014. Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv

Kikkenborgen. Februar 2014. Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv Kikkenborgen Februar 2014 Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv DLF s logo er tegnet af Niels Febber Andersen. Lokalarkivets kikkenborg er fotograferet af Jørgen

Læs mere

Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1

Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1 Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1 Julehygge i Fritidshuset Lørdag den 27. november blev der budt på julehygge i Fritidshuset fra kl. 13 til kl. 16, og små boder solgte forskelligt både for øjet og for ganen.

Læs mere

Arrangementer/aktiviteter 2015.

Arrangementer/aktiviteter 2015. Arrangementer/aktiviteter 2015. Generalforsamling og foredrag om flygtningene i Grove-Gedhuslejrene efter 2. verdenskrig Torsdag den 26. marts afholder Lokalhistorisk Forening sin årlige generalforsamling

Læs mere

Kikkenborgen. Maj 2015. Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv

Kikkenborgen. Maj 2015. Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv Kikkenborgen Maj 2015 Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv DLF s logo er tegnet af Niels Febber Andersen. Lokalarkivets kikkenborg er fotograferet af Jørgen D. Petersen.

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Parti fra Hudevad 2009/1 Siden sidst. Udflugt til Ladbyskibet d. 13. 9. 2008 En dejlig solrig lørdag i september drog 15 personer til Ladby. Det blev en oplivende

Læs mere

Kikkenborgen. Oktober 2013. Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv

Kikkenborgen. Oktober 2013. Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv Kikkenborgen Oktober 2013 Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv DLF s logo er tegnet af Niels Febber Andersen. Lokalarkivets kikkenborg er fotograferet af Jørgen

Læs mere

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Reception for årbog 2017 Det er med stor glæde, at vi igen kan invitere vores medlemmer til reception torsdag d. 5. oktober

Læs mere

Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011

Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011 Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011 Vi var kun 9 Veteraner, der tog af sted fra Udbygade klokken 9:00 i dag, og så var vi hele 4 voksne med på turen. Vi gik ned ad Sjællandsgade for at

Læs mere

Lokalhistoriske. arrangementer. Sinding, 1950

Lokalhistoriske. arrangementer. Sinding, 1950 Lokalhistoriske arrangementer Sinding, 1950 Silkeborg efterår 2009 BESØG PÅ FUNDER RADIOMUSEUM Onsdag 19. august kl.19 Bjarne Jensen vil vise og fortælle om sine 1685 gamle radioer, grammofoner, fjernsyn

Læs mere

EFTERÅR LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING

EFTERÅR LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING EFTERÅR 2015 LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING ...FØLG OS PÅ FACEBOOK Slægtsforskercafé Udflugt til Viborg Museum Vi tager på udflugt til Viborg

Læs mere

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116 Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116 PROGRAM Forår 2016 Et foredrag om livet som kvindelig politibetjent. En verden hvor kvinderne først kom i uniform og blev betragtet og behandlet som ligeværdige

Læs mere

FORÅR 2014 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2014 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2014 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 7.1. Dengang Fyn kom på skærmen -en fortælling om TV2/Fyns første år v/ Ebbe Larsen, TV2/Fyns første direktør. I januar 1989 begyndte TV2/Fyn

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv Gislingegården, som vi skal besøge, her fotograferet i 1905. På trappen står ejeren Johannes Johannesen med hustruen Karen Margrethe,

Læs mere

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel 744 km fra Erholungspark Camping til Chiemsee Camping nær den Østriske grænse Dagens kørsel:

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19.

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19. Adresselabels 12 Kalenderen ISSN 1602 9577 1 Den 26. oktober kl. 13.30 Tur til Københavns Rådhus Sted: Foran Københavns Rådhus (Rådhuspladsen) Den 13. november kl. 19.30 Foredrag om Rakkerne Ved Mette

Læs mere

Væltesbakkes historie Af Thomas Østergaard efter mundtlige fortællinger af Jane Holt på Sandgaarden Øster Hurup d. 25. marts 2013.

Væltesbakkes historie Af Thomas Østergaard efter mundtlige fortællinger af Jane Holt på Sandgaarden Øster Hurup d. 25. marts 2013. Væltesbakkes historie Af Thomas Østergaard efter mundtlige fortællinger af Jane Holt på Sandgaarden Øster Hurup d. 25. marts 2013. Historien om et gammelt klitområde i Nr. Hurup, som gik fra at være dårligt

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Rolfsted Brugs starter i Rolighedsgården 1896 2010/1

Rolfsted Brugs starter i Rolighedsgården 1896 2010/1 Rolfsted Brugs starter i Rolighedsgården 1896 2010/1 Siden sidst. Lørdag d. 26/9/09 var Lokalhistorisk Forening på udflugt til Hjelholts Uldspinderi, Langå Vi blev guidet rundt af indehaveren og fik fortalt

Læs mere

Turen til Skagen maj 2019.

Turen til Skagen maj 2019. Turen til Skagen 12. - 16. maj 2019. Søndag den 12. maj: 29 seniorer startede om morgenen fra henholdsvis Radiohuset og Lyngby Stationsplads turen til Skagen. Undervejs over Sjælland blev der serveret

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere

Alarmpladsen 3, Avedørelejren, 2650 Hvidovre

Alarmpladsen 3, Avedørelejren, 2650 Hvidovre HVIDOVRE LOKALHISTORIE AVEDØRE OG HVIDOVRE Forstadsmuseet / Hvidovre Lokalhistoriske Selskab 33. årgang - Nr. 2-2015 Indhold Side 47 Hvidovre Lokalhistoriske Selskab Rytterskolen Hvidovre Kirkeplads 1,

Læs mere

På havnen ventede en modtagelseskomite på os anført af Lise Brogaard.

På havnen ventede en modtagelseskomite på os anført af Lise Brogaard. 1 Tirsdag, den 4. august 2009 var der rigtig mange datastuefolk med færgen på vej til Marstal - målet for vores sommerudflugt. På færgen hyggede vi os sammen med kaffe og rundstykker og en tur på dækket

Læs mere

August, september og oktober Bestyrelsen :

August, september og oktober Bestyrelsen : Orientering fra bestyrelsen : Ved samkørsel betales der 2,00 kr. pr. bil pr. km., som deles ligeligt mellem personer i bilen. Vi opretholder stadig vores rygepolitik i offentlige bygninger, med ikke at

Læs mere

Kære Medlem. Så er det blevet tid til at takke af for denne sæson, og ØNSKE JER ALLE EN DEJLIG SOMMER FYLDT MED SPÆNDENDE OPLEVELSER.

Kære Medlem. Så er det blevet tid til at takke af for denne sæson, og ØNSKE JER ALLE EN DEJLIG SOMMER FYLDT MED SPÆNDENDE OPLEVELSER. Nyhedsbrev 40 maj 2014. Kære Medlem. Så er det blevet tid til at takke af for denne sæson, og ØNSKE JER ALLE EN DEJLIG SOMMER FYLDT MED SPÆNDENDE OPLEVELSER. Vi har taget afsked efter mange års godt samarbejde

Læs mere

Dagstur til børnenes vel for beboerne på Hovergården. Tirsdag d. 21/5 Kl Ud i det blå Husk tilmelding til dagcentret

Dagstur til børnenes vel for beboerne på Hovergården. Tirsdag d. 21/5 Kl Ud i det blå Husk tilmelding til dagcentret Hovergården Maj 2019 Dato Tid Arrangement Uge 19 Mandag d. 6/5 Kl. 13.30 Banko Tirsdag d. 7/5 Kl. 13.30 Seniordanserne Onsdag d. 8/5 Kl. 13.30 Gudstjeneste Torsdag d. 9/5 Frisør Sanne er i huset, ring

Læs mere

Stendysse på Tvevadgårdens mark 2010/2

Stendysse på Tvevadgårdens mark 2010/2 Stendysse på Tvevadgårdens mark 2010/2 Siden sidst. Onsdag d. 13. januar. Foredrag ved forfatter Vibeke Nørgård Nielsen om Johannes Larsen o g Island. Foredraget blev ledsaget af dejlige lysbilleder fra

Læs mere

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland, april Horsens Museums gratis byvandringer gennem 50 erne

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland, april Horsens Museums gratis byvandringer gennem 50 erne Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland, april 2019 Horsens Museums gratis byvandringer gennem 50 erne Forårets vandringer byder på en tur gennem byens 50 ere: 1350 erne, 1750 erne, 1850 erne

Læs mere

Postillion Hotel Haren-Groningen

Postillion Hotel Haren-Groningen Postillion Hotel Haren-Groningen Tæt på universitetsbyen Groningen, ligger Postillion Hotel Haren-Groningen. I groningen kan I besøge Martinikirkens grå tårn fra 1400-tallet, spise frokost i guldkontoret

Læs mere

Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde

Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde MOGENS BILLE Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde Pædagogisk Center Ballerup Kommune 2014 1 2 Skolen i 1914 fortalt af Edith fra Schwenckestræde. Edith fra Schwenckestræde 6 boede i et lille

Læs mere

Grundejerforeningen indbyder hermed til generalforsamling

Grundejerforeningen indbyder hermed til generalforsamling www.christiansbjerggrundejerforening.dk www.facebook.com/grundejerforeningenchristiansbjerg Medlemsorientering 2 2019 Grundejerforeningen indbyder hermed til generalforsamling torsdag den 11. april 2019

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2014 2013 Sommeren er for længst gået på hæld og efteråret er over os med gyldne farver, blæst og regn. Men vi har haft en dejlig sommer og som I kan se af dette

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening 2007

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening 2007 Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening 2007 Fra turen til Sanderumgård d. 15-6-2007 2007/2 Fredag d. 8 januar var der lokalhistorisk aften i Ferritslev Fritidshus, hvor tidligere borgmester i Årslev kommune

Læs mere

Kære Medlemmer af Horserød-Stutthof foreningen.

Kære Medlemmer af Horserød-Stutthof foreningen. Nyhedsbrev København d. 15. maj 2018. Kære Medlemmer af Horserød-Stutthof foreningen. Nytårskuren blev afholdt lørdag d. 20. januar og var som vanligt med spisning, Thomas Riemenschneider holdt talen og

Læs mere

AGENDA-21 BORGERFORUMS NATURGRUPPE I KORSØR

AGENDA-21 BORGERFORUMS NATURGRUPPE I KORSØR AGENDA-21 BORGERFORUMS NATURGRUPPE I KORSØR Dagsordenspunkter til kommende møde med Agenda-21 udvalget Den 27. oktober 2005 Til Agenda 21 kontoret - KORSØR KOMMUNE Naturgruppen har torsdag den 6. oktober

Læs mere

Hvorfor Augustenborg?

Hvorfor Augustenborg? Hvorfor Augustenborg? Arrangementer i november 2011 Brovold Nu kan Augustenborgs tidlige historie skrives om v. Susanne Østergaard Susanne Østergaard uddannet arkæolog fra Århus Universitet/Moesgaard kommer

Læs mere

BYTUREN Sommerkonkurrence for børn juni 25. august 2018

BYTUREN Sommerkonkurrence for børn juni 25. august 2018 BYTUREN Sommerkonkurrence for børn -------- 15. juni 25. august 2018 Tag børn eller børnebørn i hånden og prøv Middelfart Kultur & Biblioteks gå-det-selv-tur i Middelfart. Følg ruten, svar på spørgsmål

Læs mere

FORÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 29.1. Torsdagsmik Formiddagsforedrag med kaffe og rundstykker. Emnet for foredraget vil blive bragt i vores nyhedsbrev og på www.historienshus.dk

Læs mere

Hurtig og direkte kommunikation

Hurtig og direkte kommunikation Kildeskolenyt! Hurtig og direkte kommunikation En travl september er gået eleverne er helt tilbage og i fuld vigør! Lærerne er ved at færdiggøre læseplaner for alle fag og for hver eneste elev. Undervisningsministeriet

Læs mere

33. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet April kvartal 2013

33. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet April kvartal 2013 33. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet April kvartal 2013 NYT FRA SKOLEN NYE SKOLEBORDE I GANDHI-STIL Når børnene undervises i skolen i Anand Niketan Ashram, sidder de på gulvet i klasselokalerne. Der

Læs mere

Program for arrangementer efterår 2019 & forår 2020

Program for arrangementer efterår 2019 & forår 2020 VALBY LOKALHISTORISKE SELSKAB & ARKIV www.valbylokalhistorie.dk Program for arrangementer efterår 2019 & forår 2020 Fredag 30. august kl. 16-18 og lørdag 31. august kl. 11-15 (Valby Kulturdage). Fredag

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Fra Rolfsted Skole 2008/1 Siden sidst. Lørdag d. 15-9-07 var der tur til Carl Nielsens Barndomshjem i Nr. Søby. Der var mødt ca. 20. Det var spændende at høre om

Læs mere

EFTERÅR 2014 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2014 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2014 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 9.9. Kend din by! Byvandring v/arkivarer fra Historiens Hus Byvandringen vil foregå i Odenses bymidte og vil have fokus på både kendte og

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016 Læs inde i bladet: ESRUM SØ HAR EGEN VEJRSTATION MØD OP TIL SEJLERSKOVTUR TILMELDING TIL ÅRETS STUDIETUR 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej

Læs mere

Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008

Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008 Seniorkulturuge 2008 Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008 Kulturelt Samråd, Solrød Bibliotekerne, Kræftens Bekæmpelse, AOF, Super Brugsen, Lokalhistorisk Forening, Lions, Ældresagen,

Læs mere

PROGRAM: Torsdag den 19. marts kl. 19.30-22: Nyborg i Danehoftiden Erland Porsmose Torsdag den 16. april kl. 18.30-21 Ørbæklunde Gods.

PROGRAM: Torsdag den 19. marts kl. 19.30-22: Nyborg i Danehoftiden Erland Porsmose Torsdag den 16. april kl. 18.30-21 Ørbæklunde Gods. PROGRAM: Torsdag den 19. marts kl. 19.30-22: Nyborg i Danehoftiden. Debat og fortælling ved museumsdirektør Erland Porsmose, Østfyns Museer. Fortælling om perioden 1250 1413, dengang Nyborg Slot var regeringssæde

Læs mere

GRADER. overflade og hvor du har udsigt til Kullen og Helsingborg? Læs blot videre...

GRADER. overflade og hvor du har udsigt til Kullen og Helsingborg? Læs blot videre... Drømmer du om en ny horisont? En horisont med bøgetræer, græs og duftende blomster? En horisont, hvor solen spejler sig i havets bølgende overflade og hvor du har udsigt til Kullen og Helsingborg? Læs

Læs mere

Aktiviteter Januar 2016

Aktiviteter Januar 2016 Aktiviteter Januar 2016 Aktivitetscentret Thulebakken Thulebakken 6 9000 Aalborg Tlf. 9931 5339 Åbningstider: Mandag til torsdag fra kl.9.00-16.00 Træning på Thulebakken Mandage kl.10.00: Tirsdage kl.10.00:

Læs mere

Bliv frivillig chauffør på Fjordklyngens delebus

Bliv frivillig chauffør på Fjordklyngens delebus Bliv frivillig chauffør på Fjordklyngens delebus Måske kommer den nye bus til at se sådan ud. Det afsløres først på tirsdag kl. 1630 ved Kulturcenter Værestedet i Låstrup. Fjordklyngens fælles bus er nu

Læs mere

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU 26. ÅRGANG 2012 1 Maj Juni 2012 MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU REDAKTØR: AASE RASMUSSEN michael.aase@email.dk Har du indlæg eller kommentarer til klubbladet er du velkommen til at skrive til ovennævnte

Læs mere

EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 Historiens Hus står bag en række arrangementer i efteråret 2010. Nærmere oplysninger om de enkelte arrangementer vil løbende blive vist på

Læs mere

Landstrygerne, Varde 1. kvartal 2015 medlemsblad nr. 98

Landstrygerne, Varde 1. kvartal 2015 medlemsblad nr. 98 GANG NYT Landstrygerne, Varde 1. kvartal 2015 medlemsblad nr. 98 Siden sidst: Siden sidste nummer af Gangnyt har Landstrygerne afholdt følgende arrangementer: Julefrokost Den 22.11.2014 blev der af festudvalget

Læs mere

Nyhedsbrev august 2015

Nyhedsbrev august 2015 Historisk Samfund for Sydøstjylland: Nyhedsbrev august 2015 Udflugt til herregården Sønderskov ved Brørup og det historiske Skibelund Krat Tid: Lørdag den 22. august 2015 kl. 13.30 til ca. kl. 17.00 Sønderskov

Læs mere

Lokalhistorisk Forening/Arkiv for Halvrimmen og omegn. Det Gamle Bibliotek. Medlemsavis 2014. Avis nr. 13

Lokalhistorisk Forening/Arkiv for Halvrimmen og omegn. Det Gamle Bibliotek. Medlemsavis 2014. Avis nr. 13 Lokalhistorisk Forening/Arkiv for Halvrimmen og omegn. Det Gamle Bibliotek. Medlemsavis 2014 Avis nr. 13 Det Gamle Bibliotek, Aalborgvej 43 Halvrimmen 9460 Brovst Mail. dgbhalvrimmen@gmail.com Find os

Læs mere

Industriens vugge i Brede

Industriens vugge i Brede Industriens vugge i Brede Efter anden verdenskrig fik Klædefabrikken økonomiske problemer og produktionen gik i stå og storhedstiden var slut. Ca. 600 familier blev arbejdsløse og skulle derfor finde andre

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

ELPOSTEN l Nr. 4/2009 l November. Alle afdelingens medlemmer ønskes en glædelig jul og et godt nytår

ELPOSTEN l Nr. 4/2009 l November. Alle afdelingens medlemmer ønskes en glædelig jul og et godt nytår ELPOSTEN l Nr. 4/2009 l November Alle afdelingens medlemmer ønskes en glædelig jul og et godt nytår Dansk El-Forbund Fyn Orienteringsmøder 2009 Afdelingen inviterer hermed alle medlemmer til orienteringsmøder.

Læs mere

Formandsberetning 2015 Søllerød Senior Sport

Formandsberetning 2015 Søllerød Senior Sport Formandsberetning 2015 Søllerød Senior Sport Foreningens historie Søllerød Senior Sport er en fremragende forening, når vi selv skal sige det. Vi har eksisteret i 13 år, og kommunen har levet op til sin

Læs mere

Oversigt ramme/planche

Oversigt ramme/planche GRENAA Eksponatet har samme titel som den hyldest sang, der i ca. 1920 af R. J. Højfeldt og Niels Udengaard blev skrevet til Grenaa R. J. Højfeldt (1849-1920) var født på Lindegården i Vejlby, og blev

Læs mere

FORÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 24.1. Torsdagsmik 41 år med lokalhistorie Stadsarkivar Jørgen Thomsen går på pension med udgangen af marts efter 41 års ansættelse fokuseret

Læs mere

Et besøg på Håndværktøjsmuseet

Et besøg på Håndværktøjsmuseet Et besøg på Håndværktøjsmuseet Vi benyttede søndag den 15. juni til et besøg på Håndværktøjsmuseet i Hørsholm. Når det lige blev den dag, er årsagen den, at den 3 søndag i juni er Mølledag overalt i landet,

Læs mere

Nyhedsbrev februar 2015

Nyhedsbrev februar 2015 Nyhedsbrev februar 2015 Kære medlemmer Kastellets 350 år blev fejret efter alle kunstens regler den 1. november 2014 med opvisninger, gardehusarer, musik, rundvisninger, og Slaget på Kirkepladsen, men

Læs mere

FORÅR 2016 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2016 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2016 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 I 2016 søsætter Historiens Hus en ny arrangementstype under titlen Husker du? Arrangementerne indledes med et kort oplæg, hvor der vil blive

Læs mere

Projekt Besættelsestidens Han Herred

Projekt Besættelsestidens Han Herred Læs i dette nyhedsbrev Projekt Besættelsestidens Han Herred stormøde på Sanden Bjerggaard tirsdag 9. april kl. 19.00 Hyggeeftermiddag på Bratskov i Brovst torsdag 21. marts kl. 14.00 Besættelsestidens

Læs mere

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS.

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS. LASS Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: LASS Årsmøde blev afholdt den 10. marts

Læs mere

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig.

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Søndag d. 15.02.09 Den blå bus kørte fra Limfjordsskolen kl. 1500, med Maja, Anne,

Læs mere

Åby Biblioteks Venner

Åby Biblioteks Venner s Venner Juni - September 2016 Læs i dette nummer: Vinsmagning \ Lokal forfatterdebut Cykeltur om Brabrandsøen \ Papa Mojo på scenen Århus Rådhus 75 år \ Torvedag 2016 Forfatterbesøg af Kirsten Thorup

Læs mere

HK HOVEDSTADEN SENIOR HELSINGØR MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN

HK HOVEDSTADEN SENIOR HELSINGØR MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN HK HOVEDSTADEN 1 SENIOR Program foråret 2016 MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN HELSINGØR / Hvad sker der i din afdeling / Medlemsmøder / Hvornår er den næste generalforsamling / Tilmeld

Læs mere

Nyt fra Den Sikre Vej

Nyt fra Den Sikre Vej Nyhedsbrev maj 2005 Nyt fra Den Sikre Vej I dette nyhedsbrev kan jeg tilbyde en frisk opdatering på dagligdagen hos Camino Seguro, efter den nye skolebygning er taget i brug i en artikel skrevet af Anne

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Bagåen ved Rolfsted Mølle 2006 2007/1 Middelaldervandmølle fundet i Rolfsted Under Fyns Amts arbejde med at lave en fiskepassage og dermed fjerne den sidste hindring

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

Januar Kulturhuset, Bredgade 4, 8870 Langå.

Januar Kulturhuset, Bredgade 4, 8870 Langå. Januar 2019 Kulturhuset, Bredgade 4, 8870 Langå. Postadresse: Poul Lund Pedersen, Parkvej 11, 8870 Langå. Museets hjemmeside: www.museumilangå.dk Mailadresse.: pouloglilli@gmail.com eller roarolesen@mail.dk

Læs mere

Fra broen ved Marius Pedersen 2012-2

Fra broen ved Marius Pedersen 2012-2 Fra broen ved Marius Pedersen 2012-2 Siden sidst Torsdag den 19 januar var der foredrag i Friskolen hvor tidligere højskolelærer Per Sonne fortalte om Frithof Nansen der krydsede Grønlands indlandsis.

Læs mere

Nyt fra Foreningen Norden Fredensborg

Nyt fra Foreningen Norden Fredensborg Nyt fra Foreningen Norden Fredensborg Februar 2015 Vores næste arrangement er et møde med forfatteren Susanne Clod Petersen Mandag den 22. februar kl. 19.00-21 på Humlebæk Bibliotek Susanne Clod Petersen

Læs mere

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske Brugerbladet Udgives af Brugerrådet Atkærcenteret. Februar, April, Juni, August, Oktober, December Har du noget, du gerne vil have, bladet skal skrive om, så kontakt: Peter på tlf. 35 11 04 15 Brugerbladet

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland var på besøg i Kroppens Hus i Sorø. Her bliver AlterG - maskinen afprøvet, og det var en stor oplevelse for Jens-Peter. Nyhedsbrev

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015 Kurser for voksne Forår 2015 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, der alle er relevante i forhold til bibliotekets digitale tilbud. Vi tilbyder også Drop In, hvor bibliotekets

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Februar 2014 Siden sidst Foråret og fremtiden banker på. Vi har alle nok bemærket, at det er blevet lysere om morgen og eftermiddagen, og vejret her i februar giver os i

Læs mere

På Samsø var en pige.. Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

På Samsø var en pige.. Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen På Samsø var en pige.. Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Så blev det kaffetid om bord på færgen til Samsø Ældre Sagen i Egtved lærte pigen på Samsø at kende på grund af hendes store indsigt i Samsøs

Læs mere

August: Cykeltur. Tirsdag den 1. august 2017 kl Ud i det blå. Tirsdag den 15. august tager vi på den årlige tur ud i det blå.

August: Cykeltur. Tirsdag den 1. august 2017 kl Ud i det blå. Tirsdag den 15. august tager vi på den årlige tur ud i det blå. Andet halvår 2017. August: Cykeltur. Tirsdag den 1. august 2017 kl. 9.00 Vi starter fra Agtoftsvej kl. 9.00 og kører en tur i omegnen af Sønderborg. Returnerer til Agtoftsvej, hvor vi spiser vor medbragte

Læs mere

Siden sidst Lørdag den 15. jun

Siden sidst Lørdag den 15. jun 2014-1 Siden sidst Lørdag den 15. juni deltog Lokalhistorisk Arkiv i Festlige Ferritslev med en lille udstilling. Emnet der var valgt var Ferritslev City gennem tiderne, da der skulle bygges et Fakta på

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

PRAKTISKE OPLYSNINGER

PRAKTISKE OPLYSNINGER 1 PRAKTISKE OPLYSNINGER Højskolens kontor har tlf.: 32 34 43 30 / 32 34 43 32 kontorets åbningstider i sommermånederne: Tirsdage - torsdage kl. 9.00-12.30, 13.30-14.00 Aktiviteter på Daghøjskolen skal

Læs mere

EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 Skt. Knuds Kloster (Historiens Hus) fylder rundt. Den 15. november 2019 er det 100 år siden, at klosteret blev genopført efter en næsten altødelæggende

Læs mere

Program Juli, august, og september 2019

Program Juli, august, og september 2019 Program Juli, august, og september 2019 Formand: Henning Frederiksen Tlf. 2144 3653 Mail: frederiksenh53@gmail.com Hjemmeside: www.fodslawfrederikshavn.minisite.dk Facebook side: Fodslaw Frederikshavn

Læs mere

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116.

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116. Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116. PROGRAM FORÅR 2015 Besøg på Industrimuseet i Horsens Der vil være rundvisning kl 11:00 med to rundvisninger. Vi kan igen komme på besøg i den gamle skolestue

Læs mere

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far Skrevet af: Nicole 31oktober 2005 Surfer med far Kan du huske, da du fortalte mig om din tur ved stranden? Jeg kunne godt lide at høre om din oplevelse og tænkte, at du måske gerne vil huske, hvad du fortalte

Læs mere

Bornholm A-holdet 2018

Bornholm A-holdet 2018 Bornholm A-holdet 2018 Endelig blev lørdag morgen og Knudsen og Richard holdt i indkørslen, så vi kunne få pakket og komme afsted til en uges fiskeri på Bornholm.Ved Knudshoved blev der holdt pause. Søren

Læs mere

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU 2012 1 Januar Februar 2012 MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU REDAKTØR: AASE RASMUSSEN michael.aase@email.dk Har du indlæg eller kommentarer til klubbladet er du velkommen til at skrive til ovennævnte mail

Læs mere

Fredericia Museums Venners Program 2014-2015

Fredericia Museums Venners Program 2014-2015 Fredericia Museums Venners Program 2014-2015 Dronningensgade set mod nord fra ca. Jyllandsgade. Foto Hugo Matthiessen 1914 VELKOMMEN TIL SÆSON 2014-2015 Vi håber, at rigtig mange vil deltage i vore arrangementer.

Læs mere

Holbæk havnebane. Nykøbing Sjælland havnebane. Jesper Mann. www.hrmann.dk

Holbæk havnebane. Nykøbing Sjælland havnebane. Jesper Mann. www.hrmann.dk Holbæk havnebane Nykøbing Sjælland havnebane www.hrmann.dk Holbæk havnebane og Nykøbing Sjælland havnebane Copyright, fotograferne og forlaget www.hrmann.dk, 2015. ISBN, print 978-87-996166-2-6 Trykkeri:

Læs mere

Arrangør: PI-Køge. Niels Juel løbet. I Skjoldenæsholm/Højbjerg Tirsdag d. 30. august

Arrangør: PI-Køge. Niels Juel løbet. I Skjoldenæsholm/Højbjerg Tirsdag d. 30. august Arrangør: PI-Køge Niels Juel løbet 2011 I Skjoldenæsholm/Højbjerg Tirsdag d. 30. august Dansk Politiidrætsforbund Niels Juel Løbet 2011 På vegne af Køge Pi vil jeg byde alle velkommen til Niels Juel Løbet

Læs mere

Det sker i Skagen/Aalbæk - Januar 2015

Det sker i Skagen/Aalbæk - Januar 2015 Torsdag d. 1. januar Det sker i Skagen/Aalbæk - Januar 2015 kl. 13.00-16.30: Velkommen 2015 stor nytårsbrunch på Jakobs Café. Husk tilmelding på tlf. 98 44 16 90. kl. 13.30: Skagen OK og Motion arrangerer

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Gilleleje Marineforening

Gilleleje Marineforening Gilleleje Marineforening Nr. 19 december 2011 Adresse Gilleleje Marineforening ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår I gamle dage Inspireret af Søren Svendsens foredrag om gamle

Læs mere