Beskrivelse af løsningsmodeller til fordeling af MedCom Advis til flere kommunale fagsystemer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beskrivelse af løsningsmodeller til fordeling af MedCom Advis til flere kommunale fagsystemer"

Transkript

1 Beskrivelse af løsningsmodeller til fordeling af MedCom Advis til flere kommunale fagsystemer Indhold Baggrund... 1 Løsningsforslag 1: Omkuvertering i VANS... 2 Teknisk Beskrivelse... 2 Forudsætninger... 3 Økonomi... 3 Konsekvenser... 3 Løsningsforslag 2: Kopiering af Advis i KMD Sygehusophold... 4 Teknisk beskrivelse... 4 Forudsætninger... 4 Økonomi... 4 Løsningsforslag 3: Kopiering af Advis i KFS... 5 Teknisk beskrivelse... 5 Forudsætninger... 5 Økonomi... 6 Løsningsforslag 4: Advis-hotel... 6 Teknisk beskrivelse... 6 Scenarie 1:... 6 Forudsætninger scenarie Økonomi scenarie Scenarie 2:... 6 Forudsætninger scenarie Økonomi scenarie Løsningsforslag 5: Broker anvendelse i kommunen... 7 Teknisk beskrivelse... 7 Forudsætninger... 7 Økonomi... 7 Andre forhold... 7 Baggrund Indlæggelses og udskrivelsesadviser har gennem længere tid været efterspurgt i flere kommunale fagsystemer, end kommunernes EOJ systemer. Eksempelvis i kommunernes itsystemer på psykiatri/socialområdet, samt børneområdet. Adviserne modtages enten direkte i EOJ systemet eller videresendes til EOJ systemet fra KMD Sag. Der er aktuelt ca. 30 kommuner som modtager advis direkte i deres EOJ-system. De resterende kommuner anvender KMD Sygehusophold/KMD SAG.

2 MedCom har afholdt et fælles arbejdsmøde med de forskellige leverandører og interessenter på området den 30. januar 2013, hvor fordeling af indlæggelses- og udskrivelsesadviser til flere fagsystemer i kommunerne blev drøftet. Mødets formål var at drøfte en fælles model for hvordan kommunernes behov for adviser til flere fagsystemer bedst løses teknisk, organisatorisk og økonomisk, og både på kort sigt og på længere sigt. Denne beskrivelse er udarbejdet i fællesskab af KMD VANS og MedCom og sendes til mødets deltagere til yderligere kommentering. Notatet beskriver 5 forskellige løsningsforslag på hvordan kommunerne kan modtage advis i flere kommunale systemer. Løsningsforslag 1: Omkuvertering i VANS Løsningsforslag 2: KMD Sygehusophold Løsningsforslag 3: Kopiering af Advis i KFS Løsningsforslag 4: Etablering af et Advis-hotel Løsningsforslag 5: Anvendelse af broker i kommunerne Løsningsforslag 1: Omkuvertering i VANS Teknisk Beskrivelse Med denne løsning kopieres advis erne og pakkes i ny kuvert. Med ny kuvert menes, at såvel afsenderlokationsnummer, modtagerlokationsnummer, ID og tidsstempling ændres i Advis erne. Selve indholdet i Advis ændres ikke. Sygehuset sender Advis til et Master-lokationsnummer hos kommunen. Efter omkuvertering vil Master-lokationsnummer være afsender og lokationsnummeret på det kommunale fagsystem vil være modtager. Det kommunale fagsystems lokationsnummer benævnes herefter internt lokationsnummer. Den omkuverterede Advis sendes til modtager jf. gældende individuelle aftaler, herunder evt. konvertering mellem MedCom EDIFACT og MedCom XML. Løsningen fungerer ved at omkuverteringsfunktionen slår op i en adressebog, hvor alle modtagere af Advis er registreret. Funktionen kopierer og omkuverterer meddelelsen til alle registrerede lokationsnumre knyttet til et Master-lokationsnummer. Meddelelserne håndteres herefter individuelt jf. de aftaler omkring transportveje (fx KFS, anden VANS) og evt. konvertering, der er indgået mellem kunden og VANS relateret til det interne lokationsnummer. Omkuverteringsfunktionen logger de nye meddelelser således, at kunden kan få sporet meddelelserne ved mistanke om fejl og evt. genfremsendt meddelelsen. Herudover benyttes logningerne til at danne månedsstatistik til MedCom. Effektiv sporing vil afhænge af, om kommunerne har mulighed for at oplyse de rigtige lokationsnummer ved supportkald. Hvilke lokationsnumre, der er de rigtige, afhænger af om det er meddelelsen før eller efter omkuvertering, der skal spores. Omkuvertering af MedCom Advis omfatter således etablering af: Kopiering og Omkuvertering Adressebog med offentlig Master-lokationsnummer og tilhørende interne lokationsnumre Logninger mhp. sporing, genfremsendelse og MedCom-statistikker.

3 Bestillingseddel Kommune KMD sygehusophold Vansleverandør Adressebog EOJ Sygehus Kopiering og Omkuvertering EKJ Logninger Statistik... Medcom Figur 1 Løsningstegning Omkuvertering af MedCom Advis Forudsætninger Kommunen skal sikre at fagsystemet som skal modtage adviser kan frasortere adviser på borgere, som ikke har en aktuel ydelse jf. de rammer, der er beskrevet for advis i retssikkerhedsloven. Kommunerne skal registrere et Master Lokationsnummer hos det VANS, der skal foretage omkuvertering. Kommunerne skal registrere de interne lokationsnumre i SOR og hos egen VANS for hvert system, der skal kunne modtage en omkuverteret MedCom Advis. Sygehussystemerne skal kunne modtage negative kvitteringer fra flere systemer på den samme meddelelse. Økonomi Der vil være udviklingsomkostninger på VANS, som med fordel kan deles mellem flere kommuner, hvorfor KMD anbefaler at det accepteres at løsningen først implementeres når fx 10 kommuner har bestilt denne.. For KMD VANS gælder, at vederlag for de omkuverterede Advis er vil blive opkrævet hos kommunerne (modtager betaler). Der udestår en afklaring af prismodel. Løsningsforslag 1 indebærer at alle adviser omkuverteres. Konsekvenser I denne løsning må påregnes at der benyttes ekstra tid til gennemløb igennem VANS til omkuvertering.

4 Løsningsforslag 2: Kopiering af Advis i KMD Sygehusophold Teknisk beskrivelse På mødet blev muligheden af at kopiering af Advis til op til 10 lokationsnumre i KMD Sygehusophold / KMD SAG drøftet. Fordelen ved at overlade kopiering og omkuvertering til Sygehusophold er, at det så udelukkende vil være Advis på borgere, der aktuelt modtager ydelser, der vil blive sendt til kommunens fagsystem. Mængden af omkuverterede Advis er vil derfor være væsentlig mindre end ved løsningsforslag 1. Også ved dette løsningsforslag vil de omkuverterede Advis er sendes til modtager gennem VANS jf. gældende individuelle aftaler, herunder evt. konvertering mellem MedCom EDIFACT og MedCom XML. Sortering og håndtering af lovgivning sker i KMD Sag/KMD Sygehusophold og påvirker ikke itfagsystemet som skal modtage adviserne. Forudsætninger Kommunen anvender KMD Sygehusophold. Kommunerne skal registrere et Master Lokationsnummer hos KMD VANS, der videresender Advis til Sygehusophold. Kommunerne skal registrere de interne lokationsnumre i SOR og hos egen VANS for hvert system, der skal kunne modtage en omkuverteret MedCom Advis. Sygehussystemerne skal kunne modtage negative kvitteringer fra flere systemer på den samme meddelelse. Kommunerne skal enten anvende direkte manuel registrering af de sagstyper i KMD Sag, som skal udløse at der videresendes adviser på eller udvikle en snitflade fra it-fagsystemet som skal modtage adviser til KMD Sag. Økonomi For KMD VANS gælder, at vederlag for de omkuverterede Advis er vil blive opkrævet hos kommunerne (modtager betaler). Der udestår en afklaring af prismodel. Udgifter til udvikling af snitflade fra it-fagsystem til KMD Sag kan være nødvendig afhængig af arbejdsgange omkring håndtering af bevillinger på det sociale/psykiatriske område.

5 Løsningsforslag 3: Kopiering af Advis i KFS Teknisk beskrivelse KFS er Kommunernes Filtransport System der benyttes ved stort set alle filflytninger mellem KMD og Kommunerne. Alle landets kommuner benytter KFS i dag. Kopiering af Advis kan ske ved brug af KFS post-proces. Herunder gives en kort beskrivelse af løsningen og yderligere beskrivelse af KFS kan fx ses af en kommunes KFS ydelsesaftale. KFS løsningen giver mulighed for at KMD, efter at have hentet/afleveret filerne på kommunens KFS server, flytter filerne rundt internt i kommunens eget setup. Dette kaldes i KFS sammenhæng post-processer. En post-proces er en kundespecifik proces, som er udviklet til den enkelte kunde og som afvikles i kundens miljø. Disse processer bruges typisk til at fordele filer internt i kundens miljø, f.eks. til og fra omsorgsserver, navisionserver mv. En post-proces afvikles efter filer er blevet flyttet fra KMD til kunden. Til hver snitflade kan der være tilknyttet en eller flere post-proces(ser). Konsekvensen af, at en post-proces fejler, er at filer fra KMD bliver liggende i kataloget på kundens KFS server. Afviklingen af post-processer er afhængig af elementer i kundens driftsmiljø som KMD ikke som udgangspunkt har viden om eller adgang til. Det er derfor kundens ansvar at rette fejlen i kundens driftsmiljø således at post-processen igen kan afvikles samt manuelt at flytte filerne fra KFS serveren til det modtagne system hos kunden, hvis fejlrettelsen trækker ud. KMD kan ikke gøres ansvarlig for følgevirkninger forårsaget af, at en eller flere post-processer ikke kan afvikles på grund af fejl eller afbrydelser der kan henføres til kundens driftsmiljø, eller anden driftsleverandørs driftsmiljø. KMD varetager den løbende drift og vedligeholdelse af KFS-løsningen, men overvågning og alarmering vil være tillægsydelser. Forudsætninger Ud over CAP/IP forbindelsen til KMD, kræver KFS løsningen også en stabil netværksforbindelse til øvrige systemer, hvor der via KFS s post processer hentes og bringes filer. Der skal aftaltes hvordan overvågning og alarmering af driftsmiljøet kan sikres. At fagsystemets lokationsnummer er tilmeldt KMD VANS. At fagsystemet anvender kommunens KFS server og kommunens netværk. At fagsystemerne anvender samme MedCom format, dvs. ingen konvertering mellem EDI/XML. Sygehussystemerne skal kunne modtage negative kvitteringer fra flere systemer på den samme meddelelse. Kommunen skal sikre at fagsystemet som skal modtage adviser kan frasortere adviser på borgere, som ikke har en aktuel ydelse jf. de rammer, der er beskrevet for advis i retssikkerhedsloven.

6 Økonomi Løsningen kan iværksættes for den enkelte kommune uden afhængighed til at andre kommuner vælger denne løsning. Der vil ikke være yderligere udgifter til VANS. Løsningsforslag 4: Advis-hotel Det etableres et Advis-hotel i MedCom-regi. Teknisk beskrivelse Formålet med Advis-hotellet er, at indlæggelses-advis fra sygehus til kommune kan sendes elektronisk, uden at man på forhånd vælger et bestemt kommunalt system som modtager. Advis sendes til kommunens master-lokationsnummer. Det kan vælges, at alle indlæggelses-advis fra sygehusene default routes fra VANS til Advishotellet eller at det er den enkelte kommune, der eksplicit vælger at placere sine indlæggelsesadvis på hotellet. Umiddelbart ses 2 scenarier, der kan benyttes, når kommunerne skal hente Advis erne ind i de kommunale systemer. Scenarie 1: De kommunale systemer forespørger automatisk med en given frekvens på Advis på de cprnumre, der er registreret i systemet med angivelse af hvilket lokationsnummer Advis skal trækkes ud til. Advis-systemet omkuverterer Advis på de oplyste cpr-numre, så Advis-hotellet nu er afsender og det af kommunen oplyste lokationsnummer er modtager. Advis afleveres til VANS, som sender Advis erne til modtager jf. gældende individuelle aftaler, herunder evt. konvertering mellem MedCom EDIFACT og MedCom XML. Forudsætninger scenarie 1 Det skal afklares, om der er forhold omkring kvitteringer, der skal adresseres. Økonomi scenarie 1 Der vil være udgifter ved drift af hotellet. Medcom må afgøre hvordan disse udgifter skal dækkes. For KMD VANS gælder, at vederlag for de omkuverterede Advis er vil blive opkrævet hos kommunerne (modtager betaler). Der udestår en afklaring af prismodel. Scenarie 2: Advis hotellet udstiller en web-services som de kommunale systemer kan anvende til at hente Advis på de cpr-numre, der er registreret i det kommunale system.

7 Forudsætninger scenarie 2 Advis-hotellet skal kunne levere Advis i det format, kommune-systemet kan håndtere. Økonomi scenarie 2 Der vil være udgifter ved drift af hotellet. Medcom må afgøre hvordan disse udgifter skal dækkes. Der vil ikke være omkostninger til VANS udover et engangsvederlag for opsætning af ny routning. Omkostninger funktionalitet i kommune-systemerne til WS-kald af Advis-hotel må forventes. Løsningsforslag 5: Broker anvendelse i kommunen Den enkelte kommune anvender egen broker til håndtering af både konverteringen mellem de 2 MedCom formater og routningen internt i eget netværk. Dette løsningsforslag vil give den bedste driftssituation. Teknisk beskrivelse Der findes et antal brokere fra forskellige leverandører, der vil kunne anvendes som broker/integrationsplatform i kommunen. En broker er et kommunikations- og integrationssoftware, hvis primære formål er at kunne sende, modtage, logge, oversætte og levere meddelelser mellem applikationer. En broker er udviklet som en central integrationsplatform, der bevarer de enkelte systemers integritet ved at placere al integration centralt på brokeren. Dette betyder, at de enkelte systemer leverer data til brokeren, eller brokeren henter data på de integrerede systemer. De enkelte systemer kan levere data i et vilkårligt format, bestemt af det leverende system. Systemerne kan ligeledes vælge at få data leveret i et, for dem, passende format. Forudsætninger Ingen. Økonomi Det må forventes at flere leverandører vil være interesseret i at give et godt tilbud på en pakkeløsning indeholdende både licens til broker, MedCom mapninger og konfiguration af dataudvekslingen med de relevante applikationer Andre forhold Det bemærkes CSC foretager en intern routning af meddelelser hos CSC, når begge parter i dataudvekslingen anvender systemer, der er leveret af CSC. Disse meddelelser forsendes derfor ikke over VANS for nuværende. Såfremt CSC Vitae kommuner ønsker at benytte

8 omkuvertering, kan dette ske ved at alle meddelelser forsendes gennem VANS eller at CSC også tilbyder omkuvertering.

NÅR MEDCOM ADVISER SKAL TIL FLERE FORSKELLIGE KOMMUNALE FAGSYSTEMER

NÅR MEDCOM ADVISER SKAL TIL FLERE FORSKELLIGE KOMMUNALE FAGSYSTEMER DIAS 1 NÅR MEDCOM ADVISER SKAL TIL FLERE FORSKELLIGE KOMMUNALE FAGSYSTEMER Omkuvertering I VANS Kopiering I KMD Sygehusophold Kopiering I KFS Advis hotel Kommunalt Broker software Bolette Friis Jensen

Læs mere

Velkommen MedCom leverandørmøde Kommune-sygehus

Velkommen MedCom leverandørmøde Kommune-sygehus Velkommen MedCom leverandørmøde Kommune-sygehus Torsdag den 26. juni 2014 H.C. Andersens hotel Jeanette Jensen jej@medcom.dk Dagsorden 1. Velkomst, præsentationsrunde, siden sidst og meddelelser 2. Udbredelse

Læs mere

MedCom notat Teknisk løsningsbeskrivelse FLOW hjemmepleje-sygehusstandarder

MedCom notat Teknisk løsningsbeskrivelse FLOW hjemmepleje-sygehusstandarder MedCom notat Teknisk løsningsbeskrivelse FLOW hjemmepleje-sygehusstandarder Indhold Baggrund... 1 Indhold i løsningen... 1 Kobling af meddelelser i samme forløb... 1 Teknisk anvendelse i EPJ/PAS og EOJ

Læs mere

Teknisk løsningsbeskrivelse FLOW hjemmepleje-sygehusstandarder

Teknisk løsningsbeskrivelse FLOW hjemmepleje-sygehusstandarder MedCom notat Teknisk løsningsbeskrivelse FLOW hjemmepleje-sygehusstandarder Baggrund Dette notat, [version 06.06.14] indeholder en foreløbig teknisk løsningsbeskrivelse til løsning af flow i hjemmepleje-sygehusmeddelelser.

Læs mere

Status Hjemmepleje-sygehus, MedCom10, juli 2017

Status Hjemmepleje-sygehus, MedCom10, juli 2017 Status Hjemmepleje-sygehus, MedCom10, juli 2017 Dette er et statusnotat om MedCom10 hjemmepleje-sygehusprojektet, som er udarbejdet juli 2017, i forbindelse med at MedCom10 hjemmepleje-sygehusprojektet

Læs mere

Tjekliste til kommunerne vedr. lokationsnumre

Tjekliste til kommunerne vedr. lokationsnumre Tjekliste til kommunerne vedr. lokationsnumre Ved oprettelse, omlægning og vedligeholdelse samt nedlæggelse af lokationsnumre i Sundhedsvæsenets Organisationsregister (SOR)-EDI 1. Nyt lokationsnummer:

Læs mere

Kommune-Sygehus Leverandørmøde. MedCom Dorthe Skou Lassen og Jeanette Jensen

Kommune-Sygehus Leverandørmøde. MedCom Dorthe Skou Lassen og Jeanette Jensen Kommune-Sygehus Leverandørmøde MedCom 17.04. 2013 Dorthe Skou Lassen og Jeanette Jensen Dagsorden Ændringer til dagsorden + oplæg fra NSI om telesår og integration, Ivan Lund Petersen Punkt 3 Versionsopdatering

Læs mere

Forsendelses flow af hjemmepleje-sygehusstandarder

Forsendelses flow af hjemmepleje-sygehusstandarder Forsendelses flow af hjemmepleje-sygehusstandarder Indlæggelsesrapport XDIS6 Plejeforløbsplan XDIS Melding om færdigbehandling XDIS 9 Udskrivningsrapport XDIS 8 Negativ kvittering Negativ vans kvittering

Læs mere

Sygehus kommune leverandørmøde

Sygehus kommune leverandørmøde Sygehus kommune leverandørmøde Workshop om forsendelseslogistik ift. hjemmeplejesygehusmeddelelser MedCom, 20. September 2017 Uddannelsescentret Fredericia Dagens agenda for workshoppen Kommunale områder

Læs mere

Fordeling af journalnotater og dokumenter Udkast til løsningsmodel. Marts 2014

Fordeling af journalnotater og dokumenter Udkast til løsningsmodel. Marts 2014 Fordeling af journalnotater og dokumenter Udkast til løsningsmodel Marts 2014 1 Indledning Denne præsentation beskriver, på et overordnet plan, følgende områder i forhold til en fremtidig fordelingsmekanisme,

Læs mere

11. april 2012 Dorthe S. Lassen

11. april 2012 Dorthe S. Lassen Dorthe Skou Lassen 11. april 2012 Dorthe S. Lassen Notat: overvejelser omkring kommunal e-kommunikation med sundhedsvæsnet og den interne udvikling af e-kommunikation i den enkelte kommune Kommunerne varetager

Læs mere

Analysen giver et overblik over, hvor det tværsektorielle samarbejde kan it-understøttes med de allerede eksisterende standarder.

Analysen giver et overblik over, hvor det tværsektorielle samarbejde kan it-understøttes med de allerede eksisterende standarder. Projekt 1 Analyse af udbredelse af MedCom standarder (7.2.1.f) Målet med analyseprojektet er at skabe et overblik over anvendelsesgraden af MedCom-standarder samt at komme med input til en mulig udbredelse

Læs mere

Meddelelses flow hjemmepleje-sygehus v. Jeanette Jensen, MedCom

Meddelelses flow hjemmepleje-sygehus v. Jeanette Jensen, MedCom 1 Meddelelses flow hjemmepleje-sygehus v. Jeanette Jensen, MedCom Indhold Ultrakort - hvad er Hjemmepleje-sygehusmeddelelserne? Baggrund for arbejdet med forsendelseslogistik Hvordan er forsendelseslogistikken

Læs mere

Vi vil derfor gerne opfordre til, for jeres individuelle kunder, at SOR-EDI er opdateret så:

Vi vil derfor gerne opfordre til, for jeres individuelle kunder, at SOR-EDI er opdateret så: Sundhedsplatformen Borgervænget 7, 3. 2100 København Ø Informationsbrev www.regionh.dk www.regionsjaelland.dk Dato: 20. marts 2017 Informationsbrev vedr. elektroniske forsendelser og implementering af

Læs mere

National hjemmepleje - sygehus gruppe møde. Cuckoo s Nest, Odense 21. marts Dorthe Skou Lassen og Jeanette Jensen

National hjemmepleje - sygehus gruppe møde. Cuckoo s Nest, Odense 21. marts Dorthe Skou Lassen og Jeanette Jensen National hjemmepleje - sygehus gruppe møde Cuckoo s Nest, Odense 21. marts 2013 Dorthe Skou Lassen og Jeanette Jensen Velkommen Længe siden sidst 26. sept. 2012 Plejeforløbsplan udvikling Ny version 1.02

Læs mere

BESKEDFORDELER OG BESKEDER. Den fælleskommunale Beskedfordeler

BESKEDFORDELER OG BESKEDER. Den fælleskommunale Beskedfordeler BESKEDFORDELER OG BESKEDER Den fælleskommunale Beskedfordeler KOMBITS MISSION ER AT SAMLE KOMMUNERNE OM FÆLLES IT- LØSNINGER, DER FREMMER EFFEKTIVITET OG KVALITET Dagens tekst Monopolbrud og Rammarkitektur

Læs mere

Fodstatus opslag. Funktionalitetsudvidelse af REFHOST-løsningen. Modtagelse, lagring, opslag og genfremsendelse af fodstatusskema.

Fodstatus opslag. Funktionalitetsudvidelse af REFHOST-løsningen. Modtagelse, lagring, opslag og genfremsendelse af fodstatusskema. Funktionalitetsudvidelse af REFHOST-løsningen Modtagelse, lagring, opslag og genfremsendelse af fodstatusskema. Løsningen skal understøtte en landsdækkende database, der sikrer tilgængeligheden af disse

Læs mere

Henvisninger Hvor langt er man?

Henvisninger Hvor langt er man? Henvisninger Hvor langt er man? Kommunal forebyggelse MedCom 7 Ønske fra Region Syddanmark om at alle henvisningerne til kommunal forebyggelse er elektroniske fra lægerne, uafhængigt om kommunerne har

Læs mere

Møde i Kommune-Sygehus lev.gruppe Fredericia 27. april Irene Zuschlag, Michael Due Madsen, Konsulenter, MedCom

Møde i Kommune-Sygehus lev.gruppe Fredericia 27. april Irene Zuschlag, Michael Due Madsen, Konsulenter, MedCom Møde i Kommune-Sygehus lev.gruppe Fredericia 27. april 2017 Irene Zuschlag, ire@medcom.dk Michael Due Madsen, mdm@medcom.dk Konsulenter, MedCom Tekniske løsningsscenarier akut amb. advis 1. Direkte genbrug

Læs mere

SAPAs forretningsmæssige behov i relation til Dialogintegration. SAPAs behov for Dialogintegration. Fordele ved brug af dialogintegration i SAPA

SAPAs forretningsmæssige behov i relation til Dialogintegration. SAPAs behov for Dialogintegration. Fordele ved brug af dialogintegration i SAPA 26. marts 2014 NOTAT SAPAs forretningsmæssige behov i relation til Dialogintegration Dette notat beskriver SAPAs specifikke forretningsmæssige behov i forhold til integration med relevante ESDH-/fagsystemer,

Læs mere

U D K A S T. Testprotokol for Den gode XML indlæggelsesrapport ReportOfAdmission

U D K A S T. Testprotokol for Den gode XML indlæggelsesrapport ReportOfAdmission XDIS16 U D K A S T Testprotokol for Den gode XML indlæggelsesrapport ReportOfAdmission 06.10.2010 XML indlæggelsesrapport VersionCode XD1631C TypeCode XDIS16 Styring af dokumentversion Version Forfatter

Læs mere

Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN

Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN Fejlsituationer med udgangspunkt i RM use cases omkring SOR-EDI og kvalitetssikring af EDI kommunikationen. Adressering, find rigtigt lokationsnummer, opdaterede lokationsnummerinformationer

Læs mere

EDI kvalitetssikring af den elektroniske kommunikation

EDI kvalitetssikring af den elektroniske kommunikation EDI kvalitetssikring af den elektroniske kommunikation Kommune Lægepraksis Hospital Udkastet er udarbejdet af; Thomas Koldkur Bitsch Konsulent Kvalitet og Sundhedsdata, Strategisk kvalitet Skottenborg

Læs mere

MedCom og Aaaaaa Aaaaaaa. Modernisering. Standarder, Infrastruktur, Test & Governance. Michael Johansen, Standarder, test & certificering

MedCom og Aaaaaa Aaaaaaa. Modernisering. Standarder, Infrastruktur, Test & Governance. Michael Johansen, Standarder, test & certificering MedCom11 2018 og 2019 Aaaaaa Aaaaaaa Modernisering Standarder, Infrastruktur, Test & Governance Michael Johansen, Standarder, test & certificering mjo@medcom.dk Moderniseringens vision med afsæt i national

Læs mere

Løsningsbeskrivelse til P13-7 Hent ydelsesinformationer fra Ydelsesindeks

Løsningsbeskrivelse til P13-7 Hent ydelsesinformationer fra Ydelsesindeks Løsningsbeskrivelse til P13-7 Hent ydelsesinformationer fra Ydelsesindeks Side 1 af 7 Versionsoversigt Version Dato Oprettet af Ændring 1.0 05.03.2015 PSZ/CVS Initiel version 2.0 05.10.2015 CE/PSZ/CVS

Læs mere

Ældredokumentation. Vejledning til kommunerne vedr. etablering og drift af filoverførsel til Danmarks Statistik

Ældredokumentation. Vejledning til kommunerne vedr. etablering og drift af filoverførsel til Danmarks Statistik Ældredokumentation Vejledning til kommunerne vedr. etablering og drift af filoverførsel til Danmarks Statistik Danmarks Statistik 11. december 2007 Indhold 1. Indledning...3 2. Kort beskrivelse af teknik

Læs mere

Kommunikation med hospital, almen praksis, praktiserende speciallæger og apotek. - Manuel Indlæggelsesrapport

Kommunikation med hospital, almen praksis, praktiserende speciallæger og apotek. - Manuel Indlæggelsesrapport Kommunikation med hospital, almen praksis, praktiserende speciallæger og apotek Vejledning 2017 - Manuel Indlæggelsesrapport - Korrespondance HVEM MODTAGER?... 2 OPSÆTNING... 2 HVORNÅR SKAL DER SENDES

Læs mere

Opsummering af MedCom7 sygehuskommunekommunikation

Opsummering af MedCom7 sygehuskommunekommunikation Opsummering af MedCom7 sygehuskommunekommunikation Problematikker 19-04-2012 Peter Breum, Carsten Mortensen, Annemarie Frandsen Nedenstående problemstillinger er forelagt til leverandørmøde i MedCom er

Læs mere

EDI-kvalitet. Kvalitetssikring af EDI kommunikationen.

EDI-kvalitet. Kvalitetssikring af EDI kommunikationen. EDI-kvalitet. Kvalitetssikring af EDI kommunikationen. Notat MedCom. Udarbejdet juli 2013, Ib Johansen Indledning I efteråret 2012 nedsattes en arbejdsgruppe i MedCom regi til udarbejdelse af løsningsforslag

Læs mere

Kom godt i gang. Indførelse af elektronisk kommunikation ved henvisning til kommunale sundheds- og forebyggelsestilbud

Kom godt i gang. Indførelse af elektronisk kommunikation ved henvisning til kommunale sundheds- og forebyggelsestilbud Kom godt i gang Indførelse af elektronisk kommunikation ved henvisning til kommunale sundheds- og forebyggelsestilbud 2 Få fuldt udbytte af de elektroniske muligheder Mange kommuner er i gang med at indføre

Læs mere

EDI til Microsoft Dynamics

EDI til Microsoft Dynamics EDI til Microsoft Dynamics EDI til Microsoft Dynamics Anvend EDI og udnyt potentialet fuldt ud i økonomisystemer fra Microsoft Dynamics herved opnår din virksomhed et mindre ressourceforbrug og færre fejl.

Læs mere

SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer. Version 3.0

SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer. Version 3.0 SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer Version 3.0 Infrastruktur i dagens sundheds IT Det sundhedsfaglige personale benytter sig i dag af en række forskellige systemer i forbindelse med

Læs mere

Dorthe Skou Lassen 22. januar Bemærkninger og input til Analyse vedr. fuld digital kommunikation i sundhedsvæsnet (kommuneområdet)

Dorthe Skou Lassen 22. januar Bemærkninger og input til Analyse vedr. fuld digital kommunikation i sundhedsvæsnet (kommuneområdet) Dorthe Skou Lassen 22. januar 2012 Bemærkninger og input til Analyse vedr. fuld digital kommunikation i sundhedsvæsnet (kommuneområdet) Indhold Indledning... 1 Kendte problem områder indenfor eksisterende

Læs mere

Kvitteringspolitik. Syntaks- og kommunikations-regler. Aaaaaa Aaaaaaa. Regler for beskedforsendelse og eventuel kvittering

Kvitteringspolitik. Syntaks- og kommunikations-regler. Aaaaaa Aaaaaaa. Regler for beskedforsendelse og eventuel kvittering Syntaks- og kommunikations-regler Aaaaaa Aaaaaaa Kvitteringspolitik Regler for beskedforsendelse og eventuel kvittering Michael Johansen, Standarder, test & certificering mjo@medcom.dk Syntaks- og kommunikations-regler

Læs mere

Udbredelse af MedCom beskeder på det psykiatriske og sociale område

Udbredelse af MedCom beskeder på det psykiatriske og sociale område Udbredelse af MedCom beskeder på det psykiatriske og sociale område E-sundhedsobservatoriet 3. oktober 2014 Jeanette Jensen, MedCom Susanne Heinrich, Psykiatrien, region Syddanmark Psykiatri er på den

Læs mere

MEDICINHÅNDTERING. INSTRUKS Elektroniske meddelelser i Sundhed og Omsorg (Medcom) INSTRUKS Sundhed og Omsorg

MEDICINHÅNDTERING. INSTRUKS Elektroniske meddelelser i Sundhed og Omsorg (Medcom) INSTRUKS Sundhed og Omsorg MEDICINHÅNDTERING INSTRUKS Elektroniske meddelelser i Sundhed og Omsorg (Medcom) INSTRUKS 2019 Sundhed og Omsorg INDHOLDFORTEGNELSE: Elektroniske meddelelser (MedCom) i Sundhed og Omsorg - Instruks...

Læs mere

EDI fejlsituationer Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN

EDI fejlsituationer Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN EDI fejlsituationer Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN 1. Velkomst 2. Gennemgang af forslag fra udvalgt gruppe, 17 punkter 3. Mangler der noget? Rettelser? 4. Prioritering af forslagene samt tidsplan 5.

Læs mere

Testprotokol for De gode XML hjemmepleje-sygehus-standarder

Testprotokol for De gode XML hjemmepleje-sygehus-standarder XDIS.. Testprotokol for De gode XML hjemmepleje-sygehus-standarder 16.04.2012 XML indlæggelsesrapport (ReportOfAdmission) VersionCode XD1631C TypeCode XDIS16 XML plejeforløbsplan (ProgressOfCarePlan) VersionCode

Læs mere

Analyse af udbredelse af hjemmepleje-sygehusstandarderne i psykiatrien/socialområdet.

Analyse af udbredelse af hjemmepleje-sygehusstandarderne i psykiatrien/socialområdet. Analyse af udbredelse af hjemmepleje-sygehusstandarderne i psykiatrien/socialområdet. 1. Baggrund MedCom hjemmepleje-sygehusstandarderne benyttes i dag i kommunikationen mellem kommunens hjemmepleje/hjemmesygepleje

Læs mere

REFPARC Henvisningshotel til pakkehenvisninger og kommunale forebyggelsestilbud Ib johansen, 5 juni 2011

REFPARC Henvisningshotel til pakkehenvisninger og kommunale forebyggelsestilbud Ib johansen, 5 juni 2011 Rugårdsvej 15, 2. sal DK-5000 Odense C Telefon 6543 2030 Direkte 6543 2011 Telefax 6543 2050 E-mail www.medcom.dk Dato 08.06.11 Vor ref. IJO REFPARC Henvisningshotel til pakkehenvisninger og kommunale

Læs mere

EDI fejlsituationer Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN

EDI fejlsituationer Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN Mødeleder: LHF 10.00 10.30 11.00 Incl. P-journal 12.30 frokost 13.15 14.00 14.20 14.40 LHF: 5 min., IJO og DSL hver 10 min., 20 min. til diskussion LHF HBJ EDI fejlsituationer Der er hele tiden eksempler

Læs mere

MedCom hjemmepleje-sygehus projekt

MedCom hjemmepleje-sygehus projekt MedCom hjemmepleje-sygehus projekt 2010-2011 Understøttelse af sundhedsaftaler Patient plejeforløb - informations flow H O S P I T A L Indlæggelses advis Indlæggelsessvar Indlæggelsesrapport Korrespondance

Læs mere

Henvisninger. 5. Forslag til projektgennemførelse og opgavefordeling

Henvisninger. 5. Forslag til projektgennemførelse og opgavefordeling 1. Velkomst, præsentation 2. MC7 projektet pakkehenvisninger. Baggrund, opgaver, tidshorisont 3. Projektets delopgaver: 4. Hvor langt er man. Status fra Regionerne, Kommunerne, Sundhed.dk: Pakkeforløb

Læs mere

N OT AT. Arbejdsgang i forbindelse med afsendelse af dokument til Dokumentboks. Overordnet vision til håndtering afsendelse af dokumenter

N OT AT. Arbejdsgang i forbindelse med afsendelse af dokument til Dokumentboks. Overordnet vision til håndtering afsendelse af dokumenter N OT AT Arbejdsgang i forbindelse med afsendelse af dokument til Dokumentboks Dette notat indeholder en beskrivelse af arbejdsgange til håndtering af afsendelse af dokumenter til Dokumentboksen eller måske

Læs mere

Minikonference om Sag og Dokumentstandarder 15. juni 2011, Odense

Minikonference om Sag og Dokumentstandarder 15. juni 2011, Odense CPR Broker version 2.0 Minikonference om Sag og Dokumentstandarder 15. juni 2011, Odense Steen Deth, Chefarkitekt sde@gentofte.dk CPR data hvor svært (og interessant) kan det være? Kommune Borgerservice

Læs mere

White paper IMS DigitalPost IMS A/S Oktober Ansvarlig Henrik Rabæk Poulsen IMS A/S Åbogade 25A 8200 Aarhus N

White paper IMS DigitalPost IMS A/S Oktober Ansvarlig Henrik Rabæk Poulsen IMS A/S Åbogade 25A 8200 Aarhus N White paper White paper IMS DigitalPost IMS A/S Oktober 2018 Ansvarlig Henrik Rabæk Poulsen hrp@ims.dk IMS A/S Åbogade 25A 8200 Aarhus N Tlf.: +45 31 74 00 09 Salg: salg@ims.dk Support: support@ims.dk

Læs mere

Opfølgning analyserapport, dec. 2017

Opfølgning analyserapport, dec. 2017 Opfølgning analyserapport, dec. 2017 Behov og muligheder for beskedbaseret kommunikation ved akut ambulante og planlagt ambulante patientforløb mellem kommuner og sygehuse Resultater og konklusion på opfølgende

Læs mere

Integration med egne systemer. Vejledning til Digital Post for virksomheder

Integration med egne systemer. Vejledning til Digital Post for virksomheder Integration med egne systemer Vejledning til Digital Post for virksomheder Integration med egne systemer Virksomheden kan modtage digitale meddelelser via en direkte integration til egne systemer til fx

Læs mere

XP Output Management

XP Output Management XP Output Management 2 3 Hvorfor investere i Output Management? Output Management betyder oversat til dansk: håndtering og styring af din kommunikation. Dette indebærer alle former for kommunikation med

Læs mere

GIS: Anbefalinger og performance (NS )

GIS: Anbefalinger og performance (NS ) Side 1 af 5 Navision Stat Opr. 14.11.14 ØSY/CPS/SKH J.nr. n/a GIS: Anbefalinger og performance (NS 5.4.02) Den generiske integrationssnitflade til Navision Stat (GIS) understøtter udveksling af data mellem

Læs mere

Medcom arbejdsgange i Avaleo Omsorg

Medcom arbejdsgange i Avaleo Omsorg Medcom arbejdsgange i Avaleo Omsorg Arbejdsgangene er beskrevet med udgangspunkt i den gældende Sambo aftale i Region Syddanmark. Samarbejdsaftalen skal medvirke til at sikre sammenhæng i borger/patientforløbene

Læs mere

Hjemmeplejesygehusgruppemøde. 1. møde MedCom Maj 2018 MedCom, Forskerparken, Odense

Hjemmeplejesygehusgruppemøde. 1. møde MedCom Maj 2018 MedCom, Forskerparken, Odense Hjemmeplejesygehusgruppemøde 1. møde MedCom11 9. Maj 2018 MedCom, Forskerparken, Odense 2 Dagsorden Kl. 10.00-11.00 Velkommen, præsentation og meddelelser Kl. 11.00-11.10 Pause Kl. 11.10-12.15: Opfølgning

Læs mere

Videresend til egen . Vejledning til Digital Post for virksomheder

Videresend til egen  . Vejledning til Digital Post for virksomheder Videresend til egen e-mail Vejledning til Digital Post for virksomheder Videresend til egen e-mail Virksomheden kan automatisk få videresendt post fra den digitale postkasse til sit eget sikre e-mailsystem.

Læs mere

Kommune projekter i MedCom /MedCom7

Kommune projekter i MedCom /MedCom7 Kommune projekter i MedCom 2010-2011/MedCom7 Projektlinjer Hjemmepleje-sygehus Udbredelse standard for genoptræningsplaner Udbredelse elektroniske lægeblanketter Fødselsanmeldelse, børnedatabase Konsolidering

Læs mere

FACTSHEET TIL MICROSOFT DYNAMICS NAV CONTINIA E FAKTURA

FACTSHEET TIL MICROSOFT DYNAMICS NAV CONTINIA E FAKTURA FACTSHEET TIL MICROSOFT DYNAMICS NAV EGENSKABER > Al arbejde med dannelse af elektroniske fakturaer foregår inde i Microsoft Dynamics NAV. > Understøtter import og eksport af OIO XML og UBL (inklusive

Læs mere

Testprotokol for Den gode XML plejeforløbsplan

Testprotokol for Den gode XML plejeforløbsplan XDIS21 U D K A S T Testprotokol for Den gode XML plejeforløbsplan ProgressOfCarePlan 06.10.2010 XML plejeforløbsplan VersionCode XD2131C TypeCode XDIS21 Styring af dokumentversion Version Forfatter Dato

Læs mere

MedCom moderniseringsprojekter. Kommuneområdet Koordineringsgruppemøde d. 9/5-2019

MedCom moderniseringsprojekter. Kommuneområdet Koordineringsgruppemøde d. 9/5-2019 1 MedCom moderniseringsprojekter Kommuneområdet Koordineringsgruppemøde d. 9/5-2019 2 Moderniseret sygehusadvis 3 Modernisering af sygehusadvis Projektet har 2 spor: 1. Indholdet i sygehusadvis opdateres

Læs mere

Solrød Kommunes supplerende kravspecifikation, som uddyber og præciserer kraven

Solrød Kommunes supplerende kravspecifikation, som uddyber og præciserer kraven Solrød Kommunes supplerende kravspecifikation, som uddyber og præciserer kraven Krav Beskrivelse Prioritet Krav opfyldt -krav til integration med fagsystemer 3.1.1 3.1.2 3.1.3 3.1.4 Ejendoms- og Miljødatabasen,

Læs mere

Serviceplatformen informationsmateriale. Leverandørmøde 7. februar 2013

Serviceplatformen informationsmateriale. Leverandørmøde 7. februar 2013 Serviceplatformen informationsmateriale Leverandørmøde 7. februar 2013 1 Om Serviceplatformen Dette informationsmateriale beskriver kort Den fælleskommunale Serviceplatform: formålet med Serviceplatformen,

Læs mere

Den Gode VANSEnvelope. MedCom

Den Gode VANSEnvelope. MedCom Den Gode VANSEnvelope MedCom Den Gode VANSEnvelope Jacob Glasdam Bolette Friis Jensen KMD Erik Jacobsen Multimed Ole Vilstrup CSC Thomas Jørgensen Evenex Dorthe Skou Lassen MedCom Gitte Fleckner Henriksen

Læs mere

Kommune projekter Rikke Viggers Dorthe Skou Lassen

Kommune projekter Rikke Viggers Dorthe Skou Lassen MedCom Danish Centre for Health Telematics Kommune projekter Rikke Viggers riv@medcom.dk Dorthe Skou Lassen dsl@medcom.dk Intro til MedCom8 kommune LÆ-blanketter Fødselsanmeldelse projekter Genoptræningsplan

Læs mere

Snitfladebeskrivelse for Snitfladebeskrivelse STD-8 KMD Boligstøtte Version 1.0.0, 13.12.2011

Snitfladebeskrivelse for Snitfladebeskrivelse STD-8 KMD Boligstøtte Version 1.0.0, 13.12.2011 Snitfladebeskrivelse for Snitfladebeskrivelse STD-8 KMD Boligstøtte Version 1.0.0, 13.12.2011 Indholdsfortegnelse Ændringer i forhold til forrige version... 2 1 Brug af snitfladebeskrivelsen... 3 2 Formål

Læs mere

Referat fra møde med kommuneleverandørgruppen og national sygehuskommunearbejdsgruppe

Referat fra møde med kommuneleverandørgruppen og national sygehuskommunearbejdsgruppe Dato: 18.09.09 Vor ref.: DSL Referat fra møde med kommuneleverandørgruppen og national sygehuskommunearbejdsgruppe Dato: Onsdag den 16. september 2009 Sted: Deltagere: MedCom Henrik Palne, Rambøll Informatik

Læs mere

DKAL Snitflader Afsendelse og modtagelse af meddelelser via S/MIME

DKAL Snitflader Afsendelse og modtagelse af meddelelser via S/MIME DKAL Snitflader Afsendelse og modtagelse af meddelelser via S/MIME 1 Indholdsfortegnelse B.1. INTRODUKTION... 3 B.1.1. HENVISNINGER... 3 B.1.2. INTEGRATION MED EKSISTERENDE SIKKER E-POSTLØSNING... 3 B.1.3.

Læs mere

G-GOP Implementeringsgruppemøde

G-GOP Implementeringsgruppemøde G-GOP Implementeringsgruppemøde Mandag d. 9. maj 2016 Mødelokale Konferencen Forskerparken 10 Odense Dorthe Skou Lassen & Kirsten Ravn Christiansen Dagsorden Morgenmad og kaffe kl.10.00 1. Test og certificeringsstatus

Læs mere

analysegruppemøde 30. november 2016 kl

analysegruppemøde 30. november 2016 kl Hjemmepleje-sygehus og analysegruppemøde 30. november 2016 kl. 10.00-15.00 H.C. Andersen Hotel, Claus Bergs Gade 7, 5000 Odense C Dagsorden 1. Velkommen og meddelelser 2. Fremtidig indberetning til det

Læs mere

VEJLEDNING I BRUG AF SOR EDI. Maj 2015 Version 1

VEJLEDNING I BRUG AF SOR EDI. Maj 2015 Version 1 VEJLEDNING I BRUG AF SOR EDI Maj 2015 Version 1 HVAD ER SOR EDI? SOR EDI er et sidemodul til SOR, der gør det muligt at redigere lokationsnumre særligt i forhold til EDI meddelelsestyper. Denne vejledning

Læs mere

Scope dokument for Advisservice

Scope dokument for Advisservice 18. marts 2013 AHI Scope dokument for Advisservice Indhold 1. Advisservice... 2 2. Advis håndtering i KMD Sag... 2 3. Hændelse og Advis... 3 4. Advis løsningsmodel... 4 5. Abonnementsopsætning... 5 6.

Læs mere

Løsningsbeskrivelse til P13-7 Hent ydelsesinformationer fra Ydelsesindeks

Løsningsbeskrivelse til P13-7 Hent ydelsesinformationer fra Ydelsesindeks Løsningsbeskrivelse til P13-7 Hent ydelsesinformationer fra Ydelsesindeks Dokument-nr.: Version: V2.3 Forfatter: CE/PSZ/CVS Versionsdato: 15.022.2016 Side 1 af 11 Versionsoversigt Version Dato Oprettet

Læs mere

EPJ på tværs af sektorer Elektronisk kommunikation på tværs af sektorerne nu sker det

EPJ på tværs af sektorer Elektronisk kommunikation på tværs af sektorerne nu sker det EPJ på tværs af sektorer Elektronisk kommunikation på tværs af sektorerne nu sker det EPJ-Observatoriets Årskonference Dorthe Skou Lassen FynCom/MedCom Sygehus kommune kommunikation MedComs kommune projekter

Læs mere

TM Sund. NemSMS/Digital Post brugervejledning. TM Care a/s Niels Hemmingsens Gade 9, København K

TM Sund. NemSMS/Digital Post brugervejledning. TM Care a/s Niels Hemmingsens Gade 9, København K TM Sund NemSMS/Digital Post brugervejledning TM Care a/s 3344 8555 3344 8555 Indhold TM Care a/s... 1 Indhold... 2 NemSMS / Digital Post generelt... 3 Opsætning af standardmodtagere... 4 Afsendelse af

Læs mere

Underbilag 2Q Vilkår for integration til støttesystemet Klassifikation

Underbilag 2Q Vilkår for integration til støttesystemet Klassifikation Underbilag 2Q Vilkår for integration til støttesystemet Klassifikation 1. Indledning og vejledning Nærværende vejledning beskriver, hvordan Anvendersystemer afsender og/eller modtager objekter til/fra

Læs mere

VANSEnvelope TESTPROTOKOL FOR DEN GODE VANSENVELOPE. Namespace: urn:oio:medcom:vans-envelope: VANS

VANSEnvelope TESTPROTOKOL FOR DEN GODE VANSENVELOPE. Namespace: urn:oio:medcom:vans-envelope: VANS VANSEnvelope TESTPROTOKOL FOR DEN GODE VANSENVELOPE VANS 12.05.2011 Namespace: urn:oio:medcom:vans-envelope:1.0.4 DOKUMENT HISTORIK Version Forfatter Dato Beskrivelse 1.0 JAG 12.05.2011 Start på dokument

Læs mere

STS Designdokument. STS Designdokument

STS Designdokument. STS Designdokument STS Designdokument i STS Designdokument STS Designdokument ii REVISION HISTORY NUMBER DATE DESCRIPTION NAME 0.3 2013-01 N STS Designdokument iii Indhold 1 Introduktion 1 2 Arkitekturoverblik 1 2.1 Eksterne

Læs mere

Videresend til egen . Vejledning til Digital Post for virksomheder

Videresend til egen  . Vejledning til Digital Post for virksomheder Videresend til egen e-mail Vejledning til Digital Post for virksomheder Videresend til egen e-mail Virksomheden kan automatisk få videresendt post fra den digitale postkasse til sit eget sikre e-mail-system.

Læs mere

Governancemodel for MedCom-versionsopdatering

Governancemodel for MedCom-versionsopdatering Governancemodel for MedCom-versionsopdatering UDKAST opdateret 11. juni 2014 Indhold Indledning... 1 National governance... 1 Resultatmål med governancemodel... 2 Hvordan opnås målet om en governancemodel?...

Læs mere

Produktbeskrivelse for. Min-log service på NSP

Produktbeskrivelse for. Min-log service på NSP Produktbeskrivelse for service på NSP Sundheds professionel Borger Fagsystem / Serviceudbyder Sundhed.dk 1 2 3 (Registreringsservice) (Konsolideringsservice) (Udtræksservice) Indeks Database (oprydning)

Læs mere

Kommunikation på Psykiatriområdet

Kommunikation på Psykiatriområdet Kommunikation på Psykiatriområdet Sundhedsaftale Kommunikation mellem psykiatrien og kommunerne er aftalt i sundhedsaftalen. Overordnet set samme aftale for somatik og psykiatri Sundhedsaftalen bygger

Læs mere

Følgende systemer er omfattet af denne WSLA:

Følgende systemer er omfattet af denne WSLA: Indhold 1 Forord... 3 2 Definitioner... 4 3 Produktionsmiljø... 4 3.1 Oppetid på drift af webservices... 4 3.2 Overvågning... 4 4 Ændringer... 5 4.1 Styring af ændringer... 5 4.2 Varsling af ændringer

Læs mere

Version Dato Beskrivelse 1.0.0 26/11/2012 Initial version 1.2.0 05/03/2013 Tilføjet eksempel med Template Agent, generelt udvidet dokumentet.

Version Dato Beskrivelse 1.0.0 26/11/2012 Initial version 1.2.0 05/03/2013 Tilføjet eksempel med Template Agent, generelt udvidet dokumentet. MOX og APOS2 Forord Dette dokument er en del af APOS version 2 manualerne. APOS version 2 (APOS2 herefter) er et organisation, klassifikation og personale system baseret på Sag & Dokument standarderne.

Læs mere

MEDICINHÅNDTERING. Elektroniske meddelelser i INSTRUKS Sundhed og Omsorg (Medcom) INSTRUKS

MEDICINHÅNDTERING. Elektroniske meddelelser i INSTRUKS Sundhed og Omsorg (Medcom) INSTRUKS MEDICINHÅNDTERING Elektroniske meddelelser i INSTRUKS Sundhed og Omsorg (Medcom) INSTRUKS INDHOLDFORTEGNELSE: Elektroniske meddelelser (MedCom) i Sundhed og Omsorg - Instruks... 2 Formål:... 2 Hvem gælder

Læs mere

Indhold: K10.1 Opdateringsfrekvens af lokationsnummerændringer hos den enkelte bruger fastlægges, ex. Hver 2.uge eller oftere.

Indhold: K10.1 Opdateringsfrekvens af lokationsnummerændringer hos den enkelte bruger fastlægges, ex. Hver 2.uge eller oftere. 10. Lokationsnummer udfordringer Opgaver: 10.1 Opdateringsfrekvens af lokationsnumre i de enkelte systemer bør fastlægges og være kendt. Mange opdaterer ikke regelmæssigt. Opdateringen sker fra egne kilder

Læs mere

Telemedicinsk sårvurdering Tak for samarbejdet. Spørgsmål Kilde: Politikken

Telemedicinsk sårvurdering Tak for samarbejdet. Spørgsmål Kilde: Politikken Telemedicinsk sårvurdering Tak for samarbejdet Spørgsmål dsl@medcom.dk Kilde: Politikken Udbredelses mål Forventet antal tværsektorielle sår Forventet antal kommuner som anvender telemedicinsk sårvurdering

Læs mere

Forudsætningen for succesfuld datadeling af sundhedsoplysninger. e-sundhedsobservatoriet d. 10/ Michael Johansen, chefkonsulent

Forudsætningen for succesfuld datadeling af sundhedsoplysninger. e-sundhedsobservatoriet d. 10/ Michael Johansen, chefkonsulent Forudsætningen for succesfuld datadeling af sundhedsoplysninger e-sundhedsobservatoriet d. 10/10-2019 Michael Johansen, chefkonsulent Succes ved datadeling af sundhedsoplysninger Semantisk interoperabilitet

Læs mere

Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade, GIS.

Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade, GIS. Side 1 af 5 Ansvarsfordeling ved anvendelse af GIS Opr. 06.12.13 Opd. 24.10.18 CSY/ØSY/CPS Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade,

Læs mere

Der skal være integration mellem debitorsystemet og økonomi-systemet, således at rettelser/bogføring i økonomisystemet slår igennem i debitorsystem.

Der skal være integration mellem debitorsystemet og økonomi-systemet, således at rettelser/bogføring i økonomisystemet slår igennem i debitorsystem. Udbud af Debitorsystem 2013 Kravspecifikation vedr. Debitorsystem Nr. Emne Beskrivelse af kravspecifikation / ønske funktionalitet 1. Generelle krav og ønsker 101 Integration til økonomisystem Der skal

Læs mere

TM Sund. NemSMS/Digital Post brugervejledning. TM Care a/s Niels Hemmingsens Gade 9, København K

TM Sund. NemSMS/Digital Post brugervejledning. TM Care a/s Niels Hemmingsens Gade 9, København K TM Sund NemSMS/Digital Post brugervejledning TM Care a/s Indhold TM Care a/s... 1 Indhold... 2 NemSMS / Digital Post generelt... 3 Opsætning af standardmodtagere... 4 Afsendelse af NemSMS / Digital Post...

Læs mere

IT infrastruktur og standarder

IT infrastruktur og standarder MedCom Danish Centre for Health Telematics IT infrastruktur og standarder MedCom Danish Centre for Health Telematics IT infrastruktur og standarder Relationen til National Sundheds IT VANS net og Sundhedsdatanet

Læs mere

Referat fra Workshop om forsendelseslogistik ift. hjemmeplejesygehusmeddelelser

Referat fra Workshop om forsendelseslogistik ift. hjemmeplejesygehusmeddelelser Forskerparken 10 DK-5230 Odense M Telefon: 6543 2030 Mobilnr.2091 7835 / 5177 9050 krc@medcom.dk / jej@medcom.dk www.medcom.dk Referat fra Workshop om forsendelseslogistik ift. hjemmeplejesygehusmeddelelser

Læs mere

It-sikkerhedstekst ST8

It-sikkerhedstekst ST8 It-sikkerhedstekst ST8 Logning til brug ved efterforskning af autoriserede brugeres anvendelser af data Denne tekst må kopieres i sin helhed med kildeangivelse. Dokumentnavn: ST8 Version 1 Maj 2015 Logning

Læs mere

kommunens forebyggelsestilbud

kommunens forebyggelsestilbud 29-09-2017 Henvisning til kommunens forebyggelsestilbud Rapport omkring spørgeskemaundersøgelse gennemført i juni 2017 Indhold 1. Indledning... 2 2. Baggrund... 2 3. Metode... 3 3.1 Praktiserende læger...

Læs mere

Gevinstpotentialer. Implementering af EDI/XML Partnerskabsoplysninger. MedCom 7-projekter

Gevinstpotentialer. Implementering af EDI/XML Partnerskabsoplysninger. MedCom 7-projekter . Implementering af EDI/XML Partnerskabsoplysninger MedCom 7-projekter 5. maj 2010 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING 4 1.1 Baggrund og formål med EDI/XML Partnerskabsoplysninger 4 1.2 EDI/XML Partnerskabsoplysninger

Læs mere

OS2 Opgavefordeler. Løsningsbeskrivelse Version 2. Udarbejdet af Miracle A/S Simon Møgelvang Bang smb@miracle.dk

OS2 Opgavefordeler. Løsningsbeskrivelse Version 2. Udarbejdet af Miracle A/S Simon Møgelvang Bang smb@miracle.dk OS2 Opgavefordeler Løsningsbeskrivelse Version 2 Udarbejdet af Miracle A/S Simon Møgelvang Bang smb@miracle.dk 15/2/2015 Løsningsbeskrivelse for OS2 Opgavefordeler 1. Introduktion... 3 2. Kontekst... 3

Læs mere

OS2MO 2.0 Fugl Fønix

OS2MO 2.0 Fugl Fønix OS2MO 2.0 Fugl Fønix OS2MO 2.0 er genoplivet og rulles ud i 18 & 19......men inden produktet rulles ud, gøres brugergrænseflade og kommunikationslag klar (se illustration nedenfor). For at kunne levere

Læs mere

U D K A S T. Testprotokol for Den gode XML udskrivningsrapport ReportOfDischarge

U D K A S T. Testprotokol for Den gode XML udskrivningsrapport ReportOfDischarge XDIS18 U D K A S T Testprotokol for Den gode XML udskrivningsrapport ReportOfDischarge 06.10.2010 XML udskrivningsrapport VersionCode XD1831C TypeCode XDIS18 Styring af dokumentversion Version Forfatter

Læs mere

Kommunikationsvejledning omkring kopimodtagere, videresendelse og kvitteringer m.m.

Kommunikationsvejledning omkring kopimodtagere, videresendelse og kvitteringer m.m. Kommunikationsvejledning omkring kopimodtagere, videresendelse og kvitteringer m.m. Kommunikationsvejledning omkring kopimodtagere, videre sendelse og kvitteringer m.m. 1 Indledning...1 Rollehåndtering...2

Læs mere

MedCom. Sådan bliver kommunen koblet op på sundhedsdatanettet

MedCom. Sådan bliver kommunen koblet op på sundhedsdatanettet Sådan bliver kommunen koblet op på sundhedsdatanettet En stor del af kommunikationen mellem samarbejdspartnere i hele sundhedssektoren kan foregå via sundhedsdatanettet MedCom September 2003 Sådan bliver

Læs mere

TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009

TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009 TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009 TeamShare version 2.1.292 Denne version af TeamShare har fået mange nye funktioner, samt forbedringer på eksisterende. Hver ny feature er gennemgået i hvert sit

Læs mere

Overgang fra LPR2 til LPR3 - Håndtering af overgang for private aktører. LPR3-projektet

Overgang fra LPR2 til LPR3 - Håndtering af overgang for private aktører. LPR3-projektet Overgang fra LPR2 til LPR3 - Håndtering af overgang for private aktører LPR3-projektet Version 1.2, d. 5-11-2018 1. Indledning Dette notat har til formål at beskrive, hvordan indberetning til LPR håndteres

Læs mere

NSP OG FMK KOMMUNEUDRULNING. Teknisk temadag om sundhedsdatanettet Troels Asger Hansen, trah@ssi.dk Anni Markussen, anni@lakeside.

NSP OG FMK KOMMUNEUDRULNING. Teknisk temadag om sundhedsdatanettet Troels Asger Hansen, trah@ssi.dk Anni Markussen, anni@lakeside. NSP OG FMK KOMMUNEUDRULNING Teknisk temadag om sundhedsdatanettet Troels Asger Hansen, trah@ssi.dk Anni Markussen, anni@lakeside.dk AGENDA Nyt fra National Sundheds-IT, Troels Asger Hansen, NSI - Samspil

Læs mere