Det er også positivt, at samarbejdet mellem Hjørring Kommune og erhvervslivet bliver stadigt bedre.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det er også positivt, at samarbejdet mellem Hjørring Kommune og erhvervslivet bliver stadigt bedre."

Transkript

1 Formanden mener... Aldrig siden dannelsen af den nye store Hjørring Kommune i 2007 har vi haft så mange iværksættere som nu. Over 100 har i årets første kvartal søgt vejledning omkring start af ny virksomhed hos Hjørring Erhvervscenter. Hvis det fortsætter i samme takt året ud, bliver sidste års rekord på 243 iværksættere klart overgået. Jeg opfatter det som et af flere tegn på en stigende optimisme omkrig erhvervsudviklingen i Hjørring kommune. Lad mig nævne et andet positivt tegn. Nemlig den begyndende virkeliggørelse af visionen om Hirtshals Havn som terminal for norsk import og eksport. Norske Sekkingstad og danske Skagerak Salmon har jo i forbindelse med fusionen af de to virksomheder meldt ud med planerne om at udvikle en terminal i Hirtshals til modtagelse, pakning, sortering, frysning og distribution af laks til det europæiske marked. Det er også positivt, at samarbejdet mellem Hjørring Kommune og erhvervslivet bliver stadigt bedre. Et eksempel er kommunens nye politik omkring udbud, der skal sikre flere ordrer til lokale virksomheder. Et andet eksempel er den fælles delegationsrejse for politikere og erhvervsfolk til Boston, hvor alle deltagere fik ny inspiration ved at opleve, hvordan erhvervsudvikling foregår på amerikansk. Jeg ser frem til, at vi i fællesskab får samlet erfaringerne fra Boston sammen som inspiration til praktisk handling. I kommende nyhedsbreve vil der komme uddybende information om erfaringerne fra Bosten-rejsen. Jeg håber og tror, at 2015 bliver et år med optimisme og fremgang i erhvervslivet i Hjørring kommune. Henrik Willadsen, advokat formand, Erhverv Hjørring. Redaktion: Claus Dindler. Telefon / Mail: cd@hjec.dk 1.

2 Iværksætterlyst sætter ny rekord 110 søgte vejledning i 1. kvartal hos Hjørring ErhvervsCenter om start af virksomhed Iværksætterlysten er rekordhøj i Hjørring. Hele 110 iværksættere har i årets første kvartal søgt vejledning hos Hjørring ErhvervsCenter om start af egen virksomhed. Til sammenligning var der i løbet af hele sidste år 243 iværksættere, der fik rådgivning hos Hjørring ErhvervsCenter. Det var det hidtil højeste antal siden kommunesammenlægningen. Hvis den nuværende tendens holder, bliver 2015 endnu et rekordår for iværksættere i Hjørring kommune. Ud af de 110 iværksættere i 1. kvartal er 68 gået videre i et forløb hos NiN (Nordjysk Iværksætter Netværk) med 12 timers gratis bistand. Erhvervskonsulent Knud Erik Andersen, Hjørring ErhvervsCenter, oplyser, at iværksætterne spreder sig over en række brancher. Der er flest indenfor kategorien handel og reparation efterfulgt af konsulentvirksomhed og bygge og anlæg. Iværksætterne er fra 16 til 55 år, og cirka to ud af tre er mænd. Konsulent Knud Erik Andersen, Hjørring ErhvervsCenter Vi kan konstatere, at langt størstedelen af iværksætterne er motiveret af lyst og ikke drevet af ledighed. Hele 83 pct. kommer fra et job, når de starter for sig selv, siger Knud Erik Andersen. Direktør Bo Geertsen, Hjørring ErhvervsCenter med fagligt indhold og netværk med andre iværksættere. Ledig - ikke ledig 17% Ledig Ikke ledig 1 2 Hos Hjørring ErhvervsCenter ser man gerne, at iværksætterne henvender sig så tidligt som muligt, således at konsulenterne kan bistå med at undgå fejl fra starten. Direktør Bo Geertsen opfatter det store antal iværksættere i årets første kvartal som endnu et tegn på, at det lokale erhvervsklima er præget af stigende optimisme. 83% Vores vejledning er tilpasset iværksætternes individuelle behov. Den kan typisk bestå i diskussion om iværksætterens grundlæggende idé og om bistand til at lave forretningsplan, budget eller markedsføringsplan. En analyse foretaget for Hjørring ErhvervsCenter af Dansk ErhvervsFremme konkluderer, at det gik bedre for virksomhederne i Hjørring kommune i 2014 end i 2013, og at virksomhederne tror på fortsat fremgang i Vi bistår også iværksætterne med at få virksomhedens eksterne relationer til f. eks. Skat og Erhvervs- og Selskabsstyrelsen på plads, forklarer Knud Erik Andersen. Alle iværksættere tilbydes et års gratis medlemskab af Erhverv Hjørrings Iværksætterklub, der giver adgang til møder Hos Hjørring ErhvervsCenter glæder vi os over, at vi kan bidrage til fremgangen og optimisme ved at hjælpe et rekordstort antal iværksættere godt i gang. Vi ved fra regionale analyser, at de iværksættere, der tager imod rådgivning, har øget jobskabelse, øget omsætning og større overlevelsesrate end de, der ikke søger vejledning, siger direktør Bo Geertsen. 2.

3 Ny mulighed for iværksætterpiloter Går du rundt med en innovativ forretningsidé, og har du afsluttet en videregående uddannelse for nylig? Så søg om optagelse på Iværksætterpilotordningen. Via Væksthusene får du et rådgivningsforløb over 12 måneder, og du får økonomisk sikkerhed med et månedligt stipendium på godt kr. Kontakt konsulent Knud Ertik Andersen, Hjørring ErhvervsCenter, hvis du har spørgsmål. Ansøgningsfrist er 15. april. Mød Eksport Kredit Fonden Du kan hver måned møde Eksport Kredit Fonden hos Væksthus Nordjylland. Ved at lade Eksport Kredit Fonden kautionere over for din bank, får du bedre adgang til kredit i banken og dermed bedre likviditet. Få også sparring omkring garanti, kaution og forsikring i forbindelse med eksport. den miljøbevidste forbruger med hang til genanvendelige batterier og sofabetræk, og som hellere vil lease end eje. Virksomhederne skaber den vækst og de arbejdspladser, der er fundamentet for vores velfærd nu og i fremtiden. Erhvervsstyrelsens undersøgelser viser, at der er et stort økonomisk potentiale i at stille skarpt på industriens omkostninger - det er nemlig her, guldet gemmer sig i den nye cirkulære økonomi. Erhvervsfremme er en god investering Kommuner, regioner og vækstfora bruger tilsammen hvert år cirka en mia. kr. på erhvervsfremme. En ny rapport fra KL konkluderer, at det er en god investering at investere i erhvervsfremme. Men der er også plads til forbedring. Aktiviteter i Rusland Eksportrådet har udgivet en oversigt over sine aktiviteter i Rusland i Der er adskillige muligheder - hvad enten virksomheder ønsker at besøge en virksomhed, en messe eller indgå i en strategisk alliance. Eksportrådet i Rusland kan også tilbyde virksomheder medlemskab i én af flere sektorklubber, hvor man som medlem vil opnå diverse fordele. Cirkulær økonomi på bundlinjen Industrien kan spare millioner af kroner på at gentænke den måde, de indkøber og udnytter råstoffer og materialer. Cirkulær økonomi er en måde at drive forretning på, som ikke kun er interessant for virksomheder, der producerer til 3.

4 Hirtshals Fiskeauktion Fiskeauktionerne er i offentligheden omdrejningspunktet på fiskerihavnene på Jyllands vestkyst. Det samme gælder Hirtshals Fiskeauktion, der er blandt Danmarks største fiskeauktioner. Hirtshals Fiskeauktion er en selvstændig virksomhed med en årlig omsætning i størrelsesorden 120 mio. kr. Fiskeauktionen er bindeleddet mellem fiskerne og fiskeforædlingsindustrien, og er på den måde det centrale omdrejningspunkt for førstegangsomsætning af konsumfisk. Fiskeauktionens opgave er forandret over de senere år, så samarbejdsrelationer fornys og de udadrettede aktiviteter griber stadig mere om sig. Lige som der er forandringer i fiskerisektoren, er der også forandringer i de udfordringer som fiskeauktionen står over for. VIRKSOMHEDSBESØG: TORSDAG DEN 16. APRIL, KL FiskeTerminal Hirtshals Norgeskajen 7, 9850 Hirtshals Morgenfriske Erhverv Hjørring medlemmer inviteres hermed på besøg på fisketerminalen i Hirtshals. Kom og overvær fiskeauktionen og se de øvrige faciliteter, hvor fisken sorteres! Program kl kl kl kl kl kl Vi mødes ved auktionskontoret på 1. sal, FiskeTerminal Hirtshals. Orientering om programmet og besøget på fiskeauktionen v. auktionsmester Karsten Brovn Pedersen. Ankomst i auktionslokalet. Rundvisning i FiskeTerminal Hirtshals v. Havnedirektør Jens Kirketerp Jensen. (ca.) Tilbage på 1. salen ved auktionskontoret til kaffe og rundstykker. Orientering om Hirtshals Fiskeauktion. Tak for i dag. Det præcise program afhænger af den aktuelle mængde af fisk på dagens fiskeauktion, men sluttidspunktet er dog senest kl Tilmelding her: hjec.dk Tilmeldingsfrist: Senest tirsdag den 14. april Arrangementet er for medlemmer af Erhverv Hjørring. ERHVERV HJØRRING Amtmandstoften Hjørring Tlf kontakt@erhvervhjoerring.dk 4.

5 Nye ejere fortsætter Hjørrings ældste virksomhed i ny udgave Skarpere organisation skal gøre Brüel Systems A/S konkurrencedygtig Vi har et stærkt brand. Vi har produkter i verdensklasse. Vi har know how og faciliteter. Nu gælder det om at genopbygge organisation i en skarpere udgave, som kan skabe lønsomhed. Det er den opgave, som administrerende direktør Kurt Bech Christensen definerer for sig selv og den nye ejergruppe, som har overtaget Brüel International, der gik konkurs i februar. Brüel-virksomheden har i forskellige udgaver og under forskellige navne eksisteret siden 1843 og er dermed Hjørrings ældste virksomhed. Senest var virksomheden ejet af Jørgensen Engineering A/S i Odense, der efter flere år med underskud og turbulens på lederposterne til sidst måtte opgive at videreføre Brüel International. Få dage før konkursen var Kurt Bech Christensen til ansættelsessamtale hos Jørgensen Engineering. Kun den færdige kontrakt til underskrift manglede. Den kom aldrig. I stedet kom konkursen. Kurt Bech Christensen var imidlertid sikker på, at Brüel var værd at videreføre. Sammen med fire ledende medarbejdere i virksomheden Morten Bielefeldt, Leif Thomsen, John Taber og Rasmus Miller samt direktør Peter Jessen, System Cleaners A/S i Aalborg, fik Kurt Bech Christensen udarbejdet en forretningsplan og samlet kapital. Peter Jessen ejer 60 pct. af aktiekapitalen og er formand for bestyrelsen. De fem øvrige ejer resten af aktiekapitalen i varierende mængder. Også andre var interesseret i at købe aktiviteterne ud af konkursboet, der havde Sparekassen Vendsyssel som den største kreditor. Sparekassen ejer Brüels bygninger, og det vejede tungt til fordel for de nye ejere, at de var indstillet på at opretholde virksomheden på stedet. Adm. direktør Kurt Bech Christensen og det nye navn og logo for Hjørrings ældste virksomhed Lige nu arbejder den nye ledelse hårdt med at retablere virksomheden i en revideret udgave. Der er i øjeblikket 15 ansatte i ledelse og administration, og de første er ved at blive ansat i produktionen. Kurt Bech Christensen forventer, at antallet af medarbejdere i løbet af året bliver 30. Måske lidt flere. Udfordringen for Brüel Systems er at skrue en organisation sammen, der passer til en projekt-baseret virksomhed, siger Kurt Bech Christensen. Vi lever af store, unikke ordrer. Aktivitetsniveauet varierer derfor meget. Men det duer ikke, at vi året rundt har en bemanding, som passer til en spidsbelastning. Vi skal have flyttet så mange opgaver som muligt over til underleverandører. Både produktion og konstruktion. Færre faste og flere variable omkostninger er vejen til at skabe lønsomhed. Kurt Bech Christensen lægger også vægt på, at der i den nye organisation bliver skabt en kultur med holdånd. Alle skal forstå, at virksomheden står og falder med den indsats, hver enkelt medarbejder yder. Brüel-produkterne vil fortsat være systemer til håndtering og rengøring af kasser, containere, paller og så videre i fødevare-virksomheder. Stort set hele produktionen er gået til eksport. De fleste konkurser kommer, fordi ordrebogen har været tom. Sådan er det ikke her. Vi har heldigvis ordrer at gå i gang med, konstaterer Kurt Bech Christensen. På det korte sigt skal vi have retableret produktionen og salgsarbejdet. På længere sigt skal vi arbejde med innovation, som kan skabe yderligere værdi for vores kunder. Kun på den måde kan vi skabe den vækst, som er afgørende for, at Brüel kan forblive en sund virksomhed i Hjørring. Kurt Bech Christensen er civilingeniør fra Aalborg Universitet og kommer fra en stilling som teknisk direktør hos Desmi A/S i Aalborg. Tidligere har han blandt andet været produktionsdirektør hos Grundfos og teknisk direktør hos Løgstør Rør. Kurt Bech Christensen er opvokset og har altid boet i Nordjylland, men har stor international erfaring via opgaver i mange lande. 5.

6 INVITATION MARITIM OFFSHORE INDUSTRI MARKEDSTUR TIL STAVANGER Den april har du mulighed for at komme med BusinessBroen NORGE- NORDDANMARK på en spændende markedstur til Stavanger med fokus på brancherne: maritim industri, offshore olie & gas og industriel produktion. Tre markedsområder med store forretningsmuligheder for de nordjyske virksomheder. Turen indeholder: En række virksomheds- og organisationsbesøg i Stavanger Besøg på EURO EXPO messen i Sandes Besøg på Oliemuseet Mulighed for networking med andre nordjyske og norske virksomheder Nærmere program for turen følger.. TID OG STED Afgang den 21. april klokken med Fjordline fra Hirtshals Hjemkomst i Hirtshals den 24. april klokken TILMELDING OG PRIS Pris DKK inkl. færge m. kahyt, to overnatninger, adgang til Euro Expo og forplejning. Tilmelding skal ske til Heidi Kistrup senest den 14. april: hens@erhvervshusnord.dk /

7 nyhedsbrev nr april 2015 Seniorforsker Jonna Tomkiewicz, leder af Eel-hatch-projektet, foran projektets kommende tilholdssted i Hirtshals. Nordsøen bygger anlæg der skal føre til kommerciel åle-produktion DTU Aqua, industrien og Nordsøen Forskerpark er fælles om projekt Eel-Hatch Målet for projektet Eel-Hatch er at skabe grundlaget for en produktion af ål i akvakultur. Projektet er sat i verden i fællesskab af DTU Aqua, fem virksomheder indenfor den danske akvakultur-branche samt Nordsøen Forskerpark. Og i marts var der rejsegilde på projektets fysiske base, et anlæg på 650 kvm. ved forskerparken i Hirtshals. Nordsøen investerer godt 5 mio. kr. i anlægget, der får plads til tanke til opdræt og laboratorier til forskerne. tionsfonden. Resten kommer fra projektets partnere. Det er ikke mindst det kommercielle aspekt, der får Nordsøen til at gå ind i projektet. Hvis Eel-Hatch lykkes med at producere åle-yngel til opdræt, er der basis for en betydelig udvidelse af produktionen af ål i dansk akvakultur. belaster de truede åle-bestande. Det vil derfor være værdifuldt at kunne producere glasål i akvakultur. På grund af ålens komplicerede livscyklus, der blandt andet omfatter ålens vandring fra levesteder i kystnære områder til og fra Sargassohavet i det centrale Atlanterhav, er det en proces, som det endnu ikke er lykkedes at genskabe i akvakultur. Anlægget forventes at stå færdigt til efteråret. Den naturlige bestand af ål er stærkt reduceret i hele Europa og fiskeriet begrænset. Der er derfor et stort marked for opdrættet ål også i Asien. Seniorforsker Jonna Tomkiewicz, der er leder af Eel-Hatch, er imidlertid overbevist om, at det nok skal lykkes. Hele projektet har et budget på 30 mio. kr., hvoraf halvdelen kommer fra Innova- I dag opdrættes ål i akvakultur fra glasål (spæde ål), der fanges i naturen, hvilket Fortsættes næste side 7.

8 Fortsat fra forrige side Vi får ideelle forhold her i Hirtshals til at løse opgaven. Blandt andet med adgang til frisk saltvand fra Nordsøens havvandsledning, siger Jonna Tomkiewicz. Sådan ser en ålelarve ud når den er klar til at tage føde til sig 12 dage gammel. Foto. Sune Riis Sørensen Når byggeriet i forskerparken bliver færdigt, vil det blive bemandet med 6 10 forskere og samarbejdspartnere fra industrien lidt afhængigt af projekt-forløbet. Deres opgave bliver primært at finde ud af, hvordan man kan få ålelarver til at overleve i kultur og til at tage næring til sig, således at de kan udvikle sig til de glasål, som siden kan blive til den voksne ål. Det er forvandlingen fra larve til glasål, der i naturen foregår i Sargassohavet. Jonna Tomkiewicz ser ikke bare kommercielle muligheder til Hatch-Eel projektet. Hun ser også et naturbevarings-aspekt for de truede åle-bestande. Som forsker ser hun også udfordringen i at nå frem til en grundviden omkring den gådefulde ål. Partnerne i Eel-Hatch projektet er: DTU (Danmarks Tekniske Universitet) Billund Aquakulturservice (akvakulturanlæg) Dansk Akvakultur (brancheforening) Biomar (fiskefoder) STMI (larvekulturanlæg) Bioneer (hormonproducent) Nordsøen Forskerpark 14 dage gammel ålelarve det er stadig ukendt, hvad den lever af i naturen. Nu er udfordringen af fodre dem i kultur. Foto: Sune Riis Sørensen 8.

9 INVITATION NORGESSEMINAR STYRK DIT SALG TIL NORGE Norge er i en rivende udvikling og potentialet for et samarbejde over Skagerrak er stort. Forretningsmulighederne for nordjyske virksomheder i Norge er omdrejningspunktet for BusinessBroen NORGE-NORDDANMARK, der inviterer dig til seminar om erfaringer med og potentialer for at komme ind på det norske marked. Du kan blandt andet høre fire virksomheder, som har gjort brug af BusinessBroen NORGE- NORDDANMARK, fortælle om deres erfaringer med Norge. Du vil blandt andet få indsigt i digital synlighed i Norge, salg i Norge, du kan møde repræsentanter fra Oslo og Stavanger, høre om erfaringer med netværksdannelse, hvordan du rent praktisk kommer i gang i Norge og meget mere. TID OG STED Onsdag den 6. maj klokken , Hotel Søparken, Søparken 1, 9440 Aabybro. TILMELDING OG PRIS Tilmelding senest den 1. maj: Pris: 300 kroner ex moms pr. deltager PROGRAM >> 9.

bliver forsøgskanin på området.

bliver forsøgskanin på området. NYHEDSBREV NR. 20, 5. NOVEMBER 2012 Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen). Spændende kig bag Nordsøens kulisser side 2 Uge 46: Iværksætterpris og fremtidens vindere side 3 Gymnasiet vil

Læs mere

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark. Generalforsamling 2018

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark. Generalforsamling 2018 Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark Generalforsamling 2018 VELKOMMEN 2018 Program for dagen. 16.30 Velkomst 16.40 Bæredygtighed i AKKC ved direktør Nicolaj Holm 17.00 Gæstetaler: Mogens

Læs mere

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER PLATINSPONSORER Springbræt til vækst GULDSPONSORER Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark CONNECT Denmark er en landsdækkende nonprofit-organisation, som samler

Læs mere

Viden, vækst og vilje Iværksætteri

Viden, vækst og vilje Iværksætteri Viden, vækst og vilje Iværksætteri ErhvervslederForum Handlingsplan i Aalborg Samarbejdet 2011-2014 ERHVERVSLIVETS VÆKSTLAG Med udgangspunkt i erhvervsstrategien Viden, vækst og vilje er der udarbejdet

Læs mere

Formanden mener... nyhedsbrev nr. 1 12. januar 2015. På Erhverv Hjørrings vegne ønsker jeg hermed alle vore medlemmer et godt nytår.

Formanden mener... nyhedsbrev nr. 1 12. januar 2015. På Erhverv Hjørrings vegne ønsker jeg hermed alle vore medlemmer et godt nytår. Formanden mener... På Erhverv Hjørrings vegne ønsker jeg hermed alle vore medlemmer et godt nytår. Og selvfølgelig ønsker jeg også et godt nytår til de mange ikke-medlemmer, som modtager dette nyhedsbrev.

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

er ikke for folk, der foretrækker klart sprog og enkle formuleringer.

er ikke for folk, der foretrækker klart sprog og enkle formuleringer. Formanden mener Henrik Willadsen, advokat, formand for Erhverv Hjørring Visioner og mål for folkeskolen efter folkeskolereformen. Det er overskriften på et oplæg, som Børneog undervisningsudvalget i Hjørring

Læs mere

Hvordan sikrer vi energi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser?

Hvordan sikrer vi energi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser? Konkurrencedygtig Hvordan sikrer vi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser? Uden ville europæerne ikke kende til den velstand, mange nyder i dag. Energi er en forudsætning

Læs mere

BEDRE Business. for dig og din virksomhed

BEDRE Business. for dig og din virksomhed BEDRE Business for dig og din virksomhed Vidste du? at der er ca. 10.000 virksomheder i Aalborg Kommune. at der hvert år etableres ca. 1.000 nye virksomheder. at BusinessAalborg rådgiver ca. 800 iværksættere

Læs mere

NBE Generalforsamling b) Valg af bestyrelsesmedlemmer Den nuværende bestyrelse

NBE Generalforsamling b) Valg af bestyrelsesmedlemmer Den nuværende bestyrelse b) Valg af bestyrelsesmedlemmer Den nuværende bestyrelse Private: Direktør Jørgen Rasmussen (Vrå Dampvaskeri A/S), Produktionschef Carsten Lanzky Jensen (Krone Vinduer A/S) Virksomhedsejer Jens Højer (Højer

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

ET STÆRKT NETVÆRK FORENINGEN

ET STÆRKT NETVÆRK FORENINGEN ET STÆRKT NETVÆRK FORENINGEN Bliv medlem af C4 det betaler sig Relationer skaber værdi og bedre bundlinje. Et medlemskab af C4 giver dig og din virksomhed adgang til at skabe nye relationer og mere forretning

Læs mere

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark. Generalforsamling 2019

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark. Generalforsamling 2019 Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark Generalforsamling 2019 VELKOMMEN 2019 Program for dagen. 16.30 Velkomst 16.40 Oplæg ved Krone Vinduer 16.55 Cirkulær økonomi i Plastic Change v/henrik

Læs mere

Stærke virksomheder i et stærkt samfund

Stærke virksomheder i et stærkt samfund Stærke virksomheder i et stærkt samfund D É T A R B E J D E R D I FO R D É T A R BEJ D ER D I FO R Stærke virksomheder i et stærkt samfund Danmark skal være verdens bedste land at leve i og verdens bedste

Læs mere

Tyskland nøglen til eksportsucces

Tyskland nøglen til eksportsucces Tyskland nøglen til eksportsucces Deltagelse fra 2195 kr. Husk 5. marts 2015 Lær vejen ind på det tyske marked af virksomheder, der allerede er der. Bliv inspireret af de kreative, og bliv klogere på de

Læs mere

Nordjyske muligheder i den norske olie- og gasindustri THE WORLD IS ELECTRIC

Nordjyske muligheder i den norske olie- og gasindustri THE WORLD IS ELECTRIC Nordjyske muligheder i den norske olie- og gasindustri ELCOR SKAGEN A/S er en elektro-teknisk virksomhed som designer og producerer kontrol- og fordelingstavler til førende industrier i verden med den

Læs mere

Finansiering af egen virksomhed Microsoft Partnermøde, maj 2007. Søren Steen Rasmussen Vækstfonden

Finansiering af egen virksomhed Microsoft Partnermøde, maj 2007. Søren Steen Rasmussen Vækstfonden Finansiering af egen virksomhed Microsoft Partnermøde, maj 2007 Søren Steen Rasmussen Vækstfonden Oversigt over Vækstfonden Vækstfonden medfinansierer små og mellemstore virksomheder Vækstfonden fokuserer

Læs mere

Side 1 af 5 Denne tekst er printet fra www.aqua.dtu.dk 18.12.09 Ål på dagsordenen DTU Aqua tilhører eliten, når det gælder forskning for at sikre den truede europæiske ål. På en temadag den 4. november

Læs mere

Sådan finder du din virksomheds vækstpotentiale

Sådan finder du din virksomheds vækstpotentiale 3 sikre steps til din virksomheds vækst Hvis du er iværksætter, selvstændig eller virksomhedsejer har du sandsynligvis stiftet bekendtskab med en forretningsplan. En del interessenter som banken, potentielle

Læs mere

Konkursanalyse Færre konkurser i 2017 Iværksætterselskaber booster konkurstal

Konkursanalyse Færre konkurser i 2017 Iværksætterselskaber booster konkurstal Færre konkurser i 2017 Iværksætterselskaber booster konkurstal Konkurstallet for december 2017 slog alle rekorder, hvilket bidrog væsentligt til, at antallet af konkurser i andet halvår 2017 ligger 21,5

Læs mere

INNOVATION GI R VOKSEVÆRK

INNOVATION GI R VOKSEVÆRK Et uudnyttet eksportpotentiale, høje vækstrater og et innovativt marked lige til at gribe ud efter. Tyskland er i økonomisk fremgang, og selvom landet allerede er Danmarks største eksportmarked, er der

Læs mere

Nyheder i Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark. Vellykket NBE Generalforsamling. Husk at tilmelde dig NBE netværksmødet i maj

Nyheder i Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark. Vellykket NBE Generalforsamling. Husk at tilmelde dig NBE netværksmødet i maj Se dette nyhedsbrev i en browser Nyheder i Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark April 2015 Vellykket NBE Generalforsamling Der blev afholdt stiftende generalforsamling i NBE NordDanmark

Læs mere

Start din egen virksomhed. Sammen med dig gør vi drømmen til virkelighed

Start din egen virksomhed. Sammen med dig gør vi drømmen til virkelighed Start din egen virksomhed Sammen med dig gør vi drømmen til virkelighed Har du ambitionen om at skabe din egen virksomhed? I Erhvervshus Nord brænder vi for at hjælpe dig godt på vej, så lad os være din

Læs mere

Start din egen virksomhed. Sammen med dig gør vi drømmen til virkelighed

Start din egen virksomhed. Sammen med dig gør vi drømmen til virkelighed Start din egen virksomhed Sammen med dig gør vi drømmen til virkelighed Har du ambitionen om at skabe din egen virksomhed? I Erhvervshus Nord brænder vi for at hjælpe dig godt på vej, så lad os være din

Læs mere

Indhold: Spar Nord glæder sig for fjerde gang til The Tall Ships Races i Aalborg. Oktober 2014. Nyhedsbrev nr. 1

Indhold: Spar Nord glæder sig for fjerde gang til The Tall Ships Races i Aalborg. Oktober 2014. Nyhedsbrev nr. 1 The tall ships races 2015 Aalborg Nyhedsbrev nr. 1 Oktober 2014 Velkommen til det første nyhedsbrev for The Tall Ships Races 2015 Aalborg. Frem til begivenheden afholdes fra den 1. til den 4. august 2015,

Læs mere

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark Kampagne for Metalvirksomheder 22. Maj 2014 Offentlige private samarbejder: Drivkraften til fremtidens grønne vækst? www.nben.dk Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBEN) NBE er et offentligt

Læs mere

Alt i alt ser dansk økonomi stadig ud til at opleve en meget svag fremgang i resten af 2014. Og udviklingen tegner til at fortsætte ind i 2015.

Alt i alt ser dansk økonomi stadig ud til at opleve en meget svag fremgang i resten af 2014. Og udviklingen tegner til at fortsætte ind i 2015. Notat Danske Fysioterapeuter Velkommen til Økonomisk Nyhedsbrev Dato: 28. oktober 2014 Dette nyhedsbrev er til dig, der driver fysioterapeutisk virksomhed. Her kan du blive klogere på, hvordan dansk økonomi

Læs mere

Det var Folkeskolereformen i Hjørring, der var emne for mødet i sidste uge.

Det var Folkeskolereformen i Hjørring, der var emne for mødet i sidste uge. Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen). Argument for bosætning: Husene er billige i Hjørring side 2 Stor interesse for Norge side 4 Orientering fra bestyrelsesmøde side 5 Hirtshals-projekt

Læs mere

BrainsBusiness - en af Europas stærkeste IKT-klynger

BrainsBusiness - en af Europas stærkeste IKT-klynger BrainsBusiness - en af Europas stærkeste IKT-klynger BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, som arbejder for at støtte og udvikle den nordjyske IKT-klynge. Målet er at

Læs mere

Temaspor: Faglærte og ufaglærte iværksættere

Temaspor: Faglærte og ufaglærte iværksættere Temaspor: Faglærte og ufaglærte iværksættere Godt syv ud af ti af de ca. 88.000 virksomheder oprettet i perioden 2005-2009 er skabt af enten faglærte eller ufaglærte iværksættere. Udover det høje antal

Læs mere

Vil du have en bedre bundlinje?

Vil du have en bedre bundlinje? Invitation Vil du have en bedre bundlinje? Så tag med til en gratis inspirationsdag nær dig og bliv knivskarp på, hvordan du skruer op for effektiviteten og forbedrer bundlinjen i fremtidens byggebranche.

Læs mere

MMV dag - Workshop - ledelse og strategi skaber vækst

MMV dag - Workshop - ledelse og strategi skaber vækst De mindre og mellemstore virksomheder udgør vækstlaget i dansk erhvervsliv. Det er udfordrende at stå i spidsen som ejerleder eller ansat direktør. De fleste direktører i m Vagn Riis MMV dag 19. jan. 11

Læs mere

VI SKABER RESULTATER FOR VIRKSOMHEDERNE

VI SKABER RESULTATER FOR VIRKSOMHEDERNE VI SKABER RESULTATER FOR VIRKSOMHEDERNE ÅRSBERETNING 2016 REKORDÅR FOR VIRKSOMHEDERNE VI VED, AT NETVÆRK OG DYGTIGE KONSULENTER KAN GØRE VEJEN LETTERE ALDRIG FØR HAR VIRKSOMHEDER, DER BE NYTTER SIG AF

Læs mere

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Formandens beretning - udkast Karin Brorsen VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Velkommen til Generalforsamlingen i VikarBranchen. For anden gang står jeg nu som formand, og skal aflægge beretning

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Økonomiske pejlemærker: Fremdrift med flere ordrer og færre afbestillinger. April 2012

VÆKST BAROMETER. Økonomiske pejlemærker: Fremdrift med flere ordrer og færre afbestillinger. April 2012 VÆKST BAROMETER April 1 Økonomiske pejlemærker: Fremdrift med flere ordrer og færre afbestillinger Vækstoptimismen er på vej tilbage i regionens virksomheder. Den drives blandt andet af forventninger om

Læs mere

Invitation til: Fremstød for danske kompetencer til fødevaresektoren. November 2015

Invitation til: Fremstød for danske kompetencer til fødevaresektoren. November 2015 Invitation til: Fremstød for danske kompetencer til fødevaresektoren November 2015 Håndværksrådet inviterer i samarbejde med Eksportrådet din virksomhed med på et fælles eksportfremstød til Taiwan for

Læs mere

Danske investeringer i Central- og Østeuropa

Danske investeringer i Central- og Østeuropa Danske investeringer i Central- og Østeuropa I løbet af de seneste tre år er antallet af danske investeringerne i de central- og østeuropæiske lande steget støt, og specielt investeringer i servicesektoren

Læs mere

Lad mig også trække parallellen til den lokale politiske scene.

Lad mig også trække parallellen til den lokale politiske scene. NYHEDSBREV NR. 18, 25. OKTOBER 2011 Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen). Hirtshals-netværk med gennemslagskraft side 2 Trods krise stadig mere udenlandsk arbejdskraft side 4 Morgenmøde

Læs mere

Eksport skaber optimisme

Eksport skaber optimisme Januar 2013 Eksport skaber optimisme Af chefkonsulent Marie Gad, MSh@di.dk De mindre og mellemstore virksomheder, der er på eksport markederne, tror på fremgang i 2013. Men hvis flere virksomheder skal

Læs mere

Start din egen virksomhed. Sammen med dig gør vi drømmen til virkelighed

Start din egen virksomhed. Sammen med dig gør vi drømmen til virkelighed Start din egen virksomhed Sammen med dig gør vi drømmen til virkelighed Har du ambitionen om at skabe din egen virksomhed? I Erhvervshus Nord brænder vi for at hjælpe dig godt på vej, så lad os være din

Læs mere

Innovation Camp Medica

Innovation Camp Medica Innovation Camp Medica Velkommen! Konsortiet bag Innovation Camp MEDICA Succes kræver forberedelse MEDICA er en medtech jungle (uoverskuelig stor og multikulturel) Konsortiets vision; hjælpe deltagere

Læs mere

FINANSIERING AF DANSK LANDBRUG I FREMTIDEN? 29. oktober 2015. Adm. direktør, Lasse Nyby

FINANSIERING AF DANSK LANDBRUG I FREMTIDEN? 29. oktober 2015. Adm. direktør, Lasse Nyby FINANSIERING AF DANSK LANDBRUG I FREMTIDEN? 29. oktober 2015 Adm. direktør, Lasse Nyby Lasse Nyby Adm. direktør Bestyrelsesformand: JSNA Holding A/S Aktieselskabet Skelagervej 15 Beskæftigelse Ansat i

Læs mere

Baggrund undersøgende forprojekt

Baggrund undersøgende forprojekt Baggrund undersøgende forprojekt Hvem står bag forprojektet Partnere Hjørring Kommune Hirtshals Havn Hjørring ErhvervsCenter Støtte fra Region Nordjylland Endnu ikke helt færdig med at diskutere og konkludere

Læs mere

IKT. Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland. Sammenligning med året før. Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland

IKT. Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland. Sammenligning med året før. Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland Hvordan går det med IKT-klyngen i Nordjylland? Hvilke forventninger har IKT-virksomheder til 2015? Få svarene

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Optimismen bider sig fast. November 2013. For anden gang siden lavpunktet ved årets begyndelse

VÆKST BAROMETER. Optimismen bider sig fast. November 2013. For anden gang siden lavpunktet ved årets begyndelse VÆKST BAROMETER November 3 Optimismen bider sig fast For anden gang siden lavpunktet ved årets begyndelse melder de små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark nu om stigende optimisme. Virksomhederne

Læs mere

Væksthus Nordjylland. Væksthus Nordjylland Tlf. 70 21 08 08 www.vhnordjylland.dk

Væksthus Nordjylland. Væksthus Nordjylland Tlf. 70 21 08 08 www.vhnordjylland.dk Væksthus Nordjylland Business Region North Denmark Regionalt Vækstforum Væksthus Nordjylland EU-kontor Kommunal erhvervsservice Væksthus Nordjylland Væksthus Nordjylland holder til i NOVI Science Park,

Læs mere

Workform: Rethink Business gav værdifuld inspiration til alle dele af vores forretning

Workform: Rethink Business gav værdifuld inspiration til alle dele af vores forretning Workform: Rethink Business gav værdifuld inspiration til alle dele af vores forretning For tomandsvirksomheden Workform har deltagelsen i Rethink Business været værdifuld i forhold til at designe og producere

Læs mere

Rådmandsmødet Tirsdag 26. februar 2019

Rådmandsmødet Tirsdag 26. februar 2019 Rådmandsmødet 2019 Tirsdag 26. februar 2019 Velkommen til! Præsentation af Spar Nord 26. februar 2019 Bankdirektør John Lundsgaard Lokal og nærværende i 195 år Spar Nords historie går tilbage til 1824,

Læs mere

Hvordan får jeg penge til fartøjet?

Hvordan får jeg penge til fartøjet? Kapitel 3 side 35 Hvordan får jeg penge til fartøjet? Der skal bruges penge til at købe et fartøj. Og der skal bruges penge i det daglige - til driften. I det her afsnit skal vi se på, hvordan man kan

Læs mere

Europas mangel på arbejdskraft er den største nogensinde

Europas mangel på arbejdskraft er den største nogensinde 16. november ANALYSE Af Jens Troldborg & Sune Holm Pedersen Europas mangel på arbejdskraft er den største nogensinde Aldrig før har Europas virksomheder haft så svært ved at finde den nødvendige arbejdskraft

Læs mere

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark Den 9. september 2016 Erhvervscamp 2016 GRØN OMSTILLING 9. September 2016 Hør om NBE Projektleder Lene M. Nielsen Hvilke muligheder er der for nordjyske

Læs mere

Særlig eksportforsikring understøtter danske job

Særlig eksportforsikring understøtter danske job Organisation for erhvervslivet April 2010 Særlig eksportforsikring understøtter danske job AF KONSULENT MARIE GAD, MSH@DI.DK Genforsikringsordningen, der blev vedtaget i kølvandet på Kreditpakken, kan

Læs mere

DI Rådgiverne. DI Rådgiverne. H.C. Andersens Boulevard København V raadgiverne.di.dk

DI Rådgiverne. DI Rådgiverne. H.C. Andersens Boulevard København V raadgiverne.di.dk 12 H.C. Andersens Boulevard 18 1787 København V DIRaadgiverne@di.dk +45 3377 4601 raadgiverne.di.dk Dansk Industris branchefællesskab for rådgivervirksomheder Følg på LinkedIn Følg på Twitter Bestil s

Læs mere

VÆKSTHUS NORDJYLLAND / HJØRRING ERHVERVSCENTER, / SLIDE 1. Fokus på Tyskland. Væksthus Nordjylland Hjørring Erhvervscenter,

VÆKSTHUS NORDJYLLAND / HJØRRING ERHVERVSCENTER, / SLIDE 1. Fokus på Tyskland. Væksthus Nordjylland Hjørring Erhvervscenter, VÆKSTHUS NORDJYLLAND / HJØRRING ERHVERVSCENTER, 21-01-2016 / SLIDE 1 Fokus på Tyskland Væksthus Nordjylland Hjørring Erhvervscenter, 21-01-2016 VÆKSTHUS NORDJYLLAND / HJØRRING ERHVERVSCENTER, 21-01-2016

Læs mere

Hver fjerde virksomhed ansætter i udlandet

Hver fjerde virksomhed ansætter i udlandet Organisation for erhvervslivet Juni 2010 Hver fjerde virksomhed ansætter i udlandet Af konsulent Maria Hove Pedersen, mhd@di.dk og konsulent Claus Andersen, csa@di.dk Når danske virksomheder frem til krisen

Læs mere

Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel

Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel For Outercore gjorde samarbejdet med Rethink Business, at man gik målrettet efter at omstille til cirkulær økonomi.

Læs mere

Finansier din virksomhed

Finansier din virksomhed DanM a RKS EKSPORTKREDIT Finansier din virksomhed Styrk din likviditet, og få plads til flere kunder og større ordrer Når ekf stiller en kaution, kan banken hæve din kredit, og du kan udvide og udvikle

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE. The American-Danish Energy Network: Et nyt og unikt koncept fra Ambassaden i Washington D.C.

PROJEKTBESKRIVELSE. The American-Danish Energy Network: Et nyt og unikt koncept fra Ambassaden i Washington D.C. April 2012 /cn PROJEKTBESKRIVELSE The American-Danish Energy Network: Et nyt og unikt koncept fra Ambassaden i Washington D.C. Det amerikanske forsvar, verdens største enkeltforbruger af energi, ønsker

Læs mere

VÆKSTmidt og VÆKSTmidt Accelerator

VÆKSTmidt og VÆKSTmidt Accelerator VÆKSTmidt og VÆKSTmidt Accelerator Formål At skabe flere internationalt orienterede virksomheder, der realiserer et internationalt vækstpotentiale og sætter virksomhederne i stand til at: Udvikle klare

Læs mere

DANSK AKVAKULTUR - AUGUST 2011 ÅLEN - EN SAND VERDENSBORGER ÅLEOPDRÆT I NATURENS TJENESTE DANSK ÅLEFORSKNING HELT I TOP

DANSK AKVAKULTUR - AUGUST 2011 ÅLEN - EN SAND VERDENSBORGER ÅLEOPDRÆT I NATURENS TJENESTE DANSK ÅLEFORSKNING HELT I TOP AKKURAT DANSK AKVAKULTUR - AUGUST 2011 ÅLEN - EN SAND VERDENSBORGER ÅLEOPDRÆT I NATURENS TJENESTE DANSK ÅLEFORSKNING HELT I TOP ÅLEN en sand verdensborger Ålen er i den grad et barn af verdenshavene. Den

Læs mere

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 NOTAT KKR MIDTJYLLAND Den 16. september 2015 KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 KKR Midtjylland har den 10. september 2015 drøftet første udkast til Vækstplan 2016-2020 Handlingsplan

Læs mere

VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED

VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED DU KAN BRUGE FOODNETWORK TIL... 210 mm MATCHMAKING Vi finder den rigtige samarbejdspartner til dig både danske og udenlandske Vi bygger bro mellem

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Det betaler sig at løbe en risiko. Februar 2015

VÆKST BAROMETER. Det betaler sig at løbe en risiko. Februar 2015 VÆKST BAROMETER Februar 2015 Det betaler sig at løbe en risiko Halvdelen af de virksomheder, som ofte løber en risiko, ender med at tjene flere penge. Kun få ender med at tabe penge på deres satsning.

Læs mere

Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen. torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00

Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen. torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00 Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00 Indlæg v. Hans Henrik Bruhn, Nordjysk FødevareErhverv Projekt Fødevareindsatsen - et unikt

Læs mere

Eksport giver job til rekordmange

Eksport giver job til rekordmange Allan Sørensen, chefanalytiker als@di.dk, 2990 6323 OKTOBER 2018 Eksport giver job til rekordmange 805.000 danske jobs afhænger af eksport. Dette er det højeste niveau nogensinde. Virksomheder, der producerer

Læs mere

Du gør en stor og flot indsats for at tilfredsstille

Du gør en stor og flot indsats for at tilfredsstille Formanden mener... Onsdag i sidste uge havde vi fornøjelsen af at fejre direktør Bo Geertsens 60 års fødselsdag med en reception på Amtmandstoften i Hjørring. Som formand for Hjørring ErhvervsCenters bestyrelse

Læs mere

Tyskland nøglen til eksportsucces

Tyskland nøglen til eksportsucces Tyskland nøglen til eksportsucces Deltagelse fra 2195 kr. HUSK 5. marts 2015 Lær vejen ind på det tyske marked af virksomheder, der allerede er der. Hør kravene til danske underleverandører fra to af de

Læs mere

Konference. Fremtiden for det miljøteknologiske udviklings- og demonstrationsprogram (MUDP) En ny samlet strategi og retning for de kommende fire år

Konference. Fremtiden for det miljøteknologiske udviklings- og demonstrationsprogram (MUDP) En ny samlet strategi og retning for de kommende fire år Konference Fremtiden for det miljøteknologiske udviklings- og demonstrationsprogram (MUDP) En ny samlet strategi og retning for de kommende fire år MUDPKONFERENCE 2015 Konference: Fremtiden for det miljøteknologiske

Læs mere

Pressemeddelelse Årsrapport

Pressemeddelelse Årsrapport Pressemeddelelse Årsrapport 2009 Incl. hoved- og nøgletal samt faktaboks Må straks offentliggøres Pressemeddelelse Underskud på trods af fortsat flot fremgang for basisforretningen På trods af et flot

Læs mere

ShowCase: Epoke Private Cloud

ShowCase: Epoke Private Cloud ShowCase: Epoke Private Cloud Fremtidens IT-løsning sikrer farbare veje i Middelfart og Moskva Virksomheden Epoke er europas førende indenfor glatførebekæmpelse. De sørger for, at der kan køres på vinter-vejene

Læs mere

Fire ud af ti fik hjælp og vejledning til iværksætteri

Fire ud af ti fik hjælp og vejledning til iværksætteri 27. december 2011 Fire ud af ti fik hjælp og vejledning til iværksætteri Iværksætterrådgivning. Fire ud af ti erfarne iværksættere har fået råd og vejledning fra andre ved opstarten af deres virksomhed.

Læs mere

291005_Brochure.indd 1 08/01/10 10:24:07

291005_Brochure.indd 1 08/01/10 10:24:07 291005_Brochure.indd 1 08/01/10 10:24:07 291005_Brochure.indd 2 08/01/10 10:24:08 VI SKABER RAMMERNE 291005_Brochure.indd 3 08/01/10 10:24:09 DEN FLOTTESTE RÅVARE Fisk som råvare i et køkken giver et kick,

Læs mere

stærkt tilbud til ledere med vækstambitioner invitation

stærkt tilbud til ledere med vækstambitioner invitation stærkt tilbud til ledere med vækstambitioner invitation Styrk din ledelse og skab øget vækst Vækst via Ledelse er et skræddersyet udviklingsprogram, hvor du får styrket din lederprofil lige nøjagtig der,

Læs mere

Hvordan finder man den rigtige hjælp?

Hvordan finder man den rigtige hjælp? Hvordan finder man den rigtige hjælp? Hvor kan jeg henvende mig? Hvad kan jeg få hjælp til? Opfinderværkstedets tilbud er lige som alle tilbud til iværksættere og erhvervsfremme i Region Sjælland samlet

Læs mere

Fremskaffelse af finansiering og sammensætning af finansiering. - En udfordring i dagligdagen? Title Layout

Fremskaffelse af finansiering og sammensætning af finansiering. - En udfordring i dagligdagen? Title Layout Fremskaffelse af finansiering og sammensætning af finansiering - En udfordring i dagligdagen? Title Layout Finansiering - en mangelvare? Oles Smedeforretning A/S Uvildig finansiel rådgivning V/Per Hovmarkkjh

Læs mere

KURSER VINTER 2010/2011. Vi investerer i din fremtid DEN EUROPÆISKE UNION. Den Europæiske Socialfond

KURSER VINTER 2010/2011. Vi investerer i din fremtid DEN EUROPÆISKE UNION. Den Europæiske Socialfond KURSER VINTER 2010/2011 STYRKET ERHVERVSFREMME I REGION SJÆLLAND Kompetencefabrikken er sat i verden for at styrke det brede erhvervsfremmesystem i Region Sjælland. Det vil sige kommunerne, regionen, den

Læs mere

D ANMAr KS EKSPOr TKr EDi T. Sælg mere. Hjælp dine udenlandske kunder med finansiering, og styrk dit salg

D ANMAr KS EKSPOr TKr EDi T. Sælg mere. Hjælp dine udenlandske kunder med finansiering, og styrk dit salg D ANMAr KS EKSPOr TKr EDi T Sælg mere Hjælp dine udenlandske kunder med finansiering, og styrk dit salg EKF kan skaffe din kunde et lån, som udelukkende kan bruges til at købe dine varer Foto: AAlborg

Læs mere

Danske virksomheders investeringer. Analyse af danske virksomheders investeringer. Tema 1: Danske virksomheders investeringer

Danske virksomheders investeringer. Analyse af danske virksomheders investeringer. Tema 1: Danske virksomheders investeringer Analyse af danske virksomheders investeringer Danske virksomheders investeringer Tema 1: Danske virksomheders investeringer To af tre danske virksomheder investerer i Danmark Investeringer drives af større

Læs mere

Find vejen til det norske marked

Find vejen til det norske marked Underoverskrift (MetaUM str. 16) Find vejen til det norske marked Præsentation ved Eksportrådgiver, Malthe Slemming Torsdag den 23 januar 2014, Ringsted Kort om mig selv Malthe Slemming +47 93 473 227

Læs mere

Tema. Eksport og globalisering. Stigende eksport i Region Nordjylland. Ingen eksport data på kommuneniveau. Udvikling i eksport i Region Nordjylland

Tema. Eksport og globalisering. Stigende eksport i Region Nordjylland. Ingen eksport data på kommuneniveau. Udvikling i eksport i Region Nordjylland Tema Eksport og globalisering I en stadig mere globaliseret verden er det afgørende for væksten og jobskabelsen i Aalborg, at virksomhederne tænker og handler internationalt. Ved at udvide markedet fra

Læs mere

Store muligheder for eksportfremme til MMV er

Store muligheder for eksportfremme til MMV er Januar 2014 Store muligheder for eksportfremme til MMV er Af chefkonsulent Allan Sørensen, als@di.dk og chefkonsulent Marie Gad, msh@di.dk De mindre og mellemstore virksomheder står for en begrænset del

Læs mere

Fra vandflaske til 100 procent genanvendeligt tæppe

Fra vandflaske til 100 procent genanvendeligt tæppe Fra vandflaske til 100 procent genanvendeligt tæppe Den midtjyske tæppeproducent, Fletco Tæpper, deltog i en workshop i Rethink Business projektet om idéer til forretningsudvikling. Fletco Carpet lancerer

Læs mere

HÅNDVÆRKSRÅDETS SMV-KONJUNKTURVURDERING SEPTEMBER 2014 ISSN:

HÅNDVÆRKSRÅDETS SMV-KONJUNKTURVURDERING SEPTEMBER 2014 ISSN: SEPTEMBER 2014 Fakta om undersøgelsen Håndværksrådets konjunkturanalyse er baseret på et spørgeskema udsendt til knap 1.700 respondenter, hvoraf 800 små og mellemstore virksomheder har svaret i august.

Læs mere

Dansk-Tysk Erhvervspris 2011

Dansk-Tysk Erhvervspris 2011 En printervenlig PDF-version finder du HER. April 2011 Abonnement Deutsch Tilmeld dig Legal & Tax Tilmeld dig News & Jobs Afbestil Members Update Arrangementer 17. juni Generalforsamling i Dansk-Tysk Handelskammer

Læs mere

Sted: Aarhus Rådhus. Tyrkiet muligheder for eksport af sundhedsteknologi, dansk sundhedsdesign/konstruktion og evt. etablering af Tyrkisk produktion.

Sted: Aarhus Rådhus. Tyrkiet muligheder for eksport af sundhedsteknologi, dansk sundhedsdesign/konstruktion og evt. etablering af Tyrkisk produktion. Informationsmøde 29 April kl. 13-15. Mødet er gratis og helt uforpligtigende. Formålet er at afklare omfanget af branche interesse i Tyrkiet og diskutere hvorledes en markeds sondering kan gribes an. -

Læs mere

Tirsdag, den 6. marts 2007 Konference: Aluminium offshore Offshore Center Danmark og dansk offshore

Tirsdag, den 6. marts 2007 Konference: Aluminium offshore Offshore Center Danmark og dansk offshore Tirsdag, den 6. marts 2007 Konference: Aluminium offshore 2007 Offshore Center Danmark og dansk offshore 1 Program 1. Offshore Center Danmark - Baggrund og arbejde 2. Offshore sektoren og dens betydning

Læs mere

INVITATION. In search of Export Excellence in the CIS It s Easier than you think!

INVITATION. In search of Export Excellence in the CIS It s Easier than you think! INVITATION In search of Export Excellence in the CIS It s Easier than you think! Export Seminar about the Russian Market, Opportunities, Trends, Financing and Bottlenecks. October 22 nd & 23 rd, 2012 Copenhagen

Læs mere

HAVORRED i STRATEGI 2015-2020 FYN FYN <

HAVORRED i STRATEGI 2015-2020 FYN FYN < D E i R R I O G AV E N Y F YN H T 0 A 2 R 0 T S 15-2 20 < erhvervsprojekt ET ERHVERVSPROJEKT MED MILJØPROFIL OG MED DOKUMENTERET STORT ØKONOMISK AFKAST. Siden 1990 har Havørred Fyn været en innovativ businesscase,

Læs mere

EKSPORTRÅDET HJÆLPER DIN VIRKSOMHED I GANG MED INTERNATIONALISERING. Eksportrådgiver Henrik Petersen Danmarks Ambassade i Oslo

EKSPORTRÅDET HJÆLPER DIN VIRKSOMHED I GANG MED INTERNATIONALISERING. Eksportrådgiver Henrik Petersen Danmarks Ambassade i Oslo EKSPORTRÅDET HJÆLPER DIN VIRKSOMHED I GANG MED INTERNATIONALISERING Eksportrådgiver Henrik Petersen Danmarks Ambassade i Oslo EKSPORTRÅDET - ORGANISATION BESTYRELSE LEDELSE Eksportrådet i Danmark Omkring

Læs mere

Notat om MEA Midtjysk ErhvervsudviklingsAkademi

Notat om MEA Midtjysk ErhvervsudviklingsAkademi Notat om MEA Midtjysk ErhvervsudviklingsAkademi 22.9.215 Baggrund Iværksætter- og vækstpolitikken står i disse år over for en række store, spændende udfordringer. I Danmark starter hvert år mellem 17.

Læs mere

DI præsentation 04.05.2010

DI præsentation 04.05.2010 DI præsentation 04.05.2010 Præsentation af Universal Robots Vækst hvilken slags vækst ønsker vi Generelle forhold SWOT Konklusion Idégrundlag Idegrundlaget er at udvikle robotter der er: Fleksible Lette

Læs mere

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VÆKST VIBORG! er navnet på VIBORGegnens Erhvervsråds strategi for 2014-2018. Men det er ikke kun et navn. Det er en klar opfordring til erhvervslivet om at hoppe med på vognen

Læs mere

Erhvervsstrategi

Erhvervsstrategi Erhvervsstrategi 2019-2022 Aalborg Erhvervsråd 7. Maj 2018 Erhvervsindsatsen i Aalborg Kommune Aalborg Erhvervsråd Bredt sammensat, Rådgivende for byrådet, Erhvervspuljen, Erhvervsstrategi Aalborg Byråd

Læs mere

Finansiering med Vækstfonden

Finansiering med Vækstfonden Finansiering med Vækstfonden Lån og kautioner Henrik Holst Elstrøm & Michael Eg Vejle, den 18. december 2014 Agenda Kort om Vækstfonden Hvem kan vi finansiere Det hjælper vi med Sådan gør vi Sådan kommer

Læs mere

Vækst Barometer. Konjunktur for 3. kvartal 2015: Stabil vækstoptimisme med pil opad. August 2015

Vækst Barometer. Konjunktur for 3. kvartal 2015: Stabil vækstoptimisme med pil opad. August 2015 Vækst Barometer August Konjunktur for 3. kvartal : Stabil vækstoptimisme med pil opad Optimismen blandt de små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark fortsætter opturen. Virksomhederne forventer

Læs mere

«Label» Nordania Leasing Birkerød Kongevej 25 3460 Birkerød Telefon 45 12 12 12

«Label» Nordania Leasing Birkerød Kongevej 25 3460 Birkerød Telefon 45 12 12 12 «Label» Nordania Leasing Birkerød Kongevej 25 3460 Birkerød Telefon 45 12 12 12 www.nordania.dk December 2013 Kære lastbilkunde og leasinginteresserede Året 2013 nærmer sig en afslutning. Året begyndte

Læs mere

TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET. Skab værdi for dig selv og din virksomhed

TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET. Skab værdi for dig selv og din virksomhed TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET 2019 Skab værdi for dig selv og din virksomhed 2 MBA MASTER OF BUSINESS ADMINISTRATION AAU s MBA er direkte værdiskabende for virksomheden Aalborg Havn har haft stor glæde

Læs mere

Den direkte vej til din tekniske målgruppe

Den direkte vej til din tekniske målgruppe 2018 Den direkte vej til din tekniske målgruppe ODENSE CONGRESS CENTER 29.-30. NOVEMBER Derfor skal du med på Ajour 2018! På Ajour kan du: Udvide og pleje dit tekniske netværk. Møde købestærke kunder.

Læs mere