MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf CVR. nr

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617"

Transkript

1 MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf CVR. nr Ordinær generalforsamling tirsdag den 29. januar Mundtlig beretning: Bestyrelsens skriftlige beretning er trykt i indkaldelsen til generalforsamlingen i dag. Den skriftlige beretning beskriver primært hvorledes året 2012 er gået for Maribo Varmeværk. Bestyrelsen vil i den mundtlige beretning prøve at kikke fremad, men året det er gået vil selvfølgelig også fylde en god del af beretningen. Den mundtlige beretning er yderligere opdelt i 2 dele, som jeg vil anmode generalforsamling om at tage stilling til hver for sig. Bestyrelsen og bestyrelsens arbejde. Vores bestyrelse bestod i den forgangne år uændret af: Rasmus Schifter Næstformand Jens Lorenzen Repræsentant for storkunder. Svend Aage Johannesen Erik Holsko Fl. Møller Jensen Formand. På generalforsamlingen i dag er Rasmus, Svend Aage og Jens på valg. Både Rasmus og Svend Aage er villige til genvalg, medens Jens ikke genopstiller. Vi har fortsat et forretningsudvalg - FU - bestående af Rasmus, Jens og undertegnede, suppleret af vores driftsleder. FU har ikke været benyttet i det forgangne år, idet alle beslutninger er taget af den samlede bestyrelse. Udover møde- og kursus aktiviteterne der er beskrevet i den skriftlige beretning, har der været en længere møderække om og med Refa Energi A/S, hvilket jeg skal komme ind på senere. Ligesom 2011 var et meget aktivt år for bestyrelsen, så har 2012 ligeledes været præget af stor møde- og mail aktivitet. Og som på sidste års generalforsamling vil jeg allerede her udtale en stor tak til bestyrelsen for det ihærdige og engagerede arbejde der også i 2012 er udført. Driften af varmeværket. Vores varmeværk har igen i år kørt upåklageligt. Der har selvfølgelig været almindelige vedligeholdelse og reparationer, der er klaret løbende.

2 Når vi producere varme på vore egne biokedler på C. E. Christiansens Vej er det fordi at vi ikke får nok varme fra kraftvarmeværket i Sakskøbing ( MSK ). Varmeproduktionen i Maribo og Sakskøbing er skruet sådan sammen, at MSK kan producere op imod 22 MW varme, der i første omgang går til at dække varmebehovet i Sakskøbing og resten går til Maribo. Det betyder, at vi må starter med at fyre i vore kedler når udetemperaturen når ned på 2-3 plus grader alt afhængig af vindforholdene. Vind er jo som bekendt en væsentlig faktor for afkøling og dermed øget varmeforbrug. Et godt eksempel var i sidste uge hvor havde vi nogle dage hvor der var pæne frostgrader hele døgnet. Varmeværker forsynede her byen med ca. 22 MW. Af dette varmebehov fik vi 10 MW fra MSK og producerede selv de resterende 12 MW. Uden at vi ved det helt nøjagtigt så regner vi med, at det maximale varmebehov for Maribo Varmeværk ligger på MW. Det vil kræve en temperatur på under minus 12 grader og samtidig en hel del vind. Vi har i varmeåret 2011/12 selv produceret godt 16% af den varme som vi andelshavere i Maribo tilsammen har forbrugt, medens resterende 84% er modtaget fra MSK i Sakskøbing. Varmeværkets daglige drift er varetaget af vores driftsleder Jørgen Jørgensen og øvrigt personale bestående af driftsassistent Klaus Kristensen og specialarbejder Klaus Bo Nielsen. På kontoret har vi Iris Christoffersen der klare den administrative side af værkets drift. Nye tilslutninger: I 2012 har vi på boligdelen taget imod 11 nye andelshavere og der resterer nu godt 80 boliger i Maribo, der ikke har fjernvarme. I 2012 har vi tillige tilsluttet en række virksomheder 14 stk. - på V. Kolbyes Vej og i Bangs Have Skoven. Alle nye andelshavere bydes endnu engang velkommen i Maribo Varmeværk. Med udbygningen af fjernvarmenettet i de 2 erhvervsområder har Maribo Varmeværk gennemført den sidste nedlægning af fjernvarmerør i byens gader og veje. Fremtidig udbygning af fjernvarmenettet i Maribo vil foregå i nye udstykninger af byggegrunde til boliger eller erhverv. Der vil naturligvis stadig være tilslutninger af nye ejendomme som ligger ud til det eksisterende fjernvarmenet. Bestyrelsen kan ikke umiddelbart få øje på eksisterende bolig- eller erhvervsområder hvor det er naturligt for Maribo Varmeværk at udbygge fjernvarmenettet. Skulle der være områder hvor en udbygning af nettet er muligt, kræver det dog at der er et økonomisk hvil i sig selv princip for projektet, således som energilovgivningen kræver.

3 Fjernvarmeværker i Danmark skal påse, at nye udbygninger og tilslutninger er bæredygtige og kan opfylde kravet til at hvile i sig selv økonomisk. Fjernaflæsning af varmemålerne. Igen i år har de nye varmemålere med fjernaflæsning været et effektivt redskab i forbindelse med udarbejdelse af årsopgørelserne til alle andelshaver. Fjernaflæsningen sker ved at en medarbejder i bil tager turen rundt i samtlige gader i byen. Det tager 2-3 dage at komme byen rundt. Bestyrelsen har kikket på mulighederne for at hele fjernaflæsnings proceduren kan ske fra kontoret på varmeværket. Investering i et sådant udstyr er stadig betydelig, men vil formentlig med tiden blive billigere. Maribo Varmeværk har desuden gjort sig tanker omkring, at dele et sådant fjernaflæsnings net med f.eks. Lolland Forsyning, der kan bruge det til vandaflæsninger. På den måde kunne vi være to om at dele etableringsudgiften. Såfremt vi får en central måleraflæsning på værket, vil måleraflæsningen hos andelshaverne kunne ske mange gange uden omkostning. Der er i dag systemer på markedet der aflæser varmemålerne hver time og til hvilket brug? kan man spørge. En hyppig måleraflæsning vil betyde, at varmeværket kan optimere sin drift med besparelser på energien til følge, vi kan sikre at varmemålerne fungerer korrekt. vi kan hjælpe den enkelte andelshaver med at optimere fjernvarmeforbruget og derved opnå besparelser på varmeregningen vi kan måske finde utætheder i fjernvarmerør inde i husene. vi kan finde uregelmæssigheder i varmeforbruget og derved finde årsager hertil. vi kan hjælpe med at få en bedre afkøling af fjernvarmevandet Der er sikkert endnu flere muligheder end jeg har remset op her, men det vil fremtiden vise. Bestyrelsen vil derfor fortsat med interesse følge markedet for et sådant centralt fjernaflæsnings net. Værkets driftsøkonomi og hensættelser til fornyelser m.v.. Helt i lovgivnings krav og ånd ender året driftsresultat på 0 kr. Indenfor fjernvarme i Danmark må der ikke oparbejdes overskud, men varmeproduktionen skal hvile i sig selv. Dog findes der stadig en post i regnskabet der hedder Årets over/underdækning, og der er her at varmeværket regulerer driftsøkonomien år for år. Det betyder at hvis der det ene år er et overskud på driften så sker der modregning det i kommende år og tilsvarende hvis der er underskud.

4 Når andelshaverne a/conto betaling bliver fastlagt i oktober måned ved vi jo ikke om det bliver en mild vinter eller om kong frost virkelig tager fat. Derfor vil der altid være reguleringer at foretage på kontoen for Årets over/underdækning. For varmeåret 2011/12 har der været tale om en overdækning på godt 2,3 mill kr., som vi så skal indtægtsføre i det kommende års budget og regnskab. Året før 2010/11 var det en underdækning på knapt 0,5 mill kr. der i dette års regnskab blev til en udgift. På den måde vil varmeværkets drift hvile i sig selv over en årrække. Da hovedtallene fra året regnskab og budget gennemgås på generalforsamlingens næste punkt har jeg ikke tænkt mig her at gå dybere ind i tallene. Dog skal det nævnes, at bestyrelsen har fundet det nødvendig igen at opstarte henlæggelser til nyinvesteringer i varmeværket. Selv om investeringsplanen behandles under et senere punkt på generalforsamlingen vil jeg gerne komme med nogle informationer om planen her i den mundtlige beretning. Den ældste træpillekedel har vi for 10 år siden overvejet af forny, ja vi foretog faktisk i en årrække henlæggelser hertil. Bestyrelsen valgte dog for nogle år siden, at udsætte udskiftningen, men nu går den nok ikke længere. Med investeringsplanen forventes en udskiftning at blive aktuel om 5-6 år. Nødvendigheden og økonomien i en udskiftning af kedlen, er i store træk uafhængig af om Maribo Varmeværk får en del af sin varme fra MSK i Sakskøbing eller vi selv skal lave vores varme. Herudover henlægges der til en akkumuleringstank og et ikke nærmere defineret anlæg til vedvarende energi det kunne være et solcelleanlæg eller andet tilsvarende. Henlæggelser under investeringsplanen er på 2,4 mill. kr. årligt hvilket påvirker varmeprisen med 43 kr./mwh. Det er altså en stor del af prisstigningen på fjernvarmen i Maribo i år og de kommende 5 år. Varmepriser fra Maribo Varmeværk nu og fremover. I det seneste varmeår 2011/12 havde vi igen uændrede varmepriser på 10. år, når ses bort fra en nedsættelse af effektbidraget i 2006/07 fra 18 kr./m2 til 10 kr./m2. og en stigning i samme effektbidrag sidste år - til 15 kr./m2 bolig incl. moms. I det igangværende varmeår 2012/13 er energiprisen hævet fra 300 kr./mwh til 368,75 kr./mwh, medens førnævnte effektbidrag og målerafgiften er forblevet uændret.

5 Det er altså en stigning på knapt 69 kr./mwh incl. moms svarende til ca kr. årligt eller en 100 kroneseddel om måneden, for en gennemsnitsbolig på 130 m2 med et forbrug på 18 MWh om året. Udover en stigning i afgifter til den danske stat på 5 kr./mwh, udgøres langt størstedelen af den resterende prisstigning af den førnævnte investeringsplan, samt det faktum at vi sidste år løb tør for henlæggelser der skulle tilbageføres ( og dermed indtægtsføres ). Bestyrelsen har i sine overvejelser omkring varmepriserne bestræbt sig på at fastholde kostægte priser. De prisstigninger, som jeg herfra talerstolen på de sidste 2-3 års generalforsamlinger har varslet, er således nu en realitet. Bestyrelsen finder dog, at det fortsat er umådelig billigt at opvarme boliger i Maribo med fjernvarme. Den førnævnte gennemsnitsbolig vil i varmeåret 2012/13 have en varmeudgift på kr., hvilket i dagens Danmark svarer til et forbrug på ca. 800 l. fyringsolie hvis boligen blev opvarmet med oliefyr Og 800 l. fyringsolie svarer vel i store træk kun til det olieforbrug der går til opvarmning af det varme vand. Målt på den samlede opvarmningspris vil Maribo Varmeværk stadig være på en top 15 liste over de billigste fjernvarmeværker i Danmark. Ny afgift til staten Forsyningssikkerhedsafgift. I foråret 2012 indgik hovedparten af partierne i Folketinget et energiforlig, der bl.a. indfører en ny afgift på bl.a. fjernvarme Afgiften har fået navnet Forsyningssikkerhedsafgift og den vil I helt sikkert komme til at høre meget mere om i den kommende tid. Afgiften skal i øvrigt primært finansiere vindmøllestrømmen fra de store havvindmøller. Forsyningssikkerhedsafgiften indføres for fjernvarmen med virkning fra 1. januar 2014 og den vil stige gradvist i årerne frem til Gennemsnitsboligen vil i 2014 få en afgift på ca. 750 kr. for året og ender i 2020 med en afgift på ca kr. årligt. Forsyningssikkerhedsafgiften pålægges energiforbruget, d.v.s. at den er afhængig af hvor mange MWh den enkelte husstand bruger. Maribo Varmeværks leveringssikkerheden. Det er fortsat bestyrelsens vurdering, at sikkerheden for at Maribo Varmeværk kan levere den nødvendige varme til andelshaverne er meget høj. Skulle MSK i Sakskøbing få leveringsvanskeligheder, kan vi producere al nødvendig varme på vore egne kedler.

6 Skulle el-forsyningen til pumperne svigte har vi et moderne nødstrømsanlæg stående, så vi kan fordele varmen alligevel. Og skulle der ske brud på fjernvarmenettet i gaden, så vil varmeværkets medarbejder og vore samarbejdspartnere bestræbe sig på hurtigt at udbedre skaderne, så varmeforsyningen hurtigt kan sikres igen. Vi ved fra opgravede prøver af de ældste fjernvarmerør i byen, at tilstanden for rørene er god, så der er ikke noget der tilsiger, at hyppigheden for ledningsbrud skal stige. Værkets medarbejdere vil endvidere fortsat arbejde på, at forsyningssikkerheden kan bevares helt i top. Lovpligtige energibesparelser. På de senere års generalforsamling har jeg omtalt de energibesparelser som Maribo Varmeværk i lighed med alle andre varmeværker, el-værker osv er blevet pålagt. Sidste år var pålægget, at vi skulle opnå nye årlige energibesparelser på 1243 MWh. Med det landspolitiske energiforlig fra foråret 2012 er disse besparelser blevet hævet med ca. 90%, og vores varmeværk pålægges nu at opnå nye årlige besparelser på 2304 MWh. i hvert af årerne frem til Kravet svarer til det totale fjernvarmeforbrug i 135 standardhuse det er et enormt sparekrav. For mange fjernvarmeværker kommer hovedparten af energibesparelserne fra tilslutning af nye huse til fjernvarmenettet, men Maribo Varmeværk har jo ikke den mulighed idet vi kun mangler ca. 80 huse at få tilsluttet. Vi skal altså ud at finde andre besparelse, hvilket bestyrelsen allerede nu ikke finder muligt i det krævede omfang. Vi er i hvert fald ikke anvist hvorledes det kan lade sig gøre. Et skøn kunne være, at det er muligt at finde knapt halvdelen af besparelseskravet. De manglende energibesparelser bliver vi nødt til at købe hos andre, og vi taler her om en væsentlig udgift for varmeværket og dermed for andelshaverne et sted mellem 0,5 og 1 mill. kr. hver år. Bestyrelsen vil igangsætte initiativer til, at så mange besparelser som muligt findes både på Maribo Varmeværk og hos andelshaverne. Som omtalt tidligere så stiger varmeprisen med den nye Forsyningssikkerhedsafgift og det gør det jo økonomisk endnu mere attraktivt at den enkelte husejer efterisolerer sin bolig, idet en besparelse vil give større besparelser jo dyrere fjernvarmen er. Det gode råd er derfor, at vi alle skal kikke på energiforbruget i vore huse, for der er helt sikkert store muligheder for at gøre varmeisoleringen meget bedre, lave varmestyring, få energiruder og meget mere. Det vil være en fin investering, der kan betale sig på både den korte og den lange bane og det er en meget bedre forrentning end den der opnås i banken.

7 Afkøling af returvandet fra brugerne Ja emnet må og skal også med i år. Varmeværket vil så gerne have, at I afkøler fjernvarmevandet mere end I gør nu. og det vil andelshaverne også gerne, men de fleste jer ved det bare ikke endnu. Men der gør I lige om lidt. Årsagen til at det er så vigtigt at vi alle afkøler fjernvarmevandet bedst muligt er: a. Det er økonomisk fordelagtigt både for den enkelte varmebruger og for varmeværket at returvandstemperaturen er så lav som muligt. Der skal simpelthen bruges mindre energi til den samme opvarmning. b. Vi er kontraktligt forpligtet til at levere returvandet til MSK med en lavere temperatur end vi gør. Sprgsmålet er så hvor varmt returvandet maximalt bør være? Svaret er: maksimal en temperatur på 40 grader, men meget gerne endnu lavere Man kan se returvandstemperaturen på varmemåleren. Og hvordan opnås en bedre afkøling? Varmtvandsbeholderen er typisk en stor del af forklaringen på den dårlige afkøling og det er oftest på grund af tilkalkning af varmelegemerne i beholderen eller måske er den for gammel og udtjent. Så derfor kontroller hvor gammel din varmtvandsbeholder er og hvornår du sidst har fået den afkalket. Er det mere end 3 år siden din varmtvandsbeholder blev efterset, bør du kontakte din VVS-mand og bede ham om at kontrollere og afkalke beholderen. Så har du jo også mulighed for at bede VVSmanden se efter med om dit fjernvarmeanlæg er indstillet korrekt. Gør nu noget ved det, det kan betale sig. Ellers er det et godt råd, at du skal lukke op for alle radiatorer til samme niveau, det er billigere end at lade en eller få radiatorer klare opvarmningen. Og så får man tillige en bedre varmekomfort. Et andet godt råd er, at du skal lufte ud i boligen mindst 2 gange i døgnet, f.eks. morgen og aften, og det skal ske ved at skabe gennemtræk i 4-5 minutter. Ikke længere tid for så når væggene at blive afkølet og det er ikke meningen. Det er meningen at få udskiftet luften så det kun er den nye friske luft der skal opvarmes igen. Det er nemlig billigere at opvarme den friske tørre luft end den gamle luft med høj luftfugtighed. Husk nu at lukke for varmen på radiatorerne i de 4-5 minutter der luftes ud.

8 CO2 og forurening generelt Fjernvarmeværker forurener væsentligt mindre end hvis vi alle havde oliefyr i stedet eller brugte brændeovne til opvarmning. Maribo Varmeværk har haft endnu et år uden brug af olie til opvarmning. Der er alene fyret med biomasse træpiller i Maribo og halm i Sakskøbing. Det betyder at vi er CO2 neutrale. Både varmeværket i Maribo og MSK i Sakskøbing renser røgen for partikler, således at vi forurener minimalt og i øvrigt under de grænseværdier der er foreskrevet. Afslutning. Maribo Varmeværk er i disse dage og uger i gang med at søge en ny driftsleder, idet Jørgen Jørgensen har bebudet sin afgang. Ansøgningsfristen var i fredags, og der er kommet en række kompetente ansøgning, som bestyrelsen nu kikker på. Det er intentionen at stillingen skal besættes hurtigst muligt, meget gerne pr. 1. marts og senest pr. 1. april Jørgen har endnu en gang ikke ønsket opmærksomhed ved en milepæl i hans ansættelse på Maribo Varmeværk. Alligevel vil jeg gerne på vegne af varmeværket sige tak til Jørgen for en altid loyal og engageret indsats for fjernvarme i vores by du har været her i mere end 41 år, og du nåede lige at få lagt de sidste fjernvarmerør ned i byen inden dit otium kalder. Du skal have stor tak. Sluttelig skal der lyde en stor tak til alle som yder en indsats for Maribo Varmeværk der være sig varmeværkets medarbejdere, jer andelshavere der jo både er varmebrugere og varmeværkets ejere, samarbejdspartnere og andre. Bestyrelsen har jeg tidligere i beretningen takket for indsatsen, men gør det gerne igen. Denne mundtlige beretning vil indenfor kort tid kunne ses på varmeværkets hjemmeside hvor der tillige findes en række andre og nyttige oplysninger. /fm

9 Del 2 af den mundtlige beretning ved Maribo Varmeværks generalforsamling 29. jan Den 2. del af den mundtlige beretning skal omhandle de forhandlinger der er i årets løb er ført med Refa Energi A/S der er ejere af MSK i Sakskøbing. Sidste år kunne bestyrelsen berette om stor aktivitet omkring forsøget på at købe MSK, hvilket jo som bekendt ikke lykkedes, idet Refa Energi A/S blev køberen. Det er således Refa Energi A/S der levere størsteparten af den varme som vi bruger på Maribo Varmeværk helt ifølge den leveringskontrakt der blev indgået tilbage i 1999 og som er uberørt af ejerskiftet på MSK. Leveringen sker i et godt og stabilt samarbejde, som Maribo Varmeværk er fuld tilfreds med. Bestyrelsen har tidligt fremlagt nogle ønsker og krav til MSK s ejere og det er primært disse ting der i årets løb har været forhandlet om. Det har været afholdt en længere række møder, og der er for MSK s regning udfærdiget ingeniørrapporter og lavet beregninger. Der er sågar udarbejdet nye kontraktforslag for et fremtidigt samarbejde. Men ingen af delene lever op til de behov, ønsker og krav som bestyrelsen for Maribo Varmeværk mener at vi bør have. Bestyrelsen har den grundholdning, at vi ikke vil indgå kontraktsændringer med mindre at vi kan se fordele herved. Det er vores opfattelse, at vi selv kan lave den varme vi skal brug til samme pris som det vi giver for varmen fra MSK. Vi er derfor ikke nervøse for hvad der sker 2021 hvor MSK kan opsige leveringskontrakten. Vi kan selv. Når det er sagt føler vi også at vi andelshaverne og varmeværket skal have samfundsbrillerne på, og er der et fornuftigt samarbejde med MSK også efter 2020, så er det vel den vej vi skal gå. I november måned 2012 forelagde MSK deres oplæg til et fornyet og forlænget samarbejde. Efter grundige overvejelser fandt bestyrelsen ikke at dette oplæg levede op til vore ønsker, og bestyrelsen valgte derfor at skrive tilbage til MSK ( Refa Energi A/S ) med en tak for forhandlingerne, men at vi ønskede at stoppe her, og vi udtrykte håb om, at vi kunne tage en ny omgang forhandlinger i løbet af nogle år. Der har efterfølgende på Refa s initiativ - været fornyet kontakt i form af et møde, men uden at vi umiddelbart kan se resultat heraf. Bestyrelsen vil gerne have generalforsamlingens tilkendegive af, om forsamlingen er enige i de hidtidige beslutninger og om vores dagsorden er i orden. Således overdrages det til dirigenten at klare den opgave.

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617. Ordinær generalforsamling tirsdag den 24. januar 2012.

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617. Ordinær generalforsamling tirsdag den 24. januar 2012. MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 Ordinær generalforsamling tirsdag den 24. januar 2012. Mundtlig beretning: Bestyrelsens skriftlige beretning

Læs mere

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 50. Ordinær generalforsamling tirsdag den 28. januar 2014. Mundtlig beretning: En stor velkomst til alle til

Læs mere

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 51. Ordinær generalforsamling tirsdag den 27. januar 2015. Mundtlig beretning: Sammen med indkaldelsen til

Læs mere

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 52. Ordinær generalforsamling tirsdag den 26. januar 2016. Mundtlig beretning: Sammen med indkaldelsen til

Læs mere

Beretning til 53. ordinære generalforsamling tirsdag, den 24. januar 2017.

Beretning til 53. ordinære generalforsamling tirsdag, den 24. januar 2017. Beretning til 53. ordinære generalforsamling tirsdag, den 24. januar 2017. Værkets drift Der blev i den forløbne sæson 2015/2016 leveret 65.699 MWh fjernvarme, svarende til et varmesalg på 20,5 mill. kr.

Læs mere

Investeringer. Driftsøkonomien

Investeringer. Driftsøkonomien Beretning 2015 Nørre Snede Varmeværk har nu i 2 år haft samarbejde med Ejstrupholm Varmeværk. Et samarbejde, som har vist sig som en god løsning for begge værker, hvor vi især samarbejder om maskinerne

Læs mere

Formandens beretning til generalforsamlingen 27. august 2014

Formandens beretning til generalforsamlingen 27. august 2014 Formandens beretning til generalforsamlingen 27. august 2014 a) Velkomst På bestyrelsens vegne skal jeg hermed byde alle fremmødte velkomne til Aabybro Fjernvarmeværks årlige generalforsamling. En særlig

Læs mere

Bestyrelsens beretning for

Bestyrelsens beretning for Bestyrelsens beretning for Dybvad Varmeværk a.m.b.a. Generalforsamling mandag den 29. juni 2015. Velkommen til varmeværkets generalforsamling. Bestyrelsens beretning for Dybvad varmeværks 55 ens 20ende

Læs mere

Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme.

Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme. Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme. Velkommen. Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 17. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme. Første punkt på

Læs mere

Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 15. september 2014.

Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 15. september 2014. Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 15. september 2014. Emnerne: Det forløbne år Forsyningsområde og dækningsgrad Driftsøkonomi og brændselsomkostninger Varmepris og takstpolitik Drift

Læs mere

Ordinær Generalforsamling

Ordinær Generalforsamling Ordinær Generalforsamling Nørre Aaby Kraftvarmeværk a.m.b.a.. Tirsdag d. 8. april 2014 -kl. 18.00, Grønnegade 7, Nørre Aaby Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Fremlæggelse af

Læs mere

Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 19. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme.

Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 19. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme. Ledelsesberetning 2011/2012 for Sydlangeland Fjernvarme. Velkommen. Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 19. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme. Første punkt på

Læs mere

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf CVR. nr

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf CVR. nr MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 55. Ordinær generalforsamling tirsdag den 29. januar 2019. Mundtlig beretning: Planche I har alle modtaget

Læs mere

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf CVR. nr

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf CVR. nr MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 53. Ordinær generalforsamling tirsdag den 24. januar 2017. Mundtlig beretning: Sammen med indkaldelsen til

Læs mere

Årsberetning og indkaldelse til ordinær generalforsamling

Årsberetning og indkaldelse til ordinær generalforsamling BRAMMING FJERNVARME August 2013 Årsberetning og indkaldelse til ordinær generalforsamling Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE Gabelsvej 12 Tirsdag,

Læs mere

Ringe Fjernvarmeselskab A.m.b.A.

Ringe Fjernvarmeselskab A.m.b.A. Beretning. Driftsåret 2016. 1. Nyudstykninger, nyanlæg, reparationer, ombygninger m.m. i 2016. Der var ingen byggeaktivitet i Golfparken i 2016. Der er bygget 2 huse på naboudstykningen. Området er udlagt

Læs mere

Skuldelev Energiselskab A.M.B.A Side 1 af 5

Skuldelev Energiselskab A.M.B.A Side 1 af 5 Side 1 af 5 Referat fra generalforsamlingen i Skuldelev Energi A.M.B.A. 29. september 2005 Tilstede: 18 stemmeberettigede personer Referent: Hanne Normann Hansen Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning

Læs mere

Generalforsamling i Skovlund Varmeværk onsdag, den 14. juni 2006.

Generalforsamling i Skovlund Varmeværk onsdag, den 14. juni 2006. Generalforsamling i Skovlund Varmeværk onsdag, den 14. juni 2006. Sted: Skovlund Kro Deltagere: 11 personer inkl. bestyrelse og varmemester. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning for det forløbne

Læs mere

Tilbud. Vare Antal Enhedspris Beløb Moms Beløb i alt

Tilbud. Vare Antal Enhedspris Beløb Moms Beløb i alt Ebeltoft Fjernvarmeværk a.m.b.a. Hans Winthers Vej 9 8400 Ebeltoft CVR 22 70 37 14 Carl Th. Dreyers Vej 0 8400 Ebeltoft Ebeltoft, 09-06-2017 Tilbud Forbrugernr.: 82083 Vedr. ejendommen: Carl Th. Dreyers

Læs mere

Fjernvarme til Væggerløse, Væggerløse Stationsby, Hasselø, Stovby, Tjæreby, Idestrup & Sdr. Ørslev. Maj 2006 Nr. 5

Fjernvarme til Væggerløse, Væggerløse Stationsby, Hasselø, Stovby, Tjæreby, Idestrup & Sdr. Ørslev. Maj 2006 Nr. 5 Med 5. udgave af Sydvarmenyt fra Sydfalster Varmeværk ønsker vi denne gang at orientere om følgende punkter: 1. Billigere fjernvarme igen i år. 2. Varmeværket har en sund økonomi. 3. Din varmeregning er

Læs mere

Gedser Fjernvarmes gode råd om opvarmning

Gedser Fjernvarmes gode råd om opvarmning Gedser Fjernvarmes gode råd om opvarmning FJERNVARME ET GENBRUGSSYSTEM BOLIGENS RUM BRUG ALLE RADIATORER Princippet i en fjernvarmeforsyning er enkelt. Fra varmeværket pumper man opvarmet fjernvarmevand

Læs mere

Skørping Varmeværk a.m.b.a. Skørping Nord 11 9520 Skørping Tlf. 9839 1437. Skørping Varmeværk a.m.b.a. Skørping Nord 11 9520 Skørping Tlf.

Skørping Varmeværk a.m.b.a. Skørping Nord 11 9520 Skørping Tlf. 9839 1437. Skørping Varmeværk a.m.b.a. Skørping Nord 11 9520 Skørping Tlf. Tak til alle annoncører i denne brochure mail@skoerpingvarmevaerk.dk www.skoerpingvarmevaerk.dk mail@skoerpingvarmevaerk.dk www.skoerpingvarmevaerk.dk Kom indenfor i dit varmeværk blev etableret i 1961.

Læs mere

Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk

Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk Prisen Vi har haft et varmesalg på i alt 12.197 MW mod 11.024 MW i det foregående år. Forbruget har dermed været godt 10 % højere end i 2011/12. De fleste kan

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018. Bestyrelsens beretning Indledning 2017 blev desværre året, hvor vi måtte komme til en erkendelse af, at det heller ikke i

Læs mere

Rask Mølle Varmeværk

Rask Mølle Varmeværk Rask Mølle Varmeværk Ordinær generalforsamling Tirsdag 11/6-2013 Formandens beretning om året der gik. Indledning: Det har hidtil været en tradition for mine forgængere at indlede formandsberetningen med

Læs mere

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for VARMEVÆRKETS skriftlige beretning for regnskabsåret 2014 Indholdsfortegnelse: Side Forbrugere ------------------------------------------------------------- 3 Regnskabet 2014 ------------------------------------------------------

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014. Bestyrelsens beretning Indledning 2013 har været stille år for Hadsten Varmeværk uden de store udfordringer, dog med en meget

Læs mere

Generalforsamling 20.09.12. Velkommen

Generalforsamling 20.09.12. Velkommen Generalforsamling 20.09.12 Velkommen Generalforsamling 20.09.12 DAGSORDEN 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår. 3. Den reviderede årsrapport efter regnskabsloven

Læs mere

Rask Mølle Varmeværk

Rask Mølle Varmeværk Rask Mølle Varmeværk Ordinær generalforsamling Torsdag 26/6-2014 Formandens beretning om året der gik. Indledning: Regnskabsåret 2013/2014 har været et økonomisk rigtig godt år for Rask Mølle Varmeværk.

Læs mere

Effektiv afkøling betaler sig

Effektiv afkøling betaler sig Effektiv afkøling betaler sig 2 Udnyt fjernvarmen Returvand skal være så koldt som muligt Så godt som alle hovedstadsområdets hjem er i dag forsynet med fjernvarme. Men det er desværre langt fra alle,

Læs mere

Bestyrelsens beretning for

Bestyrelsens beretning for Bestyrelsens beretning for Dybvad Varmeværk a.m.b.a. Generalforsamling torsdag den 29. juni 2017. Velkommen til varmeværkets generalforsamling. Bestyrelsens beretning for Dybvad varmeværks 57 ens 20ende

Læs mere

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 29.08.2013.

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 29.08.2013. Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 29.08.2013. Indledning Hjertelig velkommen til vores generalforsamling. Deltagere i vores generalforsamling kan kun være forbrugere,

Læs mere

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst Generalforsamling onsdag den 21.11.2012, kl. 19,30 i Skovsgård Multihus Formandsberetning: Årets gang Det har været et specielt

Læs mere

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst 1 Generalforsamling onsdag den 20.11.2013, kl. 19,30 i Skovsgård Multihus Formandsberetning: Årets gang Vinteren blev mere

Læs mere

Bedre udnyttelse af FJERNVARMEN. få skik på AFKØLINGEN i dit varmeanlæg! FJERNVARME helt sikkert

Bedre udnyttelse af FJERNVARMEN. få skik på AFKØLINGEN i dit varmeanlæg! FJERNVARME helt sikkert Bedre udnyttelse af FJERNVARMEN få skik på AFKØLINGEN i dit varmeanlæg! FJERNVARME helt sikkert Sådan er det med FJERNVARME Rød = fremløb Blå = returløb I princippet er der med fjernvarme tale om en slags

Læs mere

Mølholm Varmeværk. REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Afholdt onsdag den 8. okt. 2014 kl. 19.30

Mølholm Varmeværk. REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Afholdt onsdag den 8. okt. 2014 kl. 19.30 Mølholm Varmeværk REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Afholdt onsdag den 8. okt. 2014 kl. 19.30 j.nr. 43606002, LDN, 24.10.2014 År 2014, den 8. oktober kl. 19.30 afholdtes ordinær generalforsamling i

Læs mere

Beretning for 2007/2008 Løgstrup Varmeværk

Beretning for 2007/2008 Løgstrup Varmeværk Beretning for 2007/2008 Løgstrup Varmeværk Gas- og varmeprisen Sidste år kunne vi oplyse at det nok kun ville være et spørgsmål om tid, inden olieprisen gik op over 100 dollar. Nu kan vi konstatere, at

Læs mere

Kontrol af rumtemperatur

Kontrol af rumtemperatur 1 Små gode ideer Når temperaturen i et rum er lavere end i de tilstødende rum, bør døren være lukket. Det koldere rum vil nemlig trække varme fra de andre - og det kan bevirke, at der bliver fodkoldt.

Læs mere

Få mere varme ud af fjernvarmen. God afkøling gavner både miljø og økonomi

Få mere varme ud af fjernvarmen. God afkøling gavner både miljø og økonomi Få mere varme ud af fjernvarmen God afkøling gavner både miljø og økonomi U d n y t v a r m e n d e t b e t a l e r s i g Din afkøling fortæller, hvor godt du udnytter fjernvarmen Fjernvarmen er et fælles

Læs mere

Der var fremmødt 16 andelshavere, plus bestyrelsen, revisor samt medarbejdere fra værket.

Der var fremmødt 16 andelshavere, plus bestyrelsen, revisor samt medarbejdere fra værket. Brande Fjernvarme amba Referat af den ordinære generalforsamling 2012. Tirsdag, den 25. september 2012 kl. 19.30 på Hotel Dalgas. Der var fremmødt 16 andelshavere, plus bestyrelsen, revisor samt medarbejdere

Læs mere

Råd og vejledning om brug af fjernvarme:

Råd og vejledning om brug af fjernvarme: Råd og vejledning om brug af fjernvarme: FJERNVARME - ET GENBRUGSSYSTEM Princippet i en fjernvarmeforsyning er enkelt. Fra varmeværket pumper man opvarmet fjernvarmevand ud til forbrugerne. Hos forbrugerne

Læs mere

Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2012-2013.

Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2012-2013. Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2012-2013. Ordinær generalforsamling 2012 2013. På Hjallerup Fjernvarmes vegne vil jeg byde velkommen til Hjallerup Fjernvarmes ordinære generalforsamling 2012

Læs mere

effektiv afkøling er god økonomi udnyt fjernvarmen bedst muligt og få økonomisk bonus

effektiv afkøling er god økonomi udnyt fjernvarmen bedst muligt og få økonomisk bonus effektiv afkøling er god økonomi udnyt fjernvarmen bedst muligt og få økonomisk bonus www.ke.dk 2 udnyt fjernvarmen og spar penge Så godt som alle københavnske hjem er i dag forsynet med fjernvarme. Men

Læs mere

Fjernvarmen er tæt på dig

Fjernvarmen er tæt på dig Fjernvarmen er tæt på dig Vordingborg Forsynings fjernvarmeanlæg kan snart levere miljørigtig fjernvarme til husejere i Kastrup og Neder Vindinge. fjernvarme for fremtiden 2 Vordingborg Kommune er klimakommune

Læs mere

Ny retfærdig tarif på fjernvarmen

Ny retfærdig tarif på fjernvarmen Ny retfærdig tarif på fjernvarmen Vil betyde Mindre varmeregning til kunderne Mindre varmetab i rørene Øget effektivitet i produktionen En lav returtemperatur giver en mindre varmeregning Billig fjernvarme

Læs mere

Beretning til 54. ordinære generalforsamling tirsdag, den 30. januar 2018.

Beretning til 54. ordinære generalforsamling tirsdag, den 30. januar 2018. Beretning til 54. ordinære generalforsamling tirsdag, den 30. januar 2018. Værkets drift I varmeåret 1. okt. 2016 til 30. sept. 2017 blev der leveret/solgt 69.307 MWh fjernvarme, svarende til et salg på

Læs mere

Beretning 2009/2010 for Løgstrup Varmeværk

Beretning 2009/2010 for Løgstrup Varmeværk Beretning 2009/2010 for Løgstrup Varmeværk Gas- og varmeprisen Vi har haft et varmesalg på i alt 11.843 MW mod 10.470 MW i det foregående år. Altså har varmesalget været noget større. Året har også haft

Læs mere

Ordinær generalforsamling 25. september 2012. Bestyrelsens beretning for varmeåret 2011/12

Ordinær generalforsamling 25. september 2012. Bestyrelsens beretning for varmeåret 2011/12 Ordinær generalforsamling 25. september 2012 Bestyrelsens beretning for varmeåret 2011/12 www.naestved-varme.dk e-mail: info@naestved-varme.dk 1 Medlem af Danske Fjernvarme Valg til bestyrelsen. Varmeåret

Læs mere

BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE

BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE BRAMMING FJERNVARME Juli 2015 Indkaldelse til generalforsamling Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE Gabelsvej 12 i auditoriet Tirsdag, den 25. august

Læs mere

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for VARMEVÆRKETS skriftlige beretning for regnskabsåret 2018 Indholdsfortegnelse: Side Forbrugere ------------------------------------------------------------- 3 Regnskabet 2018 ------------------------------------------------------

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013. Bestyrelsens beretning Indledning 2012 har ligesom 2011 har været et uforudsigeligt og udfordrende år for Hadsten Varmeværk.

Læs mere

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012.

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Indledning Hjertelig velkommen til vores generalforsamling. Deltagere i vores generalforsamling kan kun være forbrugere,

Læs mere

BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE

BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE BRAMMING FJERNVARME April 2019 Indkaldelse til generalforsamling Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE Gabelsvej 12 i hallen Torsdag, den 23. maj 2019

Læs mere

Skuldelev Energiselskab A.M.B.A Side 1 af 6

Skuldelev Energiselskab A.M.B.A Side 1 af 6 Side 1 af 6 Referat fra generalforsamlingen i Skuldelev Energi A.M.B.A. 27. september 2007 Referent: Hanne Normann Hansen Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne regnskabsår 3. Den

Læs mere

Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015. Velkommen til Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015

Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015. Velkommen til Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015 Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015 Velkommen til Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015 1 Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015 Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens

Læs mere

Fjernvarme til Norring og Foldby? Informationsmøde d. 23/11

Fjernvarme til Norring og Foldby? Informationsmøde d. 23/11 Fjernvarme til Norring og Foldby? Informationsmøde d. 23/11 Agenda 23/11 2015. Hvad er Hinnerup Fjernvarme A.m.b.a. Tilbud om fjernvarme til Norring & Foldby. Er fjernvarme noget for mig? Beslutningsgrundlag

Læs mere

Vi har muligheden for igen at gå på det frie marked når priserne viser sig at være attraktive.

Vi har muligheden for igen at gå på det frie marked når priserne viser sig at være attraktive. Beretning for 2008/2009 Løgstrup Varmeværk Gas- og varmeprisen Efter at olieprisen og der med gasprisen for et par år siden var helt oppe at vende, har vi her i forbindelse med finanskrisen haft olieprisen

Læs mere

Jeg vil begynde beretningen med at oplyse, hvorledes bestyrelsen konstituerede sig efter sidste års generalforsamling.

Jeg vil begynde beretningen med at oplyse, hvorledes bestyrelsen konstituerede sig efter sidste års generalforsamling. 1 Beretning for året 2017/2018 generalforsamling den 25. september 2018. Indledning Jeg vil begynde beretningen med at oplyse, hvorledes bestyrelsen konstituerede sig efter sidste års generalforsamling.

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 29. marts 2017.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 29. marts 2017. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 29. marts 2017. Bestyrelsens beretning Indledning 2016 har været et år med meget aktivitet på Hadsten Varmeværk. For en forsyningsvirksomhed

Læs mere

Ledelses beretning for 2012 2013. Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Hovedaktiviteter. Det er salg af EL og Varme.

Ledelses beretning for 2012 2013. Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Hovedaktiviteter. Det er salg af EL og Varme. Ledelses beretning for 2012 2013. Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Hovedaktiviteter. Det er salg af EL og Varme. Antallet af forbruger er pt. 754 Udviklingen i aktiviteter

Læs mere

BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE

BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE BRAMMING FJERNVARME Juli 2018 Indkaldelse til generalforsamling Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE Gabelsvej 12 i auditoriet Tirsdag, den 28. august

Læs mere

Værket har i samarbejde med Ejstrupholm Varmeværk udskiftet vores trailere og fået 3 nye trailere. Nørre Snedes andel af bytteprisen er 43 tkr.

Værket har i samarbejde med Ejstrupholm Varmeværk udskiftet vores trailere og fået 3 nye trailere. Nørre Snedes andel af bytteprisen er 43 tkr. Beretning 2017 Regnskabsåret 2016/2017 har været et år med en hel del aktivitet på værket. Vi indledte ellers året med stor optimisme, idet vi arbejdede intens på at komme til at udnytte spildvarme fra

Læs mere

Informationsmøde tirsdag den 29. november 2011 på Færgekroen Fjernvarme på Hadsund Syd

Informationsmøde tirsdag den 29. november 2011 på Færgekroen Fjernvarme på Hadsund Syd Informationsmøde tirsdag den 29. november 2011 på Færgekroen Fjernvarme på Hadsund Syd 1 Dagsorden Bestyrelsesformand Thorkild Løkke for Hadsund By's Fjernvarmeværk byder velkommen Præsentation af Hadsund

Læs mere

Investeringer. Driftsøkonomien

Investeringer. Driftsøkonomien Beretning 2018 Regnskabsåret 2017/2018 er på flere måder det sidste år med noget gammelt og starten på noget nyt for varmeværket og forbrugerne. Nørre Snede Varmeværk er gået all in i samarbejdet med Ejstrupholm

Læs mere

Referat af forbrugermøde i REFA Horbelev Fjernvarme A/S, afholdt i Horbelev Hallen, den 23. oktober 2013, klokken

Referat af forbrugermøde i REFA Horbelev Fjernvarme A/S, afholdt i Horbelev Hallen, den 23. oktober 2013, klokken Horbelev fjernvarme Referat af forbrugermøde i REFA Horbelev Fjernvarme A/S, afholdt i Horbelev Hallen, den 23. oktober 2013, klokken 19.00. Forbrugervalgt bestyrelsesmedlem, Erik Gaard bød velkommen til

Læs mere

Fokus på fjernvarme. Undgå ekstra regninger på grund af dårlig afkøling

Fokus på fjernvarme. Undgå ekstra regninger på grund af dårlig afkøling Fokus på fjernvarme Undgå ekstra regninger på grund af dårlig afkøling Aflæsningsspecifikation Målernr. Dato Aflæsning El 010106 36663 Varme 010106 90,514 Vand 010106 1009 Afkøling Installation Grad Enh

Læs mere

Orehoved: Fjernvarme, forventede priser og besparelser på varmeregningen

Orehoved: Fjernvarme, forventede priser og besparelser på varmeregningen Feasibility undersøgelse Orehoved: Fjernvarme, forventede priser og besparelser på varmeregningen Analyse af mulighederne Regin Gaarsmand og Tyge Kjær Institut for Mennesker og Teknologi, Roskilde Universitet

Læs mere

Prisen på fjernvarme bliver ens. for alle

Prisen på fjernvarme bliver ens. for alle Prisen på fjernvarme bliver ens for alle 1. Hvorfor ensretter vi fjernvarmepriserne? 2. Hvordan har vi gjort? 3. Hvordan sammensættes priserne? a) Hvorfor bruges det opvarmede areal fra BBR? b) Hvad dækker

Læs mere

FÆLLES VARMELØSNING FJERNVARME V/ FLEMMING ULBJERG FÆLLES VARMELØSNING 2014/05/07

FÆLLES VARMELØSNING FJERNVARME V/ FLEMMING ULBJERG FÆLLES VARMELØSNING 2014/05/07 FJERNVARME V/ FLEMMING ULBJERG DAGSORDEN Området Varmeforbrug i dag Udbygningstakt for fjernvarme Om fjernvarme Jeres indflydelse på projektet OMRÅDET VARMEBEHOV I DAG Varmebehov MWh 1.243 bygninger Samlet

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme!

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Generalforsamlingen den 8. november 2016 3. november 2016 1 2 Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! I det forløbne regnskabsår har vi købt 195.225 MWh hos vore varmeleverandører, fordelt

Læs mere

- JA/th-711-14-10-2011

- JA/th-711-14-10-2011 Næstved Kommune Økonomiudvalget Rådmandshaven 20 4700 Næstved - JA/th-711-14-10-2011 Vedr.: Prisniveauet for fjernvarmepris i Næstved. I henhold til Økonomiudvalgets skrivelse af 24. august 2011 har den

Læs mere

Kværndrup Fjernvarme AmbA. Kalkule solvarme

Kværndrup Fjernvarme AmbA. Kalkule solvarme Kværndrup Fjernvarme AmbA Kalkule solvarme 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Forudsætninger og kommentarer til kalkule for solvarme 3 Forudsætninger og kommentarer til budgettet for 2013-14 5

Læs mere

Assens Fjernvarme Amba. 53. ordinære generalforsamling. Torsdag d 20. september 2012 på Marcussens Hotel. Beretning for 2011 / 2012

Assens Fjernvarme Amba. 53. ordinære generalforsamling. Torsdag d 20. september 2012 på Marcussens Hotel. Beretning for 2011 / 2012 Assens Fjernvarme Amba 53. ordinære generalforsamling Torsdag d 20. september 2012 på Marcussens Hotel. Beretning for 2011 / 2012 Disposition: 1. Indledning. 2. Generelle forhold. 3. Produktion. 4. Distribution.

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 25. marts 2015.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 25. marts 2015. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 25. marts 2015. Bestyrelsens beretning Indledning 2014 har generelt været et stille år for Hadsten Varmeværk. En kold kort vinter der ikke

Læs mere

Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2010-2011.

Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2010-2011. Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2010-2011. Ordinær generalforsamling 2010 2011. På Hjallerup Fjernvarmes vegne vil jeg byde velkommen til Hjallerup Fjernvarmes ordinære generalforsamling 2010

Læs mere

HOLD HUS MED FJERNVARMEN RÅD OG VEJLEDNING

HOLD HUS MED FJERNVARMEN RÅD OG VEJLEDNING HOLD HUS MED FJERNVARMEN RÅD OG VEJLEDNING UDGIVER FIF MARKETING Tel. 76 30 80 00 Brochuren er trykt på 100% genbrugspapir, Cyclus Offset INDHOLD Fjernvarme et genbrugssystem...........................

Læs mere

Fair afregning af din fjernvarme

Fair afregning af din fjernvarme Fair afregning af din fjernvarme Se på bagsiden, hvad du kan gøre for at spare på varmeregningen. Motivationstariffen har positiv effekt Vi indførte motivationstariffen den 1. juni 2014, og allerede nu

Læs mere

Nyhedsbrev januar 2016

Nyhedsbrev januar 2016 Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarme AMBA Kastrupvej 41a 8960 Randers sø 86496888 gjvarme@gjvarme.dk formand.ulk@gmail.com Nyhedsbrev januar 2016 Godt Nytår til Alle Nye Tariffer Der træder nye tariffer i

Læs mere

Generalforsamling 18.09.13. Velkommen

Generalforsamling 18.09.13. Velkommen Generalforsamling 18.09.13 Velkommen Generalforsamling 18.09.13 DAGSORDEN 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår. 3. Den reviderede årsrapport efter regnskabsloven

Læs mere

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Generalforsamling onsdag den 23.11.2016, kl. 19,30 i Skovsgård Multihus Formandsberetning: Årets gang Det første år hvor vi har haft gang i den nye akkumuleringstank. Et år hvor vi i det store hele har

Læs mere

Ulbjerg Kraftvarme 29. sep. 2015

Ulbjerg Kraftvarme 29. sep. 2015 Ulbjerg Kraftvarme 29. sep. 2015 Beretning til Generalforsamling varmeåret 2014/15 1. Valg af dirigent ** Kurt Johansen blev valgt 2. Beretning til generalforsamling - varmeåret 2014/15 Afslutning af varmeår

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Onsdag d. 23. august 2017

Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Onsdag d. 23. august 2017 Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Onsdag d. 23. august 2017 Generalforsamling Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne

Læs mere

Halvrimmen-Arentsminde Kraftvarmeværk A.m.b.a. Lyngvej 16 - Halvrimmen Brovst

Halvrimmen-Arentsminde Kraftvarmeværk A.m.b.a. Lyngvej 16 - Halvrimmen Brovst Halvrimmen-Arentsminde Kraftvarmeværk A.m.b.a. Lyngvej 16 - Halvrimmen - 9460 Brovst Generalforsamling Arentsminde cafeteria Dato 7/09-2016 Velkommen til den 23. generalforsamling i HAKV og lige for derefter

Læs mere

Ny fair afregning af din fjernvarme

Ny fair afregning af din fjernvarme Ny fair afregning af din fjernvarme Se bagsiden, hvad du kan gøre for at spare på varmeregningen. Din fjernvarmeregning bliver mere retfærdig Hidtil har vi afregnet den variable del af fjernvarmen udelukkende

Læs mere

ÅRSRAPPORT 2015/16. Ørum Varmeværk A.m.b.a. Bøgevej 5-7, Ørum 8830 Tjele. CVR nr (54. regnskabsår)

ÅRSRAPPORT 2015/16. Ørum Varmeværk A.m.b.a. Bøgevej 5-7, Ørum 8830 Tjele. CVR nr (54. regnskabsår) ÅRSRAPPORT 2015/16 Ørum Varmeværk A.m.b.a. Bøgevej 5-7, Ørum 8830 Tjele CVR nr. 12868014 (54. regnskabsår) Fremlagt og godkendt på den ordinære generalforsamling den Dirigent Ordinær generalforsamling

Læs mere

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf CVR. nr

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf CVR. nr MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 54. Ordinær generalforsamling tirsdag den 30. januar 2018. Mundtlig beretning: Bestyrelsens skriftlige beretning

Læs mere

Dåstrup Vandværk A.m.b.A.

Dåstrup Vandværk A.m.b.A. Referat fra den ordinære generalforsamling tirsdag den 17. marts 2015 Tirsdag den 17. marts 2015 kl.19.30 afholdt Dåstrup Vandværk a.m.b.a. ordinær generalforsamling i Dåstrup Forsamlingshus med følgende

Læs mere

Kontrol af rumtemperatur

Kontrol af rumtemperatur 1 Små gode ideer Når temperaturen i et rum er lavere end i de tilstødende rum, bør døren være lukket. Det koldere rum vil nemlig trække varme fra de andre - og det kan bevirke, at der bliver fodkoldt.

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Torsdag d. 22. august 2013

Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Torsdag d. 22. august 2013 Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Torsdag d. 22. august 2013 Generalforsamling Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne

Læs mere

Et lunt tilbud. er på vei. til dig... PIÅ Nordby - Mårup Wft LOKALVARME

Et lunt tilbud. er på vei. til dig... PIÅ Nordby - Mårup Wft LOKALVARME Et lunt tilbud er på vei til dig... w PIÅ Nordby - Mårup Wft ^ T Vil du give 100 kr. for at få uarmen nemmere og billigere P Muligheden er ikke så fjern som den lyder! Vi kalder den... Lokalvarme i Nordby

Læs mere

Der var fremmødt 20 andelshavere incl. bestyrelse, medarbejdere og revisor.

Der var fremmødt 20 andelshavere incl. bestyrelse, medarbejdere og revisor. Brande Fjernvarme amba Referat af den ordinære generalforsamling 2017. Torsdag, den 28. september 2017 kl. 19.30 på Hotel Dalgas. Der var fremmødt 20 andelshavere incl. bestyrelse, medarbejdere og revisor.

Læs mere

Referat fra generalforsamling den 24.9.2013 på Vissenbjerg Storkro.

Referat fra generalforsamling den 24.9.2013 på Vissenbjerg Storkro. Referat fra generalforsamling den 24.9.2013 på Vissenbjerg Storkro. Der var mødt 31 stemmeberettigede + 1 fuldmagt. Nogle af deltagerne havde ledsager med. Formand Jørgen Pedersen bød velkommen og gik

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme!

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Generalforsamlingen den 14. november 2018 5. november 2018 1 2 Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! I det forløbne regnskabsår har vi købt 213.740 MWh hos vore varmeleverandører, fordelt

Læs mere

Ordinær Generalforsamling

Ordinær Generalforsamling Ordinær Generalforsamling Nørre Aaby Kraftvarmeværk a.m.b.a. Onsdag d. 29. april 2014 -kl. 18.00, Grønnegade 7, Nørre Aaby Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Fremlæggelse af den

Læs mere

Bedsted Fjernvarmes ordinære. Generalforsamling

Bedsted Fjernvarmes ordinære. Generalforsamling Bedsted Fjernvarmes ordinære Generalforsamling Onsdag, den 25. september 2013 Bestyrelsens mundtlige årsberetning v/ formand Jesper Abel Skovsted 1 Beretning Indledning Bedsted Fjernvarme A.m.b.A. (BFV)

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling 2014 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 11. juni 2014

Velkommen til Generalforsamling 2014 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 11. juni 2014 Velkommen til Generalforsamling 2014 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 11. juni 2014 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne regnskabsår 3. Det reviderede årsregnskab fremlægges til godkendelse

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme!

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Generalforsamlingen den 10. november 2015 5. november 2015 1 2 Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! I det forløbne regnskabsår har vi købt 188.505 MWh hos vore varmeleverandører, fordelt

Læs mere

GENERALFORSAMLING 24. SEPTEMBER 2013 KL. 19 PÅ HOLEBY KRO. DAGSORDEN

GENERALFORSAMLING 24. SEPTEMBER 2013 KL. 19 PÅ HOLEBY KRO. DAGSORDEN GENERALFORSAMLING 24. SEPTEMBER 2013 KL. 19 PÅ HOLEBY KRO. DAGSORDEN 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne regnskabsår 3. Den reviderede årsrapport fremlægges til godkendelse 4. Budget for

Læs mere

Projektforslag om tilslutningspligt og pligt til at forblive tilsluttet til Værum-Ørum Kraftvarmeværk a.m.b.a

Projektforslag om tilslutningspligt og pligt til at forblive tilsluttet til Værum-Ørum Kraftvarmeværk a.m.b.a Projektforslag om tilslutningspligt og pligt til at forblive tilsluttet til Værum-Ørum Kraftvarmeværk a.m.b.a Randers Kommune har udarbejdet følgende projektforslag om tilslutningspligt til Værum-Ørum

Læs mere

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for VARMEVÆRKETS skriftlige beretning for regnskabsåret 2015 Indholdsfortegnelse: Side Forbrugere ------------------------------------------------------------- 3 Regnskabet 2015 ------------------------------------------------------

Læs mere