Energimærkning. Tekniske Bestemmelser for vinduer, Juli 2006

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Energimærkning. Tekniske Bestemmelser for vinduer, Juli 2006"

Transkript

1 Energimærkning Sekretariat Teknologisk Institut Byggeri Teknologiparken 8000 Århus C Tlf Fax Energimærkning Tekniske Bestemmelser for vinduer, Juli 2006

2 Indholdsfortegnelse Indledning 2 1. Definitioner 3 2. Krav til virksomheden 5 3. Krav til kvalitetsstyring 7 4. Regler for overvågning 8 5. Krav til produkterne Krav til dokumentation 11 Bilagsfortegnelse Bilag 1: Regler for mærkning m.m. Bilag 2: Regler for beregning af energimærkningsdata Bilag 3: Intern kontrol. Checkliste for ugentlig produktkontrol Bilag 4: Ekstern kontrol. Checkliste for produktkontrol

3 2 Indledning Grundlaget for en energimærkningsordning for vinduer og yderdøre er udarbejdet på initiativ af og med økonomisk tilskud fra Energistyrelsen. Formålet med en energimærkningsordning for vinduer og yderdøre er: - at give forbrugerne et dokumenteret retvisende grundlag for bedømmelse af de energimæssige egenskaber ved vinduer og yderdøre, herunder vinduer med koblede rammer og forsatsvinduer. - at motivere til øget anvendelse og udvikling af vinduer med komponenter med de bedste energi- og miljømæssige egenskaber. Ordningen accepterer ruder fra andre EØS-medlemsstater, som på tilsvarende måde opfylder betingelserne i den danske energimærkningsordning. Ordningen accepterer også tilsvarende energimærkningssystemer i andre EØS-medlemsstater.

4 3 1. Definitioner 1.1 Transmissionskoefficient En bygningsdels transmissionskoefficient (U) er størrelsen af varmetransmissionen i Watt gennem 1 m 2 af bygningsdelen ved en temperaturforskel på 1 K. Enheden er W/m 2 K. U-værdien for et vindue/en yderdør skal angives som den værdi, der er gældende for den samlede konstruktion (rude og ramme-karm) jf. gældende udgave af DS 418. U-værdien skal være gældende for standardforhold jf. punkt Lineær transmissionskoefficient Den lineære transmissionskoefficient (Ψ g ) dækker den forøgede varmetransmission ved rudens afstandsprofil og omgivende indbygningsmaterialer jf. gældende udgave af DS 418. Enheden er W/mK. 1.3 Sollystransmittans Sollystransmittans (τ) angiver forholdet mellem lysstrømmen på en flade umiddelbart inden for, og uden for vinduet med et areal svarende til den synlige del af rudens areal Enheden er et rent tal, der angives i %. Værdien af sollystransmittansen skal være gældende for vinkelret indfald af sollys med en spektralfordeling som angivet i DS/EN Solenergitransmittans Solenergitransmittans (g) angiver forholdet mellem solenergitransmittansen på en flade umiddelbart inden for, og uden for vinduet med et areal svarende til den synlige del af rudens areal. Solenergitransmittansen angives som forholdet mellem den solenergi, der afgives til rummet bag ruden, og den samlede solenergi, der påvirker rudens synlige del af rudens areal udefra. Enheden er et rent tal, der angives i %. Værdien af solenergitransmittans skal være gældende for standardforhold jf. punkt 1.6 og for vinkelret indfald af solstråling med en spektralfordeling som angivet i DS/EN 410.

5 4 1.5 Glasandel Glasandelen er angivet som forholdet mellem ruden synlige areal og elementets udvendige areal, og kan angives som rent tal eller % rudeandel 1.6 Standardforhold Standardforhold er her defineret ved en udvendig og indvendig overgangsisolans på hhv. 0,04 og 0,13 m 2 K/W og en udvendig og indvendig lufttemperatur på hhv. 0º og 20º C. For øvrige definitioner og beregningsregler henvises til gældende udgave af DS Dækningsområde Nærværende tekniske bestemmelser dækker alle sædvanlige vertikale vindueskonstruktioner herunder vinduer med koblede rammer. For yderdøre dækker bestemmelserne ligeledes alle sædvanlige konstruktioner til terrasseog hoveddøre. Ved elementer uden ruder stilles vedr. energimæssige forhold alene krav om oplysning og dokumentation af U-værdi. For elementer der ikke kan klassificeres stilles vedr. energimæssige forhold alene krav om oplysning og dokumentation af elementets samlede U-værdi, glasandel, rudens sollystransmittans, og solenergitransmittans. 1.8 Bestemmelsernes grundlag De tekniske bestemmelser vil successivt blive revideret i overensstemmelse med kommende europæiske (EN) standarder for vinduer og ruder, der behandler forhold i relation til mærkningsordningen.

6 5 2. Krav til virksomheden 2.0 Generelt Virksomheden skal være en fremstillingsvirksomhed, der producerer vinduer og/eller yderdøre. Produktprogrammet kan omfatte en eller flere materialekategorier som fx. træ, træ/aluminium, plast og aluminium eller en kombination af disse. Virksomheden skal have et kvalitetsstyringssystem, der skal være beskrevet i en kvalitetshåndbog. 2.1 Produktionsanlæg På alle anlæg i produktionen hvor der foretages operationer, der kan have betydning for de færdige produkters energimæssige egenskaber, skal det sikres, at produktionsudstyr og operationer er i overensstemmelse med de foreskrevne opstillings- og arbejdsinstruktioner. 2.2 Lagring Energimærkede produkter skal oplagres på en sådan måde, at elementernes energi- og mekaniske egenskaber ikke forringes under lagringen. 2.3 Ledelse og personale På hver virksomhed skal der være udpeget én person, der er øverst ansvarlig for alle forhold vedr. energimærkede produkter. Alt personale, der deltager i kontrol og/eller mærkning af energimærkede produkter, skal have uddannelse/instruktion i disse operationer. 2.4 Brochurer og andet salgsmateriale Oplysninger om energimærkede produkter i brochurer og andet salgsmateriale skal gives på en sådan måde, at der ikke forekommer tvivl om mærkningens dækningsområde.

7 6 Ved oplysning om specifikke energitekniske data skal der være henvisning til reference/dokumentation for disse data. 2.5 Produktbeskrivelse Ved optagelse i mærkningsordningen skal de energimæssige data (U værdi for elementet, glasandel samt g og τ t for ruden) foreligge for de mest anvendte elementtyper under hvert profilsystem. De energimæssige data skal for vinduer være baseret på størrelsen 1230 x 1480 mm, og for døre på størrelsen 948 x 2118 mm. De angivne værdier skal oplyses jf. kapitel 1. Definitioner. Der skal endvidere foreligge oplysning om transmissionskoefficient, sollys-transmittans og total solenergitransmittans for de i produkterne anvendte ruder. 2.6 Dokumentationsmateriale Der skal foreligge dokumentation for alle data, der vedrører produkternes energimæssige egenskaber. Krav til dokumentation er nærmere beskrevet i kapitel Mærkning af produkterne Kun produkter, der overholder kravene i energimærkningsordningen, kan være mærket med det for ordningen gældende mærke. Nærmere regler for mærkning er angivet i Bilag 1.

8 7 3. Krav til kvalitetsstyring 3.0 Generelt Virksomheden skal have et kvalitetsstyringssystem, som omfatter de aktiviteter, der har betydning for produkternes kvalitet og energimæssige egenskaber. 3.1 Indholdet i kvalitetsstyringssystemet Kvalitetsstyringssystemet skal i sin struktur og rækkefølge indeholde de procedurer og arbejdsinstruktioner, der er nødvendige til sikring af de energimæssige egenskaber, der er stillet krav om i nærværende tekniske bestemmelser. Der skal endvidere sikres opfyldelse af andre egenskaber fx krav til delkomponenter, samt produktkvalitet og finish udover energimæssige forhold, som virksomheden måtte have beskrevet for deres produkter.

9 8 4. Regler for overvågning 4.0 Generelt Overvågningen har til formål at sikre, at energimærkede produkter på alle områder overholder de krav, der er angivet i nærværende tekniske bestemmelser. Denne sikring sker gennem intern og ekstern kontrol. 4.1 Intern kontrol Virksomhedens egen overvågning af energimærkede produkter skal omfatte alle operationer, der kan have betydning for de energimæssige egenskaber. For at sikre en systematisk kontrol skal der mindst en gang om ugen udtages 5 færdige energimærkede elementer, der gennemgås i henhold til en checkliste, som mindst skal omfatte de punkter, der er angivet i Bilag 3. De udfyldte checklister skal opbevares i mindst 5 år, og de skal være tilgængelige for den eksterne kontrol. Den interne kontrol skal endvidere omfatte de anlæg og instrukser, der kan have betydning for de færdige produkters energimæssige egenskaber. 4.2 Ekstern kontrol Tilslutning til energimærkningsordningen indebærer, at virksomheden aflægges kontrolbesøg 2 gange om året, eller som Vinduesindustriens tekniske bestemmelser foreskriver. Besøgene foranstaltes af energimærkningsordningen og kan foretages uanmeldt på sædvanlige arbejdsdage. Kontrollen har til formål at verificere, at produktionen af energimærkede produkter sker i henhold til virksomhedens kvalitetsstyringssystem, og at de færdige produkter er i overensstemmelse med de gældende tekniske bestemmelser. Ved hvert besøg foretages tillige en gennemgang af dokumentationsmaterialet for den interne kontrol, og det kontrolleres, at den interne kontrol er gennemført som foreskrevet og med tilfredsstillende resultat/opfølgning.

10 9 Kontrol af overensstemmelse med de tekniske bestemmelser sker ved gennemgang af en stikprøve på 5 stk. energimærkede elementer i henhold til en checkliste som angivet i Bilag 4. Bemærkninger i forbindelse med gennemgang af den interne kontrol anføres i besøgsrapporten. Alle afvigelser fra de tekniske bestemmelser samt aftaler med virksomheden om afhjælpning og dokumentation herfor skal registreres i besøgsrapporten. Regler for bedømmelse af afvigelser og bestemmelser for sanktioner i tilfælde af afvigelser fra de tekniske bestemmelser fastsættes af energimærkningsudvalget

11 10 5. Krav til produkterne 5.1 Energimæssige krav Elementer der leveres med ruder må kun klassificeres såfremt de er forsynet med A - mærkede ruder undtaget er elementer uden rudeareal. For energimærkede produkter skal der kunne gives oplysninger om: - U-værdi - Glasandel - Sollystransmittans - Total solenergitransmittans - Energiklasse 5.2 Miljømæssige krav Imprægnering af træelementer må ikke foretages til en klasse højere end klasse P5 i henhold til DS/EN Det anvendte imprægneringsmiddel skal endvidere være godkendt af Miljøstyrelsen. PVC profiler til plastelementer må ikke indeholde bly som stabilisator. Producenter af plastvinduer skal være tilsluttet en ordning, hvor en sådan findes, for returtagning og genbrug. 5.3 Øvrige krav På alle øvrige områder skal produkterne overholde de krav, der er angivet i gældende udgave af Vinduesindustriens Tekniske Bestemmelser for vinduer og yderdøre - eller i tekniske bestemmelser, der kan ligestilles hermed, og som indebærer ekstern kontrol.

12 11 6. Krav til dokumentation 6.1 Energimæssige krav Der skal foreligge dokumentation for produkternes U-værdi. Denne dokumentation kan være i form af: - Beregning - Måling Ved begge former for dokumentation skal grundlaget være gældende udgave af DS 418, Anvendes der ved beregning lavere værdier for U g, ψ g og U f end angivet i DS 418, skal der foreligge særskilt dokumentation for sådanne værdier. Oplysninger om værdier for U g og σ g, der er givet af en rudeleverandør, som er tilsluttet Energimærkningsordningen for ruder, vil blive betragtet som gyldig dokumentation. Dokumentation ved måling skal ske i henhold til DS / EN ISO jf. Anneks L i DS 418. For alle energimærkede elementer med ruder, skal der foreligge dokumentation for de indbyggede ruders sollystransmittans og totale solenergitransmittans jf. kapitel 1. Definitioner. Dokumentationsgrundlaget for såvel beregning som måling skal være godkendt af Energimærkningsordningen. 6.3 Øvrige krav Dokumentation for opfyldelse af et beskrevet kvalitetsstyringssystem regnes umiddelbart opfyldt af virksomheder, der er tilsluttet DVC, Dansk Vindues Certificering. For virksomheder, der er tilsluttet andre (udenlandske) ordninger, som kan sidestilles med DVC, regnes dokumentation for øvrige krav at være opfyldt. For andre virksomheder skal dokumentationsgrundlaget og dets opfyldelse i hvert tilfælde verificeres og godkendes.

13 Energimærkning af vinduer Bilag 1 Regler for mærkning m.m. Mærkning af produkter Permanent mærkning Den permanente mærkning skal som minimum omfatte: - Ordningens logo i farven blå eller sort - Producentens navn - Produktionstidspunkt Mærkning af produktionstidspunkt regnes opfyldt ved datering (år og måned) på en indbygget rude. Kun elementer hvor der foreligger oplysninger om U værdi, Ruden / fyldningens solenergitransmittans og sollystransmittans og samtidig har en samlet U værdi lavere end 2,3 m 2 K/W må mærkes med ordningens logo. Øvrig mærkning Elementer, der er underlagt energimærkningsordningen, kan forsynes med en mærkat med oplysning om rudens energiklasse, øvrige energimæssige data, ordre nr. m.m. Der mærkes med en energiklasse for elementet. For elementer forsynet med ruder skal rudens energiklasse tillige fremgå af rudens permanente mærkning. Vinduets energiklasse jf. bilag 2 anføres ved en af følgende 2 betegnelser: Betegnelse 1 Betegnelse 2 A B C Energiklasse A Energiklasse B Energiklasse C (Ordet "Energiklasse" kan forkortes til "Energi") Logo og tekst skal anføres i farven blå eller sort Energimæssige data Ved anmodning skal der for en konkret leverance kunne gives oplysning om de energimæssige data U værdi for elementet, glasandel, samt g og τ t for ruder i hvert enkelt energimærket element Anvendelse af ordningens logo På producentens brevpapir m.v. samt i brochurer og lignende materiale må ordningens logo anvendes efter nærmere aftale.

14 Energimærkning af vinduer Bilag 2 Energiklasser Energimærkningen foretages ved at stille krav til de 3 komponenter i et vindue: ramme/karmsystemet, linietabet i sammenbygningen mellem rude og vindue, samt ruden Der anvendes en klassifikationsparameter, der benævnes vinduets bu-tal, som er bredden (b) af ramme/karm (inkl. isætningsbånd) ganget med U-værdien for ramme-karm (enhed W/mK). Ved forskelle i bu-tal for over-, under- og sideramme/karm anvendes den højeste værdi. Der beregnes ikke bu-tal for poster og sprosser. Linietabet er udtryk for det varmetab der er i sammenbygningsdetaljen mellem rude og vindue. Rudens klassifikation beregnes via tekniske bestemmelser for energimærkning af ruder bilag 2 Vinduerne klassificeres ved hjælp af klassifikationen for de enkelte komponenter således: K lassifikationsskala vinduer A B C bu-tal bu 0,18 W/mK 0,18 < bu 0,20 W/mK 0,20 < bu 0,22 W/mK Kantkonstruktionen (λ k værdien baseres på en 15 mm afstandsprofil λ k 0,72 W/mK eller Ψ g 0,06 W/mK 0,06 < Ψ g 0,10 W/mK Ψ g > 0,10 W/mK Rude* koblet glasløsning** A rude U værdi < 1,8 W/mK A rude U værdi < 1,8 W/mK * Hvis der er flere rudetyper i et vindue, mærkes efter den lavest klassificerede type. ** I koblede glasløsninger regnes linietab = 0 W/mK A rude U værdi < 1,8 W/mK Eksempler på klassifikation: Dannebrogsvindue Data: Ramme / karm U værdi = 1,68 ~ 1,7 W/m 2 K Bredde = 0,109 m Kantkonstruktionens linietab Ψ g = Ψ 0,064 W/mK Rude energiklasse = A Beregning af klassifikation b x U værdi 0,109 x 1,68 = 0,183 ~ 0,18 W/mk Linietab 0,064 ~ 0,06 W/mK Rude A mærket rude 1 fags vindue Data: Ramme / karm U værdi = 1,62 ~ 1,6 W/m 2 K Bredde = 0,122 m Kantkonstruktionens linietab Ψ g = 0,074 W/mK Rude energiklasse = A Beregning af klassifikation: b x U værdi 0,122 x 1,62 = 0,197 ~ 0,20 W/mk Linietab 0,074 ~ 0,07 W/mK Rude A mærket rude Energiklasse A Energiklasse B

15 Energimærkning af vinduer Bilag 3 Intern kontrol Checkliste for ugentlig produktkontrol Element nr. Type Ordre nr. Virksomhed: Element nr Kontrolpunkt ja nej ja nej ja nej Ja nej ja nej A. Er elementet energimærket? B. Er mærkningen i overensstemmelse med mærkningsreglerne jf. Bilag 1? C. Er ruden/ruderne energimærkede? D Er klassifikationen korrekt jf. bilag 2 Ved kryds under nej angives for det pågældende punkt/element en beskrivelse af afhjælpningsforanstaltninger i denne rubrik eller på bagsiden. Dato Underskrift

16 Energimærkning af vinduer Bilag 4 Ekstern kontrol Checkliste for produktkontrol Element nr. Type Ordre nr. Virksomhed: Dato: Sign.: 5 Element nr Kontrolpunkt ja nej ja nej ja nej ja nej ja nej A. Er den interne kontrol udført? B. Er elementet energimærket? C. Er mærkningen i overensstemmelse med mærkningsreglerne jf. Bilag 1? D Er klassifikationen korrekt jf. bilag 2 E Er ruden/ruderne energimærket? F. Foreligger der dokumentation for ruden/rudernes energimæssige data? G. Er der dokumentation for elementets U værdi? H. Er der dokumentation for rudens sollystransmittans? I. Er der dokumentation for rudens solenergitransmittans? J Er der dokumentation for elementets glasandel.k Er kravene under punkt 6.3 i de tekniske bestemmelser opfyldt? Evt. bemærkninger til svar:

Energimærkning Tekniske Bestemmelser for vinduer Marts 2008

Energimærkning Tekniske Bestemmelser for vinduer Marts 2008 Energimærkning Sekretariat Teknologisk Institut Byggeri Teknologiparken 8000 Århus C Tlf. 7220 1110 Fax 7220 1111 Energimærkning Tekniske Bestemmelser for vinduer Marts 2008 Indholdsfortegnelse Indledning

Læs mere

Energimærkning. Tekniske Bestemmelser for Glasfacader. 1. udkast 2001

Energimærkning. Tekniske Bestemmelser for Glasfacader. 1. udkast 2001 Energimærkning Tekniske Bestemmelser for Glasfacader 1. udkast 2001 11/04-2001 Indholdsfortegnelse Indledning 2 1. Definitioner 3 2. Krav til virksomheden 5 3. Krav til kvalitetsstyring 7 4. Regler for

Læs mere

Energimærkning Tekniske Bestemmelser for vinduer Januar 2001

Energimærkning Tekniske Bestemmelser for vinduer Januar 2001 Energimærkning Tekniske Bestemmelser for vinduer Januar 2001 Indholdsfortegnelse Indledning 2 1. Definitioner 3 2. Krav til virksomheden 5 3. Krav til kvalitetsstyring 7 4. Regler for overvågning 8 5.

Læs mere

Energimærkning. Tekniske Bestemmelser for ruder. Januar 2008

Energimærkning. Tekniske Bestemmelser for ruder. Januar 2008 Energimærkning Sekretariat Teknologisk Institut Byggeri Teknologiparken 8000 Århus C Tlf. 7220 1110 Fax 7220 1111 Energimærkning Tekniske Bestemmelser for ruder Januar 2008 Indholdsfortegnelse Indledning

Læs mere

Energimærkning. Tekniske Bestemmelser for ruder

Energimærkning. Tekniske Bestemmelser for ruder Energimærkning Tekniske Bestemmelser for ruder Juni 2000 Indholdsfortegnelse Indledning 2 1. Definitioner 3 2. Krav til virksomheden 5 3. Krav til produktionskontrol 7 4. Regler for overvågning 8 5. Krav

Læs mere

Information om grundlag og terminologier i forbindelse med Energimærkning af vinduer og ruder

Information om grundlag og terminologier i forbindelse med Energimærkning af vinduer og ruder Sekretariat Teknologiparken 8000 Århus C. Tlf. 7220 1122 Fax 7220 1111 Information om grundlag og terminologier i forbindelse med Energimærkning af vinduer og ruder 2001 v/diplomingeniør Peter Vestergaard

Læs mere

Aftale om tilslutning til ordningen

Aftale om tilslutning til ordningen MELLEM ANSØGER/FORHANDLER (i det følgende kaldet virksomheden) Navn på virksomhed (står på certifikatet) CVR nr. for virksomhed Adresse på virksomhed Postnr. By, land Kontaktperson Tlf./ mobil nr. Mail

Læs mere

Energiberegning på VM plast udadgående Energi

Energiberegning på VM plast udadgående Energi www.vmplast.dk Energiberegning på VM plast udadgående Energi VM plast udadgående Energi A VM plast udadgående Energi B VM plast udadgående Energi C Vinduer & døre i plast VM Plastvinduer & Døre Energimærkningsordningen

Læs mere

BR10 kap. 7. Energikrav til vinduer og yderdøre

BR10 kap. 7. Energikrav til vinduer og yderdøre BR10 kap. 7 Energikrav til vinduer og yderdøre Energikrav til vinduer iht. BR10 Indholdsfortegnelse: Side 2 Generel information Side 3 Oversigt energikrav iht. BR10 kap. 7 Side 4 Nåletræsvinduer - Forenklet

Læs mere

RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER

RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER Kompendium 6: DATA FOR ENERGIMÆRKEDE RUDER OG VINDUER BYG DTU U-006 2009 Version 4 01-01-2009 ISSN 1396-4046 Indholdsfortegnelse FORORD TIL KOMPENDIUM 6... 5

Læs mere

Energimærkning. Tekniske Bestemmelser for forsatsvinduer. Juni 2001. Indholdsfortegnelse

Energimærkning. Tekniske Bestemmelser for forsatsvinduer. Juni 2001. Indholdsfortegnelse Enerimærknin Tekniske Bestemmelser for forsatsvinduer Juni 2001 Indholdsfortenelse Enerimærknin af forsatsvinduer Side 2 Indlednin 2 1. Definitioner 3 2. Krav til virksomheden 5 3. Krav til kvalitetsstyrin

Læs mere

FROVIN Vinduer & Døre A/S

FROVIN Vinduer & Døre A/S Tilbud på vinduer & døre til E/F Tønderhus Borups Alle 233-249 2400 København NV FROVIN Vinduer & Døre A/S Tilbud Iht. dialog med bestyrelsen fremsendes hermed FROVINs oplæg til en aftale om køb af vinduer

Læs mere

RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER

RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER Kompendium : FORENKLEDE METODER TIL BESTEMMELSE AF ENERGIMÆRKNINGSDATA BYG DTU U-00 1999 Version 3 6-03-001 ISSN 1396-4046 Indholdsfortegnelse FORORD TIL KOMPENDIERNE

Læs mere

AFTALE OM EKSTERN PRODUKTKONTROL AF ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER FOR OVENLYS

AFTALE OM EKSTERN PRODUKTKONTROL AF ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER FOR OVENLYS Projekt nr. 1001906-06-03 Aftale nr. Side 1 af 2 Antal bilag 5 Initialer BTL/vem AFTALE OM EKSTERN PRODUKTKONTROL AF ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER FOR OVENLYS Mellem Firmanavn Adresse Postnr og By I det følgende

Læs mere

Beregnet U-værdi for ramme/karmkonstruktion med forsatsvindue.

Beregnet U-værdi for ramme/karmkonstruktion med forsatsvindue. Beregnet U-værdi for ramme/karmkonstruktion med forsatsvindue. Type: Aluprofil med alm. float glass Nr: F8-F5 Kildefil: Tegning fra produktoversigt Format: dwg/dxf bmp Ramme-karmprofil: Materialer (varmeledningsevne

Læs mere

Det nye kvalitets- og garantimærke for vinduer og døre

Det nye kvalitets- og garantimærke for vinduer og døre Det nye kvalitets- og garantimærke for vinduer og døre 2 Alle vinduer, der er omfattet af ordningen, skal være forsynet med en synlig mærkat med det nye logo. Mærkaten rummer desuden oplysninger om, hvem

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE BYGNINGSDELE 0 1. Vinduer og yderdøre 0 1

INDHOLDSFORTEGNELSE BYGNINGSDELE 0 1. Vinduer og yderdøre 0 1 INDHOLDSFORTEGNELSE BYGNINGSDELE 0 1 Vinduer og yderdøre 0 1 BYGNINGSDELE VINDUER OG YDERDØRE Registrering Ved at opgøre antallet af vinduer for hver facade for sig kan der tages hensyn til solindfald

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE BYGNINGSDELE 0 1. Vinduer og yderdøre 0 1

INDHOLDSFORTEGNELSE BYGNINGSDELE 0 1. Vinduer og yderdøre 0 1 INDHOLDSFORTEGNELSE BYGNINGSDELE 0 1 Vinduer og yderdøre 0 1 BYGNINGSDELE VINDUER OG YDERDØRE Registrering Ved at opgøre antallet af vinduer for hver facade for sig kan der tages hensyn til solindfald

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE BYGNINGSDELE 0 1. Vinduer og yderdøre 0 1

INDHOLDSFORTEGNELSE BYGNINGSDELE 0 1. Vinduer og yderdøre 0 1 INDHOLDSFORTEGNELSE BYGNINGSDELE 0 1 Vinduer og yderdøre 0 1 BYGNINGSDELE VINDUER OG YDERDØRE Registrering Ved at opgøre antallet af vinduer for hver facade for sig kan der tages hensyn til solindfald

Læs mere

RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER

RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER Kompendium 7: RUDER OG VINDUERS ENERGITILSKUD BYG DTU U-007 2003 Version 3 09-01-2003 ISSN 1396-4046 Indholdsfortegnelse FORORD TIL KOMPENDIERNE GENERELT...

Læs mere

RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER

RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER Kompendium 3: DETALJEREDE METODER TIL BESTEMMELSE AF ENERGIMÆRKNINGSDATA BYG DTU U-003 2009 Version 3 01-01-2009 ISSN 1396-4046 Indholdsfortegnelse FORORD TIL

Læs mere

Ændringshistorik TB for DRV i henhold til EN 1279, 1. udgave, juni 2014 rev. 1, januar 2016 Dansk

Ændringshistorik TB for DRV i henhold til EN 1279, 1. udgave, juni 2014 rev. 1, januar 2016 Dansk Opdateret 010714 Opdateret januar 2016 Tekniske bestemmelser for Rude Verifikation, DRV, i henhold til EN 1279. 1. udgave, juni 2012 Tekniske bestemmelser for Rude Verifikation, DRV, i henhold til EN 1279.

Læs mere

GTC CERTIFICERINGSBESTEMMELSER FOR TERMORUDER I HENHOLD TIL EN 1279

GTC CERTIFICERINGSBESTEMMELSER FOR TERMORUDER I HENHOLD TIL EN 1279 GTC CERTIFICERINGSBESTEMMELSER FOR TERMORUDER I HENHOLD TIL EN 1279 1. udgave, juni 2008 Glasindustrien Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 4 2. GENERELLE KRAV... 5 2.1 ALMENT... 5 2.2 MILJØMÆSSIGE FORHOLD...

Læs mere

Emne Spørgsmål Svar. Inhomogene lag

Emne Spørgsmål Svar. Inhomogene lag Emne Spørgsmål Svar Inhomogene lag Hvordan beregner man et inhomogent materialelag, som indeholder et "Ikke ventileret hulrum" hvor 20 % er bjælke og 80 % et ikke ventileret hulrum. Beregningen af R-værdien

Læs mere

RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER

RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER Kompendium 4: UDVIKLING AF ENERGIRIGTIGE RUDER OG VINDUER BYG DTU U-004 1999 Version 3 19-03-2001 ISSN 1396-4046 Indholdsfortegnelse FORORD TIL KOMPENDIERNE

Læs mere

Særlige bestemmelser for DS-certificering af tæthedsmåling gennemført DS/SBC efter DS/EN

Særlige bestemmelser for DS-certificering af tæthedsmåling gennemført DS/SBC efter DS/EN Certificering af virksomheder 0 Indledning Denne SBC er udarbejdet med henblik på DS-certificering af tæthedsmåling af bygninger gennemført efter DS/EN 13829 anneks A.3 1 Forudsætninger for certificering

Læs mere

RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER

RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER Kompendium 7: RUDER OG VINDUERS ENERGITILSKUD BYG DTU U-007 2009 Version 4 01-01-2009 ISSN 1396-4046 Indholdsfortegnelse FORORD TIL KOMPENDIUM 7... 5 1 RUDER

Læs mere

RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER

RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER Kompendium 4: UDVIKLING AF ENERGIRIGTIGE RUDER OG VINDUER BYG DTU U-004 2009 Version 4 01-01-2009 ISSN 1396-4046 Indholdsfortegnelse FORORD TIL KOMPENDIUM 4...

Læs mere

God energirådgivning Klimaskærmen. Vinduer og solafskærmning

God energirådgivning Klimaskærmen. Vinduer og solafskærmning God energirådgivning Klimaskærmen Vinduer og solafskærmning Anne Svendsen Lars Thomsen Nielsen Murværk og Byggekomponenter Vinduer og solafskæmning 1 Foredraget i hovedpunkter Hvorfor har vi vinduer? U-værdier

Læs mere

Forslag til ændringer i VinduesIndustriens tekniske bestemmelser 7. udgave, rev.1,dec. 2008

Forslag til ændringer i VinduesIndustriens tekniske bestemmelser 7. udgave, rev.1,dec. 2008 Høring Århus, 8.januar 2009 Forslag til ændringer i VinduesIndustriens tekniske bestemmelser 7. udgave, rev.1,dec. 2008 8.4.3 Konstruktiv udformning Note: Ved andre vandrette trækomponenter skal slagregn

Læs mere

RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER

RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER Kompendium 5: ENERGIRIGTIGT VALG AF RUDER OG VINDUER BYG DTU U-005 1999 Version 3 26-03-2001 ISSN 1396-4046 Indholdsfortegnelse FORORD TIL KOMPENDIERNE GENERELT...

Læs mere

Dansk Vindues Certificering tilknyttet Teknologisk Institut

Dansk Vindues Certificering tilknyttet Teknologisk Institut PROD Reg. nr. 7002 Dansk Vindues Certificering Dansk Vindues Certificering tilknyttet Teknologisk Institut Bestemmelser vedrørende certificering af vindues- og dørprodukters overensstemmelse med VinduesIndustriens

Læs mere

Anneks A til de Tekniske Bestemmelser for Dansk Vindues Verifikation (henvisning findes i kapitler om /Glasfyldninger og rudemontering):

Anneks A til de Tekniske Bestemmelser for Dansk Vindues Verifikation (henvisning findes i kapitler om /Glasfyldninger og rudemontering): VinduesIndustrien Sekretariat: Kongsvang Allé 37 Bygning 16 8000 Aarhus C Tlf.: 72 20 18 22 Anneks A til de Tekniske Bestemmelser for Dansk Vindues Verifikation (henvisning findes i kapitler om /Glasfyldninger

Læs mere

Beregnet U-værdi for ramme/karmkonstruktion med forsatsvindue.

Beregnet U-værdi for ramme/karmkonstruktion med forsatsvindue. Beregnet U-værdi for ramme/karmkonstruktion med forsatsvindue. Nr: F12-F5 Fabrikant af forsatsvindue: GGF A/S, Glarmestres glas og facademontage, Rugvænget 22 A, 2630 Taastrup. Tlf. 43 30 11 40, Fax 43

Læs mere

RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER

RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER Kompendium 5: ENERGIRIGTIGT VALG AF RUDER OG VINDUER BYG DTU U-005 2009 Version 5 01-01-2009 ISSN 1396-4046 Indholdsfortegnelse FORORD TIL KOMPENDIUM 5... 5

Læs mere

PRIMO System 4000 vindue (str x 1480 mm)

PRIMO System 4000 vindue (str x 1480 mm) PRIMO System 4000 vindue (str. 1230 x 1480 mm) Produkt PRIMO side bundhængt vindue Produkt navn: PRIMO System 4000 Model: Karmprofil 120 mm i hvid RAL 9010 Vinduestype: Side bundhængt vindue i PVC profil,

Læs mere

PRISLISTE Døre og vinduer

PRISLISTE Døre og vinduer KPK PRISliste april 2011 2. udgave PRISLISTE Døre og vinduer Kernefyr Ekskl. moms website www.kpk-vinduer.dk Online prøverum Inspirationskatalog Galleri og fakta KORT OG GODT! Med KPK Døre og vinduer får

Læs mere

RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER

RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER Energitilskud [kwh/m 2 ] RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER kompendium 9: OVERSIGT OVER MULIGHEDER FOR UDVIKLING AF BEDRE RUDER OG VINDUER 150,00 100,00 50,00 g g = 0,59 0,00 U g = 1,1 0 25 50

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for. Smedefirmaet. MOELApS

Kvalitetshåndbog. for. Smedefirmaet. MOELApS Kvalitetshåndbog for Smedefirmaet Stålkonstruktioner, Trapper, gelændere, porte, Låger, hegn, altaner, m.m. Veludført arbejde giver personlig tilfredsstillelse Side 1af 8 Udarb.:PH Godk.:LH Dato: 09-01-2013

Læs mere

RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER

RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER Kompendium 1: GRUNDLÆGGENDE ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER BYG DTU U-001 2003 Version 6 31-01-2003 ISSN 1396-4046 Indholdsfortegnelse FORORD TIL KOMPENDIERNE GENERELT...

Læs mere

Beregnet U-værdi for ramme/karmkonstruktion med forsatsvindue.

Beregnet U-værdi for ramme/karmkonstruktion med forsatsvindue. Beregnet U-værdi for ramme/karmkonstruktion med forsatsvindue. Type: Aluprofil med lavenergiløsning Nr: F8-F1 Kildefil: Tegning fra produktoversigt Format: dwg/dxf bmp Ramme-karmprofil: Materialer (varmeledningsevne

Læs mere

PRISLISTE Døre og vinduer

PRISLISTE Døre og vinduer KPK PRISliste træ/alu oktober 2012 1. udgave PRISLISTE Døre og vinduer træ/alu Priser ekskl. moms website www.kpk-vinduer.dk Online prøverum Inspirationskatalog Galleri og fakta K O R T O G G O D T! Med

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for. Smedefirmaet. MOEL ApS

Kvalitetshåndbog. for. Smedefirmaet. MOEL ApS Kvalitetshåndbog for Smedefirmaet Stålkonstruktioner, Trapper, gelændere, porte, Låger, hegn, altaner, m.m. Veludført arbejde giver personlig tilfredsstillelse. Kvalitetsstyring Smedefirmaet Side 1 af

Læs mere

Information om. Certificering af indbrudshæmmende produkter til skalsikring af bygninger

Information om. Certificering af indbrudshæmmende produkter til skalsikring af bygninger Information om Certificering af indbrudshæmmende produkter til skalsikring af bygninger Certificering af indbrudshæmmende produkter beregnet til indbygning som skalsikring af bygninger. Dancert-sekretariat:

Læs mere

DVC Produktcertificering tilknyttet Teknologisk Institut

DVC Produktcertificering tilknyttet Teknologisk Institut PROD Reg. nr. 7002 DVC Produktcertificering DVC Produktcertificering tilknyttet Teknologisk Institut Bestemmelser vedrørende certificering af produkters overensstemmelse op imod certificeringsgrundlaget

Læs mere

RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER

RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER Kompendium 1: GRUNDLÆGGENDE ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER BYG DTU U-001 2009 Version 8 01-01-2009 ISSN 1396-4046 Indholdsfortegnelse FORORD TIL KOMPENDIUM 1... 5

Læs mere

VA-Bekendtgørelsen. Leon Buhl Teknologisk Institut

VA-Bekendtgørelsen. Leon Buhl Teknologisk Institut VA-Bekendtgørelsen Leon Buhl Teknologisk Institut Godkendelser BR10 2012 BR 10 kap. 8.4.1 Generelt Stk. 6 Fabriksfremstillede produkter, der indgår i eller tilsluttes vandinstallationer, skal for så vidt

Læs mere

Prisliste. april 2010. Ekskl. moms

Prisliste. april 2010. Ekskl. moms Prisliste april 2010 Ekskl. moms Kort og godt! Med KPK Døre og vinduer får du et produkt i en ensartet høj kvalitet. Træmaterialet er deklareret nordlandsk fyrretræ med et stort kerneindhold Produkterne

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for. Houe Smed & VVS

Kvalitetshåndbog. for. Houe Smed & VVS Kvalitetshåndbog for Houe Smed & VVS Side 1 af 8 0. Indholdsfortegnelse Kvalitetshåndbog 0. Indholdsfortegnelse 1 1. Forord 2 2. Organisationsplan 3 3. Kvalitetsmålsætning 4 4. Kvalitetspolitik 4 5. Leveringsformåen

Læs mere

MicroShade. Type: MS-A. Datablad. Progressiv solafskærmning

MicroShade. Type: MS-A. Datablad. Progressiv solafskærmning MicroShade Datablad Type: MS-A MicroShade er en effektiv solafskærmning, der er opbygget af mikro-lameller i et bånd af rustfrit stål. MicroShade båndet monteres indvendigt i en to- eller trelags lavenergitermorude.

Læs mere

Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: Udg. 3

Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: Udg. 3 Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: 1. Definitioner Dancerts bestemmelser for certificering af ledelsessystemer omfatter: - Alm. vilkår for certificerings,

Læs mere

Energimærkning. Adresse: Sletten 22 Postnr./by:

Energimærkning. Adresse: Sletten 22 Postnr./by: SIDE 1 AF 5 Adresse: Sletten 22 Postnr./by: Resultat 9560 Hadsund BBR-nr.: 846-009656-001 Energikonsulent: Hans Tørnstrøm Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug. Mærkningen er lovpligtig og

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for SMEMEK

Kvalitetshåndbog. for SMEMEK Kvalitetshåndbog for SMEMEK Side 1 af 8 0. Indholdsfortegnelse Kvalitetshåndbog 0. Indholdsfortegnelse 1 1. Forord 2 2. Organisationsplan 3 3. Kvalitetsmålsætning 4 4. Kvalitetspolitik 4 5. Leveringsformåen

Læs mere

Frovin Produkt beskrivelse for Koblede vinduer som 1+2 med termo indvendigt.

Frovin Produkt beskrivelse for Koblede vinduer som 1+2 med termo indvendigt. Frovin Produkt beskrivelse for Koblede vinduer som 1+2 med termo indvendigt. Træ: Alt fyrretræ skal være fra nordskandinaviske skove, hvor producenterne kan sikrer Frovin certificeringsordninger som FSC

Læs mere

kernefyr Døre og vinduer 10 ÅRS Priser ekskl. moms Vi giver 3 lags ruder KPK PRISliste kernefyr maj 2014 1. udgave 29 vinduer 40 vinduesdøre 41 døre

kernefyr Døre og vinduer 10 ÅRS Priser ekskl. moms Vi giver 3 lags ruder KPK PRISliste kernefyr maj 2014 1. udgave 29 vinduer 40 vinduesdøre 41 døre KPK PRISliste kernefyr maj 2014 1. udgave Døre og vinduer kernefyr Priser ekskl. moms Vi giver 10 ÅRS på alle produkter 3 lags ruder 29 vinduer 40 vinduesdøre 41 døre Rogalandsvej 3 7900 Nykøbing M Tlf.

Læs mere

Beregningsrapport ITC (Initial Type Calculation)

Beregningsrapport ITC (Initial Type Calculation) Rolfsted Vinduer Ordre nr. Stokløkken 6 Sider 3 5863 Ferritslev Bilag 2 Initialer Teknologiparken Kongsvang Allé 29 8000 Aarhus C +45 72 20 20 00 info@teknologisk.dk www.teknologisk.dk Beregningsrapport

Læs mere

Modul 2: Vinduer og solafskærmning

Modul 2: Vinduer og solafskærmning Modul 2: Indholdsfortegnelse Hvorfor har vi vinduer?...2 Forklaring på komponenter i vinduer...2 Uværdier Definition og eksempler...3 Oversigt med U-værdier for ruder...4 Sollys og solenergi...5 Sammensat

Læs mere

Udvikling af nye typer energivinduer af kompositmaterialer Designforslag til profilsystemer

Udvikling af nye typer energivinduer af kompositmaterialer Designforslag til profilsystemer Udvikling af nye typer energivinduer af kompositmaterialer Designforslag til profilsystemer Institut for Byggeri og Anlæg Rapport 2009 Jesper Kragh og Svend Svendsen DTU Byg-Rapport R-203 (DK) ISBN=9788778772817

Læs mere

Vejledning til kvalitetsstyringssystemer i Fyrværkerivirksomheder. Sikkerhedsstyrelsen 4. maj 2006

Vejledning til kvalitetsstyringssystemer i Fyrværkerivirksomheder. Sikkerhedsstyrelsen 4. maj 2006 Vejledning til kvalitetsstyringssystemer i Fyrværkerivirksomheder Sikkerhedsstyrelsen 4. maj 2006 INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse...1 Indledning...2 Krav til kvalitetsstyringssystemet...2 Etablering

Læs mere

kernefyr Døre og vinduer 10 ÅRS Priser ekskl. moms Vi giver 2 lags ruder KPK PRISliste kernefyr maj 2014 1. udgave 3 vinduer 14 vinduesdøre 15 døre

kernefyr Døre og vinduer 10 ÅRS Priser ekskl. moms Vi giver 2 lags ruder KPK PRISliste kernefyr maj 2014 1. udgave 3 vinduer 14 vinduesdøre 15 døre KPK PRISliste kernefyr maj 2014 1. udgave Døre og vinduer kernefyr Priser ekskl. moms Vi giver 10 ÅRS på alle produkter 2 lags ruder 3 vinduer 14 vinduesdøre 15 døre Rogalandsvej 3 7900 Nykøbing M Tlf.

Læs mere

Beregningsrapport ITC (Initial Type Calculation)

Beregningsrapport ITC (Initial Type Calculation) Rolfsted Vinduer Ordre nr. Stokløkken 6 Sider 3 5863 Ferritslev Bilag 2 Initialer Teknologiparken Kongsvang Allé 29 8000 Aarhus C +45 72 20 20 00 info@teknologisk.dk www.teknologisk.dk Beregningsrapport

Læs mere

CE-mærkning af facader. Ansvar og opgaver Kort fortalt

CE-mærkning af facader. Ansvar og opgaver Kort fortalt CE-mærkning af facader. Ansvar og opgaver Kort fortalt Hovedregler: Alle facader skal CE-mærkes efter DS/EN 13830. Alle vinduer skal CE-mærkes efter DS/EN 14351-1. Om det er en facade eller et vindue,

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for. BB-Steel ApS

Kvalitetshåndbog. for. BB-Steel ApS Kvalitetshåndbog for BB-Steel ApS Side 1 af 7 0. Indholdsfortegnelse Kvalitetshåndbog 0. Indholdsfortegnelse 1 1. Forord 2 2. Organisationsplan 3 3. Kvalitetsmålsætning 3 4. Kvalitetspolitik 3 5. Leveringsformåen

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport "Udsigten" blok 6 Margretheholmsvej 4 1432 København K Bygningens energimærke: Gyldig fra 25. november 2013 Til den 25. november 2023.

Læs mere

KERNEFYR DØRE OG VINDUER 10ÅRS. KPK PRISLISTE Maj LAGS RUDER Energiklasse B VINDUER 3 DØRE 13

KERNEFYR DØRE OG VINDUER 10ÅRS. KPK PRISLISTE Maj LAGS RUDER Energiklasse B VINDUER 3 DØRE 13 10ÅRS KPK PRISLISTE Maj 2017 DØRE OG VINDUER KERNEFYR Priser ekskl. moms Rogalandsvej 3 7900 Nykøbing M Tlf. 96 70 24 00 Fax. 96 70 24 01 kpk@kpk-vinduer.dk kpk-vinduer.dk 2 LAGS RUDER Energiklasse B VINDUER

Læs mere

TRÆ/ALU. Døre og vinduer 10 ÅRS. Priser ekskl. moms KPK PRISLISTE TRÆ/ALU MAJ UDGAVE 3 VINDUER 13 DØRE 2 LAGS RUDER ENERGI- KLASSE B

TRÆ/ALU. Døre og vinduer 10 ÅRS. Priser ekskl. moms KPK PRISLISTE TRÆ/ALU MAJ UDGAVE 3 VINDUER 13 DØRE 2 LAGS RUDER ENERGI- KLASSE B KPK PRISLISTE TRÆ/ALU MAJ 2016 1. UDGAVE Døre og vinduer TRÆ/ALU Priser ekskl. moms 10 ÅRS 2 LAGS RUDER ENERGI- KLASSE B 3 VINDUER 13 DØRE Rogalandsvej 3 7900 Nykøbing M Tlf. 96 70 24 00 Fax. 96 70 24

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for Smemek ApS

Kvalitetshåndbog. for Smemek ApS Kvalitetshåndbog for Smemek ApS Kvalitetsstyring Smemek ApS ApS Side 1 af 8 0. Indholdsfortegnelse Kvalitetshåndbog 0. Indholdsfortegnelse 1 1. Forord 2 2. Organisationsplan 3 3. Kvalitetsmålsætning 4

Læs mere

TRÆ/ALU DØRE OG VINDUER 10ÅRS. KPK PRISLISTE Maj LAGS RUDER Energiklasse B VINDUER 3 DØRE 13

TRÆ/ALU DØRE OG VINDUER 10ÅRS. KPK PRISLISTE Maj LAGS RUDER Energiklasse B VINDUER 3 DØRE 13 10ÅRS KPK PRISLISTE Maj 2017 DØRE OG VINDUER TRÆ/ALU Priser ekskl. moms Rogalandsvej 3 7900 Nykøbing M Tlf. 96 70 24 00 Fax. 96 70 24 01 kpk@kpk-vinduer.dk kpk-vinduer.dk 2 LAGS RUDER Energiklasse B VINDUER

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Fjordvej 7 6200 Aabenraa Bygningens energimærke: Gyldig fra 28. november 2014 Til den 28. november 2024. Energimærkningen

Læs mere

Det Energipolitiske Udvalg (2. samling) EPU alm. del - Bilag 141 Offentligt. Mennesker

Det Energipolitiske Udvalg (2. samling) EPU alm. del - Bilag 141 Offentligt. Mennesker Det Energipolitiske Udvalg (2. samling) EPU alm. del - ilag 141 Offentligt Mennesker 1 Den daglige drift af vores bygninger skal opprioriteres. Forskellen på en god og en dårlig varmemester er 10 %. Der

Læs mere

U LT R A L O W E N E R G Y

U LT R A L O W E N E R G Y U LT R A L O W E N E R G Y WINDOWS R VINDUER FRA ULSTED Nye Low Energy Windows ra ScandiWood A/S Windows Ulsted Low Energy Windows har skabt nye muligheder or arkitekter til at designe passivhuse. Den

Læs mere

MÆRKNING AF BYGNINGSGLAS

MÆRKNING AF BYGNINGSGLAS VEJLEDNING Anvendelsen af glas til mange formål er i dag så udbredt i byggeri og teknologisk produktion, at dokumentation med klassifikation, type, art og værdier i det individuelle glas er blevet påtrængende

Læs mere

TERMISK HÆRDET GLAS DS/EN 12150

TERMISK HÆRDET GLAS DS/EN 12150 TERMISK HÆRDET GLAS DS/EN 12150 DATABLAD 1. Generelt Dette datablad giver et resume af produktstandarden DS/EN 12150-1 Bygningsglas termisk hærdet sodakalksilikatsikkerhedsglas Del 1: Definition og beskrivelse

Læs mere

Ombygning, vedligeholdelse og udskiftning BR 10, kap. 7.4

Ombygning, vedligeholdelse og udskiftning BR 10, kap. 7.4 Klimaperspektivet udskiftning BR 10, kap. 7.4 Stk. 1: Energibesparelser skal gennemføres, hvis ombygning eller ændringer vedrører klimaskærmen. Enkeltforanstaltninger vedrører kun den del af klimaskærmen,

Læs mere

Døre og vinduer 10 ÅRS. Priser ekskl. moms. Vi giver. 3 lags ruder. KPK PRISliste TRÆ/alu maj 2014 1. udgave. 27 vinduer. 38 vinduesdøre.

Døre og vinduer 10 ÅRS. Priser ekskl. moms. Vi giver. 3 lags ruder. KPK PRISliste TRÆ/alu maj 2014 1. udgave. 27 vinduer. 38 vinduesdøre. KPK PRISliste TRÆ/alu maj 2014 1. udgave Døre og vinduer TRÆ/alu Priser ekskl. moms Vi giver 10 ÅRS på alle produkter 3 lags ruder 27 vinduer 38 vinduesdøre 39 døre Rogalandsvej 3 7900 Nykøbing M Tlf.

Læs mere

Døre og vinduer 10 ÅRS. Priser ekskl. moms. Vi giver. 2 lags ruder. KPK PRISliste TRÆ/alu maj 2014 1. udgave. 3 vinduer. 14 vinduesdøre.

Døre og vinduer 10 ÅRS. Priser ekskl. moms. Vi giver. 2 lags ruder. KPK PRISliste TRÆ/alu maj 2014 1. udgave. 3 vinduer. 14 vinduesdøre. KPK PRISliste TRÆ/alu maj 2014 1. udgave Døre og vinduer TRÆ/alu Priser ekskl. moms Vi giver 10 ÅRS på alle produkter 2 lags ruder 3 vinduer 14 vinduesdøre 15 døre Rogalandsvej 3 7900 Nykøbing M Tlf. 96

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Fasanstien 35 4220 Korsør Bygningens energimærke: Gyldig fra 16. februar 2015 Til den 16. februar 2025. Energimærkningsnummer 311095695

Læs mere

Systemer til tætning af gennemføringer i brandteknisk klassificerede bygningsdele

Systemer til tætning af gennemføringer i brandteknisk klassificerede bygningsdele MK 6.00/009 8. udgave Januar 2014 Systemer til tætning af gennemføringer i brandteknisk klassificerede bygningsdele MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund

Læs mere

Sapa Building System. Energieffektive løsninger

Sapa Building System. Energieffektive løsninger Sapa Building System Energieffektive løsninger Omkring 8% af jordskorpen består af aluminium Sapa Facadesystem 4150 SSG Structural Glazing Vor Structural Glazing-løsning baseres på facadesystem 4150 med

Læs mere

VM PLASTVINDUER & DØRE. www.vmplast.dk

VM PLASTVINDUER & DØRE. www.vmplast.dk VM PLASTVINDUER & DØRE Indhold VM Plastvinduer & Døre... 3 Enkelt og unikt... 3 Plastvinduer i fremtiden... 4 Dansk design... 6 Topstyret vindue Sidevendevindue Sidehængt vindue Topvendevindue Solid sikkerhed...

Læs mere

VM PLASTVINDUER & DØRE. www.vmplast.dk

VM PLASTVINDUER & DØRE. www.vmplast.dk VM PLASTVINDUER & DØRE www.vmplast.dk VM P Indhold VM Plastvinduer & Døre... 3 Enkelt og unikt... 3 Plastvinduer i fremtiden... 4 Dansk design... 6 Topstyret vindue Sidevendevindue Sidehængt vindue Topvendevindue

Læs mere

Analyse af energikrav til vinduer i energimærkningsordning og BR 2010, 2015 og 2020

Analyse af energikrav til vinduer i energimærkningsordning og BR 2010, 2015 og 2020 Downloaded from orbit.dtu.dk on: Nov 04, 2015 Analyse af energikrav til vinduer i energimærkningsordning og BR 2010, 2015 og 2020 Svendsen, Svend ; Laustsen, Jacob Birck Publication date: 2008 Document

Læs mere

Legepladscertificeringen

Legepladscertificeringen Side 1 af 6 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Legepladscertificeringens formål og grundlag... 2 1.1. Formål.... 2 1.2. Organisation... 2 1.3. Certificeringsgrundlag og kontrolomfang... 2 1.4. Vilkår og ansvarsforhold...

Læs mere

Vejledning. Klasse 2 beklædninger af sammenpløjede profilbrædder. Træbranchens Oplysningsråd

Vejledning. Klasse 2 beklædninger af sammenpløjede profilbrædder. Træbranchens Oplysningsråd Vejledning Klasse 2 beklædninger af sammenpløjede profilbrædder Det er producentens og leverandørens ansvar at sikre, at byggevarer og bygningsdele, der bringes på markedet, kan anvendes således, at gældende

Læs mere

Ændringshistorik for 7. udgave, januar 2008:

Ændringshistorik for 7. udgave, januar 2008: Udgaven ændres fra: VinduesIndustrien Tekniske Bestemmelser 6. Udgave, maj 2005 VinduesIndustrien Tekniske Bestemmelser 7. Udgave, januar 2008 Ændringshistorik for 7. udgave, januar 2008: Kapitel 1 Indledning

Læs mere

UVindue Version 2.03. Vejledning. Lars Thomsen Nielsen. Februar 2003. Teknologisk Institut, Byggeri

UVindue Version 2.03. Vejledning. Lars Thomsen Nielsen. Februar 2003. Teknologisk Institut, Byggeri Version 2.03 Vejledning Lars Thomsen Nielsen Februar 2003 Teknologisk Institut, Byggeri Forord Programmet Uvindue blev i 1997 til efter forslag fra Dansk Vindues Certificering for at lette overgangen til

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport 88 ungdomsboliger Finlandkaj 12 5000 Odense C Bygningens energimærke: Gyldig fra 30. juni 2015 Til den 30. juni 2025. Energimærkningsnummer

Læs mere

Everluxx Classic e Klassiske vinduer designet til fremtiden

Everluxx Classic e Klassiske vinduer designet til fremtiden Everluxx Classic e Klassiske vinduer designet til fremtiden Vedligeholdelsesfrie vinduer og døre Ønsker man sprosser i rammen, kan der vælges mellem gennemgående sprosser, ilagte sprosser, der som navnet

Læs mere

Særlige bestemmelser for DS-certificering af DS/SBC 13187 termografiinspektion af bygninger gennemført efter DS/EN 13187 2007-12-01

Særlige bestemmelser for DS-certificering af DS/SBC 13187 termografiinspektion af bygninger gennemført efter DS/EN 13187 2007-12-01 Certificering af virksomheder der udfører termografiinspektioner 0 Indledning Denne SBC er udarbejdet med henblik på DS-certificering af termografiinspektion af bygninger gennemført efter DS/EN 13187.

Læs mere

Anvendelse af de tekniske bestemmelser til certificering eller kontrol er kun tilladt efter skriftlig aftale med VinduesIndustrien.

Anvendelse af de tekniske bestemmelser til certificering eller kontrol er kun tilladt efter skriftlig aftale med VinduesIndustrien. December 2006: - Version 3 Kapitel 1 Indledning Følgende tilføjes: (efter myndighedskrav og normer) i Danmark Følgende tilføjes efter sidste afsnit: Anvendelse af de tekniske bestemmelser til certificering

Læs mere

Styrelsen kan ikke nå rundt til samtlige salgssteder, men der vil blive udvalgt 20-30 besøgssteder, som får et uanmeldt kontrolbesøg.

Styrelsen kan ikke nå rundt til samtlige salgssteder, men der vil blive udvalgt 20-30 besøgssteder, som får et uanmeldt kontrolbesøg. 9. december 2010 Erhvervs- og Byggestyrelsen kontrollerer CE-mærkning af vinduer og yderdøre Erhvervs- og Byggestyrelsens markedsovervågning af byggevarer har til formål at sikre, at de produkter, der

Læs mere

RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER

RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER RUDER OG VINDUERS ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER Kompendium 13: VINDUER MED SMALLE RAMME-KARMPROFILER BYG DTU U-012 2000 Version 4 13-03-2001 ISSN 1396-4046 Indholdsfortegnelse FORORD TIL KOMPENDIERNE GENERELT...

Læs mere

Bygningsreglementerne - Krav (BR10, BR15 og BR20) - Energirammer. Energi - U-værdier - Eref - Valg af glas - Energimærkningsordningen - Solbelastning

Bygningsreglementerne - Krav (BR10, BR15 og BR20) - Energirammer. Energi - U-værdier - Eref - Valg af glas - Energimærkningsordningen - Solbelastning Energi - U-værdier - Eref - Valg af glas - Energimærkningsordningen - Solbelastning Bygningsreglementerne - Krav (BR10, BR15 og BR20) - Energirammer Valg af vinduer Vinduesvalg på stille villavej i Århus

Læs mere

Ændringshistorik til projektspecifikt paradigme: Døre, vinduer og porte, leverance R

Ændringshistorik til projektspecifikt paradigme: Døre, vinduer og porte, leverance R Ændringshistorik til projektspecifikt paradigme: 4.370 Døre, vinduer og porte, leverance R2.01 2016-12-16 Denne ændringshistorik angiver ændringer i forhold til den tidligere version ved en sammenligning

Læs mere

Energikonsulentens kommentarer Bygningen er et fuldmuret vinkel hus med integreret garage fra AAlsrode Tømrerfirma A/S

Energikonsulentens kommentarer Bygningen er et fuldmuret vinkel hus med integreret garage fra AAlsrode Tømrerfirma A/S SIDE 1 AF 7 Adresse: Nordbakken 17 Postnr./by: 8570 Trustrup BBR-nr.: 707-114855-001 Energikonsulent: Vivi Gilsager Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug. Mærkningen er lovpligtig og skal

Læs mere

Dansk Energi Center A/S Karisevej Haslev

Dansk Energi Center A/S Karisevej Haslev Kvalitetshåndbog for: Dansk Energi Center A/S Karisevej 72 4690 Haslev Scope: Salg, opstilling, service og vedligeholdelse af sikkerhedsventiler, køleanlæg, varmepumpe anlæg og solcelleanlæg. Fyldningstilladelse

Læs mere

Miljømærkning Danmark Dansk Standard Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund

Miljømærkning Danmark Dansk Standard Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund Miljømærkning Danmark Dansk Standard Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund Att.: Projektleder Karen Dahl Jensen Århus 29.04.2008 Svanemærkning af vinduer og yderdøre Høringsforslag af 10. marts 2008 Høringssvar

Læs mere

Sikringskatalog Kapitel 9 Sikringsglas

Sikringskatalog Kapitel 9 Sikringsglas Forsikring & Pension Januar 2014 Sikringskatalog Kapitel 9 Sikringsglas Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk Indholdsfortegnelse 10 Indledning...

Læs mere