Valg til skolebestyrelsen pr. 1. august Vil du have indflydelse på dit barns skolegang!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Valg til skolebestyrelsen pr. 1. august 2015. Vil du have indflydelse på dit barns skolegang!"

Transkript

1 Valg til skolebestyrelsen pr. 1. august Vil du have indflydelse på dit barns skolegang! I skal der vælges medlemmer til skolebestyrelsen. Skolerne og Skolevæsenet ønsker, at forældrene medvirker til at løse den fælles opgave: opdragelse læring dannelse og det er derfor vigtigt at få valgt nogle personer, der har evnerne og lysten til at fortsætte det gode arbejde i de nye skolebestyrelser.

2 Skolebestyrelsens sammensætning I henhold til folkeskolelovens 42: Et flertal af repræsentanter for forældrene valgt af og blandt personer, der har forældremyndigheden over børn, der er indskrevet i skolen. Herunder gælder følgende: a) Hvis skolen har undervisning på flere afdelinger, skal der vælges mindst 1 forældrerepræsentant for hver afdeling. b) Hvis skolen har specialklasser på mindst tre klassetrin, skal forældrerepræsentationen for specialklasserne udgøre mindst 1*. c) Mindst 2 repræsentanter for det undervisende personale og de øvrige medarbejdere valgt af og blandt medarbejdere på skolen. Mindst 2 repræsentanter for eleverne valgt af og blandt elever på skolen. Herunder gælder følgende: a) Hvis skolen har undervisning på flere afdelinger, skal der vælges mindst 1 elevrepræsentant for hver afdeling b) 1 til 2 pladser i skolebestyrelsen skal tildeles repræsentanter for det lokale erhvervsliv, lokale ungdomsuddannelsesinstitutioner eller lokale foreninger. * Gælder for specialklasser, specialundervisningscentrene og specialundervisningsgrupperne.

3 Ved afdelinger menes i lovmæssig henseende en skole med undervisning på forskellige matrikler. Hjerting Skole betragtes som to afdelinger, da der er undervisning på flere matrikler (Hjerting Skole og den tidligere Nordvangskolen). Forud for valget til de nye skolebestyrelser skal de nuværende skolebestyrelser beslutte om de ønsker 1 eller 2 repræsentanter fra foreninger, uddannelsesinstitutioner eller erhvervslivet i den nye skolebestyrelse. Antallet af forældrerepræsentanter afhænger af antallet af repræsentanter fra foreninger, uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv, da der skal være et ulige antal medlemmer i skolebestyrelsen. Alle afdelinger sikres som minimum 1 forældrerepræsentant i skolebestyrelsen, de øvrige forældrerepræsentanter fordeles efter stemmeflertal. Formanden for skolebestyrelsen udpeges blandt forældrerepræsentanterne i skolebestyrelsen. Der kan afholdes forskudte valg til skolebestyrelsen Forskudt valg indebærer, at der holdes valg hvert andet år, hvor cirka halvdelen af forældrerepræsentanterne er på valg. Øvrige pladser besættes ved ordinære valg. Kontakt Jeres skole for nærmere information.

4 Skolebestyrelsens opgaver: Skolebestyrelsen er blandt andet med til at bestemme: Undervisningens organisering Samarbejdet mellem skole og hjem og om skolens og forældrenes ansvar i samarbejdet m.v. Godkendelse af skolens budget samt godkendelse af undervisningsmidler Udtalelse om ansættelse af ledere, lærere og pædagoger. M.m.

5 Valgret og valgbarhed Skolebestyrelsens forældrerepræsentanter vælges af og blandt de personer, der på valgets tidspunkt har forældremyndigheden over børn, der er indskrevet i skolen. Valgret og valgbarhed for forældrene forudsætter, at barnets skoleplacering er endeligt fastlagt inden valget. Forældre til børn, der med virkning fra 1. august i valgåret skal overføres til en skole for de ældre klassetrin, deltager kun i valget ved denne skole. Forældre til børn, der midlertidigt undervises på en specialskole, herunder regionale undervisningstilbud, deltager i valget ved den skole, hvorfra henvisningen har fundet sted.

6 Efter anmodning kan endvidere følgende tillægges valgret og valgbarhed. Der tillægges følgende personer valgret og valgbarhed som forældrerepræsentanter, hvis de fremsætter ønske herom over for skolens leder: 1. Personer, der har modtaget et barn, der er indskrevet i skolen eller ved et regionalt undervisningstilbud, i privat familiepleje eller formidlet døgnophold, forudsat, at personerne har plejetilladelse eller godkendelse fra kommunalbestyrelsen. Tilladelsen skal være meddelt senest et år før valget. Forældremyndighedens indehaver(e) kan ikke samtidig deltage i valget. 2. Den, der har indgået ægteskab med indehaveren af forældremyndigheden over et barn, der er indskrevet i skolen, forudsat at forældremyndighedsindehaverens ægtefælle bor sammen med forældremyndighedsindehaveren og barnet. Det er endvidere en forudsætning, at forældrene ikke har fælles forældremyndighed, og at forældremyndighedsindehaveren giver sin tilslutning. 3. Stedforældre til en elev, hvis indehaveren/indehaverne af forældremyndigheden over barnet samtykker heri.

7 4. Faderen til et barn, der er indskrevet i skolen, hvis faderskabet er fastslået, og faderen bor sammen med forældremyndighedens indehaver og barnet. 5. Den af de biologiske forældre, som ikke har del i forældremyndigheden, og som ikke bor sammen med forældremyndighedens indehaver, jf. nr. 3. Det er en forudsætning, at forældremyndighedens indehaver giver sin tilslutning, og at der ikke er meddelt valgret til nogen anden i medfør af nr. 2. Anmodningen skal være ledsaget af fornøden dokumentation for, at de nævnte betingelser er opfyldt Opstilling som kandidat Kandidatopstilling sker ved henvendelse til skolens leder før valgmødet, på valgmødet eller senest den dato der er angivet i tidsplanen. Kandidater, der opstilles inden valgmødet har mulighed for at beskrive deres holdninger og synspunkter vedrørende skolebestyrelsens arbejde.

8 Valgprocedure Tidsplan for Skolens leder har ansvaret for gennemførelse af valget Underretning af hjemmene om valget. en har udarbejdet en pjece, som skolerne offentliggør på Forældreintra. De forældre som ikke er på Forældreintra skal have tilsendt pjecen via Doc2mail eller i papirform. Skolerne udarbejder af valglister/gennemsynslister. Tidligst Skolerne afholder valgmøde Sidste frist for kandidatopstilling. Kandidatopstilling sker ved henvendelse til skolens leder. Frist for aftale om fredsvalg. Ved fredsvalg skal de opstillede kandidater blive enige om opstillingsrækkefølgen til den nye skolebestyrelse. Opstillingen underskrives og afleveres til skolens leder. I tilfælde af enighed om opstilling aflyses afstemningen Skolerne udsender stemmemateriale Afstemning (elektronisk valg). Der opstilles en administrativ pc på skolen hvor de forældre som ikke har adgang til pc kan

9 afgive deres stemme. Afstemning afsluttes og valget opgøres. Valgresultaterne bekendtgøres på skolens hjemmeside. Klagefrist (klager over opgørelse af valget behandles af skolelederen). 2 repræsentanter for det undervisende personale og de øvrige medarbejdere på skolen valgt af og blandt medarbejderne på skolen kl Den nyvalgte skolebestyrelse konstitueres Den nyvalgte skolebestyrelse tiltræder

10 Dato og tidspunkt for valgmøderne: Valgmøde Dato Skolenavn Skole 1 (Bryndum, Hjerting skole, Sønderrisskolen) Skole 2 (Kvaglundskolen, Skads skole, Tjæreborg skole) Skole 3 (Bakkeskolen, Boldesager skole, Spangsbjergskolen) Skole 4 (Danmarksgades skole, Præstegårdsskolen, Rørkjær skole) Skole 5 (Fourfeldtskolen, Vitaskolen, Ådalskolen) Skole 6 (Ansgarskolen, Gredstedbro skole, Vadehavsskolen, Vittenbergskolen) Skole 7 (Bakkevejens skole, Egekratskolen, Gørding skole, Nordre skole, Vejrup skole) Valgmøderne bliver afholdt i perioden Kontakt din skole for at høre hvornår de afholder valgmøde Darum Børneby Kun stemmeberettigede kan deltage i disse møder

11 Spørgsmål/Svar: Fortsætter en forældrerepræsentant i skolebestyrelsen, hvis eleven flytter til en anden skole/ overbygningsskole? Forældrerepræsentanter fortsætter valgperioden ud og repræsenterer den afdelingen, pågældende oprindelig blev valgt i forhold til. Hvor mange pladser tildeles de enkelte afdelinger? Der tildeles som minimum 1 plads pr. afdeling, de øvrige pladser fordeles efter antal stemmer (stemmeflertal). Hvordan sikres det at specialklasserne er repræsenteret? Hvis der er specialklasser på mindst tre klassetrin, skal forældrerepræsentationen udgøre minimum 1. Er der ingen repræsentanter fra specialklasserne, vælges der en repræsentant blandt de øvrige medlemmer i skolebestyrelsen Hvordan sikres det at alle afdelinger er repræsenteret, hvis der ikke er nogle der ønsker at stille op på vegne af en afdeling? I tilfælde af, at der ikke er opstillede kandidater for alle afdelinger, kan opstillede kandidater vælges til at repræsentere andre afdelinger end den afdeling, deres børn er tilknyttet. Det er skolelederens ansvar, at sørge for at alle afdelinger er repræsenteret i skolebestyrelsen.

12 Skal forældrene have børn på den afdeling, som de er valgt til at repræsentere? Folkeskoleloven stiller ikke krav om, at forældrerepræsentanter i skolebestyrelsen skal have et barn gående, på den afdeling, som de ved skolebestyrelsesvalget er valgt til at repræsentere. Opstilles der ikke forældre, der selv har børn på afdelingen, kan der således opstilles andre forældre til bøn, der er indskrevet i skolen til at repræsentere forældregruppen fra den pågældende afdeling. Hvad sker der ved stemmelighed? Ved stemmelighed afgøres valget ved lodtrækning.

Skolebestyrelsesvalg på folkeskoler i Vejle Kommune 2014.

Skolebestyrelsesvalg på folkeskoler i Vejle Kommune 2014. Skolebestyrelsesvalg på folkeskoler i Vejle Kommune 2014. Valgforordning. Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Ansvars og kompetencefordeling... 2 3. Tidsplan for skolebestyrelsesvalg 2014.... 3 4.

Læs mere

ABSALONS SKOLE ROSKILDE KOMMUNE

ABSALONS SKOLE ROSKILDE KOMMUNE 8. februar 2018 Kære forældre til elever på Absalons Skole Vi skal i år afholde valg af jeres repræsentanter i skolebestyrelsen. I Roskilde Kommune afholdes valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelsen

Læs mere

Skolebestyrelsesvalg 2018

Skolebestyrelsesvalg 2018 Skolebestyrelsesvalg 2018 Hvad laver skolebestyrelsen? Skolebestyrelsen fastsætter de overordnede principper for skolens aktiviteter. Det kan fx være forhold vedr.: undervisningens organisering skolens

Læs mere

Bilag D Regler for valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i folkeskolerne i Gentofte Kommune. Kapitel 1 Generelt om valget

Bilag D Regler for valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i folkeskolerne i Gentofte Kommune. Kapitel 1 Generelt om valget Vedtægt for styrelsen af Gentofte Kommunes folkeskolevæsen - side 1 Bilag D Regler for valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i folkeskolerne i Gentofte Kommune Kapitel 1 Generelt om valget

Læs mere

Regler for valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelse og fælles bestyrelse BILAG B til Styrelsesvedtægt for Varde Kommunes Skolevæsen

Regler for valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelse og fælles bestyrelse BILAG B til Styrelsesvedtægt for Varde Kommunes Skolevæsen Dok.nr. 182308-17 Sags.nr. 17-7490 Regler for valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelse og fælles bestyrelse BILAG B til Styrelsesvedtægt for Varde Kommunes Skolevæsen 1 Indholdsfortegnelse Første

Læs mere

Regelsæt om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser

Regelsæt om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser Regelsæt om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser Kapitel 1 - Indledning I henhold til folkeskolelovens kapitel 6 og skolebestyrelsesbekendtgørelsen (bekendtgørelse nr. 28 af 14/01/2014)

Læs mere

Regelsæt for afholdelse af valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelserne i Vejen kommune

Regelsæt for afholdelse af valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelserne i Vejen kommune Regelsæt for afholdelse af valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelserne i Vejen kommune Revideret på baggrund af bekendtgørelse nr. 28 af 14. januar 2014 om valg af forældrerepræsentanter mv.

Læs mere

Orientering om Skolebestyrelsesvalg 2014

Orientering om Skolebestyrelsesvalg 2014 Orientering om Skolebestyrelsesvalg 2014 Lolland kommunale skolevæsen 1 Til forældre med børn indskrevet i Lolland kommunale skolevæsen. Det er vigtigt at så mange forældre som muligt deltager i skolebestyrelsesvalget.

Læs mere

Skolebestyrelsesvalg 2014 information fra Tjørnegårdsskolen

Skolebestyrelsesvalg 2014 information fra Tjørnegårdsskolen Skolebestyrelsesvalg 2014 information fra Tjørnegårdsskolen Kære forældre på Tjørnegård Så er der valg til skolebestyrelsen for perioden 01.08.2014-31.07.2018. 4 forældrevalgte medlemmer (og nogle suppleanter)

Læs mere

Kære forældre Så skal der være valg til skolebestyrelsen igen. I år er 4 af de 7 forældrevalgte medlemmer på valg.

Kære forældre Så skal der være valg til skolebestyrelsen igen. I år er 4 af de 7 forældrevalgte medlemmer på valg. ELSTED ELSTED SKOLE ELSTED SKOLEVEJ 6, 8520 Lystrup. E-MAIL: els@mbu.aarhus.dk Tlf.: 8713 8787 Fax: 8713 8776 Kære forældre Så skal der være valg til skolebestyrelsen igen. I år er 4 af de 7 forældrevalgte

Læs mere

VEJLBY SKOLE/JELLEBAKKESKOLEN

VEJLBY SKOLE/JELLEBAKKESKOLEN Risskov, den 15.januar 2013 Kære forældre på Vejlby skole og Jellebakkeskolen Så skal der være valg til skolebestyrelsen for den nye skole, som opstår af fusionen mellem Vejlby skole og Jellebakkeskolen.

Læs mere

Center for Dagtilbud og Skole. Brug din indflydelse på Lille Værløse Skole. Skolebestyrelsesvalg 2018

Center for Dagtilbud og Skole. Brug din indflydelse på Lille Værløse Skole. Skolebestyrelsesvalg 2018 Center for Dagtilbud og Skole Brug din indflydelse på Lille Værløse Skole Skolebestyrelsesvalg 2018 2 Kære alle forældre Gør skolen det rigtige for at udfordre alle elever? Formår skolen at fremme alle

Læs mere

1. Kommunalbestyrelser og regionsråd sørger

1. Kommunalbestyrelser og regionsråd sørger Oversigt over foreslåede ændringer (bortset fra ændrede -nummereringer og heraf følgende konsekvensrettelser) Gældende formulering Forslag til ny formulering Forklaring 1. Kommunalbestyrelser og regionsråd

Læs mere

Udkast af 14. januar 2010

Udkast af 14. januar 2010 Udkast af 14. januar 2010 Bekendtgørelse om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i folkeskolen og om vederlag til forældre- og elevrepræsentanter i skolebestyrelser i folkeskolen (Skolebestyrelsesbekendtgørelsen)

Læs mere

Bestemmelser om valg af skolebestyrelser i Ringsted Kommune

Bestemmelser om valg af skolebestyrelser i Ringsted Kommune Bestemmelser om valg af skolebestyrelser i Ringsted Kommune Februar 2014 H:\Byskovskolen\Skolebestyrelsen\SB valg\bestemmelser om valg til skolebestyrelsen.docx1 Indledning Bestemmelserne nedenfor er funderet

Læs mere

ISC - Administrationsteamet 30-01-2014. Regler for valg til skolebestyrelser

ISC - Administrationsteamet 30-01-2014. Regler for valg til skolebestyrelser NOTAT ISC - Administrationsteamet 30-01-2014 Regler for valg til skolebestyrelser 1. Valgbestyrelse - ansvar for gennemførelse af skolebestyrelsesvalg Det er den siddende skolebestyrelse, som har ansvar

Læs mere

Udkast 2. Bestemmelser om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i Gladsaxe Kommune

Udkast 2. Bestemmelser om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i Gladsaxe Kommune Udkast 2 Bestemmelser om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i Gladsaxe Kommune Februar 2014 Indhold Indledning... 3 Ansvar for gennemførelse af valget... 3 Byrådet... 3 Børne- og kulturforvaltningen...

Læs mere

VALG AF SKOLEBESTYRELSE 2014

VALG AF SKOLEBESTYRELSE 2014 VALG AF SKOLEBESTYRELSE 2014 Få indflydelse på dit barns skole meld dig som kandidat til skolebestyrelsen www.albertslund.dk/skoleroguddannelse Skolebestyrelsesvalg 2014 1 2 Skolebestyrelsesvalg 2014 FORORD

Læs mere

Bakkegårdsskolen. Skolebestyrelsesvalg 2012 på Bakkegårdsskolen

Bakkegårdsskolen. Skolebestyrelsesvalg 2012 på Bakkegårdsskolen Bakkegårdsskolen Skolebestyrelsesvalg 2012 på Bakkegårdsskolen Til interesserede Skolebestyrelsesvalg 2012 - information fra skolen Kære forældre! Så er der valg til skolebestyrelsen for perioden 1.8.2012

Læs mere

VALG AF SKOLEBESTYRELSE Få indflydelse på dit barns skole meld dig som kandidat til skolebestyrelsen

VALG AF SKOLEBESTYRELSE Få indflydelse på dit barns skole meld dig som kandidat til skolebestyrelsen VALG AF SKOLEBESTYRELSE 2018 Få indflydelse på dit barns skole meld dig som kandidat til skolebestyrelsen 2 Skolebestyrelsesvalg 2018 FORORD Kære forældre til børn i skolerne i Albertslund Kommune. Jeg

Læs mere

Skolebestyrelsen arbejder for at give skolens elever det bedst tænkelige udgangspunkt, når de engang forlader skolen og skal videre i livet.

Skolebestyrelsen arbejder for at give skolens elever det bedst tænkelige udgangspunkt, når de engang forlader skolen og skal videre i livet. Et vigtigt valg I den kommende tid skal der vælges medlemmer til skolebestyrelsen ved din skole. Viborg Kommune vil med denne lille folder fortælle om skolebestyrelsens arbejde og valgets gang. Skolebestyrelsen

Læs mere

Orientering om Skolebestyrelsesvalg Valg af skolebestyrelse for 1 år til Distrikt Vest og Distrikt Øst

Orientering om Skolebestyrelsesvalg Valg af skolebestyrelse for 1 år til Distrikt Vest og Distrikt Øst Orientering om Skolebestyrelsesvalg 2017 Valg af skolebestyrelse for 1 år til Distrikt Vest og Distrikt Øst 1 Til forældre med børn indskrevet i Lolland kommunale skolevæsen. Fjordskolen og Nordvestskolen

Læs mere

Skolebestyrelsens sammensætning i Aalborg Kommune

Skolebestyrelsens sammensætning i Aalborg Kommune Skolebestyrelsens sammensætning i Aalborg Kommune 2018 2022 - Skolebestyrelsen består af op til 7 forældrerepræsentanter (undtagen ved specialskoler, se nedenfor), 2 medarbejderrepræsentanter og 2 elevrepræsentanter,

Læs mere

Skolebestyrelserne anmodes derfor om at afgive høringssvar herom i henhold til efterfølgende afsnit.

Skolebestyrelserne anmodes derfor om at afgive høringssvar herom i henhold til efterfølgende afsnit. Høring om Forslag om skolebestyrelsers sammensætning, vederlag for elev- og forældrerrepræsentanter i skolebestyrelser, regler for valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelsen samt tidsplan for

Læs mere

Regler om valg til skolebestyrelse - indsættes som bilag til vedtægt for styrelse af Vordingborg Kommunes skolevæsen.

Regler om valg til skolebestyrelse - indsættes som bilag til vedtægt for styrelse af Vordingborg Kommunes skolevæsen. Regler om valg til skolebestyrelse - indsættes som bilag til vedtægt for styrelse af Vordingborg Kommunes skolevæsen. I henhold til folkeskolelovens (lov nr. 1640 af 26. december 2013, Indførelse af en

Læs mere

til en specialklasserepræsentant. Ikke valgte specialklasserepræsentanter betragtes tilsvarende som stedfortrædere for den valgte repræsentant for

til en specialklasserepræsentant. Ikke valgte specialklasserepræsentanter betragtes tilsvarende som stedfortrædere for den valgte repræsentant for 903 af 26/09 2005. Bek. om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i folkeskolen og om vederlag til forældre- og elevrepræsentanter i skolebestyrelser i folkeskolen Bekendtgørelse om valg af

Læs mere

Skolebestyrelsesvalg

Skolebestyrelsesvalg Skolebestyrelsesvalg 2010 Dit barn - Din skole - Dit valg Revideret den 15.02.2010 C:\DOCUME~1\EASYPD~1\LOCALS~1\Temp\BCL Technologies\easyPDF 6\@BCL@080D867D\@BCL@080D867D.doc 1/ 1 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Bilag A. Valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i folkeskolerne i Roskilde Kommune. Kapitel 1. Generelt om valgene m.v.

Bilag A. Valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i folkeskolerne i Roskilde Kommune. Kapitel 1. Generelt om valgene m.v. Bilag A Valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i folkeskolerne i Roskilde Kommune Kapitel 1 Generelt om valgene m.v. 1. Byrådet sørger for, at der vælges forældrerepræsentanter til skolebestyrelser

Læs mere

Valg til skolebestyrelsen 2014. Dit barn Din skole Dit valg

Valg til skolebestyrelsen 2014. Dit barn Din skole Dit valg Valg til skolebestyrelsen 2014 Dit barn Din skole Dit valg Indhold Et vigtigt valg... 3 Hærvejsskolens vision... 3 Skolebestyrelsen har indflydelse... 4 Skolebestyrelsens arbejdsområder... 4 Skolebestyrelsens

Læs mere

Skolebestyrelsesvalg 2010

Skolebestyrelsesvalg 2010 Skolebestyrelsesvalg 2010 Indholdsfortegnelse Et vigtigt valg... 4 Skolebestyrelsen har indflydelse... 5 Skolebestyrelsens arbejdsområder... 5 Skolebestyrelsens sammensætning... 6 Hvem kan vælges hvem

Læs mere

Regelsæt om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser

Regelsæt om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser Regelsæt om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser Regelsættet er tiltrådt af Børneudvalget 10.03.2014 Kapitel 1 - Indledning I henhold til Folkeskolelovens kapitel 6, er der fastsat følgende

Læs mere

Skolebestyrelsesvalg 2010

Skolebestyrelsesvalg 2010 Skolebestyrelsesvalg 2010 Dit barn Din skole Dit valg Revideret den 08.12.2009-1 - Indholdsfortegnelse Et vigtigt valg... 3 Skolebestyrelsen har indflydelse... 4 Skolebestyrelsens arbejdsområder... 4 Skolebestyrelsens

Læs mere

Skolebestyrelsesvalg Dit barn Din skole Dit valg

Skolebestyrelsesvalg Dit barn Din skole Dit valg Skolebestyrelsesvalg 2018 Dit barn Din skole Dit valg Indhold Et vigtigt valg... 3 Skolebestyrelsen har indflydelse... 4 Skolebestyrelsens arbejdsområder:... 4 Skolebestyrelsens sammensætning... 5 Hvem

Læs mere

Udfærdiget af: Skoleafdelingen Vedrørende: Regler for afholdelse af skolebestyrelsesvalg i Randers Kommune

Udfærdiget af: Skoleafdelingen Vedrørende: Regler for afholdelse af skolebestyrelsesvalg i Randers Kommune Notat Forvaltning: Børn, Skole og Kultur Dato: J.nr.: 28. januar 2014 Br.nr.: Udfærdiget af: Skoleafdelingen Vedrørende: Regler for afholdelse af skolebestyrelsesvalg i Randers Kommune Notatet sendes/sendt

Læs mere

Skolebestyrelsesvalg 2014

Skolebestyrelsesvalg 2014 Skolebestyrelsesvalg 2014 Dit barn Din skole Dit valg Indhold: Et vigtigt valg... 3 Skolebestyrelsen har indflydelse....4 Skolebestyrelsens arbejdsområder:... 4 Skolebestyrelsens sammensætning... 5 Hvem

Læs mere

Fraværende med afbud: Mette S., Mette H., Esben, Søren

Fraværende med afbud: Mette S., Mette H., Esben, Søren 1 Skolebestyrelsesmøde på Nørholm Skole Dato: Torsdag den 10 03 2016 kl. 17.00 20.00 Sted: Nørholm Skoles personalerum Der vil blive serveret en let anretning til mødet. Fraværende med afbud: Mette S.,

Læs mere

VEDR. REGLER FOR VALG TIL SKOLEBESTYRELSE

VEDR. REGLER FOR VALG TIL SKOLEBESTYRELSE BILAG 1 VEDR. REGLER FOR VALG TIL SKOLEBESTYRELSE BØRNE- OG SKOLEAFDELINGEN 2016 1 INDHOLD Bekendtgørelsen af 14. januar 2014... 3 Kapitel 1... 4 Generelt om valgene m.v.... 4 Valgbestyrelsen... 4 Kapitel

Læs mere

Nyheds Lappen Særnummer

Nyheds Lappen Særnummer Ikast Østre Nyheds Lappen Særnummer Valg til skolebestyrelsen -. Indhold. Formanden har ordet side 1-2. Et vigtigt valg side 2-3. Information fra skoleafdelingen side 3-7 Forskudte Valg side 7 Regler og

Læs mere

Stk. 2. Kommunalbestyrelsen udpeger en central kommunal koordinator.

Stk. 2. Kommunalbestyrelsen udpeger en central kommunal koordinator. Regler om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser Jf. Folkeskolelovens 43, stk. 1 fastsætter kommunalbestyrelsen regler om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelsen efter godkendelse

Læs mere

Regler for valg til skolebestyrelser i Hvidovre Kommune

Regler for valg til skolebestyrelser i Hvidovre Kommune Regler for valg til skolebestyrelser i Hvidovre Kommune Hvidovre Kommune Center for Skole og Uddannelse Indhold Kapitel I: Indledning... 3 Kapitel II: Ansvar for gennemførelse af valget... 3 Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Velkommen til Valgorienteringsmøde. Augustenborg Skole

Velkommen til Valgorienteringsmøde. Augustenborg Skole Velkommen til Valgorienteringsmøde Augustenborg Skole Program A. Indledning skoleleder, Bjarne Tønnies B. Orientering om arbejdet i skolebestyrelsen formanden for skolebestyrelsen, Karsten Madsen C. Opstillingsregler

Læs mere

Regler for valg til skolebestyrelser

Regler for valg til skolebestyrelser Regler for valg til skolebestyrelser Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den xx. xx. 2017 Dragør Kommune Udarbejdet af Skoleafdelingen juni 2017 med bidrag fra skolebestyrelserne 1 KAPITEL 1: INDLEDNING 3

Læs mere

Vejledning for skolebestyrelser

Vejledning for skolebestyrelser Vejledning for skolebestyrelser Denne vejledning er udarbejdet i henhold til 41 i Lov om Folkeskolen, jf. LBK nr. 747 af 20/06/2016, Bekendtgørelse nr. 28 af 14/01-2014 (skolebestyrelsesbekendtgørelsen)

Læs mere

7. Valgregler til skolebestyrelsesvalg i Dragør Kommune

7. Valgregler til skolebestyrelsesvalg i Dragør Kommune 7. Valgregler til skolebestyrelsesvalg i Dragør Kommune 7.1 Valgbestyrelsen a) Valgbestyrelsen består af skolens leder som formand for valgbestyrelsen, formanden for den afgående skolebestyrelse og et

Læs mere

Regler for valg til skolebestyrelser ved Hvidovre Kommunes folkeskoler og heldagsskolen Sporet

Regler for valg til skolebestyrelser ved Hvidovre Kommunes folkeskoler og heldagsskolen Sporet Regler for valg til skolebestyrelser ved Hvidovre Kommunes folkeskoler og heldagsskolen Sporet Hvidovre Kommune Center for Skole og Uddannelse Indhold Kapitel I: Indledning... 3 Kapitel II: Ansvar for

Læs mere

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune Næstved Kommune Center for Uddannelse August 2016 Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune 1 I henhold til Lov om folkeskolen samt Vejledning om udarbejdelse af vedtægt for styrelsen af kommunens

Læs mere

KAPITEL 1 Forældrebestyrelsens sammensætning og valg

KAPITEL 1 Forældrebestyrelsens sammensætning og valg KAPITEL 1 Forældrebestyrelsens sammensætning og valg 1 Ved alle kommunens dagtilbud (børnehaver og vuggestuer) vælges en forældrebestyrelse, jf. Dagtilbudsloven. Stk. 2 En forældrebestyrelse består af:

Læs mere

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune Næstved Kommune Center for Uddannelse 2014 Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune 1 I henhold til Lov om folkeskolen samt Vejledning om udarbejdelse af vedtægt for styrelsen af kommunens skolevæsen

Læs mere

Dragør Kommune Skole Side nr. 1

Dragør Kommune Skole Side nr. 1 Dragør Kommune Skole Side nr. 1 I forbindelse med at Bekendtgørelse om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i folkeskolen og om vederlag til forældre- og elevrepræsentanter i skolebestyrelser

Læs mere

Skolestyrelsesvedtægt for Høje-Taastrup Kommunes skolevæsen

Skolestyrelsesvedtægt for Høje-Taastrup Kommunes skolevæsen Skolestyrelsesvedtægt for Høje-Taastrup Kommunes skolevæsen Indhold: A. Indledning B. Regler for valg til skolebestyrelse C. Fælles rådgivende organ Institutions- og skolerådet D. Bevillinger til skolevæsenet

Læs mere

Forældrerepræsentanters valgperiode er 4 år, gældende fra konstitueringsperiodens start. Medarbejder- og elevrepræsentanters valgperiode er 1 år.

Forældrerepræsentanters valgperiode er 4 år, gældende fra konstitueringsperiodens start. Medarbejder- og elevrepræsentanters valgperiode er 1 år. Vejledning for skolebestyrelsen Denne vejledning er udarbejdet i henhold til kapitel 6 i Lov om Folkeskolen, jf. LBK nr. 521 af 27/05/2013, med senere ændringer i Lov nr. 1650 af 26/12/2013, Bekendtgørelse

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Struer Kommune Struer den 10. oktober 2012

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Struer Kommune Struer den 10. oktober 2012 Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Struer Kommune Struer den 10. oktober 2012 1. Forældrebestyrelsens sammensætning Der vælges en bestyrelse med et flertal af forældre. Til bestyrelsen vælges

Læs mere

GUIDE VEDRØRENDE OVERGANGSBESTYRELSER SAMT EKSTRAORDINÆRT VALG TIL SKOLEBESTYRELSER 2012 SLAGELSE KOMMUNE

GUIDE VEDRØRENDE OVERGANGSBESTYRELSER SAMT EKSTRAORDINÆRT VALG TIL SKOLEBESTYRELSER 2012 SLAGELSE KOMMUNE GUIDE VEDRØRENDE OVERGANGSBESTYRELSER SAMT EKSTRAORDINÆRT VALG TIL SKOLEBESTYRELSER 2012 SLAGELSE KOMMUNE Center for Skole - januar 2012 2 Indhold Baggrund... 3 Overgangsbestyrelser... 3 Forslag om information

Læs mere

Regler om valg af forældrerepræsentanter til bestyrelsen for Hjørring UngdomsCenter

Regler om valg af forældrerepræsentanter til bestyrelsen for Hjørring UngdomsCenter Regler om valg af forældrerepræsentanter til bestyrelsen for Hjørring UngdomsCenter Kapitel 1 - Generelt om valget 1. Ansvaret for gennemførelsen af valget til bestyrelsen for Hjørring UngdomsCenter påhviler

Læs mere

Skolebestyrelsesvalg 2018

Skolebestyrelsesvalg 2018 Skolebestyrelsesvalg 2018 Forældreinformation Center for Læring, Fritid og Sundhed Om skolebestyrelsen og skolebestyrelsesvalget Alle folkeskoler har en demokratisk valgt skolebestyrelse, der er sammensat

Læs mere

Forslag om lukning af 25 folkeskoler pr. 31. juli 2015 og oprettelse af 9 nye skoler pr. 1. august 2015 Dok.nr.: 1936 Sagsid.: 14/24120 Åben sag

Forslag om lukning af 25 folkeskoler pr. 31. juli 2015 og oprettelse af 9 nye skoler pr. 1. august 2015 Dok.nr.: 1936 Sagsid.: 14/24120 Åben sag Forslag om lukning af 25 folkeskoler pr. 31. juli 2015 og oprettelse af 9 nye skoler pr. 1. august 2015 Dok.nr.: 1936 Sagsid.: 14/24120 Åben sag Indledning Esbjerg Byråd har på sit møde den 6. oktober

Læs mere

Velkommen til valgmøde til suppleringsvalg til skolebestyrelsen på Avedøre Skole 2015. Skolebestyrelsens arbejde og betydning

Velkommen til valgmøde til suppleringsvalg til skolebestyrelsen på Avedøre Skole 2015. Skolebestyrelsens arbejde og betydning Velkommen til valgmøde til suppleringsvalg til skolebestyrelsen på Avedøre Skole 2015 Skolebestyrelsens arbejde og betydning Hvad er en skolebestyrelse? Folketinget har vedtaget, at der på alle folkeskoler

Læs mere

På skoler, som har specialklasser på mindst 3 klassetrin, skal forældrerepræsentationen for specialklasserne udgøre mindst 1.

På skoler, som har specialklasser på mindst 3 klassetrin, skal forældrerepræsentationen for specialklasserne udgøre mindst 1. 1 of 6 Styrelsesvedtægt for Syddjurs Kommunes Skolevæsen Kapitel 1 Skolebestyrelsen 1 Ved hver skole oprettes en skolebestyrelse bestående af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter og 2

Læs mere

Broskolen afholder skolebestyrelsesvalg 2012.

Broskolen afholder skolebestyrelsesvalg 2012. Broskolen Broskolen afholder skolebestyrelsesvalg 2012. Kom til valgmøde torsdag d. 15. marts kl. 19.00 21.00 og oplev Lars Bom fortælle om, hvordan vi i fællesskab mellem skole og hjem skaber en god ramme

Læs mere

Vejledning om skolebestyrelsesvalg

Vejledning om skolebestyrelsesvalg Vejledning af 11. november 2005 Vejledning om skolebestyrelsesvalg (Vejledning til bekendtgørelse nr. 903 af 26. september 2005) Indledning 1. De forestående valg til skolebestyrelser i begyndelsen af

Læs mere

Vejledning for skolebestyrelsen ved valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelsen, maj 2016

Vejledning for skolebestyrelsen ved valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelsen, maj 2016 Vejledning for skolebestyrelsen ved valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelsen, maj 2016 Denne vejledning er udarbejdet i henhold til kapitel 6 i Lov om Folkeskolen, jf. LBK nr. 521 af 27/05/2013,

Læs mere

Hvad er en skolebestyrelse 1

Hvad er en skolebestyrelse 1 Oversigt Hvad er en skolebestyrelse? Hvad laver en skolebestyrelse? Hvad skal skolebestyrelsen arbejde med fremover? Hvem kan vælges til skolebestyrelsen? Hvem kan stemme til skolebestyrelsesvalget? Hvordan

Læs mere

KAPITEL 2. Skolebestyrelsen/fællesbestyrelsen. Sammensætning og valg.

KAPITEL 2. Skolebestyrelsen/fællesbestyrelsen. Sammensætning og valg. KAPITEL 2 Skolebestyrelsen/fællesbestyrelsen Sammensætning og valg. 2 Skolebestyrelsen/fællesbestyrelsen består af enten 5 eller 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter og 2 elevrepræsentanter.

Læs mere

Skolebestyrelsesvalg 2014 Forældreinformation

Skolebestyrelsesvalg 2014 Forældreinformation Skolebestyrelsesvalg 2014 Forældreinformation Center for Skoler og Dagtilbud Børn, Kultur og Sundhed Fredensborg Kommune Facts om skolebestyrelsen og skolebestyrelsesvalget Skolebestyrelsesvalg Ved alle

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Mariagerfjord Kommunes skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Mariagerfjord Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægt for Mariagerfjord Kommunes skolevæsen 1 KAPITEL 1 SKOLEBESTY- RELSEN Sammensætning og valg 1. Ved hver skole oprettes en skolebestyrelse, der består af: eller 7 repræsentanter for forældrene

Læs mere

Skolebestyrelsesvalg i Norddjurs Kommune

Skolebestyrelsesvalg i Norddjurs Kommune Skolebestyrelsesvalg i Norddjurs Kommune Indledning. Valget l bestyrelser i skoler og børnebyer i Norddjurs Kommune sker eer folkeskolelovens 24, 24a og 42. og i overensstemmelse med bekendtgørelse nr.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Køge Kommunes Skolevæsen 2015

Styrelsesvedtægt for Køge Kommunes Skolevæsen 2015 Styrelsesvedtægt for Køge Kommunes Skolevæsen 2015 Indhold Kapitel 1: Indledning... 2 Kapitel 2: Skolebestyrelsen... 2 1. Skolebestyrelsens sammensætning... 2 1.a. Sammensætning af skolebestyrelsen ved

Læs mere

Vedlagt udkast til ny bekendtgørelse om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser og om vederlæggelse af forældre- og elevrepræsentanter.

Vedlagt udkast til ny bekendtgørelse om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser og om vederlæggelse af forældre- og elevrepræsentanter. Til adressater på vedlagte høringsliste (bilag 2) Skægkærskolens bilag B-28-05 Uddannelsesstyrelsen Frederiksholms Kanal 26 220 København K. Tlf 3392 5300 Fax 3392 5302 www.uvm.dk Høring over udkast til

Læs mere

VALGHÅNDBOG. for valg til skolebestyrelser i Aarhus Kommune 2011

VALGHÅNDBOG. for valg til skolebestyrelser i Aarhus Kommune 2011 VALGHÅNDBOG for valg til skolebestyrelser i Aarhus Kommune 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 INDLEDNING... 3 VALG TIL SKOLEBESTYRELSER - ET OVERBLIK... 4 VALG TIL SKOLEBESTYRELSER: IDÉLISTE

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESVALG Assens Kommune 2014

SKOLEBESTYRELSESVALG Assens Kommune 2014 SKOLEBESTYRELSESVALG Assens Kmmune 2014 Denne vejledning tager udgangspunkt i gældende lvgivning sm træder i kraft henhldsvis januar 2014 g august 2014. Vejledningen beskriver på dette grundlag udmøntning

Læs mere

Styrelsesvedtægt KAPITEL 1 SKOLEBESTYRELSEN

Styrelsesvedtægt KAPITEL 1 SKOLEBESTYRELSEN Styrelsesvedtægt KAPITEL 1 SKOLEBESTYRELSEN Stk. 1 Sammensætning og valg Ved hver skole oprettes en skolebestyrelse, der består af: 5 eller 7 repræsentanter for forældrene valgt af og blandt personer,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Vejle Kommunes skolevæsen.

Styrelsesvedtægt for Vejle Kommunes skolevæsen. Styrelsesvedtægt for Vejle Kommunes skolevæsen. I henhold til Lov om folkeskolen 41, Vejledning om udarbejdelse af vedtægt for styrelsen af kommunens skolevæsen (VEJ nr. 169 af 08/11/1999) samt valgforordningen

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT for Ringkøbing-Skjern Kommunes folkeskoler

STYRELSESVEDTÆGT for Ringkøbing-Skjern Kommunes folkeskoler STYRELSESVEDTÆGT for Ringkøbing-Skjern Kommunes folkeskoler 1. august 2014 Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Byrådets ansvar... 3 Kapitel 2: Skolebestyrelsens sammensætning og valg... 4 Kapitel 3: Skolebestyrelsens

Læs mere

SKOLEBESTYRELSEN. Dagsorden Dato 5. februar Tid Mødt. Afbud 1 Valg af mødeleder. 2 Elever. 3 Skolereformen fast pkt. Seneste nyt.

SKOLEBESTYRELSEN. Dagsorden Dato 5. februar Tid Mødt. Afbud 1 Valg af mødeleder. 2 Elever. 3 Skolereformen fast pkt. Seneste nyt. Dagsorden Dato 5. februar 2014 Tid 18-21 Mødt Afbud 1 Valg af mødeleder 2 Elever 3 Skolereformen fast pkt. Seneste nyt. 5 Forældretilfredshed Forældretilfredshed er et af skolens kontraktmål. Hvad kan

Læs mere

Regler og rammer for skolebestyrelsens arbejde

Regler og rammer for skolebestyrelsens arbejde Risskov den 23.november 2017 Regler og rammer for skolebestyrelsens arbejde Skolebestyrelsen på Strandskolen. 1) Der er blevet rejst en del spørgsmål omkring de formelle regler og rammer for skolebestyrelsens

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR AALBORG KOMMUNALE SKOLEVÆSEN. Januar 2015

STYRELSESVEDTÆGT FOR AALBORG KOMMUNALE SKOLEVÆSEN. Januar 2015 STYRELSESVEDTÆGT FOR AALBORG KOMMUNALE SKOLEVÆSEN Januar 2015 Det følger af folkeskolelovens 41, at byrådet efter indhentet udtalelse fra skolebestyrelserne skal fastsætte en vedtægt for styrelsen af Aalborg

Læs mere

KAPITEL 2: SKOLEBESTYRELSEN

KAPITEL 2: SKOLEBESTYRELSEN Uddrag fra Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Køge Kommune samt forretningsorden for Skolebestyrelsen ved Sct. Nicolai Skole, revideret 13. marts 2018 Almindelig skrift er fra Styrelsesvedtægten for skolevæsenet

Læs mere

Vedtægt for styrelsen af Esbjerg Kommunes Skolevæsen

Vedtægt for styrelsen af Esbjerg Kommunes Skolevæsen Vedtægt for styrelsen af Esbjerg Kommunes væsen med tilhørende bilag Gældende pr. 1. august 2015 Vedtaget i Esbjerg Byråd den 1. februar 2016 Revideret august 2017 Revideret november 2017 Indholdsfortegnelse

Læs mere

VALGHÅNDBOG. for valg til skolebestyrelser i Århus Kommune 2010

VALGHÅNDBOG. for valg til skolebestyrelser i Århus Kommune 2010 VALGHÅNDBOG for valg til skolebestyrelser i Århus Kommune 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 INDLEDNING... 3 VALG TIL SKOLEBESTYRELSER - ET OVERBLIK... 4 VALG TIL SKOLEBESTYRELSER: IDÉLISTE

Læs mere

Notat. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget cc: [Navn(e)]

Notat. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget cc: [Navn(e)] Notat Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget cc: [Navn(e)] Skolebestyrelsesvalg 2018 Hvert fjerde år er der valg til skolebestyrelserne på kommunens folkeskoler. Der skal blandt forældrene vælges syv repræsentanter

Læs mere

Bilag til Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen

Bilag til Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen Bilag til Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen Skoleafdelingen 1 Indhold 1. Indledning...3 2. Valg af skole...4 3. Valg til skolebestyrelser...5 4. Skolebestyrelsens beføjelser og opgaver...7

Læs mere

Skolerne VALG TIL SKOLEBESTYRELSERNE

Skolerne VALG TIL SKOLEBESTYRELSERNE Skolerne VALG TIL SKOLEBESTYRELSERNE 2018 INDHOLD Skolebestyrelser 3 Sådan sammensættes skolebestyrelserne 4 Hvem kan stemme - og hvem kan vælges som forældrerepræsentant 6 Orienteringsmøde 7 Kandidater

Læs mere

Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje i henholdsvis distrikt Nord, Syd og Vest

Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje i henholdsvis distrikt Nord, Syd og Vest BYRÅDETS OPGAVER. 1. Byrådet har det overordnede ansvar for den kommunale dagpleje og fastsætter mål og rammer for dennes virksomhed. Stk. 2 Byrådet er ansvarlig for godkendelse af dagplejere og dagplejehjem.

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for. Aabenraa Kommunes Skolevæsen Hellevad Børneunivers august 2011

Styrelsesvedtægt. for. Aabenraa Kommunes Skolevæsen Hellevad Børneunivers august 2011 Styrelsesvedtægt for Aabenraa Kommunes Skolevæsen Hellevad Børneunivers august 2011 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Styrelsesvedtægt for Hellevad Børneunivers Side 2-9 Bilagsafdeling: Bilag A Side 11, 12. 2 Styrelsesvedtægt

Læs mere

Skab den bedste skole for dit barn. Skolebestyrelsesvalg 2018

Skab den bedste skole for dit barn. Skolebestyrelsesvalg 2018 Skab den bedste skole for dit barn Et vigtigt valg I den kommende tid skal der vælges medlemmer til skolebestyrelserne i Lemvig Kommune. I denne folder kan du læse om, hvad en skolebestyrelse er, og hvordan

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægten udgør sammen med relevante bilag rammen for drift af skolerne i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten inkl. bilagene fastsættes bestemmelser

Læs mere

Information om regler om valg til skolebestyrelser på de almene skoler og specialskoler

Information om regler om valg til skolebestyrelser på de almene skoler og specialskoler Kultur, Fritid, Styring og koordinering Helsevej 4, 1 3700 Rønne Bornholms Regionskommune Kultur, Fritid, Styring og koordinering CVR: 26 69 63 48 9. april 2014 J. nr. 17.01.01A26-0002 Information om regler

Læs mere

Skolerne EKSTRAORDINÆRT SKOLEBESTYRELSESVALG

Skolerne EKSTRAORDINÆRT SKOLEBESTYRELSESVALG Skolerne EKSTRAORDINÆRT SKOLEBESTYRELSESVALG 2019 INDHOLD Valg til skolebestyrelserne 3 Sådan sammensættes skolebestyrelserne 4 Hvem kan stemme - og hvem kan vælges som forældrerepræsentant 6 Orienteringsmøder

Læs mere

Bilag til Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen

Bilag til Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen Bilag til Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen Forslag Skoleafdelingen Februar 2016 1 Indhold 1. Indledning...3 2. Valg af skole...4 3. Valg til skolebestyrelser...5 4. Skolebestyrelsens

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune. Bøgehaven og Nøddehøj

Styrelsesvedtægt. for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune. Bøgehaven og Nøddehøj Styrelsesvedtægt for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune Bøgehaven og Nøddehøj Faaborg-Midtfyn Kommune er organiseret efter principper om decentral ledelse og central styring, som udmøntes gennem

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægten udgør sammen med relevante bilag rammen for drift af skolerne i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten inkl. bilagene fastsættes bestemmelser

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Varde Kommune. Vedtaget i Byrådet den 27. marts 2007

Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Varde Kommune. Vedtaget i Byrådet den 27. marts 2007 Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Varde Kommune. Vedtaget i Byrådet den 27. marts 2007 Denne styrelsesvedtægt er udarbejdet i henhold til Dagtilbudsloven og Vejledningen om forældrebestyrelser i dagtilbud

Læs mere

Styrelsesvedtægten for skolebestyrelser

Styrelsesvedtægten for skolebestyrelser Styrelsesvedtægten for skolebestyrelser 1 Sammensætning af skolebestyrelser Stk. 1. Alle skoler skal oprette en skolebestyrelse. Skolebestyrelsen sammensættes forskelligt alt efter skolens type. I Jammerbugt

Læs mere

Styrelsesvedtægt. Daginstitutioner i Assens Kommune

Styrelsesvedtægt. Daginstitutioner i Assens Kommune Styrelsesvedtægt Daginstitutioner i Assens Kommune Af 18.9.2007 Revideret 1.12.2008 Revideret 1.8.2011 Formåll Styrelsesvedtægten fastlægger rammerne for forældrebestyrelsesarbejde i dagtilbud jf. Dagtilbudslovens

Læs mere

DAGTILBUD OG UDDANNELSE SKOLEBESTYRELSESVALG 2014

DAGTILBUD OG UDDANNELSE SKOLEBESTYRELSESVALG 2014 DAGTILBUD OG UDDANNELSE SKOLEBESTYRELSESVALG 2014 1 INDHOLD Nye skolebestyrelser 3 Sådan sammensættes skolebestyrelserne 4 Hvem kan stemme - og hvem kan vælges som forældrerepræsentant 6 Orienteringsmøde

Læs mere

Den Kommunale Dagpleje. Styrelsesvedtægt

Den Kommunale Dagpleje. Styrelsesvedtægt Den Kommunale Dagpleje Styrelsesvedtægt Styrelsesvedtægt for Den Kommunale Dagpleje i Lemvig Kommune Gældende fra 1. januar 2010 1. Forældrebestyrelsens sammensætning Der vælges en bestyrelse med et flertal

Læs mere

Notat vedrørende fortsat behandling af forslag om lukning af 25. Notatet er et uddrag af de indkomne høringssvar til forslaget om nedlæggelse

Notat vedrørende fortsat behandling af forslag om lukning af 25. Notatet er et uddrag af de indkomne høringssvar til forslaget om nedlæggelse Nørregade 19. 6700 Esbjerg Dato 21. januar 2015 Sagsbehandler Birthe Ravn Telefon direkte 76 16 86 38 Notat Notat vedrørende fortsat behandling af forslag om lukning af 25 folkeskoler pr. 31. juli 2015

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Frederikshavn Kommunes skolevæsen.

Styrelsesvedtægt for Frederikshavn Kommunes skolevæsen. Styrelsesvedtægt for Frederikshavn Kommunes skolevæsen. Indhold Indledning... 2 Skolebestyrelsen... 2 Sammensætning... 2 Valg til skolebestyrelserne... 3 Forældrerepræsentanter... 3 Medarbejderrepræsentanter...

Læs mere

VALGHÅNDBOG. for valg til skolebestyrelser i Aarhus Kommune 2011

VALGHÅNDBOG. for valg til skolebestyrelser i Aarhus Kommune 2011 VALGHÅNDBOG for valg til skolebestyrelser i Aarhus Kommune 2011 Senest redigeret den 27. februar 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 INDLEDNING... 3 VALG TIL SKOLEBESTYRELSER - ET OVERBLIK...

Læs mere

Vedtægt for styrelse af Region Sjællands undervisningstilbud Synscenter Refsnæs - folkeskoleafdelingen

Vedtægt for styrelse af Region Sjællands undervisningstilbud Synscenter Refsnæs - folkeskoleafdelingen 20. januar 2010 Revideret d. 3. juni 2014 Vedtægt for styrelse af Region Sjællands undervisningstilbud Synscenter Refsnæs - folkeskoleafdelingen Indledning Efter folkeskolelovens 47a gælder lovens bestemmelser

Læs mere