Åben skole. Ringsted Biblioteks. tilbud til skolerne 2017/2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åben skole. Ringsted Biblioteks. tilbud til skolerne 2017/2018"

Transkript

1 Åben skole s tilbud til skolerne 2017/2018

2 Kære skoler i Ringsted kommune s Åben-skole-katalog indeholder i år både nye og velkendte tilbud. Fælles for dem alle er, at der er fokus på læring, viden og læselyst i børnenes møde med biblioteket. Vi er glade for, at vi har eksterne samarbejdspartnere, i år bl.a. Danmarks Radio, Red Barnet og Skolecenteret her i Ringsted. Kig vores katalog med gode tilbud til alle klassetrin igennem Det er lige til at booke og ganske gratis. kan ske fra 24. maj sker via kontaktpersonerne eller via Det fremgår ved hver aktivitet hvordan tilmelding skal foregå. Ved tilmelding oplyses følgende: Hvilken aktivitet I vil booke. Den ønskede dato hvis der er flere at vælge imellem. Angiv gerne flere datoer eller tidspunkter hvis det er muligt. Skole, klasse og antal elever Kontaktoplysninger: Navn, skole, og telefonnummer Vi vender løbende tilbage med svar på forespørgsler om tilmelding, og I er altid velkomne til at kontakte os for yderligere information.

3 0.-2. klasse Kend dit bibliotek En kuffert fuld af bøger 3. klasse Efter en kort introduktion til børnebiblioteket viser vi børnene, hvor de kan finde relevant litteratur til både oplevelseslæsning og faglig læsning. Vi giver børnene en viden om de biblioteksstilbud, der er relevante både i forhold til skole- og fritidsbrug. Herefter kan eleverne låne bøger med hjem. Hvis I arbejder med et særligt emne fx eventyr, kan vi tilbyde at vise en eventyrfilm og/eller læse et eventyr højt. Alle elever får en pose med bogmærker, boglister, kuglepen mm. Støtter op om kompetencemålet: At eleven efter 2. klasse kan læse enkle tekster sikkert og bruge dem i hverdagssammenhænge. Formiddage efter aftale fra september til april. Aftalen skal være lavet mindst 14 dage før besøget. Tilbydes 5 gange i efteråret og 5 gange i foråret. Vi forventer, at eleverne har lånerkort, eller medbringer en udfyldt indmeldelsesblanket samt sundhedskort eller kopi af dette. Indmeldelsesblanketten kan hentes på bibliotekets hjemmeside ringstedbib.dk Få besøg i din klasse af to bibliotekarer der har fyldt en kuffert med gode og inspirerende bøger. Der vil være en kort intro til de fleste af bøgerne og efterfølgende får klassen lov til at beholde bøgerne i 2 måneder. Besøget i klassen bliver efterfuldt af et besøg på biblioteket, hvor kufferten afleveres, boganmeldelser udstilles og børnene bliver introduceret til de tilbud, der er her på biblioteket. Støtter op om færdigheds- og vidensmålene indenfor kompetenceområdet Læsning: Eleven kan læse enkle tekster sikkert og bruge dem i hverdagssammenhænge. Formiddage efter aftale fra september til april. Aftalen skal være lavet mindst 14 dage før besøget. Tilbydes 2 gange i efteråret og 2 gange i foråret. Den enkelte skole og Vi forventer, at eleverne har lånerkort, eller medbringer en udfyldt indmeldelsesblanket samt sundhedskort eller kopi af dette. Indmeldelsesblanketten kan hentes på bibliotekets hjemmeside ringstedbib.dk Vi forventer derudover, at børnene har lavet anmeldelser af én af de bøger, de har læst, så vi efterfølgende kan udstille bøger og anmeldelser.

4 4. klasse Få hjælp til månedsopgaven I forbindelse med skrivning af månedsopgave inviteres eleverne en tur på biblioteket. Vi viser eleverne, hvordan de kan søge litteratur til deres opgave, og vi introducerer dem til bibliotekets søgesystem. Bagefter hjælper vi med at finde egnede materialer. Understøtter færdigheds- og vidensmålet i læsning; at eleven får viden om at navigere ud fra søgespørgsmål på alderssvarende søgemaskiner og på biblioteket. Eleven får viden om hjemmesiders struktur, og kan vurdere relevans i forhold til søgespørgsmål. Eleven får viden om enkle kildekritiske metoder på internettet. Efter aftale formiddage fra september til april. Aftalen skal være lavet mindst 14 dage før besøget. Tilbydes 4 gange i efteråret og 4 gange i foråret. Én klasse pr. gang. : Vi forventer, at eleverne har lånerkort, eller medbringer en udfyldt indmeldelsesblanket samt sundhedskort eller kopi af dette. Indmeldelsesblanketten kan hentes på bibliotekets hjemmeside ringstedbib.dk Vi forventer, at få børnenes emner inden besøget. Det er vigtigt, at læreren inden besøget har undersøgt, om der findes materiale til det emne, det enkelte barn har valgt. Læselyst Forløbet indledes med et oplæg på ca. 45 min. Herefter vejledes eleverne i at finde en god bog, som de låner med hjem. I oplægget taler vi om anslag, forsider, genre, forfattere og diskuterer den gode læseoplevelse. Vi læser op fra udvalgte bøger og diskuterer virkemidlerne i sproget. Vi drager paralleller til film og computerspil og taler om motivation, inspiration og læsevaner. Der er plads til ca. 40 elever. Støtter op om kompetencemålet, at eleven efter 2. klasse kan læse enkle tekster sikkert og bruge dem i hverdagssammenhænge. Tirsdag den 24. oktober 2017 kl eller Tirsdag den 20. marts 2018 kl : Vi forventer, at eleverne har lånerkort, eller medbringer en udfyldt indmeldelsesblanket samt sundhedskort eller kopi af dette. Indmeldelsesblanketten kan hentes på bibliotekets hjemmeside ringstedbib.dk 5. klasse

5 5. klasse Forfatterforedrag med Hanne Kvist Hanne Kvist fortæller om sit arbejde som forfatter og illustrator, og om at arbejde sammen med andre, både forfattere og tegnere. Hvor kommer ideerne fra, og hvordan skriver man en bog? Et par af Hanne Kvists bøger er blevet filmatiseret, og det kan I også høre om i foredraget. Undervejs er det muligt at stille spørgsmål til forfatteren, når hun fortæller om flere af sine bøger fx Dyr med pels - og uden og Jeg er Frede (men det er ikke altid det de andre kalder mig) Støtter op om kompetenceområdet i dansk: At eleven kan undersøge teksters rum og tid. Eleven har viden om fortælletyper. Eleven har viden om anmeldelsesgenrer og kan sætte teksten i forhold til andre værker. Eleven har viden om intertekstualitet. Torsdag den 12. april 2018 kl eller kl OBS: Der er plads til 100 elever pr. foredrag Anlægspavillonen Eleverne forventes at have et vist kendskab til Hanne Kvists forfatterskab. Enten fordi de allerede har arbejdet med det, eller skal til det i løbet af skoleåret.

6 6. klasse Smart Parat Svar en supersej, sjov, skør og svær quiz Smart Parat Svar er en landsdækkende quiz for alle landets 6. klasser, hvor formålet er at fremme og fastholde større børns læselyst og vise, at det er sejt at være ekspert på et område. Tilmeld et hold på 5 elever fra klassen, som ved en masse om bøger, film, spil, mad, mytologi eller måske fodbold. Resten af klassen deltager som publikum og hepper på deres hold. Der afholdes en lokal runde for Ringsted Kommunes 6. klasser, som afvikles i flere heats afhængigt af, hvor mange klasser der er tilmeldt. Vinderne af den lokale quiz går videre til den regionale runde. Lokal runde: Torsdag den 7. december 2017 kl Regional runde: 10. januar 2018 Anlægspavillonen sfrist 1. oktober 2017 Max 12 klasser #sletdet - Red Barnet fortæller om at dele billeder på nettet. : Hvad gør man, hvis intime billeder er blevet delt ufrivilligt? Hvornår er det ulovligt? Er der noget, man kan gøre for at begrænse spredning - og hvem kan man tale med? Børn og unge deler i stigende grad billeder og videoer med og af hinanden online ofte uden samtykke. Når man bliver ufrivilligt delt online, er det en krænkelse, som kan opleves lige så grænseoverskridende og belastende som fysiske krænkelser. Red Barnet taler med børnene om hvordan man forebygger, at nogen kommer til at dele billeder, som de senere fortryder. Dansk: Viden om krop og identitet. Eleven kan diskutere etiske spørgsmål vedrørende kommunikation på Internettet. og vurdere konsekvensen af ytringer på nettet. Eleven har viden om muligheder og faldgrupper for kommunikation på nettet. Samfundsfag: Eleven kan analysere sociale grupper og fællesskabers betydning for socialisering og identitetsdannelse. Anlægspavillonen Torsdag den 9. november 2017 kl og Vi forventer at klassen har diskuteret problemstillingen inden klasse Vi forventer, at børnene har øvet almen viden før konkurrencens start. Hent evt. appen Smart Parat Svar i App-store.

7 klasse Templets forbandelse - et læringsbrætspil med fokus på samarbejde Varulve i natten - et læringsbrætspil med fokus på samarbejde klasse En gruppe arkæologer udforsker et gammelt tempel, hvor magiske krystaller skal placeres korrekt for at afværge gudernes forbandelse. Eleverne tager rollen som arkæologer, der skal undslippe det forbandede tempel. Ved hjælp af samarbejde skal de finde vejen ud inden templet braser sammen. Spillet kræver gode samarbejdsevner, køligt overblik og en smule is i maven. Kompetencemålet i Kommunikation i faget dansk er, at eleven kan deltage reflekteret i kommunikation i komplekse formelle og sociale situationer. Tirsdag den 12. september 2017 Kl eller Tirsdag den 13. februar 2018 Kl Der er plads til én klasse pr. arrangement. Arrangementet introducerer brætspil som kooperativt læringsredskab. Vi forventer, at eleverne er motiverede til at samarbejde på tværs i klassen. : I en lille landsby hersker der stor utryghed. Om natten forvandles nogle af beboerne til varulve, der dræber de andre beboere én efter én. Vil det lykkes beboerne i landsbyen at finde varulvene inden det er for sent? Eleverne tager rollen som beboere i landsbyen, og ved hjælp af samarbejde skal de forsøge at afsløre varulvene. Spillet kræver gode samarbejdsevner, forhandlingsteknik og nerver af stål. Kompetencemålet i Kommunikation i faget dansk er, at eleven kan deltage reflekteret i kommunikation i komplekse formelle og sociale situationer. Tirsdag den 31. oktober 2017 kl eller Tirsdag den 27. februar 2018 kl Der er plads til én klasse pr. arrangement. Arrangementet introducerer brætspil som kooperativt læringsredskab. Vi forventer, at eleverne er motiverede til at samarbejde på tværs i klassen.

8 klasse Welcome to the Internet Teaterforestilling med Teatret Apropos Tag med til Internettet! Her møder I Emma, hvis verden bliver vendt på hovedet, da en video af hende ufrivilligt bliver allemandseje, hun havde jo selv sagt hun var vild med Malthe. Mød Palle der føler, at alle holder øje med ham, men som bare gerne vil have lidt fred og ro. I får også en helt særlig lektion i den kendte nethobby: trolling, og den knap så kendte: Unicorning. Dette er bare noget af det, du kan opleve på den hæsblæsende sightseeingtur. Materialet tager udgangspunkt i følgende færdigheds- og vidensmål for klasse: Dansk: Eleven har viden om krop og identitet. Eleven kan bruge kroppen som udtryk. Eleven kan diskutere etiske spørgsmål vedrørende kommunikation på internettet. Samfundsfag: Eleven kan analysere sociale grupper og fællesskabers betydning for socialisering og identitetsdannelse. Drama - valgfag: Eleven kan vurdere teatrets fiktionsformer. Eleven har viden om teatrets fiktionskontrakter. Eleven kan analysere teater- og dramaproduktioner. Tirsdag den 16. januar 2018 Kl Antal: 100 tilskuere Anlægspavillonen Vi forventer at klassen og læreren har orienteret sig i det undervisningsmateriale, der ligger tilgængeligt på teatergruppen hjemmeside.

9 klasse I sandhedens tjeneste I uge 37 inviterer DR og Ringsted Kommune elever i 8. og 9. klasse til at deltage i det interaktive nyhedsshow I Sandhedens Tjeneste med TV Avisens Erkan Özden i spidsen. Eleverne får mulighed for at prøve kræfter med kildekritik, etik og nyhedsformidling, og indholdet er tilrettelagt, så det kan inddrages som en del af undervisningen i dansk og samfundsfag. Færdigheds- og vidensmål i dansk : Eleven kan diskutere etiske spørgsmål vedrørende kommunikation på nettet og eleven har viden om digitale teknologiers kommunikationsmuligheder. Færdigheds- og vidensmål i samfundsfag: Eleven kan tage stilling til politiske problemstillinger lokalt og globalt og komme med forslag til handlinger. Onsdag den 13. september 2017 kl eller kl eller kl Der er mødetid 30 minutter før. Ringsted Kongrescenter, Nørretorv 55, 4100 Ringsted Vi afvikler tre gange i Ringsted Kongrescenter, og der er plads til 750 elever på hvert nyhedsshow. en foregår via Billetto.dk. Søg på DR i Ringsted, så dukker de tre afviklingstider op. I tilmelder jer det konkrete tidspunkt, I gerne vil deltage. Vi forventer, at alle tilmeldte klasser har løst de tilsendte opgaver. Opgaverne sendes fra Danmarks Radio ved tilmelding.

10 9. klasse Kickstart eksamensforberedelsen - med et besøg på biblioteket : Forløbet indledes med et kort oplæg på ca. 20 min. Eleverne introduceres til relevante kilder i forhold til deres danskeksamen: Faktalink.dk, Forfatterweb.dk, Litteratursiden.dk samt bibliotekets søgebase. Derefter hjælper vi eleverne med at finde relevant materiale. Husk lånerkort! Understøtter færdighedsog vidensmålet i læsning; at understøtte målene om, at eleven kan planlægge og gennemføre faser i informationssøgning, kan gennemføre målrettet og kritisk informationssøgning, samt at eleven har en viden om faser i informationssøgning og viden om kildekritik. Når elevernes har trukket deres eksamensspørgsmål. efter aftale. Varighed ca. 1½-2 timer. Sommerbogen Læsning er sjovt, afslappende, underholdende, gruopvækkende, og helt utroligt fantastisk. Derfor skal Sommerbogen motivere børnene til at vedligeholde de opnåede læsefærdigheder i sommerferien. Børnene skal læse 4 bøger i løbet af sommerferien, skrive en lille anmeldelse samt give bogen en glad eller sur smiley. Når alle 4 anmeldelser er afleveret, får man få en gratis bog med hjem. Vi trækker lod om en familietur i biografen (4 billetter). Fælles Mål i dansk omfatter fire kompetenceområder: Læsning, fremstilling, fortolkning og kommunikation. I læsning er der fokus på forståelse af tekst. Sommerbogen understøtter læsning, som er ét af de fire særlige fokusområder i danskfaget. Sommerferieperioden. Anmeldelseshæfterne kan hentes en uge inden sommerferiestart, og de skal være afleveret senest fredag den 25. august. På biblioteket 0-9 klasse Vi forventer at eleverne har gjort sig overvejelser om det valgte emne samt om afgrænsning af dette.

11 Husk at... Hvis ikke andet er oplyst, foregår arrangementet på. I er altid velkomne til at kontakte os for yderligere information. Åben skole-teamet er: Helle von Essen hves@ringsted.dk Signe Flaier Kalmberg sika@ringsted.dk Malene Køhler-Johansen mkj@ringsted.dk Morten Halskov Jensen morhj@ringsted.dk Bolette Barfod bob@ringsted.dk

Åben skole. Ringsted Biblioteks. tilbud til skolerne 2016/2017

Åben skole. Ringsted Biblioteks. tilbud til skolerne 2016/2017 Åben skole s tilbud til skolerne 2016/2017 Kære skoler i Ringsted kommune s Åben-skole-katalog indeholder i år både nye og velkendte tilbud. Fælles for dem alle er, at der er fokus på læring, viden og

Læs mere

Tilbud til skolerne i Solrød efterår 2017

Tilbud til skolerne i Solrød efterår 2017 Tilbud til skolerne i Solrød efterår 2017...Sammen skaber vi læring og læselyst solbib.dk Kære lærer, Vi vil gerne invitere dig og dine elever indenfor på biblioteket og har her samlet vores Åben Skole

Læs mere

0-6 års katalog. Ringsted Biblioteks. tilbud til institutioner og dagplejere 2016/2017

0-6 års katalog. Ringsted Biblioteks. tilbud til institutioner og dagplejere 2016/2017 0-6 års katalog Ringsted Biblioteks tilbud til institutioner og dagplejere 2016/2017 Kære børneinstitution og dagplejer. Ringsted Bibliotek har lavet et 0-6 års katalog over de aktiviteter, I kan benytte

Læs mere

Smørum Bibliotek Flodvej Smørum Tlf.: Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.:

Smørum Bibliotek Flodvej Smørum Tlf.: Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700 Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Mandag til torsdag 7-21 Fredag 7-19 Lørdag og Søndag 7-17 Med personale: Mandag 13-20 Tirsdag til fredag 13-17 Lørdag 10-14

Læs mere

Tilbud til skolerne 2019/2020

Tilbud til skolerne 2019/2020 Tilbud til skolerne 2019/2020 SE OGSÅ WWW.BIBLIOTEKERNE.FREDERIKSSUND.DK Tilbud til skolerne 2019/2020 Vores tilbud har som overordnet formål, at bidrage positivt til børn og unges: Læselyst og selvlæsning.

Læs mere

SKOLETILBUD 18/19 TIL KLASSE HILLERØD BIBLIOTEKERNE

SKOLETILBUD 18/19 TIL KLASSE HILLERØD BIBLIOTEKERNE SKOLETILBUD 18/19 TIL 1. -8. KLASSE HILLERØD BIBLIOTEKERNE 1 HILLERØD BIBLIOTEKERNES SKOLETILBUD 2018/2019 Hillerød Bibliotekerne er glade for at kunne præsentere vores nye skolekatalog for skoleåret 2018-2019,

Læs mere

HILLERØD BIBLIOTEKERNE

HILLERØD BIBLIOTEKERNE 0 2 / 9 1 D U B L I T E L SKO HILLERØD BIBLIOTEKERNE 1 VELKOMMEN PÅ BIBLIOTEKET 2 HILLERØD BIBLIOTEKERNES SKOLETILBUD 2019-2020 Hillerød Bibliotekerne er glade for at kunne præsentere vores nye skolekatalog

Læs mere

Læring og læselyst. på Gladsaxe Bibliotekerne. gladsaxe.dk/bibliotek

Læring og læselyst. på Gladsaxe Bibliotekerne. gladsaxe.dk/bibliotek Læring og læselyst på Gladsaxe Bibliotekerne gladsaxe.dk/bibliotek skoleåret 2014/2015 Kære skoler i Gladsaxe På Gladsaxe Bibliotekerne har vi som noget nyt lavet en samlet oversigt over de aktiviteter,

Læs mere

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2018/2019. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket!

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2018/2019. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Læring og læselyst Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2018/2019. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Opdateret maj 2018 Kære lærer! Vi vil gerne bidrage til

Læs mere

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne SKOLEN & BIBLIOTEKET En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne Bibliotekets tilbud til skolerne Mariagerfjord Bibliotekerne tilbyder anderledes undervisningstilbud Mariagerfjord

Læs mere

SKOLEN & BIBLIOTEKET

SKOLEN & BIBLIOTEKET SKOLEN & BIBLIOTEKET Skoleåret 2016/2017 Indholdsfortegnelse Velkommen side 4 Indskolingen Sprogfitness side 5 Mellemtrinnet Webetik side 6 Databaser side 7 Bibintro side 8 Booktalk side 9 Overbygningen

Læs mere

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket!

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Læring og læselyst Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Opdateret juni 2017 Kære lærer! Vi vil gerne bidrage til

Læs mere

Læring og læselyst. på Gladsaxe Bibliotekerne. gladsaxe.dk/bibliotek

Læring og læselyst. på Gladsaxe Bibliotekerne. gladsaxe.dk/bibliotek Læring og læselyst på Gladsaxe Bibliotekerne gladsaxe.dk/bibliotek Skoleåret 2015/2016 4 1. klasse 5 3. klasse Bogåbner 6 4.-6. klasse 7 6. klasse Tips til let sommerlæsning Lær dit lokalbibliotek at kende

Læs mere

LYNGBY - TAARBÆK BIBLIOTEKERNES SKOLEPROGRAM SKOLEÅRET 18 /19

LYNGBY - TAARBÆK BIBLIOTEKERNES SKOLEPROGRAM SKOLEÅRET 18 /19 LYNGBY - TAARBÆK BIBLIOTEKERNES SKOLEPROGRAM SKOLEÅRET 18 /19 Kære underviser Vi har glædet os meget til at kunne præsentere dig for et samlet tilbud for skolerne i Lyngby-Taarbæk Kommune. På Stadsbiblioteket

Læs mere

LUK OP FOR FREDERICIA

LUK OP FOR FREDERICIA LUK OP FOR FREDERICIA BIBLIOTEKS SKOLETILBUD 2016-17 Velkommen til Bibliotekets skoletilbud Alle børn skal opleve biblioteket - og gerne som en naturlig forlængelse af skolen. Vi har rammerne, fagligheden

Læs mere

Dette katalog indeholder Svendborg Biblioteks tilbud for skoleåret

Dette katalog indeholder Svendborg Biblioteks tilbud for skoleåret Velkommen Dette katalog indeholder Svendborg Biblioteks tilbud for skoleåret 2015/16. Biblioteket ønsker at styrke samarbejdet med folkeskolerne i Svendborg til gavn og glæde for alle parter ikke mindst

Læs mere

SKOLEN & BIBLIOTEKET

SKOLEN & BIBLIOTEKET SKOLEN & BIBLIOTEKET Skoleåret 2015/2016 Indholdsfortegnelse Velkommen side 4 Indskolingen Sprogfitness side 5 Mellemtrinnet Bibintro Databaser og Webetik side 6 side 7 Overbygningen Informationssøgning

Læs mere

Litteratursiden i din undervisning

Litteratursiden i din undervisning Litteratursiden i din undervisning Hvad er Litteratursiden? Litteratursiden er bibliotekernes website om litteratur. Sitet er for alle, der vil inspireres til gode læseoplevelser, diskutere litteratur

Læs mere

OPDAG. bibliotekerne i Odense

OPDAG. bibliotekerne i Odense OPDAG bibliotekerne i Odense www.odensebib.dk OPDAG biblioteket Kære lærer Vi vil gerne invitere dig og dine elever indenfor på bibliotekerne i Odense. Hvert år har vi besøg af rigtig mange skoleklasser,

Læs mere

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16 BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16 KÆRE LÆRERE OG PÆDAGOGER Vi vil gerne invitere jeres elever indenfor på Ballerup Bibliotekerne. For at i bedst muligt kan tilrettelægge

Læs mere

Tilbud fra AssensBibliotekerne til skolerne i Assens Kommune 2016/17

Tilbud fra AssensBibliotekerne til skolerne i Assens Kommune 2016/17 Tilbud fra AssensBibliotekerne til skolerne i Assens Kommune 2016/17 VELKOMMEN Formålsbeskrivelse for samarbejdet mellem skoler og folkebiblioteket i Assens Kommune Sammen vil vi: motivere og understøtte

Læs mere

SKOLEFOLDER 2018/2019

SKOLEFOLDER 2018/2019 SKOLEFOLDER 2018/2019 KÆRE LÆRERE på skolerne i Hjørring Kommune Hjørring Bibliotekerne har lavet denne folder over skoletilbud i skoleåret 2018-2019. Tilbuddene i folderen afspejler vores ønske om at

Læs mere

Åben skole. Næstved Bibliotek og Borgerservice. Tilbud til skolerne

Åben skole. Næstved Bibliotek og Borgerservice. Tilbud til skolerne Åben skole Næstved Bibliotek og Borgerservice Tilbud til skolerne 2018/2019 Kære skoler i Næstved Kommune Igen i år udgiver Næstved Bibliotek og Borgerservice et Åben skole-katalog. Tilbuddene i kataloget

Læs mere

LÆRING OG LÆSELYST - i samarbejde mellem bibliotek og skole

LÆRING OG LÆSELYST - i samarbejde mellem bibliotek og skole HØRSHOLM BIBLIOTEK LÆRING OG LÆSELYST - i samarbejde mellem bibliotek og skole INDHOLD Forord/booking 3 Kend dit bibliotek 1 5 Genreforståelse: eventyr 6 Kend dit bibliotek 2 7 Forløb om Jakob Martin Strid

Læs mere

Skoler og biblioteker

Skoler og biblioteker - Biblioteks katalog med ideer til samarbejde skoleåret 2018-2019 Se hvad vi kan gøre sammen Skoler og biblioteker - Biblioteks skolekatalog skoleåret 2018-2019 Kære undervisere - Bibliotek glæder sig

Læs mere

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i efteråret 2015. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket!

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i efteråret 2015. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Læring og læselyst Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i efteråret 2015. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Kære lærer! Vi vil gerne bidrage til dine elevers læselyst og

Læs mere

Søg Find Vurdér Herning Bibliotekernes tilbud til ungdomsuddannelserne

Søg Find Vurdér Herning Bibliotekernes tilbud til ungdomsuddannelserne Søg Find Vurdér Herning Bibliotekernes tilbud til ungdomsuddannelserne Velkommen til Herning Bibliotekernes tilbud til ungdomsuddannelserne Herning Bibliotekerne tilbyder en række korte undervisningsforløb,

Læs mere

Litteratursiden i din undervisning

Litteratursiden i din undervisning Litteratursiden i din undervisning Hvad er Litteratursiden? Litteratursiden er bibliotekernes website om litteratur. Sitet er for alle, der vil inspireres til gode læseoplevelser, diskutere litteratur

Læs mere

Lyngby-Taarbæk bibliotekernes skoleprogram skoleåret 19/20

Lyngby-Taarbæk bibliotekernes skoleprogram skoleåret 19/20 Lyngby-Taarbæk bibliotekernes skoleprogram skoleåret 19/20 Kære underviser Vi har glædet os til at kunne præsentere dig for vores skoleprogram, der er Lyngby-Taarbæk bibliotekernes samlede tilbud til

Læs mere

Greve Bibliotek byder skolereformen velkommen

Greve Bibliotek byder skolereformen velkommen Greve Bibliotek byder skolereformen velkommen Hvordan opstod ideen? Skolen har altid været en samarbejdspartner Biblioteksloven 7. Kommunens folkebiblioteker samarbejder med kommunens skolebiblioteker.

Læs mere

Årsplan for 9. A & B klasse i Dansk for skoleåret 2018/2019

Årsplan for 9. A & B klasse i Dansk for skoleåret 2018/2019 Årsplan for 9. A & B klasse i Dansk for skoleåret 2018/2019 Undervisningen er tilrettelagt således, så den følger retningslinjerne fra Fælles Mål for faget dansk. Vi ønsker, at eleverne skal udvikle et

Læs mere

Ring eller skriv til kontaktpersonen for dét forløb, du ønsker. Kære lærere Her er Ballerup Bibliotekernes tilbud til klasse i skoleåret 2017.

Ring eller skriv til kontaktpersonen for dét forløb, du ønsker. Kære lærere Her er Ballerup Bibliotekernes tilbud til klasse i skoleåret 2017. BALLERUP BIBLIOTEKERNES TILBUD TIL 7.-9. KLASSE 2017 Kære lærere Her er Ballerup Bibliotekernes tilbud til 7.-9. klasse i skoleåret 2017. Tilbuddene understøtter bl.a. dansk, historie, samfundsfag samt

Læs mere

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2016/2017. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket!

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2016/2017. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Læring og læselyst Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2016/2017. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Opdateret marts 2016 Kære lærer! Vi vil gerne bidrage til

Læs mere

VEJEN TIL VIDEN BIBLIOTEKETS TILBUD TIL SKOLERNE EFTERÅR 2018

VEJEN TIL VIDEN BIBLIOTEKETS TILBUD TIL SKOLERNE EFTERÅR 2018 VEJEN TIL VIDEN BIBLIOTEKETS TILBUD TIL SKOLERNE EFTERÅR 2018 VELKOMMEN Svendborg Bibliotek har fornøjelsen af, at tilbyde byens skoler at samarbejde om, at dyrke elevernes nysgerrighed overfor verden

Læs mere

WWW.REDENUNG.DK/GRAAZONER SKEMAER OVER OPFYLDELSE AF KOMPETENCEMÅL

WWW.REDENUNG.DK/GRAAZONER SKEMAER OVER OPFYLDELSE AF KOMPETENCEMÅL SKEMAER OVER OPFYLDELSE AF KOMPETENCEMÅL Skemaerne viser udvalgte kompetencemål, som helt eller delvis kan opfyldes gennem Gråzoner-forløbet. Der er ved hvert færdighedsmål udvalgt de mest relevante dele

Læs mere

Skriv til en målgruppe

Skriv til en målgruppe Opgaveark Dansk, 3.-5.- klasse Omfang: 1-2 lektioner Skriv til en målgruppe Målgruppeøvelserne handler om at finde ud af, hvad en målgruppe er og om at gøre eleverne dygtigere til at målrette deres emnevalg

Læs mere

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08 Kurser efterår 2014 4102/08 Kom i gang med din ipad eller iphone - for begyndere Galten Bibliotek tirsdag d. 23.9. kl. 10.00-12.00 Hørning Bibliotek mandag d. 27.10. kl. 10.00-12.00 Ry Bibliotek onsdag

Læs mere

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne SKOLEN & BIBLIOTEKET En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne Bibliotekets tilbud til skolerne Mariagerfjord Bibliotekerne tilbyder Mariagerfjord Bibliotekerne udbyder en række

Læs mere

Kompetenceområder Forløbstitel Materialer/ressourcer Periode Antal lektioner Læsning Fremstilling Kommunikation

Kompetenceområder Forløbstitel Materialer/ressourcer Periode Antal lektioner Læsning Fremstilling Kommunikation Klasse: 8. klasse Skoleår: Kompetenceområder Forløbstitel Materialer/ressourcer Periode Antal lektioner Læsning Fremstilling Kommunikation Kursus: Søgning på nettet Skriv en fagtekst: Sprogets udvikling

Læs mere

HVORDAN KAN SILKEBORG BIBLIOTEKERNE HJÆLPE MIN LÆSEKREDS?

HVORDAN KAN SILKEBORG BIBLIOTEKERNE HJÆLPE MIN LÆSEKREDS? LÆSEKREDS SÅDAN! BØGER OG ROMANKASSER HVORDAN KAN SILKEBORG BIBLIOTEKERNE HJÆLPE MIN LÆSEKREDS? I Biblioteket hjælper gerne med at skaffe bøger til jeres læsekreds. Som en særlig service har vi en række

Læs mere

Årsplan for dansk i 4.klasse

Årsplan for dansk i 4.klasse Årgang 13/14 Side 1 af 7 Årsplan for dansk i 4.klasse Formål for faget dansk: Formålet med undervisningen i dansk er at fremme elevernes oplevelse af sproget som kilde til udvikling af personlig og kulturel

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

Greve Bibliotek byder

Greve Bibliotek byder Greve Bibliotek byder skolereformen velkommen Nye og mere varierede opgaver En mere alsidig skoledag..kobler teorien med virkeligheden. (www.uvm.dk) Side 2 Strategisk fokusområde 2014-2015 2015 Side 3

Læs mere

Fælles Mål i dansk for 6. klasse omfatter fire kompetenceområder med tilhørende kompetencemål:

Fælles Mål i dansk for 6. klasse omfatter fire kompetenceområder med tilhørende kompetencemål: Fælles Mål i dansk for 6. klasse omfatter fire kompetenceområder med tilhørende kompetencemål: A. Læsning Eleven kan læse og forholde sig til tekster i faglige og offentlige sammenhænge. B. Fremstilling

Læs mere

Skriv til en målgruppe

Skriv til en målgruppe #26 Opgaveark Dansk, 3.-5. klasse Omfang: 1-2 lektioner Skriv til en målgruppe Målgruppeøvelserne handler om at finde ud af, hvad en målgruppe er og at gøre eleverne dygtigere til at målrette emnevalget

Læs mere

På kant med EU. Østarbejderne kommer - lærervejledning

På kant med EU. Østarbejderne kommer - lærervejledning På kant med EU Østarbejderne kommer - lærervejledning Forløbet Forløbet På kant med EU er delt op i 6 mindre delemner. Delemnerne har det samme overordnede mål; at udvikle elevernes kompetencer i kritisk

Læs mere

LUK OP FOR FREDERICIA

LUK OP FOR FREDERICIA LUK OP FOR FREDERICIA BIBLIOTEKS SKOLETILBUD 2016-17 Velkommen til Bibliotekets skoletilbud Alle børn skal opleve biblioteket - og gerne som en naturlig forlængelse af skolen. Vi har rammerne, fagligheden

Læs mere

Åbne IT-værksteder fra oktober til og med februar

Åbne IT-værksteder fra oktober til og med februar KURSUSPROGRAM www.vordingborgbibliotekerne.dk Efteråret 2009 - foråret 2010 Kurserne afholdes tre steder i henholdsvis Vordingborg, Præstø og på Møn på følgende adresser: Vordingborg Bibliotek Kulturarkaden

Læs mere

SPROGSTART 3-6 ÅR INTRODUKTION FOR PÆDAGOGER I BØRNEHAVEN

SPROGSTART 3-6 ÅR INTRODUKTION FOR PÆDAGOGER I BØRNEHAVEN SPROGSTART 3-6 ÅR INTRODUKTION FOR PÆDAGOGER I BØRNEHAVEN SPROGSTART Sprogstart er ambitiøst på børnenes vegne! Ambitiøst fordi fordybelse kræver mod og åbenhed. Men også ambitiøst i forhold til at rumme

Læs mere

Åbent Dagtilbud. Herning Bibliotekernes tilbud til dagtilbuddene

Åbent Dagtilbud. Herning Bibliotekernes tilbud til dagtilbuddene Åbent Dagtilbud Herning Bibliotekernes tilbud til dagtilbuddene Velkommen til Herning Bibliotekernes tilbud til dagtilbuddene Biblioteket understøtter det lille barns læselyst og læring i såvel familie

Læs mere

KONTAKTOPLYSNINGER SKOLEN & BIBLIOTEKET. Skoleåret 2015/2016

KONTAKTOPLYSNINGER SKOLEN & BIBLIOTEKET. Skoleåret 2015/2016 KONTAKTOPLYSNINGER Hold jer ikke tilbage kontakt os endelig. Synes I ikke tilbuddene passer til jeres behov har vi mulighed for at tilpasse de enkelte tilbud til jeres ønsker. I er altid velkomne til at

Læs mere

kildahls.com Opret en LÆSEPATRULJE på dit PLC & spark læselysten i gang på Kolding Bibliotek

kildahls.com Opret en LÆSEPATRULJE på dit PLC & spark læselysten i gang på Kolding Bibliotek kildahls.com Opret en LÆSEPATRULJE på dit PLC & spark læselysten i gang på Kolding Bibliotek FOR ELEVER I 5. + 6. + 7. KLASSE KOLDING KOMMUNE / SKOLEÅRET 2018 + 2019 2 Denne brochure henvender sig til

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser forår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

LUK OP FOR BIBLIOTEKS FREDERICIA SKOLETILBUD 2015-16

LUK OP FOR BIBLIOTEKS FREDERICIA SKOLETILBUD 2015-16 LUK OP FOR FREDERICIA BIBLIOTEKS SKOLETILBUD 2015-16 Velkommen til Bibliotekets skoletilbud Alle børn skal opleve biblioteket - og gerne som en naturlig forlængelse af skolen. Vi har rammerne, fagligheden

Læs mere

Årsplan for dansk 2017/ klasse

Årsplan for dansk 2017/ klasse Årsplan for dansk 2017/2018 6-7. klasse Strukturering af danskundervisningen Undervisning: Vi har danskundervisning i følgende timer; (1) Tirsdag fra kl. 08:45 09:30 og 10:00 11:30 (2) Onsdag fra kl. 08:45

Læs mere

IDÉKATALOG SKOLEKONKURRENCE FOR KLASSER 28. JANUAR FEBRUAR

IDÉKATALOG SKOLEKONKURRENCE FOR KLASSER 28. JANUAR FEBRUAR IDÉKATALOG SKOLEKONKURRENCE FOR 1.-6. KLASSER 28. JANUAR - 28. FEBRUAR 2019 Forord: Med Vinterbogen vil vi gerne sætte fokus på oplevelser ved at læse. Vinterbogen er et tilbud fra de danske biblioteker

Læs mere

Velkommen til. Oplevelser & oplysninger - når du har brug for det!

Velkommen til. Oplevelser & oplysninger - når du har brug for det! Velkommen til Oplevelser & oplysninger - når du har brug for det! Du finder os i Assens, Glamsbjerg, Haarby, Tommerup, Vissenbjerg & Aarup. Hjemmeside: www.assensbib.dk Reglement for AssensBibliotekerne

Læs mere

Årsplan 5. klasse 2010-2011

Årsplan 5. klasse 2010-2011 Årsplan 5. klasse 2010-2011 Hvad skal der ske? Hvornår? Hvordan? Med hvilket formål? Opstart + Gul intro Uge 32 Emneuge Uge 33 Se infobrev Se infobrev Kloge Åge Personkarakteristik Uge 34 og 35 Ud fra

Læs mere

Arrangementer for børn

Arrangementer for børn Varde Bibliotek tlf. 75221088 Rådhusstræde 2 6800 Varde biblioteket@vardebib.dk Arrangementer for børn Bibliotekerne i Varde Kommune Januar-juli 2013 Læs mere på www.vardebib.dk Arrangementer for børn

Læs mere

Årsplan med Fandango 3

Årsplan med Fandango 3 Årsplan med Fandango 3 På side 55-64 er der en oversigt for hvert kapitel i Fandango 3. Oversigten viser, hvilke kompetenceområder og færdigheds- og vidensmål der kan tilgodeses gennem arbejdet med Fandango

Læs mere

På kant med EU. Fred, forsoning og terror - lærervejledning

På kant med EU. Fred, forsoning og terror - lærervejledning På kant med EU Fred, forsoning og terror - lærervejledning Forløbet Forløbet På kant med EU er delt op i 6 mindre delemner. Delemnerne har det samme overordnede mål; at udvikle elevernes kompetencer i

Læs mere

Det da løgn. Tegn på læring til læringsmålene kan være. Færdigheds- og vidensmål. Plot 4, kapitel 1. Side 10-55 FORTOLKNING

Det da løgn. Tegn på læring til læringsmålene kan være. Færdigheds- og vidensmål. Plot 4, kapitel 1. Side 10-55 FORTOLKNING Plot 4, kapitel 1 Det da løgn Side 10-55 FORTOLKNING Oplevelse og indlevelse Eleven kan dramatisere litteratur og andre æstetiske tekster gennem oplæsning og tegning mundtlige, kropslige og billedlige

Læs mere

DET SKER. for børn. Januar - juli 2015 Aabenraa Bibliotekerne

DET SKER. for børn. Januar - juli 2015 Aabenraa Bibliotekerne DET SKER for børn Januar - juli 2015 Aabenraa Bibliotekerne Sammen med landets børnebiblioteker, DR Ramasjang og DR Ultra, kan børn i Danmark igen i år hjælpe børn rundt i verden ved at gøre gode gerninger.

Læs mere

SKOLEFOLDER 2019/2020

SKOLEFOLDER 2019/2020 SKOLEFOLDER 2019/2020 KÆRE LÆRERE på skolerne i Hjørring Kommune Hjørring Bibliotekerne har lavet denne folder over skoletilbud i skoleåret 2019-2020. Tilbuddene i folderen afspejler vores ønske om at

Læs mere

Årsplan for fag: Dansk 7. Årgang 2015/2016 STH & LAH

Årsplan for fag: Dansk 7. Årgang 2015/2016 STH & LAH Årsplan for fag: Dansk 7. Årgang 2015/2016 STH & LAH Antal lektioner kompetencemål Færdigheds og vidensområder Forløb/stofområder Evt. produkt Evaluering Periode: 33 36 Eleven kan styre og regulere sin

Læs mere

Filmkonkurrence i udskolingen

Filmkonkurrence i udskolingen Filmkonkurrence i udskolingen - Gør de ti farligste år i trafikken mere sikre for dig og for andre PRÆMIER 1. præmie: 5.000 kr. til klassekassen 2. præmie: 3.000 kr. til klassekassen 3. præmie: 1.000 kr.

Læs mere

TORSDAGSVANDRERNE

TORSDAGSVANDRERNE Er du mellem 55 og 75 år og er du frisk på at give din hjerne og dit hjerte en udfordring? Så tilmeld dig til et sjovt, sundt og lærerigt forløb på biblioteket. Sammen med projektet Hold Hjernen Frisk

Læs mere

Kulturpakker 2012-2013. - til skolerne. Bibliotekernes kulturpakker GENTOFTE KOMMUNE

Kulturpakker 2012-2013. - til skolerne. Bibliotekernes kulturpakker GENTOFTE KOMMUNE Kulturpakker 2012-2013 GENTOFTE KOMMUNE Bibliotekernes kulturpakker - til skolerne Historie fortælling Nordisk Mytologi En teateroplevelse på bibliotekerne En teateroplevelse på biblioteket hvor børnene

Læs mere

Forslag til forløb. TITEL: Digitale spor og delinger 4-5 lektioner

Forslag til forløb. TITEL: Digitale spor og delinger 4-5 lektioner Forslag til forløb TITEL: Digitale spor og delinger 4-5 lektioner MANCHET: Et forløb om, hvilke spor der sættes online, hvordan historier går viralt og hvilke konsekvenser deling af kompromitterende indhold

Læs mere

IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016

IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016 IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016 Galten Bibliotek ipad / iphone for begyndere Torsdag d. 3. marts kl. 10.00 12.00 Android tablet /smartphone for begyndere Torsdag d. 17. marts kl. 10.00 12.00 Hørning

Læs mere

TILBUD TIL SKOLER SKOLEÅRET 17/18

TILBUD TIL SKOLER SKOLEÅRET 17/18 TILBUD TIL SKOLER SKOLEÅRET 17/18 2 INDHOLD Introduktion...3 Årets temaer...4 Kommunalvalg (4. - 9. klasse)...5 Filmværkstedet - valgfilm (4. - 6. klasse)...5 Invitation til debat om kommunalvalg 2017

Læs mere

Fablen Af Anders Korsgaard Pedersen

Fablen Af Anders Korsgaard Pedersen 1/5 Fablen Af Anders Korsgaard Pedersen Niveau 3. - 5. klasse Varighed 10-12 lektioner Faglige mål I dette forløb skal eleverne arbejde med fabelgenren gennem fem udvalgte fabler af Æsop, H. C. Andersen

Læs mere

Kontakt. Vi glæder os til at høre fra dig

Kontakt. Vi glæder os til at høre fra dig Kontakt Hvis du ønsker at booke et eller flere af tilbuddene i denne folder, eller hvis du har forslag, spørgsmål eller andre kommentarer, kan du rette henvendelse til de forskellige biblioteker. Hedensted

Læs mere

Smørum Bibliotek Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700. Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750

Smørum Bibliotek Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700. Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700 Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Mandag til torsdag 7-21 Fredag 7-19 Lørdag og Søndag 7-17 Med personale: Mandag 13-20 Tirsdag til fredag 13-17 Lørdag 10-14

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015 Kurser for voksne Forår 2015 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, der alle er relevante i forhold til bibliotekets digitale tilbud. Vi tilbyder også Drop In, hvor bibliotekets

Læs mere

Uddannelsesudvalget 2010-11 UDU alm. del Bilag 99 Offentligt

Uddannelsesudvalget 2010-11 UDU alm. del Bilag 99 Offentligt Uddannelsesudvalget 2010-11 UDU alm. del Bilag 99 Offentligt 15. december 2010 forbindelse Som Skolebiblioteksforening bidrag med til arbejdet Skive Kommunes med dette at oplæg, fremme handleplan som læsning

Læs mere

FÆLLES mål. kompetencemål. kompetenceområder. færdigheds- og vidensområder. færdigheds- og vidensmål. færdigheds- og vidensområder

FÆLLES mål. kompetencemål. kompetenceområder. færdigheds- og vidensområder. færdigheds- og vidensmål. færdigheds- og vidensområder FÆLLES mål Forløbet om krop tager udgangspunkt i følgende kompetence-, for dansk, idræt, samfundsfag, historie, billedkunst og sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab: DANSK (efter 9. klassetrin)

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser efterår 2011 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

DAGSORDEN. Lidt praktisk. Hvor kan du informationssøge? Kildekritik. Plagiering. Bilag 19 - Undervisningsmateriale til 1.g

DAGSORDEN. Lidt praktisk. Hvor kan du informationssøge? Kildekritik. Plagiering. Bilag 19 - Undervisningsmateriale til 1.g INFORMATIONSSØGNING. - KOM GODT FRA START? - Undervisningsmateriale til 1.g elever. DAGSORDEN Lidt praktisk Hvor kan du informationssøge? Kildekritik Plagiering 2 LIDT PRAKTISK Bliv registreret på dit

Læs mere

Fælles forenklede mål - folkeskolen

Fælles forenklede mål - folkeskolen Fælles forenklede mål - folkeskolen Dansk [ Færdigheds- og vidensmål efter 2. klasse ] Kompetencemål: Eleven kan kommunikere med opmærksomhed på sprog og relationer i nære hverdagssituationer Eleven kan

Læs mere

Årsplan 9 & 10 Klasse Dansk Skoleåret 2015/16

Årsplan 9 & 10 Klasse Dansk Skoleåret 2015/16 Hovedformål med faget De forskellige danskfaglige dimensioner skal i stigende grad integreres i arbejdet med sprog og alle typer tekster i afgangsklasserene, inden for de fire kompetenceområder: Læsning,

Læs mere

Undervisningsforløb/aktivitet

Undervisningsforløb/aktivitet Undervisningsforløb/aktivitet I denne undervisningsaktivitet sættes der fokus på, om Danmark skal sige officielt undskyld for den tidligere rolle som slavenation. Aktiviteten tager udgangspunkt i samme

Læs mere

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015:

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: Galten Bibliotek Brug din iphone / ipad til Bibliotekets online tjenester Mandag d. 26. oktober kl. 11.00-12.30 Hørning Bibliotek Android tablet / smartphone

Læs mere

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 Hvad skal der ske Ugenr. Hvordan Med hvilket formål

Læs mere

Take Away Biblioteket

Take Away Biblioteket Take Away Biblioteket Herning Bibliotekerne er også DIT bibliotek! Vi er hele kommunens bibliotek også selvom du bor langt fra et fysisk bibliotek. Derfor har vi samlet de bedste af vores tilbud, som vi

Læs mere

BALLERUP BIBLIOTEKERNES TILBUD TIL KLASSE 2016/17

BALLERUP BIBLIOTEKERNES TILBUD TIL KLASSE 2016/17 BALLERUP BIBLIOTEKERNES TILBUD TIL 0.-3. KLASSE 2016/17 Kære lærere og pædagoger Her er ernes tilbud til 0.-3. klasse i skoleåret 2016/17. Tilbuddene understøtter dansk, engelsk, historie, natur/teknologi,

Læs mere

Filmkonkurrence i udskolingen

Filmkonkurrence i udskolingen Filmkonkurrence i udskolingen - Gør de ti farligste år i trafikken mere sikre Kære lærer Årene fra 15 til 25 år er statistisk set de farligste år at færdes i trafikken. Nu kan du sætte trafiksikkerhed

Læs mere

SPROGSTART 1-3 ÅR INTRODUKTION FOR VUGGESTUEPÆDAGOGER OG DAGPLEJERE

SPROGSTART 1-3 ÅR INTRODUKTION FOR VUGGESTUEPÆDAGOGER OG DAGPLEJERE SPROGSTART 1-3 ÅR INTRODUKTION FOR VUGGESTUEPÆDAGOGER OG DAGPLEJERE SPROGSTART Sprogstart er ambitiøst på børnenes vegne! Ambitiøst fordi fordybelse kræver mod og åbenhed. Men også ambitiøst i forhold

Læs mere

Sommerbogen 2012. - Også kendt som Læse OL

Sommerbogen 2012. - Også kendt som Læse OL Sommerbogen 2012 - Også kendt som Læse OL Opbygning på sitet Sommerbogen.dk linker direkte til en side på pallesgavebod.dk. Den normale player på forsiden af Palles Gavebod deaktiveres og der lægges i

Læs mere

På kant med EU. Det forgyldte landbrug - lærervejledning

På kant med EU. Det forgyldte landbrug - lærervejledning På kant med EU Det forgyldte landbrug - lærervejledning Forløbet Forløbet På kant med EU er delt op i 6 mindre delemner. Delemnerne har det samme overordnede mål; at udvikle elevernes kompetencer i kritisk

Læs mere

FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS. Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans

FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS. Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans Dette er et gratis undervisningsforløb, der åbner op for fysisk tilgang til tekst. Vi vil gerne forundre,

Læs mere

H. C. ANDERSEN Af Anders Korsgaard Pedersen

H. C. ANDERSEN Af Anders Korsgaard Pedersen 1/5 H. C. ANDERSEN Af Anders Korsgaard Pedersen Niveau 4. - 6.klasse Varighed 12-14 lektioner Faglige mål I dette forløb skal eleverne lære Danmarks største forfatter at kende gennem tre udvalgte eventyr

Læs mere

Bedømmelseskriterier for faget dansk Niveau F / E / C

Bedømmelseskriterier for faget dansk Niveau F / E / C Bedømmelseskriterier for faget dansk Niveau F / E / C Bedømmelseskriterierne tager afsæt i fagets mål i relation til de fire overordnede kompetenceområder: Kommunikation, læsning, fortolkning og fremstilling.

Læs mere

Arrangementer for børn. Sommer

Arrangementer for børn. Sommer Arrangementer for børn Sommer 2017 ine :L Co l e lag T g er nb r ho Sommerbogen 2017 Læs 5 og få én gratis... Fra fre 16. juni - lør 26. august Læs 5 bøger og anmeld dem, så får du en gratis bog. Få mere

Læs mere

Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013

Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013 Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013 www.vardebib.dk Rådhustræde 2 Tlf.: 7694 6917 Va Internetkurser forår 2013 Velkommen til en ny undervisningssæson på bibliotekerne i Varde Kommune.

Læs mere

Find og brug informationer om uddannelser og job

Find og brug informationer om uddannelser og job Find og brug informationer om uddannelser og job Uddannelse og job; eksemplarisk forløb 4. 6. klasse Faktaboks Kompetenceområder: Fra uddannelse til job Kompetencemål: Eleven kan beskrive sammenhænge mellem

Læs mere

Svimlende store og ok kaotiske kom med til Afrikas megabyer

Svimlende store og ok kaotiske kom med til Afrikas megabyer Introduktion og mål (Dansk 7.-9. klasse) Dansk, 7.-9. klassetrin. 2 lektioner (svarende til 90 min.) Materialer: Computer, tablet eller telefon. Introduktion Dette koncentrat er tredje del af en serie

Læs mere

Årsplan for dansk i 6.klasse

Årsplan for dansk i 6.klasse Årgang 13/14 Side 1 af 7 Årsplan for dansk i 6.klasse Formål for faget dansk: Formålet med undervisningen i dansk er at fremme elevernes oplevelse af sproget som kilde til udvikling af personlig og kulturel

Læs mere

Årsplan 6. kl. Dansk KS

Årsplan 6. kl. Dansk KS Uge Indhold Mål 32 Præsentation af hinanden, elever og lærer lære hinanden at kende + intro til årets arbejde + vælge frilæsningsbog på bib. + påbegyndelse af emnet Identitet 33-34 Identitet, dannelse,

Læs mere

Årsplan 7/8. Klasse Dansk Skoleåret 2016/17

Årsplan 7/8. Klasse Dansk Skoleåret 2016/17 Læsetræning og forberedelse til Lejrskole på Bornholm Uge 32-37 Lektioner 1.forløb Uge 32-37 26 lektioner Eleven kan styre og regulere sin læseproces og diskutere teksters betydning i deres kontekst. Eleven

Læs mere