Partner Review 01/08. Rådgivende revisorer. John Andersen, Partner Revision Skjern

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Partner Review 01/08. Rådgivende revisorer. John Andersen, Partner Revision Skjern"

Transkript

1 Partner Review 01/08 det er hamrende vigtigt at ramme plet i første skud, når man skal fungere tæt sammen om at lede en arbejdsplads og gerne udvikle den tillige. John Andersen, Partner Revision Skjern 03 Skjern-dreng hjem for at udvikle 04 nærhed, dialog og gensidig tillid 06 iværksættervejen belagt med beton 10 fordelen er fleksibiliteten 12 Tager hånd om besværet Rådgivende revisorer

2 Få millioner mellem hænderne allerede som elev Fremtiden i unge hænder revisorelev.dk det havde du nok ikke regnet med Partner Review, nr Udgives af Partner Revision Industrivej Nord 15, Birk 7400 Herning Phone: Redaktion: Bjarne U. Pedersen, Partner Revision Lone W. Larsen, Partner Revision NewsRoom Oplag: eksmpl. Koncept: Kommunikationsbureauet IB&Co Den demografiske situation i Danmark er en vaskeægte gyser. Det mener cand. polit. og ph.d. i international økonomi Hans Kornø Rasmussen, der har skrevet bogen Den danske stamme. I bogen beskriver han, hvordan danskernes fødselstal bremser dramatisk op i midten af 1980 erne. Fra 1980 til 1990 dør der flere, end der bliver født i Danmark. Den udvikling betyder, at de, der kommer ud på arbejdsmarkedet i dag, er ekstremt få i forhold til de meget store generationer - babyboomerne fra efterkrigstiden - som er på vej på pension. Danmark er et aldrende samfund, hvor store generationer netop nu rykker ud af arbejdsmarkedet uden at have sikret sig, at der er tilstrækkelig mange til at afløse dem. Hos Partner Revision har vi forsøgt at være på forkant med udviklingen og sikre virksomheden med unge talentfulde medarbejdere. Med alternativ rekruttering, der blandt andet involverede ishockeyspillende revisorer og stand up-komikeren Mick Øgendahl, har vi fået nogle nye lovende elever, mens endnu flere venter i pipeline. Vores afdeling i Skjern har også arbejdet målrettet med at fremtidssikre sig. En langvarig og målrettet rekrutteringsproces har resulteret i, at statsautoriseret revisor Henrik Lund er blevet ansat, så kontoret er rustet til endnu flere og større kunder. Du kan læse mere om 37-årige Henrik Lund her i magasinet, hvor du også kan høre mere om, hvordan Partner Revision i Ikast arbejder målrettet med bogholderopgaver for butikskæder. Foto: Tryk: Gunnar Merrild Fotografi Ikast Bogtrykkeri A/S Du kan tage med os på kundebesøg hos Bonusbanken, der er en af vores børsnoterede kunder. Bonusbanken har 50 års jubilæum i år og stormer fremad blandt andet i kraft sig sine værdier: Nærhed, dialog og gensidig tillid. Bonusbanken var en drøm, der blev til virkelighed og succes. Hos Ølstrup Specialbeton var det mere tilfældigheder end en vision, der blev afgørende men succesen er overvældende allerede i virksomhedens sjette år. Partner Revision har været med på sidelinjen som rådgivende revisorer. Ikke langt fra Ølstrup holder en langt større spiller til: KP Komponenter i Spjald. Familievirksomheden, der for nylig solgte aktiemajoriteten til kapitalfonden Capidea, er glad for samarbejdet med et fleksibelt og smidigt revisionsfirma. Partner Revision leverer både talservice og sparring til den succesfulde produktionsvirksomhed i Vestjylland. God fornøjelse Rådgivende revisorer Svend Erik Møller NIelsen statsautoriseret revisor, bestyrelsesformand, Partner Revision VILLY B. FIEDLER statsautoriseret revisor, direktør, Partner Revision

3 Skjern-dreng hjem for at udvikle Henrik Lund til Partner Revision i Skjern og Tarm med gode ideer og en svaghed for fede motorcykler Af Hans Krabbe Med den lyse skjorte og det matchende slips ligner han rigtig nok det, han skab, og han har klare intentioner om at præge den arbejdsplads, han senere skal beskæftiger sig med i sit daglige virke, 37-årige Henrik Lund. Han er nyansat blive partner i. statsautoriseret revisor hos Partner Revision i Skjern og Tarm. Efter en god snak Det er her, jeg i fremtiden skal gøre en forskel. Jeg kan godt lide huset, for man om professionen, som han kalder en livsstil, er det da også på falderebet, at bliver belønnet for at gøre en forskel. Jeg har mange ideer til, hvordan vi kan overraskelserne kommer. For der var mere end én. udvikle forretningen til gavn for kunderne. Vi skal måske gøre tingene på nye og Først spidser man ører, når han fortæller, at han gerne går til live-musik. Og at anderledes måder, så vi får det maksimale ud af de kompetencer, medarbejderne hans seneste oplevelse var The Storm. Så lurer man en gang, når det kommer har. Og måske skal vi kigge på nye måder at rådgive virksomhederne på. Det frem, at han holder af bøger om samfundsforhold og meget gerne skrevet af kunne være omkring HR og ledelse og rekruttering af nye medarbejdere. I en tid tunge drenge som Henrik Dahl og Tor Nørretranders. hvor det er vanskeligt at skaffe kvalificeret arbejdskraft, var det måske en idé at se På kanten af farvel er det så, Henrik Lund spiller sit sidste, ukendte kort ud: Kær- på, hvordan man sætter attraktive lønpakker sammen til gavn for både virksom- ligheden til en monsterstor gaderacer af en Suzuki med et navn så tjekket, at man hed og medarbejdere, siger Henrik Lund. Det er en erfaren kollega, John Andersen har næsten overhører, den har 1000 kubik Ja, jeg havde jo overvejet at tage motorcyklen ud på kundebesøg. Men det sender måske nogle forkerte signaler? jeg havde jo overvejet at tage motorcyklen ud på kundebesøg fundet sig. Lund, der har været i faget siden 1991, har tidligere været økonomichef i en entreprenørvirksomhed, han har arbejdet 14 år hos PriceWaterhouseCoopers, og så har Henrik Lund ser spørgende på både journalisten og John Andersen, afdelingsleder i Partner Revision i Skjern og Tarm og den, Henrik Lund han beskæftiget sig intensivt med skatteforhold som leder af skatteafdelingen hos skal arbejde tættest sammen med i årene fremover. Dansk Landbrugsrådgivning på Landscentret i Århus. John Andersen svarer ikke, men nøjes med at smile. Han har drevet revisions- Jeg har desuden et godt kendskab til især metalindustrien, og det passer fint virksomhed i området i små fem år. Siden dag ét har han været på udkig efter en med den erhvervsstruktur, der er her i området med en lang række små og mel- højrehånd. Processen med at finde den rette har været lang. Men det er hamrende lemstore fremstillingsvirksomheder, typisk underleverandører, fortæller Henrik vigtigt at ramme plet i første skud, når man skal fungere tæt sammen om at lede Lund. en arbejdsplads og gerne udvikle den tillige. Og det er det, der er planen for du- John Andersen nyder hver dag, at han har fået en ny legekammerat. oen Andersen/Lund. John Andersen så sig godt for. I dag er han ikke i tvivl om, at Det er både behageligt og nødvendigt med en sparringspartner. Du har dagligt MC-entusiasten for bordenden er den rette til et tæt, dagligt parløb. brug for en at snakke med om tingene. Men det er lige med at finde den rette. Det Det er en stor hjælp for mig, at Henrik er kommet. Hensigten fra første dag vidste jeg, at Henrik er. Han kender jo nogle stykker af dem fra generationen efter har været, at vi skulle være to statsautoriserede på kontoret. Men det har ikke mig her i virksomheden, så der var sagt god for ham, smiler John Andersen. været nemt at finde den rigtige. Ham har vi nu. Henrik begynder som ansat stats- Naturligvis er vi enige om mange ting. Men vi kan også være uenige. Det gør ikke autoriseret revisor, men det er meningen, at han efter en relativ kort indkørings- noget, at man er det. Så får man tingene vendt. Bare man husker respekten for periode skal indlemmes som partner. Vi har let ved at blive enige og sætter pris den anden hele tiden, påpeger Henrik Lund, der er ivrig motionscyklist. Enten på på de samme ting. Selv glæder jeg mig til at blive noget mere for et færre antal spinningcyklen eller på raceren på de mange naturstier omkring Skjern. kunder. Der har været lidt for meget at se til i lidt for lang tid, som John Andersen Lige nu kikker han på hus i Skjern. Og kæresten, der er fysioterapeut, leder efter udtrykker det. arbejde i området. Jeg skal have ringet til mægleren i dag. Der er motorcykelværksted i det hus, Erfaring fra skat, landbrug og metal jeg har fundet. Henrik Lund, der er født i Torsted og har tilbragt en stor del af sit voksenliv i Siger Lund og ser helt salig ud Skjern, begyndte i sit nye job den 1. maj. Revision er både hans arbejde og lidenpartner Review 01/

4 trenden i samfundet er, at man hellere vil være en stor fisk i en lille bank end en lille fisk i en stor bank. I den tendens ligger vores måske allerbedste kort, nemlig vores værdier: Nærhed, dialog og gensidig tillid Nærhed, dialog og gensidig tillid Siden Bonusbanken i 1999 lagde ny strategi, er den tordnet fremad i de sidste fire år med Partner Revision på sidelinjen som revisor og rådgiver. Værdierne nærhed, dialog og gensidig tillid gennemsyrer det nye koncept, forholdet til samarbejdspartnere og ikke mindst holdningen til lokalsamfundet Af Anne Krøjgaard Hvad lægger vi selv vægt på, når vi går i banken? Det spørgsmål stillede Bonusbankens bestyrelse og direktion sig selv i Den dengang nye direktør, Hans Østergaard, blev ansat for at sadle om i det lokale pengeinstitut, som dengang udelukkende var indlånsbank. - Efter 41 år med konceptet omkring opsparing, havde Bonusbanken behov for et nyt idegrundlag for at udvikle sig yderligere. Vi tog udgangspunkt i, hvad vi selv sætter pris på, når vi skal lave bankforretninger. Det ændrede hele bankens koncept og værdigrundlag, fortæller Hans Østergaard, der i år kan være med til at fejre bankens 50 års jubilæum. Og det virkede: På ni år er Bonusbanken vokset fra 13 til 48 ansatte og har åbnet filial i Ikast udover det gamle hovedkontor i Herning. Bonusbanken blev full service-bank og mange kunder, der før havde været dele kunder altså kunder der også har forretning i andre banker blev hele kunder. - I stedet for at sætte vores likvider i obligationer, begyndte vi at låne penge ud og fik de forretninger, der følger med, fortæller Hans Østergaard. Samtidig blev Bonusbanken erhvervsbank. Og i dag ligger mere end halvdelen af bankens forretninger inden for erhverv. - Men vores vækst skyldes også det faktum, at vi er en lille og rigtig lokal bank. Og trenden i samfundet er, at man hellere vil være en stor fisk i en lille bank end en lille fisk i en stor bank. I den tendens ligger vores måske allerbedste kort, nemlig vores værdier: Nærhed, dialog og gensidig tillid. Medmenneskelig interesse Da Bonusbanken arbejdede med sit koncept, nåede man frem til, at netop de tre nøgleord er noget af det, alle mennesker søger hos deres bank. - Folk kan godt lide, at vi kender dem. At vi har beslutningskompetencen i huset og ikke i udlandet eller et hovedkontor i København. Det handler i høj grad om medmenneskelig interesse. At man gider lytte seriøst til folk og deres projekter og drømme. Den gensidige tillid opnår man kun, når man kender hinanden og har åbnet sig for hinanden, siger Hans Østergaard. I princippet er Bonusbanken det eneste rigtige lokale pengeinstitut i området. De andre er alle filialer af noget større og har således ikke den øverste beslutningskompetence i huset. Alligevel er Bonusbankens største vækst ikke kommet fra lokalområdet i de seneste år. 04 Partner Review 01/2008

5 Hans østergaard / villy fiedler - En tredjedel af vores nye kunder kommer ikke fra lokalområdet. Den største tilgang sker i Københavnsområdet. Det hænger naturligvis sammen med, at man i dag klarer hovedparten af de daglige bankforretninger via netbank. Men det har givet os en ny udfordring, for vores kunder langt herfra skal også føle nærheden. Men nærhed handler ikke bare om geografi det handler i høj grad om at være nærværende. Og det bestræber vi os på at være. Banken, revisoren og samfundet Mantraet omkring nærhed, dialog og tillid er samtidig en rettesnor, når Bonusbanken vælger samarbejdspartnere. I de sidste fire år har Partner Revision stået på sidelinjen som revisorer og rådgivere. - At ændre idegrundlag medfører i mange tilfælde, at det også er naturligt at vurdere de fremadrettede samarbejdspartnere. Ikke fordi man er utilfreds med de hidtidige, men fordi der hele vejen rundt kan være behov for nye måder at arbejde og samarbejde på. Vi så primært på værdier, og hos Partner Revision fandt vi netop nærhed, dialog og gensidig tillid. Det gjorde udslaget til, at Partner Revision blev valgt som Bonusbankens nye revisorer, siger Hans Østergaard og peger på, at mange sikkert vil sige, at kvalitet og kompetence bør komme i første række. - Men det er, set med mine øjne, naturligheder, som enhver større virksomhed - hvad enten det er revisor eller bank - bør besidde. For Hans Østergaard var det samtidig vigtigt, at bankens revisorer lever i samme lokalområde, som banken og dens kunder. - Det er vigtigt for vores forståelse for hinanden, at vi oplever den samme hverdag og det samme miljø. Kun på den måde kan vores revisorer fungere som rådgivere og sparringspartnere, hvilket Partner Revision i høj grad er, siger bankdirektøren. Partner Revision så henvendelsen fra Bonusbanken som en stor cadeau. - Det er en særlig opgave at have en bank og arbejde med det udvidede regelsæt, der følger med at have en kunde, der er kontrolleret af Finanstilsynet. Så vi var meget beærede, siger partner og statsautoriseret revisor Villy B. Fiedler fra Partner Revision i Ikast. Bonusbanken blev dermed en af Partner Revisions børsnoterede kunder, hvilket for Villy B. Fiedler bekræfter, at revisionsfirmaet magter hele spektret og kan betragtes som et full service revisions- og rådgivningsfirma - fra små kunder til de helt store. Men for revisoren er de ting, som samarbejdet kaster af sig, mindst lige så vigtige: - Når vi hører om et nyt projekt for eksempel i lokalsamfundet eller fra en kunde - kan vi altid ringe til Bonusbanken, og inden vi har afsluttet samtalen ved vi, om projektet er noget, der har bankens interesse. Og Bonusbanken er som regel med helt fremme, når der skal sættes gang i nye tiltag i lokalsamfundet, siger Villy B. Fiedler. Ansvaret for at bakke op om projekter og aktiviteter i det nære miljø, mener bankdirektøren, er en vigtig del af livet som lokal bank. - Som lokal revisor og lokal bank er vi forpligtede til at vurdere og veje de lokale ildsjæle og bakke op om deres initiativer. Og vi nyder at gøre det, siger Hans Østergaard og peger på, at Bonusfonden i anledning af bankens 50 års jubilæum har besluttet at donere 1 mio. kroner til sociale, kulturelle og samfundsnyttige formål i lokalområdet. - Banken, revisoren og samfundet hænger uløseligt sammen. Kun når alle spiller med, kan vi skabe udvikling. Og det er vi stolte over at medvirke til, siger Hans Østergaard. BonusBanken Bonusbanken blev etableret i 1958 af Bent og Sigrid Werlauff. Bent Werlauff følte sig dårligt behandlet, da han i 1956 besøgte sin bank for at låne penge til en af sine mange idéer. Ikke blot troede banken ikke på hans drømme, parret måtte også finde sig i en grov tone. Vi stifter selv en bank, var Bent Werlauffs reaktion. Efter to års slid, modgang og kamp for at skaffe en aktiekapital på kroner, var Bonusbanken Kundernes bank - en realitet. Dengang var der 171 aktionærer. I dag er der Aktiekapitalen er også vokset: Til 2,5 mio. kr. i 1967 og 36 mio. kr. i Bonusbanken har i dag kunder fordelt på det meste af Danmark. Omtrent halvdelen kommer fra Herning-området. Bent Werlauff døde i 1998, men Sigrid Werlauff har stadig sin gang i banken og er med i bankens bestyrelse og formand for blandt andet Bonusfonden og Bonus Holding. Parrets søn Erik Werlauff er Bonusbankens bestyrelsesformand. Partner Review 01/

6 Iværksættervejen belagt med beton Uden nogen branchebaggrund har to vestjyske venner banket en rigtig god betonvirksomhed op langt ude på landet, som de selv siger. Partner Revision i Ringkøbing har været med fra dengang, Ølstrup Specialbeton holdt til i en nedlagt grisestald Af Jette Aaes Den ene arbejdede med produktionssupport på Vestas, og den anden var møbelsnedker. Alligevel mente Karsten Sandal og Søren Bang, at de kunne støbe den beton-sålbænk, som Karsten Sandals far skulle bruge i sin vinduesramme, noget bedre, end hvad der ellers var at købe på markedet. Tilsyneladende ja. Faderen blev fuldt tilfreds ligesom de mange andre, der bestilte sålbænken hos de to venner. I dag lever både Karsten Sandal og Søren Bang af og med beton i deres fælles virksomhed, Ølstrup Specialbeton, der på få år har mangedoblet omsætningen. Stort set hele vejen med revisor Søren H. Andersen, Partner Revision i Ringkøbing, som sparring på både forretningsudvikling, drift og tal. Succesen med sålbænken begyndte i den nedlagte grisestald ved Karsten Sandals forældres gård. Her producerede de to formene og eksperimenterede med betonen i deres fritid. Blandt andet for at finde den rette blanding til trapper. De navngav deres firma efter landsbyen, som både firmaet og de selv bor i, Ølstrup lidt nord for Ringkøbing. Snart fik firmaet også en forholdsvis primitiv hjemmeside op at stå. Den blev brugt af kunder, tilfældige net-surfere og en dag også en af de store beton-spillere på markedet. Unicon i Roskilde stod for at skulle lukke og ledte efter købere til dele af produktionsapparatet. Ølstrup Specialbeton dukkede op på skærmen, og Unicon henvendte sig til direktionen i grisestalden for at høre, om den vestjyske virksomhed ville overtage en specialiseret del af Unicons trappeproduktion. - Vi kunne simpelthen få lov at købe den trappeproduktion, ingen andre gad købe. Godt nok med ordrebeholdning og det hele, men de ville have et par hundredetusinde for lagerbeholdning og maskiner, smiler Karsten Sandal. Men den, der smiler sidst De to vestjyder tyggede på sagen og besluttede at byde kr. på hele molevitten. For at undgå bøvlet med købet! Men Unicon slog til, og dermed stod Ølstrup Specialbeton overfor en betydelig udvidelse. 10 lastbiler blev bestilt til transporten, men først kontaktede Ølstrup Specialbeton kunderne i den tilkøbte ordrebeholdning og bad dem hente deres bestilte varer i Roskilde før transporten tilbage til Vestjylland. En god handel - Den lørdag solgte og læssede vi trappetrin for over kr. hos Unicon. Ikke dårligt, når vi havde overtaget forretningsdelen for kr., fortæller Karsten Sandal med et endnu større smil. Søren Bang havde gennem et stykke tid arbejdet halvtid med betonselskabet, men nu sagde han sit job som møbelsnedker op og kastede sig fuld tid over betonen. Snart fulgte Karsten Sandal efter. De to og en medhjælper knoklede fra tidlig morgen til sen aften med at lave forme, blande beton, støbe, levere og holde regnskab med hele butikken. Derfor blev det tidligt besluttet, at iværksætterprojektet i grisestalden krævede sparring på de områder, der lå længst væk fra de to vestjyders kernekompetencer: Regnskab, budgetter og driftsoptimering. Opgaven blev lagt i hænderne på Søren H. Andersen fra Partner Revision i Ringkøbing. For ham stod det klart, at virksomhedens succes krævede selskabsudvikling for ikke at kvæle de to iværksættere. Karsten Sandal havde allerede qua sin indsigt fra Vestas leget med tanken om at investere i et vindmølleprojekt. Gennem lokal sniksnak på stadion i Ølstrup fik han nys om ledige og ubenyttede vindmølleplaceringer i nærheden, og han kastede sig ud i investeringen i to store møller til i alt 36 mio. kr. En stor men fornuftig investering, som faldt i hak gennem sparring med Søren H. Andersen. - Med vindmølleprojektet som sikkerhed ville Ølstrup Specialbeton få muligheden for at bygge produktionshaller, udvide produktionen og ansætte flere medarbejdere, så Karsten og Søren ikke behøvede at arbejde i døgndrift, siger Søren H. Andersen. Ølstrup Specialbeton købte i 2003 således kvm erhvervsjord lige uden for Ølstrup. 06 Partner Review 01/2008

7 Partner Review 01/

8 Det har været en fantastisk interessant virksomhed at følge så tæt. Ikke bare på regnskabssiden, men også i forhold til optimering af den daglige drift og forretningsudviklingen - Det er godt nok langt ude på landet, og vi ville måske ligge mere centralt og synligt i for eksempel Videbæk. Men prisen her var god, og så er det tæt på, hvor vi bor. Desuden får vi her ikke problemer med at købe mere jord, hvis vi får brug for det, forklarer Karsten Sandal. Foreløbig er det blevet til to store haller på jorden. I dag beskæftiger Ølstrup Specialbeton omkring 30 ansatte. De har organiseret sig med Karsten som ansvarlig for økonomi, indkøb og salg i fællesskab med en ansat sælger. Søren assisterer på tegnestuen med udviklingen af støbeforme og har ansvaret for produktionen. I 2002 omsatte virksomheden for 3,5 mio. kr. I år forventer makkerparret at runde mio. kr. i omsætning. - Vores force er vores størrelse og evne til at udvikle specialproduktioner. Vi laver ikke noget, kunderne ikke kan købe andre steder, men vi leverer kvalitet til tiden og til fornuftige priser, siger Karsten Sandal. Spændende udvikling Ølstrup Specialbeton er i dag stadig leverandør af sålbænke til vinduesrammer, trappetrin og specielle trappeløsninger men også af større elementer som altaner og terrasser. Kunderne spænder vidt fra privatmanden til de helt store entreprenørkoncerner som Pihl & Søn og MT Højgaard. En udvikling som Søren H. Andersen har fulgt hele vejen. - Det har været en fantastisk interessant virksomhed at følge så tæt. Ikke bare på regnskabssiden, men også i forhold til optimering af den daglige drift og forretningsudviklingen. Karsten og Søren har været gode til at sparre i forhold til, hvordan eksempelvis produktionen kan gøres mere effektiv og rentabel. Det er nødvendigt i en branche som denne, hvis man altså skal tjene penge på arbejdet og de gode produkter, siger Søren H. Andersen. Karsten Sandal glæder sig også over sparringen med Partner Revision: - Med baggrund i helt andre brancher har der været rigeligt med nye områder at sætte sig ind i. Derfor har det været en nødvendig og værdifuld investering for os at få hjælp til tal, drift og udvikling. Han er heller ikke i tvivl om, hvad der i hele processen har været den største udfordring: - Vi er vækstet i en periode med mangel på arbejdskraft. Det gør det ikke nemmere at få de gode folk her ud på landet. Heldigvis fik vi et tip fra en tidligere kollega, der hjalp os til at få medarbejdere fra Litauen. De er ufattelig dygtige, og det har været en positiv oplevelse for os, fortæller Karsten Sandal. Således beskæftiger Ølstrup Specialbeton syv litauere, og flere er på vej. - De er faldet godt til. Også i fritiden. Når der er fest i Ølstrup, inviterer vi dem altid med, og de vil for eksempel meget gerne danse, smiler vindmøllemanden, der nu selv i den grad svinger som betonmand. 08 Partner Review 01/2008

9 NAVNE I NOTER TILTRÆDELSE 1. december 2007 Jakob Styhm, Herning, revisor 1. december 2007 Mona Jordansen, Ikast, bogholder 1. december 2007 René Jordansen, Ikast, bogholder 1. december 2007 Pia Elisiussen, Silkeborg, sekretær 1. januar 2008 Birgit Olesen, Skjern, registreret revisor 1. januar 2008 Mia Bonde Pedersen, Herning, revisor 8. januar 2008 Martin S. Christensen, Ikast, revisorelev 15. januar 2008 Gitte Lau, Ikast, bogholderiassistent 29. januar 2008 Sofie Mikkelsen, Silkeborg, revisor, HA 1. februar 2008 Laila Riskjær Hansen, Silkeborg, revisorelev 11. februar 2008 Pia Kviesgaard Jensen, Herning, studiemedhjælper 18. februar 2008 Helle M. Jensen, Ikast, revisor, cand.merc.aud. 1. maj 2008 Jesper Sahl Lystbæk, Herning, revisor 1. maj 2008 Åse Frølund, Ikast, bogføringsassistent 1. juni 2008 Karina Sørensen, Ikast, bogføringsassistent 1. juni 2008 Lisbeth Andersen, Ikast, bogføringsassistent HD Eksamen maj 2008 maj 2008 Morten Olesen, Tarm Addie Juul, Ikast Morten Broberg Lind Peter Vinderslev Søren Andersen / karsten Sandal / Søren Bang Henrik Lund Nye statsautoriserede Morten Broberg Lind, Ikast, færdiguddannet november 2007 Peter Vinderslev, Herning, færdiguddannet november 2007 Henrik Lund, Skjern/Tarm, ansat 1. maj 2008 Partner Review 01/

10 Fordelen er fleksibiliteten Fleksibilitet er et af de parametre, der har funderet en imponerende fremgang for industrivirksomheden KP Komponenter i Spjald, som for nyligt solgte aktiemajoriteten til investeringsfonden Capidea. Fleksibilitet er også et væsentligt parameter i samarbejdet mellem virksomheden og dens revisor Partner Revision Af Jette Aaes Størrelsen er ikke altid afgørende. Direktør Martin Krogh Pedersen trækker på vi samtidig en høj grad af fleksibilitet, fordi vi hurtigt kan omstille os i forhold til smilebåndet og siger, at konklusionen ikke er entydig men at den for den virk- kundernes behov og ønsker, siger Martin Krogh Pedersen. somhed, som hans far grundlagde for 41 år siden, og som han selv i godt 10 år har Sammen med sin kone Helle overtog han for godt 10 år siden virksomheden i et stået i spidsen for, KP Komponenter, rummer væsentlige pointer: generationsskifte med faderen, Poul Krogh Pedersen, der grundlagde KP Kompo- - I Danmark har vi efterhånden opnået en ledende position i vores branche. Men nenter i Samtidig indtrådte kapitalfonden Industri Udvikling som medejer. set i den store globale sammenhæng er vi ikke nogen kæmpestor virksomhed. En konstruktion der fungerede upåklageligt, og som sammen med investeringer i I virkeligheden er det måske vores force, selv om vores kunder er giganter som produktion og udvikling skabte fremgang. Således steg driftsindtjeningen i 2006 Danfoss og Siemens. Netop vores størrelse betyder, at vi kan agere hurtigt og til over 26 mio. kr., og i samme regnskabsår realiserede KP Komponenter et over- smidigt i forhold til kundernes behov, siger Martin Krogh Pedersen. skud før skat på godt 25 mio. kr. KP Komponenter fungerer som underleverandør af metalkomponenter fremstillet ved såkaldt spåntagende bearbejdning på automatiserede CNC-maskiner. Den Brug for hjælp i Spjald vestjyske virksomhed leverer bearbejdning til eksempelvis hydraulik-, levnedsmid- Undervejs skiftede KP Komponenter også revisor. Et større landsdækkende firma del- og offshorebranchen. Kundegruppen spænder bredt lige fra mindre virksom- blev erstattet af Partner Revisions afdeling i Herning. heder til internationale koncerner i Danmark og på eksportmarkedet. På trods af - Den store revisor frarådede os at skifte til et selskab, der ikke havde det glo- graden af automatisering og antallet af robotter i produktionen beskæftiger KP bale netværk indbygget i konstruktionen. Men selv om vi var en vækstvirksom- Komponenter i Spjald godt 200 medarbejdere. I de senere år har virksomheden hed, så var det rådgivning og regnskabsassistance i Spjald, vi efterspurgte. Ikke med en bevidst strategi om automatisering formået at vækste i en traditionel netværk på den anden side af jorden. I det perspektiv betyder størrelse ikke noget produktionsindustri, hvor udflytning har sat dagsordenen. for os. Med skiftet til Partner Revision oplevede vi en tæt og engageret kontakt til - Vores produktion af diverse komponenter er så specialiseret, at den vil være kompetente revisorer. Når vi ringer med en forespørgsel eller en problemstilling, utrolig svær at styre, hvis produktionsfaciliteterne lå langt væk i Asien. Ved at in- skal Partner Revision aldrig bruge lang tid på hjælp eller et svar. Og vi tror på, vestere i automatisering har vi formået at skabe en konkurrencedygtig produktion, at når vi får brug for yderligere international sparring, har Partner Revision også som samtidig giver os fordelen af forholdsvis kort leveringstid, fordi vi ikke skal netværket til at yde den service, siger Martin Krogh Pedersen. indregne lange transporttider fra Østen. Med produktionen lige ved hånden opnår Og i løbet af de seneste år har der været brug for mere end regnskabsmæs- 10 Partner Review 01/2008

11 Med skiftet til Partner Revision oplevede vi en tæt og engageret kontakt til kompetente revisorer. Når vi ringer med en forespørgsel eller en problemstilling, skal Partner Revision aldrig bruge lang tid på hjælp eller et svar sig assistance. KP Komponenter og Industri Udvikling solgte i december i fjor fremad til alle de spændende udfordringer, der venter os som virksomhed. Hvis aktiemajoriteten til investeringsfonden Capidea. Blandt andet for at sikre kapital alt går vel, er vi klar til at starte produktion for en kunde i USA om et år. Det er til at investere i internationale produktionsanlæg for at kunne følge kunder som rart at have en partner både økonomisk og sparringsmæssigt at dele den vigtige Danfoss og Siemens ud på store markeder som Kina og USA. beslutning med, siger Martin Krogh Pedersen. - Vi er blevet spurgt, om vi kan producere og levere på de markeder. Det er et stort Og her er det så, at relativiteten omkring størrelsen opstår: skridt, som først og fremmest kræver kapital. Det har vi fået med Capidea. Sam- - I det store globale billede er vi i dag ikke en kæmpestor virksomhed. Men hvem tidig har vi fået en ny professionel bestyrelse, der giver god sparring i forhold til ved måske bliver vi det med årene. Og så får størrelse selvfølgelig en betydning, de store og vigtige beslutninger, der skal tages i den forbindelse, fortæller Martin siger Martin Krogh Pedersen med et lunt glimt i øjet. Krogh Pedersen. I hvert fald er den stor, lastbilen fra Danfoss, der parkerer lige uden for direk- Partner Revision fungerede op til aktiesalget som effektiv og smidig partner i tørens vindue. Og tom. Under samtalen bliver den læsset helt fuld af varer fra forhold til at levere de nødvendige beregninger og økonomiske oversigter. KP Komponenter. Ikke nogen dårlig udsigt fra direktørkontoret i en utvivlsom lille - Vi lavede en god handel, som samtidig kom til at markere næste generations- vestjysk by. skifte, da de 30 % af aktierne, som familien har beholdt, reelt er generationsskiftet videre til vores to børn. Den konstruktion var Partner Revision også med til at gøre mulig i forhold til lovgivningen. Udfordrende og spændende Martin Krogh Pedersen kan nu se tilbage på godt et halvt år med ny hovedaktionær. - Det har været en spændende men også udfordrende periode. Vi har fået ny hovedaktionær, der skal lære hele virksomheden og produktionen at kende fra bunden. Det har været en lang og nødvendig proces, som vi på forhånd var forberedte på. Nu er vi så småt i fællesskab nået dertil, hvor vi for alvor kan kigge Partner Review 01/

12 Tager hånd om besværet Partner Revision i Ikast har specialiseret sig i at udføre administrative opgaver - blandt andet bogføringsassistance - for kædebutikker. Det giver ikke blot styr på økonomien men er også et effektivt redskab til optimering af de enkelte butikker Af Anne Krøjgaard Når man brænder for at sælge varer og er god til det, kan det virke som en irriterende klods om benet, at man samtidig skal bruge kostbar tid på bogføring. Og har man flere butikker, kan det være svært at skabe det økonomiske overblik, der kan optimere driften. Den erkendelse har fået flere og flere butikker og butikskæder til at outsource administrative opgaver til Partner Revision. Hos Partner Revision i Ikast har statsautoriseret revisor og partner Kenn Jensen taget udfordringen op og etableret en afdeling, der har specialiseret sig i netop at udføre administrative opgaver for butikker og butikskæder. - Populært sagt tager vi os af alt bøvlet. Alt det, som butiksindehaverne oftest synes, er en træls og besværlig tidsrøver. Og vi tror på, at der ligger et stort potentiale i det arbejde både for os og for vores kunder, siger Kenn Jensen. Idéen til en specialiseret afdeling sker i naturlig forlængelse af, at Partner Revision i en årrække har udført de administrative opgaver for en kunde med mange butikker. I efteråret 2007 fik Partner Revision så mulighed for at opkøbe en mindre virksomhed med netop speciale i at udføre administrative opgaver for butikskæder, og 1. december 2007 overtog Partner Revision virksomheden og to medarbejdere der siden er blevet udvidet med endnu fire. Fokus på de rigtige ting For kunderne handler outsourcingen i første omgang om at fjerne en besværlig arbejdsgang for at frigøre tid. - Det er der god logik i. Ikke blot kan vi jo alle bedst lide at lave det, vi brænder for. Vi er også oftest bedst til det. Ved at outsource de administrative opgaver får vores kunder frigjort tid til at sælge varer og drive en god forretning. Men det er langt fra den eneste fordel, de opnår, understreger Kenn Jensen. En afdeling, der udelukkende beskæftiger sig med administrative opgaver for butikker, får god og brugbar erfaring med butikker blandt andet deres udfordringer og muligheder. - Og samtidig er det trygt for butikkerne, at de altid kan få leveret en ensartet vare - til tiden. De behøver ikke bekymre sig heller ikke i forbindelse med ferie og sygdom. For det er vores opgave at sikre, at de ikke kan mærke forskel men får det, der er aftalt, siger Kenn Jensen. Der kommer systematik og struktur i opgaverne, og medarbejderne har hinanden at sparre med, når de løser opgaverne. - Vi kan kort sagt tilføre opgaverne kvalitet. Og når først vi er kommet godt i gang, kører arbejdet faktisk som regel uden, at vi behøver forstyrre kunden ret ofte. Og jo mindre af deres tid vi stjæler, desto bedre. Butiksoptimering Partner Revision har allerede mange butikker og et par butikskæder i porteføljen. Og især kæderne får udover den tidsmæssige gevinst også redskaber til at optimere den enkelte butik - benchmarking i moderne regi. - Vi holder ikke blot styr på økonomien. Vi laver analyser og rapporter, der giver overblik. Med dem i hånden bliver det nemt for eksempelvis kædekontoret at se, hvor der med fordel kan sættes ind, og hvor man forholdsvist nemt kan skabe et bedre resultat, forklarer Kenn Jensen. Rapporten kan bruges som en analyse og benchmarke butikkerne, og den giver et godt sammenligningsgrundlag blandt andet i forhold til lønomkostninger, bruttoavance og omsætning. - På den måde giver vi kunderne et godt værktøj til at optimere driften. Og som en lille ekstra ting, kan Ekstern bogholderfunktion kunden være helt forvisset om, at vi ser alle de ting i økonomien, som Kundens opgaver: de måske ikke selv lægger mærke Modtage og godkende varer til. Det kan være nye gebyrer eller og fakturaer andre små udgifter, man muligvis Afstemme kasse kan spare. Når vi ikke samtidig skal Udarbejde løngrundlag tænke på at godkende varer og Styre lager og indkøb sørge for, at de bliver solgt videre, Partner Revisions opgaver: har vi overskuddet og overblikket Lønindberetning til at holde øje med den slags ting Momsindberetning til gavn for kunden, siger Kenn Bogføring Jensen, der forventer sig meget af Betalingsgrundlag den nye afdeling i den kommende Indkøb/kreditorhåndtering tid. Debitorhåndtering - Outsourcing er ikke bare et modeord. Det er et begreb, der i mange Output sammenhænge er en gevinst for Rapportering alle, siger han. Nøgletal benchmarking Strategiske måleværktøjer Herning Industrivej Nord 15. Birk Herning. Tlf Ikast Thrigesvej Ikast. Tlf Brande Torvegade Brande. Tlf Silkeborg Ballevej 2B Silkeborg. Tlf Ringkøbing Hugborgvej Ringkøbing. Tlf Skjern Bredgade Skjern. Tlf Tarm Nygade Tarm. Tlf Rådgivende revisorer Tilknyttet RevisorGruppen Danmark

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er)

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Lige om hjørnet Dansk Revision har kontorer i 26 byer landet over. Det betyder, at du har mulighed for at få et spændende job tæt på din bopæl uanset, hvor du bor.

Læs mere

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning Er du ledig og leder efter job? Eller trænger du bare til luftforandring på en anden arbejdsplads? Jobsøgningsprocessen kan være en lang ørkenvandring - uden

Læs mere

Udfordringen med at fastholde branchens unge. Til kamp for bedre retshjælp. Advokater viser vejen til vækst. Skud fra Borgen

Udfordringen med at fastholde branchens unge. Til kamp for bedre retshjælp. Advokater viser vejen til vækst. Skud fra Borgen # 2 Maj 2013 MAGASIN FOR ADVOKATVIRKSOMHEDER Til kamp for bedre retshjælp Advokater viser vejen til vækst Skud fra Borgen MF Ole Birk Olesen: Når det koster at vinde Outsourcing af juristarbejde påvirker

Læs mere

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat Vi engagerer os mere Revision Rådgivning Skat Altid til rådighed... Jesper Christensen, Revisor Vi er med hele vejen Gennem en virksomheds livsforløb er der behov for assistance og rådgivning på en række

Læs mere

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Visionen Hovedparten af et isbjerg er som bekendt skjult under vand sådan er det ofte også med værdier i virksomheden hovedparten af værdierne er skjulte og ikke

Læs mere

Vækst og Forretningsudvikling

Vækst og Forretningsudvikling Vækst og Forretningsudvikling Uddrag af artikel trykt i Vækst og Forretningsudvikling. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger

Læs mere

Halling Autoophug: Målet er at kunne genanvende de udtjente biler 100 procent

Halling Autoophug: Målet er at kunne genanvende de udtjente biler 100 procent Halling Autoophug: Målet er at kunne genanvende de udtjente biler 100 procent For Halling Autoophug ApS har deltagelse i Region Midtjyllands projekt Rethink Business betydet, at virksomheden har fået den

Læs mere

Globalisering. Arbejdsspørgsmål

Globalisering. Arbejdsspørgsmål Globalisering Når man taler om taler man om en verden, hvor landene bliver stadig tættere forbundne og mere afhængige af hinanden. Verden er i dag knyttet sammen i et tæt netværk for produktion, køb og

Læs mere

Deloitte - Kvinder i karriere

Deloitte - Kvinder i karriere Deloitte - Kvinder i karriere Mål og handlingsplan Koncern HR Indhold Deloitte Strategisk forankring Formål Vi tror på Den organisatorisk forankring Status på projektet Charter for flere kvinder i ledelse

Læs mere

Næste generation rykker ind i Herning

Næste generation rykker ind i Herning Fagblad for den danske kontorartikelbranche Nr. 8, november/december 2010 Næste generation rykker ind i Herning w w w. k o n t o r p a p i r. d k Næste generation overtager KD Gruppen Hjernen bliver magelig

Læs mere

Gennemsigtighedsrapport 2011

Gennemsigtighedsrapport 2011 Gennemsigtighedsrapport 2011 I henhold til Revisorlovens 27 samt EU s 8. direktiv er det fra og med 2009 et lovkrav, at revisionsfirmaer, som udfører erklæringsopgaver for virksomheder med offentlig interesse,

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

Globalisering. Danske toplederes syn på globalisering

Globalisering. Danske toplederes syn på globalisering Globalisering Danske toplederes syn på globalisering Ledernes Hovedorganisation Januar 5 Indledning Dette er første del af Ledernes Hovedorganisations undersøgelse af globaliseringens konsekvenser for

Læs mere

Landsdækkende. Skarp uden at være firkantet

Landsdækkende. Skarp uden at være firkantet 1 Landsdækkende Skarp uden at være firkantet Albert Pedersen stiftede i 1962 AP Statsautoriserede Revisorer. Med årene har opgaverne udviklet og ændret sig, så AP i dag er et af landets førende revisions-

Læs mere

Fem exits - fem forskellige forløb

Fem exits - fem forskellige forløb Fem exits - fem forskellige forløb Industri Udvikling er sat i verden for at forrente vore ejeres penge bedst muligt. Man kunne umiddelbart tro, at det især sker ved at købe billigt og sælge dyrt. Det

Læs mere

Kampen for kollegerne. Østjylland FRA DIN LOKALAFDELING

Kampen for kollegerne. Østjylland FRA DIN LOKALAFDELING LOKALE NYHEDER FRA FØDEVAREFORBUNDET NNF ØSTJYLLAND Østjylland Som fællestillidsrepræsentant skal man ind i kampen for kollegerne, siger Klaus Olesen. FRA DIN LOKALAFDELING Kampen for kollegerne Den nye

Læs mere

Virksomhedernes lokale erhvervsvilkår. Regionskonsulent Steen Hoeck Klausen d. 23. sep. 2009 Århus

Virksomhedernes lokale erhvervsvilkår. Regionskonsulent Steen Hoeck Klausen d. 23. sep. 2009 Århus Virksomhedernes lokale erhvervsvilkår Regionskonsulent Steen Hoeck Klausen d. 23. sep. 2009 Århus DS Regioner 22 lokale afdelinger 5 regionsudvalg 1 fælles regionsudvalg 1 hovedbestyrelse 1 sekretariat

Læs mere

Facility Service med Remmer Depot. Hvordan du sparer. over 100.000 kroner på en kuglepen DEN BEDSTE LØSNING DEPOT

Facility Service med Remmer Depot. Hvordan du sparer. over 100.000 kroner på en kuglepen DEN BEDSTE LØSNING DEPOT Facility Service med Remmer Depot Hvordan du sparer over 100.000 kroner på en kuglepen DEN BEDSTE LØSNING DEPOT Det er ikke virksomhedens kontorartikler, der koster pengene. Det er arbejdet med at styre

Læs mere

en bedre dialog med iværksætteren Guide til bankrådgiveren

en bedre dialog med iværksætteren Guide til bankrådgiveren en bedre dialog med iværksætteren Guide til bankrådgiveren 1 Kolofon Guide til bankrådgiveren, 2. udgave, juni 2014 ISBN 978-87-91887-60-4 Ophavsret: Finansrådet Publikationen kan hentes på Finansrådets

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10 M E R K U R A N D E L S K A S S E T I D S S K R I F T F O R N Y B A N K K U L T U R N R. 2 2 0 1 5 PENSIONSMEDLEMMER FRAVÆLGER FOSSIL ENERGI 14 SÆT OPSPARINGEN I FREMTIDENS BÆREDYGTIGE TEKNOLOGI 18 TEMA:

Læs mere

TDC Contact Center Europe. - fordi dine kunder fortjener den bedste service

TDC Contact Center Europe. - fordi dine kunder fortjener den bedste service TDC Contact Center Europe - fordi dine kunder fortjener den bedste service Din succes er vores mål ompetent kundeservice er et afgørende parameter for, hvilke virksomheder K der klarer sig bedst. TDC Contact

Læs mere

Byggefi rmaet Johansen

Byggefi rmaet Johansen Byggefi rmaet Johansen Januar 2010 - Magasinet om byggefi rmaet Johansen 04 03 08 06 BYGGEFIRMAET JOHANSEN Indhold BYGGEFIRMAET JOHANSEN Skribenter: Lisbet Friis Møller Layout / opsætning: Amazezig Synlighed

Læs mere

Mini-guide: Sådan skal du investere i 2013

Mini-guide: Sådan skal du investere i 2013 Mini-guide: Sådan skal du investere i 2013 På den lange bane kan det give et større afkast at sætte opsparingen i aktier end at lade den stå uberørt i banken. Vi giver dig her en hjælpende hånd til, hvordan

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 Kære læser! Som leder har man de medarbejdere, man fortjener. For nogle vil det virke provokerende for andre vil det være en selvfølge. Den første artikel i dette nyhedsbrev uddyber

Læs mere

Skattemæssige konsekvenser ved langsigtet opsparing.

Skattemæssige konsekvenser ved langsigtet opsparing. Skattemæssige konsekvenser ved langsigtet opsparing. Skat og rentes rente har stor betydning for det endelige afkast når man investerer over lang tid. Det giver anledning til nogle overvejelser om hvad

Læs mere

Nokia har præstenteret sit nyeste skud på stammen i Lumia-serien med Windows Phone 8. Her er der alt om den nye Lumia 920.

Nokia har præstenteret sit nyeste skud på stammen i Lumia-serien med Windows Phone 8. Her er der alt om den nye Lumia 920. Nokia Lumia 920 Nokia har præstenteret sit nyeste skud på stammen i Lumia-serien med Windows Phone 8. Her er der alt om den nye Lumia 920. Finnerne har lanceret deres første model, der er baseret på Windows

Læs mere

Cirka 65.000 danske virksomheder klarer deres løn- og personaleadministration. cirka 350 dedikerede medarbejdere i Aalborg, Ballerup og Herning.

Cirka 65.000 danske virksomheder klarer deres løn- og personaleadministration. cirka 350 dedikerede medarbejdere i Aalborg, Ballerup og Herning. BLUEGARDEN Om Bluegarden Bluegarden (tidligere Multidata) står bag Danmarks mest anvendte løsninger og services inden for løn- og personaleadministration. For eksempel lønsystemerne DataLøn og Multi- Løn.

Læs mere

Direktørens beretning 2015

Direktørens beretning 2015 Traditionelt set, så bruges en beretning oftest til at kigge tilbage på det forgangne år, og fremhæve de resultater der er opnået, men som formanden nævnte i sin beretning, så har udviklingen af en ny

Læs mere

At bygge bro mellem systemer, processer og mennesker

At bygge bro mellem systemer, processer og mennesker At bygge bro mellem systemer, processer og mennesker Introduktion Anders Reinhardt Cand. Polit 8 år hos VELUX 2002 Rapportering og analyse til VELUX koncernledelse samt bestyrelse 2005 2008 Ansvarlig for

Læs mere

Få fokus på forretningen. Fra kreditsalg til kontantsalg Frihed til at fokusere på forretningen Slut med dårlige betalere

Få fokus på forretningen. Fra kreditsalg til kontantsalg Frihed til at fokusere på forretningen Slut med dårlige betalere Få fokus på forretningen Fra kreditsalg til kontantsalg Frihed til at fokusere på forretningen Slut med dårlige betalere Kort om factoring Factoring er et enkelt service- og finansieringsværktøj, der udover

Læs mere

Partner 02/07. Man skal naturligvis have en helt basal

Partner 02/07. Man skal naturligvis have en helt basal Partner Review 02/07 Man skal naturligvis have en helt basal Man skal naturligvis have en helt basal viden om virksomheden og en stor interesse for den. Men mindst lige så vigtigt er det, at man har en

Læs mere

Kvalificerede medarbejdere til små og store opgaver

Kvalificerede medarbejdere til små og store opgaver Kvalificerede medarbejdere til små og store opgaver Rekruttering Try & Hire Vikar din medspiller på arbejdsmarkedet Dialog skaber kontakt Kontakt knytter mennesker Medarbejderne ApS er et landsdækkende

Læs mere

Region Midtjylland i en international verden

Region Midtjylland i en international verden 20. februar 2008 Region Midtjylland i en international verden Engelsk som hovedsprog i virksomhederne, industrier, der flytter til Asien, virksomheder, der vinder markeder i udlandet. Små og mellemstore

Læs mere

Danmark er blandt de lande i Europa, der har outsourcet flest arbejdspladser

Danmark er blandt de lande i Europa, der har outsourcet flest arbejdspladser Den 24. september 213 Danmark er blandt de lande i Europa, der har outsourcet flest arbejdspladser En undersøgelse blandt 15 europæiske lande viser, at der ikke outsources særlig mange job fra Europa målt

Læs mere

Den Nye Generation Ejerledere

Den Nye Generation Ejerledere Dato 28.03.2014 og 07.04.2014 kl. 08:30 til 11:00 og 11.04.2014 kl. 08:30 til 13:00 Sted Forskerparken 10, 5230 Odense M Pris Kr. 1.650,00 inkl. moms Baggrund og formål Fra det fynske erhvervsliv er der

Læs mere

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor?

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Efter at have mødt mange medlemsvirksomheder af Danske Speditører på generalforsamlinger, lokalforeningsmøder og ved direkte besøg i de enkelte virksomheder,

Læs mere

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap Skab det bedste hold Hos LADEGAARD A/S kan vi ikke understrege for mange gange, at samarbejde er nøglen til at frigøre energi og talent i virksomheden. Alt for meget talent går til spilde på grund af dårlig

Læs mere

Lad os klare din Facility Service, så du kan bruge tiden på din kerneforretning. - vi efterlader altid et smil

Lad os klare din Facility Service, så du kan bruge tiden på din kerneforretning. - vi efterlader altid et smil Lad os klare din Facility Service, så du kan bruge tiden på din kerneforretning Forenede - vi efterlader altid et smil Service SPAR 25% PÅ OMKOSTNINGERNE UDEN AT GÅ PÅ KOMPROMIS MED KVALITETEN Styrk jeres

Læs mere

NYHEDSBREV JUNI 2004

NYHEDSBREV JUNI 2004 NYHEDSBREV JUNI 2004 Kære læser! Så står sommerferien for døren. Næste nyhedsbrev udkommer derfor medio august, når de fleste af os er tilbage på arbejdet igen. Jeg håber, at I får brugt ferien på at læse

Læs mere

Temahæfte 7 udgivet af Foreningen Registrerede Revisorer FRR 1. udgave 2005. Revisorskifte. det er ikke så svært

Temahæfte 7 udgivet af Foreningen Registrerede Revisorer FRR 1. udgave 2005. Revisorskifte. det er ikke så svært Temahæfte 7 udgivet af Foreningen Registrerede Revisorer FRR 1. udgave 2005 Revisorskifte det er ikke så svært Indhold Nye øjne på virksomheden Nye øjne på virksomheden 3 Revisorskifte en tjekliste 4 Hvad

Læs mere

PartnerReview. Nyt stærkt hold i Herning. Rådgivende revisorer. Nr. 2.06

PartnerReview. Nyt stærkt hold i Herning. Rådgivende revisorer. Nr. 2.06 PartnerReview Nr. 2.06 Nyt stærkt hold i Herning Statsautoriseret revisor Allan Bjørn og partner Thorkild Lundsgaard, statsautoriseret revisor, er nye navne til en ny, stærk holdopstilling hos Partner

Læs mere

Uddelingspolitik Spar Nord Fonden

Uddelingspolitik Spar Nord Fonden Uddelingspolitik Spar Nord Fonden December 2014 1 Spar Nord Fondens historie: Spar Nord Fonden oprindelig Nordjyllandsfonden er oprettet i 1990. Tilbage i 1980 erne var der et udbredt ønske fra mange sparekasser

Læs mere

we know how 306100108-2000 G R U P P E N

we know how 306100108-2000 G R U P P E N we know how G R U P P E N 02 AVN Gruppens ejere. Fra venstre Henrik Krabbe, Peter Krabbe og Ole Krabbe G R U P P E N Teknik der skaber resultater AVN Gruppen blev grundlagt i 1933 af Alfred V. Nielsen.

Læs mere

Automatiser jeres produktion let, billigt og fleksibelt

Automatiser jeres produktion let, billigt og fleksibelt Automatiser jeres produktion let, billigt og fleksibelt Universal Robots udvikler fleksibel og prisgunstig robotteknologi til industrien. Vi sætter slutbrugeren i centrum og gør teknologien let at bruge

Læs mere

BA ØKONOMI HA (JUR.) I SKAT, 2. DEL

BA ØKONOMI HA (JUR.) I SKAT, 2. DEL BA ØKONOMI HA (JUR.) I SKAT, 2. DEL Sommereksamen / Summer exams 2010 Ordinær eksamen / Ordinary exam Skriftlig prøve / Written exam: 25055 Moms- og afgiftsret Varighed / Duration: 3 hours / timer Hjælpemidler

Læs mere

Regnskabsåret 2011 i bygge- og anlægsbranchen

Regnskabsåret 2011 i bygge- og anlægsbranchen Efter at 2010 var et ekstremt hårdt år for bygge- og anlægsbranchen, så viser regnskabsåret 2011 en mindre fremgang for branchen. Virksomhederne har i stort omfang fået tilpasset sig den nye situation

Læs mere

Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form

Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form 1983 Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form Hans og Anna Pedersen VEJEN: Selv om det sner, stormer eller regner kan man hver dag træffe ægteparret Anna og Hans Pedersen, Præstevænget

Læs mere

Guide: Undgå at miste penge på bankkrak

Guide: Undgå at miste penge på bankkrak Guide: Undgå at miste penge på bankkrak Spar Lolland var en af de sidste. Bølgen af bankkrak og fusioner er slut, spår fremtidsforsker. Men skulle heldet være ude, så får du her en guide til, hvordan du

Læs mere

KAPITALFORVALTNING FOR MENNESKER MED SUNDE VÆRDIER

KAPITALFORVALTNING FOR MENNESKER MED SUNDE VÆRDIER KAPITALFORVALTNING FOR MENNESKER MED SUNDE VÆRDIER BENJAMIN FRANKLIN, DEN AMERIKANSKE FILOSOF, FORFATTER, VIDENSKABSMAND OG JOURNALIST, STOD I SIN TID BAG ORDENE - TID ER PENGE. ET UDTRYK, DER HANDLER

Læs mere

Truck of the year 2008.

Truck of the year 2008. Den nye TGS. Truck of the year 2008. www.man.dk S for Sejrherre af Truck of the Year 2008 Ingen anden lastbilproducent har vundet prisen Truck of the Year 7 gange og det overrasker ikke. MAN har med den

Læs mere

ILD SJÆLE SERVICE PÅ BESØG PÅ ÅRHUS TEKNISKE SKOLE. LÆS VIDERE PÅ SIDE 4-7

ILD SJÆLE SERVICE PÅ BESØG PÅ ÅRHUS TEKNISKE SKOLE. LÆS VIDERE PÅ SIDE 4-7 SERVICE PÅ BESØG PÅ ÅRHUS TEKNISKE SKOLE. LÆS VIDERE PÅ SIDE 4-7 ILD SJÆLE Dejligt at få at vide, når man har klippet hækken flot. Kasper og Karlo er to af eleverne på ejendomsservicetekniker-uddannelsen

Læs mere

DANSKE MALERMESTRE. altid på pletten! M A L E R F I R M A KUSK & SØN

DANSKE MALERMESTRE. altid på pletten! M A L E R F I R M A KUSK & SØN DANSKE MALERMESTRE S e r v i c e m i n d e t o g k va l i t e t s b e v i d s t altid på pletten! KUSK & SØN M A L E R F I R M A KUSK & SØN A K T I E S E L S K A B SKAL VI STYRKE DIN PROFIL? Alt i malerarbejde

Læs mere

Generalforsamling Sønder Felding Brugsforening 2013 http://www.sdrfelding-brugsforening.dk

Generalforsamling Sønder Felding Brugsforening 2013 http://www.sdrfelding-brugsforening.dk BERETNING 2013 Indledning Så blev det igen tid for en årsberetning fra bestyrelsen. I beretningen beskriver vi, hvordan det er gået vores forening og forretning i året 2013. Beretningen tager meget naturligt

Læs mere

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 SOM TRAINEE HOS BDO BLIVER DU EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK - LOKALT OG INTERNATIONALT. DU VIL KONSTANT

Læs mere

Man skal være god til at spørge

Man skal være god til at spørge Artikel fra Muskelkraft nr. 1, 2002 Man skal være god til at spørge Som handicaphjælper er Klaus parat med praktisk bistand og psykisk støtte til sin brugers sexliv. Misforståelser kunne være undgået,

Læs mere

Step by Step - en faseopdelt tilgang til forretningsudvikling

Step by Step - en faseopdelt tilgang til forretningsudvikling EPI-center Danmark er et dynamisk og udviklende branchekontorfællesskab for iværksætter- og mikrovirksomheder, der arbejder inden for online salg og markedsføring. Vores kontorfællesskab strækker sig over

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Forord...1. 4. Konkurrencegenet vågner... 29. 5. Iværksætteri er også et fag...41. 6. Forretningen eksploderer...53

Forord...1. 4. Konkurrencegenet vågner... 29. 5. Iværksætteri er også et fag...41. 6. Forretningen eksploderer...53 Bog 1 af 3 Forfattere : Casper Blom og journalist Carsten Lorenzen Udgiver, salg og distribution: Casperblom.dk Forlag: Video2web.dk Korrekturlæsning: Maria Jensen Sat med The Serif 10/14 pt Trykt hos:

Læs mere

Partnerskabsaftaler giver tættere samarbejde

Partnerskabsaftaler giver tættere samarbejde Case: Ringsted Partnerskabsaftaler giver tættere samarbejde Et formelt samarbejde i form af partnerskabsaftaler trækker små som store virksomheder tættere på jobcentret. Det er erfaring en i Jobcenter

Læs mere

PartnerReview Det positive signal

PartnerReview Det positive signal PartnerReview Nr.1.05 Rådgivende revisorer Det positive signal En revideret årsrapport er ofte et nødvendigt kvalitetsstempel i forhold til kunder og andre erhvervsmæssige samarbejdspartnere En revideret

Læs mere

Jørgen Lægaard Mikael Vest STRATEGI. i vindervirksomheder

Jørgen Lægaard Mikael Vest STRATEGI. i vindervirksomheder Jørgen Lægaard Mikael Vest STRATEGI i vindervirksomheder Forord Behov for strategisk viden i teori og praksis Strategi i vindervirksomheder er blevet en bestseller. I forordet til bogens 1. udgave påpegede

Læs mere

SMV ERNE OG UDENLANDSK ARBEJDSKRAFT

SMV ERNE OG UDENLANDSK ARBEJDSKRAFT SMV ERNE OG UDENLANDSK ARBEJDSKRAFT Der er fortsat stor mangel på arbejdskraft i de små og mellemstore virksomheder, og med en ledighedsprocent lige omkring 4 pct. eller godt 100.000 ledige er det ikke

Læs mere

VORES NET ER KOMPLET!

VORES NET ER KOMPLET! D A N M A R K VORES NET ER KOMPLET! Med 18 veluddannede service- og salgspartnere i Danmark, er PALFINGER tæt på kunderne i hele landet. PALFINGER tilbyder således den bedste service, kvalitet og teknologi

Læs mere

Dansk Aktionærforening. 5. november 2008

Dansk Aktionærforening. 5. november 2008 Dansk Aktionærforening 5. november 2008 Uendeligt stort udvalg af transport- og logistikløsninger DSV tilbyder global transport og logistik. DSV har 25.200 ansatte på verdensplan og egne kontorer i mere

Læs mere

DAF trekant investormøde den 21. marts 2013

DAF trekant investormøde den 21. marts 2013 DAF trekant investormøde den 21. marts 2013 Introduktion til Jesper Lund Din strategi som investor Markedspsykologi Investeringsstrategi Sådan investerer jeg Eksempel på analyse og beslutning Spørgsmål

Læs mere

Velkommen til KVM-Conheat A/S.

Velkommen til KVM-Conheat A/S. Vi er til for Dem! En dedikeret historik KVM-Conheat Vi laver kun det, vi er bedst til. Og intet andet. Derfor har vi fokuseret på fjernvarmeløsninger og -stationer i mere end 30 år. Lige siden starten

Læs mere

Velkommen til Olie Gas Danmark

Velkommen til Olie Gas Danmark Vi vil skabe værdi Der er fortsat et betydeligt forretningspotentiale i Nordsøen, for alle led i værdi kæden. Med Olie Gas Danmark er der skabt en nødvendig fælles platform til at i mødegå fremtiden. VELKOMMEN

Læs mere

GROUP NEWS. Nyheder fra TripleNine Group. Nyt fra TripleNine Group

GROUP NEWS. Nyheder fra TripleNine Group. Nyt fra TripleNine Group NYHEDSBREV #1 FEBRUAR 2015 Nyheder fra TripleNine Group» Et forrygende resultat 2014» Lota Protein S.A. opnår Pro Pyme Seal» God ide at investere i fiskeriet i Mauretanien» Sydafrika ser vækstmuligheder»

Læs mere

Formandens beretning til generalforsamlingen for DI Service den 8. maj 2015. v/jesper Busk, Formand DI Service. Indledning

Formandens beretning til generalforsamlingen for DI Service den 8. maj 2015. v/jesper Busk, Formand DI Service. Indledning Side 1 af 14 Formandens beretning til generalforsamlingen for DI Service den 8. maj 2015 v/jesper Busk, Formand DI Service Indledning Velkommen til generalforsamling i DI Service. Jeg har glædet mig til

Læs mere

IT-løsning til trælaster NAV. Timber

IT-løsning til trælaster NAV. Timber IT-løsning til trælaster NAV Timber NAV4Timber ny brancheløsning til trælasterne - udviklet på nyeste teknologi naturligvis! Umiddelbart efter frigivelsen af den spritnye Microsoft Dynamics NAV 2013 gik

Læs mere

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk Udviklingspark Aabenraa. Her kan du som iværksætter få sparring, inspiration, gode råd og vejledning eller leje kontorer og danne netværk med husets mange andre nystartede virksomheder indenfor mange forskellige

Læs mere

Lokal styrke og viden globalt netværk* *connectedthinking

Lokal styrke og viden globalt netværk* *connectedthinking Lokal styrke og viden globalt netværk* *connectedthinking Kend din revisor Vi har et udbredt lokalt og internationalt kendskab. Og vi har indsigt i de erhvervspolitiske forhold og problemstillinger, som

Læs mere

Villy Fiedler giver stafetten videre #4

Villy Fiedler giver stafetten videre #4 02 Partner Review NR. 2 - December 2009 - Partner revision rådgivende revisorer Villy Fiedler giver stafetten videre #4 Når samarbejde bliver til venskab #6 Cykelspecialisten drøner opad #8 Sparer 10 til

Læs mere

25-års jubilarer i københavn - 2013 Af: Arne Iversen, StilladsInformation

25-års jubilarer i københavn - 2013 Af: Arne Iversen, StilladsInformation 25-års jubilarer i københavn - 2013 Af: Arne Iversen, StilladsInformation Torsdag den 14. november var der inviteret til jubilæumsreception i 1920-klubben. Tre af klubbens mere end 600 medlemmer har i

Læs mere

KØB AF ULSTRUP PLAST. Præsentation v/adm. direktør Frank Gad 22. juni 2015. Køb af Ulstrup Plast 22. juni 2015 / SP Group

KØB AF ULSTRUP PLAST. Præsentation v/adm. direktør Frank Gad 22. juni 2015. Køb af Ulstrup Plast 22. juni 2015 / SP Group KØB AF ULSTRUP PLAST Præsentation v/adm. direktør Frank Gad 22. juni 2015 1 DAGSORDEN Resumé Kort om SP Group Kort om Ulstrup Plast Rationalet bag transaktionen Udstedelse af op til 200.000 stk. nye aktier

Læs mere

FREMTIDENS ARBEJDSMARKED

FREMTIDENS ARBEJDSMARKED FREMTIDENS ARBEJDSMARKED En undersøgelse af projektdrevne virksomheders og organisationers erfaringer med krav til konsulentbemanding, effektivitet og specialisering. April 9 Interim Competence Jobmarkedets

Læs mere

Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere

Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere Kære studenter årgang 2015 I dag er en festdag! I den sidste uges tid har skolen summet af liv: spænding, nervøsitet inden sidste

Læs mere

Nyhedsbrev oktober 2013

Nyhedsbrev oktober 2013 Nyhedsbrev oktober 2013 Virksomheder forbereder sig til fremtiden I Hedegaard Management har vi fuld damp under kedlerne, og vi har den glæde, at stadigt flere virksomheder henvender sig til os, når der

Læs mere

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation.

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. PS4 A/S House of leadership Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. Hvad tærer og nærer på danske medarbejderes motivation? Resultater af motivationsundersøgelse maj 2011 Konsulenthuset

Læs mere

PartnerReview. Et frynsegode betalt af skatten

PartnerReview. Et frynsegode betalt af skatten PartnerReview Nr. 2.05 Et frynsegode betalt af skatten Medarbejderobligationer giver medarbejderne reduceret skat og er omkostningsneutralt for virksomheden. En attraktiv ordning for begge parter RŒdgivende

Læs mere

SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE

SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE Velkommen til System Gruppen Hos SystemGruppen sætter vi meget stor pris på vores kunder. Vi vil gerne sørge for, at du føler dig kompetent serviceret og godt hjulpet.

Læs mere

Velkommen til Erhvervsrådets generalforsamling

Velkommen til Erhvervsrådets generalforsamling Velkommen til Erhvervsrådets generalforsamling 2014 Dagsorden for generalforsamling 1. Valg af dirigent 2. Fremlæggelse af beretning for det forløbne år til godkendelse 3. Forelæggelse af revideret regnskab

Læs mere

SKITSE TIL EN SAMARBEJDSMODEL

SKITSE TIL EN SAMARBEJDSMODEL SKITSE TIL EN SAMARBEJDSMODEL På vej mod en samarbejdsmodel SKITSE TIL EN SAMARBEJDSMODEL INDLEDNING Fællesskabet er vigtigt for at skabe vækst. Når vi står sammen er vi stærkere og kan formå mere. Det

Læs mere

Ny selskabslov, nye muligheder

Ny selskabslov, nye muligheder Ny selskabslov, nye muligheder Fordele og muligheder Bag om loven Den 29. maj 2009 blev der vedtaget en ny, samlet selskabslov for aktie- og anpartsselskaber. Hovedparten af loven forventes at træde i

Læs mere

Visionær projektudvikling af ejendomme

Visionær projektudvikling af ejendomme Visionær projektudvikling af ejendomme 2 Innovater er en know-how baseret virksomhed, som beskæftiger sig med projektudvikling af ejendomme samt udlejning og salg af erhvervs-, bolig og detailprojekter

Læs mere

Høringssvar til politikere fra Borgerservice Team Butik 11. august 2014

Høringssvar til politikere fra Borgerservice Team Butik 11. august 2014 Høringssvar til politikere fra Borgerservice Team Butik 11. august 2014 Baggrundsnotat Bibliotekernes rolle i lokalsamfundet Team Butik har samlet argumenter og holdninger til oplægget omkring opgavefordelingen

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi

Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi Skab værdi for din virksomhed med en arbejdsmiljøstrategi - med fokus på sunde og sikre medarbejdere. Det giver god økonomi Klare fordele ved at

Læs mere

er ikke for folk, der foretrækker klart sprog og enkle formuleringer.

er ikke for folk, der foretrækker klart sprog og enkle formuleringer. Formanden mener Henrik Willadsen, advokat, formand for Erhverv Hjørring Visioner og mål for folkeskolen efter folkeskolereformen. Det er overskriften på et oplæg, som Børneog undervisningsudvalget i Hjørring

Læs mere

Bliv fundet af dine brugere, via inbound marketing, som er mit speciale.

Bliv fundet af dine brugere, via inbound marketing, som er mit speciale. Mine kunder er virksomheder, som ønsker større synlighed Bliv fundet af dine brugere, via inbound marketing, som er mit speciale. Inbound Marketing handler om at blive fundet af sine brugere, i stedet

Læs mere

Kandidat + Kapital. Adgang til ejerkandidater med kapital

Kandidat + Kapital. Adgang til ejerkandidater med kapital Kandidat + Kapital Adgang til ejerkandidater med kapital Baggrunden for samarbejdet Ejerskifte og salg af virksomheder er en vedvarende del af opgaven for ejerledede virksomheder. Flere pengeinstitutter

Læs mere

PRIVATE BANKING AARHUS

PRIVATE BANKING AARHUS PRIVATE BANKING AARHUS Private Banking i Ringkjøbing Landbobank, Aarhus I Ringkjøbing Landbobank tilbyder vi et godt og afprøvet setup til erhvervs- og privatkunder, holdingselskaber, fonde og foreninger

Læs mere

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER PLATINSPONSORER Springbræt til vækst GULDSPONSORER Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark CONNECT Denmark er en landsdækkende nonprofit-organisation, som samler

Læs mere

Historien om en håndværksvirksomhed

Historien om en håndværksvirksomhed Velkommen til historien om Solvang VVS At det blev Solvang VVS som skulle blive omdrejningspunktet i denne historie var på ingen måde planlagt, idet den ligesågodt kunne være skrevet med udgangspunkt i

Læs mere

PRIVATE BANKING HOLTE

PRIVATE BANKING HOLTE PRIVATE BANKING HOLTE Private Banking i Ringkjøbing Landbobank, Aarhus Bankdrift handler i bund og grund om tillid. Det er den altafgørende faktor for langt de fleste bankkunder, når de vælger bank. I

Læs mere

Søger du arbejdskraft?

Søger du arbejdskraft? Søger du arbejdskraft? Lad os hjælpe dig. Ring 79 79 74 00 Sammen får vi 500 flere i job i Kolding Dit lokale jobcenter kan meget mere, end du tror Læs mere om vores tilbud til virksomheder og vores fælles

Læs mere

Partner Review 01/09. 03 Fuld fokus på din skat 04 succes med infomøder om skattereform 06 Fandenivoldsk langt mod vest

Partner Review 01/09. 03 Fuld fokus på din skat 04 succes med infomøder om skattereform 06 Fandenivoldsk langt mod vest Partner Review 01/09 03 Fuld fokus på din skat 04 succes med infomøder om skattereform 06 Fandenivoldsk langt mod vest 08 Når revision bliver mere end tal 10 Når gråt guld glimter 12 tal-kunst Rådgivende

Læs mere

Vi står til regnskab. redmark.dk

Vi står til regnskab. redmark.dk Vi står til regnskab redmark.dk Hos Redmark er vi gode til tal, men det er dig der tæller Som Danmarks 7. største rådgivnings- og revisionsvirksomhed er Redmark en moderne, effektiv og dynamisk virksomhed.

Læs mere