Partner Review 01/08. Rådgivende revisorer. John Andersen, Partner Revision Skjern

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Partner Review 01/08. Rådgivende revisorer. John Andersen, Partner Revision Skjern"

Transkript

1 Partner Review 01/08 det er hamrende vigtigt at ramme plet i første skud, når man skal fungere tæt sammen om at lede en arbejdsplads og gerne udvikle den tillige. John Andersen, Partner Revision Skjern 03 Skjern-dreng hjem for at udvikle 04 nærhed, dialog og gensidig tillid 06 iværksættervejen belagt med beton 10 fordelen er fleksibiliteten 12 Tager hånd om besværet Rådgivende revisorer

2 Få millioner mellem hænderne allerede som elev Fremtiden i unge hænder revisorelev.dk det havde du nok ikke regnet med Partner Review, nr Udgives af Partner Revision Industrivej Nord 15, Birk 7400 Herning Phone: Redaktion: Bjarne U. Pedersen, Partner Revision Lone W. Larsen, Partner Revision NewsRoom Oplag: eksmpl. Koncept: Kommunikationsbureauet IB&Co Den demografiske situation i Danmark er en vaskeægte gyser. Det mener cand. polit. og ph.d. i international økonomi Hans Kornø Rasmussen, der har skrevet bogen Den danske stamme. I bogen beskriver han, hvordan danskernes fødselstal bremser dramatisk op i midten af 1980 erne. Fra 1980 til 1990 dør der flere, end der bliver født i Danmark. Den udvikling betyder, at de, der kommer ud på arbejdsmarkedet i dag, er ekstremt få i forhold til de meget store generationer - babyboomerne fra efterkrigstiden - som er på vej på pension. Danmark er et aldrende samfund, hvor store generationer netop nu rykker ud af arbejdsmarkedet uden at have sikret sig, at der er tilstrækkelig mange til at afløse dem. Hos Partner Revision har vi forsøgt at være på forkant med udviklingen og sikre virksomheden med unge talentfulde medarbejdere. Med alternativ rekruttering, der blandt andet involverede ishockeyspillende revisorer og stand up-komikeren Mick Øgendahl, har vi fået nogle nye lovende elever, mens endnu flere venter i pipeline. Vores afdeling i Skjern har også arbejdet målrettet med at fremtidssikre sig. En langvarig og målrettet rekrutteringsproces har resulteret i, at statsautoriseret revisor Henrik Lund er blevet ansat, så kontoret er rustet til endnu flere og større kunder. Du kan læse mere om 37-årige Henrik Lund her i magasinet, hvor du også kan høre mere om, hvordan Partner Revision i Ikast arbejder målrettet med bogholderopgaver for butikskæder. Foto: Tryk: Gunnar Merrild Fotografi Ikast Bogtrykkeri A/S Du kan tage med os på kundebesøg hos Bonusbanken, der er en af vores børsnoterede kunder. Bonusbanken har 50 års jubilæum i år og stormer fremad blandt andet i kraft sig sine værdier: Nærhed, dialog og gensidig tillid. Bonusbanken var en drøm, der blev til virkelighed og succes. Hos Ølstrup Specialbeton var det mere tilfældigheder end en vision, der blev afgørende men succesen er overvældende allerede i virksomhedens sjette år. Partner Revision har været med på sidelinjen som rådgivende revisorer. Ikke langt fra Ølstrup holder en langt større spiller til: KP Komponenter i Spjald. Familievirksomheden, der for nylig solgte aktiemajoriteten til kapitalfonden Capidea, er glad for samarbejdet med et fleksibelt og smidigt revisionsfirma. Partner Revision leverer både talservice og sparring til den succesfulde produktionsvirksomhed i Vestjylland. God fornøjelse Rådgivende revisorer Svend Erik Møller NIelsen statsautoriseret revisor, bestyrelsesformand, Partner Revision VILLY B. FIEDLER statsautoriseret revisor, direktør, Partner Revision

3 Skjern-dreng hjem for at udvikle Henrik Lund til Partner Revision i Skjern og Tarm med gode ideer og en svaghed for fede motorcykler Af Hans Krabbe Med den lyse skjorte og det matchende slips ligner han rigtig nok det, han skab, og han har klare intentioner om at præge den arbejdsplads, han senere skal beskæftiger sig med i sit daglige virke, 37-årige Henrik Lund. Han er nyansat blive partner i. statsautoriseret revisor hos Partner Revision i Skjern og Tarm. Efter en god snak Det er her, jeg i fremtiden skal gøre en forskel. Jeg kan godt lide huset, for man om professionen, som han kalder en livsstil, er det da også på falderebet, at bliver belønnet for at gøre en forskel. Jeg har mange ideer til, hvordan vi kan overraskelserne kommer. For der var mere end én. udvikle forretningen til gavn for kunderne. Vi skal måske gøre tingene på nye og Først spidser man ører, når han fortæller, at han gerne går til live-musik. Og at anderledes måder, så vi får det maksimale ud af de kompetencer, medarbejderne hans seneste oplevelse var The Storm. Så lurer man en gang, når det kommer har. Og måske skal vi kigge på nye måder at rådgive virksomhederne på. Det frem, at han holder af bøger om samfundsforhold og meget gerne skrevet af kunne være omkring HR og ledelse og rekruttering af nye medarbejdere. I en tid tunge drenge som Henrik Dahl og Tor Nørretranders. hvor det er vanskeligt at skaffe kvalificeret arbejdskraft, var det måske en idé at se På kanten af farvel er det så, Henrik Lund spiller sit sidste, ukendte kort ud: Kær- på, hvordan man sætter attraktive lønpakker sammen til gavn for både virksom- ligheden til en monsterstor gaderacer af en Suzuki med et navn så tjekket, at man hed og medarbejdere, siger Henrik Lund. Det er en erfaren kollega, John Andersen har næsten overhører, den har 1000 kubik Ja, jeg havde jo overvejet at tage motorcyklen ud på kundebesøg. Men det sender måske nogle forkerte signaler? jeg havde jo overvejet at tage motorcyklen ud på kundebesøg fundet sig. Lund, der har været i faget siden 1991, har tidligere været økonomichef i en entreprenørvirksomhed, han har arbejdet 14 år hos PriceWaterhouseCoopers, og så har Henrik Lund ser spørgende på både journalisten og John Andersen, afdelingsleder i Partner Revision i Skjern og Tarm og den, Henrik Lund han beskæftiget sig intensivt med skatteforhold som leder af skatteafdelingen hos skal arbejde tættest sammen med i årene fremover. Dansk Landbrugsrådgivning på Landscentret i Århus. John Andersen svarer ikke, men nøjes med at smile. Han har drevet revisions- Jeg har desuden et godt kendskab til især metalindustrien, og det passer fint virksomhed i området i små fem år. Siden dag ét har han været på udkig efter en med den erhvervsstruktur, der er her i området med en lang række små og mel- højrehånd. Processen med at finde den rette har været lang. Men det er hamrende lemstore fremstillingsvirksomheder, typisk underleverandører, fortæller Henrik vigtigt at ramme plet i første skud, når man skal fungere tæt sammen om at lede Lund. en arbejdsplads og gerne udvikle den tillige. Og det er det, der er planen for du- John Andersen nyder hver dag, at han har fået en ny legekammerat. oen Andersen/Lund. John Andersen så sig godt for. I dag er han ikke i tvivl om, at Det er både behageligt og nødvendigt med en sparringspartner. Du har dagligt MC-entusiasten for bordenden er den rette til et tæt, dagligt parløb. brug for en at snakke med om tingene. Men det er lige med at finde den rette. Det Det er en stor hjælp for mig, at Henrik er kommet. Hensigten fra første dag vidste jeg, at Henrik er. Han kender jo nogle stykker af dem fra generationen efter har været, at vi skulle være to statsautoriserede på kontoret. Men det har ikke mig her i virksomheden, så der var sagt god for ham, smiler John Andersen. været nemt at finde den rigtige. Ham har vi nu. Henrik begynder som ansat stats- Naturligvis er vi enige om mange ting. Men vi kan også være uenige. Det gør ikke autoriseret revisor, men det er meningen, at han efter en relativ kort indkørings- noget, at man er det. Så får man tingene vendt. Bare man husker respekten for periode skal indlemmes som partner. Vi har let ved at blive enige og sætter pris den anden hele tiden, påpeger Henrik Lund, der er ivrig motionscyklist. Enten på på de samme ting. Selv glæder jeg mig til at blive noget mere for et færre antal spinningcyklen eller på raceren på de mange naturstier omkring Skjern. kunder. Der har været lidt for meget at se til i lidt for lang tid, som John Andersen Lige nu kikker han på hus i Skjern. Og kæresten, der er fysioterapeut, leder efter udtrykker det. arbejde i området. Jeg skal have ringet til mægleren i dag. Der er motorcykelværksted i det hus, Erfaring fra skat, landbrug og metal jeg har fundet. Henrik Lund, der er født i Torsted og har tilbragt en stor del af sit voksenliv i Siger Lund og ser helt salig ud Skjern, begyndte i sit nye job den 1. maj. Revision er både hans arbejde og lidenpartner Review 01/

4 trenden i samfundet er, at man hellere vil være en stor fisk i en lille bank end en lille fisk i en stor bank. I den tendens ligger vores måske allerbedste kort, nemlig vores værdier: Nærhed, dialog og gensidig tillid Nærhed, dialog og gensidig tillid Siden Bonusbanken i 1999 lagde ny strategi, er den tordnet fremad i de sidste fire år med Partner Revision på sidelinjen som revisor og rådgiver. Værdierne nærhed, dialog og gensidig tillid gennemsyrer det nye koncept, forholdet til samarbejdspartnere og ikke mindst holdningen til lokalsamfundet Af Anne Krøjgaard Hvad lægger vi selv vægt på, når vi går i banken? Det spørgsmål stillede Bonusbankens bestyrelse og direktion sig selv i Den dengang nye direktør, Hans Østergaard, blev ansat for at sadle om i det lokale pengeinstitut, som dengang udelukkende var indlånsbank. - Efter 41 år med konceptet omkring opsparing, havde Bonusbanken behov for et nyt idegrundlag for at udvikle sig yderligere. Vi tog udgangspunkt i, hvad vi selv sætter pris på, når vi skal lave bankforretninger. Det ændrede hele bankens koncept og værdigrundlag, fortæller Hans Østergaard, der i år kan være med til at fejre bankens 50 års jubilæum. Og det virkede: På ni år er Bonusbanken vokset fra 13 til 48 ansatte og har åbnet filial i Ikast udover det gamle hovedkontor i Herning. Bonusbanken blev full service-bank og mange kunder, der før havde været dele kunder altså kunder der også har forretning i andre banker blev hele kunder. - I stedet for at sætte vores likvider i obligationer, begyndte vi at låne penge ud og fik de forretninger, der følger med, fortæller Hans Østergaard. Samtidig blev Bonusbanken erhvervsbank. Og i dag ligger mere end halvdelen af bankens forretninger inden for erhverv. - Men vores vækst skyldes også det faktum, at vi er en lille og rigtig lokal bank. Og trenden i samfundet er, at man hellere vil være en stor fisk i en lille bank end en lille fisk i en stor bank. I den tendens ligger vores måske allerbedste kort, nemlig vores værdier: Nærhed, dialog og gensidig tillid. Medmenneskelig interesse Da Bonusbanken arbejdede med sit koncept, nåede man frem til, at netop de tre nøgleord er noget af det, alle mennesker søger hos deres bank. - Folk kan godt lide, at vi kender dem. At vi har beslutningskompetencen i huset og ikke i udlandet eller et hovedkontor i København. Det handler i høj grad om medmenneskelig interesse. At man gider lytte seriøst til folk og deres projekter og drømme. Den gensidige tillid opnår man kun, når man kender hinanden og har åbnet sig for hinanden, siger Hans Østergaard. I princippet er Bonusbanken det eneste rigtige lokale pengeinstitut i området. De andre er alle filialer af noget større og har således ikke den øverste beslutningskompetence i huset. Alligevel er Bonusbankens største vækst ikke kommet fra lokalområdet i de seneste år. 04 Partner Review 01/2008

5 Hans østergaard / villy fiedler - En tredjedel af vores nye kunder kommer ikke fra lokalområdet. Den største tilgang sker i Københavnsområdet. Det hænger naturligvis sammen med, at man i dag klarer hovedparten af de daglige bankforretninger via netbank. Men det har givet os en ny udfordring, for vores kunder langt herfra skal også føle nærheden. Men nærhed handler ikke bare om geografi det handler i høj grad om at være nærværende. Og det bestræber vi os på at være. Banken, revisoren og samfundet Mantraet omkring nærhed, dialog og tillid er samtidig en rettesnor, når Bonusbanken vælger samarbejdspartnere. I de sidste fire år har Partner Revision stået på sidelinjen som revisorer og rådgivere. - At ændre idegrundlag medfører i mange tilfælde, at det også er naturligt at vurdere de fremadrettede samarbejdspartnere. Ikke fordi man er utilfreds med de hidtidige, men fordi der hele vejen rundt kan være behov for nye måder at arbejde og samarbejde på. Vi så primært på værdier, og hos Partner Revision fandt vi netop nærhed, dialog og gensidig tillid. Det gjorde udslaget til, at Partner Revision blev valgt som Bonusbankens nye revisorer, siger Hans Østergaard og peger på, at mange sikkert vil sige, at kvalitet og kompetence bør komme i første række. - Men det er, set med mine øjne, naturligheder, som enhver større virksomhed - hvad enten det er revisor eller bank - bør besidde. For Hans Østergaard var det samtidig vigtigt, at bankens revisorer lever i samme lokalområde, som banken og dens kunder. - Det er vigtigt for vores forståelse for hinanden, at vi oplever den samme hverdag og det samme miljø. Kun på den måde kan vores revisorer fungere som rådgivere og sparringspartnere, hvilket Partner Revision i høj grad er, siger bankdirektøren. Partner Revision så henvendelsen fra Bonusbanken som en stor cadeau. - Det er en særlig opgave at have en bank og arbejde med det udvidede regelsæt, der følger med at have en kunde, der er kontrolleret af Finanstilsynet. Så vi var meget beærede, siger partner og statsautoriseret revisor Villy B. Fiedler fra Partner Revision i Ikast. Bonusbanken blev dermed en af Partner Revisions børsnoterede kunder, hvilket for Villy B. Fiedler bekræfter, at revisionsfirmaet magter hele spektret og kan betragtes som et full service revisions- og rådgivningsfirma - fra små kunder til de helt store. Men for revisoren er de ting, som samarbejdet kaster af sig, mindst lige så vigtige: - Når vi hører om et nyt projekt for eksempel i lokalsamfundet eller fra en kunde - kan vi altid ringe til Bonusbanken, og inden vi har afsluttet samtalen ved vi, om projektet er noget, der har bankens interesse. Og Bonusbanken er som regel med helt fremme, når der skal sættes gang i nye tiltag i lokalsamfundet, siger Villy B. Fiedler. Ansvaret for at bakke op om projekter og aktiviteter i det nære miljø, mener bankdirektøren, er en vigtig del af livet som lokal bank. - Som lokal revisor og lokal bank er vi forpligtede til at vurdere og veje de lokale ildsjæle og bakke op om deres initiativer. Og vi nyder at gøre det, siger Hans Østergaard og peger på, at Bonusfonden i anledning af bankens 50 års jubilæum har besluttet at donere 1 mio. kroner til sociale, kulturelle og samfundsnyttige formål i lokalområdet. - Banken, revisoren og samfundet hænger uløseligt sammen. Kun når alle spiller med, kan vi skabe udvikling. Og det er vi stolte over at medvirke til, siger Hans Østergaard. BonusBanken Bonusbanken blev etableret i 1958 af Bent og Sigrid Werlauff. Bent Werlauff følte sig dårligt behandlet, da han i 1956 besøgte sin bank for at låne penge til en af sine mange idéer. Ikke blot troede banken ikke på hans drømme, parret måtte også finde sig i en grov tone. Vi stifter selv en bank, var Bent Werlauffs reaktion. Efter to års slid, modgang og kamp for at skaffe en aktiekapital på kroner, var Bonusbanken Kundernes bank - en realitet. Dengang var der 171 aktionærer. I dag er der Aktiekapitalen er også vokset: Til 2,5 mio. kr. i 1967 og 36 mio. kr. i Bonusbanken har i dag kunder fordelt på det meste af Danmark. Omtrent halvdelen kommer fra Herning-området. Bent Werlauff døde i 1998, men Sigrid Werlauff har stadig sin gang i banken og er med i bankens bestyrelse og formand for blandt andet Bonusfonden og Bonus Holding. Parrets søn Erik Werlauff er Bonusbankens bestyrelsesformand. Partner Review 01/

6 Iværksættervejen belagt med beton Uden nogen branchebaggrund har to vestjyske venner banket en rigtig god betonvirksomhed op langt ude på landet, som de selv siger. Partner Revision i Ringkøbing har været med fra dengang, Ølstrup Specialbeton holdt til i en nedlagt grisestald Af Jette Aaes Den ene arbejdede med produktionssupport på Vestas, og den anden var møbelsnedker. Alligevel mente Karsten Sandal og Søren Bang, at de kunne støbe den beton-sålbænk, som Karsten Sandals far skulle bruge i sin vinduesramme, noget bedre, end hvad der ellers var at købe på markedet. Tilsyneladende ja. Faderen blev fuldt tilfreds ligesom de mange andre, der bestilte sålbænken hos de to venner. I dag lever både Karsten Sandal og Søren Bang af og med beton i deres fælles virksomhed, Ølstrup Specialbeton, der på få år har mangedoblet omsætningen. Stort set hele vejen med revisor Søren H. Andersen, Partner Revision i Ringkøbing, som sparring på både forretningsudvikling, drift og tal. Succesen med sålbænken begyndte i den nedlagte grisestald ved Karsten Sandals forældres gård. Her producerede de to formene og eksperimenterede med betonen i deres fritid. Blandt andet for at finde den rette blanding til trapper. De navngav deres firma efter landsbyen, som både firmaet og de selv bor i, Ølstrup lidt nord for Ringkøbing. Snart fik firmaet også en forholdsvis primitiv hjemmeside op at stå. Den blev brugt af kunder, tilfældige net-surfere og en dag også en af de store beton-spillere på markedet. Unicon i Roskilde stod for at skulle lukke og ledte efter købere til dele af produktionsapparatet. Ølstrup Specialbeton dukkede op på skærmen, og Unicon henvendte sig til direktionen i grisestalden for at høre, om den vestjyske virksomhed ville overtage en specialiseret del af Unicons trappeproduktion. - Vi kunne simpelthen få lov at købe den trappeproduktion, ingen andre gad købe. Godt nok med ordrebeholdning og det hele, men de ville have et par hundredetusinde for lagerbeholdning og maskiner, smiler Karsten Sandal. Men den, der smiler sidst De to vestjyder tyggede på sagen og besluttede at byde kr. på hele molevitten. For at undgå bøvlet med købet! Men Unicon slog til, og dermed stod Ølstrup Specialbeton overfor en betydelig udvidelse. 10 lastbiler blev bestilt til transporten, men først kontaktede Ølstrup Specialbeton kunderne i den tilkøbte ordrebeholdning og bad dem hente deres bestilte varer i Roskilde før transporten tilbage til Vestjylland. En god handel - Den lørdag solgte og læssede vi trappetrin for over kr. hos Unicon. Ikke dårligt, når vi havde overtaget forretningsdelen for kr., fortæller Karsten Sandal med et endnu større smil. Søren Bang havde gennem et stykke tid arbejdet halvtid med betonselskabet, men nu sagde han sit job som møbelsnedker op og kastede sig fuld tid over betonen. Snart fulgte Karsten Sandal efter. De to og en medhjælper knoklede fra tidlig morgen til sen aften med at lave forme, blande beton, støbe, levere og holde regnskab med hele butikken. Derfor blev det tidligt besluttet, at iværksætterprojektet i grisestalden krævede sparring på de områder, der lå længst væk fra de to vestjyders kernekompetencer: Regnskab, budgetter og driftsoptimering. Opgaven blev lagt i hænderne på Søren H. Andersen fra Partner Revision i Ringkøbing. For ham stod det klart, at virksomhedens succes krævede selskabsudvikling for ikke at kvæle de to iværksættere. Karsten Sandal havde allerede qua sin indsigt fra Vestas leget med tanken om at investere i et vindmølleprojekt. Gennem lokal sniksnak på stadion i Ølstrup fik han nys om ledige og ubenyttede vindmølleplaceringer i nærheden, og han kastede sig ud i investeringen i to store møller til i alt 36 mio. kr. En stor men fornuftig investering, som faldt i hak gennem sparring med Søren H. Andersen. - Med vindmølleprojektet som sikkerhed ville Ølstrup Specialbeton få muligheden for at bygge produktionshaller, udvide produktionen og ansætte flere medarbejdere, så Karsten og Søren ikke behøvede at arbejde i døgndrift, siger Søren H. Andersen. Ølstrup Specialbeton købte i 2003 således kvm erhvervsjord lige uden for Ølstrup. 06 Partner Review 01/2008

7 Partner Review 01/

8 Det har været en fantastisk interessant virksomhed at følge så tæt. Ikke bare på regnskabssiden, men også i forhold til optimering af den daglige drift og forretningsudviklingen - Det er godt nok langt ude på landet, og vi ville måske ligge mere centralt og synligt i for eksempel Videbæk. Men prisen her var god, og så er det tæt på, hvor vi bor. Desuden får vi her ikke problemer med at købe mere jord, hvis vi får brug for det, forklarer Karsten Sandal. Foreløbig er det blevet til to store haller på jorden. I dag beskæftiger Ølstrup Specialbeton omkring 30 ansatte. De har organiseret sig med Karsten som ansvarlig for økonomi, indkøb og salg i fællesskab med en ansat sælger. Søren assisterer på tegnestuen med udviklingen af støbeforme og har ansvaret for produktionen. I 2002 omsatte virksomheden for 3,5 mio. kr. I år forventer makkerparret at runde mio. kr. i omsætning. - Vores force er vores størrelse og evne til at udvikle specialproduktioner. Vi laver ikke noget, kunderne ikke kan købe andre steder, men vi leverer kvalitet til tiden og til fornuftige priser, siger Karsten Sandal. Spændende udvikling Ølstrup Specialbeton er i dag stadig leverandør af sålbænke til vinduesrammer, trappetrin og specielle trappeløsninger men også af større elementer som altaner og terrasser. Kunderne spænder vidt fra privatmanden til de helt store entreprenørkoncerner som Pihl & Søn og MT Højgaard. En udvikling som Søren H. Andersen har fulgt hele vejen. - Det har været en fantastisk interessant virksomhed at følge så tæt. Ikke bare på regnskabssiden, men også i forhold til optimering af den daglige drift og forretningsudviklingen. Karsten og Søren har været gode til at sparre i forhold til, hvordan eksempelvis produktionen kan gøres mere effektiv og rentabel. Det er nødvendigt i en branche som denne, hvis man altså skal tjene penge på arbejdet og de gode produkter, siger Søren H. Andersen. Karsten Sandal glæder sig også over sparringen med Partner Revision: - Med baggrund i helt andre brancher har der været rigeligt med nye områder at sætte sig ind i. Derfor har det været en nødvendig og værdifuld investering for os at få hjælp til tal, drift og udvikling. Han er heller ikke i tvivl om, hvad der i hele processen har været den største udfordring: - Vi er vækstet i en periode med mangel på arbejdskraft. Det gør det ikke nemmere at få de gode folk her ud på landet. Heldigvis fik vi et tip fra en tidligere kollega, der hjalp os til at få medarbejdere fra Litauen. De er ufattelig dygtige, og det har været en positiv oplevelse for os, fortæller Karsten Sandal. Således beskæftiger Ølstrup Specialbeton syv litauere, og flere er på vej. - De er faldet godt til. Også i fritiden. Når der er fest i Ølstrup, inviterer vi dem altid med, og de vil for eksempel meget gerne danse, smiler vindmøllemanden, der nu selv i den grad svinger som betonmand. 08 Partner Review 01/2008

9 NAVNE I NOTER TILTRÆDELSE 1. december 2007 Jakob Styhm, Herning, revisor 1. december 2007 Mona Jordansen, Ikast, bogholder 1. december 2007 René Jordansen, Ikast, bogholder 1. december 2007 Pia Elisiussen, Silkeborg, sekretær 1. januar 2008 Birgit Olesen, Skjern, registreret revisor 1. januar 2008 Mia Bonde Pedersen, Herning, revisor 8. januar 2008 Martin S. Christensen, Ikast, revisorelev 15. januar 2008 Gitte Lau, Ikast, bogholderiassistent 29. januar 2008 Sofie Mikkelsen, Silkeborg, revisor, HA 1. februar 2008 Laila Riskjær Hansen, Silkeborg, revisorelev 11. februar 2008 Pia Kviesgaard Jensen, Herning, studiemedhjælper 18. februar 2008 Helle M. Jensen, Ikast, revisor, cand.merc.aud. 1. maj 2008 Jesper Sahl Lystbæk, Herning, revisor 1. maj 2008 Åse Frølund, Ikast, bogføringsassistent 1. juni 2008 Karina Sørensen, Ikast, bogføringsassistent 1. juni 2008 Lisbeth Andersen, Ikast, bogføringsassistent HD Eksamen maj 2008 maj 2008 Morten Olesen, Tarm Addie Juul, Ikast Morten Broberg Lind Peter Vinderslev Søren Andersen / karsten Sandal / Søren Bang Henrik Lund Nye statsautoriserede Morten Broberg Lind, Ikast, færdiguddannet november 2007 Peter Vinderslev, Herning, færdiguddannet november 2007 Henrik Lund, Skjern/Tarm, ansat 1. maj 2008 Partner Review 01/

10 Fordelen er fleksibiliteten Fleksibilitet er et af de parametre, der har funderet en imponerende fremgang for industrivirksomheden KP Komponenter i Spjald, som for nyligt solgte aktiemajoriteten til investeringsfonden Capidea. Fleksibilitet er også et væsentligt parameter i samarbejdet mellem virksomheden og dens revisor Partner Revision Af Jette Aaes Størrelsen er ikke altid afgørende. Direktør Martin Krogh Pedersen trækker på vi samtidig en høj grad af fleksibilitet, fordi vi hurtigt kan omstille os i forhold til smilebåndet og siger, at konklusionen ikke er entydig men at den for den virk- kundernes behov og ønsker, siger Martin Krogh Pedersen. somhed, som hans far grundlagde for 41 år siden, og som han selv i godt 10 år har Sammen med sin kone Helle overtog han for godt 10 år siden virksomheden i et stået i spidsen for, KP Komponenter, rummer væsentlige pointer: generationsskifte med faderen, Poul Krogh Pedersen, der grundlagde KP Kompo- - I Danmark har vi efterhånden opnået en ledende position i vores branche. Men nenter i Samtidig indtrådte kapitalfonden Industri Udvikling som medejer. set i den store globale sammenhæng er vi ikke nogen kæmpestor virksomhed. En konstruktion der fungerede upåklageligt, og som sammen med investeringer i I virkeligheden er det måske vores force, selv om vores kunder er giganter som produktion og udvikling skabte fremgang. Således steg driftsindtjeningen i 2006 Danfoss og Siemens. Netop vores størrelse betyder, at vi kan agere hurtigt og til over 26 mio. kr., og i samme regnskabsår realiserede KP Komponenter et over- smidigt i forhold til kundernes behov, siger Martin Krogh Pedersen. skud før skat på godt 25 mio. kr. KP Komponenter fungerer som underleverandør af metalkomponenter fremstillet ved såkaldt spåntagende bearbejdning på automatiserede CNC-maskiner. Den Brug for hjælp i Spjald vestjyske virksomhed leverer bearbejdning til eksempelvis hydraulik-, levnedsmid- Undervejs skiftede KP Komponenter også revisor. Et større landsdækkende firma del- og offshorebranchen. Kundegruppen spænder bredt lige fra mindre virksom- blev erstattet af Partner Revisions afdeling i Herning. heder til internationale koncerner i Danmark og på eksportmarkedet. På trods af - Den store revisor frarådede os at skifte til et selskab, der ikke havde det glo- graden af automatisering og antallet af robotter i produktionen beskæftiger KP bale netværk indbygget i konstruktionen. Men selv om vi var en vækstvirksom- Komponenter i Spjald godt 200 medarbejdere. I de senere år har virksomheden hed, så var det rådgivning og regnskabsassistance i Spjald, vi efterspurgte. Ikke med en bevidst strategi om automatisering formået at vækste i en traditionel netværk på den anden side af jorden. I det perspektiv betyder størrelse ikke noget produktionsindustri, hvor udflytning har sat dagsordenen. for os. Med skiftet til Partner Revision oplevede vi en tæt og engageret kontakt til - Vores produktion af diverse komponenter er så specialiseret, at den vil være kompetente revisorer. Når vi ringer med en forespørgsel eller en problemstilling, utrolig svær at styre, hvis produktionsfaciliteterne lå langt væk i Asien. Ved at in- skal Partner Revision aldrig bruge lang tid på hjælp eller et svar. Og vi tror på, vestere i automatisering har vi formået at skabe en konkurrencedygtig produktion, at når vi får brug for yderligere international sparring, har Partner Revision også som samtidig giver os fordelen af forholdsvis kort leveringstid, fordi vi ikke skal netværket til at yde den service, siger Martin Krogh Pedersen. indregne lange transporttider fra Østen. Med produktionen lige ved hånden opnår Og i løbet af de seneste år har der været brug for mere end regnskabsmæs- 10 Partner Review 01/2008

11 Med skiftet til Partner Revision oplevede vi en tæt og engageret kontakt til kompetente revisorer. Når vi ringer med en forespørgsel eller en problemstilling, skal Partner Revision aldrig bruge lang tid på hjælp eller et svar sig assistance. KP Komponenter og Industri Udvikling solgte i december i fjor fremad til alle de spændende udfordringer, der venter os som virksomhed. Hvis aktiemajoriteten til investeringsfonden Capidea. Blandt andet for at sikre kapital alt går vel, er vi klar til at starte produktion for en kunde i USA om et år. Det er til at investere i internationale produktionsanlæg for at kunne følge kunder som rart at have en partner både økonomisk og sparringsmæssigt at dele den vigtige Danfoss og Siemens ud på store markeder som Kina og USA. beslutning med, siger Martin Krogh Pedersen. - Vi er blevet spurgt, om vi kan producere og levere på de markeder. Det er et stort Og her er det så, at relativiteten omkring størrelsen opstår: skridt, som først og fremmest kræver kapital. Det har vi fået med Capidea. Sam- - I det store globale billede er vi i dag ikke en kæmpestor virksomhed. Men hvem tidig har vi fået en ny professionel bestyrelse, der giver god sparring i forhold til ved måske bliver vi det med årene. Og så får størrelse selvfølgelig en betydning, de store og vigtige beslutninger, der skal tages i den forbindelse, fortæller Martin siger Martin Krogh Pedersen med et lunt glimt i øjet. Krogh Pedersen. I hvert fald er den stor, lastbilen fra Danfoss, der parkerer lige uden for direk- Partner Revision fungerede op til aktiesalget som effektiv og smidig partner i tørens vindue. Og tom. Under samtalen bliver den læsset helt fuld af varer fra forhold til at levere de nødvendige beregninger og økonomiske oversigter. KP Komponenter. Ikke nogen dårlig udsigt fra direktørkontoret i en utvivlsom lille - Vi lavede en god handel, som samtidig kom til at markere næste generations- vestjysk by. skifte, da de 30 % af aktierne, som familien har beholdt, reelt er generationsskiftet videre til vores to børn. Den konstruktion var Partner Revision også med til at gøre mulig i forhold til lovgivningen. Udfordrende og spændende Martin Krogh Pedersen kan nu se tilbage på godt et halvt år med ny hovedaktionær. - Det har været en spændende men også udfordrende periode. Vi har fået ny hovedaktionær, der skal lære hele virksomheden og produktionen at kende fra bunden. Det har været en lang og nødvendig proces, som vi på forhånd var forberedte på. Nu er vi så småt i fællesskab nået dertil, hvor vi for alvor kan kigge Partner Review 01/

12 Tager hånd om besværet Partner Revision i Ikast har specialiseret sig i at udføre administrative opgaver - blandt andet bogføringsassistance - for kædebutikker. Det giver ikke blot styr på økonomien men er også et effektivt redskab til optimering af de enkelte butikker Af Anne Krøjgaard Når man brænder for at sælge varer og er god til det, kan det virke som en irriterende klods om benet, at man samtidig skal bruge kostbar tid på bogføring. Og har man flere butikker, kan det være svært at skabe det økonomiske overblik, der kan optimere driften. Den erkendelse har fået flere og flere butikker og butikskæder til at outsource administrative opgaver til Partner Revision. Hos Partner Revision i Ikast har statsautoriseret revisor og partner Kenn Jensen taget udfordringen op og etableret en afdeling, der har specialiseret sig i netop at udføre administrative opgaver for butikker og butikskæder. - Populært sagt tager vi os af alt bøvlet. Alt det, som butiksindehaverne oftest synes, er en træls og besværlig tidsrøver. Og vi tror på, at der ligger et stort potentiale i det arbejde både for os og for vores kunder, siger Kenn Jensen. Idéen til en specialiseret afdeling sker i naturlig forlængelse af, at Partner Revision i en årrække har udført de administrative opgaver for en kunde med mange butikker. I efteråret 2007 fik Partner Revision så mulighed for at opkøbe en mindre virksomhed med netop speciale i at udføre administrative opgaver for butikskæder, og 1. december 2007 overtog Partner Revision virksomheden og to medarbejdere der siden er blevet udvidet med endnu fire. Fokus på de rigtige ting For kunderne handler outsourcingen i første omgang om at fjerne en besværlig arbejdsgang for at frigøre tid. - Det er der god logik i. Ikke blot kan vi jo alle bedst lide at lave det, vi brænder for. Vi er også oftest bedst til det. Ved at outsource de administrative opgaver får vores kunder frigjort tid til at sælge varer og drive en god forretning. Men det er langt fra den eneste fordel, de opnår, understreger Kenn Jensen. En afdeling, der udelukkende beskæftiger sig med administrative opgaver for butikker, får god og brugbar erfaring med butikker blandt andet deres udfordringer og muligheder. - Og samtidig er det trygt for butikkerne, at de altid kan få leveret en ensartet vare - til tiden. De behøver ikke bekymre sig heller ikke i forbindelse med ferie og sygdom. For det er vores opgave at sikre, at de ikke kan mærke forskel men får det, der er aftalt, siger Kenn Jensen. Der kommer systematik og struktur i opgaverne, og medarbejderne har hinanden at sparre med, når de løser opgaverne. - Vi kan kort sagt tilføre opgaverne kvalitet. Og når først vi er kommet godt i gang, kører arbejdet faktisk som regel uden, at vi behøver forstyrre kunden ret ofte. Og jo mindre af deres tid vi stjæler, desto bedre. Butiksoptimering Partner Revision har allerede mange butikker og et par butikskæder i porteføljen. Og især kæderne får udover den tidsmæssige gevinst også redskaber til at optimere den enkelte butik - benchmarking i moderne regi. - Vi holder ikke blot styr på økonomien. Vi laver analyser og rapporter, der giver overblik. Med dem i hånden bliver det nemt for eksempelvis kædekontoret at se, hvor der med fordel kan sættes ind, og hvor man forholdsvist nemt kan skabe et bedre resultat, forklarer Kenn Jensen. Rapporten kan bruges som en analyse og benchmarke butikkerne, og den giver et godt sammenligningsgrundlag blandt andet i forhold til lønomkostninger, bruttoavance og omsætning. - På den måde giver vi kunderne et godt værktøj til at optimere driften. Og som en lille ekstra ting, kan Ekstern bogholderfunktion kunden være helt forvisset om, at vi ser alle de ting i økonomien, som Kundens opgaver: de måske ikke selv lægger mærke Modtage og godkende varer til. Det kan være nye gebyrer eller og fakturaer andre små udgifter, man muligvis Afstemme kasse kan spare. Når vi ikke samtidig skal Udarbejde løngrundlag tænke på at godkende varer og Styre lager og indkøb sørge for, at de bliver solgt videre, Partner Revisions opgaver: har vi overskuddet og overblikket Lønindberetning til at holde øje med den slags ting Momsindberetning til gavn for kunden, siger Kenn Bogføring Jensen, der forventer sig meget af Betalingsgrundlag den nye afdeling i den kommende Indkøb/kreditorhåndtering tid. Debitorhåndtering - Outsourcing er ikke bare et modeord. Det er et begreb, der i mange Output sammenhænge er en gevinst for Rapportering alle, siger han. Nøgletal benchmarking Strategiske måleværktøjer Herning Industrivej Nord 15. Birk Herning. Tlf Ikast Thrigesvej Ikast. Tlf Brande Torvegade Brande. Tlf Silkeborg Ballevej 2B Silkeborg. Tlf Ringkøbing Hugborgvej Ringkøbing. Tlf Skjern Bredgade Skjern. Tlf Tarm Nygade Tarm. Tlf Rådgivende revisorer Tilknyttet RevisorGruppen Danmark

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er)

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Lige om hjørnet Dansk Revision har kontorer i 26 byer landet over. Det betyder, at du har mulighed for at få et spændende job tæt på din bopæl uanset, hvor du bor.

Læs mere

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat Vi engagerer os mere Revision Rådgivning Skat Altid til rådighed... Jesper Christensen, Revisor Vi er med hele vejen Gennem en virksomheds livsforløb er der behov for assistance og rådgivning på en række

Læs mere

Vækst og Forretningsudvikling

Vækst og Forretningsudvikling Vækst og Forretningsudvikling Uddrag af artikel trykt i Vækst og Forretningsudvikling. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Passion for tømmerhandel

Passion for tømmerhandel år med byggeri Passion for tømmerhandel Det hele startede i 1974. Drivkraften var en passion for tømmerhandel for medejer Vagn Hansen. Stedet var Øster Jølby midt på Mors, og det blev begyndelsen på den

Læs mere

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Visionen Hovedparten af et isbjerg er som bekendt skjult under vand sådan er det ofte også med værdier i virksomheden hovedparten af værdierne er skjulte og ikke

Læs mere

Velkommen som ung i Nykredit

Velkommen som ung i Nykredit Dig og dine penge Velkommen som ung i Nykredit Som ung i Nykredit har du en Ung Konto, som du kan beholde, indtil du fylder 36 år. Med den kan du få hjælp til at holde styr på økonomien, mens du er ung,

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

SURVEY. Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet APRIL

SURVEY. Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet APRIL Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet SURVEY APRIL 2016 www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

Den Nye Generation Ejerledere

Den Nye Generation Ejerledere Dato 28.03.2014 og 07.04.2014 kl. 08:30 til 11:00 og 11.04.2014 kl. 08:30 til 13:00 Sted Forskerparken 10, 5230 Odense M Pris Kr. 1.650,00 inkl. moms Baggrund og formål Fra det fynske erhvervsliv er der

Læs mere

Videncenter for Idrætsanlæg. fra vision til virkelighed

Videncenter for Idrætsanlæg. fra vision til virkelighed 2014 Videncenter for Idrætsanlæg fra vision til virkelighed Videndeling skaber vækst I en tid præget af forandring på idræts,- kultur- og fritidsområdet er der behov for nytænkning. Men der er også brug

Læs mere

Globalisering. Arbejdsspørgsmål

Globalisering. Arbejdsspørgsmål Globalisering Når man taler om taler man om en verden, hvor landene bliver stadig tættere forbundne og mere afhængige af hinanden. Verden er i dag knyttet sammen i et tæt netværk for produktion, køb og

Læs mere

Step by Step - en faseopdelt tilgang til forretningsudvikling

Step by Step - en faseopdelt tilgang til forretningsudvikling EPI-center Danmark er et dynamisk og udviklende branchekontorfællesskab for iværksætter- og mikrovirksomheder, der arbejder inden for online salg og markedsføring. Vores kontorfællesskab strækker sig over

Læs mere

CAND. MERC. AUD. HAR DU DET, DER SKAL TIL?

CAND. MERC. AUD. HAR DU DET, DER SKAL TIL? CAND. MERC. AUD. HAR DU DET, DER SKAL TIL? FORSKELLEN PÅ LIV ELLER DØD FOR EN VIRKSOMHED! Hvor må det dog være kedeligt! Sidde og revidere små detaljer i virksomheders regnskaber. Forkert! En revisor kan

Læs mere

BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder

BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder I det følgende bringes citater fra virksomheder fra Havredal gl. Skoles virksomhedsnetværk, der har haft unge med særlige behov ansat i op til 6 år, og

Læs mere

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10 M E R K U R A N D E L S K A S S E T I D S S K R I F T F O R N Y B A N K K U L T U R N R. 2 2 0 1 5 PENSIONSMEDLEMMER FRAVÆLGER FOSSIL ENERGI 14 SÆT OPSPARINGEN I FREMTIDENS BÆREDYGTIGE TEKNOLOGI 18 TEMA:

Læs mere

Mini-guide: Sådan skal du investere i 2013

Mini-guide: Sådan skal du investere i 2013 Mini-guide: Sådan skal du investere i 2013 På den lange bane kan det give et større afkast at sætte opsparingen i aktier end at lade den stå uberørt i banken. Vi giver dig her en hjælpende hånd til, hvordan

Læs mere

Temahæfte 7 udgivet af Foreningen Registrerede Revisorer FRR 1. udgave 2005. Revisorskifte. det er ikke så svært

Temahæfte 7 udgivet af Foreningen Registrerede Revisorer FRR 1. udgave 2005. Revisorskifte. det er ikke så svært Temahæfte 7 udgivet af Foreningen Registrerede Revisorer FRR 1. udgave 2005 Revisorskifte det er ikke så svært Indhold Nye øjne på virksomheden Nye øjne på virksomheden 3 Revisorskifte en tjekliste 4 Hvad

Læs mere

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning Er du ledig og leder efter job? Eller trænger du bare til luftforandring på en anden arbejdsplads? Jobsøgningsprocessen kan være en lang ørkenvandring - uden

Læs mere

Guide: Undgå at miste penge på bankkrak

Guide: Undgå at miste penge på bankkrak Guide: Undgå at miste penge på bankkrak Spar Lolland var en af de sidste. Bølgen af bankkrak og fusioner er slut, spår fremtidsforsker. Men skulle heldet være ude, så får du her en guide til, hvordan du

Læs mere

Virksomhedernes lokale erhvervsvilkår. Regionskonsulent Steen Hoeck Klausen d. 23. sep. 2009 Århus

Virksomhedernes lokale erhvervsvilkår. Regionskonsulent Steen Hoeck Klausen d. 23. sep. 2009 Århus Virksomhedernes lokale erhvervsvilkår Regionskonsulent Steen Hoeck Klausen d. 23. sep. 2009 Århus DS Regioner 22 lokale afdelinger 5 regionsudvalg 1 fælles regionsudvalg 1 hovedbestyrelse 1 sekretariat

Læs mere

Danmark attraktiv for udenlandske investorer. Flere udenlandsk ejede virksomheder i Danmark mellem 2000-10

Danmark attraktiv for udenlandske investorer. Flere udenlandsk ejede virksomheder i Danmark mellem 2000-10 Flere udenlandsk ejede virksomheder i Danmark mellem 2-1 Analysepapir. maj 213 Danmark attraktivt for udenlandske investorer Analysens hovedkonklusioner Udviklingen i de direkte investeringer bør ikke

Læs mere

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012 Større trivsel, lavere sygefravær, mere tid til beboerne. Det er nogle af de ting, som Lean værktøjet PlusPlanneren har ført med sig. Den lyser op i hjørnet af kontoret med sin lysegrønne farve. Her giver

Læs mere

En professionel Networkers historie

En professionel Networkers historie En professionel Networkers historie Hele mit liv har jeg set, hvordan mine forældre har Networket som en naturlig del af deres hverdag - både privat og erhvervsmæssigt. For mig er det derfor kommet meget

Læs mere

Strategi for etablering af Socialøkonomiske virksomheder i Silkeborg Kommune 2015-2020 - Vejen til mere rummelighed, livskvalitet og vækst

Strategi for etablering af Socialøkonomiske virksomheder i Silkeborg Kommune 2015-2020 - Vejen til mere rummelighed, livskvalitet og vækst Strategi for etablering af Socialøkonomiske virksomheder i Silkeborg Kommune 2015-2020 - Vejen til mere rummelighed, livskvalitet og vækst Forestil dig en virksomhed, der tjener penge på almindelige markedsvilkår

Læs mere

Direktørens beretning 2015

Direktørens beretning 2015 Traditionelt set, så bruges en beretning oftest til at kigge tilbage på det forgangne år, og fremhæve de resultater der er opnået, men som formanden nævnte i sin beretning, så har udviklingen af en ny

Læs mere

Danske Andelskassers Bank A/S

Danske Andelskassers Bank A/S Danske Andelskassers Bank A/S Investorpræsentation - Opdateret 29. februar 2012 Indhold Kære aktionær Danske Andelskassers Bank Organisation Historie Fokus på det lokale En betydende spiller Værdiskabelse

Læs mere

Bilag 1 Informationsmøde med Poul Bendixen

Bilag 1 Informationsmøde med Poul Bendixen Bilag 1 Informationsmøde med Poul Bendixen Første møde med Poul Bendixen d.16-11-09 uge 47 Kaufman ideen: Kaufmann har været i tankerne De er lidt mere lokal, men mere den frække hund! Nerve vil gerne

Læs mere

Danske Andelskassers Bank A/S

Danske Andelskassers Bank A/S Danske Andelskassers Bank A/S Investorpræsentation - Opdateret november 2012 Indhold Danske Andelskassers Bank Organisation Historie Fokus på det lokale En betydende spiller Værdiskabelse for aktionærer

Læs mere

DANSKE MALERMESTRE. altid på pletten! M A L E R F I R M A KUSK & SØN

DANSKE MALERMESTRE. altid på pletten! M A L E R F I R M A KUSK & SØN DANSKE MALERMESTRE S e r v i c e m i n d e t o g k va l i t e t s b e v i d s t altid på pletten! KUSK & SØN M A L E R F I R M A KUSK & SØN A K T I E S E L S K A B SKAL VI STYRKE DIN PROFIL? Alt i malerarbejde

Læs mere

INNOVERSITY COPENHAGEN 2016 Få bedre sparring fra dit professionelle netværk side 1

INNOVERSITY COPENHAGEN 2016 Få bedre sparring fra dit professionelle netværk side 1 side 1 BLIV BEDRE TIL AT ANVENDE DIN INDERCIRKEL Metoden som beskrives i dette analyseværktøj er udviklet med inspiration fra mange års forskning og erfaring i netop styrkelsen af den vigtige indercirkel.

Læs mere

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor?

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Efter at have mødt mange medlemsvirksomheder af Danske Speditører på generalforsamlinger, lokalforeningsmøder og ved direkte besøg i de enkelte virksomheder,

Læs mere

Facility Service med Remmer Depot. Hvordan du sparer. over 100.000 kroner på en kuglepen DEN BEDSTE LØSNING DEPOT

Facility Service med Remmer Depot. Hvordan du sparer. over 100.000 kroner på en kuglepen DEN BEDSTE LØSNING DEPOT Facility Service med Remmer Depot Hvordan du sparer over 100.000 kroner på en kuglepen DEN BEDSTE LØSNING DEPOT Det er ikke virksomhedens kontorartikler, der koster pengene. Det er arbejdet med at styre

Læs mere

Få fokus på forretningen. Fra kreditsalg til kontantsalg Frihed til at fokusere på forretningen Slut med dårlige betalere

Få fokus på forretningen. Fra kreditsalg til kontantsalg Frihed til at fokusere på forretningen Slut med dårlige betalere Få fokus på forretningen Fra kreditsalg til kontantsalg Frihed til at fokusere på forretningen Slut med dårlige betalere Kort om factoring Factoring er et enkelt service- og finansieringsværktøj, der udover

Læs mere

SKITSE TIL EN SAMARBEJDSMODEL

SKITSE TIL EN SAMARBEJDSMODEL SKITSE TIL EN SAMARBEJDSMODEL På vej mod en samarbejdsmodel SKITSE TIL EN SAMARBEJDSMODEL INDLEDNING Fællesskabet er vigtigt for at skabe vækst. Når vi står sammen er vi stærkere og kan formå mere. Det

Læs mere

Arbejdstagere og arbejdsgivere hilser robotter velkommen

Arbejdstagere og arbejdsgivere hilser robotter velkommen Dansk Metal og DI oktober 215 Arbejdstagere og arbejdsgivere hilser robotter velkommen Robotter vinder frem over hele verden, og derfor er det afgørende, at flere danske virksomheder udnytter det store

Læs mere

Tryghed i din økonomi

Tryghed i din økonomi Tryghed i din økonomi Velkommen i Sparekassen Faaborg Sparekassen Faaborg er en bank med rødderne solidt plantet i den fynske muld. Lige siden stiftelsen i 1846, hvor 24 borgere i Faaborg hver indskød,

Læs mere

Af Peter kvetny t A l e n 38 Iværksætteren

Af Peter kvetny t A l e n 38 Iværksætteren t a Har du først fundet de helt rigtige medarbejdere, melder der sig et nyt spørgsmål: hvordan får du dem til at blive? Det er ikke nogen let opgave og det er dyrt, når dygtige medarbejdere forlader butikken.

Læs mere

Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen

Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen Formandsskifte Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen Bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen genopstiller ikke til bestyrelsen ved Topdanmarks generalforsamling i april. Fra

Læs mere

Kvalificerede medarbejdere til små og store opgaver

Kvalificerede medarbejdere til små og store opgaver Kvalificerede medarbejdere til små og store opgaver Rekruttering Try & Hire Vikar din medspiller på arbejdsmarkedet Dialog skaber kontakt Kontakt knytter mennesker Medarbejderne ApS er et landsdækkende

Læs mere

Bilag. Interview. Interviewguide

Bilag. Interview. Interviewguide Bilag Interviewguide Introduktion: Interviewet vil blandt andet omhandle konsekvenser ved insourcing i forhold det danske marked, hvilke faktorer der ligger til grund for at virksomheders insourcing og

Læs mere

Uddelingspolitik Spar Nord Fonden

Uddelingspolitik Spar Nord Fonden Uddelingspolitik Spar Nord Fonden September 2015 1 Spar Nord Fondens historie: Spar Nord Fonden oprindelig Nordjyllandsfonden er oprettet i 1990. Tilbage i 1980 erne var der et udbredt ønske fra mange

Læs mere

TIGER * En idé var født IVÆRKSÆTTEREN 23

TIGER * En idé var født IVÆRKSÆTTEREN 23 tiger En på spring TIGER * Som en rigtig købmand startede Lennart Lajboschitz med at sælge paraplyer på et kræmmermarked. Siden blev det til en rigtig butik og så til flere. I dag står han bag den ekspanderende

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Bilag 1 interview med Ole P. Nielsen

Bilag 1 interview med Ole P. Nielsen Bilag 1 interview med Ole P. Nielsen AL: Det opgaven handler om er hvad man kan ligge til grund for sammenbruddet i Roskilde Bank. Sådan som jeg har det er aktieoptionsordningen fra 2002 en stor del af

Læs mere

SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE

SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE Velkommen til System Gruppen Hos SystemGruppen sætter vi meget stor pris på vores kunder. Vi vil gerne sørge for, at du føler dig kompetent serviceret og godt hjulpet.

Læs mere

HVER TREDJE SELVSTÆNDIG HAR FOR LILLE PENSION

HVER TREDJE SELVSTÆNDIG HAR FOR LILLE PENSION HVER TREDJE SELVSTÆNDIG HAR FOR LILLE PENSION Denne analyse, lavet i dec. 2006, viser, at ca. 30 % af de organiserede små og mellemstore virksomheder har for lille eller ingen pension eller formue, selvom

Læs mere

Partnerskabsaftaler giver tættere samarbejde

Partnerskabsaftaler giver tættere samarbejde Case: Ringsted Partnerskabsaftaler giver tættere samarbejde Et formelt samarbejde i form af partnerskabsaftaler trækker små som store virksomheder tættere på jobcentret. Det er erfaring en i Jobcenter

Læs mere

IT-løsning til trælaster NAV. Timber

IT-løsning til trælaster NAV. Timber IT-løsning til trælaster NAV Timber NAV4Timber ny brancheløsning til trælasterne - udviklet på nyeste teknologi naturligvis! Umiddelbart efter frigivelsen af den spritnye Microsoft Dynamics NAV 2013 gik

Læs mere

CASA Væksthistorie og ambitioner

CASA Væksthistorie og ambitioner CASA Væksthistorie og ambitioner 2 CV Michael Mortensen Iværksætter Udvikler Aktionær Tømrer Byggemand Netværker Horsensianer Bestyrelsesmedlem 3 CASAs historie CASA er historien om en 13-årig dreng med

Læs mere

Niels Due Jensen s indlæg ved stiftende generalforsamling i OPFINDERFORENINGEN. den 12. marts 2005.

Niels Due Jensen s indlæg ved stiftende generalforsamling i OPFINDERFORENINGEN. den 12. marts 2005. Niels Due Jensen s indlæg ved stiftende generalforsamling i OPFINDERFORENINGEN. den 12. marts 2005. 1. Indledning. Det er mig en glæde at være indbudt til at sige lidt til jer opfindere og iværksættere

Læs mere

Vi tager os af alt det kedelige, så du får en pension

Vi tager os af alt det kedelige, så du får en pension Vi tager os af alt det kedelige, så du får en pension Det forpligter at rådgive om penge, pension og investeringer Hvad er forskellen på Bankpension og andre pensionsselskaber? Der er flere, men en af

Læs mere

I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra

I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra alverdens lande. 14 IVÆRKSÆTTEREN NOVEMBER 2006 Lærerindens

Læs mere

Drømmer du om at skrue ned for energiregningen? Vi kan finansiere dine grønne boligdrømme med et energilån.

Drømmer du om at skrue ned for energiregningen? Vi kan finansiere dine grønne boligdrømme med et energilån. værd at vide om din bank Tryghed i din økonomi Drømmer du om at skrue ned for energiregningen? Vi kan finansiere dine grønne boligdrømme med et energilån. Tryghed i din økonomi Med vores nye kampagne sætter

Læs mere

Lokal styrke og viden globalt netværk* *connectedthinking

Lokal styrke og viden globalt netværk* *connectedthinking Lokal styrke og viden globalt netværk* *connectedthinking Kend din revisor Vi har et udbredt lokalt og internationalt kendskab. Og vi har indsigt i de erhvervspolitiske forhold og problemstillinger, som

Læs mere

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Vi bevæger os fremad Silkeborgmotorvejen er ikke nogen almindelig motorvej. Den passerer gennem Silkeborg by og noget af det smukkeste landskab, Danmark har at byde på.

Læs mere

Gennemsigtighedsrapport 2011

Gennemsigtighedsrapport 2011 Gennemsigtighedsrapport 2011 I henhold til Revisorlovens 27 samt EU s 8. direktiv er det fra og med 2009 et lovkrav, at revisionsfirmaer, som udfører erklæringsopgaver for virksomheder med offentlig interesse,

Læs mere

Sådan finder du din virksomheds vækstpotentiale

Sådan finder du din virksomheds vækstpotentiale 3 sikre steps til din virksomheds vækst Hvis du er iværksætter, selvstændig eller virksomhedsejer har du sandsynligvis stiftet bekendtskab med en forretningsplan. En del interessenter som banken, potentielle

Læs mere

Skattemæssige konsekvenser ved langsigtet opsparing.

Skattemæssige konsekvenser ved langsigtet opsparing. Skattemæssige konsekvenser ved langsigtet opsparing. Skat og rentes rente har stor betydning for det endelige afkast når man investerer over lang tid. Det giver anledning til nogle overvejelser om hvad

Læs mere

Udfordringen med at fastholde branchens unge. Til kamp for bedre retshjælp. Advokater viser vejen til vækst. Skud fra Borgen

Udfordringen med at fastholde branchens unge. Til kamp for bedre retshjælp. Advokater viser vejen til vækst. Skud fra Borgen # 2 Maj 2013 MAGASIN FOR ADVOKATVIRKSOMHEDER Til kamp for bedre retshjælp Advokater viser vejen til vækst Skud fra Borgen MF Ole Birk Olesen: Når det koster at vinde Outsourcing af juristarbejde påvirker

Læs mere

Opgave til coachstuderende: Der er indlagt nogle refleksionsopgaver i uddraget, som I bedes tage en snak om i grupper på 3.

Opgave til coachstuderende: Der er indlagt nogle refleksionsopgaver i uddraget, som I bedes tage en snak om i grupper på 3. Uddrag af en team-coachingsession. Opgave til coachstuderende: Der er indlagt nogle refleksionsopgaver i uddraget, som I bedes tage en snak om i grupper på 3. Forhistorie. Jeg,Birgitte er tilknyttet som

Læs mere

Bogen om nøgletal af Jesper Laugesen og Anette Sand

Bogen om nøgletal af Jesper Laugesen og Anette Sand Bogen om nøgletal Bogen om nøgletal af Jesper Laugesen og Anette Sand Regnskabsskolen A/S 2013 Udgivet af Regnskabsskolen A/S Wesselsgade 2 2200 København N Tlf. 3333 0161 www.regnskabsskolen.dk Redaktion:

Læs mere

en bedre dialog med iværksætteren Guide til bankrådgiveren

en bedre dialog med iværksætteren Guide til bankrådgiveren en bedre dialog med iværksætteren Guide til bankrådgiveren 1 Kolofon Guide til bankrådgiveren, 2. udgave, juni 2014 ISBN 978-87-91887-60-4 Ophavsret: Finansrådet Publikationen kan hentes på Finansrådets

Læs mere

Vi står til regnskab. redmark.dk

Vi står til regnskab. redmark.dk Vi står til regnskab redmark.dk Hos Redmark er vi gode til tal, men det er dig der tæller Som Danmarks 7. største rådgivnings- og revisionsvirksomhed er Redmark en moderne, effektiv og dynamisk virksomhed.

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN?

IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? Har du en god idé? Og har du lyst til at tage springet og starte selvstændig virksomhed? Eller er du allerede i gang og

Læs mere

Landmænd er eftertragtet arbejdskraft!

Landmænd er eftertragtet arbejdskraft! Landmænd er eftertragtet arbejdskraft! v/ Adm.Dir. Anne-Mette Ravn Hartmanns A/S KORT OM HARTMANNS Primære aktiviteter: Rekruttering til faste stillinger, Vikarassistance, Rådgivning af ledige, Karriererådgivning/Newplacement

Læs mere

PFA BANK. - får du fuldt udbytte af din samlede formue?

PFA BANK. - får du fuldt udbytte af din samlede formue? PFA BANK - får du fuldt udbytte af din samlede formue? EN ENKEL BANK MED EN ENKEL MODEL Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende

Læs mere

Byggefi rmaet Johansen

Byggefi rmaet Johansen Byggefi rmaet Johansen Januar 2010 - Magasinet om byggefi rmaet Johansen 04 03 08 06 BYGGEFIRMAET JOHANSEN Indhold BYGGEFIRMAET JOHANSEN Skribenter: Lisbet Friis Møller Layout / opsætning: Amazezig Synlighed

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

FRA FAMILIEFIRMA til landsdækkende rengøringsvirksomhed VORES STYRKE ER VORES ERFARING

FRA FAMILIEFIRMA til landsdækkende rengøringsvirksomhed VORES STYRKE ER VORES ERFARING FRA FAMILIEFIRMA til landsdækkende rengøringsvirksomhed KN Rengøring blev en realitet, da den jyske vinduespolerer Kaj Nielsen i 1983 valgte at udvide sin forretning til også at omfatte rengøring. Tilliden

Læs mere

FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE

FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE AF SUSANNE JUHL FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE Som en af Skandinaviens største spillere på grossistmarkedet for isenkram, og med flotte væksttal år efter år, er der masser af luft til tanker om

Læs mere

Revision giver bonus på bundlinjen

Revision giver bonus på bundlinjen Revision giver bonus på bundlinjen Dansk Erhverv har i samarbejde med FSR danske revisorer gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt sine medlemsvirksomheder om deres syn på værdien af revision. Resultaterne

Læs mere

TEAM Kvæg. rådgivning, der rykker

TEAM Kvæg. rådgivning, der rykker TEAM Kvæg rådgivning, der rykker Velkommen til TEAM Kvæg Et TEAM, der er skabt af egnens kvægbrugere til gavn for landets kvægbrugere! Fælles ledelse, fælles bundlinje I Vestjysk Landboforening har vi

Læs mere

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER PLATINSPONSORER Springbræt til vækst GULDSPONSORER Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark CONNECT Denmark er en landsdækkende nonprofit-organisation, som samler

Læs mere

Hendes Majestæt Dronningens Nytårstale 2010

Hendes Majestæt Dronningens Nytårstale 2010 Hendes Majestæt Dronningens Nytårstale 2010 Nytårsaften er det skik at se tilbage på året, der gik. Selv kan jeg ikke gøre det, uden først og fremmest at sige tak, når jeg mindes al den venlighed og opmærksomhed,

Læs mere

Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi

Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi Skab værdi for din virksomhed med en arbejdsmiljøstrategi - med fokus på sunde og sikre medarbejdere. Det giver god økonomi Klare fordele ved at

Læs mere

FREMTIDENS ARBEJDSMARKED

FREMTIDENS ARBEJDSMARKED FREMTIDENS ARBEJDSMARKED En undersøgelse af projektdrevne virksomheders og organisationers erfaringer med krav til konsulentbemanding, effektivitet og specialisering. April 9 Interim Competence Jobmarkedets

Læs mere

PRIVATE BANKING AARHUS

PRIVATE BANKING AARHUS PRIVATE BANKING AARHUS Private Banking i Ringkjøbing Landbobank, Aarhus I Ringkjøbing Landbobank tilbyder vi et godt og afprøvet setup til erhvervs- og privatkunder, holdingselskaber, fonde og foreninger

Læs mere

Historien om en håndværksvirksomhed

Historien om en håndværksvirksomhed Velkommen til historien om Solvang VVS At det blev Solvang VVS som skulle blive omdrejningspunktet i denne historie var på ingen måde planlagt, idet den ligesågodt kunne være skrevet med udgangspunkt i

Læs mere

VækstIndeks. VækstAnalyse. Center for. En del af Væksthus Sjælland

VækstIndeks. VækstAnalyse. Center for. En del af Væksthus Sjælland VækstIndeks 2014 Center for VækstAnalyse En del af Væksthus Sjælland FORORD VækstIndeks 2014 giver et indblik i, hvilke forventninger virksomhederne i Region Sjælland har til de kommende år. Indeksmålingen

Læs mere

Værdiskabende kvalificering

Værdiskabende kvalificering Værdiskabende kvalificering Vi kunne fordoble eksport-salget til nye markeder på få år, hvis vi ellers kunne få investeringen finansieret. Det viste sig umuligt at klare på traditionel vis, og vi var begyndt

Læs mere

"Vi havde hørt godt om skolen fra nogle venner. Det havde også betydning, at skolen har niveau inddelt undervisning".

Vi havde hørt godt om skolen fra nogle venner. Det havde også betydning, at skolen har niveau inddelt undervisning. Selvevaluering 2012 Sammenfatning og konklusion. Bestyrelsen for Skanderup Efterskole og skolens ledelse har i år besluttet at spørge forældregruppen om deres tilfredshed med skoleåret. Vi finder det meget

Læs mere

Kvalitet på arbejdspladsen

Kvalitet på arbejdspladsen Kvalitet på arbejdspladsen Kvalitet på arbejdspladsen Indhold Hvad er kvalitet? At bygge fundamentet en spændende proces Slut med snakken i krogene Kvalitet tager tid men hvilken tid? Gryden skal holdes

Læs mere

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 FORORD Dansk Byggeri har udarbejdet en ny strategi. Efter en lang periode med krise og tilpasninger ser vi nu fremad og fokuserer på udvikling. Derfor

Læs mere

Bilag 12: Meningskondensering af interview 1 med ung mand, udeboende

Bilag 12: Meningskondensering af interview 1 med ung mand, udeboende Bilag 12: Meningskondensering af interview 1 med ung mand, udeboende Overordnet kløft Viden Konkret kløft Nutid hvordan bridger IP? Fortid hvilke erfaringer har IP med sig? Hvem kan IP tale økonomi med?

Læs mere

MANGEL PÅ MEDARBEJDERE I HELE LANDET

MANGEL PÅ MEDARBEJDERE I HELE LANDET September 2015 MANGEL PÅ MEDARBEJDERE I HELE LANDET Tre ud af ti virksomheder har inden for det seneste år ledt forgæves efter medarbejdere. Tendensen er forstærket siden 2014, og det sker på et tidspunkt,

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer.

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer. Dimission 2016 Kære 9. klasse Først vil jeg ønske jer et stort til lykke med eksamen. Det har for de fleste af jer været en tid med blandede følelser. Det er dejligt at have læseferie, men det er et pres

Læs mere

Kandidat + Kapital. Adgang til ejerkandidater med kapital

Kandidat + Kapital. Adgang til ejerkandidater med kapital Kandidat + Kapital Adgang til ejerkandidater med kapital Baggrunden for samarbejdet Ejerskifte og salg af virksomheder er en vedvarende del af opgaven for ejerledede virksomheder. Flere pengeinstitutter

Læs mere

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen Vi er nu i slutningen af skoleåret 14 15 og også inde i de sidste måneder af det 1. år for den nye skolebestyrelse, der tiltrådte i august 2014. Jeg vil give et kort rids over det sidste år og se lidt

Læs mere

TAL NO.13 SYDDANMARK I. Frivilligt arbejde BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK

TAL NO.13 SYDDANMARK I. Frivilligt arbejde BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK SYDDANMARK I TAL BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK NO.13 Frivilligt arbejde 40 % af borgerne i Region Syddanmark arbejder i deres fritid uden at få en krone for det. Det viser noget om den tillid,

Læs mere

Bilag B Redegørelse for vores performance

Bilag B Redegørelse for vores performance Bilag B Redegørelse for vores performance Vores performance finder sted i en S-togskupé, hvor vi vil ændre på indretningen af rummet, så det inviterer passagererne til at indlede samtaler med hinanden.

Læs mere

VELKOMMEN - SPRING UD SOM SELVSTÆNDIG SOM SELVSTÆNDIG

VELKOMMEN - SPRING UD SOM SELVSTÆNDIG SOM SELVSTÆNDIG VELKOMMEN INFORMATIONSMØDE Velkomst, Lene Lundquist og Birgitte Feldborg Modul 1 Iværksætteri i praksis - forretningsplanen Modul 2 Salgstræning for iværksættere Øvrige elementer Projekt og eksamen Udtalelser

Læs mere

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 SOM TRAINEE HOS BDO BLIVER DU EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK - LOKALT OG INTERNATIONALT. DU VIL KONSTANT

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Undersøgelse om ros og anerkendelse

Undersøgelse om ros og anerkendelse Undersøgelse om ros og anerkendelse Lønmodtagere savner ros af chefen Hver tredje lønmodtager får så godt som aldrig ros og anerkendelse af den nærmeste chef. Til gengæld er de fleste kolleger gode til

Læs mere