iii. Øksedal (BF) Det er afklaret med ØKU, at rafter osv. kan indgå som en variabel enhed i regnskabet på den kommende divisionslejr.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "iii. Øksedal (BF) Det er afklaret med ØKU, at rafter osv. kan indgå som en variabel enhed i regnskabet på den kommende divisionslejr."

Transkript

1 Referat af Korpsrådsmøde november 2015, Viggahus Til stede: Sarah Basnov (SB), Niels Dam (ND), Kathrine Færløv Christensen (KF), Connie Schneider (COS), Annette Olesen (AO), Mikkel Nilsson (MN), Teresa Kildelund (TK), Klaus Agerskov (KA), Majvi Holck Weiss (MW), Bruno Friis (BF) Afbud: Ann Bidstrup Lebech (AB), Referent: MW Punkt 0. Indledning og 5 fantastiske minutter 1. Formalia a. Godkendelse af dagsorden BF er kommet hjem og har overtaget kontakten til ØKU. Tilføjelse af punkt 8B om samværspolitik. Derudover tilføjes Jimmys forespørgsel om projekt Grønne Hjerte under punkt 4a. Tilføjelse af fortæring under punkt 10c. Dagsorden er godkendt. b. Godkendelse af referat fra KR møde oktober 2015 Vi skal under kredsfokus (punkt 5) vende børneattester. AO giver udtryk for forundring, når der i dagsordenen står orientering om børneattester, og det resulterer i en vedtagelse. Referatet godkendt. 2. Nyt fra Udvalg, Projektgrupper og Eksterne relationer a. Status udvalg og projektgrupper i. Yego (AO): Til januar 2016 overtager DBS administrationen af YEGO. YEGO får kr. hvert år og kr. til studietur ca. hvert 3. år. Vi skal holde fast i, at udvalget har en fast kontaktperson til korpset. ii. FTU (KA) Intet nyt siden KR-mødet i oktober. iii. Øksedal (BF) Det er afklaret med ØKU, at rafter osv. kan indgå som en variabel enhed i regnskabet på den kommende divisionslejr. iv. KOM-IT (MN) Der er blevet udsendt et oplæg til kommunikationsplan for korpset dagen før mødet, som tages op på næste KR-møde. MN og BF ser foreløbig på forespørgslen. Der er kommet billeder af de ting, som kan købes i webshoppen. Central medlemsregistrering: Det, der internt har været lavet i korpset, fungerer ikke, og derfor kan de andre korps spørges om, under hvilke vilkår (og hvor langt de er i processen) det vil være muligt for vores korps at deltage. ND følger op med generalsekretærerne.

2 v. JOTI (MW) MW uploader status efter KR-mødet. vi. Roverudvalget (MW) Der er intet nyt. b. Nyt fra BID Fælles orientering og drøftelse med BiD. Drøftelse om integrationsarbejde, som vi efter aftale ikke deltager i. BiD var positivt indstillet over for spejdernes idé om et programpunkt til Sommerstævnet SB er tovholder på dette punkt. c. Nyt fra BUS Sanne Lund er delegeret til årets delegeretmøde. Andreas Højmark er opstillet til næstformandsposten i DUF s styrelse igennem DBS og Samraadet. d. Nyt fra Spejderchefkredsen i. Vedtægter for Spejderne: Gennemgang og godkendelse KR godkendte vedtægterne. Spejdercheferne gav en orientering om nyt fra Spejderchefkredsen. 3. Internationalt a. Nyt fra PFD (KF) i. Status Der er en enkelt kandidat, som er positiv over for opgaven som IC er, men hun er endnu ikke helt afklaret med, om det er en opgave, hun er interesseret i at påtage sig. Orientering om idéen om et international udvalg i DBS, hvor en repræsentant fra WAGGGS og WOSM sidder sammen i et udvalg med mulighed for diskutere de internationale opgaver. b. Nyt fra DSC (ND) i. Finde DBS deltager(e) til REfugee REsponse seminar i Kbh., 27-29/11. Educational Conference bliver ikke til noget i DK næste år, da WOSM ikke har fundet funding. REfugee REsponse: vi skal finde en person, som har lyst til at deltage i den kommende weekends seminar. ND prøver at prikke mulige deltagere. Udpege/foreslå DBS-kandidat til næste World Moot udvalg vi har en kandidat. DSC vil nedsætte et udvalg til den kommende World Scout Moot. Ansøgningsprocessen foregår gennem DSC, så vores kandidat opfordres til at søge der. 4. Kredsfokus a. Nyt fra kredse, (Kredskontakter og AB) Jimmy Singerholms forespørgsel om økonomisk tilskud til Grønne hjerte :

3 Der er en pulje på kr. til nye aktiviteter. Der er mange fonde, der også kan søges, som gerne vil donere penge til gode formål. Det er også en mulighed for at låne penge, som kredsen efterfølgende betaler tilbage. Børneattester (henvendelse fra Nordjyske Division): Der har været en henvendelse fra kredse, som ikke er tilfredse med den kommende procedure for indhentelse af børneattester. Nogle kredse vil gerne selv indhente børneattesterne og dermed ikke involvere Korpskontoret. Dette er bl.a. begrundet i, at det i sidste ende er kredsene selv, der hæfter juridisk for, at attesterne er indhentet. KR tog henvendelserne til efterretning og besluttede, at det fremadrettet også vil være muligt for kredse selv at indhente børneattester. Det skal dog indskærpes, at det er nødvendigt, at der er informationspligt i tilfælde af en positiv børneattest, så den øverste korpsledelse er informeret og kan håndtere sagen korrekt ved henvendelser. COS og KF arbejder på en tilretning af de nuværende retningslinjer. b. Konsulentordning, (AB) Der er valgt ny kredsfører i Esbjerg Christina Mejer Friis. c. Evaluering af kredskonsulentordningen (ND, COS) Rykkes til arbejdsgruppepunkt. Der skal udarbejdes et interviewskema, som de kredse, som har brugt kredskonsulentordningen, skal præsenteres for. Det er kun for kredse, som har brugt konsulentordningen. MW tilbyder sin hjælp. ND indkalder til første møde. d. Kredsledelsessamling 2017 overvejelse vedr. Arbejdsgruppe (ND) ND anbefaler, at der allerede nu gøres tanker omkring kredsledelsessamlingen i 2017 således, at det kan være lettere for et nyt KR at overtage opgaven. AO vil gerne se på de tidligere tilbagemeldinger. 5. Hvad vil vi i korpset a. Sommerstævne 2016 og efterfølgende år status (SB) KR vil foreslå BiD, at der holdes en workshop for voksne omkring spejderarbejdet, og hvad det kan gøre for menigheder. Eventuelt også afholdelse af en familiespejd-aktivitet på stævnet. Efterfølgende evalueres projektet/workshoppen af KR. b. Andre ideer Der har været tale om at afholde fejde i Idéen præsenteres for kredsene til Dialogdagen. Der er mulighed for at spørge både Gilwell og tidligere Gilwellspejdere, om det kan være et projekt for dem. 6. Korpsrådet a. Struktur hvem gør hvad (MN, KF, AO):

4 MN orienterer: Tanken er, at én er referatansvarlig, som får referatet efter KRmødet, og som grovretter det, så vi ikke tager det i plenum. Herefter sendes det til resten af KR, som herefter kan komme med rettelser. Det skal ikke være muligt at godkende et referat, når vedkommende ikke har deltaget på KR-mødet. Det bør meddeles de øvrige KR-medlemmer, at referatet ligger i den kommende KR-møde-mappe. Grovretteren bør være den samme til hvert møde, medmindre vedkommende ikke selv kan komme til et KR-møde. MN og AO arbejder videre med dokumentet. KF grovretter dette referat. i: Hvad vil det sige at sidde i KR Dokumentet beskriver, hvilke opgaver der kan være, men er ikke udtømmende. TK efterspørger, at vi blandt andet bør lave langtidsplanlægning. ND: Dokumentet er praktisk orienteret, men egentlig er KR et strategisk organ. AO orienterer om baggrunden for dokumentet om, hvad det vil sige at sidde i KR. Det skal være muligt at organisere KR på en måde, så alle bliver begejstret for at deltage, og de ressourcer, som KR har, bliver bedst muligt udnyttet. SB: Man kan uddelegere de områder, som ikke ligger inden for vedkommendes spidskompetencer. KF: Med titler følger som regel opgaver. COS: Ikke alle opgaver kan uddelegeres. Man skal også passe på med at nyvalgte ikke føler sig snydt til noget andet end det, de er valgt til. ii: Mødestruktur: MN orienterer om en ny mulig mødeplan for KR med færre fysiske møder og med møder på fx Skype. Den nye mødeplan kan betyde, at udvalgsperioderne også kan ændres, således at udvalgsmedlemmerne vælges allerede i maj/juni og ikke fra oktober, som er proceduren på nuværende tidspunkt. Den nye mødeplan giver mulighed for, at der er en dagsorden til hvert af de 2 typer af KR-møder. Det foreslås, at KR-mødeplanen følger spejderåret og starter med førerstævnet 2 uger efter påske. 7. Vedtægtsændringer vedr. IC er a. Forslag til vedtægtsændring Der foreslås en ændring af vedtægterne på Førerstævnet, således at IC erens rolle tages ud af vedtægterne. KF orienterede om dette, og KR bakkede op. Det foreslås samtidig, at KR nedsættes til 10 medlemmer inkl. de navngivne titler.

5 8. Arbejdsgrupper A: Arbejdsgrupper a. Førerstævne 2016: Der er styr på de fleste koordinatorer - der mangler kun en hovedkoordinator. Der er to kompetente, der kan spørges. BF og MN vil gerne sidde med i førerstævneudvalget fra KR. b. Kommunikationsplan fra KOM-IT: BF og MN c. Evaluering: ND, COS og MW d. Børneattester: KF og COS e. Dialogdag januar 2016: Der er lavet et program, og det er sendt ud. Programmet ligger mere detaljeret i dropboxen. B: Samværspolitik: På sidste KR-møde blev samværspolitikken færdigbehandlet. Den skal præsenteres på dialogdagen. 9. Kalender a. Korpskalender KR-mødet i januar ændres fra Aalborg til København, da transport er lettere til Sjælland på grund af flyafgange. 10. Økonomi a. Opdateret økonomisk oversigt (COS) COS fortæller, at vi højst sandsynlig lander omkring 0 for Der har været færre møder og internationale arrangementer. Der er nogle møder og rejser der ikke er afregnet, heriblandt er ikke alle Jamboree-udgifter afregnet. Mht. tipstilskud kan spejderne stå som indmeldte pr. 31. december, selvom de er stoppet tidligere på året, hvis spejderen og dennes forældre er orienteret om, at spejderen bliver slettet pr. 1. januar i det følgende år. Der opkræves ikke korpskontingent efter DUF-skemaet, men efter et internt skema. b. Budget 2015 og 2016 (COS) COS orienterer om budgettet: KR kommer ikke med forslag om lotteri i 2017 Indtægter: Der kommer nye tipsregler, men først fra omkring 2017 eller Spejderne som helhed få gavn af disse nye regler, men det kan have betydning for DBS i negativ retning, hvis en kreds lukker i en storkreds. I 44-tilskud har vi fået mere end forventet. Udgifter: The Academy kan KR-medlemmer også få gavn af udover FTU. Posten sættes op fra kr. til kr. En ny introfolder om Baptistspejdere ligger under budgetposten Kommunikation og PR. Denne post hæves, når KR ønsker noget sat i produktion, således det ikke går ud over udvalgets normale budget. Under note 8: Vi vil gerne se en regnskabsopstilling for spejderhjælpen. AB sørger for dette. ND kontakter AB. Som det ser ud på nuværende tidspunkt, er der i 2016 chance for et mindre overskud, men et stort underskud ud fra nuværende aktiviteter på ca kr. i 2017.

6 Allerede nu er der snak om mulige korpsaktiviteter i 2018 og 2020, og her skal der kommunikeres med blandt andet andre udvalg, så de ikke planlægger store (og dyre) træninger samme år. Orientering om likviditetsbudgettet og hvorledes økonomien vil se ud med henholdsvis over og under 700 spejdere under 30 år over de næste 10 år. YEGO v/ao: Har vi kr. til at lægge ud til et YEGO-projekt, som BBU tidligere har gjort. COS tilkendegiver at DBS godt kan lægge ud. c. Transportudgifter og fortæring(kf) Ønsket er et dokument omkring transportudgifter og fortæring, som skal være synligt i korpset og i udvalgene, så alle kan følge disse retningslinjer. KF laver et udkast/oplæg, som skal gennemgås på næste KR-møde. 11. Eventuelt ND skriver til korpsnyt. COS vil gerne, at vi bliver bedre til at svare på mails og uploade bilag i dropboxen. Generelle spørgsmål svarer SB på. Spejdernes Lejr: Pia Duebjerg fortalte om strukturen i Spejdernes Lejr og underrettede blandt andet KR om den alkoholpolitik, der er blevet udarbejdet. Politikken går ud på, at børn skal føle sig trygge og ikke opleve berusede personer. Alkohol må kun indtages i voksenområdet.

Referat - Korpsrådsmøde

Referat - Korpsrådsmøde REFERAT AF KORPSRÅDEMØDE 28. JUNI 2014, ØKSEDAL Til stede: Sarah Basnov (SB), Kathrine Færløv Christensen (KF), Connie Schneider (COS), Niels Dam (ND), Mikkel Nilsson (MN), Klaus Agerskov (KA), Christine

Læs mere

Referat for Korpsrådsmøde, 16. januar 2016, Holmen

Referat for Korpsrådsmøde, 16. januar 2016, Holmen Referat for Korpsrådsmøde, 16. januar 2016, Holmen Deltagere: Sarah Basnov (SB), Niels Dam (ND), Kathrine Færløv Christensen (KF), Majvi Weiss (MW), Annette Olesen (AO), Mikkel Nilsson (MN), Connie Schneider

Læs mere

Referat for Korpsrådsmøde oktober 2016, Øksedal

Referat for Korpsrådsmøde oktober 2016, Øksedal Referat for Korpsrådsmøde 1.-2. oktober 2016, Øksedal Til stede: Ann Bidstrup Lebech (AB), Christine Engel Walther (CW), Inge Burmeister (IB), Sanne Lund Sørensen (SS), Annette Olesen (AO), Connie Schneider

Læs mere

Referat af Korpsrådsmøde 13. september 2014, Lærdalsgade, København

Referat af Korpsrådsmøde 13. september 2014, Lærdalsgade, København Referat af Korpsrådsmøde 13. september 2014, Lærdalsgade, København HUSK AT SE Til stede: Sarah Basnov (SB), Kathrine Færløv Christensen (KF), Connie Schneider (COS), Niels Dam (ND), Mikkel Nilsson (MN),

Læs mere

Referat af Korpsrådsmøde maj 2016, Øksedal

Referat af Korpsrådsmøde maj 2016, Øksedal Referat af Korpsrådsmøde 21.-22. maj 2016, Øksedal Til stede: Inge Burmeister (IB), Mikkel Nilsson (MN), Majvi Weiss (MW), Connie Schneider (CS) (ikke til stede søndag), Christine Walther (CW), Annette

Læs mere

REFERAT AF KR-MØDE DEN 28.-30 NOVEMBER 2014 I VIGGAHUS, GANLØSE

REFERAT AF KR-MØDE DEN 28.-30 NOVEMBER 2014 I VIGGAHUS, GANLØSE REFERAT AF KR-MØDE DEN 28.-30 NOVEMBER 2014 I VIGGAHUS, GANLØSE Til stede: Sarah Basnov (SB), Niels Dam (ND), Kathrine Færløv Christensen (KF), Connie Schneider (COS), Klaus Agerskov (KA), Teresa Kildelund

Læs mere

Referat for Korpsrådsmøde 26. januar 2013 på DUF, København

Referat for Korpsrådsmøde 26. januar 2013 på DUF, København Referat for Korpsrådsmøde 26. januar 2013 på DUF, København Til stede: Stine Algot Nielsen (SA), Niels Dam (ND), Signe Lund Christensen (SL), Christine Strøm (CHS), Kathrine Færløv Christensen (KFC), Sarah

Læs mere

REFERAT AF KORPSRÅDSMØDE LØRDAG DEN 24. JANUAR 2015 I ÅRHUS

REFERAT AF KORPSRÅDSMØDE LØRDAG DEN 24. JANUAR 2015 I ÅRHUS REFERAT AF KORPSRÅDSMØDE LØRDAG DEN 24. JANUAR 2015 I ÅRHUS Deltagere: Sarah Basnov (SB), Niels Dam (ND), Klaus Agerskov (KA), Mikkel Nilsson (MN), Teresa Kildelund (TK), Majvi Weiss (MW), Connie Schneider

Læs mere

Referat af Kropsrådsmøde

Referat af Kropsrådsmøde Referat af Kropsrådsmøde 27.-28 januar 2018 på Øksedal Tilstede: Annette Olesen (AO), Connie Schneider (CS), Christine Engel Walther (CW - kun lørdag), Helene Bolvig Hansen (HH - kun lørdag), Inge Burmeister

Læs mere

Referat af Korpsrådsmøde

Referat af Korpsrådsmøde Referat af Korpsrådsmøde 23.-25. november 2013 på Øksedal Til stede: Sarah Basnov (SB), Kathrine Færløv (KF), Connie Schneider (COS), Ann Bidstrup Lebech (AB), Niels Dam (ND) og Signe Lund Christensen

Læs mere

Referat af Korpsrådsmøde Øksedal 23.-25. november 2012

Referat af Korpsrådsmøde Øksedal 23.-25. november 2012 Referat af Korpsrådsmøde Øksedal 23.-25. november 2012 Til stede:stine Algot Nielsen (SA), Niels Dam (ND), Signe Lund Christensen (SL), Ann Skagen Bylund (AS), Christine Strøm (CHS) (fra lørdag kl. 13:00),

Læs mere

Referat af KR-mødet oktober 2017

Referat af KR-mødet oktober 2017 Referat af KR-mødet 7.- 8. oktober 2017 Tilstede: Annette Olesen (AO), Connie Schneider (CS), Christine Walther (CW), Helene Bolvig (HB), Mikkel Nilsson (MN), Majvi Weiss (MW), Sarah Basnov (SB) og Sanne

Læs mere

Referat af Korpsrådsmøde

Referat af Korpsrådsmøde Referat af Korpsrådsmøde 26. maj 2018 Houens Odde Tilstede: Annette Olesen (AO), Christine Engel Walther(CW), Helene Bolvig Hansen (HB), Inge Burmeister (IB), Mikkel Nilsson (MN), Sanne Lund Sørensen (SL),

Læs mere

Danske Baptisters Spejderkorps. Budget 2015 og 2016 Behandlet og godkendt på korpsrådemødet i marts 2015 Til godkendelse på førerstævnet i 2015

Danske Baptisters Spejderkorps. Budget 2015 og 2016 Behandlet og godkendt på korpsrådemødet i marts 2015 Til godkendelse på førerstævnet i 2015 Danske Baptisters Spejderkorps Gl. Gugvej 21 9000 Aalborg CVR-nr. 27 42 28 10 Budget 2015 og 2016 Behandlet og godkendt på korpsrådemødet i marts 2015 Til godkendelse på førerstævnet i 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat for Korpsrådsmøde 1.-2. september 2012 på Bycenter Rysensteen

Referat for Korpsrådsmøde 1.-2. september 2012 på Bycenter Rysensteen Referat for Korpsrådsmøde 1.-2. september 2012 på Bycenter Rysensteen O=Orientering, V=Vedtagelse, D=Debat Til stede: Kathrine Færløv Christensen (KFC), Connie Schneider (COS), Sarah Basnov (SB), Niels

Læs mere

c. Godkendelse af Førerstævnereferat AB korrekturlæser, hvorefter det bliver sendt rundt til KR til tilføjelser/kommentarer og godkendelse.

c. Godkendelse af Førerstævnereferat AB korrekturlæser, hvorefter det bliver sendt rundt til KR til tilføjelser/kommentarer og godkendelse. Referat af Korpsrådsmøde Tølløse, 4.-6. juni 2015 Tilstede: Sarah Basnov (SB), Niels Dam, (ND), Kathrine Færløv Christensen (KF), Connie Schneider (COS), Mikkel Nilsson (MN), Klaus Agerskov (KA), Annette

Læs mere

Referat af Førerstævne den 1.-2. april 2010 i Aalborg

Referat af Førerstævne den 1.-2. april 2010 i Aalborg 1. Konstituering: A. Valg af dirigenter: Mikkel Nilsson, Herlev og Stine Suhr Skovgård, Herlev. Stævnets forretningsorden er overholdt i forhold til udsendelse af stævnehæfte, budget og regnskab. Dirigenterne

Læs mere

Danske Baptisters Spejderkorps. Budget 2013 og 2014 Behandlet og godkendt på korpsrådemødet i januar 2013 Til godkendelse på førerstævnet i 2013

Danske Baptisters Spejderkorps. Budget 2013 og 2014 Behandlet og godkendt på korpsrådemødet i januar 2013 Til godkendelse på førerstævnet i 2013 Danske Baptisters Spejderkorps Gl. Gugvej 21 9000 Aalborg CVR-nr. 27 42 28 10 Budget 2013 og 2014 Behandlet og godkendt på korpsrådemødet i januar 2013 Til godkendelse på førerstævnet i 2013 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat for Korpsrådsmøde 12. september 2009 kl. 9.30-19.00 i BiD s lokaler i Lærdalsgade 7, 2300 Kbh. S

Referat for Korpsrådsmøde 12. september 2009 kl. 9.30-19.00 i BiD s lokaler i Lærdalsgade 7, 2300 Kbh. S Referat for Korpsrådsmøde 12. september 2009 kl. 9.30-19.00 i BiD s lokaler i Lærdalsgade 7, 2300 Kbh. S Til stede: Martin Søttrup (MS), Søren Agerdal (SØA), Lars Kildelund(LK), Marie Keiding(MK), Peter

Læs mere

Baptistspejdernes Førerstævne

Baptistspejdernes Førerstævne Referat af FOKUS 2013 Baptistspejdernes Førerstævne 14. april 2013 1. KONSTITUERING A. Valg af dirigenter Lise Lybeck, Lyngby og Andreas Højmark Andersen, Aalborg 1. blev valgt som dirigenter for førerstævnet.

Læs mere

Referat for Korpsrådsmøde 24.-25. maj 2013 på Roskilde Vandrehjem

Referat for Korpsrådsmøde 24.-25. maj 2013 på Roskilde Vandrehjem Referat for Korpsrådsmøde 24.-25. maj 2013 på Roskilde Vandrehjem Til stede: Stine Algot Nielsen (SA), Niels Dam (ND), Signe Lund Christensen (SL), Sarah Basnov (SB), Connie Schneider (COS), Kathrine Færløv

Læs mere

Korpsnyt nr. 8 den 13. marts 2015

Korpsnyt nr. 8 den 13. marts 2015 Korpsnyt nr. 8 den 13. marts 2015 Baptistspejderne udvikles og udfordres gennem åbne, attraktive og sunde fællesskaber Kære læser af Korpsnyt Nu er der lige lidt over en måned til, at vi mødes på Førerstævnet

Læs mere

Referat af korpsrådsmødet den 24.-25. januar 2009 i Tølløse

Referat af korpsrådsmødet den 24.-25. januar 2009 i Tølløse WEB Referat af korpsrådsmødet den 24.-25. januar 2009 i Tølløse Til Stede: Niels Dam (ND), Pia D. Andersen (PD), Martin Søttrup (MS), Thomas Ledet Pilgaard(TP), Søren Agerdal(SØA), Jane Emmering(JE), Lars

Læs mere

Referat af korpsrådsmødet den 17. september 2011 kl. 10.00 den 18. september 2011 kl. 14.00 på Tølløse Efterskole.

Referat af korpsrådsmødet den 17. september 2011 kl. 10.00 den 18. september 2011 kl. 14.00 på Tølløse Efterskole. Referat af korpsrådsmødet den 17. september 2011 kl. 10.00 den 18. september 2011 kl. 14.00 på Tølløse Efterskole. Til stede: Signe Lund Christensen(SL), Niels Dam(ND), Pia D. Andersen(PD), Connie Schneider(COS)(Søndag),

Læs mere

ÅRSRAPPORT 2010 BUDGET Danske Baptisters Spejderkorps

ÅRSRAPPORT 2010 BUDGET Danske Baptisters Spejderkorps ÅRSRAPPORT 2010 BUDGET 2011-2012 Danske Baptisters Spejderkorps Danske Baptisters Spejderkorps Gl. Gugvej 21 9000 Aalborg CVR-nr. 27 42 28 10 Budget 2011 og 2012 Behandlet og godkendt

Læs mere

Referat af Baptistspejdernes Førerstævne april 2016

Referat af Baptistspejdernes Førerstævne april 2016 1. Konstituering a. Valg af dirigenter Stine Algot Nielsen, Herlev, og Signe Lund Christensen, Herlev, blev valgt som dirigenter for førerstævnet. Der blev oplyst, at de valgte dirigenter først ville deltage

Læs mere

Referat af korpsrådsmødet den 12. sept. 2010 i København

Referat af korpsrådsmødet den 12. sept. 2010 i København Referat af korpsrådsmødet den 12. sept. 2010 i København Til stede: Signe Lund Christensen(SL), Niels Dam(ND), Pia D. Andersen(PD), Connie Schneider(COS), Stine Algot(STA), Christine Strøm(CHS), Camilla

Læs mere

Spejdernes bestyrelse Fredag d. 15. september kl lørdag d. 16. september kl

Spejdernes bestyrelse Fredag d. 15. september kl lørdag d. 16. september kl Spejdernes bestyrelse Fredag d. 15. september kl. 18.00 lørdag d. 16. september kl. 15.00 Sted: Brogården, Middelfart REFERAT Deltagere: David Hansen, Morten Junget, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling

Læs mere

FØRER- STÆVNE

FØRER- STÆVNE FØRERSTÆVNE 2016 1 FØRERSTÆVNEHÆFTE Førerstævnet 2016 - Tølløse Udgivet af: Danske Baptisters Spejderkorps Sats og layout Kommunikations og IT-udvalget Print Korpskontoret Billeder Fra DBS arkiv Tak til

Læs mere

Referat Korpsledelsens møde 26. juni 2012

Referat Korpsledelsens møde 26. juni 2012 Referat Korpsledelsens møde 26. juni 2012 Deltagere Morten Kerrn-Jespersen, Marianne Karstensen, Søren Eriksen, Rasmus Jensen, Karen Vejby, Katja Salomon Johansen, Erik Aabjerg Friis, Christine Fribert

Læs mere

Referat af Baptistspejdernes Førerstævne 18.-19. april 2015

Referat af Baptistspejdernes Førerstævne 18.-19. april 2015 1. KONSTITUERING a. Valg af dirigenter Søren Bøgh Vidmar, Aalborg 1., og Trine Engbo, Aalborg 1., blev valgt som dirigenter for førerstævnet. Dirigenterne indledte med at konstatere, at førerstævnet var

Læs mere

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Spejdernes bestyrelse Tirsdag d. 8. juni 2017 kl. 20.30-22.00 Sted: Skype REFERAT Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Læs mere

Godkendt med tilføjelse af pkt. 17 om status på metaevalueringen af Spejdernes lejre.

Godkendt med tilføjelse af pkt. 17 om status på metaevalueringen af Spejdernes lejre. Spejdernes bestyrelse Fredag d. 3. november kl. 18.00 lørdag d. 4. november kl. 15.00 REFERAT Deltagere: David Hansen, Morten Junget, Julie Fink, Signe Lund Christensen, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling

Læs mere

Danske Baptisters Spejderkorps. Budget 2014 og 2015 Behandlet og godkendt på korpsrådemødet i januar 2014 Til godkendelse på førerstævnet i 2014

Danske Baptisters Spejderkorps. Budget 2014 og 2015 Behandlet og godkendt på korpsrådemødet i januar 2014 Til godkendelse på førerstævnet i 2014 Danske Baptisters Spejderkorps Gl. Gugvej 21 9000 Aalborg CVR-nr. 27 42 28 10 Budget 2014 og 2015 Behandlet og godkendt på korpsrådemødet i januar 2014 Til godkendelse på førerstævnet i 2014 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Retningslinjer for anerkendelse af Arrangementer og Spejdercentre.

Retningslinjer for anerkendelse af Arrangementer og Spejdercentre. Side 1 af 8 Retningslinjer for anerkendelse af Arrangementer og Spejdercentre. Lovgrundlag Korpsrådsmødet Kraftværk 09 vedtog, at det er muligt for arrangementer og spejdercentre at blive anerkendt af

Læs mere

Referat af korpsrådsmødet den 19.-21. november 2010 på Øksedal

Referat af korpsrådsmødet den 19.-21. november 2010 på Øksedal Referat af korpsrådsmødet den 19.-21. november 2010 på Øksedal Samtidig med korpsrådsmødet afholdt BiD s og BBU s ledelse deres møder på Øksedal ud fra ønsket om at vi vil lære hinanden bedre at kende

Læs mere

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk DL-møde DL-møde... 1 1. Bordet rundt og status på aktiviteter... 3 2. Status på økonomi... 4 3. Status på LF... 4 4. Kommunikation.3 5. Status på udvalgsarbejde... 5 6. Nyt fra international... 5 7. Akutte

Læs mere

FØRERSTÆVNEHÆFTE. Udgivet af: Sats og layout. Print. Billeder. Førerstævnet Rebild. Danske Baptisters Spejderkorps

FØRERSTÆVNEHÆFTE. Udgivet af: Sats og layout. Print. Billeder. Førerstævnet Rebild. Danske Baptisters Spejderkorps 1 FØRERSTÆVNEHÆFTE Førerstævnet 2017 - Rebild Udgivet af: Danske Baptisters Spejderkorps Sats og layout Kommunikations- og IT-udvalget Print Korpskontoret Billeder Forside: Førerstævnet 2016 i Tølløse.

Læs mere

Bestyrelsen har tidligere udskudt godkendelse af budgettet for 2019, på grund af den forestående udskilning af Ungdomsøens økonomi.

Bestyrelsen har tidligere udskudt godkendelse af budgettet for 2019, på grund af den forestående udskilning af Ungdomsøens økonomi. Spejdernes bestyrelse 6. december 2018 kl. 20.30-22 Skype for business REFERAT Deltagere: Morten Junget, Julie Fink, Signe Lund Christensen, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak, Lisbeth Trinskjær,

Læs mere

REGNSKAB & BUDGET FØRERSTÆVNE 2016

REGNSKAB & BUDGET FØRERSTÆVNE 2016 REGNSKAB & BUDGET FØRERSTÆVNE 2016 1 REGNSKAB & BUDGET Førerstævnet 2016 - Tølløse Udgivet af: Danske Baptisters Spejderkorps Sats og layout Kommunikations og IT-udvalget Print Korpskontoret Billeder Fra

Læs mere

REGNSKAB & BUDGET FØRERSTÆVNE 2015

REGNSKAB & BUDGET FØRERSTÆVNE 2015 REGNSKAB & BUDGET FØRERSTÆVNE 2015 1 REGNSKABS- OG BUDGETHÆFTE Førerstævnet 2015 - Holbæk Udgivet af: Danske Baptisters Spejderkorps Sats og layout Kommunikations og IT-udvalget Print Korpskontoret Billeder

Læs mere

Referat af korpsrådsmødet den 28. maj 2011 kl. 9.00 20.00 på Bycenter Rysensteen, København

Referat af korpsrådsmødet den 28. maj 2011 kl. 9.00 20.00 på Bycenter Rysensteen, København Referat af korpsrådsmødet den 28. maj 2011 kl. 9.00 20.00 på Bycenter Rysensteen, København Til stede: Signe Lund Christensen(SL), Niels Dam(ND), Pia D. Andersen(PD), Stine Algot(SA), Camilla Gaarden(CG),

Læs mere

Vedtægter for ST-rådet

Vedtægter for ST-rådet 0120321405 678977ÿÿ9ÿ 8222202820!"#$ %&'!( )*+,704!-.4)+7 020 Vedtægter for ST-rådet 1: Navn og hjemsted Foreningens navn er ST-rådet og har hjemsted på Aalborg universitets uddannelse Sundhedsteknologi/Biomedical

Læs mere

Mange spejderhilsner og med ønsket om en god debat. Jan Christensen, Spejderchef og Rasmus Hylleberg, korpsrådsformand. Strukturforslag Side 1 af 5

Mange spejderhilsner og med ønsket om en god debat. Jan Christensen, Spejderchef og Rasmus Hylleberg, korpsrådsformand. Strukturforslag Side 1 af 5 Siden førerstævnet i Jerup vedtog målsætninger for de næste tre års spejderarbejde har korpsrådet diskuteret, om vi i dag organiserer os på den bedste måde i forhold til at nå vores målsætninger. Svaret

Læs mere

1.2 Foreningens hjemsted er Københavns Kommune.

1.2 Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. Vedtægter for Spejderne Stiftelse De fem internationalt anerkendte spejderkorps i Danmark og Sydslesvig: Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps

Læs mere

Dagsorden RSK møde den april 2017

Dagsorden RSK møde den april 2017 Dagsorden RSK møde den 21-23 april 2017 Indhold 1. Sindsro bøn... 2 2. Præsentationsrunde og afbud... 2 3. Oplæsning af koncepter og visioner for service... 2 4. Oplæsning af BFID og et medlem deler om

Læs mere

Dagsordenen blev godkendt med tilføjelse af pkt. 18: Drøftelse af bestyrelsens organisering

Dagsordenen blev godkendt med tilføjelse af pkt. 18: Drøftelse af bestyrelsens organisering Spejdernes bestyrelse Mandag d. 12. marts 2018 kl. 14.00-19.00 Holmen, Salen REFERAT Deltagere: David Hansen, Morten Junget, Julie Fink, Signe Lund Christensen, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak,

Læs mere

Der er ikke modtaget kommentarer til referaterne pr. mail.

Der er ikke modtaget kommentarer til referaterne pr. mail. Spejdernes bestyrelse 2. november 2018 kl. 17.00 til 3. november kl. 15.00 Danhostel Roskilde REFERAT Deltagere: David Hansen, Morten Junget, Julie Fink, Signe Lund Christensen, Stefan R. Hansen, Erik

Læs mere

Danske Baptisters Spejderkorps

Danske Baptisters Spejderkorps Danske Baptisters Spejderkorps Korpsrådet Referat af korpsrådsmøde den 14 15. november 2008 på Øksedal Til stede: Niels Dam, Pia Duebjerg Andersen, Nikolaj Lam, Peter Krogh Jacobsen, Lars Kildelund, Martin

Læs mere

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK).

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK). Referat fra Landssamrådsmøde d. 20. januar 2014 Mødested: DUI-LEG og VIRKE Mågevej 22 2650 Hvidovre Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 21.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG og

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSKE BAPTISTERS SPEJDERKORPS. Danske Baptisters Spejderkorps

VEDTÆGTER FOR DANSKE BAPTISTERS SPEJDERKORPS. Danske Baptisters Spejderkorps VEDTÆGTER FOR DANSKE BAPTISTERS SPEJDERKORPS Danske Baptisters Spejderkorps f~ïi.~\ Danske Baptisters Spejderkorps 1. Navn og hjemsted 1. Korpsets navn er Danske Baptisters Spejderkorps i daglig tale Baptistspejderne.

Læs mere

Korpsnyt nr. 16 den 14. august 2015

Korpsnyt nr. 16 den 14. august 2015 Korpsnyt nr. 16 den 14. august 2015 Baptistspejderne udvikles og udfordres gennem åbne, attraktive og sunde fællesskaber Kære læser af Korpsnyt Velkommen hjem fra ferier, lejre, træninger, verdensjamboree

Læs mere

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde 1 Indhold Bestyrelsens arbejde... 3 Generalforsamling og bestyrelse... 3 Bestyrelse... 3 Formandsposten... 4 Næstformandsposten... 4 Kassereren... 5 Sekretæren... 5

Læs mere

I ÅR SKAL VI VÆLGE EN HELT NY KORPSLEDELSE, HVIS FORSLAGET OM NYE VEDTÆGTER BLIVER GODKENDT

I ÅR SKAL VI VÆLGE EN HELT NY KORPSLEDELSE, HVIS FORSLAGET OM NYE VEDTÆGTER BLIVER GODKENDT VALG I ÅR SKAL VI VÆLGE EN HELT NY KORPSLEDELSE, HVIS FORSLAGET OM NYE VEDTÆGTER BLIVER GODKENDT MEN HVAD VIL DET EGENTLIG SIGE AT SIDDE I KORPSLEDELSEN? HVILKE POSTER ER DER? OG HVEM SKAL VÆLGES? HVEM

Læs mere

De Gule Spejdere i Danmark Arbejde i organisationen Årshjul

De Gule Spejdere i Danmark Arbejde i organisationen Årshjul De Gule Spejdere i Danmark Arbejde i organisationen Årshjul Turneringer Forretnings-udvalg Ledertræf Korpsstyrelses-møder Korpsråd Måned Korpsstyrelsesmøde Forretningsudvalg Arrangementer Januar Korpsstyrelsesmøde

Læs mere

Deltagere: David Hansen, Morten Junget, Julie Fink, Signe Lund Christensen, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Deltagere: David Hansen, Morten Junget, Julie Fink, Signe Lund Christensen, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Spejdernes bestyrelse 3. januar 2019 kl. 17.00-20.30 Harry s møder, Ejlskovgade, Odense REFERAT Deltagere: David Hansen, Morten Junget, Julie Fink, Signe Lund Christensen, Stefan R. Hansen, Erik Friis,

Læs mere

FØRERSTÆVNEHÆFTE. Udgivet af: Sats og layout. Print. Billeder. Førerstævnet Rebild. Danske Baptisters Spejderkorps

FØRERSTÆVNEHÆFTE. Udgivet af: Sats og layout. Print. Billeder. Førerstævnet Rebild. Danske Baptisters Spejderkorps 1 FØRERSTÆVNEHÆFTE Førerstævnet 2018 - Rebild Udgivet af: Danske Baptisters Spejderkorps Sats og layout Kommunikations- og IT-udvalget Print Korpskontoret, Wagnersvej 33, 2450 København SV Billeder Forside:

Læs mere

Referat for Landssamrådsmøde den 22. november 2012

Referat for Landssamrådsmøde den 22. november 2012 Referat for Landssamrådsmøde den 22. november 2012 Deltagere: Alice Linning (formand for Landssamrådet, Det Danske Spejderkorps), Mads Kolte-Olsen (Det Danske Spejderkorps), Nina Hanberg og Susanne Ravn

Læs mere

Sted: Salen (Mødehuset 1. sal), Spejdercenter Holmen, Arsenalvej 10, 1436 Kbh. K

Sted: Salen (Mødehuset 1. sal), Spejdercenter Holmen, Arsenalvej 10, 1436 Kbh. K Spejdernes bestyrelse Mandag d. 26. juni 2017 kl. 17.00-21.00 Sted: Salen (Mødehuset 1. sal), Spejdercenter Holmen, Arsenalvej 10, 1436 Kbh. K REFERAT Deltagere: David Hansen, Morten Junget, Julie Fink,

Læs mere

Deltagere: Morten Junget, Lisbet Trap-Jensen, Signe Lund Christensen, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Deltagere: Morten Junget, Lisbet Trap-Jensen, Signe Lund Christensen, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Spejdernes bestyrelse 9. marts 2019 kl. 16.00 10. marts 2019 kl. 13.00 Houens Odde i forlængelse af årsmødet REFERAT Deltagere: Morten Junget, Lisbet Trap-Jensen, Signe Lund Christensen, Stefan R. Hansen,

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Afdelingsbestyrelsen kan jf. BABs vedtægter 19 stk.10, fastlægge en forretningsorden for udførelsen af sit hverv. Afdelingsbestyrelsen holder møde

Læs mere

De Gule Spejdere i Danmark Arbejde i organisationen Årshjul

De Gule Spejdere i Danmark Arbejde i organisationen Årshjul De Gule Spejdere i Danmark Arbejde i organisationen Årshjul Turneringer Forretnings-udvalg Ledertræf Korpsstyrelses-møder Korpsråd Måned Forretningsudvalg Arrangementer Januar Februar Marts Godkendelse

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne]

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne] 3. VIA-DSR møde 2017 Sted: Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Lokale B172 Mødedato: 11. maj 2017 Kl. 16-19 Deltagere [Navne] Gæster Afbud [Navne] Forberedelse: Hvert Campus skal have skrevet

Læs mere

T H I S T E D S P E J D E R N E

T H I S T E D S P E J D E R N E Bestyrelsesmøde onsdag den 12.10.2016. Tid: onsdag den 12.10.2016 kl. 19-21.30. Til stede: Gitte, Susanne, Jesper, Søren, Bodil, Ole Afbud: Conny, Lind, Anna Dagsorden: Punkt Emne Referat 1 Godkendelse

Læs mere

Danske Baptisters Spejderkorps

Danske Baptisters Spejderkorps Referat af korpsrådsmøde den 8.-9. september 2007 på Øksedal Til stede: Trine Engbo Larsen, Pia D. Andersen (fra lørdag kl.13.00), Niels Dam, Martin Søttrup, Søren Jacobsen, Peter Krogh, Lars Kildelund,

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 11. DECEMBER 2018, KL. 17:30 20:00

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 11. DECEMBER 2018, KL. 17:30 20:00 SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 11. DECEMBER 2018, KL. 17:30 20:00 Bestyrelsesmedlemmer Christina Carter (forældrerepræsentant, formand) Brix Pape (forældrerepræsentant, næstformand) Marie Elisabeth Schroll

Læs mere

Referat af korpsrådsmødet den 28.-30. maj 2010 på Øksedal

Referat af korpsrådsmødet den 28.-30. maj 2010 på Øksedal Referat af korpsrådsmødet den 28.-30. maj 2010 på Øksedal Til stede: Signe Lund Christensen(SL), Niels Dam(ND), Pia D. Andersen(PD), Connie Schneider(COS), Stine Algot(STA), Christine Strøm(CHS), Camilla

Læs mere

Det Danske Spejderkorps strategiramme

Det Danske Spejderkorps strategiramme Det Danske Spejderkorps strategiramme SOMMEREN 2017 Foto: Thomas Heie Nielsen SIDE 2 Det Danske Spejderkorps strategiramme Motivation Formålet med denne beskrivelse af strategirammen i Det Danske Spejderkorps

Læs mere

GUDENÅ DIVISION D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

GUDENÅ DIVISION D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Referat fra divisionsrådsmøde d. 16-04-2015 Dagsorden: a. Valg af dirigent og referent b. Beretning fra divisionsledelsen c. fremlæggelse af årsregnskabet for det foregående år til godkendelse d. behandling

Læs mere

De Gule Spejdere i Danmark Arbejde i organisationen Årshjul

De Gule Spejdere i Danmark Arbejde i organisationen Årshjul De Gule Spejdere i Danmark Arbejde i organisationen Årshjul Turneringer Forretnings-udvalg Ledertræf Korpsstyrelses-møder Korpsråd Måned Forretningsudvalg Arrangementer Januar Februar Marts Godkendelse

Læs mere

Bestyrelsesmøde Frydenborg gruppe DDS Mandag d Sted: Frydenborg den ledige hytte

Bestyrelsesmøde Frydenborg gruppe DDS Mandag d Sted: Frydenborg den ledige hytte Bestyrelsesmøde Frydenborg gruppe DDS Mandag d. 03.09.19-17.00-19.00 Sted: Frydenborg den ledige hytte Tilstede: alle på nær Afbud fra: Storm, Emil, Viktor, Saskia, Referat: Gro Dagsorden punkt Praktik

Læs mere

Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl :30

Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl :30 Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl. 17-19:30 Vejl. tid Emne Proces Ansvarlig Baggrund/ forudsætninger/forberedelse/ bilag 17:00 1. Formalia a. Valg af ordstyrer

Læs mere

FORSLAG TIL VEDTÆGTSÆNDRINGER Danske Baptisters Spejderkorps

FORSLAG TIL VEDTÆGTSÆNDRINGER Danske Baptisters Spejderkorps FORSLAG TIL VEDTÆGTSÆNDRINGER Danske Baptisters Spejderkorps TILLÆG TIL FØRERSTÆVNEHÆFTE Førerstævnet 2013 - Tølløse Privat og Efterskole Udgivet af Danske Baptisters Spejderkorps Designidé Stine Suhr

Læs mere

Forretningsorden for Hawerthi 1. Rødovre

Forretningsorden for Hawerthi 1. Rødovre Forretningsorden for Hawerthi 1. Rødovre 1 Grundlag 1. Det Danske Spejderkorps love udgør det formelle grundlag for gruppens arbejde, formål og værdier. 2 Gruppen 1. Gruppen består af følgende afdelinger:

Læs mere

Vedtægter for Danske Baptisters Spejderkorps, vedtaget april 2004

Vedtægter for Danske Baptisters Spejderkorps, vedtaget april 2004 1. Navn Korpsets navn er Danske Baptisters Spejderkorps. 2. Formål Korpsets formål er at lade børn og unge møde det kristne evangelium og give dem mulighed for at udvikle selvstændighed, medansvar, demokratisk

Læs mere

VEDTÆGTER. Foreningen Afsavn

VEDTÆGTER. Foreningen Afsavn VEDTÆGTER Foreningen Afsavn 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er: Stk. 2. Foreningens hjemsted er: Foreningen Afsavn 8300 Odder 2. foreningens formål: Stk.1 a) At tilbyde støtte, vejledning

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

1. Organisationens navn er Interkulturelt Kvinderåd. 2. Organisationens hjemsted er, Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 København K.

1. Organisationens navn er Interkulturelt Kvinderåd. 2. Organisationens hjemsted er, Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 København K. Vedtægter for Interkulturelt Kvinderåd 1. Foreningens navn og adresse 1. Organisationens navn er Interkulturelt Kvinderåd. 2. Organisationens hjemsted er, Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 København

Læs mere

Vedtægter for Nørrekær Enges Vindmølleforening

Vedtægter for Nørrekær Enges Vindmølleforening Vedtægter for Nørrekær Enges Vindmølleforening 1. Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Nørrekær Enges Vindmølleforening med hjemsted på formandens adresse. 2. Foreningens formål og opgaver

Læs mere

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres arbejde denne folder tjener som inspiration Inspiration til

Læs mere

Korpsledelsesmøde den 30. august 31. august 2013 Referat

Korpsledelsesmøde den 30. august 31. august 2013 Referat Korpsledelsesmøde den 30. august 31. august 2013 Referat Mødested og tid Holmen Fredag den 30/8-2013 kl. 19:10 22:50 Lørdag 31/8-2013 kl. 8:00 14:40 Deltagere Marianne Karstensen (punkt 1-8 herefter afbud),

Læs mere

12. ÅRHUS GRUPPE REFERAT AF GRUPPERÅDSMØDE:

12. ÅRHUS GRUPPE REFERAT AF GRUPPERÅDSMØDE: 12. ÅRHUS GRUPPE REFERAT AF GRUPPERÅDSMØDE: Vores gruppeleder Thomas bød velkommen til mødet og gav en kort præsentation af Det Danske Spejderkorps: 12. Århus Gruppe er en del af Aros Division, der består

Læs mere

VEDTÆGTER FOR AALBORG LÆRERFORENING

VEDTÆGTER FOR AALBORG LÆRERFORENING VEDTÆGTER FOR AALBORG LÆRERFORENING 1 Kredsens navn er Aalborg Lærerforening. Den udgør kreds 153 af Danmarks Lærerforening og har hjemsted i Aalborg kommune. 2 Kredsens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

International strategi for Det Danske Spejderkorps

International strategi for Det Danske Spejderkorps International strategi for Det Danske Spejderkorps Strategien skal give et overblik over de prioriteter, DDS har som del af den globale spejderbevægelse og som medlemmer af de internationale spejderorganisationer

Læs mere

Overenskomst 2015. Mellem. Hovedbestyrelsen

Overenskomst 2015. Mellem. Hovedbestyrelsen Overenskomst 2015 Mellem Hovedbestyrelsen og Gruppebestyrelsen for... gruppe i Region... der påtager sig ansvaret for gruppens ledelse over for De grønne pigespejdere, erklærer at være bekendt med følgende

Læs mere

REGNSKAB & BUDGET Førerstævnet Rebild. Udgivet af: Danske Baptisters Spejderkorps. Sats og layout Kommunikations og IT-udvalget

REGNSKAB & BUDGET Førerstævnet Rebild. Udgivet af: Danske Baptisters Spejderkorps. Sats og layout Kommunikations og IT-udvalget REGNSKAB & BUDGET Førerstævnet 2017 - Rebild Udgivet af: Danske Baptisters Spejderkorps Sats og layout Kommunikations og IT-udvalget Print Korpskontoret Side 2 af 36 Billeder Fra DBS arkiv Forsidefoto:

Læs mere

Møde i politisk styregruppe onsdag den 9. januar 2013 kl

Møde i politisk styregruppe onsdag den 9. januar 2013 kl Møde i politisk styregruppe onsdag den 9. januar 2013 kl. 09.30-10.30 Sted Nordsøen Oceanarium, Willemoesvej 2, 9850 Hirtshals - mødelokale: Stornoway Deltagere: Anne-Dorte Krog, Aalborg Kommune Arnold

Læs mere

Vedtægter for Nørrekær Enges Vindmølle-forening

Vedtægter for Nørrekær Enges Vindmølle-forening Vedtægter for Nørrekær Enges Vindmølle-forening 1. Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Nørrekær Enges Vindmølle-forening med hjemsted på formandens adresse. 2. Foreningens formål og opgaver

Læs mere

Ordinær general forsamling i EFS Dysfagi d. 5. september 2017

Ordinær general forsamling i EFS Dysfagi d. 5. september 2017 Ordinær general forsamling i EFS Dysfagi d. 5. september 2017 Dagsorden for generalforsamling EFS-Dysfagi kl. 11.00 12.30 1. Velkomst v/annette Kjærsgaard 2. Valg af ordstyrer, referent og stemmeudvalg

Læs mere

Korpsnyt nr. 20 den 28. november 2014

Korpsnyt nr. 20 den 28. november 2014 Korpsnyt nr. 20 den 28. november 2014 Baptistspejderne udvikles og udfordres gennem åbne, attraktive og sunde fællesskaber Kære læser af Korpsnyt Så er det i denne weekend, at Korpsrådet samles til årets

Læs mere

Journalistisk referat

Journalistisk referat Journalistisk referat Mødet i dag havde som hovedfokus at skabe overblik over de forskellige udvalg og deres arbejde, opdatere udvalgende, samt at diskutere strukturen for Studenterhuset herunder også

Læs mere

Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA)

Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA) Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA) Vedtægter revideret ved DARMA s Ekstraordinære Generalforsamling d. 20. november 2018, på Copenhagen Business School (CBS) i København.

Læs mere

Indstilling til nye vedtægter

Indstilling til nye vedtægter Indstilling til nye vedtægter Bestyrelsen indstiller til generalforsamlingen at vedtage nye vedtægter for foreningen Danske Journaliststuderende RUC. Baggrund: Foreningens vedtægter er efterhånden mange

Læs mere

12. Bordet rundt, herunder (såfremt der er nyt) orientering fra børneudvalg, ungdomsudvalg, seniorherrer, seniordamer 13.

12. Bordet rundt, herunder (såfremt der er nyt) orientering fra børneudvalg, ungdomsudvalg, seniorherrer, seniordamer 13. Til Fodbold bestyrelsen i HEI samt FU Hermed indkaldes der til bestyrelsesmøde mandag den 20. januar kl. 19.00. Mødet afholdes i Skæring hallen. Dagsorden: 1. Velkomst Fremtidig regnskabsfører Lene Laursen

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse REFERAT Møde: Bestyrelsesmøde 01-2015 Dato: Mandag den 26. januar 2014 kl. 15.00 21.00 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, 2605 Brøndby Hans Natorp, Henrik Voldsgaard, Jesper Andersen, Mads

Læs mere

Mødedag Mødetidsp. marts 2011. kl. 18:30 Mødessted. punkt: af punkt 19. Jubilæumsstævne. Godkendt og underskrevet. Fastholdes. JPJ: FU-møde (JPJ)

Mødedag Mødetidsp. marts 2011. kl. 18:30 Mødessted. punkt: af punkt 19. Jubilæumsstævne. Godkendt og underskrevet. Fastholdes. JPJ: FU-møde (JPJ) Dagsorden til bestyrelsesmødee Mødedag...: Tirsdag den 22. marts 2011 Mødetidsp punkt: kl. 18:30 Mødessted d : Ågade 97, 1., 83700 Hadsten Indkaldt af: Jens Peter Jensen (JPJ) Ordstyrer: Jens Peter Jensen

Læs mere

Procedure for etablering af nye aktiviteter

Procedure for etablering af nye aktiviteter Procedure for etablering af nye aktiviteter Styregruppen for døgninstitutioner Indholdsfortegnelse 1. Formål.... 1 2. Første kontakt.... 1 3. Samarbejdsaftalen... 2 4. køreplan... 3 5. rekruttering af

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Ditte Maria Bjerg, Sara Topsøe-Jensen, Kasper Daugaard Poulsen, Geir Sveaass, Mikael Fock

REFERAT. Til stede fra udvalget: Ditte Maria Bjerg, Sara Topsøe-Jensen, Kasper Daugaard Poulsen, Geir Sveaass, Mikael Fock 28. oktober 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst Møde nr. 10 Mødedatoer: 18. september 2014 Tidspunkt: Kl. 8.30 18.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra udvalget: Ditte Maria Bjerg,

Læs mere

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk DL-møde DL-møde... 1 1. Status på aktiviteter/projekter... 3 2. Status på økonomi... 4 3. Status på LF... 4 4. Kommunikation... 4 5. Status på udvalgsarbejde... 4 6. Nyt fra international... 4 7. Akutte

Læs mere

Referat fra FU-møde. 03. Næste mødedato: Torsdag d. 22. marts kl. 18:30

Referat fra FU-møde. 03. Næste mødedato: Torsdag d. 22. marts kl. 18:30 Referat fra FU-møde Mødedag...: 23. februar 2012 Mødetidspunkt: Kl. 18:30 Mødessted : Ågade 97, 1., 8370 Hadsten Indkaldt af: Henning Dam (HD) Ordstyrer: Carl Aage Sørensen Mødetype: Forretningsudvalg

Læs mere