Lauritz Knudsen introducerer et helt nyt installationssystem baseret på trådløs kommunikation. LK IHC Wireless har set dagens lys.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lauritz Knudsen introducerer et helt nyt installationssystem baseret på trådløs kommunikation. LK IHC Wireless har set dagens lys."

Transkript

1 LK IHC Wireless Lauritz Knudsen introducerer et helt nyt installationssystem baseret på trådløs kommunikation. LK IHC Wireless har set dagens lys. Fremtidens trådløse teknologi er både brugervenligt og fleksibelt. Det samme gælder det nye LK IHC Wireless-system. Den trådløse teknologi giver installatør og kunder adskillige fordele både mht. pris, fleksibilitet og brugervenlighed. Traditionelt har IHC-systemet primært fundet anvendelse inden for nybyggeri, men med introduktionen af Wireless-systemet, er det realistisk at få de samme fordele i eksisterende boliger. Også i forbindelse med renovering af eksisterende elinstallationer vil Wireless-systemet være en attraktiv og oplagt mulighed. LK FUGA Wireless batteritryk kan monteres fuldstændig frit uden at bore huller eller at trække ledninger. Fleksibilitet LK IHC Wireless kommunikerer ved hjælp af radiobølger, der gør det muligt at overføre data mellem adskillige enheder på samme tid. Wireless-systemet er dermed et yderst fleksibelt system sammenlignet med traditionelle elinstallationer. Alene den fuldstændige valgfri placering af de trådløse betjeningstryk gør systemet fantastisk fleksibelt. Betjeningstrykkene kan monteres i eksisterende installationer. I Wireless produktprogrammet er der også batteridrevne betjeningstryk, som giver helt nye muligheder for montage, fx påklæbning på glasflade mv. Komponenterne i LK IHC Wireless gør desuden brug af bygningens eksisterende kabling og monteringsdåser, hvilket gør systemet enkelt og tidsbesparende at montere. Det er nu muligt at løse opgaver, som førhen måtte afvises som økonomisk uholdbare. Det kan fx være ændringer og renoveringer i lejligheder med betonadskillelse, hvor kabelføring i gulv og loft er forbundet med store omkostninger. Med LK IHC Wireless er det ikke nødvendigt at trække nye kabler. Komponenterne forsynes enten af batteri eller fra eksisterende installation. IHC Wireless som Standalone eller sammen med IHC Control. LK IHC Wireless er betegnelsen på de nye trådløse produkter, som består af sender- og modtageenheder. Disse kommunikerer indbyrdes ved hjælp af radiobølger. De nye Wireless-produkter kan bruges som lokale rumløsninger, hvor produkterne taler sammen direkte, og de kan også kommunikere med LK s intelligente installationssystem IHC Control, og åbner dermed for endnu flere muligheder.

2 Med Wireless-systemet er det nemt at opbygge en komplet elinstallation. Wireless kan sammenlignes med en traditionel elinstallation, hvor almindelige afbrydere fungerer som sendere og strømudtag fungerer som modtagere. I den traditionelle elinstallation er der fast forbindelse mellem afbrydere og udtag. I Wireless-programmet foregår denne forbindelse trådløst. Det er derfor muligt frit at ændre opsætning af Enkel programmering For at få de enkelte komponenter til at spille sammen, og bestemme, hvilke udtag der skal forbindes med hvilke afbrydere, skal systemet først programmeres. Og det er langt mindre indviklet, end det lyder. I praksis foregår programmeringen nemlig ved at udføre en række tryksekvenser med fx en skruetrækker for at fortælle systemet, hvilke sendere og modtagere der hører sammen. Alle Wireless-enhederne er forsynet med en diode, der lyser rødt og grønt for at gøre programmeringen ekstra let. Ved hjælp af programmeringen kan du skabe forbindelse mellem en eller flere sendere og modtagere i et såkaldt Control Link. Med Control Links kan der oprettes forbindelse til alle typer modtagere. En eller flere sendere kan kobles sammen med en eller elinstallationen. Det er også muligt at knytte en modtager til flere sendere. Hermed kan man lave funktioner som er besværlige i traditionelle elinstallationer, som fx korrespondance og Sluk alt - funktion. Wireless-progammet kan også kommunikere med LK s intelligente installationssystem IHC Control og dermed give endnu flere muligheder. flere modtagere i et Control Link. Du kan også oprette forud definerede lysindstillinger med Scenarie Link, hvor du med et enkelt tryk på en sender kan tænde lyset, så det passer til forskellige situationer. Scenarie Links er specielt nyttige, når modtagerenhederne er udformet som lysdæmpere. Sluk-alt-funktionen laves også let med Scenarie Link. Rækkevidde og batteri LK IHC Wireless-produkternes rækkevidde indendørs er normalt m, afhængig af lokale forhold. I fri luft er rækkevidden ca. 300 m. Systemet kommunikere ved hjælp af radiobølger med en frekvens på 868 MHz. Der benyttes en kommunikationsprotokol, der hedder Wavenis. Denne protokol er specielt udviklet til enheder, der strømforsynes af batteri, og er ideel til brug i Wireless-systemet bl.a. på grund af dets uhyre lave strømforbrug. Ved almindelig brug kan batterierne i et betjeningstryk vare helt op til 5-7 år. Når tangenterne på batteritrykket er fjernet, er der adgang til programmeringsknapperne.

3 Produkterne Wireless-programmet Wireless-programmet består af sendere og modtagere. Senderne kan være udformet som en afbryder eller en fjernbetjening. Modtagerne kan være et lampeudtag eller en stikkontakt, som reagerer på det modtagne signal ved at tænde eller slukke for strømmen. Det kan også være en lysdæmper, som reagerer på det modtagne signal ved at ændre lysniveauet på den tilknyttede udgang. Nogle enheder kan både sende og modtage signaler, og kaldes derfor for kombienheder. Fjernbetjeningen adskiller sig fra de øvrige sendere ved at være udformet som en håndholdt enhed. Betjening og programmering foregår som hos de øvrige sendere i Wireless-programmet. Sendere Modtagere Kombienheder Batteritryk med en, to eller tre tangenter. Kombienhed med lysdæmper. Lampeudtag med relæ eller lysdæmper. Kombienhed med relæ. Stikkontakt med relæ. Fjernbetjening med otte kanaler. Universalenhed med relæ eller lysdæmper.

4 Control Link og Scenarie Link Wireless-produkterne programmeres på to forskellige måder, nemlig Control Link og Scenarie Link. Når du går i gang med programmeringen af enhederne, skal du først afgøre, om du vil bruge den ene eller den anden type link. Kort fortalt er et Control Link en direkte styring af en modtager, mens Scenarie Link etablerer en forprogrammeret lyssætning. Med Control Link kan du altså tænde og slukke for lyset og dæmpe det op eller ned ved at holde tangenten på afbryderen nede. Ved et Scenarie Link vil et tryk på en tangent resultere i, at en eller flere lyskilder tændes på et bestemt niveau eller slukkes. Control Link er en trådløs forbindelse hvor en tangent udfører modtagerens basisfunktion, fx lysdæmpning. Programmering startes ved tryk på en programmeringsknap. Enhedens lysdiode lyser med rød farve. Eksemplerne på denne side stammer fra LK IHC Wireless Simulator, hvor du kan afprøve programmeringen af Wireless-produkterne. Scenarie Link er en trådløs forbindelse, hvor der programmeres en tangentside ad gangen. Den modtagende enheds indstilling bestemmes under programmeringen. Dvs. hvis der er tale om en lysdæmper, indstilles det ønskede lysniveau under programmeringen. Programmering af Scenarie Link startes med to efterfølgende tryk på en programmeringsknap. Enhedens lysdiode lyser med grøn farve.

5 Afprøv din Wireless-programmering Lauritz Knudsen har udviklet et særligt hjælpeværktøj, hvor alle funktionerne i Wirelessprodukterne beskrives i detaljer. Hjælpeværktøjet består bl.a. af en simulator, hvor du kan prøve kræfter med programmeringen og funktionerne i de nye trådløse produkter. Gå ind på vores hjemmeside på adressen og download Wireless Hjælpefilen. I hjælpefilen under Programmering af LK IHC Wireless, Stand alone finder du LK IHC Wireless Simulator. Simulatoren bruger et spisekøkken som eksempel. Her er der nemlig stor sandsynlighed for at der vil være behov for flere forskellige lyssætninger og -situationer. Programmeringen i simulatoren foregår på samme måde som i de virkelige Wireless-produkter. Når du har lavet en programmering, kan du med det samme se, om den fungerer efter hensigten. Klik på Programmér for at vise programmeringsknapperne på komponenterne. Når du programmerer i simulatoren, lyser og blinker lysdioden hhv rødt og grønt, så du kan skelne mellem programmering i Control Link eller i Scenarie Link. Præcis som på de virkelige produkter. Klik på Afprøv for at afprøve din programmering. For at slette programmeringerne og starte forfra, skal du klikke på Slet alt.

6 LK IHC Control Lauritz Knudsen introducerer to nye versioner af LK IHC Controller. De er både mindre, hurtigere at programmere og indeholder flere funktioner. Den nye version af LK IHC Control er designet til at understøtte de nye IHC Wireless-produkter. Ud over IHC Control understøtter begge modeller den nye trådløse teknologi med tilslutning af op til 64 enheder. Den ene nyhed er en ren Visual controller, mens den anden er en Visual controller med integreret Viewer. Pladsbesparende Kombinationen af controller og Viewer er langt mere kompakt end tidligere, fordi de to moduler nu er bygget sammen i én enhed. Dermed sparer du plads i tavlen og bliver samtidig sparet for en del ledningsarbejde i monteringen. De nye controllere er tilmed mindre end de gamle, hvilket giver endnu mere plads. Brug af controllerne i forbindelse med IHC Wireless-systemet, vil også betyde, at en række in- og outputmoduler kan udelades set i forhold til en traditionel IHC-installation. Skulle grænsen på 128 ind- og udgange overskrides, er det ikke længere nødvendigt at bruge to controllere. I stedet kan du tilføje de nye Wireless-produkter og få adskillige porte føjet til din installation. Hurtigere De nye controllere er optimeret til væsentlig hurtigere dataoverførsel end før, idet de er forsynet med både USB-stik og LAN-stik. Det betyder også en mere fleksibel programmering via fx en bærbar computer eller over internettet. Bedre overblik Controllerne er forsynet med lysdioder, der fortæller om modulets tilstand. Ved hjælp af dioderne kan du med det samme se, om systemet fungerer som det skal. Du behøver med andre ord ikke at tilslutte din computer for at danne dig et overordnet billede af systemets tilstand. Flere funktioner De to nye versioner af LK IHC Control indeholder 128 ind- og udgange. Der kan der ud over tilsluttes op til 64 trådløse enheder. Controlleren lanceres i to versioner: en med integreret Viewer og en uden. Hvis du slutter controlleren til internettet, viser det indbyggede ur altid korrekt tid, takket være automatisk opkobling til en tidsserver. Bruges LK IHC Control i forbindelse med IHC Wireless kan diverse in- og outputmoduler spares. Ud over pladsbesparelsen vil der heller ikke afsættes nær så meget effekt i tavlen, der dermed bliver mindre varm.

7 Programmering med muligheder Den nye LK IHC Controller giver dig mulighed for at foretage programmering og konfigurering over internettet. Controlleren skal blot være sluttet til en internetopkobling med en fast IP-adresse, så kan du komme i kontakt med den uanset hvor i verden du befinder dig. Det eneste du skal gøre er, at indtaste den faste IPadresse i din browser, så kan du via dit password få adgang til controlleren og dens funktioner. Denne mulighed giver en række indlysende fordele: du kan fx yde dine kunder fjernsupport, og dermed servicere kunder, der bor langt væk. Det sparer på transportomkostningerne og opleves oftest af kunderne som en ekstra service. Du kan også koble controlleren på et lokalt netværk (LAN). Øget sikkerhed Den øgede fleksibilitet som opkoblingen til internettet giver, stiller øgede krav til sikkerheden. Det er der taget højde for i LK IHC Controllersoftwaren. Her har du mulighed for at bestemme, hvem Sikkerheden er tilgodeset ved hjælp at en omfattende adgangskontrol, hvor enhver bruger skal identificere sig overfor systemet. Systemadministratoren kan bestemme hvem, der skal have adgang til hvilke funktoner. der skal have adgang til hvilke funktioner. Du kan oprette en brugerdatabase med alle oplysninger om rettigheder, brugernavne og passwords. På den måde opnår du en høj grad af sikkerhed og tryghed for kunden. Kun godkendte personer kan få adgang til opsætning, konfigurering og programmeringen. Al trafik til og fra controlleren har tilmed 128 bit kryptering, hvilket er med til at højne sikkerhedsniveauet betydeligt. Visual 2 Med version 2 af LK IHC Visual er det nu muligt at lave scenarieprogrammering, der direkte relaterer sig til de nye IHC Wireless-produkter. Programmeringen med funktionsblokke er nu blevet mere overskuelig med en enklere Drag n Drop-funktion.

8 Ny forbedret LK IHC Visual 2 Med LK IHC Controlleren følger LK IHC Visual 2, der er opdateret og forbedret på mange punkter i forhold til forgængeren. I Visual 2 programmerer du med de velkendte funktionsblokke. I stedet for at arbejde med DIN-skinnemoduler, indsættes komponenterne nu direkte i de relevante lokaliteter, som fx Stue, Brygges og Bad. Programmeringen bliver derved endnu mere enkel og intuitiv. Drag n Drop-funktionen er nu mere enkel og direkte. Denne funktion gør det muligt at trække komponenter fra lokalitetsoversigten over på funktionsblokken. Visual 2 giver nu også mulighed for udvidelse med LK IHC Wireless-komponenter, og der er i forbindelse med brug af de nye lysdæmpere fra IHC Wireless-serien direkte adgang til lysdæmpernes rampetider og dæmpningsgrader. Visual 2 indeholder også en omfattende hjælpefil, hvor du kan få alle nødvendige oplysninger. Funktionsblokkene i Visual 2 har nu navne, som er langt lettere at forholde sig til. Derved bliver det nemmere at finde frem til den ønskede funktionsblok. Den nye Dokumentationsgenerator giver dig mulighed for at lave dokumentation ud fra din programmering af IHC-systemet. Du kan bl.a. lave en funktionsoversigt til skærmbrug eller en, som er optimeret til print. Dokumentationen indeholder de lokalitetsnavne, der blev anvendt i programmeringen. Her kan du se alle relevante data vedrørende placering af de enkelte komponenter og deres respektive kabling.

9 LK IHC Control med Viewer LK IHC Vieweren er nu ikke længere et separat modul, men indbygget i controlleren, hvilket øger stabiliteten og gør installationen billigere. Du sparer op til halvdelen i forhold til før, hvor du skulle købe Vieweren separat. Til gengæld skal du vælge controlleren med Viewer fra start; du kan ikke senere tilkøbe et Viewermodul. Html-brugerflade I Viewerversionen af LK IHC Control kan du som noget nyt lave en html-baseret brugerflade ved hjælp af funktionen Web SceneView. Dermed kan du bruge Viewerfunktionerne direkte fra enhver browser, fx Internet Explorer eller Firefox. Du kan tilmed generere en brugerflade, der er specielt designet til brug i en lommecomputer, en PDA. Online Onlinemulighederne er forbedret så du nu har mulighed for overvågning og konfigurering af en programmering via LAN eller internettet. Statusvisning på lysdæmpere er ligeledes en nyskabelse. Her kan du fx se rampetider og dæmpningsprocenter. Du kan også se og ændre timertiden for en PIR i en funktionsblok. Med IHC ServiceView kan du simulere direkte med de virkelige komponenter. Du kan overvåge og tvangsstyre ressourcer, herunder ind- og udgange. Funktionen findes også i versionen uden Viewer. IHC SceneDesign lader dig opbygge en grafisk visning af din installation ud fra dit IHC Visual-projekt, og plantegninger over dit hus. IHC SceneView bruges til at overvåge din IHC Control-installation. IHC SceneView bruges til at overvåge din IHC Control-installation. Her kan du fx ændre timertiden for en PIR eller en lysdæmpers rampetid. Du kan også fjernstyre den færdigprogrammerede installation via internettet, hvilket giver en masse muligheder, som fx at tænde for varmen i sommerhuset. Web SceneView er en grafiskbrugerflade ligesom SceneView. Den er html-baseret og kan bl.a. bruges til PDA er.

10 LK IHC Wireless-systemoversigt IHC Wireless-produkterne er beregnet til lysstyring i enkelte rum. Ønsker du lysstyring i flere rum, eller har du behov for en mere kompleks installation med diverse avancerede løsninger, er det vores klare anbefaling, at du etablerer en løsning bestående af IHC Wireless-produkterne kombineret med en LK IHC-controller. Ved at koble IHC Wireless produkterne sammen via en IHCcontroller, har du alle IHC Control-systemets lysstyringsmuligheder til rådighed. Der kan laves sluk-alt, hjemmesimulering, rutelys, kalender og timerfunktioner mv. Det giver også mulighed for at kontrollere installationen via internettet eller via et lokalt netværk i private hjem eller i virksomheder. IHC i forvejen Hvis du udskifter controlleren med den nye version, skal den programmeres igen. Lauritz Knudsen Kundeservice tilbyder at overføre funktionsblokkene fra tidligere versioner af IHC Visual til den nye version. Tidligere versioner af controlleren kan stadig købes som reservedel og der vil stadig blive ydet support på den.

11 Nyt program i Produktskolen Produktskolen afholder kurser i Lauritz Knudsens samlede produktsortiment. Alle vores kurser har til formål at informere og efteruddanne fagfolk indenfor el-branchen - både i private og offentlige virksomheder. De nye IHC-produkter er omfattet af kurserne på Produktskolen. I forbindelse med lanceringen af de nye LK IHC Control controllere og LK IHC Wireless-produkterne, tilbyder vi tre typer kurser. Tilmeldingsskema og agenda for kurset kan ses på vores hjemmeside under uddannelse/kurser. IHC Control basis Kurset giver en detaljeret gennemgang af IHC Control systemet med fokus på opsætning og anvendelse af alle systemets komponenter samt den tilhørende programmeringsflade. Indeholder ligeledes en introduktion til IHC Wireless, vores nye trådløse system, bestående af en række komponenter til styring af en elinstallation. Brush-up Dette kursus er for dig der har den grundlæggende viden om IHC-systemet, men som vil have frisket kundskaberne op. Kurset kommer ind på IHCprogrammering, en gennemgang af de forskellige produkter samt en gennemgang af software og programmering. Kurset indeholder ligeledes en introduktion til IHC Wireless-systemet. IHC Control udvidet Kurset bygger videre på basiskurset og giver en dybere gennemgang i anvendelse og muligheder der gives med softwarens mange funktionsblokke. På kurset gennemgås bl.a. opbygningen af en funktionsblok, hvordan man opbygger sine egne funktionsblokke og sammenkob ler flere controllere.

LK IHC Wireless - systembeskrivelse

LK IHC Wireless - systembeskrivelse LK IHC Wireless - systembeskrivelse Lauritz Knudsen introducerer et helt nyt installationssystem baseret på trådløs kommunikation. Den trådløse teknologi giver installatør og kunder adskillige fordele.

Læs mere

LK Produktinformation. Supplement til LK Kataloget 2006 LK IHC Wireless

LK Produktinformation. Supplement til LK Kataloget 2006 LK IHC Wireless LK Produktinformation Supplement til LK Kataloget 2006 LK IH Wireless ;::d]stbtaexrtzbpaqtysb^\aêstatactz]xbzaêsvxe ]X]VX]U^a\PcX^]^VaTZ[P\PcX^]bQTWP]S[X]V½]bZTa SdbePa_ÊcTZ]XbZTb_ÝaVb\Ê[T[[TaeTY[TS]X]VeTSaÝ

Læs mere

LK IHC. Wireless. Den lette renoveringsløsning

LK IHC. Wireless. Den lette renoveringsløsning LK IHC Wireless Den lette renoveringsløsning Tilfør et ekstra betjeningssted uden efterreparationer. En trådløs verden Du bydes velkommen til en ny, trådløs verden med helt nye muligheder for intelligent

Læs mere

Luk op for en trådløs verden fuld af nye muligheder

Luk op for en trådløs verden fuld af nye muligheder Luk op for en trådløs verden fuld af nye muligheder Frihed til at placere dine afbrydere, hvor du vil LK IHC Wireless er en ny, trådløs produktserie, der giver dig frihed til at ændre din nuværende el-installation

Læs mere

LK IHC Wireless Luk op for en trådløs verden fuld af nye muligheder

LK IHC Wireless Luk op for en trådløs verden fuld af nye muligheder LK IHC Wireless Luk op for en trådløs verden fuld af nye muligheder Større frihed til dig og dine kunder Velkommen til en tråd løs verden fuld af muligheder. Med et LK IHC Wireless system kan el-installationer

Læs mere

Luk op for en trådløs verden fuld af nye muligheder

Luk op for en trådløs verden fuld af nye muligheder Luk op for en trådløs verden fuld af nye muligheder Frihed til at placere dine afbrydere, hvor du vil LK IHC Wireless er en trådløs produktserie, der giver dig frihed til at ændre din nuværende el-installation

Læs mere

Renoveringsvejledning. LK IHC Bolig - det intelligente hjem til dig der renovere

Renoveringsvejledning. LK IHC Bolig - det intelligente hjem til dig der renovere Renoveringsvejledning LK IHC Bolig - det intelligente hjem til dig der renovere LK IHC Bolig - Renoveringspakker Fjernbetjening ude Sluk standby strøm Lysscenarier Styret stikkontakt IHC Controller pakken

Læs mere

Renoveringsvejledning. LK IHC Bolig - det intelligente hjem til dig der renoverer

Renoveringsvejledning. LK IHC Bolig - det intelligente hjem til dig der renoverer Renoveringsvejledning LK IHC Bolig - det intelligente hjem til dig der renoverer 1 LK IHC Bolig - Renoveringspakker Fjernbetjening ude Sluk standby strøm Lysscenarier Styret stikkontakt IHC Controller

Læs mere

LK OPUS 66. Elegant og funktionel løsning

LK OPUS 66. Elegant og funktionel løsning LK OPUS 66 Elegant og funktionel løsning Det elegante design LK OPUS 66 er en komplet serie af afbrydere og stikkontakter i et elegant og funktionelt design. OPUS 66 kombinerer funktionalitet og stor

Læs mere

LK IHC Plejebolig. Velfærdsteknologi - en hjælp i dagligdagen

LK IHC Plejebolig. Velfærdsteknologi - en hjælp i dagligdagen LK IHC Plejebolig Velfærdsteknologi - en hjælp i dagligdagen LK IHC Plejebolig Intelligente installationer, der hjælper mennesker Mennesker er ikke ens. Vi er vidt forskellige, vi kan forskellige ting,

Læs mere

Videnformidling om energirigtige bygningsinstallationer Grundfos d. 26 oktober V. Jens Søndergaard, Lauritz Knudsen A/S

Videnformidling om energirigtige bygningsinstallationer Grundfos d. 26 oktober V. Jens Søndergaard, Lauritz Knudsen A/S Videnformidling om energirigtige bygningsinstallationer Grundfos d. 26 oktober 2005 V. Jens Søndergaard, Lauritz Knudsen A/S Beskrivelse: Der er snart IT i alting, og der er en stigende tendens til at

Læs mere

Renoveringsvejledning. LK IHC Bolig - det intelligente hjem til dig der renovere

Renoveringsvejledning. LK IHC Bolig - det intelligente hjem til dig der renovere Renoveringsvejledning LK IHC Bolig - det intelligente hjem til dig der renovere LK IHC Bolig - Renoveringspakker Fjernbetjening ude Sluk standby strøm Lysscenarier Styret stikkontakt IHC Controller pakken

Læs mere

Intelligent bolig uden besvær

Intelligent bolig uden besvær Energistyring Større komfort Større sikkerhed Helt enkelt Intelligent bolig uden besvær Få en mere komfortabel og sikker bolig med et lavere elforbrug zensehome er fremtidens bygningsinstallation i diskret

Læs mere

LK IHC Control. Komfort og sikkerhed i hjemmet. Du kan få yderligere oplysninger om LK IHC Control hos din lokale el-installatør eller på www.lk.dk.

LK IHC Control. Komfort og sikkerhed i hjemmet. Du kan få yderligere oplysninger om LK IHC Control hos din lokale el-installatør eller på www.lk.dk. LK IHC Control Komfort og sikkerhed i hjemmet Du kan få yderligere oplysninger om LK IHC Control hos din lokale el-installatør eller på www.lk.dk. Lauritz Knudsen A/S Industriparken 32 2750 Ballerup Telefon

Læs mere

LK IHC Wireless. Luk op for en trådløs verden

LK IHC Wireless. Luk op for en trådløs verden LK IHC Wireless Luk op for en trådløs verden Velkommen til en tråd løs verden fuld af muligheder. Systemet består af sendere og modtagere, der kommunikerer via radiobølger. 2 Større frihed til dig og dine

Læs mere

IHCRemote Manual Lauritz Knudsen IHC Control For IHCRemote version 1.0.0

IHCRemote Manual Lauritz Knudsen IHC Control For IHCRemote version 1.0.0 Lauritz Knudsen IHC Control For IHCRemote version 1.0.0 Opsætning af Controller. Administrator og IP opsætning. Åben Administrator via f.eks. Internet Explorer I adresse feltet indtastes: USB eller controllernes

Læs mere

Produktnyheder. www.legtech.dk

Produktnyheder. www.legtech.dk Produktnyheder EL-TEKNIK Diameter 32 mm - tykkelse 13 mm Diameter 32 mm - tykkelse 13 mm Trådløs Sender-modul og modtager (433 MHz - 8 kanals) Varenr. 70-114 Trådløs Sender-modul og modtager (relæ-box)

Læs mere

LK FUGA. Kontakt til det enkle og det klassiske. Traditionelt el-materiel. Intelligente systemer. Data og kommunikation. Belysning

LK FUGA. Kontakt til det enkle og det klassiske. Traditionelt el-materiel. Intelligente systemer. Data og kommunikation. Belysning LK FUGA Kontakt til det enkle og det klassiske Traditionelt el-materiel Intelligente systemer Data og kommunikation Belysning Det klassiske design LK FUGA er et komplet afbryder- og stikkontaktprogram

Læs mere

Styr dit hjem via SMS - nem og intelligent styring af boligen

Styr dit hjem via SMS - nem og intelligent styring af boligen Styr dit hjem via SMS - nem og intelligent styring af boligen Smart fjernstyring - af el-installationen med nyt SMS-modem Lauritz Knudsen gør det nu muligt at fjernbetjene el-installationen med enkle SMS-beskeder

Læs mere

Intelligent. bolig uden besvær. økonomisk komfortabelt sikkert enkelt

Intelligent. bolig uden besvær. økonomisk komfortabelt sikkert enkelt Intelligent bolig uden besvær økonomisk komfortabelt sikkert enkelt Få en mere komfortabel og sikker bolig med et lavere elforbrug zensehome er fremtidens bygningsinstallation i diskret og tidløst design

Læs mere

LK FUGA. Kontakt til det enkle og tidløse

LK FUGA. Kontakt til det enkle og tidløse LK FUGA Kontakt til det enkle og tidløse Det enkle design LK FUGA er et komplet afbryder- og stikkontaktprogram med et enkelt og tidløst design, der forener funktion, æstetik og en høj brugervenlighed.

Læs mere

LK FUGA. Kontakt til det enkle og tidløse

LK FUGA. Kontakt til det enkle og tidløse LK FUGA Kontakt til det enkle og tidløse Det enkle design LK FUGA er et komplet afbryder- og stikkontakt-program med et enkelt og tidløst design, der forener funktion, æstetik og en høj brugervenlighed.

Læs mere

312-6 112010 Schneider Electric Danmark A/S - All rights reserved

312-6 112010 Schneider Electric Danmark A/S - All rights reserved FUGA er dansk kvalitetsdesign og du kan få yderligere oplysninger om FUGA og vores andre design-serier hos din lokale el-installatør eller på www.lk.dk. 312-6 112010 Schneider Electric Danmark A/S - All

Læs mere

LK IHC Visual. Installation, systemkrav og kommunikation. Traditionelt el-materiel. Intelligente systemer. Data og kommunikation.

LK IHC Visual. Installation, systemkrav og kommunikation. Traditionelt el-materiel. Intelligente systemer. Data og kommunikation. LK IHC Visual Installation, systemkrav og kommunikation Traditionelt el-materiel Intelligente systemer Data og kommunikation Belysning Indhold Sådan kommer du i gang... Installation af IHC Visual... Pc-systemkrav...

Læs mere

Avancerede funktioner - elegant design

Avancerede funktioner - elegant design Avancerede funktioner - elegant design Avancerede funktioner - elegant design Velkommen til Schneider Electrics komplette KNX-koncept. Vores produkter og løsninger er ikke blot udviklet med fokus på høj

Læs mere

Den grønne kontakt til din bolig. Kontakt med omtanke for miljø og økonomi

Den grønne kontakt til din bolig. Kontakt med omtanke for miljø og økonomi Den grønne kontakt til din bolig Kontakt med omtanke for miljø og økonomi Sluk for ekstraudgifterne med et enkelt tryk Standby funktionen er både smart og nyttig. Det ved alle, der bruger den til daglig.

Læs mere

Opgaver - IBI/CTS, prog. Og fejlf. På centrale anlæg...3

Opgaver - IBI/CTS, prog. Og fejlf. På centrale anlæg...3 44163 INDHOLDSFORTEGNELSE Opgaver - IBI/CTS, prog. Og fejlf. På centrale anlæg...3 2-14 Rekv. 7 Prod. 06-12-2005-11:02 Ordre 10755 EFU Opgave 1 1. Tilslut IHC Controller til Pcer s COM port. 2. Opstart

Læs mere

IHCRemote Manual Lauritz Knudsen IHC Control For IHCRemote version 1.1.0

IHCRemote Manual Lauritz Knudsen IHC Control For IHCRemote version 1.1.0 IHCRemote Manual Lauritz Knudsen IHC Control For IHCRemote version 1.1.0 Opsætning af Controller. Administrator og IP opsætning. Åben Administrator via f.eks. Internet Explorer I adresse feltet indtastes:

Læs mere

Den grønne kontakt til din virksomhed. Kontakt med omtanke for miljø og økonomi

Den grønne kontakt til din virksomhed. Kontakt med omtanke for miljø og økonomi Den grønne kontakt til din virksomhed Kontakt med omtanke for miljø og økonomi En slukket stikkontakt kan mærkes på bundlinjen I dag stilles der mange krav til lysstyring i erhvervsbygninger gennem lovgivningen.

Læs mere

LK IHC Standard. El-installationen til den moderne bolig

LK IHC Standard. El-installationen til den moderne bolig LK IHC Standard El-installationen til den moderne bolig El i den moderne bolig El-installationen i den moderne bolig bør i dag være udført med LK IHC. Udover alle de almindeligt kendte el-funktioner, vil

Læs mere

LK IHC Bolig - til dine kunder. Nemt at sælge. Nemt at installere. Til både nybyg og mindre renoveringer.

LK IHC Bolig - til dine kunder. Nemt at sælge. Nemt at installere. Til både nybyg og mindre renoveringer. LK IHC Bolig - til dine kunder Nemt at sælge. Nemt at installere. Til både nybyg og mindre renoveringer. LK IHC på en helt ny måde Med LK IHC Bolig har vi hos Lauritz Knudsen givet det kendte og populære

Læs mere

LK CLIC LINE. Elegant design samler trådene. Traditionelt el-materiel. Intelligente systemer. Data og kommunikation. Belysning

LK CLIC LINE. Elegant design samler trådene. Traditionelt el-materiel. Intelligente systemer. Data og kommunikation. Belysning LK CLIC LINE Elegant design samler trådene Traditionelt el-materiel Intelligente systemer Data og kommunikation Belysning Fleksibel løsning i diskret design LK CLIC LINE er systemet, der samler elinstallationerne

Læs mere

Nye LexCom udtag og montagebokse

Nye LexCom udtag og montagebokse Nye LexCom udtag og montagebokse Nemt, fleksibelt og gennemtænkt 3 LexCom dataudtag - LK FUGA og LK OPUS 66 Uanset om din kunde har valgt LK FUGA eller LK OPUS 66 til sin installation, er der et LexCom

Læs mere

Brugermanual til System 2000

Brugermanual til System 2000 Brugermanual til System 2000 Vigtigt Læs hele denne manual før komponenten tages i brug, den indeholder vigtig information for brugeren. 5/9 2007 L:\Vejledninger\Nye vejledninger\vejledning_system2000.pdf

Læs mere

LK IHC Standard - til alles fordel!

LK IHC Standard - til alles fordel! LK IHC Standard - til alles fordel! Når den nye husejer skal vælge udstyr til huset, er el-installationen sjældent med i overvejelserne - og det er ærgeligt, for IHC Control og IHC Net giver rigelige valgmuligheder.

Læs mere

Funktionsløsning. KNX DALI-gateway. Det effektive interface til styring af belysning

Funktionsløsning. KNX DALI-gateway. Det effektive interface til styring af belysning Funktionsløsning Det effektive interface til styring af belysning Effektiv og praktisk styring af belysning KNX-systemer kombinerer fleksibilitet, komfortabel betjening og energieffektivitet i avanceret

Læs mere

Actassi udtag og montagebokse

Actassi udtag og montagebokse Actassi udtag og montagebokse Ny generation af Actassi udtag og montagebokse - nemt, fleksibelt og gennemtænkt Velkommen til en helt ny serie Actassi udtag og montagebokse - som tidligere var kendt under

Læs mere

Kvik start opsætning af kamera det første du skal gøre:

Kvik start opsætning af kamera det første du skal gøre: Kom godt i gang Tillykke med købet af Valtronics Trådløst IP kamera. Denne quickmanual kan bruges til alle Valtronics IP kameraer. Kameraet giver mulighed for at fjenovervåge steder via sin mobiltelefon

Læs mere

Tilslutning af udstyr Sådan forbinder du computer, telefon og TV til fiberboksen

Tilslutning af udstyr Sådan forbinder du computer, telefon og TV til fiberboksen Tilslutning af udstyr Sådan forbinder du computer, telefon og TV til fiberboksen Om fiberboksen Fiberboksen har indbygget router, hvilket betyder at du kan nøjes med tilslutning til én boks, og så er du

Læs mere

Bredbånd. Vejledning til opsætning af bredbåndsmodem Pace V5500

Bredbånd. Vejledning til opsætning af bredbåndsmodem Pace V5500 Bredbånd Vejledning til opsætning af bredbåndsmodem Pace V5500 120911 Indhold Kapitel 1 Kom godt i gang Introduktion Klargør udstyr til installation Find en passende placering Kapitel 2 Installer dit bredbåndsmodem

Læs mere

IHCTablet Manual. For IHCTablet version 1.0 019D903222_01 2012 Scneider Electric A/S Danmark

IHCTablet Manual. For IHCTablet version 1.0 019D903222_01 2012 Scneider Electric A/S Danmark IHCTablet Manual For IHCTablet version 1.0 019D903222_01 2012 Scneider Electric A/S Danmark Opsætning af Controller. Administrator og IP opsætning. Åben Administrator via f.eks. Internet Explorer I adresse

Læs mere

Gør dit nye hjem intelligent. - rum for rum

Gør dit nye hjem intelligent. - rum for rum Gør dit nye hjem intelligent - rum for rum 1 Tænk på fremtiden nu Der er mange ting at tage stilling til, når du skal vælge dit nye hus. Også fremtiden. Forhåbentlig skal du bo i huset i mange år, og derfor

Læs mere

PacketFront fiberboks

PacketFront fiberboks Kom godt i gang med PacketFront fiberboks med indbygget router 27-10-2011 08:42:06 Tillykke med din nye fiberboks Inden du får glæde af fiberbredbåndet, skal du have tilsluttet computer, TV og telefon

Læs mere

IBI/CTS opbygning af grafiske brugerflader på centrale anlæg...3 Stikordsregister...39

IBI/CTS opbygning af grafiske brugerflader på centrale anlæg...3 Stikordsregister...39 44164 INDHOLDSFORTEGNELSE IBI/CTS opbygning af grafiske brugerflader på centrale anlæg...3 Stikordsregister...39 2-39 Rekv. 7 Prod. 29-11-2005-14:07 Ordre 10723 EFU Indledning IHC Control Viewer giver

Læs mere

Se dit hjem i et nyt lys LK IHC Bolig det intelligente hjem til dig der renoverer

Se dit hjem i et nyt lys LK IHC Bolig det intelligente hjem til dig der renoverer Se dit hjem i et nyt lys LK IHC Bolig det intelligente hjem til dig der renoverer 1 Kontakt med omtanke Nu kan du bringe en helt ny dimension af lys og liv ind i dit hjem. Med udgangspunkt i dine gamle

Læs mere

Oversigts billedet: Statistik siden:

Oversigts billedet: Statistik siden: 1 Tilslutning: Tilslut et nætværks kabel (medfølger ikke) fra serverens ethernet port til din router. Forbind derefter bus kablet til styringen, brun ledning til kl. 29, hvid ledning til kl. 30 Forbind

Læs mere

GB-HD9604T-PL / GB-HD9716T-PL. Kom godt i gang

GB-HD9604T-PL / GB-HD9716T-PL. Kom godt i gang GB-HD9604T-PL / GB-HD9716T-PL Kom godt i gang Copyright GolBong Danmark 2015 Generelt Tillykke med dit GolBong HD netværksoptager. Denne Kom godt i gang-vejledning, gennemgår hvordan du forbinder og kommer

Læs mere

Housekeeper manual Bridgekeeper 1 - IHC Januar 2009

Housekeeper manual Bridgekeeper 1 - IHC Januar 2009 Housekeeper manual Bridgekeeper 1 - IHC Januar 2009 Side 1 af 11 Bridgekeeper 1 (IHC) Bridgekeeper 1 danner bro mellem IHC og Z-wave. Modulet kan erstatte en IHC controller eller fungere parallelt med

Læs mere

Alarm JABLOTRON 100. Ny alarm med revolutionerende betjening

Alarm JABLOTRON 100. Ny alarm med revolutionerende betjening Alarm JABLOTRON 100 Ny alarm med revolutionerende betjening Betjeningspanel Betjeningspanelet kan betjenes af op til 300 brugere. Systemet indeholder både trådfaste BUS baserede og trådløse betjeningspaneler.

Læs mere

Brugermanual til Motor Control Unit (MCU)

Brugermanual til Motor Control Unit (MCU) Brugermanual til Motor Control Unit (MCU) Vigtigt Læs hele denne manual før komponenten tages i brug, den indeholder vigtig information for brugeren. 5/9 2007 L:\Vejledninger\Nye vejledninger\vejledning_mcu.pdf

Læs mere

Godt indeklima med LK IHC. - Intelligent styring af varme og ventilation

Godt indeklima med LK IHC. - Intelligent styring af varme og ventilation Godt indeklima med LK IHC - Intelligent styring af varme og ventilation Hav det godt når du er hjemme Forstil dig, at din bolig altid har behagelige varme gulve. Forstil dig, at luften altid er frisk,

Læs mere

Brugermanual til fjernbetjenings system

Brugermanual til fjernbetjenings system Brugermanual til fjernbetjenings system Vigtigt Læs hele denne manual før komponenten tages i brug, den indeholder vigtig information for brugeren. 30/8 2007 L:\Vejledninger\Nye vejledninger\vejledning_fjernbetjening.pdf

Læs mere

LK IHC Net. Det fleksible netværk til hjemmet

LK IHC Net. Det fleksible netværk til hjemmet LK IHC Net Det fleksible netværk til hjemmet Ét samlet netværk i hjemmet LK IHC Net er et fleksibelt multimedienetværk til din bolig. Med IHC Net kan du frit distribuere data-, telefon- eller radio-/tv-signaler

Læs mere

Januar 2011. IHC Control Manual. Lauritz Knudsen 019D8770_44

Januar 2011. IHC Control Manual. Lauritz Knudsen 019D8770_44 Januar 2011 IHC Control Manual Lauritz Knudsen 019D8770_44 Indholdsfortegnelse Introduktion...5 IHC Control - Højdepunkter... 5 Hvad kan man med IHC Control?... 5 Hvorfor vælge IHC Control?... 6 Sådan

Læs mere

så er det slut med en kølig modtagelse i sommerhuset

så er det slut med en kølig modtagelse i sommerhuset så er det slut med en kølig modtagelse i sommerhuset Du kender det sikkert: At komme til et koldt sommerhus, hvor alt bliver sat på max. for at få varmet op hurtigst muligt. Alligevel går der som regel

Læs mere

Avancerede funktioner i elegant dansk design. KNX-koncept

Avancerede funktioner i elegant dansk design. KNX-koncept Avancerede funktioner i elegant dansk design KNX-koncept Velkommen til Schneider Electric s komplette KNX-koncept Vores produkter og løsninger er ikke blot udviklet med fokus på høj funktionalitet. De

Læs mere

Se nogle flere oversrifter med funktioner på de efterfølgende sider og læs videre på

Se nogle flere oversrifter med funktioner på de efterfølgende sider og læs videre på Alarms Manager er et system der overvåger, styrer og alarmerer fra alle tænkelige hændelser og fra et utal af forskellige systemer. Alarms Manager kan erstatte, eller supplere alle typer systemer og tekniske

Læs mere

HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - GENEREL

HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - GENEREL Team Mobbis +45 3325 5858 www.mobbis.com info@mobbis.com HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - GENEREL 2.0. HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION GENEREL Installation af HSYCO/Alarms Manager gennemføres bedst

Læs mere

SMARTair. Adgangskontrolsystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

SMARTair. Adgangskontrolsystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions SMARTair Adgangskontrolsystem ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 2 SMARTair nøgleordet er fleksibilitet SMARTair er et fleksibelt elektronisk system til adgangskontrol. Et adgangskontrolsystem

Læs mere

wlsn* 2-vejs trådløst netværk Den hurtige vej til mere pålidelig sikkerhed

wlsn* 2-vejs trådløst netværk Den hurtige vej til mere pålidelig sikkerhed wlsn* 2-vejs trådløst netværk Den hurtige vej til mere pålidelig sikkerhed * wireless Local SecurityNetwork (trådløst lokalt sikkerhedsnetværk) 2 Hvad er wlsn? Det trådløse lokale sikerhedsnetværk wlsn

Læs mere

PDA bluetooth/ wireless LAN

PDA bluetooth/ wireless LAN systemet smart-house bygger på Dupline-systemet, der er et såkaldt bus-system. Det vil sige en installationsbus, der i to ledninger sender signaler rundt i huset til diverse afbrydere, termostater, sensorer,

Læs mere

INTELLIGENTE STYRESYSTEMER INTRODUKTION. Afsnit 9 Side 470. Intelligente styresystemer. Inden for intelligente styresystemer leverer vi følgende:

INTELLIGENTE STYRESYSTEMER INTRODUKTION. Afsnit 9 Side 470. Intelligente styresystemer. Inden for intelligente styresystemer leverer vi følgende: Afsnit Side 470 Intelligente styresystemer Inden for intelligente styresystemer leverer vi følgende: LK IHC Control Et styresystem til mindre og mellemstore installationer (også omfattende IHC Control

Læs mere

VVMIQ Indbrudsalarm med Intelligent videoverificering

VVMIQ Indbrudsalarm med Intelligent videoverificering GE Security VVMIQ Indbrudsalarm med Intelligent videoverificering - viser årsagen, når alarmen går Hvad kan VVMIQ gør for dig? VVMIQ tilfører ekstra værdi til sikkerhedsløsninger, fordi den viser årsagen,

Læs mere

Trådløs lysstyring via Bluetooth. Dali - Dali Type 8 - Tunable White - RGBW 0-10V V - Bagkantsdæmpning

Trådløs lysstyring via Bluetooth. Dali - Dali Type 8 - Tunable White - RGBW 0-10V V - Bagkantsdæmpning Trådløs lysstyring via Bluetooth Dali - Dali Type 8 - Tunable White - RGBW 0-10V - 1-10V - Bagkantsdæmpning CASAMBI PRODUKTER Alle Casambi produkter danner automatisk et trådløst mesh netværk. Lyset kan

Læs mere

Grundlæggende trådløst netværk

Grundlæggende trådløst netværk Grundlæggende trådløst netværk Dette hæfte er en hjælp til opsætningen af en trådløs forbindelse mellem din printer og computere. Se "Netværksvejledning" i den online Brugervejledning, hvis du har brug

Læs mere

Overvågningskamera. ~Af Svend, Valdemar og Frederik~

Overvågningskamera. ~Af Svend, Valdemar og Frederik~ Lavet af Svend, Valdemar og Frederik 2.3 HTX - Roskilde Overvågningskamera ~Af Svend, Valdemar og Frederik~ I dette forløb har vi arbejdet med overvågningskameraer. Det handlede om at lære, hvordan et

Læs mere

Installationssystemer. - Når design og funktion går hånd i hånd

Installationssystemer. - Når design og funktion går hånd i hånd Installationssystemer - Når design og funktion går hånd i hånd Når design og funktion går hånd i hånd Den er nødvendig. Vi har brug for den, men vi vil helst ikke se den. Sådan er det ofte med el-installationen,

Læs mere

1 Danish Manual C903IP

1 Danish Manual C903IP 1 Danish Manual C903IP C903IP PLUG & PLAY WIFI NETVÆRKSKAMERA IP-kameraet giver en hurtig og let adgang til at vise de ønskede optagelser på en hver PC tilkoblet dit intranet, eller over internettet via

Læs mere

Ruko ARX Access. Total tryghed og sikkerhed med online adgangskontrol STAND OFF ALONE LINE LINE

Ruko ARX Access. Total tryghed og sikkerhed med online adgangskontrol STAND OFF ALONE LINE LINE Access STAND ALONE OFF ON Total tryghed og sikkerhed med online adgangskontrol ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Løsninger til ethvert behov Access indgår som toppen af kransekagen

Læs mere

Kom godt i gang Sådan forbinder du computer, telefon og TV til fiberboksen

Kom godt i gang Sådan forbinder du computer, telefon og TV til fiberboksen Kom godt i gang Sådan forbinder du computer, telefon og til fiberboksen Fiberboks Icotera i5801 Håndværkervej 27 9700 Brønderslev Telefon 98 88 99 90 bredbaandnord.dk Om fiberboksen Fiberboksen har indbygget

Læs mere

Kom godt i gang med. Icotera fiberboks. med indbygget router

Kom godt i gang med. Icotera fiberboks. med indbygget router Kom godt i gang med Icotera fiberboks med indbygget router Tillykke med din nye fiberboks Inden du får glæde af fiberbredbåndet, skal du have tilsluttet computer, TV og telefon til fiberboksen. Med denne

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI KÆRE KUNDE Med dette sæt trådløse access points får du et af markedets bedste produkter til at sikre optimal WiFi-dækning i dit hjem.

Læs mere

Tilslutning af udstyr Sådan tilslutter du computer, telefon og TV

Tilslutning af udstyr Sådan tilslutter du computer, telefon og TV Tilslutning af udstyr Sådan tilslutter du computer, telefon og Tilslutning - Trin for trin Opsætning af fiberboks og router (Trin 1-3) klarer Bredbånd Nords tekniker i forbindelse med installationen. Fiberboks

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR

BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR Side 1 til vandsensor Introduktion Vandsensoren er designet til at opdage vand, f.eks. ved oversvømmelser i din bolig. Den kan placeres alle steder, hvor der kan være risiko

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI KÆRE KUNDE Med dette sæt trådløse access points får du et af markedets bedste produkter til at sikre optimal WiFi-dækning i dit hjem.

Læs mere

LK IHC Net. Det fleksible netværk til hjemmet

LK IHC Net. Det fleksible netværk til hjemmet LK IHC Net Det fleksible netværk til hjemmet Ét samlet netværk i hjemmet LK IHC Net er et fleksibelt multimedienetværk til din bolig. Med IHC Net kan du frit distribuere data-, telefon- eller radio-/tv-signaler

Læs mere

Climaster ZCF luftbehandlingsaggregat. Brugervejledning - Quickguide

Climaster ZCF luftbehandlingsaggregat. Brugervejledning - Quickguide Climaster ZCF luftbehandlingsaggregat Brugervejledning - Quickguide EXHAUSTO A/S Odensevej 76 DK-5550 Langeskov Tel. +45 65 66 12 34 Fax +45 65 66 11 10 exhausto@exhausto.dk www.exhausto.dk 1 Generelt

Læs mere

Pakkens indhold. 1. Trådløst modem 2. strømforsyning 3. netværkskabel (CAT5/RJ-45)

Pakkens indhold. 1. Trådløst modem 2. strømforsyning 3. netværkskabel (CAT5/RJ-45) Pakkens indhold når du modtager dit trådløse modem, skal du kontrollere at udstyr og tilbehør er i pakken og at delene er ubeskadigede. Pakken skal indeholde følgende: 1. Trådløst modem 2. strømforsyning

Læs mere

wlsn* 2-vejs trådløst netværk Den hurtige vej til mere pålidelig sikkerhed * wireless Local SecurityNetwork (trådløst lokalt sikkerhedsnetværk)

wlsn* 2-vejs trådløst netværk Den hurtige vej til mere pålidelig sikkerhed * wireless Local SecurityNetwork (trådløst lokalt sikkerhedsnetværk) wlsn* 2-vejs trådløst netværk Den hurtige vej til mere pålidelig sikkerhed * wireless Local SecurityNetwork (trådløst lokalt sikkerhedsnetværk) 2 Hvad er wlsn? Det trådløse lokale sikerhedsnetværk wlsn

Læs mere

Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1

Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1 Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1 Digital timer print modul 12V 2000.2231 Multi funktions timer med 8 funktioner, anvendelig i mange installationer, forsyning 12VDC drift. Printet har

Læs mere

Automatisk satellit overvågning af

Automatisk satellit overvågning af Automatisk satellit overvågning af dine ejendele InteT abonnement eller gebyr Få adgang til al information direkte via mobiltelefon eller Internet Bevægelses sensor - autosporing samt aflytning Markedets

Læs mere

LK IHC Control Viewer Quick guide

LK IHC Control Viewer Quick guide LK IHC Control Viewer Quick guide Traditionelt el-materiel Intelligente systemer Data og kommunikation Belysning Velkommen til LK IHC Control Viewer Denne folder indeholder en gennemgang af de mest almindelige

Læs mere

Kom godt i gang med. Icotera fiberboks. med indbygget router. 25562 - TRE BRE booklet 120x120 fiberboks ICOTERA rev04.indd 1

Kom godt i gang med. Icotera fiberboks. med indbygget router. 25562 - TRE BRE booklet 120x120 fiberboks ICOTERA rev04.indd 1 Kom godt i gang med Icotera fiberboks med indbygget router 25562 - TRE BRE booklet 120x120 fiberboks ICOTERA rev04.indd 1 02-11-2011 10:03:07 Tillykke med din nye fiberboks Inden du får glæde af fiberbredbåndet,

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED

BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED Side 1 til tænd-sluk enheden Introduktion Med tænd-sluk enheden fra LOCKON kan du styre strømmen i din bolig. Du kender princippet fra de traditionelle tænd-sluk ure, der

Læs mere

SmartAir. - Adgangskontrolsystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

SmartAir. - Adgangskontrolsystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions SmartAir - Adgangskontrolsystem ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 2 SmartAir et fleksibelt og enkelt adgangskontrolsystem SmartAir er velegnet til virksomheder, boligforeninger, kommuner

Læs mere

Elektriske installationer på et helt nyt niveau. KNX Roombox Alt-i-én-løsning til zonestyring i nybyggeri og renovering

Elektriske installationer på et helt nyt niveau. KNX Roombox Alt-i-én-løsning til zonestyring i nybyggeri og renovering Elektriske installationer på et helt nyt niveau KNX Roombox Alt-i-én-løsning til zonestyring i nybyggeri og renovering KNX Roombox Zonestyring, forsyning, beskyttelse og energimåling i én enkelt boks Velkommen

Læs mere

Actassi udtag og montagebokse

Actassi udtag og montagebokse Actassi udtag og montagebokse Ny generation af Actassi udtag og montagebokse - nemt, fleksibelt og gennemtænkt Velkommen til en helt ny serie Actassi udtag og montagebokse - som tidligere var kendt under

Læs mere

LK IHC Standard - systembeskrivelse

LK IHC Standard - systembeskrivelse LK IHC Standard - systembeskrivelse Når den nye husejer skal vælge udstyr til huset, er el-installationen sjældent med i overvejelserne - og det er ærgerligt, for IHC Control og IHC Net giver rigelige

Læs mere

KOM GODT I GANG MED TILGIN HG 2381

KOM GODT I GANG MED TILGIN HG 2381 KOM GODT I GANG MED TILGIN HG 2381 Tillykke med din nye router Du har valgt at tilslutte en router til din fiberboks. Det er en rigtig god idé! Routeren giver dig nemlig mulighed for at have mere end en

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. til Waoo TV-boks AirTies (7210 og 7310) Waoo leveres af dit lokale energiselskab

INSTALLATIONS GUIDE. til Waoo TV-boks AirTies (7210 og 7310) Waoo leveres af dit lokale energiselskab INSTALLATIONS GUIDE til Waoo TV-boks AirTies (7210 og 7310) Waoo leveres af dit lokale energiselskab INDHOLD Velkommen...4 Medfølgende udstyr...6 AirTies (7210 og 7310)...7 Installation...8 Hentning af

Læs mere

Den intelligente bolig er lige om hjørnet

Den intelligente bolig er lige om hjørnet Af Jesper Andersen foto jan djenner Den intelligente bolig er lige om hjørnet Energistyring til private boliger er i rivende udvikling og vil i de kommende år blive hvermandseje. Vi har set nærmere på

Læs mere

Sikkerhed, effektivitet og komfort med KNX

Sikkerhed, effektivitet og komfort med KNX Sikkerhed, effektivitet og komfort med KNX Sikkerhed Sov godt. Rejse uden bekymringer. Stol på KNX. Observant installation KNX er altid på vagt om natten og når du er ude at rejse. Den intelligente installation

Læs mere

Version 2.00. IHC Control Manual. Lauritz Knudsen 019D8770_01

Version 2.00. IHC Control Manual. Lauritz Knudsen 019D8770_01 Version 2.00 IHC Control Manual Lauritz Knudsen 019D8770_01 LK IHC Control LK IHC Control er den intelligente elinstallation, der giver både komfort og sikkerhed: Komfort i form af styring af f.eks. belysning,

Læs mere

VI GI R DIG. Installations guide Air 4920 Trådløst access point

VI GI R DIG. Installations guide Air 4920 Trådløst access point VI GI R DIG Installations guide Air 4920 Trådløst access point Indhold Medfølgende udstyr 04 Gode råd til opsætning 05 Internet Opsætning af trådløst internet 06 Ændre netværksnavn og adgangskode 08 Tilføj

Læs mere

LINIA LED VLT VLG-F VLG-FS

LINIA LED VLT VLG-F VLG-FS LINIA LED LINIA LED VLT LUMINEX A/S har videreudviklet det velkendte LINIA belysningssystem til et nyt niveau, en løsning der er hurtig, enkel, pålidelig og fuldstændig fleksibel - LINIA LED. På basis

Læs mere

Installationsvejledning Danfoss Link Hydronic Controller

Installationsvejledning Danfoss Link Hydronic Controller MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Installationsvejledning Danfoss Link Hydronic Controller Danfoss heating solutions Indhold. Kvik-guide til installation.................................................. 4.

Læs mere

Netteknik 1 Byg et netværk med SO-HO router Øvelse

Netteknik 1 Byg et netværk med SO-HO router Øvelse Netværk med Ethernet-kabler på SOHO router HOLD NUMMER: Beskrivelse Denne øvelse opbygger og tester trinvis et fysisk netværk med 2 Pc er, en SO-HO router, en Internetadgang samt diverse Ethernet-kabling.

Læs mere

Kom godt i gang med. Tilgin HG1311 router

Kom godt i gang med. Tilgin HG1311 router Kom godt i gang med Tilgin HG1311 router Tillykke med din nye router Du har valgt at tilslutte en router til din fiberboks. Det er en rigtig god idé! Routeren giver dig nemlig mulighed for at have mere

Læs mere

UniLock System 10. Manual til interface fra trådløse Salto Sallis døre til UniLock. Version 1.0 Revision 150206

UniLock System 10. Manual til interface fra trådløse Salto Sallis døre til UniLock. Version 1.0 Revision 150206 UniLock System 10 Manual til interface fra trådløse Salto Sallis døre til UniLock Projekt PRJ177 Version 1.0 Revision 150206 Interfaceprint som giver mulighed for at styre op til 4, 8 eller 16 online trådløse

Læs mere

Installationsguide. til Waoo! TV boks AirTies (7210 og 7310)

Installationsguide. til Waoo! TV boks AirTies (7210 og 7310) Installationsguide til Waoo! TV boks AirTies (7210 og 7310) Fiberbredbånd TV Telefoni Fiberbredbånd TV Telefoni 2 Indhold Velkommen...4 Medfølgende udstyr... 6 AirTies (7210 og 7310)...7 Installation...

Læs mere