Informationsteknologi Niveau C

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Informationsteknologi Niveau C"

Transkript

1 052434_IT-C 08/09/05 13:29 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser Oktober 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Gammel bekendtgørelse Informationsteknologi Niveau C og Indhold: Opgave 1 Netværk, hardware og software Side 2 Opgave 2 Internettet som salgskanal Side 2 Opgave 3 Databaser Side 2 Opgave 4 IT-komponenter og bruger Side 3 Opgave 5 IT-Sikkerhed Side 4 Opgave 6 Lærerstyret emne Side 4 Filformater Opgave 7 Lærerstyret emne Side 4 IT-spilleregler Opgave 8 Elevstyret emne Side 4 Præsentationer Uddannelsesstyrelsen Tirsdag den 4. oktober 2005 Kl

2 052434_IT-C 08/09/05 13:29 Side 2

3 052434_IT-C 08/09/05 13:29 Side 3 Side 2 af 4 sider Opgave 1: Netværk, hardware og software I så stor en virksomhed som JYSK er det vigtigt hele tiden at sørge for et velfungerende netværk. Netværket anvendes internt i hver enkelt butik i forbindelse med registrering af varesalg, vareforbrug samt varelager. Desuden anvendes det mellem butikker og centrallager. Beskriv forskellen på et LAN og WAN netværk. Redegør for, hvad en Router er for noget. Hvilken hardware og software vil JYSK med fordel kunne bruge i hver butik til såvel intern som ekstern kommunikation? Redegør for begrebet Branchespecifikt software. Forklar hvad det er og giv et eksempel på branchespecifikt software. Opgave 2: Internettet som salgskanal Lars Larsen og JYSK har haft stor betydning for en lang række iværksættere, idet han har vist, at det er muligt at skabe en stor international virksomhed, hvis man har viljen og evnerne. Lars Larsen har også været involveret i rejsebranchen og vil nu sælge møbler via internettet. Hvilke ting er vigtige, når man skal opbygge en webside til internetsalg? Redegør for internettets betydning som salgskanal i dag og i fremtiden. Vurder det ud fra kundernes synsvinkel og Lars Larsens (JYSK) synsvinkel. Har branchen og produktet nogen betydning i forbindelse med internetsalg? Nævn fordele og ulemper ved at anvende internettet som salgskanal. Opgave 3: Databaser JYSK anvender databaser i mange forskellige sammenhænge. Det har ganske enkelt været nødvendigt for så stor en virksomhed, hvor personalet er fordelt på mange forskellige butikker. Hvilke databaser kunne være relevante at have i JYSK? Hvilke data må JYSK gemme i forbindelse med dårlige betalere? Hvilke data kunne være relevante at gemme i forbindelse med varer?

4 052434_IT-C 08/09/05 13:29 Side 4 Side 3 af 4 sider JYSK har en elevhåndbog som anvendes løbende under elevuddannelsen. I denne elevhåndbog er der en række forhold som eleverne bliver vurderet ud fra. Denne elev-bedømmelse ønsker JYSK nu at få oprettet i en database. Du skal kunne lave en database med primærnøgle og forklare opbygningen af en database. Brug ELEV-bedømmelse som er vedlagt som bilag. Opret en tabel med følgende felter: ID Navn Butik Tiltrådt den Vurdering meddeles eleven senest den Vælg desuden selv mindst 3 af de vurderingskriterier som medtages i tabellen: Det kunne f.eks. være Møder til tiden Bestiller noget i hele arbejdstiden Lærer hurtigt nye ting Udfyld databasen med 4 eksempler. Forbered dig på at forklare, hvad JYSK kan bruge sådan en database til Forbered dig på at forklare, hvordan man ville kunne lave en enkel forespørgsel, som viser elever, hvis navn starter med bogstavet A. Opgave 4: IT-komponenter og bruger JYSK overvejer at anvende PDA ere (håndholdt computer) med netopkobling til registrering af varelager. Beskriv fordele og ulemper ved denne løsning. Er der nogen sikkerhedsmæssig risiko forbundet med denne måde at registrere varelageret på? Hvilke krav stiller anvendelse af PDA ere til medarbejdernes kvalifikationer? JYSK overvejer desuden at udstyre alle deres medarbejdere med mobiltelefoner og benytte muligheden for at sende SMS i stedet for at sende mails til den enkelte medarbejder. Beskriv fordele og ulemper ved denne løsning. Er der nogen sikkerhedsmæssig risiko forbundet med denne måde at kommunikere på? Hvad kræves der rent hardware og softwaremæssigt til denne opgave?

5 052434_IT-C 08/09/05 13:29 Side 5 Side 4 af 4 sider Opgave 5: IT-Sikkerhed I JYSK er man blevet mere og mere bevidst om at man i så stor en virksomhed er meget sårbare for virus, orme, trojanske heste og spyware. Redegør for hvad virus, orme, trojanske heste og spyware er for noget. Hvilken betydning har det for samfundet, samt for JYSK, at der bliver mere og mere af den slags, som man må beskytte sig imod? Hvad kan JYSK gøre for at beskytte sig mod virus og hackerangreb udefra? JYSK er opmærksom på, at der bør tages sikkerhedskopi af deres data en gang imellem. Redegør for hvilke backup rutiner der bør indføres i JYSK. Vurder samtidig, hvilke systemer der er de mest sårbare. Opgave 6: Filformater Lærerstyret emne. Her formulerer læreren spørgsmål om filformater i forhold til JYSK Opgave 7: IT-spilleregler Lærerstyret emne. Her formulerer læreren spørgsmål om IT-spilleregler i forhold til JYSK Opgave 8: Præsentationer Elevstyret emne. Præsentation af JYSK. Her kan anvendes f.eks. tekstbehandling, regneark, præsentations-programmer, billedredigeringsprogrammer, html-editorer og animationsværktøjer (brug mindst to forskellige programmer).

6 052434_IT-C 08/09/05 13:29 Side 6 NORDISK MILJØMÆRKNING

7 052434_IT-C 08/09/05 13:29 Side 7 De Merkantile Erhvervsuddannelser Oktober 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Ny bekendtgørelse Informationsteknologi Niveau C og Indhold: Opgave 1 Netværk, hardware og software Side 2 Opgave 2 Internettet som salgskanal Side 2 Opgave 3 Databaser Side 2 Opgave 4 IT-komponenter og bruger Side 3 Opgave 5 IT-Sikkerhed Side 4 Opgave 6 Lærerstyret emne Side 4 Filformater Opgave 7 Lærerstyret emne Side 4 IT-spilleregler Opgave 8 Elevstyret emne Side 4 Præsentation af elevens dokumentation Uddannelsesstyrelsen Tirsdag den 4. oktober 2005 Kl

8 052434_IT-C 08/09/05 13:29 Side 8

9 052434_IT-C 08/09/05 13:29 Side 9 Side 2 af 4 sider Opgave 1: Netværk, hardware og software I så stor en virksomhed som JYSK er det vigtigt hele tiden at sørge for et velfungerende netværk. Netværket anvendes internt i hver enkelt butik i forbindelse med registrering af varesalg, vareforbrug samt varelager. Desuden anvendes det mellem butikker og centrallager. Beskriv forskellen på et LAN og WAN netværk. Redegør for, hvad en Router er for noget. Hvilken hardware og software vil JYSK med fordel kunne bruge i hver butik til såvel intern som ekstern kommunikation? Redegør for begrebet Branchespecifikt software. Forklar hvad det er og giv et eksempel på branchespecifikt software. Opgave 2: Internettet som salgskanal Lars Larsen og JYSK har haft stor betydning for en lang række iværksættere, idet han har vist, at det er muligt at skabe en stor international virksomhed, hvis man har viljen og evnerne. Lars Larsen har også været involveret i rejsebranchen og vil nu sælge møbler via internettet. Hvilke ting er vigtige, når man skal opbygge en webside til internetsalg? Redegør for internettets betydning som salgskanal i dag og i fremtiden. Vurder det ud fra kundernes synsvinkel og Lars Larsens (JYSK) synsvinkel. Har branchen og produktet nogen betydning i forbindelse med internetsalg? Nævn fordele og ulemper ved at anvende internettet som salgskanal. Opgave 3: Databaser JYSK anvender databaser i mange forskellige sammenhænge. Det har ganske enkelt været nødvendigt for så stor en virksomhed, hvor personalet er fordelt på mange forskellige butikker. Hvilke databaser kunne være relevante at have i JYSK? Hvilke data må JYSK gemme i forbindelse med dårlige betalere? Hvilke data kunne være relevante at gemme i forbindelse med varer?

10 052434_IT-C 08/09/05 13:29 Side 10 Side 3 af 4 sider JYSK har en elevhåndbog som anvendes løbende under elevuddannelsen. I denne elevhåndbog er der en række forhold som eleverne bliver vurderet ud fra. Denne elev-bedømmelse ønsker JYSK nu at få oprettet i en database. Du skal kunne lave en database med primærnøgle og forklare opbygningen af en database. Brug ELEV-bedømmelse som er vedlagt som bilag. Opret en tabel med følgende felter: ID Navn Butik Tiltrådt den Vurdering meddeles eleven senest den Vælg desuden selv mindst 3 af de vurderingskriterier som medtages i tabellen: Det kunne f.eks. være Møder til tiden Bestiller noget i hele arbejdstiden Lærer hurtigt nye ting Udfyld databasen med 4 eksempler. Forbered dig på at forklare, hvad JYSK kan bruge sådan en database til Forbered dig på at forklare, hvordan man ville kunne lave en enkel forespørgsel, som viser elever, hvis navn starter med bogstavet A. Opgave 4: IT-komponenter og bruger JYSK overvejer at anvende PDA ere (håndholdt computer) med netopkobling til registrering af varelager. Beskriv fordele og ulemper ved denne løsning. Er der nogen sikkerhedsmæssig risiko forbundet med denne måde at registrere varelageret på? Hvilke krav stiller anvendelse af PDA ere til medarbejdernes kvalifikationer? JYSK overvejer desuden at udstyre alle deres medarbejdere med mobiltelefoner og benytte muligheden for at sende SMS i stedet for at sende mails til den enkelte medarbejder. Beskriv fordele og ulemper ved denne løsning. Er der nogen sikkerhedsmæssig risiko forbundet med denne måde at kommunikere på? Hvad kræves der rent hardware og softwaremæssigt til denne opgave?

11 052434_IT-C 08/09/05 13:29 Side 11 Side 4 af 4 sider Opgave 5: IT-Sikkerhed I JYSK er man blevet mere og mere bevidst om at man i så stor en virksomhed er meget sårbare for virus, orme, trojanske heste og spyware. Redegør for hvad virus, orme, trojanske heste og spyware er for noget. Hvilken betydning har det for samfundet, samt for JYSK, at der bliver mere og mere af den slags, som man må beskytte sig imod? Hvad kan JYSK gøre for at beskytte sig mod virus og hackerangreb udefra? JYSK er opmærksom på, at der bør tages sikkerhedskopi af deres data en gang imellem. Redegør for hvilke backup rutiner der bør indføres i JYSK. Vurder samtidig, hvilke systemer der er de mest sårbare. Opgave 6: Filformater Lærerstyret emne. Her formulerer læreren spørgsmål om filformater i forhold til JYSK Opgave 7: IT-spilleregler Lærerstyret emne. Her formulerer læreren spørgsmål om IT-spilleregler i forhold til JYSK Opgave 8: Præsentation af elevens dokumentation Elevstyret emne Her skal du inddrage det seneste emne, du har særskilt dokumenteret i undervisnings-forløbet (det seneste af de to store emner): Fremlæg de væsentlige dele af dit materiale ved anvendelse af IT værktøjer. Udvælg et delemne fra dit materiale og vurder, hvordan dette vil påvirke JYSK i fremtiden. Du skal altså give et begrundet bud på, hvordan et af emnerne fra dit materiale vil udvikle sig i fremtiden og hvilken betydning det kunne få for JYSK.

12 052434_IT-C 08/09/05 13:29 Side 12 NORDISK MILJØMÆRKNING

13 052434_IT-C 08/09/05 13:29 Side 13 De Merkantile Erhvervsuddannelser Oktober 2005 Side 1 af 2 sider Casebaseret eksamen Lærerbilag - gl. (nr. 655) og ny (nr. 689) bekendtgørelse Informationsteknologi Niveau C og Indhold: Opgave 1 Netværk, hardware og software Side 2 Opgave 2 Internettet som salgskanal Side 2 Opgave 3 Databaser Side 2 Opgave 4 IT-komponenter og bruger Side 3 Opgave 5 IT-Sikkerhed Side 4 Opgave 6 Lærerstyret emne Side 4 Filformater Opgave 7 Lærerstyret emne Side 4 IT-spilleregler Gammel bekendtgørelse Opgave 8 Elevstyret emne Side 4 Præsentationer Ny bekendtgørelse Opgave 8 Elevstyret emne Side 4 Præsentation af elevens dokumentation Uddannelsesstyrelsen Tirsdag den 4. oktober 2005 Kl

14 052434_IT-C 08/09/05 13:29 Side 14

15 052434_IT-C 08/09/05 13:29 Side 15 Side 2 af 2 sider Gammel bekendtgørelse Opgave 6: Filformater Lærerstyret emne. Med f.eks. udgangspunkt i begrebet filkomprimering og netværks-kommunikation, kan de praktiske konsekvenser af valg af fx tekstformat, billedformat, lydformat eller videoformat behandles. Opgave 7: IT-spilleregler Lærerstyret emne. Her kan der ses på forhold som f.eks. dataregistre, privatlivets fred, etik i forbindelse med IT-baseret kommunikation samt ophavsret, kopiering eller plagiat i forbindelse med digitale produkter. Opgave 8: Præsentationer Elevstyret emne. Præsentation af JYSK. Her kan anvendes f.eks. tekstbehandling, regneark, præsentationsprogrammer, billedredigeringsprogrammer, html-editorer og animations-værktøjer (brug mindst to forskellige programmer). Ny bekendtgørelse Opgave 6: Filformater Lærerstyret emne. Med f.eks. udgangspunkt i begrebet filkomprimering og netværks-kommunikation, kan de praktiske konsekvenser af valg af fx tekstformat, billedformat, lydformat eller videoformat behandles. Opgave 7: IT-spilleregler Lærerstyret emne. Her kan der ses på forhold som f.eks. dataregistre, privatlivets fred, etik i forbindelse med IT-baseret kommunikation samt ophavsret, kopiering eller plagiat i forbindelse med digitale produkter. Opgave 8: Præsentation af elevens dokumentation Elevstyret emne. Her skal eleven inddrage det seneste emne, som eleven særskilt har dokumenteret i undervisningsforløbet (det seneste af de to store emner): Eleven skal fremlægge de væsentlige dele af materialet ved anvendelse af IT værktøjer. Eleven skal herudover udvælge et delemne fra materialet og vurdere, hvordan dette emne udvikler sig i fremtiden og hvilken betydning det kunne få for JYSK. Eleven skal således inddrage den senest udarbejdede særskilte dokumentation, jf. fagbilaget i grundfagsbekendtgørelsen, og herunder perspektivere et delområde med udgangspunkt i JYSK

16 052434_IT-C 08/09/05 13:29 Side 16

17 052434_IT-C 08/09/05 13:29 Side 17 Side 1 af 1 side Bilag 1

Informationsteknologi Niveau D

Informationsteknologi Niveau D 052436_IT-D 08/09/05 13:29 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser Oktober 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Informationsteknologi Niveau D www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Netværk,

Læs mere

Informationsteknologi Niveau E

Informationsteknologi Niveau E 052437_IT-E 08/09/05 13:30 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser Oktober 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Informationsteknologi Niveau E www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Ergonomi

Læs mere

CASEEKSAMEN INFORMATIONSTEKNOLOGI NIVEAU: C. 22. maj 2015

CASEEKSAMEN INFORMATIONSTEKNOLOGI NIVEAU: C. 22. maj 2015 CASEEKSAMEN INFORMATIONSTEKNOLOGI NIVEAU: C 22. maj 2015 OPGAVE På adr. http://ekstranet.learnmark.dk/eud-eksamen2015/ finder du Opgaven elektronisk Eksamensplan 2.doc - skal afleveres i 1 eksemplar på

Læs mere

Dansk. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com.

Dansk. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com. 052422_DanskC 08/09/05 13:27 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Dansk Niveau C www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Bolia.com hjemmeside

Læs mere

CASEEKSAMEN INFORMATIONSTEKNOLOGI NIVEAU: C. 22. maj 2015

CASEEKSAMEN INFORMATIONSTEKNOLOGI NIVEAU: C. 22. maj 2015 CASEEKSAMEN INFORMATIONSTEKNOLOGI NIVEAU: C 22. maj 2015 OPGAVE På adr. http://ekstranet.learnmark.dk/eud-eksamen2015/ finder du Opgaven elektronisk Eksamensplan 2.doc - skal afleveres i 1 eksemplar på

Læs mere

Erhvervsøkonomi. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com

Erhvervsøkonomi. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com 052420_EØ-D 08/09/05 13:26 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Casebaseret eksamen Erhvervsøkonomi Niveau D www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Løn Side 1 Opgave 2 Afskrivninger

Læs mere

Salg & Service. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com.

Salg & Service. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com. 052428_SalgServ-C 08/09/05 13:28 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 5 sider Casebaseret eksamen Salg & Service Niveau C www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Lukkeloven

Læs mere

Erhvervsøkonomi. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com.

Erhvervsøkonomi. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com. 052419_EØ-C 08/09/05 13:26 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Casebaseret eksamen Erhvervsøkonomi Niveau C www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Opdeling i varegrupper Side

Læs mere

Casebaseret eksamen Informationsteknologi Niveau E

Casebaseret eksamen Informationsteknologi Niveau E Casebaseret eksamen Informationsteknologi Niveau E www.tdc.dk Indhold: Opgave 1: Kommunikation Side 2 Opgave 2: Word Side 2 Opgave 3: Excel Side 3 Opgave 4: PowerPoint Side 3 Opgave 5: Anskaffelse af IT-udstyr

Læs mere

Salg & Service. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com.

Salg & Service. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com. 052429_SalgServ-D 08/09/05 13:28 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 5 sider Casebaseret eksamen Salg & Service Niveau D www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Konkurrencesituationen

Læs mere

Samfundsfag. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com.

Samfundsfag. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com. 052426_Samfag-D 08/09/05 13:28 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Samfundsfag Niveau D www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Danmarks

Læs mere

Dansk. Niveau E. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com.

Dansk. Niveau E. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com. 052424_DanskE 08/09/05 13:27 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Dansk Niveau E www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Kundekonkurrence

Læs mere

Inspiration til undervisningsforløb for de tekniske indgange Informationsteknologi - E-niveau

Inspiration til undervisningsforløb for de tekniske indgange Informationsteknologi - E-niveau Inspiration til undervisningsforløb for de tekniske indgange Informationsteknologi - E-niveau Lektioner Læringsaktivitet Læringselement Kompetencemål Didaktiske stikord og 1-4 Copyright Ophavsret Persondatalovgivningen

Læs mere

Opgaven elektronisk Eksamensplan 2.doc - skal afleveres i 1 eksemplar på case arbejdsdagen mellem kl og

Opgaven elektronisk Eksamensplan 2.doc - skal afleveres i 1 eksemplar på case arbejdsdagen mellem kl og CASEEKSAMEN Informationsteknologi NIVEAU: C DATO: 13. juni 2016 OPGAVE På adr. http://ekstranet.learnmark.dk/eud-eksamen2016/ finder du INDHOLD Opgaven elektronisk Eksamensplan 2.doc - skal afleveres i

Læs mere

Dansk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com.

Dansk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com. 052423_DanskD 08/09/05 13:27 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Dansk Niveau D www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Bolia.com hjemmeside

Læs mere

Opgaver til modul 1. Grundlæggende informationsteknologi

Opgaver til modul 1. Grundlæggende informationsteknologi Opgaver til modul 1 Grundlæggende informationsteknologi Opgaverne svarer i indhold og sværhedsgrad til dem, der stilles ved prøven til PC-kørekort. Når du har gennemarbejdet teksterne, bør det ikke tage

Læs mere

Casebaseret eksamen Samfundslære Indhold:

Casebaseret eksamen Samfundslære Indhold: 052416_SamflæreC 08/09/05 13:25 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Samfundslære Niveau C www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Globalisering

Læs mere

OPGAVER. Opgave 1 er obligatorisk Den skal alle lave. 2. Markedsføring 25 point 3. Budget 25 point

OPGAVER. Opgave 1 er obligatorisk Den skal alle lave. 2. Markedsføring 25 point 3. Budget 25 point Dokumentationsopgave Informationsteknologi & Dansk Der skal særskilt udarbejdes dokumentation, der indgår i den mundtlige afsluttende prøve.. Besvarelserne skal dokumentere elevens samlede læringsresultat..de

Læs mere

HG/EUD. De merkantile Erhvervsuddannelser. Casebaseret eksamen. Dansk. Niveau E. Indhold: Analyse af Hjemmeside. Elevstyret opgave - Portfolio

HG/EUD. De merkantile Erhvervsuddannelser. Casebaseret eksamen. Dansk. Niveau E. Indhold: Analyse af Hjemmeside. Elevstyret opgave - Portfolio HG/EUD De merkantile Erhvervsuddannelser Casebaseret eksamen Dansk Niveau E Indhold: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Opgave 6 Artikelanalyse Analyse af Hjemmeside Novelleanalyse Reklameanalyse

Læs mere

Informationsteknologi

Informationsteknologi De merkantile Erhvervsuddannelser Juni 2014 Casebaseret eksamen Informationsteknologi Niveau D Indhold: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Opgave 6 Brochure Netværk IT-Politik Hjemmeside Regneark

Læs mere

Evaluering af 1. Semester

Evaluering af 1. Semester af 1. Semester Navn: CPR: Periode: Nærværende evaluering gives på baggrund af de gældende forhold på AspIT og den på stedet værende pædagogiske tilgang, som er følgende. Små klassekvotienter på max. 6

Læs mere

ECCO. Informationsteknologi Niveau: C. Casebaseret eksamen juni 2012

ECCO. Informationsteknologi Niveau: C. Casebaseret eksamen juni 2012 Casebaseret eksamen juni 2012 Informationsteknologi Niveau: C Klasse: Lærer: xxx William Pedersen ECCO http://www.ecco.com/da-dk/ http://www.emu.dk/erhverv/merkantil_caseeksamen/ecco/it/it_logistik.html#indhold9356999

Læs mere

CASEEKSAMEN. Erhvervsøkonomi NIVEAU: E. Torsdag, den 21. maj 2015

CASEEKSAMEN. Erhvervsøkonomi NIVEAU: E. Torsdag, den 21. maj 2015 CASEEKSAMEN Erhvervsøkonomi NIVEAU: E Torsdag, den 21. maj 2015 OPGAVE På adr. http://ekstranet.learnmark.dk/eud-eksamen2015/ finder du Opgaven elektronisk Eksamensplan 2.doc - skal afleveres i 1 eksemplar

Læs mere

Tabel 3: Hvor stor en del af din arbejdstid bruger du på undervisning på grundforløb og uddannelse indenfor uddannelsesområdet?

Tabel 3: Hvor stor en del af din arbejdstid bruger du på undervisning på grundforløb og uddannelse indenfor uddannelsesområdet? Frekvenstabeller Tabel 1: Fordeling på uddannelsesområder Bygge og Anlæg 232 26,1 Merkantil 226 25,5 Produktion og udvikling 155 17,5 Sundhed, omsorg og pædagogik 275 31,0 Tabel 2: Hvor mange år har du

Læs mere

IT Rapport 27-02-08. Netværkskonsulenterne Forslag til IT-løsning vedrørende campingpladsen. Danielle og Jonas 2.4 Side 1 af 5

IT Rapport 27-02-08. Netværkskonsulenterne Forslag til IT-løsning vedrørende campingpladsen. Danielle og Jonas 2.4 Side 1 af 5 Netværkskonsulenterne Forslag til IT-løsning vedrørende campingpladsen Danielle og Jonas 2.4 Side 1 af 5 Resume Indholdsfortegnelse Resume...2 Indledning...3 Database...3 Netværksopstilling...4 Indkøb

Læs mere

IT-HANDLEPLAN. Århus Privatskole 2007-2008. Alle elever på skolen skal være fortrolige med IT som arbejdsværktøj.

IT-HANDLEPLAN. Århus Privatskole 2007-2008. Alle elever på skolen skal være fortrolige med IT som arbejdsværktøj. IT-HANDLEPLAN Århus Privatskole 2007-2008 Denne IT-handleplan er en skabelon for arbejdet med IT på Århus Privatskole. Da det er første år, vi arbejder med skolen og dermed også efter denne IT handleplan,

Læs mere

IT i undervisningen. Læseplan for. Dansk Skoleforening for Sydslesvig. 1. 10. klassetrin

IT i undervisningen. Læseplan for. Dansk Skoleforening for Sydslesvig. 1. 10. klassetrin Dansk Skoleforening for Sydslesvig Læseplan for IT i undervisningen 1. 10. klassetrin grundskolen, hovedskolen, realskolen, fællesskolen og gymnasiet 2002 Indholdsfortegnelse Formål 5 Centrale kundskabs-

Læs mere

Inspiration til undervisningsforløb Informationsteknologi på D-niveau

Inspiration til undervisningsforløb Informationsteknologi på D-niveau Inspiration til undervisningsforløb Informationsteknologi på D-niveau Lektioner Læringsaktivitet Læringselement Kompetencemål Didaktiske stikord og link til (indgår i øvrige lektioner) af itværktøjer og

Læs mere

Pædagogisk læringscenter Bjedstrup Skole og Børnehus 04-12-2011

Pædagogisk læringscenter Bjedstrup Skole og Børnehus 04-12-2011 IT handleplan Denne IT-handleplan er en skabelon for arbejdet med IT på Bjedstrup Skole & Børnehus. Efter hvert skoleår evaluerer de ansatte på skolen IT-handleplanen på form og indhold, og den tilpasses

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2012, skoleår 2011/12 Institution Roskilde Handeslskole, Handelsgymnasiet Uddannelse Fag og niveau

Læs mere

CASEEKSAMEN NIVEAU: C. DATO: 23. maj 2016

CASEEKSAMEN NIVEAU: C. DATO: 23. maj 2016 CASEEKSAMEN IT NIVEAU: C DATO: 23. maj 2016 OPGAVE På adr. http://ekstranet.learnmark.dk/eud-eksamen2016/ finder du Opgaven elektronisk Eksamensplan 2.doc - skal afleveres i 1 eksemplar på case arbejdsdagen

Læs mere

Oversigt trin 2 alle hovedområder

Oversigt trin 2 alle hovedområder Oversigt trin 2 alle hovedområder It- og mediestøttede læreprocesser...2 Informationsindsamling...3 Produktion og analyse...5 Kommunikation...6 Computere og netværk...7 1 It- og mediestøttede læreprocesser

Læs mere

meget svært ved at anvende et enkelt layout i elektroniske tekster Er usædvanlig god til/meget god til/god til/har svært ved/har

meget svært ved at anvende et enkelt layout i elektroniske tekster Er usædvanlig god til/meget god til/god til/har svært ved/har Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 BUU Alm.del Bilag 326 Offentligt Elevplan for It-kompetence STATUS it 2. klasse 4. klasse 6. klasse 9. klasse Produktion og formidling layout Computerskrift og tekstbehandling

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2011, skoleår 2010/11 Institution Roskilde Handeslskole, Handelsgymnasiet Uddannelse Fag og niveau

Læs mere

Tornhøjskolens IKT-plan 2010-2011. 1 Eleven har set - eller prøvet 2 Kan med hjælp 3 Kan selv. Ansvarlig: Teamet med klasselærer som tovholder

Tornhøjskolens IKT-plan 2010-2011. 1 Eleven har set - eller prøvet 2 Kan med hjælp 3 Kan selv. Ansvarlig: Teamet med klasselærer som tovholder Tornhøjskolens IKT-plan 2010-2011 1 Eleven har set - eller prøvet 2 Kan med hjælp 3 Kan selv Ansvarlig: Teamet med klasselærer som tovholder 1 At stille skarpt med ørerne at lytte. At lyde skaber billeder

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2012, skoleår 2011/12 Institution Roskilde Handelsskole, Handelsgymnasiet Uddannelse Fag og niveau

Læs mere

IT-integrationsplan Januar 2004

IT-integrationsplan Januar 2004 IT-integrationsplan Januar 2004 Erik Kristensen, 2004 Side 1 Indholdsfortegnelse Målsætning for IT-integration...3 Formål...3 Plan...3 1 3 årgang...3 4 7 årgang...3 8 9 årgang...4 Afsluttende bemærkninger...4

Læs mere

Gode råd til netbankbrugere - sikring af en typisk hjemme-pc med adgang til netbank

Gode råd til netbankbrugere - sikring af en typisk hjemme-pc med adgang til netbank Gode råd til netbankbrugere - sikring af en typisk hjemme-pc med adgang til netbank Af BEC og FortConsult, januar 2005. Hvad kan du konkret gøre for at beskytte din pc? Målgruppe Denne vejledning er skrevet

Læs mere

CASEEKSAMEN IT NIVEAU: D. 22. maj 2015

CASEEKSAMEN IT NIVEAU: D. 22. maj 2015 CASEEKSAMEN IT NIVEAU: D 22. maj 2015 OPGAVE På adr. http://ekstranet.learnmark.dk/eud-eksamen2015/ finder du Opgaven elektronisk Eksamensplan 2.doc - skal afleveres i 1 eksemplar på case arbejdsdagen

Læs mere

Lundebakkeskolens. IT-trinmål

Lundebakkeskolens. IT-trinmål Lundebakkeskolens IT-trinmål Skoleåret 2012/2013 Indhold FORMÅL... 3 FÆRDIGHEDSNIVEAUER... 4 SKEMAET... 4 TRINMÅL FOR BØRNEHAVEKLASSEN... 5 TRINMÅL FOR 1. KLASSE... 6 TRINMÅL FOR 2. KLASSE... 7 TRINMÅL

Læs mere

Samfundslære. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005. Casebaseret eksamen. http://www.tivoli.dk. Indhold:

Samfundslære. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005. Casebaseret eksamen. http://www.tivoli.dk. Indhold: De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005 Side 1 af 4 Casebaseret eksamen Samfundslære Niveau C Indhold: http://www.tivoli.dk Opgave 1 Økonomiske balanceproblemer Side 2 Opgave 2 Miljø Side 2 Opgave

Læs mere

Undervisningsplan. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin Grundforløb 2014 til studieretningsforløb 2015 Institution.

Undervisningsplan. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin Grundforløb 2014 til studieretningsforløb 2015 Institution. Undervisningsplan Termin Grundforløb 2014 til studieretningsforløb 2015 Institution Rybners Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Htx Kommunikation/it C Jeppe Moritz Led Htx 2014-2015, 1. E Oversigt over

Læs mere

OMRÅDER: Værdikæde og Leavitts model, investering i udstyr, skabeloner og spørgeskema samt arbejdsmiljø og distancearbejde.

OMRÅDER: Værdikæde og Leavitts model, investering i udstyr, skabeloner og spørgeskema samt arbejdsmiljø og distancearbejde. TIETGENSKOLEN OMRÅDER: Værdikæde og Leavitts model, investering i udstyr, netværk og sikkerhed, digital signatur, e-boks, e-handel, websted og e-handel, budget og bonusberegning, skabeloner og spørgeskema

Læs mere

Salg og service. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005. Casebaseret eksamen. http://www.tivoli.dk. Indhold:

Salg og service. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005. Casebaseret eksamen. http://www.tivoli.dk. Indhold: De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005 Side 1 af 4 Casebaseret eksamen Salg og service Niveau C Indhold: http://www.tivoli.dk Opgave 1 Udvikling i turisterhvervet Side 2 Opgave 2 Tivolis idé og

Læs mere

Læs mere om KøgeBibliotekernes andre spændende tilbud på: www.koegebib.dk. It for alle It-kurser efterår 2010

Læs mere om KøgeBibliotekernes andre spændende tilbud på: www.koegebib.dk. It for alle It-kurser efterår 2010 Læs mere om KøgeBibliotekernes andre spændende tilbud på: www.koegebib.dk It for alle It-kurser efterår 2010 05.2010 Parkvej 2 4140 Borup Tlf.: 5667 2727 borupbib@koege.dk Herfølge Bibliotek Billesborgvej

Læs mere

Oprettelse af en e-mail skabelon

Oprettelse af en e-mail skabelon Dynamics CRM 4.0 Bredana Systemudvikling A/S - How to Oprettelse af en e-mail skabelon En af de smarte funktioner i Dynamics CRM er muligheden for at oprette e-mail skabeloner. E-mail skabeloner kan anvendes

Læs mere

Engelsk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September Casebaseret eksamen. og

Engelsk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September Casebaseret eksamen.  og 052431_EngelskD 08/09/05 13:29 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Engelsk Niveau D www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Presentation

Læs mere

IT- og mediekompetencer synoptisk opstillet

IT- og mediekompetencer synoptisk opstillet IT- og mediekompetencer synoptisk opstillet Læreprocesser der sætter dem i stand til at.. Procesorienterede arbejdsforløb bruge it- og medieværktøjer i procesorienterede arbejdsforløb med hjælp fra læreren

Læs mere

Dansk. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005. Casebaseret eksamen. http://www.tivoli.dk. Indhold:

Dansk. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005. Casebaseret eksamen. http://www.tivoli.dk. Indhold: De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005 Side 1 af 4 Casebaseret eksamen Dansk Niveau C Indhold: http://www.tivoli.dk Opgave 1 Tivoli plakaten 2004 side 2 Opgave 2 Et Tivoli Eventyr side 2 Opgave

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse Informationsteknologi B. Undervisningsbeskrivelse Informationsteknologi B

Undervisningsbeskrivelse Informationsteknologi B. Undervisningsbeskrivelse Informationsteknologi B Undervisningsbeskrivelse Informationsteknologi B Termin August 2017 Juni 2018 Institution Next - Ballerup Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Eksamen Materialer EUX Merkantil Studieforberedende år Informationsteknologi

Læs mere

IT-handleplan for Hillerslev skole - udarbejdet 2011. På Hillerslev Skole er brugen af IT en integreret del af undervisningen i alle fag.

IT-handleplan for Hillerslev skole - udarbejdet 2011. På Hillerslev Skole er brugen af IT en integreret del af undervisningen i alle fag. HILLERSLEV SKOLE IT-handleplan for Hillerslev skole - udarbejdet 2011 På Hillerslev Skole er brugen af IT en integreret del af undervisningen i alle fag. For at synliggøre dette har vi udarbejdet følgende

Læs mere

Eksaminationsgrundlag for selvstuderende

Eksaminationsgrundlag for selvstuderende Eksaminationsgrundlag for selvstuderende Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2012 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Teknisk Gymnasium Skive Tekniske Skole

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Grundforløb 2013 til studieretningsforløb 2014 Institution EUC Vest Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Htx Kommunikation/it C Jeppe Moritz Led Htx 2013-2014, 1. E Oversigt

Læs mere

Et netværk bliver til

Et netværk bliver til Et netværk bliver til - historien om internettet! Netteknik 1 Der var engang Dumme Terminaler Dumme terminaler: Det vil sige terminaler der kan vise tekst sendt fra central computeren samt sende indtastninger

Læs mere

Samfundsfag. Case-kommissionen. IBC Innovationsfabrikken den 14. marts Fagkonsulent Anne Hammer Thamdrup Side 1

Samfundsfag. Case-kommissionen. IBC Innovationsfabrikken den 14. marts Fagkonsulent Anne Hammer Thamdrup Side 1 Samfundsfag Case-kommissionen IBC Innovationsfabrikken den 14. marts 2017 Fagkonsulent Anne Hammer Thamdrup Side 1 Indhold Mulighed for caseeksamen Faglige mål og indhold Didaktiske principper Dokumentation

Læs mere

Erhvervsøkonomi. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005. Casebaseret eksamen. Indhold:

Erhvervsøkonomi. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005. Casebaseret eksamen. Indhold: De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005 Side 1 af 7 sider Casebaseret eksamen Erhvervsøkonomi Niveau D Indhold: Opgave 1 Finansiering Side 2 Opgave 2A Registrering i AXAPTA 3.0 Side 2 Opgave 2B Registrering

Læs mere

Grundforløbsprøven det uddannelsesspecifikke fag - Kontor

Grundforløbsprøven det uddannelsesspecifikke fag - Kontor Grundforløbsprøven det uddannelsesspecifikke fag - Kontor Uddannelsens navn Kontoruddannelse med specialer Case - Kontor Du skal tage udgangspunkt i din SIMU-virksomhed, når du nu skal præsentere din virksomhed

Læs mere

IT & medieplan for Kirke Hyllinge skole Kendskab, Hjælp & Selvstændighed

IT & medieplan for Kirke Hyllinge skole Kendskab, Hjælp & Selvstændighed Hensigt med lære At stille skarpt med ørerne at lytte. At lyde skaber billeder og stemninger. At turde noget, spille skuespil samt udtrykke sig klart og tydeligt. At gå tæt på mennesker, at udvikle kritisk

Læs mere

Vejledning til tilsynsledere vedr. brug af pc

Vejledning til tilsynsledere vedr. brug af pc Vejledning til tilsynsledere vedr. brug af pc Indhold 1. Sådan logger du på den pc du har fået udleveret... 1 2. Sådan logger du på det trådløse netværk... 1 3. Sådan logger du på Digital eksamen med WAYF...

Læs mere

Dansk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005. Casebaseret eksamen. http://www.tivoli.dk. Indhold:

Dansk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005. Casebaseret eksamen. http://www.tivoli.dk. Indhold: De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005 Side 1 af 4 Casebaseret eksamen Dansk Niveau D Indhold: http://www.tivoli.dk Opgave 1 Tivoli plakaten 2004 side 2 Opgave 2 Et Tivoli Eventyr side 2 Opgave

Læs mere

Kompetenceprofil for fremtidens lægesekretær

Kompetenceprofil for fremtidens lægesekretær Kompetenceprofil for fremtidens lægesekretær Navn: Adresse: Arbejdssted: Cpr.nr: E-mail: Telefon: Antal års erfaring som lægesekretær: Generelt om skemaet: Udfyldelse af skemaet: Definitioner: : : : Udviklingsmål:

Læs mere

Odense Tekniske Skole Byggeri & Teknologi Uddannelse Vvs-uddannelse Speciale Vvs -, tag - og facademontør. 3. hovedforløb Naturfag Timetal 2,0 uge

Odense Tekniske Skole Byggeri & Teknologi Uddannelse Vvs-uddannelse Speciale Vvs -, tag - og facademontør. 3. hovedforløb Naturfag Timetal 2,0 uge Odense Tekniske Skole Afdeling Byggeri & Teknologi Uddannelse Vvs-uddannelse Speciale Vvs -, tag - og facademontør Forløb / Fag / Aktivitet / Projekt 3. hovedforløb Naturfag Timetal 2,0 uge Læreplansfag

Læs mere

Udgivet af DANSK ERHVERV

Udgivet af DANSK ERHVERV GODE RÅD OM Internet og e-mail 2008 gode råd om INTERNET OG E-MAIL Udgivet af DANSK ERHVERV Læs i denne pjece om: Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Retningslinjer 3 3. Privat brug af Internet og e-mail

Læs mere

Salg og service. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005. Casebaseret eksamen. http://www.tivoli.dk. Indhold:

Salg og service. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005. Casebaseret eksamen. http://www.tivoli.dk. Indhold: De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005 Side 1 af 4 Casebaseret eksamen Salg og service Niveau D Indhold: http://www.tivoli.dk Opgave 1 Købsadfærd Side 2 Opgave 2 Tivolis konkurrencesituation Side

Læs mere

Erhvervsøkonomi. Niveau E. De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005. Casebaseret eksamen. Indhold:

Erhvervsøkonomi. Niveau E. De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005. Casebaseret eksamen. Indhold: De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Erhvervsøkonomi Niveau E Indhold: Opgave 1 Årsregnskab Side 2 Opgave 2 Registrering Side 2 Opgave 3 Likviditetsbudget

Læs mere

2. Overordnet IT-strategi for IT-fællesskabets. IT-strategien indeholder følgende tre udsagn:

2. Overordnet IT-strategi for IT-fællesskabets. IT-strategien indeholder følgende tre udsagn: IT STRATEGI for Kalundborg Gymnasium og HF 1. Indledning Der er ikke siden statusrapporten fra år 2000 udarbejdet en egentlig IT-strategi for Kalundborg Gymnasium og HF, men på baggrund af en række eksterne

Læs mere

Matematiklærerforeningen. 20. april 2015 ICILS 2013. Resultater og perspektiver

Matematiklærerforeningen. 20. april 2015 ICILS 2013. Resultater og perspektiver Matematiklærerforeningen 20. april 2015 ICILS 2013 Resultater og perspektiver Professor Jeppe Bundsgaard National forskningskoordinator i ICILS 2013 Hvad er ICILS The International Computer and Information

Læs mere

Retningslinier for brug af it i Aalborg Kommune, tilrettet til lærerbrug

Retningslinier for brug af it i Aalborg Kommune, tilrettet til lærerbrug Retningslinier for brug af it i Aalborg Kommune, tilrettet til lærerbrug Udviklingen på området gør, at disse retningslinier vil blive revideret løbende Indhold: Indledning...3 Adgang til skolens net...3

Læs mere

Kommunikation og teknologi

Kommunikation og teknologi Kommunikation og teknologi Niveau: 8. klasse Varighed: 6 lektioner Præsentation: Forløbet Kommunikation er placeret i fysik-kemifokus.dk 8. klasse, men det er muligt at arbejde med forløbet både i 7.,

Læs mere

INFORMATION OM. den merkantile afsluttende prøve på trin 1 uddannelserne på International Business College

INFORMATION OM. den merkantile afsluttende prøve på trin 1 uddannelserne på International Business College INFORMATION OM den merkantile afsluttende prøve på trin 1 uddannelserne på International Business College 1 Indholdsfortegnelse 1. Generelt informationshæftet og om den afsluttende prøve på trin 1... 3

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til EUD/EUX Termin maj-juni 2016/2017 Institution Silkeborg Business College, Handelsskolen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUD/EUX Merkantil

Læs mere

Lær nyt i din fagforening - gode tilbud til dig der ønsker at lære mere. Det koster ikke noget - men du får meget!

Lær nyt i din fagforening - gode tilbud til dig der ønsker at lære mere. Det koster ikke noget - men du får meget! Lær nyt i din fagforening - gode tilbud til dig der ønsker at lære mere. Det koster ikke noget - men du får meget! Som medlem af FOA Vendsyssel får du tilbud om deltagelse i forskellige kurser. Det koster

Læs mere

Application Note: AN-Z05

Application Note: AN-Z05 Application Note: AN-Z05 Opsætning af zense PC-boks og LAN router for kommunikation via internettet. Indledning Dette dokument beskriver et eksempel på opsætning af PC-boksen, model PLM-2110ULT, til brug

Læs mere

Læreplan for IT-, medie- og biblioteksundervisning. en fælles opgave for lærere og læringscentre

Læreplan for IT-, medie- og biblioteksundervisning. en fælles opgave for lærere og læringscentre Læreplan for IT-, medie- og biblioteksundervisning på Faxe Kommunes Skoler Læreplan for IT-, medie- og biblioteksundervisning på Faxe Kommunes Skoler en fælles opgave for lærere og læringscentre Læreplan

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2011 Institution Københavns Tekniske Gymnasium, Sukkertoppen, 2500 Valby Uddannelse Fag og niveau

Læs mere

Studieretningsopgaven

Studieretningsopgaven Elevhåndbog til Studieretningsopgaven Aalborg Katedralskole 2015-2016 Studieretningsopgaven (SRO) er en afleveringsopgave, som skal forberede jer på studieretningsprojektet (SRP) i 3g. Der er tale om en

Læs mere

EØPRAF3 redegøre for virksomhedens etablering, herunder virksomhedstype, ejerform m.m. SSPRAF7 opnår. grundlæggende kendskab til

EØPRAF3 redegøre for virksomhedens etablering, herunder virksomhedstype, ejerform m.m. SSPRAF7 opnår. grundlæggende kendskab til Salg & Service-opgaver 1 Butikkens profil (branche, størrelse, idé, mål, politikker mv.) (SSPRAE4, EØPRAF3, EØPRAE3) 2 Butikkens nær- og fjernmiljø (SSPRAE2) 3 Analyse af butikkens kunder som forbrugere

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 05/06 Selandia-CEU,

Læs mere

Studieplan Stamoplysninger Periode Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Oversigt over planlagte undervisningsforløb

Studieplan Stamoplysninger Periode Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Oversigt over planlagte undervisningsforløb Studieplan Stamoplysninger Periode August 15 juni 16 Institution Vejen Business College Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx IT B Michael Ebbesen Schmidt STU-ITBhh1314-F16-VØ Oversigt over planlagte

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2014 Institution Vejen Business College Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX IT niveau B Helle Strøm

Læs mere

Spørgetime. Først gennemgår jeg slagets gang, derefter tjekker vi tidsplanen, og så må I spørge om elektronik mm..

Spørgetime. Først gennemgår jeg slagets gang, derefter tjekker vi tidsplanen, og så må I spørge om elektronik mm.. Design og Produktion, Elektronik ( redigeret 13/6-2015 ) Først gennemgår jeg slagets gang, derefter tjekker vi tidsplanen, og så må I spørge om elektronik mm.. Aflevere bøger, fumlebrædder, mm, oprydde

Læs mere

Dansk. Niveau E. De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005. Casebaseret eksamen. http://www.tivoli.dk. Indhold:

Dansk. Niveau E. De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005. Casebaseret eksamen. http://www.tivoli.dk. Indhold: De Merkantile Erhvervsuddannelser Januar 2005 Side 1 af 4 Casebaseret eksamen Dansk Niveau E Indhold: http://www.tivoli.dk Opgave 1 Tivoli plakaten 2004 side 2 Opgave 2 Et Tivoli Eventyr side 2 Opgave

Læs mere

MEDIE- & IT HANDLEPLAN FOR MØLDRUP SKOLE

MEDIE- & IT HANDLEPLAN FOR MØLDRUP SKOLE Som en del af arbejdet med IT handleplanen på Møldrup skole indeholder denne plan en udførlig beskrivelse af progressionen i elevernes kompetenceudvikling som en integreret del af undervisningen MEDIE-

Læs mere

(forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, Hurtigt overblik

(forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, Hurtigt overblik Informationsteknologi (forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761612182 Forfatter(e) Peter Zangenberg, Jens P. Jensen, Finn Dyrbye Mogensen Bogen beskriver primært databehandlingsteknologier

Læs mere

Vejledning til grundfaget Informationsteknologi - fagbilag 11

Vejledning til grundfaget Informationsteknologi - fagbilag 11 Gældende fra juli 2011 Uddannelsesstyrelsen, Afdelingen for erhvervsrettede uddannelser Vejledning til grundfaget Informationsteknologi - fagbilag 11 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Indledning...

Læs mere

Procedure for brug af S-FoUs Miljøvejledning

Procedure for brug af S-FoUs Miljøvejledning Procedure for brug af S-FoUs Miljøvejledning November 2004 Indholdsfortegnelse Kort beskrivelse af vejledning 3 Procedurebeskrivelse 4 Bilag: Teknisk vejledning 6 Procedure for brug af S-FoUs Miljøvejledning

Læs mere

IT på Johannesskolen

IT på Johannesskolen IT på Johannesskolen Gældende fra skoleåret 2002/03 Mål: Eleverne skal beherske brugen af de almindelige IT-værktøjer. Brugen af IT skal indgå som en naturlig del af undervisningen. Dvs. værktøjet skal

Læs mere

Kære medarbejder og leder

Kære medarbejder og leder Kære medarbejder og leder Adgang til informationer i it-systemer og elektronisk kommunikation er for de fleste medarbejdere i Region Hovedstaden en selvfølgelig del af arbejdsdagen. Hvis vi ikke har adgang

Læs mere

Indholdsfortegnelse for kapitel 1

Indholdsfortegnelse for kapitel 1 Indholdsfortegnelse for kapitel 1 Forord.................................................................... 2 Kapitel 1.................................................................. 3 Formål............................................................

Læs mere

Informationsteknologi

Informationsteknologi Informationsteknologi Grafisk præsentation og billedbehandling - med Office og GIMP 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761642332 Forfatter(e) Lars Ljungqvist Et komplet undervisningsmateriale til faget Grafisk

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2013 Institution Roskilde handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX IT B Frede Klejs

Læs mere

Hvad du bør vide om computervirus. Hvad du bør vide om computervirus

Hvad du bør vide om computervirus. Hvad du bør vide om computervirus er en pjece for dig, der vil vide, hvordan du undgår virus. Du finder også information om, hvad du skal gøre, når skaden er sket. Du skal sikre dig mod virus, fordi: du risikerer at miste dine data du

Læs mere

Planlægning og administration af uddannelse. Kursus skitse

Planlægning og administration af uddannelse. Kursus skitse Planlægning og administration af uddannelse Kursus skitse Introduktion På TietgenSkolen har vi endnu ikke afholdt kurset Planlægning og administration af uddannelse derfor er udgangspunktet til dette oplæg

Læs mere

Student GRUNDUDDANNELSEN

Student GRUNDUDDANNELSEN GRUNDUDDANNELSEN Grunduddannelsen på Skive Handelsskole Hvis du ønsker en spændende fremtid inden for butik, handel eller kontor, så er Grunduddannelsen på Skive Handelsskole det rigtige valg. Handelsskolens

Læs mere

Ny Internetudbyder for SBF og A/B Knivholt

Ny Internetudbyder for SBF og A/B Knivholt Ny Internetudbyder for SBF og A/B Knivholt 6/11-2006 Som bekendt skifter SBF og A/B Knivholt udbyder fra Digginet til bolig:net a/s. Skiftet udføres tirsdag d. 7. november 2006, hvorefter alle beboere

Læs mere

Elektronisk nøglesystem for hjemmeplejen. Daglig drift. dd. mm åå

Elektronisk nøglesystem for hjemmeplejen. Daglig drift. dd. mm åå Elektronisk nøglesystem for hjemmeplejen Daglig drift dd. mm åå Elektronisk nøglesystem for hjemmeplejen, daglig drift Systembeskrivelse Systembeskrivelse Det elektroniske nøglesystem er en ny type personalelås,

Læs mere

Oversigt trin 1 alle hovedområder

Oversigt trin 1 alle hovedområder Oversigt trin 1 alle hovedområder It- og mediestøttede læreprocesser...2 Informationsindsamling...3 Produktion og analyse...4...4 Kommunikation...5...5 Computere og netværk...6...6 It- og mediestøttede

Læs mere

Vejledning / Råd og vink. Valgfagsbekendtgørelsen. Informationsteknologi C. Undervisningsministeriet Afdelingen for gymnasiale uddannelser 2010

Vejledning / Råd og vink. Valgfagsbekendtgørelsen. Informationsteknologi C. Undervisningsministeriet Afdelingen for gymnasiale uddannelser 2010 Vejledning / Råd og vink Valgfagsbekendtgørelsen Informationsteknologi C Undervisningsministeriet Afdelingen for gymnasiale uddannelser 2010 Informationsteknologi C Vejledning / Råd og vink Afdelingen

Læs mere

DIGI-TRYG. Fag og mål. Omfang

DIGI-TRYG. Fag og mål. Omfang DIGI-TRYG Gør eleverne i stand til at færdes trygt på nettet. Fag og mål Dansk, indskoling (0.-3. klasse). Kommunikation It og kommunikation. Omfang Forløbet strækker sig over 6 lektioner á 45 minutter.

Læs mere