ID Dato Spørgsmål Svar

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ID Dato Spørgsmål Svar 1 19-05-2014 2 20-05-2014"

Transkript

1 Kan det passe at bilag 1 mangler? Bilag 1 er nu lagt på Der efterspørges en blanket til brug for Oplysninger vedr. udbudsbekendtgørelsen afsnit III.2 Følgende dokument Skabelon - udvælgelseskriterier (egnethedsvurdering) er lagt på Hvilken netværksforbindelse ønsker Kunden, at leverandøren kobler sig op med? Er der krav om en darkfiber? Kundens krav til Leverandørens etablering og dimensionering af opkobling til Kundens netværk fremgår af Bilag 2 a-4 - Kundens it-miljø - Integration med Kundens netværk. Endvidere henvises til bilag 4.b Drift Service, K4b-5 og K4b Supplerende oplysninger fra Ordregiver: Udbudsbetingelserne, punkt 9: I forhold til de angivne intervaller for vægtning af underkriterier, jf. udbudsbetingelsernes punkt 9, oplyses det supplerende, at Aarhus Kommune i overensstemmelse med udbudsreglerne efter modtagelsen af tilbud, men inden afslutningen af tilbudsevalueringen, vil træffe beslutning om den endelige fastlæggelse af underkriteriernes vægtning (inden for det angivne spænd). Denne vægtning vil blive meddelt tilbudsgiverne i meddelelsen om resultatet af tilbudsevalueringen. Supplerende oplysninger fra Ordregiver: Udbudsbetingelserne, punkt 8, MBU-optionen : I forhold til den i udbudsmaterialet beskrevne MBU-option oplyses det supplerende, at Ordregiver har fastlagt og defineret optionen ud fra Aarhus Kommunes ønsker til omfang, indhold og øvrige vilkår for optionen vedrørende overtagelse samt efterfølgende drift, support og vedligeholde af servere på pædagogisk netværk fra Aarhus Kommunes Magistratsafdeling for Børn og Unge (MBU).

2 Supplerende oplysninger fra Ordregiver: Bilag 12.a-1 - Specifikation af priser: I forhold til regnearket i bilag 12.a-1 er Ordregiver blevet opmærksom på, at nogle af de anvendte formler og beregninger håndterer visse priselementer uhensigtsmæssigt, idet der er risiko for, at nogle priselementer kommer til at vægte med en uforholdsmæssig stor vægt i den samlede tilbudstekniske pris. Ordregiver har derfor set sig nødsaget til at udarbejde en ny version af regnearket med filnavnet Ny_Bilag 12.a- 1 (2)- Specifikation af priser, hvor uhensigtsmæssighederne er rettet. Tilbudsgivere bedes være opmærksomme på, at det SKAL være den nye version af regnearket, der medsendes tilbuddet. I den nye version af regnearket med filnavnet Ny:Bilag 12.a-1 (2)- Specifikation af priser er der foretaget ændringer i følgende: - Fane 1: D8 - Fane 3: D9-D12 - Fane 9: Erstattet af ny fane - Fane 10: D22 og E På baggrund af at udbudsmaterialet først var tilgængeligt ca. 3 dage efter annonceringen samt grundet det faktum at vi er i en periode med mange helligdage/fridage vil jeg høre om det er muligt at få afleveringsfristen skubbet 1 uge? Udbudsbekendtgørelsen blev fremsendt til offentliggørelse den 15. maj 2014 (jf. udbudsbekendtgørelsens punkt VI.5), og udbudsmaterialet var tilgængeligt på udbuddets hjemmeside ( samme dag. Tilbudsfristen er fastsat i overensstemmelse med Udbudsdirektivets artikel 38. Aarhus Kommune ønsker ikke at imødekomme ønsket om at udskyde afleveringsfristen og fastholder, at tilbudsfristen er den 25. juni 2014, kl , lokal tid i Danmark.

3 Der efterspørges backup i Bilag 4 (afsnit 2.3) men i Bilag 12-a-1 Specifikation af priser faneblad Driftsvederlag samt MBU Kunden forventer, at backup prisen er inkluderet i storagevederlaget. Dette omfatter det angivne storagevederlaget i Bilag 12-a-1 Specifikation af priser faneblad Driftsvederlag samt MBU option. option er der ingen steder at angive backup prisen. Skal backup prisen inkluderes i storage prisen? Leverandøren skal i henhold til Bilag 4a (K4a 68) tilbyde servere med Microsoft SQL Server licens i Standard og Enterprise version, men i Bilag 12-a-1 Specifikation af priser faneblad Driftsvederlag samt MBU option efterspørges kun en MS SQL. Hvilken version efterspørges eller kommer der en ny version, som giver mulighed for at prissætte Microsoft SQL Standard og Enterprise? I Kontrakten side 30 afsnit 21.3 Driftsvederlag står der, at Driftsvederlaget opgøres månedligt og består af et fast vederlag og et variabelt vederlag pr. bruger. Definer venligst hvordan bruger skal forstås? Bør vederlaget udelukkende være pr. server? K4a-2. Der kræves understøttelse af Ubunto version sandsynligvis Denne betegnelse mener Leverandøren er for upræcis. Leverandøren foreslår, at kravet tilrettes, så der stilles krav om en eller flere supporterede versioner af Ubunto. Leverandøren foreslår version 12 eller nyere, og at Ubunto version 8.04, i stedet flyttes til krav K4a-3. Der er en fejl i Kontrakten side 30 afsnit 21.3 Driftsvederlag, andet afsnit. Afsnittet ændres til følgende: Driftsvederlaget opgøres månedligt og består af et fast vederlag og et variabelt vederlag for henholdsvis services, storage og tilvalgsydelser. Driftsvederlagets priselementer, og vilkårene for fastsættelse heraf, fremgår af bilag 12.a-1. Der er en fejl i Bilag 4a, K4a-2. K4a-2 ændres til følgende: Leverandøren skal som del af sin IaaS-ydelse understøtte, levere licenser til og drive følgende operativsystemer (OS), og alle nyere versioner og releases af disse, for Kunden: Microsoft Server 2012 (64-bit) Microsoft Server 2008 (32-bit) Ubuntu Server Precise version 12 SUSE Linux Enterprise version 11

4 Der er en fejl i Bilag 4a, K4a-3. K4a-3 ændres til følgende: Leverandøren skal tilbyde mulighed for: Microsoft Server 2003 (32-bit) Microsoft Server 2003 (64-bit) Windows Server 2000 Standard SP4 (32bit) Ubuntu Server Hardy 8.04 LTS (32bit) Ubuntu Server Jaunty 9.04 Standard (64bit) Ubuntu Server Lucid (64bit) Ubuntu Server Lucid LTS (64bit) K4a-13. Kunden stiller krav om antivirusbeskyttelse af alle leverede servere. Leverandøren forventer dette kan blive et problem hen over kontraktperioden, hvis kravet omhandler alle operativsystemer (K4a-2 & K4a-3), da flere af operativsystemerne allerede er uden for support, og det derfor må forventes manglende support fra antivirus-producenterne. Leverandøren foreslår derfor, at kravet alene gælder operativsystemer nævnt i K4a-2. K4a-66. Leverandøren ønsker at få uddybet hvad Kunden mener med Sikkerhedszoner. Menes der her forskellige Vlans, som er adskilt med firewall? som f.eks. DMZ og internt net? og Bilag 12a-1 Specifikation af Priser K4a-68. Kunden kræver at Leverandøren leverer licens til MS SQL Standard og Enterprise. Men i Bilag 12a-1 skelnes ikke mellem Enterprise og Standard version, der er kun muligt at indtaste én Kunden ønsker som udgangspunkt antivirus på alle sine servere, hvis Leverandørens antivirusløsning understøtter de pågældende operativsystemer. Ordlyd i krav K4a-13 ændres derfor til følgende: K4a-13 Leverandøren skal levere og drive antivirus-beskyttelse sammen med alle leverede servere, såfremt de af Kunden påkrævede operativsystemer supporteres af Leverandørens antivirussystemer. Kundens forståelse af sikkerhedszoner er, at Kundens servere sikkerhedsmæssigt kan adskilles fra andre servere ud fra en defineret politik (både egne og i forhold til leverandørens andre kunder). Teknologi og tekniske principper for dette ønskes beskrevet af leverandøren i forhold til dennes sikkerhedspraksis og tekniske muligheder. DMZ, VLAN, VRF og lignende mekanismer til at håndhæve sikkerhedspolitikker kunne i den forbindelse indgå i Leverandørens inddeling i sikkerhedszoner.

5 pris. Leverandøren foreslår at Bilag 12a-1 udvides med mulighed for prissætning af både Standard og Enterprise version og Bilag 12a-1 Specifikation af Priser K4a-70. Kunden stiller krav til levering af filservice. Leverandøren kan ikke se mulighed for at prissætte denne service i Bilag 12a-1. Skyldes dette en forglemmelse eller ønsker Kunden kun en tilkendegivelse fra Leverandørens om mulighed for levering? Bilag 12a-1 Specifikation af Priser I bilag 12a-1, fane Driftsvederlag under tilvalg. Der ønskes opgivet en pris for MS SQL pr. Server, Men MS SQL afregnes til Microsoft baseret på antal core i serveren. Leverandøren foreslår derfor at prisen angives pr. core. K4a-29. Leverandøren opfatter, at krav omkring selvbetjeningsløsningen vedrører de operativsystemer specificeret i Krav K4a-2. Er dette korrekt? Se Filtjeneste nederste på faneblad Driftsvederlag i Bilag 12-a-1 Specifikation af priser. Selvbetjeningsløsningen defineres ud fra flere krav og omfatter dermed ikke kun operativsystemer, men i forhold til K4a-29 som enkeltstående krav, så omfatter minimumskravet operativsystemerne listet i minimumskrav K4a-2. Såfremt Leverandøren også understøtter operativsystemerne listet i K4a-3, så vil det være en fordel, hvis disse også understøttes af selvbetjeningsløsningen, men dette er ikke ultimativt, da K4a.3 ikke er et minimumskrav Bilag 12a-1 Specifikation af Priser Faneblad 4. Driftsvederlag: Hvordan skal Disaster Recovery optionen prissættes? Leverandøren foreslår en ændring i bilaget så Disaster Recovery option udfyldes efter samme metode som Service vederlag og Storage.

6 Bilag 4b Drift Servicemål K4b-8. Da RTO vil være afhængig af datamængden som skal reetableres, foreslår Leverandøren at der fastsættes maksimum datamængder, som er indeholdt i kravet Bilag 4b Drift Servicemål, afsnit 6 I afsnit 6 nævnes, nævnes forskellige retention tider for backup, f.eks. fil 3 år betyder det at alle data med en backupfrekvens på +2 gange i døgnet (RPO <12timer) skal gemmes og dermed akkumuleres i op til 3 år? Retention er primært relevant ift. Kundens datapolitik og dermed revision, hvorfor de angivne Retention-værdier skal sikre at Kundens data er tilgængelig fra backup i en vis periode. Kunden ønsker som udgangspunkt ikke at blande sig i Leverandørens backuppolitik på detaljeret niveau. Den angivne retention er derfor udelukkende for månedsbackup dvs. månedsbackup gemmes i den oplyste retentionperiode Bilag 4b Drift Servicemål, krav K4b-9 K4b-9, RTO ved katastrofeberedskab <24 timer; er det korrekt forstået, at dette krav refererer til at én given server kan genetableres på 24 timer og ikke, at samtlige servere på én gang skal genetableres på under 24 timer? Bilag 4b Drift Servicemål, afsnit 6 I Bilag 4b afsnit 6, oplyses servicemål for RTO på forskellige datatyper. Der er dog ikke oplyst for hvilke datamængder disse mål skal kunne opfyldes kan dette uddybes? Som udgangspunkt gælder servicemålene for tilgængelighed i en normalsituation. Hvis der indtræffer en katastrofe, så skal den enkelte server kunne genetableres indenfor 24 timer, ikke nødvendigvis alle servere på én gang. Hvis Disaster Recovery tilkøbsmuligheden er valgt, så skal en server kunne genetableres hurtigere Bilag 12a-1 Specifikation af Priser Tilbudsgiver vil gerne have oplyst om det er en korrekt, at det ikke skal være muligt at prissætte backup separat som kr. pr GB i bilag 12.a1? Se svar på spørgsmål nr. 8. Hvis dette er korrekt vil tilbudsgiver gerne have oplyst på hvilke elementer omkostningen til backup ønskes placeret.

7 I bilag 4a henvises der til bilag 2.a-1, som tilsyneladende ikke er at finde på Der er en henvisningsfejl i bilag 4.a Driftskrav, afsnit 1.1 Formål. Der indgår ikke et bilag 2.a-1 i udbudsmaterialet. I stedet henvises til Bilag 2.a-3-Kundens IT miljø Udstyr Bilag 2.a-4 Kundens it-miljø Integration med Kundens netværk Generelt indleder Aarhus Kommune hvert bilag med en vejledning i besvarelse, og standarden er, at der efter hvert afsnit indeholdende kravmatrice kommer et afsnit med leverandørens Løsningsbeskrivelse. I nogle tilfælde brydes denne struktur. Der er tale om en fejl. Tilbudsgiver anmodes om at foretage følgende tilføjelser: - Efter afsnit 3.1. AD Domain Controler i Bilag 2.a-4 Kundens itmiljø Integration med Kundens netværk tilføjes et nyt afsnit Leverandørens løsningsbeskrivelse. Tilbudsgiver ønsker klarlagt om det er bevidst, at der ikke skal være en løsningsbeskrivelse fra Leverandøren, efter hver kravmatrice? Eksempelvis for bilag 2-a-4 Kundens It miljø - Integration med Kundens net. Her er der bedt om løsningsbeskrivelse i afsnit Leverandørens løsningsbeskrivelse men ingen i afsnit 3 vedrørende Kundens AD Setup Bilag 7-1 dokumentation I Ordregivers vejledning står følgende: Vejledning til tilbudsgiver i forbindelse med udarbejdelse af tilbud. Dette bilag indeholder Leverandørens udkast til et dækkende katalog over løsningsbeskrivelser for incidents og problems. Tilbudsgiver ønsker en uddybning af hvad Ordregiver ønsker beskrevet her? Bilag 13 IT-sikkerhed I bilag 13 er felterne for angivelse af Helt, Delvist og ikke opfyldt samt Bemærkningsfeltet markeret med sort. Tilbudsgiver ønsker angivet om der er en hensigt hermed? Eller om vi bare skal fjerne den sorte markering?

8 Dette gælder eksempelvis krav k4a1, k4a7, k4a9, k4a12 og k4a13. Kravnummereringen i dette bilag kunne ligeledes antyde en krav nummereringsfejl K14-20: Leverandøren skal tilbyde Microsoft Server licenser på Academic vilkår til de angivne servere i bilag Academic-licenser kan ikke leveres i et Cloud-miljø, dette skal være SPLA-licenser. Derfor spørger leverandøren om denne option skal leveres på SPLA-licenser eller Academic-licenser, som så placeres i et dedikeret miljø? Bilag 6 nævner Fujitsu som afgivende Leverandør - er det korrekt? Bilag 2-a-3 og Bilag 14-a-1 er tilsyneladende identiske, og Bilag 14-a-1 er ikke compliant med angivelser for MBU optionen i Ny- Bilag 12a1-2. Bør Bilag 14-a-1 ikke opdateres? Kunden fastholder sit krav K14-20 om, at Leverandøren skal tilbyde Microsoft Server licenser på Academic vilkår til de angivne servere i bilag 14-1 Der er en henvisningsfejl i Bilag 6. Den afgivende Leverandør er Cabo Skal angivelser for CPU, RAM og Netkort i NyBilag 12a1-2 fanerne 4 og 6 forstås som tilkøbsmuligheder. Tilbudsgiver tolker umiddelbart at de angivne servertyper skal konfigureres med CPU, RAM og Netkort til at modsvare de opstillede krav i Bilag 4a, og at de separate angivelser for CPU, RAM og Netkort således er tilkøbsmuligheder. Ordregiver bedes oplyse om denne tolkning er korrekt I bilag 4a,K4a-3 angives det at Leverandøren skal opgive priser for 3 ældre OS typer, og at der skal angives separat pris for transition af disse til Leverandørens miljø. NyBilag 12a1-2 giver ikke mulighed for at angive disse ekstra priser. Hvorledes og hvor ønsker Ordregiver at disse priser opgives?

9 Kontraktens pkt. 8.1 afsnit 3 henviser til afsnit 4 i bilag Det er korrekt, at henvisningen i kontraktens punkt 8.1., 3. afsnit, sidste punktum, skulle have været til bilag 3.a-1. Den de- 3.a, som skal indeholde en detaljeret tidsplan. Der findes ikke et afsnit 4 i Bilag 3-a. Bør der ikke retteligt refereres til Bilag 3-a-1 taljerede tidsplan udarbejdes efter kontraktindgåelse, ud fra den tilbudte hovedtidsplan og kravene i bilag 3.a., og vil herefter indgå i bilag 3.a-1. Henvisningen vil blive rettet ved kontraktindgåelse Kontraktens pkt. 9 henviser til pkt. 8.1 Afklaringsfasen og pkt. 8.2 Implementeringsfasen. De respektive afsnit findes i hhv. afsnit 9.1 og 9.2. Det forekommer at være en generel henvisningsfejl igennem hele kontrakten efter afsnit 9. Ordregiver anmodes om at rette henvisningerne. Kontraktens krydshenvisninger er beklageligvis ikke blevet opdateret før offentliggørelsen. De korrekte henvisninger kommer frem, hvis dokumentet opdateres, f.eks. skrives ud eller ved anvendelse af funktionen vis udskrift. Ordregiver vil tilsikre, at krydshenvisningerne er opdateret i den version af kontrakten, der skrives under efter afslutningen af udbudsforretningen I NyBilag12a1-2 er i fanen 10. Bodsoversigt angivet maximumsboder boder for servicemål i Bilag 5b. Bør disse maximumsboder ikke også fremgå i Bilag 5b? I bilag 5b, afsnit 5.2 anvendes andelen (%) af overholdte tidsfrister pr. incidentprioritet som måleenhed for målopfyldelsen og dermed som grundlag for bodsberegningen i afsnit 5.3. Målemetoden er velegnet ved større mængder, men det forventes, at mængderne af incidents vil være stærkt begrænsede. Særligt prioritet 1 incidents vil forhåbentligt være sjældne, dvs. mindre end en pr. måleperiode (måned). Det vil sige, at en overskridelse af reaktionstiden straks vil resultere i en målopfyldelse på 0 %, uanset størrelsen af overskridelsen. Sammenholdt med afsnit 5.3 betyder det udløsning af en bod på kr. ved en prioritet 1 overskridelse, hvilket formodes ikke at være hensigten. Er det muligt, at Ordregiver reviderer modellen?

10 Det kan eksempelvis foreslås at måle størrelsen af overskridelsen og beregne en bod pr. overskridelse I Bilag 6 pkt fremgår følgende tekst: Det vil i praksis betyde, at Leverandøren etablerer Kundens IaaS-miljø og derefter foretager migrering af Kundens virtuelle servere og tilhørende data fra den nuværende leverandør. Vil Ordregiver venligst præcisere hvad begrebet tilhørende data dækker i forbindelse med transitionen? Bilag 5b: Hvor mange henholdsvist P1, P2, P3 og P4 fejl har der gennemsnitligt været pr. måned hos nuværende leverandør? Bilag 4b: Hvor mange servere har ikke kunnet leve op til en tilgængelighed på 99,9% på månedsbasis hos nuværende leverandør? I bilag 4b, afsnit står der Leverandøren måler sammenhængende nedetid. Hvordan skal sammenhængende forstås? Skal nedetid ikke også opgøres hvis tilgængeligheden ikke er sammenhængende? I samme sætning står der at det er pr. miljø, menes der ikke pr. server? I bilag 4b, K4b-5 angives det, at svartider måles for udvalgte transaktioner som fastlægges i afklaringsfasen. Leverandøren har ansvar for driftseffektiviteten på OS niveau. Det bedes præciseret, at der med transaktioner tilsvarende menes transaktioner på OS niveau. Dette har afsmittende virkning for K Af bilag 8, afsnit 2.5 angives det, at vedligeholdelsesydelsen inkluderer forebyggende vedligeholdelse af applikationen. Hvad menes der med dette? Af bilag 8, K8-22 fremgår det, at rapporten skal indeholde: Oversigt over alle ændringer, herunder bestilte, planlagte, gennemførte, aflyste, fejlede samt emergency ændringer fordelt på type, jævnfør Bilag 11 - Ændringshåndtering Bilag 11 omhandler dog ændringer til de aftalte ydelser. Er der noget Tilbudsgiver overser?

11 Flere bilag Der er tale om en fejl. Tilbudsgiver anmodes om at foretage følgende I flere bilag fx Bilag 8 Rapportering (se afsnit Kundens overordnede krav til rapportering og Kundens generelle krav til rapportering i driftsfasen ) og Bilag 2.a-4 Kundens itmiljø Integration med Kundens netværk (se afsnit 3.1. AD Domain Controler ) har Kunden ikke angivet et afsnit til Leverandørens løsningsbeskrivelse. Er dette udtryk for at Kunden ikke ønsker en løsningsbeskrivelse til disse krav, eller er der tale om fejl? I så fald kan Leverandøren indsætte et afsnit efter kravene, fx efter afsnit Kundens overordnede krav til rapportering i Bilag 8 og navngivne dette Leverandørens løsningsbeskrivelse? Hvis Kunden ikke ønsker dette, hvor ønsker Kunden så løsningsbeskrivelsen beskrevet? tilføjelser: - Efter afsnittene Kundens overordnede krav til rapportering i Bilag 8 Rapportering tilføjes et nyt afsnit Leverandørens løsningsbeskrivelse. - Efter afsnit Kundens generelle krav til rapportering i driftsfasen i Bilag 8 Rapportering tilføjes et nyt afsnit Leverandørens løsningsbeskrivelse. - Efter afsnit 3.1. AD Domain Controler i Bilag 2.a-4 Kundens itmiljø Integration med Kundens netværk tilføjes et nyt afsnit Leverandørens løsningsbeskrivelse Bilag 13 IT-sikkerhed I Bilag 13 IT-sikkerhed er Kundens krav i afsnit 3 nummeret krav ID med 4a-n, som i. Er det korrekt at Leverandøren opfatter dette som en fejl, og at ID i stedet skal være K13-n? Bilag 13 IT-sikkerhed I Bilag 13 IT-sikkerhed i K4a-2 beskriver Kunden et krav om kryptering af datakommunikationslinjer, men henviser til Bilag 2.a-4 hvor kryptering ikke beskrives. Ønsker Kunden kryptering på datakommunikationslinje baseret på MPLS, eller drejer kravet sig alene om kryptering af evt. VPN-forbindelser? Bilag 13 IT-sikkerhed Under Vejledning til tilbudsgiver i forbindelse med udarbejdelse af tilbud skriver Kunden, at: Databehandleraftale Bilag A Bilag C Bilag D Ikke disse er mindstekrav og dermed ikke forudsættes udfyldes af Leverandøren ved afgivelse af tilbud. Der er en fejl i kravs nummereringen bilag 13, afsnit 3,i Bilag B Krav til databehandlere. Der står K4a. Der skal stå K13. I Vejledningen til Bilag 13 IT-sikkerhed fremgår, at følgende afsnit i bilaget udgør et mindstekrav (MK). Databehandleraftale Bilag A Aarhus Kommunes IT-sikkerhedspolitik Bilag C Kvitteringsbilag Bilag D Oversigt over tilknyttede medarbejdere Disse dele af bilaget forudsættes ikke udfyldt af Tilbudsgiver i forbindelse med afgivelse af tilbuddet.

12 For at være sikker, er det korrekt forstået, at Bilag D Oversigt over tilknyttede medarbejdere ikke skal udfyldes nu, men først efter kontraktindgåelse? Bilag 13 IT-sikkerhed Kunden skriver i Vejledning til tilbudsgiver i forbindelse med udarbejdelse af tilbud i Bilag 13, Bilag B at Leverandøren for hvert krav skal angive om kravet enten er helt, delvist eller ikke opfyldt. Dog er nogle af felterne i Bilag B markeret helt med sort, se fx K4.a-1. Skal Leverandøren behandle disse felter som om normale hvide felter? Bilag 7 Dokumentation I bilag 7 Dokumentation er der ingen kravtype angivet ved K7-10. Hvad er kravtypen ved dette krav? Gælder det generelle oppetidskrav på 99,9% for både produktions- og test-servere? Det er korrekt, at Bilag D - Over ver tilknyttede medarbejdere først skal udfyldes efter kontraktindgåelse. K7-10 i bilag 7 Dokumentation er et Krav Hvor er hardware fysisk placeret i dag? Varsel for udlevering af backup, samt hvilket format skal backup leveres i? Er storage capacity angivelser aktuelt forbrug i GB, og ikke allokeret capacity? Må der migreres til andre virtualiseringsplatforme? MBU lister 2 applikationsservere, hvilke applikationer er der tale om? I Bilag 8 Rapportering s. 4 er der reference til et underbilag Bilag 8-1 skabelon for rapportering, men bilaget findes ikke i det materiale der fremgår af IT-udbuds siden er det en fejl at det er nævnt i Bilag 8, eller mangler bilaget i materialet? Der er en henvisningsfejl i bilag 8, side 4. Følgende bilag indgår ikke i nærværende udbud: Bilag Rapportering - skabelon for rapportering

ID Dato Spørgsmål Svar 1 19-05-2014 2 20-05-2014

ID Dato Spørgsmål Svar 1 19-05-2014 2 20-05-2014 1 19-05-2014 Kan det passe at bilag 1 mangler? Bilag 1 er nu lagt på www.aarhus.dk/it-udbud 2 20-05-2014 Der efterspørges en blanket til brug for Oplysninger vedr. udbudsbekendtgørelsen afsnit III.2 Følgende

Læs mere

ID Dato Spørgsmål Svar

ID Dato Spørgsmål Svar 1 19-05-2014 Kan det passe at bilag 1 mangler? Bilag 1 er nu lagt på www.aarhus.dk/it-udbud 2 20-05-2014 Der efterspørges en blanket til brug for Oplysninger vedr. udbudsbekendtgørelsen afsnit III.2 Følgende

Læs mere

Informations- og spørgemøde d. 26. maj

Informations- og spørgemøde d. 26. maj Informations- og spørgemøde d. 26. maj EU-udbud 2014/S 096-167854 Kontrakt om levering, drift, vedligehold og support af infrastruktur service (»Infrastructure as a Service«)(IaaS)) til servere og storage

Læs mere

Domstolsstyrelsen. Genudbud af e-tl. Spørgsmål / Svar i forbindelse med tilbudsfasen

Domstolsstyrelsen. Genudbud af e-tl. Spørgsmål / Svar i forbindelse med tilbudsfasen Pulje 6, 30. juli 2014. 1 Bilag 9, punkt 3.3 Kan Kunden uddybe hvad der menes med "Ledelseserklæring". Menes der i denne sammenhæng at en af Leverandørens tegningsberettigede udsteder en erklæring om at

Læs mere

Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring

Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring Spørgsmål og svar II Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring Aalborg Universitet Spørgsmål 1 Henvisning: Bilag 3 kravspecifikation

Læs mere

BILAG 20 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS OPTION TIL REGION MIDTJYLLAND (RM) OG REGION NORDJYLLAND (RN)

BILAG 20 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS OPTION TIL REGION MIDTJYLLAND (RM) OG REGION NORDJYLLAND (RN) BILAG 20 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS OPTION TIL REGION MIDTJYLLAND (RM) OG REGION NORDJYLLAND (RN) INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved

Læs mere

Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring

Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring Spørgsmål og svar II Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring Aalborg Universitet Spørgsmål 1 Henvisning: Bilag 3 kravspecifikation

Læs mere

EPJ-Syd SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS

EPJ-Syd SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS 1. Spørgsmål & Svar i prækvalifikationsfasen... 1 1.Spørgsmål & Svar i prækvalifikationsfasen Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål

Læs mere

BILAG 9 KUNDENS BETALINGER

BILAG 9 KUNDENS BETALINGER BILAG 9 KUNDENS BETALINGER INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Generelt om vederlag... 5 2. Prismodeller... 5 3. Anvendte prismodeller for Leverancer og Ydelser omfattet af Kontrakten... 6 4. Leverancevederlag... 6

Læs mere

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af tilskuds- og kontroladministrative systemer m.fl. Bilag 13 Vederlag 16. marts 2018 Version 1.0 Side 1/9 [Vejledning til tilbudsgiver: Bilaget

Læs mere

Spørgsmål/svar samt berigtigelse og præcisering af udbudsmateriale til begrænset udbud af IT service management system

Spørgsmål/svar samt berigtigelse og præcisering af udbudsmateriale til begrænset udbud af IT service management system Spørgsmål/svar samt berigtigelse og præcisering af udbudsmateriale til begrænset udbud af IT service management system NR HENVISNING SPØRGSMÅL SVAR 1 Bilag 4 punkt 1 Kravsbesvarelse 2 Udbudsbetingelserne,

Læs mere

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af tilskuds- og kontroladministrative systemer m.fl. Bilag 5 Servicemål 16. marts 2018 Version 1.0 Side 1/10 [Vejledning til tilbudsgiver:

Læs mere

Bilag 100. Bilagsoversigt. Udbud af Medical Device Information Collection

Bilag 100. Bilagsoversigt. Udbud af Medical Device Information Collection 100 soversigt Udbud af INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved kontraktindgåelse. Formål med : Formålet med dette er at beskrive MDIC

Læs mere

Kontraktudkastets afsnit udgår: Kontrakten kan ikke opsiges inden for de første 12 måneder fra Kontraktens indgåelse.

Kontraktudkastets afsnit udgår: Kontrakten kan ikke opsiges inden for de første 12 måneder fra Kontraktens indgåelse. RETTELSESBLAD, 23. J UNI 2017 1. Ændringer af kontraktudkastet Kontraktudkastets afsnit 30.3.1 udgår: Kontrakten kan ikke opsiges inden for de første 12 måneder fra Kontraktens indgåelse. Nyt afsnit 30.3.1

Læs mere

Bilag 7. Drift. Til Kontrakt. Den Nationale Henvisningsformidling

Bilag 7. Drift. Til Kontrakt. Den Nationale Henvisningsformidling Bilag 7 Drift Til Kontrakt OM Den Nationale Henvisningsformidling Bilag 7 Drift Side 1/5 INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved kontraktindgåelse.

Læs mere

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser Udbud Olie- og benzinudskillere Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej

Læs mere

Rettelsesblad/ Supplerende meddelelse nr. 16

Rettelsesblad/ Supplerende meddelelse nr. 16 Rettelsesblad/ Supplerende meddelelse nr. 16 Dato 21. december 2018 Sagsbehandler Per Krogsgaard Mail pkro@vd.dk Telefon 244 3359 Dokument 18/10743-9 Side 1/13 Til de bydende på Udbud af s IT-drift Herved

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for OFFENTLIG ANNONCERING. Hosted service af proces- og dokumentstyringssystem. Til. Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS)

UDBUDSBETINGELSER. for OFFENTLIG ANNONCERING. Hosted service af proces- og dokumentstyringssystem. Til. Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) UDBUDSBETINGELSER for OFFENTLIG ANNONCERING af Hosted service af proces- og dokumentstyringssystem Til Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) 1. juni 2017 Sagsnr. 0-10110-864/1 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Bilag 13 Vederlag 08.06.2016 Version 1.1 [Vejledning til tilbudsgiver: Bilaget udgør i sin helhed mindstekrav, jf. udbudsbetingelsernes

Læs mere

IT-LØSNING FOR DAGTILBUD DAGINSTITIONSOMRÅDET

IT-LØSNING FOR DAGTILBUD DAGINSTITIONSOMRÅDET IT-LØSNING FOR DAGTILBUD DAGINSTITIONSOMRÅDET PROGRAM Velkomst Den udbudte ydelse Gennemgang af udbudsmaterialet Opmærksomhedspunkter Afrunding og spørgsmål 2 DEN UDBUDTE YDELSE Udbuddet vedrører en kontrakt

Læs mere

Prisberegningsark for bilag 5

Prisberegningsark for bilag 5 Prisberegningsark for bilag 5 Version 1.0 27042015 Vejledning Nærværende regneark indeholder Leverandørens prisfastsættelse af Leverancen og Ydelserne omfattet af Kontrakten. Regnearket er opbygget efter

Læs mere

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser Udbud Ophaler NGS Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200

Læs mere

Spørgsmål og svar nr. 5 til nyt intranet

Spørgsmål og svar nr. 5 til nyt intranet Økonomi Indkøb Trollesmindealle 27 DK - 3400 Hillerød Telefon 7232 0000 Mail indkob@hillerod.dk Til: Tilbudsgivere CVR/SE-nr: 29189366 Dato: 22.01.2018 Spørgsmål og svar nr. 5 til nyt intranet Spørgsmål

Læs mere

UNDERBILAG 17E TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS. Option. Licenser for talegenkendelse

UNDERBILAG 17E TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS. Option. Licenser for talegenkendelse UNDERBILAG 17E TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS Option Licenser for talegenkendelse INSTRUKTION TIL BESVARELSE AF BILAGET: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved indgåelse

Læs mere

Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved indgåelse heraf.

Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved indgåelse heraf. BILAG 8 SERVICEMÅL BILAG 8: Servicemål INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved indgåelse heraf. Formål med bilag: Formålet med bilag 8

Læs mere

Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring

Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring Spørgsmål og svar II Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring Aalborg Universitet Spørgsmål 1 Henvisning: Bilag 3 kravspecifikation

Læs mere

BILAG 1 TIDS- OG AKTIVITETSPLAN

BILAG 1 TIDS- OG AKTIVITETSPLAN BIAG 1 TIDS- OG AKTIVITETSPAN INDHODSFORTEGNESE 1. Hovedtidsplan... 5 1.1 Ændring af tidsplanen... 6 2. Underbilag 1.a Milepæle for levering af licenser og evt. hardware... 6 3. Underbilag 1.b Detailplan

Læs mere

EPJ-Syd SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS

EPJ-Syd SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS 1. Spørgsmål & Svar i prækvalifikationsfasen... 1 1.Spørgsmål & Svar i prækvalifikationsfasen Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af telemedicinsk løsning til hjemmemonitorering

Spørgsmål & Svar. Udbud af telemedicinsk løsning til hjemmemonitorering Spørgsmål & Svar Udbud af telemedicinsk løsning til hjemmemonitorering Region Syddanmark har modtaget nedenstående spørgsmål vedrørende tilbudsindhentningen. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de

Læs mere

Teksten i denne instruktion er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved kontraktindgåelse.

Teksten i denne instruktion er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved kontraktindgåelse. BILAG 10 PRØVER Indholdsfortegnelse 1. Prøver... 4 2. Fælles regler for afprøvning... 4 2.1 Afklaringsproces og udarbejdelse af test cases... 4 2.2 Beskrivelse af afklaringsproces og udarbejdelse af test

Læs mere

Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S 155-285470

Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S 155-285470 Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S 155-285470 1. I udbuddet efterspørges et antal mammografiapparater, samt leverance optioner. Er det muligt at tilbyde Mammografisystemer, uden at kunne tilbyde alle Leverance

Læs mere

Region Syddanmarks EPJ-Udbud EPJ SYD

Region Syddanmarks EPJ-Udbud EPJ SYD 1 Region Syddanmarks EPJ-Udbud EPJ SYD EPJ SYD Dagsorden: 1. Velkommen 2. Præsentationsrunde 3. Rammer for udbuddet 4. Tidsplan 5. Overblik særlige forhold vedr. udbudsmaterialet 6. Spørgsmål-svar-processen

Læs mere

BILAG 1: TIDSPLAN BILAG 1: TIDSPLAN 21. februar 2014

BILAG 1: TIDSPLAN BILAG 1: TIDSPLAN 21. februar 2014 BILAG 1: TIDSPLAN 21. februar 2014 INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER Nærværende bilag indeholder tidsplanen for Systemet. Tilbudsgivers eventuelle forbehold til bilag 8 anføres i forbeholdslisten og skrives

Læs mere

BILAG 19 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS BOD OG INCITAMENTER

BILAG 19 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS BOD OG INCITAMENTER BILAG 19 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS BOD OG INCITAMENTER INSTRUKTION TIL BESVARELSE AF BILAGET: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved kontraktindgåelse. Formål med bilag:

Læs mere

Udbudsbrev Miniudbud

Udbudsbrev Miniudbud Bilag 4d: Skabelon til miniudbud (genåbning af konkurrencen) Udbudsbrev Miniudbud Miniudbud for udførelsen af konsulentopgaver primært under det nationale program for overvågning af vandmiljøet og naturen

Læs mere

BILAG 8 ÆNDRINGSHÅNDTERING SAMT EVENTUEL VIDEREUDVIKLING

BILAG 8 ÆNDRINGSHÅNDTERING SAMT EVENTUEL VIDEREUDVIKLING BILAG 8 ÆNDRINGSHÅNDTERING SAMT EVENTUEL VIDEREUDVIKLING INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 4 2. Ændringshåndtering... 4 3. Kundens Ændringsanmodning... 4 4. Leverandørens Ændringsanmodning... 4 5. Mindsteindhold

Læs mere

19. april Spørgsmål og svar. Kontrakt om levering af logningsløsning. Aalborg Universitet

19. april Spørgsmål og svar. Kontrakt om levering af logningsløsning. Aalborg Universitet 19. april 2018 Spørgsmål og svar Kontrakt om levering af logningsløsning Aalborg Universitet Spørgsmål 1 Jeg vil høre dig, om vi kan få tilsendt 381057 og 381048 i word format? Kravspecifikation for henholdsvis

Læs mere

Spm.2: Ordregiver bedes bekræfte at tilbuddet skal afleveres den og ikke som angivet i Bilag A den 31.8 kl. 10.

Spm.2: Ordregiver bedes bekræfte at tilbuddet skal afleveres den og ikke som angivet i Bilag A den 31.8 kl. 10. Senest opdateret d. 21.8.2015 Dokumentet indeholder alle til dato offentliggjort spørgsmål og svar. I tilfælde af, at Silkeborg Kommune finder det nødvendigt at foretage ændringer eller supplere oplysningerne

Læs mere

Dato for revision: 24. september 2014

Dato for revision: 24. september 2014 Dato for revision: 24. september 2014 Spørgsmål og svar til nationalt udbud: Callcenterløsning (inkl. Licens), implementering og drift, LYNC (ekskl. licens), implementering og drift. Spørgsmål 1: Prisoplysninger,

Læs mere

Sagsnr. 1-23-4-82-2-14 Spørgsmål og svar Udbud af IT Service Management System. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-4

Sagsnr. 1-23-4-82-2-14 Spørgsmål og svar Udbud af IT Service Management System. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-4 Sagsnr. 1-23-4-82-2-14 Spørgsmål og svar Udbud af IT Service Management System 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-4 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Vi det være tilladeligt at udarbejde

Læs mere

SPØRGSMÅL SVAR NR. 4. Greve Kommune udbud - Spørgsmål fra tilbudsgivere og Greve Kommunes besvarelse. Nr. Spørgsmål Besvarelse

SPØRGSMÅL SVAR NR. 4. Greve Kommune udbud - Spørgsmål fra tilbudsgivere og Greve Kommunes besvarelse. Nr. Spørgsmål Besvarelse SPØRGSMÅL SVAR NR. 4 Greve Kommune udbud - Spørgsmål fra tilbudsgivere og Greve Kommunes besvarelse S-50 Bilag 4.3 og bilag 6: Kan ordregiver uddybe strukturen for asset management, herunder samspillet

Læs mere

Spørgsmål og svar i forbindelse med udbud af Folketingets intranet, november 2017

Spørgsmål og svar i forbindelse med udbud af Folketingets intranet, november 2017 Spørgsmål og svar i forbindelse med udbud af Folketingets intranet, november Endelig udgave Ref. 15-000950-74 1 Bilag 02 Kundens IT miljø, bl.a. afsnit 1.3.2: Det fremgår, at I/Folketinget benytter Microsoft

Læs mere

OFFENTLIG-PRIVAT SAMARBEJDE OM VEJ OG PARK

OFFENTLIG-PRIVAT SAMARBEJDE OM VEJ OG PARK OFFENTLIG-PRIVAT SAMARBEJDE OM VEJ OG PARK September 2013 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 1.1 Kontraktens omfang...3 1.2 Udbudsform og grundlag...3 1.3 Udbudsmaterialet...4 2 5 2.1 Ordregiver...5 2.2

Læs mere

Nationalt udbud: Udbudsbetingelser. Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015.

Nationalt udbud: Udbudsbetingelser. Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015. Nationalt udbud: Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015 Udbudsbetingelser Side 1 af 7 0. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4,

Læs mere

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013 Kontraktbilag 6 Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013 Information fra ordregiver om rettelser i Region Midtjylland er blevet opmærksom på, udbudsmaterialet: at et afsnit omkring Betingelser

Læs mere

Spørgsmål og Svar til Gribskov udbud Udbudsmateriale: Udbud af drift af Server/storage

Spørgsmål og Svar til Gribskov udbud Udbudsmateriale: Udbud af drift af Server/storage Spørgsmål og til Gribskov udbud Udbudsmateriale: Udbud af drift af Server/storage Nr 1 Ref: kontraktbilag 06, afsnit 09 I bilag 6 afsnit 9 optræder begreberne Fysiske servere og Virtuelle servere. Disse

Læs mere

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013 Kontraktbilag 6 Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013 Information fra ordregiver om rettelser i Region Midtjylland er blevet opmærksom på, udbudsmaterialet: at et afsnit omkring Betingelser

Læs mere

Dagens program. Indkøb og Logistik

Dagens program. Indkøb og Logistik Udbudspræsentation 2010/S 9-010796 Udbud af patientkaldesystem Til Region Midtjylland, Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter

Læs mere

10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark

10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark 10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark Velkomst og praktiske detaljer Der laves en gennemgang af de vigtigste punkter i udbudsmaterialet. Efterfølgende vil der være mulighed

Læs mere

Informationsmøde: Torsdag d. 3. juli Udbud af små personbiler samt små og mellemstore stationcars og varevogne, inklusiv tilknyttede ydelser

Informationsmøde: Torsdag d. 3. juli Udbud af små personbiler samt små og mellemstore stationcars og varevogne, inklusiv tilknyttede ydelser Torsdag d. 3. juli 2014 Informationsmøde: Udbud af små personbiler samt små og mellemstore stationcars og varevogne, inklusiv tilknyttede ydelser Sagsnr. 13/39222 Agenda Velkomst og praktiske detaljer

Læs mere

Vederlag. Udførelse af Teknisk Revision af Energimærkninger af bygninger. Bilag 5

Vederlag. Udførelse af Teknisk Revision af Energimærkninger af bygninger. Bilag 5 Vederlag Udførelse af Teknisk Revision af Energimærkninger af bygninger Bilag 5 Udbud af udførelsen af Teknisk Revision af Energimærkninger af bygninger 1/10 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1

Læs mere

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på:

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Tilbudsindhentning Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Hovedentreprise vedr. etablering af et underjordisk dige om søerne i Sybergland, Kerteminde Kommune Miljø- og Kulturforvaltningen

Læs mere

Udbudsbetingelser for udbud af kontrakt om rådgivning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015.

Udbudsbetingelser for udbud af kontrakt om rådgivning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015. Udbudsbetingelser for udbud af kontrakt om rådgivning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015. 1. Baggrund for udbuddet Energistyrelsen varetager i dag en PCB-rådgivningsvirksomhed samt www.pcb-guiden.dk.

Læs mere

Udbud af Trafik- og Byggestyrelsens IT backup og recovery løsning. Udbudsbetingelser. Juli 2015

Udbud af Trafik- og Byggestyrelsens IT backup og recovery løsning. Udbudsbetingelser. Juli 2015 f Udbud af Trafik- og Byggestyrelsens IT backup og recovery løsning Udbudsbetingelser Juli 2015 2 Udbudsbetingelser Indhold Indhold 1 Generelt 3 1.1 Ordregivende myndighed 3 1.2 Baggrund for udbuddet 3

Læs mere

Kontraktbilag 10 Servicemål opdateret

Kontraktbilag 10 Servicemål opdateret Kontraktbilag 10 Servicemål opdateret 28.02.2017 [Vejledning til Leverandør i forbindelse med afgivelse af tilbud Dette kontraktbilag indeholder VHK s angivelse af servicemål og skal ikke udfyldes af Leverandøren.

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer

UDBUDSBETINGELSER. for. Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer UDBUDSBETINGELSER for Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer 2 1. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED Finansiel Stabilitet A/S Kalvebod Brygge 43 1560 København V Hjemmeside: http://www.finansielstabilitet.dk

Læs mere

DSDW, Jobindsats og Refusionsløsningen

DSDW, Jobindsats og Refusionsløsningen Spørgsmål / svar til udbud 1 Kontrakt, Pkt. 2, 3. afsnit I Kontrakten, Pkt. 2, 3. afsnit er det anført at Kunden stiller udviklings- og testmiljøer til rådighed for opgaveløsning som beskrevet i bilag

Læs mere

Udbudsbetingelser for Kulturstyrelsens. Udbud af National bruger- og benchmarkundersøgelse 2016 på folkebiblioteksområdet

Udbudsbetingelser for Kulturstyrelsens. Udbud af National bruger- og benchmarkundersøgelse 2016 på folkebiblioteksområdet Udbudsbetingelser for Kulturstyrelsens Udbud af National bruger- og benchmarkundersøgelse 2016 på folkebiblioteksområdet 1. INDLEDNING Kulturstyrelsen inviterer hermed virksomheder til at byde på opgaven

Læs mere

Bilag 6: Servicemål. Udbud af E-rekrutteringssystem. Side 1 af 9

Bilag 6: Servicemål. Udbud af E-rekrutteringssystem. Side 1 af 9 Bilag 6: Servicemål Udbud af E-rekrutteringssystem Side 1 af 9 Indhold Bilag 6 Servicemål 3 6.1 Indledning 3 6.2 Systemets normale driftstid 3 6.3 Svartider 3 6.3.1 Krav til svartider 3 6.3.2 Måling af

Læs mere

Bilag 8 omfatter ikke alle Kundens krav. Nogle af Kundens krav er medtaget i andre Bilag for at have en naturlig sammenhæng til konteksten.

Bilag 8 omfatter ikke alle Kundens krav. Nogle af Kundens krav er medtaget i andre Bilag for at have en naturlig sammenhæng til konteksten. Prøver Bilag 8 Vejledning til tilbudsgiver i forbindelse med udarbejdelse af tilbud Dette bilag indeholder Kundens krav til prøver. Hele Bilag 8, Prøver, udgør Mindstekrav (MK), der forudsættes opfyldt

Læs mere

EU-UDBUD 2016/S 043-070184. Outsourcing af Syddjurs Kommunes datacenter ved cloud serverdrift

EU-UDBUD 2016/S 043-070184. Outsourcing af Syddjurs Kommunes datacenter ved cloud serverdrift EU-UDBUD 2016/S 043-070184 Outsourcing af Syddjurs Kommunes datacenter ved cloud serverdrift Syddjurs Kommune Marts 2016 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Ordregiver... 3 3 Tidsplan... 3 4 Spørgsmål...

Læs mere

Mindstekrav til udstyr (fase 1) Løsningsbeskrivelse

Mindstekrav til udstyr (fase 1) Løsningsbeskrivelse Mindstekrav til udstyr (fase 1) Løsningsbeskrivelse Indholdsfortegnelse 3.1 INDLEDNING 2 3.2 MINDSTEKRAV TIL SLUTBRUGERNES KLIENTER MV 2 3.2.1 Mindstekrav til hardware for PC-klienter 2 3.2.2 Mindstekrav

Læs mere

BILAG 13 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS LICENSBETINGELSER

BILAG 13 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS LICENSBETINGELSER BILAG 13 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS LICENSBETINGELSER INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved kontraktindgåelse. Formål med bilag: Formålet

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbud vedrørende budgetsystem til Fødevarestyrelsen, jf. udbudsbekendtgørelse 2014/S 247-435859

Spørgsmål og svar til udbud vedrørende budgetsystem til Fødevarestyrelsen, jf. udbudsbekendtgørelse 2014/S 247-435859 Sagsnr.: 2014-32-134-00019 Dato:22-01-2015 Spørgsmål og svar til udbud vedrørende budgetsystem til Fødevarestyrelsen, jf. udbudsbekendtgørelse 2014/S 247-435859 Dato for spørgsmål Spørgsmål i anonymiseret

Læs mere

Udbudsbetingelser. Kontrakt om levering af rejse- og udlægssystem. Aalborg Universitet

Udbudsbetingelser. Kontrakt om levering af rejse- og udlægssystem. Aalborg Universitet Udbudsbetingelser Kontrakt om levering af rejse- og udlægssystem Aalborg Universitet Indholdsfortegnelse 1. Ordregiver og kontaktperson... 3 2. Udbudsmateriale... 3 3. Opgavens omfang... 3 4. Kontraktvilkår...

Læs mere

I medfør af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter (tilbudsloven) 15 a - 15 d annonceres følgende:

I medfør af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter (tilbudsloven) 15 a - 15 d annonceres følgende: DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 02.12.2013 Indkøb af testsystem Jens Ole Nielsen joni@vd.dk 7244 3035 ANNONCERING AF INDKØB I medfør af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt

Læs mere

Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015

Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015 Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015 Spørgsmål Svar Ændringer til udbudsmaterialet Besvaret 29. maj 2015 1. Udbudsmaterialet pkt. 2.3: Vil det

Læs mere

Udbudsbetingelser. Udbud af rammeaftale om levering af nødkaldssystemer. Rebild Kommune

Udbudsbetingelser. Udbud af rammeaftale om levering af nødkaldssystemer. Rebild Kommune Udbudsbetingelser Udbud af rammeaftale om levering af nødkaldssystemer Rebild Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Udbudsform 3 3. Ordregiver 3 4. Udbudsmaterialet 4 5. Den udbudte kontrakt 4

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR TIL UDBUDDET [D ]

SPØRGSMÅL OG SVAR TIL UDBUDDET [D ] SPØRGSMÅL OG SVAR TIL UDBUDDET [D. 04.07.17] 1. Engelsk udgave af udbudsmaterialet [Tender material in English] Findes udbudsmaterialet i en engelsk udgave? [Is the tender material available in English?]

Læs mere

Vederlag. For gennemførelse af uddannelsesforløb for energikonsulenter og BedreBoligrådgivere

Vederlag. For gennemførelse af uddannelsesforløb for energikonsulenter og BedreBoligrådgivere Vederlag For gennemførelse af uddannelsesforløb for energikonsulenter og BedreBoligrådgivere (Udvikling, drift og vedligeholdelse af en webportal for uddannelse) Bilag 5 1/9 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Spørgsmål og svar til EU-udbud af Callcenterløsning (inkl. licens), implementering og drift, LYNC (ekskl. licens), implementering og drift.

Spørgsmål og svar til EU-udbud af Callcenterløsning (inkl. licens), implementering og drift, LYNC (ekskl. licens), implementering og drift. Dato for revision: 13. november 2014 Spørgsmål og svar til EU-udbud af Callcenterløsning (inkl. licens), implementering og drift, LYNC (ekskl. licens), implementering og drift. Spørgsmål 1: En del af udbudsbetegnelsen

Læs mere

BILAG 1 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM HOVEDTIDSPLAN FOR PROJEKTET

BILAG 1 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM HOVEDTIDSPLAN FOR PROJEKTET BILAG 1 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM HOVEDTIDSPLAN FOR PROJEKTET 1 INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved indgåelse heraf. Formål med bilag:

Læs mere

Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S

Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S 155-285470 1. I udbuddet efterspørges et antal mammografiapparater, samt leverance optioner. Er det muligt at tilbyde Mammografisystemer, uden at kunne tilbyde alle Leverance

Læs mere

Generelle betingelser. I forbindelse med driftsaftale på ipads til skolerne.

Generelle betingelser. I forbindelse med driftsaftale på ipads til skolerne. Generelle betingelser I forbindelse med driftsaftale på ipads til skolerne. Tilbudsindhentningen sker iht. til Tilbudslovens afsnit II vedr. Annonceringspligt. Side 1 af 6 1. Indledning 1.1 Generel beskrivelse

Læs mere

Udbudsbetingelser for offentligt udbud

Udbudsbetingelser for offentligt udbud Udbudsbetingelser for offentligt udbud Udbud af Dopplerinstrumenter Disse udbudsbetingelser indeholder retningslinjerne for afgivelse af tilbud, kommunikation mellem tilbudsgiver og ordregiver samt oplysninger

Læs mere

Spørgsmål/svar til udbud om Kontrakt om Materialeudvikling og kompetenceudvikling til tidlig forebyggelse af radikalisering og social kontrol

Spørgsmål/svar til udbud om Kontrakt om Materialeudvikling og kompetenceudvikling til tidlig forebyggelse af radikalisering og social kontrol Spørgsmål/svar til udbud om Kontrakt om Materialeudvikling og kompetenceudvikling til tidlig forebyggelse af radikalisering og social kontrol Der er til dags dato modtaget og besvaret følgende spørgsmål:

Læs mere

Informationsmøde den 18. december 2015 vedr. udbud af rammeaftaler om levering af håndværkerydelser

Informationsmøde den 18. december 2015 vedr. udbud af rammeaftaler om levering af håndværkerydelser Informationsmøde den 18. december 2015 vedr. udbud af rammeaftaler om levering af håndværkerydelser 1 Informationsmøde vedr. udbud af rammeaftaler om levering af håndværkerydelser 18. december 2015 Dagsorden

Læs mere

SPØRGSMÅL & SVAR TIL UDBUD AF EOJ-SYSTEM TIL HJØRRING KOMMUNE FORHANDLINGS- OG TILBUDSFASEN

SPØRGSMÅL & SVAR TIL UDBUD AF EOJ-SYSTEM TIL HJØRRING KOMMUNE FORHANDLINGS- OG TILBUDSFASEN SPØRGSMÅL & SVAR TIL UDBUD AF EOJ-SYSTEM TIL HJØRRING KOMMUNE FORHANDLINGS- OG TILBUDSFASEN EU-UDBUD NR. 2016/S 209-378451 (Version 1 af 10. december 2016) Page 1 of 6 1. Underbilag 3G, case 3 I underbilag

Læs mere

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Bilag 8 Test 12.05.2016 Version 1.0 [Vejledning til tilbudsgiver: Bilaget er i sin helhed at betragte som et mindstekrav (MK).

Læs mere

Domstolsstyrelsen. Genudbud af e-tl. Spørgsmål / Svar i forbindelse med tilbudsfasen. I systemdokumentationen (Systemsystemmanual

Domstolsstyrelsen. Genudbud af e-tl. Spørgsmål / Svar i forbindelse med tilbudsfasen. I systemdokumentationen (Systemsystemmanual Pulje 8, 14. august 2014. Domstolsstyrelsen 1 Bilag 12, Mindstekrav 20 I systemdokumentationen (Systemsystemmanual Version 1.5, 06.09.2011) skriver Domstolsstyrelsen i afsnit 5.1 Miljøer, at I kopierer

Læs mere

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet. Bilag 12 - Ændringshåndtering

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet. Bilag 12 - Ændringshåndtering Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Bilag 12 - Ændringshåndtering 12.05.2016 Version 1.0 [Vejledning til tilbudsgiver: Bilaget er i sin helhed at betragte som et mindstekrav

Læs mere

Bilag 7: Aftale om drift

Bilag 7: Aftale om drift Bilag 7: Aftale om drift Udbud af E-rekrutteringssystem Aftale om drift mellem REGION SYDDANMARK (i det følgende kaldet Kunden ) og Bilag 7 Aftale om drift 3 7.1 Indledning

Læs mere

Annonceringsbetingelser. Boligforeningen Ringgården

Annonceringsbetingelser. Boligforeningen Ringgården Annonceringsbetingelser Boligforeningen Ringgården Indhold 1 Den ordregivende myndighed... 3 2 Opgaven... 3 2.2 Opgavens omfang... 3 2.3 Opgavens delelementer... 3 2.4 Option... 4 3 Antal kvalificerede...

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-8323 (Kirsten Thorup, Preben Dahl) 23. juni 2015

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-8323 (Kirsten Thorup, Preben Dahl) 23. juni 2015 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-8323 (Kirsten Thorup, Preben Dahl) 23. juni 2015 K E N D E L S E European Dynamics Luxembourg SA (advokat Christian Nielsen, Aarhus) mod SKAT (advokat Rasmus Holm Hansen

Læs mere

Spørgsmål & svar notat Udbud af Renovation & Sikkerhedsmakulering

Spørgsmål & svar notat Udbud af Renovation & Sikkerhedsmakulering Dato 26. november 2014 TRM Sags nr. 2013111286 trm@dkma.dk / 4488 9344 Spørgsmål & svar notat Udbud af Renovation & Sikkerhedsmakulering Nærværende notat indeholder en anonymiseret fortegnelse over samtlige

Læs mere

Udbud af Telemedicinsk løsning til hjemmemonitorering. Bilag 6 - Servicemål

Udbud af Telemedicinsk løsning til hjemmemonitorering. Bilag 6 - Servicemål Udbud af Telemedicinsk løsning til hjemmemonitorering Bilag 6 - Servicemål 2 Indholdsfortegnelse 6.1 Indledning 3 6.2 Systemets normale driftstid 3 6.3 Reaktionstider 3 6.3.1 Kategorisering af overskridelse

Læs mere

Bilag 9. Ændringshåndtering. Udbud af Medical Device Information Collection

Bilag 9. Ændringshåndtering. Udbud af Medical Device Information Collection Bilag 9 Ændringshåndtering Udbud af INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved kontraktindgåelse. Formål med Bilag: Formålet med dette Bilag

Læs mere

Annoncering af Afgørelsesdatabasen

Annoncering af Afgørelsesdatabasen Annoncering af Afgørelsesdatabasen 1. Indledning Annoncering af opgave vedrørende etablering, drift og vedligeholdelse af Afgørelsesdatabase for Landsskatteretten og Skatterådet og anonymisering af afgørelser

Læs mere

Spørgsmål og svar - Aalborg Kommunes EOJ udbud

Spørgsmål og svar - Aalborg Kommunes EOJ udbud Spørgsmål og svar - Aalborg Kommunes EOJ udbud spørgs mål ID Vedr. Spørgsmål Svar 1 Bilag 1 Der synes at være nogen inkonsistens i bilag 1 og tilhørende underbilag, hvorfor Udbyder bedes præcisere udbudsmaterialet

Læs mere

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Bilag 5 Servicemål 12.05.2016 Version 1.0 [Vejledning til tilbudsgiver: Bilaget er i sin helhed at betragte som et mindstekrav

Læs mere

Domstolsstyrelsen. Genudbud af e-tl. Spørgsmål / Svar i forbindelse med tilbudsfasen

Domstolsstyrelsen. Genudbud af e-tl. Spørgsmål / Svar i forbindelse med tilbudsfasen Pulje 5, 25. juli 2014. 1 Teknisk dokumentation Enterprise Architect Af den fremsendte tekniske dokumentation fremgå det at den nuværende leverandør benytter Enterprise Architect fra Sparx Systems, til

Læs mere

Spørgsmål/svar til udbud af kantinedriften i NaturErhvervstyrelsen

Spørgsmål/svar til udbud af kantinedriften i NaturErhvervstyrelsen /svar til udbud af kantinedriften i NaturErhvervstyrelsen : I skriver i Udbudsproceduren at tilbudsgiver skal opfylde egnethedskrav. Skal svar til egnethedskrav indsendes før tilbud, således at vi ved

Læs mere

SPØRGSMÅL SVAR NR. 2. Greve Kommune udbud - Spørgsmål fra tilbudsgivere og Greve Kommunes besvarelse. Nr. Spørgsmål Besvarelse

SPØRGSMÅL SVAR NR. 2. Greve Kommune udbud - Spørgsmål fra tilbudsgivere og Greve Kommunes besvarelse. Nr. Spørgsmål Besvarelse SPØRGSMÅL SVAR NR. 2 Greve Kommune udbud - Spørgsmål fra tilbudsgivere og Greve Kommunes besvarelse S-13 Bilag 4 2.5, K4.2-17. I Bilag 13 er der ikke angivet specs for nogle af de anførte Macenheder. Kan

Læs mere

Ja, det er helt i orden. 9-1-2015 26-01-2015

Ja, det er helt i orden. 9-1-2015 26-01-2015 Sagsnr. 1-23-4-101-34-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Etablering af fælles regional TV platform 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsgiver

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025378 (Kirsten Thorup) 24. januar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025378 (Kirsten Thorup) 24. januar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025378 (Kirsten Thorup) 24. januar 2012 Dansk Scanning A/S (selv) mod Helsingør Kommune (selv) Ved udbudsbekendtgørelse nr. 2011/S 131-217701 af 7. juli 2011 udbød indklagede,

Læs mere

Domstolsstyrelsen. Genudbud af e-tl. Spørgsmål / Svar i forbindelse med tilbudsfasen

Domstolsstyrelsen. Genudbud af e-tl. Spørgsmål / Svar i forbindelse med tilbudsfasen Pulje 1, 13. juni 2014. 1 Kontrakt, punkt 9.5 Er det korrekt forstået, at Leverandøren har ret til at nearshore, herunder opbevare persondata inden for EU, når henses til Kontraktens punkt 9.5 om, at Leverandøren

Læs mere

(Bilaget ligger på i pdfformat og word-format.)

(Bilaget ligger på  i pdfformat og word-format.) BILAG 11 SERVICEMÅL (Bilaget ligger på http://silkeborgkommune.dk/erhverv/udbud/varer-og-tjenesteydelser i pdfformat og word-format.) Skemaer med hvide felter udfyldes af Tilbudsgiver. Besvarelsen af bilaget

Læs mere

BILAG 5.A BESKRIVELSE AF METODE FOR AFKLARINGSFASEN

BILAG 5.A BESKRIVELSE AF METODE FOR AFKLARINGSFASEN BILAG 5.A BESKRIVELSE AF METODE FOR AFKLARINGSFASEN INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 4 2. Afklaringsfasen generelt... 4 3. Fremgangsmåde... 4 4. Afklaringsfasen mere detaljeret...5 5. Detaljeret beskrivelse

Læs mere

Udbuddet gennemføres som et samlet udbud af kommunens økonomi- samt løn- og personalesystemer.

Udbuddet gennemføres som et samlet udbud af kommunens økonomi- samt løn- og personalesystemer. NOTAT Projekt Til Fra Udbud af økonomi- samt løn- og personalesystem Offentliggørelse på hjemmesiden Furesø Kommune 1. Spørgsmål og svar Nr. Spørgsmål Svar Dato 1. Med henvisning til igangværende udbud

Læs mere

J. nr.: 25087. Udbudsbetingelser. Udbud af biogas. Skive Kommune

J. nr.: 25087. Udbudsbetingelser. Udbud af biogas. Skive Kommune J. nr.: 25087 Udbudsbetingelser Udbud af biogas Skive Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Udbudsform 3 3. Ordregiver 3 4. Udbudsmaterialet 4 5. Den udbudte kontrakt 4 6. Tidsplan 5 7. Betingelser

Læs mere