Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers"

Transkript

1 Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers 1 Midttrafik - Letbanesekretariatet Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers November 2010 Udgivelsesdato

2 Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers 2 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion 3 2 Letbanehuset - la Maison du Tramway Plancher til forklaring af projektet Udstillingsmodeller Design af inventar Visualiseringer 9 3 Kommunikation i gadebilledet 10 4 Trykt kommunikation 13 5 Hjemmeside og ugentlige nyhedsbreve 16

3 Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers 3 1 Introduktion I tilknytning til anlægget af så stort og omfattende et infrastrukturelt projekt som en letbane er det nødvendigt at have en løbende kommunikation med byens borgere. Det er vigtigt at informere borgerne om processen og involvere dem så meget som muligt. En større forståelse af projektet skaber en større accept, og i sidste ende er det målet, at borgerne også vil føle en vis stolthed over letbanen og se den som deres projekt. Kommunikationen skal starte før første spadestik og være gennemtænkt og entydig fra start til slut. Dette katalogs formål er at tjene som inspiration til, hvorledes der kan kommunikeres omkring letbaneprojektet. Fotoene i kataloget er taget fra den september 2010 under en studietur til Angers i Frankrig. Her har man erfaring med etableringen af en letbane igennem centrum af byen og har gennem en omfattende kommunikationsstrategi opnået en vis forståelse og accept blandt borgerne, som bliver påvirket af de gener, som anlægsarbejdet uundgåeligt vil medføre. Endvidere er der i kataloget gengivet en række plakater og postkort benyttet i kampagnerne i Angers. Disse er hentet fra Angers' letbanes hjemmeside. Såfremt man ønsker at gengive fotos mm. fra dette katalog, bedes dette ske med kildehenvisning. I Angers har man benyttet sig af mange forskellige kommunikationsformer gennem hele projektperioden, hvilket afspejles i dette katalog. Inspirationskataloget er opdelt, således at første kapitel omhandler letbanehuset i Angers og de elementer, der indgår i udstillingen i huset. Herefter følger kapitler omhandlende kommunikationen, der foregår i gadebilledet, den trykte kommunikation samt den internetbaserede kommunikation.

4 Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers 4 2 Letbanehuset - la Maison du Tramway Et vigtigt redskab i kommunikationen omkring letbanen i Angers er letbanehuset La Maison du Tramway, som er placeret i centrum af Angers. Her har borgerne gratis adgang til forskellige oplysninger om letbanen i visuelt flotte omgivelser. Informationen, som kan findes her, spænder fra generel baggrundsviden omkring letbaner til specifik kommunikation omkring letbanen i Angers. Huset er både et mødested mellem borgerne og repræsentanter fra letbaneprojekter og et udstillingscenter for skoleklasser og andre interesserede. Det er her muligt at stille forskellige spørgsmål til en række kommunikationsmedarbejdere, og er der tale om spørgsmål af en mere teknisk karakter, er der også til huset tilknyttet en teknisk medarbejder, som også er til stede på anlægsstedet for at besvare forbipasserendes og berørte beboeres spørgsmål. I letbanehuset kommunikeres letbaneprojektet gennem en udstilling bestående af 1) plancher med tekst, fotos og illustrationer, 2) udstillingsmodeller af letbanen i forskellige størrelse, 3) eksempler på design af forskellig inventar, og 4) visualiseringer, som eksempelvis viser før- og nu-situationer, og hvorledes borgerne kan benytte letbanen. I de efterfølgende afsnit illustreres en række eksempler på letbanehusets udstillingselementer opdelt i førnævnte kategorier. Figur 1. Indgangspartiet til letbanehuset i Angers. Generelt benyttes der stærke farver i alle regnbuens nuancer, hvilket understøtter letbanens image som et regnbuefarvet transportmiddel.

5 Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers Plancher til forklaring af projektet Når man træder ind i Angers' letbanehus, bliver man mødt med et væld af farver, hvilket også virker indbydende på den besøgende. Væggene er fyldt med plancher med informationer, fotos fra fortid og nutid, samt illustrationer af, hvordan fremtiden med letbanen vil se ud i Angers. Figur 2. Nogle plancher viser letbanens og dens forgængeres historie fra damplokomotivet og frem til de moderne letbaner i dag. Andre viser eksempler fra letbaner i andre byer. Det er også muligt at se, hvordan et letbanetog bliver produceret. Figur 3. Visse plancher illustrerer også, hvordan et tværsnit af en gade i Angers kommer til at se ud efter anlægget af letbanen.

6 Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers Udstillingsmodeller Letbanehuset udstiller også en lang række forskellige udstillingsmodeller. Man ser letbanen i forskellige størrelser, og letbanen er også igennem modeller udstillet i dens fremtidige omgivelser. Figur 4. Til venstre ses letbanen i lille udgave, hvor det er muligt at fornemme hvordan et letbanetog ser ud i dets fulde længde. Til højre ses endnu en lille model af letbanen - her med fokus på letbanens samspil med det omgivende bymiljø på en central plads i Angers. Figur 5. Model af en bro, hvorover letbanen kommer til at køre.

7 Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers 7 Figur 6. I letbanehuset findes også en stor model af et letbanetog. Modellen har samme størrelse som et rigtigt letbanetog, således at de besøgende kan se, hvor stort letbanetoget er, og fornemme, hvordan det vil se ud i gadebilledet. Figur 7. Det er også muligt at gå ind i 1:1 modellen og se, hvordan togene ser ud indvendig. De besøgende kan sætte sig og gå rundt i toget. Det er også muligt at se letbaneførerens plads og de instrumenter, som vedkommende bruger til at styre letbanen med.

8 Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers Design af inventar I letbanehuset står der en række modeller af forskelligt inventar, som skal opstilles i forbindelse med letbanen. Hermed kan de besøgende se designet af dette inventar. Der er tale om eksempelvis designet af hegning, skraldespande, standere og belysningsmateriel. Figur 8. Eksempler på udstilling af designelementer. Der hentes inspiration i vand og planteverdenen. Til venstre ses hegning i forbindelse med letbanen, mens der til højre ses en sprinkler til vanding af græsset i tracéet og en skraldespand.

9 Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers Visualiseringer Et vigtigt formål af udstillingen er at illustrere, hvordan letbanen vil se ud i de fremtidige byrum. Dette opnås igennem en række visualiseringer, der viser den nuværende/hidtidige situation, og hvorledes byrummet vil se ud efter anlægget af letbanen. Derudover illustreres det også igennem en række visualiseringer, hvordan borgerne bør agere i forhold til letbanen. Med andre ord lærer de besøgende, hvordan de skal færdes i et bybillede med en letbane. Der er desuden visualiseringer af, hvordan handicappede kan benytte letbanen, og der vises små film på skærme rundt omkring i huset, som viser, hvorledes det kan opleves at benytte letbanen, samt hvordan man i praksis benytter den. Figur 9. En visualisering af, hvordan et byrum ændrer karakter efter etablering letbanen. Før-billedet ses til venstre, og efter-billedet ses til højre. Figur 10. En skærm er sat ind i en væg og viser en lille film af, hvordan det er at rejse med letbanen rundt i Angers.

10 Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers 3 10 Kommunikation i gadebilledet Kommunikationen omkring letbaneprojektet i Angers er ikke begrænset til letbanehuset. Som borger møder man også information omkring og promovering af letbanen i bybilledet. Der er benyttet meget forskellige kommunikationsformer, som det vil fremgå af de efterfølgende billeder. Figur 11. Som tidligere beskrevet er der til letbaneprojektet tilknyttet en teknisk medarbejder, som også kan besvare de mere tekniske spørgsmål, som borgere måtte ligge inde med. Denne medarbejder befinder sig bl.a. på anlægsstederne for at kunne kommunikere om projektet direkte til de forbipasserende og de berørte borgere.

11 Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers 11 Figur 12. Denne skraldespand er påklistret teksten "Under arbejdet med letbanen, tak fordi du kommer til mig ". Det er prioriteret, at borgerne skal acceptere letbanen på trods af de gener, som anlægsarbejdet medfører. Figur 13. Plakater kan både informere om ændrede regler i forbindelse med letbanen og promovere letbanen som transportmiddel. Til venstre ses et skilt, der gør opmærksom på, at det er forbudt at parkere på letbanens platform. Til højre: plakat med teksten "Vores gade finder en ny dynamik".

12 Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers 12 Figur 14. Regnbuetemaet er gennemgående i letbaneprojektet i Angers, og også busserne er regnbuefarvede, således at de kollektive transportmidler opnår et fælles image.

13 Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers 13 4 Trykt kommunikation I Angers har man benyttet sig af mange forskellige former for trykt kommunikation. Fra plakater, brochurer og foldere til postkort og små papirmodeller af letbanetoget. Alle har det fælles mål at gøre anlægsarbejdet så gnidningsfrit som muligt og samtidig øge borgernes accept af og ejerskabsfølelse over for letbaneprojektet. Figur 15. Under anlægsarbejdet køres informationskampagner, som beder borgerne bære over med de gener, som arbejdet medfører, og samtidig gør opmærksom på, at livet fortsætter som hidtil på trods af anlægsarbejdet. Teksten på plakaten kan oversættes "Under arbejdet forbliver vi tro mod vores lyster". Figur 16. I forbindelse med letbaneprojektet i Angers er der blevet lavet en række postkort, som alle er med til at fremhæve fordelene ved letbanen. Teksten på dette postkort kan oversættes med "At lade bilen stå på parkeringspladsen for at have tid til at læse, det er letbanens effekt".

14 Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers 14 Figur 17. Plakat med visualisering af den fremtidige plads med en tekst, som kan oversættes med "At nyde glæderne ved at handle lokalt, det er letbanens effekt". Figur 18. I forbindelse med, at anlægsarbejdet snart er færdigt i et område, opsættes plakater herom. Teksten på denne plakat lyder "Vores gade finder en ny ungdom".

15 Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers 15 Figur 19. Som et led i promoveringen af letbanen i Angers er der blevet uddelt små toge af tykt papir, som kunne samles.

16 Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers 16 5 Hjemmeside og ugentlige nyhedsbreve Letbaneprojektet i Angers benytter sig også af internetbaseret kommunikation. Projektet har sin egen hjemmeside, hvor der løbende lægges nyheder op, og hvorigennem det er muligt at abonnere på nyhedsbreve. Derudover er der blevet udsendt nyhedsbreve via almindelig post til beboere i de områder, som letbanen skal passere igennem, og som mere eller mindre vil blive direkte påvirket af anlægget af en letbane. Herigennem har det været muligt at informere borgerne på sådan et niveau, at de har haft et forudgående kendskab til projektets forskellige faser. Dette gør det nemmere for borgerne at acceptere de påvirkninger, anlægsarbejdet har på deres hverdag. Figur 20. En hjemmeside kommunikerer de nyeste nyheder ud, og det er desuden muligt at abonnere på nyhederne, således at man modtager nyhedsmails direkte.

Billedkatalog - erfaringer fra letbaner i udlandet

Billedkatalog - erfaringer fra letbaner i udlandet Billedkatalog - Overordnet trafikpolitik og trafikplanlægning 1 Midttrafik - Letbanesekretariatet Billedkatalog - erfaringer fra letbaner i udlandet Overordnet trafikpolitik og trafikplanlægning Oktober

Læs mere

Billedkatalog - Erfaringer fra letbaner i udlandet

Billedkatalog - Erfaringer fra letbaner i udlandet Billedkatalog - Signaler og skiltning 1 Midttrafik - Letbanesekretariatet Billedkatalog - Erfaringer fra letbaner i udlandet Signaler og skiltning Oktober 2010 Udgivelsesdato 05.10.2010 Billedkatalog -

Læs mere

Billedkatalog - Erfaringer fra letbaner i udlandet

Billedkatalog - Erfaringer fra letbaner i udlandet Billedkatalog - Master og ophæng 1 Midttrafik - Letbanesekretariatet Billedkatalog - Erfaringer fra letbaner i udlandet Master og ophæng Oktober 2010 Udgivelsesdato 05.10.2010 Billedkatalog - Master og

Læs mere

Billedkatalog - Erfaringer fra letbaner i udlandet

Billedkatalog - Erfaringer fra letbaner i udlandet Billedkatalog - Perroner og materiel 1 Midttrafik - Letbanesekretariatet Billedkatalog - Erfaringer fra letbaner i udlandet Perroner og materiel Oktober 2010 Udgivelsesdato 05.10.2010 Billedkatalog - Perroner

Læs mere

Steder med sjæl. Idébank til aktiviteter i udstillingen. side 1. www.bygningskultur2015.dk

Steder med sjæl. Idébank til aktiviteter i udstillingen. side 1. www.bygningskultur2015.dk Steder med sjæl Idébank til aktiviteter i udstillingen side 1 Indholdsforetegnelse Indledning side 3 Platforme i udstillingen side 4 Samarbejdspartnere og målgrupper side 5 Ideer til brug af kulturarvscruiseren

Læs mere

Vejledning For kommuner. 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER. midttrafik.dk

Vejledning For kommuner. 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER. midttrafik.dk Vejledning For kommuner 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER 1 midttrafik.dk STOPPESTEDER I MIDTTRAFIK Stoppesteder i Midttrafik Vejledning for kommuner 1. udgave, november 2012 2 indhold Indledning 4

Læs mere

AARHUS FORTÆLLER AARHUS % vidste på forhånd, at AARHUS FORTÆLLER er en del af Aarhus 2017-programmet

AARHUS FORTÆLLER AARHUS % vidste på forhånd, at AARHUS FORTÆLLER er en del af Aarhus 2017-programmet Publikumsundersøgelse AARHUS FORTÆLLER AARHUS 2017 PUBLIKUMS SAMLEDE VURDERING AF AARHUS FORTÆLLER Delvist positiv 12% Delvist negativ 1% Meget negativ 0% Meget positiv 86% Neutral 1% AARHUS FORTÆLLER

Læs mere

Billedkatalog - Erfaringer fra letbaner i udlandet

Billedkatalog - Erfaringer fra letbaner i udlandet Billedkatalog - Tracé- og belægningstyper 1 Midttrafik - Letbanesekretariatet Billedkatalog - Erfaringer fra letbaner i udlandet Tracé- og belægningstyper Oktober 2010 Udgivelsesdato 05.10.2010 Billedkatalog

Læs mere

BILAG 5: Skema over erfaringer med information til brugere og borgere i Teknik- og Miljøforvaltningens enheder. Hvad er formålet?

BILAG 5: Skema over erfaringer med information til brugere og borgere i Teknik- og Miljøforvaltningens enheder. Hvad er formålet? BILAG 5: Skema over erfaringer med information til brugere borgere i Teknik- Miljøforvaltningens enheder Enhed Er de evalueret? Miljøkontrollen Agenda 21 centre Hvilke koncepter findes der? 5 Agenda 21

Læs mere

Regulativ for gågaden i Hørsholm. Kapitel 1 Indledning. 1. Dette regulativ vedrører Hørsholm Kommunes del af Hovedgaden, som er en kommunal gågade.

Regulativ for gågaden i Hørsholm. Kapitel 1 Indledning. 1. Dette regulativ vedrører Hørsholm Kommunes del af Hovedgaden, som er en kommunal gågade. Gågaden i Hørsholm Kommune - regler for indretning, anvendelse og vedligeholdelse Velkommen til gågaden i Hørsholm. Her skal være plads til et levende handelsog byliv, sikker og tryg færdsel for alle og

Læs mere

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi Forsidefoto: I 2018 har foreningen Lokal Agenda 21 med hjælp fra Gladsaxe Kommune startet et høslætlaug. Lauget slår med le en gang

Læs mere

Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU!

Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU! Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU! Vi har atter lånt Danske Bank bygningen, for endnu engang at illustrere hvad bygningen kan bruges til. Denne gang er det en kombination af Åbent Hus, høstmarked

Læs mere

Bilag 2 Retningslinjer for digital skiltning

Bilag 2 Retningslinjer for digital skiltning Bilag 2 Retningslinjer for digital skiltning Digitale skilte er en ny type skilte i bybilledet. Skiltene tiltrækker sig stor opmærksomhed og har større synlighed end de almindelige analoge skilte. Hjørring

Læs mere

Kommunikationsstrategi og handlingsplan april byernes synliggørelse af klimaindsats 1:1. Klima indsats

Kommunikationsstrategi og handlingsplan april byernes synliggørelse af klimaindsats 1:1. Klima indsats Kommunikationsstrategi og handlingsplan april 2008 6-byernes synliggørelse af klima Kommunikationsstrategi april 2008 Tankegang as vanebrydende visuel kommunikation Kommunikationsstrategi 3 Baggrund Før,

Læs mere

Konceptbeskrivelse. Generelt om DokkAArs

Konceptbeskrivelse. Generelt om DokkAArs Konceptbeskrivelse DokkAArs er et koncept, der skaber værdi for Dokk1 gennem hovedsagligt brugergenereret indhold. DokkAArs er derved let at vedligeholde, forudsat at konceptet er teknisk etableret og

Læs mere

AFSLUTTENDE OPGAVE. Lad Grønsted forblive Grøn

AFSLUTTENDE OPGAVE. Lad Grønsted forblive Grøn AFSLUTTENDE OPGAVE Lad Grønsted forblive Grøn Lad Grønsted forblive Grøn Indledning Til dette afsluttende projekt har jeg valgt at fokusere på udemiljøet i en park, og om hvordan et godt udemiljø kan påvirke

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse Brugere og pårørende. Bofællesskaber og støttecenter Socialpædagogisk Center

Tilfredshedsundersøgelse Brugere og pårørende. Bofællesskaber og støttecenter Socialpædagogisk Center Tilfredshedsundersøgelse Brugere og pårørende Bofællesskaber og støttecenter Socialpædagogisk Center 1 Indhold Samlet opsummering...4 Indledning...6 Undersøgelsesmetode...6 Læsevejledning...8 Del-rapport

Læs mere

argumenter der skal få Aalborg Letbane på Finansloven igen Version 1. oktober 2015

argumenter der skal få Aalborg Letbane på Finansloven igen Version 1. oktober 2015 5 argumenter der skal få Aalborg Letbane på Finansloven igen Version 1. oktober 2015 1. Regeringen bryder en klar aftale om Aalborg Letbane noget lignende er aldrig før set i Danmark 2. Aalborg Letbane

Læs mere

Det nye VisitVesthimmerland. Vi arbejder med at udvikle turismen i Vesthimmerland

Det nye VisitVesthimmerland. Vi arbejder med at udvikle turismen i Vesthimmerland Det nye VisitVesthimmerland Vi arbejder med at udvikle turismen i Vesthimmerland Vi markedsfører Vesthimmerland, rådgiver og servicerer både gæster og turisterhverv Fordi turismen er af stor betydning

Læs mere

Ren By-kampagnen BILAG 1 BILAG 1

Ren By-kampagnen BILAG 1 BILAG 1 BILAG 1 Ren By-kampagnen BILAG 1 Ren By-kampagnen i København har været et fortløbende kommunalt tiltag igennem flere år. Formålet er at gøre byens borgere opmærksomme på, at de har et fælles ansvar for

Læs mere

1 = Helt uenig 2 = Uenig 3 = Delvis enig 4 = Enig 5 = Helt enig. Team/AtS Tjek på teamet Side 1. Tema 1. Målstyring og budget

1 = Helt uenig 2 = Uenig 3 = Delvis enig 4 = Enig 5 = Helt enig. Team/AtS Tjek på teamet Side 1. Tema 1. Målstyring og budget Team/AtS Tjek på teamet Side 1 Tjek på teamet er et teamudviklingsværktøj lavet med det formål at hjælpe team til at blive mere velfungerende og effektive. Med Tjek på teamet kan team og teamleder afklare

Læs mere

HPV Nyhedsbrev #4. Vaccination af drenge fra 1. juli Nyhedsbrev #4 MARTS Kære alle,

HPV Nyhedsbrev #4. Vaccination af drenge fra 1. juli Nyhedsbrev #4 MARTS Kære alle, HPV Nyhedsbrev #4 Kære alle, Mens vi venter på foråret, har vi skrevet Nyhedsbrev #4 fra indsatsen Stop HPV stop livmoderhalskræft. Der er sket meget siden sidst. Først og fremmest er det blevet besluttet,

Læs mere

VISUEL MIND MAPPING. Visuel Mind Mapping

VISUEL MIND MAPPING. Visuel Mind Mapping Visuel Mind Mapping 5 Visuel Mind Mapping - introduktion Kunne du tænke dig: At have overblik - også i pressede situationer - det gælder som taler, som referent, som mødeleder, i eksamenssituationer eller...?

Læs mere

Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved Lárus Ágústsson, laag@cowi.dk COWI A/S

Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved Lárus Ágústsson, laag@cowi.dk COWI A/S Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

19.10 Aalborg Letbane - en god og nødvendig fremtidssikring v. Thomas Kastrup-Larsen, borgmester

19.10 Aalborg Letbane - en god og nødvendig fremtidssikring v. Thomas Kastrup-Larsen, borgmester Aftenens program 19.10 Aalborg Letbane - en god og nødvendig fremtidssikring v. Thomas Kastrup-Larsen, borgmester 19.20 Aalborg Letbane - et nødvendigt løft til den kollektive trafik v. Mads Duedahl, rådmand

Læs mere

Notat. Begrønning af letbanens tracé. Hovedstadens Letbane. Gladsaxe Kommune. Kopi til: Dato:

Notat. Begrønning af letbanens tracé. Hovedstadens Letbane. Gladsaxe Kommune. Kopi til: Dato: Notat Emne: Fra: Til: Begrønning af letbanens tracé Hovedstadens Letbane Gladsaxe Kommune Kopi til: Dato: 2015-06-12 Dette papir har til formål at understøtte Gladsaxe Kommunes videre overvejelser om begrønning

Læs mere

og 26. maj 2018

og 26. maj 2018 24. 25. og 26. maj 2018 1 Baggrund I 2014 tog en mindre gruppe designvirksomheder initiativ til arrangementet 3daysofdesign. Ideen var, at journalister, indkøbere, forhandlere og designinteresserede fra

Læs mere

Foto: FilmFyn. Film for Fællesskab sæson 2016/17

Foto: FilmFyn. Film for Fællesskab sæson 2016/17 Foto: FilmFyn Film for Fællesskab sæson 2016/17 Projektbeskrivelse Film for Fællesskab Introduktion I dagens mediesamfund hvor alt er tilgængeligt via internettet / VOD / Streaming og hvor børn går meget

Læs mere

Kommentering af belysningsforslag for gadebelysning

Kommentering af belysningsforslag for gadebelysning Hørsholm Gågade Kommentering af belysningsforslag for gadebelysning Indledning Med udgangspunkt i belysningsforslaget for gågadeområdet i Hørsholm Bymidte udarbejdet af COWI A/S, beskrives i det følgende

Læs mere

Udkast til Strategi for Ribe - Version 1.0: Ikke flere ændringer

Udkast til Strategi for Ribe - Version 1.0: Ikke flere ændringer Udkast til Strategi for Ribe - Version 1.0: Ikke flere ændringer 1. Indledning En rapport fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter slog i 2015 fast, at en af årsagerne til Ribes succes er, at nogle

Læs mere

Kommunikationsstrategi og handlingsplan april byernes synliggørelse af klimaindsats 1:1. Klima indsats

Kommunikationsstrategi og handlingsplan april byernes synliggørelse af klimaindsats 1:1. Klima indsats Kommunikationsstrategi og handlingsplan april 2008 6-byernes synliggørelse af klima Kommunikationsstrategi april 2008 Randers Kommune Tankegang as vanebrydende visuel kommunikation Kommunikationsstrategi

Læs mere

Guide til brug af skiltning og logo for LAG og FLAG projekter og drift

Guide til brug af skiltning og logo for LAG og FLAG projekter og drift Guide til brug af skiltning og logo for LAG og FLAG projekter og drift Juli 2018 Erhvervsstyrelsen Erhvervsstyrelsen LAG-sekretariatet Slotsgade 1 4800 Nykøbing Falster Tlf. 3529 1000 / LAG Sekretariatet

Læs mere

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2 INDHOLD 4 6 8 12 14 15 1. FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2. INDSATSOMRÅDER 3. FREMTIDIGE MULIGHEDER 4. SAMARBEJDE MED FAVRSKOV KOMMUNE 5. ORGANISERING 6. KONTAKTOPLYSNINGER

Læs mere

Digitale virksomhedsskilte og informationsskilte-/standere

Digitale virksomhedsskilte og informationsskilte-/standere Digitale virksomhedsskilte og informationsskilte-/standere Der er en stigende interesse fra erhvervsdrivende og foreninger for at opstille digitale skilte i det offentlige rum langs gader og veje. Digitale

Læs mere

Konklusion.. Forslag til principbeslutninger. februar 2008

Konklusion.. Forslag til principbeslutninger. februar 2008 Konklusion.. Forslag til principbeslutninger februar 2008 Forslag til principbeslutninger INDHOLD Vision og strategier Forslag ved Thomas B. Thriges Gade - Byrum med letbane - Trafik- og mobilitet Letbane

Læs mere

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM INDHOLD Introduktion til projektet DET AKTIVE BYRUM SIDE 1 Hvordan skaber man et sted for piger? SIDE 2 Min nye byrumsfacilitet

Læs mere

Frederiksbergs borgere har nem adgang til en parkeringsplads nær deres egen bolig, og at dette gode er uden væsentlige udgifter for dem,

Frederiksbergs borgere har nem adgang til en parkeringsplads nær deres egen bolig, og at dette gode er uden væsentlige udgifter for dem, AFTALE OM NY PARKERINGSORDNING PÅ FREDERIKSBERG 1. Indledning Borgerne på Frederiksberg har gennem de senere år oplevet et øget pres på byens parkeringspladser. Det er blevet stadig vanskeligere for borgerne

Læs mere

De faglige foreningers kommunikation medlemsundersøgelse 2013

De faglige foreningers kommunikation medlemsundersøgelse 2013 De faglige foreningers kommunikation medlemsundersøgelse 2013 Gennemført af Gymnasieskolernes Lærerforening i samarbejde med de faglige foreninger. Undersøgelsen af de faglige foreningers kommunikation

Læs mere

Langtved Data A/S Nyhedsbrev

Langtved Data A/S Nyhedsbrev Langtved Data A/S Nyhedsbrev Marts, 2008 Nyhedsbrev Velkommen til Langtved Data A/S nyhedsbrev Ca. fire gange om året vil vi informere vore kunder og personer med tilknytning til os, om udvikling og nye

Læs mere

Ekspropriation af Hovedstadens Letbane

Ekspropriation af Hovedstadens Letbane Ekspropriation af Hovedstadens Letbane Hovedstadens Letbane Hovedstadens Letbane vil strække sig over 27 km fra Lyngby til Ishøj og er planlagt til at åbne i 2021. Den vil køre på tværs af S-togsnettet

Læs mere

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK 2016 2 Indhold Forord af Lars Ejby Pedersen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget Bedre fysiske faciliteter Det attraktive byliv Talentudvikling og kreative vækstmiljøer

Læs mere

Læs Komputer for alle på pc en

Læs Komputer for alle på pc en NY SMART TJENESTE TIL PC OG TABLET: Læs Komputer for alle på pc en Nu kan du læse dit Komputer for alle på både pc, tablet og mobiltelefon. Det er helt gratis, og du modtager naturligvis stadig dit trykte

Læs mere

Bystrategisk kortlægning en naturlig del af fremtidige beslutningsgrundlag.

Bystrategisk kortlægning en naturlig del af fremtidige beslutningsgrundlag. Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Trivsel og Psykisk arbejdsmiljø

Trivsel og Psykisk arbejdsmiljø Trivsel og Psykisk arbejdsmiljø 22. september 2014 Trivsel og psykisk arbejdsmiljø Program mandag den 22. september 10.00 Velkomst - Ugens program, fællesaktiviteter og præsentation 10.35 Gruppearbejde:

Læs mere

Strategi. Indsigt: Vi ved det godt, men vi får det ikke gjort

Strategi. Indsigt: Vi ved det godt, men vi får det ikke gjort Bilag 1 - Kampagnestrategi Strategi Indsigt: Vi ved det godt, men vi får det ikke gjort Om det gælder cykelhjelm, lys på cyklen eller højresving ved vi det jo godt, men kendskab bliver sjældent til ændret

Læs mere

DESIGN MANUAL V/01 PROJEKTKOMMUNIKATION

DESIGN MANUAL V/01 PROJEKTKOMMUNIKATION DESIGN MANUAL V/01 PROJEKTKOMMUNIKATION 0. Indhold 1. Designelementer 2. Designprincipper og eksempler 3. Kontakt 2 1. Designelementer Historier om Danmarks visuelle identitet bygger alle på en række grundelementer,

Læs mere

Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger

Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger Kopi af tilladelse skal altid være tilgængelig og kunne fremvises ved tilsyn. Indgangspartier, opgange, porte, cykelstativer og lignende må ikke blokeres, og

Læs mere

Indre Missions visuelle identitet Designmanual

Indre Missions visuelle identitet Designmanual Indre Missions visuelle identitet Designmanual Del-manual: logo Version 1.0 Introduktion Kære bruger af designmanualen Denne designmanual omhandler brug af logo og farver af Indre Missions designlinie.

Læs mere

GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE

GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE Velkommen til gågaden i Hørsholm. Her skal være plads til et levende handels- og byliv, sikker og tryg færdsel for alle og gode aktiviteter

Læs mere

Status/Afrapportering Tryg Aalborg en mere tryg kommune

Status/Afrapportering Tryg Aalborg en mere tryg kommune Status/Afrapportering Tryg Aalborg en mere tryg kommune Indsats: Et trygt natteliv 2016 Aktiviteter Nedenfor beskrives de aktiviteter der er afholdt og/eller planlægges at blive afholdt Interviews til

Læs mere

Professionshøjskolen Metropol, NCE. Blog om læreproces. Med WordPress.com

Professionshøjskolen Metropol, NCE. Blog om læreproces. Med WordPress.com Professionshøjskolen Metropol, NCE Blog om læreproces Med WordPress.com For særligt tilrettelagt diplommodul / v. lektor Hanne Søgaard 23-01-2017 Indhold Blog om læreproces... 2 Hvad er en blog... 2 Din

Læs mere

De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune

De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune De Museer i Holstebro Kommune beelser: 76 DEN NATIONALE BRUGERUNDERSØGELSE 7 INDLEDNING Kære De Museer i Holstebro Kommune Denne rapport præsenterer årsresultaterne for den nationale brugerundersøgelse

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

Den flotte vej. Landskabsarkitekt Preben Skaarup. Rampen fly-overen fører bilerne fra øst i en flot bue ind mod centrum af Silkeborg.

Den flotte vej. Landskabsarkitekt Preben Skaarup. Rampen fly-overen fører bilerne fra øst i en flot bue ind mod centrum af Silkeborg. Den flotte vej Rampen fly-overen fører bilerne fra øst i en flot bue ind mod centrum af Silkeborg. Smuk tur gennem land og by Turen på motorvejen bliver en stor oplevelse for trafikanterne. På de 29 km

Læs mere

Skitseforslag. Belysning af parkeringsplads ved Multiarena. ÅF Lighting

Skitseforslag. Belysning af parkeringsplads ved Multiarena. ÅF Lighting Belysning af parkeringsplads ved Multiarena ÅF Lighting 05-04-2016 Introduktion De eksisterende idrætshaller ved Næstved Stadion blev i 2015 udvidet med den nyopførte Arena Næstved, som er Sydsjællands

Læs mere

Perfinbilledtyperne 1876 til nutid

Perfinbilledtyperne 1876 til nutid Perfinbilledtyperne 1876 til nutid Nu skulle man jo tro, at eftersom perfinsamleriet har været på banen i mange år, at alle områder indenfor perfinfilatelien, er blevet belyst og beskrevet på alle leder

Læs mere

Tunnel under Marselis Boulevard

Tunnel under Marselis Boulevard Tunnel under Marselis Boulevard Anlæg af forbedret vejforbindelse Åhavevej Marselis Boulevard Århus Havn Information fra Århus Kommune til beboere og virksomheder Århus kommune Teknik og Miljø Trafik og

Læs mere

" i bevægelse" (... in Bewegung")

 i bevægelse (... in Bewegung) Opråb Deltagelse i intern ation al filteud stilling " i bevægelse" (... in Bewegung") D e a d l i n e f o r i n d s e n d e l s e : 0 9. 1 1. 2 0 1 2 D e a d l i n e f o r u d s t i l l i n g : 1 7. 0

Læs mere

&½½. Flyers. Farvetryk. Plakater. A2, farvetryk NYHED ½ ½

&½½. Flyers. Farvetryk. Plakater. A2, farvetryk NYHED ½ ½ ½ ½ ½½ ½ ½ ½ ½ ½ ½ &½½ Flyers,-,- LSBLADE FOLDERE, ½ W ½,- RETFH ½ ½ ½ ½,- VISITKORT Farvetryk Plakater POSTKORT ½ s,- PLAKATER A2, farvetryk NYHED ½ ½ ½ ½ d ½ PULJETRYK Del omkostningerne En trykmaskine

Læs mere

KOLLEKTIV BUSTRAFIK OG BRT > HØRINGSSVAR

KOLLEKTIV BUSTRAFIK OG BRT > HØRINGSSVAR KOLLEKTIV BUSTRAFIK OG BRT > HØRINGSSVAR 2016.02.23 Side 1 af 7 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. KOMMENTARER TIL KAPITEL 6 BUS RAPID TRANSIT (BRT) 3 1.1 Selvstændigt afsnit om konsekvensvurdering 3 1.1.1 Mulige

Læs mere

Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger

Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger - Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger Kopi af tilladelse skal altid være tilgængelig og kunne fremvises ved tilsyn. Indgangspartier, opgange, porte, cykelstativer og lignende må ikke blokeres,

Læs mere

OPLÆG RETNINGSLINJER FOR DIGITAL SKILTNING

OPLÆG RETNINGSLINJER FOR DIGITAL SKILTNING POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK OPLÆG RETNINGSLINJER FOR DIGITAL SKILTNING Digital skiltning er en ny type skiltning i bybilledet,

Læs mere

Visuel Mind Mapping. Visuel Mind Mapping

Visuel Mind Mapping. Visuel Mind Mapping Visuel Mind Mapping 5 Visuel Mind Mapping - introduktion Kunne du tænke dig: At have overblik - også i pressede situationer - det gælder som taler, som referent, som mødeleder, i eksamenssituationer eller...?

Læs mere

Q1 Hvad er din overordnede opfattelse af projektet?

Q1 Hvad er din overordnede opfattelse af projektet? Q Hvad er din overordnede opfattelse af projektet? 0% 0% 0% 0% 0% 0% 60% 70% 80% 90% 00%,% 9,7% 9 76,09% I alt 6 / Q Hvordan vurderer du den information, du havde til rådighed, da du skulle beslutte, om

Læs mere

Internetbaseret borgerinddragelse i planlægningen

Internetbaseret borgerinddragelse i planlægningen Internetbaseret borgerinddragelse i planlægningen I dag er borgerinddragelse en vigtig del af kommunernes hverdag. Men hvordan fastholder kommunerne borgernes interesse for at deltage i kommunens planlægning?

Læs mere

Nye tendenser i biblioteksrummet

Nye tendenser i biblioteksrummet Nye tendenser i biblioteksrummet Idékatalog udarbejdet af Signe Foght Hansen og Anne Pørksen Danmarks Biblioteksskole 2009 Introduktion Det senmoderne samfund er præget af en hastig udvikling forårsaget

Læs mere

Information til virksomheden om praktik på multimediedesigneruddannels en

Information til virksomheden om praktik på multimediedesigneruddannels en Information til virksomheden om praktik på multimediedesigneruddannels en Kære virksomhed, Tak fordi du sammen med Cphbusiness vil være med til at færdiguddanne vores multimediedesignere. Her har vi samlet

Læs mere

Dagsorden. Sted: Brændpunktet, Ll. Sct. Hans Gade 7-9, 8800 Viborg. Regionsbestyrelsesmøde 24. september 2013. For referat: Dorthe G.

Dagsorden. Sted: Brændpunktet, Ll. Sct. Hans Gade 7-9, 8800 Viborg. Regionsbestyrelsesmøde 24. september 2013. For referat: Dorthe G. Dagsorden Dagsorden til møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsesmøde 24. september 2013 For referat: Dorthe G. Thomsen Deltagere: Kent Sandholt, Sanne Jensen, Randi Skov Bundesen, Kirsten Ægidius, Maria

Læs mere

Aarhus Syd. Hvad skal der til for at Aarhus Syd forbliver attraktiv for virksomheder? Business Academy Aarhus / Erhvervsakademi Aarhus Research Team

Aarhus Syd. Hvad skal der til for at Aarhus Syd forbliver attraktiv for virksomheder? Business Academy Aarhus / Erhvervsakademi Aarhus Research Team Aarhus Syd Hvad skal der til for at Aarhus Syd forbliver attraktiv for virksomheder? Business Academy Aarhus / Erhvervsakademi Aarhus Research Team Research Team: Christian K. Jørgensen Jesper B. Laumann

Læs mere

Kommunikation - strategi og praksis hos Odense Letbane. v. Benthe Vestergård Kommunikationschef Odense Letbane P/S

Kommunikation - strategi og praksis hos Odense Letbane. v. Benthe Vestergård Kommunikationschef Odense Letbane P/S Kommunikation - strategi og praksis hos Odense Letbane v. Benthe Vestergård Kommunikationschef Odense Letbane P/S Fakta om Odense Letbane Tidslinje Linjeføringen Kommunikationsstrategi Mål og succeskriterier

Læs mere

Svendeprøve Emil Momsen. BeskrivelseN ****** Grafisk design ******

Svendeprøve Emil Momsen. BeskrivelseN ****** Grafisk design ****** Grafisk design Svendeprøve Emil Momsen BeskrivelseN Grafisk Design Side - 2 / 8 Arktis Kampagne Opgave / Indhold Få hele kampagnen til at hænge sammen: Indstik, plakat og hjemmeside. Budget Budgettet var

Læs mere

Velkommen til informationsmøde om anlægsarbejde på Ørbækvej Nord. 30. maj 2017 kl Ejerslykkeskolen

Velkommen til informationsmøde om anlægsarbejde på Ørbækvej Nord. 30. maj 2017 kl Ejerslykkeskolen Velkommen til informationsmøde om anlægsarbejde på Ørbækvej Nord 30. maj 2017 kl. 18 20 Ejerslykkeskolen Fakta om Odense Letbane Længde: 14,4 km Antal stationer: 26 Køretid: Op til otte afgange i timen

Læs mere

Butiksplanner ZJOOS - DK SÆSON 35

Butiksplanner ZJOOS - DK SÆSON 35 Butiksplanner ZJOOS - DK SÆSON 35 NY SÆSON BRED POS - DK Fra uge 31-45 POS-materiale: Uge 29 sender vi pakke 550, der indeholder POS-materiale til Ny Sæson. I kan begynde at sætte materialet op, når I

Læs mere

Indhold: Indledning 2. Kommunikations koncept 3. Design udvikling 4 Skitser Bobbel. Refleksion 6

Indhold: Indledning 2. Kommunikations koncept 3. Design udvikling 4 Skitser Bobbel. Refleksion 6 Indhold: Indledning 2 Kommunikations koncept 3 Design udvikling 4 Skitser Bobbel Refleksion 6 Indledning: I dette projekt var opgaven at fremstille otte plakater, fire i B1 og fire i A3, for en udstilling

Læs mere

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere Velkomst af nye aktivitetsdeltagere I kan byde børn og unge velkommen i Ungdommens Røde Kors fede fællesskab på mange forskellige måder. Der er ikke noget, der nødvendigvis er rigtigt eller forkert, så

Læs mere

BILAG 3 BRUGERUNDERSØGELSE 2015 DANSK. 1.Hvor bor du? (notér land) 2.Giv en samlet vurdering af din oplevelse på en skala fra 1 til 10 (Sæt kryds)

BILAG 3 BRUGERUNDERSØGELSE 2015 DANSK. 1.Hvor bor du? (notér land) 2.Giv en samlet vurdering af din oplevelse på en skala fra 1 til 10 (Sæt kryds) BILAG 3 BRUGERUNDERSØGELSE 2015 1.Hvor bor du? (notér land) 2.Giv en samlet vurdering af din oplevelse på en skala fra 1 til 10 DÅRLIG GOD 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 3.Bedøm din oplevelse i dag på en skala fra

Læs mere

Notat. De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen 06.06.05 CLO

Notat. De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen 06.06.05 CLO Notat 06.06.05 CLO De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen Den fællesoffentlige bestyrelse for digital forvaltning har taget initiativ til en fælles markedsføringskampagne for digitale offentlige selvbetjeningsløsninger.

Læs mere

CykelBus'ter projektet fra Århus - effektundersøgelser

CykelBus'ter projektet fra Århus - effektundersøgelser Session: Trafik og miljø i byer CykelBus'ter projektet fra Århus - effektundersøgelser Af Lektor Harry Lahrmann og Lektor Anker Lohmann-Hansen Trafikforskningsgruppen, Aalborg Universitet 200 århusianske

Læs mere

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter (Der er i alt modtaget 31 besvarede skemaer) Hvordan har projektet medvirket til at nå de konkrete mål i LAG-himmerlands

Læs mere

Nichlas Weber Fenst IT & Kommunikation Eksamensprojekt Kursist: 41034

Nichlas Weber Fenst IT & Kommunikation Eksamensprojekt Kursist: 41034 Opgave 3: Kultur- og/eller samfundsfaglig formidling. Distortion Kampagne: Projektet kan omhandle oplysning og/eller promovering af kultur- eller Samfundsvidenskabelige forhold, i bred forstand. Der kan

Læs mere

HANDLINGSPLAN BYENS RUM. Aarhus har en vision om at være en God By for Alle. Sagsnummer: 17/

HANDLINGSPLAN BYENS RUM. Aarhus har en vision om at være en God By for Alle. Sagsnummer: 17/ Side 1 af 10 Aarhus har en vision om at være en God By for Alle. Sagsnummer: 17/006088-7 Et aspekt i dette er, at der skal være plads og rum i byen til alle byens borgere. Dette også til byens hjemløse

Læs mere

Niels Brocks internationale gymnasium. INDRETNINGSKONCEPT 2. marts 2010

Niels Brocks internationale gymnasium. INDRETNINGSKONCEPT 2. marts 2010 Niels Brocks internationale gymnasium INDRETNINGSKONCEPT 2. marts 2010 INDHOLD Indretningskonceptet skal understøtte Niels Brocks internationale gymnasiums image, værdier og mål - og være identitetsskabende

Læs mere

Gå på opdagelse: Kunst i det offentlige rum

Gå på opdagelse: Kunst i det offentlige rum Gå på opdagelse: Kunst i det offentlige rum Liv i byens rum Når vi bevæger os rundt i byen er det ikke alene arkitekturen, der spiller ind på rumdannelsen. Kunstværker i det offentlige rum har en særlig

Læs mere

Idékatalog. Børnekonventionens 24-års fødselsdag

Idékatalog. Børnekonventionens 24-års fødselsdag Idékatalog Børnekonventionens 24-års fødselsdag Til lærerne: Dette materiale er et oplæg til de klasser på 6.-9. klassetrin, som ønsker at fejre Børnekonventionens fødselsdag onsdag den 20. november 2013.

Læs mere

FORNY DIN FORSTAD ROLLEBESKRIVELSER HØJE-TAASTRUP

FORNY DIN FORSTAD ROLLEBESKRIVELSER HØJE-TAASTRUP 1947 2007 2017 FORNY DIN FORSTAD R HØJE-TAASTRUP ADVISORY BOARD Er et uvildigt ekspertpanel bestående af forskere, der forsker og formidler byplanlægning og dens historie. Forskerne er interesseret i,

Læs mere

BLIV SET! Sådan opnår jeres virksomhed synlighed på Syddansk Universitet og direkte kontakt til de studerende.

BLIV SET! Sådan opnår jeres virksomhed synlighed på Syddansk Universitet og direkte kontakt til de studerende. BLIV SET! Sådan opnår jeres virksomhed synlighed på Syddansk Universitet og direkte kontakt til de studerende. Vi tilbyder en bred vifte af muligheder for at komme i direkte kontakt med de studerende og

Læs mere

Den Gamle By. Antal besvarelser: 451

Den Gamle By. Antal besvarelser: 451 Den Gamle By beelser: 5 INDLEDNING Kære Den Gamle By Denne rapport præsenterer årsresultaterne for den nationale brugerundersøgelse 8 på Den Gamle By. Den nationale brugerundersøgelse sætter fokus på,

Læs mere

Welcome to Aalborg University

Welcome to Aalborg University SKINNEFAKTOR? - Hvordan bliver letbaner til succeshistorier? Welcome to Aalborg University Mette Olesen Aalborg Universitet og COWI metten@plan.aau.dk Baggrund DK: Letbaner som virkemiddel til at styrke

Læs mere

Generelle tendenser en samlet respons på spørgeskema vedr. kollektiv trafik i Næstved Kommune.

Generelle tendenser en samlet respons på spørgeskema vedr. kollektiv trafik i Næstved Kommune. Næstved Kommune Generelle tendenser en samlet respons på spørgeskema vedr. kollektiv trafik i Næstved Kommune. Dette notat indeholder de væsentligste konklusioner fra spørgeskemaet: Busserne i Næstved

Læs mere

2.10 Kommunikationspolitik

2.10 Kommunikationspolitik 2.10 Kommunikationspolitik 07.06.2018 2.10.1 Kommunikationspolitik 1. Indledning Bestyrelsen har besluttet nedenstående kommunikationspolitik. Målet er at understøtte bankens forretningsstrategi og grundlæggende

Læs mere

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig.

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen ligger lige uden for Middelfart. Det er et dejligt sted med mange muligheder.

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2015 dagtilbud i Silkeborg Kommune. Silkeborg Kommune, september Udarbejdet af:

Tilfredshedsundersøgelse 2015 dagtilbud i Silkeborg Kommune. Silkeborg Kommune, september Udarbejdet af: Side 1 Tilfredshedsundersøgelse 2015 dagtilbud i Silkeborg Kommune Silkeborg Kommune, september 2015. Udarbejdet af: Nikolaj Monberg Jensen, Økonomi- og udviklingskonsulent Thea Hviid Lavrsen, AC-medarbejder

Læs mere

ADMINISTRATION AF ET KVARTER

ADMINISTRATION AF ET KVARTER ww.mit-kvarter.dk ADMINISTRATION AF ET KVARTER Indholdsfortegnelse: Om Mit-Kvarter... 2 Kom godt i gang... 2 Kontaktpersoner... 2 Mit-Kvarter s struktur... 2 KVARTER FUNKTIONER... 2 Rediger et kvarter...

Læs mere

Førerløse skolebusser

Førerløse skolebusser World Robot Olympiad 2019 Indskoling/WeDo Open Kategorien (op til10 år) Beskrivelse af opgaver, regler og vurderingskriterier SMARTE BYER Førerløse skolebusser Version: 15. januar 2019 WRO International

Læs mere

OPG. 3: STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING TAXAQUIZZEN GRUPPE 8: SALLY//LARS//ERIK//LINE BRUUN PROGRAM: TAXAQUIZZEN

OPG. 3: STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING TAXAQUIZZEN GRUPPE 8: SALLY//LARS//ERIK//LINE BRUUN PROGRAM: TAXAQUIZZEN OPG. 3: STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING PROGRAM: Taxaquizzen er en dansk tv-serie på Tv2, produceret efter det internationale koncept Cash Cab, som første gang blev vist på britisk tv i 2005. I programmet

Læs mere

18. Effektiv Medlemskommunikation

18. Effektiv Medlemskommunikation 18. Effektiv Medlemskommunikation Det ser let ud, når det virker kommunikationen. Men når det ikke gør, kan det være svært at spotte, hvor det går galt. Men forskellen på, om man når og engagerer målgruppen,

Læs mere

Undersøgelse af visionen At lege er at leve Odense Kommune Juli 2009

Undersøgelse af visionen At lege er at leve Odense Kommune Juli 2009 Undersøgelse af visionen At lege er at leve 2009 Odense Kommune Juli 2009 Om undersøgelsen Undersøgelse af visionen At lege er at leve 2009 Om undersøgelsen Denne rapport indeholder resultaterne for Odense

Læs mere

Status på nye affaldsordninger for villaer i Furesø Kommune samt information til borgerne.

Status på nye affaldsordninger for villaer i Furesø Kommune samt information til borgerne. Status på nye affaldsordninger for villaer i Furesø Kommune samt information til borgerne. Baggrund Furesø Kommune ønsker at bidrage til opfyldelse af det nationale ressourcemål om at genanvende 50 % af

Læs mere

Idékatalog 3/3 // Pilehaveskolen. (kit, nummer 8)

Idékatalog 3/3 // Pilehaveskolen. (kit, nummer 8) Idékatalog 3/3 // Pilehaveskolen (kit, nummer 8) 1) En beskrivelse af idéen 2) Et storyboard 3) En 3D model 4) En film af hver gruppe 5) Et podie til hver gruppe Alle elementer vedrørende hver gruppe samlet

Læs mere