Din fremtid - dit valg Erhvervsuddannelser i Gribskov

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Din fremtid - dit valg Erhvervsuddannelser i Gribskov"

Transkript

1 Din fremtid - dit valg Erhvervsuddannelser i Gribskov

2 Indhold Hvad er en erhvervsuddannelse Side 1 Bygge og anlæg Side 2 Bygnings- og brugerservice Side 4 Kort over tekniske skoler i Nordsjælland Side 6 Mad til mennesker Side 8 Produktion og udvikling Side 10 Strøm, styring og IT Side 12 Din fremtid - dit valg Side 13

3 Udvikling med Udsigt I 2009 startede Erhvervsskolen Nordsjælland en lokal teknisk skole i Helsinge i samarbejde med Gribskov kommune. Skolen er en del af et større projekt, Udvikling med Udsigt, der er støttet af EU s Socialfond og Region Hovedstaden, hvor der er startet lokale skoler op i kommunerne Helsingør, Frederikssund, Gribskov og Halsnæs. Hvad er en erhvervsuddannelse? En erhvervsuddannelse er en faglig uddannelse for alle, både unge og voksne med ni års skolegang eller tilsvarende. Kendetegnet for denne type uddannelse er, at den indeholder både praktisk oplæring i en virksomhed og undervisning på en erhvervsskole. Grundforløbet Grundforløbene varer mellem 10 og 60 uger. De kan også gennemføres på kortere tid, alt efter din egen indsats, dine ønsker og forudsætninger. Starter du på en grundforløbspakke på én af de lokale tekniske skoler, kommer du i den første tid til at gå sammen med andre unge, som måske har valgt en anden uddannelse end dig. Her arbejder I sammen om nogle fælles projekter, hvor I hver især løser opgaver, der handler om den uddannelse, hver af jer har valgt. Skulle du undervejs ønske at skifte uddannelsesretning, er det naturligvis også muligt. Nogle grundforløb kan færdiggøres lokalt, mens andre påbegyndes lokalt og færdiggøres på skolens hovedadresse i Hillerød. Vi starter altid med at afklare dine ønsker, interesser og forudsætninger for at tilrettelægge den bedst mulige uddannelse for dig. Mens du følger et grundforløb, kan du få SU, uddannelseskort, tilskud til transport m.m. Hovedforløbet Når du er færdig med grundforløbet, starter du på din læreplads, som kan ligge hvor som helst. Du skal selv finde din læreplads, men du får masser af hjælp af skolen. I denne periode arbejder du hos en mester og får lærlingeløn. Alt afhængigt af hvilken uddannelsesvalg du har valgt, skal du i løbet af hovedforløbet i kortere perioder tilbage på skolen, og det foregår typisk i Hillerød. Dog er der nogle uddannelser, hvor skoleperioderne i hovedforløbet foregår på en anden skole typisk omkring København. Erhvervsuddannelser i Gribskov kommune Teknisk Skole giver dig mulighed for at starte på en bred vifte af uddannelser lokalt i Helsinge. I Helsinge kan du starte på fem forskellige grundforløb: Bygge og anlæg; Bygnings- og brugerservice; Mad til mennesker; Produktion og udvikling samt Strøm, styring og IT.

4 Indgangen Bygge og anlæg fører til uddannelser, hvor du lærer om alt det, der foregår på både store og små byggepladser. Du får viden om arbejdet med både store bygningsarbejder og mindre reparationsarbejder. Vil du bygge og vedligeholde huse, veje, broer og havne, kan du lære at arbejde med specialværktøj og teknisk avanceret udstyr. Du lærer også de mange forskellige materialer at kende, der bliver brugt inden for byggeriet. I Helsinge kan du starte på følgende uddannelser: Bygge og anlæg Bygningsmaler Du behandler og maler murværk, træværk og metalflader. På skolen lærer du at blande farver, og du maler med mange typer maling. En vigtig del af arbejdet går ud på at rådgive kunderne om valg af farver og materialer. Det kræver, at du har stilsans og følger med i tidens trends og de nyeste teknikker. Du arbejder også med opsætning af tapet og forskellig slags væv. Arbejdet foregår både indendørs og udendørs året rundt. Murer Indenfor mureruddannelsen er det muligt at tage den korte erhvervsuddannelse til flisemontør eller fortsætte med den længere erhvervsuddannelse til murer. Flisemontør (trin1) Flisemontør er en såkaldt kort erhvervsuddannelse for dig, der ser spændende muligheder i at sætte sten sammen, så de bliver til dekorative vægge. Arbejdet stiller krav til matematisk præcision og stor tålmodighed det tager tid at lave den helt rette flisebelægning i et stort, moderne badeværelse. Murer (trin2) I løbet af uddannelsen lærer du at bygge huse helt fra grunden med mursten, men også med beton og gasbeton. Mureren opbygger gulvkonstruktioner af beton og arbejder med at opsætte fliser, lægge klinkegulve og tagsten samt pudse vægge, lofter og facader. Du deltager både i nybyggeri og ombygning og renovering. Som murer skal du være indstillet på at arbejde udendørs på stilladser og på tage hele året rundt. Snedkeruddannelsen Indenfor Snedkeruddannelsen er det muligt at tage den korte erhvervsuddannelse til Træoperatør og bygningsmontør eller fortsætte med den længere erhvervsuddannelse til Bygningssnedker og møbelsnedker. Træoperatør og bygningsmontør (trin1) Træoperatør og bygningsmontør er korte erhvervsuddannelser, hvor du fokuserer på bestemte arbejdsområder indenfor snedkerfaget. Du lærer fx især at fremstille og montere døre, vinduer, siddemøbler eller trapper. Bygningssnedker og møbelsnedker (trin2) En stor del af snedkernes arbejde foregår som maskinarbejde. En snedker arbejder typisk i træ og laver døre, vinduer, møbler og inventar. På skolen lærer du om mange træsorter, og du lærer også at arbejde med værktøj og maskiner. Du arbejder med idé, tegning, planlægning, håndværksmæssig eller industriel produktion mv. Bygningssnedkeren arbejder mest med at fremstille og opsætte karme, døre og vinduer til huse og andre bygninger. Møbelsnedkeren fremstiller borde, stole, skabe og andre møbler.

5 Tømrer Som tømrer udfører du alt træarbejde på bolig- og erhvervsbyggerier, fra isætning og montering af vinduer og døre til opsætning eller fremstilling af tagspær, undertag, tagplader, karnapper, kviste, loftsvinduer og meget mere. Tømreren lægger også gulve med tilhørende fodpaneler og fejelister. Som tømrer skal du være indstillet på at arbejde udendørs på stilladser og på tage hele året rundt. Som tømrer udfører du arbejdsopgaver og konstruktioner efter egne plantegninger, og du lærer at vedligeholde værktøj og maskiner. VVSuddannelsen Indenfor VVSuddannelsen er det muligt at tage den korte erhvervsuddannelse til VVS er eller fortsætte med en af de længere erhvervsuddannelser til VVS- og blikkenslager, VVS- og energispecialist, Ventilationstekniker eller Rustfast industrimontør. VVS er (trin1) Som VVS er arbejder du med vand i hanerne, varme i radiatorerne, gas til komfuret, og du sørger for at afløbene fungerer. Det er også dig, der monterer tagrender og nedløbsrør. Du arbejder ofte selvstændigt både i private hjem og på byggepladser, men du kan også være en del af et sjak. VVS- og blikkenslager (trin2) Som VVS og Blikkenslager inddækker du byens tage. Du klipper og former tagplader hjemme på værkstedet, og kravler selv op for at beklæde taget med pladerne, ligesom du monterer tagrender og nedløbsrør. VVS- og energispecialist (trin2) Som VVS- og energispecialist kender du til alle typer opvarmningsanlæg, hvad enten det er oliefyr, gasfyr, fjernvarmeanlæg, solvarme, biogas eller halmfyr. Du vurderer miljøbelastningen, og ved hjælp af måling og indregulering sørger du for, at forbrændingen er perfekt og automatikken kører optimalt. Ventilationstekniker (trin2) Som ventilationstekniker sørger du for at indeklimaet er godt. Du arbejder med ventilations- og klimaanlæg i både stor og lille skala. Det kan både være små ventilationsanlæg, industrielle udsugningsanlæg eller de helt store klimaanlæg i virksomheder og institutioner, som skal installeres eller serviceres. Rustfast industrimontør (trin2) Her sørger du for 100 % rene og bakteriefrie rør i maskiner og røranlæg, hvor det er påkrævet. Det kan for eksempel være på hospitaler eller i mejerier, hvor der er systemer, som er bygget af rustfaste materialer. Ofte arbejder du som rejsemontør i virksomheder, der eksporterer færdige mejerier til udlandet. Kun grundforløbet på denne uddannelse kan gennemføres på Erhvervsskolen Nordsjælland. Hovedforløbet skal gennemføres på en anden skole.

6 Indgangen Bygnings- og brugerservice fører til uddannelser, hvor du får et godt kendskab til de forskellige vedligeholdelsesopgaver og serviceopgaver, der knytter sig til bygninger og tekniske anlæg. Du kan få et indgående kendskab til, hvad der er god service. At yde service og kunne kommunikere er vigtige kompetencer i disse fag. I Helsinge kan du starte på følgende uddannelser: Bygnings- og brugerservice Serviceassistent Indenfor Serviceassistentuddannelsen er det muligt at tage den korte erhvervsuddannelse til Rengøringstekniker eller fortsætte med en af de længere erhvervsuddannelser til Virksomhedsserviceassistent eller Hospitalsserviceassistent. Rengøringstekniker (trin1) På skolen får du undervisning i rengøring, hygiejne, kvalitetssikring, arbejdsplaner og arbejdstilrettelæggelse. Men du skal også have fag som dansk, it, engelsk og psykologi. Som rengøringstekniker lærer du at udføre rengøring og serviceopgaver. Du lærer også om, hvordan du skal udføre arbejdet uden selv at få fysiske skader. Virksomhedsserviceassistent (trin2) Som serviceassistent med speciale i virksomhedsservice får du også undervisning i lettere kantinearbejde, herunder at anrette og servere mad. Desuden lærer du at løse mindre kontoropgaver som kopiering, omdeling af post m.m. Hospitalsserviceassistent (trin2) Som serviceassistent med speciale i hospitalsservice lærer du, ud over rengøring, også at tilberede og anrette mad og drikke. Du lærer at transportere patienter og hjælpe med praktiske opgaver i forbindelse med afdøde. Ejendomsmedhjælper (trin1) Du lærer bl.a. at vedligeholde bygninger og grønne områder. Der indgår også fejlfinding og mindre vedligeholdelse på varme- og ventilationsanlæg. Du lærer også om at vejlede beboerne om deres rettigheder og pligter. Ejendomsservicetekniker (trin2) Du står for vedligeholdelse af bygninger, udenoms arealer, vand- og varmeanlæg, affaldshåndtering, beboer- og håndværkerkontakt og meget andet. Du skal føre tilsyn med bygninger og anlæg og tilkalde håndværkere, når det er nødvendigt. Jobbet kræver, at du har et bredt kendskab til mange håndværk og selv kan foretage mindre reparationer og vedligeholdelsesopgaver. Begge uddannelser indenfor Ejendomsservice giver en grundlæggende viden om varme- og vandforsyning, ventilationsanlæg, antenneanlæg og andre tekniske installationer. Du skal endvidere passe græsplæner, haveanlæg og rydde sne. Du lærer at samarbejde med beboere og håndværkere. På skolen får du undervisning i fag om varmeanlæg, affaldshåndtering og bygningsvedligeholdelse samt om beboerforhold og beboerdemokrati. Men du skal også have fag som matematik, naturfag og psykologi. Ejendomsservicetekniker Indenfor Ejendomsserviceteknikeruddannelsen er det muligt at tage den korte erhvervsuddannelse til Ejendomsmedhjælper eller fortsætte med den længere erhvervsuddannelse til Ejendomsservicetekniker.

7

8 Hundested Bygge og anlæg Bygningsmaler Murer Snedker Tømrer VVS Bygnings- og brugerservice Serviceassistent (Virksomhed /Hospital) Ejendomsservicetekniker Mad til mennesker Ernæringsassistent Gastronom (Kok, Cater eller Smørrebrødsjomfru) Tjener Produktion og udvikling Bådebygger Sejlmager Teknisk designer Strøm, styring og IT Elektriker Grundforløbene på Mad til mennesker kan du færdiggøre i Hundested. De øvrige grundforløb opstartes i Hundested og færdiggøres i Hillerød eller Frederiksværk eller Helsingør. Frederiksværk Produktion og udvikling Smed Industritekniker Grundforløbene færdiggøres i Frederiksværk. Frederikssund Bygge og anlæg Bygningsmaler Murer Snedker Tømrer VVS Bygnings- og brugerservice Serviceassistent (Virksomhed /Hospital) Ejendomsservicetekniker Produktion og udvikling Bådebygger Sejlmager Smed Industritekniker Teknisk designer Strøm, styring og IT Elektriker Grundforløbet til Tømrer færdiggøres i Frederikssund. De øvrige grundforløb opstartes i Frederikssund og færdiggøres i Hillerød eller Frederiksværk eller Helsingør. Helsinge Bygge og anlæg Bygningsmaler Murer Snedker Tømrer VVS Bygnings- og brugerservice Serviceassistent (Virksomhed /Hospital) Ejendomsservicetekniker Mad til mennesker Ernæringsassistent Gastronom (Kok, Cater eller Smørrebrødsjomfru) Tjener Produktion og udvikling Bådebygger Sejlmager Smed Industritekniker Teknisk designer Strøm, styring og IT Elektriker Grundforløbene på Mad til mennesker kan du færdiggøre i Helsinge. De øvrige grundforløb opstartes i Helsinge og færdiggøres i Hillerød eller Frederiksværk eller Helsingør.

9 Hillerød Bil, fly og andre transportmidler Mekaniker Bygge og anlæg Bygningsmaler Murer Snedker Tømrer VVS Bygnings- og brugerservice Serviceassistent (Virksomhed /Hospital) Ejendomsservicetekniker Mad til mennesker Ernæringsassistent Gastronom (Kok, Cater eller Smørrebrødsjomfru) Tjener Produktion og udvikling Teknisk designer Strøm, styring og IT Elektriker Grundforløbene færdiggøres i Hillerød Helsingør Bygge og anlæg Tømrer Snedker Bygnings- og brugerservice Serviceassistent (Virksomhed /Hospital) Ejendomsservicetekniker Mad til mennesker Ernæringsassistent Gastronom (Kok, Cater eller Smørrebrødsjomfru) Tjener Produktion og udvikling Bådebygger Sejlmager Grundforløbene færdiggøres i Helsingør Adresser Metalskolen i Frederiksværk Industrivej Frederiksværk Teknisk skole i Hundested Nørregade 61 (ved Biblioteket) 3390 Hundested Teknisk skole i Frederikssund Elsenbakken Frederikssund Teknisk skole i Helsinge Bymosevej Helsinge Skolegade 43F 3200 Helsinge Teknisk skole i Hillerød Milnersvej Hillerød Teknisk skole i Helsingør Rasmus Knudsens Vej Helsingør Hundested Halsnæs Frederiksværk Gribskov Helsinge Hillerød Hillerød Helsingør Helsingør Frederikssund Frederikssund

10 Indgangen Mad til mennesker fører til uddannelser, hvor du lærer at arbejde professionelt med mad og at tænke i fødevarekvalitet. Arbejde med fødevarer kræver viden om ernæring og sundhed. Du lærer at vurdere råvarer, at planlægge en menu og fremstille den, og at have kundekontakt. Når du er færdig med en af uddannelserne, vil dit arbejde foregå på steder, hvor råvarer bliver til fødevarer eller hvor fødevarer bliver til forskellige retter. Du kan finde job inden for fremstilling af højteknologiske industriprodukter og godt madhåndværk. I Helsinge kan du starte på følgende uddannelser: Ernæringsassistent Indenfor Ernæringsassistentuddannelsen er det muligt at tage den korte erhvervsuddannelse til Ernæringshjælper eller fortsætte med den længere erhvervsuddannelse til Ernæringsassistent. Ernæringshjælper (trin1) Her arbejder du med at tilberede og anrette kold og varm mad i storkøkkener på f.eks. hospitaler, plejehjem, dag- og døgninstitutioner, men også på kostskoler og i kantiner. Ernæringsassistent (trin2) Du lærer om ernæringsaspektet med fedtbegrænsning, vitamin- og proteinindhold, og hensyntagen til diæter, allergier og intolerancer indgår også i planlægningen. Mad til mennesker Når man arbejder som ernæringsassistent skal man udover at fremstille og portionsanrette varme og kolde måltider også at sørge for afrydning, opvask samt rengøring af køkkenredskaber og køkken. Begge uddannelser indenfor ernæring giver en grundlæggende viden om ernæring og tilberedning. Du får desuden viden om alle de hjælpemidler, der findes i et storkøkken. Nogle bruges til at forarbejde og tilberede maden, andre er til at forlænge madens holdbarhed. På skolen skal du bl.a. have undervisning i ernæring, kostlære og hygiejne, men du skal også have fag som engelsk og samfundsfag. Gastronom (kok) Indenfor Gastronomuddannelsen er det muligt at tage den korte erhvervsuddannelse til Gastronomassistent eller fortsætte med en af de længere erhvervsuddannelser til Gastronom som Kok, Cater eller Smørrebrødsjomfru. Du kan også blive Bager og Konditor eller Tjener. Gastronomassistent (trin1) En gastronomassistent arbejder med at lave mad. Du lærer at udføre alle de faste opgaver i et moderne restaurationseller kantinekøkken. På skolen lærer du om gode råvarer, at tilberede og anrette maden samt at vælge drikkevarer til. En vigtig del af arbejdet går nemlig ud på at sammensætte et måltid, så det bliver en oplevelse for kunden at spise. Gastronom specialet kok (trin2) Her lærer du at planlægge indkøb, opbevaring og tilberedning af mad. Du fordyber dig i de forskellige tilberedningsmetoder og råvaresammensætninger, og du lærer om drikkevarer.

11 tiltrækker kunderne. Som bager/konditor lærer du også om beregning af indkøb og salg. På Erhvervsskolen Nordsjælland kan du gøre Grundforløbet til Bager og Konditor færdig, hovedforløbet skal tages på en anden skole f.eks. i Ringsted. Tjener (trin2) En tjener arbejder med at betjene gæsterne på et spisested. Du lærer om mad og drikke, og hvordan det bør serveres for gæsterne. En vigtig del af arbejdet går ud på at tale med gæsterne og anbefale dem mad og drikke ud fra menukortet og deres smag. Det kræver, at du følger med i, hvad der sker i køkkenet, så du ved, hvilke retter der kan serveres. Gastronom specialet cater (trin2) Du arbejder med det praktiske forløb i forbindelse med fødevarer. Du lærer fx om indkøb, tilberedning, servering, afrydning, opvask og rengøring. Gastronom specialet smørrebrødsjomfru (trin 2) Du lærer alt fra indkøb og kontrol af råvarer. Du lærer om kogning, stegning, tilberedning og anretning af kød, fisk og andre forskellige typer pålæg og lette retter. Bager og konditor (trin2) Du bager brød og kager. På skolen lærer du at vurdere råvarer og at planlægge produktionen på arbejdspladsen.en vigtig del af arbejdet går ud på at fremstille et produkt, der Som tjener lærer du også om borddækning og afregning. Tjenere kan arbejde i restauranter og på kroer samt til større arrangementer og fester. På Erhvervsskolen Nordsjælland kan du gøre Grundforløbet til Tjener færdig, hovedforløbet skal tages på en anden skole f.eks. i København.

12 Indgangen Produktion og udvikling fører til uddannelser, hvor du beskæftiger du dig med de elementer, der indgår i moderne produktion og fremstilling. Ligegyldigt hvilket speciale du vælger, kræver det håndværksmæssig snilde og præcision og teknisk indsigt. Når du er færdig med en af uddannelserne i indgangen, vil det meste af arbejdet foregå på værksteder, fabrikker eller ude hos kunder. I Helsinge kan du starte på følgende uddannelser: Produktion og udvikling Sejlmager Som sejlmager arbejder du med fremstilling og reparationer af sejl, presenninger, rigninger og arbejdsstropper. Du lærer at bruge computerprogrammer i dit arbejde både til design og fremstilling. Du lærer at tager mål, skærer materialet til og syr og monterer sejl eller presenninger. De arbejder både med naturmaterialer som sejl- og presenningdug og med kunstfibre som nylon, orlon og dacron. Det meste sejlmagerarbejde udføres på bestilling og som regel kun i enkelte eksemplarer. Som sejlmager udfører man også riggerarbejde med knob, stik, splejsning og takling til sammenføjning og montering af tovværk og wirer. Du skal kunne lide at sejle, da du som regel tester sejlet om bord. Bådebygger Her lærer du at bygge nye både, og at arbejde med reparation og vedligeholdelse. Det kan fx være lystbåde og fiskerbåde, du har med at gøre, og det kan også være andre typer fartøjer. Du arbejder med forskellige former for materialer, fx træ, glasfiberarmeret plast, stål og aluminium. Du lærer om materialer og teknikker til fremstilling og overfladebehandling af fx lystbåde og fiskekuttere. Du skal kunne bygge en båd efter tegning og selv lave tegninger og beregninger til fremstillingen. Du bygger og reparerer lystfartøjer og andre mindre fartøjer i træ. De fremstiller også de dele, der er i aluminium og stål, som fx styrehuse og dækshuse. På stålskibe udfører de arbejde i træ, fx dæk, rækværk ræling og indretning af kahytter. Teknisk designer Som teknisk designer arbejder du sammen med bl.a. arkitekter og ingeniører. På skolen lærer du at tegne og konstruere ting på computer. Opgaverne kan handle om tekniske tegninger til både industrianlæg og bygninger. Du lærer også at undersøge materialer og beregne priser på opgaver. En vigtig del af arbejdet er at kunne samarbejde. Når du planlægger og løser opgaver for andre, skal du være god til at lytte og forstå. Smed Indenfor smedeuddannelsen er det muligt at tage den korte erhvervsuddannelse til Smed (bearbejdning) eller fortsætte med den længere erhvervsuddannelse til klejnsmed. Smed (bearbejdning) (trin1) Smed (bearbejdning) er en såkaldt kort erhvervsuddannel-

13 se. På skolen lærer du om de forskellige typer af metal, og hvordan de kan formes. Du arbejder med at svejse, bukke og klippe, bore, fræse og dreje samt skære gevind i forskellige metaller. Med svejsning og anden bearbejdning samles forskellige dele, og de færdige elementer monteres eller demonteres. Brug af avancerede maskiner og computere spiller en stadig vigtigere rolle i faget, fordi programmering og kvalitetskontrol på halv- og helautomatiske bearbejdningscentre har en stigende betydning i metal- og stålindustrien. Klejnsmed (trin2) Du lærer at lave ting i metal som brandtrapper, stiger, låse, porte og pengeskabe, men også mere kunstneriske genstande som vejrhaner og kirkespir. Industritekniker Indenfor Industriteknikeruddannelsen er det muligt at tage den korte erhvervsuddannelse til Industriassistent eller fortsætte med den længere erhvervsuddannelse til Industritekniker. Industriassistent (trin1) Industriassistent er en såkaldt kort erhvervsuddannelse, der giver en grundlæggende viden om industrimaskiner. Du skal både kunne installere og reparere de forskellige typer maskiner på store industrivirksomheder. Det kan være alt fra kraner til skibsmotorer eller computerstyrede produktionsanlæg i metal- og plastindustrien. Industritekniker (trin2) Du arbejder med maskiner, der kan dreje, bore og fræse i fx metal. På skolen lærer du, hvordan maskinerne kan lave fx tandhjul og lejer. En vigtig del af arbejdet går ud på at programmere maskinerne, da mange styres af computere. Som industritekniker lærer du at opstille maskinerne og reparere dem, hvis de går i stykker.

14 Indgangen Strøm styring og IT fører til uddannelser, hvor du beskæftiger dig med tekniske installationer og it-systemer. Du arbejder med strøm og elektronik og lærer at opbygge, vedligeholde og reparere systemerne. En væsentlig opgave er at kunne teste de forskellige anlæg og installationer. Du lærer at finde frem til eventuelle fejl ved hjælp af avanceret udstyr. I Helsinge kan du starte på følgende uddannelse: Strøm, styring og IT Elektriker Du lærer at reparere og installere store og små elektriske anlæg. I vores verden er vi meget afhængige af, at alle elektriske systemer virker. Du laver strøm til lys i nye bygninger eller reparerer og skifter ledninger og kontakter til strøm i ældre boliger. Du lærer også at installere og vedligeholde computerstyrede elsystemer som fx computernetværk, industrirobotter eller telefon- og alarmanlæg. Som elektriker lærer du at rådgive folk om valget af elektriske løsninger. Du kan arbejde som ansat i offentlige og private virksomheder eller for en privat elinstallatør.

15 Din fremtid dit valg Fleksibelt optag De fleste uddannelser har fleksibelt optag. Det betyder, at eleverne kan starte på grundforløbet hver fjerde mandag, hvis der er en ledig plads. Der er også mulighed for at prøve de forskellige grundforløb via brobygning hvor du kan følge undervisningen på et af de eksisterende hold. Det fleksible optag stiller store krav til både undervisere, elever og nye elever, da eleverne er på forskellige niveauer. Hensigten er, at eleverne skal hjælpe hinanden til at lære. E-læring For at udvikle uddannelserne fleksibelt og i forhold til brugernes behov bruges e-læring på de lokale skoler. E-læring sikrer den fleksibilitet i den daglige læringsproces, som er nødvendig, når der løbende møder nye elever på uddannelsen. Lærere og elever benytter sig af interaktive tavler og digitale medier i undervisningen til at understøtte læring. For at lærerne kan samarbejde på tværs af bygrænser, er der opsat videokonferenceudstyr til at lave parallelundervisning og internt samarbejde.

16 Projektet Udvikling med udsigt ledes af: med økonomisk støtte fra bl.a.: Tilmelding Du kan starte på din erhvervsuddannelse i Helsinge hver fjerde mandag. Tilmeldingsskemaet kan du finde på Erhvervsskolen Nordsjællands hjemmeside: Du kan få hjælp til tilmelding på jobcenteret eller hos Ungdommens Uddannelsesvejledning, eller du kan kontakte os på telefon Du kan enten bede om at tale med elevadministrationen, hvis du blot vil tilmelde dig, eller du kan bede om at tale med vejledningen, hvis du har brug for yderligere information. Grundforløb på de lokale tekniske skoler Du starter på din uddannelse (grundforløb) på den lokale tekniske skole. Nogle af grundforløbene færdiggøres på samme adresse, mens andre grundforløb skal færdiggøres i Hillerød, Frederiksværk eller Helsingør. Hovedforløbet foregår enten i Hillerød, Helsingør eller på en anden skole. Vi starter altid med at afklare dine ønsker, interesser og forudsætninger, så vi sammen kan tilrettelægge den bedst mulige uddannelse for lige præcis dig. Hjælp til at finde læreplads Når du er færdig med grundforløbet, skal du starte på hovedforløbet, hvoraf størstedelen foregår som lærling i en virksomhed. Vi hjælper dig med at finde en praktikplads i en virksomhed, så du kan få svendebrev indenfor din uddannelse. På grundforløbet giver vi dig mulighed for både at lære at søge praktikplads og for at komme i kortere praktikophold i virksomheder indenfor den eller de brancher, der interesserer dig. Tilskud og støtte Uddannelsen er gratis. Du kan søge SU, hvis du er over 18 år, og du kan få uddannelseskort (HyperCard). Du får elevløn fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft, altså både i praktik- og skoleperioderne. Begyndelseslønnen på uddannelsen er ca kr. om måneden, slutlønnen ca kr. for de længste specialer. Hvis du er fyldt 25 år kan du evt. blive ansat som voksenlærling med en højere løn. I nogle tilfælde kan din arbejdsgiver få et særligt tilskud fra beskæftigelsesrådet i din region. Udvikling med udsigt C/ O erhvervsskolen nordsjælland milnersvej Hillerød /bg & lm

Din fremtid dit valg Erhvervsuddannelser i Helsingør

Din fremtid dit valg Erhvervsuddannelser i Helsingør Din fremtid dit valg Erhvervsuddannelser i Helsingør Udvikling med Udsigt I 2009 startede Erhvervsskolen Nordsjælland en lokal teknisk skole i Helsingør i samarbejde med Helsingør kommune. Skolen er en

Læs mere

Din fremtid dit valg Erhvervsuddannelser i Frederikssund

Din fremtid dit valg Erhvervsuddannelser i Frederikssund Din fremtid dit valg Erhvervsuddannelser i Frederikssund Udvikling med Udsigt I 2009 startede Erhvervsskolen Nordsjælland en lokal teknisk skole i Frederikssund i samarbejde med Frederikssund kommune.

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER EUX-UDDANNELSER PÅ SYDDANSK ERHVERVSSKOLE VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER EUX-UDDANNELSER PÅ SYDDANSK ERHVERVSSKOLE VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER EUX-UDDANNELSER PÅ SYDDANSK ERHVERVSSKOLE VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? EUX giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes

Læs mere

NYHED! ERHVERVSUDDANNELSE MED EKSTRA BONUS VIL DU HAVE FLERE KORT PÅ HÅNDEN?

NYHED! ERHVERVSUDDANNELSE MED EKSTRA BONUS VIL DU HAVE FLERE KORT PÅ HÅNDEN? NYHED! ERHVERVSUDDANNELSE MED EKSTRA BONUS VIL DU HAVE FLERE KORT PÅ HÅNDEN? SVENDEBREV OG GYMNASIALT NIVEAU I EN UDDANNELSE! ERHVERVSUDDANNELSE MED EKSTRA BONUS Nu behøver du ikke vælge mellem en erhvervsuddannelse

Læs mere

ERHVERVSUDDANNELSE MED EKSTRA BONUS BLIV HÅNDVÆKER MED HUE

ERHVERVSUDDANNELSE MED EKSTRA BONUS BLIV HÅNDVÆKER MED HUE ERHVERVSUDDANNELSE MED EKSTRA BONUS BLIV HÅNDVÆKER MED HUE SVENDEBREV OG GYMNASIALT NIVEAU I EN UDDANNELSE! PÅ SYDDANSK ERHVERVSSKOLE KAN DU TAGE EN EUX INDEN FOR DISSE OMRÅDER: HVOR LANG TID TAGER DET?

Læs mere

nyhed! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Vil du have flere kort på hånden?

nyhed! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Vil du have flere kort på hånden? nyhed! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Vil du have flere kort på hånden? svendebrev og gymnasialt niveau i en uddannelse! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Nu behøver du ikke vælge mellem en erhvervsuddannelse

Læs mere

nyhed! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Vil du have flere kort på hånden?

nyhed! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Vil du have flere kort på hånden? nyhed! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Vil du have flere kort på hånden? svendebrev og gymnasialt niveau i en uddannelse! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Nu behøver du ikke vælge mellem en erhvervsuddannelse

Læs mere

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10.

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. Etablering og udvikling Erhvervsskolen Nordsjælland FAGRETNINGER PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. klasse Esnord.dk Erhvervsskolen Nordsjælland EUD EUX HHX

Læs mere

facts! 6 indgange tjek mere her! spring ind i din fremtid på syddansk erhvervsskole Læs mere fra side 3

facts! 6 indgange tjek mere her! spring ind i din fremtid på syddansk erhvervsskole Læs mere fra side 3 JUMP! spring ind i din fremtid på syddansk erhvervsskole Læs mere fra side 3 6 indgange Fra tømrer og smed til bager og slagter. Uanset, hvad du brænder for, har vi en uddannelse for dig. facts! om UDDANNELSE

Læs mere

Bil, fly og andre transportmidler. Bygge og anlæg

Bil, fly og andre transportmidler. Bygge og anlæg Erhvervsuddannelser, hvor der i Nordjylland kan gives tilskud til arbejdsgivere, som indgår uddannelsesaftale med voksne. Gældende fra 1. januar 2015 Senest revideret 10. december 2014 Bil, fly og andre

Læs mere

LÆR NOGET NYT: 5 INDGANGE TIL GRUNDFORLØB

LÆR NOGET NYT: 5 INDGANGE TIL GRUNDFORLØB LÆR NOGET NYT: 5 INDGANGE TIL GRUNDFORLØB BYGGE OG ANLÆG PRODUKTION OG UDVIKLING STRØM, STYRING OG IT BIL, FLY OG ANDRE TRANSPORTMIDLER TRANSPORT OG LOGISTIK ERHVERVSUDDANNELSER GRUNDFORLØB ER DIN VEJ

Læs mere

Uddannelse i Hadsund og Hobro

Uddannelse i Hadsund og Hobro Uddannelse i Hadsund og Hobro Velkommen til Tech College Mariagerfjord Tech College Mariagerfjord er en hyggelig erhvervsskole med to afdelinger den ene skønt beliggende i Hadsund, tæt ved naturområder

Læs mere

Uddannelse Specialer og trin Gældende til

Uddannelse Specialer og trin Gældende til Erhvervsuddannelser hvor der i Østjylland kan gives tilskud til arbejdsgivere, som indgår uddannelsesaftale med voksne. Gældende fra 1. januar 2016 Senest revideret 17. december 2015 Uddannelse Specialer

Læs mere

Færdig med folkeskolen? Du kan fortsætte på HANSENBERG Indgangen Teknologi, byggeri og transport

Færdig med folkeskolen? Du kan fortsætte på HANSENBERG Indgangen Teknologi, byggeri og transport Færdig med folkeskolen? Du kan fortsætte på HANSENBERG Indgangen Teknologi, byggeri og transport Indholdsfortegnelse En erhvervsuddannelse kan være vejen til succes 3 Mediegrafiker 4 Teknisk designer 5

Læs mere

Erhvervsuddannelser hvor der i Nordjylland kan gives tilskud til arbejdsgivere, som indgår uddannelsesaftale med voksne. Gældende fra 1.

Erhvervsuddannelser hvor der i Nordjylland kan gives tilskud til arbejdsgivere, som indgår uddannelsesaftale med voksne. Gældende fra 1. Erhvervsuddannelser hvor der i Nordjylland kan gives tilskud til arbejdsgivere, som indgår uddannelsesaftale med voksne. Gældende fra 1. januar 2016 Senest revideret 17. december 2015 Uddannelse Specialer

Læs mere

Brobygningskurser på Erhvervsskolen Nordsjælland. Brobygning kontakt Koordinator: Fagretning Formål Indhold Tid, sted, transport og info

Brobygningskurser på Erhvervsskolen Nordsjælland. Brobygning kontakt Koordinator: Fagretning Formål Indhold Tid, sted, transport og info skurser på Fagretningen Benzin og spænding Auto Vi giver dig kendskab til indhold og opbygning af de faglige og teoretiske områder inden for fagretningen. I løbet af ugen vil du lære om nogle af de opgaver

Læs mere

Det bedste ved erhvervsuddannelsen er, at man arbejder med sin passion fra dag ét. Andreas Poulsen

Det bedste ved erhvervsuddannelsen er, at man arbejder med sin passion fra dag ét. Andreas Poulsen DIN VEJ TIL EUD Det bedste ved erhvervsuddannelsen er, at man arbejder med sin passion fra dag ét Andreas Poulsen GF.1 DIN VEJ TIL ALLE ERHVERVSUDDANNELSER Gf1. er for dig, der er interesseret i en erhvervsuddannelse.

Læs mere

Grundforløb til en erhvervsuddannelse. Undervisning på 10. klasses niveau. - kombinationen gør det smartere!

Grundforløb til en erhvervsuddannelse. Undervisning på 10. klasses niveau. - kombinationen gør det smartere! Grundforløb til en erhvervsuddannelse på 10. klasses niveau - kombinationen gør det smartere! Sådan kan et ugeskema se ud: på 10. klasses niveau De obligatoriske fag kombineres med valgfagene: Hvorfor

Læs mere

Brobygning 9. kl. Produktion & udvikling

Brobygning 9. kl. Produktion & udvikling Brobygning 9. kl. Produktion & udvikling Smed Navn: Skole: Velkommen til Teknisk Skole Esbjerg Vi er glade for at se dig på brobygningsforløbet på Teknisk Skole Esbjerg. Her vil du få et indblik i, hvordan

Læs mere

EUX. Til virksomheden

EUX. Til virksomheden EUX Til virksomheden Hvad er en EUX uddannelse? EUX er teknisk skoles ungdomsuddannelse hvor eleverne på ca. 4,5 år bliver både faglærte håndværkere OG studenter i én og samme uddannelse. Fagligheden på

Læs mere

Brobygning 10. kl. Produktion & udvikling

Brobygning 10. kl. Produktion & udvikling Brobygning 10. kl. Produktion & udvikling Smed Skibsmontør Navn: Skole: Velkommen til Teknisk Skole Esbjerg Vi er glade for at se dig på brobygningsforløbet på Teknisk Skole Esbjerg. Her vil du få et indblik

Læs mere

DU vil. Bliv det. 10. klasse EUD og EUX. HTX og HHX. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. erhvervsuddannelser. gymnasier. - for dig, der vil og kan

DU vil. Bliv det. 10. klasse EUD og EUX. HTX og HHX. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. erhvervsuddannelser. gymnasier. - for dig, der vil og kan Erhvervsskolen Nordsjælland Bliv det DU vil 2016-2017 10. klasse EUD og EUX erhvervsuddannelser HTX og HHX gymnasier - for dig, der vil og kan Esnord.dk Erhvervsskolen Nordsjælland EUD EUX HHX HTX 10 KURSUS

Læs mere

Brobygning 10. kl. Bygge & anlæg. Navn: Skole:

Brobygning 10. kl. Bygge & anlæg. Navn: Skole: Brobygning 10. kl. Bygge & anlæg Tømrer Navn: Skole: Velkommen til Teknisk Skole Esbjerg Vi er glade for at se dig på brobygningsforløbet på Teknisk Skole Esbjerg. Her vil du få et indblik i, hvordan det

Læs mere

EUX- TECH START AUGUST HÅNDVÆRKER OG STUDENT PÅ ÉN GANG LEARNMARK.DK/EUX EUX-STENHUGGER EUX-SMED EUX-BROLÆGGER EUX-ANLÆGSSTRUKTØR

EUX- TECH START AUGUST HÅNDVÆRKER OG STUDENT PÅ ÉN GANG LEARNMARK.DK/EUX EUX-STENHUGGER EUX-SMED EUX-BROLÆGGER EUX-ANLÆGSSTRUKTØR START AUGUST EUX- TECH HÅNDVÆRKER OG STUDENT PÅ ÉN GANG EUX-TØMRER EUX-MURER EUX-BROLÆGGER EUX-ANLÆGSSTRUKTØR EUX-BYGNINGSSTRUKTØR EUX-INDUSTRITEKNIKER EUX-STENHUGGER EUX-SMED LEARNMARK.DK/EUX EUX ÉN UDDANNELSE

Læs mere

Orienteringsmøde om skolepraktik. Din indgang til svendebrevet

Orienteringsmøde om skolepraktik. Din indgang til svendebrevet Orienteringsmøde om skolepraktik Din indgang til svendebrevet 1 Dagens program Historier fra skolepraktik Praktikcentret Uddannelsens opbygning Konsulenter Uddannelsesadministrationen Uddannelsesaftale

Læs mere

Mad about food på AARHUS TECH Introduktionskursus for 8. klasse

Mad about food på AARHUS TECH Introduktionskursus for 8. klasse Mad about food på AARHUS TECH Introduktionskursus for 8. klasse 2017 AARHUS TECH Halmstadgade 6 8200 Aarhus N Tlf. 8937 3533 mail@aarhustech.dk EAN 5798000554221 Kontakt: Trine Bendix Jacobsen Tlf. 8937

Læs mere

Tilskud til voksenlærling

Tilskud til voksenlærling Cykel- og motorcykelmekaniker-uddannelsen Cykelmekaniker 30.06.2009 Motorcykelmekaniker 30.06.2009 Cykelmontør 30.06.2009 Knallertmekaniker 30.06.2009 Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen Entreprenørmaskinmekaniker

Læs mere

Vvs-energiuddannelsen. Information til ambitiøse unge om en uddannelse i en teknisk branche i konstant udvikling

Vvs-energiuddannelsen. Information til ambitiøse unge om en uddannelse i en teknisk branche i konstant udvikling Vvs-energiuddannelsen Information til ambitiøse unge om en uddannelse i en teknisk branche i konstant udvikling Vvs-energiuddannelsen - en uddannelse der gør dig til klimahelt Vvs-energiuddannelsen er

Læs mere

Brobygning 9. kl. Mad til mennesker

Brobygning 9. kl. Mad til mennesker Brobygning 9. kl. Mad til mennesker Bager Konditor Detailslagter Ernæringsassistent Gastronom Tjener Navn: Skole: Velkommen til Teknisk Skole Esbjerg Vi er glade for at se dig på brobygningsforløbet på

Læs mere

Erhvervsuddannelser, hvortil virksomheder i Midtjylland kan søge om tilskud til ansættelse af voksenlærlinge

Erhvervsuddannelser, hvortil virksomheder i Midtjylland kan søge om tilskud til ansættelse af voksenlærlinge Bil, fly og andre transportmidler Bådmekaniker Bådmekaniker 1. juli 2013 31. december 2014 Bådassistent 1. juli 2013 31. december 2014 Cykel- og motorcykelmekanikeruddannelsen Cykelmekaniker 1. juli 2013

Læs mere

Vvs-energiuddannelsen. Information til ambitiøse unge om en uddannelse i en teknisk branche i konstant udvikling

Vvs-energiuddannelsen. Information til ambitiøse unge om en uddannelse i en teknisk branche i konstant udvikling Vvs-energiuddannelsen Information til ambitiøse unge om en uddannelse i en teknisk branche i konstant udvikling Vvs-energiuddannelsen - en uddannelse der gør dig til klimahelt Vvs-energiuddannelsen er

Læs mere

Find din vej. Brobygning. Himmerland Brobygningstilbud til dig der går på efterskole. Oplev livet på et gymnasium. Prøv en erhvervsuddannelse

Find din vej. Brobygning. Himmerland Brobygningstilbud til dig der går på efterskole. Oplev livet på et gymnasium. Prøv en erhvervsuddannelse Find din vej Brobygning Himmerland 2018 Brobygningstilbud til dig der går på efterskole Oplev livet på et gymnasium Prøv en erhvervsuddannelse Find din vej - Brobygning // 1 Indhold Mad og sundhed side

Læs mere

Orientering om mål, indhold og struktur i uddannelsen til gastronom med speciale cater

Orientering om mål, indhold og struktur i uddannelsen til gastronom med speciale cater Orientering om mål, indhold og struktur i uddannelsen til gastronom med speciale cater Uddannelsen til gastronom med speciale cater er tilrettelagt som en vekseluddannelse, sådan at der efter grundforløbet

Læs mere

ÉN UDDANNELSE TO VERDENER FLERE MULIGHEDER

ÉN UDDANNELSE TO VERDENER FLERE MULIGHEDER E S T U R H V D E E N T R V E R S E F A G K S L I G E N A M ÉN UDDANNELSE TO VERDENER FLERE MULIGHEDER DU KAN TAGE EUX SOM: Frisør Kosmetiker Automatik og proces VVS-energi Data og kommunikation Bygningsmaler

Læs mere

FAGLÆRT RENGØRINGSTEKNIKER (TRIN 1) SERVICEASSISTENT (TRIN 2) Uddannelsesmuligheden for at blive. indenfor rengøringsservice OPSTART UGE 38 2015

FAGLÆRT RENGØRINGSTEKNIKER (TRIN 1) SERVICEASSISTENT (TRIN 2) Uddannelsesmuligheden for at blive. indenfor rengøringsservice OPSTART UGE 38 2015 ERHVERVSUDDANNELSE RENGØRINGSTEKNIKER (TRIN 1) SERVICEASSISTENT (TRIN 2) Uddannelsesmuligheden for at blive FAGLÆRT indenfor rengøringsservice OPSTART UGE 38 2015 TRIN 1: RENGØRINGSTEKNIKER TRIN 2: SERVICEASSISTENT

Læs mere

Erhvervsuddannelser, hvortil virksomheder i Midtjylland kan søge om tilskud til ansættelse af voksenlærlinge

Erhvervsuddannelser, hvortil virksomheder i Midtjylland kan søge om tilskud til ansættelse af voksenlærlinge Bil, fly og andre transportmidler Bådmekaniker Bådmekaniker 1. juli 2012 31. december 2013 Bådassistent 1. juli 2012 31. december 2013 Cykel- og motorcykelmekanikeruddannelsen Cykelmekaniker 1. juli 2012

Læs mere

MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN. Erhvervsuddannelse og EUX

MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN. Erhvervsuddannelse og EUX MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN Erhvervsuddannelse og EUX Studievejledere - kontakt os, og hør mere. Lene Kristensen Studievejleder Tlf. +45 7224 6088 Mail lk@eucnord.dk Lone B. Haugaard Studievejleder Tlf.

Læs mere

Erhvervsuddannelser, hvor der i Syddanmark kan gives tilskud* til arbejdsgivere, der indgår uddannelsesaftale med voksne.

Erhvervsuddannelser, hvor der i Syddanmark kan gives tilskud* til arbejdsgivere, der indgår uddannelsesaftale med voksne. Liste over samtlige erhvervsuddannelser Hovedforløb Speciale Bil, fly og andre transportmidler Bådmekaniker Cykel- og motorcykelmekanikeruddannelsen Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen Flymekaniker

Læs mere

Erhvervsuddannelser, hvor der i Syddanmark kan gives tilskud* til arbejdsgivere, der indgår uddannelsesaftale med voksne.

Erhvervsuddannelser, hvor der i Syddanmark kan gives tilskud* til arbejdsgivere, der indgår uddannelsesaftale med voksne. Erhvervsuddannelser, hvor der i Syddanmark kan gives tilskud* til arbejdsgivere, der indgår uddannelsesaftale med voksne. Denne version gælder fra den 1. juli 2013 (Placering af uddannelser på voksenlærlingelister

Læs mere

Erhvervsuddannelser, hvortil virksomheder i Østdanmark kan søge tilskud til ansættelser af voksenlærlinge Sorteret efter uddannelser

Erhvervsuddannelser, hvortil virksomheder i Østdanmark kan søge tilskud til ansættelser af voksenlærlinge Sorteret efter uddannelser Bil, fly og andre transportmidler Bådmekaniker Cykel- og motorcykelmekanikeruddannelsen Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen Flymekaniker Karrosseriuddannelsen Lastvognsmekaniker Personvognsmekaniker

Læs mere

FREMTIDSDRØMME FIND DEN RETTE UDDANNELSE FOR DIG

FREMTIDSDRØMME FIND DEN RETTE UDDANNELSE FOR DIG FREMTIDSDRØMME FIND DEN RETTE UDDANNELSE FOR DIG EUX EN ERHVERVSUDDANNELSE MED STUDIEKOMPETENCE UDDANNELSER Hvad er dine fremtidsdrømme? Det er ikke let at træffe et valg, der tager højde for både drømme,

Læs mere

Rybners Tekniske Skole. Velkommen. Brobygning 10. kl. Bygge & anlæg. Tømrer. Navn: Skole: TEKNISKE SKOLE

Rybners Tekniske Skole. Velkommen. Brobygning 10. kl. Bygge & anlæg. Tømrer. Navn: Skole: TEKNISKE SKOLE Rybners Tekniske Skole Velkommen Brobygning 10. kl. Bygge & anlæg Tømrer Navn: Skole: TEKNISKE SKOLE Velkommen til Rybners Tekniske Skole Vi er glade for at se dig på brobygningsforløbet på Rybners Tekniske

Læs mere

EUX kort fortalt. Med en EUX bliver du både håndværker og student i én og samme uddannelse.

EUX kort fortalt. Med en EUX bliver du både håndværker og student i én og samme uddannelse. EUX-uddannelserne Indhold EUX kort fortalt........................................................................................... 4 Byggeriets uddannelser................................................................................

Læs mere

EUC Nords. Årsprogram

EUC Nords. Årsprogram EUC Nords Årsprogram 2014 EUC Nord, M. P. Koefoeds Vej 10, Box 330, DK-9800 Hjørring Tel. + (45) 7224 6000 Fax +(45) 7224 6101 E-mail: info@eucnord.dk eucnord.dk 2 Årsprogram 2014 For at bidrage til at

Læs mere

Byg og bolig Frederikssund og Frederiksværk

Byg og bolig Frederikssund og Frederiksværk Byg og bolig Frederikssund og Frederiksværk Kan du lide at arbejde med træ og maling? Kan du lide at arbejde med praktiske løsninger? at bygge og udvikle produkter inden for træ- og malerfaget håndtering

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER EUX-UDDANNELSER PÅ SYDDANSK ERHVERVSSKOLE VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER EUX-UDDANNELSER PÅ SYDDANSK ERHVERVSSKOLE VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER EUX-UDDANNELSER PÅ SYDDANSK ERHVERVSSKOLE VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? EUX giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes

Læs mere

EUX-HÅNDVÆRKER ÉN UDDANNELSE TO EKSAMENSBEVISER FLERE MULIGHEDER

EUX-HÅNDVÆRKER ÉN UDDANNELSE TO EKSAMENSBEVISER FLERE MULIGHEDER EUX-HÅNDVÆRKER ÉN UDDANNELSE TO EKSAMENSBEVISER FLERE MULIGHEDER Tag gymnasiefagene på Tørring Gymnasium. Vælg mellem 6 uddannelser inden for byggeri. EUX-Anlægsstruktør EUX-Brolægger EUX-Bygningsstruktør

Læs mere

Hvad ønsker gæsterne?

Hvad ønsker gæsterne? God service Hvad ønsker gæsterne? God pris God beliggenhed Rene værelser, ja tak! Housekeeping med god kvalitet og service Rengøringsassistenter er en væsentlig ressource på et hotel! At gøre rent er ikke

Læs mere

VVS- ENERGIUDDANNELSEN

VVS- ENERGIUDDANNELSEN VVS- ENERGIUDDANNELSEN Større faglighed til de unge og til din virksomhed VVS branchen repræsenteres af: BLIK OG RØR VVS-ENERGIUDDANNELSEN 1 Den 1. juli 2008 fik vvs-branchen en ny og endnu bedre uddannelse.

Læs mere

MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN. Erhvervsuddannelse og EUX

MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN. Erhvervsuddannelse og EUX MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN Erhvervsuddannelse og EUX Studievejledere - kontakt os, og hør mere. Vibeke Trillingsgaard Studievejleder Tlf. +45 7224 6612 Mail vtr@eucnord.dk Lone B. Haugaard Studievejleder

Læs mere

VID ERHVERVSUDDANNELSER

VID ERHVERVSUDDANNELSER METAL, MEKANIK, STRØM OG MAD VID ERHVERVSUDDANNELSER HVIS DU vil have en fremtid som faglært håndværker i en virskomhed, læse videre eller være selvstændig... VID ERHVERVSUDDANNELSER HER FÅR DU DEN BEDSTE

Læs mere

EUX OPLEVELSESDAG. Roskilde Tekniske Skole

EUX OPLEVELSESDAG. Roskilde Tekniske Skole EUX OPLEVELSESDAG Roskilde Tekniske Skole Hvad er en EUX Oplevelsesdag? En EUX oplevelsesdag er en besøgsdag, hvor 8. 10. klasser kan besøge det nyopførte oplevelsescenter under EUX afdelingen og i løbet

Læs mere

FOR DIG DER ER GÅET UD AF SKOLEN. Erhvervsuddannelser og EUV

FOR DIG DER ER GÅET UD AF SKOLEN. Erhvervsuddannelser og EUV FOR DIG DER ER GÅET UD AF SKOLEN Erhvervsuddannelser og EUV e - kontakt os, og hør mere. Lene Kristensen Tlf. +45 7224 6088 Mail lk@eucnord.dk Lone B. Haugaard Tlf. +45 7224 6699 Mail lbh@eucnord.dk Morten

Læs mere

Brobygning 9. kl. Produktion & udvikling

Brobygning 9. kl. Produktion & udvikling Brobygning 9. kl. Produktion & udvikling Teknisk designer Navn: Skole: Velkommen til Teknisk Skole Esbjerg Vi er glade for at se dig på brobygningsforløbet på Teknisk Skole Esbjerg. Her vil du få et indblik

Læs mere

Fiskehandler. Som fiskehandler er du kundens rådgiver og specialist.

Fiskehandler. Som fiskehandler er du kundens rådgiver og specialist. Fiskehandler Som fiskehandler er du kundens rådgiver og specialist. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Fiskehandler En fiskehandler arbejder først og fremmest med køb og

Læs mere

Uddan en bygningssnedkerlærling og få en dygtig faglært arbejdskraft

Uddan en bygningssnedkerlærling og få en dygtig faglært arbejdskraft Uddan en bygningssnedkerlærling og få en dygtig faglært arbejdskraft Hvorfor uddanne en bygningssnedker? Der bliver mangel på faglærte i fremtiden. De sidste nye tal viser, at vi kommer til at mangle ca.

Læs mere

FAGLÆRT RENGØRINGSTEKNIKER (TRIN 1) SERVICEASSISTENT (TRIN 2) Uddannelsesmuligheden for at blive. indenfor rengøringsservice ERHVERVSUDDANNELSE

FAGLÆRT RENGØRINGSTEKNIKER (TRIN 1) SERVICEASSISTENT (TRIN 2) Uddannelsesmuligheden for at blive. indenfor rengøringsservice ERHVERVSUDDANNELSE ERHVERVSUDDANNELSE RENGØRINGSTEKNIKER (TRIN 1) SERVICEASSISTENT (TRIN 2) Uddannelsesmuligheden for at blive FAGLÆRT indenfor rengøringsservice KONTAKT OS FOR NÆSTE OPSTART TRIN 1: RENGØRINGSTEKNIKER TRIN

Læs mere

Voksenlærling. Virksomhed Jan. 2012. Jobcenter Aalborg Job - og virksomhedscentret Vestre Havnepromenade 15 9000 Aalborg

Voksenlærling. Virksomhed Jan. 2012. Jobcenter Aalborg Job - og virksomhedscentret Vestre Havnepromenade 15 9000 Aalborg Jobcenter Aalborg Job - og virksomhedscentret Vestre Havnepromenade 15 9000 Aalborg Tlf.: 99 31 90 00 E-mail: jobcenter@aalborg.dk Åbningstider: Mandag-onsdag: 9.00-15.00 Torsdag: 9.00-17.00 Fredag: 9.00-15.00

Læs mere

Opbygning og indhold Uddannelsen veksler mellem skole og praktik.

Opbygning og indhold Uddannelsen veksler mellem skole og praktik. 1 Indledning Uddannelsen er en erhvervsuddannelse. Du bliver uddannet som motormekaniker I forløbet vil du blive uddannet i at servicere og reparere de maskiner der typisk udlejes fra diverse maskinudlejere.

Læs mere

Erhvervsuddannelser, hvortil virksomheder i Østdanmark kan søge tilskud til ansættelser af voksenlærlinge Sorteret efter uddannelser

Erhvervsuddannelser, hvortil virksomheder i Østdanmark kan søge tilskud til ansættelser af voksenlærlinge Sorteret efter uddannelser Erhvervsuddannelser, hvortil virksomheder i Østdanmark kan søge tilskud til ansættelser af voksenlærlinge Sorteret efter uddannelser Gældende fra 1. januar 2013 Hovedforløb Speciale Gældende til Bil, fly

Læs mere

Erhvervsuddannelser, hvor der i Syddanmark kan gives tilskud* til arbejdsgivere, der indgår uddannelsesaftale med voksne.

Erhvervsuddannelser, hvor der i Syddanmark kan gives tilskud* til arbejdsgivere, der indgår uddannelsesaftale med voksne. Erhvervsuddannelser, hvor der i Syddanmark kan gives tilskud* til arbejdsgivere, der indgår uddannelsesaftale med voksne. Denne version gælder fra den 1. juli 2009 (Placering af uddannelser på positivlister

Læs mere

- Spring ud i din fremtid

- Spring ud i din fremtid - Spring ud i din fremtid TA EN UDDANNELSE PÅ SYDDANSK ERHVERVSSKOLE I GRINDSTED VÆLG MELLEM 9 ERHVERVS- UDDANNELSER SIDE 6-12 NYT EUX HÅNDVÆRKER MED HUE SIDE 4-5 I GRINDSTED FACTS FÅ SVAR PÅ DET MESTE

Læs mere

Rybners Tekniske Skole. Velkommen. Brobygning 9. kl. Produktion & udvikling. Smed. Navn: Skole:

Rybners Tekniske Skole. Velkommen. Brobygning 9. kl. Produktion & udvikling. Smed. Navn: Skole: Rybners Tekniske Skole Velkommen Brobygning 9. kl. Produktion & udvikling Smed Navn: Skole: Velkommen til Rybners Tekniske Skole Vi er glade for at se dig på brobygningsforløbet på Rybners Tekniske Skole.

Læs mere

Hvad er skolepraktik? en folder til dig, der overvejer en erhvervsuddannelse

Hvad er skolepraktik? en folder til dig, der overvejer en erhvervsuddannelse Hvad er skolepraktik? en folder til dig, der overvejer en erhvervsuddannelse Jeg synes, det er interessant at være i skolepraktik. Det er anderledes. Det giver ikke 100 % faglig kompetence, men det giver

Læs mere

Liste over erhvervsuddannelser, der er berettigede til voksenlærlingetilskud i Beskæftigelsesregion Midtjylland i 2007

Liste over erhvervsuddannelser, der er berettigede til voksenlærlingetilskud i Beskæftigelsesregion Midtjylland i 2007 Liste over erhvervsuddannelser, der er berettigede til voksenlærlingetilskud i Beskæftigelsesregion Midtjylland i 2007 Bygge og anlæg Bygge og anlæg Anlægsstruktør, bygningsstruktør og brolægger Ejendomsservicetekniker

Læs mere

TECH LEARNMARK.DK/TECH

TECH LEARNMARK.DK/TECH LEARNMARK TECH LEARNMARK.DK/TECH DET ER FEDT AT VÆRE HÅNDVÆRKER Har du ambitioner om at tjene en god løn som faglært i en virksomhed, læse videre eller blive selvstændig? Vil du have mange muligheder,

Læs mere

Design, formgivning og grafisk arbejde Grafisk tekniker Grafisk tekniker 31. december 2014 Guld- og sølvsmedeuddannelsen

Design, formgivning og grafisk arbejde Grafisk tekniker Grafisk tekniker 31. december 2014 Guld- og sølvsmedeuddannelsen Hovedforløb Speciale Gældende til Bygge og anlæg Anlægsstruktør, bygningsstruktør og brolægger Anlægsstruktør 30. juni 2015 Brolægger 30. juni 2015 Bygningsstruktør 30. juni 2015 Kloakrørlægger 30. juni

Læs mere

Brobygning 10. kl. Bygge og anlæg. Tømrer. Navn: Skole:

Brobygning 10. kl. Bygge og anlæg. Tømrer. Navn: Skole: Brobygning 10. kl Bygge og anlæg Tømrer Navn: Skole: Velkommen til Teknisk Skole Esbjerg Vi er glade for at se dig på brobygningsforløbet på Teknisk Skole Esbjerg. Her vil du få et indblik i, hvordan det

Læs mere

FÆRDIG MED FOLKESKOLEN... HVAD SKAL JEG SÅ?

FÆRDIG MED FOLKESKOLEN... HVAD SKAL JEG SÅ? FÆRDIG MED FOLKESKOLEN... HVAD SKAL JEG SÅ? Erhvervsuddannelserne anno 2015, hvad er det og hvad betyder det for din uddannelse? En erhvervsuddannelse er en ungdomsuddannelse, der giver dig direkte adgang

Læs mere

Udarbejdet af: Pia Schmidt

Udarbejdet af: Pia Schmidt Udarbejdet af: Pia Schmidt Borgeren henvender sig til skolen. - vil gerne realkompetencevurderes mhp. at gennemføre en EUD uddannelse under GVU lovgivningen Uddannelses- og Erhvervsvejledningen koordinerer,

Læs mere

Om uddannelsesmuligheder og vejledning. 10. klasse

Om uddannelsesmuligheder og vejledning. 10. klasse Om uddannelsesmuligheder og vejledning 10. klasse Aug 2013 Program Uddannelsessystemet et overblik Erhvervsuddannelserne EUX 2 uddannelser i én De gymnasiale uddannelser Adgangskrav Uddannelsesparathed

Læs mere

TECH LEARNMARK.DK/TECH

TECH LEARNMARK.DK/TECH LEARNMARK TECH LEARNMARK.DK/TECH RESULTATER MULIGHEDER AMBITIONER Har du ambitioner om at tjene en god løn som faglært i en virksomhed, læse videre eller blive selvstændig? Vil du have mange muligheder,

Læs mere

Karriereforløbet. Hvis du vil videre!

Karriereforløbet. Hvis du vil videre! Hvis du vil videre! Karriereforløbet Et grundforløb for dig, der vil have et godt afsæt mod en eventuel videregående efteruddannelse - efter din tekniske erhvervsuddannelse er afsluttet med et svendebrev

Læs mere

FAGRETNINGER GRUNDFORLØB

FAGRETNINGER GRUNDFORLØB FAGRETNINGER GRUNDFORLØB I GANG MED EN ERHVERVSUDDANNELSE! Skal du måske starte på en erhvervsuddannelse? Eller en EUX? Begge uddannelser giver dig mulighed for at søge faglært arbejde, starte egen virksomhed

Læs mere

EUX. en hue, to uddannelser

EUX. en hue, to uddannelser EUX en hue, to uddannelser Hvad er EUX? EUX er en ungdomsuddannelse ligesom STX, HTX og HHX. Men EUX er speciel, fordi den kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiefag. Tager du en EUX, får du altså

Læs mere

En karriere som elektriker......en elektrikeruddannelse kan opfylde dine drømme

En karriere som elektriker......en elektrikeruddannelse kan opfylde dine drømme En karriere som elektriker......en elektrikeruddannelse kan opfylde dine drømme Stolthed Fra praktisk håndværk til nørd -teori Elbranchen er stolt af sine unge elektrikere. De er nemlig højt kvalificerede,

Læs mere

MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN

MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN e - kontakt os, og hør mere. Lene Kristensen Tlf. +45 7224 6088 Mail lk@eucnord.dk Lone B. Haugaard Tlf. +45 7224 6699 Mail lbh@eucnord.dk Morten Gaust Tlf. +45 7224 6084 Mail

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen maritime håndværksfag

Uddannelsesordning for uddannelsen maritime håndværksfag Uddannelsesordning for uddannelsen maritime håndværksfag 1. Ikrafttrædelsesdato: 15.07.2015 Udstedt af Metalindustriens Uddannelsesudvalg i henhold bekendtgørelse nr. BEK nr. 329 af 27/03/2015 om uddannelsen

Læs mere

Erhvervsuddannelser, hvor der i Syddanmark kan gives tilskud* til arbejdsgivere, der indgår uddannelsesaftale med voksne.

Erhvervsuddannelser, hvor der i Syddanmark kan gives tilskud* til arbejdsgivere, der indgår uddannelsesaftale med voksne. 1 Erhvervsuddannelser, hvor der i Syddanmark kan gives tilskud* til arbejdsgivere, der indgår uddannelsesaftale med voksne. Denne version gælder fra den 1. januar 2009 Se tidligere versioner på www.brsyddanmark.dk

Læs mere

Energiteknologuddannelsen

Energiteknologuddannelsen Erhvervsakademiuddannelser til Lindø-medarbejdere Udlagt til Syddansk Erhvervsskole af Erhvervsakademiet Lillebælt 8. juni 2011 NB! Alle priser er bergnet ud fra Undervisningsministeriets takstkatalog

Læs mere

Hvad laver en bygningssnedker?

Hvad laver en bygningssnedker? Hvad laver en bygningssnedker? Som bygningssnedker skal du først fremmest være kreativ og god til at tænke i smarte løsninger. Både på værksted og ude hos kunden Traditionelt siger vi at bygningssnedkeren

Læs mere

Serviceassistentuddannelsen. Regionshospital Viborg Skive Kjellerup

Serviceassistentuddannelsen. Regionshospital Viborg Skive Kjellerup Regionshospital Viborg Skive Kjellerup indgår i et beskrivelsessystem, der består af flg. hierarkisk ordnede elementer: Lov om erhvervsuddannelser - LBK nr. 1244 af 23.10.2007 (bilag 1) www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=105174

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER BYGGERI OG HÅNDVÆRK VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER BYGGERI OG HÅNDVÆRK VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER BYGGERI OG HÅNDVÆRK VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE Hvilke uddannelser gælder det for? EUX BYGNINGSMALER (Odense og Vejle) EUX MURER (Odense

Læs mere

Industrioperatør uddannelsen

Industrioperatør uddannelsen Skive Tekniske Skole Industrioperatør uddannelsen Industrioperatør En industrioperatør arbejder med produktionsmaskiner. På skolen lærer du om de forskellige typer maskiner og anlæg, der styres af computere.

Læs mere

Brobygning 10. kl. Produktion & udvikling. Smed Skibsmontør. Navn: Skole:

Brobygning 10. kl. Produktion & udvikling. Smed Skibsmontør. Navn: Skole: Brobygning 10. kl Produktion & udvikling Smed Skibsmontør Navn: Skole: Velkommen til Teknisk Skole Esbjerg Vi er glade for at se dig på brobygningsforløbet på Teknisk Skole Esbjerg. Her vil du få et indblik

Læs mere

Projekt katalog Skemaperiode 2 2014-2015

Projekt katalog Skemaperiode 2 2014-2015 Projekt EUC nord Automekaniker, for dig der vil vide mere om autobranchen og dens muligheder I uddannelsesprojektet på EUC-Nord, kommer du til at beskæftige dig med. Teori og praksis i skøn forening -

Læs mere

TECH LEARNMARK.DK/TECH

TECH LEARNMARK.DK/TECH LEARNMARK TECH LEARNMARK.DK/TECH RESULTATER MULIGHEDER AMBITIONER Har du ambitioner om at tjene en god løn som faglært i en virksomhed, læse videre eller blive selvstændig? Vil du have mange muligheder,

Læs mere

ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER. EUX AKADEMIET

ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER. EUX AKADEMIET ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER. EUX AKADEMIET 2 JEG VIL HOLDE MINE MULIGHEDER ÅBNE Bjørg Carstensen, elev på EUX Akademiet 3 HVAD ER EUX? EUX kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiefag.

Læs mere

ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER.

ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER. ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER. HVAD ER EUX? JEG VIL HOLDE MINE EUX kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiefag. Tager du en EUX, får du både svendebrev og studiekompetence. Det giver

Læs mere

VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENT UDDANNELSEN

VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENT UDDANNELSEN VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENT UDDANNELSEN VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENTUDDANNELSEN Værd at vide om serviceassistentuddannelsen for medarbejdere i Koncern Service Som erhvervsuddannet serviceassistent

Læs mere

Velkommen. I dette hæfte har vi samlet nyttige informationer til dig som søger praktik, uddannelse, eller arbejde.

Velkommen. I dette hæfte har vi samlet nyttige informationer til dig som søger praktik, uddannelse, eller arbejde. Dansk Velkommen I dette hæfte har vi samlet nyttige informationer til dig som søger praktik, uddannelse, eller arbejde. Du kan læse om 9 forskellige brancher og få viden om nogle af de arbejdsopgaver og

Læs mere

Kontorservice (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Kontorservice (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Kontorservice (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med

Læs mere

Søger du udfordringer? så er serviceassistentuddannelsen måske noget for dig!

Søger du udfordringer? så er serviceassistentuddannelsen måske noget for dig! F O A F A G O G A R B E J D E Søger du udfordringer? så er serviceassistentuddannelsen måske noget for dig! Søger du udfordringer? så er serviceassistentuddannelsen måske noget for dig! er udgivet af FOA

Læs mere

EUC Nords. Årsprogram

EUC Nords. Årsprogram EUC Nords Årsprogram 2018 EUC Nord, M. P. Koefoeds Vej 10, Box 330, DK-9800 Hjørring Tel. + (45) 7224 6000 Fax +(45) 7224 6101 E-mail: info@eucnord.dk eucnord.dk 2 Årsprogram 2018 For at bidrage til at

Læs mere

EUC Nords. Årsprogram

EUC Nords. Årsprogram EUC Nords Årsprogram 2017 Dokumentet er udarbejdet under forbehold af den igangværende udbudsrunde på erhvervsuddannelser og praktik centre samt udmøntning af aftale om gymnasiereform. EUC Nord, M. P.

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Trin 2 Serviceassistent

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Trin 2 Serviceassistent Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 30. juni 2008 Serviceassistent Udstedt af Det Faglige Udvalg for Serviceassistentuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 145 af 29/02/2008 om

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til ernæringsassistent

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til ernæringsassistent BEK nr 1655 af 15/12/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 18. januar 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, Styrelsen

Læs mere

uddannelse2001 Serviceassistent

uddannelse2001 Serviceassistent uddannelse2001 Serviceassistent Søger du udfordringer? så bliv serviceassistent er udgivet af Forbundet af Offentligt Ansatte. Pjecen orienterer om uddannelsen til serviceassistent og beskriver, hvad jobbet

Læs mere

Bliv håndværker og student på én gang med EUX

Bliv håndværker og student på én gang med EUX Bliv håndværker og student på én gang med EUX hvis du vil være murer eller tømrer EUX er til dig, der vil kunne læse videre efter en erhvervsuddannelse. Tager du en EUX, får du både svendebrev og studenterhue.

Læs mere

Rybners Tekniske Skole. Velkommen. Brobygning 9. kl. Produktion & udvikling. Teknisk designer. Navn: Skole:

Rybners Tekniske Skole. Velkommen. Brobygning 9. kl. Produktion & udvikling. Teknisk designer. Navn: Skole: Rybners Tekniske Skole Velkommen Brobygning 9. kl. Produktion & udvikling Teknisk designer Navn: Skole: Velkommen til Rybners Tekniske Skole Vi er glade for at se dig på brobygningsforløbet på Rybners

Læs mere