Lidt af det hele Alle følelser i en og samme bog. Gal men også rasende, hidsig og vred helt ind til knoglerne. Der er en lille plet i dit hjerte

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lidt af det hele Alle følelser i en og samme bog. Gal men også rasende, hidsig og vred helt ind til knoglerne. Der er en lille plet i dit hjerte"

Transkript

1 Billedbøger om dit barns følelser Gal, glad og gnaven

2 Lidt af det hele Alle følelser i en og samme bog Der er en lille plet i dit hjerte Skrevet af Yvonne van de Brug og illustreret af Marion Westerman Ikke to mennesker er ens. Alligevel har vi noget til fælles - en lille prik i vores hjerte, der får os til at føle glæde men også sorg og vrede. Filosofisk billedbog om alt det, som især kærlighed, gør ved os. Følelser Skrevet og illustreret af Anthony Browne Den lille chimpanse når både at blive genert, vred, kede sig og te sig fjollet i denne næsten ordløse billedbog. En god billedbog, der kan bruges til at snakke om følelser med de allermindste, der først er ved at sætte ord på følelserne. Fra 2 år Bange, vred og glad Skrevet og illustreret af Doris Rubel Alle kan blive vrede, bange og usikre en gang i mellem. Men der er også en masse, der gør os glade og nogle gange modige. Med eksempler, spørgsmål og flapper om hvorfor vi gør og føler, som vi gør, opfordres du og dit barn til at snakke om følelser. Den store bog om følelser Skrevet af Mary Hoffman og illustreret af Ros Asquith En bog der kommer rundt om det væld af følelser, som alle mennesker rummer. Brug bogen til at tale med dit store børnehavebarn om følelser som jalousi, nedtrykthed, generthed og selvsikkerhed. Gal men også rasende, hidsig og vred helt ind til knoglerne Silkesød Skrevet af Gro Dahle og illustreret af Sven Nyhus Silke er så sød og stille, at hun til sidst forsvinder ind i væggen og sidder fast helt fast. Men pludselig begynder vreden at kildre i halsen på Silke, og det viser sig snart, at stille piger, som Silke, også kan blive vrede, beskidte og temmelige uartige. Leo brøler! Skrevet og illustreret af Riske Lemmens Når Leo bliver gal bliver han forvandlet til en knurrende løve og en ildspyende drage. Mor er den eneste, der kan tæmme Leo. Det er godt, for det ér altså lettere at falde i søvn, når mor er en ko, der kysser sin kalv godnat. God fantasifuld bog om at blive så gal, at hele kroppen dirrer. Da Carl blev rasende Skrevet af Ida Jessen og illustreret af Hanne Bartholin Carl glæder sig til at lege med Fanny, men Carls storebror lokker Fanny med ud på sin tømmerflåde. Carl bliver både rasende og våd i forsøget på at vinde Fanny tilbage. En situation, som alle børn kan genkende og sætte sig ind i. Der er flere bøger i serien om elefanten Carl.

3 Viktor bliver virkelig vred Skrevet og illustreret af Dagmar Geisler Aaargh! Viktor kan blive så edderspændt rasende, at han skriger og sparker til sine ting. Men måske hjælper det, hvis han slår på en tyk pude eller råber vreden væk? En billedbog, hvis mission er at komme med gode råd til, hvordan børn kan lære at håndtere vrede. Noni siger nej Skrevet af Heather Hartt-Sussman og illustreret af Geneviève Côte Noni kan alfabetet bagfra, folde servietter og binde snørrebånd. Men der er én ting, hun ikke kan. Noni kan ikke sige nej til sin veninde Susie, der gerne vil bestemme. En fin billedbog om at turde sige fra og opdage, at man stadig er venner bagefter. Henrik og hidsig-dragen Skrevet af Sandra Grimm og illustreret af Miryam Specht Henrik bliver tit hidsig og gør andre kede af det. Det er ikke let, når hidsig-dragen puster grimme ord i hans øre. Men så får Freja en god ide til, hvordan Henrik kan tæmme dragen. God til en snak med børn, der let bliver hidsige og som mangler nogle redskaber til at tælle til 10. Willi er sur Skrevet af Kirsten Sonne Harild og illustreret af Inger Tobiasen Willi er sur. Han må ikke få sin gamle sut med i børnehave, og nu er han rigtig sur. Så sur, at det er svært at blive glad igen, men det hjælper, da han møder en anden, der er rigtig sur. Fin lille hverdagshistorie om at have en dag, hvor man er sur. Denne er fortalt, så den kan bruges til de ældste i vuggestuen. Fra 2 år Der findes flere i serien om Willi Gnaven og trodsig som bare pokker, trist, lidt jaloux og skamfuld... Kiki og Basse Skrevet og illustreret af Lisen Adbåge Kiki vil ikke stå op. Hun vil ikke hjem fra legepladsen eller tage jakken på, når hun skal ud at købe ind sammen med Basse. Hun vil heller ikke betale for kyskagerne i supermarkedet, selv om tyverialarmen går i gang. Skøn billedbog om pige, der ulmer af trods og en far, der er ualmindelig tålmodig. Ikke lyst til noget som helst! Skrevet af Lydia Zeller og illustreret af Marion Goedelt Nogle dage er Max hverken glad eller trist. Han har bare ikke lyst til noget som helst. En historie om hvordan man nogle dage kan mangle lysten, men også om hvordan den altid kommer tilbage igen, hvis bare man er lidt tålmodig.

4 Min råbedag! Skrevet og illustreret af Rebecca Patterson Alle kan have en ØV dag. Det sker for Bella en dag. Morgenmaden smager dårligt, kiksen knækker, ærterne er for varme, og vandet i badekarret er for koldt. Men heldigvis slutter dårlige dage som regel godt. En humoristisk historie om at have en dag, hvor man bare er gnaven helt ind til knoglerne! Frida og fødselsdagen Skrevet af Belinda Hollyer og illustreret af Emma Damon Lillebror William har snart fødselsdag, men Frida vil altså hellere fejre hendes fødselsdag. Da William får en bold i fødselsdagsgave, gemmer Frida bolden. Om at blive så misundelig, at man kommer til at gøre noget, som man fortryder. Tyran er væk! Skrevet af Kåre Bluitgen og illustreret af Hans Ovesen Mads er en tyv. Han har stjålet Emils dinosaur Tyran! Det er Emil i hvert fald sikker på, og derfor tager han hævn. Men en dag finder han Tyran nederst i legetøjskisten, hvor den har ligget hele tiden. Skyldfølelsen plager Emil så meget, at der ikke er andet at gøre end at gå til bekendelse og sige undskyld. Den dag Leopold blev sur Skrevet og illustreret af Dina Gellert Der kommer Fis med Gris i fjernsynet, men Leopold skal rydde op på sit værelse. Leopold bliver så sur, at han pakker kufferten og går hjemmefra. En situation, som ofte skaber små konflikter i familien. Oplagt til en god snak med dit barn om opførsel, rod og ikke mindst vrede. Der findes flere i serien om Leopold Glad og lykkelig, måske lidt forelsket og fyldt med kærlighed Humør-jagten Skrevet af Hiawyn Oram og illustreret af Joanne Partis Det gode humør kan pludselig forsvinde, hvis der er noget, man er bekymret for. Det sker for Sandra en morgen, da hun vågner. Mor og far mener, at det gode humør må være lige i nærheden, så Sandra går på humørjagt. En enkel bog om at miste glæden og gøre noget for at finde den igen. Alle kan være - glade Skrevet og illustreret af Jane Bingham At være glad er en dejlig følelse og så smitter den! Emma, Caroline og Albert fortæller om det, der gør dem glade. Hvad gør dig glad? En billedbog, der med spørgsmål og tips, lægger op til dialog med dit barn.

5 Det lille svin og den store kærlighed Skrevet og tillustreret af Martina Badstuber Når Lille Svin spørger hunden, om han vil have en bid af hendes pølsemad, skrive hendes lektier af eller viske tavlen ren sammen, svarer han ikke. Heldigvis kommer æslet med en god ide. Den sødeste billedbog om at være forelsket men også lidt genert. Kaninsk Skrevet og illustreret af Jo Empson Kanin kan lide alle kaninagtige ting men han kan elsker de ukaninagtige ting, som at male og spille musik. Når han gør det, er han lykkelig og glad - og hans glæde spreder sig til hele skoven. Men en dag er Kanin væk. En poetisk og smuk historie om lykke og om at gøre de ting, der gør én glad. Da Hr. Madsen blev gennemsigtig Skrevet af Paul Maar og illustreret af Katharina Grossmann-Hensel Hr. Madsen er begyndt at blive usynlig og til sidst kan ingen se ham. Rengøringsdamen kommer til at sætte sig på ham, da hun gør rent i Hr. Madsens lejlighed. Det gør ikke spor, synes Hr. Madsen og jo mere Fru Sørensen sidder på Hr. Madsen, jo mere synlig bliver han. Lille finurlig billedbog om at blive forelsket. Marvin mangler en makker Skrevet af Larissa Bischoff og illustreret af Laura Bischoff Marsvinet Marvin savner én at nusse om og være sammen med - en, der ligner ham selv. Han forsøger at gøre indtryk på de andre dyr, men det går slet ikke. Heldigvis kommer kærligheden, da Marvin mindst venter det. En sød bog om identitet, venskab og ikke mindst om hvor vigtig kærlighed er, for at man har det godt. Alle de andre lidt for dem, der kan være bange, generte og ikke særlig modige Fredelige Erik Skrevet af Tiina Nopola og illustreret af Markus Majaluoma Erik er stille, rolig og har det bedst med at lege alene på gården, hvor han bor. Mor og far er meget bekymrede, men da Erik møder Vilde Sille, der er fuld af energi, sker der pludselig noget... En god billedbog til de børn, der er lidt generte og tilbagetrukne. En sprække i tapetet Skrevet af Annette Herzog og illustreret af Barbara Korthues Det er let at blive bange om natten, når det er mørkt og så meget kan ske. Men så er det godt at have en lille grøn drage, der bor i en sprække i tapetet og som beskytter én om natten. God billedbog om at være bange for mørket og tage sagen i egen hånd. Helt alene på en scene Skrevet af Ulf Nilsson og illustreret af Eva Eriksson Gisp, helt alene på scenen foran alle forældrene til skolens forårsfest. Der er så meget, der kan gå galt, men heldigvis kan man blive så gal over, at man ikke tør, at man pludselig tør alligevel. En skøn billedbog, der med varme fortæller om en af de store rædsler i livet: ikke at turde.

6 Modige lille Liva Skrevet og illustreret af Mervi Lindman Liva er slet ikke bange for krokodillen i toilettet, jordbærgrøden der smelter på tungen eller for skummonsteret i badekarret. Slet ikke. Men en nat bliver det alligevel for meget for Liva at være så modig hele tiden. Skøn billedbog om at være så modig, at man tør indrømme, at man er bange. Ibrahims bamse Skrevet af Marianne Bugge og illustreret af Kamilla Wichmann Det er den første skoledag. Ibrahim er ret nervøs og har slet ikke lyst til at komme i skole. Heldigvis har han Dino, sin gamle gule bamse, og Dino er ikke bange for noget. En skøn bog om at være bange for det ukendte, der som regel viser sig ikke at være så farligt endda. De tunge og til sidst et par stykker om sorg og savn Annas himmel Skrevet og illustreret af Stian Hole Annas mor er død, og den dag, hvor hun skal begraves, gør alt ondt. Der falder søm ned fra skyerne, men så tager Anna far med på en rejse helt ud til bunden af himlen. En lidt svær men smuk og poetisk billedbog om sorg og savn. Af forfatteren til de anmelderroste billedbøger om Garmann. Sofie, hjertet og følgesvend Skrevet og illustreret af Mie Frey Damgaard Sofies hjerte er blevet knust, og nu er det spredt for alle vinde. Sammen med katten følgesvend tager Sofie ud for at finde alle stykker af hjertet og samle det igen. En anderledes billedbog om at miste, sørge og finde glæden igen. Over den store flod Skrevet af Armin Beuscher og illustreret af Cornelia Haas En dag må vaskebjørnen tage afsked med haren, der skal på en lang rejse. Vaskebjørnen er trist. Han ved, at haren ikke kommer tilbage. Men heldigvis lever mindet om haren videre, når vaskebjørnen tænker på og snakker om haren. Smuk billedbog om døden, afsked og det at savne hinanden. Udarbejder: Marion Tirsgaard Illustrationer: Kamilla Wichmann, Tankestreger Udgiver: Biblioteksmedier as, Ballerup 2013 Tryk: Nofoprint, Helsingør Varenr.: Tilde skiller sig Skrevet af Lucy Scharenberg og illustreret af Verena Ballhaus Mor og far skal skilles. Tilde er så ulykkelig, at hun beslutter sig for, at hun også vil skilles. Hun vil skilles fra sine forældre. Tilde flytter ind hos bedstefar, men så fortæller han en hemmelighed, der gør hende stærk. Om alle de følelser og tanker, børn går og tumler med, når deres forældre skal skilles.

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

en historie om børns forventninger til skolen

en historie om børns forventninger til skolen Jytte Sidelmann en historie om børns forventninger til skolen Udgivet af Danmarks Lærerforening i samarbejde med Gyldendal Kære Forældre Nu nærmer skolestarten sig for jeres barn, og forventningerne er

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Salg eller videre salg af denne publikation er ikke tilladt Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

børneret.nu Børn har ret!

børneret.nu Børn har ret! børneret.nu Børn har ret! en billedbog om børns rettigheder DUI-LEG og VIRKE FNs Børnekonvention Børn har ret - en billedbog om børns rettigheder Tekst: Hans Stavnsager Redaktion: Simon Bauer, DUI-LEG

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

- for børn 0-6 år. Nye bøger, film spil og musik

- for børn 0-6 år. Nye bøger, film spil og musik - for børn 0-6 år Nye bøger, film spil og musik 2 BØGER Pegebøger Adbåge, Emma Lille fod Klematis, 2014. 20 s. 1-3 år Hvad har et barns lille fod lavet i løbet af en dag? Den har bl.a. trampet, listet,

Læs mere

Du skal adlyde din mor

Du skal adlyde din mor Du skal adlyde din mor af Sørine Steenholdt fra novellesamlingen: Ung i Grønland, ung i Verden Oversat til dansk af Aminnguaq Dahl Petrussen Kommentarer af psykolog Jonna Ketwa Novelle 2 En ung kvinde

Læs mere

HVERDAGEN. 2-3 år. 1-3 år

HVERDAGEN. 2-3 år. 1-3 år HVERDAGEN Børnenes billedbog af Sabine Lemire Fin bog til sprogstimulering for de yngste børn. Bogen er ordløs og med mange fotografier af velkendte elementer og situationer fra børns hverdag. Med udgangspunkt

Læs mere

Efterladte forældre gør det godt

Efterladte forældre gør det godt Efterladte forældre gør det godt Af cand.psych.aut. Eva Helweg, faglig rådgivningschef i Børn Unge & Sorg Når et barn mister sin mor eller far, så slår det sikre fundament i deres tilværelse revner, og

Læs mere

JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET

JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET Kompashuset ApS, Klavs Nebs Vej 25, 2830 Virum Tlf 45 83 92 83, ka@kompashuset.dk, www.kompashuset.dk JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET En fortælling om at arbejde med ældrepleje Af Kirstine

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

BØRNS EGEN STEMME. hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN

BØRNS EGEN STEMME. hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN BØRNS EGEN STEMME hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN Børns egen stemme hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit Center for familieudvikling

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

Når far eller mor får kræft

Når far eller mor får kræft Familierådgivning Kræftens Bekæmpelse Når far eller mor får kræft En arbejdsbog til kræftramte familier Indholdsfortegnelse Når far eller mor får kræft....................... 1 Til hele familien.............................

Læs mere

77 afsnit. Molly og Viggo gennem hele Bibelen. Børn & Tro. Af Dorthe Lykke Jensen. www.børnogtro.dk

77 afsnit. Molly og Viggo gennem hele Bibelen. Børn & Tro. Af Dorthe Lykke Jensen. www.børnogtro.dk www.børnogtro.dk 77 afsnit og gennem hele Bibelen Af Dorthe Lykke Jensen Børn & Tro Kapitel: Fejl! Ingen tekst med den anførte typografi i dokumentet. 0 Indholdsfortegnelse Det Gamle Testamente m.m. Side

Læs mere

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt HEJ SØSTER 1. HEJ SØSTER Hej, søster, kan du ikke se komikken, så står vi her igen med fletningerne langt nede i postkassen hej, søster, det er ligesom bukseelastikken har fået et knæk og sikkerhedsnålen

Læs mere

Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel

Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel Mød Sofie og Lukas Vi vil gerne have at du møder Sofie og Lukas (og Tiger). De har også en lillebror som hedder Rasmus. De skal hjælpe dig

Læs mere

RÅD OG REDSKABER TIL LÆRERE OG PÆDAGOGER EN GUIDE TIL DET PÆDAGOGISKE ARBEJDE I BØRNEHAVE OG INDSKOLING

RÅD OG REDSKABER TIL LÆRERE OG PÆDAGOGER EN GUIDE TIL DET PÆDAGOGISKE ARBEJDE I BØRNEHAVE OG INDSKOLING 25 RÅD OG REDSKABER TIL LÆRERE OG PÆDAGOGER EN GUIDE TIL DET PÆDAGOGISKE ARBEJDE I BØRNEHAVE OG INDSKOLING Guiden er målrettet børn med ADHD, men kan med fordel bruges til alle børn 1 Kære læser Tak fordi

Læs mere

Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler

Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Etnisk ung 1 Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Fortællinger om familiekonflikter fra unge med minoritetsbaggrund 2 Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Etnisk Ung Etnisk Ung

Læs mere

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Nu er mor sur igen. Hun er næsten altid vred på mig. I går var hun sur, og hun bliver sikkert sur igen i morgen. Det er ikke særlig sjovt. I dag er ikke nogen

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

hvordan støtter jeg bedst mine børn?

hvordan støtter jeg bedst mine børn? hvordan støtter jeg bedst mine børn? 1 Denne pjece er skrevet til dig, der har en alvorlig fysisk sygdom, og som har børn, der er teenagere eller i 20 erne. Den giver en række forslag til, hvad du kan

Læs mere

Den gode overgang om at komme godt afsted og sikkert frem. Af Cand. Psych. Inge Schoug Larsen

Den gode overgang om at komme godt afsted og sikkert frem. Af Cand. Psych. Inge Schoug Larsen Den gode overgang om at komme godt afsted og sikkert frem Af Cand. Psych. Inge Schoug Larsen Kære Nicolai Nu kan jeg ikke lege med dig mere, for jeg er startet herovre på fritidsordningen. Ha det godt

Læs mere