Mohamad Barad: Lashta Gulabzoi: Orhan Eraslan: Semra Kotan: Gökhan Eraslan:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mohamad Barad: Lashta Gulabzoi: Orhan Eraslan: Semra Kotan: Gökhan Eraslan:"

Transkript

1

2

3 Mohamad Barad: Er 19 år og går i 3.g på Køge Gymnasium, er født i Yemen og har syrisk baggrund. Mohamad fortæller: Efter gymnasiet vil jeg gerne på DTU og studere til civilingeniør. Mit mål med livet er at skabe et godt indtryk af indvandrere og islam og vise gennem mine handlinger, hvordan en muslim bør opføre sig og dermed skabe et tydeligere billede hos mine medmennesker af islam, som den virkelig er. I min fritid spiller jeg fodbold og mit mål er at nå op på højt niveau. Jeg har valgt at være rollemodel fordi det er en fornøjelse at deltage i et korps for unge, der ønsker at gøre en forskel Lashta Gulabzoi: Er 19 år går på Køge Gymnasium og har afghansk baggrund. Hun fortæller: Min plan er, at jeg gerne vil tage en uddannelse indenfor den menneskelige adfærd, og få et job, der har noget med voksne eller børn at gøre, men hvad det lige præcis skal være, ved jeg ikke endnu. I min fritid kan jeg godt lide at være sammen med min familie og venner, og så bruger jeg også en del tid på fitnesstræning. Jeg er rollemodel, fordi jeg bliver glad ved tanken om at kunne hjælpe og vejlede en, som måske har stået i samme situation som mig og være i tvivl om sine faglige eller sociale valg. Orhan Eraslan: Er 18 år gammel, går i 3.g på Køge Gymnasium, født og opvokset i Danmark og har tyrkisk baggrund. Orhan fortæller: Jeg overvejer at studere på DTU, men har endnu ikke besluttet mig for, hvilken uddannelse det skal være. I min fritid går jeg til styrketræning og har ellers gået til klaverspil. Jeg har valgt at være rollemodel, fordi jeg synes det er vigtigt at have alle med i samfundet. Jeg mener, pointen i at være en rollemodel er at være et godt forbillede for de mennesker, der har brug for hjælp. Semra Kotan: Er 20 år og i gang med sit første år på lærerseminaret. Hun er født i Danmark og har tyrkisk baggrund. Semra fortæller: Mit uddannelsesog /drømmemål er at blive en god lærer og samtidig være rollemodel for mine elever, når jeg en dag når dertil. Jeg har valgt at være rollemodel, fordi jeg har en vision om at videregive de nyttige skolemæssige erfaringer til andre unge tosprogede. Gökhan Eraslan: Er 17 år, går i 2.g på Køge Gymnasium og er tredje generations efterkommer fra Tyrkiet. Gökhan fortæller: Min drøm er at læse medicin og blive læge. Jeg har stor interesse i at dyrke sport. Jeg går til styrketræning 3 gange om ugen. Største delen af min fritid går på, at være sammen med mine venner og lave lektier. Jeg vil gerne videregive mine egne erfaringer og viden om uddannelsessystemet til andre, og det er dybest set grunden til, at jeg gerne vil være medlem af Next Step.

4 Cennet Özdemir: Er 21 år og er i gang med socialrådgiveruddannelsen på University College Sjælland, er født i Danmark og har tyrkisk baggrund. Cennet fortæller: I min fritid spiller jeg klaver, læser meget, da skolen tager det meste af min tid, og jeg er så meget sammen med mine venner, som jeg kan nå. Jeg har valgt Next Step, fordi jeg godt kan lide at hjælpe andre mennesker, som har brug for det. Jeg er jo med at uddanne mig til socialrådgiver, hvor størstedelen af mit arbejde kommer til at gå ud på at rådgive, vejlede og hjælpe mennesker. Abdilatif Ibrahim Shiik Ahmed: Er 20 år gammel. Han har somalisk baggrund og kom til Danmark i Han fortæller: Jeg har gået på Skovboskolen fra klasse, derefter på ROSKILDE TEKNISKE SKOLE som WEBDESIGNER. Efter det har jeg arbejdet i POSTDANMARK, fuld tid i 6 måneder. Derefter er jeg dog startet på Køge Handelsskole, hvor jeg skal gå frem til sommeren Da jeg kom til Danmark i april var det dejlig varmt! Jeg må nok sige at der var vi heldige! I min fritid spiller jeg fodbold og styrketræner, og så er jeg sammen med vennerne. Jeg er blevet rollemodel, fordi jeg gerne vil hjælpe andre to-sprogede videre i uddannelse. Ayse Sibel Özen: Er 18 år og går på Køge Gymnasium i 3.g, hvor hun har valgt en matematisk linje. Ayse er født og opvokset i Danmark og har rødder i Tyrkiet. Hun fortæller: I min fritid hjælper jeg en dreng i 7. klasse med lektier, derudover leder jeg efter et andet fritidsjob. Efter gymnasiet vil jeg gerne på universitetet, hvor jeg overvejer at læse forsikringsmatematik, men jeg er ikke helt sikker endnu. Jeg har valgt at blive Nextstepper, fordi jeg meget gerne vil hjælpe unge mennesker med at indse hvor vigtigt det er at få en uddannelse. Warfaa Abdi: Er 19 år og har somalisk baggrund. Warfaa fortæller: Det mit tredje år på hhx, og jeg regner med at læse økonomi derefter, men er ikke sikker endnu. I min fritid spiller jeg fodbold. Jeg er blevet rollemodel for at hjælpe unge indvandrere, da uddannelsessystemet kan være et meget forvirrende sted, da ens egne forældre ikke selv har en taget en uddannelse og ikke taler det danske sprog. Hiba Taha: Er 18 år, går i 3.g på Køge Gymnasium, er født i Danmark og har palæstinensisk baggrund. Hun fortæller: Jeg har ikke valgt uddannelsesretning endnu, men valget står mellem økonomi og biomedicin/farmaceut. Jeg har valgt Next Step, fordi jeg selv havde det svært i folkeskolen. Jeg blev påvirket af venner og endte i den forkerte retning. Jeg er ældst af 5 og var nødt til at være en rollemodel for dem, så jeg fik støtte fra lærere og tog mig sammen til at fortsætte og derfra gik det den rigtige vej. Det at jeg kan støtte mine søskende og hjælpe dem betyder rigtig meget, men der er mange som ikke får støtte og opbakning, så det vil jeg gerne være med til at ændre, så alle får mulighed for at uddanne sig.

5 Mohamed Yassin Mohamed: Er 20 år og går i 1.hf på VUC Greve. Kom til Danmark som 5-årig fra Somaliland. Mohamed fortæller: jeg vil gerne uddanne mig til politibetjent, og hvis det ikke lykkes er min plan B at tage en anden videregående uddannelse. I min fritid dyrker jeg fitness og spiller fodbold. Jeg har valgt at være rollemodel fordi jeg gerne vil hjælpe andre unge til en uddannelse. Tugba Türk: Er 18 år og går i 3. g på Køge Gymnasium, eer født i Danmark og har tyrkisk baggrund. Tugba fortæller: Uddannelsesvejen er ikke helt klar, men det bliver inden for den menneskelige adfærd drømmen er kirurg eller farmaceut. Fritiden bruger jeg på at hygge med familie og venner. Jeg er blevet rollemodel fordi jeg mener, at budskabet i min historie kan hjælpe flere unge på vej til en uddannelse. Noor Suleiman: Er 18 år gammel og går i 3.g på Køge Gymnasium, er født og opvokset i Danmark og har libanesisk baggrund. Hun fortæller: Jeg regner med at ville læse noget samfundsfagligt på Københavns Universitet. I min fritid træner jeg fitness, og ellers er jeg sammen med mine venner. Jeg er rollemodel for at kunne hjælpe og vejlede tosprogede elever, der har været igennem det samme som jeg og tilbyde dem hjælp til at komme igennem skolesystemet bedst muligt. Meena G. Gulabzoi: Er 21 år og er lige startet på Det Farmaceutiske Fakultet på Københavns Universitet, kommer oprindeligt fra Afghanistan og kom til Danmark for snart 11 år siden. Meena fortæller: I min fritid bruger jeg en masse tid på at være sammen med min familie og venner. Derudover bruger jeg en del tid på at cykle og bruger også meget tid på bagning. En af mine store interesser er at rejse, for der kan man virkelig opleve forskellige kulturer, traditioner og ikke mindst sprog - jeg kan selv næsten 7 forskellige sprog. Jeg er rollemodel fordi et af mine store passionsområder er velgørenhedsarbejde og frivilligt arbejde, derfor vil jeg gerne være med til at hjælpe unge tosprogede, til en uddannelse. Nivine Kweik: Er 16 år og går i 1.g på Køge Gymnasium. Nivine er født og opvokset i Danmark og har Libanesisk og muslimsk baggrund. Nivine fortæller: For mig er det at få sig en uddannelse en utrolig gave, hvilket jeg derfor går stærkt op i. Jeg har endnu ikke bestemt mig for en senere uddannelse, men har planer om, at blive optaget på ATU - Akademi for Talentfulde Unge, da det vil hjælpe mig på vej igennem min uddannelse. I min fritid har jeg både gået til dans, fodbold og haft et erhvervsjob ved siden af skolen. Grunden til, jeg vil være rollemodel, er at jeg vil inspirere folk, som ønsker at blive til noget i livet og gøre brug af deres evner i den nærmeste fremtid.

6 Shara Jalal: Er 16 år og går i 1. g på Køge Gymnasium, har kurdisk-irakisk baggrund og er født i Danmark. Hun fortæller: Jeg vil gerne på universitetet og studere jura, og mit drømmemål er at blive dommer, gå ind i politik og måske ende i Folketinget en dag. I min fritid går jeg til hiphop, spiller klaver og har et fritidsjob i Legejunglen. Jeg har valgt at blive rollemodel fordi jeg gerne vil fortælle andre unge om de mange uddannelsesmuligheder, der er og give gode råd fra mig. Janan Abed: Er 19 år, går på Køge Gymnasium og kom som 8-årig til Danmark fra Irak. Hun fortæller: Efter gymnasiet overvejer jeg at læse medicin, men er ikke helt afklaret endnu. Jeg er rollemodel, fordi det er en enestående chance for at komme ud med et budskab og gøre opmærksom på nogle af de ting, som mange unge med anden etnisk baggrund oplever gennem deres uddannelsestid, men som de måske ikke selv kan råbe højt op om, negative og positive ting. Håber desuden på at kunne ændre nogle af de fordomme og tanker, som mange danskere desværre har om "indvandrere i Danmark" og på at kunne hjælpe og inspirere nogle af de unge indvandrere til at gennemføre en uddannelse. Ramyar Hassani: Er 18 år og går på hhx i på Køge Handelsskole og er i gang med første år. Har kurdisk baggrund og kom til Danmark som 4-årig. Han fortæller: Fritiden går med lektier, hygge med mine venner, og så mit fritidsjob. Min drøm er en dag at blive administrerende direktør for en stor virksomhed! Grunden til at jeg har valgt at blive rollemodel er, at jeg ikke synes jeg selv har været den bedste person, men alle kan ændre sig, og det synes jeg, at jeg har gjort. Hatice Kübra Öksüm: Er 17 år og går i 1. g. på Køge Gymnasium, bor i Køge og har tyrkisk baggrund. Hun fortæller: Det er mit mål efter gymnasiet at komme ind på Københavns Universitet, da jeg gerne vil læse til antropolog. Det er det, jeg brænder for, fordi det har med kultur at gøre. Jeg interesserer mig meget for kultur og sprog, fordi jeg selv er to-sproget. Ellers bruger jeg min fritid på at være sammen med mine venner og veninder. Hvorfor jeg er blevet rollemodel? Det er fordi jeg gerne vil hjælpe andre etniske unge med at komme videre i uddannelsessystemet. Hüseyin Bahadir: 22 år gammel, gift, født og opvokset i Danmark og har tyrkisk baggrund. Har gået på Ellemarkskolen og er uddannet møbelsnedker. Og arbejder nu som sådan.

7 Maryam Hamze: 20 år og har palestinensisk baggrund. Er født og opvokset i Danmark. Har gået på Hastrupskolen og er student fra Køge Handelsskole Læser nu HA (mat) på CBS i Frederiksberg. Emil Sahin: Emil er 24 år og har kurdisk baggrund. Er født og opvokset i Danmark. Han er udlært multimediedesigner som han har læst på Køge Erhvervs Akademi og blev færdig med juni Nu arbejder han for Ungdommens UddannelsesVejledning i Køge. Udover det spiller han fodbold på kontrakt i Rishøj. Ferhat Can: Ferhat er 22 år, og har tyrkisk baggrund. Han er født og opvokset i Danmark. Blev student i 08. Læser nu første år på socialrådgiveruddannelsen pa RUC. I sin fritid spiller han fodbold i KKS (Køge Kultur Sport). Musa Kilic: Musa er 24 år og har tyrkisk baggrund. Er født og opvokset i Danmark. Er studerende på produktionsingeniøruddannelsen (IHK, ingeniørhøjskolen i København). Arbejder på sit afgangsprojekt på Radiometer Medical. Hasan Bahadir: 20 år gammel, er født og opvokset i Danmark og har tyrkisk baggrund. Er student fra HHX på Køge Handelsskole. Han studerer på CBS (Copenhagen Buisiness School).

8

Sebastian. www.genvej.nu

Sebastian. www.genvej.nu Sebastian Sebastian er 16 år går i 9. klasse og interesserer sig for håndværk. Han vil gerne lave noget med byggeri og træ. Han ønsker at tage en uddannelse, der kræver en del praktisk arbejde en erhvervsuddannelse.

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Studievalgsprocessen. Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland

Studievalgsprocessen. Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland Studievalgsprocessen Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland Program Studievalgs vejledningsprogram Uddannelsessystemet Dvs erhvervsakademi-, professionsbachelor- & universitetsuddannelser Hvordan

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Eggeslevmagle Skole vil med linjerne skabe en endnu bedre skole i samarbejde med en række virksomheder og klubber.

Eggeslevmagle Skole vil med linjerne skabe en endnu bedre skole i samarbejde med en række virksomheder og klubber. FREMTIDENS SKOLE - elever 7. årgang Du kan her se resultat af spørgeskemaundersøgelsen, som har været udsendt i december 2012 til alle elever i 7. årgang. 91 elever ud af årgangens 103 elever har svaret,

Læs mere

Spørgeskema. Unge 16-18 år. (Dansk)

Spørgeskema. Unge 16-18 år. (Dansk) Spørgeskema Unge 16-18 år (Dansk) Kære 16-18- årige din opfattelse, Godt at vide: Hvordan gør du? Eksempel: 15. Hvor stor en del af året bor du i dit boligområde? Hvad får du ud af det? 1 Først et par

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

Optagelsen starter da Kristian laver en introduktion til emnet og fortæller om de etiske regler.

Optagelsen starter da Kristian laver en introduktion til emnet og fortæller om de etiske regler. Bilag 2 T=Thomas A= Anders K= Kristian Optagelsen starter da Kristian laver en introduktion til emnet og fortæller om de etiske regler. K: Som sagt så kommer det til at handle om at være ung i Danmark

Læs mere

Hvorfor ikke? Hvorfor ikke?

Hvorfor ikke? Hvorfor ikke? En kampagne der skal nedbryde kønsbestemte barrierer til uddannelse, arbejde og foreningsliv blandt kvinder og mænd med anden etnisk baggrund end dansk Hvorfor ikke? Hvis du vil vide mere - se www.hvorfor-ikke.dk

Læs mere

Møllevangskolen 7. årgang

Møllevangskolen 7. årgang December Møllevangskolen 7. årgang 2 Efter vi er startet i 7.klasse, er vi kommet op til de store hvor vi før var de ældste elever, er vi nu de yngste elever på gangen. Det kan medføre visse problemer

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

Min Historie. Denne bog tilhører. Ungdommens Uddannelsesvejledning Rådhusstrædet 6 7430 Ikast tlf.: 9960 4200 www.uuib.dk

Min Historie. Denne bog tilhører. Ungdommens Uddannelsesvejledning Rådhusstrædet 6 7430 Ikast tlf.: 9960 4200 www.uuib.dk Min Historie Denne bog tilhører Hvem er jeg? Din identitet har at gøre med den måde, du opfatter dig selv på hvem du selv synes, du er. Den er de kendetegn, der afgrænser netop dig fra alle andre. Du kan

Læs mere

Spørgeskema til franskstuderende på de danske universiteter

Spørgeskema til franskstuderende på de danske universiteter Spørgeskema til franskstuderende på de danske universiteter Bonjour, Jeg hedder Ida, og er i gang med at skrive mit speciale ved Københavns Universitet. Det skal omhandle, hvorfor interessen for at lære

Læs mere

DINE BØRN. DERES MULIGHEDER EN GUIDE TIL FORÆLDRE OM UNGES LIV I DANMARK

DINE BØRN. DERES MULIGHEDER EN GUIDE TIL FORÆLDRE OM UNGES LIV I DANMARK DINE BØRN. DERES MULIGHEDER EN GUIDE TIL FORÆLDRE OM UNGES LIV I DANMARK 1 2 Khadija Y. H. Abdi er social- og sundhedshjælper og mor til tre. Hun er født i Somalia og kom til Danmark som 35-årig. Khadija

Læs mere

Tidligere elever fortæller:

Tidligere elever fortæller: Tidligere elever fortæller: Hej! Så skriver Anna Andersen igen. Nu er 2. g ved at være forbi. Mange mener, at 2. g er det hårdeste år på gymnasiet, men jeg synes det har været til at overkomme. Der har

Læs mere

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT Afsluttende opgave Navn: Lykke Laura Hansen Klasse: 1.2 Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium Fag: Kommunikation/IT Opgave: Nr. 2: Undervisningsmateriale Afleveres: den 30. april 2010 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Spørgeskema. Unge 12-15 år. (Dansk)

Spørgeskema. Unge 12-15 år. (Dansk) Spørgeskema Unge 12-15 år (Dansk) Kære 12-15- årige din opfattelse, Godt at vide: Hvordan gør du? Eksempel: 15. Hvor stor en del af året bor du i dit boligområde? Hvad får du ud af det? 1 Først et par

Læs mere

Brobygning Studievalgs perspektiv

Brobygning Studievalgs perspektiv Brobygning Studievalgs perspektiv Udvalgt til UNI Studievalgs rolle er at give de deltagende elever individuel og uafhængig vejledning i forhold til elevernes egne studieinteresser og ønsker, samt give

Læs mere

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-)

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-) Aarhus 1900 CÆCILIE Jeg er 24 år og kommer oprindeligt fra Aalborg, hvor jeg har læst idræt i et år på Aalborg Universitet. Jeg følte for at prøve noget nyt, og jeg valgte at tage overlov fra studiet for

Læs mere

MED HÅND OG ÅND. Om arbejdsmarkedet og uddannelse

MED HÅND OG ÅND. Om arbejdsmarkedet og uddannelse MED HÅND OG ÅND Om arbejdsmarkedet og uddannelse 2 Indholdsfortegnelse Forord, s. 4 Jeg tog fejl, s. 7 Mangler kendskab til arbejdsmarkedet, s. 13 Ikke kun et spørgsmål om uddannelse, s. 17 Favoriserer

Læs mere

Forældrebrev den 25. oktober 2013

Forældrebrev den 25. oktober 2013 Forældrebrev den 25. oktober 2013 1. Præsentation af vores lærerpraktikanter Line Quistgaard Larsen og Kirstine Vægter 1.1. Præsentation af 1. årgang -matematikgruppen Vi udgør den matematiske gruppe af

Læs mere

Eggeslevmagle Skole vil med linjerne skabe en endnu bedre skole i samarbejde med en række virksomheder og klubber.

Eggeslevmagle Skole vil med linjerne skabe en endnu bedre skole i samarbejde med en række virksomheder og klubber. FREMTIDENS SKOLE elever 8. årgang - udskolingslinjerne Du kan her se resultatet af spørgeskemaundersøgelsen, som har været udsendt i december 2012 til alle elever i 8. årgang. 79 elever ud af årgangens

Læs mere

Minianalyse: De ufokuserede studenter

Minianalyse: De ufokuserede studenter Minianalyse: De ufokuserede studenter En regional analyse af unge uden job og viste sidste år, at der i regionen er 4.100 unge mellem 22 og 30 år, der ikke har fået sig en erhvervskompetencegivende efter

Læs mere

Ambassadør: Pia Danesol, Aarhus

Ambassadør: Pia Danesol, Aarhus Ambassadør: Pia Danesol, Aarhus Jeg hedder Pia Danesol og er en årgang 1951. September 2007 tog jeg mit 1. kursus i McGuire-teknik for stammere. Det var kort tid før, at jeg påbegyndte min uddannelse til

Læs mere

DER ER BRUD PÅ TRADITIONERNE

DER ER BRUD PÅ TRADITIONERNE DER ER BRUD PÅ TRADITIONERNE Præsentation Min baggrund er palæstinenser. Gift med en dansk kvinde og vi har to børn sammen. Pædagog i 2004. Gadeplansmedarbejder i København, Nordvest, med aldersgruppen

Læs mere

Hvilken klasse går ud i?

Hvilken klasse går ud i? Hvilken klasse går ud i? 2 Alle svarpersoner (=335) 167 15 113 5 49 6 7. klasse 8. klasse 9. klasse 1. klasse 1/2 Angiv dit køn 25 Alle svarpersoner (=336) 211 2 15 125 5 Dreng Pige 2/2 28 29 235 Hvilke

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

HF Et aktivt valg! 1

HF Et aktivt valg! 1 HF Et aktivt valg! 1 HF Et aktivt valg! Kobling mellem teori og praksis VELKOMMEN TIL BRØNDERSLEV GYMNASIUM OG HF Brønderslev Gymnasium og HF lægger vægt på at flytte den enkelte elev mest muligt, skabe

Læs mere

Til elever og forældre. Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed

Til elever og forældre. Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed Til elever og forældre Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Aarhus-Samsø Januar 2011 Vurdering af uddannelsesparathed Når du forlader

Læs mere

HVAD TÆNKER SKOVBO EFTERSKOLES ELEVER ANNO 2015?

HVAD TÆNKER SKOVBO EFTERSKOLES ELEVER ANNO 2015? HVAD TÆNKER SKOVBO EFTERSKOLES ELEVER ANNO 2015? 1. Du er: D P Alle D P Alle 52,6 47,4 100,0 2. Hvilken klasse går du i? 9. klasse 18 18 36 39,1 40,0 39,6 10. klasse 32 27 59 69,6 60,0 64,8 3. Du bor sammen

Læs mere

At vove er at miste fodfæstet en stund ikke at vove er at miste sig selv Søren Kierkegaard

At vove er at miste fodfæstet en stund ikke at vove er at miste sig selv Søren Kierkegaard At vove er at miste fodfæstet en stund ikke at vove er at miste sig selv Søren Kierkegaard Karrierelæringsmodel www.karrierefokus-gym.dk Karrierelæringsmodellen www.karrierefokus-gym.dk Det videregående

Læs mere

! " # # $ % & & ' " () * ' /

!  # # $ % & & '  () * ' / " # # $ % & & ' " () * +, -. ' / 0 " "# $ %&$" $"' "(&)(*))) # +" $ #,$- $$#$$$ " ". " /0-$1" /0-"$"2 $ "# " # 3& " $3 $$ - " "$ "&'& $&%& 45" $ " %"" $ $%& % 6&$ $ #'() % & 1"#"#$ 7%# %" )%) * +,) %%

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

8. klasse - UEA Opgaver til www.ug.dk

8. klasse - UEA Opgaver til www.ug.dk 8. klasse - UEA Opgaver til www.ug.dk Arbejdsark 1 Opgave 1 Jacob leder efter en erhvervsuddannelse. Han vil gerne arbejde med dyr og planter og vil gerne se på mulighederne. 1. Hvor mange erhvervsuddannelser

Læs mere

At vove er at miste fodfæstet en stund ikke at vove er at miste sig selv Søren Kierkegaard

At vove er at miste fodfæstet en stund ikke at vove er at miste sig selv Søren Kierkegaard At vove er at miste fodfæstet en stund ikke at vove er at miste sig selv Søren Kierkegaard Karrierelæringsmodel Studievalg 1. g/1. HF 2. g/1. HF 3. g/2. HF - efterår 3. g/ 2. HF - forår Hvem er Studievalg?

Læs mere

BEDRE TIL AIKIDO END SOCIALE KODER

BEDRE TIL AIKIDO END SOCIALE KODER BEDRE TIL AIKIDO END SOCIALE KODER AF PRAKTIKANT ANDERS VIDTFELDT LARSEN Alex Duong på 19 år går på Midtfyns Gymnasium, hvor der er en speciallinje for personer med diagnoser inden for autisme spektret.

Læs mere

Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene

Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene Center for Ungdomsstudier og Religionspædagogik (CUR) Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene Nogle få input omkring unge, foreningsliv og udviklingspuljer! DUF 6.oktober 2011 Victor s

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL UNGES FRITIDSLIV En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Udgivet af Børnerådet april 2019 Grafisk design: Peter Waldorph

Læs mere

24-03-2014, 16:05:40 Louise: Ungdomsuddannelse 24-03-2014, 16:05:41 Vejleder : Velkommen til evejledning. Alle vejledere er optaget.

24-03-2014, 16:05:40 Louise: Ungdomsuddannelse 24-03-2014, 16:05:41 Vejleder : Velkommen til evejledning. Alle vejledere er optaget. 24-03-2014, 16:05:40 Louise: Ungdomsuddannelse 24-03-2014, 16:05:41 Vejleder : Velkommen til evejledning. Alle vejledere er optaget. 24-03-2014, 16:05:56 Vejleder : Alle vejledere er fortsat optaget. Du

Læs mere

Karrierelæringsmodel

Karrierelæringsmodel Karrierelæringsmodel Studievalg 1. g/1.hf 2. g/1.hf 2. g/1. HF 3.g/2.HF 3. g/2. HF Hvem er Studievalg? Studieretning og valgfag Valgprocesser Karriere Karriereforløb Karrieremønstre Karriere- Kompetencer

Læs mere

Det moderne gymnasium

Det moderne gymnasium Handelsgymnasiet Det moderne gymnasium FREMTID: HVAD KAN DU BLIVE MED HHX? HHX er en treårig gymnasieuddannelse, der giver dig de rette faglige kompetencer og den viden, der skal til, for at du kan påbegynde

Læs mere

Vi er ude. Gu er vi ej. PerlePosten. Bidrager. Unge får hjælp i livet Side 2. - Og der blev jeg muslim! Side 3. Side 2. Side 3

Vi er ude. Gu er vi ej. PerlePosten. Bidrager. Unge får hjælp i livet Side 2. - Og der blev jeg muslim! Side 3. Side 2. Side 3 PerlePosten Vi er ude Gu er vi ej Der er mange fordomme, om hvem der er med, og hvem der ikke er med i samfundet. Spørgsmålet er hvem der bidrager, og hvem der ikke bidager til samfundet. Vi elever fra

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

POLITI VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE

POLITI VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE POLITI VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE Side 2 I Politi Et ophold på Vejle Idrætshøjskoles politilinje kan hjælpe dig med at få drømmen om politiskolen til at gå i opfyldelse. En fremtid ved politiet? Vejle Idrætshøjskoles

Læs mere

Trivselsundersøgelse 2014 for 0.klasse: 6 elever

Trivselsundersøgelse 2014 for 0.klasse: 6 elever Trivselsundersøgelse 2014 for 0.klasse: 6 elever Når jeg tænker på min skole, bliver jeg Når jeg tænker på min klasse, bliver jeg Når jeg har frikvarter, bliver jeg Når jeg laver lektier, bliver jeg Når

Læs mere

Besøg af Studievalg. 2. HF - efterår. Uddannelses- og Karrierevalg

Besøg af Studievalg. 2. HF - efterår. Uddannelses- og Karrierevalg Besøg af Studievalg 1.HF 1. HF 2. HF - efterår 2. HF - forår Hvem er Studievalg Studieretning/ fagpakke Valg og valgovervejelser Uddannelses- og Karrierevalg Din karriere Karriereforløb Undersøg Uddannelser

Læs mere

Tryk på "language"-knappen nedenfor og vælg "English" hvis du ønsker en engelsk version af spørgeskemaet. Tryk "next" for at fortsætte.

Tryk på language-knappen nedenfor og vælg English hvis du ønsker en engelsk version af spørgeskemaet. Tryk next for at fortsætte. Velkommen til Introundersøgelsen // Welcome to the Introduction Survey Tryk på "language"-knappen nedenfor og vælg "English" hvis du ønsker en engelsk version af spørgeskemaet. Tryk "next" for at fortsætte.

Læs mere

Inquisite Page 1 of 5. Indledningsvis vil vi gerne vide lidt om dig og din baggrund for at studere datalogi på Københavns Universitet.

Inquisite Page 1 of 5. Indledningsvis vil vi gerne vide lidt om dig og din baggrund for at studere datalogi på Københavns Universitet. Inquisite Page 1 of 5 Din baggrund Indledningsvis vil vi gerne vide lidt om dig og din baggrund for at studere datalogi på Københavns Universitet. Køn Mand Kvinde Hvor gammel er du? (vælg antal år) Under

Læs mere

Kapitel 2 11.08.2014. Skolen bliver lukket efter sommerferien, så nu diskuterer vi, om vi skal oprette en friskole.

Kapitel 2 11.08.2014. Skolen bliver lukket efter sommerferien, så nu diskuterer vi, om vi skal oprette en friskole. Om skoletyper A Folkeskolen, friskole eller privatskole? Anna skal gå i en almindelig folkeskole. Vi vil gerne have, hun går sammen med børn fra mange forskellige miljøer. Skolen bliver lukket efter sommerferien,

Læs mere

Hvad er karriere? 2-3 personer i en gruppe Snak om, hvad I forstår ved Både jeres egen definition og andres. ordet

Hvad er karriere? 2-3 personer i en gruppe Snak om, hvad I forstår ved Både jeres egen definition og andres. ordet Hvad er karriere? 2-3 personer i en gruppe Snak om, hvad I forstår ved Både jeres egen definition og andres ordet Karriere konkurrence eller rejse? Hvad er karriere? Min kæreste og jeg er efterskolelærere.

Læs mere

Uddannelsesplan for elever i 10. klasse 2009-10 til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Uddannelsesplan for elever i 10. klasse 2009-10 til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Uddannelsesplan for elever i 10. klasse 2009-10 til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Navn: CPR. nr.: E-mail: Mobil nr.: Skole: Klasse: UU-vejleder: Til eleven I 10. klasse skal du arbejde videre

Læs mere

KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole

KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole Talentklassen giver dig optimale muligheder for at kombinere din skolegang med din sportslige udvikling!

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Børns idrætsdeltagelse på Bornholm

Børns idrætsdeltagelse på Bornholm Børns idrætsdeltagelse på Bornholm Resultater fra børnenes besvarelse af spørgeskema som led i undersøgelsen af idræt og idrætsfaciliteter på Bornholm Bjarne Ibsen og Louise Bæk Nielsen Center for forskning

Læs mere

Studievalg og videregående uddannelse. Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland

Studievalg og videregående uddannelse. Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland Studievalg og videregående uddannelse Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland Hvem er jeg? Charlotte Høygaard Hansen Vejleder, Studievalg Nordjylland Uddannelse: Student Hjørring Gymnasium og HF Cand.mag.

Læs mere

Ungdom og skoleliv I Seoul

Ungdom og skoleliv I Seoul Uddannelsesfeber Ungdom og skoleliv I Seoul Testokrati Børns kundskaber Velfærdssamfundets overlevelse Vesten Jeg har hørt, at I Vesten der kan unge mennesker rejse. Rejse verden rundt, hvis de vil. Det

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q 1.7 Overraskelser ved gymnasiet eller hf! Er der noget ved gymnasiet eller hf som undrer dig eller har undret dig? 20 Det har overrasket

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

mentor netværk min egen vej En mentorordning for unge mænd og kvinder med anden etnisk baggrund mellem 16 og 24 år

mentor netværk min egen vej En mentorordning for unge mænd og kvinder med anden etnisk baggrund mellem 16 og 24 år mentor netværk min egen vej En mentorordning for unge mænd og kvinder med anden etnisk baggrund mellem 16 og 24 år Min Egen Vej er et mentornetværk for unge kvinder og mænd med anden etnisk baggrund end

Læs mere

Fordeling på alder og køn

Fordeling på alder og køn Statistik 23.6.2 Shaqo Junior Deltagere: Heraf fra Shaqo: Nye deltagere siden projektstart: Nye deltagere siden sidste rapportering: 36 deltagere 89 deltagere 29 deltagere 8 deltagere Deltagere fordelt

Læs mere

Ordet til de unge. Det er disse ideer og anbefalinger til forældre, vejledere og skoler, som vi bringer et udpluk af her. God læselyst!

Ordet til de unge. Det er disse ideer og anbefalinger til forældre, vejledere og skoler, som vi bringer et udpluk af her. God læselyst! Ordet til de unge Ordet til de unge I dagens Danmark taber vi desværre alt for mange børn og unge med etnisk minoritetsbaggrund i skolesystemet. Mange taler om, hvad der bør gøres, for at disse unge får

Læs mere

HHX. 3 spændende år med oplevelser, venner og læring for livet

HHX. 3 spændende år med oplevelser, venner og læring for livet HHX 3 spændende år med oplevelser, venner og læring for livet HHX en gymnasial uddannelse med mange muligheder Vi glæder os til at byde dig velkommen hos os på HHX i Skanderborg. Vi er en del af et større

Læs mere

Undersøgelsen gennemføres over to gange i efteråret. Du vil blive bedt om at svare på et spørgeskema to gange i alt, hvor dette er den anden gang.

Undersøgelsen gennemføres over to gange i efteråret. Du vil blive bedt om at svare på et spørgeskema to gange i alt, hvor dette er den anden gang. Spørgeskema Du vil i dette skema få nogle spørgsmål omkring din undervisning. Resultaterne er en del af en undersøgelse, der fokuserer på folkeskolen og elevernes tanker om at gå i skole. Undersøgelsen

Læs mere

Rosa Lund (Enhedslisten MF) 2014

Rosa Lund (Enhedslisten MF) 2014 Tale til 8. Marts Tak for invitationen. I morges hørte jeg i radioen at i dag er kvindernes dag. Kvindernes dag? nej i dag er kvindernes internationale kampdag! Jeg synes også at I dag, er en dag, hvor

Læs mere

Temperatur på unges motivation Oplæg på CeFu-konference 29.01.2014. Noemi Katznelson, Camilla Hutters & Tilde Mette Juul

Temperatur på unges motivation Oplæg på CeFu-konference 29.01.2014. Noemi Katznelson, Camilla Hutters & Tilde Mette Juul Temperatur på unges motivation Oplæg på CeFu-konference 29.01.2014 Noemi Katznelson, Camilla Hutters & Tilde Mette Juul Et udpluk fra Unges motivation og læring Selvom meget går godt i uddannelsessystemet,

Læs mere

SPØRGESKEMA. til dig der netop er begyndt på. Følgende institutioner har ansvaret for undersøgelsen: Folkesundhed København og Syddansk Universitet

SPØRGESKEMA. til dig der netop er begyndt på. Følgende institutioner har ansvaret for undersøgelsen: Folkesundhed København og Syddansk Universitet SPØRGESKEMA til dig der netop er begyndt på Følgende institutioner har ansvaret for undersøgelsen: Folkesundhed København og Syddansk Universitet Sådan udfyldes skemaet Vi håber, at du vil besvare nedenstående

Læs mere

Karrierelæringsmodel

Karrierelæringsmodel Karrierelæringsmodel At vove er at miste fodfæstet en stund ikke at vove er at miste sig selv Søren Kierkegaard De 4 vigtigste pointer i dag Vejledningsværktøjer På vej Studievælgeren Uddannelsesmessen

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse!

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Det bedste ved at have en voksenven til min søn er, at han får en oprigtig interesse fra et andet voksent menneske, som vil ham det godt. 2 Så kunne

Læs mere

www.simil.dk Simonsen & Illeris Rådgivende Pædagoger Hash som pædagogisk problem 26.11.14 Roskilde

www.simil.dk Simonsen & Illeris Rådgivende Pædagoger Hash som pædagogisk problem 26.11.14 Roskilde www.simil.dk Simonsen & Illeris Rådgivende Pædagoger Hash som pædagogisk problem 26.11.14 Roskilde En kommune 2013 Blandt 16 - årige har 32 % røget hash Blandt 20 - årige har 61 % røget hash Overvægt af

Læs mere

Karrierelæringsmodel

Karrierelæringsmodel Karrierelæringsmodel Studievalg 1. g/1.hf 2. g/1.hf 2. g/1. HF 3.g/2.HF 3. g/2. HF Karriere Hvem er Studievalg? Studieretning og valgfag Valgprocesser Karriereforløb Karrieremønstre Karriere- Kompetencer

Læs mere

Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner?

Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner? For unge under 25 Om tirsdagen For grupper Om fredagen X 1. Hvad koster telefon + fri sms om måneden?

Læs mere

30-01-2014, 10:14:53 : Linda Videregående uddannelse 30-01-2014, 10:14:54 Vejleder : Velkommen til evejledning. 30-01-2014, 10:15:31 Vejleder Vibeke:

30-01-2014, 10:14:53 : Linda Videregående uddannelse 30-01-2014, 10:14:54 Vejleder : Velkommen til evejledning. 30-01-2014, 10:15:31 Vejleder Vibeke: 30-01-2014, 10:14:53 : Linda Videregående uddannelse 30-01-2014, 10:14:54 Vejleder : Velkommen til evejledning. 30-01-2014, 10:15:31 Vejleder Vibeke: er nu klar til at chatte med dig. 30-01-2014, 10:15:37

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

Karrierelæringsmodel

Karrierelæringsmodel Karrierelæringsmodel At vove er at miste fodfæstet en stund ikke at vove er at miste sig selv Søren Kierkegaard De 4 vigtigste pointer i dag Vejledningsværktøjer På vej Studievælgeren Uddannelsesmessen

Læs mere

Brønderslev Gymnasium og HF. Ansøgning & Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF

Brønderslev Gymnasium og HF. Ansøgning & Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF Brønderslev Gymnasium og Islands Allé 20 Tlf.: 98 822 722 9700 Brønderslev post@brslev-gym.dk Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og - Et aktivt valg! Kobling mellem teori og praksis På Brønderslev

Læs mere

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth M: Vi skriver om børnecheckens betydning for børnefamilier, og hvordan det vil påvirke de almindelige børnefamilier, hvis man indtægtsgraduerer den her børnecheck.

Læs mere

KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole

KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole Talentklassen giver dig optimale muligheder for at kombinere din skolegang med din sportslige udvikling!

Læs mere

Bilag B. Præsentation af de interviewede soldater

Bilag B. Præsentation af de interviewede soldater Bilag B Præsentation af de interviewede soldater Sprogofficer A (SOA) Alder: 28 Tidligere uddannelser og beskæftigelse: Gymnasiet. Aftjente 3 måneders værnepligt i Garderhusarregimentet i 2002. Efterfølgende

Læs mere

Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere

Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere Kære studenter årgang 2015 I dag er en festdag! I den sidste uges tid har skolen summet af liv: spænding, nervøsitet inden sidste

Læs mere

Studievejlederkonference

Studievejlederkonference Studievejlederkonference Noemi Katznelson, Center for Ungdomsforskning, DPU, Aarhus Universitet Unges motivation og rationale i forhold til uddannelse har ændret sig 90 erne - Lystvalgsdiskursen Identitetsdannelse

Læs mere

FREMTIDENS VALG OG VEJLEDNING I GRUNDSKOLEN

FREMTIDENS VALG OG VEJLEDNING I GRUNDSKOLEN Region Hovedstaden // Marts 2013 FREMTIDENS VALG OG VEJLEDNING I GRUNDSKOLEN DREAM TEAMETS FORSLAG TIL TILTAG, DER KAN STYRKE VEJLEDNINGEN I GRUNDSKOLEN REGION HOVEDSTADENS DREAM TEAM Region Hovedstadens

Læs mere

Vejledning af tosprogede unge. Køge d. 15. november 2008

Vejledning af tosprogede unge. Køge d. 15. november 2008 Vejledning af tosprogede unge Køge d. 15. november 2008 Program Vejledning Vejledning af tosprogede elever Forældrevejledning Hvordan det går de tosprogede unge Next Step Rollemodel fra Next Step UUV

Læs mere

Forældreundersøgelse. Om dig. Netværk 2014:204,205, 206,207; 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse

Forældreundersøgelse. Om dig. Netværk 2014:204,205, 206,207; 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse Om dig 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse 1.2 Hvad er din alder? 1.3 Hvad er din højeste fuldførte uddannelse? a. Folkeskole 9. eller 10. klasse b. EFG/HG/Teknisk

Læs mere

www.facebook.com/sukfestivalen

www.facebook.com/sukfestivalen 1: SUK The game changer Pre SUK: I grupper af 3-4 elever udleveres en case om en ung, der er i tvivl om, hvilken uddannelse han/ hun skal vælge. Gruppen skal op til SUK færdiggøre personbeskrivelsen af

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

MIN PSYKISKE FØDSELSDAG ER DEN 15. APRIL 2009 DET VAR EN ONSDAG

MIN PSYKISKE FØDSELSDAG ER DEN 15. APRIL 2009 DET VAR EN ONSDAG MIN PSYKISKE FØDSELSDAG ER DEN 15. APRIL 2009 DET VAR EN ONSDAG AF JOURNALIST IBEN BAADSGAARD AL-KHALIL, 2013 21 årige Osman Sari er kurder og blind. Da han kom til Danmark fra Tyrkiet for fem år siden,

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

SommerCamp 2011. Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet

SommerCamp 2011. Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet SommerCamp 2011 Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. Er du ung og har anden etnisk baggrund end dansk, giver Integrationsministeriet støtte

Læs mere

- et varmt og rart sted

- et varmt og rart sted - et varmt og rart sted KOSTSKOLEN I SØNDERJYLLAND Kostskolen er et dejligt sted, hvor alle mennesker kan være. Lærerne er gode til at lære os nye ting. Man får mange venner her nede og alle er næsten

Læs mere

Introduktion til spørgeskemaet

Introduktion til spørgeskemaet Bilag 3 - Spørgeskema Introduktion til spørgeskemaet Vi er en gruppe sociologistuderende fra Aalborg Universitet, der er i gang med at lave en undersøgelse om Brønderslev Gymnasium og HF-kursus. Vi har

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere