Ravnsborggade Kvarteret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ravnsborggade Kvarteret"

Transkript

1 Trafiksanering i Ravnsborggade Kvarteret Indsigelse til trafiksanering

2 Luftfoto af Ravnsborggade kvarter N

3 Indsigelse Hermed fremsendes uddybelse af den indsigelse, der er udarbejdet i et samarbejde mellem borgere i Ravnsborggade kvarteret og Agenda 21 Center Indre Nørrebro. Vi har taget udgangpunkt i inspirationen fra Københavns Kommunes Trafik- og Miljøplan for 2004, Kapitel 10, Miljøprioriteret trafikfordeling, hvor der står: Som middel til fredeliggørelse af boligområderne har Københavns Kommune besluttet at indføre zoner; hvor højeste tilladte hastighed er 40km/t. Zonerne dækker alle boligområder i kommunen og implementeres i takt med, at der udarbejdes lokale trafikplaner eller konkrete projekter i de enkelte bydele. - og videre... Hastighedszonerne annonceres med skiltning, kampagner og information. Derudover kan fysiske tiltag komme på tale, f.eks. hvor der er risiko for gennemkørende trafik, eller hvor specielle forhold nødvendiggør en ekstra indsats. Fysiske tiltag kan inkludere indsnævringer, belægningsskift, midterheller, beplantning, krydsombygninger, porte, bump, vejlukninger og lignende. Vi har konkretiseret ovenstående i boligområdet igennem en dialog med Vej & Park og beboerne og har udarbejdet et samlet konkret forslag til trafiksanering med en efterfølgende proces omkring trafikadfærd. Indsigelsen vedrører følgende områder: Hastighedsplan for hele området. Sikre skolevej. Rollator Rute Fremkommelighed for ældre

4 Hastighedsplan - 30 km zone Vi ønsker at Ravnsborggade kvarterets status som boligområde bliver fuldt op og at den 30 km zone, der allerede er i Ryesgade og Skt.Hans Gade bliver udviddet således at hele Ravnsborggade kvarteret bliver 30 km zone. Når en hastighedsplan diskuteres er det væsentligt at skelne imellem de tætte beboede bydele i det indre København, hvor der lever, handles og færdes mange flere mennesker pr. ha. end på en villavej i provinsen. Hastighed i et givent boligområde bør vurderes ud fra, hvor meget trafik der er og hvilken slags trafik. Ravnsborggade kvarteret præges af meget blandet trafik, fra varelevering med store lastbiler, mange parkerede og kørende personbiler, cyklister, børn, ældre og handicappede. Hertil kommer at en del af gaderne i kvarteret er forholdsvis smalle i forhold til mængden af trafik og det behov, der er for af- og pålæsning. Resultatet er et meget spændende og levende kvarter, men samtidig utrygt og uoverskueligt at færdes i, særlig som blød trafikkant. Se vedlagte bilag Dødsrisiko ved påkørsel.

5 Hastighedsplan - gennemkørende trafik I forhold til den gennemkørende trafik i Ravnsborggade kvarteret, er det givet at det seneste forslag fra Vej & Park vil have en effekt på den uønskede trafik i området. Dertil ønsker vi et bump i Ravnsborg Tværgade, der sammen med den indtegnede helle ved indkørslen fra Sortedams Dosseringen, vil gøre det meget tydeligt, hvad den ønskede hastighed er i området og signalerer at det er et boligområde, hvor de bløde trafikkanter kommer i første række. Vi anmoder om, at den indtegnede helle rykkes frem i krydset, således at den svingbane, der skal til for at komme omkring udnytter 10m grænsen fra hjørne med parkering forbudt. Flere bilister har givet udtryk for at de helst undgår indkørslen fra Ryesgade på grund af de bump, der er tilpasset 30 km zone. Vi ønsker at den stiplede fortovsknast på hjørnet af Ravnsborg Tværgade og Ravnsborggade bliver udført, både som fartdæmpende foranstaltning og for bedre oversigt ved hjørnet.

6 Gennemkørende trafik Situationsbilleder Under Miljø- og Trafik ugen 2004 blev der lavet forsøg med en helle ved indkørsel til Ravnsborg Tværgade. Trafikken fra Nørrebrogade, der tager et venstresving ned ad Sortedams Dosseringen mod Skt. Hans Torv er en del af den unødvendige trafik i området. Dobbeltparkering i Ravnsborggade i forbindelse med varelevering giver ofte en kaotisk oplevelse af trafikken i gaden. Bilister kapper typisk hjørnet af og mister udsyn for modkørende trafik Skt. Hans Gade, der både er skolevej og en strækning af en af Københavns Kommunes grønne cykelruter, er også sidste etape af ruten for den gennemkørende trafik. Det er en meget smal gade, hvor der knap nok er plads til ensrettet bilkørsel og modkørende cyklister.

7 Hastighedsplan - spærring ved Skt. Hans Gade Vi foreslår, at der på ruten for den gennemkørende trafik forbydes venstresving i krydset Ravnsborggade/Skt. Hans Gade, da vil udkørsel ud af området foregå ad Ryesgade igennem 30 km zone. Det burde reducere uvedkommende trafik væsentligt. Skt. Hans Gade bibeholder ensretningen og kan bruges ud af kvarteret med højresving fra Ryesgade.

8 Ravnsborggade Kvarter Hastighedsplan - markering af boligområde I anerkendelsen af boligområderne og definitionen af deres udstrækning og afgrænsning åbnes der for en mulighed til at give et kvarter yderligere identitet ved blandt andet at give området et navn. Ved hver af de veje, der fører ind i området kunne opstilles en markering af boligområdet endten i form af en port eller to søjler. Markeringen skulle bære navnet på kvarteret og have et kort over området, eventuelt både et stiliseret kort, der virkede som symbol og et detaljeret kort i øjenhøjde. Markeringen skulle kunne vise disse oplysninger både dag og nat på en tydelig måde og indgå som en del af byrummets inventar. Ved hver markering af et boligområde kunne vejen indsnævres og have et bump. Lige efter bumpet kunne males i hele kørebanens bredde: 30 km zone. Yderligere skiltning inde i selve området kunne undlades. Navnet kunne sige noget om den historiske baggrund for stedet, eller være et ønske for stedet, der er mere fremadrettet. Navnet burde findes i samråd med borgerne for det givne område.

9 Sikre skolevej De børn der går i folkeskole i Ravnsborggade kvarteret, vil typisk komme fra sidegaderne og gå ind mod Ryesgade og Ravnsborggade og herefter gå op ad Skt. Hans Gade og videre herfra ad Guldbergsgade mod Stevnsgade Skole, Sjællandsgade Skole og Frejasskole. Ruten for den gennemkørende trafik og børnenes skolevej går begge ad Skt. Hans Gade og krydset Skt.Hans Gade/ Ravnsborggade er derfor et sted hvor mange børn krydser gaden. Vi ønsker derfor, at der bliver etableret en hævet fodgængerovergang, i niveau med fortov, i dette kryds, fra det sydøstlige fortov på Ravnsborggade til det hjørne, hvor den kommende Multi-plads vil blive bygget. De tiltag der er nævnt under hastighedsplanen antages også at have en positiv indflydelse for sikkerheden på skolevejen. Vi ønsker skiltning med skolebørn i hver ende af den nordlige del af Skt Hans Gade. For herved at tilgodese børnenes adgang til privatskolen DIA og øvrige børns videre skolevej. Den foreslåede spærring ved Skt. Hans Gade vil forhindre sammenfald mellem ruten for gennemkørende trafik og skolevejen.

10 Sikre Skolevej Situationsbilleder. Det store kryds ved Skt. Hans Torv, hvor skolevejens sidste etape mod skolerne i Stevnsgade, Sjællandsgade og Prinsesse Charlottes Gade. Det trafikerede kryds i Skt. Hans Gade, hvor den gennemkørende trafik typisk drejer op mod Skt. Hans Torv. Dårligt overblik i krydset på grund af parkerede biler tæt på hjørnet. DIA - den islamiske skole i Skt.Hans Gade, hvor der morgen og eftermiddag er trængsel i gaden når børnene bliver hentet og bragt. Opleves ikke som et problem, men mere som skiftende flod og ebbe af trafik i kvarteret. Denne overgang i Skt.Hans Gade krydset ønskes hævet i niveau med fortov for at tilgodese børn på skolevej og gangbesværede til den kommende Multi Plads. Passagen på fortovet er et forhindringsløb gennem parkerede cykler. Det gør det oplagt for børn og andre at gå ud på gaden for at komme forbi.

11 Ældres fremkommelighed I et kvarter hvor næsten 10% af beboerne er ældre, gangbesværede, bruger stok, rollator eller rullestol, er det en væsentlig del af den daglige færdsel, der bevæger sig ned ad Ravnsborggade med en form for hjælpemiddel. Fortove og overgang fra fortov til vej gør det meget ufremkommeligt for ældre og er ofte skyld i at gangbesværede falder og kommer til skade. Mange ældre og handicappede vælger derfor konsekvent at køre på gaden, hvilket forstærker den kaotiske oplevelse af trafikken i kvarteret. Nogle politikkere husker nok strabadserne fra det rollator- og rullestolsracet, der blev afholdt i Miljøtrafikugen 2002, for at gøre opmærksom på problemet. På billedet ses i rullestole beboere fra Sølund. Bag rullestolene fra venstre Johannes Nymark socialdemokrat, Tom Jørgensen fra Københavns Miljø- og Energi Kontor, Winnie Berndtson socialdemokrat, Ben Haddou Abderrahman, Centrumdemokrat. Nogle politikkere valgte selv at sidde i rullestol og få den fulde oplevelse.

12 Rollator Ruten - for rullende fodgængere Vi ønsker at lave en særlig rute til ældre og handicappede, der går fra Plejecentret Sølund ad det sydøstlige fortov på Ryesgade/Ravnsborggade ned til Nørrebrogade. Herfra tilbage til Sølund ad Sortedams Dosseringen. På denne rute skal der være hævede passager i niveau med fortov ud for alle indkørsler til sidegaderne: Læssøesgade, Schleppegrellsgade, Skt. Hans Gade og begge ender af Ravnsborg Tværgade. Vi ønsker at der kommer endnu en passage i niveau med fortov til den kommende Multi Plads, hvor der også er arbejdet med fremkommelighed for gangbesværede. Denne passage er også nævnt under sikre skolevej. Den forbinder det sydøstlige fortov på Ravnsborggade med Multi Pladsen på den anden side i krydset ved Skt. Hans Gade.

13 Rollator Ruten Situationsbilleder Regnvands afledning som på dette billede giver nogle hårde ryk i den gangbesværedes køretøj og er skyld i faldulykker. Belægningen med SF sten, ud for Plejecentret Sølund er i følge beboerne god at færdes på for gangbesværede. Så kan man altid diskutere belægningens æstetiske værdi... Fortovsfliser lagt som på billedet, hvor den lange side ligger op til den næste flise er bedre at gå på for rollator- og kørestolsbrugere end Indkørsler til sidegader er en dobbeltfliser lagt med den korte side meget vanskelig manøvre for folk, mod hinanden, som billedet ovenfor. der bruger rollator og kørestol. Overgangen er ofte en kurve samtidig med at den skråner, som her ved indkørslen til Schleppegrellsgade. En hyppig årsag til fald ulykker. Cyklister på Sortedams Dosseringen gør livet usikkert for ældre, der bevæger sig forsigtigt. Man kunne måske opdele arealet så der både er cykelsti og gangsti? Indkørsler til baggårde er ofte belagt med brosten som er vanskelige at styre på og ryster brugeren af rollator og kørestol, der gør det svært at holde balancen.

14 Forslag til fremtidige initiativer Agenda 21 Centeret Indre Nørrebro og beboerne i området ønsker at arbejde videre med flere initertiver for at opfylde forudsætningerne for et bedre boligområde. Parkeringen i området er meget problematisk, derfor skal der gennem mange forskellige tiltage til for at forbedre denne: - Udbredelse af Nørrebro delebil koncept i området, således at 5-6 fritidsbiler bliver til én delebil. Det samlede konkrete forslag til trafiksaneringen i Ravnsborg gade kvarteret er udarbejdet af Agenda 21 Centeret i samarbejde med beboere og erhvervsdrivende i kvarteret. Centerleder Erik Jørgensen Ark. Bybygger Anne-Line M. Sutcliffe - Finde flere parkeringspladser på allerede eksisterende p-arealer og p-kældre her tænkes specialet på Plejehjemmet Sølund og Panum Institutet. - Reducere besøgende biler til kulturaktiviteter og forlystelser i området ved for eksempel at inkludere en bus eller togbillet i teaterbilletten/restaurantbesøg m.m. - Adfærdskampagne for bedre trafikadfærd i boligområdet, her tænkes på støj og hastighed og der kunne også arbejdes på luftforurening da der er mange lastbiler i området og der højst sandsynlig vil blive etableret miljøzone på Indre del af Nørrebrogade. Inkluderet er følgende bilag: Miljø- og Trafikplan for Indre Nørrebro Dødsrisiko ved påkørsel. Der kunne også arbejdes med andre problematikker, som kunne afprøves i Miljøtrafikugen 2005 Agenda 21 Center Indre Nørrebro - Blegdamsvej 4B - Tlf Fax debat@nørrebro.nu

15 Miljø- og Trafikplanen for indre Nørrebro Historiske data: Indre Nørrebro har det laveste bilejerskab i Danmark, 144 biler pr indbygger, eller ca biler i alt, inklusive 500 erhvervskøretøjer. Indre Nørrebro har ca indbyggere. Indre Nørrebro har lavet en trafikplan med omfattende borgerinddragelse, med henblik på trafiksanering efter princippet: mindre trafikenklaver (beboelsesområder, hvor man kun kan køre ud samme vej som man kommer ind, dvs. ingen gennemkørsel). Dette er blevet gennemført på hele Indre Nørrebro, på nær området ved Ravnsborggade. Ønsker/ mål: Vi ønsker nedbringelse af støj- og luftforureningen. Bedre kollektiv trafik Bedre forhold for cyklisterne Fredeliggørelse af boliggader Vi vil understøtte og nedbringe bilejerskabet gennem initiativet: Københavns Delebiler Nørrebro Delebil, samtidig nedbringe antallet af parkerede biler. Trafikadfærd Børns skolevej skal gøres sikrere. Demokratiprocessen for inddragelse/dialog af borgere skal reel sikres inden for trafikområdet. Vi ønsker nedbringelse af støjforureningen. Reel nedbringelse af støj og forurening, gennem nedbringelse af antallet af biler - ved indførsel af restrektioner for biler fx. bompenge. Det skal ikke være OK at fordoble mængden af biler, uden at afsætte midler til at nedbringe støjproblemerne. Hvis dette ikke kan lade sig gøre, skal det ikke være muligt at fordoble mængden af biler. Man skal indsætte støjkrav, fra dæk mod asfalt og de mest støjende dæk/ asfalt skal udfases. Motorcykler støjer for meget, der skal laves et støjkrav og cykler, der støjer mere, skal have påmonteret støjnedsættelse (lydpotter). Vi skal have fjernet de gennemkørende biler på Nørrebrogade, for at nedsætte støjproblemerne. Busserne på Nørrebrogade skal erstattes af el-dreven busser, trolleybusser. Vi ønsker nedbringelse af luftforureningen: Reel nedbringelse af luftforurening, gennem nedbringelse af antallet af biler, ved indførsel af restrektioner for biler fx. bompenge. Vi skal udfase de gamle fritidsbiler med nye delebiler. Vores erfaringer på Nørrebro betyder at hver 3. skrotter en gammel bil og 2/3 del ville have kørt rundt i en gammel bil. Busserne på Nørrebrogade skal erstattes af el-dreven busser, trolleybusser, der ikke forurener lokalt. Vi skal have fjernet de gennemkørende biler på Nørrebrogade, for at nedsætte luftforureningsproblemerne. Vi skal have indført Miljøzone på Nørrebrogade, for at nedsætte luftforu reningsproblemerne. Bedre kollektiv trafik: Busserne skal erstattes af el-dreven busser, trolleybusser, der ikke forurener lokalt. Vi skal have optimeret Line 3A for at aflaste centrum og forbedre trafikafviklingen på tværs i byen. Gaderne fra Nordhavn til Sydhavn skal udlægges som kollektivgade, hvor kun busser og cykler har adgang. En god og billig måde at fremme den kollektive trafik på. Bedre forhold for cyklisterne: Der skal afsætte flere penge til at indføre flere og bredere cykelstier, der skal være mindre luftforurening når man cykler. Der skal laves flere cykelruter fx fra Nørrebro-parken til Havnen over Assistents Kirkegård,

16 Fælledparken, Østerbro (Vedlagt). Denne rute kunne udbygges til Sydhavnen gennem Vestre Kirkegård (Kirkegårdsruten). Der skal indføres grøn bølge på alle de store cykelveje. Der skal i samarbejde med borgere på Frederiksberg, Nørrebro og Østerbro laves en cykelsti ved Søerne, evt. på første sal, samtidig med at man kunne lave søerne mere attraktive for borgerne. Det skal være en pligt at sætte cykelparkering på gadearealer, frem for i gårdene. Der skal opsættes cykelparkering, der hvor bilerne står i dag. For hver delebil, der bliver opstartet, kan nedlægges 5 P-pladser og der kan fx stå op til 50 cykler - men husk også vedligeholdelse og fjernelse af døde cykler. Fremme cykeltransporten til og fra arbejde ved at positiv særbehandle cyklelisterne i virksomheder, fx at hjælpe med cykelvask, lappe service, osv. Fredeliggørelse af boliggader: Byen består af mennesker, forretninger, kultur mv. Det er menneskerne, der bor i boligområder, derfor er det dem der primært skal sikres. 30 km i lokalområde frem for 40. I ved selv hvor meget det betyder i forskel, hvis et barn bliver ramt med 30 frem for 40 - overlevelsesgraden er simpelhen større. Boligområder skal afmærkers med 30 km med oversigtkort og evt. anden information ved indkørslen til lokalområde, herunder et synlig hævet fortov eller portal til lokalområdet. P-plads problematikken skal ændres radikal, hvis man ser bilejerskabet forøgelse som en naturlov Delebiler i et området kan afskaffer op til pladser. Derfor er det vigtigt at understøtte opstart af Delebilsordninger, frem for etablering af flere meget dyre P-pladser. Det skal være meget dyrt at parkerer, hvis man ikke er borger i lokalområdet måske 3 4 gange dyrere end i dag, for at sikre at der er plads til lokale biler. Fx. er det ikke muligt at sørge for pladser til Nørrebros teater, derfor skal der laves et system: at når man køber en plads til teater, biograf eller anden kulturbegivenhed, er der indarbejdet en billet til HUR i prisen. I lokalområder skal der indarbejdes mødepladser, så det er muligt at stå at snakke sammen uden at spærre fortovet. Socialt samvær på gade niveau nedsætter kriminaliteten og fremmer identitet for lokalområdet. Politiet skal sikre at der ikke opstår en permanent situation, hvor det er OK at dobbelt parkere, dette kunne evt. overgå til p-vagterne Parkering foran porte (brandveje) kunne ligeledes varetages af P- vagterne. Der er meget vigtigt at stoppe for gennemkørende trafik i lokalområder, selv om det betyder at der evt. vil opstå mere omvejstrafik på bydelsgaderne og fordelingsgaderne. Husk også på at der skal sikres P - pladser for cykler i gade niveau. Det er vigtigt at supplere med adfærdskampagner i et nyindrettet lokalbolig-område. For at fremme et mere stille område. Der skal være plads til alle i området. På Nørrebro vil vi gerne have fraskrevet os: Stengade og Nørre Alle som bydelsgader. Vi vil understøtte nedbringelse af bilejerskabet gennem initiativet Københavns Delebiler - Nørrebro Delebil og samtidig hermed nedbringe antallet af parkerede biler: De foreløbige erfaringer med Københavns delebiler, betyder at ca. en 3. del af de nye medlemmer skrotter en gammel bil, og ca. 2/3 del ville have kørt rundt i en gammel bil. Derfor skal man understøtte opstart af delebilsforeninger over hele byen. Det er et meget stor potentiale, da halvdelen af byens biler er fritidsbiler og der ville kunne nedlægges måske op til P- pladser, hvis man satsede effektiv på delebiler. Delebilsforeningerne skal ikke have tilskud til driften, brugerne betaler den, men det opsøgende arbejde der ligger i opstarten af delebilsforeninger ville være en god kickstarter. Delebiler er også for lokalerhverv og institutioner. Der skal sikres delebil P- pladser (som Handicap), da det er meget vigtigt at delebelisterne kan finde delebilen. Delebelisiterne kører mere miljørigtig, de tager ikke bilen til de korte koldstart ture, og derved er de med til at nedbringe noget af det mest forurenende kørsel. Det ville være godt, hvis kommunen kunne hjælpe med at udvikle booking-systemet, så man kunne lave adfærdsrigtig kørsel i prisen, mange km pr. liter lavere pris, end hvis man kører som et svin, så skal det bare koste. Børns skolevej skal gøres sikrere: Børn er det vigtigste vi har, derfor skal der være 30 km i lokalområderne og gode oversigtsforhold på skolevejene, hvis man ikke kan fjerne trafikken helt. Der skal være standsningsforbud meter fra

17 skolens indgang. Det er vigtigt at understøtte busordninger for de små elever. Generelt: Flere veje skaber flere biler, derfor skal der ikke bygges flere veje, da det vil modarbejde vores mål for at nedbringe antallet af biler og dermed forureningen. Miljøtrafikugen skal udbygges, så den bliver mere markant, så alle københavnere og pendlere ved at der er en anden dagsorden i den uge. Det er rigeligt at bilernes har de andre 51 uger. Politiet skal ikke have vetoret over trafikken. Heller ikke i Miljøtrafikugen. Politiet skal vide at det er politikerne der laver loven. Det skal overvejes om det er muligt at forbyde al venstresving på regionale gader og fordelingsgader, så trafikafviklingen vil blive optimeret. Pendlere skal minimeres på alle mulige måder, der skal stimuleres til at bo grønt, kort afstand mellem hjem og arbejde, hjemmearbejdspladser nogle dage om ugen, der kan arbejdes på at nedbringe antallet af pendlere. Hvis det er nødvendigt at pendle, skal det foregå med flere i bilen, bus, tog eller andet kollektiv transportmiddel. Bilejerskabet er ikke en naturlov, den kan modarbejdes ved en bevidst handling. For en offensiv kollektiv- og /eller cykeltrafik politik. Der skal sikres at de svage trafikanter, de gående og cyklisterne, får noget tilbage af de offentlige rum, som bilerne har erobret gennem de sidste mange år. Nørrebrogade skal trafiksaneres i samarbejde med lokalbefolkningen og de lokale handlende, der sikres bedre forhold for de gående, handlende, cyklister, kollektivtrafik, lokal trafik og i sidste række gennemkørende trafik som ikke er ønskelig. Busserne kan fx sikres fortrin, ved at holde før lyskryds, for af - og pålæsning af passagerer. Når der er grønt lys, vil der være plads foran bussen, så den ikke skal vente på bilerne, da de skal holde bag bussen, når den holder. På den måde kan man sikre bedre forhold for de svage trafikanter og busserne. Stengade skal ikke åbnes for gennemkørende trafik. Det skal sikres at busser og cyklister får fortrin og der skal sikres en sammenhæng mellem Folkets Park og FSB grønne område. Demokratiprocessen for inddragelse/dialog af borgere skal reel sikres inden for trafikområdet: Lille model. Hvis man inddrager borgerne før man tegner, vil man opnå 2 væsentlige ting: 1. Borgerne får mulighed for at fremlægge deres holdning om hvad de ønsker, og de skal ikke blot tage stilling til noget som trafikteknikerne har besluttet. 2. Det som trafikteknikerne tegner, vil fra starten være mere i overensstemmelse med det som borgerne ønsker. Derved kan både spares tid og penge og der kan opnås større tilfredshed blandt borgerne. Med venlig hilsen Erik Jørgensen Centerleder

18

Sager til beslutning. Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget godkender,

Sager til beslutning. Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget godkender, Bygge- og Teknikudvalget DAGSORDEN for ordinært møde onsdag den 4. december 2002 Sager til beslutning 13. Evaluering af de trafikale forhold på Indre Nørrebro BTU 594/2002 J.nr. 0616.0016/02 INDSTILLING

Læs mere

Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Dato: 09.11.2010

Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Dato: 09.11.2010 Notat Til: Vedrørende: Bilag: MPU Trafiksanerende foranstaltninger A Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Side 1/9 Kontaktperson Indledning...2 Skiltning...2 Fysiske foranstaltninger...3

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE

NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE INDHOLD 1. Trafikmålsætninger i Københavns Kommune 2. Trafikplanlægning og strøggader 3. Et strategisk vejnet med forskellige definitioner

Læs mere

Skoleveje Kirstinebjergskolen

Skoleveje Kirstinebjergskolen Notat Skoleveje Kirstinebjergskolen Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Kirstinebjergskolen med undervisning på 4 skoler: Bøgeskov Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Egumvejens

Læs mere

Trafik på Halsskov. Trafik-problemerne er opstillet nedenfor i prioriteret orden

Trafik på Halsskov. Trafik-problemerne er opstillet nedenfor i prioriteret orden Trafik på Halsskov Trafik-problemerne er opstillet nedenfor i prioriteret orden 1 1 Svinget Revvej- Skovbrynet Fra begge sider er svinget farligt og uoverskueligt. Der bør derfor opsættes en tavle A 41.1

Læs mere

Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. høring om Trafiktiltag i Mimersgadekvarteret

Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. høring om Trafiktiltag i Mimersgadekvarteret Nørrebro Lokaludvalg Nørrebrogade 208 2200 København N Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. høring om Trafiktiltag i Mimersgadekvarteret Nørrebro Lokaludvalg vil gerne takke Trafik- og Miljøudvalget

Læs mere

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade.

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. En forsætning med indsnævring fremkommer ved 2 på hinanden følgende

Læs mere

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven.

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven. Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 23. februar 2017 1 Sagsnr.: 17/5675 Analyse af trafikken ved Slotshaven Introduktion I forbindelse med etablering af nye boliger samt udbygning af VUC, er Vej og Trafik blevet

Læs mere

På Indre Nørrebro er der planlagt ca. 900 nye P-pladser, og vi formoder, at det indebærer, at der samtidig skal nedlægges 225 gadeparkeringspladser.

På Indre Nørrebro er der planlagt ca. 900 nye P-pladser, og vi formoder, at det indebærer, at der samtidig skal nedlægges 225 gadeparkeringspladser. 11. maj 2006 Til Vej og Park Angående parkeringshuse på Indre Nørrebro Københavns Kommune har besluttet at opføre 4000 parkeringspladser fortrinsvis i automatiske, underjordiske parkeringsanlæg, samt at

Læs mere

På vej til skole. Sikker skolevej et fælles ansvar

På vej til skole. Sikker skolevej et fælles ansvar På vej til skole Sikker skolevej et fælles ansvar Ny skolevej Sikker skolevej og sunde børn færre bilister - flere børn der cykler eller går Færre og færre børn går eller cykler til skole. Flere og flere

Læs mere

Debatmøde. Projektgruppen arbejder på at afholde et offentligt debatmøde om forløbet af Bilfri Dag.

Debatmøde. Projektgruppen arbejder på at afholde et offentligt debatmøde om forløbet af Bilfri Dag. Bilag 3 Oversigt over aktiviteter under Miljøtrafikugen 2004 Bilfri Dag fysiske foranstaltninger Bilfri Dag afholdes den onsdag 22. september mellem kl. 6.00 20.00, under forudsætning af Justitsministeriets

Læs mere

Lokalisering af P-Anlæg

Lokalisering af P-Anlæg Agenda 21 Center Indre Nørrebro Blegdamsvej 4B, 2200 København N. 35 30 19 24 Debat@norrebro.nu - www.norrebro.nu Lokalisering af P-Anlæg Indre Nørrebro Lokale parkeringsanlæg i Københavns indre brokvarterer

Læs mere

Trafik- og byrumsplan sikre skoleveje til skolen i Sjællandsgade. Vejforum d Ved Filip Zibrandtsen og Anne Sophie Hjermind

Trafik- og byrumsplan sikre skoleveje til skolen i Sjællandsgade. Vejforum d Ved Filip Zibrandtsen og Anne Sophie Hjermind Trafik- og byrumsplan sikre skoleveje til skolen i Sjællandsgade Vejforum d. 6.12.2007 Ved Filip Zibrandtsen og Anne Sophie Hjermind Geografisk afgrænsning Områdefornyelse og Kvarterløftområde Aktive borgere

Læs mere

Cyklistforbundet Guldborgsund.

Cyklistforbundet Guldborgsund. Cyklistforbundet Guldborgsund. Vores forslag til at optimere forholdene er, at forløbet for cyklister der passere Vandmøllepladsen synliggøres bedre. Dette ved enten at optegne makering i begge sider af

Læs mere

Bilag 7 - Landsbykoncept. Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering

Bilag 7 - Landsbykoncept. Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering Bilag 7 - Landsbykoncept Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 2010 Trafikale funktionskrav Vejen gennem landsbyen skal både betjene gennemkørende -og

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området.

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området. NOTAT Projekt Ombygning af krydset Søvej Rolighedsvej i Ringe Kunde Faaborg Midtfyn Kommune Notat nr. 2 Dato 29. juni 2012 Fra Erik Gersdorff Stilling 1. Baggrund Faaborg Midtfyn Kommune har i en trafiksikkerhedsrevision,

Læs mere

Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af to tidligere debatterede løsningsmodeller:

Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af to tidligere debatterede løsningsmodeller: Bilag 1: Svar fra interessenterne (beboere, grundejere og virksomheder på Nyvej ved Herstedlund skole). Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af

Læs mere

Flere nævnte i deres gennemgang af de røde og grønne kort, at Politisk mod og vilje er vigtig.

Flere nævnte i deres gennemgang af de røde og grønne kort, at Politisk mod og vilje er vigtig. Røde og fra interessentmøde den 2. juni 2008 Essensen fra 1. møde i interessentgruppen: Flere nævnte i deres gennemgang af de røde og grønne kort, at Politisk mod og vilje er vigtig. Ellers kan følgende

Læs mere

Notat. Skoleveje i Erritsø. Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler:

Notat. Skoleveje i Erritsø. Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler: Notat Skoleveje i Erritsø Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler: Lyng Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Erritsø Centralskole

Læs mere

Nørrebrogade. 2 spor samt cykelsti i begge sider og buslomme ved stoppested.

Nørrebrogade. 2 spor samt cykelsti i begge sider og buslomme ved stoppested. Grøn bølge for cyklister i København Nicolai Ryding Hoegh Trafikingeniør Københavns Kommune - Center for Trafik nicols@tmf.kk.dk I Københavns Kommune er der et stort politisk fokus på dels at få flere

Læs mere

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet Istedgade Reverdilsgade Stampesgade Tietgensgade Notat Dato: 24.04.2018 Projekt nr.: 1008314 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Cykelparkering i Reventlowsgade Emne: Trafikale konsekvenser Notat

Læs mere

Bilag 4a - Besigtigelser af private skoler

Bilag 4a - Besigtigelser af private skoler Bilag a - Besigtigelser af private skoler Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 20 Bjerregrav Friskole Sted: Viborg Kommune Dato: Man 2/9-09 Tidsrum 7.0 -.00 Besigtiget af: Dorte Vejr: Overskyet

Læs mere

BYUDVIKLINGSPULJEN ANSØGNINGSSKEMA. Gennemlæs vejledning før skemaet udfyldes PROJEKTETS TITEL. Fornyelse af Peter Fabers Gade

BYUDVIKLINGSPULJEN ANSØGNINGSSKEMA. Gennemlæs vejledning før skemaet udfyldes PROJEKTETS TITEL. Fornyelse af Peter Fabers Gade Bygge- og Teknikforvaltningen Vej & Park, Byrumskontoret Tlf.: 33 66 34 09, Fax: 33 66 71 91, E-mail: bypulje@btf.kk.dk Hjemmeside: www.vejpark.kk.dk/byudviklingspuljen BYUDVIKLINGSPULJEN ANSØGNINGSSKEMA

Læs mere

På baggrund af undersøgelserne gives en vurdering af de forventede påvirkninger af trafikken som følge af ensretning af Selmervej.

På baggrund af undersøgelserne gives en vurdering af de forventede påvirkninger af trafikken som følge af ensretning af Selmervej. NOTAT Projekt Hørsholm Skole trafikforhold Kunde Hørsholm Kommune Dato 2017-09-29 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Kopi til Charlotte Skov 1. Ensretning af Selmersvej Hørsholm Kommune ønsker

Læs mere

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen BILAG 2 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 07-04-2016 Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen I vedlagte liste er de højest prioriterede forslag oplistet og beskrevet. Projekterne

Læs mere

Grænseegnens Touring Club

Grænseegnens Touring Club Kørevejledning for Denne vejledning skal tjene til, at alle som kører med Grænseegnens Touring Club har så ensartet en forståelse af vores køresystem, at det er sikkert at deltage på ture med GTC. Det

Læs mere

HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ?

HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ? HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ? - MULIGE EFFEKTER VED REDUKTION AF BILTRAFIK I GADERUM - - MULIGE EFFEKTER VED REDUKTION AF OFFENTLIG PARKERING I GADERUM -

Læs mere

FORSLAG TIL NYE BELÆGNINGER

FORSLAG TIL NYE BELÆGNINGER FORSLAG TIL NYE BELÆGNINGER LØVSTRÆDE // VALKENDORFSGADE // NIELS HEMMINGSENS GADE DISPOSITIONSFORSLAG MAJ 2018 STRØGBELÆGNING M. GRANITFLISER (KØBMAGERGADE) KONTEKST GADER, STRÆDER OG TORVE STRØGBELÆGNING

Læs mere

Forslag til opgradering af Langmarksvej

Forslag til opgradering af Langmarksvej Forslag til opgradering af Langmarksvej Forord Horsens vokser år for år, og det betyder flere biler på vores veje. For at vejnettet ikke skal sande til, vedtog Horsens Byråd i 2017 en ambitiøs trafikplan,

Læs mere

Oversigtskort: 2 af 14

Oversigtskort: 2 af 14 er beliggende i den sydlige del af Hobro. Skolen har ca. 520 elever fordelt på 0.-6. klassetrin. SFO er beliggende ved skolen. Der er udpeget 12 fokuslokaliteter i skoledistriktet. Kort 1 af 14 Skole:

Læs mere

gravearbejder i en cykelby

gravearbejder i en cykelby gravearbejder i en cykelby syv gode afspærringsløsninger www.kk.dk/vejpladspark 2 syv gode afspærringsløsninger / gravearbejder i byen AFSPÆRRING I EN CYKELBY København har nogle af verdens mest cykeltrafikerede

Læs mere

Klar til skolestart. Træn trafik med dit barn

Klar til skolestart. Træn trafik med dit barn Træn trafik med dit barn Side 1 Dit barn i trafikken Dit barn skal snart starte i skole, og det betyder en ny fase i livet også i trafikken. I skal måske til at køre en anden og længere vej, end I gør

Læs mere

Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation

Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation 4 Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen Til skolens forældre Haderslev Kommune har forbedret skolevejen til Favrdal-afdelingen. Særligt ruterne

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen

Teknik- og Miljøforvaltningen Indre By Lokaludvalg Rådhuspladsen 77, 4. 1550 København V indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 33 66 54 41 EAN nr. 5798009800077 Teknik- og Miljøforvaltningen Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiforvaltningen

Læs mere

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling NOTAT/Styregruppe November 2017 1 Baggrund De videregående uddannelser på Bornholm har hidtil været fordelt på flere adresser

Læs mere

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Antal besvarelser i alt: 1964. Borgerpanelundersøgelsen har været

Læs mere

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Indhold Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2 Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Side 5 - beskrivelse af projekter i prioritet 1 og 2 1 Projekter prioritet 1 og 2 kategori Lokalitet

Læs mere

Allerød Kommune. Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD

Allerød Kommune. Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

EMDRUP. - et sikrere sted at færdes... marts Bispebjerg Lokaludvalg PETER HOLST ARKITEKTUR & LANDSKAB

EMDRUP. - et sikrere sted at færdes... marts Bispebjerg Lokaludvalg PETER HOLST ARKITEKTUR & LANDSKAB EMDRUP - et sikrere sted at færdes... marts 2009 Bispebjerg Lokaludvalg PETER HOLST ARKITEKTUR & LANDSKAB INDHOLD - introduktion - empdrupvej (registrering - analyse - problem - løsning) - frederiksborgvej

Læs mere

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen VIA TRAFIK København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen UDKAST Oktober 2004 2 Indhold Indledning 2 Biltrafik 4 Parkering 5 Let trafik 6 Beplantning 7 Trafiksaneringsplan

Læs mere

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej Tillæg til notatet r i byerne I dette tillæg til notatet r i byerne er følgende veje blevet vurderet: Frederikssund: - Færgevej - Byvej - Ådalsvej - Strandvangen - Marbækvej Skibby: - Selsøvej - Skuldelevvej

Læs mere

A11 A16 A17 A18. Farlig vejkryds, hvor den krydsende trafik har ubetinget vigepligt

A11 A16 A17 A18. Farlig vejkryds, hvor den krydsende trafik har ubetinget vigepligt A11 Farlig vejkryds, hvor den krydsende trafik har ubetinget vigepligt Hvor den krydsende trafik har ubetinget vigepligt. Tavlen opstilles hvor vejens forløb har betydning for nedsættelse af hastigheden.

Læs mere

SikreSkoleveje Bilag 1 Projektpakke 2012-III

SikreSkoleveje Bilag 1 Projektpakke 2012-III SikreSkoleveje Bilag 1 Projektpakke 2012-III 1 Nye Skoler 2 1.1 Christianshavns Døttreskole 2 1.2 Hanssted Skole 4 1.3 Rudolf Steiner Skole 6 1.4 Landsbyskolen 6 1.5 Amager internationale Skole 6 1.6 Københavns

Læs mere

Allerød Kommune Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015

Allerød Kommune Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015 Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

UDKAST. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold. Bolbrovej Løsningsforslag til nedbringelse af hastigheden. NOTAT 5.

UDKAST. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold. Bolbrovej Løsningsforslag til nedbringelse af hastigheden. NOTAT 5. UDKAST Hørsholm Kommune Bolbrovej Løsningsforslag til nedbringelse af hastigheden NOTAT 5. juli 2006 JVL/mm 1 Indledning Hørsholm Kommune har etableret en 40 km/t hastighedszone i området omkring Bolbrovej.

Læs mere

KNALLERT - SIKKERT AF STED

KNALLERT - SIKKERT AF STED KNALLERT - SIKKERT AF STED Velkommen til den evaluerende knallertprøve A Du har ti minutter til at besvare alle spørgsmålene. Du skal lave en ring om det rigtige svar. Efter prøven er slut, skal du aflevere

Læs mere

Ny institution i Hareskovby

Ny institution i Hareskovby Kunde Sag: Furesø Kommune 30. november 2016 JKD, MLJ Rev. 20. december 2016 Ønske om en ny institution Furesø Kommune ønsker at bygge en ny institution i Hareskovby til at afløse det nuværende Hareskov

Læs mere

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev Haderslev Kommune Acadreafdeling Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 21. december 200910 Sagsident: 08/27575 Sagsbehandler: Majken Kobbelgaard

Læs mere

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge BILAG 1 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 18-04-2016 Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge I vedlagte liste er trafiksikkerhedsprojekterne oplistet i prioriteret rækkefølge (højest prioriterede)

Læs mere

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO 1 Indledning... 3 2 Problemstillinger... 5 3 Trafiktal... 9 4 Løsningsforslag... 11 4.1 Løsningsforslag 1... 11 4.2 Løsningsforslag

Læs mere

BORGERFORENING FOR ALLESØ, NÆSBYHOVED BROBY, SKOVS HØJRUP OG KIRKENDRUP

BORGERFORENING FOR ALLESØ, NÆSBYHOVED BROBY, SKOVS HØJRUP OG KIRKENDRUP BORGERFORENING FOR ALLESØ, NÆSBYHOVED BROBY, SKOVS HØJRUP OG KIRKENDRUP NOTAT AF 14. SEPTEMBER 2011 ANBEFALINGER TIL FORBEDRING AF TRAFIKFORHOLD I FIRKANTEN BELDRINGEVEJ, BOGENSEVEJ, STÆREHUSVEJ OG SØHUSVEJ

Læs mere

Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby

Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby Som led i en realisering af Politik for Skanderborg Midtby, er der igangsat forprojektering af trafikomlægninger i midtbyen.

Læs mere

Af MILJØVURDERING AF TRAFIKPLAN INDRE NØRREBRO s.15 fremgår at trafikplanen vil medføre en trafikstigning på:

Af MILJØVURDERING AF TRAFIKPLAN INDRE NØRREBRO s.15 fremgår at trafikplanen vil medføre en trafikstigning på: INDSIGELSE MOD TRAFIKPLAN INDRE NØRREBRO - BLÅGÅRDSGADE KVARTERET Nørrebro 12/12 2018 Trafikplanens datagrundlag er ikke professionelt underbygget På borgermødet den 19/11 2018 om trafikplanen fortalte

Læs mere

De fysiske muligheder for flere parkeringspladser i gaderne på Indre Østerbro

De fysiske muligheder for flere parkeringspladser i gaderne på Indre Østerbro De fysiske muligheder for flere parkeringspladser i gaderne på Indre Marts 26 Indhold 1 Indledning...1 2 Strategier til at forøge antallet af parkeringspladser...2 3 Strategi 1... 3 4... 5 5 Strategi 3...

Læs mere

Byområde. Vejarbejde i byområde. I byområde er udfordringerne ofte anderledes end i åbent land:

Byområde. Vejarbejde i byområde. I byområde er udfordringerne ofte anderledes end i åbent land: Byområde December 2017 Vejarbejde i byområde I byområde er udfordringerne ofte anderledes end i åbent land: Begrænset plads Cyklister og fodgængere Ledningsarbejde på trafikarealer Parkering Busser i rute

Læs mere

Høringssvar vedrørende Skovvejen's 2. etape

Høringssvar vedrørende Skovvejen's 2. etape Vejdirektoratet Vejplan- og miljøafdelingen Niels Juels Gade 13 Postboks 9018 1022 København K Høringssvar vedrørende Skovvejen's 2. etape Placering af motorvejen Motorvejen går tværs igennem vores lokalområde

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Skolevejsundersøgelse for Hareskov Skole. 0. 1. Skolevejsundersøgelse for Haresk

Indholdsfortegnelse. 1. Skolevejsundersøgelse for Hareskov Skole. 0. 1. Skolevejsundersøgelse for Haresk Indholdsfortegnelse 1. Skolevejsundersøgelse for Hareskov Skole...1 1.1 Beskrivelse af undersøgelsen...1 1.2 Besvarelsesprocenter...2 1.3 Transportmiddelvalg...3 1.4 Elevernes rutevalg...5 1.4.1 Ruter

Læs mere

Driveteam s lille teoribog

Driveteam s lille teoribog Driveteam s lille teoribog Generelle hastigheder: 50 km/t Indenfor tættere bebygget område 80 km/t Udenfor tættere bebygget område 80 km/t Motortrafikvej 130 km/t Motorvej Bilens maksimum mål: (alle mål

Læs mere

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL Borgerpanelet i Odense Kommune "Vores Odense" giver alle borgere, som er fyldt 18 år og bor i Odense Kommune, en mulighed for at komme med deres input til kommunens arbejde.

Læs mere

Allerød Kommune Skovvangsskolen Skolevejsanalyse 2015

Allerød Kommune Skovvangsskolen Skolevejsanalyse 2015 Skovvangsskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen VIA TRAFIK København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen UDKAST Oktober 2004 2 Indhold Indledning 2 Biltrafik 4 Parkering 5 Let trafik 6 Beplantning 7 Trafiksaneringsplan

Læs mere

Lars Testmann, Rambøll, fortalte kort om de seneste ændringer i krydset Alsvej/Ørbæksvej og indkørsel forbudt i den nordlige ende af Selmersvej.

Lars Testmann, Rambøll, fortalte kort om de seneste ændringer i krydset Alsvej/Ørbæksvej og indkørsel forbudt i den nordlige ende af Selmersvej. Sted: A Huset Dato: 03.04.19 Dato: 23.05.2019 Center for Teknik Team vej og park horsholm.dk Kontakt Johanne Leth Nielsen Projektleder jln@horsholm.dk Borgermøde Trafik på Selmersvej og Ørbæksvej Jan Klit

Læs mere

Trafikrapport & Opråb Lille Sverige

Trafikrapport & Opråb Lille Sverige Trafikrapport & Opråb Lille Sverige Dokumentation af lokale trafikforhold i Lille Sverige / Ny Hammersholt på Gl. Frederiksborgvej for strækningen Slettebjerget/Lille Sveriges Vej/Brødeskovvej - samt forslag

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om vejafmærkning

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om vejafmærkning BEK nr 313 af 21/03/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 9. august 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Vejdirektoratet, j.nr. 18/15242

Læs mere

Marts 2018 TRAFIKALE VIRKEMIDLER FOR BEDRE BYRUM I RANDERS MIDTBY

Marts 2018 TRAFIKALE VIRKEMIDLER FOR BEDRE BYRUM I RANDERS MIDTBY FO Marts 2018 R SL AG TRAFIKALE VIRKEMIDLER FOR BEDRE BYRUM I RANDERS MIDTBY 1 Kampen om arealerne Randers bymidte er unik i forhold til at de oprindelige middelalder gadestrukturer stort set er bevaret.

Læs mere

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Notat Dato: 29.03.2019 Projekt nr.: 1010242 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Hvidovre Hospital Emne: Notat nr.: 1 Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Rev.: 0 1 Formål og baggrund

Læs mere

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve.

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve. Dias 1 Cyklistprøve Rute Ulrikkenborg Engelsborgskolen, Billum Private Skole, Lyngby Private Skole Sankt Knud Lavard Skole og Lyngby Friskole Denne powerpoint er beregnet til brug af klasselæreren så ruten

Læs mere

UDKAST. Ejerforeningen Terrassehaven. Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering

UDKAST. Ejerforeningen Terrassehaven. Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering UDKAST Ejerforeningen Terrassehaven Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering NOTAT 7. juli 2017 ph Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 1 2 Området... 2 3 Institutionens trafik... 3 4

Læs mere

Tryg i trafikken ved Hornslet Skole Efterår 2011

Tryg i trafikken ved Hornslet Skole Efterår 2011 Tryg i trafikken ved Hornslet Skole 1 Tryg i trafikken ved Hornslet Skole Efterår 2011 --Mobilitetsplan-- Af: civilingeniør, trafikplanlægger Maria Thrysøe Krogh-Mayntzhusen Rambøll Danmark A/S mtm@ramboll.dk

Læs mere

Virum Bymidte, Helhedsplan. Trafikken

Virum Bymidte, Helhedsplan. Trafikken Virum Bymidte, Helhedsplan Trafikken Trafikken generelt Der er i myldretiderne bilkø gennem Virum ad Frederiksdalsvej. Der er brug for både at fjerne uvedkommende, gennemkørende trafik og at få trafikken

Læs mere

Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde

Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde Hvorfor trafikforsøg i Vestergade

Læs mere

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3 Kvalitets- og Designmanual Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Indhold Formål... 3 Generelt... 4 1. Byporte... 6 1.1 Visuel Byport specieldesignet i metal... 6 1.2 Visuel Byport

Læs mere

HASTIGHEDSPLAN Holstebro Kommune

HASTIGHEDSPLAN Holstebro Kommune Vinderup Sevel Thorsminde Holstebro Mejrup Vemb Nr. Felding Tvis Staby Ulfborg HASTIGHEDSPLAN Holstebro Kommune Holstebro Kommune Hastighedsplan Godkendt d. 18. august 2009 Udarbejdet af Holstebro Kommune

Læs mere

Hvis Sandmosevej og Brunbakkevej lukkes, hvordan gøres det så bedst muligt?

Hvis Sandmosevej og Brunbakkevej lukkes, hvordan gøres det så bedst muligt? Hvis Sandmosevej og Brunbakkevej lukkes, hvordan gøres det så bedst muligt? Opmærksomhed på forældre der kører børn i skole de vil evt. sætte af på Oddervej Problem med beredskabet/redningskøretøjer med

Læs mere

Skolen på La Cours Vej Løsningsforslag til forbedringer af trafiksikkerhed og skolezone

Skolen på La Cours Vej Løsningsforslag til forbedringer af trafiksikkerhed og skolezone Skolen på Løsningsforslag til forbedringer af trafiksikkerhed og skolezone Indledning Løsningsforslagene på de følgende sider tager afsæt i de problematikker, som er blevet udpeget i forbindelse med skolevejsanalysen

Læs mere

Tryghed langs skolevejen. - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser

Tryghed langs skolevejen. - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser Tryghed langs skolevejen - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser Baggrund Marie Thesbjerg Ansat ved Rambøll Danmark Trine

Læs mere

Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Kommune 1 Frederiksberg Kommune I Frederiksberg Kommune forløber Albertslundruten fra Grøndalsparken via Finsensvej til Howitzvej hvor stien fortsætter gennem Frederiksberg Bymidte ad Den grønne sti. Ved krydsningen

Læs mere

Dagsorden. Godkendelse af referat fra sidste møde (opsamling) Sammenlignelige uheldsstatistikker og gennemkørende trafik

Dagsorden. Godkendelse af referat fra sidste møde (opsamling) Sammenlignelige uheldsstatistikker og gennemkørende trafik Dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde (opsamling) Sammenlignelige uheldsstatistikker og gennemkørende trafik Orientering om omverdensindragelsen Evt. Ca. 25 uheld Nordre Frihavnsgade Ca. 17

Læs mere

Sikre Skoleveje - Trafikanalyse, Amagersammenlægning 18-10-2010. Sagsnr. 2010-147261

Sikre Skoleveje - Trafikanalyse, Amagersammenlægning 18-10-2010. Sagsnr. 2010-147261 Sikre Skoleveje - Trafikanalyse, Amagersammenlægning Notatet redegør for trafikale forhold ved den planlagte sammenlægning af 4 skoler på Amager. Analysen er udarbejdet ift. de tre opstillede modeller:

Læs mere

Borgermøde om Sankt Annæ Projektet, 30. oktober 2012. Tilbagemeldinger og kommentarer fra deltagerne

Borgermøde om Sankt Annæ Projektet, 30. oktober 2012. Tilbagemeldinger og kommentarer fra deltagerne Borgermøde om Sankt Annæ Projektet, 30. oktober 2012 Tilbagemeldinger og kommentarer fra deltagerne Fakta - 65-75 naboer, særlige interessenter og andre interesserede deltog i mødet (samt 9 personer fra

Læs mere

Ansøgningsskema - om kommunal medfinansiering fra puljen Rum til Fællesskab

Ansøgningsskema - om kommunal medfinansiering fra puljen Rum til Fællesskab Ansøgningsskema - om kommunal medfinansiering fra puljen Rum til Fællesskab Udfyld ansøgningsskemaet og send det til: rumtilfaellesskab@holb.dk. Husk at sende ansøgningsskemaet sammen med en tro- og loveerklæring

Læs mere

Sammenfatning af resultat af to holdningsundersøgelser

Sammenfatning af resultat af to holdningsundersøgelser Sammenfatning af resultat af to holdningsundersøgelser Dette bilag indeholder en sammenfatning af resultater af to holdningsundersøgelser, som er gennemført i forbindelse med idé-debatten om trafikplan

Læs mere

Supercykelstiers passage af indkørsler og sideveje

Supercykelstiers passage af indkørsler og sideveje Supercykelstiers passage af indkørsler og sideveje Supercykelstiers passage af indkørsler og sideveje Indledning Supercykelstierne er et højklasset netværk af cykelruter, der især er målrettet pendlercyklister.

Læs mere

Sikre Skoleveje. Projektpakke 2010-IV

Sikre Skoleveje. Projektpakke 2010-IV Sikre Skoleveje Projektpakke 2010-IV Anlægsprojekter for følgende skoler: Vigerslev Alle Skole Hillerødgade Skole Rådmandsgade Skole Utterslev Skole Frejaskolen Peder Lykke Skolen Den Classenske Legatskole

Læs mere

På ingen af disse veje er der cykelsti eller -bane.

På ingen af disse veje er der cykelsti eller -bane. Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Allerød - faglig sparring Trafikanalyse i Horsemosen 8. juni 2010 Projekt: 21.8344.01

Læs mere

UDKAST. Bascon. 1 Indledning. Sofieskolen, Bosted på Damsagervej. 1.1 Damsagervej. Trafikanalyse NOTAT 22. januar 2016 TVO

UDKAST. Bascon. 1 Indledning. Sofieskolen, Bosted på Damsagervej. 1.1 Damsagervej. Trafikanalyse NOTAT 22. januar 2016 TVO UDKAST Bascon Trafikanalyse NOTAT 22. januar 2016 TVO 1 Indledning Bascon har anmodet Via Trafik om at vurdere de trafikale konsekvenser af at udvide bostedet på Damsagervej fra 9 til 18 lejligheder. Herudover

Læs mere

Arbejdsgruppe: Trafikudvalg. Gruppens mission: At reducere risikoen for uheld i vores boligområde!

Arbejdsgruppe: Trafikudvalg. Gruppens mission: At reducere risikoen for uheld i vores boligområde! Arbejdsgruppe: Trafikudvalg Gruppens mission: At reducere risikoen for uheld i vores boligområde! Trafikmåling i området. Gennemsnitshastigheden er ca. 40 km/t. Men pga. dårlige oversigtsforhold fra sideveje,

Læs mere

- - - Teoriprøve - - -

- - - Teoriprøve - - - - - - Teoriprøve - - - læs dette godt og bestå første gang Generelle hastighedsgrænser Hvem må køre hvad? Bil Bil/anhænger Lastbil I tættere bebygget område 50 km/t I tættere bebygget område 5o km/t 50

Læs mere

Resultat af borgerinddragelse for cykelstiprojekt på C.F. Richs Vej i perioden 21. marts 4. april 2016

Resultat af borgerinddragelse for cykelstiprojekt på C.F. Richs Vej i perioden 21. marts 4. april 2016 Resultat af borgerinddragelse for cykelstiprojekt på C.F. Richs Vej i perioden 21. marts 4. april 2016 Claude Larsen Susanne Aagaard-Kjær Casper Morell Ris Thorsten Drewes Jørn Koch Mads Krabbe Julie Løvehjerte

Læs mere

Søborg Grundejerforening - I front for grundejerne i mere end 100 år

Søborg Grundejerforening - I front for grundejerne i mere end 100 år Dato 28. juli 2009 Til Byrådet Britt Vorgod Pedersen, By- og miljøforvaltningen Ivan Christensen, By- og miljøforvaltningen Maj Green, By- og miljøforvaltningen Emne Søborg Hovedgade projektet Indrømmet,

Læs mere

Trafikplan Ringsted Syd -Trafiktællinger - dokumentation Ringsted Syd 24-10-2013 Ringsted Kommune

Trafikplan Ringsted Syd -Trafiktællinger - dokumentation Ringsted Syd 24-10-2013 Ringsted Kommune NOTAT Projekt Trafikplan Ringsted Syd -Trafiktællinger - dokumentation Kunde Ringsted Syd Notat nr. Dato 24-10-2013 Til Ringsted Kommune Dato 24-10-2013 Rambøll Hannemanns Allé 53 DK-2300 København S T

Læs mere

Sikre Skoleveje Bilag 1 Projektpakke 2013-I

Sikre Skoleveje Bilag 1 Projektpakke 2013-I Sikre Skoleveje Bilag 1 Projektpakke 2013-I 1 Nye Skoler 1.1 Skolen på Islands Brygge 3 1.2 Svanevej Privatskole 5 1.3 Al-Huda Skolen 5 1.4 Al- Hilal Skole 5 1.5 Kirsebærhavens Skole 8 1.6 Sjællands Privatskole

Læs mere

Trafik- og adfærdsanalyse

Trafik- og adfærdsanalyse Trafik- og adfærdsanalyse Kongelundsvej / Oliefabriksvej Supplerende undersøgelse og forslag om trafiksanering af en del af Kongelundsvej Udarbejdet af: Lene Hansen Kontrolleret af: Morten Fabrin, Trine

Læs mere

Jellebakkeskolen, revision 2013:

Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen er beliggende i Risskov nord for Aarhus. Skolen har 0.-9. klassetrin og modtager pr. august 2013 samtlige elever fra Vejlby Skole. SFO er beliggende nær

Læs mere

Dragør Kommune. 1 Indledning. Skolen ved Engvej Skolevejsvurdering. NOTAT 19. februar 2008 CAM/sb/psa

Dragør Kommune. 1 Indledning. Skolen ved Engvej Skolevejsvurdering. NOTAT 19. februar 2008 CAM/sb/psa Skolen ved Engvej Skolevejsvurdering NOTAT 19. februar 2008 CAM/sb/psa 1 Indledning Dragør Kommune har overvejelser om at opføre en ny 3 sporet skole ved Engvej og i stedet lukke Dragør Skole og Skolen

Læs mere

Krydsningspunkt for elever som skal til idrætsområde syd for Juelsbovej.

Krydsningspunkt for elever som skal til idrætsområde syd for Juelsbovej. Løsning Elevtal: ca. 500. Klassetrin: 0. til 9. Lavet registreringer 6 steder ved den gennemførte besigtigelse. Se mere i Trafiksikkerhedsplan 2013 17 Krydsningspunkt for elever som skal til idrætsområde

Læs mere

NOTAT. Gl. Rye Skole forslag til forbedret skolevej

NOTAT. Gl. Rye Skole forslag til forbedret skolevej NOTAT Projekt Kunde Skoleanalyser i Skanderborg: Gl. Rye Skole Skanderborg Kommune Til Fra Kresten Madsen Maria Thrysøe Krogh-Mayntzhusen og Martin Splid Svendsen Gl. Rye Skole forslag til forbedret skolevej

Læs mere

Skal gå bagved parkerede biler ved aflevering og hentning. Risiko for, at en bakkende bilist overser fodgænger (ikke mindst skolebørn).

Skal gå bagved parkerede biler ved aflevering og hentning. Risiko for, at en bakkende bilist overser fodgænger (ikke mindst skolebørn). Korning Lavet registreringer 7 steder ved den gennemførte besigtigelse. Se mere i Trafiksikkerhedsplan 2013 17 Elevtal: ca. 55. Klassetrin: 0. til 4. Skal gå bagved parkerede biler ved aflevering og hentning.

Læs mere