Screening for miljøvurdering af planer omfatter følgende hovedpunkter:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Screening for miljøvurdering af planer omfatter følgende hovedpunkter:"

Transkript

1 1 - Indledning I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer (lovbekendtgørelse nr. 939 af 3. juli 2013) skal Aarhus Kommune afgøre, hvorvidt der skal foretages en miljøvurdering af Forslag til vandforsyningsplan Vandforsyningsplanen udarbejdes af en offentlig myndighed (Aarhus Kommune) og kan være omfattet af kravet om at udføre en miljøvurdering, såfremt vandforsyningsplanen opfylder kriterierne herfor i lovens 3. Der foretages derfor en vurdering heraf. Afgørelsen af, om vandforsyningsplanen skal miljøvurderes, bekendtgøres samtidig med, at Vandforsyningsplan sendes i offentlig høring. Afgørelsen kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet i fire uger. Ifølge vejledningen til Lov om Miljøvurdering af planer og programmer er affaldsplaner, indsatsplaner, vandforsyningsplaner, spildevandsplaner mv. plantyper, som kan være omfattet af kravet om miljøvurdering, hvis de sætter bindende rammer for fremtidige anlægsarbejder opført på lovens bilag 3 eller 4 eller kan påvirke internationale naturbeskyttelsesområder væsentligt. Det er den enkelte konkrete plans indhold, der er bestemmende for, om planen skal miljøvurderes. Hvis planen fastlægger anvendelse af mindre områder på lokalt plan eller alene indeholder mindre ændringer i sådanne, skal der kun gennemføres en miljøvurdering, hvis vandforsyningsplanen vil kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet. Screening for miljøvurdering af planer omfatter følgende hovedpunkter: Step 1 Indledende screening: Det undersøges, om planen er omfattet af lovens bilag 3 og 4, og om området er beliggende inden for eller i nærheden af et internationalt naturbeskyttelsesområde. Step 2 Planens indvirkning på miljøet (Screening): Der foretages en kvalitativ vurdering (ved afkrydsning) af planforslagets indvirkning på hver af de miljøparametre, der er oplistet i tjeklisten. Tjeklisten omfatter de miljøparametre, der typisk skal tages i betragtning ved en miljøvurdering. Screeningen er således en indledende vurdering af potentielle miljøpåvirkninger ved realisering af planen. I tilfælde, hvor planen vurderes at medføre væsentlige påvirkninger på miljøet, kan screeningen anvendes som en såkaldt scoping, der er en indledende afgrænsning af selve miljøvurderingens indhold.

2 2 - Forslag til Vandforsyningsplan I henhold til vandforsyningslovens 14 skal Aarhus Kommune udarbejde en plan for drikkevandsforsyningen i kommunen. Vandforsyningsplan vil efter endelig godkendelse erstatte den eksisterende Vandforsyningsplan for Aarhus Kommune. Formålet med vandforsyningsplanen er at fastlægge de planmæssige rammer, som kommunen skal administrere efter på vandforsyningsområdet, og som danner grundlaget for vandforsyningernes planlægning. Vandforsyningsplanen beskriver, hvilke områder der forsynes med vand fra hvilke vandværker, forventet vandbehov i planperioden, grundvandets mængde og kvalitet som en forudsætning for en fortsat drikkevandsforsyning, og hvordan der fortsat sikres en god og sikker vandforsyning til borgerne i Aarhus Kommune. Det overordnede mål er at sikre borgerne og erhverv i Aarhus Kommune adgang til rent drikkevand i tilstrækkelige mængder, uanset at indbyggerantallet øges. Aarhus Kommune ønsker også fremover at være selvforsynende med drikkevand. En sikker vandforsyning med høj sundheds- og miljømæssig kvalitet, stor forsyningssikkerhed, effektiv og gennemsigtig drift baseret på rent grundvand prioriteres højt. Grundvandsbeskyttelse er sammen med vandværkernes kvalitetsledelse og tilpasning til klimaændringer vigtige indsatser. Aarhus Kommune vil sikre en bæredygtig og helhedsorienteret udnyttelse af hele vandkredsløbet. I vandforsyningsplan er der derfor fokus på at sikre en bærdygtig vandindvinding, der kan levere de nødvendige mængder af drikkevand med en god vandkvalitet og samtidig minimere påvirkningen af sårbare vand- og naturområder og værdifulde habitater med stor biodiversitet. Brugen af ressourcer skal minimeres, og Aarhus Kommunes ambition er at være CO 2 -neutral i Vandforsyningsplanen understøtter derfor vandforsyningernes arbejde med at optimere og reducere energiforbruget. Vandforsyningsplanen tager udgangspunkt i den eksisterende vandforsyningsstruktur og er udarbejdet inden for rammerne af den gældende lovgivning og den fysiske planlægning i kommunen. Vandforsyningsplan er således i overensstemmelse med Kommuneplan 2013 og indarbejder sammenhænge til kommunens vedtagne indsatsplaner for grundvandsbeskyttelse, klimatilpasningsplanen og de statslige vandplaner. I Vandforsyningsplan fortsættes den eksisterende decentrale vandforsyningsstruktur. Som følge af et forventet øget indbyggertal på ca indtil 2023 forventes vandforbruget at stige med ca. 8 % fra de nuværende ca. 18,5 mio. m 3 om året til ca. 20,1 mio m 3 om året.

3 Som følge af vandforsyningsplanen kan nye anlægsarbejder omfatte etablering af nye indvindingsboringer til vandværkerne, nye nødforbindelser mellem enkelte af vandværkerne, anlæg af nye forsyningsledninger i det åbne land og i byudviklingsområder samt omlægning, sammenlægning og effektivisering af de nuværende vandforsyningsanlæg. Der er ingen planer om etablering af yderligere vandforsyningsanlæg. Såfremt der udføres nye anlægsarbejder i planperioden, gennemføres der en screening i henhold til Bekendtgørelse nr af 1. november 2014 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning. I Vandforsyningsplan er der opstillet en række miljø- og servicemål, der skal søges realiseret i planperioden. Miljøog servicemålene er Aarhus Kommunes administrationsgrundlag og udgør den kommunale beslutning for vandforsyningsområdet. Miljø- og servicemålene danner således baggrund for vandværkernes konkretisering af mål og virkemidler i planperioden. 3 - Screening for miljøvurdering af Vandforsyningsplan Indledende screening Screeningen er udført af: Rambøll og følgende medarbejdere i Aarhus Kommune: Afdeling: Navn: Kommuneplan Henrik Pedersen Center for Miljø og Energi (CME): Natur Lars Hoppe Vandløb Henning Hermansen Spildevand Ditte Boel Bunk Grundvand Lone Mossin Landbrug Karen Damgaard Hansen Virksomheder Hans Kunnerup Jord Nanna Werner Sandal Beplantning mm. Hanne Kaagaard Jensen Ekstern høring ved Embedslægen.

4 I lovens bilag 3 og 4 nævnes følgende emner med relevans for vandforsyningen i Aarhus Kommune: Arbejder i forbindelse med indvinding af grundvand eller kunstig tilførsel af grundvand, hvor den indvundne eller tilførte mængde vand udgør mindst 10 mio. kubikmeter/år. Vandforvaltningsprojekter inden for landbruget, herunder vandings- og dræningsprojekter. Arbejder i forbindelse med indvinding af grundvand eller kunstig tilførsel af grundvand, som ikke er omfattet af bilag 3. Vandforsyningsboringer. Anlæg af vandledninger over større afstande (Overførsel af drikkevand via rørledninger er ikke omfattet). I skemaet nedenfor vurderes de indledende potentielle miljømæssige påvirkninger ved realisering af vandforsyningsplanen. Indledende screening (step 1) Ja Nej Bemærkninger A. Planen kan påvirke et internationalt naturbeskyttelsesområde væsentligt - et NATURA 2000-område B. Bilag IV - arter C. Planen er omfattet af lovens (nr. 939 af 2013) bilag 3 og/eller 4 X D. Andet X X Der ligger fire Natura2000-områder i Aarhus Kommune (Brabrand Sø med omgivelser, nr. 233, Giber Å, Enemærket og Skåde Havbakker, nr Kysing Fjord, nr. 59. Lillering Skov, Stjær skov, Tåstrup Skov og Tåstrup Mose, nr. 232). Det vurderes, at planen ikke kan påvirke Natura2000- områderne væsentligt. Vandforsyningsplanen fortsætter den eksisterende forsyningsstruktur, der er ikke planer om nye vandforsyningsanlæg og der er indarbejdet mål, om at indvindingen ikke må påvirke sårbare vand- og naturområder samt værdifulde habitater med stor biodiversitet. Planen vurderes ikke at kunne påvirke Bilag IV-arter væsentligt. Vandforsyningsplanen fortsætter den eksisterende forsynings- og indvindingsstruktur og der er indarbejdet mål, om at indvindingen ikke må påvirke sårbare vand- og naturområder samt værdifulde habitater med stor biodiversitet. Ved ændret indvinding kræves tilladelse efter Vandforsyningsloven hvor ændret påvirkning af habitater og bilag VI arter vurderes inden tilladelse gives. Planen fastlægger ikke bindende rammer for anlægsarbejder, som er nævnt i bilag 3 eller 4.

5 Plan REGISTRERING AF: X Det vurderes indledningsvist, at vandforsyningsplanen ikke er omfattet af en obligatorisk miljøvurdering. For at underbygge dette, er der foretaget en miljøscreening for at klarlægge, om det er et eller flere områder, hvor planen kan medføre en generel og væsentlig påvirkning af miljøet Planens indvirkning på miljøet Nedenfor vurderes de potentielle miljømæssige påvirkninger af miljøet ved realisering af vandforsyningsplanen. 1. Natur- og naturbeskyttelse 1.1 NBL. 3- beskyttede naturtyper Den findes en række 3 beskyttede naturområder i kommunen. Vandforsyningsplanen indeholder mål og retningslinjer om en bæredygtig vandindvinding, der kan levere de nødvendige mængder drikkevand og minimere påvirkningen af sårbare vand- og naturområder og værdifulde habitater med stor biodiversitet. Planen indeholder endvidere retningslinjer om at vurdere den bæredygtige indvinding på hver kildeplads. Ved nye indvindingstilladelser foretages der en VVM-screening af indvindingens indvirkning på miljøet. 1.2 NBL 15, 16, 17, 18 og 19 Der er ikke planer om etablering af nye anlæg.

6 Bygge- og beskyttelseslinjer 1.3 Natura 2000, Habitat- og fuglebeskyttelsesområder (berørt el. i nærheden) Der er fire Natura 2000-områder i Aarhus Kommune. Vandforsyningsplanen indeholder mål og retningslinjer om en bæredygtig vandindvinding, der kan levere de nødvendige mængder drikkevand og minimere påvirkningen af sårbare vand- og naturområder og værdifulde habitater med stor biodiversitet. Planen indeholder endvidere retningslinjer om at vurdere den bæredygtige indvinding på hver kildeplads. 1.4 Habitatdirektivets bilag IV- arter (artikel 12), rødliste- og fredede arter Ved nye indvindingstilladelser foretages der en VVM-screening af indvindingens indvirkning på miljøet. Vandforsyningsplanen indeholder mål og retningslinjer om en bæredygtig vandindvinding, der kan levere de nødvendige mængder drikkevand og minimere påvirkningen af sårbare vand- og naturområder og værdifulde habitater med stor biodiversitet. Planen indeholder endvidere retningslinjer om at vurdere den bæredygtige indvinding på hver kildeplads. Ved tilladelse til en forøgelse af indvindingen foretages der en VVM-screening af anlægget, hvor den konkrete påvirkning af bilag IV arter vurderes.

7 1.5 Eksisterende fredninger, inkl. Ener-fredninger 1.6 Fredskov (herunder evt. nedlæggelse af fredskov) 1.7 Naturnetværk X Økologiske forbindelser Spærringer Spredningskorridorer Muligt naturområde 1.8 Biologisk mangfoldighed herunder fauna og flora som ikke varetages under pkt. 1.1 til 1.7 X X X Vandforsyningsplanen indeholder mål og retningslinjer om en bæredygtig vandindvinding, der kan levere de nødvendige mængder drikkevand og minimere påvirkningen af sårbare vand- og naturområder og værdifulde habitater med stor biodiversitet. Planen indeholder endvidere retningslinjer om at vurdere den bæredygtige indvinding på hver kildeplads. 1.9 Særlige landskabsinteresser, rumlig oplevelse af landskabet X Ved nye indvindingstilladelser foretages der en VVM-screening af indvindingens indvirkning på miljøet. Vandforsyningsplanen i sig selv har ikke virkning på særlige landskabsinteresser. Eventuelle nye vandforsyningsanlæg (overbygning til boringer og vandværk) VVM-screenes inden

8 1.10 Særlige geologiske interesser og værdier der gives tilladelse. Ingen planlagte nyanlæg 1.11 Særlige terrænforhold Ingen planlagte nyanlæg 1.12 Skovrejsningsområde Skovrejsning er positivt for beskyttelse af grundvandsressourcen. Vandforsyningsplanen indeholder mål om et obligatorisk og forpligtende samarbejde mellem vandværkerne for at beskytte grundvandet. Et blandt flere virkemidler til grundvandsbeskyttelse er skovrejsning Skovrejsning ikke ønsket 1.14 Bynære landskaber 1.15 Bevaringsværdige beplantningselementer 1.16 Vandløb generelt Vandindvinding kan påvirke vandføringen i vandløb, og det øgede vandforbrug i planperioden kan derfor påvirke vandløbenes vandføring. Vandforsyningsplanen er udarbejdet i overensstemmelse med Statens vandplaner og indeholder mål om at minimere påvirkningen af sårbare vandområder. Vandplanerne indeholder ikke indsatskrav i forhold til reduceret vandføring i vandløb i Aarhus Kommune. Planen indeholder endvidere konkrete retningslinjer om at øge vandføringen i vandløb

9 1.17 Lavbundsarealer (mulighed for at genskabe el. etablere nye vådområder) 1.18 Okkerpotentielle områder 1.19 Andet med vand fra afværgeoppumpninger og bundfældet filterskyllevand, hvis vandkvaliteten tillader det, samt virkemidler om fleksibel indvinding for at skåne overfladevand. Det vurderes derfor, at vandforsyningsplanen har en neutral virkning på vandløb. Langt størstedelen af det fremtidige vandforbrug er indeholdt i nuværende indvindingstilladelser, hvorfor påvirkningen er inkluderet i den vurdering der er lavet i forbindelse med indvindingstilladelserne. Planen giver ikke i sig selv ret til at udvide indvindingen. 2. Overfladevand Normal situation (10 års hændelse jf. Spildevandsplanen) 2.1 Afledning af spildevand Vandforsyninger afleder kun en lille mængde spildevand fra filterskylningen. Vandforsyningsplanen indeholder retningslinjer om, at filterskyllevandet så vidt muligt bundfældes og ledes til recipient for at bidrage til vandføringen i vandløb. Konkrete tiltag for at sikre at der ikke vil ske

10 påvirkning af recipienten stilles som vilkår i en udledningstilladelse. Vandforsyningsplanen vurderes derfor at have en uvæsentlig indvirkning på afledning af spildevand. 2.2 Afledning af overfladevand Vandforsyningen giver ikke anledning til afledning af overfladevand i nævneværdig grad. 2.3 Tilslutning til spildevandsledning Afledning af spildevand fra filteskylning vil ske til recipient, nedsivning eller tilslutning til regnvandsledning. 2.4 Tilslutning til regnvandsledning Såfremt filterskyllevandet skal ledes via en regnvandsledning til recipient kan der være tale om tilslutning til regnvandsledning. Udledningen af filterskyllevand sker dog jævnt og over længere tid og med et lille flow. Konkrete tiltag for at sikre at der ikke vil ske påvirkning af recipienten eller hydraulisk belastning af regnvandsledning stilles som vilkår i en tilslutningstilladelse og evt. revideret udledningstilladelse Regnvandsbassiner 2.5 Andet 3. Overfladevand Ekstrem situation

11 3.1 Planområdets følsomhed/ robusthed overfor overfladevand fra omgivelserne (øgede nedbørsmængder) 3.2 Omgivelsernes følsomhed/ robusthed overfor overfladevand fra planområdet (øgede nedbørsmængder) 3.3. Planområdets følsomhed/ robusthed overfor højere vandstand i havet Sikringsanlæg ift. Klimaændringer herunder skybrud og havvandsstigninger (skal der anvendes arealer til beskyttelse mod oversvømmelse). 3.5 Andet Vandforsyningsplanen er udarbejdet i overensstemmelse med klimatilpasningsplanen, og den indeholder retningslinjer om, at vandværkerne i planperioden skal vurdere anlæggenes sårbarhed overfor de øgede vandmængder som følge af klimaændringer herunder sikrer deres anlæg mod indtrængning af overfladevand. Vandforsyningen giver ikke i sig selv anledning til oversvømmelser af omgivelserne. Vandforsyningsplanen indeholder retningslinjer om en udbygget vurdering af risikoen for oversvømmelser fra havet og virkemidler om at sikre vandforsyningsanlæggene mod oversvømmelser. Vandforsyningsplanen indeholder retningslinjer om en udbygget vurdering af risikoen for oversvømmelser som skyldes klimaændringer og virkemidler om at sikre vandforsyningsanlæggene mod oversvømmelser. Sikring af vandforsyningsanlæg vurderes dog ikke at kræve væsentlig arealanvendelse, da det foregår på vandforsyningens eksisterende arealer.

12 4. Grundvand 4.1 Særlige drikkevandsinteresser (OSD) 4.2 Vandindvinding inkl. forsyningsvandværk Planen indeholder retningslinjer om, at vandindvindingen til drikkevand skal ske decentralt og fordelt i OSD i hele kommunen. OSD er netop udpeget for at sikre områder til den fremtidige drikkevandsforsyning. I OSD kortlægges grundvandsressourcen og beskyttes bl.a. gennem kommunens indsatsplaner for grundvandsbeskyttelse. I vandforsyningsplanen er der endvidere retningslinjer om at beskytte grundvandet i OSD i forhold til byudvikling. Planen indeholder desuden retningslinjer om, at vand, der ikke kræver drikkevandskvaliltet, skal tilstræbes at ske fra grundvandsforekomster, der er uegnede til drikkevandsindvinding. Med de mange tiltag til at sikre en bæredygtig indvinding og udnyttelse af grundvand i OSD kun til produktion af drikkevand, der kræver drikkevandskvalitet, vurderes planen at have en neutral virkning på OSD. Det er vandforsyningsplanens mål at sikre en bæredygtig vandindvinding, der kan levere de nødvendige vandmængder af en god kvalitet og samtidig minimere påvirkningen af sårbare vand- og naturområder og værdifulde habitater. Planen indeholder retningslinjer og virkemidler, der skal sikre, at indvindingen ikke har en negativ indvirkning på overfladevand.

13 Kommunen vurderer den bæredygtige tilgængelige ressource på hver kildeplads for at sikre den bedste udnyttelse af grundvandsressourcerne. Nye tilladelser til vandindvinding VVMscreenes desuden, for at undersøge en eventuel virkning på vandkredsløbet. Planen indeholder retningslinjer om, at indvindingen skal ske decentralt i hele OSD samt en vurdering af, om vandværkerne kan behandle det indvundne vand. 4.3 Vandforbrug (Ved særlige funktioner, f.eks. en golfbane) 4.4 Andet 5. Landbrug Vandforsyningsplanen vurderes derfor at have en neutral virkning på vandindvindingen. Den øgede befolkningstilvækst forventes at øge vandforbruget i planperioden fra ca. 18,5 mio. m 3 til ca. 20,1 mio. m 3 om året. Planen indeholder retningslinjer og virkemidler for at spare på vandet og udnytte grundvandsressourcer, der ikke har drikkevandskvalitet til forbrug, der ikke kræver drikkevandskvalitet. Planen vurderes at have en uvæsentlig virkning på vandforbruget. 5.1 Landbrug/husdyr m.v. Der etableres med denne plan ikke nye vandindvindingsanlæg som kan indskrænke jordbrugets dyrkningsrettigheder.

14 5.2 Andet 6. Virksomheder 6.1 Virksomhedsstøj, afstand m.v. 6.2 Vibrationer 6.3 Luftforurening (støv og andre emissioner) 6.4 Risikovirksomheder 6.5 Andet Forurening af grundvandet Planen i sig selv giver ikke anledning til virkning på virksomheder. Ved tilsyn på virksomheder inden for sårbart OSD er der fokus på potentielle risici for forurening af grundvandsressourcen. 7. Jord 7.1 Jordforurening Planen udgør ikke i sig selv en risiko for jordforurening. Grundvandsressourcen er sårbar over for jordforureninger, og planen indeholder derfor mål om at beskytte grundvandsressourcen. Grundvandsbeskyttelse er endvidere omfattet af kommunens indsatsplaner for grundvandsbeskyttelse. 7.2 Jordhåndtering/flytning Planen indebærer ikke flytning og håndtering af forurenet jord. 7.3 Andet

15 8. Trafik 8.1 Trafikafvikling/belastning og vejadgang i anlægsfasen 8.2 Støjgener fra veje og jernbaner 8.3 Vibrationer fra vej, bane og anlægsarbejder 8.4 Emissioner fra eventuel trafik til og fra området 8.5 Trafiksikkerhed 8.6 Andet 9. Klimatiske forhold 9.1 Sol/ skyggevirkning 9.2 Vindforhold 9.3 Andet Oversvømmelser som følge af klimaændringer 10. Kulturarv 10.1 Kulturhistoriske værdier 10.2 Arkæologiske værdier Vandforsyningsplanen påvirker ikke i sig selv de klimatiske forhold. Klimaændringerne giver anledning til mere og kraftigere regn, ændret grundvandsstand og ændret afstrømning og vandstande i søer og vandløb og havet. Planen indeholder mål og virkemidler om, at vandforsyningsanlæg sikres mod indtrængning af vand og oversvømmelser.

16 10.3 Fredede el. bevaringsværdige bygninger 10.4 Beskyttede sten- og jorddiger og beskyttede fortidsminder. Museumslovens 29a og 29e 10.5 Kulturlandskaber 10.6 Kirkeindsigtsområder 10.7 Andet 11. Arkitektoniske forhold ny bebyggelse 11.1 Arkitektonisk tilpasning til omgivende bebyggelse 11.2 Bygningsmæssig tilpasning til terræn, omgivende landskab og beplantning 11.3 Visuel påvirkning af kystnærhedszonen (Planlov 16 stk. 3 og 4) 11.4 Visuel påvirkning af skyline 11.5 Lys og/eller refleksioner 11.6 Andet 12. Ressourcer og affald 12.1 Arealforbrug Jf. kommuneplanens målsætning Overbygninger til nye indvindingsboringer er mindre bygninger, der tilpasses omgivelserne. I forbindelse med indvindingstilladelser til nye boringer stilles krav om overbygningens udformning, og anlægget VVM-screenes.

17 12.2 Energiforbrug (Særligt energiforbrugende eller energibesparende foranstaltninger) 12.3 Forbrug af andre materialer, råstoffer 12.4 Forbrug af kemikalier, miljøfremmede stoffer Planen indeholder mål og virkemidler til at reducere energiforbruget på vandværkerne og støtter derfor kommunens arbejde med at blive CO 2 -neutral Genanvendelse af affald Ved fjernelse af arsen fra grundvandet ved vandbehandling på vandværkerne produceres arsenholdigt okkerslam, der er et affaldsprodukt, der skal håndteres efter anvisning fra Aarhus Kommune. Ud over okkerslam fra filterskylning generer vandforsyning ikke affald af nævneværdigt omfang. Stigningen i vandforbruget vil give anledning til en uvæsentlig stigning i slammængden. Okkerslam bortskaffes efter anvisning fra Aarhus Kommune til et godkendt modtagested Andet 13. Befolkning og sundhed 13.1 Tilgængelighed for offentligheden 13.2 Tilgængelighed for handicappede 13.3 Friluftsliv/rekreative interesser

18 - internt i planområdet 13.4 Friluftsliv/rekreative interesser - i omgivelserne i øvrigt 13.5 Begrænsninger og gener over for befolkningen i øvrigt 13.6 Skole- og institutionskapacitet 13.7 Andet 14. Socioøkonomi / materielle goder 14.1 Påvirkning af sociale forhold 14.2 Påvirkning af erhvervsmæssige interesser 14.3 Andet 15.1 Indretning af området 15.2 Adgangsveje 15.3 Oversigtforhold 15.4 Kontakt mellem mennesker Andet 16. Sikkerhed 16.1 Brand, eksplosion 16.2 Giftpåvirkning 16.3 Andet

19 3.3 - Konklusion Ingen miljøvurdering Planer omfattet af bilag 3 og 4 Vandforsyningsplan antages ud fra ovennævnte ikke at ville medføre en væsentlig påvirkning af miljøet. Dermed er der ikke krav om en miljøvurdering af planen. Afgørelsen træffes på baggrund af kriterierne i bilag 2. Begrundelse: Vandforsyningsplan er grundlæggende en fortsættelse af den eksisterende vandindvinding og vandforsyning, der finder sted allerede i dag. Forventningen om et stigende indbyggerantal medfører et øget vandforbrug i planperioden. Vandforsyningsplanens mål, retningslinjer og virkemidler har imidlertid fokus på at sikre en bæredygtig vandindvinding, hvor der både er fokus på at levere de nødvendige mængder drikkevand af en god kvalitet og samtidig minimere påvirkningen af sårbare vandog naturområder. Det øgede vandforbrug kan dækkes af de nuværende indvindingstilladelser, hvorfor en eventuel påvirkning er indregnet. Endvidere fokuserer vandforsyningsplanen på at tilpasse vandforsyningen til klimaændringerne, reducere energiforbruget, beskytte grundvandet og fortsat udbygge en sikker vandforsyning. Vandforsyningsplanen har derfor overordnet set en neutral effekt på de vurderede miljøparametre. Baggrundsmateriale Henvis til planudkastet. Kan fås ved henvendelse til Lone Mossin, CME.

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Til berørte myndigheder Den 3. marts 2017 Ref. srlr Miljøscreening af Høring I henhold til 3 i Lov om miljøvurdering af planer og programmer (LBK nr. 1533 af 10. december

Læs mere

Notat vedrørende miljøvurdering af ny vandforsyningsplan Horsens Kommune har udarbejdet Forslag til vandforsyningsplan

Notat vedrørende miljøvurdering af ny vandforsyningsplan Horsens Kommune har udarbejdet Forslag til vandforsyningsplan Jord og Grundvand Sagsbehandler: Tommy Krogh Abrahamsen Sagsnr. 13.02.08-P15-1-13 Dato:17.5.2016 Notat vedrørende miljøvurdering af ny vandforsyningsplan 2016-2024 1. Indledning Horsens Kommune har udarbejdet

Læs mere

HØRSHOLM KOMMUNE FORSLAG TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2017 SMV-SCREENING

HØRSHOLM KOMMUNE FORSLAG TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2017 SMV-SCREENING Til Hørsholm Kommune Dokumenttype Notat Dato Marts 2017 HØRSHOLM KOMMUNE FORSLAG TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2017 SMV-SCREENING HØRSHOLM KOMMUNE SMV-SCREENING Revision 0 Dato 2017-03-01 Udarbejdet af LSC

Læs mere

Miljøscreening, jf. reglerne i lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening, jf. reglerne i lov om miljøvurdering af planer og programmer Notat Vandforsyningsplan 2013 Dato: 13. marts 2013 Udarbejdet af: Ulrik Mathiasen Miljøscreening, jf. reglerne i lov om miljøvurdering af planer og programmer Indledning Notatet omfatter en vurdering af

Læs mere

Aarhus Kommune, Teknik og Miljø, den xx. måned Rev. dato:

Aarhus Kommune, Teknik og Miljø, den xx. måned Rev. dato: Aarhus Kommune, Teknik og Miljø, den xx. måned 2013. Rev. dato: Tjekliste til afgørelse af behov for miljøvurdering af lokalplan for åben-lav boligområde ved Lauritshøj i Skødstrup Vejledning Lov om miljøvurdering

Læs mere

Screening for miljøvurdering af forslag til vandforsyningsplan

Screening for miljøvurdering af forslag til vandforsyningsplan By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Screening for miljøvurdering af forslag til vandforsyningsplan 2018-2025 6. september 2017 1. Indledning

Læs mere

Screening af Vandforsyningsplan

Screening af Vandforsyningsplan Screening af Vandforsyningsplan 2019-2028 I henhold til Miljøvurderingsloven 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges rammer for fremtidige anlægstilladelser til projekter, der kan

Læs mere

VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune

VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune Rådhusparken 2 2600 Glostrup www.glostrup.dk miljo.teknik@glostrup.dk Tlf: 4323 6100 VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune 25-03-2019 18/5824 1. Introduktion Glostrup

Læs mere

Bilag 1: Miljøscreeningsskema for udkast til Vandforsyningsplan for Frederiksberg Kommune,

Bilag 1: Miljøscreeningsskema for udkast til Vandforsyningsplan for Frederiksberg Kommune, Bilag 1: Miljøscreeningsskema for udkast til Vandforsyningsplan for Frederiksberg Kommune, 2018 2028 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 1 skal Frederiksberg

Læs mere

Ansvarlig sagsbehandler

Ansvarlig sagsbehandler Beskrivelse af planforslag Klimatilpasningsplanen består af en baggrundsrapport og en decideret tillæg til Kommuneplan 2013. Begge dele skal miljøvurderes i forhold til lovgivningen omkring miljøvurdering

Læs mere

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil BILAG 9 - SCREENING FOR MILJØVURDERING Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Læsevejledning Offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer og programmer, der

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Forslag til Tillæg 1 til Lokalplan 53 for erhvervsområdet ved Ullerup Skovvej Dato 19. marts 2014 Deltagere ved screeningsmøde

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Tillæg nr. 1 til lokalplan 01.32 Dato 19.10.11 Deltagere ved screeningsmøde INHA, MESV, JKRO, PILW Læservejledning:

Læs mere

Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan for Haderslev Kommune, Kloakerede områder

Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan for Haderslev Kommune, Kloakerede områder Skema A Screening af Forslag til tillæg nr. 21 til Spildevandsplan 2008-2012 for Haderslev Kommune Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan 2008-2012 for Haderslev Kommune, Kloakerede områder Planens overordnende

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 04.82 for Frederiksværk Lystbådehavn Dato oktober 2018 Deltagere ved screeningsmøde Inge Hansen Læservejledning:

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Forslag til tillæg 1 til Lokalplan 65 Dato: 14. marts 2011 Deltagere ved screeningsmøde Mette Vestergaard

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 06.32 for en tæt-lav bebyggelse på Tårnvænget Dato december 2017 Deltagere ved screeningsmøde Mette Skafte

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 08.7 for Skansevej Dato marts 2013 Deltagere ved screeningsmøde Jørgen krog Læservejledning: Lov om af planer

Læs mere

Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7

Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7 MILJØVURDERING AF PLANER - SCREENINGSSKEMA 30. november 2016 Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7 Læsevejledning Lov om miljøvurdering af planer og programmer indebærer, at offentlige

Læs mere

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Læsevejledning Offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer og programmer, der kan få en væsentligt indvirkning på miljøet,

Læs mere

Screening for miljøvurdering af lokalplan 08.15

Screening for miljøvurdering af lokalplan 08.15 06-11-2017 Screening for af lokalplan 08.15 Sagsnr. 01.02.05-P16-119-17 Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 08.15 for Aldi i Hundested Dato november

Læs mere

Sagsnr P Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk

Sagsnr P Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk 19-09-2017 Sagsnr. 01.02.05-P16-116-17 Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk.. Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 08.14

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt: Lokalplan 07.36 og Kommuneplantillæg nr. 12 Dato:December 2012 Deltagere ved screeningsmøde:jørgen krog og Mette Vestergaard

Læs mere

SCREENING FOR MILJØVURDERING

SCREENING FOR MILJØVURDERING Bilag 1 SCREENING FOR MILJØVURDERING Indsatsplan for indsatsområdet omkring Guldbæk og Øster Hornum En plan for beskyttelse af drikkevandet Baggrund og formål Indsatsplanen for Guldbæk og Øster Hornum

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan for Allegade Nord Dato oktober 2014

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan for Allegade Nord Dato oktober 2014 Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 04.76 for Allegade Nord Dato oktober 2014 Deltagere ved screeningsmøde Jørgen Krog og Mette Skafte Vestergaard

Læs mere

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Læsevejledning Offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer og programmer, der kan få en væsentligt indvirkning på miljøet,

Læs mere

Screening for miljøvurdering af tillæg nr. 2 til vandforsynignsplan

Screening for miljøvurdering af tillæg nr. 2 til vandforsynignsplan By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Screening for miljøvurdering af tillæg nr. 2 til vandforsynignsplan 2018-2025 11. marts 2019 1. Indledning

Læs mere

Det vurderes endvidere, at anlægget af genbrugspladsen drejer sig om anvendelsen af et mindre område på lokalt plan.

Det vurderes endvidere, at anlægget af genbrugspladsen drejer sig om anvendelsen af et mindre område på lokalt plan. Miljøscreening af Affaldsplan 2014-24 Affaldsplanen er omfattet af Bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer nr. 936 af 3. juli 2013, idet den indeholder en ombygning af kommunens

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan 09.7 Dato

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan 09.7 Dato Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 09.7 Dato 26.06.2019 Deltagere ved screenings møde Mette Skafte Vestergaard Emilie Falk Barkved Læservejledning:

Læs mere

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr UDKAST

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr UDKAST UDKAST Miljøscreeningsskema Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr. 2016-03 Odsherred Kommune har i samarbejde med Lejerbo udarbejdet en plan for en boligbebyggelse på ejendommen teglværkskrogen

Læs mere

Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6

Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6 MILJØVURDERING AF PLANER - SCREENINGSSKEMA xx april 2016 Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6 Læsevejledning Lov om miljøvurdering af planer og programmer indebærer, at offentlige myndigheder

Læs mere

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan 2012-2026. Tillægget til spildevandsplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering

Læs mere

Screening vedvarende energi

Screening vedvarende energi Dato: 5. januar 2017 qweqwe Screening vedvarende energi Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Kommuneplan 2013 vedvarende energikilder ved boliger

Læs mere

Klimatilpasning Frederiksværk og Kregme

Klimatilpasning Frederiksværk og Kregme Klimatilpasning Frederiksværk og Kregme Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Klimatilpasningsplan 2013 Dato 24/10 2013 Deltagere ved screeningsmøde: Kenneth

Læs mere

VÆKST OG BÆREDYGTIGHED VÆKST OG BÆREDYGTIGHED

VÆKST OG BÆREDYGTIGHED VÆKST OG BÆREDYGTIGHED VÆKST OG BÆREDYGTIGHED VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Miljøvurdering af Indsatsplan for grundvandsbeskyttelse på Orø 1. Indledning Holbæk Kommune har udarbejdet en indsatsplan for grundvandsbeskyttelse på Orø.

Læs mere

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer.

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer. SCREENING FOR MILJØVURDERING Ophævelse af lokalplan nr. 3.6 Baggrund og formål Det eksisterende erhvervsareal i Ravnkilde er ved at være solgt. Der er dog et markareal vest og nord for det eksisterende

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Kommuneplantillæg nr. 1 for Hundested bymidte Dato 6. august 2015 Deltagere ved screeningsmøde: Inha og pvme Læservejledning:

Læs mere

Titel: Forslag til Vandforsyningsplan Ansvarlig: Malene Jakobsen Intern høringsfrist: Dato: Sags.nr.

Titel: Forslag til Vandforsyningsplan Ansvarlig: Malene Jakobsen Intern høringsfrist: Dato: Sags.nr. Miljøvurderings-screeningskema af Forslag til Vandforsyningsplan 2013-2023 efter Lov om Miljøvurdering af planer og programmer (LBK nr. 936 af 24. september 2009) Titel: Forslag til Vandforsyningsplan

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat. Rammeplan for indsatsplanlægning. Indsatsplan for Løkken Vandværk

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat. Rammeplan for indsatsplanlægning. Indsatsplan for Løkken Vandværk Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Rammeplan for indsatsplanlægning og Indsatsplan for Løkken Vandværk Kontor/team: Vand og Jord Sagsbehandler: BPJ, JCRR Sags.nr.: 09.08.24-P16-1-14

Læs mere

Næstved Kommune vandforsyningsplan Miljøscreening.

Næstved Kommune vandforsyningsplan Miljøscreening. Næstved Kommune vandforsyningsplan 2014-2024 Miljøscreening. Miljøscreening Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse Indhold Indholdsfortegnelse... 2 1. Indledning... 3 1.1 Screening af miljøvurdering... 3 2.

Læs mere

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer.

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer. 1/9 Screening for miljøvurdering af Natura 2000-handleplan 2016-2021 Salten Å, Salten Langsø, Mossø og søer syd for Salten Langsø og dele af Gudenå nr. 52, habitatområde H48 og Fuglebeskyttelsesområde

Læs mere

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Lokalplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer,

Læs mere

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) screening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) Herlev Kommune, Stab for By og Udvikling Dato Den 28. august 2018. Projektbeskrivelse Skybrudsplan

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Butik ved Nørregade 35-37 Dato Juni 2015 Deltagere ved screeningsmøde Jørgen Krog og Inge Hansen Læservejledning: Lov

Læs mere

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer (inkl. Agenda 21 faktorer)

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer (inkl. Agenda 21 faktorer) screening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer (inkl. Agenda 21 ) Herlev Kommune Dato Marts 2016 Projektbeskrivelse Udarbejdelse af tillæg nr. 5 til spildevandsplan 2010 2019.

Læs mere

Væsentlig negativ indvirkning Skal anvendes, når planen medfører væsentlige ændringer i forhold til det bestående miljø.

Væsentlig negativ indvirkning Skal anvendes, når planen medfører væsentlige ændringer i forhold til det bestående miljø. 1/8 Screening for miljøvurdering af planforslag Rammeplan for grundvandsbeskyttelse i Skanderborg Kommune i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Udfyldning af skemaet Skemaet er udfyldt

Læs mere

Miljøscreening af forslag til lokalplan for sommerhusområdet ved Avlegård

Miljøscreening af forslag til lokalplan for sommerhusområdet ved Avlegård Miljøscreening af forslag til lokalplan 555.09 for sommerhusområdet ved Avlegård Januar 2019 Side 1 af 12 Generel orientering Denne miljøscreening er udarbejdet af Gribskov Kommune i samarbejde med Avlegårds

Læs mere

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø November 2014 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING

Læs mere

Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer

Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer By og Landskab, Plan Dato: 31. oktober 2013 Sagsnr.: Dok.id.: Sagsbeh.: aso / moho Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer Det udfyldte skema bruges til at afgøre, om der er tale om en

Læs mere

Screening. Afgørelse om miljøvurdering. Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst

Screening. Afgørelse om miljøvurdering. Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst Screening Afgørelse om miljøvurdering Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø 14. maj 2018 SCREENINGSSKEMA I henhold til 8 i lov om miljøvurdering

Læs mere

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Bilag 1 Screeningsskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Kommuneplantillæg nr. 8 Ishøj Kommune har igangsat udarbejdelsen af et lokalplanforslag

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt 2011/0002725 Kommunal Vandhandleplan Dato 23. februar 2012 Deltagere ved screeningsmøde Stine Holm, Kenneth Berger, Pernille

Læs mere

Screening i henhold til 3, stk. 1, nr. 3 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer nr af 10. december 2015.

Screening i henhold til 3, stk. 1, nr. 3 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer nr af 10. december 2015. 1/5 Screening for krav om miljøvurdering af Natura 2000 handleplanforslag 2016-2021 Hejede Ovedrev, Valborup Skov og Valsølille Sø, Natura 2000 område nr. 146, Habitatområde H129 Screening i henhold til

Læs mere

1 - Tillæg til spildevandsplan - ændret tidsplan for p

1 - Tillæg til spildevandsplan - ændret tidsplan for p 1 - Tillæg til spildevandsplan - ændret tidsplan for p 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 2 - SMV tillæg til spildevandsplan ændret tidsplan NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer.

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer. 1/9 Screening for miljøvurdering af Natura 2000-handleplan 2016-2021 Horsens Fjord, havet øst for og Endelave, Natura 2000-område nr. 56, habitatområde H52 og Fuglebeskyttelsesområde F36 Screening i henhold

Læs mere

Screening for miljøvurdering af planforslag i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Screening for miljøvurdering af planforslag i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer 1/6 Screening for miljøvurdering af planforslag i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Udfyldning af nedenstående skema Skemaet kan udfyldes med følgende fem svarmuligheder: Til emner,

Læs mere

Screening for miljøvurdering af tillæg nr. 14 til spildevandsplan for Skanderborg Kommune

Screening for miljøvurdering af tillæg nr. 14 til spildevandsplan for Skanderborg Kommune Screening for miljøvurdering af tillæg nr. 14 til spildevandsplan 2009-2018 for Skanderborg Kommune Udført af Tue Skov og Marcus Tranbjerg Dato: 20-03-2014 Indhold 1 Indledning og baggrund 3 2 Planens

Læs mere

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13.

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13. Screening af Forslag til Lokalplan 137 Rækkehuse på Fortvej. I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges rammer for fremtidige

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 019 Overførelse af ejendom fra sommerhusområde S 6.1 til fritidsområde LF 6.4

Forslag til kommuneplantillæg nr. 019 Overførelse af ejendom fra sommerhusområde S 6.1 til fritidsområde LF 6.4 NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til kommuneplantillæg nr. 019 Overførelse af ejendom fra sommerhusområde S 6.1 til fritidsområde LF 6.4 Dato: april

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Lokalplanforslag nr. 657 I henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (Lov nr. 448

Læs mere

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 2 til Helsingør Kommunes spildevandsplan

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 2 til Helsingør Kommunes spildevandsplan Forhold relevant (væsentligt) Forhold relevant (uvæsentligt) Forhold ikke relevant Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 2 til Helsingør Kommunes spildevandsplan 2012-2026. Tillægget til spildevandsplanens

Læs mere

Beskrivelse af rev. Ikke relevant. indvirkning. indvirkning Neutral. Negativ

Beskrivelse af rev. Ikke relevant. indvirkning. indvirkning Neutral. Negativ Udarbejdet af mn661 19.12.2016 Plan nr.: lokalplan nr. 5 Tekst: Ophævelse af del af lokalplan nr. 5 Skema status Dato Udfyldt/rev. af Beskrivelse af rev. Bygherre A Team Plan B 19.12.2016 Mn661 Miljøvurderingsgruppen

Læs mere

Bilag 1 SCREENING FOR MILJØVURDERING

Bilag 1 SCREENING FOR MILJØVURDERING Bilag 1 SCREENING FOR MILJØVURDERING Indsatsplan Rold Skov - Hellum En plan for beskyttelse af drikkevandet Det er de grønne skraverede områder, der er omfattet af indsatsplanen. Baggrund og formål Indsatsplan

Læs mere

Bilag 1 SCREENING FOR MILJØVURDERING

Bilag 1 SCREENING FOR MILJØVURDERING Bilag 1 SCREENING FOR MILJØVURDERING Af Indsatsplan Støvring - Torsted En plan for beskyttelse af drikkevandet De sortskraverede områder er indsatsområder omfattet af indsatsplanen. Baggrund og formål

Læs mere

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Roskilde Kommune Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 14 til kommuneplan 2013 Planens indhold Kommuneplantillæg giver

Læs mere

Forslag til Vandforsyningsplan 2016-2023 - til offentlig høring

Forslag til Vandforsyningsplan 2016-2023 - til offentlig høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 29. juni 2015 Forslag til - til offentlig høring Forslag til rent drikkevand til en kommune i vækst beskriver, hvor drikkevandet indvindes,

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 15 og lokalplanforslag nr. 629 Planens indhold Den eksisterende lokalplan, nr. 58 Gadstrup Erhvervspark,

Læs mere

SMV Screening Forslag til Klimatilpasningsplan for Tønder Kommune. Kommuneplantillæg nr til Kommuneplan

SMV Screening Forslag til Klimatilpasningsplan for Tønder Kommune. Kommuneplantillæg nr til Kommuneplan SMV Screening Forslag til TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø December 2013 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING 4 OBLIGATORISK MILJØVURRING? 6 SCREENINGSSKEMA 6 KONKLUSION 9 2 FORMALIA HVAD ER EN SMV SCREENING? En

Læs mere

_v2_Screening for miljøvurdering af forslag til planer for Skibstrup byudvikling

_v2_Screening for miljøvurdering af forslag til planer for Skibstrup byudvikling Screening for pligt til miljøvurdering af forslag til Lokalplan 4.27 for boligområde ved Skibstrup Stationsvej og Tillæg nr. 40 til Kommuneplan 2013-2025 samt udkast til udbygningsaftale Lokalplanens,

Læs mere

Den 6. oktober Afgørelse om miljøvurdering af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse

Den 6. oktober Afgørelse om miljøvurdering af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse Den 6. oktober 2016 Afgørelse om miljøvurdering af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse 1 Indledning Odsherred Kommune har i samråd med Grundvandsrådet i Odsherred Kommune udarbejdet et forslag til indsatsplan

Læs mere

Screening af planens/programmets miljømæssige konsekvenser

Screening af planens/programmets miljømæssige konsekvenser Screening af planens/programmets miljømæssige konsekvenser Screening af: Planstrategi 2019 Kort beskrivelse af planen: Planstrategi 2019 er udarbejdet med henblik på at beskrive, hvilke områder, emner

Læs mere

Beskrivelse af rev. Skema status Dato Udfyldt/rev. af Bygherre Team Plan Miljøvurderingsgruppen C Rev. af projekt. Bilag A. Miljøoplysningsskema

Beskrivelse af rev. Skema status Dato Udfyldt/rev. af Bygherre Team Plan Miljøvurderingsgruppen C Rev. af projekt. Bilag A. Miljøoplysningsskema Plan nr.: Risikostyringsplan 2015 Tekst: Risikostyringsplanen er udarbejdet på bagrund af EU's Oversvømmelsesdirektiv. Planen indeholder dels en kortlægning af oversvømmelsesomfang, hyppighed og risiko

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 091 for udstykning af ejendom på Jerichausvej Dato: 15. februar 2016 Sagsbehandler: mfels J.nr.:01.02.

Forslag til lokalplan nr. 091 for udstykning af ejendom på Jerichausvej Dato: 15. februar 2016 Sagsbehandler: mfels J.nr.:01.02. NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til lokalplan nr. 091 for udstykning af ejendom på Jerichausvej Dato: 15. februar 2016 Sagsbehandler: mfels J.nr.:01.02.05-P16-14-15

Læs mere

SMV-screening af planer og programmer

SMV-screening af planer og programmer Generelle oplysninger Navn på plan Tillæg 5 til Spildevandsplan 2012-2020: Opdatering af spildevandsplan og tidsplan for Gammel Stevns Dato for screeningen Januar 2015 Screenet af AnniJJ, Heidkjae, SteRoe,

Læs mere

Ikke væsentlig indvirkning Skal anvendes, når planen medfører mindre ændringer i forhold til det bestående miljø.

Ikke væsentlig indvirkning Skal anvendes, når planen medfører mindre ændringer i forhold til det bestående miljø. 1/9 Screening for miljøvurdering af forslag til indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Låsby-området i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Udfyldning af skemaet Skemaet kan udfyldes

Læs mere

Kirsten Coolidge. Kommune plan 2013

Kirsten Coolidge. Kommune plan 2013 1 of 5 Udkast til screening efter miljøvurderingsloven (Lovbekendtgørelse nr. 316 af 5. maj 2004 om miljøvurdering af planer og programmer m. senere ændringer). Plan / program: Kommuneplantillæg nr. 20

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring

Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring SCREENING FOR MILJØVURDERING Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring Baggrund og formål Formålet med planerne er at

Læs mere

Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering

Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering Nedenstående matrice er et hjælpeværktøj særligt til scoping af planer og programmer, der er omfattet af lovens 3, stk. 1 nr. 1 og 3, stk. 1

Læs mere

Screening for miljøvurdering

Screening for miljøvurdering PLAN OG ÅBEN LAND Dato: 28. februar 2018 Sagsb.: Else Marie Nørgaard Sagsnr.: Dir.tlf.: 72 36 48 38 E-mail: emn@holb.dk Screening for miljøvurdering Ændring af forslag til kommuneplan I henhold til Lov

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer

Miljøvurdering af planer og programmer Miljøvurdering af planer og programmer Forslag til Lokalplan 90 Et bevaringsværdigt sommerhusområde ved Sønderklit, Fanø Bad Fanø Kommune Udført efter lov nr. 316 af 5. maj 2004 om Miljøvurdering af planer

Læs mere

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg 2017.11 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og

Læs mere

Miljøvurdering - screening

Miljøvurdering - screening Miljøvurdering - screening Plan nr.: Tekst: Lokalplan for grønt område ved Sønderparken Skema status Dato Udfyldt/rev. Beskrivelse af rev. af Bygherre A 26/10-2012 LIFA v/jch Team Plan B Miljøvurderingsgruppen

Læs mere

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr X FORSLAG

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr X FORSLAG FORSLAG Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr. 2017-0 Odsherred Kommune har udarbejdet en lokalplan for en udvidelse af Odsherred Rådhus på ejendommen Nyvej 22 i Højby. Lokalplanens

Læs mere

FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN

FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN Sammenfattende skema JA NEJ Bemærkninger Skal planen miljøvurderes: Det vurderes at planen vil have en positiv indflydelse på vandmiljø og en uvæsentlig miljøpåvirkning inklusive de kumulative effekter

Læs mere

Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan

Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan 138 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges

Læs mere

Lokalplanområdet vurderes at være artsfattigt og med relativt lav naturværdi.

Lokalplanområdet vurderes at være artsfattigt og med relativt lav naturværdi. Ingen Ikke væsentlig Væsentlig Miljøvurdering af planer og programmer Screeningsskema iht. lovbekendtgørelse nr. 936 af 24/9 2009. Screeningen (forundersøgelsen) omfatter sandsynlige væsentlige påvirkning

Læs mere

Plan, Byg og Erhverv MILJØSCREENING AF KOMMUNEPLAN

Plan, Byg og Erhverv MILJØSCREENING AF KOMMUNEPLAN Plan, Byg og Erhverv MILJØSCREENING AF KOMMUNEPLAN 2017-2029 MILJØSCREENING AF KOMMUNEPLAN 2017-2029 Kommuneplan 2017 bygger i stort omfang på en videreførelse af Kommuneplan 20013-25 i uændret omfang.

Læs mere

Randi Sandholm. Lokalplanforslaget

Randi Sandholm. Lokalplanforslaget 1 of 5 Udkast til screening efter miljøvurderingsloven (Lovbekendtgørelse nr. 316 af 5. maj 2004 om miljøvurdering af planer og programmer m. senere ændringer). Plan / program: Lokalplan nr. 397 med Kommuneplantillæg

Læs mere

SCREENING FOR MILJØVURDERING. Forslag Lokalplan 13.6 og forslag Kommuneplantillæg 8 - Blokland 2017

SCREENING FOR MILJØVURDERING. Forslag Lokalplan 13.6 og forslag Kommuneplantillæg 8 - Blokland 2017 SCREENING FOR MILJØVURDERING Forslag Lokalplan 13.6 og forslag Kommuneplantillæg 8 - Blokland 2017 1 Screening for miljøvurdering I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete

Læs mere

potentielle naturområder, økologiske forbindelser og potentielle økologiske forbindelser.

potentielle naturområder, økologiske forbindelser og potentielle økologiske forbindelser. Teknik og Miljø Rådhuset Torvet 1 5800 Nyborg SCREENING (FORUNDERSØGELSE) FOR MILJØVURDERING AF kommuneplantillæg nr. 11 for Grønt Danmarkskort i Nyborg Kommune Tlf. 6333 7000 Fa. 6333 7001 kommune@nyborg.dk

Læs mere

Miljøscreening af lokalplan for boliger på Lærervej 3 i Ramløse og tillæg nr. 22 til Kommuneplan

Miljøscreening af lokalplan for boliger på Lærervej 3 i Ramløse og tillæg nr. 22 til Kommuneplan Miljøscreening af lokalplan 521.03 for boliger på Lærervej 3 i Ramløse og tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2013-25 Side 1 af 13 Generel orientering Denne miljøscreening er udarbejdet af Gribskov Kommune.

Læs mere

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Læsevejledning Offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer og programmer, der kan få en væsentligt indvirkning på miljøet,

Læs mere

Screeningsresultat. Miljøscreening af plan efter Miljøvurderingsloven

Screeningsresultat. Miljøscreening af plan efter Miljøvurderingsloven Miljøscreening af plan efter Miljøvurderingsloven Plantitel Planforslag 060 Myndighed Lovgrundlag Bornholms Regionskommune Lov om Miljøvurdering af planer og programmer [LBK nr. 936 af 24. september 2009]

Læs mere

Screening Lokalplanforslag 066-510 Offentlig og privat service ved Tøndervej

Screening Lokalplanforslag 066-510 Offentlig og privat service ved Tøndervej FORSLAG Scoping Kommuneplantillæg nr. 02-630, Område til tekniske anlæg, Lokalplanforslag 061-630, Geotermisk Varmeproduktionsanlæg i Tønder Screening Offentlig og privat service ved Tøndervej Skærbæk

Læs mere

Screening for forslag til: Tillæg nr 2 til Frederikshavn Kommunes Spildevandsplan 2012-2016 Golfparken II. (NATUR) Nej

Screening for forslag til: Tillæg nr 2 til Frederikshavn Kommunes Spildevandsplan 2012-2016 Golfparken II. (NATUR) Nej Bilag Skema til miljøscreening Miljøscreeningen skal præcisere, om der er brug for en nærmere vurdering af miljøkonsekvenserne. Hvis der svares ja til ét af de to indledende spørgsmål, skal planen miljøvurderes.

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til lokalplanforslag nr. 627 Side 1 af 7 Planens indhold Lokalplanen giver erstatter lokalplan 2.27 2E1 Udvidelse

Læs mere

Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr

Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr. 2017-05 Lokalplan for Kosmos Ferieby ved Klint Kosmos Ferieby ligger i et større sommerhusområ- Med Kommuneplan 2013-2025 for Odsherred Kommu-

Læs mere

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Bilag 1 Screeningsskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Lokalplan 1.78 Vandværk i Ishøj Landsby Ishøj Kommune har igangsat udarbejdelsen af et

Læs mere

Titel: Miljøscreening af Spildevandsplan 2018 Ansvarlig: Rasmus Kierudsen. Intern høringsfrist: Dato: Sags.nr.

Titel: Miljøscreening af Spildevandsplan 2018 Ansvarlig: Rasmus Kierudsen. Intern høringsfrist: Dato: Sags.nr. Miljøvurderings-screeningskema af Spildevandsplan 2018 efter Lov om Miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter, lovbekendtgørelse nr. 448 af 10. maj 2017. Titel: Miljøscreening af

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Lokalplan/kommuneplantillæg nr.: Lokalplan nr. 900.3160 L09 og kommuneplantillæg nr. 15 Kontor/team: Sagsbehandler: Team Plan og Erhvervsudvikling

Læs mere