Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 1. juni 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 1. juni 2017"

Transkript

1 Referat torsdag den 1. juni 2017 Kl. 18:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

2 Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden FOU - Orientering - juni FOU - Økonomi Juni FOU - Afregning Voksenundervisning FOU - Lejreegnens Husholdningsforening - Frigivelse af midler fra FOU - Ansøgning om tilskud til materialer til varmtvandssvømning FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige formål - Sjov Senior Motion - Bordtennisrobot FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige formål - Sjov Motion - Sangbøger FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige formål - Lindenborg Roklub FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige formål - Hvalsø Tennisklub FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige formål - Hvalsø IF Fodbold FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlig formål - Twostep Linedancers - Instruktørkursus FOU - Ansøgning om dækning af udgifter til leje af lokaler - Twostep Linedancers FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening - Lyndby Koret FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening - HMBF FOU - Haltider i Hvalsø Hallerne - Hvalsø Floorball og Såby/Hvalsø Håndbold FOU - Status arbejdsgrupper - Juni FOU - Eventuelt...34

3 Side 1 1. FOU - Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: Resumé: Indstilling: Beslutningskompetence: Beslutning den : s møde blev afholdt i Hvalsø Hallen, hvor Mud n race var på besøg. Foreningen orienterede om deres aktiviteter, og der var mulighed for at stille spørgsmål. William S. Jacobsen orienterede om, at der er indgået en ansøgning, som drøftes sidst på mødet. Endvidere konstaterede William S. Jacobsen, at der mangler et punkt Eventuelt. Herefter godkendt. Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering:

4 Side 2 2. FOU - Orientering - juni 2017 Sagsnr.: 17/1431 Resumé: A. Rollo Rollespilsforening har kontaktet administrationen, om udbetaling af aktivitetstilskud for 2016, som foreningen ikke har modtaget, da foreningen har udfyldt skemaet til medlemsoplysninger forkert. Rollo Rollespilsforening er en frivillig folkeoplysende forening i Lejre Kommune, med 30 medlemmer, hvoraf 26 er under 25 år. Foreningen fik i foråret en anmodning om indsendelse af medlemsoplysninger, der skal bruges til beregning af aktivitetstilskud, men foreningen har ved en fejl skrevet nul ud for antallet af medlemmer under 25 år. Foreningen oplyser, at aktivitetstilskuddet går til materialer til dragter og våben mm., og at det vil være ærgerligt for foreningen at miste det tilskud. Derfor anmoder foreningen om, at få udbetalt aktivitetstilskud for 2016, som administrationen har beregnet til kr. s formand har truffet en formandsbeslutning i forbindelse med ovennævnte ansøgning, da ikke var beslutningsdygtig på mødet den 30. marts Ansøgning blev imødekommet således, at der blev bevilget kr. vedrørende B. Vedr. Salg af Lejrevej 15 Indstilling: Lejrevej 15B-G sættes til salg med lang budfrist. Udbudsmaterialet forelægges Økonomiudvalget den 13. juni med henblik på en efterfølgende budperiode fra juni til medio september og forelæggelse af bud for Økonomiudvalget i oktober. Hvis der godkendes et bud på ejendommen, vil det være betinget af en lang overtagelsesfrist sådan at Lejre Kommune kan nå at etablere/skaffe lokaler til de funktioner, der ved salget endnu ikke er flyttet fra Lejrevej 15B-G. Når buddene forelægges politisk, vil der samtidig blive forelagt sag om etablering af yderligere m2 på Allerslev Skole, særligt til SFO og gymnastiksal. Udmeldingen har derfor været og er at de funktioner, der skal flytte fra Lejrevej 15B-G ikke skal mellemflyttes, men først flytter når nye arealer står klar. Forventet tid fra godkendelse af bud til overtagelsesdato for ny køber er forventeligt over 1 år endelig tidsplan er under udarbejdelse i forbindelse med udbudsmaterialet. Administrationen opdaterer orienteringen på mødet den 1. juni. Beslutningskompetence:

5 Side 3 Beslutning den : a) Til orientering. b) ønsker en løbende orientering, om salget af Lejrevej. FOU ønsker endvidere oplysning om hvem der bruger lokalerne på Lejrevej, og hvilke lokaler musikskolen disponerer over. Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering:

6 Side 4 3. FOU - Økonomi Juni 2017 Sagsnr.: 14/16057 Resumé: ønsker løbende at følge forbruget på s område. Administrationen har ajourført s økonomioversigt for 2017 som udvalget skal drøfte. Indstilling: Administrationen indstiller: 1. At sagen drøftes. Beslutningskompetence: Beslutning den : ønsker forklaring på hvorfor der ikke er opkrævet mellemkommunale betalinger for 2016, og opdatering af arket. Sagsfremstilling: s budget omfatter frivillig folkeoplysende foreninger, voksenundervisning, mellem kommunale betalinger og lokaletilskud. Pulje til særlige formål ligger under budget for frivillig folkeoplysende foreninger. Administrationens vurdering: Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser. Økonomi og finansiering: Økonomioversigt fremsendes inden mødet.

7 Side 5 4. FOU - Afregning Voksenundervisning Sagsnr.: 17/2817 Resumé: Fra Bramsnæs Aftenskole, FOF Hvalsø/Køge, FOF Midtsjælland, Kreativskolen, Lejreegnens Husholdningsforening(LHF), LOF Lejre og Tolstrupkoret er modtaget afregning vedrørende tilskud, som aftenskolerne har modtaget i 2016 Endvidere er modtaget regnskab for debatskabende aktiviteter for Bramsnæs Aftenskole, FOF Hvalsø/Køge, Kreativskolen og LOF Lejre. De øvrige aftenskoler har ikke arrangeret debatskabende arrangementer, hvorfor der ikke foreligger regnskaber. Indstilling: Administrationen indstiller: 1. at tilskudsregnskaberne godkendes og indberetningerne tages til efterretning, 2. at kr. udbetales til Tolstrupkoret, der kunne have udnyttet et større tilskud, 3. at kr. udbetales til Bramsnæs aftenskole, der kunne have udnyttet et større tilskud til debatskabende arrangementer, 4. at aftenskolerne tilskrives om muligheden for, at ansøge om anvendelse af de resterende tilbagebetalingsmidler, til andre formål end undervisning. Beslutningskompetence: Beslutning den : 1-4 Godkendt. Sagsfremstilling: I henhold til Folkeoplysningsloven samt Lejre Kommunes retningslinjer for tilskud til dem folkeoplysende voksenundervisning, skal aftenskolerne senest den 31. marts 2016 aflægge regnskab for de bevilgede tilskud for kalenderåret 2016 Det fremgår af retningslinjerne at: Tilskuddet til undervisning, studiekredse og foredrag ikke må overstige 1/3 af de samlede lønudgifter til lærere og ledere. Tilskuddet pr. foredrag svarer til 6 undervisningstimer. Tilskuddet til undervisning og studiekredse for deltagere med handicap, i relation til undervisningen i et konkret emne, ikke må overstige 8/9 af de samlede lønudgifter til lærere og ledere.

8 Side 6 Tilskuddet til instrumentalundervisning ikke må overstige 5/7 af de samlede lønudgifter til lærere og ledere. Administrationen har udarbejdet en samlet oversigt over aftenskolernes afregninger fordelt på de forskellige tilrettelæggelsesformer. Det fremgår af oversigten, at aftenskolerne tilsammen ikke har kunnet udnytte kr., som skal tilbagebetales. Aftenskolerne skal anvende 10% af tilskudstilsagnet til debatskabende aktiviteter. Der skal aflægges regnskab for de debatskabende aktiviteter. Beløb, der ikke anvendes, skal tilbagebetales. Administrationen har udarbejdet en oversigt over debatskabende arrangementer, hvoraf fremgår, at der skal ske tilbagebetalinger for i alt kr. Endelig er udarbejdet oversigt over deltageroplysninger, hvoraf antal gennemførte undervisningstimer, og antal deltagere fordelt på tilrettelæggelsesformer fremgår. Administrationens vurdering: Administrationen har gennemgået det indsendte materiale og konstateret, at de udbetalte tilskud er anvendt i overensstemmelse med Folkeoplysningsloven og Lejre Kommunes retningslinjer for tilskud til den folkeoplysende voksenundervisning. Administrationen vurderer, at skal tage stilling til, hvor vidt aftenskoler, der har haft merforbrug, får dækket deres underskud af de tilbagebetalte tilskudsmidler. Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser. Økonomi og finansiering: Aftenskolernes samlede tilbagebetalinger for 2015 (undervisning + debatskabende arrangementer) udgør kr. Det fremgår af retningslinjerne, at tilbagebetalingen af tilskudsmidler kan anvendes til dækning af underskud til aftenskoler, der har kunnet udnytte et større tilskudstilsagn. Endvidere kan tilbagebetalingsmidlerne, efter s afgørelse, anvendes til andre formål end undervisning, f.eks. materialeanskaffelse, lokaleleje, kurser o. lign. Bilag: 1. Tilskudsregnskab 2016.xls

9 Side 7 5. FOU - Lejreegnens Husholdningsforening - Frigivelse af midler fra 2016 Sagsnr.: 17/6395 Resumé: I forbindelse med afregning for 2016 ansøger Lejreegnens Husholdningsforening om frigivelse af de midler de skal tilbagebetale. Der søges om frigivelse på kr. skal tage stilling til hvor vidt udvalget vil imødekomme ovennævnte. Indstilling: Administrationen indstiller; 1. at ansøgningen drøftes. Beslutningskompetence: Beslutning den : Ole Meibom orienterede om mail, som var sendt til administrationen inden mødet. Ansøgningen kan ikke imødekommes på nuværende tidspunkt, men aftenskolen orienteres om, at der er mulighed for at ansøge af restmidlerne. Sagsfremstilling: Lejreegnens Husholdningsforening har i gennem de sidste år haft faldende aktivitet. Der er nu kommet ny bestyrelse, som oplyser at: De igennem en årrække har haft et gymnastikhold, som der desværre ikke er blevet booket lokaler til, så holdet er ikke blevet til noget. De har haft sat er pilefletkursus op, men læreren blev først kontaktet en uge før kurset skulle starte, og derfor blev kurset ikke til noget. Der har været lærere, der har været interesseret i at afholde kurser i LHF s regi, men som desværre aldrig er blevet kontaktet. Kursister der skulle have nedsat betaling havde store problemer med at få det rigtige beløb retur. LHF har nu fået nye hold i gang. I foråret havde LHF åben hus i Osted Kulturhus, hvor der var stor opbakning fra lokalområdets beboere, og de har haft besøg af Lejreposten, samt Kanal Roskilde.

10 Side 8 LHF har blandt andet planlagt et madlavningshold for mænd, og vil sætte ekstra hold op i patswork og knipling. Endvidere vil de afprøve interessen for taskeflet, mindfulness, yoga, scrapbøger mm. LHF har også planer om at starte et samarbejde med Holbæk Husflidsforening, der vil afholde et arrangement i Andelslandsbyen Nyvang med arbejdende værksteder, hvo LHF kan gøre reklame for aftenskolen. LHF har nu et håb om mere sikker fremtid, men aftenskolen er mærket af de tidligere års mismod. Aftenskolens formue er brugt og den har svært ved at finde penge til pjecer og indslag i lokalavisen. Derfor søger LHF om at få overført de midler, de ikke har forbrugt i 2016, til Administrationens vurdering: Det er administrationens vurdering, at aftenskolen har behov for støtte for at drive aftenskolen videre. Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser. Økonomi og finansiering: Der søges om at få overført kr. fra 2016 til 2017.

11 Side 9 6. FOU - Ansøgning om tilskud til materialer til varmtvandssvømning Sagsnr.: 17/4064 Resumé: Oplysningsforbundene DOF Bramsnæs, FOF Hvalsø og LOF Lejre fremsender ansøgning om tilskud til materialer til varmtvandstræning. Der søges om i alt kr. skal tage stilling til hvor vidt udvalget vil bevilge tilskud til ovennævnte. Indstilling: Administrationen indstiller: 1. at ansøgningen imødekommes under forudsætning af, at der er tilbageløbsmidler for Beslutningskompetence: Beslutning den : Godkendt. Sagsfremstilling: Oplysningsforbundene DOF Bramsnæs, FOF Hvalsø og LOF Lejre har startet hold op varmtvandstræning på Bøgebakken: I den forbindelse søger de tre oplysningsforbund om materialer til træningen. Der søges om 14 stk. håndvægte, 7 svømmekraver, 2 aqua håndvægte og 9 svømmeplader. De tre aftenskoler har tilsammen 12 hold med 7 personer på hvert hold, til varmtvandstræning Aftenskolerne oplyser, at redskaberne vil være frit tilgængelige ved bassinet, så alle kan bruge dem, også dem der ikke er på aftenskolehold. Administrationens vurdering: Det er administrationens vurdering, at der vil være tilbageløbsmidler for Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser. Økonomi og finansiering: Der søges om tilskud på i alt kr. 14 stk. håndvægte, medium, 2.022,50 kr.

12 Side 10 7 svømmekraver, ca kr. 2 aqua håndvægte senior comfort, ca. 330 kr. 9 svømmeplader med fingergreb, ca. 900 kr. Hertil gives en samlet rabat på 232,50 kr. Bilag: 1. Ansøgning

13 Side FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige formål - Sjov Senior Motion - Bordtennisrobot Sagsnr.: 17/2592 Resumé: Sjov Senior Motion fremsender ansøgning om tilskud til køb af bordtennisrobot. Der søges om i alt kr. skal tage stilling til hvor vidt udvalget vil bevilge tilskud til ovennævnte. Indstilling: Administrationen indstiller: 1. at sagen drøftes. Beslutningskompetence: Beslutning den : Ansøgningen kan ikke imødekommes, da Udvalget vurderer, at det ikke er en ny aktivitet. Sagsfremstilling: Sjov Senior Motion er en frivillig folkeoplysende forening i Lejre Kommune med ca. 303 medlemmer over 25 år. Foreningens bordtennishold ønsker sig en bordtennisrobot med flere indstillingsmuligheder. Foreningen oplyser, at en bordtennisrobot er en super god træningspartner, uanset om man er en øvet spiller eller nybegynder. Desuden er den god, som makker, når der er et ulige antal spillere til bordtennis. Foreningen henleder opmærksomheden på, at forskning tyder på, at aktivitet og et socialt liv er med til at holde hjernen skarp og modvirke udviklingen af alzheimers. Administrationens vurdering: Det er administrationens vurdering, at ansøgningen falder inden for kriterierne for pulje til særlige formål. Det er endvidere administrationens vurdering, at såfremt ansøgningen imødekommes, kan den danne præcedens for lignende sager. Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser. Økonomi og finansiering:

14 Side 12 Der søges om i alt kr. Bordtennisrobot, kr. Fragt, 55, kr. I alt kr. Eventuelt brugerbetaling, 350 kr. Tilskud fra foreningen, kr. I alt kr. Administrationen oplyser, at der i pulje til særlige formål er kr., hvoraf kr. er disponeret. Herefter er der kr. til rådighed. Bilag: 1. Ansøgning

15 Side FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige formål - Sjov Motion - Sangbøger Sagsnr.: 17/2590 Resumé: Sjov Senior Motion fremsender ansøgning om tilskud til køb af sangbøger. Der søges om i alt kr. skal tage stilling til hvor vidt udvalget vil bevilge tilskud til ovennævnte. Indstilling: Administrationen indstiller: 1. at sagen drøftes. Beslutningskompetence: Beslutning den : Ansøgningen kan ikke imødekommes, da udvalget vurderer, at ansøgningen ikke falder inden for puljen. Sagsfremstilling: Sjov Senior Motion der er en frivillig folkeoplysende forening i Lejre Kommune med ca. 303 medlemmer over 25 år. Foreningens formål er at arbejde for øget trivsel, samt fysisk og psykisk velvære for seniorer gennem motionsaktiviteter og socialt samvær. Foreningens underafdeling Vild med dans, hvor socialt samvær er en vigtig del af aktiviteten, afsluttes hver aktivitetsgang med fællesspisning og sang. For at alle kan være med til at synge, søger bestyrelsen om sangbøger. Bestyrelsen oplyser, at sang giver fællesskabsfølelse og livsglæde, som giver større trivsel og udadvendthed og dermed modvirkning af social isolering og indesluttethed. Administrationens vurdering: Det er administrationens vurdering at ansøgningen falder inden for kriterierne for pulje til særlige formål. Det er endvidere administrationens vurdering, at en eventuel godkendelse af ansøgningen kan danne præcedens for lignende sager. Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser.

16 Side 14 Økonomi og finansiering: Der søges om i alt kr. 62 DGI sangbøger a 195 kr., i alt kr. + fragt 120 kr., i alt kr. Foreningen oplyser, at der er mulighed for brugerbetaling på i alt 620 kr., hvilket er 2/3 af deres kassebeholdning. Administrationen oplyser, at der i pulje til særlige formål er kr. hvoraf kr. er disponeres. Herefter er der kr. til rådighed. Bilag: 1. Ansøgning

17 Side FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige formål - Lindenborg Roklub Sagsnr.: 17/1866 Resumé: Lindenborg Roklub fremsender ansøgning om tilskud til køn af ro ergometer, instruktør og computer til afspilning. Der søges om i alt kr. skal tage stilling til hvor vidt udvalget vil bevilge tilskud til ovennævnte. Indstilling: Administrationen indstiller: 1. at sagen drøftes. Beslutningskompetence: Beslutning den : Ansøgningen kan ikke imødekommes, da udvalget vurderer, at det ikke er ny aktivitet. Sagsfremstilling: Lindenborg roklub er en frivillig folkeoplysende forening med 115 medlemmer, hvoraf 10 medlemmer er under 25 år. Foreningens aktivitet foregår ved Efterskolen Lindenborg. Roklubben har gennem de sidste par sæsoner arbejdet på vinteraktiviteten rospinning. Klubben oplyser, at der har været opstartsudgifter, som klubben allerede har afholdt, til ro ergometer, computer og instruktøruddannelse. Klubben har fået et samarbejde med Efterskolen Lindenborg om lån af lokaler mod, at de låner klubbens 3 ergometer og klubben låner Efterskolens 5 stk. Klubben afholder før roning 5 gange om ugen i ca. 2 timer. Klubben oplyser, at den nye aktivitet sidste år gav 3 nye medlemmer, men det er ikke nok til at dække udgiften til de nye materialer mm., derfor søger foreningen om tilskud til ro ergometer, computer og instruktøruddannelse. Administrationens vurdering: Det er administrationens vurdering, at ansøgningen falder inden for kriterierne for pulje til særlige formål. Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser. Økonomi og finansiering:

18 Side 16 Der søges om i alt kr. KODA afgift, 927 kr. Ro ergometer, kr. 2 x instruktører, kr. Computer til afspilning og download af musik, kr. Administrationen oplyser, at der i pulje til særlige formål er kr., hvoraf kr. er disponeret. Herefter er der kr. i puljen. Bilag: 1. Ansøgning

19 Side FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige formål - Hvalsø Tennisklub Sagsnr.: 17/5063 Resumé: Hvalsø Tennisklub fremsender ansøgning om tilskud til 7 forskellige aktiviteter i Der er tale om et Klar-parat-start arrangement, et Hyg-ind arrangement, klubmesterskaber, tennisskole, udflugt for juniorer, familietennis og ta en ven med arrangement. Der søges om i alt kr. skal tage stilling til hvor vidt udvalget vil bevilge tilskud til ovennævnte Indstilling: Administrationen indstiller: 1. at sagen drøftes. Beslutningskompetence: Beslutning den : Ansøgningen kan ikke imødekommes, da udvalget vurderer, at det ikke er nye aktiviteter, og der er tale om drift. Sagsfremstilling: Hvalsø Tennisklub er en frivillig folkeoplysende foreningen med ca. 98 medlemmer, hvoraf 27 medlemmer er under 25 år. Foreningen ønsker at forøge medlemstallet og fastholde nuværende medlemmer i klubben. Derfor søges om tilskud til følgende: Klar-parat-tennisstart, som er aktivitet i samarbejde med Hvalsø skole med henblik på at styrke interessen for tennisspillet i undervisning og fritiden. Målgruppen er 4.- og 5. klasses elever. Udgiften er kr. Hyg ind for juniorer og familie er en social aktivitet med afsæt i tennisspil for juniorspillere og deres familier. Udgiften er kr. Klubmesterskab for juniorer, indendørs og udendørs udgiften er 2 x kr. Tennisskole for juniorer er en 5 dages tennisundervisning med eksterne trænere. Udgiften er kr.

20 Side 18 Årlig udflugt for juniorer er en social aktivitet for at styrke sammenholdet blandt juniorspillerne. Udgiften er kr. Familietennis er introduktion til skumtennis for hele familien en eftermiddag, udgiften er kr. Ta en ven med, som er en invitation til unge i kommunen, hvor de unge kan komme og spille, udgiften kr. Administrationens vurdering: Det er administrationens vurdering, at ansøgningen kan bevilges inden for kriterierne for pulje til særlige formål. Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser. Økonomi og finansiering: Der søges om i alt kr. Klar- parat- start, kr. Hyg ind, kr. Klubmesterskab indendørs og undedørs, kr. Tennisskole, kr. Udflugt for juniorer, kr. Familietennis, kr. Ta en ven med, kr. Administrationen oplyser, at der i pulje til særlige formål i 2017 er kr., hvoraf kr. er disponeret. Herefter er der kr. til rådighed. Bilag: 1. Ansøgning

21 Side FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige formål - Hvalsø IF Fodbold Sagsnr.: 17/6531 Resumé: Hvalsø IF Fodbold fremsender ansøgning om tilskud til samarbejdsprojekt, om fodboldtræning, med Hvalsø Skole. Der søges om i alt kr. skal tage stilling til hvor vidt udvalget vil bevilge tilskud til ovennævnte. Indstilling: Administrationen indstiller: 1. at sagen drøftes. Beslutningskompetence:. Beslutning den : Der bevilges kr. Det er udvalget opfattelse, at skolen også bør bidrage økonomisk til denne aktivitet. Sagsfremstilling: Hvalsø IF Fodbold er en frivillig folkeoplysende forening med ca. 365 medlemmer. Foreningen har indgået aftale om samarbejde med Hvalsø Skole. Samarbejdet går i gang ved skoleårets start 2017/18 og løber i første omgang til ultimo 2017 med forventning om fortsættelse hele skoleåret. Hensigten er at introducere til fodbold på en kvalificeret, inddragende og inspirerende måde med henblik på at tilskynde skolen til at arbejde med fodbold på up to date vis og at tilskynde elever til at dyrke idræts i fritiden i regi af foreningslivet. Samarbejdet indebærer fodboldtræning for elever i klasse en gang om ugen på klubbens anlæg. For at komme godt i gang og kvalificere projektet, er træningen de første 4 gange med DBU-instruktør og deltagelse af en træner fra klubben således, at træneren overtager rollen som ansvarlig instruktør når DBU-instruktøren stopper. Fodboldtræningen vil foregå ud fra principper om aldersrelateret træning og være målrettet de enkelte elevers niveau således, at alle modtager en udfordrende og berigende boldundervisning. Fra skolens side deltager 2 lærere/pædagoger ved undervisningen og skolen har det pædagogiske ansvar, mens klubben (herunder DBU-instruktøren)har det fodbold faglige ansvar. Hvalsø IF oplyser, at projektet kun kan gennemføres med tilskud.

22 Side 20 Administrationens vurdering: Det er administrationens vurdering, at ansøgningen falder inden for kriterierne for pulje til særlige formål. Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser. Økonomi og finansiering: Der søges om i alt kr. Instruktør (4 gange á 2 timer, 400 kr. pr. timer), i alt kr. Instruktør kørsel, i alt kr. Ca. 40 bolde, kr. (Der forventes, at der er op til 150 børn der deltager) Overtrækstrøjer/T-shirts, i alt kr. Honorar til træner fra Hvalsø IF Fodbold, kr. Hvalsø IF Fodbold oplyser, at skole bidrager med 2 lærere/pædagoger. Administrationen oplyser, at der i pulje til særlige formål er kr., hvoraf kr. er disponeret. Herefter er der kr. til rådighed. Bilag: 1. Ansøgning

23 Side FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlig formål - Twostep Linedancers - Instruktørkursus Sagsnr.: 17/1038 Resumé: Twostep Linedancers fremsender ansøgning om tilskud til instruktørkursus i Linedance. Der søges om i alt kr. skal tage stilling til hvor vidt udvalget vil bevilge tilskud til ovennævnte. Indstilling: Administrationen indstiller: 1. at sagen drøftes. Beslutningskompetence: Beslutning den : William S. Jacobsen deltog ikke under dette punkt, da han var inhabil. Ansøgningen kan ikke imødekommes, da udvalget normalt ikke bevilger tilskud til udgifter der er afholdt, og der som udgangspunkt ikke bevilges støtte instruktørkursus. Sagsfremstilling: Twostep Linedancers er en frivillig folkeoplysende foreningen, med ca. 49 medlemmer. Et af medlemmerne fra Twostep Linedancers har været på instruktørkursus i Linedance, i november Kurset var arrangeret af DGI. Formålet med kurset er, at få flere instruktører, da foreningen mangler instruktører. Foreningen har på nuværende tidspunkt ca. 49 medlemmer der danser 1-3 gange om ugen, og der er derfor behov for flere instruktører. Administrationens vurdering: Det er administrationens vurdering, at ansøgningen falder inden for kriterierne for pulje til særlige formål. Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser. Økonomi og finansiering: Der søges om i alt kr. Administrationen oplyser, at der i Pulje til særlige formål for 2017 er kr., hvoraf kr. er disponeret. Herefter er der kr. til rådighed. Bilag: 1. Ansøgning

24 Side 22

25 Side FOU - Ansøgning om dækning af udgifter til leje af lokaler - Twostep Linedancers Sagsnr.: 17/4990 Resumé: Twostep Linedancers fremsender ansøgning om dækning af udgifter til leje af lokaler. Twostep Linedancers har lejet sig ind på Aktivitetscentret Østergård, da det ikke har været mulig at finde egnede lokaler. Der søges om i alt kr. skal tage stilling til hvor vidt udvalget vil bevilget tilskud til ovennævnte. Indstilling: Administrationen indstiller: 1. at sagen drøftes. Beslutningskompetence: Beslutning den : William S. Jacobsen deltog ikke under dette punkt, da han var inhabil. Ansøgningen kan ikke imødekommes, da foreningen ikke er berettiget til lokaletilskud. Sagsfremstilling: Twostep Linedancers er en frivillig folkeoplysende forening med ca. 64 medlemmer. Twostep Linedancers har tidligere haft deres aktivitet i blandt andet Karleby Forsamlingshus, Dream House i Kr. Såby og private lokaler i Karleby. Foreningen oplyser, at det er vanskeligt, at finde lokaler med gulv der er egnet til linedance. Foreningen har på nuværende tidspunkt ikke søgt andre lokaler, men påtænker, at søge tider i de kommende nye lokaler ved Kr. Hyllinge hallen. Twostep Linedancers oplyser, at de danser hver mandag og torsdag fra kl og der er ca. 51 dansere. Administrationens vurdering: Det er administrationens vurdering, at tilskuddet gør det muligt fortsætte aktiviteten, da det er svært at finde lokaler der er egnet. Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser. Økonomi og finansiering:

26 Side 24 Der søges om i alt kr. For perioden januar til april 2016 i Karleby Forsamlingshus, kr. og for perioden august til december 2016 i Aktivitetshuset Østergård, kr. Hvis foreningen fortsætter i lokalerne i Aktivitetscentret Østergård, vil de søge om tilskud igen. Såfremt bevilger tilskud til ovennævnte, foreslår administrationen, at beløbet bevilges fra kontoen til lokaletilskud. Bilag: 1. Ansøgning 2. Mail vedr lokaleleje for jan-april

27 Side FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening - Lyndby Koret Sagsnr.: 17/1710 Resumé: Lyndby Koret fremsender ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening i Lejre Kommune. skal tage stilling til hvor vidt udvalget vil godkende Lyndby Koret som frivillig folkeoplysende forening. Indstilling: Administrationen indstiller: 1. at ansøgningen imødekommes. Beslutningskompetence: Beslutning den : Ansøgningen kan ikke imødekommes, da der skal være 5 bestyrelsesmedlemmer i foreningen for at den kan godkendes jfr. Folkeoplysningsloven. Sagsfremstilling: Lyndby Koret er en forening, der på nuværende tidspunkt har 28 medlemmer. Foreningen har på nuværende tidspunkt aktiviteter på Rådhuset i Lyndby, men for kommende sæson bliver aktiviteterne flyttet til Østergård. Foreningens formål er, at udgøre et samlingspunkt for mennesker, der kan lide at synge og underbygge er lokalt fællesskab. Følgende forudsætninger skal være opfyldt for at blive godkendt som frivillig folkeoplysende forening: Foreningen skal bygge på et aktivt medlemskab og bestå af mindst 5 betalende medlemmer. Foreningen skal være åben for alle der kan tilslutte sig foreningens formål, og være hjemmehørende i Lejre kommune. Foreningen skal være demokratisk opbygget. Foreningens skal have vedtægter hvoraf det fremgår: Formålet med foreningsdannelsen, hvordan bestyrelsen vælges, procedure for vedtægtsændringer, hvem der har tegningsretten, og hvad der sker med forenings overskud ved ophør for foreningen, samt beskrivelse af formue og regnskabsforhold. skal på baggrund af en samlet vurdering af oplysningerne tage stilling til, om betingelserne er opfyldt og om foreningen har en sådan tilknytning til kommunen, at den er hjemmehørende her.

28 Side 26 skal endvidere kategorisere foreningen med henblik på eventuet tillskud efter principper i retningslinjer for aktivitetstilskud. Administrationens vurdering: Såfremt vurderer, at foreningen kan godkendes som frivillig folkeoplysende forening, skal Lyndby Koret kategoriseres under foreninger, kultur. Administrationen vurderer, at Lyndby Koret lever op til kriterierne for at blive godkendt som frivillig folkeoplysende forening. Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser. Økonomi og finansiering: Godkendelse af ansøgningen kan have konsekvens for de øvrige foreningers aktivitetstilskud, idet aktivitetstilskud udbetales i forhold til det samlede antal medlemmer i alle foreninger. Bilag: 1. Vedtægter med ændringer 2. Ansøgning

29 Side FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening - HMBF17 Sagsnr.: 17/1158 Resumé: Hvalsø Motions Badmintonklub af HMBF17 har fremsendt ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening i Lejre Kommune skal tage stilling til hvor vidt udvalget vil imødekomme ansøgningen Indstilling: Administrationen indstiller: 1. at ansøgningen imødekommes. Beslutningskompetence: Beslutning den : Godkendt. Sagsfremstilling: Af foreningens vedtægter fremgår det, at foreningens formål er: At skabe interesse for badmintonspillet som motionister. Foreningen ønsker at spille badminton på motionsplan i aftentimerne på hverdage og i dagtimerne i weekender. Foreningen har på nuværende tidspunkt 30 medlemmer Følgende forudsætninger skal opfyldes for at blive godkendt som frivillig folkeoplysende forening: Foreningen skal bygge på et aktivt medlemskab og bestå af mindst 5 betalende medlemmer. Foreningen skal som hovedreglen være åben for alle og være hjemmehørende i Lejre Kommune. Foreningen skal være demokratisk opbygget. Foreningen skal have vedtægter hvoraf følgende fremgår: Formålet med foreningsdannelsen, hvordan bestyrelsen vælges, procedure ved vedtægtsændringer, hvem der har tegningsretten, hvad der sker med foreningens overskud ved ophør for foreningen samt beskrivelse af formue og regnskabsforhold.

30 Side 28 skal på baggrund af en samlet vurdering af oplysningerne tage stilling til om betingelserne er opfyldt og om foreningen har en sådan tilknytning til kommunen, at den er hjemmehørende her. skal endvidere kategorisere foreningen med henblik på eventuelt tilskud efter principper i Retningslinjer for aktivitetstilskud. Hvalsø Badminton Club (HBC81), der er en frivillig folkeoplysende forening i Lejre kommune, har fremsendt indsigelse mod, at Hvalsø Motions Badmintonklub af HMBF17 godkendes som frivillig folkeoplysende forening. Begrundelsen er, at Hvalsø Badminton Club vurderer, at en ny badminton klub vil være en stor konkurrent til dem, der allerede eksisterer. Hvalsø Badminton Club er bekymret for at det kan komme til at betyde lukning af Hvalsø Badminton Club, da Hvalsø ikke er gearet til endnu en badminton klub. Udtalelser: Hvalsø Badminton Club, HBC81 har indsendt indsigelse mod, at Hvalsø Motions Badminton, HMBK17 bliver godkendt som frivillig folkeoplysende forening. Administrationens vurdering: Såfremt vurderer, at foreningen kan godkendes som frivillig folkeoplysende forening, skal Hvalsø Motions Badmintonklub af HMBF17 kategoriseres under badminton. Administrationen vurderer, at Hvalsø Motions Badmintonklub af HMBF17, lever op til kriterierne for at blive godkendt som frivillig folkeoplysende forening. Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser. Økonomi og finansiering: Godkendelse af ansøgningen kan have konsekvens for de øvrige foreningers aktivitetstilskud, idet aktivitetstilskud udbetales i forhold til det samlede antal medlemmer i alle foreninger. Bilag: 1. Ansøgning ny 2. Vedtægter

31 Side FOU - Haltider i Hvalsø Hallerne - Hvalsø Floorball og Såby/Hvalsø Håndbold Sagsnr.: 17/5475 Resumé: I forbindelse med den årlige booking af tider i kommunens haller er der en dobbelt booking, hvor parterne ikke kan nå til enighed. Der er tale om tider i Hvalsø Hallerne torsdag kl , hvor både Hvalsø Floorball og Såby/Hvalsø Håndbold ønsker tiderne. skal tage stilling til fordelingen. Indstilling: Administrationen indstiller: 1. at sagen drøftes. Beslutningskompetence: Beslutning den : Der var afstemning: Torben Olsen og Ole Meibom undlod at stemme, de øvrige medlemmer stemte for. Floorbal tildeles tiden om torsdagen fra kl , da udvalget vurderer, at håndbold har flere muligheder for at finde andre egnede lokaler. Sagsfremstilling: Hvalsø Floorball er en forening med ca. 77 medlemmer hvoraf 37 er under 25 år, Foreningen har hovedsagelig tilknytning til Hvalsø, men spiller sammen med hold i Bramsnæs Såby /Hvalsø Håndbold er en forening med tilknytning til Hvalsø, men spiller også i Kr. Såby. Foreningen har ca. 61 medlemmer hvoraf 48 er under 25 år. Både Hvalsø Floorball og Såby/Hvalsø Håndbold ønsker tider i Hvalsø Hallerne torsdag fra kl Spillerne på Hvalsø Floorballs hold er blandede spillere fra U13 til voksen. Hvalsø Floorbal oplyser, at de vil miste både spillere og formand, hvis de skal afgive tiden. Såby/Hvalsø Håndbolds hold er blandede spillere U18 til voksen. Såby/Hvalsø Håndbold oplyser, at de i mange år havde tiden tirsdag og torsdag, men afmeldte den sidste år på grund af, at de ikke var fuldt indarbejdet i Team Lejre Håndbold hvor deres spillere skulle flytte sig rundt i de andre haller i kommunen. Nu er foreningen en fasttømret del af Team Lejre Håndbold, og de ønsker derfor, at få den tid tilbage, da de ønsker at fastholde klubmedlemmer fra Hvalsø.

32 Side 30 Administrationens vurdering: Administrationen gør opmærksom på, at prioritering ved anvisning af lokaler i henhold til Folkeoplysningsloven er følgende: Aktiviteter for børn og unge Folkeoplysende voksenundervisning Aktiviteter for voksne Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser. Økonomi og finansiering: Sagen har ingen økonomiske konsekvenser Bilag: 1. Timefordelingsskema 2. Mail vedr udfordring med timefordeling i Hvalsøhallerne 3. Mail vedrørende udfordringer med timefordelingen 4. Kommentar vedrørende uenighed om fordeling af tider

33 Side FOU - Status arbejdsgrupper - Juni 2017 Sagsnr.: 14/16599 Resumé: nedsatte den 21. maj arbejdsgrupper, med henblik på udvikling af forskellige områder inden for Folkeoplysning. Efterfølgende er der nedsat flere arbejdsgrupper. skal drøfte status på arbejdsgrupperne. Indstilling: Administrationen indstiller: 1. at sagen drøftes. Beslutningskompetence: Beslutning den : Arbejdsgruppe vedr. ensomme unge: Intet nyt Synliggørelse af : Intet nyt. Nytårskur/Prisoverrækkelse: Arbejdsgruppen består af Peter Rasmussen,, William S. Jacobsen, Christian F. Andersen og Jane Jørgensen. Administrationen indkalder til 1. møde i arbejdsgruppen. Foreningshåndbog: Intet nyt Partnerskabsaftale: Intet nyt. Integration af flygtninge: Intet nyt punktet tages af til næste møde. Frivillig Fredag: FOU afventer orientering. Markedsdag for skoler og foreninger: Udvalget drøftede Markedsdagen. Udvalget vurderer, at: Arrangementet bør være lokalet

34 Side 32 Der var for få foreninger Der bør gøres mere for at få børn og unge med Der bør ikke være underholdning Endvidere ønsker udvalget at vide om de stadig er med i arbejdsgruppen. Idrætsunion: William S. Jacobsen orienterede om, at der afholdes stiftende repræsentantskabsmøde den 28. juni. Lars Dalsgård er formand og William S. Jacobsen er kasserer. Fremtidsværksted: Ole Meibom opfordre til, at udvalget læser hans oplæg og kommer med kommentarer, så det kan komme med på mødet i september. Jesper K. Jensen træder ind i arbejdsgruppen. Lokaletilskud: Udvalget ønsker en uddybning af hvad tanken er om den rekvisitpulje der har været på tale. Punktet tages op på næste møde. Sagsfremstilling: Arbejdsgruppen vedrørende ensomme unge ønsker at inddrage foreningslivet i arbejdet vedrørende ensomme unge. Arbejdsgruppen består af: Ole Meibom er kontaktled mellem og Alliancegruppen Synliggørelse af Udvalget ønsker at synliggøre udvalgets arbejde, f.eks. hvilke muligheder der er for at søge tilskud. Arbejdsgruppen består af: Niels Rasmussen, Jesper K. Jensen og Dorte Jørgensen På s møde den 30. marts 2017, blev det oplyst, at arbejdsgruppen fremsender materiale til mødet i juni. Arbejdsgruppen oplyser, at de ikke har materialet klar endnu. Nytårskur/Prisoverrækkelse ønsker at udvikle arrangementet. Arbejdsgruppen består af : Peter Rasmussen,,, William S. Jacobsen og Christian F. Andersen Foreningshåndbog Arbejdsgruppen består af: Torben Olsen og Ole Meibom På s møde den 30. marts 2017 havde arbejdsgruppen fremsendt et årshjul, som skal danne grundlag for håndbogen.

35 Side 33 Partnerskabsaftaler Arbejdsgruppen består af: Jesper K. Jensen, Bente Troest og Christian F. Andersen På s møde den 30. marts 2017, blev det besluttet, at administrationen skulle undersøge hvordan vi kommer videre med arbejdet. Sagen tages op igen efter sommerferien. Integration af flygtninge Arbejdsgruppen består af : Ole Meibom og Christian F. Andersen Frivillig fredag Arbejdsgruppen består af:, Christian F. Andersen, Peter Rasmussen Markedsdag for skoler og foreninger Arbejdsgruppen består af: Peter Rasmussen og Christian F. Andersen. Idrætsunion Arbejdsgruppen består af : William S. Jacobsen, Erik Borup, Lars Dalsgaard, Jens Andersen, Ina Frederiksen. Arbejdsgruppen oplyser, at der er stiftende repræsentantskabsmøde den 28. juni 2017, kl , i Kulturhuset i Hvalsø. Fremtidsværksted Arbejdsgruppen består af: Ole Meibom, Peter Rasmussen og Niels Rasmussen Administrationens vurdering: Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser Økonomi og finansiering: Bilag: 1. Flere medlemmer

36 Side FOU - Eventuelt Sagsnr.: Resumé: Indstilling: Beslutningskompetence: Beslutning den : Administrationen har udsendt kursusinvitation Ny slagkraft i s arbejde. Christian F. Andersen ønsker at deltage. William S. Jacobsen orienterede under punkt 1, Godkendelse af dagsorden om, at der var indgået en ansøgning fra KHIF Fodbold. KHIF Fodbold søger om tilskud fra pulje til særlige formål til E-sport for byens børn og unge, hvor alle er velkommen. Der søges om tilskud til Play station, controllere, TV, Wii Consol, spil og remote. Der søges om i alt kr. Der blev bevilges kr. Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering:

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2014 Referat onsdag den 21. maj 2014 Kl. 18:00 i Kantinen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, Rådhuset Allerslev Dato: Torsdag den 11. oktober 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. april 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. april 2009 Referat fra møde i onsdag den 22. april 2009 Mødet fandt sted hos Missionsforbundets Børn og Unge, Missionskirken, Hovedvejen 219, Osted, kl. 19.00. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. september 2017

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. september 2017 Referat torsdag den 14. september 2017 Kl. 18:00 i Herslev strand sejlklub, Herslev Strandvej 10, 400 Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering september 2017...2 3.

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. oktober 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. oktober 2011 Referat torsdag den 27. oktober 2011 Kl. 18:00 Bramsnæs Sejlklub, Nagels Rende, Ejby Strand, 4070 Kr. Hyllinge. Parkering på Ejby Strandvej. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2.

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 10. oktober 2013

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 10. oktober 2013 Referat torsdag den 10. oktober 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Peter Walsøe Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. december 2017

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. december 2017 Referat torsdag den 14. december 2017 Kl. 18:00 i Gershøj Havnevej 22, Kirke Hyllinge Indholdsfortegnelse 1. FOU - Besøg hos Børne og Ungdomsforeningen Bramsnæs Nord...1 2. FOU - Godkendelse af dagsorden...2

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Dagsorden torsdag den 7. maj 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Temadrøftelse - Professor Bjarne Ibsen SDU - Indlæg vedrørende

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 25. august 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 25. august 2011 Referat torsdag den 25. august 2011 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Afregninger og statistik for den folkeoplysende

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 23. august 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 23. august 2012 Referat torsdag den 23. august 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007 Referat fra møde i onsdag den 22. august 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden den 22.08.2007.... 3 2. FOU - Efterretningssager 22.08.07....

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 26. april 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 26. april 2012 Referat torsdag den 26. april 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007 Referat fra møde i onsdag den 21. marts 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Efterretningssager... 1 2. FOU - DGI Roskilde... 2 3. FOU - Godkendelse af Forældreforeningen

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 16. december 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 16. december 2009 Referat fra møde i onsdag den 16. december 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Allerslev Rådhus Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...3 2. FOU - Orientering...4 3. FOU - Tider

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012 Referat torsdag den 29. marts 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Lyndby Jollesejlklub, Hornsherredvej 202, Lyndby, Dato: Mandag den 27. maj 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:30 Medlemmer: Fraværende: (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter.

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Dagsorden onsdag den 17. december 2014 Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering - December...

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 19. januar 2017

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 19. januar 2017 Referat torsdag den 19. januar 2017 Kl. 18:00 i Osted Lejre Skytteforening, Smedegården 19, 4320 L Afbud: Dorte Jørgensen Tina Plank Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 30. marts 2017

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 30. marts 2017 Referat torsdag den 30. marts 2017 Kl. 18:00 i Hvalsø Orienteringsklub, Roskildevej 9, 4330 Hvals Afbud: Christian F Andersen Jane Rasmussen Niels Rasmussen Ole Møller Tina Plank Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. april 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. april 2007 Referat fra møde i onsdag den 25. april 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Fuglsang Jesper Fischer mødte for. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 25.04.07... 3 2. FOU

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 21. august 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 21. august 2014 Referat torsdag den 21. august 2014 Kl. 18:00 i TOKE Lejre KFUM Spejderne,Klostergårdsvej 66,Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Besøg hos TOKE Lejre KFUM Spejderne...

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. januar Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. januar Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat torsdag den 24. januar 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015 Referat torsdag den 7. maj 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Temadrøftelse - Professor Bjarne Ibsen SDU - Indlæg vedrørende

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 30. januar 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 30. januar 2014 Referat torsdag den 30. januar 2014 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dato: Torsdag den 7. juni 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Torsdag den 14. februar 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem) (Medlem) Peter Rasmussen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Hvalsø Tennisklub, Skolevej 3, 4330 Hvalsø Dato: Torsdag den 23. august 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. marts 2013

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. marts 2013 Referat torsdag den 14. marts 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009 Referat fra møde i onsdag den 20. maj 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Osted/Lejre Skytteforening i klublokalet, Lejrevej 1, 4320 Lejre. Gert Rosenkrantz Fuglsang Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 18. marts 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 18. marts 2009 Referat fra møde i onsdag den 18. marts 2009 Mødet startede kl. 19.00 og fandt sted ved Lejre Rideklub i rytterstuen på Ledreborg Alle 18, Lejre. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. oktober 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. oktober 2015 Referat torsdag den 29. oktober 2015 Kl. 18:00 i Mødelokale 5, Allerslev Afbud: Søren Bo Hansen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering oktober 2015... 2 3. FOU

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 13. december 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 13. december 2012 Referat torsdag den 13. december 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. oktober 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. oktober 2009 Referat fra møde i onsdag den 21. oktober 2009 Mødet startede kl. 19:00 i mødelokalet hos Osted Idrætsforening, Ostedhallen, Langetoften 25, Osted. Gert Rosenkrantz Fuglsang Indholdsfortegnelse 1. FOU

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. maj 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. maj 2012 Referat torsdag den 24. maj 2012 Kl. 18:00 i Fasaneriet, Ledreborg Alle 2A Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014 Referat onsdag den 17. december 2014 Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering - December...

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. marts 2010

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. marts 2010 Referat onsdag den 17. marts 2010 Kl. 18:30 i Kulturhuset, Hvalsø Gert Rosenkrantz Fuglsang Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Evaluering af Nytårskur...3

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. august 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. august 2008 Referat fra møde i onsdag den 20. august 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Lena Holm Jensen forlod mødet efter pkt. 9. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 23. oktober 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 23. oktober 2014 Referat torsdag den 23. oktober 2014 Kl. 18:00 i Asylcentret Avnstrup, Avnstrupvej 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Besøg hos Asylcentret Avnstrup, Avnstrupvej

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011 Referat torsdag den 27. januar 2011 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. oktober 2017

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. oktober 2017 Referat onsdag den 25. oktober 2017 Kl. 18:00 i Mødelokale 5, Allerslev Rådhus Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Udpegning af repræsentant til Kernevelfærdsudvalget...2

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Dagsorden torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven Reviderede retningslinier for tilskud til foreninger i henhold til Folkeoplysningsloven 2008 1 Godkendelse af folkeoplysende foreninger...3 1.1 Der ydes tilskud til...3 1.2 Der ydes ikke tilskud til...3

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007 Referat fra møde i onsdag den 13. juni 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Afbud: Knud Mortensen Gitte Ketelsen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 13.06.07... 3 2. FOU

Læs mere

Retningslinier for tilskud til Den Folkeoplysende Voksenundervisning i Lejre Kommune.

Retningslinier for tilskud til Den Folkeoplysende Voksenundervisning i Lejre Kommune. Retningslinier for tilskud til Den Folkeoplysende Voksenundervisning i Lejre Kommune. 1. Folkeoplysende foreninger, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning. Følgende krav skal opfyldes for at modtage

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune Initialer: bhh Sag: 306-2012-16511 Dok.: 306-2012-286990 Oprettet: 28. november 2012 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Baggrund Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til frivillige. folkeoplysende foreninger.

Retningslinjer for tilskud til frivillige. folkeoplysende foreninger. Retningslinjer for tilskud til frivillige folkeoplysende foreninger KULTUR OG FRITID 15. december 2011 1. Godkendelse af folkeoplysende foreninger Disse tilskudsregler er gældende for foreninger i Frederikssund

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Vestervang, Englerupvej 74, Kr. Sonnerup, 4060 Kir Dato: Torsdag den 13. december 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem)

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Tirsdag den 3. september 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. november 2010

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. november 2010 Referat onsdag den 17. november 2010 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - s lederpris - nedsættelse af et bedømmelsesudvalg...4

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009 Referat fra møde i onsdag den 17. juni 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2 på Rådhuset i Allerslev. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU - Orientering... 4 3. FOU

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Referat fra møde i onsdag den 12. december 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 12.12.07... 3 2. FOU - Efterretninger 12.12.07... 4

Læs mere

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED KULTUR OG FRITID RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED GODKENDT I BYRÅDET DEN 27. NOVEMBER 2012 1 BAGGRUND Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens 6 en årlig beløbsramme

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015 Referat torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

Tilskudsregler for folkeoplysende voksenundervisning og debatskabende aktiviteter

Tilskudsregler for folkeoplysende voksenundervisning og debatskabende aktiviteter 1. HVEM KAN FÅ TILSKUD Foreninger der er godkendt af Folkeoplysningsudvalget og som tilbyder folkeoplysende voksenundervisning er tilskudsberettiget og har adgang til lokaler. For at blive godkendt og

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET. Dagsorden nr. 2 for mødet TIRSDAG den 13. februar 2007 kl på Otterup Rådhus, mødelokale 5

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET. Dagsorden nr. 2 for mødet TIRSDAG den 13. februar 2007 kl på Otterup Rådhus, mødelokale 5 Init.: Dato: 13.02.2007 Side: 4 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Dagsorden nr. 2 for mødet TIRSDAG den 13. februar 2007 kl. 17.00 på Otterup Rådhus, mødelokale 5 Fraværende: Jørgen Meier Sørensen med afbud. MEDDELELSER

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. april 2010

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. april 2010 Referat onsdag den 21. april 2010 Kl. 18:30 i Mødelokale 2 på Allerslev Rådhus, Lejrevej 15, 4320 Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Tider

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 19. november 2014 kl. 16.00 i F2 Mødet slut kl. 18:45 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg Kristensen

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 23. april 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 23. april 2014 Referat onsdag den 23. april 2014 Kl. 18:00 i Kantinen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Valg af formand og næstformand til... 2 3. FOU - Orientering... 4 4.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 27. maj 2014 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Sonja Fladstrand, Annette Eriksen, Karin Gudbergsen,

Læs mere

Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven

Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven Bilag 5 Udkast til Tilskudsregler for voksenundervisning i henhold til Folkeoplysningsloven 2012 Disse tilskudsregler er gældende for godkendte foreninger i Frederikssund Kommune, der ønsker at søge om

Læs mere

Principper for Folkeoplysende voksenundervisning i Svendborg Kommune

Principper for Folkeoplysende voksenundervisning i Svendborg Kommune Principper for Folkeoplysende voksenundervisning i Svendborg Kommune Formålet med folkeoplysende voksenundervisning Med udgangspunkt i undervisningen at øge den enkeltes almene og faglige indsigt og færdigheder

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 20 TIRSDAG DEN 8. DECEMBER 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 8. december 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, Rådhuset Allerslev Dato: Torsdag den 11. oktober 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen

Læs mere

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Folkeoplysende Voksenundervisning godkendt i KB 201108 1 INDHOLD: Formål... 3 Hvem kan få tilskud... 3 Hvad ydes der tilskud

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til voksenundervisning

Retningslinjer for tilskud til voksenundervisning KULTUR OG FRITID 30. november 2016 Retningslinjer for tilskud til voksenundervisning Disse tilskudsregler er gældende for godkendte foreninger i Frederikssund Kommune, der ønsker at søge om tilskud eller

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning Lov om støtte til Folkeoplysning Allerød Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning Lov om støtte til Folkeoplysning Allerød Kommune Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning Lov om støtte til Folkeoplysning Allerød Kommune Vedtaget i Folkeoplysningsudvalget den 2. december 2010, i forbindelse med budget 2011

Læs mere

Regler for tilskud til voksenundervisning i Næstved Kommune gældende fra 1. januar 2015

Regler for tilskud til voksenundervisning i Næstved Kommune gældende fra 1. januar 2015 Regler for tilskud til voksenundervisning i Næstved Kommune gældende fra 1. januar 2015 1. Folkeoplysningsloven. Disse regler fastsættes efter lov om Folkeoplysning. 2. Undervisningens formål. Formålet

Læs mere

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Godkendt i EKFU120814 (dok 480-2014-901417) 1 INDHOLD: Formål... 3 Hvem kan få tilskud... 3 Hvad ydes der tilskud til...

Læs mere

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011 Referat torsdag den 24. november 2011 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Folkeoplysningspolitik... 3 4. FOU

Læs mere

1 Formål. 2 Virksomhedens omfang

1 Formål. 2 Virksomhedens omfang Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Vallensbæk kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen

Læs mere

Tilskud til den folkeoplysende voksenundervisning i Hørsholm Kommune

Tilskud til den folkeoplysende voksenundervisning i Hørsholm Kommune Tilskud til den folkeoplysende voksenundervisning i Hørsholm Kommune Alle godkendte folkeoplysende foreninger, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning, kan søge om tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven.

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 12. december 2013

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 12. december 2013 Referat torsdag den 12. december 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - LOF Lejre ansøger om ændret brug

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010 Referat tirsdag den 2. november 2010 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Bemærk at tidspunktet for mødet er rykket til kl. 18.00. Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering...2

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 016. Orientering - Orienteringer fra administrationen 32 017. Til orientering - økonomirapport

Læs mere

Tilskudsmodel for folkeoplysende voksenundervisning i Randers Kommune.

Tilskudsmodel for folkeoplysende voksenundervisning i Randers Kommune. U D K A S T Tilskudsmodel for folkeoplysende voksenundervisning i Randers Kommune. 1. Godkendelse af aftenskoler Folkeoplysningsudvalget (eller kommunalbestyrelsen) godkender folkeoplysende virksomhed,

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 7 TIRSDAG DEN 11. DECEMBER 2007, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 11. december 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Ansøgninger om tilskud til voksenundervisning for 2010... 3 002. IF Kvik - Ansøgning

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 21. juni 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse 1 Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget

Læs mere

Bilag 5. Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven

Bilag 5. Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven Bilag 5 Udkast til Tilskudsregler for voksenundervisning i henhold til Folkeoplysningsloven 2008 2012 Disse tilskudsregler er gældende for godkendte foreninger i Frederikssund Kommune, der ønsker at søge

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen)

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) 1 REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) Indholdsfortegnelse Åben - Ansøgning fra Dancing Friends Vesthimmerland om godkendelse

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget

DRAGØR KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget DRAGØR KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget Retningslinier for tilskud m.m. til den folkeoplysende voksenundervisning i Dragør Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven gældende pr. 1. januar 2008 1 Formål

Læs mere

INDSPIL NR. 46. Februar 2015

INDSPIL NR. 46. Februar 2015 INITIATIVPRIS Frem til 15. februar 2015 modtages indstillinger til INITIATIVPRISEN, som Kalundborg Y s Men s Club uddeler hvert år. Prisen går til en person, en organisation eller en forening, som med

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Retningslinjer. for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven. Gældende for Hovedområde 1

Retningslinjer. for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven. Gældende for Hovedområde 1 Retningslinjer for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven Hovedområde 1 Gældende for 201 1 Indhold Undervisningsordning 3 Ordningens mål er 3 Ordningen omfatter 3 Hvad er voksenundervisning

Læs mere

Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4

Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4 Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4 Indholdsfortegnelse 001. Ansøgninger om tilskud til voksenundervisning for 2009 3 002. Mødekalender

Læs mere

REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP

REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL. 17.00 PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP Indholdsfortegnelse 1. Aars Gymnastikforening Ansøgning om fritagelse for betaling af halgebyr. 2. Aftale

Læs mere

Regler. for. tilskud til aftenskoler i. Halsnæs Kommune

Regler. for. tilskud til aftenskoler i. Halsnæs Kommune Regler for tilskud til aftenskoler i Halsnæs Kommune Indholdsfortegnelse Afsnit Emne Side 1. Formål 2 2. Undervisningens omfang 2 3. Begrænsninger 2 4. Foreningskrav 3 5. Ansøgning og tilskudstilsagn 4

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 17. juni 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Gentofte Sportspark, lokale 24 ved Ishallen Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. oktober 2017

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. oktober 2017 Referat onsdag den 25. oktober 2017 Kl. 18:00 i Mødelokale 5, Allerslev Rådhus Afbud: Anne Lauridsen Bente Troest Dorte Jørgensen Tina Plank Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2.

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven.

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. GENERELLE OPLYSNINGER Afleveringsfrister: Ansøgning om aktivitetstilskud Aflevering

Læs mere

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven Brøndby Kommune Børne-, Kultur- og Idrætsforvaltningen Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1. Ansøgningsfrist

Læs mere

TILSKUDSORDNING FOLKEOPLYSENDE FORENINGER

TILSKUDSORDNING FOLKEOPLYSENDE FORENINGER TILSKUDSORDNING FOLKEOPLYSENDE FORENINGER Dette er en vejledende udgave af Randersordningen og dækker derfor ikke alle variationer og undtagelser. Læs den fulde tekst på www.foreninger.randers.dk. GODKENDT

Læs mere

Referat Fritidsrådet. Dato: 27. november Starttidspunkt: 17:00. Nymarksvej 3, Grindsted

Referat Fritidsrådet. Dato: 27. november Starttidspunkt: 17:00. Nymarksvej 3, Grindsted Referat Fritidsrådet Dato: 27. november 2017 Starttidspunkt: 17:00 Sted: Nymarksvej 3, Grindsted Medlemmer: : Jørgen Clement, Inge Ib Pedersen, Lars Hansen, Jan Skovgaard, Hanne Lorenz, Karsten Westergaard,

Læs mere

Folkeoplysende voksenundervisning. Retningslinjer for tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven

Folkeoplysende voksenundervisning. Retningslinjer for tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven Folkeoplysende voksenundervisning Retningslinjer for tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven Udkast 15.12.2016 Gældende fra 01.01.2008 Vedtaget af Kommunalbestyrelsen xx.xx.2017 Indhold INDLEDNING...3

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 034. Orientering - Orienteringer fra administrationen. 69 035. Orientering - Økonomirapport

Læs mere