Rammeplan for foråret 2015 i Gul GRUPPE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rammeplan for foråret 2015 i Gul GRUPPE"

Transkript

1 1 Rammeplan for foråret 2015 i Gul GRUPPE Indledning. På skolen har vi et halvårligt fællesemne, der danner ramme om alle fag i alle klassetrin. Opstarten af et nyt emne sker som en blanding af oplæg og information, kombineret med fælles brainstorm, hvori eleverne er med til at åbne emnet og deres nysgerrighed på det der skal arbejdes med. Denne fælles opstartsproces danner også baggrund for at børnene i slutningen af semestret kan stille sig selv evaluerende spørgsmål, og reflektere over deres læring. Nedenstående års-/rammeplan er en skitsering af de enkeltfaglige elementer der vil indgå i det pågældende klassetrin, samt hvilke underemner gruppen arbejder sammen om i perioder. I foråret 2015 er det overordnede emne: At rejse er at leve. Om end citatet er bedaget, da H. C. Andersen for 160 år siden skrev Mit livs eventyr og heri reflekterede over balancen mellem Ro og Forvisning og et vekslende rejseliv. 1 Rammeplanen er Aalborg Friskoles undervisningsplan for efteråret 2014, og som angiver udviklingen hen imod slutmålene svarende til Undervisningsministeriets Fælles Mål. (

2 H. C. Andersen skriver: Ro og Forvisning er kommen i min Sjæl; en saadan Ro lader sig imidlertid godt forene med det vexlende Reiseliv; der var en Tid, jeg følte mig saa haardt trykket og forpiint herhjemme, at det at være ude var idetmindste en Ophør af at lide - det Fremmede fik herved en Fredens Glands, jeg fik det kjært, og da min Natur er at slutte sig let til Menneskene, der da igjen give Tillid og Hjertelighed, saa følte jeg mig ude vel og kom der gjerne. At reise er at leve. Vi er altid på rejse, om ikke i fantasien, så i vore drømme. På vej, på flugt, i livet, i litteraturen. Turen går til I dag forbinder mange rejse med ferie og rekreation. Tid med dem vi holder af, nærvær, oplevelser og kontrast til en anden hverdag. Rejse kan også være meget andet. Det kan være af nød, i flugt, i vandring, arbejde, uddannelse. Der kan være indre og ydre rejser. Nogle rejser er dannelsesrejser der forandrer én for altid. Man kan rejse sig og gå. Rejse er bevægelse fra ét sted til et andet. Vi kan rejse med alle vore sanser, hvis de er trænede og vågne. Luk øjnene og hør musik fra et andet land. Mange rejser starter med en drøm eller en forestilling om noget vi gerne vil. Hvilke rejser har dine forældre været på? Din bedste- og oldeforældre? Er du en del af deres rejse? Dygtige forskere har hjulpet os med at rejse fra det The Big Bang til bittesmå bakterier, og atomer der giver os en forståelse for hvordan verden fungerer. Menneskets historie er også en rejsefortælling. Engang var verden flad som en pandekage, og sejlede man ud over kanten, faldt man i afgrunden, altså lige indtil mennesket havde sejlet jorden rundt. Matroserne der sejlede med Christoffer Columbus var angiveligt rædselsslagne da de krydsede Atlanterhavet i Tænk hvis de faldt ud over kanten? Mange år senere i 1961, rejste russeren Juri Gagarin en tur ud i rummet, og kunne vende tilbage med besked om at Den er god nok Jorden ér rund. H. C. Andersen sugede verden ind gennem sine rejseindtryk, og lod dem finde fornyet form i sin fantasi og sine eventyr. Selvom det ikke altid er livet at rejse, er det sikkert at vi alle er på en livslang rejse. Vi kan først skrive den i sin helhed når vi når til slutningen, men selv de største rejser af alle, er som bekendt startet med det første skridt. I skolen oplever vi mange første skridt bliver taget. Nogle bliver starten på en længere rejse, andre leder hurtigt tilbage til en ny start. Jeg ønsker os god vind med forårsemnet 2015 At rejse er at leve". - Nicolai Lange

3 Generelle enkeltfaglige betragtninger og beskrivelser. Dansk i 3.klasse: Vi arbejder fast med Diktat for alle og Skriv pænt -øvelser hver uge. Læsebogen Fandango er fast grundbog i dansk; men vi afveklser også med andre emnebaserede fællesbøger. Matematik i 3.klasse : Matematik afleveringer hver tredje uge med fokus på algebra og talskrivning og orden. Børnene arbejder på på computer med fokus på tabeltræning, regneark og Geogebra. Engelsk i 3. kl.: Vi arbejder med genkendelige ord og begreber. Transparente ord. Vi arbejder med engelskbogen Let s do it og med bogen Toby Derudover har vi hver gang, gennemgang af uge, måned, år, årstid, klokken osv. Eleverne har hver gang engelsk lektie for derhjemme. Idræt i 3. kl: Idrætsundervisningen vil fortsat have sit afsæt i at eleverne først og fremmest skal have det sjovt med at dyrke idræt. Idræt er et danelsesfag, og vi vil have stor fokus på at eleverne opnår såvel individuelle faglige kompetencer ligesåvel som at de skal lære at indgå i et team. His/Samf/Geo i 3. klasse: I starten af perioden arbejder vi meget mundtlig idet vi ser nogle få små videoklip fra de seneste 100 år i dansk historie (Vi er nået til 80 erne) Mundtligheden består i, at vi snakker ud fra klippene. I anden halvdel af semestret vil der være større fokus på det individuelle arbejde når vi skal lave 3. klasses Turen går til - bog udfra elevernes egne rejseoplevelser. Dansk i 4.klasse: Vi arbejder fast med Diktat for alle hver torsdag. Tirsdage er grammatikdag. Læsebogen Fandango er fast grundbog i dansk; men vi afveklser også med andre emnebaserede fællesbøger. Matematik i 4. klasse: er frem til slutningen af maj todelt. Tirsdage er med Jane K og torsdage er med Ricky. Torsdage vil tage udgangspunkt i matematik og IT samt anvendelsesmuligheder herfor. Undervisningen torsdag vil understøtte det eleverne arbejder med om tirsdagen, således de til sidst kan inddrage IT-værktøjer som en del af deres problemløsning hvor de finder den anvendelig. Engelsk i 4. klasse: Vi arbejder med genkendelige ord og begreber. Transparente ord. Vi arbejder med engelskbogen Let s do it Derudover har vi i hver lektion, gennemgang af uge, måned, år, årstid, klokken osv. Eleverne har hver gang engelsk lektie for derhjemme. Dansk i 5.klasse: Vi arbejder fast med læsebånd, samt meditaiton hver dag. Vi laver hyppigt boganmeldelser og har fast Diktat for alle hver torsdag. Tirsdage er fortælle tid, hvor eleverne på skift fortæller om en oplevelse, en interesse, eller andet, for at øve dem i i fremlæggelse på klassen og i at planlægge deres tid, så man kan fylde tidsrammen ud. Læse og opgavebogen Fandango er fast grundbog i dansk, der træner; personkarakteristik, miljøbeskrivelser, komposition, virkemidler, fortællere og synsvinkler, tema, intertekstualitet, samt kunst, film og analyseredskaber. Vi afveklser også med andre emnebaserede fællesbøger, såsom H. C. Andersens biografi og eventyr, rejselitteratur og andet relevant.

4 Matematik i 5.klasse: Matematikken vil som base have elevernes bog matematik-tak for femte. Der vil blive arbejdet med IT (Geogebra, regneark) som værktøj til læring. Undervisningen vil prøve at veksle mellem undersøgende matematik og færdighedstræning. Engelsk i 5. kl: Vi arbejder med engelskbogen Let s do it og med bogen Far and Away Derudover har vi gennemgang af uge, måned, år, årstid, klokken osv. Eleverne har hver gang engelsk lektie for derhjemme. Særligt om de praktisk musiske fag læses her. Periodeplan. Periode 3. Klasse og fag 4. Klasse og fag 5. Klasse og fag Fælles Februar Dansk: Bog om H.C.Andersen som fælleslæsning m. opgaver og fokus på Cooperative Learning-øvelser. + Årets første større skriftlige opgave - Historieskrivning. Dansk: H. C. Andersens liv og samtid - om romantikken. Dansk: Bog om H.C.Andersen som fælleslæsning m. opgaver og fokus på Cooperative Learning. eleverne laver deres egen H.C. Andersen eventyr, for at afprøve hans virkemidler og funktioner. Matematik: Vi arbejder statistik og regneark. børnene deres har fremstillet deres eget spørgeskema og indhentet data fra de andre klasser. Engelsk: Vi arbejder med oplæsning, skrivning, stavning, samtale, leg og repetition igennem vores Matematik: Undervisningen tager udgangspunkt i bogen: Matematiktak for fjerde : Viktorias værelse: størrelsesforhold, handelsregning og areal. Engelsk:Vi arbejder med oplæsning, skrivning, stavning, samtale, leg og repetition igennem vores engelskbøger, ved at lytte til engelskmateriale, ved at se og lege, fysisk, såvel som online. Matematik: I faget arbejder vi med emnet Island i deres matematikbog. Der arbejdes med geometrisk tegning, modellering, hjælpemidler, statistik, regnestrategier, algebra, repræsentation og symbolbehandling Engelsk: vi arbejder med oplæsning, skrivning, stavning, Åbning af emnet. Alle grupper arbejder med H. C. Andersen.

5 engelskbøger, ved at lytte til engelskmateriale, ved at se og lege, fysisk, såvel som online. Vi arbejder med Øjet - fotograferer, maler, tegner og billedbehandler = 4 udgaver af eget øje, der indrammes og udstilles. Fokus på de forskellige teknikkers særpræg og den røde tråd i udtrykket. Grundighed og fordybelse:-) Idræt: Eleverne arbejde med kaste/gribe øvelser og vi påbegynder at spille forskellige former for håndbold Musik: vi træner fælles pulsog rytmeforståelse gennem div. lege. Derudover arbejder vi med H.C. Andersen sange m. sang/rap, bevægelse og instrumenter på. Vi laver personlige nøgleringe. Fra design, udformning og udskæring til montering, dekorering og lakering. Idræt: Kids volley. Hockey samtale, leg og repetition igennem vores engelskbøger, ved at lytte til engelskmateriale, ved at se og lege, fysisk, såvel som online. Vi laver selv papir med hjemmebyggede rammer. Rammerne laves parvis, papiret individuelt. Vi arbejder med pulp af gl.aviser + eksperimenterer med forsk.grovheder. Idræt: Der er er arbejdet med badminton som slagboldspil. Forskellige individuelle og fælles øvelser. Musik: Vi arbejder med fælles rytmekendskab og sammenspil, hvor eleverne arbejder med den udøvende del af musikfaget. De arbejder med en rokade, hvor en elev spiller, en øver og en kigger på. Vi synger sange, hvor eventyr indgår. Vi påbegynder et generelt tema om genren RAP.

6 Marts His/Samf/Geo: Vi arbejder fortsat med temaet 100 års barndom. Dansk: Emnearbejde i grupper om H.C.Andersens liv og levned - Fokus på at arbejde med del-opgaver, ansvar, stikord og opsætning af power points. Fremlæggelser i uge Matematik: Der arbejdes med ligninger, areal, afrunding, rumlige figurer, division, spejling, mønstre og regneark. Engelsk: Toby and the body Fortsat fra februar. + Påskeemne. Idræt: Vi spiller fortsat håndbold og har fokus på kaste-træning. Dansk: Fælles emne:den biologiske rejse. Om puberteten. Derefter brainstorm: At rejse er at leve. Fælles arbejde: Den grimme ælling. Matematik: Projekt: Piraternes Ø : rumfang, geometri, statistik, valuta, sandsynlighedsregning, koordinatsystemet, handelsregning, ligninger, brøker, omskrivning fra fx kg til g, procent,decimaltal og ikke mindst algebra. Engelsk: The body Fortsat fra februar. + Påske-emne, hvor vi laver H.C.A-inspirerede klip, gækkebreve, garn-kyllinger og perleplade-æg! Science: Vi arbejder med kroppen og får afbilledet kroppe. Fordøjelsessystem, det lille og det store kredsløb, pubertet og seksualitet. Dansk: Fokus på bogsystemet Fandango og grammatiktræning. Matematik: Fortsætter fra februar. Science: Fortsat Engelsk:De laver deres egne rejsebrochurer og læser og arbejder med the time traveller reading, talking, writing Fortsat fra februar + Vi bruger resten af papiret til et fælles-projekt om H.C.Andersens eventyr til udstilling på skoletorvet. Idræt: Klassen arbejder med høvdingebold og holdsporten i dette. Er tilmeldt DM i Uge 11 - Opera Nordkraft Uge 13 - Plandage

7 April Musik: vi træner fælles pulsog rytmeforståelse gennem div. lege. Derudover arbejder vi med H.C. Andersen sange m. sang/rap, bevægelse og instrumenter på. Eleverne skal desuden se en teaterkoncert (efterskoleelever) His/Samf/Geo: Vi arbejder fortsat med temaet 100 års barndom Dansk: At rejse er at leve - Vi skal arbejde med at lave egne rejsebrochurer, hvor går drømmerejsen hen? Matematik: Der arbejdes med sandsynlighedsregning, brøker, klokken, decimaltal og uligheder. Engelsk: grammatik og rejsebrochurer. Idræt: Hockey, Basket Dansk: Individuelle At rejse er at leve - projekt-opstart. Matematik: Projekt: Piraternes Ø : rumfang, areal, statistik, valuta, sandsynlighedsregning, koordinatsystemet, Engelsk: Fokus på samtale Idræt: Slagboldspil høvdingebold som afslutning på forløbet. Musik: Der laves egne rap tekster med omdrejningspunkt i H.C. Andersen. Hertil sættes bevægelse og instrumenter på. Eleverne skal desuden se en teaterkoncert. Science: Fortsat Dansk: At rejse er at leve læseteater og grammatik Matematik: Der skal arbejdes med rejser. Målestoksforhold, matematik i anvendelse, budget og valuta. Projekt Rejsearrangør Engelsk: Indianeremne. Fokus på højtlæsning, grammatik og samtale. Håndarbejde i højsædet! Vi skal genopdage korsstingsbroderiet i nytænkt form; vi skal brodere Uge Musical

8 Idræt: udendørs aktiviteter med fokus på frisbeespillet ultimate Musik: Vi forbereder os på majfestival og børnekarneval med div. rytmegrupper og udvalgte fælles sange og danse Minecraftfigurer, kranier og mere traditionelle motiver. montering på æsker. Supplerende arbejde med Hamas perler. Idræt: Vi skal arbejde med dans og udtryk. Tempo, puls, rytme takt, rum, relation og bevægelsernes dynamik Musik: Udover at arbejde med musical forbereder vi os på majfestival og børnekarneval med div. rytmegrupper og udvalgte fælles sange og danse. Maj Dansk: Matematik:Der arbejdes med købmandsregning, overslag, decimaltal, målinger,omregning, N/T: leg med vand. Engelsk: Samtaler, højtlæsning og fokus på hverdagsgloser. Dansk: individuelt arbejde med projektet. At rejse er at leve. Matematik: Afslutte projekt: Piraternes Ø samt arbejde i grundbogen. Engelsk: grammatik og træning af skriftlige færdigheder. Rejsebrochurer Science: Fortsat. Luft, vejr og jord. Dansk: At rejse er at leve fokus på bogsystemet Fandango og læsehastighed Matematik: Projektet fortsætter. Engelsk: Indianeremne. Fokus på grammatik og samtale, via leg og skuespil. Uge 21 er emneuge Uge 22 - Karameldag

9 Idræt: udendørs aktiviteter med fokus på løb, spring og kast. Musik: Børnekarneval og majfestival afholdes. vi arbejder med simple sammenspil numre, hvor børnene laver deres egen tekst til, samt fokus på nodekendskab gn. music minds. Idræt: Løb og gamle lege Idræt: Fortsætter med dans og udtryk. Der arbejdes med orienteringsløb og kortlære. Fysisk træning, idrætten i samfundet. Musik: Børnekarneval og Majfestival afholdes. Vi arbejder med musik og danse fra andre lande. Rytmegrupper med fokus på nodekendskab. Juni His/Samt/Geo: Eleverne skal lave deres egen individuelle Turen går til -bog. Med fokus rettet mod de enkelte landes geografiske forhold Dansk: Matematik: Projekt Rummet og fremlægning af projektet. Dansk: Fremlæggelse af de individuelle projekter. Matematik: Science: Fortsat. Dansk: Afslutning og afrunding af året med fokus på de områder vi eventuelt måtte mangle. Uge 24 - Idrætsdag Engelsk: Afslutning og afrunding af året med fokus Engelsk: Afslutning og afrunding af året med fokus på de områder vi eventuelt måtte Matematik: Matematik i anvendelse. Vi skal se på praktiske anvendelsesområder

10 på de områder vi eventuelt måtte Idræt: udendørsaktiviteter med fokus på slagboldspil som m-bold, rundbold og hjemmelavede slagboldspil ud fra elevernes fantasi Musik: vi arbejder med simple sammenspil numre, hvor børnene laver deres egen tekst til, samt fokus på nodekendskab. His/Samf/Geo: Vi arbejder fortsat med at lave elevernes egen Turen går til - bog. Idræt: Krig, løb, gamle lege af matematikken i elevernes interesseområder Engelsk: Afslutning og afrunding af året med fokus på de områder vi eventuelt måtte Musik: Vi synger om at rejse og om at drømme sig væk. Vi arbejder med stomp og fri bevægelse. Idræt: Slagboldspil Science: Aflsutter luft, vejr og jord

Fagenes faste ugerutiner samt beskrivelse af arbejdsformer:

Fagenes faste ugerutiner samt beskrivelse af arbejdsformer: 1 af 6 Fagenes faste ugerutiner samt beskrivelse af arbejdsformer: Rammeplanen er Aalborg Friskoles undervisningsplan for efteråret 2014, og som angiver udviklingen hen imod slutmålene svarende til Fælles

Læs mere

Rammeplan 1 for foråret 2015 i GRØN GRUPPE

Rammeplan 1 for foråret 2015 i GRØN GRUPPE Rammeplan 1 for foråret 2015 i GRØN GRUPPE Indledning. På skolen har vi et halvårligt fællesemne, der danner ramme om alle fag i alle klassetrin. Opstarten af et nyt emne sker som en blanding af oplæg

Læs mere

Rammeplan 1 for foråret 2015 i BLÅ GRUPPE

Rammeplan 1 for foråret 2015 i BLÅ GRUPPE Rammeplan 1 for foråret 2015 i BLÅ GRUPPE Indledning. På skolen har vi et halvårligt fællesemne, der danner ramme om alle fag i alle klassetrin. Opstarten af et nyt emne sker som en blanding af oplæg og

Læs mere

Undervisningsplan 3-4. klasse Matematik

Undervisningsplan 3-4. klasse Matematik Undervisningsplan 3-4. klasse Matematik Formålet for faget matematik Guldminen 2019/2020 Eleverne skal i faget matematik udvikle matematiske kompetencer og opnå færdigheder og viden, således at de kan

Læs mere

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborg-friskole.dk

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborg-friskole.dk www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborg-friskole.dk Årsplan for matematik i 5.klasse I timerne vil vi bruge bogen matematiktak 5.klasse, programmer

Læs mere

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 Hvad skal der ske Ugenr. Hvordan Med hvilket formål

Læs mere

Rammeplan for Gul Gruppe 1. periode 2013/2014 - Fællesemnet er "DARWIN"

Rammeplan for Gul Gruppe 1. periode 2013/2014 - Fællesemnet er DARWIN AALBORG FRISKOLE Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg E-mail: kontor@aalborg-friskole.dk Tlf.98 14 70 33 Rammeplan for Gul Gruppe 1. periode 2013/2014 - Fællesemnet er "DARWIN" Fagenes faste ugerutiner samt

Læs mere

Denne side er blevet lavet for at imødegå de ministerielle krav til beskrivelse af vores faglige

Denne side er blevet lavet for at imødegå de ministerielle krav til beskrivelse af vores faglige Denne side er blevet lavet for at imødegå de ministerielle krav til beskrivelse af vores faglige aktiviteter igennem skoleforløbet på Gribskov Skole fra hold 1 til hold 4. På Gribskov Skole skal børnene

Læs mere

Årsplan 2010/2011 for dansk i 1. klasse. Lærer: Suat Cevik. Formål for faget dansk

Årsplan 2010/2011 for dansk i 1. klasse. Lærer: Suat Cevik. Formål for faget dansk Årsplan 2010/2011 for dansk i 1. klasse Lærer: Suat Cevik Formål for faget dansk Formålet med undervisningen i faget dansk er at fremme elevernes oplevelse og forståelse af sprog, litteratur og andre udtryksformer

Læs mere

Årsplan for 1.a Tingagerskolen 2012-2013

Årsplan for 1.a Tingagerskolen 2012-2013 Årsplan for 1.a Tingagerskolen 2012-2013 Klassens sociale mål: I 1. klasse skal vi blive gode til: At lytte til og respektere hinanden. At hjælpe hinanden At passe på egne og andres ting At passe på hinanden,

Læs mere

Årsplan for klasse 3. kl. Skoleåret 2011/2012 efterår Fag: Dansk

Årsplan for klasse 3. kl. Skoleåret 2011/2012 efterår Fag: Dansk Årsplan for klasse 3. kl. Skoleåret 2011/2012 efterår Fag: Dansk Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer Aug 33 mandag Skoleopstart kl. 16-18 Min sommerferie Jeg er ikke nogen kanin om personkarakteristik

Læs mere

Årsplan for 5. klasse, matematik

Årsplan for 5. klasse, matematik Årsplan for 5. klasse, matematik I matematik bruger vi bogsystemet Sigma som grundmateriale. I systemet er der, ud over også kopiark og tests tilknyttet de enkelte kapitler. Systemet er udarbejdet så det

Læs mere

Evaluering af undervisningen i DA Dansk: Karin Tychsen. Formålet med dansk: - Et mangesidigt sprogligt fællesskab: lytte tale skrive læse.

Evaluering af undervisningen i DA Dansk: Karin Tychsen. Formålet med dansk: - Et mangesidigt sprogligt fællesskab: lytte tale skrive læse. Evaluering af undervisningen i DA 2010-11. Dansk: Karin Tychsen Formålet med dansk: - Et mangesidigt sprogligt fællesskab: lytte tale skrive læse. (uddybning af mål se årsplan og Fælles mål). For børnehaveklassen

Læs mere

ÅRSPLAN 4. KLASSE DANSK 2016/2017 Voldumegnens Friskole, Eva Bak Nyhuus

ÅRSPLAN 4. KLASSE DANSK 2016/2017 Voldumegnens Friskole, Eva Bak Nyhuus ÅRSPLAN 4. KLASSE DANSK 2016/2017 Voldumegnens Friskole, Eva Bak Nyhuus Undervisningen i dansk i 4. klasse er tilrettelagt på baggrund af Undervisningsministeriets Forenklede Fælles Mål. I 4. klasse skal

Læs mere

Fællesemne: På skolen har vi et halvårligt fællesemne, der er gennemgående i alle fag og på alle klassetrin.

Fællesemne: På skolen har vi et halvårligt fællesemne, der er gennemgående i alle fag og på alle klassetrin. 1 af 6 Rammeplan Grøn Gruppe 6. og 7. klasse Fællesemne: På skolen har vi et halvårligt fællesemne, der er gennemgående i alle fag og på alle klassetrin. Rammeplanen er Aalborg Friskoles undervisningsplan

Læs mere

Evaluering af dansk på Ahi Internationale Skole. (2013-2014) Det talte sprog. Indskoling.

Evaluering af dansk på Ahi Internationale Skole. (2013-2014) Det talte sprog. Indskoling. Fællesmål efter bruge talesproget i samtale og samarbejde og kunne veksle mellem at lytte og at ytre sig udvikle ordforråd, begreber og faglige udtryk fremlægge, referere, fortælle og dramatisere give

Læs mere

Årsplan dansk 2. klasse(indtil vinterferien) Christel Hjorth Bendtsen Uge Tema Indhold Materialer Evaluering

Årsplan dansk 2. klasse(indtil vinterferien) Christel Hjorth Bendtsen Uge Tema Indhold Materialer Evaluering Årsplan dansk 2. klasse(indtil vinterferien) Christel Hjorth Bendtsen Uge Tema Indhold Materialer Evaluering 33-34 Vi kommer godt i Skriftlige opgaver gang: Hvad kan vi huske? Min sommerferie Skrive, tegne

Læs mere

Vores 0. klasse deltager i sprogprøve i forsøgs og udviklingsprogrammet. Derfor vil der være under aktivitets kalender om sprogprøven.

Vores 0. klasse deltager i sprogprøve i forsøgs og udviklingsprogrammet. Derfor vil der være under aktivitets kalender om sprogprøven. Roser Skolen Årsplan for 0.klasse 2018/2019 Børnehaveklasseleder Anela Dardagan Årsplan er baseret på 6 kompetencemål opstillet af undervisningsministeriets færdighedsvidens mål for børnehaveklasse. (www.emu.dk)

Læs mere

Uge / emne Indhold Materiale Mål Evaluering

Uge / emne Indhold Materiale Mål Evaluering Årsplan for skoleåret 2016/2017 5. klasse matematik Uge / emne Indhold Materiale Mål Evaluering 33 36 Store tal og negative tal I gang med nyt bogsystem. Arbejde med store tal og med negative tal. Bruge

Læs mere

Matematika rsplan for 6. kl

Matematika rsplan for 6. kl Matematika rsplan for 6. kl. 2019-2020 Årsplanen tager udgangspunkt i fællesmål (færdigheds- og vidensmål) efter 6. klassetrin. Desuden tilrettelægges undervisningen efter læseplanen for matematik. Formålet

Læs mere

Dansk i indskolingen - Lilleskolen i Odense

Dansk i indskolingen - Lilleskolen i Odense Mundtlig fortælling Fortæller for hele klassen Begyndende arbejde med Fortælle forståeligt og Identitet genrer: eventyr, gyser, sammenhængende for Opmærksomhed Fabulere Fantaserer og digter referat mv.

Læs mere

I det daglige arbejde vil vi drøfte matematiske begreber og lave opgaver i plenum, i grupper og individuelt.

I det daglige arbejde vil vi drøfte matematiske begreber og lave opgaver i plenum, i grupper og individuelt. 2017-18 Lærer: Jannie Dohn Forord til matematik i 6. Klasse I det daglige arbejde vil vi drøfte matematiske begreber og lave opgaver i plenum, i grupper og individuelt. Vi arbejder med Matematrix for sjette

Læs mere

6. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN MATEMATIK

6. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN MATEMATIK 2016-17 Lærer: Sussi Sønnichsen Forord til matematik i 6. Klasse Vi skal arbejde hen imod følgende kompetencemål: Matematiske kompetencer: Eleven kan handle med overblik i sammensatte situationer med matematik.

Læs mere

Årsplan for 3.klasse 2018/19 Matematik

Årsplan for 3.klasse 2018/19 Matematik Fagformål Stk. 1. Eleverne skal i faget matematik udvikle matematiske kompetencer og opnå færdigheder og viden, således at de kan begå sig hensigtsmæssigt i matematikrelaterede situationer i deres aktuelle

Læs mere

MaxiMat og de forenklede Fælles mål

MaxiMat og de forenklede Fælles mål MaxiMat og de forenklede Fælles mål Dette er en oversigt over hvilke læringsmål de enkelte forløb indeholder. Ikke alle forløb er udarbejdet endnu, men i skemaet kan man se alle læringsmålene også de,

Læs mere

5. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN MATEMATIK

5. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN MATEMATIK Lærer: SS Forord til faget i klassen Vi vil i matematik arbejde differentieret i hovedemnerne geometri, statistik og sandsynlighed samt tal og algebra. Vi vil i 5. kl. dagligt arbejde med matematisk kommunikation

Læs mere

Årsplan for skoleåret

Årsplan for skoleåret Årsplan for skoleåret 2018-2019 Fag i 2. klasse Lærer: Anna Denne årsplan er sidst revideret d. 29/6 Generelt Der er afsat 6*45 min. For overordnet beskrivelse af faget dansk på Vejrumbro Fri henvises

Læs mere

Årsplan for 3. klasse Skoleåret 2013/2014 efterår Fag: Dansk

Årsplan for 3. klasse Skoleåret 2013/2014 efterår Fag: Dansk Årsplan for 3. klasse Skoleåret 2013/2014 efterår Fag: Dansk Danskfagets overordnede formål: At eleverne oplever sproget som en kilde til personlig og kulturel identitet At eleverne får lyst til at bruge

Læs mere

Matematik i 5. klasse

Matematik i 5. klasse Matematik i 5. klasse Igen i år benytter vi os af Faktor i femte. Systemet indeholder en grundbog, hvortil der er supplerende materiale i form af kopiark, som er tilpasset de gennemgåede emner. Grundbogen

Læs mere

Årsplan for matematik i 8.kl. på Herborg Friskole

Årsplan for matematik i 8.kl. på Herborg Friskole Uge Emne 32 Opstartsuge 33 - Brøker 36 37-40 Kompetenceområder/mål Koordinatsystemet 41 Emneuge 42 Efterårsferie 43-50 Geometri og rumfang Geometri og måling Eleven kan forklare geometriske sammenhænge

Læs mere

UGE EMNE/ TEMA Færdighedsmål Vidensmål

UGE EMNE/ TEMA Færdighedsmål Vidensmål Årsplan dansk 3. klasse Denne årsplan er lavet med sigte på Forenklede fælles mål for 3.-4. klasse ( se www.uvm.dk ). Arbejdsformen vil variere mellem værkstedsundervisning, fælles oplevelser, oplæg samt

Læs mere

Faglige målsætning: Der henvises til undervisningsministeriets faglige mål for arbejdet i 0 klasse. Læs dette: www.uvm.dk

Faglige målsætning: Der henvises til undervisningsministeriets faglige mål for arbejdet i 0 klasse. Læs dette: www.uvm.dk Faglige målsætning: Der henvises til undervisningsministeriets faglige mål for arbejdet i 0 klasse. Læs dette: www.uvm.dk Vi har lavet en mere detaljeret undervisningsplan / målsætning for, hvad vi gerne

Læs mere

6. klasse matematik. Årsplan for skoleåret 2016/2017. Uge / emne Indhold Materiale Mål Evaluering Regn med tallene

6. klasse matematik. Årsplan for skoleåret 2016/2017. Uge / emne Indhold Materiale Mål Evaluering Regn med tallene Årsplan for skoleåret 2016/2017 6. klasse matematik Uge / emne Indhold Materiale Mål Evaluering 33 36 Regn med tallene Arbejde med færdigheds og problemregning med de fire regnearter og potenser. Kontext

Læs mere

TW 2011/12. Fag: Matematik Klasse: 9. Mandag, Tirsdag, fredag. Formål for faget matematik:

TW 2011/12. Fag: Matematik Klasse: 9. Mandag, Tirsdag, fredag. Formål for faget matematik: TW 2011/12 Fag: Matematik Klasse: 9. Mandag, Tirsdag, fredag Formål for faget matematik: Formålet med undervisningen er, at eleverne udvikler matematiske kompetencer og opnår viden og kunnen således, at

Læs mere

Faglig element Aktivitet Trinmål efter 2. klassetrin Eleverne læser i bøger tilpasset deres individuelle niveau og zone for nærmeste udvikling.

Faglig element Aktivitet Trinmål efter 2. klassetrin Eleverne læser i bøger tilpasset deres individuelle niveau og zone for nærmeste udvikling. Årsplan for dansk i yngste klasse. 1. halvdel af skoleåret 2013/2014 Årsplanen tager udgangspunkt i Fælles mål 2009 - Dansk, Trinmål efter 2. klassetrin Ret til ændringer forbeholdes Danskundervisningen

Læs mere

Generelt om klasse(indskoling)

Generelt om klasse(indskoling) Færdigheder ved skoleårets afslutning: Generelt om 0.-3. klasse(indskoling) Ved slutningen af børnehaveklasseåret har eleven fået den viden og de færdigheder, der skal gøre eleven i stand til at: være

Læs mere

Årsplan for 3.a Tingagerskolen 2012/2013

Årsplan for 3.a Tingagerskolen 2012/2013 EMNE: ÅRSPLAN 3.A TINGAGERSKOLEN 2012/2013 Overordnede mål for 3.a Årsplan for 3.a Tingagerskolen 2012/2013 GH,HE,HY,JS,LM Det skal være trygt og rart at gå i skole. Vi ønsker at bevare elevernes naturlige

Læs mere

Faglig årsplan for 5. klasse. Dansk

Faglig årsplan for 5. klasse. Dansk 1 Faglig årsplan for 5. klasse Formål for faget dansk: Undervisningen i dansk i 5. klasse er tilrettelagt på baggrund af Undervisningsministeriets Fælles Mål. I 5. klasse skal de elementære skrive- læse-

Læs mere

Årsplan for billedkunst i 2. klasse 2013-2014

Årsplan for billedkunst i 2. klasse 2013-2014 Boushra Chami Årsplan for billedkunst i 2. klasse 2013-2014 Fagligt emne Læringsmål Hvordan Evaluering Fotografi og ramme Ting der starter med det bogstaver som deres navn starter med. Tegne dyr Tage et

Læs mere

Klassen er sammenlæst, altså 5 og 6 klasse på en og samme tid. Samtidig er klassen pt på ca 11 elever ialt.

Klassen er sammenlæst, altså 5 og 6 klasse på en og samme tid. Samtidig er klassen pt på ca 11 elever ialt. Introduktion til mat i 5/6 klasse Vejle Privatskole 13/14: Klassen er sammenlæst, altså 5 og 6 klasse på en og samme tid. Samtidig er klassen pt på ca 11 elever ialt. Udgangspunktet bliver en blød screening,

Læs mere

Matematikundervisningen i 3.A vil tage udgangspunkt i arbejdsbøgerne, Matematrix 3A og 3B, og bogsystemets dertilhørende kopiark.

Matematikundervisningen i 3.A vil tage udgangspunkt i arbejdsbøgerne, Matematrix 3A og 3B, og bogsystemets dertilhørende kopiark. 2018-2019 MATEMATIK 3. KLASSE Lærer: Jakob Lassen (JL) Forord til matematik i 3. Klasse Matematikundervisningen i 3.A vil tage udgangspunkt i arbejdsbøgerne, Matematrix 3A og 3B, og bogsystemets dertilhørende

Læs mere

Tavleundervisning og samarbejde 2 og 2. Eleverne arbejder selvstændigt med opgaver. Løbende opsamling ved tavlen.

Tavleundervisning og samarbejde 2 og 2. Eleverne arbejder selvstændigt med opgaver. Løbende opsamling ved tavlen. Fag: Matematik Hold: 21 Lærer: ASH 33-34 35-36 lære at læse og forstå en lønseddel samt vide hvordan deres skat bliver beregnet. Se i øvrigt fælles mål Arbejde med regnehieraki og regneregler. 36-38 Elevere

Læs mere

Årsplan Musik i 2. klasse 2010/2011

Årsplan Musik i 2. klasse 2010/2011 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan Musik i 2. klasse 2010/2011 De to musiktimer om ugen, har jeg valgt at dele op i moduler,

Læs mere

Alle elever: Mål for dansk i børnehaveklassen 3. klasse. Mål for danskundervisningen på Halsnæs Lilleskole.

Alle elever: Mål for dansk i børnehaveklassen 3. klasse. Mål for danskundervisningen på Halsnæs Lilleskole. Mål for danskundervisningen på Halsnæs Lilleskole. Undervisningen på Halsnæs Lilleskole tager afsæt i de fælles trinmål, der er udstukket af undervisningsministeriet for folkeskolen, kaldet Fælles Mål.

Læs mere

DB Evaluering oktober 2011

DB Evaluering oktober 2011 DB Evaluering oktober 2011 Matematik Vi har indarbejdet en hel del CL metoder i år: gruppearbejde, "milepæle" og adfærdsmæssige strategier. Eleverne er motiverede for at arbejde som et team. Hele DB forstår

Læs mere

Rammeplan for Grøn gruppe 2. periode 2013/2014 - Fællesemnet er "BALANCEGANG"!

Rammeplan for Grøn gruppe 2. periode 2013/2014 - Fællesemnet er BALANCEGANG! Rammeplan for Grøn gruppe 2. periode 2013/2014 - Fællesemnet er "BALANCEGANG" Fagenes faste ugerutiner samt beskrivelse af arbejdsformer: (Denne del rummer den overordnede beskrivelse af fagene.) Rammeplanen

Læs mere

Faglig årsplan 2010-2011 Skolerne i Oure Sport & Performance. Emne Tema Materialer Regneregler og Algebra. Læringsmål Faglige aktiviteter

Faglig årsplan 2010-2011 Skolerne i Oure Sport & Performance. Emne Tema Materialer Regneregler og Algebra. Læringsmål Faglige aktiviteter Fag: Matematik Hold: 26 Lærer: Harriet Tipsmark Undervisningsmål 9/10 klasse Læringsmål Faglige aktiviteter 33-35 Målet for undervisningen er, at eleverne tilegner sig gode matematiske færdigheder og at

Læs mere

Årsplan 2018/ klasse dansk Friskolen for Hundelev & Omegn Anni Andersen Årsplan dansk klasse 2018/2019

Årsplan 2018/ klasse dansk Friskolen for Hundelev & Omegn Anni Andersen Årsplan dansk klasse 2018/2019 Årsplan dansk 4. 5. klasse 2018/2019 Fælles mål: Grundlaget for tilrettelæggelse, gennemførelse og evaluering af dansk i 4. - 5. klasse er de kompetence-, færdigheds- og vidensmål, som står beskrevet i

Læs mere

Årsplan i matematik for 9. klasse 2018/2019

Årsplan i matematik for 9. klasse 2018/2019 Årsplan i matematik for 9. klasse 2018/2019 Undervisningen generelt: Undervisningen tilrettelægges ud fra fagets CKF er og forenklede fællesmål for faget. Undervisning bygges primært op ud fra emnerne

Læs mere

Årsplan for matematik i 4. klasse 2014-15

Årsplan for matematik i 4. klasse 2014-15 Årsplan for matematik i 4. klasse 2014-15 Klasse: 4. Fag: Matematik Lærer: Ali Uzer Lektioner pr. uge: 4(mandag, tirsdag, torsdag, fredag) Formål for faget matematik Formålet med undervisningen er, at

Læs mere

Andreas Nielsen Kalbyrisskolen 2009

Andreas Nielsen Kalbyrisskolen 2009 Andreas Nielsen Kalbyrisskolen 2009 Matematiske kompetencer. Matematiske emner (tal og algebra, geometri, statistik og sandsynlighed). Matematik i anvendelse. Matematiske arbejdsmåder. Tankegangskompetence

Læs mere

Asbjørn Madsen Årsplan for 8. klasse Matematik Jakobskolen

Asbjørn Madsen Årsplan for 8. klasse Matematik Jakobskolen Årsplan for matematik i 8. klasse Årsplanen er opbygget ud fra kapitlerne i kernebogen Kontext+ 8. De forskellige kapitler tager udgangspunkt i matematikholdige kontekster, som eleverne på den ene eller

Læs mere

Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf , Årsplan 4. klasse, dansk/emne 2010/2011

Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf ,   Årsplan 4. klasse, dansk/emne 2010/2011 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 4. klasse, dansk/emne 2010/2011 Hvad skal der ske Uge-nr. Hvordan Med hvilket formål

Læs mere

Uge 34-36: På tværs i grupperne - om personkarakteristik. Uge 37-38: Noveller alle Novelle afleveres. Vi arbejder med begrebet tema

Uge 34-36: På tværs i grupperne - om personkarakteristik. Uge 37-38: Noveller alle Novelle afleveres. Vi arbejder med begrebet tema Årsoversigt Uge 33: Godt igang Uge 34-36: På tværs i grupperne - om personkarakteristik Uge 36 afsluttes med lejrskole Uge 37-38: Noveller alle Novelle afleveres. Vi arbejder med begrebet tema Uge 39 40:

Læs mere

Årsplan for matematik 3.klasse 2019/20

Årsplan for matematik 3.klasse 2019/20 Fagformål Stk. 1. Eleverne skal i faget matematik udvikle matematiske kompetencer og opnå færdigheder og viden, således at de kan begå sig hensigtsmæssigt i matematikrelaterede situationer i deres aktuelle

Læs mere

Årsplan for 7. klasse, matematik

Årsplan for 7. klasse, matematik Årsplan for 7. klasse, matematik I matematik bruger vi bogsystemet Sigma som grundmateriale. I systemet er der, ud over grundbogen, også kopiark og tests tilknyttet de enkelte kapitler. Systemet er udarbejdet

Læs mere

LÆRINGSMÅL PÅ NIF MATEMATIK 2014-15

LÆRINGSMÅL PÅ NIF MATEMATIK 2014-15 LÆRINGSMÅL PÅ NIF MATEMATIK 2014-15 Mål for undervisningen i Matematik på NIF Følgende er baseret på de grønlandske læringsmål, tilføjelser fra de danske læringsmål står med rød skrift. Læringsmål Yngstetrin

Læs mere

Årsplan i matematik for 8. klasse 2017/2018

Årsplan i matematik for 8. klasse 2017/2018 Årsplan i matematik for 8. klasse 2017/2018 Undervisningen generelt: Undervisningen tilrettelægges ud fra fagets CKF er og forenklede fællesmål for faget. Undervisning bygges primært op ud fra emnerne

Læs mere

Uge Komptencemål Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Aktiviteter

Uge Komptencemål Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Aktiviteter FAG: Matematik KLASSETRIN: 5. klasse Hvert kapitel i Kontext er beregnet til ca. 5 uger. I kapitlerne regnes henholdsvis i hånden, på lommeregner samt i IT-programmer som GeoGebra og Excel/numbers. Der

Læs mere

Årsplan 2012/2013. 9. årgang: Matematik. Lyreskovskolen. FORMÅL OG FAGLIGHEDSPLANER - Fælles Mål II 2009

Årsplan 2012/2013. 9. årgang: Matematik. Lyreskovskolen. FORMÅL OG FAGLIGHEDSPLANER - Fælles Mål II 2009 Årsplan 2012/2013 9. årgang: Matematik FORMÅL OG FAGLIGHEDSPLANER - Fælles Mål II 2009 Formålet med undervisningen i matematik er, at eleverne udvikler matematiske r og opnår viden og kunnen således, at

Læs mere

Årsplan 9. klasse matematik 2013-2014 Uge Emne Faglige mål Trinmål Materialer/ systemer 33 Årsprøven i matematik

Årsplan 9. klasse matematik 2013-2014 Uge Emne Faglige mål Trinmål Materialer/ systemer 33 Årsprøven i matematik Årsplan 9. klasse matematik 2013-2014 33 Årsprøven i matematik Årsprøve og rettevejledledning 34-35 36 og løbe nde Talmængder og regnemetoder Mundtlig matematik 37 Fordybelses uge 38-39 Procent - Gennemgå

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING Cooperative Learning til matematik i overbygningen

LÆRERVEJLEDNING Cooperative Learning til matematik i overbygningen LÆRERVEJLEDNING Cooperative Learning til matematik i overbygningen Learnhow v/rikke Josiasen Dygtige elever, aktive elever, engagerede elever, sociale elever eller ikke Ved at bruge strukturerne fra cooperative

Læs mere

Den moderne kulturelle skole Skolekode: Tilsynsførende: Dorthe Kirkeby Bæhrenz. Til skolens forældre og bestyrelse.

Den moderne kulturelle skole Skolekode: Tilsynsførende: Dorthe Kirkeby Bæhrenz. Til skolens forældre og bestyrelse. Til skolens forældre og bestyrelse. Jeg kan bekræfte, at undervisningssproget på skolen er dansk, og at skolens undervisning står mål med, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen, herunder at den forbereder

Læs mere

ÅRSPLAN FOR BØRNEHAVEKLASSEN.

ÅRSPLAN FOR BØRNEHAVEKLASSEN. ÅRSPLAN FOR BØRNEHAVEKLASSEN. Sociale mål: At hver elev oplever glæde og tryghed ved at gå på skolen. At eleverne for tryghed til lærerne og hinanden. At hver enkelt elev har mod på, og lyst til, at fortælle

Læs mere

Årsplan for 4. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Dansk. Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer

Årsplan for 4. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Dansk. Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer Danskfagets overordnede formål: At eleverne oplever sproget som en kilde til personlig og kulturel identitet At eleverne får lyst til at bruge sproget alsidigt og i samspil med andre At eleverne bliver

Læs mere

forstå, arbejde med og analysere problemstillinger af matematisk art i sammenhænge, der vedrører dagligliv, samfundsliv og naturforhold

forstå, arbejde med og analysere problemstillinger af matematisk art i sammenhænge, der vedrører dagligliv, samfundsliv og naturforhold Årsplan for undervisningen i matematik på 4. klassetrin 2006/2007 Retningslinjer for undervisningen i matematik: Da Billesborgskolen ikke har egne læseplaner for faget matematik, udgør folkeskolens formål

Læs mere

Selam Friskole Fagplan for Matematik

Selam Friskole Fagplan for Matematik Selam Friskole Fagplan for Matematik Formål Formålet med undervisningen er, at eleverne udvikler matematiske kompetencer og opnår viden og kunnen således, at de bliver i stand til at begå sig hensigtsmæssigt

Læs mere

Årsplan med Fandango 3. klasse (fokus markeret med rød)

Årsplan med Fandango 3. klasse (fokus markeret med rød) Årsplan med Fandango 3. klasse (fokus markeret med rød) Kapitel og fokus Antal uger Kompetenceområder Færdigheds-/vidensmål Fandango 3 - Grundbog og arbejdsbog A + B Kapitel 1: Om personkarakteristik 4-5

Læs mere

Fagårsplan 10/11 Fag: Matematik Klasse: 7.ABC Lærer: Henrik Stillits. Fagområde/ emne

Fagårsplan 10/11 Fag: Matematik Klasse: 7.ABC Lærer: Henrik Stillits. Fagområde/ emne Fagårsplan 10/11 Fag: Matematik Klasse: 7.ABC Lærer: Henrik Stillits. Fagområde/ emne Matematiske færdigheder Grundlæggende færdigheder - plus, minus, gange, division (hele tal, decimaltal og brøker) Identificer

Læs mere

Årsplan for matematik 4. klasse 14/15

Årsplan for matematik 4. klasse 14/15 Årsplan for matematik 4. klasse 14/15 Status: 4.b er en klasse der består af ca. 20 elever. Der er en god fordeling mellem piger og drenge i klasser. Klassen har 5 matematiktimer om ugen. Vi fortsætter

Læs mere

HØJBO FRISKOLE ÅRSPLANER 2010-2011

HØJBO FRISKOLE ÅRSPLANER 2010-2011 HØJBO FRISKOLE ÅRSPLANER 2010-2011 6. årgang Højbo Friskole - Kalundborgvej 49-4591 Føllenslev - Tlf. 59 29 14 38 Matematik Uge nr. Undervisningens indhold Kolorit Grundbog 32-33 Cirkler s. 1-9 34-35 De

Læs mere

årsplan for dansk i 1.klasse Årgang 2013/2014 Side 1 af 17

årsplan for dansk i 1.klasse Årgang 2013/2014 Side 1 af 17 Årgang 2013/2014 Side 1 af 17 Undervisningsmateriale: - Godt på vej1 Fortællebog (lærerbog) - Godt på vej1- opgavebog a + b - læsebog - abc - Læs og forstå kopimappe - Diktat for alle.1.kl - Daglig dosis

Læs mere

0. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN DANSK

0. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN DANSK 2017-18 Lærer: Maibritt Olsen Forord til faget i klassen: I 0. Klasse bygges fundamentet for det skrevne og læste sprog. Dansk indgår i de fleste aktiviteter i 0. Klasse, ligesom andre kompetenceområder

Læs mere

CL, individuelle opgaver, par arbejde lege opgaver. Arbejde parvis og individuelt med skriftlige opgaver og opgaver på PC.

CL, individuelle opgaver, par arbejde lege opgaver. Arbejde parvis og individuelt med skriftlige opgaver og opgaver på PC. Årsplan matematik 2016/17 Periode/ Timetal Emne Mål Arbejdsformer, Organisering og samarbejde Materialer Evaluering August Repetition, procentregning, regneregler og ligninger 2 ligninger med 2 ubekendte*

Læs mere

Tværfaglig elevplan Gudrun 3. klasse - elev med læseproblemer

Tværfaglig elevplan Gudrun 3. klasse - elev med læseproblemer Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 BUU Alm.del Bilag 315 Offentligt Tværfaglig elevplan Gudrun 3. klasse - elev med læseproblemer Læse i alle fag Status for Gudrun slutningen af 3. klasse Gudrun er

Læs mere

Alsidig idrætsudøvelse (Eleven kan anvende grundlæggende sammensatte bevægelser i idrætspraksis)

Alsidig idrætsudøvelse (Eleven kan anvende grundlæggende sammensatte bevægelser i idrætspraksis) Lærer: Line Lund Forord til faget i klassen Vi arbejder i idrætsundervisningen med at lære at deltage aktivt og alsidigt i forskellige idræts Eleverne skal tilegne sig forskellige kropslige færdigheder

Læs mere

Når vi forbereder et nyt emne eller område vælger vi de metoder, materialer og evalueringsformer, der egner sig bedst til forløbet.

Når vi forbereder et nyt emne eller område vælger vi de metoder, materialer og evalueringsformer, der egner sig bedst til forløbet. MATEMATIK Delmål for fagene generelt. Al vores undervisning hviler på de i Principper for skole & undervisning beskrevne områder (- metoder, materialevalg, evaluering og elevens personlige alsidige udvikling),

Læs mere

Dansk årsplan for 5.A & 5.B 2017/2018 Iqra Privatskole

Dansk årsplan for 5.A & 5.B 2017/2018 Iqra Privatskole Dansk årsplan for 5.A & 5.B 2017/2018 Iqra Privatskole Årsplanen er lavet med udgangspunkt i de nye forenklede fælles mål for faget dansk, hvor omdrejningspunkterne er: Læsning: Eleven kan styre og regulere

Læs mere

Matematik. Trinmål 2. Nordvestskolen 2006 Forord. Trinmål 2 (4. 6. klasse)

Matematik. Trinmål 2. Nordvestskolen 2006 Forord. Trinmål 2 (4. 6. klasse) Matematik Trinmål 2 Nordvestskolen 2006 Forord Forord For at sikre kvaliteten og fagligheden i folkeskolen har Undervisningsministeriet udarbejdet faghæfter til samtlige fag i folkeskolen med bindende

Læs mere

Dansk årsplan 5. klasse /18

Dansk årsplan 5. klasse /18 Dansk årsplan 5. klasse - 2017/18 Kompetencemål: Vi arbejder i dansk henimod de 4 kompetencemål for dansk: - Læsning: Eleven kan læse og forholde sig til tekster i faglige og offentlige sammenhænge. -

Læs mere

ÅRSPLAN MATEMATIK 3.KLASSE

ÅRSPLAN MATEMATIK 3.KLASSE ÅRSPLAN MATEMATIK 3.KLASSE Matematiklærerens tænkebobler illustrerer, at matematikundervisning ikke udelukkende handler om opgaver, men om en (lige!) blanding af: Kompetencer Indhold Arbejdsmåder CENTRALE

Læs mere

Mål for børnehaveklassen

Mål for børnehaveklassen Mål for børnehaveklassen At lægge et fundament for skolens arbejde med elevernes alsidige udvikling ved at give det enkelte barn udfordringer, der udvikler barnets nysgerrighed, videbegær og lyst til at

Læs mere

Evaluering DA 2013-14. Dansk. Karin Tychsen

Evaluering DA 2013-14. Dansk. Karin Tychsen Evaluering DA 2013-14 Dansk Karin Tychsen Undervisningen har fulgt årsplanen. Begge årgange har været med i bogstavindlæringen og alle er godt i gang med både at læse og skrive. De bøger eleverne læser,

Læs mere

Oversigt over Forenklede Fælles Mål i forbindelse med kapitlerne i MULTI. Problembehandling. Modellering

Oversigt over Forenklede Fælles Mål i forbindelse med kapitlerne i MULTI. Problembehandling. Modellering MULTI 5 Forenklede Fælles Mål Oversigt over Forenklede Fælles Mål i forbindelse med kapitlerne i MULTI Kapitel 1 Faglig læsning Opmærksomhedspunkt Eleven kan anvende ræsonnementer i undersøgende arbejde

Læs mere

Årsplan i matematik for 7. klasse 2018/2019

Årsplan i matematik for 7. klasse 2018/2019 Årsplan i matematik for 7. klasse 2018/2019 Undervisningen generelt: Undervisningen tilrettelægges ud fra de nye forenklede fællesmål. Undervisning bygges primært op ud fra emnerne i FAKTOR, Sigma 7 samt

Læs mere

Årsplan matematik, RE 2018/2019

Årsplan matematik, RE 2018/2019 Uge Område Ugeinfo. / Indhold er 33 Tal & Størrelser Introuge - Kun Undervisning fredag 34 Tal & Størrelser Introuge - ikke undervisning fredag Decimaltal & Brøker 35 Tal & Størrelser Procentregning 36

Læs mere

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Profilfag Mellemtrin valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Det er tid til at vælge profilfag:-) Profilfag er små fordybelsesområder på ca. 10 uger,

Læs mere

Eleverne er meget glade for billedkunst. De er kreative og laver nogle gode resultater.

Eleverne er meget glade for billedkunst. De er kreative og laver nogle gode resultater. Evaluering DB april 2012 DB Billedkunst Jeff Weber Eleverne er meget glade for billedkunst. De er kreative og laver nogle gode resultater. Jeg synes, at mange er gode til at bruge deres fantasi, og udtrykke

Læs mere

Fagårsplan 10/11 Fag: Matematik Klasse: 8.A Lærer: Henrik Stillits Fagområde/ emne Færdighedsregning - Typer af opgaver - Systematik

Fagårsplan 10/11 Fag: Matematik Klasse: 8.A Lærer: Henrik Stillits Fagområde/ emne Færdighedsregning - Typer af opgaver - Systematik Fagårsplan 10/11 Fag: Matematik Klasse: 8.A Lærer: Henrik Stillits Fagområde/ emne Færdighedsregning - Typer af opgaver - Systematik Periode Mål Eleverne skal: 32/33 Få kendskab til opgavetypen og få rutine.

Læs mere

EN SKOLE FOR LIVET. Uge Emne Mål Materialer/aktiviteter (4 uger) Tal på tal

EN SKOLE FOR LIVET. Uge Emne Mål Materialer/aktiviteter (4 uger) Tal på tal FAG: Matematik KLASSETRIN: 6. Klasse Hvert kapitel i Kontext er beregnet til ca. 4-5 uger. I kapitlerne regnes henholdsvis i hånden, på lommeregner samt i IT-programmer som GeoGebra og Excel. I løbet af

Læs mere

Paradisbakkeskolen Afdeling Nexø. Kong Gustafsvej 10A, 3730 Nexø Tlf.: 56923350 - Fax: 56923351. E-mail: paradisbakkeskolen@brk.dk

Paradisbakkeskolen Afdeling Nexø. Kong Gustafsvej 10A, 3730 Nexø Tlf.: 56923350 - Fax: 56923351. E-mail: paradisbakkeskolen@brk.dk Paradisbakkeskolen Afdeling Nexø Kong Gustafsvej 10A, 3730 Nexø Tlf.: 56923350 - Fax: 56923351 E-mail: paradisbakkeskolen@brk.dk Kære elever og forældre i 6. klasse Med profillinjerne ønsker vi at styrke

Læs mere

Årsplan 2. klasse 09/10

Årsplan 2. klasse 09/10 Årsplan 2. klasse 09/10 Status 26 børn: 16 piger og 9 drenge. Klassen har netop taget afsked med de 2 gennemgående lærere og starter ud med 2 nye klasselærere. Klassen er som helhed fagligt meget dygtige

Læs mere

Et mangesidigt sprogligt fællesskab: lytte tale -læse skrive. (Uddybning af mål se årsplan og Fælles mål).

Et mangesidigt sprogligt fællesskab: lytte tale -læse skrive. (Uddybning af mål se årsplan og Fælles mål). Evaluering af DA dec. 2012. Dansk: Lærer: Karin Tychsen Formålet med dansk: Et mangesidigt sprogligt fællesskab: lytte tale -læse skrive. (Uddybning af mål se årsplan og Fælles mål). Siden vi begyndte

Læs mere

Der var engang På eventyr i Tivoli

Der var engang På eventyr i Tivoli Lærervejledning Der var engang På eventyr i Tivoli Klassetrin: 4. 6. klasse Varighed: 3-7 lektioner á 45 minutter foruden Tivoli-turen Formål Eleverne skal tilegne sig kundskaber og færdigheder, der sætter

Læs mere

2. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN MATEMATIK!

2. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN MATEMATIK! 2014-15 2. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN MATEMATIK Lærer: Sussi Sønnichsen Forord til matematik i 2. Klasse. Vi vil arbejde med bogsystemet Matematrix 2A & 2B, Alinea, samt kopiark til systemet. Jeg vil differentiere

Læs mere

2. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN IDRÆT

2. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN IDRÆT Lærer: Morten Bojesen Forord til faget i klassen Vi vil i idræt arbejde med emner som bl.a. er med til at skabe bedre socialisering imellem eleverne. Temaer som fairplay, taber- og vinder mentalitet og

Læs mere

Årsplan for hovedfag i 5. klasse Annette Odimer Skoleåret Rudolf Steinerskolen i København//Waldorf Skole i København

Årsplan for hovedfag i 5. klasse Annette Odimer Skoleåret Rudolf Steinerskolen i København//Waldorf Skole i København Uge Indhold Aktivitet Færdigheder og kundskaber 33-34 Frihåndsgeometri og repetition af brøkregning, samt division og tabeller. 35-36- 37 Fortællerstof: Myter fra Indien. Dansk/Historie Den Indiske og

Læs mere

Tal og algebra Eleverne kan anvende rationelle tal og variable i beskrivelser og beregninger

Tal og algebra Eleverne kan anvende rationelle tal og variable i beskrivelser og beregninger ÅRSPLAN MATEMATIK 4. KLASSE 2016/17 I de enkelte undervisningsforløb indgår der mål fra både de matematiske kompetencer og fra de 3 stofområder: Matematiske kompetencer handle med overblik i sammensatte

Læs mere

Dansk i 2. & 3. Klasse 18/19

Dansk i 2. & 3. Klasse 18/19 Dansk i 2. & 3. Klasse 18/19 Årsplan for dansk i 2. & 3. klasse. Der er ugentlig 3 dobbeltlektioner til rådighed og om fredagen en halv time til rådighed. Der er ydermere morgenlæsning hver dag, hvor eleverne

Læs mere

Årsplan Idræt 7.- 9. Årgang 2015-2016

Årsplan Idræt 7.- 9. Årgang 2015-2016 Årsplan Idræt 7.- 9. Årgang 2015-2016 Faglige mål: De faglige mål er opstillet i henhold til fællesmål for idræt 7. 9. klasse. - taktisk og teknisk færdigheder videreudvikles igennem den alsidige undervisning

Læs mere