Skatteministeriet J.nr Den Bilag 2

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skatteministeriet J.nr Den Bilag 2"

Transkript

1 Skatteudvalget L Bilag 4 Offentlig Skatteministeriet J.nr Den Bilag 2 Til Folketingets Skatteudvalg L 130/131 Forslag til Lov om Skatteforvaltningsloven og Lov om ændring af en række love som følge af skatteforvaltningsloven. Hermed fremsendes svar på bilag 2 af 1. december Kristian Jensen /Birte Deleuran

2 Spørgsmål: KTO finder ikke at de i lovforslagene har fået svar på de væsentlige problemstillinger som er omtalt i KTO s høringsbrev og som vedrører følgende 5 emner: 1. Manglende garanti for videreførelse af nuværende ansættelsesvilkår 2. Udvidet ansætelsesområde 3. De ansatte følger opgaven 4. Særligt om pension til tjenestemænd 5. Medinddragelse og medindflydelse Svar: Skatteministeriet har bedt Personalestyrelsen om at kommenterer på ovennævnte spørgsmål og de har svaret som følger: Indledende bemærkninger: Personalestyrelsen har generelt tilkendegivet, at man er indstillet på, at drøfte eventuelle personalemæssige spørgsmål, der måtte opstå i forbindelse med iværksættelsen af kommunalreformen. Finansministeren har den 6. december 2004 overfor personaleorganisationerne herunder KTO bekræftet dette tilsagn. Det må antages, at de spørgsmål, som KTO har rejst, jf. nedenfor, vil blive drøftet i denne forbindelse. Ad 1. Manglende garanti for videreførelse af nuværende ansættelsesvilkår Overenskomstansatte KTO finder det helt afgørende, at det præciseres i loven, at overenskomstansatte medarbejdere ved overgang til en statslig overenskomst og indplacering i de lønsystemer, der gælder i staten, sikres mod lønnedgang og forringelser i pensionsvilkår som følge af overgangen. De overenskomstansatte overføres til staten efter reglerne i virksomhedsoverdragelsesloven, hvilket sikrer de overførte ansatte uændrede vilkår i resten af overenskomstperioden. Vilkårene efter overenskomstperiodens udløb aftales mellem overenskomstparterne, når de forhandler nye overenskomster. Virksomhedsoverdragelsesloven giver mulighed for, at der i forbindelse med overdragelsen føres forhandlinger mellem personalets faglige organisationer og Personalestyrelsen som den nye arbejdsgiverpart om en tilpasning af de overførte medarbejderes løn- og ansættelsesvilkår til vilkårene på det statslige område, såkaldte tilpasningsforhandlinger. Personalestyrelsen er indstillet på at føre sådanne tilpasningsforhandlinger. Regeringen har ikke noget ønske om at forringe de overenskomstansattes lønvilkår eller andre ansættelsesvilkår på grund af kommunalreformen.

3 Regeringen mener dog, at det i overensstemmelse med den danske model bør være op til arbejdsmarkedets parter i dette tilfælde de offentlige arbejdsgivere og personaleorganisationerne at finde forhandlingsmæssige løsninger på eventuelle problemer, der måtte opstå. Endelig skal det understreges, at der desuden er mulighed for lokalt inden for rammerne af det nye lønsystem at justere lønningerne, herunder udligne evt. lønforskelle. Efter udløbet af overenskomstperioden vil også pensionsvilkår afhænge af resultatet af forhandlinger mellem de forhandlingsberettigede parter. Personalestyrelsen er som nævnt indstillet på at drøfte eventuelle problemer, der måtte opstå som følge af forskelle i ansættelsesvilkårene. I forbindelse med tidligere overførsler af personale til staten er der således finansieret af overenskomstrammen indgået aftale om bevarelse af hidtidigt pensionsbidrag. Personalestyrelsen er indstillet på at imødekomme eventuelle ønsker fra de overførte medarbejdere om at bevare medlemskab af de kommunale pensionsordninger, hvis dette kan ske i enighed med de pågældende pensionsinstitutter og de forhandlingsberettigede organisationer. Det er i øvrigt Personalestyrelsens principielle opfattelse, at arbejdsgiverens pensionsmæssige forpligtelse over for overenskomstansat personale er udtømt med indbetaling af det overenskomstfastsatte pensionsbidrag. Staten som arbejdsgiver påtager sig således ikke at indestå for særlige rentegarantier, som pensionsinstitutter måtte have stillet. Ved overgang til ansættelse i staten og til en hertil hørende pensionsordning vil de kommunalt ansatte under alle omstændigheder kunne bevare deres pensionsopsparing i det til den kommunale ansættelse knyttede pensionsinstitut i form af en fripolice. Den hidtidige pensionsopsparing er herved sikret de rentegarantier, der måtte være gældende i denne. Tjenestemænd KTO skal foreslå, at det præciseres i lovforslaget, at tjenestemændene sikres bevarelse af de hidtidige ansættelsesvilkår, der følger af de kommunale kollektive aftaler, som en individuel rettighed, indtil aftale opsiges eller andet aftales. Udsagnet i pjecen Hvad betyder strukturreformen for dig som offentligt ansat var en foreløbig orientering, der nu er formuleret i lovforslaget og skal forstås i overensstemmelse med dette. Efter lovforslaget er tjenestemændene efter overgangen til staten omfattet af de regler, der gælder for statstjenestemænd. Lovbemærkningerne indeholder nogle forudsætninger om den pensionsmæssige indplacering og indplaceringen de lønsystemer, der gælder i staten.

4 Personalestyrelsen er som nævnt indstillet på at drøfte eventuelle problemer, der måtte opstå som følge af forskelle i ansættelsesvilkårene. Ad 2. Udvidet ansættelsesområde Det er KTO s opfattelse, at den foreslåede udvidelse af de kommunale skattemedarbejderes nuværende ansættelsesområder både for overenskomstansatte og for tjenestemænd er særdeles indgribende. Det er KTO s opfattelse, at opgaveflytningen kan gennemføres med en væsentlig mindre udvidelse af ansættelsesområdet. Tjenestemænd KTO skal opfordre Skatteministeriet til ud fra en proportionalitetsbetragtning at genoverveje den foreslåede meget indgribende udvidelse af ansættelsesområdet. KTO skal konkret foreslå, at der sker en afgræsning af ansættelsesområderne på en måde, der tilgodeser både hensynet til, at udvidelsen af ansættelsesområdet får en væsentlig mindre indgribende karakter over for den enkelte ansatte og hensynet til at kunne gennemføre opgaveoverflytningen. KTO finder det væsentligt, at der i lovbemærkningerne foretages en præcisering af rækkevidden af udtrykket særlig indgribende karakter. Overenskomstansatte Ansættelsesområdet for de ansatte, der overgår til ansættelse i staten, bør så vidt muligt være det samme som for andre ansatte i staten på dette område. En udvidelse af ansættelsesområdet er ikke i sig selv en væsentlig stillingsændring, der skal varsles. Flyttes arbejdsstedet efterfølgende faktisk over en længere strækning kan der derimod være tale om en væsentlig vilkårsændring, som skal varsles med den enkeltes opsigelsesvarsel. Afgørende kan blandt andet være, om den enkeltes transporttid forøges væsentligt som følge af flytningen. Tjenestemænd har pligt til at overtage en anden passende stilling inden for det nye ansættelsesområde, som ikke ændrer tjenestens karakter. Ved vurderingen af, om en stilling er passende, vil det ud over de momenter, der er anført i bemærkningerne til lovforslaget bl.a. ud over en vurdering af stillingens karakter og sammenhæng med den hidtidige stilling skulle indgå, om tjenestemanden efter en bedømmelse på grundlag af momenter som uddannelse, alder, helbredstilstand, den sædvanlige opfattelse af status m.v. kan siges at have fået anvist en passende stilling. Denne uddybning af hvilke momenter, der skal indgå i en vurdering, fremgår af udkastet til forslag til lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse med kommunalreformen.

5 Ad 3. De ansatte følger med opgaven KTO s udsagn a): KTO finder det meget uheldigt, at lovudkastet ikke indeholder bemærkninger om, hvorledes processen med at følge med opgaven tænkes tilrettelagt og angivelse af frister for, hvornår det berørte personale kan forvente en afklaring på den fremtidige placering m.v. Dette bliver ikke mindre aktuelt, når der henses til, at opgaveoverførslen allerede skal træde i kraft 1. juli Der arbejdes på nuværende tidspunkt på højtryk i den nye fusionsorganisation med at tilrettelægge en god proces. Dette sker i tæt dialog med både de kommunale og de statslige personaleorganisationer. Så snart der er en endelig afklaring af tidsplanen offentliggøres den på den særlige fusionshjemmeside, som alle kommunale og statslige skattemedarbejdere har adgang til. Dette er langt den mest hensigtsmæssige måde at tilrettelægge processen på. KTO s udsagn b: KTO foreslår, at der i lovbemærkningerne gives tilsagn om, at der ved den fremtidige geografiske og opgavemæssige placering af personalet så vidt muligt tages udgangspunkt i den enkelte medarbejders ønsker, og at flytninger over større geografiske afstande så vidt muligt vil blive undgået. Personalestyrelsen og de statslige personaleorganisationer (CFU) udsendte den 26. november 2004 en fælles vejledning om kommunalreformen. KTO, KL og Amtsrådsforeningen har ligeledes kommenteret på vejledningen. Det fremgår af denne fælles vejledning, at "i de tilfælde, hvor der er flere mulige placeringer bør medarbejderne have mulighed for at udtrykke ønske om fremtidig placering. Den lokale proces bør her være tilrettelagt således, at der - så langt det er muligt - vil blive taget hensyn til den enkeltes behov og ønsker - både med hensyn til opgaver og arbejdssted. Der bør således være reel vilje til at imødekomme medarbejdernes ønsker. Dette vil bidrage til at sikre de berørte medarbejderes engagement og motivation, hvilket alt andet lige vil være afgørende for omstillingsprocessens succes. Muligheden for at sammenlægningen lykkes, forøges når medarbejdere og chefer i størst muligt omfang får deres job-ønsker opfyldt." Regeringen finder således, at personaleorganisationerne herved har fået klare tilsagn om hensyntagen i forbindelse med placeringen af medarbejderne. Ad 4. Særligt om pension til tjenestemænd KTO går ud fra, at udtrykket pensionsret både dækker pensionsalder og pensionsbeløb. KTO skal foreslå, at dette præciseres i bemærkningerne.

6 Personalestyrelsen har i et notat af 29. oktober 2004 nærmere redegjort for lovforslagets bemærkninger om kommunale tjenestemænds pensionsforhold i forbindelse med overgang til staten. Notatet er optaget som bilag til lovforslaget L 130. Tjenestemænds pensionsforhold er tillige kommenteret i Skatteministeriets høringsnotat, der er afgivet til skatteudvalget. De kommunale tjenestemænd bevarer den pensionsalder, de har optjent på overgangstidspunktet, og de fortsætter pensionsalderoptjeningen under ansættelsen i staten. De kommunale pensioner har af forskellige årsager et noget højere niveau end statslige pensioner på samme skalatrin. Det følger af bemærkningerne, at staten vil sikre, at den pensionsret de kommunale tjenestemænd har optjent på overgangstidspunktet, ikke forringes. Det kan ske ved, at der ydes et tillæg til den statslige pension, der på hver enkelt skalatrin svarer til forskellen mellem de statslige og kommunale satser på overgangstidspunktet, dvs. 30. juni Tillægget vil blive reguleret efter de statslige regler om regulering af pensioner. Staten og kommunerne har historisk aflønnet deres medarbejdere inden for stort set sammenfaldende økonomiske rammer. I de senere år har der kunnet konstateres en forskellig udvikling i forholdet mellem individuel og generel lønudvikling. Om denne udvikling vil være gældende på længere sigt, er umuligt at sige på nuværende tidspunkt, men det vurderes sandsynligt at de overordnede økonomiske rammer vil være sammenfaldende. 5. Medinddragelse og medindflydelse a: KTO mener ikke at lovforslaget efterlever den politiske tilkendegivelse om personalets medinddragelse og medindflydelse. Af den fælles vejledning fra Personalestyrelsen og CFU fremgår bl.a., "at reformens succes bl.a. af, at ledere og medarbejdere i tæt samarbejde får gennemført omstillingen på en hensigtsmæssig måde. Medarbejderne er således en afgørende resurse i forbindelse med den kommende reform, og medarbejderne skal inddrages i processen såvel på det mere overordnede plan som på det lokale niveau." Vejledningen indeholder et helt afsnit om medarbejderrepræsentanternes opgaver og funktion i forbindelse med kommunalreformen. Endelig er der udarbejdet fælles erklæringer fra henholdsvis de kommunale aftaleparter og de statslige aftaleparter om netop medinddragelse og medindflydelse. Det er på denne baggrund vanskeligt at se, hvorfor disse fælles holdninger som arbejdsgivere og personaleorganisationer er helt enige om, skal ind i lovbemærkningerne.

7 b: KTO finder det vigtigt, at der skabes rammer for fælles drøftelser mellem MED/SU-udvalgene på tværs af det statslige og kommunale område. Regeringen er helt enig i, at fælles drøftelser mellem de kommunale MED-udvalg og de statslige samarbejdsudvalg er væsentlig. Derfor indeholder den fælles vejledning mellem Personalestyrelsen og CFU også et helt afsnit om sådanne dialogfora. Personalestyrelsen og CFU opfordrer heri de statslige institutioner til - hvor det er relevant - snarest at oprette et dialogforum mellem den afgivende og den modtagende myndighed. Jeg kan endvidere forstå, at KTO deltager i et fælles møde med Personalestyrelsen, CFU, KL og Amtsrådsforeningen om netop dette emne i morgen (9. december 2004). På skatteområdet er der jo allerede etableret en samarbejdsorganisation. Der er derfor ingen grund til at medtage dette i lovbemærkningerne. c: KTO finder det væsentligt, at der indarbejdes en opfordring til, at der etableres muligheder for, at tillidsrepræsentanten kan udføre sit hverv bedst muligt i forbindelse med strukturreformen. Af den fælles vejledning mellem Personalestyrelsen og CFU fremgår, at, "Personalestyrelsen og CFU er enige om, at der er behov for et tæt samarbejde mellem ledelse og medarbejdere for at sikre, at processen gennemføres på en tilfredsstillende måde. Dette samarbejde skal foregå dels på lokalt niveau mellem den lokale ledelse og tillidsrepræsentanterne, dels på centralt niveau mellem Personalestyrelsen og centralorganisationerne." Tilsvarende fælles udmeldinger er tilkendegivet på det kommunale område. Der er derfor heller ingen grund til at medtage dette i lovbemærkningerne.

Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lovgivning om udmøntning af strukturreformen på skatteområdet

Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lovgivning om udmøntning af strukturreformen på skatteområdet Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K. J.nr.: 9.02.02.1 9. november 2004 Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lovgivning om udmøntning af strukturreformen på skatteområdet Indledning

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0030 Den Til Folketingets Skatteudvalg L130 - Forslag til Lov om Skatteforvaltningsloven. Hermed fremsendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 27, 30 og 56 af 7. december

Læs mere

Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse med kommunalreformen

Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse med kommunalreformen Indenrigs- og Sundhedsministeriet Slotholmsgade 10-12 1216 København K J.nr.: 9.02.02-2 7. januar 2005 Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse med kommunalreformen

Læs mere

Ansættelsesområder og ansættelsesbreve i relation til den kommende strukturreform

Ansættelsesområder og ansættelsesbreve i relation til den kommende strukturreform KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune H:S Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) FHS 17. december 2004 Ansættelsesområder og ansættelsesbreve i relation til den kommende

Læs mere

Kort om kommunalreformen

Kort om kommunalreformen Kort om kommunalreformen To typer af ændringer Kommunalreformen betyder, at flertallet af de (amts) kommunalt ansatte vil få en ny arbejdsgiver og måske også få ændret arbejdssted og/eller arbejdsopgaver.

Læs mere

Vedr.: Høringssvar til Strukturkommissionens betænkning nr. 1434

Vedr.: Høringssvar til Strukturkommissionens betænkning nr. 1434 Til: Indenrigsministeriet og Sundhedsministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K J.nr.:9.02.01-01 17. februar 2004 UDKAST Vedr.: Høringssvar til Strukturkommissionens betænkning nr. 1434 Med henvisning

Læs mere

KL :54 Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Sundhedskartellet

KL :54 Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Sundhedskartellet KL 13-03-06 21:54 Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Sundhedskartellet Tid Den 13. marts 2006 Sted Emne Deltagere KL Tilpasningsforhandlinger amter til kommuner Repræsentanter for Kommunale

Læs mere

Notat vedrørende Indenrigs- og Sundhedsministeriets forslag til lov om

Notat vedrørende Indenrigs- og Sundhedsministeriets forslag til lov om Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Offentlig Akademikernes Centralorganisation Sekretariatet Den 7. januar 2005 JEH/LST/kj/bef Sagsnr. 200401081-9 200401082 200401083 Notat vedrørende Indenrigs- og

Læs mere

usikkerhed om personaleforholdene fremover. Man må frygte at reformen vil følges af afskedigelser og afvandring af de bedst kvalificerede,

usikkerhed om personaleforholdene fremover. Man må frygte at reformen vil følges af afskedigelser og afvandring af de bedst kvalificerede, 3HUVRQDOHIRUKROGYHGGHQIRUHVWnHQGHNRPPXQDOUHIRUP LO har modtaget udkast til en række af regeringens lovforslag i forbindelse med den forestående kommunalreform med henblik på vores bemærkninger. LO vil

Læs mere

KTO s medlemsorganisationer. Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner

KTO s medlemsorganisationer. Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner KTO Sekretariatet 15. april 2002 HKB J.nr.: 4.10.03-03 Til: Vedr.: KTO s medlemsorganisationer Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner KTO afgav den 25. oktober 2001 et høringssvar på udkast til

Læs mere

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder 1 FINANSMINISTERIET PERSONALESTYRELSEN Udkast 31. marts 2005 Personalejuridisk Kontor J.nr. 03-204-42 Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager

Læs mere

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder 1 FINANSMINISTERIET PERSONALESTYRELSEN Udkast 4. maj 2005 Personalejuridisk Kontor J.nr. 03-204-42 Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager

Læs mere

Cirkulære om ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen

Cirkulære om ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen UDKAST 28. juni 2006 Cirkulære om ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen (Til samtlige ministerier mv.) Indledning

Læs mere

Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte. Løn- og ansættelsesvilkår ved en kommunalreform. hvad gælder?

Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte. Løn- og ansættelsesvilkår ved en kommunalreform. hvad gælder? Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Løn- og ansættelsesvilkår ved en kommunalreform hvad gælder? Denne publikation er tilrettelagt af: Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) Løngangstræde

Læs mere

Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte. Aftale om løngaranti for ansatte omfattet af opgave- og strukturreformen. med KTO's kommentarer

Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte. Aftale om løngaranti for ansatte omfattet af opgave- og strukturreformen. med KTO's kommentarer KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Aftale om løngaranti for ansatte omfattet af opgave- og strukturreformen med KTO's kommentarer - 2 - - 3 - INDHOLDSFORTEGNELSE Forord...5 1. Personafgrænsning...7

Læs mere

Ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen

Ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen Cirkulære om Ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen 2006 Cirkulære af 12. oktober 2006 Perst. nr. 054-06 PKAT

Læs mere

Forslag. Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med Grønlands Selvstyres overtagelse af sagsområder

Forslag. Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med Grønlands Selvstyres overtagelse af sagsområder 2008/1 LSF 131 (Gældende) Udskriftsdato: 14. januar 2017 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Personalestyrelsen, j.nr. 07-231-1 Fremsat den 5. februar 2009 af finansministeren (Lars

Læs mere

Udkast til. 1. I 2 udgår, lov om åremålsansættelse af tjenestemænd og ansatte på tjenestemandslignende vilkår.

Udkast til. 1. I 2 udgår, lov om åremålsansættelse af tjenestemænd og ansatte på tjenestemandslignende vilkår. Udkast til 8. september 2005 BLj J.nr. 05-204-93 Forslag til Lov om ændring af lov om tjenestemænd i folkeskolen m.v. (Konsekvensrettelser som følge af kommunalreformen og ændringer af tjenestemandslovgivningen)

Læs mere

Modtagere på høringslisten 5. juli 2005 J.nr. 05-870-6

Modtagere på høringslisten 5. juli 2005 J.nr. 05-870-6 Modtagere på høringslisten 5. juli 2005 J.nr. 05-870-6 Høring over bekendtgørelse om beregning af tjenestemandspensioner og om fordeling af tjenestemandspensionsbyrden mellem staten og kommunerne for tjenestemænd,

Læs mere

Vejledning om kommunalreformen og personalejura

Vejledning om kommunalreformen og personalejura Vejledning om kommunalreformen og personalejura November 2004 2 Indholdsfortegnelse Forord 4 Kapitel 1. Personalejuridiske forhold 5 1.1. Indledning 5 1.2. De grundlæggende regler om ansættelsesvilkårene

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune

Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 9947 1112

Læs mere

Redegørelse om personale juridiske spørgsmål og forslag til handlingsplan for etablering af fælleskommunal tandregulering den 1.

Redegørelse om personale juridiske spørgsmål og forslag til handlingsplan for etablering af fælleskommunal tandregulering den 1. Redegørelse om personale juridiske spørgsmål og forslag til handlingsplan for etablering af fælleskommunal tandregulering den 1. januar 2012 Indledning I forbindelse med overvejelser om oprettelse af en

Læs mere

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a J.nr.: 07-10243 ID nr. 15 Bilag 5 Ansættelsesretlige problemstillinger 23. oktober 2008 Skolebakken 7, 1. tv. 8000 Århus C Telefon: 86 18 00 60 Fax: 36 92 83 19 www.energiogmiljo.dk CVR: 31135427 1. Sammenfatning

Læs mere

Justitsministeriet Lovafdelingen

Justitsministeriet Lovafdelingen Kommunaludvalget L 67 - O Justitsministeriet Lovafdelingen Indenrigs- og Sundhedsministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Dato: Kontor: Statsretskontoret Sagsbeh.: Johannes Martin Fenger Sagsnr.:

Læs mere

tat meddelelse 19.03.03 Erstatter: 04.02.03 J. nr. 5.1./02-05-9

tat meddelelse 19.03.03 Erstatter: 04.02.03 J. nr. 5.1./02-05-9 tat meddelelse 19.03.03 Erstatter: 04.02.03 J. nr. 5.1./02-05-9 Om: Aftale om nyt lønsystem for tjenestemænd og tjenestemandslignende ansatte inden for Foreningen af tekniske og administrative tjenestemænds

Læs mere

Aftalen er en sammenskrivning af de enslydende aftaler der er indgået med Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte og Sundhedskartellet

Aftalen er en sammenskrivning af de enslydende aftaler der er indgået med Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte og Sundhedskartellet REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN 11.20.22 Side 1 KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE SUNDHEDSKARTELLET Aftale om løngaranti for ansatte omfattet af strukturreformen 2005 Aftalen er en sammenskrivning

Læs mere

Virksomhedsoverdragelseslovens 1, stk. 1 og 2 har følgende ordlyd:

Virksomhedsoverdragelseslovens 1, stk. 1 og 2 har følgende ordlyd: N O TAT Virksomhedsoverdragelse ved tilbagetagelse af opgaver Dette notat redegør for virksomhedsoverdragelseslovens anvendelse ved den offentlige ordregivers hjemtagelse/tilbagetagelse af opgaver, der

Læs mere

1. Informationspligten Informationspligten fremgår af virksomhedsoverdragelseslovens 5 og har følgende ordlyd:

1. Informationspligten Informationspligten fremgår af virksomhedsoverdragelseslovens 5 og har følgende ordlyd: N O TAT Information og forhandling Dette notat omhandler informations- og forhandlingspligten i virksomhedsoverdragelseslovens 5 og 6. Notatet er udarbejdet af KL s Juridiske Kontor, og lanceres af Udbudsportalen.dk.

Læs mere

Nyt lønsystem og arbejdstid for tjenestemandsansatte. Kriminalforsorgens fængsler og arresthuse

Nyt lønsystem og arbejdstid for tjenestemandsansatte. Kriminalforsorgens fængsler og arresthuse Cirkulære om aftale om Nyt lønsystem og arbejdstid for tjenestemandsansatte lærere og souschefer ved Kriminalforsorgens fængsler og arresthuse 2014 Cirkulære af 4. juni 2014 Modst. nr. 033-14 PKAT nr.

Læs mere

OK-05 - KTO's kommentarer til løngarantien og fælleserklæring om naturlig afgang i forbindelse med strukturreformen.

OK-05 - KTO's kommentarer til løngarantien og fælleserklæring om naturlig afgang i forbindelse med strukturreformen. KTO Sekretariatet 18. marts 2005 HKB J.nr.: 7.04-4 Vedr.: OK-05 - KTO's kommentarer til løngarantien og fælleserklæring om naturlig afgang i forbindelse med strukturreformen. Dette notat indeholder KTO

Læs mere

Rammeaftale om seniorpolitik 2005

Rammeaftale om seniorpolitik 2005 Foreningen af Kommunale Chefer KC jnr. 43401.8 Rammeaftale om seniorpolitik 2005 KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune KTO Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Kapitel

Læs mere

Visse konsulenter / pædagogiske konsulenter ved professionshøjskoler (LC s forhandlingsområde).

Visse konsulenter / pædagogiske konsulenter ved professionshøjskoler (LC s forhandlingsområde). Cirkulære om organisationsaftale for Visse konsulenter / pædagogiske konsulenter ved professionshøjskoler (LC s forhandlingsområde). Foreløbig 2008 Cirkulære af 30. juni 2008 Perst. nr. 027-08 PKAT nr.

Læs mere

Tillæg til og nyt lønsystem for tjenestemandsansatte inspektører m.fl. i Statens Luftfartsvæsen og Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane

Tillæg til og nyt lønsystem for tjenestemandsansatte inspektører m.fl. i Statens Luftfartsvæsen og Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane Cirkulære om Tillæg til og nyt lønsystem for tjenestemandsansatte inspektører m.fl. i Statens Luftfartsvæsen og Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane 2008 Cirkulære af 30. november 2009 Perst.

Læs mere

Vejledning om ansættelsesretlige. ressortomlægninger

Vejledning om ansættelsesretlige. ressortomlægninger Vejledning om ansættelsesretlige spørgsmål ved ressortomlægninger Juni 2015 Vejledningen er udelukkende udsendt elektronisk. ISBN 87-7956-451-8 Foto: Rune Steen Johnsson Side 3 af 12 Indhold Vejledning

Læs mere

Åremålsansættelse i staten i Grønland

Åremålsansættelse i staten i Grønland Cirkulære om Åremålsansættelse i staten i Grønland 2008 Cirkulære af 2. april 2009 Perst. nr. 027-09 J.nr. 07-233-4 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 5 1. Lovgrundlag... 5 2. Personkredsen...

Læs mere

Forsvarets civile faglærere

Forsvarets civile faglærere Cirkulære om aftale om løn- og ansættelsesvilkår for Forsvarets civile faglærere 2019 Cirkulære af 9. juli 2019 Modst. nr. 057-19 PKAT nr. 645 J.nr. 2018-5000 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger...

Læs mere

tat meddelelse J. nr. 5.1./

tat meddelelse J. nr. 5.1./ tat meddelelse 29.10.03 J. nr. 5.1./02-05-1 Om: Implementering af CFU-forligets Bilag M Den 10. oktober 2003 blev en rapport fra arbejdsgruppen om de generelle principper der er fastlagt i bilag M til

Læs mere

Tillæg til visse tjenestemands- og tjenestemandslignende. centre for videregående uddannelse og sociale højskoler

Tillæg til visse tjenestemands- og tjenestemandslignende. centre for videregående uddannelse og sociale højskoler Cirkulære om Tillæg til visse tjenestemands- og tjenestemandslignende ansatte lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse og sociale højskoler 2003 Cirkulære af 30. januar 2004 Perst nr. 007-04

Læs mere

Nye ATP-satser for ansatte i staten og folkekirken mv.

Nye ATP-satser for ansatte i staten og folkekirken mv. Cirkulære om Nye ATP-satser for ansatte i staten og folkekirken mv. 2006 Cirkulære af 6. januar 2006 Perst. nr. 003-06 J.nr. 05-868-13 Indholdsfortegnelse 1. Generel forhøjelse af ATP-satser... 3 2. Oprykning

Læs mere

Rammeaftale om seniorpolitik

Rammeaftale om seniorpolitik Rammeaftale om seniorpolitik KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte 05.21 Side 1 Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Indledende bestemmelser... 3 1. Hvem er omfattet af aftalen...3 2.

Læs mere

Tillæg til og nyt lønsystem for tjenestemandsansatte

Tillæg til og nyt lønsystem for tjenestemandsansatte Cirkulære om Tillæg til og nyt lønsystem for tjenestemandsansatte meteorologer m.fl. i Danmarks Meteorologiske Institut 2008 Cirkulære af 26. juni 2009 Perst. nr. 041-09 PKAT nr. 201 J.nr. 08-402-31 2

Læs mere

Ledere under COII s forhandlingsområde ved en række uddannelsesinstitutioner

Ledere under COII s forhandlingsområde ved en række uddannelsesinstitutioner Cirkulære om organisationsaftale for Ledere under COII s forhandlingsområde ved en række uddannelsesinstitutioner 2007 Cirkulære af 28. januar 2008 Perst. nr. 002-08 PKAT nr. 640 J.nr. 07-333/04-2 Dataark

Læs mere

05.25 O.08 26/2009 Side 1. Aftale om integrations- og oplæringsstillinger

05.25 O.08 26/2009 Side 1. Aftale om integrations- og oplæringsstillinger 05.25 Side 1 Aftale om integrations- og oplæringsstillinger KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Indholdsfortegnelse Side 05.25 Side 2 Indledning... 3 1. Aftalens område... 4 2. Formål... 4

Læs mere

05.25 O.11 42/2011 Side 1. Aftale om integrations- og oplæringsstillinger

05.25 O.11 42/2011 Side 1. Aftale om integrations- og oplæringsstillinger Side 1 Aftale om integrations- og oplæringsstillinger KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Indholdsfortegnelse 05.25 Side 2 Side Indledning... 3 1. Aftalens område... 4 2. Formål... 4 3. Målgruppe...

Læs mere

(REVIDERET ( i nte r n pr. 1729/3-09) UDGAVE - ÆNDRINGER

(REVIDERET ( i nte r n pr. 1729/3-09) UDGAVE - ÆNDRINGER Side 1 Protokollat til [overenskomst/aftale] for [ansatte]i regionerne, der i perioden til og med 31. marts 2011 overgår til ansættelse i en kommune som led i kommunens overtagelse af regionale tilbud

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler m.v. inden for KTO s forhandlingsområde

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler m.v. inden for KTO s forhandlingsområde Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler m.v. inden for KTO s forhandlingsområde KL finder, at en vigtig udfordring på det kommunale arbejdsmarked er, at de kommunale arbejdspladser er attraktive

Læs mere

Tilkendegivelse FV Forhandlingsfællesskabet. (advokat Peter Breum) mod. Regionernes Lønnings- og Takstnævn for Region Sjælland

Tilkendegivelse FV Forhandlingsfællesskabet. (advokat Peter Breum) mod. Regionernes Lønnings- og Takstnævn for Region Sjælland 16-0139.184. Tilkendegivelse i FV 2017.0086 Forhandlingsfællesskabet (advokat Peter Breum) mod Regionernes Lønnings- og Takstnævn for Region Sjælland (advokat Morten Ulrich) 1. Uoverensstemmelsen Sagen

Læs mere

Visse lederstillinger inden for Arbejdsformidlingen i Danmark

Visse lederstillinger inden for Arbejdsformidlingen i Danmark Cirkulære om organisationsaftale for Visse lederstillinger inden for Arbejdsformidlingen i Danmark 2003 Cirkulære af 11. september 2003 Perst. nr. 066-03 PKAT nr. J.nr. 01-333/21-3 Indholdsfortegnelse

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ april maj Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ april maj Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... AKTUELLE SAGER nr. 2/2005 9. april 2005 6. maj 2005 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 3 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 7 Andet... 7 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468

Læs mere

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre Cirkulære om Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre 2007 Cirkulære af 13. april 2007 Perst. nr. 042-07 PKAT nr. 128 J.nr. 06-333/51-32 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vejledning til TR på privat apotek. Apotekerskift. - muligheder og udfordringer. Undertitel

Vejledning til TR på privat apotek. Apotekerskift. - muligheder og udfordringer. Undertitel Vejledning til TR på privat apotek Apotekerskift - muligheder og udfordringer Undertitel Maj 2014 Apotekerskift Privat Apotek 2 Apotekerskift Indhold Forord...4 Ny apoteker...6 En apoteksbevilling slås

Læs mere

Nyt lønsystem og arbejdstid for tjenestemandsansatte. Kriminalforsorgens fængsler og arresthuse

Nyt lønsystem og arbejdstid for tjenestemandsansatte. Kriminalforsorgens fængsler og arresthuse Cirkulære om aftale om Nyt lønsystem og arbejdstid for tjenestemandsansatte lærere og souschefer ved Kriminalforsorgens fængsler og arresthuse 2015 Cirkulære af 13. august 2015 Modst. nr. 040-15 PKAT nr.

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ marts 18. april Løn- og pensionsvilkår Medbestemmelse Personalepolitik Kommunalreformen...

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ marts 18. april Løn- og pensionsvilkår Medbestemmelse Personalepolitik Kommunalreformen... 110.13 AKTUELLE SAGER nr. 3/2006 14. marts 18. april 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Medbestemmelse... 4 Personalepolitik... 4 Kommunalreformen... 7 Andet...10 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om etablering af den selvejende institution Udbetaling Danmark

Bekendtgørelse af lov om etablering af den selvejende institution Udbetaling Danmark LBK nr 1506 af 06/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 5. februar 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 16/16730

Læs mere

Administrative medarbejdere og aftale om nyt lønsystem for administrative tjenestemænd i Naviair under Trafikforbundets område

Administrative medarbejdere og aftale om nyt lønsystem for administrative tjenestemænd i Naviair under Trafikforbundets område Cirkulære om organisationsaftale for Administrative medarbejdere og aftale om nyt lønsystem for administrative tjenestemænd i Naviair under Trafikforbundets område 2008 Cirkulære af 26. marts 2010 Perst.

Læs mere

Håndtering af medarbejdere fra kommunal løn til statslig løn

Håndtering af medarbejdere fra kommunal løn til statslig løn Håndtering af medarbejdere fra kommunal løn til statslig løn Med udgangspunkt i de spørgsmål der er indsendt, har hhv. Personalestyrelsen og Økonomistyrelsen forsøgt at beskrive hvordan rammerne er for

Læs mere

16. august 2005 PIH J.nr Udkast. Forslag. til

16. august 2005 PIH J.nr Udkast. Forslag. til Udkast 16. august 2005 PIH J.nr. 05-801-24 Forslag til Lov om ændring af lov om tjenestemandspension (Bevarelse af tillæg til visse pensionister til det 67. år og beregning af pension til tjenestemænd

Læs mere

Cirkulære om. Aftale om forsøg med nye lønsystemer for luftfartsteknikere i Statens Luftfartsvæsen

Cirkulære om. Aftale om forsøg med nye lønsystemer for luftfartsteknikere i Statens Luftfartsvæsen Cirkulære om Aftale om forsøg med nye lønsystemer for luftfartsteknikere i Statens Luftfartsvæsen 2000 1 CIRKULÆRE OM AFTALE OM FORSØG MED NYE LØNSYSTEMER FOR LUFTFARTSTEKNIKERE I STATENS LUFTFARTSVÆSEN.

Læs mere

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet. grundlæggende social- og sundhedsuddannelser

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet. grundlæggende social- og sundhedsuddannelser Cirkulære om Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse, der udbyder de grundlæggende social- og sundhedsuddannelser 2007 Cirkulære af 13.

Læs mere

Regler om prøveansættelse af og aftale om prøvetidens længde for kommunale tjenestemænd

Regler om prøveansættelse af og aftale om prøvetidens længde for kommunale tjenestemænd Regler om prøveansættelse af og aftale om prøvetidens længde for kommunale tjenestemænd KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte I medfør af Tjenestemandsregulativ for kommuner inden for KL's forhandlingsområde

Læs mere

Gennemgang af OK11-resultatet

Gennemgang af OK11-resultatet Gennemgang af OK11-resultatet Gennemgang af resultaterne fra overenskomstforhandlingerne 2011 på det statslige, det kommunale og det regionale. Bibliotekarforbundet, marts 2011 Indhold 01. Generelt...

Læs mere

Regulering af tjenestemandspensioner og pensionsgivende lønninger mv. pr. 1. april 2009 og 1. oktober 2009

Regulering af tjenestemandspensioner og pensionsgivende lønninger mv. pr. 1. april 2009 og 1. oktober 2009 Cirkulære om Regulering af tjenestemandspensioner og pensionsgivende lønninger mv. pr. 1. april 2009 og 1. oktober 2009 2009 Cirkulære af 18. februar 2009 Perst. nr. 012-09 J.nr. 09-882-12 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Virksomhedsoverdragelse

Virksomhedsoverdragelse Virksomhedsoverdragelse Når kommuner bliver sammenlagt, og når selvejende bliver kommunale og omvendt, så bevarer de ansatte deres rettigheder. For en børne- og ungdomsinstitution betyder det, at ændringerne

Læs mere

UDKAST. Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i øvrigt for tjenestemænd ansat i regionerne.

UDKAST. Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i øvrigt for tjenestemænd ansat i regionerne. 888.20 21.04.1 Side 1 000000000000000000000000000000000000000000000000000000 000000000000000000 UDKAST Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i

Læs mere

Bekendtgørelse om tjenestemandspensionsforpligtelser i forbindelse med kommunalreformen.

Bekendtgørelse om tjenestemandspensionsforpligtelser i forbindelse med kommunalreformen. Udkast til 5. juli 2005 J.nr. 05-870-7 Bekendtgørelse om tjenestemandspensionsforpligtelser i forbindelse med kommunalreformen. I medfør af 7, stk. 3 6 i lov nr. 539 af 24. juni 2005 om visse proceduremæssige

Læs mere

Regulering af tjenestemandspensioner og pensionsgivende lønninger mv. pr. 1. april 2008

Regulering af tjenestemandspensioner og pensionsgivende lønninger mv. pr. 1. april 2008 Cirkulære om Regulering af tjenestemandspensioner og pensionsgivende lønninger mv. pr. 1. april 2008 2008 Cirkulære af 21. april 2008 Perst. nr. 009-08 PKAT nr. J.nr. 08-882-6 Indholdsfortegnelse 1. Regulering

Læs mere

Q&A s om virksomhedsoverdragelse som følge af oprettelsen af den forberedende grunduddannelse (FGU) og FGU-institutionerne

Q&A s om virksomhedsoverdragelse som følge af oprettelsen af den forberedende grunduddannelse (FGU) og FGU-institutionerne Q&A s om virksomhedsoverdragelse som følge af oprettelsen af den forberedende grunduddannelse (FGU) og FGU-institutionerne Introduktion Med disse Q&A s vil Undervisningsministeriet, Styrelsen for Undervisning

Læs mere

Regulering af tjenestemandspensioner og pensionsgivende lønninger mv. pr. 1. april 2010

Regulering af tjenestemandspensioner og pensionsgivende lønninger mv. pr. 1. april 2010 Cirkulære om Regulering af tjenestemandspensioner og pensionsgivende lønninger mv. pr. 1. april 2010 2010 Cirkulære af 5. februar 2010 Perst. nr. 008-10 J.nr. 10-882-24 2 Indholdsfortegnelse 1. Regulering

Læs mere

2) Frivillig overførsel på overenskomstmæssige vilkår. Enkelte steder har tjenestemænd givet afkald på deres tjenestemandsstatus og er gået over til ansættelse i den private virksomhed, hvorefter aflønning

Læs mere

Ergoterapeuter og Fysioterapeuter

Ergoterapeuter og Fysioterapeuter Cirkulære om organisationsaftale for Ergoterapeuter og Fysioterapeuter 2004 Cirkulære af 19. februar 2004 Perst. nr. 011-04 PKAT nr. J.nr. 01-333/26-3 Indholdsfortegnelse Cirkulære Bemærkninger til de

Læs mere

Velkommen til staten som arbejdsplads

Velkommen til staten som arbejdsplads xx INDBYDELSE TIL REGIONALE KONFERENCER OM STATENS PERSONALE- OG LEDELSESPOLITIK CENTRALRÅDETS PERSONALEPOLITISKE UDVALG Velkommen til staten som arbejdsplads Marts 2006 1 Staten som arbejdsplads Publikationen

Læs mere

Ledere og lærere ved voksenuddannelsescentre

Ledere og lærere ved voksenuddannelsescentre Cirkulære om løn- og ansættelsesvilkår for Ledere og lærere ved voksenuddannelsescentre 2007 Cirkulære af 27. april 2007 Perst. nr. 050-07 PKAT nr. 128 J.nr. 07-348-8 Indholdsfortegnelse Cirkulære...3

Læs mere

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN AFTALE OM MIDLERTIDIG TJENESTE I HØJERE STILLING

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN AFTALE OM MIDLERTIDIG TJENESTE I HØJERE STILLING Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET AFTALE OM MIDLERTIDIG TJENESTE I HØJERE STILLING 2015 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. AFTALENS OMRÅDE... 3 2. BETALINGEN... 3 3. MIDLERTIDIG

Læs mere

Midlertidige samarbejdsudvalg på beskæftigelsesområdet

Midlertidige samarbejdsudvalg på beskæftigelsesområdet Cirkulære om aftale om Midlertidige samarbejdsudvalg på beskæftigelsesområdet 2005 Cirkulære af 14. februar 2006 Perst. nr. 009-06 PKAT nr. J.nr. 05-7243-24 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger...

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for overenskomstansatte akademikere)

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for overenskomstansatte akademikere) Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for overenskomstansatte akademikere) 2005 Cirkulære af 16. marts 2006 Perst. nr. 014-06 PKAT nr. J.nr. 06-348-57 Indholdsfortegnelse

Læs mere

N O TAT. Frasigelse af kollektive overenskomster

N O TAT. Frasigelse af kollektive overenskomster N O TAT Frasigelse af kollektive overenskomster Dette notat handler om frasigelse af de kollektive rettigheder og pligter i forhold til overdragerens kollektive overenskomster i forbindelse med en virksomhedsoverdragelse.

Læs mere

Arbejdstid for lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse

Arbejdstid for lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse Cirkulære om aftale om Arbejdstid for lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse 2014 Cirkulære af 4. juni 2014 Modst. nr. 037-14 J.nr. 2013-1513-084 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle

Læs mere

Nyt lønsystem for tjenestemandsansatte skov- og landskabsingeniører i Naturstyrelsen

Nyt lønsystem for tjenestemandsansatte skov- og landskabsingeniører i Naturstyrelsen Cirkulære om aftale om Nyt lønsystem for tjenestemandsansatte skov- og landskabsingeniører i Naturstyrelsen 2013 Cirkulære af 3. september 2013 Modst.nr. 039-13 J.nr. 12-333/75-51 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Gennemgang af OK11-resultatet Hovedresultaterne fra de netop afsluttede 2011-overenskomstforhandlinger

Gennemgang af OK11-resultatet Hovedresultaterne fra de netop afsluttede 2011-overenskomstforhandlinger Gennemgang af OK11-resultatet Hovedresultaterne fra de netop afsluttede 2011-overenskomstforhandlinger Materiale til vejledende urafstemning Bibliotekarforbundet, marts 2011 Indledning Til brug for den

Læs mere

LUP 2014. Specialkonsulent Tina Feldt Jessing og fuldmægtig Sara Talaii Olesen, Moderniseringsstyrelsen. november 2014 1

LUP 2014. Specialkonsulent Tina Feldt Jessing og fuldmægtig Sara Talaii Olesen, Moderniseringsstyrelsen. november 2014 1 LUP 2014 Specialkonsulent Tina Feldt Jessing og fuldmægtig Sara Talaii Olesen, Moderniseringsstyrelsen 1 DE GRUNDLÆGGENDE ELEMENTER I OVERENSKOMSTSYSTEMET Retten til at organisere sig Retten til at føre

Læs mere

1. Regelgrundlaget Hovedbestemmelsen om tjenestemænds rettigheder og pligter findes i tjenestemandsregulativets

1. Regelgrundlaget Hovedbestemmelsen om tjenestemænds rettigheder og pligter findes i tjenestemandsregulativets N O TAT Udlån af tjenestemænd Dette notat omhandler udlån af tjenestemænd i forbindelse med udliciteringer. Notatet beskæftiger sig primært med frivillige udlånsaftaler, men i notatet berøres også situationer,

Læs mere

Indstilling. Ansættelsesformer for chefer i Århus Kommune. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 31. maj 2006.

Indstilling. Ansættelsesformer for chefer i Århus Kommune. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 31. maj 2006. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 31. maj 2006 Århus Kommune Personaleafdelingen Borgmesterens Afdeling 1. Resume Byrådet vedtog den 26. april 2000 en indstilling om

Læs mere

Lokale aftaler om løntillæg. - hvad er god praksis

Lokale aftaler om løntillæg. - hvad er god praksis Lokale aftaler om løntillæg - hvad er god praksis Maj 2012 Lokale aftaler om løntillæg Hvad er god praksis Maj 2012 Lokale aftaler om løntillæg - hvad er god praksis Udgivet maj 2012 af Moderniseringsstyrelsen

Læs mere

Ansættelsesvilkår for ansatte, der overgår til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen

Ansættelsesvilkår for ansatte, der overgår til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen Cirkulære om Ansættelsesvilkår for ansatte, der overgår til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen 2006 Cirkulære af 16. januar 2006 Perst. nr. 005-06 PKAT nr. J.nr. 04-348-1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Protokollat i faglig voldgift

Protokollat i faglig voldgift Protokollat i faglig voldgift HK/Kommunal for A (advokat Ulla Jacobsen) mod KL for Jammerbugt Kommune (advokat Elsebeth Aaes-Jørgensen) (spørgsmål om forlænget opsigelsesvarsel) Den 5. oktober 2011 afholdtes

Læs mere

tat meddelelse J. nr. 5.1./

tat meddelelse J. nr. 5.1./ tat meddelelse 15.06.04 J. nr. 5.1./02-05-9 Om: Teknisk vejledning om indgåelse af lokale aftaler på det statslige forhandlingsområde SKAF (Stats- og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab) har den

Læs mere

Cirkulære om. Åremålsansættelse. Cirkulære af 19. april Modst. nr J.nr

Cirkulære om. Åremålsansættelse. Cirkulære af 19. april Modst. nr J.nr Cirkulære om Åremålsansættelse 2016 Cirkulære af 19. april 2016 Modst. nr. 022-16 J.nr. 2016-1718-0011 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 5 1. Ændringer ved OK15... 5 2. Lovgrundlag...

Læs mere

Vejledning om ansættelsesretlige spørgsmål ved ressortomlægninger. 2. udgave - November 2016

Vejledning om ansættelsesretlige spørgsmål ved ressortomlægninger. 2. udgave - November 2016 Vejledning om ansættelsesretlige spørgsmål ved ressortomlægninger 2. udgave - November 2016 Denne publikation er udarbejdet af Moderniseringsstyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K Telefon

Læs mere

eijilli Hovedaftale mellem Finansministeriet og Lærernes Centralorganisation og C010 - Centralorganisationen af 2010 (LC/C010-hovedaftalen)

eijilli Hovedaftale mellem Finansministeriet og Lærernes Centralorganisation og C010 - Centralorganisationen af 2010 (LC/C010-hovedaftalen) eijilli PERSONALESTYRELSEN FINANSMINISTERIET Cirkulære om Hovedaftale mellem Finansministeriet og Lærernes Centralorganisation og C010 - Centralorganisationen af 2010 (LC/C010-hovedaftalen) 2011 Cirkulære

Læs mere

PENSIONSREGULATIV FOR FYNS TELEFONS PENSIONSKASSE

PENSIONSREGULATIV FOR FYNS TELEFONS PENSIONSKASSE PENSIONSREGULATIV FOR FYNS TELEFONS PENSIONSKASSE Dette regulativ er senest ajourført Februar 2009 1 Hovedpunkter: Almindelige bestemmelser 1 Pensionsvilkår 2-5 Overførselsregler 6 og 7 Forskellige bestemmelser

Læs mere

Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal

Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE 11.28.2 Side 1 Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal Side 2 Indholdsfortegnelse FORORD... 3 1. ANVENDELSESOMRÅDE...

Læs mere

Principper for jobtryghed Rapport fra en arbejdsgruppe nedsat af MTHSU

Principper for jobtryghed Rapport fra en arbejdsgruppe nedsat af MTHSU VIBORG STORKOMMUNE MTHSU - Arbejdsgruppen om jobtryghed LBB-KSJ 24. november 2005 journal nr. 2005/13511 Principper for jobtryghed Rapport fra en arbejdsgruppe nedsat af MTHSU Indhold: 1. Indledning 2.

Læs mere

4. Tjenestemænd og tjenestemandslignende ansatte ved Kystinspektoratet og Statens Uddybningsmateriel overgik til det nye lønsystem pr. 1. juli 2003.

4. Tjenestemænd og tjenestemandslignende ansatte ved Kystinspektoratet og Statens Uddybningsmateriel overgik til det nye lønsystem pr. 1. juli 2003. Forhandlingsprotokol over forhandlingerne om revision af aftalen om nyt lønsystem for tjenestemænd og tjenestemandslignende ansatte i Kystdirektoratet inden for HK/STAT, Trafik og Jernbanes område af 1.

Læs mere

og Overenskomstansatte Rammeaftale om åremålsansættelse

og Overenskomstansatte Rammeaftale om åremålsansættelse Københavns Kommune Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Rammeaftale om åremålsansættelse 2002 Kapitel 1. Åremålsansættelse på tjenestemandsvilkår...3 1. Rammeaftalens område...3 2. Åremålsstillingen...3

Læs mere

Frit organisationsvalg på AC-området

Frit organisationsvalg på AC-området Cirkulære af 20. januar 2012 Perst.nr. 005-12 J.nr. 11-321-54 Cirkulære om Frit organisationsvalg på AC-området 2011 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 5 Protokollat 1. Medarbejdere

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Fængselslærere m.fl. Cirkulære af 4. juni 2014. Modst. nr. 032-14. PKAT nr. 0151. J.nr.

Cirkulære om organisationsaftale for. Fængselslærere m.fl. Cirkulære af 4. juni 2014. Modst. nr. 032-14. PKAT nr. 0151. J.nr. Cirkulære om organisationsaftale for Fængselslærere m.fl. 2014 Cirkulære af 4. juni 2014 Modst. nr. 032-14 PKAT nr. 0151 J.nr. 2013-1513-080 Dataark PKAT med specifikation 0151 Fængselslærere m.fl. Fællesoverenskomst

Læs mere

Bilag 1. Oversigt over pensionskassekoder, der beregnes engangsbeløb for. 11

Bilag 1. Oversigt over pensionskassekoder, der beregnes engangsbeløb for. 11 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære 1. Generelle bemærkninger... 5 2. Beregning og udbetaling af engangsbeløb... 6 3. Kvartalsvis optjening... 6 4. Udbetaling ved død... 7 5. Pensionsdækningsbidrag til finanslovens

Læs mere

Almindelige bemærkninger

Almindelige bemærkninger 13. marts 2017 FM2017/27 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Landstingsforordning nr. 7 af 5. december 2008 om arbejdstageres retsstilling ved virksomhedsoverdragelse fra

Læs mere

KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE

KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE KL KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE Dato: 5. maj 2010 2062.35 AFTALE mellem KL og Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) om plan for forhandlingerne om fornyelse pr. 1. april 2011

Læs mere