UEFA Study Group Eerikkilä 2013 Grässroots footbäll

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UEFA Study Group Eerikkilä 2013 Grässroots footbäll"

Transkript

1 UEFA Study Group Eerikkilä 2013 Grässroots footbäll Deltagere: Ole Hansen, Jakob Drachmann Haag, Mogens Mika, Martin Mølgaard Ravn, Flemming Kvist Andersen, Brian Molberg, Kim Møller, Jesper Ran Pedersen, Anders Rørtoft-Madsen, Kenneth Grønlund Rasmussen og Jacob Mauritsen.

2 Räpport UEFA Study Group Grässroots Dato: maj 2013 Sted: Eerikkilä Sportscenter, Finland. Deltagere: Flemming Kvist Andersen, DBU s Ungdomsgruppe Morgens Mika, DBU s Børnegruppe Kim Møller, DBU s Børnegruppe Jakob Haag, DBU s Seniorgruppe Ole Hansen, DBU s Seniorgruppe Anders Rørtoft-Madsen, DBU Bredde Kenneth Grønlund, DBU Bredde Brian Molberg, DBU København Jakob Mauritsen, DBU Jylland Jesper Ran Pedersen, DBU Sjælland Martin Mølgaard Ravn, DBU Fyn Øvrige lande: Holland og Norge Faciliteter: Grassroot seminaret blev afholdt på det finske fodboldforbunds sportscenter Eerikkilä nord for Helsinki. Centeret er centralt placeret i det område, hvor langt størstedelen af alle fodboldspillere i Finland er bosat. Derfor er centeret rammen for størstedelen af alt talent- og spillerudvikling samt landsholdstræning. Udover de sportslige faciliteter var der også et nyetableret forskningscenter bestående af fodboldforbundet, Universitet i Helsinki og Sportsministeriet. Der ud fra var der i gangsat flere forskningsprojekter til gavn for udviklingen af finske fodbold.

3 Fagligt Program Indledning: De finske værter havde fået tilladelse af UEFA til at afprøve en ny form af UEFA Study Group konceptet. Hvor konceptet typisk har været faglig inspiration fra værtslandet blev seminaret denne gang afholdt som temabaserede workshops med oplæg og diskussioner landene i mellem. Temaerne var strategi, klubudvikling og spillerudvikling. Tema 1: Strategi Deltagere fra DBU Jacob Drachmann Haag Flemming Kvist Andersen Kenneth Grønlund Rasmussen Opgave: Med udgangspunkt i nedenstående spørgsmål, at fremlægge og diskutere strategier for de enkelte forbund. 1. Forbunds målsætninger for udvikling generelt og især med fokus på græsrodsfodbold? 2. Hvordan opbygger forbund deres strategi? 3. Hvordan sikrer forbund løbende opfølgning på målsætninger og hvilke værktøjer anvendes? 4. Implementering af strategi 5. Samarbejde mellem forbund og regioner hvordan er det organiseret og hvad er outputtet? 6. Rollefordeling mellem administration og politiker organisationsstruktur? Opsummering: 1. Holland og Norge var i en opbyggende fase af strategi, med en mere holistisk tilgang. Holland arbejder i ny strategi med udgangspunkt i klubbehov kombineret med en videnskabelig tilgang. Norge arbejder overordnet med at få indført deres form for holdning og handlinger. Finland har klare målsætninger, hvor der er stor sammenhæng mellem græsrods- og elitefodbold. Overordnet målsætning er større international succes. 2. Alle tre forbund har i opbygning af strategi meget fokus på sammenhængskraft mellem forbund og regioner, opbygge en strategi der styrker samarbejdet. 3. Norge arbejder på at udvikle monitoreringssystemer til løbende måling af udviklingsområder, f.eks ved træneruddannelse, hvor det skal være muligt at se hvilket niveau de uddannede træner. Finland overordnet værktøjer til opfølgning på målsætninger både nationalt og i region. 4. Finland: Fra planlægning til implementering en fælles strategi for Forbund og region mod Udnytte forskelligheder til fælles bedste. Norge: Målet er aktiviteten med fokus på kommunikation, inklusion og ejerskab. Holland: proces i gang-implementering af strategi med overskriftensamarbejde fra forbund til klub. 5. Se punkt 1: Overordnet stor fokus på sammenhængskraft mellem forbund og region, styrket relationer, anerkender forskelligheder og arbejde mod fælles mål. Alle tre forbund var i proces med styrket samarbejde og tydeligere output. 6. Finland: Vigtig med tydelig afklaring af roller og gensidig tillid mellem adm. og politikkere. Samlet opsummering Fremlæggelsen fra DBU tog udgangspunkt i vores organisationsstruktur politikkere/administration samt Forbund/LU. De tre andre forbund havde en mere værdiskabende og ukonkret tilgang (specielt Norge og Holland), da de er ved at definere ny strategi. Hvilke overvejelser kan DBU tage med fra ovenstående?

4 Sammenhængskraft mellem forbund og regioner er vejen til målet! Styrkelse af samarbejdet mellem elite-og breddefodbold til fælles bedste med forskellige målsætninger. Fortsat styrkelse af det faglige grundlag for udvikling ved udarbejdelse af monitoreringssystemer Tema 2: Klubudvikling Deltagere fra DBU Anders Rørtoft-Madsen Martin Ravn Jakob Mauritsen Ole Hansen Opgave: Med udgangspunkt i nedenstående spørgsmål, at fremlægge og diskutere klubudvikling I de enkelte forbund. 1. Hovedmål for klubudvikling i jeres forbund? 2. Programmer, projekter eller ordninger for kvalitets kontrol på klubniveau? 3. Metoder for klubudvikling? 4. Rollefordeling i forbund og lokalunioner? 5. Implementering af klubudvikling projekter? Opsummering: 1. Holland var netop lige påbegyndt udarbejdelse af ny strategi. Derfor var deres fremlæggelser en præsentation af deres overordnerede målsætninger i deres strategi (bæredygtige klubber, fodbold for alle, indsamle ny viden og erfaring for at udvikle designede produkter). Norge er i gang med at udvikle et samlet program kaldet kvalitetklubb med udgangspunkt i værdierne tryghed, glæde, respekt og ligeværd. Finland præsenterede deres strategi for klubudvikling igangsat i De var i gang med at udvikle forskelle koncepter ud fra en større klubspørgeskemaundersøgelse, hvor de havde fået ny viden. 2. Hollands nuværende systemer til at arbejde med kvalitets kontrol af deres klubudvikling var forældet, og derfor ikke længere brugbar. De skulle derfor i gang med at udvikle nye redskaber hertil. Norge havde igangsat et større klubudviklingsprojekt i 40 klubber med fokus på klubbernes engagement i aktiviteter i forlængelse af skoleskemaet. Projektet skal løbende implementeres i flere klubber. Det norske fodboldforbund havde desuden udviklet et klubadministrationsprogram lignende KlubOffice. 3. Alle lande havde forskellige målrettede uddannelser for ledere og trænere samt brugen af webbaserede redskaber var også gennemgående. 4. Den gængse rollefordeling mellem forbund og lokalunioner, var at det strategiske niveau og udviklingsansvaret var placeret i forbundet, og lokalunionerne var det udførende led og implementeringsansvarlig. 5. Udgangspunktet for alle forbund var, at for at få størst mulig succes for en strategi(er), var det væsentlig, at lytte til klubbernes behov samt anerkende, at alle klubber ikke er ens. Samarbejde i mellem forbund og lokalunioner er desuden også vigtigt i forhold til implementeringen af strategien. 6. Præsentation fra DBU tog udgangspunkt i de koncepter og redskaber i vores klubudviklingssystem f.eks. udviklingskonsulenterne, B&U konsulenter, træneruddannelse herunder aldersrelateret træning mv.

5 Tema 3: Spillerudvikling Deltagere fra DBU Brian Molberg Jesper Ran Pedersen Mogens Mika Kim Møller Opgave: Med udgangspunkt i nedenstående spørgsmål, at fremlægge og diskutere spillerudvikling i de enkelte forbund 1. Fokusområder for spillerudvikling i de forskellige aldersgrupper 2. Hvordan er træneruddannelse forbundet i disse fokusområder 3. Læringsmetoder 4. Implementering? Forbund/Lokalunion/Klub hvilke metoder, hvad er resultater? 5. Spilleformer i børne- og ungdomsfodbold 6. Hvordan måler forbund og klubber på spillerudvikling i den enkelte fokus områder? Hvilke tests og metoder bruger man? Opsummering: 1. Finland adskiller sig fra de øvrige lande ved deres holdning om at fodbold skal læres gennem spil/kampe. Der er desuden stort fokus på at øge antallet af træningstimer. Deres målsætninger virker meget eliteorienteret. De øvrige lande ligger i tråd med aldersrelateret træning. 2. I Holland har man tidligere haft problemer med at træneruddannelsen, som forbundet tilbød, ikke var god nok til eliteklubberne. Nu sker træneruddannelsen via et samarbejde mellem en topklub og lokalunionen. Dette har udover at give uddannelsen et løft givet mange flere deltagere på træneruddannelsen. Danmark virker forud ift. antallet af trænere med B-licens. 3. Enighed mellem de forskellige lande omkring læringsmetoder. Finland adskiller sig ved at spillerne primært skal lære gennem spil. 4. Holland adskiller sig på dette område, ved at det er klubben der er i fokus, i modsætning til de øvrige lande som er mere topstyret af forbundet. Implementering foregår ofte gennem licensklubberne eller større klubber, i tæt samarbejde med lokalunion eller forbund. 7. Danmark, Norge og Finland minder meget om hinanden, da man forsøger at ensrette spilleformer. Danmark virker dog længst fremme, ikke mindst pga. vores analyse af spilleformer. I Holland er man på vej væk fra dette, så det i stedet er regionen eller de store klubber, der tager stilling til hvad der er bedst for hold i deres område. Der spilles stadig med stillinger og resultater, men der er fokus på jævnbyrdige kampe. Vinder eller taber hold for stort ændres turneringsplanen. 7. Finland og Holland vil gerne basere deres udvikling på viden fremfor tro. De har derfor stort fokus på dette område. Finland har ansat et team, der de seneste to år har arbejdet med test af spillere. Analyser af dette arbejde, skal gøre dem klogere på, om der arbejdes med det rigtige i træningen. Desuden håber de, at kunne spotte talenter tidligere. Holland er endnu længere og kunne fortælle om 10 år gamle analyser. Danmark og Norge virker noget bagud på dette område. Hvilke overvejelser kan DBU tage med fra ovenstående? Skal licensklubberne skabe gode udviklingsmiljøer i deres samarbejdsklubber, bør antallet af klubber være til at overskue. Vitesse har 10 samarbejdsklubber og er et godt eksempel på hvordan det kan gøres. Vi skal blive bedre til at udnytte de kompetencer der findes i fodboldens netværk bl.a. institut for idræt. Vidensbaseret træning kan være med til at udvikle dansk fodbold.

6 Overordnet evaluering Der var fra de danske deltagere enighed om, at study group turen til Finland havde været spændende og inspirationsrig. Input til fremtidens study group koncept: Baseret på temaer God tid til diskussioner og vidensdeling Program og temaer skal defineres i god tid så de nationale forbund kan udvælge de bedste mulige deltagere med viden på netop et af de udvalgte temaer Output fra study group: Sammenspil bredde/elite (Holland) Videnscenter for fodbold (Finland) Efter skole aktiviteter (Norge) Strategisk fokus fra bund til top Juli 2013 På vegne af delegationen, Anders Rørtoft-Madsen, Kenneth Grønlund Rasmussen og Brian Molberg.

2 ... 4... 6... 6... 7... 7... 7... 8... 9... 12... 12... 13... 14... 15... 16... 16... 17... 19... 19... 20... 20... 21... 21... 22... 25... 26... 27... 27... 28... 29... 30 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Læs mere

Vision at stå stærkere sammen

Vision at stå stærkere sammen AaB Talentcenter udvikling via samarbejde Gældende fra og med maj 2015 Vision at stå stærkere sammen Vi vil styrke elitepigefodbolden i Nordjylland ved at samle og give de mest ambitiøse og talentfulde

Læs mere

UEFA Study Group Dortmund 2012 Grassroots football

UEFA Study Group Dortmund 2012 Grassroots football UEFA Study Group Dortmund 2012 Grassroots football Deltagere: Morten Nielsen, Kenneth Grønlund, Kaj Larsen, Henning Jensen, Michael Juul, Mogens Jørgensen, Jakob Koed, David Kiær, Ole Nielsen, Steen Jørgensen

Læs mere

Projekt DBU Børne- og Ungdomskonsulent

Projekt DBU Børne- og Ungdomskonsulent Projekt DBU Børne- og Ungdomskonsulent 16.01.08 Fra leg til landshold 1 Det er projektets formål at styrke klubudviklingen, så klubberne fremover er endnu bedre til at imødekomme spillernes ønsker og behov

Læs mere

Dansk Boldspil-Union En Del Af Noget Større

Dansk Boldspil-Union En Del Af Noget Større Videnbaseret udvikling af børnefodbolden - fra tro til viden Dansk fodbold i 2005 Elite Mangel på landsholdsprofiler Ingen slutrundedeltagelse Dårlige klubresultater i europæisk sammenhæng For få danske

Læs mere

Fodbold Samarbejde Nordsjælland

Fodbold Samarbejde Nordsjælland Fodbold Samarbejde Nordsjælland FSN netværket Fodbold Samarbejde Nordsjælland (FSN) er et netværk bestående af 61 samarbejdsklubber med mere end 15.000 ungdomsmedlemmer. FC Nordsjælland koordinerer samarbejdet,

Læs mere

SPORT I FOLKESKOLEN. Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen

SPORT I FOLKESKOLEN. Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen SPORT I FOLKESKOLEN Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen 1. Baggrund og formål Gennem flere år har Team Danmark samarbejdet med kommunerne om udvikling af den lokale idræt.

Læs mere

INVITATION TIL DBU TALENTKONFERENCE 2018

INVITATION TIL DBU TALENTKONFERENCE 2018 STATE-OF-THE-ART TALENTUDVIKLING FREMTIDEN FOR DANSK HERREFODBOLD INVITATION TIL DBU TALENTKONFERENCE 2018 9.- 10. JANUAR 2018 TALENT- KONFERENCE 2018 Talentudvikling er på dagsordenen, når DBU indbyder

Læs mere

Konklusion: Behov for nytænkning

Konklusion: Behov for nytænkning Videnbaseret udvikling af børnefodbolden fra tro til viden Dansk fodbold i 2005 Elite Mangel på landsholdsprofiler Ingen slutrundedeltagelse Dårlige klubresultater i europæisk sammenhæng For få danske

Læs mere

Hvilke udfordringer har fodboldklubberne i dag?

Hvilke udfordringer har fodboldklubberne i dag? Hvilke udfordringer har fodboldklubberne i dag? Organiser Jer 2 eller 3 og drøft dette Herefter fremlæggelse / diskussion Konklusion efter ophængte stickers! I skal hurtigt i gang. Hvilke udfordringer

Læs mere

DBU Lolland-Falster. på vej mod 2015. Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde

DBU Lolland-Falster. på vej mod 2015. Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde DBU Lolland-Falster på vej mod 2015 Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde 1 Hvorfor projekt Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde 2 DBU Lolland-Falster ønsker at udarbejde og

Læs mere

DGT Talentudvikling for alle

DGT Talentudvikling for alle Anders Madsen, 38 år gammel DGT Talentudvikling for alle 1992-1995 St. Restrup IF U-13 til U-15 1996-2005 AaB U-13 til U-19 2006-2008 FCM Akademi, chefscout, individuel træner S-Liga, Reservehold 2009-

Læs mere

DBU København. En introduktion til klubrådgiverne og deres nytte for din klub. København, 2014. DBU København

DBU København. En introduktion til klubrådgiverne og deres nytte for din klub. København, 2014. DBU København En introduktion til klubrådgiverne og deres nytte for din klub København, 2014 nu med klubrådgiver? Hvad er det? DBU har på tværs af landet ønsket at tilbyde de samme støttevilkår for klubberne. Derfor

Læs mere

Kolding Boldklub Visionsplan. År r 2017

Kolding Boldklub Visionsplan. År r 2017 Kolding Boldklub Visionsplan År r 2017 VISION Visioner uden handling er blot en drøm. Handling uden visioner får blot tiden til at gå. Visioner sammen med handling kan bevæge verden. KB er en verden fuld

Læs mere

ELITEKOORDINATOR- NETVÆRKET. 13. JUNI 2013, Haderslev

ELITEKOORDINATOR- NETVÆRKET. 13. JUNI 2013, Haderslev ELITEKOORDINATOR- NETVÆRKET 13. JUNI 2013, Haderslev Program Elitekoordinatornetværket 13. juni 2013 VI KÆMPER FOR GULD TIL DANMARK / 2 Støttekoncept 2013-16 Team Danmark vil styrke talentudviklingen og

Læs mere

RESPEKT ANSVARLIG KONKURRENCE FÆLLESSKAB ENGAGEMENT

RESPEKT ANSVARLIG KONKURRENCE FÆLLESSKAB ENGAGEMENT RESPEKT ANSVARLIG KONKURRENCE FÆLLESSKAB ENGAGEMENT Møde om: Klubudviklings udvalgs møde Deltagere: Morten Jensen, William Bond, Susanne Fløe og Thomas Johansen Afbud: Karin Olsen og Kasper Mølgaard Dato:

Læs mere

Fusionsproces mellem CDA og CUD

Fusionsproces mellem CDA og CUD Fusionsproces mellem CDA og CUD Proces Struktur Tendenser Mål Aktiviteter Oplæg 10. november 2016 11-11-2016 1 Dagtilbud og skole går hånd i hånd i implementering af den nye organisering 11-11-2016 2 Sammenlægningen

Læs mere

Lektionsoversigt: Praktik m. medier Supervision fra klubtræner 8 Fodboldlege Praktik m. medier

Lektionsoversigt: Praktik m. medier Supervision fra klubtræner 8 Fodboldlege Praktik m. medier Lektionsoversigt: Uge Emne Bemærkninger 1 Stationstræningsmodellen Praktik hvor eleverne selv er medier Træningsmiljø, Den gode børnetræner 2 Den gode børnetræner Praktik hvor eleverne selv er medier Teori

Læs mere

Verdensmester i talentudvikling. Strategi for talentudviklingen i [X] forbund for perioden 2014-2016 (2017-2020)

Verdensmester i talentudvikling. Strategi for talentudviklingen i [X] forbund for perioden 2014-2016 (2017-2020) Verdensmester i talentudvikling Strategi for talentudviklingen i [X] forbund for perioden 2014-2016 (2017-2020) 1 Indledning Team Danmark har udarbejdet en vejledende skabelon, der skal hjælpe forbundene

Læs mere

Talenttræning Piger Sydvestjylland

Talenttræning Piger Sydvestjylland Baggrunden for Talenttræning Piger Sydvestjylland Varde If er initativtager og medlem af VPF, Vestjysk Pige Fodbold som har til formål at samarbejde omkring pigefodbolden i Sydvestjylland. Grundstenen

Læs mere

Det gode fodboldmiljø. Fodboldens dag, 6. januar 2018

Det gode fodboldmiljø. Fodboldens dag, 6. januar 2018 Det gode fodboldmiljø Fodboldens dag, 6. januar 2018 Hvem er jeg? David Kiær Nielsen, 38 år Gift med Pernille og far til 2 vidunderlige piger på 3 hhv. år og måneder Fodboldfaglig rådgiver i DBU Jylland

Læs mere

Svendborg Mentaliteten

Svendborg Mentaliteten Svendborg Mentaliteten Sportspsykologien har i dette årti gået igennem et paradigmeskift i tilgangen til talentudvikling. Med Kristoffer Henriksen, Lektor ved Syddansk Universitet og sportspsykolog ved

Læs mere

DEN RØDE TRÅD. Det skal være sjovt at spille fodbold i Vallensbæk IF. Den Røde Tråd

DEN RØDE TRÅD. Det skal være sjovt at spille fodbold i Vallensbæk IF. Den Røde Tråd DEN RØDE TRÅD Det skal være sjovt at spille fodbold i Vallensbæk IF Den Røde Tråd Vi har i Vallensbæk IF fodbold valgt at lave en rød tråd til vores børne- og ungdomsfodbold. Fordelen ved at have en rød

Læs mere

Nyhedsbrev FC Roskilde ungdom

Nyhedsbrev FC Roskilde ungdom August 2011 Nyhedsbrev i FC Roskilde ungdom Velkommen til et nyt tiltag i FC Roskilde ungdom. Som noget nyt vil FC Roskilde ungdom 4 gange om året udsende et nyhedsbrev. Nyhedsbrevet skal bruges til at

Læs mere

Vision 2020 ELITE OG BREDDE HÅND I HÅND

Vision 2020 ELITE OG BREDDE HÅND I HÅND Vision 2020 ELITE OG BREDDE HÅND I HÅND VISION 2020 ELITE OG BREDDE HÅND I HÅND Elite Resursegruppen BREDDE Kvinder 19+ år (elite) Kvinder 19+ år (bredde) Piger 13-19 år (elite) Piger 13-19 år (bredde)

Læs mere

Handleplan over økonomiske tilskud fra Holstebro

Handleplan over økonomiske tilskud fra Holstebro - 2018-2020 Handleplan over økonomiske tilskud fra Holstebro SPORTSCHEF FS HOLSTEBRO KIM FISCHER MENSBO FS HOLSTEBRO Holstebro Kommune Indhold FS Holstebro...2 FS Holstebro - Vision...2 FS Holstebro -

Læs mere

Uddannelse vejen til den gode træning

Uddannelse vejen til den gode træning Hold kurset i klubben Alle DGI Fodbolds kurser kan arrangeres i klubben Der behøves kun 8 deltagere for at gennemføre et trænerkursus, inspirationsdag eller klubkursusaktivitet. DGI idræt & fællesskab

Læs mere

Frivillighed i Frederikssund Kommune. en strategisk ramme

Frivillighed i Frederikssund Kommune. en strategisk ramme Frivillighed i Frederikssund Kommune en strategisk ramme Indholdsfortegnelse Frivillighed er fri vilje og villighed til at tilbyde...3 Fokus på frivillighed...5 Frivillighed i Frederikssund Kommune...7

Læs mere

Seminar i fodboldpsykologi. Institut for idræt og Biomekanik Learning and talent in sport LET S d

Seminar i fodboldpsykologi. Institut for idræt og Biomekanik Learning and talent in sport LET S d Seminar i fodboldpsykologi Institut for idræt og Biomekanik Learning and talent in sport LET S d. 5.5.2017 Program Tid Format Beskrivelse Kommentarer 9.00 Ankomst Ankomst, registrering og morgenmad 9.30

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 11. december februar Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 11. december februar Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 11. december 2017 5. februar 2018 Ledelsesresumé Forskning Til ansøgningsrunden 18. december 2017 modtog forskningsudvalget 14 ansøgninger af høj kvalitet, og det samlede

Læs mere

VRI Fodbold DEN GULE TRÅD

VRI Fodbold DEN GULE TRÅD VRI Fodbold DEN GULE TRÅD Politik for VRI Fodbold... 2 Den gule tråd i arbejdet med VRI-børnefodbold og VRI B&U... 3 Holdninger, mål og temaer... 4 Årgangene U5, U6 og U7... 4 Årgangene U8 og U9... 5 Årgangene

Læs mere

værktøjer Nye digitale til din klub og dig Som du måske ved, skal alle klubber registrere sine spillere i DBU s system KlubOffice.

værktøjer Nye digitale til din klub og dig Som du måske ved, skal alle klubber registrere sine spillere i DBU s system KlubOffice. Nye digitale værktøjer til din klub og dig Som du måske ved, skal alle klubber registrere sine spillere i DBU s system KlubOffice. Det skal de, fordi det giver klubberne nogle nye muligheder og værktøjer,

Læs mere

Formand, Majbrit Berlau

Formand, Majbrit Berlau Formand, Majbrit Berlau Fokus på klubberne Stærke klubfællesskaber Nyt? Nej men vigtigt Kl. 11.00 11.35 Hvorfor skal vi styrke vores fællesskaber? Kl. 11.00 11.35 Fagbevægelsen er udfordret på styrken

Læs mere

Notat. Forslag til studietur for Børn og Unge-udvalget Børn og Unge-udvalget. Den 10. juni 2014

Notat. Forslag til studietur for Børn og Unge-udvalget Børn og Unge-udvalget. Den 10. juni 2014 Notat Emne Til Forslag til studietur for Børn og Unge-udvalget Børn og Unge-udvalget Den 10. juni 2014 Der er tidligere aftalt tid til en studietur for Børn og Unge-udvalget i perioden 27. 31. oktober

Læs mere

Glæden driver eliten!

Glæden driver eliten! Glæden driver eliten! -En kvantitativ og kvalitativ undersøgelse af frafald og fastholdelse af tidligere og nuværende kvindelige elitefodboldspillere inden for DBUs talentsystem Af Gitte Therkelsen, Dansk

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 28. februar 29. april Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 28. februar 29. april Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 28. februar 29. april 2019 Ledelsesresumé Rammer og vilkår Team Danmarks uddannelse Det personlige lederskab i elitesport blev igangsat d. 21-23. marts i Aarhus. Der deltager

Læs mere

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014 Side 1 af 5 Beretning 2013/2014 2013 har været et år, hvor der har været travlt med at se fremad i Værløse Boldklub, men for en kort bemærkning kigger vi lige tilbage og gør status på, hvad vi har opnået,

Læs mere

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale om projektet 1 Et styrket fokus på børns læring gennem trygge og stimulerende læringsmiljøer I dette informationsbrev

Læs mere

Kurset præsenteres i samarbejde med vores uddannelsespartner

Kurset præsenteres i samarbejde med vores uddannelsespartner Kurset præsenteres i samarbejde med vores uddannelsespartner Forord s. 1 Klubkursus s. 2 Footwork med bold s. 3 Teknik og koordination s. 4 FCM Teknikmærke s. 5 Nu kan du lære det s. 6 Totaltræning s.

Læs mere

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK 2017-2029 Foto Uber Images Das Büro Per Heegaard STT Foto Flemming P. Nielsen Udarbejdelse Gentofte Kommune Layout: Operate A/S Tryk Bording A/S Oplag:1000

Læs mere

Processen. Efterår 2014. Dialogmøder om talentarbejdet med LU. Efterår 2014. Åbent dialogmøde om talentarbejdet

Processen. Efterår 2014. Dialogmøder om talentarbejdet med LU. Efterår 2014. Åbent dialogmøde om talentarbejdet Processen Efterår 2014 Dialogmøder om talentarbejdet med LU Efterår 2014 Åbent dialogmøde om talentarbejdet Januar/februar 2015 2 workshops (kl. 10-16) udarbejdelse af talentpolitik og strategi Høringsproces

Læs mere

Optag i idrætstalentklassen

Optag i idrætstalentklassen Pkt. 150 Optag i idrætstalentklassen Sagsnr. 277126 Kultur- og Idrætsudvalget Åbent punkt Resume Venstre har bedt om, at sag om optag i talentklassen sættes på dagsordenen. Indstilling Forvaltningen indstiller,

Læs mere

STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ

STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ Oplevelsen af leg med fjerbolden Oplevelsen af glæde, når tingene lykkedes Oplevelsen af udvikling, når forbedringerne over tid mærkes Oplevelsen af fællesskab, når vi sammen

Læs mere

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk (

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk ( Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 06.06.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Elite Fodbold. Personlig udvikling Glæde og fornøjelse Tolerance Konkurrence

Elite Fodbold. Personlig udvikling Glæde og fornøjelse Tolerance Konkurrence Elite Fodbold FC Skanderborg 2020 What - hvad er målet? FC Skanderborg skal være Østjyllands førende videnscenter indenfor Fodbold (Drenge/Piger) - hvor vi igennem Personlig udvikling, Glæde og fornøjelse,

Læs mere

STRATEGIPLAN. Dalum IF

STRATEGIPLAN. Dalum IF STRATEGIPLAN Dalum IF Revideret Februar 2013 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning 2. Præsentation af Dalum IF 3. Bærende principper i Dalum IF 4. Strategier i Dalum IF 5. Mål og Handlingsplaner i Dalum IF

Læs mere

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune Strategi for frivillighed og civilsamfund Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

ER KLUBSKIFTET I ORDEN? En vejledning til klubledelser om den gode proces i forbindelse med klubskifter DBU BREDDE

ER KLUBSKIFTET I ORDEN? En vejledning til klubledelser om den gode proces i forbindelse med klubskifter DBU BREDDE ER KLUBSKIFTET I ORDEN? En vejledning til klubledelser om den gode proces i forbindelse med klubskifter DBU BREDDE Kære klubledelse Oplever I udfordringer med fiskeri? Eller er i tvivl om, hvordan et klubskifte

Læs mere

Målsætninger Beskriv hvordan der arbejdes videre med eksisterende og/eller nye målsætninger

Målsætninger Beskriv hvordan der arbejdes videre med eksisterende og/eller nye målsætninger Handleplan for EGIF Badminton Klubudvikling Centrale spørgsmål: Hvad gør Fe. Organisation Beskriv klubbens organisation, der synliggør klubbens ledelse og ansvarsområder (vedlæg evt. organisationsdiagram)

Læs mere

Talentudvikling i sportens verden

Talentudvikling i sportens verden Talentudvikling i sportens verden Konference 22.9.2008 Michael Andersen, direktør man@teamdanmark.dk tlf: 43 26 25 00 eller 51 26 60 62 Kort præsentation - MA Cand. mag. (samfundsfag idræt) Adjunkt og

Læs mere

Udkast - Frivillighed i Frederikssund Kommune. en strategisk ramme

Udkast - Frivillighed i Frederikssund Kommune. en strategisk ramme Udkast - Frivillighed i Frederikssund Kommune en strategisk ramme Indholdsfortegnelse Frivillighed er frihed til at vælge og villighed til at tilbyde...3 Fokus på frivillighed...5 Frivillighed i Frederikssund

Læs mere

EVALUERING CIRKULÆRT INNOVATIONSNETVÆRK DJURSLAND PR. 3. DEC har svaret

EVALUERING CIRKULÆRT INNOVATIONSNETVÆRK DJURSLAND PR. 3. DEC har svaret EVALUERING CIRKULÆRT INNOVATIONSNETVÆRK DJURSLAND PR. 3. DEC. 2018 13 har svaret (Den sidste linje er: Kendskab til de andre virksomheder og medlemmer) Hvis ja, vil du kort beskrive det?4 svar Muligt energirenoveringsprojekt

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLUBKONCEPT FOR KLUBBER MED GODKENDT SPORTSLIGT UDVIKLINGSMILJØ

BESKRIVELSE AF KLUBKONCEPT FOR KLUBBER MED GODKENDT SPORTSLIGT UDVIKLINGSMILJØ BESKRIVELSE AF KLUBKONCEPT FOR KLUBBER MED GODKENDT SPORTSLIGT UDVIKLINGSMILJØ Indholdsfortegnelse Beskrivelse af klubkoncept for klubber med godkendt sportsligt udviklingsmiljø 1 Highlights 2 Indsatsområder

Læs mere

KLUBFIDUSEN ER BASERET PÅ FIRE GRUNDVÆRDIER

KLUBFIDUSEN ER BASERET PÅ FIRE GRUNDVÆRDIER FORÆLDRE Om Klubfidusen HVORDAN MÆRKER MIT BARN, AT KLUBBEN ARBEJDER MED KLUBFIDUSEN? Helt konkret vil dit barn deltage i træningsøvelser og -aktiviteter, der støtter op om holdånden og fællesskabet. Spørg

Læs mere

Træningen er blevet en tand sjovere for U-9-holdet i Givskud GUF, der har haft begge trænere på børnetrænerseminar.

Træningen er blevet en tand sjovere for U-9-holdet i Givskud GUF, der har haft begge trænere på børnetrænerseminar. B&U-konsulenten sikrer I Hjortshøj-Egå IF havde man mistet fokus på de yngste årgange det blev der rettet op på med ansættelsen af en børne- og ungdomskonsulent og nu er målet at etablere blivende kompetencer,

Læs mere

- med målrettet rådgivning og vejledning til trænere og ledere i klubberne

- med målrettet rådgivning og vejledning til trænere og ledere i klubberne Fodbold for alle Inklusion gennem Fodbold - med målrettet rådgivning og vejledning til trænere og ledere i klubberne 1 Fodbold for alle Inklusion gennem Fodbold - med målrettet rådgivning og vejledning

Læs mere

STYRK SAMARBEJDET. med dine leverandører 3 dages trænings- og workshopforløb med din leverandør HVIS DU VIL VIDE MERE:

STYRK SAMARBEJDET. med dine leverandører 3 dages trænings- og workshopforløb med din leverandør HVIS DU VIL VIDE MERE: STYRK SAMARBEJDET med dine leverandører 3 dages trænings- og workshopforløb med din leverandør > Opnå et leverandørsamarbejde baseret på tillid, fælles værdiskabelse, samarbejde, tidlig involvering og

Læs mere

Fra defensiv til offensiv. - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år

Fra defensiv til offensiv. - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år Fra defensiv til offensiv - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år Fra defensiv til offensiv talentudvikling Fra at værne talenter mod eliteidræt, til at guide talenterne ind i eliteidrætten

Læs mere

Fodbold for alle hele året hele livet!

Fodbold for alle hele året hele livet! Mundtlig beretning 2015 Endnu et fodbold år er gået med spændende aktiviteter og udfordringer. Vi skal være opmærksomme på megatrends i samfundet omkring os. Sikre tendenser, der vil påvirke fodbolden,

Læs mere

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis RYLA 2011 i Svendborg 6. - 7. og 8. maj 2011 Lederrollen Teori og praksis Velkommen til Svendborg En kær pligt for en borgmester er at efterkomme en opfordring til at byde velkommen til sin by. Derfor

Læs mere

Status 2016 Målsætning Handlinger Succeskriterier Evaluering Hvilke handlinger vil I sætte i gang i forhold til at nå målet?

Status 2016 Målsætning Handlinger Succeskriterier Evaluering Hvilke handlinger vil I sætte i gang i forhold til at nå målet? Roskilde Elite- og Talentråd 2018-2021 Kultur og Idræt Sagsnr. 287023 Brevid. 3043897 Ref. SHO Dir. tlf. 4631 4034 steenhou@roskilde.dk NOTAT: Orientering om årlig evaluering af samarbejdsaftalen med Team

Læs mere

Klubudviklingsprojekter

Klubudviklingsprojekter Klubudviklingsprojekter Alle klubber i Dansk Styrkeløft Forbund har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt med forbundets udviklingskonsulent. Formålet med aktiviteterne er at styrke klubben på

Læs mere

Dansk Softball Forbund. Frivillighedsstrategi 2015-2017

Dansk Softball Forbund. Frivillighedsstrategi 2015-2017 Dansk Softball Forbund Frivillighedsstrategi 2015-2017 Dansk Softball Forbund har en lang tradition for at engagerede frivillige kræfter yder en utrolig stor indsats. De frivillige ildsjæle spiller en

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til fælles klubhus projekt Valby Idrætspark

Ansøgning om økonomisk støtte til fælles klubhus projekt Valby Idrætspark Fælles klubhus som nabo til BK Frems gamle klubhus Ansøgning om økonomisk støtte til fælles klubhus projekt Valby Idrætspark Vi søger om tilskud til projektarbejde. Vi er syv klubber med fælles interesse

Læs mere

TALENT-NETVÆRK HORSENS 2015 SAMMEN SKAL VI SKABE FREMTIDENS VINDERE

TALENT-NETVÆRK HORSENS 2015 SAMMEN SKAL VI SKABE FREMTIDENS VINDERE TALENT-NETVÆRK HORSENS 2015 SAMMEN SKAL VI SKABE FREMTIDENS VINDERE Talent-Netværk Horsens: Vores Fyrtårn for 2015: Vores ansøgning til Team Danmark skal skabes og formuleres igennem et stærkt samarbejde

Læs mere

Ung-assistent-aften VSB 19. marts 2014

Ung-assistent-aften VSB 19. marts 2014 Ung-assistent-aften VSB 19. marts 2014 Præsentation Magnus Bistrup Født i 1992 Træner-CV: 2014- VSB (U10-U15 koordinator) 2011-2013: FC København (U12-U16 + ekstern træner) 2011 VSB (U12-U17 samt specifiktræning)

Læs mere

Badmintontsportens træneruddannelser

Badmintontsportens træneruddannelser STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ TRÆNERFORUM ANDRE INSPIRATIONSKURSER Badmintontsportens træneruddannelser Det overordnede formål med træneruddannelserne er at sikre udviklingsmuligheder for alle trænere på

Læs mere

Dansk Sejlunions Sportsklub Koncept Fokus på sportslige klubmiljøer

Dansk Sejlunions Sportsklub Koncept Fokus på sportslige klubmiljøer Dansk Sejlunions Sportsklub Koncept Fokus på sportslige klubmiljøer Indholdsfortegnelse Highlights 2 Beskrivelse af Sportsklub konceptet 3 3 Krav og anbefalinger 4 ressourcer og økonomi 5 Samarbejde og

Læs mere

AFK - storegruppen piger målsætninger

AFK - storegruppen piger målsætninger Vision Visionen for AFK pige/ kvindefodbold er at skabe Danmarks bedste tilbud til piger/ kvinder der gerne vil spille fodbold. Det gælder både for fodboldspillere der er eliteog breddeorienterede. Fodbold

Læs mere

Dansk triatlon Forbunds Frivillighedsstrategi. Frivillighedsstrategi for. Dansk Triatlon Forbund

Dansk triatlon Forbunds Frivillighedsstrategi. Frivillighedsstrategi for. Dansk Triatlon Forbund Frivillighedsstrategi for Dansk Triatlon Forbund 2015 2020 Indholdsfortegnelse 1. Frivillighedsstrategi 1.1 Baggrund 1.2 Hvorfor frivillighedsstrategi 1.3 Mission 2. De frivillige 2.1 Baggrund 2.2 Hvorfor

Læs mere

ELITEIDRÆTSSTRATEGI ODENSE KOMMUNE. Opdateret

ELITEIDRÆTSSTRATEGI ODENSE KOMMUNE. Opdateret ELITEIDRÆTSSTRATEGI ODENSE KOMMUNE Opdateret September 2014 Baggrund Nærværende eliteidrætsstrategi er udarbejdet af Eliteidræt Odense i tæt samarbejde med Odense Kommunes Eliteidrætsråd. Strategien er

Læs mere

DIF LEDERAKADEMI En uddannelse for administrative, sportslige og politiske ledere i DIF s specialforbund 2014-15

DIF LEDERAKADEMI En uddannelse for administrative, sportslige og politiske ledere i DIF s specialforbund 2014-15 En uddannelse for administrative, sportslige og politiske ledere i DIF s specialforbund 2014-15 FOR ADMINISTRATIVE, SPORTSLIGE OG POLITISKE LEDERE I DIF S SPECIALFORBUND BLIV EN ENDNU BEDRE LEDER Strategisk

Læs mere

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER Vejledning til lederen INDHOLDS- FORTEGNELSE Strukturen for samtalen: Samtalehjulet 7 Sådan får du succes med samtalen 8 Før samtalen 8 Under samtalen 9 Efter samtalen

Læs mere

Talent, bevægelse og samarbejde

Talent, bevægelse og samarbejde Talent, bevægelse og samarbejde Skoler og lokale idrætsforeninger går sammen om at styrke børnenes udvikling og trivsel Baggrund Idrætsskolerne skal gøre det sjovt, sundt, udfordrende og lærerigt at bevæge

Læs mere

KURSUSKATALOG Velkommen på kursus for genbrugsfrivillige!

KURSUSKATALOG Velkommen på kursus for genbrugsfrivillige! KATALOG Velkommen på kursus for genbrugsfrivillige! Vi er glade for at kunne tilbyde jer en række kurser. Kurserne vil forhåbentlig give jer ny inspiration til den daglige drift af butikken og motivation

Læs mere

REFERAT. Klubsamarbejdsmøde forår 2014. Klubsamarbejdsmøde Dato: 12. marts 2014

REFERAT. Klubsamarbejdsmøde forår 2014. Klubsamarbejdsmøde Dato: 12. marts 2014 Møde: REFERAT Klubsamarbejdsmøde forår 2014 Klubsamarbejdsmøde Dato: 12. marts 2014 Sted: Deltagere: Kopi til: Dagsorden Nyborg Hallerne, Nyborg Kenn Brandenburg, Nyborg Tennisklub, Curt Grann, Nyborg

Læs mere

Pædagogisk Læreplan. Teori del

Pædagogisk Læreplan. Teori del Pædagogisk Læreplan Teori del Indholdsfortegnelse Indledning...3 Vision...3 Æblehusets børnesyn, værdier og læringsforståelse...4 Æblehusets læringsrum...5 Det frie rum...5 Voksenstyrede aktiviteter...5

Læs mere

DBU Fyns visionsplan 2015. DBU Fyn

DBU Fyns visionsplan 2015. DBU Fyn s visionsplan 2015 Baggrund Med baggrund i 1. DBU og s værdi- og idegrundlag 2. s spørgeskemaundersøgelse efterår 2009 3. Møde med tillidsfolk i maj 2009 4. Bestyrelsens holdninger... skal kursen for s

Læs mere

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Published on Ballerup.dk (

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Published on Ballerup.dk ( Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Eliteidrætsrådet - 12-10-2016 Eliteidrætsrådet - 12-10-2016 12.10.2016 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Workshop nr. 423 tirsdag den 28. november 2017 kl. 10:15-11:30

Workshop nr. 423 tirsdag den 28. november 2017 kl. 10:15-11:30 Workshop nr. 423 tirsdag den 28. november 2017 kl. 10:15-11:30 AMR har ikke mod på genvalg revitalisering af AMO Arbejdsmiljøorganisationen i PPG/Dyrup Ulla Siggaard EHS Manager Scandinavia Architectural

Læs mere

Danmarks Brydeforbunds implementeringsplan for ATK 2014-2016

Danmarks Brydeforbunds implementeringsplan for ATK 2014-2016 Baggrund Dansk brydning er kendetegnet ved at være for resultatorienteret i præpubertet og pubertet i stedet for udviklingsorienteret. Der sker en for tidlig specialisering. Og dette ud fra meterlæreprincippet.

Læs mere

- - - - - - Roskilde Roklub 2013-16 Hvad har det betydet I har arbejdet med intern trænerudvikling Arbejder I efter principperne i ATK, hvis ja hvordan I hvor mange af årene har I taget medaljer ved DM

Læs mere

R E F E R A T. Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring

R E F E R A T. Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring R E F E R A T Tid: Lørdag, den 26. januar 2019 kl. 9:30-11:50 Sted: Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring Deltagere: Henrik Møller Andersen Dronninglund HC Hartmann-Nielsen Hjørring

Læs mere

Skolepolitikken i Hillerød Kommune

Skolepolitikken i Hillerød Kommune Skolepolitikken i Hillerød Kommune 1. Indledning Vi vil videre Med vedtagelse af læringsreformen i Hillerød Kommune står folkeskolerne overfor en række nye udfordringer fra august 2014. Det er derfor besluttet

Læs mere

Lyst Nysgerrighed Glæde

Lyst Nysgerrighed Glæde Tilbagemeldinger fra gruppearbejdet Mandag den 9. februar 2009 Gruppe 1: Vidensdeling: På langs på tværs i og af afdelingerne Interaktive tavler (fx Smartsbord) Rød tråd Sundhed: Fælles kost og bevægelsespolitik

Læs mere

Fra talent til landshold. den røde/hvide tråd i dansk kvindefodbold!

Fra talent til landshold. den røde/hvide tråd i dansk kvindefodbold! Fra talent til landshold den røde/hvide tråd i dansk kvindefodbold! Indledning Fodbold er den største sportsgren i Danmark, og antallet af piger som spiller fodbold er støt stigende. Pt. er ungdomsfodbolden

Læs mere

F L E K S I B E L V E J L E D N I N G, KO M M U N I K AT I O N & S T RU K T U R

F L E K S I B E L V E J L E D N I N G, KO M M U N I K AT I O N & S T RU K T U R FLEKSIBEL VEJLEDNING, KOMMUNIKATION & S TRU K TUR LIFE-PARTNERS Life-Partners udvikler IT-løsninger til ældre, social- og sundhedsområdet Life-Partners A/S har sin egen udviklingsafdeling Software-løsninger:

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af Kolding Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag

1. Organisation. Den nærmere organisering af Kolding Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag Team Danmark og Kolding Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Kolding Kommune. Parterne som vedkender

Læs mere

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til BMX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

Samarbejdsaftale. 1 Målsætninger. 2 Organisation

Samarbejdsaftale. 1 Målsætninger. 2 Organisation Samarbejdsaftale Team Danmark og Københavns Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for eliteidrætten og herunder i særdeleshed talentudviklingen

Læs mere

Fodbold: En folkebevægelse i forandring

Fodbold: En folkebevægelse i forandring v/bent Clausen, formand for Fodbold: En folkebevægelse i forandring Idrættens største udfordringer II Vejen Idrætscenter 30. 31. maj 2012 Vision 2015: At være den mest attraktive sport for Aktive spillere

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

Selvstyrende teams i SCS - en fõlles forst. ståelse. 1. del

Selvstyrende teams i SCS - en fõlles forst. ståelse. 1. del Selvstyrende teams i SCS - en fõlles forst ståelse 1. del Vi er i SCS påbegyndt en fælles rejse henimod at forstå og arbejde i selvstyrende teams. I flere tilbud opleves det allerede, at man i nogen form

Læs mere

Udvalg i ny bestyrelsesstruktur i Solbjerg IF Fodbold 2016

Udvalg i ny bestyrelsesstruktur i Solbjerg IF Fodbold 2016 Udvalg i ny bestyrelsesstruktur i Solbjerg IF Fodbold 2016 Indhold Ny opdeling i udvalg:... 3 Ungdomsudvalg:... 4 Senior / Oldboys udvalg:... 4 Lundbjergvangudvalg:... 5 Multibane udvalg:... 5 Snickers

Læs mere

DBU Breddestrategi. v/bent Clausen Medlem af DBUs bestyrelse Formand for DBU Jylland. DHF Breddeseminar Nyborg 2. februar 2013

DBU Breddestrategi. v/bent Clausen Medlem af DBUs bestyrelse Formand for DBU Jylland. DHF Breddeseminar Nyborg 2. februar 2013 DBU Breddestrategi v/bent Clausen Medlem af DBUs bestyrelse Formand for DBU Jylland DHF Breddeseminar Nyborg 2. februar 2013 Passion, udvikling og fællesskab - Strategi for videreudviklingen af dansk fodbold

Læs mere

Træn din faciliteringsmuskel. Værdiskabende møder og samarbejdsprocesser

Træn din faciliteringsmuskel. Værdiskabende møder og samarbejdsprocesser Træn din faciliteringsmuskel Værdiskabende møder og samarbejdsprocesser Nanna Munk Cand.mag. i Medievidenskab og Dansk fra Københavns Universitet, 2003 Certificeret facilitator fra DME, 2006 Ejer af MUNK

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 27. februar 19. april Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 27. februar 19. april Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 27. februar 19. april 2017 Ledelsesresumé NEC Team Danmark har været i dialog med Danmarks Idrætsforbund om forberedelsen af det fælles bestyrelsesmøde vedr. NEC 19. april

Læs mere

Det hele menneske? En samtidsdiagnostisk analyse af uddannelsestænkning og praksis i danske fodboldakademier

Det hele menneske? En samtidsdiagnostisk analyse af uddannelsestænkning og praksis i danske fodboldakademier Det hele menneske? En samtidsdiagnostisk analyse af uddannelsestænkning og praksis i danske fodboldakademier Uddannelsesseminar 26.11.2015 Martin Treumer Gregersen, ekstern lektor Sektion for Idræt, Aarhus

Læs mere

DAGENS TEMA LEDELSE. DBU Jylland

DAGENS TEMA LEDELSE. DBU Jylland DAGENS TEMA LEDELSE Formål Mit indlæg: Inspiration til ledelse og ledelsesudvikling Ledelse generelt Ledelse af frivillige (frivilligheds-strategi) Klubformanden som leder Spørgsmål: Hvad betyder ordet

Læs mere

Når evalueringen skal skabe værdi med mere end blot evalueringsresultatet - Dansk Evalueringsselskabs Årskonference 2017

Når evalueringen skal skabe værdi med mere end blot evalueringsresultatet - Dansk Evalueringsselskabs Årskonference 2017 Når evalueringen skal skabe værdi med mere end blot evalueringsresultatet - Dansk Evalueringsselskabs Årskonference 2017 Kort præsentation af Stephanie Bäckström, S. (2017). Øg din svarprocent i næste

Læs mere