At sælge varer eller ydelser fra en webshop har mange lighedspunkter med salg fra en almindelig butik. De fundamentale ting ved salg er helt ens:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "At sælge varer eller ydelser fra en webshop har mange lighedspunkter med salg fra en almindelig butik. De fundamentale ting ved salg er helt ens:"

Transkript

1 Webshop At købe sine cowboybukser, bestille billetter til koncerten, booke sit besøg hos frisøren eller ændre adresse hos kommunen online bliver mere almindeligt år for år. Forbrugeren forventer efterhånden at kunne foretage alle sine køb eller bookinger her og nu og online. Næsten alt kan sælges eller formidles over internettet. Kun forældede forestillinger om distribution af varer og ydelser sætter begrænsninger for at udnytte dette salg. Nye virksomheder såvel som ældre etablerede virksomheder bør overveje, hvordan man kan drage fordel af online handel. Med salg via internettet øger du dit potentielle marked til at omfatte hele verden. Der er så mange ubrugte muligheder for salg via internettet, at der vil gå mange år inden de er udtømte. Læs mere om hvordan du opretter og driver en webshop

2 Hvad vil du sælge? At sælge varer eller ydelser fra en webshop har mange lighedspunkter med salg fra en almindelig butik. De fundamentale ting ved salg er helt ens: Du skal have en vare eller en ydelse at sælge Kan du finde personer eller virksomheder nok, der vil købe det du sælger? Har du mulighed for at producere eller indkøbe din vare eller ydelse? Hvor meget kan du tjene på at sælge et styk vare/ydelse? Distribution Dér hvor den store forskel findes, er i måden varen eller ydelsen distribueres på. Kunden står ikke længere fysisk inde i en butik i en specifik by og siger: Kan jeg se den vare, der ligger der?. Nu sidder kunden bag en PC i en tilfældig by et sted i Danmark og bestiller sin vare. Eller måske et andet sted på jordkloden, hvis du har gjort det muligt at købe med internationale kreditkort. Den direkte kommunikation med en stor del af Danmarks/verdens befolkning giver indehaveren af en webshop nye udfordringer og uanede muligheder. Gammel viden i nye omgivelser De, der er opvokset i en tid med den fysiske og personlige kontakt som et væsentlig element i en salgssituationen, skal lære at udnytte den gamle viden i nye sammenhænge. Det vil give nogle helt nye og sandsynligvis meget realistiske muligheder for salg. Et eksempel er den ældre bilsælger med indgående kendskab til bilmarkedet. Han fandt ud af at formidle restpartier af nye dansk-importerede biler til andre europæiske lande via internettet. Hans gamle viden bestod i kendskab til almindeligt salg af biler og til bilforhandlere i Danmark og i udlandet. Dette kombinerede han med internettets muligheder. Hvis alle med solid viden om markedet fra før tiden med internet kunne overtales til at tænke i de muligheder internettet giver, vil der kunne åbnes mange spændende og bæredygtige webbutikker. Tænk globalt Danmark er et lille land med meget få mennesker og dermed også få kunder. Bare i Hamburg bor der flere kunder, end der gør i hele Danmark. Internettet gør, at det ikke er ret meget mere besværligt at sælge sin vare til en person i Istanbul end i Skanderborg. Når du planlægger din webshop, er det værd at overveje om det er en dansk, skandinavisk, europæisk eller en global webshop, du vil starte. Måske starter du med fokus på Danmark, men ved du senere vil være global? Alt kan sælges Ved lidt kreativitet og mod til at ændre på indgroede vaner, vil mange varer kunne sælges i en webshop. Også varer eller ydelser, der i danske forhold har et alt for lille marked, kan nu sælges, da ejeren af webbutikken kan få hele verden som marked.

3 Her er eksempler på varer, der bliver solgt i webbutikker. Hvad kan du sælge?: Software til kortlægning af menneskelige gener Sutter med navne på Selvproducerede smykker Lydskrift af italienske operaer til brug for operasangere Softwareprogrammer til brug ved lydredigering Egenproduktion af billeder, litografier og illustrationer Fairtrade varer Oversættelser Fotografier Trykke egen tekst på T-shirts Sende postkort med egne uploadede fotos Download bøger/dokumenter med fagspecifik viden Kopier af billeder fra internationale kendte kunstner Du sælger Tojiro knive, men det er importøren der pakker og sender Online Bridge med online partnere Chokolade produceret af 15 børn fra samme klasse Kommerciel idé En god ide er kun en god iværksætter-idé, hvis du er i stand til at tjene så mange penge, at du kan leve, som du ønsker. Når du har fået en idé til salg i en webshop, skal den i de fleste tilfælde bearbejdes og videreudvikles, før den kan blive til en kommerciel ide. Kan ideen ikke blive kommerciel, er det ikke nogen god ide at starte egen virksomhed på fuld tid. Det betyder dog ikke at du ikke kan udvikle og drive en hobby-virksomhed med lav indtjening, men med stor fornøjelse. Hvem er dine kunder? Når du sælger via nettet har en stor del af verdens befolkning adgang til din butik. Det er dog helt uoverskueligt at prøve at sælge til tre milliarder mennesker. Du kan med fordel udvælge dig et udsnit af befolkningen. Det vil gøre den kommende markedsføring af din webshop nemmere. Det gør den også mere synlig, når potentielle kunder søger på Google. Din kundegruppe kunne være: Mødre med børn i Danmark Mødre med buttede børn i Danmark Mødre med synshandikappede børn i Skandinavien Operasangere i hele verden Guitarspillere i Danmark Genforskere i Europa.

4 Hvordan fungerer en webshop? For at forstå hvordan en webshop ret teknisk fungerer, kan det være en fordel at dele webbutikken op i to områder: Butiksdelen Betalingsdelen Butiksdelen Butiksdelen er det første du ser, når du åbner døren til en webshop. Det er derfor vigtigt at udarbejde et design, en brugerflade og layout, der tiltaler kundegruppen. Kunden skal føle sig godt tilpas i butikken. Smukke billeder, relevant tekst og ingen ventetider til upload af nye websider er nogle af de ting, kunden kan lide ved en webshop. Butikken skal også være opbygget så snedigt at når kunden får lyst til at købe, skal han eller hun intuitivt vide, hvordan man får lagt varen i indkøbskurven. Ingen omveje og besværlige login. Det skal være nemt at købe. Butiksdelen kan opbygges i et hvilket som helst websystem. I princippet kan du nøjes med at have én webside, hvor der står: Klik her for at købe denne flotte vare Betalingsdelen Når du går på indkøb i et supermarked går du først rundt og samler dine varer. Når du har fundet alle dine varer, går du hen til kasseslusen. Sådan er det også i en webshop. I butiksdelen samler du varerne. I betalingsdelen skal varerne betales. Skal kunden kunne betale med kreditkort, skal du altid have fat i en professionel udbyder af betalingssystemer. Valg af butikssystem Overordnet set er der to systemer, du kan vælge: Webbutik i færdigudviklet skabelon Selvudviklet webshop Webbutik i færdigudviklet skabelon De fleste systemer er opbygget så du kan købe Butiksdelen og Betalingsdelen hver for sig. Mange af de udbydere der sælger en butiksdel har også udviklet en betalingsdel, som passer til butiksdelen. Butiksdelen Butiksdelen er oftest opbygget sådan, at indehaveren af webbutikken blot skal fylde indhold i en skabelon. Lidt ligesom om at lægge varer på hylder i en almindelig butik. Butikkens udseende vælges ud fra forskellige foruddefinerede designs dvs. farver, skrifttyper, top/bund/venstre/højre navigation mv.

5 Det indhold, der skal fyldes ind i butikken, er: Beskrivelse af varer Billede af varer Priser Transportomkostninger mv. Butiksdelen sørger for at sammentælle pris på det købte og tillægge transportomkostninger. Butiksdelens arbejde slutter dér, hvor kunden får at vide: Vil du købe disse 3 varer = 250 kr. Svarer kunden ja, bliver kunden ført over i Betalingsdelen. Betalingsdelen Der er flere måder at betale på. De almindeligste er: Dankort Flere kreditkortsystemer PayPal og udenlandske systemer Handel på efterkrav/overførsel til bank Efterkrav og bank Hvis du ikke vil satse for meget og er i tvivl om, hvor meget du kan sælge, kan du vælge den billigste om mindst kundevenlige betalingsform. Det er at bede kunden om at sætte beløbet ind på din bankkonto, eller at du sender varen pr. efterkrav. Her behøver du ikke at købe et betalingsmodul, men kan nøjes med at skrive kontonummer på en almindelig web side. Dankort Henvender din webshop sig til danske kunder, skal de have mulighed for at betale med dankort. For en dansker er det den nemmeste måde at komme af med pengene på. Det skal være nemt for kunden, ellers klikker han eller hun bare videre til en anden side. Nets For at få lov til at modtage betaling fra dankort, skal du lave en aftale med Nets. I aftalen, der kaldes Indløsningsaftale, skal man dokumentere følgende områder: Virksomheds- samt forretningsoplysninger, herunder CVR-nummer. Oplysninger om pengeinstitut, herunder kontonummer og registreringsnummer. Eventuelle eksisterende forretningsnumre hos Nets International og Nets. Eventuelt forretningsnummer hos terminaloperatør. Oplysninger om hvem der hoster forretningens betalingsmodul. Oplysninger om forretningens URL Når aftalen mellem dig og nets bliver indgået, kan du begynde at bruge et betalingsmodul med dankortbetaling. Det koster ca kr. at lave aftalen og nets tager 1,25 % for hver dankorttransaktion.

6 Transaktionsomkostningen for et salg på 100 kr. er 1.25 kr. - Læs mere om betaling på Når du har købt et færdigt udviklet butikssystem med tilhørende betalingsmodul, vil alt det tekniske med mulighed for indtastning af kortnummer og accept af indtastning mv. fungere automatisk. Visa, MasterCard mv. Har du planer om, at dine varer skal købes uden for de danske grænser, er det nødvendigt at kunne tilbyde betaling med internationale kreditkort. PBS kan også tilknytte udenlandske kreditkort til betalingsdelen. Proceduren for oprettelse af de internationale kort følger meget den for dankort. Det er noget dyrere at gøre brug af udenlandske kreditkort. Det koster 1000 kr. årligt at have en international aftale og PBS tager 5,75 % af omsætningen (minimum 1,95 kroner pr. transaktion). Transaktionsomkostningen for et salg på 100 kr. er 5,75 kr. Læs mere om internationale kreditkort på PayPal PayPal kan være et alternativ til at bruge PBS s internationale kreditkort service. PayPal er en stor amerikansk virksomhed, der håndterer pengetransaktioner på nettet. Her kan man gratis oprette en konto. Denne konto giver adgang til at man på sin webshop kan oprette et link, der går direkte til PayPals betalingsmodul. Modulet fungerer præcis som alle andre betalingsmoduler. Fordelene ved PayPal er, at den er gratis, nemt at starte og at den er kendt over store dele af verden. Desuden kan privatpersoner, der har en PayPal konto blot overføre fra den ene til den anden konto. Det er gratis at oprette en konto. PayPal tager 3,4 % af omsætningen + 0,20 pr. transaktion. Transaktionsomkostningen for et salg på 100 kr. er 5,65 kr. (kurs på : 1120) Læs mere om PayPal på Fordele og ulemper Fordelen ved at købe en færdigudviklet webshop er, at du meget hurtigt kan komme i gang med at sælge på internettet. Du får skabelonen til en butik, så du skal blot fylde dine varer ind i butikken. Du får sandsynligvis ikke de store problemer med teknik, og der er ofte adgang til support, og butikken ser professionel ud. Ulempen er at du grafisk og butiksteknisk skal holde dig inden for snævre rammer. Du har eller får sandsynligvis ideer, der kan gøre din butik smartere, smukkere og mere fleksibel. Dem kan du få svært ved at føre ud i livet, fordi du er bundet af nogle rammer, der ikke står til at ændre. Har du specielle ønsker til din butik, bliver du nødt til selv at opbygge dem med hjælp fra diverse IT folk.

7 Priser Det er normalt at man lejer sig ind på en server hos forhandleren. Her ligger butikken og betalingssystemet, som man så kan bruge. Den månedlige leje for brug af butikken er omkring kr. For brug af et betalingssystem kr. om måneden. Selvudviklet webshop Hvis du vil lave en webshop, der kan mere end blot samle varer i en indkøbskurv, betale varen med kreditkort og sende dig en om, at du skal sende en vare kræver det egenudvikling. Nogle varer eller ydelser kræver et skræddersyet system for at kunderne får lyst til at købe. Det kan også være, at indehaveren af webbutikken bliver nødt til at få udviklet et system, der kan håndtere 1000 ordrer i løbet af en dag. Blandede systemer De selvudviklede webbutikker følger samme overordnede struktur som de færdigudviklede. Der er en butiksdel og en betalingsdel. Du behøver ikke at udvikle en helt ny webshop fra bunden, hvis du har specielle ønsker til funktionalitet. Standardprodukter kan kombineres med special udviklet software. En egenudviklet butiksdel kan også kombineres med en standard betalingsløsning. Det kræver dog oftest, at der i diskussionerne om muligheder i de forskellige systemer, er en IT sagkyndig tilstede. Fleksible standardløsninger Der findes også butiks- og betalingsløsninger som er en standardløsning, men alligevel ret fleksibel. Med fleksibel menes at den kan tilpasse sig mange forskellige behov. Det betyder dog så, at der skal en IT kyndig person ind over hver gang, der skal laves en fleksibel tilpasning. Det vil dog stadig være meget billigere end selv at udvikle hele butikken. Priser Det er dyrt at hyre en IT udvikler. Priserne starter fra 750 kr. + moms. Før du begynder at tale med en IT udvikler, vil det derfor være en god investering selv at have beskrevet det forløb, du ønsker udviklet. Som udgangspunkt kan alt udvikles ved hjælp af IT. Medtag derfor kun de funktioner, der er nødvendig for at godt salg og en smidig administration. Gør din webshop kendt markedsføring Der er millioner af webbutikker over hele kloden og tusinder i Danmark. Du skal derfor gøre et stort stykke arbejde for ikke at drukne i mængden. Hvem der flyder oven på og bliver synlig afhænger af mange faktorer. Jo flere af faktorerne du har mulighed for at optimere, jo større chance for at rejse sig og blive et fyrtårn blandt webbutikker. Faktorer der kan optimeres er:

8 Varen i webshop Jo flere forskellige varer du sælger, jo svære er det at blive fundet af en søgemaskine og kommunikere sit salgsbudskab. Sælger du al slags børnetøj til børn fra 0 år til op til 12 år, bliver du nødt til at profilere dine web sider på mange måder. Du skal være kendt på børnesko, babysko, babyfutter, sparkedragt, flyverdragt, skjorter, T-shirt og mange andre børnevarer. Hvis du kun sælger barnevogne, vil det være noget nemmere at kommunikere dette til de potentielle kunder, der søger på nettet. Domænenavn Når du vælger domænenavn, vil det være en fordel, hvis navnet er identisk med det du sælger. Nogle gange vil det være oplagt at bruge navnet på varen andre gange vil det være misvisende. Kan Google finde siden Hvis Google ikke kan finde dig, er du ilde stedt. Google er den søgemaskine, godt 90 % af internetbrugerne benytter til at søge oplysninger fra. Du kan ikke købe dig plads på Googles søgning. Du kan gøre dig fortjent til det. Nå du laver din webshop, er der forskellige ting du skal tage højde for: Find ud af hvilke ord dine kunder vil søge på. Find de vigtigste. De vigtigste ord/ varebetegnelse fx Shiraz vin Frankrig skal have sin egen webside <Title>, der er en webkode, skal indeholde Shiraz vin frankrig Overskriften på din webside skal også indeholde Shiraz vin Frankrig Din brødtekst skal også indeholde ordene Shiraz vin frankrig Du bør fra en anden side i din webshop linke til denne side med henvisningen Shiraz vin Frankrig Det vil være en fordel, hvis du skrev noget fornuftigt på siden om emnet: Shiraz vin Frankrig. Du har nu gjort det muligt for Google at at tænke sig til at denne webshop har noget med Shiraz vin Frankrig at gøre. Selvom du har gjort det rigtige, er det ikke sikkert du bliver nr. 1 på Google. Desværre sælger du en vare (Shiraz vin Frankrig), som mange andre også sælger. Du kan derfor ikke forvente en hurtig topplacering i Googles søgeresultater. Googles AdWords Når du søger på Google, kan du i højre side se forskellige små tekstannoncer. Det er dem, der hedder AdWords. At bruge AdWords er en yderst effektiv måde at få kunder til sin webshop på. AdWords fungerer på den måde, at de popper op, når en internetbruger har søgt på et specielt ord eller en sætning, som indehaveren af en webshop har defineret i sin AdWordsannonce.

9 Har du som butiksindehaver defineret, at din annonce skal komme frem, når der søges på Shiraz vin Frankrig, vil den gøre det. Skriver internetbrugeren Bordeaux vin Frankrig vil din annonce ikke dukke op. Pris Du betaler kun for annoncen de gange en internetbruger klikker på den. Prisen pr. klik afhænger af populariteten af det/de ord du ønsker at poppe op på og hvor højt oppe, du vil stå på annoncelisten. Du kan åbne og lukke for din annonce som du vil. Du kan også definere, at du vil bruge fx 800 kr. om måneden på AdWords. De klik som du kan få for 800 kr. bliver så fordelt over 30 dage. Læs grundig gennemgang om AdWords på: Linksamarbejde Sælger din webshop et produkt eller en ydelse, der komplimenterer en anden virksomheds produkt eller en ydelse, kan du kontakte denne for et samarbejde. Et samarbejde der går ud på, at I linker til hinandens webbutikker. Måske sælger din webshop udstyr til at skabe den perfekte kaffenydelse. Du kunne fx. sælge smukke stempelkander, kaffekopper og kunstfærdigt udformede kaffekrus. Dine linksamarbejdspartnere kunne så være kafferisterier, chokoladeproducenter og måske Fairtrade-Mærket. Online butiksvejviser Nogle web sites sælger webvejvisere. Der findes både generelle vejvisere som og mere specifikke som der fokuserer på børnefamilier. Nyhedsbreve En billig og effektiv måde at beholde kontakten med kunder og andre interesserede, er ved at gøre det muligt at tilmelde sig et nyhedsbrev på din webshop. Har du også en fysisk butik, kan du spørge dine kunder, om de ønsker at blive tilmeldt dit nyhedsbrev. Husk altid at få accept af kunden, før du sender nyhedsbrevet første gang. Får du ikke det, vil kunden betragte dit nyhedsbrev som spammail. Send til en ven På din webshop kan du også tilføje et lille ikon, hvor der står Tip en ven Du gør det derved nemt for en besøgende at markedsføre din webshop til en ven. Omtale i pressen giver besøg Den allerbedste markedsføring af din webshop er en omtale i avisen, TV eller et ugeblad. Det kan gøre forskellen på succes og fiasko. En lille notits i Alt for Damerne, om at din webshop genopliver den traditionelle klokkestreng i en moderne og forfriskende udgave, og en opfordring om at klikke ind på vil være stort. Notitsen vil måske give 600 besøg hver dag i de næste uger. Så mange besøg vil starte en større besøgsfrekvens, da de besøgende forhåbentlig vil fortælle venner om den spændende webshop. Også journalister vil læse om den og selv ønske at skrive om det nye spændende tiltag.

10 En omtale kræver dog, at du har noget unikt at fortælle. At der er åbnet endnu en børnebutik er ikke interessant. Find ud af hvor du er forskellig fra de andre butikker og kommuniker det ud til omverdenen. Måling og vurdering af indsats En webshop er unik i den henseende, at al information om trafik til og fra hjemmesiden kan spores. Det betyder, at du kan spionere, hvad den enkelte besøgende kigger efter, hvor lang tid han er der, hvor han kommer fra mm. Det er meget interessant at analysere sine besøgende og derefter drage nogle konklusioner om, hvordan du kan gøre webbutikken bedre. De fleste webbutikker leveres med et statistikmodul, der kan vise ovenstående. Et rigtigt godt og gratis analyseværktøj er Google Analytics. Dette kan med fordel implementeres, se: 20/80 reglen duer ikke på web Ved handel over internet behøver den universelle regel om, at 20 % af en butiks vareudbud står for 80 % af indtjeningen ikke at gælde. Normalt er det dyrt og pladskrævende at have 80 % af lageret stående i en fysisk butik, uden at det sælger ret meget. Ved en webshop er dette problem meget mindre, da der på grund af de mange potentielle kunder altid vil være nogle, der vil købe de varer, der ikke er særlig efterspurgte. Bare der er nok af de kunder, der køber et eksemplar af de "lidt sælgende varer" giver det sammenlagt et stort salg. Amazon.com har erfaret at der er salg i "ikke så sælgende varer" Ca. 25 % af deres omsætning kommer fra varer, der ikke ligger på top af deres mest solgte varer. Distribution af solgte varer Mange nye indehavere af webbutikker glemmer ofte, at det at pakke varen og få den transporteret til posthus eller fragtmanden er en tidskrævende proces. Fokus har i lang tid være lagt på at finde eller udvikle den vare du sælger, og få hele den tekniske side af webbutikken til at fungere. Pludselig en dag modtager du en ordre. Fra 1 til 10 ordrer Kommer der kun én ordre om dagen, er der mulighed for at finde en solid papkasse og stoppe ud med avispapir. Får du 10 ordrer om dagen, kræver det en mere systematisk organisering af forsendelsesafdelingen. Der skal indkøbes papkasser, forede konvolutter eller små smukke æsker til smukke smykker. Det er både en udgifts- og tidskrævende opgave. Distribution er salgsparameter Fungerer distributionen ikke, er der stor sandsynlighed for, at kunderne bliver sure. Kommer varen fem dage efter den er bestilt i genbrugspapkasse, vil kunden ikke tale pænt om den webshop. Kommer varen til gengæld dagen efter, i en dejlig indpakning, vil kunden blive positivt overrasket. Måske er der endda en lille hilsen eller gave med i pakken. Med stor

11 sandsynlighed vil kunden fortælle om sin oplevelse til andre. Du har fået dig en god salgsambassadør. Gør det nemt Overvej altid hvordan du kan spare tid. Selv to minutter pr. sendt vare bør man gå efter. Hvis du sender 1000 pakker om året vil de to minutter give dig ca. 35 timers mere fritid eller tid til udvikling af dit salg. Kan du digitalisere nogle af dine ydelser? Hvorfor sende nodeark, tegninger eller fotos med posten, hvis kunden kan downloade dem? Du vil spare penge, øge salget og give dig selv mere tid på denne måde. Økonomi Webbutikker inden for traditionelle varer som børnetøj, PC udstyr, gaveartikler, kameraer og andet elektronisk udstyr m.v. tiltrækker mange iværksættere. Det betyder også hård konkurrence om kunderne. Hård konkurrence går ofte ud over indtjeningen, så det er nødvendig at udarbejde et budget. Budgettet er med til at give den kommende indehaver af en webshop et realistisk bud på, om drømmen om en sådan butik er realistisk. Se årsbudget: Årsbudget I nedenstående budget antages det, at du ønsker at starte en webshop, der sælger børnetøj og børneartikler. Forudsætningerne for budgettet er: I gennemsnit bestiller fem kunder hver dag en vare i butikken Gennemsnitsprisen på en vare er 300 kr. + moms 50 % af omsætningen bruges til at købe nye varer Kunden betaler selv fragt, der foregår med post Danmark Alle beløb i budgettet er eksklusiv moms Eksempel på et årsbudget: Omsætning - første 12 Ex. måneder moms 360 dage x 5 kunder x 300 kr Direkte udgifter ved salg Varekøb og svind: 50 % af salget Emballage - 3 kr. pr forsendelse pakker) Nets afgift ved hver betaling: ,25 % Dækningsbidrag: (Omsætning

12 Direkte udgifter) Faste omkostninger Løn til medhjælp 5 timer /ugen Husleje El, varme, lys Vagt/alarmsystem Forsikringer Uddannelse og messerejser Revisor og administration Webbutik, webbetaling, PBS Markedsføring af webshop, banner, AdWords mv. Optimering af webshop - teknisk og indhold Diverse Renter mv. til bank I alt faste omkostninger Overskud (Dækningsbidrag Faste omkostninger) Lav dit eget budget. Er beløbet på bundlinjen stort nok? Hvis ikke, må du igennem budgettet igen. Hvordan kan du øge din omsætning? Eller hvordan kan du få udgifterne ned? Lav herefter budget for de enkelte måneder i året. Budget for etablering Før du starter er det en god ide at lave et etableringsbudget. Det viser, hvor mange penge du skal have fat i, før du kan begynde at sælge noget fra din webshop. Det kan for eksempel se således ud: Oprettelse af webshop og layout Istandsættelse af lokaler til lager: Varelager: Oprettelse af telefon: 4.000

13 Logo, visitkort, skilte mv.: Computer og andet IT udstyr Startudgifter til revisor: Markedsføring, PR mv I alt: Hvor kommer pengene fra? Hvis du vil starte virksomhed, er det en stor fordel, at du har sparet nogen penge op. Måske kan du tage lån i hus eller lejlighed for dække etableringen og de første måneder. Nogle iværksættere kan låne penge i familien. Mange banker vil gerne hjælpe med at finansiere. Du kan oprette en kassekredit. Alle banker beder om at få detaljerede budgetter og planer. Der findes ikke offentlige tilskud til investeringer og drift af webbutikker. Registrering af virksomhed Når du ved, hvad du skal sælge, har en rimelig klar fornemmelse af hvem og hvor mange, der vil købe det du sælger, og økonomien kan hænge samme, skal du starte/registrere din virksomhed. Nogle kalder det også at få sit momsnummer. Det er meget nemt at starte en enkeltmandsvirksomhed i Danmark. Der er tre ting, der skal være i orden, når du starter virksomhed: 1) Registrering Du kan registrere direkte via internettet på Du får så en særlig registreringsanmeldelse, hvor du skal skrive alle dine personoplysninger, din driftsform, og oplyse hvilken branche din virksomhed er indenfor. Det er alt. 2) Tilladelser Selvom du er blevet registeret/har fået momsnummer, kan det godt ske, at du også skal have nogle tilladelser til at udføre dit erhverv. Måske skal du kontakte kommunens tekniske forvaltning, for at høre om du må bruge dine lokaler til erhvervsformål eller du skal godkendes til at sælge fødevarer. 3) Regnskabspligt Det at føre regnskab er et vigtigt styringsredskab i din virksomhed, men det skal også bruges til at opfylde statens regler om regnskabspligt og momsafregning. Reglerne gælder både for virksomheder der drives på fuldtid og på deltid. Det er dog ikke et krav at registrere virksomheden, med mindre der er en omsætning på over kr. om året.

14 Virksomhedens økonomiske system Det meste bøvl i virksomheden opstår, fordi indehaveren ikke følger nedenstående fem trin. Følger du disse, vil 98 % af dine administrative problemer forsvinde. Når du har en webshop af en vis størrelse, bør du hurtigst muligt integrere webshoppen med et økonomisystem. Det betyder, at hvert salg automatisk bliver bogført, og du kan fx styre dit lager af den vej. Moms i Danmark og i udlandet Moms er en skat, som den danske stat har pålagt virksomheder at indsamle hos deres kunder. Når du sælger en vare til en person/virksomhed, der bor i Danmark, skal du altid lægge 25 % moms oven i det beløb, du har valgt at sælge din vare til. Fx: Din ønskede pris 100 kr % moms 25 kr. Kunden skal betale: 125 kr. De 25 kr. du har modtaget i moms skal du på et tidspunkt betale til SKAT. Salg i et EU-land Hvis du sælger varer til en momsregistreret virksomhed i et andet EU-land, kan du sælge varen uden moms, hvis du sørger for at få den udenlandske kundes momsnummer. Sælger du varer eller ydelser til privatpersoner i EU, skal du også lægge moms til varen. Salg uden for EU

15 Handler du med lande uden for EU, skal din virksomhed registreres som importør eller eksportør. Sælger du varer unden for EU kan disse sælges momsfrit. Læs mere om handel med udlandet og moms på: + Iværksætter + Handel med udlandet Virksomhedsformer Når du starter virksomhed, skal du vælge, hvilken virksomhedsform du vil starte under. De almindeligste er: Enkeltmandsvirksomhed Personligt ejet enkeltmandsvirksomhed - dette er den mest enkle virksomhedsform. Der er ingen kapitalkrav, og som ejer hæfter du personligt med alt, hvad du ejer. Interessentskab (I/S) Interessentskab (I/S) - dette er en personligt ejet virksomhed blot med flere ejere. Der er ingen kapitalkrav og ejerne hæfter hver især personligt og solidarisk. Det anbefales at få udarbejdet en interessentskabs-kontrakt. Anpartsselskab (ApS) Anpartsselskab (ApS) - ApS'et kan stiftes af en eller flere personer, og selskabet skal anmeldes til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Der er et kapitalkrav på min. kr , og du hæfter med den indskudte kapital. Aktieselskab (A/S) Der er et kapitalkrav på min. kr , men er eller meget lig reglerne for anpartsselskab. Skat Du skal betale skat af virksomhedens overskud. Når du har trukket alle virksomhedens udgifter fra virksomhedens indtægter, finder du din skattepligtige indkomst. Du ved sjældent på forhånd, hvor stort overskud din virksomhed vil få. Du bliver derfor nødt til at lave et skøn, og dette skøn skal du indberette til SKAT. SKAT vil sende dig indbetalingskort, så du i løbet af året får betalt den forventede skat. Når året er omme, får du en udvidet selvangivelse. Heri skal du oplyse det realiserede overskud af din virksomhed. Har du tjent mere, end du forventede i dit budget, kommer du til at betale ekstra skat. Hvis du har tjent mindre, får du penge tilbage.

16 En revisor vil kunne hjælpe med andre områder, så din skat bliver så fordelagtig som muligt for dig. Love og regler Næringsbasen Hvis din webshop skal sælge fødevarer, skal virksomheden optages i Næringsbasen. Næringsbasen skal hjælpe med at holde folk, som gentagne gange overtræder lovgivningen for fødevarer, væk fra branchen. Der er oplysninger på om Næringsbasen. Indehavere af butikker med fødevarer skal enten have en relevant erhvervsuddannelse, eller erfaring, eller bestå næringsprøven. Den tilbydes på en række uddannelsesinstitutioner rundt omkring i landet. Prøven koster 600 kr. Der er gratis forberedelsesmateriale på Internettet på Fødevarekontrol Hvis du sælger fødevarer, skal du anmelde din virksomheds aktiviteter til fødevareregionen og søge om tilladelse og godkendelse. Blanketter findes på Myndighederne kommer på besøg for at kontrollere, at fødevarereglerne er overholdt. Myndighederne kommer herefter på anmeldte eller uanmeldte besøg med jævne mellemrum. De ser især på hygiejne og opbevaringsforhold. De udsteder smileys, som skal hænge synligt. Hvis forholdene ikke er i orden, får du besked på at gøre noget ved det. I værste tilfælde kan virksomheden beordres lukket. Du skal gennemføre en systematisk egenkontrol, hvor du hver dag checker alle kritiske punkter. Fødevarestyrelsens ansatte kan hjælpe dig på vej. Se et eksempel på + søg på Egenkontrol Forsikring mod ulykker, arbejdsskader og erhvervssygdomme Du er forpligtet til at forsikre dine ansatte mod ulykker, arbejdsskader og sygdom. Som selvstændig kan du forsikre dig selv mod sygdom og skader. Men du har ikke pligt til det. Se og Flere oplysninger er et online iværksætterforum, hvor iværksættere diskuterer og hjælper hinanden med praktiske problemer. er en brancheforening for Distance- og Internethandel. Tilmeld dig deres nyhedsbrev og få den nyeste viden om internethandel. Opdateret den 8. oktober 2013.

17

18

- sådan starter du en webshop

- sådan starter du en webshop Webshop - sådan starter du en webshop At købe sine cowboybukser, bestille billetter til koncerten, booke sit besøg hos frisøren eller ændre adresse hos kommunen online bliver mere almindelig år for år.

Læs mere

I denne startvejledning kan du læse mere om hvordan du opretter og driver en webshop.

I denne startvejledning kan du læse mere om hvordan du opretter og driver en webshop. Webshop Om at starte din egen webshop Synes du det er fedt, at verden bliver mere og mere digital og at alt efterhånden kan købes/ordnes online? Har du flair for IT og teknik og finder du glæde i at hjælpe

Læs mere

Er vinduespolering noget for dig?

Er vinduespolering noget for dig? Vinduespolering Blanke vinduer er en betingelse for, at butikker kan trække køberne ind. Mange mennesker synes, at rene vinduer får humøret til at stige. De, som polerer vinduer, løser en vigtig opgave.

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Du har måske aldrig tænkt over det før, men rene og blanke vinduer er en meget vigtig forudsætning for at få kunderne ind i en butik. Blanke vinduer er faktisk en af betingelserne for, at butikker overhovedet

Læs mere

Om at starte som freelance / blive selvforsørgende

Om at starte som freelance / blive selvforsørgende Om at starte som freelance / blive selvforsørgende Om registrering, virksomhedsform, regnskab, moms og forsikring og forretningsplan Mogens Thomsen, Iværksætterkonsulent mt@startvaekst-aarhus.dk www.startvaekst-aarhus.dk

Læs mere

Rengøring. Der er gode muligheder for at starte egen virksomhed i branchen, fordi der er en stor og stigende efterspørgsel.

Rengøring. Der er gode muligheder for at starte egen virksomhed i branchen, fordi der er en stor og stigende efterspørgsel. Rengøring Rene omgivelser er en livsbetingelse for de fleste. Men mange vil gerne have hjælp til arbejdet. Enten fordi de ikke kan selv, eller fordi de vil bruge deres tid på noget andet. God rengøring

Læs mere

Her vil jeg gerne være Det er sådan dine kunder skal tænke

Her vil jeg gerne være Det er sådan dine kunder skal tænke Her vil jeg gerne være Det er sådan dine kunder skal tænke I denne gennemgang lægger vi vægt på hjemmesidens opbygning. For at få det optimale udbytte af en hjemmeside skal mange elementer spille sammen.

Læs mere

Hvis du har mindst 12 krydser i helt sikkert, så er der et godt grundlag at gå videre på.

Hvis du har mindst 12 krydser i helt sikkert, så er der et godt grundlag at gå videre på. Start med at teste dig selv: 1 Jeg er god til at lytte til folk og forstå deres behov 2 Jeg har en god faglig ballast 3 Jeg har solid erfaring fra tidligere jobs 4 Komplekse problemer tiltaler mig 5 Jeg

Læs mere

Er butikslivet noget for dig?

Er butikslivet noget for dig? Butik i Bazar Vest Danskerne har mange penge til forbrug, også selvom den økonomiske udvikling går op og ned. Har du butik i et center som Bazar Vest, har du den fordel, at de kunder, der kommer for at

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Nyder du at kunne se resultater af dit arbejde med det samme? Finder du glæde i at holde dine omgivelser rene? Rene og pæne rammer er en nødvendighed inden for de fleste brancher, men mange har ikke tid

Læs mere

- start som selvstændig konsulent

- start som selvstændig konsulent Konsulent - start som selvstændig konsulent Danmark skal overleve på at være et videnssamfund, siger de økonomiske spåmænd. Der handles da også med viden som aldrig før. Viden er faktisk én af de vigtigste

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Elsker du at køre rundt i byens små gader? Vil du gerne kunne hjælpe folk fra A til B og give dem et smil med på vejen? Så er taxakørsel måske noget for dig. I modsætning til de fleste andre erhverv kan

Læs mere

Er en kiosk noget for dig?

Er en kiosk noget for dig? Kiosk Kioskerne har spillet en stor rolle i danskernes dagligdag. Man går lige ind efter en pakke smøger og en cola. Eller spiller sin ugentlige lottokupon. Kioskerne gør det nemt og hurtigt at købe småting.

Læs mere

Nyhedsbrev #83. Vejledning - Sådan handler du i min butik. Søgning og fremfinding af varer

Nyhedsbrev #83. Vejledning - Sådan handler du i min butik. Søgning og fremfinding af varer December 2011 Nyhedsbrev #83 www.nettedesign.dk Vejledning - Sådan handler du i min butik Min Webshop ligner ikke de traditionelle Webshops du ellers finder på nettet. Dette skyldes, at jeg har valgt min

Læs mere

Dialog og vejledning ved start. - Sparring og dialog med virksomhedskonsulent fra Væksthus Midtjylland

Dialog og vejledning ved start. - Sparring og dialog med virksomhedskonsulent fra Væksthus Midtjylland Dialog og vejledning ved start - Sparring og dialog med virksomhedskonsulent fra Væksthus Midtjylland Vejledning til iværksættere og små virksomheder Vejledning tilbydes; Iværksættere (inden CVR-registrering)

Læs mere

Vil du være god til IT-service?

Vil du være god til IT-service? IT-service Der er ikke ret mange hjem eller virksomheder uden computer. Næsten alle har taget IT og internet til sig. Udstyret er nemt at bruge. Men det er ofte besværligt at få det til at fungere. Derfor

Læs mere

Er du den fødte restauratør?

Er du den fødte restauratør? Restaurant Danskerne spiser mere og mere ude. I gennemsnit bliver det til 50 gange om året. Især de unge kan lide det. De falder også for de nye, smarte og anderledes restauranter. Udbuddet af etnisk mad

Læs mere

Hvis du sætter mindst 10 krydser i helt sikkert, så er der et godt grundlag at gå videre på.

Hvis du sætter mindst 10 krydser i helt sikkert, så er der et godt grundlag at gå videre på. Frisør Alle vil gerne se godt ud, og mange interesserer sig for mode. Næsten uanset alder. Markedet for skønhed er i vækst. Mange synes, at de har råd til at forkæle sig selv. At det styrker deres selvtillid.

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Føler du, at du besidder en masse viden, der ville kunne hjælpe andre på rette vej? Er du god til at lære fra dig og snakke med mange forskellige typer af mennesker? Så er konsulentbranchen måske noget

Læs mere

Vil du være god til at lave hjemmesider?

Vil du være god til at lave hjemmesider? Webbureau En virksomhed uden en hjemmeside er et særsyn i dag. Organisationer, foreninger og projekter af enhver størrelse har deres eget website. Og nogle familier har deres egen familiehjemmeside. Teknologien

Læs mere

Frisør. - start af frisørsalon

Frisør. - start af frisørsalon Frisør - start af frisørsalon Alle vil gerne se godt ud, og mange interesserer sig for mode. Næsten uanset alder. Markedet for skønhed er i vækst. Mange synes, at de har råd til at forkæle sig selv. At

Læs mere

Haveservice. Det er chancen for iværksættere inden for haveservice.

Haveservice. Det er chancen for iværksættere inden for haveservice. Haveservice Masser af TV-udsendelser viser dejlige og velholdte haver. Der er tips og ideer til at skabe rigtige oaser. Haver er symboler på livsstil og på drømme. De grønne omgivelser er populære, men

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Elsker du at nørde med hjemmesider og IT? Vil du gerne hjælpe andre virksomheder til at fremstå præcis som de ønsker på deres online platform? Så skulle du måske starte dit eget webbureau. I dag har stort

Læs mere

Er taxikørsel noget for dig?

Er taxikørsel noget for dig? Taxa I modsætning til de fleste andre erhverv kan du ikke uden videre starte en taxiforretning. Du skal have en tilladelse. Antallet af tilladelser til taxikørsel fastsættes af kommunerne og af Storkøbenhavns

Læs mere

Iværksætterguide. Det har vist sig at jo mere gennemarbejdet din ide er, desto større chance er der for, at netop din virksomhed overlever.

Iværksætterguide. Det har vist sig at jo mere gennemarbejdet din ide er, desto større chance er der for, at netop din virksomhed overlever. Iværksætterguide Forretningsplan Når du går i gang med at overveje mulighederne for at starte egen virksomhed, er der en masse spørgsmål, som du gerne må forholde dig til. Det har vist sig at jo mere gennemarbejdet

Læs mere

få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside

få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside 1 Alle har ret og råd til en professionel hjemmeside på få minutter GoMinisite

Læs mere

Velkommen til startmøde

Velkommen til startmøde Velkommen til startmøde - en kort introduktion til opstart af egen virksomhed Betina Møller Konsulent STARTVÆKST Aarhus www.startvaekst-aarhus.dk bem@startvaekst-aarhus.dk Tlf 2022 2801 www.startvaekst-aarhus.dk

Læs mere

Giv mig 5 minutter til at forklare...

Giv mig 5 minutter til at forklare... Daniel Brandt Introduktion Introduktion til online marketing er alt, hvad du foretager dig på internettet med din forretning. Din hjemmeside er typisk der, dine salg kommer fra, derfor skal den være overskuelig

Læs mere

Vejledning til indløsningsaftale hos Nets (PBS)

Vejledning til indløsningsaftale hos Nets (PBS) Vejledning til indløsningsaftale hos Nets (PBS) Tillykke med din nye webshop eller produktbestilling på din hjemmeside. Det første, du skal gøre, er at søge om at få en indløsningsaftale hos Nets (det

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Kioskerne har altid spillet en stor rolle i danskernes dagligdag. Det er i kiosken, man lige hurtigt køber en liter mælk, en pakke smøger eller en cola til at holde blodsukkeret oppe. Det er også i kiosken,

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Synes du, det er spændende at arbejde med computere og er du glad for at kunne løse andre menneskers IT-problemer? I dag hvor både private og virksomheder er afhængige af et velfungerende IT-system, er

Læs mere

Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer...

Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer... Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer...9 Betalingsmodulet...10 Betalingsikoner i butikken...13

Læs mere

Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer...

Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer... Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer...9 Betalingsmodulet...10 Betalingsikoner i butikken...13

Læs mere

Kom flyvende fra start

Kom flyvende fra start Kom flyvende fra start Palmgren Marketing Ejer: Malene Palmgren Iværksætter her på Vækstfabrikken Kernekunderne: Lokale virksomheder eller mindre virksomheder uden egen marketingfunktion 10 års erfaring

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k INFLUENCERS Nemt igang på internettet Kom hurtigt igang med det du er god til Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k STOR effekt - billig løsning Hej, jeg hedder Anders Søndergaard, og jeg er selvstændig

Læs mere

- start som selvstændig konsulent

- start som selvstændig konsulent Konsulent - start som selvstændig konsulent Danmark skal overleve på at være et videnssamfund, siger de økonomiske spåmænd. Der handles da også med viden som aldrig før. Viden er faktisk en af de vigtigste

Læs mere

Markedsføringskanaler

Markedsføringskanaler Markedsføringskanaler Der findes et hav af markedsføringskanaler, som du kan bruge til at promovere og køre din forretning igennem, men vi har her udvalgt 3 digitale kanaler, som er stærke og effektive

Læs mere

Er du en god gulvmand?

Er du en god gulvmand? Gulvservice Mange virksomheder opstår ved, at en iværksætter køber en eller flere maskiner, som andre ikke har, og derefter tilbyder sine tjenester med sin storartede maskinpark i ryggen. Gulvservice er

Læs mere

sparbank free du er kun ung én gang

sparbank free du er kun ung én gang sparbank free du er kun ung én gang DU ER KUN UNG ÉN GANG Som ung står du over for en verden af muligheder. Du kan vælge at få en uddannelse, arbejde eller rejse jorden rundt. Du kan gå til fodbold, på

Læs mere

F.A.Q. - Mobile Pay Online

F.A.Q. - Mobile Pay Online F.A.Q. - Mobile Pay Online MobilePay-bruger Hvordan betaler jeg med MobilePay, når jeg handler på nettet? Kan man kun handle i danske webshops? Hvorfor skulle jeg betale med Mobile- Pay i stedet for mit

Læs mere

Kom i gang med Adwords

Kom i gang med Adwords Kom i gang med Adwords Guide fra AdwordsForum skrevet af Jan P. Olsen Er du parat til at få del i alle de fordele Google Adwords kan give? Googles søgemaskine er i dag en af de mest besøgte websites overhovedet

Læs mere

Pinterest Kickstart din pinning

Pinterest Kickstart din pinning Pinterest Kickstart din pinning www.amnielsen.com Pinte- Det sociale netværk Pinterest er ikke voldsomt brugt i Danmark, men i USA har Pinterest de seneste par år været det nye sort i marketing og salgsøjemed

Læs mere

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt Konkurrencer NONSTOP Nye konkurrencer Hver dag Motivation & problemfelt Dette er et oplæg til den mundtlige eksamen i Innovation & Markedsføring. I det følgende vil jeg beskrive forretningsplanen for Konkurrencer

Læs mere

Onlinebooking.dk. Book online nemt som 1 2 3

Onlinebooking.dk. Book online nemt som 1 2 3 Onlinebooking.dk Book online nemt som 1 2 3 Med onnlinebooking kan du tilbyde din kunder at booke deres ferie direkte hjemme fra deres stue. Derved slipper campingpladsen for al administration, og butikken

Læs mere

Få din kunst på Che Bello Galleri

Få din kunst på Che Bello Galleri Få din kunst på Che Bello Galleri På Che Bello Galleri kan du helt gratis få præsenteret og solgt dine malerier. Det koster ikke noget at blive oprettet og du betaler kun provision når dit maleri bliver

Læs mere

SÅDAN KOMMER DU I GANG MED MOBILEPAY BUSINESS

SÅDAN KOMMER DU I GANG MED MOBILEPAY BUSINESS DANSKE BANK DANSKE BANK HOLMENS KANAL DK 09 KØBENHAVN K TELEFON 45 3 4 WWW.DANSKEBANK.DK SÅDAN KOMMER DU I GANG MED MOBILEPAY BUSINESS 7876 05.03 Danske Bank A/S CVR-nr. 6 6 8 København DANSKE BANK DANSKE

Læs mere

Cykelhandler projekt KOM / IT

Cykelhandler projekt KOM / IT 2015 Cykelhandler projekt KOM / IT Indhold Indledning... 2 Tidsplan... 2 Fase 1 - Problemanalyse... 3 Informations problem... 3 Markedsundersøgelse... 3 Analyse af deres eksisterende medieprodukter...

Læs mere

www.togidata.dk 70 23 09 23

www.togidata.dk 70 23 09 23 H j e m m e s i d e s y s t e m e r N e t b u t i k k e r P r o g r a m m e r i n g H o s t i n g I P T e l e f o n i S a l g s s t y r i n g www.togidata.dk 70 23 09 23 Opdaterede kundevenlige hjemmesider?

Læs mere

Blomsterbutik. Der er muligheder for at prøve ideer af. Det er en livsstil med stor frihed, som tiltaler mange mennesker.

Blomsterbutik. Der er muligheder for at prøve ideer af. Det er en livsstil med stor frihed, som tiltaler mange mennesker. Blomsterbutik Der er en rivende udvikling i detailhandlen. Det kommer kunderne til gode. De præsenteres for masser af nye varer i spændende butikker. Blomsterbutikkerne er med på denne bølge. At være indehaver

Læs mere

Brugerne har adgang til Naveedio som en WebApp på http://naveedio.com eller ved at downloade App en Naveedio fra AppStore eller Google Play.

Brugerne har adgang til Naveedio som en WebApp på http://naveedio.com eller ved at downloade App en Naveedio fra AppStore eller Google Play. Betingelser for virksomheder mv. s brug af Naveedio Naveedio er en nyskabende App baseret markedsføringsplatform, der består af SPIL, hvor brugerne kan vinde penge ved korrekt besvarelse af spørgsmål og

Læs mere

Kort sagt: succes med netdating.

Kort sagt: succes med netdating. Indledning I denne e- bog får du en guide til, hvordan du knækker netdating koden! Du finder alt hvad du skal bruge, for at komme igang med at møde søde piger på nettet. Få f.eks. besvaret følgende spørgsmål:

Læs mere

Pro Start Forretningsplan

Pro Start Forretningsplan Pro Start Forretningsplan Dato A. Baggrundsoplysninger om dig og din kommende virksomhed Navn CPR nr. E-mail Adresse Postnr./by Fastnet tlf. Mobilnr. Virksomhedens forventede navn Adresse Postnr /by Tlf.

Læs mere

Danhost Webshop. Bliv fundet på Google

Danhost Webshop. Bliv fundet på Google Danhost Webshop Bliv fundet på Google SEO - Søgemaskineoptimering Når du arbejder med SEO, er det med henblik på, at din hjemmeside eller webshop skal dukke op i søgeresultaterne på f.eks. Google når en

Læs mere

10 Vigtigste SEO Ranking Faktorer

10 Vigtigste SEO Ranking Faktorer 10 Vigtigste SEO Ranking Faktorer Indledning 10 Vigtigste Ranking Faktorer Agilitor Der findes en lang række faktorer, der har indflydelse på din websites position i Google på forskellige søgeord. Faktisk

Læs mere

Vejledning til indløsningsaftale hos Teller

Vejledning til indløsningsaftale hos Teller Vejledning til indløsningsaftale hos Teller Tillykke med din nye webshop eller produktbestilling på din hjemmeside. Det første, du skal gøre, er at søge om at få en indløsningsaftale hos Teller, så dine

Læs mere

Helt sikkert. Hvis du har mindst 11-12 krydser i helt sikkert, så er der et godt grundlag at gå videre på.

Helt sikkert. Hvis du har mindst 11-12 krydser i helt sikkert, så er der et godt grundlag at gå videre på. Sprogservice Globaliseringen buldrer frem, og Danmark er ved at blive et multikulturelt samfund. Forståelse for sprog og kultur bliver vigtigere og vigtigere. Ganske vist behersker mange mennesker engelsk.

Læs mere

Kom godt i gang med DanaShop

Kom godt i gang med DanaShop Kom godt i gang med DanaShop Tillykke med jeres nye webshop I din webshop fra DanaWeb findes der utroligt mange muligheder for at tilpasse den til lige netop jeres behov. DanaWeb har opsat alle shoppens

Læs mere

Grønthandler. En grønthandler, der kan tilbyde de varer de lokale kunder ønsker, kan få sig et spændende arbejdsliv.

Grønthandler. En grønthandler, der kan tilbyde de varer de lokale kunder ønsker, kan få sig et spændende arbejdsliv. Grønthandler Der er en rivende udvikling i detailhandlen. Det kommer kunderne til gode. De præsenteres for masser af nye varer i spændende butikker. At være detailhandler giver mange udfordringer. Der

Læs mere

MOBIL E-HANDEL VOKSER FORTSAT

MOBIL E-HANDEL VOKSER FORTSAT MOBIL E-HANDEL MOBIL E-HANDEL INTRO MOBIL E-HANDEL VOKSER FORTSAT At mobilen i dag er et vigtigt fundament for e-handel er efterhånden et faktum. Siden mobilen blev en lille computer med internet, er udviklingen

Læs mere

Velkommen som ung i Nykredit

Velkommen som ung i Nykredit Dig og dine penge Velkommen som ung i Nykredit Som ung i Nykredit har du en Ung Konto, som du kan beholde, indtil du fylder 36 år. Med den kan du få hjælp til at holde styr på økonomien, mens du er ung,

Læs mere

Vejledning og kommentarer til ny version

Vejledning og kommentarer til ny version Vejledning og kommentarer til ny version Udgave: SummaSummarum 4 Version: 4.10 SummaSummarum 4.10 & integration til Visma Avendo Webshop Visma Software lancerer en ny version af SummaSummarum, SummaSummarum

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Kunne du godt tænke dig at have din egen butik, men samtidig være del af et fællesskab? Synes du, det er spændende at være en del af et multikulturelt indkøbscenter, hvor man kan få produkter fra hele

Læs mere

Iværksætter så nemt er det. V/juridisk rådgiver og virksomhedskonsulent Charlotte Frimann-Pedersen

Iværksætter så nemt er det. V/juridisk rådgiver og virksomhedskonsulent Charlotte Frimann-Pedersen Iværksætter så nemt er det V/juridisk rådgiver og virksomhedskonsulent charlotte@businessakademiet.dk Iværksætter Hvem er jeg? Baggrund som erhvervsadvokat Business Akademiet Udfordringer omkring det formelle

Læs mere

Oftede Stillede Spørgsmål

Oftede Stillede Spørgsmål Oftede Stillede Spørgsmål Værd at vide om Shopbox Hvorfor bruge Shopbox? Mere end 3 millioner danskere bruger dagligt Facebook, Google og læser e-mail på nettet. Med Shopbox kan virksomheder drage fordel

Læs mere

Er det overhovedet noget for dig at have en gulvservice? Tag testen herunder og se efter.

Er det overhovedet noget for dig at have en gulvservice? Tag testen herunder og se efter. Ved du meget om bygninger og gulvmaterialer? Kan du lide fysisk arbejde, og har du indsigt i arbejdsmetoder og værktøjer? Så er det måske noget for dig at have en gulvservice. Der er mange, der ser et

Læs mere

Denne guide er til alle der drømmer om at drive egen virksomhed men specielt målrettet dem der starter en enkeltmandsvirksomhed.

Denne guide er til alle der drømmer om at drive egen virksomhed men specielt målrettet dem der starter en enkeltmandsvirksomhed. Iværksætter guide Denne guide er til alle der drømmer om at drive egen virksomhed men specielt målrettet dem der starter en enkeltmandsvirksomhed. Det skyldes at jeg som udgangspunkt altid anbefaler personer

Læs mere

Internet. Komplet featureliste. Aesiras - integreret Regnskab, Handel og Internet

Internet. Komplet featureliste. Aesiras - integreret Regnskab, Handel og Internet Internet Komplet featureliste Aesiras - integreret Regnskab, Handel og Internet Aesiras Internet gør det let at komme i gang med en professionel hjemmeside og webshop. Som standard medfølger et grafisk

Læs mere

Vejledning til kontering af udgiftsbilag

Vejledning til kontering af udgiftsbilag Vejledning til kontering af udgiftsbilag - til bogholderen i den mindre virksomhed Version 2.0 Indholdsfortegnelse Forord:... 3 Råd før læsning:... 3 Fremgangsmåde ved kontering af udgiftsbilag:... 4 1)

Læs mere

Søgemaskineoptimering. Sådan kommer du til tops i Google af Dansk Internet Erhverv

Søgemaskineoptimering. Sådan kommer du til tops i Google af Dansk Internet Erhverv Søgemaskineoptimering Sådan kommer du til tops i Google af Dansk Internet Erhverv Agenda: Kl. 9.00 - kl. 9.10 Velkomst ved salgschef Kim Thrane Kl. 9.10 - kl. 9.40 Præsentation af CMS ved Kim Thrane Kl.

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Holder du af at arbejde uden for året rundt? Er du i god fysisk form, kan lide at bruge din krop, og ved du meget om planter? Så er det måske noget for dig at have en haveservice. Haven har fået stor opmærksomhed

Læs mere

400 DKK * Ring gratis 80390015 Værdikupon: Udløbsdato: 50% rabat på licens*

400 DKK * Ring gratis 80390015 Værdikupon: Udløbsdato: 50% rabat på licens* ! La Femme Mathias Davidsen Heigavegur 34 600 Saltangara, Færøerne Vi har glæden af at give dig helt unikke tilbud fra Google og Mamut Business Software: Gratis online annoncering + 1/2 pris på økonomisystem

Læs mere

Vilkår & Betingelser

Vilkår & Betingelser Webshipr.com - Vilkår og betingelser Vilkår & Betingelser Om Webshipr... 2 Oprettelse af konto... 2 Køb af ydelser... 2 Priser og betaling... 3 Abonnements betingelser... 3 Webshipr s ydelser... 3 Kriterier...

Læs mere

Black Friday kan koste mange penge... Markedsføring i stor skala koster rigtig mange penge.. Og mange fejl!

Black Friday kan koste mange penge... Markedsføring i stor skala koster rigtig mange penge.. Og mange fejl! Black Friday kan koste mange penge... Markedsføring i stor skala koster rigtig mange penge.. Og mange fejl! Stay Local, Go Global Sælg dine produkter overalt Eksempel: Sverige 8,5 millioner svenskere er

Læs mere

Start virksomhed / Momsregistrering - sådan udfyldes den

Start virksomhed / Momsregistrering - sådan udfyldes den Start virksomhed / Momsregistrering - sådan udfyldes den http://webregforum.pro.dir.dk/log/eogs/library/startblanket-revideret2-prod-maj06.pdf I denne artikel gennemgår vi - rubrik for rubrik - blanketten

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser Forretningsbetingelser Hvem kan handle hos Trendypet For at foretag køb hos Trendypet skal du være fyldt 18 år, aftaler med børn og unge under 18, kan alene indgås af forældre eller andre der er lovligt

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Er du god til sprog og elsker du at lege med ord og oversættelser? Så er sprogservice måske noget for dig. I vores meget globaliserede og multikulturelle samfund, er forståelse for sprog og kultur vigtigere

Læs mere

FORRETNINGSPLAN FOR IVÆRKSÆTTERNE

FORRETNINGSPLAN FOR IVÆRKSÆTTERNE FORRETNINGSPLAN FOR IVÆRKSÆTTERNE Vejledning for udarbejdelse Kommuneqarfik Sermersooq, Erhvervsudviklingsafdelingen Udarbejdelse af en forretningsplan. En forretningsplan er en beskrivelse af den virksomhed,

Læs mere

Online Butik. Vejledning for indkøb i Pergamano Online butik

Online Butik. Vejledning for indkøb i Pergamano Online butik O Online Butik N Vejledning for indkøb i Pergamano Online butik Indhold: Trin 1: Pergamano Online Butik p. 2 Trin 2: Registrering ved første besøg p. 3 Trin 3: Udfyldelse af registreringsformular p. 4

Læs mere

Integration mellem OpenBizBox og E conomic

Integration mellem OpenBizBox og E conomic Integration mellem OpenBizBox og E conomic 1. Introduktion Integrationens formål er at sørge for at ordre der laves i OpenBizBox automatisk bliver eksporteret som en ordre i E conomic. Hvorved det gøres

Læs mere

GENEREL INFO OM WEBSHOP

GENEREL INFO OM WEBSHOP GENEREL INFO OM WEBSHOP 1 Generel info om webshop Har du en webshop, eller går du med overvejelser om at købe eller etablere én, så er der flere ting, som du skal være opmærksom på. En webshop er en god

Læs mere

Oversigt over forskellige ejerformer

Oversigt over forskellige ejerformer Oversigt over forskellige ejerformer Juridisk enhed og antal ejere Oprettelse Krav til indskud Enkeltmandsvirksomhed I/S ApS A/S 1 person 2 eller flere 1 selskab, personer som ejes af 1 eller flere anpartshavere

Læs mere

Butik. Har du fingeren på pulsen, og kan du gennemskue, hvad danskeren vil købe i dag, så har du en stor fremtid i butikshandlen.

Butik. Har du fingeren på pulsen, og kan du gennemskue, hvad danskeren vil købe i dag, så har du en stor fremtid i butikshandlen. Butik Danskerne har mange penge til forbrug, også selvom den økonomiske udvikling går op og ned. Man ser ofte nye, sjove og smarte butikker. Udenlandske kædebutikker skyder også op. Det er med til at gøre

Læs mere

RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING. Overblik - Tryghed - Sikkerhed

RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING. Overblik - Tryghed - Sikkerhed RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING Overblik - Tryghed - Sikkerhed OM SØGEMEDIER RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING Søgemedier A/S er et rådgivnings- og mediehus beliggende i Aarhus og København. Vi lever af at optimere

Læs mere

Betalingsløsninger. Danni Feveile Börm

Betalingsløsninger. Danni Feveile Börm Betalingsløsninger Danni Feveile Börm Betalingsløsninger Som nystartet webshop handler det naturligvis om at få nogle kroner i kassen. Der er mange måder tilww, hvordan det kan lade sig gøre - men i det

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Roskilde https://roskilde.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version Roskilde https://roskilde.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.4 Roskilde https://roskilde.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Portal vejledning Version 1.1.4 Roskilde SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN

Læs mere

Du har det sikkert på samme måde. Online marketing er en jungle og uigennemskueligt og du har helt ret.

Du har det sikkert på samme måde. Online marketing er en jungle og uigennemskueligt og du har helt ret. Indledning Jeg ved at halvdelen af mine marketingkroner er spildt jeg ved bare ikke hvilken halvdel! Du har det sikkert på samme måde. Online marketing er en jungle og uigennemskueligt og du har helt ret.

Læs mere

1. Praktiske oplysninger om dig og din virksomhed

1. Praktiske oplysninger om dig og din virksomhed Indholdsfortegnelse 1. Praktiske oplysninger om dig og din virksomhed 2. Virksomhedsidéen 3. Produktet eller ydelsen 4. Markedet 5. Salg og markedsføring 6. Personlige ressourcer og kompetencer 7. Netværk

Læs mere

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk Udviklingspark Aabenraa. Her kan du som iværksætter få sparring, inspiration, gode råd og vejledning eller leje kontorer og danne netværk med husets mange andre nystartede virksomheder indenfor mange forskellige

Læs mere

Er Fair Trade butikslivet noget for dig?

Er Fair Trade butikslivet noget for dig? Fair Trade Butik Mange har lyst til at starte egen butik. Sælge noget man holder af og glæde andre mennesker. Det kan være svært at finde de rigtige varer at sælge, da der er så mange muligheder. Som selvstændig

Læs mere

Fig. 1.1 Virksomheder i byen.

Fig. 1.1 Virksomheder i byen. Fig. 1.1 Virksomheder i byen. Distributionskæden Produktionsvirksomhed Engroshandelsvirksomhed Detailhandelsvirksomhed Forbruger Fig. 1.2 Distributionskæden. 28/04/09 1 10:22 Side 20 Virksomheder og ejerformer

Læs mere

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk Kan du heller ikke finde rundt i alle de slankekure, du bliver bombaderet med i ugeblade, aviser og tv så se med på min blog, hvor jeg foreløbig har samlet 23 slankekure her kan du finde lige den, der

Læs mere

Startpakke**: kr. 1.500,- Licens: kr. 0,-

Startpakke**: kr. 1.500,- Licens: kr. 0,- Kontingentsystem med ClubPeople ClubPeople tilbyder nu klubberne et integreret kontingentsystem. Kontingentsystemet sikrer, at du som klubansvarlig kan få overblik over dine medlemmers betalinger og restancer.

Læs mere

Der er ofte flere formål med at deltage på en vinmesse. Det er først og fremmest ønsket om at opnå mersalg på kort såvel som på langt sigt.

Der er ofte flere formål med at deltage på en vinmesse. Det er først og fremmest ønsket om at opnå mersalg på kort såvel som på langt sigt. Vedbæk, 14. januar 2015/bbr Messedeltagelse Et led i salgs- og marketingstrategien Indledning Deltagelse i vinmesser er et spørgsmål om strategi og follow-up for at tage nogle af yderpunkterne. Hvis salgs-

Læs mere

----- Du skal minimum være 18 år gammel for at kunne handle på iposen.dk -----

----- Du skal minimum være 18 år gammel for at kunne handle på iposen.dk ----- Aarhus 11.03.2014 iposen.dk ApS Skavholmvej 5, 8520 Lystrup kundeservice@iposen.dk Handelsbetingelser ----- Du skal minimum være 18 år gammel for at kunne handle på iposen.dk ----- 1. Betaling Betaling

Læs mere

Forårskurser Nye kommunikations- og it muligheder i din virksomhed via nye redskaber

Forårskurser Nye kommunikations- og it muligheder i din virksomhed via nye redskaber Forårskurser Nye kommunikations- og it muligheder i din virksomhed via nye redskaber GRATIS Morgenmøde Den 13. maj Få det optimale ud af din webshop NYE KOMMUNIKATIONSREDSKABER Få mere ud af din webshop.

Læs mere

Markedsføring og e-handel

Markedsføring og e-handel Eniro Danmark A/S Markedsføring og e-handel Lederanalyse blandt små og mellemstore private virksomheder Figurrapport, landsdele 14.11.2014 Indhold Om analysen... 3 Resultater... 4 Spørgsmål 1 - Hvor stor

Læs mere

Fragt og forsendelse. Dennis Wormark Larsen

Fragt og forsendelse. Dennis Wormark Larsen Fragt og forsendelse Dennis Wormark Larsen Fragt & forsendelse Når du skal starte en webshop, kommer du ikke udenom, at der skal sendes nogle pakker. Forhåbentligt kommer du til at sende en masse af dem,

Læs mere