Referat for Fællesmøde Den 3. november kl på Hotel Nyborg Strand

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat for Fællesmøde Den 3. november kl. 14-16 på Hotel Nyborg Strand"

Transkript

1 Referat for Fællesmøde Den 3. november kl på Hotel Nyborg Strand Peter Bangs Vej 1D DK-2000 Frederiksberg Danmark Tel Fax København den 7. november 2012 Tilstede med stemmeret: Anders Gadegaard (Danske Kirkers Råd), Preben Brohus (Apostolsk Kirke), Marianne Plum (Assisikredsen), Lone Møller-Hansen (Baptistkirken), Preben Schousboe (Bibelselskabet), Inge-Lise Lollike (Danmarks Økumenisk Kvindekomite), Karsten Bach (Dansk Oase), Margit Sprotte (Danske Baptisters Kvindekomite), Karin Christensen (Danske Baptisters Kvindekomite), Rita Jørgensen (Danske Kirkers Råd), Karen Bolette Berg (De Grønne Pigespejdere), Inge S. Lund (De Grønne Pigespejdere), Peter Götz (Det Danske Missionsforbund), Mikael Giødesen (DØC), Biskop Peter Fischer-Møller (Folkekirkens Mellemkirkelige Råd), Birthe Juel Christensen (Folkekirkens Nødhjælp), Michael Marvell (Frelsens Hær), Gethe Jakobsen (Herlevs Fælleskirkelige Udvalg), Flemming Kramp (Kirkeligt Centrum), Alice Pedersen (KFUM/K), Alice Brask (Malteserraadet), Lili Uth (Metodistkirken), Ole Birch (Metodistkirken), Lilly Krarup (Mission Afrika), Tonny Jakobsen (Pinsekirken), John Jensen (Roskilde Stift), Ole Andersen (Viborg Stift), Steen Christiansen (Ys Men), Thorsten Rørbæk (Økumenisk Ungdom), Birgit Thomassen (Aalborg Stift), John Nielsen (Det Danske Missionsforbund), Christian Arffmann (Økumenisk Ungdom), Anne Mie Skak Johanson (Dansk Oase), Erling Tiedemann (Den Katolske Kirke), Peter Gabrielsen (Malteserraadet), Biskop Czezlaw Kozon (Den Katolske Kirke), Jakob Rönnow (FDF), Aase Rønkilde (Vor Frue Kirke), Poul Kirk (Pinsekirken), Christian Pedersen (Folkekirkens Mellemkirkelige Råd) og Lars Obel (Københavns Stift). Tilstede i øvrigt: Tommy Liechti (DSUK), Marie Bohn (Økumenisk Ungdom), Linda Rönnow (3K), Jacqueline Ryle (Den Katolske Kirke), Christen Sinding (Danske Kirkedage), Alice Sprotte (sekretariatet), Ellen Margrethe Krabbe (sekretariatet), Birthe Willumsen (sekretariatet), Maria Pedersen (sekretariatet) og Mads Christoffersen (sekretariatet). 1. Velkommen ved Anders Gadegaard - Velkommen til nye repræsentanter. - Dagsorden godkendt. 2. Økonomi ved kasserer Aase Rønkilde (se bilag) a. Kontingent 2013 til godkendelse. - Kontingent 2013 godkendt.

2 b. Budget 2013 til godkendelse. Gennemgang af budget Budget for 2013 godkendt c. Varsling kontingent Varsling godkendt. 3. Nyt fra a. Sekretariatet ved Mads Christoffersen Dialogkonferencen i Beirut og København tog naturligvis meget tid at forberede både med formål, program, deltagere, etc. Efter nogle måneder med særlig fokus på dialogkonferencen er sekretariatet nu i fuld gang igen involveret i de mange arbejdsgrupper. En af de arbejdsgrupper der rører på sig lige nu rører på sig er Krop og kirke-gruppen. Med arrangementer på World Aids Day den 1. december, et åbent møde om forholdet mellem krop og kirke den 5. februar, et arrangement om Moderskab og den perfekte familie den 8. marts og et seminar den 5-6. april sker der en del i den gruppe. Desuden er der Migrantgruppen, der laver gudstjeneste og konference i foråret. Og så er der selvfølgelig Kirkedage, som vi alle skal arbejde på bliver en stor succes i Aalborg i maj Det kan vi ikke gøre alene på sekretariatet. Vi skal hver især blandt organisationer og kirker sikrer os, at vores baglande kommer med til Danske Kirkedage. b. Dialogkonferencen 2012 ved Anders Gadegaard Anders Gadegaard orienterede om konferencens forløb og resultat samt perspektiver for videre samarbejde. Vi ønsker at udvide samarbejdet og vil inden længe tage kontakt til Udenrigsministeriet for at se på det videre arbejde med dialog mellem Danmark og Mellemøsten. Det var en flot konference med en kæmpe indsats af sekretariatet. Danske Kirkers Råd er vokset gennem denne opgave. Se hjemmesiden for information om konferencen, deltagerne, de fælles erklæringer samt en dokumentationsfilm (10 min) fra konferencen. c. Grøn Kirke ved Alice Sprotte Alice Sprotte orienterede om arbejdet med Grøn Kirke. Der lød desuden en opfordring til at gå ind på vores nye hjemmeside og komme meget gerne med respons på den. Roskilde Stift og Grøn Kirke har haft et godt samarbejde gennem de sidste par år. Der er alene den sidste måned kommet 20 nye grønne kirker især fra Roskilde Stift. Der har været en række møder, stiftsdag, gudstjenester etc.

3 Samarbejdet med Roskilde Stift har mundet ud i en række erfaringer, vi vil gøre brug af til det kommet europæiske samarbejde. Over de næste to år vil der være tre internationale konferencer med godt 60 deltagere fra de forskellige lande. Der skal ske læring lokalt og internationalt. Fra Danmark deltager 4 pastorater svarende til 17 sogne. d. Liturgigruppen ved Mads Christoffersen Den 23. februar vil der være en dag om liturgi og økumeni. Hvad giver mening for det moderne menneske? Hvad er tro og hvordan udtrykkes den? Hvor mødes det moderne menneske i liturgien? Hvordan møder man det moderne menneske gennem i liturgien? Hvorfor laver man nyt? Genopdage gamle traditioner længsel efter rødderne. Opdage nye tendenser. Hvordan møder liturgien aktuelle samfundsproblemer, fx forbønsgudstjeneste for Skaberværket? En dag med oplæg, workshops og masser af salmesang. - Alle er velkomne på denne dag med fokus på liturgi og økumeni. Det sker i Jerusalemskirken (Metodistkirken) i Rigensgade i København den 23. februar 2013 kl e. Stående Udvalg angående Årsmøde 2013 ved Rita Jørgensen Rita Jørgensen opfordrede alle til at komme til Årsmøde den 20. april 2013 i Pinsekirken på Drejervej i København 4. Danske Kirkedage a. Danske Kirkedage 2013 i Aalborg. Orientering og drøftelse ved sekretær for komiteen Christen Sinding. Christen Sinding orienterede om det flotte arbejde, der gøres i Aalborg frem mod Her kommer bl.a. Olav Fykse Tveit som en af hovedtalerne. Der er mere end 200 programpunkter for Danske Kirkedage, der kommer til at foregå i Aalborg Kongrescenter og andre lokaliteter i Aalborg. - Alle blev opfordret til at deltage ved Danske Kirkedage maj og desuden udbrede invitationer og foldere i vores forskellige sammenhænge. b. Danske Kirkedages styrelse. Danske Kirkedage 2016? Ved Anne Mie Skak Johanson Anne Mie Skak Johanson fortalte om styrelsens arbejde og dens funktion at sikre Kirkedage fra år til år. Styrelsen er lige nu i gang med at skrive en manual for Danske Kirkedage til gavn for fremtidige arrangører. Det er desværre sket alt for ofte at meget viden går tabt i overdragelsen fra et Kirkedagearrangement til et andet. Det må vi gøre noget ved. Styrelsen er i dialog med Københavns Stift om at holde Kirkedage i København Det skal behandles i stiftsrådet i november. Der er valg hvert tredje år til styrelsen, men ikke det år hvor der afholdes Kirkedage (f.eks. 2013). Der blev opfordret til at vi skal invitere organisationerne med til en drøftelse sammen med kirkesamfundene, når vi indleder samtalen om København 2016.

4 5. Kairos Palæstina en respons KFUM/K og Folkekirkens Nødhjælp har henvendt sig til Danske Kirkers Råd for at give mulighed for at tilslutte sig dokumentet og det danske svar til underskriverne af dokumentet. KFUM/K og Folkekirkens Nødhjælp har bedt Danske Kirkers Råd om at kendskabet til dokumentet udbredes. Dokumentet blev drøftet, ligesom det også blev drøftet, om vi skulle bakke op om det svar, der er skrevet af Folkekirkens Nødhjælp og KFUM/K eller om vi skulle nedsætte en arbejdsgruppe, der skal se på et muligt svar. I drøftelsen blev det bl.a. kommenteret fra nogle, at en bredere skare af kristne palæstinensere var savnet blandt afsenderne. Desuden blev det overvejet, om det stadig er relevant at besvare et dokument fra Hertil blev det kommenteret, at situationen i Israel/Palæstina stadig er meget svær og at mange stadig finder dokumentets budskab relevant. Biskop Munib Yunan kommer til Danske Kirkedage og det kan overvejes at et eventuelt svar fra Danske Kirkers Råd kobles sammen med hans besøg. Opsamling Der nedsættes en arbejdsgruppe, der ser på Kairos-dokumentet. Alene denne drøftelse, der nu har været viser, at det er noget, der ligger os på sinde på tværs af vores forskellige syn på den konflikt. Arbejdsgruppen kunne være i løbende dialog med kristne i Palæstina. Den første henvendelse kunne jo være nogle spørgsmål om hvorfor f.eks. der er kristne grupperinger, der ikke er nævnt. - Nedsættelsen af en arbejdsgruppe blev godkendt. - Poul Kirk, Lars Karstensen (OSMTH), Flemming Kramp melder sig til at være med i gruppen. Desuden vil Birthe Juel Christensen finde en fra Folkekirkens Nødhjælp til at sidde med i gruppen. - Forretningsudvalget i Danske Kirkers Råd udpeger denne gruppe ved sit næste møde. Det skal være en relativt hurtigt arbejdende gruppe. Peter Lodberg blev foreslået til at være med i gruppen. - Der er stadig problemer i Israel/Palæstina. Derfor er det stadig relevant. Hvis der er nogen, der gerne vil være medunderskrivere på FKNs og KFUM/Ks brev udover et evt. brev fra Danske Kirkers Råd er de velkomne. 6. Kommende valg Ved Årsmødet den 20. april 2013 er der valg til Forretningsudvalg og Stående Udvalg. Forretningsudvalget På valg i 2013: Formand Anders Gadegaard (2010) og ordinært medlem Peter Fischer-Møller (2010). Øvrige medlemmer: Næstformand Peter Götz (2012), Kasserer Aase Rønkilde (2011), Erling Tiedemann (2011) og Lone Møller-Hansen (2012).

5 Stående Udvalg På valg i 2013: Formand Rita Jørgensen (2010), Alice Pedersen (2011) og Thorsten Rørbæk (2011). Øvrige medlemmer: Jakob Rønnow (2012) og Finn Kier-Hansen (2012). Der er IKKE valg til Danske Kirkedages styrelse i Kommende møder Rådsmøde: 16. januar 2013 kl i København Årsmøde 2013: 20. april 2013 kl Pinsekirken i København. Fællesmøde 2013: 2. november 2013 kl Hotel Nyborg Strand 8. Eventuelt Det har været et godt Økumenisk Efterårskursus i år med et godt tema. Der har dog været for lidt information/pr, så det skal gøres bedre. Der er studietur til Geneve. Alle opfordres til at deltage og/eller at finde andre interesserede. Det er en fantastisk mulighed for at lære det økumeniske miljø at kende.

kvinder kunne samtaler med en præst være en hjælp. Der findes i dag en række tilbud, hvis man er i risiko for at udvikle fødselsdepression

kvinder kunne samtaler med en præst være en hjælp. Der findes i dag en række tilbud, hvis man er i risiko for at udvikle fødselsdepression Tekst: Alex Kjær Foto: Michael Bo Rasmussen NÅR LYKKEN IKKE MELDER SIG Præst Therese Strand Nielsen efterlyser åndelig hjælp og støtte til gravide med ondt i livet Der er fokus på faldende dåbstal i folkekirken.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 8/1 2008

Referat af bestyrelsesmøde d. 8/1 2008 Referat af bestyrelsesmøde d. 8/1 2008 Deltagere: Torben Høecke, Johnna Erichsen, Leif El, Torben Christiansen, Jørgen Jensen, Niels Elbrønd, Ega, Kristian Geisler, René Holmgren, Hanne Ramsbøl, Niels

Læs mere

Referat af LØS Bestyrelsesmøde 11/5 2015

Referat af LØS Bestyrelsesmøde 11/5 2015 Referat af LØS Bestyrelsesmøde 11/5 2015 Indholdsfortegnelse 1. Velkommen til bestyrelsesmødet... 2 2. Siden sidst... 2 3. Valg af mødeleder og referent... 2 4. Godkendelse af dagsorden og referat af sidste

Læs mere

Referat fra repræsentantskabsmøde LO Randers den 08. april 2015

Referat fra repræsentantskabsmøde LO Randers den 08. april 2015 Referat fra repræsentantskabsmøde LO Randers den 08. april 2015 Velkomst og sang ved Inge-Lise Christensen, konstitueret formand LO Randers 1. Godkendelse af forretningsorden Forretningsordenen godkendt.

Læs mere

workshops konferencer

workshops konferencer seminarer 6 spørgsmål der sikrer processen workshops konferencer en del af Lære- og dialogforum i Norden INDHOLD 04/ Hvad er målet med dit arrangement? 06/ Hvem inviterer du hvem kommer? 08/ Hvordan skaber

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 11. marts

Referat af bestyrelsesmøde 11. marts Referat af bestyrelsesmøde 11. marts Dagsorden: 1. Velkommen og TJEK-IN 2. Godkendelse af dagsorden og valg af ordstyrer 3. Kommentarer til og opfølgning på referat fra bestyrelsesmødet d. 10.02.12 4.

Læs mere

Referat fra VI ER OGSÅ KIRKEN s 12. ordinære generalforsamling søndag 8. marts 2015 kl. 14.30 i Medborgerhuset Danasvej 30B, Frederiksberg

Referat fra VI ER OGSÅ KIRKEN s 12. ordinære generalforsamling søndag 8. marts 2015 kl. 14.30 i Medborgerhuset Danasvej 30B, Frederiksberg VI ER OGSÅ KIRKEN en forening af katolikker VEOK Information nr. 4 22-mar-2015 Referat fra VI ER OGSÅ KIRKEN s 12. ordinære generalforsamling søndag 8. marts 2015 kl. 14.30 i Medborgerhuset Danasvej 30B,

Læs mere

Dagsorden og referat til Stiftsrådsmødet onsdag den 25. februar 2015 kl. 13.00

Dagsorden og referat til Stiftsrådsmødet onsdag den 25. februar 2015 kl. 13.00 Dagsorden og referat til Stiftsrådsmødet onsdag den 25. februar 2015 kl. 13.00 Mødedeltagere: Afbud: Fra Stiftet: Tine Lindhardt, Erik Vind, Ester Larsen, Helga Højsager, Bente Kaysen, Grethe Krogh Jakobsen,

Læs mere

Kirkehilsen til Kauslunde og Gamborg sogne

Kirkehilsen til Kauslunde og Gamborg sogne Folkekirken, Vores kirke Kirkehilsen til Kauslunde og Gamborg sogne Sommer 2015 Det nærmer sig sommerferie tid og så falder roen sig over mangt og meget. Agurketid sagt på avissprog. Men også tiden, hvor

Læs mere

Sådan opstarter du et ungdomsråd

Sådan opstarter du et ungdomsråd Sådan opstarter du et ungdomsråd Unge, sociale aktiviteter, indflydelse, fester og mulighed for at blive hørt af kommunen er essens af et ungdomsråd. Mangler I et sted at være, vil I gerne have flere penge

Læs mere

Værktøjskassen er en del af projekt Frivilligt socialt arbejde i mange farver.

Værktøjskassen er en del af projekt Frivilligt socialt arbejde i mange farver. Forord Formålet med værktøjskassen er at styrke den etniske mangfoldighed i de frivillige sociale foreninger. Værktøjskassen indeholder desuden redskaber, der kan bruges, hvis man ønsker at danne en ny

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Referat af årsmøde i Zaxsez d. 29/3 2015 i Sjølunds hytte i Vordingborg

Referat af årsmøde i Zaxsez d. 29/3 2015 i Sjølunds hytte i Vordingborg Referat af årsmøde i Zaxsez d. 29/3 2015 i Sjølunds hytte i Vordingborg Velkomst af formanden Indkaldelsen udsendt rettidigt konstaterede dirigenten Dagsorden: 1. Valg af referent og dirigent (sidstnævnte

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00 Børnehusene Nivå Jane Sys Toftesgaard Telefon 72 56 53 44 JSTO@fredensborg.dk I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå 1.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Annisse Lokalråd torsdag den 16. april 2015 kl. 19.00 i Menighedshuset i Annisse

Referat af bestyrelsesmøde i Annisse Lokalråd torsdag den 16. april 2015 kl. 19.00 i Menighedshuset i Annisse ! Referat af bestyrelsesmøde i Annisse Lokalråd torsdag den 16. april 2015 kl. 19.00 i Menighedshuset i Annisse 17. april 2015 Til stede: Bente Banemann, Henning Jensen, Robert Hansen, Birthe Peltz, Hans

Læs mere

Skabelon for handlingsplan 2012

Skabelon for handlingsplan 2012 Skabelon for handlingsplan 2012 Navn på aktivitetsområde Landsstyrelsen Formål med aktiviteten Landsstyrelsen er URK s øverste ledelse og vil således iværksætte og følge initiativer, som har bred betydning

Læs mere

I juni sidste år kontaktede jeg vores rådgiver i NORDEA for et møde. På årsregnskabet for 2013 lagde mange sikkert mærke til, at vi ikke

I juni sidste år kontaktede jeg vores rådgiver i NORDEA for et møde. På årsregnskabet for 2013 lagde mange sikkert mærke til, at vi ikke 1 Det er blevet så moderne at google sig til al information. Har man lige glemt navnet eller stedet, filmen eller komponisten ja, så kan man rimelig hurtigt finde svaret på sin smart- eller iphone. Det

Læs mere

Flere hænder - ja tak!

Flere hænder - ja tak! Flere hænder - ja tak! Lederrekruttering FDF er et godt og attraktivt tilbud til børn og unge. En del af det tilbud er de mange engagerede ledere, der gør FDF til et vedkommende fællesskab baseret på

Læs mere

2014: TID TIL AT SE FREM

2014: TID TIL AT SE FREM ÅRS RAP PORT 2014 2 ÅRSRAPPORT 2014 INDHOLD Kirkelige anliggender Behovet for samarbejde mellem præst og menighedsråd er vokset, og derfor har vi sat fokus på, hvordan man udvikler et positivt samarbejde....side

Læs mere

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Håndbog for DFUNKs regionsforeninger Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Indhold: 1. Formålet med håndbogen 2. Regionsforeningens placering i organisationen 3. Arbejdet i bestyrelsen

Læs mere

TEOLOGI FOR VOKSNE I HADERSLEV STIFT

TEOLOGI FOR VOKSNE I HADERSLEV STIFT TEOLOGI FOR VOKSNE I HADERSLEV STIFT 8 lørdage med»viden om tro «Kursusår 2015 Velkommen til Teologi for voksne! Dette nye tilbud om gedigen teologisk undervisning for alle interesserede er Haderslev Stifts

Læs mere

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar B1 STIFTENDE GENERALFORSAMLING 3 FUNDRAISING JDE PR ØKONOMI 4 INTRODUKTION til Foreningsguiden Denne guide er lavet for at gøre det let at lave

Læs mere

UDDANNELSE GIVER EN MASSE IGEN

UDDANNELSE GIVER EN MASSE IGEN MEDLEMSBLAD FOR KREDS VEST / EN FINANSKREDS I FINANSFORBUNDET / SEPTEMBER 2014 UDDANNELSE GIVER EN MASSE IGEN Erhvervsrådgiverne Jesper Dyekær og Mads Lindskov fra Middelfart Sparekasse bruger i gennemsnit

Læs mere

Nyt fra menigheden. Under1. Kære læser

Nyt fra menigheden. Under1. Kære læser Januar - februar 2012 Under1 Kære læser Nyt fra menigheden Bemærk at bladet du sidder med kun er en lille to måneders udgave. Det skyldes at menighedsrådet har besluttet at ændre udgivelsesperioderne til

Læs mere

GKF Nyt. nr. 1 2015. Læs bl.a. Fagblad for Gentofte Kommunalforening. Nyt livsstilsprojekt Side 8. Generalforsamling Side 4

GKF Nyt. nr. 1 2015. Læs bl.a. Fagblad for Gentofte Kommunalforening. Nyt livsstilsprojekt Side 8. Generalforsamling Side 4 GKF Nyt Fagblad for Gentofte Kommunalforening nr. 1 2015 Læs bl.a. Generalforsamling Side 4 Nyt livsstilsprojekt Side 8 En uddannelsesrejse Side 11 GKF nyt Fagblad for Gentofte Kommunalforening Redaktion:

Læs mere

HVIDOVRELISTEN. Generalforsamling. Første år med folkeskolereformen. Hvidovre Tour. Lige ret for alle!! Lige ret for velfærd!!

HVIDOVRELISTEN. Generalforsamling. Første år med folkeskolereformen. Hvidovre Tour. Lige ret for alle!! Lige ret for velfærd!! Kløverbladet Juni 2015 HVIDOVRELISTEN Inde i bladet kan du bl.a. læse om: Generalforsamling Første år med folkeskolereformen Hvidovre Tour Lige ret for alle!! Lige ret for velfærd!! KLØVERNYT Bestyrelsen

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning Bestyrelsens beretning Bestyrelsen vil her forsøge at give andelshaverne et indblik i, hvad der er sket i årets løb, de projekter vi har gang i, samt hvad vi tror, det næste år vil bringe. Det forløbne

Læs mere

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU GODT FORÆLDRESAMARBEJDE SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU Hvorfor er et godt forældresamarbejde i skolen vigtigt? Al forskning viser, at godt socialt sammenhold og høj faglighed

Læs mere

Dåbsoplæring i folkekirken

Dåbsoplæring i folkekirken Dåbsoplæring i folkekirken Beretning fra den af biskopperne nedsatte arbejdsgruppe om dåbsoplæring 2010 2 3 Forord Biskopperne har på møde den 9. april 2008 besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe vedrørende

Læs mere

Opgaver i sogn, provsti og stift

Opgaver i sogn, provsti og stift Betænkning 1477 Opgaver i sogn, provsti og stift Betænkning fra Arbejdsgruppen om ændring af den kirkelige struktur Sammenfatning Kirkeministeriet - Juli 2006 Betænkning 1477 Opgaver i sogn, provsti og

Læs mere