Hvem er vi? Af Poul. Der er indtil nu 32 medlemmer, og fremmødte hver dag varierer fra 3 til 8 medlemmer.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvem er vi? Af Poul. Der er indtil nu 32 medlemmer, og fremmødte hver dag varierer fra 3 til 8 medlemmer."

Transkript

1 Kære læser af Fontænen på toppen, Sommeren 2011 går snart på hæld, og du har lige nu taget hul på første nummer af vores månedsblad fra Fontænehuset Frederikshavn. Vores blad har været nogen tid undervejs, og da vi har oplevet mange spændende ting i- og udenfor Fontænehuset, har det ikke været nogen let proces at beslutte, hvilke begivenheder vi skulle give plads til i intronummeret. Vi er selv godt tilfreds med resultatet, og håber også du finder artiklerne interessante. Indtil nu har vi haft en dejlig sommer i Fontænehuset, hvor vi har nydt mange gode arbejdstimer sammen. Vi har været heldige, at solen har skinnet mange dage over Frederikshavn. Det har givet mulighed for at male en del af huset udvendigt. Samtidig er haven blevet holdt pæn, og alle vores smukke roser (der før var gemt bag ukrudt) er kommet frem. Vi har også kunnet byde velkommen til nye medlemmer og i uge 29 og 31 har vi haft vores bestyrelsesmedlem Hanne Juul på besøg. En stor tak til Hanne Juul for nogle gode uger. God sensommer til alle læsere Redaktionen: Poul R. Anita Brix Lindholm Benny Pedersen Kasper Graarup Kontaktinfo: Fontænehuset Frederikshavn Skansegade 12 C 9900 Frederikshavn Telefon: / Mail: Oplæg: 80 eksemplarer Deadline for næste nummer: 20. september 2011 Du er naturligvis altid velkommen til at kigge forbi, såfremt du gerne vil se huset og høre nærmere om vores mange tilbud. Hvem er vi? Af Poul Vi er det sidst nyåbnede Fontænehus ud af de otte klubhuse, der er i Danmark. På verdensplan findes ca. 400 klubhuse. Fontænehuset Frederikshavn åbnede 1. november Kasper Graarup er ansat som daglig leder. Anita Brix Lindholm og Mikael Sands Jensen er ansat som medarbejdere. Der er indtil nu 32 medlemmer, og fremmødte hver dag varierer fra 3 til 8 medlemmer. Det er startet op som et 3-årigt projekt, der er økonomisk støttet af Socialministeriet. Frederikshavn Kommune stiller huset i Skansegade 12C til rådighed i en treårig projektperiode. Projektet sker i samarbejde med Fontænehusene Danmark, Fonden (www.fhdk.dk) og Frederikshavn Kommune. Vi arbejder efter Internationale Retningslinjer for Klubhuse, hvis værdigrundlag er frivillighed, ligeværdighed og brug af ressourcer. Fontænehuset Frederikshavn drives af medlemmer og medarbejdere i et ligeværdigt samarbejde, således at medlemmer er involveret i alle aspekter af driften af huset. Fontænehuset Frederikshavn er medlem af både EPCD og ICCD, der henholdsvis er det europæiske og internationale center for udvikling af klubhuse (www.iccd.org).

2 Åbningsreception Af Anita Så blev det endelig dagen for vores længe planlagte åbningsreception. Fra vi åbnede huset klokken 8.00 og frem til gæsterne ankom kl , blev der knoklet løs. I køkkenet stod den på madlavning. Vi tilberedte menuen, som vi havde besluttet skulle være en buffet med kanapéer samt en chokoladefontæne med frisk frugt til. De sidste småting blev handlet ind, fontænen slæbt til huset og i haven blev lydanlæg, stole og borde stillet frem. Der var travlt og alligevel styr på det hele. Vi havde en sjov formiddag, hvor alle virkelig ydede en stor indsats. Ved tiden ankom tidligere statsminister (A) Poul Nyrup Rasmussen med Fontænehusets bestyrelsesformand Knud Kristensen. Ju-huu, hvor var det godt, Poul Nyrup kom. Vi havde virkelig været nervøse for, at han skulle blive forhindret. Vi havde jo vidt og bredt annonceret med, at Poul Nyrup skulle komme og holde åbningstale, så det ville virkelig være ærgerligt, hvis han ikke kunne komme alligevel. Godt det lykkedes. Da klokken nærmede sig begyndte de første gæster at dukke op. Heldigvis var vi færdige i køkkenet og haven og klar til at tage imod. Vejret viste sig denne dag fra sin bedste side. Festteltet, vi havde lånt fra Mob din krop, bugnede med mad, og chokoladefontænen blev det helt store hit. Vi var glædeligt overraskede over, hvor mange gæster der mødte op. Det væltede ind med mennesker. Vores gæt er minimum 100 gæster. Poul Nyrup startede, som planlagt, med at holde åbningstalen. Herefter talte Peter E. Nielsen, viceborgmester og socialudvalgsformand i Frederikshavn kommune, Rita Paaske som er formand for Sinds lokalforening i Frederikshavn, sagde også et par ord. Kasper var sidste mand på talerstolen. Efter rækken af taler var det blevet Tinas tur til at låne mikrofonen. Hun sang tre smukke sange, som hun selv har skrevet. Det var en virkelig dejlig optræden. Da klokken nærmede sig 17.00, var der stadig utrolig meget mad tilbage på buffeten, og der løb endnu chokolade i fontænen, men de fleste gæster havde sagt farvel. Det gik hurtigt med oprydningen, og snart kunne vi takke hinanden, og alle dem der havde haft lyst til at komme, for en rigtig dejlig majdag i Fontænehuset Frederikshavn.

3 Landsmøde Af Poul Tirsdag den 17. maj var der afgang til landsmøde i Svendborg. Vi var to medarbejdere og to medlemmer, der deltog fra Fontænehuset Frederikshavn. Ved ankomsten til det fem stjernede Danhostel Svendborg blev vi indkvarteret, og derefter blev der serveret en helt fantastisk dejlig frokost. Efter en kort velkomst var det tid til oplæg fra Jørgen Husted, der til daglig er lektor i filosofi ved Århus Universitet. Oplægget tog udgangspunkt i begreberne omsorg og respekt og var meget interessant. Efter dette foredrag fulgte de enkelte workshops. Vi fra Fontænehuset Frederikshavn havde forberedt oplæg omkring medarbejderroller en meget velbesøgt workshop med gode indlæg fra de tilstedeværende debattører. nationalt/internationalt samarbejde motion og velvære teori og praksis socialøkonomisk virksomhed DPU evaluering medlemmernes behov i klubhuset dokumentation samt Fonden og fremtiden. Det har været en stor fornøjelse at deltage i de enkelte wokshops og se, at medlemmer såvel som medarbejdere har været en del af processen i forberedelserne af de enkelte workshops. Desværre var der ikke mulighed for at deltage i alle workshops. Herefter var der frokost, efterfulgt af foredrag af Benny Lihme der undervejs havde observeret vores præsentationer og kom med evaluering af disse. Efter afrunding af landsmødet var det atter retur til Frederikshavn med en masse nye indtryk og en brugbar viden omkring Fontænehusenes arbejde i Danmark. De efterfølgende workshops var: unge i Fontænehusene vores platform i samfundet kost/velvære og lettere motion. Efter disponibel tid, hvor vi var en tur rundt for at se på byens attraktioner, blev der budt på endnu et fantastisk måltid efterfulgt af fest med levende musik. Tina fik også lov til at synge et par af sine egne numre. Den næste dag efter en skøn morgenbuffet var der atter workshops, denne gang var emnerne følgende:

4 Mob din krop Af Poul Mob din krop er et idrætstilbud for sindslidende/psykisk sårbare i Frederikshavn Kommune. Foreningen har forebyggelse og sundhedsfremme som sit formål. Fysisk aktivitet er sundt, uanset hvilken alder og kondition man er i. Og det foregår i et tempo, hvor alle kan være med. Idrætsforeningen tilbyder aktiviteter i Skagen, Frederikshavn og Sæby og ofte er der aktiviteter, hvor vi mødes på tværs af alle tre byer. Sociale aktiviteter er også et vigtigt element i foreningen der afholdes klubaftener, fester og stævner. Desuden kan man være tilskuer til diverse sportsarrangementer. Vi fra Fontænehuset Fr.havn deltager hver torsdag i dette tilbud fra Enkelte gange foregår aktiviteterne i vores egen have, hvor en petanquebane allerede eksisterer. Ellers spænder aktiviteterne lige fra floorball til badminton og zumba. Afslutning i Mob din krop Af Benny Kl kørte Mikael og Benny på cykler til Kærsangervej, hvor Mob din krop holdt sommerafslutning. De starter op igen den 1. august, hvor man mødes for at få motion, hvilket er sundt for alle. Nå men tilbage til afslutningen. Kl ankom vi efter at have nydt cykelturen, hvor vi rundede Rønnehavnen og Palmestranden. Der blev taget godt imod os, og vi fik talt og udvekslet en masse erfaring imellem os. Jeg ved i hvert fald, at jeg melder mig ind, når de starter op igen. Da vi ankom til kolonihavehuset, skulle der forberedes noget mad og arrangeres nogle møbler i haven, da det var et dejligt vejr. Der var nyslået græs og en dejlig duft af sommer. Menuen stod på pølser og nogle mexicanske pandekager, kold kartoffelsalat og grøn salat, dertil tilsat godt humør, solskin, kaffe, te og sodavand. Da vi havde spist, gik vi i samlet flok til Palmestranden, hvor vi fik en dejlig is, så gik vi tilbage igen og gik i gang med at rydde op og vaske op. Kl kørte vi hjem. En dejlig dag med stor tak til Søren fra Mob din krop og alle de dejlige mennesker.

5 Indvielsesfest på Enggården Af Kasper, Benny og Poul Den 31. maj var vi til indvielsesfest på Enggården, der er et Fontænehus i Thisted. Enggården er et lidt specielt Fontænehus, idet det ligger langt ude på landet og har et bosted tilknyttet. I følge Fontænehusenes værdigrundlag skal et Fontænehus være let tilgængeligt. Det løser de på Enggården ved at tilbyde, at medlemmerne kan blive hentet og bragt. Enggården er et mindre landbrug med dyrehold og en stor køkkenhave. De er selvforsynende med stort set alle madvarer, og det kan man som gæst godt smage, idet Enggården serverer fremragende mad! Vi ankom kl. 16, hvor vi fik kaffe, kage og rundvisning. Der var allerede en hyggelig stemning i haven, hvor der var tændt bål, og lammet var sat over bålet. Enggården havde arrangeret forskellige aktiviteter, bl.a. sumobrydning, hvor deltagerne ifører sig en stor polstret dragt med hjelm og handsker det var vældig sjovt at se på, og, som vi er flere, der kan bevidne, også sjovt at deltage i. Indvielsesfesten var i anledning af en ombygning: De har fået en dejlig lys spisesal med nye kviste og udsigt over markerne. Der var deltagelse af de fleste danske klubhuse, og det er rigtig dejligt at møde hinanden og at have et netværk også på den anden side af kommunegrænsen. Vi sender hermed en stor tak til Enggården for et godt og vellykket arrangement, og vi glæder os til næste gang. Solen går ned over Enggården. Enggården tilbød, at vi eventuelt ville kunne komme på et kortere ophold henover sommeren, hvor vi dels vil kunne indgå i arbejdsfællesskabet og dels nyde den dejlige natur. Det er vi i færd med at planlægge.

6 Konference 16IS Stockholm juli 2011 Af Poul Lørdag den 9. juli 2011 var der afgang mod 16IS, som dette år blev afholdt i Stockholm. Stockholm har tidligere været vært for en lignende konference tilbage i 1983 og blev dermed den første genganger som værtsby. Til dette års konference var der ca. 400 deltagere fra 86 forskellige klubhuse fordelt på 23 deltagende lande. Her skal det nævnes, at det kan være svært at færdes i trafikken i en by som Göteborg - ingen navne nævnes. Efter afhentning af bil var der afgang mod Stockholm. Vi alle var rigtig glade for, at vi havde valgt at køre de knap 500 kilometer. Naturen undervejs var helt ubeskrivelig smuk, og tiden blev brugt til at afstemme de forventninger, vi havde til den forestående konference. Formålet med konferencen var blandt andet at skabe relationer til det internationale- og nationale samarbejde klubhusene imellem. Vi var to medarbejdere og to medlemmer fra Fontænehuset i Frederikshavn, der skulle deltage i konferencen: Anita, Mikael, Carsten og Poul Vi skulle med færgen fra Frederikshavn til Göteborg lørdag morgen klokken Vi mødtes spændte ved færgen klokken for derefter at følges ombord. Mikael havde medbragt rundstykker, smør og juice, som vi nød på overfarten. Vejret var fantastisk denne formiddag, så turen over var en stor fornøjelse for os alle. Ved ankomsten til Göteborg skulle vi med sporvogn ud til det biludlejningsfirma, hvor der på forhånd var booket bil til os. Billedet er fra salen der blev brugt til plenum Endvidere var det en fantastisk mulighed for at kunne gøre brug af de erfaringer, der blev udvekslet undervejs i konferencen. Dette med henblik på fremadrettet at fastholde vores solide platform i samfundet.

7 Ved ankomsten til Stockholm fandt vi, efter et par omveje, endelig frem til Clarion Hotel Stockholm. Vi fandt parkeringsplads under hotellet. Vi henvendte os ved receptionen og fik udleveret nøgler til vores respektive værelser samt program og navneskilte. Efter vi havde fået os indkvarteret på de rigtigt fine værelser, var vi godt sultne, og der var ved velkomstreceptionen flere lækkerier at vælge mellem. Billedet er taget den første aften, hvor vi fælles tog ud for at få et indtryk af, hvad Stockholm havde at byde på. Søndag: Anita og Mikael var blandt de rigtig morgenfriske og startede dagen med en frisk løbetur og en dukkert i den nærliggende fjord. Efter en overvældende morgenbuffet var der åbningsceremoni, hvor flere indflydelsesrige talere fik budt os velkommen til dette års seminar. Efter åbningsceremonien var der velkomst ved ICCD, og et par nye klubhuse var blandt talerne. Bemærkelsesværdigt var det, at Philip Silverberg fra Donald Berman UP House, Quebec, Canada fortalte, at de blot efter at have haft åbnet et år, allerede havde 300 medlemmer. Efter en lækker frokostbuffet var det tid til, at de respektive workshops skulle gå i gang. Da der var omkring syv workshops på samme tid, var man nødt til at vælge hvilken workshop, der var mest relevant for os som et nyt klubhus. Anita og Poul var til en workshop, der omhandlede fundraising. En meget spændende workshop hvor vi fik en masse informationer og gode ideer med i bagagen. Søndag aften var der for bestyrelsesmedlemmer arrangeret sejltur til rådhuset i Stockholm. Her deltog Mikael og Poul. Efter at færgen var over en time forsinket, gik vi ombord og kunne nyde den flotte udsigt undervejs. Ved ankomsten til rådhuset blev vi budt velkommen med en kold forfriskning og en lækker buffet. Herefter var der rundvisning, og der blev gjort flittigt brug af Pouls medbragte kamera. Carsten var på tur til Zoo sammen med en flok andre deltagere, og det var efter sigende oplevelsen værd.

8 Mandag: En ny og spændende dag begyndte med, at Anita og Mikael igen var de morgenfriske og startede med løbetur og efterfølgende dukkert i Mähleren sammen med folk fra Hawaii, Japan, Australien og USA. Efter endnu et lækkert morgenmåltid var indtaget, var der igen samling til plenum med temaet Getting to work. Endnu engang var det tid til workshops, og efter et svært valg deltog Poul i den workshop, der handlede om at skabe et effektivt netværk til blandt andet erhvervslivet og politikere. Poul fik en masse gode erfaringer med på vejen, og det var en meget spændende workshop. Efter en velfortjent frokost var det atter tid til workshops og igen en masse relevante temaer, der gjorde det svært at vælge. Anita deltog i dagens sidste plenum, der handlede om forslag til revidering af standarderne. Mandag aften havde vi aftalt med de fleste andre danske deltagere, at vi skulle ud at spise i samlet flok. Der blev bestilt bord på en nærliggende græsk restaurant. Maden var rigtig lækker, og aftenen var rigtig hyggelig. Carsten og Poul tog sammen med Anni fra Enggården og Sofie fra Kildehuset en tur i parken og fik et par kolde forfriskninger. Det var samtidig starten på et rigtigt godt venskab. Her er vi samlet til spisning på en græsk restaurant Omkring midnat var vi tilbage ved hotellet, og vi faldt i snak med et par italienere og flere amerikanere. Anita og Mikael var på dette tidspunkt allerede gået i seng for længe siden. Klokken havde passeret de 3, da der denne aften blev sagt godnat Tirsdag: Som de foregående morgener var der dømt løbetur og dukkert for Mikael, Anita og Co. Mikael fungerede, som de øvrige morgener, som vækkeur for Poul. Det siger jeg hermed tak for, da jeg ellers næppe havde nået den lækre morgenmad Dagens program bød indledningsvis på plenum: Launching clubhouses to new hights - using training, accreditation, and strategic planning

9 Dagens workshops kunne derefter begynde. Da Mikael og Poul er bestyrelsesmedlemmer, valgte vi den workshop, der omhandlede bestyrelsens vigtige rolle. Vi blev her bekræftet i, at sammenslutningen af netop vores bestyrelse er godt sammensat, da både erhvervsliv og politikere er repræsenteret. Tirsdag aften var der på forhånd arrangeret parade gennem Stockholms gader for at gøre op mod stigmatisering af psykisk syge. Det er ikke klart, hvor mange der deltog i paraden, men der var mange deltagere fra vores netværk, og en masse lokale havde valgt at støtte op om paraden. Efter frokost var det atter tid til plenum, hvor Edel fra Enggården var fortaler med temaet unit meetings - the generator of the clubhouse day Dagens sidste workshops kunne nu gå i gang. Da Anita dagen forinden havde været på tur til Fountain House Stockholm, var det denne eftermiddag Carsten, Mikael og Poul, der skulle på denne tur. Ved paradens afslutning var der underholdning af musikalsk karakter. Carsten, Mikael og Poul fulgtes ad hjem, mens Anita blev til underholdningen sluttede. Det var en stor oplevelse at se, hvordan de havde indrettet huset, og man fik et indblik i, hvordan deres dagligdag fungerede. Det var meget spændende at se det rum, hvor deres radiostation Totalnormal havde hjemme. Resten af aftenen blev brugt på afslapning, og Mikael og Poul fik snakket dagens indtryk og informationer igennem. Onsdag: Onsdagen begyndte som de foregående dage med løb og en dukkert for Mikael og Anita.

10 Efter endnu en lækker morgenmad skulle den sidste arbejdsdag i gang. Indledningsvis var der plenum med det tema at have et sted at høre til, og det var meget givende at høre de forskellige medlemmer komme med deres glæde ved at komme i klubhuset. Anita, Mikael og Poul var til samme workshop, der handlede om at tiltrække og engagere unge mennesker i klubhuset. Det gav anledning til at få en masse nyttige informationer med hjem. kvaliteten vi tidligere havde oplevet, udeblev. Flere var endda stadig sultne efter desserten var konsumeret. Der var efterfølgende musik og dans til den store guldmedalje. Festen flyttede sidst på aftenen op på tagets terrasse, hvor vi alle fire blev fotograferet sammen med Jack Yatsko, der er ICCD repræsentant. Frokosten blev indtaget, og vi alle fire havde besluttet os for, at den sidste eftermiddag skulle bruges på at komme ud og se Stockholm. Efter nogle rigtig hårde dage med rigtig mange informationer valgte vi at bruge tiden på at få snakket om, hvad vi hver især havde fået ud af konferencen. Det var en rigtig hyggelig eftermiddag og en god måde at lade op til aftenens fest på. Det blev til kort afslapning på værelserne, inden vi skulle mødes til spisning klokken Sulten blev for nogen for stor, da klokken havde passeret midnat, så der var et par stykker, der gik på den famøse Kebabkongen og fik et ordentligt måltid Torsdag: Hjemrejsedagen var oprunden, og vi nød for sidste gang den overdådige morgenbuffet. Der var sat store forventninger til aftenens menu, da vi indtil nu kun havde fået positive oplevelser. Men vi blev skuffede, da Efter den sidste plenum var det tid til at få pakket vores ting sammen og sige på gensyn til alle de dejlige mennesker, vi havde mødt under denne konference

11 Derefter var det afgang mod Göteborg - turen føltes meget længere end den modsatte vej, men folk var også godt trætte efter flere intense dage med en masse nye og nyttige informationer. Færgen lagde fra kaj i Göteborg klokken 18.00, og der blev nydt et måltid i færgens restaurant. Artikel bragt i Aftonbladets leder 13. juli 2011 Færgen ankom med et kvarters forsinkelse til Frederikshavn 20.15, og det var nu tid til at sige tak for en god tur til hinanden. Poul skulle med toget videre til Skagen, og han måtte derfor vente halvanden time på at toget kørte. Ankomsten til Skagen var omkring 23.00, så det var skønt at komme hjem. CARSTEN OG POUL I AKTION Ångestparaden bryter stigmat I går marscherade den så kallade Ångestparaden genom Stockholm. Uppmärksamheten blev stor redan innan ett enda steg togs. Namnet till trots var det inte en grupp människor som traskade runt i staden och hade ångest tillsammans. Det var ett nytt radikalt grepp för att uppmärksamma psykisk ohälsa och förändra debatten. Det är på tiden att stigmat bryts. Alltför länge har psykisk ohälsa diskuterats lite i skymundan, och då mest av remissinstanser, utredare och andra intressenter. Alltför sällan har de drabbade själva fått tillfälle att föra sin egen talan. HBT-rörelsens arbetssätt har fått stå modell för Ångestparaden, vilket arrangörerna också öppet berättar. Det som gjort HBT-rörelsen framgångsrik som politisk kraft är just förmågan att bryta sin egen stigmatisering. Aktioner, demonstrationer, seminarier och andra offentliga sammankomster har hela tiden varit viktiga

12 instrument. I grund och botten har syftet varit att visa att man är folk som alla andra. Med denna attitydförändring kunde sedan en rad familje- och socialpolitiska reformer följa som hade varit omöjliga om stigmatiseringen fått bestå oförändrad. Detsamma gäller de som lider av psykisk ohälsa utan attitydförändring blir det ingen förändring i övrigt. Viktigt bemötande En av fyra drabbas av psykisk ohälsa någon gång i livet, och vilket bemötande man får är avgörande inte minst för tillfrisknandet. Det handlar inte bara om bemötande vid eventuell behandling, det handlar om alla instanser från Försäkringskassan till fackklubben, från skolan till scoutkåren. Det är mycket att göra för att, som arrangörerna skriver, lyfta fram psykisk ohälsa ur mörkrets och skammens garderober. Och det är ett viktigt arbete som ligger framför hela samhället. Psykiatrin genomgick stora nedskärningar under 90-talet och återställdes aldrig riktigt, ungdomars psykiska hälsa försämras och det rapporteras om bristande stöd till anhöriga. Inget av detta kommer att vara möjligt att ta tag i på allvar utan en förändring i synen på de som lider av psykisk ohälsa. Ett steg framåt Där står ångestparaden för något nytt, ett första litet steg. Den visar på ett nytt sätt att tänka där de som borde vara huvudpersonerna i frågan tar till nya radikala grepp för att ta kontrollen över debatten. Det är en välkommen ljusning som förhoppningsvis kommer får stora effekter framöver August: Opslagstavle Mob din krop starter op igen 1. August 18. august Den store aktivitetsdag For sindslidende i Region Nordjylland 25. august Bestyrelsesmøde august Mob din krop holder stævne Åbningstider Fontænehuset Frederikshavn: Mandag til torsdag Fredag Fødselsdage: Poul 30. maj Oli 5. juni Kasper 19. juni Mikael 24. juli Anita 23. august

13 Ugeskema Af Poul Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Vande Kontor/ Vande Kontor/ Vande blomster blomster administration blomster administration Rengøring Husmøde Rengøring Månedsblad Rengøring Månedsblad Job/ uddannelse/ OA Pedel/have Pedel/have Fritidsprogramudvalg/ Den kreative fontæne holder møde Pedel/have Pedel/have Månedsblad Job/uddannelse/ Kontor/ administration Kontor/ administration Fundraising OA Menuplan samt skemaer for næste uge Pedel/have Kontor/ administration Frokost Frokost Frokost Frokost Frokost Den kreative fontæne PR/ opsøgende arbejde Den kreative fontæne Evt. udflugt Den kreative fontæne Den kreative fontæne Mob din krop Daglige opgaver: Morgenmøde Indkøb Forberede frokost Medlemskontakt Dagbog Dagens standard Den kreative fontæne Månedlige opgaver: Statistik Projektplan/evaluering Køkkenregnskab Derudover er der fritidsprogram på udvalgte lørdage opslag findes særskilt på opslagstavlen Arbejdsgrupper Af Poul Vi har i Fontænehuset Frederikshavn stiftet arbejdsgrupper, som er blevet en fast implementeret del af ugeskemaet. Månedsblad: Vi arbejder i denne gruppe med udgivelse af månedsbladet, du nu sidder og læser. Det omfatter alt lige fra layout til renskrivning og korrekturlæsning af artikler. Pedel/have: For dem, der har en handy man gemt i sig, er der mulighed for at arbejde i denne gruppe. Det spænder vidt: lige fra maling af udendørs- og indendørsarealer til havearbejde og vedligeholdelse. Kontor/administration: Denne gruppe beskæftiger sig med bogføring, besvarelse af mails, køkkenregnskab, statistik samt andet forefaldende arbejde. Job/uddannelse/OA: Denne gruppe beskæftiger sig primært med job- og uddannelsesmuligheder efter medlemmernes ønsker. Dette indebærer både besøg på virksomheder og uddannelsesinstitutioner samt kurser her i huset med mere. Fundraising: Efter at have deltaget i konferencen har vi fået så mange input med hjem, at vi har startet en gruppe, der arbejder med fundraising.

Split. Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen. www.silkeborg-p-d.dk. Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene

Split. Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen. www.silkeborg-p-d.dk. Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene Split Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene www.silkeborg-p-d.dk Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen August 2007 Siden er det blevet til rundt regnet 50 store

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13.

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13. DAMSØGAARD Alle hverdage Avislæsning kl. 11.45 i stuen Gymnastikken kl. 9.00-12.30 Fællesgymnastik i kælderen kl. 10.30 11.00 Terapien kl. 9.00-15.30 POSTEN NR. 5 MAJ 2008 (kig ind i terapien og få en

Læs mere

Månedsskrift for Fontænehuset Frederikshavn

Månedsskrift for Fontænehuset Frederikshavn Nr. 2, oktober 2011 Årgang 1 Månedsskrift for Fontænehuset Frederikshavn 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Leder S. 3 Fonden og repræsentantskabet S. 4 Frokost og informationsmøder S. 5 Indsamling for red barnet S.

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 47 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Juli 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Sølager - Kulhuse 1 Præstø Havn 2 Sofiero 2-3 Samsø 4 Fotodag 4 Højeruplund

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

Program for NLD-lejr den 11.-13. oktober 2013

Program for NLD-lejr den 11.-13. oktober 2013 Program for NLD-lejr den 11.-13. oktober 2013 Så er det igen tid til at pakke familien, tandbørsterne og det gode humør NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge Ekstra luksus:

Læs mere

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Beretning for lokalafdelingens arbejde 2014 Et år er gået, og det er tid til at se tilbage på, hvad har året bragt. Generalforsamlingen står for døren. Der er masser

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Lejrskole til Svendborg - Slotte og natur på Sydfyn Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Limfjordsskolen 2007 I dag kom dagen, hvor vi tog til Svendborg.

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 24/2017 Nyt fra Børnehuset. Blå Gruppes Discofest Fredag den 2.juni holdt Blå Gruppe (langt om længe ) discofest. Børnene havde glædet sig meget. Vi hyggede med velkomstdrink, lækkert mad +

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

Nu, nu er den der - hjemmesiden!

Nu, nu er den der - hjemmesiden! Kildeskolenyt! - f jo ONu nd sne: Nu, nu er den der - hjemmesiden! I denne måned får I Kildeskolenyt! på papir igen, så I kan få at vide, at hjemmesiden endelig er åbnet. Adressen er www.kildeskolen.dk

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Turen til Schwerin november -1. december

Turen til Schwerin november -1. december Turen til Schwerin 2016 29. november -1. december 1 2 Rejsen foregik i dagene fra tirsdag den 29. november til og med torsdag den 1. december. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested,

Læs mere

Nyhedsbrev. Streams of Culture. Fjerde projektmøde. København maj / juni 2011. I uge 22 var vi værter

Nyhedsbrev. Streams of Culture. Fjerde projektmøde. København maj / juni 2011. I uge 22 var vi værter S K O LEN V E D B Ü L OW S V E J Nyhedsbrev M A J 2 0 1 1 Streams of Culture I N D H O L D : Fjerde projektmøde. Referat fra mødet i København Resultater og produkter Traditionelle sange og danse København

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

Dagbog fra DF turen til Christiansborg.

Dagbog fra DF turen til Christiansborg. Dagbog fra DF turen til Christiansborg. Dagen d. 3-6 2014 starter tidligt, da vi skal med bussen fra Rønde kl. 07,00. På stationen mødes vi med resten af vores gruppe, Peter og Lilli kommer med fuld oppakning,

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

Dagsrytme for Børnehuset

Dagsrytme for Børnehuset Hverdags morgen: Dagsrytme for Børnehuset Kl. 6.00 Vi møder ind nattevagten har fordelt børn. Vi snakker sammen om hvordan natten er gået. Nattevagten overleverer informationer. Vi starter med at tage

Læs mere

Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014

Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014 Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014 Så er det igen tid til at pakke familien, tandbørsterne og det gode humør. NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge Bogensholmlejren

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

JUNIOR & YNGLINGE I WURZEN

JUNIOR & YNGLINGE I WURZEN I JUNIOR & YNGLINGE I WURZEN I pinsen var Junior A og Ynglinge Mester inviteret til et stævne i Wurzen hos NB's venskabsklub i det tidligere Østtyskland. Der var afgang fra Idrætscentret fredag morgen

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Vi får løbende mange nye børn og mange nye forældre i Andedammen. Derfor har vi i BjørneBanden valgt at lave et lille introduktionsbrev, for at give et indblik i hvad der foregår i hverdagen. Når man starter

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

Foreløbigt program TalentWeek 2016

Foreløbigt program TalentWeek 2016 Foreløbigt program TalentWeek 2016 Herunder findes det foreløbige program for TalentWeek 2016. Bemærk at mindre ændringer kan forekomme. Det endelige program udleveres til alle deltagerne på TalentWeek

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2014 2013 Sommeren er for længst gået på hæld og efteråret er over os med gyldne farver, blæst og regn. Men vi har haft en dejlig sommer og som I kan se af dette

Læs mere

Udlandtur 2008 - Østrig

Udlandtur 2008 - Østrig Udlandtur 2008 - Østrig Lørdag den 28/6-2008: Vi har nu endelig fået gang i hjemmesiden. Vi vil forsøge at skrive en dagbog om vores oplevelser hver dag. Vi glæder os til at se jer alle sammen på mandag

Læs mere

Så skal der arbejdes...

Så skal der arbejdes... Så skal der arbejdes... Som mange ved har vi nogle dage om året, hvor der virkelig skal knokles! Det er frivilligt at komme, men som medlemmer vi deles om læsset.. Gad hvide hvad det næste projekt bliver?

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

Personaleseminar 15.-16. november på Hotel Scandic, Silkeborg

Personaleseminar 15.-16. november på Hotel Scandic, Silkeborg Personaleseminar 15.-16. november på Hotel Scandic, Silkeborg Formøde: Konsulenterne Skjold Fink og Frans van der Woude, der stod for personaleseminaret, besøgte alle 3 BSS biblioteker henholdsvis fredag

Læs mere

Fuglebakken juni 2015

Fuglebakken juni 2015 Fuglebakken juni 2015 Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej 2 8210 Aarhus V. Tlf.: 87 13 32 00 Brug dit lokalcenter Alle er velkomne Arrangementer på Lokalcenter Fuglebakken Søndag den Mandag

Læs mere

Branding af Esbjerg. - Esbjerg. September 2007

Branding af Esbjerg. - Esbjerg. September 2007 - Esbjerg September 2007 Branding af Esbjerg ESBJERG ERHVERVSUDVIKLING OG TIDLIGERE STUDIEVÆRT, JENS GAARDBO, FORTÆLLER OM BRANDING AF ESBJERG, HERUNDER BOSÆTNINGSKAMPAGNEN, DER SKAL LOKKE FLERE TIL AT

Læs mere

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Det var et vildt år Foto: Sanne Agatz - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Ansvarlighed, demokrati og godt bomiljø Siden 2012 har vi i boligforeningen arbejdet målrettet med vores

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11)

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) - Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) Så er det fjerde gang at man på CSV-SydØstfyn kan læse et fremragende skoleblad. På grund af lidt manglende arbejdskraft og en sommerferie

Læs mere

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille.

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille. 28/05-2014 I dag er det anden dagen. I går mødtes vi på stationen, og tog derefter toget til Ringsted, hvor der var en kort ventetid, efterfulgt af en lang tur hele vejen til Aalborg. På denne togtur var

Læs mere

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet september 2017

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet september 2017 NYHEDSBREVET Nyhedsbrevet september 2017 Formand, HB, Regionaludvalg, redaktør: Kent Thomsen Koldingvej 78 6760 Ribe Tlf.: 23 64 99 82/ 73 60 82 82 E-mail: kentoglene@hotmail.com Næstformand, sekretær,

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere

Invitation til DUSK-netsamling i Mariagerfjord d. 1. til 3. april 2011

Invitation til DUSK-netsamling i Mariagerfjord d. 1. til 3. april 2011 Invitation til DUSK-netsamling i Mariagerfjord d. 1. til 3. april 2011 Mariagerfjord Ungdomsråd og UngMariagerfjord byder alle velkommen til DUSKnetsamling i Hadsund, fredag d. 1. til søndag d. 3. april

Læs mere

Program for NLD-lejr den 5.-7. april 2013

Program for NLD-lejr den 5.-7. april 2013 Program for NLD-lejr den 5.-7. april 2013 Så er det igen tid til at pakke familien, tandbørsterne og det gode humør. NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge Bogensholmlejren

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

Så blev det efterår. Det er i hvert fald det datoen siger, men jeg satser nu stadig på at vi

Så blev det efterår. Det er i hvert fald det datoen siger, men jeg satser nu stadig på at vi Kære Alle på Veteranhjem Midtjylland i Aarhus Så blev det efterår. Det er i hvert fald det datoen siger, men jeg satser nu stadig på at vi kan få en masse timer med aktiviteter udenfor endnu. Det er ved

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 September 2004 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Stenbukken 64B Tlf. 62 20 93 07 Mobil. 20 98 93 07 Næstformand & Bladudvalg: Leif Sølvason,

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

FALKEPOSTEN. September

FALKEPOSTEN. September FALKEPOSTEN September 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår.

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Nyhedsbrev Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Vi havde, i den travle december måned, bestyrelsesmøde hvor vi mødtes, og fik ordnet et par ting. Vi er ved at undersøge hvordan

Læs mere

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Forårsprogram 2016 Arrangementer i foråret: MS kost og livsstil METAsundhed hvofor bliver vi syge? Ensomhed - et foredrag Stavgang ved Tangkrogen Årsmøde

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING

www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING Struer Folkedanserforening Medlemsorientering November 2013 30. årgang NR. 2 www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING Husk der er generalforsamling i Struer Folkedanserforening mandag d.20. januar,

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

Program for NLD-lejr den oktober 2016

Program for NLD-lejr den oktober 2016 Program for NLD-lejr den 14-16 oktober 2016 Så er det igen tid til at pakke familien, tandbørsterne og det gode humør og denne gang for sidste gang. Lejr for børn med diagnoser og deres familier Bogensholmlejren

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Nyhedsbrev Maj. Gallamiddag. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev Maj. Gallamiddag. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Gallamiddag Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Maj BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes

Læs mere

Som noget af det første bestilte vi derefter vores bryllupsfotograf. Vi var ikke et sekund i tvivl om, at vi ønskede, at Vores Store Dag skulle

Som noget af det første bestilte vi derefter vores bryllupsfotograf. Vi var ikke et sekund i tvivl om, at vi ønskede, at Vores Store Dag skulle Julebryllup på Holckenhavn Slot Hvordan skaber man sit eget drømmebryllup, når ens dagligdag er fyldt med bryllupsinspiration og gode idéer? Betina og Rasmus er ejere af firmaet Maid of Honour, som er

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 5. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Torsdag den 11. juni, individuelle finaler: Tre medaljer mere til Danmark! Efter dagens finaler stod klart at

Læs mere

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet.

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Vi byder velkommen til nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Formålet med Arilds Tidende er blandt andet at holde jer orienteret om fritidshjemmets og bestyrelsens arbejde. Alle

Læs mere

Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni

Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 6 Juni 2015 34. årgang Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni Formandens hjørne Skt Hans Ronetværk Kommende arrangementer Aktivitetskalender Faaborg Roklub,

Læs mere

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Nu er ferien for eleverne godt i gang, og det er derfor tid til at kigge lidt tilbage på det, der er sket siden sidste nyhedsbrev i julen. Flere elever på Solhverv

Læs mere

Billeder fra smørrebrødsaftenen.

Billeder fra smørrebrødsaftenen. Nyt fra Åbyskov Forsamlingshus. Redigeret og samlet af Jørgen Larsen, kasserer i Åbyskov Forsamlingshus Smørrebrødsaften fredag den 16. august: Af Ellen Larsen, støttegruppen foto Jørgen Larsen Den 16.

Læs mere

Dagbog fra P-kort skytterne i Bisley torsdag d. 12/8 2010:

Dagbog fra P-kort skytterne i Bisley torsdag d. 12/8 2010: Dagbog fra P-kort skytterne i Bisley torsdag d. 12/8 2010: Vi ankom i går eftermiddags efter en udramatisk tur, som dog bød på en frisk samarbejdsopgave nemlig at proppe otte skytter og en træner ind i

Læs mere

Fokusgruppeinterview. Strandvejen, Bybjerggård og Løntoften

Fokusgruppeinterview. Strandvejen, Bybjerggård og Løntoften Fokusgruppeinterview Strandvejen, Bybjerggård og Løntoften 28.juni 2012 Tilsynet er udført af: Anette Lund og Tina Knop FFA Familie, Forebyggelse & Anbringelse (erhvervsdrivende fond) Kongevejen 47 3480

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Holbæk Inner Wheel 50 års jubilæum

Holbæk Inner Wheel 50 års jubilæum Holbæk Inner Wheel 50 års jubilæum Holbæk Inner Wheel havde den glæde, at vi fra borgmesteren modtog invitation til, på selve jubilæumsdagen den 19.marts kl. 12, at gæste Holbæk gl. Rådhus. Borgmester

Læs mere

I år var der entreret med vores faste instruktører i Aalborg Sejlklub, så udover Laust var også Trille og Christian klar på opgaven i år.

I år var der entreret med vores faste instruktører i Aalborg Sejlklub, så udover Laust var også Trille og Christian klar på opgaven i år. Sommercamp 2015 Årets Sommercamp for unge sejlere fik en rigtig fin optakt. Tilmeldingerne strømmede ind tidligt i år og da vi startede op var der 23 tilmeldte sejlere fra Sejlklubberne KDY, Nappedam,

Læs mere

Velkommen til Humlebien

Velkommen til Humlebien Velkommen til Humlebien Humlebien Sct. Jørgens Park 17 4700 Næstved Tlf. 55 88 75 10 Email:Humlebien@naestved.dk Kære forældre Med denne folder vil vi gerne byde Jer og Jeres barn velkommen i Humlebien.

Læs mere

VELKOMMEN TIL WINNIE.

VELKOMMEN TIL WINNIE. FEBRUAR 2014 Simon fyldte d. 9. feb. 20 år. Han inviterede derfor sin familie til pålægskagemand. Efter maden havde Simon besluttet, at de alle skulle i Bowl N Fun og bowle en time. Kenn havde fødselsdag

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2014 STØT VORE SPONSORER - de støtter os Så blev der Pigefrokost igen. Beslutningen om en Pigefrokost 2014 blev taget og en Invitation blev sendt ud. Arrangementet

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Nyhedsbrev sommer 2015.

Nyhedsbrev sommer 2015. Nyhedsbrev sommer 2015. Formandens klumme Æ bådslæw. Laksen Aktiviteter. Sommeren eller mangel på samme, er over os! Og aktiviteterne burde køre i højeste gear. Vi må erkende at vejret har begrænset et

Læs mere

Østrig turen, september 2015.

Østrig turen, september 2015. Østrig turen, september 2015. Bjarne B sendte i vinteren en invitation ud til alle medlemmerne om at han ville lave en tur til Østrig sidst i August 2015 Der var hurtig udsolgt for det lille Berggasthof,

Læs mere