Hvem er vi? Af Poul. Der er indtil nu 32 medlemmer, og fremmødte hver dag varierer fra 3 til 8 medlemmer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvem er vi? Af Poul. Der er indtil nu 32 medlemmer, og fremmødte hver dag varierer fra 3 til 8 medlemmer."

Transkript

1 Kære læser af Fontænen på toppen, Sommeren 2011 går snart på hæld, og du har lige nu taget hul på første nummer af vores månedsblad fra Fontænehuset Frederikshavn. Vores blad har været nogen tid undervejs, og da vi har oplevet mange spændende ting i- og udenfor Fontænehuset, har det ikke været nogen let proces at beslutte, hvilke begivenheder vi skulle give plads til i intronummeret. Vi er selv godt tilfreds med resultatet, og håber også du finder artiklerne interessante. Indtil nu har vi haft en dejlig sommer i Fontænehuset, hvor vi har nydt mange gode arbejdstimer sammen. Vi har været heldige, at solen har skinnet mange dage over Frederikshavn. Det har givet mulighed for at male en del af huset udvendigt. Samtidig er haven blevet holdt pæn, og alle vores smukke roser (der før var gemt bag ukrudt) er kommet frem. Vi har også kunnet byde velkommen til nye medlemmer og i uge 29 og 31 har vi haft vores bestyrelsesmedlem Hanne Juul på besøg. En stor tak til Hanne Juul for nogle gode uger. God sensommer til alle læsere Redaktionen: Poul R. Anita Brix Lindholm Benny Pedersen Kasper Graarup Kontaktinfo: Fontænehuset Frederikshavn Skansegade 12 C 9900 Frederikshavn Telefon: / Mail: Oplæg: 80 eksemplarer Deadline for næste nummer: 20. september 2011 Du er naturligvis altid velkommen til at kigge forbi, såfremt du gerne vil se huset og høre nærmere om vores mange tilbud. Hvem er vi? Af Poul Vi er det sidst nyåbnede Fontænehus ud af de otte klubhuse, der er i Danmark. På verdensplan findes ca. 400 klubhuse. Fontænehuset Frederikshavn åbnede 1. november Kasper Graarup er ansat som daglig leder. Anita Brix Lindholm og Mikael Sands Jensen er ansat som medarbejdere. Der er indtil nu 32 medlemmer, og fremmødte hver dag varierer fra 3 til 8 medlemmer. Det er startet op som et 3-årigt projekt, der er økonomisk støttet af Socialministeriet. Frederikshavn Kommune stiller huset i Skansegade 12C til rådighed i en treårig projektperiode. Projektet sker i samarbejde med Fontænehusene Danmark, Fonden (www.fhdk.dk) og Frederikshavn Kommune. Vi arbejder efter Internationale Retningslinjer for Klubhuse, hvis værdigrundlag er frivillighed, ligeværdighed og brug af ressourcer. Fontænehuset Frederikshavn drives af medlemmer og medarbejdere i et ligeværdigt samarbejde, således at medlemmer er involveret i alle aspekter af driften af huset. Fontænehuset Frederikshavn er medlem af både EPCD og ICCD, der henholdsvis er det europæiske og internationale center for udvikling af klubhuse (www.iccd.org).

2 Åbningsreception Af Anita Så blev det endelig dagen for vores længe planlagte åbningsreception. Fra vi åbnede huset klokken 8.00 og frem til gæsterne ankom kl , blev der knoklet løs. I køkkenet stod den på madlavning. Vi tilberedte menuen, som vi havde besluttet skulle være en buffet med kanapéer samt en chokoladefontæne med frisk frugt til. De sidste småting blev handlet ind, fontænen slæbt til huset og i haven blev lydanlæg, stole og borde stillet frem. Der var travlt og alligevel styr på det hele. Vi havde en sjov formiddag, hvor alle virkelig ydede en stor indsats. Ved tiden ankom tidligere statsminister (A) Poul Nyrup Rasmussen med Fontænehusets bestyrelsesformand Knud Kristensen. Ju-huu, hvor var det godt, Poul Nyrup kom. Vi havde virkelig været nervøse for, at han skulle blive forhindret. Vi havde jo vidt og bredt annonceret med, at Poul Nyrup skulle komme og holde åbningstale, så det ville virkelig være ærgerligt, hvis han ikke kunne komme alligevel. Godt det lykkedes. Da klokken nærmede sig begyndte de første gæster at dukke op. Heldigvis var vi færdige i køkkenet og haven og klar til at tage imod. Vejret viste sig denne dag fra sin bedste side. Festteltet, vi havde lånt fra Mob din krop, bugnede med mad, og chokoladefontænen blev det helt store hit. Vi var glædeligt overraskede over, hvor mange gæster der mødte op. Det væltede ind med mennesker. Vores gæt er minimum 100 gæster. Poul Nyrup startede, som planlagt, med at holde åbningstalen. Herefter talte Peter E. Nielsen, viceborgmester og socialudvalgsformand i Frederikshavn kommune, Rita Paaske som er formand for Sinds lokalforening i Frederikshavn, sagde også et par ord. Kasper var sidste mand på talerstolen. Efter rækken af taler var det blevet Tinas tur til at låne mikrofonen. Hun sang tre smukke sange, som hun selv har skrevet. Det var en virkelig dejlig optræden. Da klokken nærmede sig 17.00, var der stadig utrolig meget mad tilbage på buffeten, og der løb endnu chokolade i fontænen, men de fleste gæster havde sagt farvel. Det gik hurtigt med oprydningen, og snart kunne vi takke hinanden, og alle dem der havde haft lyst til at komme, for en rigtig dejlig majdag i Fontænehuset Frederikshavn.

3 Landsmøde Af Poul Tirsdag den 17. maj var der afgang til landsmøde i Svendborg. Vi var to medarbejdere og to medlemmer, der deltog fra Fontænehuset Frederikshavn. Ved ankomsten til det fem stjernede Danhostel Svendborg blev vi indkvarteret, og derefter blev der serveret en helt fantastisk dejlig frokost. Efter en kort velkomst var det tid til oplæg fra Jørgen Husted, der til daglig er lektor i filosofi ved Århus Universitet. Oplægget tog udgangspunkt i begreberne omsorg og respekt og var meget interessant. Efter dette foredrag fulgte de enkelte workshops. Vi fra Fontænehuset Frederikshavn havde forberedt oplæg omkring medarbejderroller en meget velbesøgt workshop med gode indlæg fra de tilstedeværende debattører. nationalt/internationalt samarbejde motion og velvære teori og praksis socialøkonomisk virksomhed DPU evaluering medlemmernes behov i klubhuset dokumentation samt Fonden og fremtiden. Det har været en stor fornøjelse at deltage i de enkelte wokshops og se, at medlemmer såvel som medarbejdere har været en del af processen i forberedelserne af de enkelte workshops. Desværre var der ikke mulighed for at deltage i alle workshops. Herefter var der frokost, efterfulgt af foredrag af Benny Lihme der undervejs havde observeret vores præsentationer og kom med evaluering af disse. Efter afrunding af landsmødet var det atter retur til Frederikshavn med en masse nye indtryk og en brugbar viden omkring Fontænehusenes arbejde i Danmark. De efterfølgende workshops var: unge i Fontænehusene vores platform i samfundet kost/velvære og lettere motion. Efter disponibel tid, hvor vi var en tur rundt for at se på byens attraktioner, blev der budt på endnu et fantastisk måltid efterfulgt af fest med levende musik. Tina fik også lov til at synge et par af sine egne numre. Den næste dag efter en skøn morgenbuffet var der atter workshops, denne gang var emnerne følgende:

4 Mob din krop Af Poul Mob din krop er et idrætstilbud for sindslidende/psykisk sårbare i Frederikshavn Kommune. Foreningen har forebyggelse og sundhedsfremme som sit formål. Fysisk aktivitet er sundt, uanset hvilken alder og kondition man er i. Og det foregår i et tempo, hvor alle kan være med. Idrætsforeningen tilbyder aktiviteter i Skagen, Frederikshavn og Sæby og ofte er der aktiviteter, hvor vi mødes på tværs af alle tre byer. Sociale aktiviteter er også et vigtigt element i foreningen der afholdes klubaftener, fester og stævner. Desuden kan man være tilskuer til diverse sportsarrangementer. Vi fra Fontænehuset Fr.havn deltager hver torsdag i dette tilbud fra Enkelte gange foregår aktiviteterne i vores egen have, hvor en petanquebane allerede eksisterer. Ellers spænder aktiviteterne lige fra floorball til badminton og zumba. Afslutning i Mob din krop Af Benny Kl kørte Mikael og Benny på cykler til Kærsangervej, hvor Mob din krop holdt sommerafslutning. De starter op igen den 1. august, hvor man mødes for at få motion, hvilket er sundt for alle. Nå men tilbage til afslutningen. Kl ankom vi efter at have nydt cykelturen, hvor vi rundede Rønnehavnen og Palmestranden. Der blev taget godt imod os, og vi fik talt og udvekslet en masse erfaring imellem os. Jeg ved i hvert fald, at jeg melder mig ind, når de starter op igen. Da vi ankom til kolonihavehuset, skulle der forberedes noget mad og arrangeres nogle møbler i haven, da det var et dejligt vejr. Der var nyslået græs og en dejlig duft af sommer. Menuen stod på pølser og nogle mexicanske pandekager, kold kartoffelsalat og grøn salat, dertil tilsat godt humør, solskin, kaffe, te og sodavand. Da vi havde spist, gik vi i samlet flok til Palmestranden, hvor vi fik en dejlig is, så gik vi tilbage igen og gik i gang med at rydde op og vaske op. Kl kørte vi hjem. En dejlig dag med stor tak til Søren fra Mob din krop og alle de dejlige mennesker.

5 Indvielsesfest på Enggården Af Kasper, Benny og Poul Den 31. maj var vi til indvielsesfest på Enggården, der er et Fontænehus i Thisted. Enggården er et lidt specielt Fontænehus, idet det ligger langt ude på landet og har et bosted tilknyttet. I følge Fontænehusenes værdigrundlag skal et Fontænehus være let tilgængeligt. Det løser de på Enggården ved at tilbyde, at medlemmerne kan blive hentet og bragt. Enggården er et mindre landbrug med dyrehold og en stor køkkenhave. De er selvforsynende med stort set alle madvarer, og det kan man som gæst godt smage, idet Enggården serverer fremragende mad! Vi ankom kl. 16, hvor vi fik kaffe, kage og rundvisning. Der var allerede en hyggelig stemning i haven, hvor der var tændt bål, og lammet var sat over bålet. Enggården havde arrangeret forskellige aktiviteter, bl.a. sumobrydning, hvor deltagerne ifører sig en stor polstret dragt med hjelm og handsker det var vældig sjovt at se på, og, som vi er flere, der kan bevidne, også sjovt at deltage i. Indvielsesfesten var i anledning af en ombygning: De har fået en dejlig lys spisesal med nye kviste og udsigt over markerne. Der var deltagelse af de fleste danske klubhuse, og det er rigtig dejligt at møde hinanden og at have et netværk også på den anden side af kommunegrænsen. Vi sender hermed en stor tak til Enggården for et godt og vellykket arrangement, og vi glæder os til næste gang. Solen går ned over Enggården. Enggården tilbød, at vi eventuelt ville kunne komme på et kortere ophold henover sommeren, hvor vi dels vil kunne indgå i arbejdsfællesskabet og dels nyde den dejlige natur. Det er vi i færd med at planlægge.

6 Konference 16IS Stockholm juli 2011 Af Poul Lørdag den 9. juli 2011 var der afgang mod 16IS, som dette år blev afholdt i Stockholm. Stockholm har tidligere været vært for en lignende konference tilbage i 1983 og blev dermed den første genganger som værtsby. Til dette års konference var der ca. 400 deltagere fra 86 forskellige klubhuse fordelt på 23 deltagende lande. Her skal det nævnes, at det kan være svært at færdes i trafikken i en by som Göteborg - ingen navne nævnes. Efter afhentning af bil var der afgang mod Stockholm. Vi alle var rigtig glade for, at vi havde valgt at køre de knap 500 kilometer. Naturen undervejs var helt ubeskrivelig smuk, og tiden blev brugt til at afstemme de forventninger, vi havde til den forestående konference. Formålet med konferencen var blandt andet at skabe relationer til det internationale- og nationale samarbejde klubhusene imellem. Vi var to medarbejdere og to medlemmer fra Fontænehuset i Frederikshavn, der skulle deltage i konferencen: Anita, Mikael, Carsten og Poul Vi skulle med færgen fra Frederikshavn til Göteborg lørdag morgen klokken Vi mødtes spændte ved færgen klokken for derefter at følges ombord. Mikael havde medbragt rundstykker, smør og juice, som vi nød på overfarten. Vejret var fantastisk denne formiddag, så turen over var en stor fornøjelse for os alle. Ved ankomsten til Göteborg skulle vi med sporvogn ud til det biludlejningsfirma, hvor der på forhånd var booket bil til os. Billedet er fra salen der blev brugt til plenum Endvidere var det en fantastisk mulighed for at kunne gøre brug af de erfaringer, der blev udvekslet undervejs i konferencen. Dette med henblik på fremadrettet at fastholde vores solide platform i samfundet.

7 Ved ankomsten til Stockholm fandt vi, efter et par omveje, endelig frem til Clarion Hotel Stockholm. Vi fandt parkeringsplads under hotellet. Vi henvendte os ved receptionen og fik udleveret nøgler til vores respektive værelser samt program og navneskilte. Efter vi havde fået os indkvarteret på de rigtigt fine værelser, var vi godt sultne, og der var ved velkomstreceptionen flere lækkerier at vælge mellem. Billedet er taget den første aften, hvor vi fælles tog ud for at få et indtryk af, hvad Stockholm havde at byde på. Søndag: Anita og Mikael var blandt de rigtig morgenfriske og startede dagen med en frisk løbetur og en dukkert i den nærliggende fjord. Efter en overvældende morgenbuffet var der åbningsceremoni, hvor flere indflydelsesrige talere fik budt os velkommen til dette års seminar. Efter åbningsceremonien var der velkomst ved ICCD, og et par nye klubhuse var blandt talerne. Bemærkelsesværdigt var det, at Philip Silverberg fra Donald Berman UP House, Quebec, Canada fortalte, at de blot efter at have haft åbnet et år, allerede havde 300 medlemmer. Efter en lækker frokostbuffet var det tid til, at de respektive workshops skulle gå i gang. Da der var omkring syv workshops på samme tid, var man nødt til at vælge hvilken workshop, der var mest relevant for os som et nyt klubhus. Anita og Poul var til en workshop, der omhandlede fundraising. En meget spændende workshop hvor vi fik en masse informationer og gode ideer med i bagagen. Søndag aften var der for bestyrelsesmedlemmer arrangeret sejltur til rådhuset i Stockholm. Her deltog Mikael og Poul. Efter at færgen var over en time forsinket, gik vi ombord og kunne nyde den flotte udsigt undervejs. Ved ankomsten til rådhuset blev vi budt velkommen med en kold forfriskning og en lækker buffet. Herefter var der rundvisning, og der blev gjort flittigt brug af Pouls medbragte kamera. Carsten var på tur til Zoo sammen med en flok andre deltagere, og det var efter sigende oplevelsen værd.

8 Mandag: En ny og spændende dag begyndte med, at Anita og Mikael igen var de morgenfriske og startede med løbetur og efterfølgende dukkert i Mähleren sammen med folk fra Hawaii, Japan, Australien og USA. Efter endnu et lækkert morgenmåltid var indtaget, var der igen samling til plenum med temaet Getting to work. Endnu engang var det tid til workshops, og efter et svært valg deltog Poul i den workshop, der handlede om at skabe et effektivt netværk til blandt andet erhvervslivet og politikere. Poul fik en masse gode erfaringer med på vejen, og det var en meget spændende workshop. Efter en velfortjent frokost var det atter tid til workshops og igen en masse relevante temaer, der gjorde det svært at vælge. Anita deltog i dagens sidste plenum, der handlede om forslag til revidering af standarderne. Mandag aften havde vi aftalt med de fleste andre danske deltagere, at vi skulle ud at spise i samlet flok. Der blev bestilt bord på en nærliggende græsk restaurant. Maden var rigtig lækker, og aftenen var rigtig hyggelig. Carsten og Poul tog sammen med Anni fra Enggården og Sofie fra Kildehuset en tur i parken og fik et par kolde forfriskninger. Det var samtidig starten på et rigtigt godt venskab. Her er vi samlet til spisning på en græsk restaurant Omkring midnat var vi tilbage ved hotellet, og vi faldt i snak med et par italienere og flere amerikanere. Anita og Mikael var på dette tidspunkt allerede gået i seng for længe siden. Klokken havde passeret de 3, da der denne aften blev sagt godnat Tirsdag: Som de foregående morgener var der dømt løbetur og dukkert for Mikael, Anita og Co. Mikael fungerede, som de øvrige morgener, som vækkeur for Poul. Det siger jeg hermed tak for, da jeg ellers næppe havde nået den lækre morgenmad Dagens program bød indledningsvis på plenum: Launching clubhouses to new hights - using training, accreditation, and strategic planning

9 Dagens workshops kunne derefter begynde. Da Mikael og Poul er bestyrelsesmedlemmer, valgte vi den workshop, der omhandlede bestyrelsens vigtige rolle. Vi blev her bekræftet i, at sammenslutningen af netop vores bestyrelse er godt sammensat, da både erhvervsliv og politikere er repræsenteret. Tirsdag aften var der på forhånd arrangeret parade gennem Stockholms gader for at gøre op mod stigmatisering af psykisk syge. Det er ikke klart, hvor mange der deltog i paraden, men der var mange deltagere fra vores netværk, og en masse lokale havde valgt at støtte op om paraden. Efter frokost var det atter tid til plenum, hvor Edel fra Enggården var fortaler med temaet unit meetings - the generator of the clubhouse day Dagens sidste workshops kunne nu gå i gang. Da Anita dagen forinden havde været på tur til Fountain House Stockholm, var det denne eftermiddag Carsten, Mikael og Poul, der skulle på denne tur. Ved paradens afslutning var der underholdning af musikalsk karakter. Carsten, Mikael og Poul fulgtes ad hjem, mens Anita blev til underholdningen sluttede. Det var en stor oplevelse at se, hvordan de havde indrettet huset, og man fik et indblik i, hvordan deres dagligdag fungerede. Det var meget spændende at se det rum, hvor deres radiostation Totalnormal havde hjemme. Resten af aftenen blev brugt på afslapning, og Mikael og Poul fik snakket dagens indtryk og informationer igennem. Onsdag: Onsdagen begyndte som de foregående dage med løb og en dukkert for Mikael og Anita.

10 Efter endnu en lækker morgenmad skulle den sidste arbejdsdag i gang. Indledningsvis var der plenum med det tema at have et sted at høre til, og det var meget givende at høre de forskellige medlemmer komme med deres glæde ved at komme i klubhuset. Anita, Mikael og Poul var til samme workshop, der handlede om at tiltrække og engagere unge mennesker i klubhuset. Det gav anledning til at få en masse nyttige informationer med hjem. kvaliteten vi tidligere havde oplevet, udeblev. Flere var endda stadig sultne efter desserten var konsumeret. Der var efterfølgende musik og dans til den store guldmedalje. Festen flyttede sidst på aftenen op på tagets terrasse, hvor vi alle fire blev fotograferet sammen med Jack Yatsko, der er ICCD repræsentant. Frokosten blev indtaget, og vi alle fire havde besluttet os for, at den sidste eftermiddag skulle bruges på at komme ud og se Stockholm. Efter nogle rigtig hårde dage med rigtig mange informationer valgte vi at bruge tiden på at få snakket om, hvad vi hver især havde fået ud af konferencen. Det var en rigtig hyggelig eftermiddag og en god måde at lade op til aftenens fest på. Det blev til kort afslapning på værelserne, inden vi skulle mødes til spisning klokken Sulten blev for nogen for stor, da klokken havde passeret midnat, så der var et par stykker, der gik på den famøse Kebabkongen og fik et ordentligt måltid Torsdag: Hjemrejsedagen var oprunden, og vi nød for sidste gang den overdådige morgenbuffet. Der var sat store forventninger til aftenens menu, da vi indtil nu kun havde fået positive oplevelser. Men vi blev skuffede, da Efter den sidste plenum var det tid til at få pakket vores ting sammen og sige på gensyn til alle de dejlige mennesker, vi havde mødt under denne konference

11 Derefter var det afgang mod Göteborg - turen føltes meget længere end den modsatte vej, men folk var også godt trætte efter flere intense dage med en masse nye og nyttige informationer. Færgen lagde fra kaj i Göteborg klokken 18.00, og der blev nydt et måltid i færgens restaurant. Artikel bragt i Aftonbladets leder 13. juli 2011 Færgen ankom med et kvarters forsinkelse til Frederikshavn 20.15, og det var nu tid til at sige tak for en god tur til hinanden. Poul skulle med toget videre til Skagen, og han måtte derfor vente halvanden time på at toget kørte. Ankomsten til Skagen var omkring 23.00, så det var skønt at komme hjem. CARSTEN OG POUL I AKTION Ångestparaden bryter stigmat I går marscherade den så kallade Ångestparaden genom Stockholm. Uppmärksamheten blev stor redan innan ett enda steg togs. Namnet till trots var det inte en grupp människor som traskade runt i staden och hade ångest tillsammans. Det var ett nytt radikalt grepp för att uppmärksamma psykisk ohälsa och förändra debatten. Det är på tiden att stigmat bryts. Alltför länge har psykisk ohälsa diskuterats lite i skymundan, och då mest av remissinstanser, utredare och andra intressenter. Alltför sällan har de drabbade själva fått tillfälle att föra sin egen talan. HBT-rörelsens arbetssätt har fått stå modell för Ångestparaden, vilket arrangörerna också öppet berättar. Det som gjort HBT-rörelsen framgångsrik som politisk kraft är just förmågan att bryta sin egen stigmatisering. Aktioner, demonstrationer, seminarier och andra offentliga sammankomster har hela tiden varit viktiga

12 instrument. I grund och botten har syftet varit att visa att man är folk som alla andra. Med denna attitydförändring kunde sedan en rad familje- och socialpolitiska reformer följa som hade varit omöjliga om stigmatiseringen fått bestå oförändrad. Detsamma gäller de som lider av psykisk ohälsa utan attitydförändring blir det ingen förändring i övrigt. Viktigt bemötande En av fyra drabbas av psykisk ohälsa någon gång i livet, och vilket bemötande man får är avgörande inte minst för tillfrisknandet. Det handlar inte bara om bemötande vid eventuell behandling, det handlar om alla instanser från Försäkringskassan till fackklubben, från skolan till scoutkåren. Det är mycket att göra för att, som arrangörerna skriver, lyfta fram psykisk ohälsa ur mörkrets och skammens garderober. Och det är ett viktigt arbete som ligger framför hela samhället. Psykiatrin genomgick stora nedskärningar under 90-talet och återställdes aldrig riktigt, ungdomars psykiska hälsa försämras och det rapporteras om bristande stöd till anhöriga. Inget av detta kommer att vara möjligt att ta tag i på allvar utan en förändring i synen på de som lider av psykisk ohälsa. Ett steg framåt Där står ångestparaden för något nytt, ett första litet steg. Den visar på ett nytt sätt att tänka där de som borde vara huvudpersonerna i frågan tar till nya radikala grepp för att ta kontrollen över debatten. Det är en välkommen ljusning som förhoppningsvis kommer får stora effekter framöver August: Opslagstavle Mob din krop starter op igen 1. August 18. august Den store aktivitetsdag For sindslidende i Region Nordjylland 25. august Bestyrelsesmøde august Mob din krop holder stævne Åbningstider Fontænehuset Frederikshavn: Mandag til torsdag Fredag Fødselsdage: Poul 30. maj Oli 5. juni Kasper 19. juni Mikael 24. juli Anita 23. august

13 Ugeskema Af Poul Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Vande Kontor/ Vande Kontor/ Vande blomster blomster administration blomster administration Rengøring Husmøde Rengøring Månedsblad Rengøring Månedsblad Job/ uddannelse/ OA Pedel/have Pedel/have Fritidsprogramudvalg/ Den kreative fontæne holder møde Pedel/have Pedel/have Månedsblad Job/uddannelse/ Kontor/ administration Kontor/ administration Fundraising OA Menuplan samt skemaer for næste uge Pedel/have Kontor/ administration Frokost Frokost Frokost Frokost Frokost Den kreative fontæne PR/ opsøgende arbejde Den kreative fontæne Evt. udflugt Den kreative fontæne Den kreative fontæne Mob din krop Daglige opgaver: Morgenmøde Indkøb Forberede frokost Medlemskontakt Dagbog Dagens standard Den kreative fontæne Månedlige opgaver: Statistik Projektplan/evaluering Køkkenregnskab Derudover er der fritidsprogram på udvalgte lørdage opslag findes særskilt på opslagstavlen Arbejdsgrupper Af Poul Vi har i Fontænehuset Frederikshavn stiftet arbejdsgrupper, som er blevet en fast implementeret del af ugeskemaet. Månedsblad: Vi arbejder i denne gruppe med udgivelse af månedsbladet, du nu sidder og læser. Det omfatter alt lige fra layout til renskrivning og korrekturlæsning af artikler. Pedel/have: For dem, der har en handy man gemt i sig, er der mulighed for at arbejde i denne gruppe. Det spænder vidt: lige fra maling af udendørs- og indendørsarealer til havearbejde og vedligeholdelse. Kontor/administration: Denne gruppe beskæftiger sig med bogføring, besvarelse af mails, køkkenregnskab, statistik samt andet forefaldende arbejde. Job/uddannelse/OA: Denne gruppe beskæftiger sig primært med job- og uddannelsesmuligheder efter medlemmernes ønsker. Dette indebærer både besøg på virksomheder og uddannelsesinstitutioner samt kurser her i huset med mere. Fundraising: Efter at have deltaget i konferencen har vi fået så mange input med hjem, at vi har startet en gruppe, der arbejder med fundraising.

Månedsskrift for Fontænehuset Frederikshavn

Månedsskrift for Fontænehuset Frederikshavn Nr. 2, oktober 2011 Årgang 1 Månedsskrift for Fontænehuset Frederikshavn 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Leder S. 3 Fonden og repræsentantskabet S. 4 Frokost og informationsmøder S. 5 Indsamling for red barnet S.

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014

Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014 Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014 Så er det igen tid til at pakke familien, tandbørsterne og det gode humør. NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge Bogensholmlejren

Læs mere

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Beretning for lokalafdelingens arbejde 2014 Et år er gået, og det er tid til at se tilbage på, hvad har året bragt. Generalforsamlingen står for døren. Der er masser

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Invitation til DUSK-netsamling i Mariagerfjord d. 1. til 3. april 2011

Invitation til DUSK-netsamling i Mariagerfjord d. 1. til 3. april 2011 Invitation til DUSK-netsamling i Mariagerfjord d. 1. til 3. april 2011 Mariagerfjord Ungdomsråd og UngMariagerfjord byder alle velkommen til DUSKnetsamling i Hadsund, fredag d. 1. til søndag d. 3. april

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11)

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) - Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) Så er det fjerde gang at man på CSV-SydØstfyn kan læse et fremragende skoleblad. På grund af lidt manglende arbejdskraft og en sommerferie

Læs mere

Juni 2014. Nyd sommeren!

Juni 2014. Nyd sommeren! Juni 2014 Nyd sommeren! Kære brugere af Multihuset. Caféåbningstider: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 12.00-19.30 12.00-16.00 12.00-19.30 12.00-16.00 12.00-15.00 I sommerferien planlægges menuen ad

Læs mere

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015 Thailand & Laos 2015 Fra Bogense til Thailand og videre til Laos er en rejse på 24.000 km. Laos er det eneste land i Sydøstasien omgivet af lande til alle sider og et af de sidste kommunistiske lande tilbage.

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Kære Dagbog søndag 01.07.12 Kære Dagbog mandag 02.07.12

Kære Dagbog søndag 01.07.12 Kære Dagbog mandag 02.07.12 Kære Dagbog søndag 01.07.12 I dag skulle vi mødes ved Zap-in kl. 00:00 for derefter at sku have pakket bussen, hvorefter turen gik mod Hannover i Tyskland, hvor vi skulle spille til en stor skyttefest.

Læs mere

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Det var et vildt år Foto: Sanne Agatz - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Ansvarlighed, demokrati og godt bomiljø Siden 2012 har vi i boligforeningen arbejdet målrettet med vores

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt:

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt: Side 1 af 5 Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Bestyrelsesmøder: Alle planlagte bestyrelsesmøder har været afholdt.

Læs mere

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2015 Nr. 1 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Referat fra generalforsamling side 2 Bestyrelse og udvalg side 3 Sæsonprogram forår/sommer 2015 side

Læs mere

KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD

KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD Sæsonstart August 2015 KONTAKTPERSONER Hovedbestyrelsen: Formand: Louis Kristensen tlf. 20 31 40 11 ludimann@yahoo.dk Løb: Formand: Søren Lund tlf. 61 60 74 92 sblund@privat.dk

Læs mere

Referat af besty-møde d. 1 juni 2013 på Testrup Højskole kl. 8.30

Referat af besty-møde d. 1 juni 2013 på Testrup Højskole kl. 8.30 Referat af besty-møde d. 1 juni 2013 på Testrup Højskole kl. 8.30 Til stede var: Astrid, Mikkel, Anders, Andreas, Morten, Tobias og Tilde 1.Godkendelse af referat + valg af ordstyrer 2. Evaluering af Forårsweekenden

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

Første uge på Brejninggaard Efterskole

Første uge på Brejninggaard Efterskole Første uge på Brejninggaard Efterskole August 2015 Søndag d. 9/8 14.00 Skolen åbner for indkvartering efter sengeredning og udpakning er der kaffe i Hallen 15.30 Velkomst i hallen 16.30 Første møde med

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 1. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Lørdag den 6. juni, rejsedag: Foran os var en lang rejse som for f.eks. Askes vedkommende startede i Silkeborg

Læs mere

Brugerkonferencen Lev dit liv Fredag 4. oktober og lørdag 5. oktober 2013 INVITATION

Brugerkonferencen Lev dit liv Fredag 4. oktober og lørdag 5. oktober 2013 INVITATION INVITATION Kom og få nogle hyggelige og inspirerende dage på årets brugerkonference. I år foregår den på Sjælland og byder på foredrag og syv forskellige workshop i dejlige omgivelser. Vi håber, at det

Læs mere

energi Breaks Forkælelse der huskes forkælelse til enhver smag forkælelse til dine kursister

energi Breaks Forkælelse der huskes forkælelse til enhver smag forkælelse til dine kursister energi Breaks Forkælelse der huskes forkælelse til enhver smag forkælelse til dine kursister EnergiBreaks fra KursusCentre.dk giver dine kursister ny energi, og er med til at gøre dit møde, konference

Læs mere

Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden.

Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden. Nyhedsbrev November 2012 Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden. Kontingent 2013: Blandt de vigtige beslutninger der blev

Læs mere

Teambuilding Møder Events. KonferenceR

Teambuilding Møder Events. KonferenceR Teambuilding Møder Events KonferenceR MARCUSSENS & ARENA ASSENS LAD MARCUSSENS HOTEL & ARENA ASSENS DANNE RAMMEN OM DIN NÆSTE KONFERENCE Konference, events og teambuilding Individuel sparring, rådgivning

Læs mere

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 Lejr for børn med diagnoser og deres familier NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge OPLEV Dejlige fællesrum Familieværelser

Læs mere

Medlemsaktiviteter. i Fraktion 4

Medlemsaktiviteter. i Fraktion 4 Medlemsaktiviteter i Fraktion 4 Mandag d. 13. april 2015 kl. 14.00 17.00 i Kulturhuset, Bluhmesgade 19, 9510 Arden. Det er lykkedes os at få en aftale i stand med tre personer, der med ord, billeder, litteratur,

Læs mere

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014 2014 Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Uge 27 29/6 5/7 2014 Side 2 Afspænding meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Med afsæt i det at kikke indad vil du

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014 Start fra Vildbjerg I alt 19 personer deltog på turen, som var proppet med oplevelser, fodbold, netværk og erhvervsindtryk. Turen gik fra Vildbjerg Sport- og Kulturcenter kl. 06.00 om morgenen, hvor Vildbjerg

Læs mere

INVITATION TIL SVØMME-CAMP

INVITATION TIL SVØMME-CAMP INVITATION TIL SVØMME-CAMP Kære svømmere, trænere og familier, Det er en stor glæde igen at invitere alle unge med interesse for svømning til Hans Christian Andersen City Games. Arrangementet vil i 2014

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

MØDE KONFERENCE KURSUS

MØDE KONFERENCE KURSUS MØDE KONFERENCE KURSUS HOLD VIRKSOMHEDENS ARRANGEMENT PÅ KULTURCAFé LUDVIG I SORØ Hold dit møde din konference eller dit kursus på Kulturcafé Ludvig i Sorø Kulturcafé Ludvig kan tilbyde skræddersyede arrangementer

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

Personaleseminar 15.-16. november på Hotel Scandic, Silkeborg

Personaleseminar 15.-16. november på Hotel Scandic, Silkeborg Personaleseminar 15.-16. november på Hotel Scandic, Silkeborg Formøde: Konsulenterne Skjold Fink og Frans van der Woude, der stod for personaleseminaret, besøgte alle 3 BSS biblioteker henholdsvis fredag

Læs mere

Skolenyt uge 37 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 37 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 37 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Efter en dejlig uge med solskin er vi nu nået til at kigge lidt tilbage på ugens løb og evaluere samt kigge lidt frem på næste undervisningsuge

Læs mere

Konferencer og møder på Hotel Pejsegården...

Konferencer og møder på Hotel Pejsegården... Fornøjelse Service Nydelse Oplevelser Afslapning Kvalitet Konferencer og møder på Hotel Pejsegården... Hotel Pejsegården Hotel Pejsegården er det ideelle sted at afholde kurser og konferencer. Med sin

Læs mere

Vinterferie og Skolerejsen 2015 Så er vi tilbage efter vinterferien, klar til et travlt forår med masser af gode oplevelser i vente!

Vinterferie og Skolerejsen 2015 Så er vi tilbage efter vinterferien, klar til et travlt forår med masser af gode oplevelser i vente! Brøruphus, den 20. februar 2015 NYHEDSBREV Kære forældre! Vinterferie og Skolerejsen 2015 Så er vi tilbage efter vinterferien, klar til et travlt forår med masser af gode oplevelser i vente! Skolerejsen

Læs mere

Branding af Esbjerg. - Esbjerg. September 2007

Branding af Esbjerg. - Esbjerg. September 2007 - Esbjerg September 2007 Branding af Esbjerg ESBJERG ERHVERVSUDVIKLING OG TIDLIGERE STUDIEVÆRT, JENS GAARDBO, FORTÆLLER OM BRANDING AF ESBJERG, HERUNDER BOSÆTNINGSKAMPAGNEN, DER SKAL LOKKE FLERE TIL AT

Læs mere

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne.

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne. Sysselkoret Planlægning af besøg af Gaudium i dagene fra søndag, den 4. maj til tirsdag, den 6. maj. Planlægningsgruppen: Karin BH, Daniel, Jens samt fra bestyrelsen Flemming, Åse og Elisabeth. Referat

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 25+26 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 25+26 2013 Fælles info kan huske, hvad jeg syntes var det vigtigste de havde lært! Husk: At vi holder åbent hele sommerferien i SFO, men at vi lukker allerede kl. 16 i ugerne 28, 29 og 30. Sommerferie. Så står skolernes

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien I 1980 erne og 1990 erne kom en række revolutionære unge vinmagere

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 1 Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 2 Den daglige pædagogiske praksis i Vuggestueafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den

Læs mere

LANDSMØDEKOORDINATOR RETNINGSLINIER FOR DISTRIKTS- OG LANDSMØDER PÅ HOTEL NYBORG STRAND

LANDSMØDEKOORDINATOR RETNINGSLINIER FOR DISTRIKTS- OG LANDSMØDER PÅ HOTEL NYBORG STRAND 2015 LANDSMØDEKOORDINATOR RETNINGSLINIER FOR DISTRIKTS- OG LANDSMØDER PÅ HOTEL NYBORG STRAND Hotel Nyborg Strand, Østerøvej 2, 5800 Nyborg Tlf.: 65 31 31 31, fax: 65 31 37 01, e-mail: www.nyborgstrand.dk

Læs mere

Nyhedsbrev maj 2015 Sommerfest

Nyhedsbrev maj 2015 Sommerfest Nyhedsbrev maj 2015 Vi går ind i milde maj måned med lysegrønne træer, blomstrende buske og varme i luften. Nedenfor kan I se et skema over maj måned, som giver et overblik over de mest overordnede ting,

Læs mere

Nyreforeningens Familiekursus, efterår 2015 for familier med nyre- eller urinvejssyge børn

Nyreforeningens Familiekursus, efterår 2015 for familier med nyre- eller urinvejssyge børn Familiekursus Nyreforeningens Familiekursus, efterår 2015 for familier med nyre- eller urinvejssyge børn D. 11. - 14. oktober 2015 i Skærbæk Kursus- og feriecenter, Storegade 46-48, 6780 Skærbæk Praktiske

Læs mere

NR. 32 NYHEDSBREV April 2008 SÆRUDGAVE

NR. 32 NYHEDSBREV April 2008 SÆRUDGAVE NR. 32 NYHEDSBREV April 2008 SÆRUDGAVE FARVEL - - og TAK I mange år havde Esbjerg Atletikforening et godt klubblad, hvor Esbjerg Motion måtte benytte de bagerste sider. Men sidst i 90-erne gik bladet ind,

Læs mere

Tank op! Sommerkurser 2015

Tank op! Sommerkurser 2015 Tank op! Sommerkurser 2015 Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative fag som omdrej

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV

JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV 1 MAJ 2011 REDAKTIONEN: EMILIE 3.A. EMILIE 4.A. YASMIN 4A. (ORLOV) SOFIE N. 4.A. SIMON 5.A. (FREE LANCE)

Læs mere

Research exchange Lissabon juli 2014

Research exchange Lissabon juli 2014 Research exchange Lissabon juli 2014 Placering: Maria Mota Lab, Malaria Unit, Instituto de Medicina Molecular, Universidade de Lisboa, Lissabon, Portugal Ansøgningsprocessen: Jeg var så heldig at få min

Læs mere

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1.

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1. Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU Brugerråds bladet Første udgave 2012 Nr 1. Brugerrådets medlemmer er repræsentanter for alle i Aktiv-Bo & Beskæftigelse samt STU. Brugerrådet I må gerne komme med forslag

Læs mere

Nyhedsbrev uge 14 2015

Nyhedsbrev uge 14 2015 Nyhedsbrev uge 14 2015 Så er tiden sat til sommertid og de andre sikre forårstegn som bl.a. vibens komme og anemoner i skovbunden. Enkelte beboere har nydt de første dejlige solskins timer på terrassen

Læs mere

På Kukkiwon internationalt instruktør kursus En rejseberetning af Mikael Oddershede

På Kukkiwon internationalt instruktør kursus En rejseberetning af Mikael Oddershede På Kukkiwon internationalt instruktør kursus En rejseberetning af Mikael Oddershede Kukkiwon er stedet hvor Taekwondos internationale standarder bliver fastsat, og ikke mindst stedet hvor internationale

Læs mere

Program for efteråret 2014 Start: mandag 8.9.2014 Slut: fredag 12.12.2014

Program for efteråret 2014 Start: mandag 8.9.2014 Slut: fredag 12.12.2014 12 ELLER Tilmelding Udfyld den vedlagte tilmelding og send den til: Lis Cronberg Valby Gade 12, Valby 3200 Helsinge Send en E-mail med alle ovennævnte oplysninger til lis@cronberg.dk ELLER Ring til 28

Læs mere

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 Onsdag den 15. januar kl. 14.00:... Foredrag: Det gode liv hvad er det? Tirsdag den 11. februar kl. 19.00:... Generalforsamling Onsdag den 26. marts kl. 14.00:... Foredrag

Læs mere

INVITATION VANDPOLO-STÆVNE

INVITATION VANDPOLO-STÆVNE INVITATION VANDPOLO-STÆVNE Kære aktive, trænere, dommere og familier. Det er en stor glæde at invitere alle med interesse i vandpolo til den første udgave af Hans Christian Andersen City Games Vandpoloturnering.

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Cykle mellem tvende have

Cykle mellem tvende have Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Cykle mellem tvende have Naturskønne cykelture mellem Nord- og Sydslesvig 21. juni 27. juni 2015 Efter 150-året for 1864 vil vi cykle rundt i grænselandet:

Læs mere

Broderloge nr. 90 Morten Børup

Broderloge nr. 90 Morten Børup Broderloge nr. 90 Morten Børup Venskabsbesøg i Skanderborg fra broderloge nr. 75 Veritas, Fagernes i Norge i dagene d. 14. 15. og 16. september 2012 Programmet for besøget: Fredag: 1. Brødre og ledsagere

Læs mere

Sommerlejren Sejerborg

Sommerlejren Sejerborg Sommerlejren Sejerborg Kære forældre. I dette informations brev vil I finde de praktiske oplysninger I har behov for, i forbindelse med jeres barns/børns lejrophold på Sejerborg. Vi glæder os til at give

Læs mere

Nyhedsbrev. CISV Nordsjælland. Oktober 2012. Det kan du se:

Nyhedsbrev. CISV Nordsjælland. Oktober 2012. Det kan du se: Oktober 2012 CISV Nordsjælland Det kan du se: Info aften Her kan du se datoerne for vores kommende infomøder. Siden Sidst Nyt medlemssystem Vi har fået nyt medlemssystem, og her kan du læse hvad det for

Læs mere

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 Vi glæder os meget til at rejse med jer, og inden vi tager af sted, skal I læse nedenstående program for turen, som I også bedes medbringe, så I ved,

Læs mere

Uddannelseskaravane på rundtur i Nordjylland

Uddannelseskaravane på rundtur i Nordjylland Uddannelseskaravane på rundtur i Nordjylland I uge 41 2011 drog uddannelseskaravanen på tur i Nordjylland. Mandag d. 10 oktober. Turen starter i Hals, hvor vi er holder ved Hals Hotel & Bowling. Bussen

Læs mere

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 1. halvår 2014 Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 SAMVÆRdSHUSET Søndergade 27-3700 Rønne Kontakt: Formand: Ruth Kjær Hansen mob. 50 57 29 14 Kasserer: Kjeld Pedersen E-mail: pilgaarden@sol.dk

Læs mere

Årets bedste. Firmatur. Nyhed. Drageskibet

Årets bedste. Firmatur. Nyhed. Drageskibet Årets bedste Firmatur Nyhed Drageskibet Sjovt og nemt Store oplevelser for alle Vi har de sjoveste rammer for årets firmatur sammen med jeres familier uanset, om I er 20 eller mange tusinde deltagere.

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

Nytårsmenu roser: Varna Palæet, Ørneredevej 3, DK - 8000 Aarhus C. Tlf.+ 45 86 14 04 00, E-mail : info@varna.dk

Nytårsmenu roser: Varna Palæet, Ørneredevej 3, DK - 8000 Aarhus C. Tlf.+ 45 86 14 04 00, E-mail : info@varna.dk Nytårsmenu roser: Hej Palle Det var en fantastisk menu og super mad en stor succes Erik Luplau Tak for en velorganiseret og velsmagende menu, der fik meget ros både for køkkenpersonalet og for alle nydende

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev vinter 2014 Vinteren går på hæld og vi begynder at glæde os over de små forårstegn. Heldigvis har vinteren ikke været slem i år. Der har kun været få dage, hvor det

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE FYSISK SUNDHED AUGUST 2013 SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE Spis sund mad, se mindre TV, bevæg dig, sov godt, lav en klar aftale om alkohol med dine forældre og hold dig fra rygning. Spis

Læs mere

FODBOLDSTÆVNE. Kære fodboldspillere, trænere og familier.

FODBOLDSTÆVNE. Kære fodboldspillere, trænere og familier. FODBOLDSTÆVNE Kære fodboldspillere, trænere og familier. Det er os en stor glæde at invitere unge fodboldspillere fra hele verden til den første udgave af Hans Christian Andersen City Games Fodboldstævne.

Læs mere

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Formanden Søren Buhl Andersen indledte med at fortælle, at vi i dag er 24 medlemmer, efter der kom udmeldelser og nogle blev slettet p.g.a. manglende betaling

Læs mere

Nyhedsbrev fra Klynge 2

Nyhedsbrev fra Klynge 2 Nyhedsbrev fra Klynge 2 Vi begynder at arbejde med nyhedsformidling fra Klynge 2 til forældre/pårørende. Vi har gjort os mange tanker i forhold til, hvad der er vigtigt at berette om. I klynge 2 mener

Læs mere

Mad- og måltidspolitik Bakkehuset

Mad- og måltidspolitik Bakkehuset Mad- og måltidspolitik Bakkehuset Forord Bakkehusets mad- og måltidpolitik er tænkt som et arbejdsredskab for at bevidstgøre børn, forældre og personale i forhold til sunde madvaner og livsstil. Igennem

Læs mere

PROGRAM FOR VINTERBADERFESTIVAL I SKAGEN 22. - 25. JANUAR 2015

PROGRAM FOR VINTERBADERFESTIVAL I SKAGEN 22. - 25. JANUAR 2015 PROGRAM FOR VINTERBADERFESTIVAL I SKAGEN 22. - 25. JANUAR 2015 TORSDAG D. 22. JANUAR Indregistrering i Salen på Kulturhus Kappelborg, Skolevej 5,. (Kør ligeud i de to lyskryds, efter 2. lyskryds ligger

Læs mere

- målet er: at lære deltagerne at kunne være på i en ukendt og evt. pressset situation med kort varsel.

- målet er: at lære deltagerne at kunne være på i en ukendt og evt. pressset situation med kort varsel. Intro forløb forløbet er lavet til at kunne afvikles over 2 lektioner. 1 Lektion: Gennemgang af konceptet. Jeg snakker ud fra mine egne erfaringer og oplevelser med filosofien. I slutningen af timen får

Læs mere

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni 2015 Valdemarshus, stedet hvor vi alle mødes Information om Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Centret

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Violhuset har fået et flot akvarium, og der ventes allerede familieforøgelse Holbergcentrets månedsnyt for november 2014 Kære beboere, pårørende og personale November

Læs mere

OM OS/ Med venlig hilsen Mikkel Jerger / Restauratør

OM OS/ Med venlig hilsen Mikkel Jerger / Restauratør OM OS/ For enden af Danmarks længste allé, som er en del af Ledreborg Slot, ligger Herthadalen. De smukke lokaler, som alle har egen terrasse med udsigt over Knapsø, har plads fra 15 til 200 personer,

Læs mere

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær 2013 Julekursus - 22.12-28.12 Julehygge Omsorg Nærvær Samvær Side 2 Julehygge på Livsstilshøjskolen For nogle mennesker er det slet ikke en selvfølge, at juledagene er ensbetydende med smilende hygge,

Læs mere

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg?

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg? Søndag d.28.06.09 Endelig er det søndag og sommerferien begyndt, og vi skal på lejr. Vi er særligt heldige, for vi skal til POLEN. I løbet af formiddagen bliver vi samlet, nogle kommer til Løgstør og resten

Læs mere

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 1 Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 2 Forord Fra oktober 2007 til januar 2008 foretog jeg sammen med min daværende kone, Susanne Høegh, en

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland. Nyhedsbrev

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland. Nyhedsbrev Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Nyhedsbrev Årgang 8 ~ Nr. 4 Juni 2009 Åbningstider, ferie og tlf. nr. Mandag: Jette Sloth kl. 8.00-10.00 Viggo Jonasen kl. 10.00-12.00 Ferie uge 28, 29, 30, 31 Tirsdag:

Læs mere

Juli 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1

Juli 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1 Juli 2014 Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven Side 1 Nyt fra lederen Jeg holder ferie i uge 29-32. Med ønsket om en god sommer. Torben Ø. Nielsen Side

Læs mere

FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB FORÅRSCAMP PÅ TO FANTASTISKE DAGE OG EN NAT PÅ HÅRSLEV EFTERSKOLE. Læs mere på www.haarslevefterskole.

FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB FORÅRSCAMP PÅ TO FANTASTISKE DAGE OG EN NAT PÅ HÅRSLEV EFTERSKOLE. Læs mere på www.haarslevefterskole. FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB FORÅRSCAMP PÅ TO FANTASTISKE DAGE OG EN NAT PÅ HÅRSLEV EFTERSKOLE Læs mere på www.haarslevefterskole.dk IDRÆT / DRAMA / FRILUFTSLIV MUSIK / MEDIE / KREATIV HÅRSLEV EFTERSKOLES

Læs mere

Skåne. - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid. Danske Senior Agronomer

Skåne. - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid. Danske Senior Agronomer Skåne - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid Danske Senior Agronomer Kursus på Den Internationale Højskole 4. august - 10. august 2013 Kære Danske Senior Agronomer Det er en stor glæde at byde

Læs mere

Pinsekursus for familier med unge i alderen 13 18 år med handicap. Målgruppe: Familier med unge i alderen 13 18 år med psykisk og fysisk handicap

Pinsekursus for familier med unge i alderen 13 18 år med handicap. Målgruppe: Familier med unge i alderen 13 18 år med psykisk og fysisk handicap Pinsekursus for familier med unge i alderen 13 18 år med handicap Målgruppe: Familier med unge i alderen 13 18 år med psykisk og fysisk handicap Formålsbeskrivelse forældre: Konkret viden, værktøjer og

Læs mere