Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol"

Transkript

1 Teknik- og Miljøudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. marts 2009 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:45 Karsten Frederiksen, Formand (C) Poul Pedersen (V) Søren Erik Nielsen (V) Ole Bruun (A) Johannes Trudslev Pedersen (A)

2 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 AT-påbud, Karetmagervej 5, Dronninglund Energimærkning af kommunale ejendomme Anmodning om udvidelse af p-plads på Hedegårdsskolen, Brønderslev Anmodning om færdiggørelse af stianlæg i Peter Heises Kvarter, Brønderslev Forslag til trafiksikkerhedsplan Beskyttelsesniveau for ammoniak i Store Vildmose Orientering

3 Teknik- og Miljøudvalget, den 23. marts 2009 Side AT-påbud, Karetmagervej 5, Dronninglund P19/dwvpfb 09/10074 Åben sag Arbejdstilsynet har den 1. oktober 2008 udstedt et påbud omhandlende manglende velfærdsog badefaciliteter for asfalt- og kloakmedarbejdere på kommunens materielgård, Karetmagervej 5, Dronninglund. På baggrund heraf vil lederen af Vej- og Parkafdelingen, Finn Bjerning, orientere om, hvilke muligheder der er for at imødekomme påbudet. Fagenheden for Teknik- og Miljø foreslår, at Teknik- og Miljøudvalget drøfter hvordan påbudet kan imødekommes. Forslag og godkendelse fra MED-Udvalget Fagenheden vurderer salgspris på overskydende bygninger samt finansieringsmuligheder med henblik på opførelse af ny velfærdsbygning ved materielgården i Dronninglund.

4 Teknik- og Miljøudvalget, den 23. marts 2009 Side Energimærkning af kommunale ejendomme Ø22/dwbbom 08/8378 Åben sag I henhold til lov nr. 585 af 24. juni 2006, Lov om fremme af energibesparelser i Bygninger og bekendtgørelse nr. 228 af 7. april 2008, Bekendtgørelse om energimærkning af bygninger, skal alle kommunale ejendomme større end 60 m 2 energimærkes inden den 1. juli De mærkningspligtige bygninger skal efterfølgende energimærkes regelmæssigt med højst 5 år mellemrum. Brønderslev Byråd besluttede på den baggrund på møde den 11. december 2008 at gennemføre opgaven med energimærkningen via et EU-udbud. I samarbejde med BDO Kommunernes Revision har Fagenheden for Teknik og Miljø udarbejdet forslag til udbudsmateriale. Det foreslås bl.a., at udbuddet opdeles i følgende delområder: Område 1 (Den østlige del af kommunen, i alt m 2 ) Område 2 (Den vestlige del af kommunen, i alt m 2 ) Område 3 (tidligere energimærkede bygninger, i alt m 2 ) Den samlede opgave i alt m 2. Af materialet fremgår endvidere, at beslutning om leverandørvalg forventes at kunne ske i uge 23, ligesom der i kravspecifikationen er anført, at mærkningen for ikke tidligere mærkede bygninger skal være færdigt inden den 1. maj 2010 og for de tidligere mærkede bygninger færdigt i løbet af Eftersom loven som nævnt foreskriver, at mærkningen skal være tilendebragt inden den 1. juli vil det med nævnte tidsplan ikke være muligt at overholde. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Teknik og Miljøudvalget godkender udbudsmaterialet. Brønderslev Kommune - Energimærkning - Område 1 til 3 Brønderslev Brønderslev Kommune - Energimærkning - EU-udbud energimærkning 13. marts Godkendt som foreslået med bemærkning om at arbejdet udføres hurtigst muligt. Der udarbejdes ansøgning om anlægsbevilling.

5 Teknik- og Miljøudvalget, den 23. marts 2009 Side Anmodning om udvidelse af p-plads på Hedegårdsskolen, Brønderslev G01/dwtfkej 09/10133 Åben sag /ØK Skolebestyrelsen på Hedegårdsskolen i Brønderslev anmoder om at få etableret en ekstra parkeringsplads med 30 p-båse i forlængelse af den eksisterende p-plads på Hedegårdsskolen. Skolebestyrelsen begrunder anmodningen med, at der er sket flere forskellige forhold på skolen, der har medført et øget behov for ekstra p-pladser. Antallet af ansatte i tandplejeklinikken er blevet forøget og dermed flere forældre der bringer og henter deres børn på klinikken. Flere lærere og pædagoger har behov for at køre til skolen. Hertil kommer, at forældrene i stigende grad bringer og henter deres børn morgen og eftermiddag, hvilket giver trafikkaos især om morgenen. Mange forældre parkerer for at bringe deres børn helt ind i klassen. De manglende parkeringspladser resulterer i trafikale gener, som parkering på busholdepladsen eller endda i 2. position i skolens indkørsel m.v. samt på Nordens Allé ud for skolens fritidsordning. Fagenheden for Teknik og Miljø har beregnet et overslag på etableringsomkostningerne af den ønskede p-plads. En p-plads med 30 båse anlagt i asfalt og med afvanding og belysning beløber sig til kr. Fagenheden har ligeledes udarbejdet en skilte- og afmærkningsplan for at forbedre de trafikale forhold. Overslagsprisen for 15 skilte + vejafmærkning udgør kr. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Teknik- og Miljøudvalget drøfter sagen med hensyn til, om omhandlende anlægsprojekt hører ind under udvalgets regi samt om hvordan projektet finansieres. Skilte- og afmærkningsplan Anmodning om etablering af yderligere P-pladser Videresendes til Færdselssikkerhedsudvalget til udtalelse.

6 Teknik- og Miljøudvalget, den 23. marts 2009 Side Anmodning om færdiggørelse af stianlæg i Peter Heises Kvarter, Brønderslev G01/dwtfkej 09/10219 Åben sag Ejerlauget i Peter Heises Kvarter i Brønderslev anmoder Brønderslev Kommune om, at medvirke til færdiggørelsen af ca. 350 m lokalsti i området øst for Peter Heises Kvarter. Ejerlauget begrunder deres anmodning med, at hele Kornumgårdsområdet nu er fuldt udbygget efter Byplanvedtægt nr. 11 og at stierne, der i dag fremstår som ubelyste grusstier, er i forholdsvis dårlig stand og trænger til istandsættelse. Stierne benyttes af ejerlaugets egne beboere, men også som gennemkørsels- og skolesti for beboerne vest for kvarteret. Ejerlauget ser gerne, at stisystemet bliver asfalteret og får belysning tilsvarende stierne i den sydlige del af kvarteret, således at de kan færdes trygt og sikkert også i de mørke perioder. Ejerlauget har vedligeholdelsen af stianlægget, men da de samtidig har forholdsvis store udgifter til vedligeholdelse af de grønne områder som legeplads m.v., finder de det rimeligt, at anmode kommunen om at bringe nævnte 350 m lokalsti op på samme niveau som de øvrige stier i området. Ejerlauget ønsker omhandlende stiarbejde medtaget i dette års prioritering af anlægsmidler til stiprojektet. Fagenheden for Teknik og Miljø kan oplyse, at stisystemet i hele Kornumgårdsområdet er private stier, som vedligeholdes af ejerlaugene. Der er udarbejdet en stiplan i Brønderslev Kommune, men kun for cykelstier i det åbne land. Der er foretaget en stiregistrering i alle byerne i det gl. Brønderslev Kommune, men mangler dog udarbejdelsen af en stihandlingsplan. I en stihandlingsplan kan man klassificere stisystemet og sætte normer for belægningstyper, belysning m.m.. Der er desuden mulighed for at optage hovedstisystemet som offentligt. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Teknik- og Miljøudvalget ikke imødekommer ejerlaugets anmodning, og at ejerlauget må afvente den fremtidige stihandlingsplan. Anmodning om medvirken ved færdiggørelse af stianlæg Fagenhedens forslag godkendt.

7 Teknik- og Miljøudvalget, den 23. marts 2009 Side Forslag til trafiksikkerhedsplan P15/dwtfkbn 09/3292 Åben sag Fagenheden for Teknik og Miljø fremsender til orientering forslag til Trafiksikkerhedsplan Trafiksikkerhedsplanen behandles på Færdselssikkerhedsudvalget i juni 2009, hvorefter den forelægges Teknik- og Miljøudvalget til endelig godkendelse. Elementer fra planen indgår i det fremsendte materiale vedrørende prioritering af anlægsmidler på vej- og parkområdet for Trafiksikkerhedsplan Til efterretning.

8 Teknik- og Miljøudvalget, den 23. marts 2009 Side Beskyttelsesniveau for ammoniak i Store Vildmose P21/dwtfkdh 09/10468 Åben sag Kommunerne skal i forbindelse med forvaltning af husdyrmiljøloven i hver enkelt sag vurdere konkret, om habitatdirektivet overholdes med hensyn til beskyttelsen af Natura 2000 områderne. Der er dog nogle principielle forhold, der gør sig gældende, og derfor har fagenheden valgt hermed at foreslå et administrationsgrundlag til brug i sagsbehandlingen af miljøgodkendelser, hvad angår ammoniakfordampningen til habitatområde Store Vildmoses særligt ammoniakfølsomme naturtyper. Det vil lette sagsbehandlingen af husdyrsagerne væsentligt at have et administrationsgrundlag på dette område, der kan danne udgangspunkt for sagsbehandlingen. Baggrund Vejledningen til husdyrmiljøloven omfatter nogle generelle ammoniakafskæringskriterier i forhold til forskellige naturtyper, men nævner samtidigt, at det i enkelte tilfælde vil være nødvendigt at opstille skærpede beskyttelsesniveauer for ammoniak, ud fra den viden der foreligger på tidspunktet for godkendelsen. Særlige tilfælde vil netop kunne være, hvor de beskyttede naturtyper er en del af udpegningsgrundlaget for et Natura 2000 område, og den konkrete viden der foreligger er den basisanalyse for området, som det tidligere Nordjyllands amt og Miljøcenter Aalborg har udarbejdet. Basisanalysen er et forarbejde til de endelige Natura 2000 vand- og naturplaner og konkrete kommunale handleplaner. Af basisanalysen for Store Vildmose fremgår det, at udpegningsgrundlaget for Natura 2000 udpegningen er i alt 13 naturtyper og 3 specifikke arter. For de naturtyper og arter, der danner grundlag for udpegningen, gælder det, at der ikke må ske en forringelse af deres naturtilstand og udbredelse, som konsekvens af de tilladelser og godkendelser, som kommunen udsteder. Af de 13 naturtyper er der 4 naturtyper, der fremgår som særligt prioriterede naturtyper, dvs. naturtyper, som skal prioriteres i den fremtidige naturforvaltning med hensyn til naturpleje - og genoprettelse. De 4 prioriterede naturtyper er 1. Aktiv højmose, 2. Skovbevokset tørvemose, 3. Artsrige overdrev og 4. Indlandssaltenge. Af disse er aktiv højmose og skovbevokset tørvemose langt de mest udbredte i området. Basisanalysen siger endvidere helt specifikt, at der i den fremtidige forvaltning af områdets naturtyper skal lægges vægt på at genoprette arealer med skovbevokset tørvemose og nedbrudt højmose til aktiv højmose. De største trusler mod eksistensen af højmose i området vurderes i basisanalysen til at være den fortsatte afvanding af området, samt eutrofiering med luftbåren kvælstof, som hovedsagelig udledes fra landbruget. Højmoser har den laveste tålegrænse for ammoniakpåvirkning af alle de danske naturtyper. Tålegrænsen ligger på 5-10 kg N/ ha/ år. Baggrundsbelastningen med ammoniak i Brønderslev

9 Teknik- og Miljøudvalget, den 23. marts 2009 Side 646 området ligger på ca. 15,4 kg N / ha / år, men dette dækker over store lokale variationer. En udvikling mod gunstig bevaringsstatus for de naturtyper der udgør udpegningsgrundlaget kræver altså over tid en nedgang i den lokale deposition af ammoniak til de ammoniakfølsomme områder, hvilket kommunen skal forholde sig til ved udstedelse af miljøgodkendelser, som indebærer en udledning af ammoniak til de pågældende områder. Følgende problemstillinger danner baggrund for udarbejddelsen af forslaget til administrationsgrundlag: 1. Prioriteret habitatnaturtype aktiv højmose (del af udpegningsgrundlaget). Naturtypens tålegrænse er allerede overskredet med den generelle baggrundsbelastning der er i området. Ifølge Habitatdirektivets art. 6, stk. 3, skal det vurderes om det ansøgte i sig selv eller i forbindelse med andre planer eller projekter kan skade et internationalt naturbeskyttelsesområde. Derfor er det altså ikke mængden af ammoniak det kommer an på, men at den indgår kumulativt sammen med andre ammoniakkilder, som påvirker naturområderne negativt. Depositionen kan ikke komme ned på det absolutte 0, men 0,0 med en decimals nøjagtighed vurderes rimeligt. 2. Prioriteret habitatnaturtype træbevokset tørvemose bør ifølge basisanalysen målsættes til aktiv højmose, hvor dette vurderes muligt. Disse områder bør derfor i princippet medføre de samme ammoniakafskæringskriterier som aktiv højmose, altså max. 0,0 kg N/ ha/ år. 3. I nogle tilfælde har et husdyrbrug en udledning af ammoniak til habitatområdet i førsituationen for udvidelsen. Det har ikke hidtil været praksis i tidligere VVM redegørelser, at vurdere på totalbelastningen med ammoniak, men netop at vurdere effekten af merbelastning. I forhold til Store Vildmoses naturtyper med meget lave tålegrænser er det meget vigtigt at forholde sig til dette, idet man med stor sikkerhed kan sige at tålegrænserne for den aktive højmose er overskredet. Aalborg Kommune har for nylig fået en miljøjurist til at udfærdige et notat, der analyserer dette meget væsentlige forhold, med hensyn til tolkning af både habitatdirektivet og husdyrmiljøloven og samspillet mellem disse. Konklusionen er, at den nye husdyrmiljølov kræver en samlet godkendelse både af det eksisterende og den nye produktion, og at man derfor også bør se på den samlede effekt som husdyrbruget har på Natura 2000 områder, hvad angår luftbåren kvælstof. Dette vil i praksis indebære, at landmænd, der tidligere har haft en lovlig udledning af ammoniak til områder med f.eks. aktiv højmose i Store Vildmose, for at få en miljøgodkendelse er nødsaget til at nedbringe deres emissioner så påvirkningen af naturtypen bliver 0,0 kg N/ ha/ år. Der er altså tale om en ændring af praksis i forhold til tidligere VVM sager. Husdyrmiljølovens formål er, at de landbrug der udvides ligger mest muligt hensigtsmæssigt i forhold til natur og landskab, og derfor giver det mening at både påvirkningen fra det eksisterende og fra det nye skal vurderes. Det kan nævnes, at Aalborg og Hjørring kommuner begge har en administrationspraksis der hedder, at der accepteres en merbelastning på max. 0,0 kg N / ha / år til habitatnaturtyper, der indgår i Natura 2000 områder, når tålegrænsen som udgangspunkt er overskredet. Aalborg Kommune anvender desuden en praksis, hvor der vurderes på totalbelastning med ammoniak til habitatområdet Lille Vildmose, og ikke blot merbelastning. Lovgrundlag Ifølge husdyrgodkendelseslovens 29, stk. 2 og 23, samt Godkendelsesbekendtgørelsens Bilag 3, samt den supplerende vejledning til 29 skal Kommunalbestyrelsen varetage beskyttelsen af Natura 2000-områder og om nødvendigt i undtagelsesvise tilfælde stille særlige vilkår, som sikrer, at de naturtyper som området er udpeget for at beskytte kan udvikle sig imod miljø-

10 Teknik- og Miljøudvalget, den 23. marts 2009 Side 647 målet fastsat i Habitatdirektivet og Miljømålsloven om gunstig bevaringsstatus. Endvidere anføres i Godkendelsesbekendtgørelsens Bilag 3, at kommunalbestyrelsen konkret skal vurdere om en ansøgt aktivitet er i overensstemmelse med Habitatdirektivforpligtelserne, og endvidere at kommunalbestyrelsen skal sikre at miljømålene om sikring af gunstig bevaringsstatus opnås. Ifølge Habitatdirektivets art. 6, stk. 3, skal det vurderes, om det ansøgte i sig selv eller i forbindelse med andre planer eller projekter kan skade et internationalt naturbeskyttelsesområde. Der indgår endvidere et forsigtighedsprincip i habitatdirektivet (EU kommissionens vejledning, 2000), som siger at for at et projekt kan gennemføres skal der være vished for at projektet ikke har nogen skadelig påvirkning af de arter og naturtyper der indgår i udpegningsgrundlaget. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Teknik- og Miljøudvalget godkender, at beskyttelsesniveauet for ammoniak skærpes i forhold til værdierne fastsat i husdyrmiljøloven, til følgende niveau: 1. En total deposition af ammoniak til områder med aktiv højmose i Store Vildmose svarende til max. 0,0 kg N / ha / år. 2. En total deposition af ammoniak til områder med træbevokset tørvemose eller nedbrudt højmose, som det vurderes muligt at genoprette til aktiv højmose, svarende til max. 0,0 kg N / ha / år. 3. Der vurderes på den totale belastning med ammoniak og ikke kun på merbelastning, når det gælder de habitatnaturtyper der er del af udpegningsgrundlaget i Natura 2000 området Store Vildmose. Teknik- og Miljøudvalget mener ikke for nuværende, at der er behov for administrationspraksis for området.

11 Teknik- og Miljøudvalget, den 23. marts 2009 Side Orientering /dwtftj Åben sag 1. Status på husdyrsager. 2. Forslag til navngivning af gade eller plads i Brønderslev. 3. Sagsbehandlingstid for byggesager. 4. Håndtering af gylleudslip. 5. Status i sag vedrørende sti ved Krebsehavet. 6. Status vedrørende indsats mod faldefærdige bygninger på landet. 7. Status vedrørende Blå flag, Asaa Strand. 8. Undersøgelse af mulighed for skovrejsning ved Tolstrupvej, Brønderslev. Status på husdyrsager pr. 13. marts 2009 Til efterretning.

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 02. juli 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:15 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens Fjendbo

Læs mere

Få styr på områdernes natur- og miljøudfordringer før du køber!

Få styr på områdernes natur- og miljøudfordringer før du køber! Få styr på områdernes natur- og miljøudfordringer før du køber! Specialkonsulent Heidi Buur Holbeck, Hvorfor skal I være vågne nu? Fordi forholdene for landbruget er ændret meget: Største natur- og miljøudfordringer:

Læs mere

Notat vedr. behandling af ansøgninger om udvidelse af husdyrbrug

Notat vedr. behandling af ansøgninger om udvidelse af husdyrbrug Notat vedr. behandling af ansøgninger om udvidelse af husdyrbrug Natur og Miljø den 5. februar 2010 Lovgrundlag: Kommunalbestyrelsen skal efter husdyrgodkendelseslovens 23, nr. 2, varetage følgende hensyn:

Læs mere

NOTAT. December 2018

NOTAT. December 2018 NOTAT December 2018 Sammenfattende redegørelse af strategisk miljøvurdering for dele af bekendtgørelse om godkendelse og tilladelse m.v. af husdyrbrug inklusive forslag til ændringer Miljø- og Fødevareministeriet

Læs mere

Nordfyns Kommune Teknik og Miljø Plan og Miljø SSC/JPA

Nordfyns Kommune Teknik og Miljø Plan og Miljø SSC/JPA Nordfyns Kommune Teknik og Miljø Plan og Miljø SSC/JPA 13.04.2007 Notat omkring problemstillinger i Lov om miljøgodkendelse mv. af husdyrbrug contra EU s Habitat- og Fuglebeskyttelsesdirektiv (Natura2000)

Læs mere

Høringsnotat for Natura 2000-plan

Høringsnotat for Natura 2000-plan Høringsnotat for Natura 2000-plan NOTAT vedrørende høringssvar til Natura 2000-plan 2010-2015 inkl. miljørapport (SMV) Forslag til Natura 2000-plan nr. N86 Habitatområde H75 Fuglebeskyttelsesområde F54

Læs mere

Vand- og Natura 2000 planerne. Den supplerende vejledning

Vand- og Natura 2000 planerne. Den supplerende vejledning Husdyrgodkendelser Vand- og Natura 2000 planerne Procedurekrav Den supplerende vejledning Et eksempel Vand & Natura 2000 områdere Den danske model Iværksættelse af en bindende, rullende planlægning for

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Natura 2000-handleplan 2016 2021 Sølsted Mose Natura 2000-område nr. 100 Habitatområde H89 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Sølsted Mose Udgiver: Tønder Kommune År: 2017 Forsidefoto: Dyndsmerling,

Læs mere

Natura 2000 områder i Vanddistrikt II Sjælland

Natura 2000 områder i Vanddistrikt II Sjælland Natura 2000 områder i Vanddistrikt II Sjælland I første planperiode, som løber fra 2009 til 2012, skal naturtilstanden af eksisterende naturtyper og arter sikres via en naturplan for de enkelte områder.

Læs mere

Konsekvenser af de generelle krav til ammoniakfordampningen Winnie H Brøndum, Miljøkonsulent LMO

Konsekvenser af de generelle krav til ammoniakfordampningen Winnie H Brøndum, Miljøkonsulent LMO Konsekvenser af de generelle krav til ammoniakfordampningen Winnie H Brøndum, Miljøkonsulent LMO Det Europæiske Fællesskab ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter og Ministeriet for Fødevarer,

Læs mere

En anden problemstilling, der har været berørt i denne forbindelse, er spørgsmålet om etablering af administrationsgrundlag.

En anden problemstilling, der har været berørt i denne forbindelse, er spørgsmålet om etablering af administrationsgrundlag. Hjørring Kommune Knud Suhr Nørregade 2 9800 Hjørring Mads Kobberø Advokat mko@bechbruun.com J.nr. 038439-0003 mko/lf Sekretær Lene Fjord Hocksdahl T +45 72 27 31 91 lf@bechbruun.com 8. januar 2008 Husdyrbrug

Læs mere

Grødeskæring og vandløbsoprensning Der foregår ingen grødeskæring og vandløbsoprensning indenfor habitatområdet, hverken i Tversted eller Uggerby Å.

Grødeskæring og vandløbsoprensning Der foregår ingen grødeskæring og vandløbsoprensning indenfor habitatområdet, hverken i Tversted eller Uggerby Å. Hjørring Kommune Miljøcenter Ålborg Miljø og naturkontoret Jørgen Fibigersgade 20 9850 Hirtshals Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 33 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hirtshals, den 11-03-2010 Sagsnr.:

Læs mere

Effekt af rand- og bufferzoner langs naturområder

Effekt af rand- og bufferzoner langs naturområder Effekt af rand- og bufferzoner langs naturområder Seniorrådgiver Jesper Bak, Danmarks Miljøundersøgelser I mange husdyrgodkendelser bliver der stillet krav om bræmmer langs følsomme naturområder. Hvad

Læs mere

Målretning af Natura indsatsen

Målretning af Natura indsatsen Målretning af Natura 2000- indsatsen Natura 2000 debatmøde 12. november 2014 Chefkonsulent Karen Post, Landbrug & Fødevarer & Landskonsulent Heidi Buur Holbeck, Videncentret for Landbrug Hvorfor er der

Læs mere

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 31 på ejendommen Hobrovej 4, 9500 Hobro

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 31 på ejendommen Hobrovej 4, 9500 Hobro Per F. Andersen Hobrovej 4 9510 Arden Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 09.17.44-P19-1-14 Ref.: Anna

Læs mere

Brønderslev Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Teknik- og Miljøudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 09.00-12.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/86 Orientering...

Læs mere

#split# Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Ålborgvej 440, 9382 Tylstrup

#split# Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Ålborgvej 440, 9382 Tylstrup #split# Michael og Henrik Basso Sørensen Langbrokrovej 60 9310 Vodskov Kopi sendt til LandboNord, att. Anna Birgitte Thing Plan og Miljø Dato: 24-04-2014 Sags. nr.: 09.17.44-G01-2-14 Sagsbeh.: Martin Engsig

Læs mere

#split# Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Bjørnbækvej 78, 9320 Hjallerup

#split# Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Bjørnbækvej 78, 9320 Hjallerup #split# GÅRDEJER POUL NØRGAARD NIELSEN Bjørnbækvej 78 9320 Hjallerup Sendt til virksomhedens digitale postkasse via CVR.nr.: 15633174 Kopi sendt til LandboNord, att. Allan K. Olesen Plan og Miljø Dato:

Læs mere

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 31 på ejendommen Hvarregaardsvej 3, 9510 Arden

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 31 på ejendommen Hvarregaardsvej 3, 9510 Arden Kurt Jensen Lundgaard Hedevej 36 Lundgaard 9510 Arden Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 09.17.44-P19-2-14

Læs mere

I/S Hyldgård Nørhedevej 2, 7500 Holstebro. 31 afgørelse om skift i dyretype

I/S Hyldgård Nørhedevej 2, 7500 Holstebro. 31 afgørelse om skift i dyretype Side 1/5 I/S Hyldgård Nørhedevej 2, 7500 Holstebro Dato: 12-03-2014 Sagsnr.: 09.17.44-P19-7-14 Henv. til: Christian Skaaning Laursen Natur og Miljø Direkte tlf.: 96 11 7792 Afdeling tlf.: 96 11 75 57 naturogmiljo@holstebro.dk

Læs mere

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Tolstrupvej 68, 9320 Hjallerup

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Tolstrupvej 68, 9320 Hjallerup #split# SVINEAVL - V/BRIAN MARTIN SØRENSEN V Thorupvej 19 9330 Dronninglund Plan og Miljø Dato: 03-05-2016 Sags. nr.: 09.17.44-P19-4-16 Sagsbeh.: Lise Laursen Lokaltlf.: +4599455520 Ny Rådhusplads 1 9700

Læs mere

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 1 19d Gundestrupbakken 33, 8990 Fårup

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 1 19d Gundestrupbakken 33, 8990 Fårup I/S Peter og Ejgil Andersen Østerkæret 25 8990 Fårup Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 09.17.42-P19-2-12

Læs mere

Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl Mødelokale 1

Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl Mødelokale 1 Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl. 13.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Vandplaner.... 2 LIFE projekt Rigkilde.... 3 LIFE projekt St. Vildmose.... 4 Grønt Råds sammensætning....

Læs mere

J O U R N A L N R. : / 2 19 S A G S B E H A N D L E R : I M S O E

J O U R N A L N R. : / 2 19 S A G S B E H A N D L E R : I M S O E Statsforvaltningens udtalelse af 28. januar 2011 til et byrådsmedlem: 28-01- 2011 Vedr.: Klage over Nordfyns Kommunes administration af natur i landbrugssager: Du har den 26. maj 2007 klaget til Statsforvaltningen

Læs mere

I/S Hyldgård Dellerupvej 2, 7500 Holstebro. 31 afgørelse om skift i dyretype

I/S Hyldgård Dellerupvej 2, 7500 Holstebro. 31 afgørelse om skift i dyretype Side 1/5 I/S Hyldgård Dellerupvej 2, 7500 Holstebro Dato: 12-03-2014 Sagsnr.: 09.17.44-P19-8-14 Henv. til: Christian Skaaning Laursen Natur og Miljø Direkte tlf.: 96 11 7792 Afdeling tlf.: 96 11 75 57

Læs mere

Vurdering af muligheden for at undlade bræmmer med teknikkrav op til kategori 2-heder og -overdrev i relationen til VVM-direktivet

Vurdering af muligheden for at undlade bræmmer med teknikkrav op til kategori 2-heder og -overdrev i relationen til VVM-direktivet NOTAT Miljøstyrelsen Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning J.nr. MST-1249-00139 Den 27. januar 2017 Vurdering af muligheden for at undlade bræmmer med teknikkrav op til kategori 2-heder og -overdrev

Læs mere

Brønderslev Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol. Dato: 3. april Lokale: Dronninglund Rådhus. Tidspunkt: Kl

Brønderslev Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol. Dato: 3. april Lokale: Dronninglund Rådhus. Tidspunkt: Kl Brønderslev Kommune Teknik- og Miljøudvalget Beslutningsprotokol Dato: 3. april 2007 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 9.00 10.30 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/29 Orientering...

Læs mere

Planer for vand og natur. Hans Chr. Karsten, Skov- og Naturstyrelsen

Planer for vand og natur. Hans Chr. Karsten, Skov- og Naturstyrelsen Planer for vand og natur Hans Chr. Karsten, Skov- og Naturstyrelsen Planlovens 14 stk. 4 Kommuneplanen må ikke stride mod En vandplan, en Natura 2000-plan, handleplaner for realiseringen af disse planer,

Læs mere

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 31 på ejendommen Solbjergvej 20, 9560 Hadsund

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 31 på ejendommen Solbjergvej 20, 9560 Hadsund Nørgaard I/S v/knud Nørgaard og Claus Nørgaard Rønningen 4 9560 Hadsund Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer:

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Teknik- og Miljøudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. januar 2007 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 09.00 12.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/2

Læs mere

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Torupvej 27, 9700 Brønderslev

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Torupvej 27, 9700 Brønderslev #split# Torben Carton-Sørensen Torupvej 27 9700 Brønderslev Plan og Miljø Dato: 25-08-2015 Sags. nr.: 09.17.44-P19-5-15 Sagsbeh.: Martin Engsig Lokaltlf.: +4599455205 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev

Læs mere

Frafald af krav om revurdering af 11 miljøgodkendelsen for

Frafald af krav om revurdering af 11 miljøgodkendelsen for POSTBOKS 10 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Frafald af krav om revurdering af 11 miljøgodkendelsen for Engholm Dalagervej 1, Vejrum 7600 Struer

Læs mere

Natura 2000 Basisanalyse

Natura 2000 Basisanalyse J.nr. SNS 303-00028 Den 20. marts 2007 Natura 2000 Basisanalyse Udarbejdet af Landsdelscenter Midtjylland for skovbevoksede fredskovsarealer i: Habitatområde nr. H228 Stenholt Skov og Stenholt Mose INDHOLD

Læs mere

Natura 2000-planerne er på vej. Peter Bundgaard By- og Landskabsstyrelsen Miljøcenter Ringkøbing

Natura 2000-planerne er på vej. Peter Bundgaard By- og Landskabsstyrelsen Miljøcenter Ringkøbing Natura 2000-planerne er på vej Peter Bundgaard By- og Landskabsstyrelsen Miljøcenter Ringkøbing Indhold af N2000-plan Natura 2000-planen består af følgende delelementer: BASISANALYSEN Beskrivelse af området

Læs mere

Afgørelse om ændring af dyrehold skift af dyretype Haveskovvej 2, 5932 Humble, CVR nr. 17128485

Afgørelse om ændring af dyrehold skift af dyretype Haveskovvej 2, 5932 Humble, CVR nr. 17128485 Mogens Elnegaard Haveskovvej 2 5932 Humble Læring og Vækst Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 21-04-2015

Læs mere

MILJØGODKENDELSER KONSEKVENSER AF NYE REGLER VEDRØRENDE TOTALBELASTNING

MILJØGODKENDELSER KONSEKVENSER AF NYE REGLER VEDRØRENDE TOTALBELASTNING MILJØGODKENDELSER KONSEKVENSER AF NYE REGLER VEDRØRENDE TOTALBELASTNING Det Europæiske fællesskab og Ministeriet for FødevareErhverv, Landbrug og Fiskeri har deltaget i finansieringen af projektet Projekt

Læs mere

Høringsnotat for Natura 2000-plan

Høringsnotat for Natura 2000-plan Høringsnotat for Natura 2000-plan NOTAT vedrørende høringssvar til Natura 2000-plan 2010-2015 inkl. miljørapport (SMV) Forslag til Natura 2000-plan nr. 228 Stenholt Skov og Stenholt Mose Udkast til Natura

Læs mere

Ny naturplanlægning i Natura 2000-områder i Danmark. - Tidsplan og høringsproces

Ny naturplanlægning i Natura 2000-områder i Danmark. - Tidsplan og høringsproces Ny naturplanlægning i Natura 2000-områder i Danmark - Tidsplan og høringsproces 2 Ny naturplanlægning i Natura 2000-områder i Danmark Udgivet af Miljøministeriet Hæftet findes i PDF-udgave på www.skovognatur.dk

Læs mere

Afgørelse om accept af skift i dyretype på ejendommen Gml. Landevej 12 og 16, Mørke

Afgørelse om accept af skift i dyretype på ejendommen Gml. Landevej 12 og 16, Mørke Finn Vestergaard 14-06-2017 Gml. Landevej 16 Sagsnummer.: 17/10245 8544 Mørke Sagstype: KLE: 09.17.01 Sagsbehandler: Mille Rasch Tlf.: +4587535784 Afgørelse om accept af skift i dyretype på ejendommen

Læs mere

Bo Saxdorff Brinkmann Brænderupvej 12 5892 Gudbjerg Sydfyn

Bo Saxdorff Brinkmann Brænderupvej 12 5892 Gudbjerg Sydfyn Bo Saxdorff Brinkmann Brænderupvej 12 5892 Gudbjerg Sydfyn Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse om ikke godkendelsespligt for

Læs mere

Høringsnotat for Natura 2000-plan

Høringsnotat for Natura 2000-plan Høringsnotat for Natura 2000-plan NOTAT vedrørende høringssvar til Natura 2000-plan 2010-2015 inkl. miljørapport (SMV) Forslag til Natura 2000-plan nr. 115 Habitatområde H99 Østerø Sø Udkast til Natura

Læs mere

Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune

Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune Til Ikast-Brande Kommune Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune Ikast-Brande Kommune har den 18. september 2015 anmodet Vejle Kommune om en udtalelse i forbindelse med ansøgning Miljøgodkendelse

Læs mere

Frafald af krav om revurdering af 11 miljøgodkendelsen for

Frafald af krav om revurdering af 11 miljøgodkendelsen for POSTBOKS 19 ØSTERGADE 11-15 7600 STRUER T: 96 84 84 84 F: 96 84 81 09 E: STRUER@STRUER.DK WWW.STRUER.DK Frafald af krav om revurdering af 11 miljøgodkendelsen for Sønderskov Marendal 2, Jegindø, 7790 Thyholm

Læs mere

Afgørelse om skift af dyretype på husdyrbrug ejendommen Siø 12, 5900 Rudkøbing CVR nr

Afgørelse om skift af dyretype på husdyrbrug ejendommen Siø 12, 5900 Rudkøbing CVR nr Jørgen Pedersen Siø 12 5900 Rudkøbing Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 03-07-2017 J. nr. 17/5233 Ref:

Læs mere

Per Mikkelsen Kokborgvej Vinderup. 31 afgørelse om skift i dyretype

Per Mikkelsen Kokborgvej Vinderup. 31 afgørelse om skift i dyretype Per Mikkelsen Kokborgvej 6 7830 Vinderup Dato: 30-04-2015 Sagsnr.: 09.17.44-P19-7-15 Henv. til: Pia Pedersen Natur og Miljø Direkte tlf.: 96 11 78 15 Afdeling tlf.: 96 11 75 57 naturogmiljo@holstebro.dk

Læs mere

Skema 1. Dyrehold på husdyrbruget før og efter anmeldelse Dyretype Nudrift Anmeldt drift Antal dyr DE Antal dyr DE Kvier, tung race 6-28 mdr.

Skema 1. Dyrehold på husdyrbruget før og efter anmeldelse Dyretype Nudrift Anmeldt drift Antal dyr DE Antal dyr DE Kvier, tung race 6-28 mdr. THORKILD OG CHR FRIIS HANSEN Borbjerg Byvej 2 7500 Holstebro Dato: 09-06-2015 Sagsnr.: 09.17.44-P19-18-13 Henv. til: Allan E. Clausen Natur og Miljø Direkte tlf.: 96 11 78 20 Afdeling tlf.: 96 11 75 57

Læs mere

Teknik og Miljø Natur. Miljøstyrelsen Dato: 5. juni 2014

Teknik og Miljø Natur. Miljøstyrelsen Dato: 5. juni 2014 Miljøstyrelsen mst@mst.dk Teknik og Miljø Natur Rådhustorvet 4 8700 Horsens Telefon: 76292929 Telefax: 76292010 horsens.kommune@horsens.dk www.horsenskommune.dk Sagsnr.: 09.02.15-K02-1-14 MST-1270-00615

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Byggeselskabet Mogens de Linde Att.: Hans Jørgen Jacobsen Pr. mail: hjj@e-box.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/02122-24 Ref. Thomas Larsen 05-09-2016 Tilladelse til renovering i form af ny kajkant og opfyld

Læs mere

Natura 2000-handleplan Kås Hoved. Natura 2000-område nr. 31. Habitatområde H

Natura 2000-handleplan Kås Hoved. Natura 2000-område nr. 31. Habitatområde H Natura 2000-handleplan 2016 2021 Kås Hoved Natura 2000-område nr. 31 Habitatområde H31 Kolofon Natura 2000-handleplan 2016-2021. Kaas Hoved Natura 2000- områder nr. 31, Habitatområde H31. Titel: Natura

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol

Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol Teknik- og Miljøudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. april 2009 Lokale: 1, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 11:00-14:35 Karsten Frederiksen, Formand (C) Poul Pedersen (V) Søren Erik Nielsen (V) Ole

Læs mere

Frafald af krav om revurdering af 11 miljøgodkendelsen for. Mosegård Mosevej 4, Flovlev 7700 Thyholm Meddelt d. 1. maj 2018 PLAN OG MILJØ

Frafald af krav om revurdering af 11 miljøgodkendelsen for. Mosegård Mosevej 4, Flovlev 7700 Thyholm Meddelt d. 1. maj 2018 PLAN OG MILJØ POSTBOKS 10 T: 96 84 84 84 ØSTERGADE 11-15 7600 STRUER F: 96 84 81 09 E: STRUER@STRUER.DK Frafald af krav om revurdering af 11 miljøgodkendelsen for Mosegård Mosevej 4, Flovlev 7700 Thyholm Meddelt d.

Læs mere

Frafald af krav om revurdering af 12 miljøgodkendelsen for

Frafald af krav om revurdering af 12 miljøgodkendelsen for POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Frafald af krav om revurdering af 12 miljøgodkendelsen for Nørre Birkild Birkildvej 13, Asp 7600

Læs mere

Afgørelse i sagen om etablering af en husdyrproduktion på en ejendom på Tinnetgård i Give Kommune i Vejle Amt

Afgørelse i sagen om etablering af en husdyrproduktion på en ejendom på Tinnetgård i Give Kommune i Vejle Amt NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk Den 30. juni 2004 J.nr.: 03-33/600-0046 ssc Afgørelse i sagen

Læs mere

#split# Tilladelse til opførelse af en tilbygning til eksisterende stald i forbindelse med velfærdsudvidelse

#split# Tilladelse til opførelse af en tilbygning til eksisterende stald i forbindelse med velfærdsudvidelse #split# GDR POUL PEDERSEN Hjulskovvej 263 9740 Jerslev J Sendt til virksomhedens digitale postkasse via CVR.nr. 60423415 Kopi sendt til LandboNord, att. Mikael K. Samsøe Plan og Miljø Dato: 23-10-2014

Læs mere

Torben Styrbæk Larsen Fruens Have 11, 5762 V. Skerninge. Afgørelse efter anmeldelse efter 19f, Fruens Have 15, 5762 V. Skerninge, CVR nr.:

Torben Styrbæk Larsen Fruens Have 11, 5762 V. Skerninge. Afgørelse efter anmeldelse efter 19f, Fruens Have 15, 5762 V. Skerninge, CVR nr.: Torben Styrbæk Larsen Fruens Have 11, 5762 V. Skerninge. Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse efter anmeldelse efter 19f, Fruens

Læs mere

Natura 2000-handleplan. Mose ved Karstoft Å. Natura 2000-område nr. 70. Habitatområde nr. H63

Natura 2000-handleplan. Mose ved Karstoft Å. Natura 2000-område nr. 70. Habitatområde nr. H63 Natura 2000-handleplan Mose ved Karstoft Å Natura 2000-område nr. 70 Habitatområde nr. H63 Kolofon Titel Natura 2000-handleplan 2016-2021 Mose ved Karstoft Å Natura 2000-område nr. 70 Habitatområde H63

Læs mere

Forslag til Natura 2000-handleplan

Forslag til Natura 2000-handleplan Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Kobberhage kystarealer Natura 2000-område nr. 231 Habitatområde H231 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Kobberhage kystarealer Udgiver: Syddjurs

Læs mere

Natura 2000-handleplan Kimmelkær Landkanal Udkast. Natura 2000-område nr. 71. Habitatområde H178

Natura 2000-handleplan Kimmelkær Landkanal Udkast. Natura 2000-område nr. 71. Habitatområde H178 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Kimmelkær Landkanal Udkast Natura 2000-område nr. 71 Habitatområde H178 Titel: Natura 2000-handleplan Kimmelkær Landkanal Udgiver: Ringkøbing-Skjern Kommune År: 2016 -

Læs mere

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 31 på ejendommen Milmosevej 18, 9510 Arden.

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 31 på ejendommen Milmosevej 18, 9510 Arden. Erik Møller Andersen Lilleardenvej 7 9510 Arden Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 09.17.44-P19-6-15 Ref.:

Læs mere

Forslag til Natura 2000-handleplan planperiode

Forslag til Natura 2000-handleplan planperiode Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 2. planperiode Korsø Knude Natura 2000-område nr. 45 Habitatområde H187 Kolofon: Titel: Forslag til Natura 2000 handleplan 2. planperiode 2016 2021 Natura 2000-område

Læs mere

Natura 2000-handleplan Lønborg Hede. Natura 2000-område nr. 73. Habitatområde H196

Natura 2000-handleplan Lønborg Hede. Natura 2000-område nr. 73. Habitatområde H196 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Lønborg Hede Natura 2000-område nr. 73 Habitatområde H196 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021, Lønborg Hede Udgiver: Ringkøbing-Skjern Kommune År: 2016 Forsidefoto:

Læs mere

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på V. Thorupvej 16, 9330 Dronninglund

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på V. Thorupvej 16, 9330 Dronninglund #split# SVINEAVL - V/BRIAN MARTIN SØRENSEN V Thorupvej 19 9330 Dronninglund Plan og Miljø Dato: 07-09-2015 Sags. nr.: 09.17.44-P19-6-15 Sagsbeh.: Lise Laursen Lokaltlf.: +4599455520 Ny Rådhusplads 1 9700

Læs mere

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus -

Læs mere

Munkbro I/S Munkbrovej Holstebro. 31 afgørelse om skift i dyretype

Munkbro I/S Munkbrovej Holstebro. 31 afgørelse om skift i dyretype Munkbro I/S Munkbrovej 8 7500 Holstebro Dato: 28-08-2015 Sagsnr.: 09.17.44-P19-13-15 Henv. til: Christian Skaaning Laursen Natur og Miljø Direkte tlf.: 96 11 77 92 Afdeling tlf.: 96 11 75 57 naturogmiljo@holstebro.dk

Læs mere

BILAG 1. Situationsplan 2. Diverse afstande 3. Ledningsplan 4. Udløbspunkt, overfladevand 5. Plantegning 6. Gyllekøling, kort 7. Gyllekøling, beregning 8. BAT-niveau 9a Landskabsvurdering 9b Beplantning

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til skift mellem dyretyper i eksisterende stalde på Sentvedvej 20B, 5853 Ørbæk, cvr-nr.

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til skift mellem dyretyper i eksisterende stalde på Sentvedvej 20B, 5853 Ørbæk, cvr-nr. Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Kaj Andersen Sentvedvej 20A 5853 Ørbæk Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk Sagsansvarlig: Bo Clausen Tlf. 6333 7159 E-mail: bcl@nyborg.dk

Læs mere

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen N 188 Dueodde Den enkelte naturplan skal ifølge lov nr. 1398 af 22. oktober 2007 om miljøvurderinger af planer og programmer have sin egen miljørapport. Rapporten

Læs mere

Frafald af krav om revurdering af 12 miljøgodkendelsen for. Lindegård Havrelandsvej 17, Søndbjerg 7790 Thyholm Meddelt d. 12. april 2018 PLAN OG MILJØ

Frafald af krav om revurdering af 12 miljøgodkendelsen for. Lindegård Havrelandsvej 17, Søndbjerg 7790 Thyholm Meddelt d. 12. april 2018 PLAN OG MILJØ POSTBOKS 10 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Frafald af krav om revurdering af 12 miljøgodkendelsen for Lindegård Havrelandsvej 17, Søndbjerg

Læs mere

Ikast-Brande Kommune har den 2. august 2012 modtaget en anmeldelse efter 19 d i Godkendelsesbekendtgørelsen 1.

Ikast-Brande Kommune har den 2. august 2012 modtaget en anmeldelse efter 19 d i Godkendelsesbekendtgørelsen 1. Inga Maria Lautrup Kristensen Karstoftevej 6 7330 Brande 13. september 2012 Anmeldelse af skift i dyretype, Karstoftevej 6, 7330 Brande Ikast-Brande Kommune har den 2. august 2012 modtaget en anmeldelse

Læs mere

Guideline til Natura 2000 planerne

Guideline til Natura 2000 planerne Guideline til Natura 2000 planerne Gennemgang af guideline Hvorfor interessere sig for Natura 2000 planerne? Gennemgang af centrale elementer i guideline Målsætninger Indsatsprogram Vejen ind til de rigtige

Læs mere

Natura 2000-handleplan Nørrebæk ved Tvilho. Natura 2000-område nr. 87 Habitatområde H76

Natura 2000-handleplan Nørrebæk ved Tvilho. Natura 2000-område nr. 87 Habitatområde H76 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Nørrebæk ved Tvilho Natura 2000-område nr. 87 Habitatområde H76 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Nørrebæk ved Tvilho Natura 2000-område nr. 87 Habitatområde H76

Læs mere

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 31 på ejendommen Sparrehuse 2A, 9500 Hobro

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 31 på ejendommen Sparrehuse 2A, 9500 Hobro Claus Carstensen Neimann Søagervej 8 Sdr Onsild 9500 Hobro Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 09.17.44-P19-2-15

Læs mere

Natura 2000-handleplan Gurre Sø. Natura 2000-område nr Habitatområde H115

Natura 2000-handleplan Gurre Sø. Natura 2000-område nr Habitatområde H115 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Gurre Sø Natura 2000-område nr. 131 Habitatområde H115 1 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021, Gurre Sø, Natura 2000-område nr. 131, Habitatområde nr. H115 Udgiver:

Læs mere

Natura 2000 og 3 beskyttet natur

Natura 2000 og 3 beskyttet natur Natura 2000 og 3 beskyttet natur - Og måske lidt om randzoner? Den Europæiske Union ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har deltaget

Læs mere

Beskytter lovgivningen den danske natur godt nok?

Beskytter lovgivningen den danske natur godt nok? Beskytter lovgivningen den danske natur godt nok? Naturhistorisk forening for Nordsjælland den 25. april 2012 Hanne Stensen Christensen (Chef for Natur og Vandkontoret Næstved Kommune) Hvad vil jeg sige?

Læs mere

Jonas Stenholdt Vestergaard Vester Isen Vej Ikast 14. september 2015

Jonas Stenholdt Vestergaard Vester Isen Vej Ikast 14. september 2015 Jonas Stenholdt Vestergaard Vester Isen Vej 18 7430 Ikast 14. september 2015 Anmeldelse af skift i dyretype, Langelundvej 1, 7430 Ikast Ikast-Brande Kommune har den 7. september 2015 modtaget en anmeldelse

Læs mere

Bilag til notat om Miljøklagenævnets praksis i sager om miljøgodkendelser af husdyrbrug af 6. juli 2009

Bilag til notat om Miljøklagenævnets praksis i sager om miljøgodkendelser af husdyrbrug af 6. juli 2009 Notits Erhverv J.nr. Ref. LOG & HKJ Den 6. juli 2009 Bilag til notat om Miljøklagenævnets praksis i sager om miljøgodkendelser af husdyrbrug af 6. juli 2009 Miljøklagenævnet henviser i en række afgørelser

Læs mere

Forslag til: Natura 2000-handleplan Kystskrænterne ved Arnager Bugt. Natura 2000-område nr. 187 Habitatområde H163

Forslag til: Natura 2000-handleplan Kystskrænterne ved Arnager Bugt. Natura 2000-område nr. 187 Habitatområde H163 Forslag til: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Kystskrænterne ved Arnager Bugt Natura 2000-område nr. 187 Habitatområde H163 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan for Kystskrænterne ved Arnager Bugt

Læs mere

Røjen 26-07-2015 Vedr. sagsnr. 01.03.03-P19-16-15 Etablering af parkeringsplads og opførelse af udsigtstårn.

Røjen 26-07-2015 Vedr. sagsnr. 01.03.03-P19-16-15 Etablering af parkeringsplads og opførelse af udsigtstårn. Røjen 26-07-2015 Vedr. sagsnr. 01.03.03-P19-16-15 Etablering af parkeringsplads og opførelse af udsigtstårn. Til Trine Ross Laursen. Vi er betænkelige og kede af at Aage V. Jensens Naturfond har valgt,

Læs mere

Resumé. Behandling af høringssvar. NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge Øst

Resumé. Behandling af høringssvar. NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge Øst Teknik og Miljø Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 187314 Brevid. 1209004 Ref. AV Dir. tlf. 46 31 35 41 adamv@roskilde.dk NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge

Læs mere

Natura 2000-handleplan Gyldenså. Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161

Natura 2000-handleplan Gyldenså. Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Gyldenså Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161 Titel: Natura 2000-handleplan for Gyldenså Udgiver: Bornholms Regionskommune År: 2017 Kort: Miljøstyrelsen og Bornholms

Læs mere

29 afgørelse om skift i dyretyper. Marc Beyltjens Vardevej Kibæk. Afgørelsesdato: xx. xx 201x Sagsnr.: P

29 afgørelse om skift i dyretyper. Marc Beyltjens Vardevej Kibæk. Afgørelsesdato: xx. xx 201x Sagsnr.: P Miljø og Klima Rådhuset Torvet 7400 Herning Tlf. 96 28 28 28 teknik@herning.dk www.herning.dk 29 afgørelse om skift i dyretyper Marc Beyltjens Vardevej 137 6933 Kibæk Afgørelsesdato: xx. xx 201x Sagsnr.:

Læs mere

Udkast til Natura 2000-handleplan

Udkast til Natura 2000-handleplan Udkast til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Yding Skov og Ejer Skov Natura 2000-område nr. 54 Habitatområde H50 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Yding Skov og Ejer Skov Natura 2000-område nr. 54

Læs mere

Natura 2000-handleplan Tved Kær. Natura 2000-område nr. 50. Habitatområde H46

Natura 2000-handleplan Tved Kær. Natura 2000-område nr. 50. Habitatområde H46 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Tved Kær Natura 2000-område nr. 50 Habitatområde H46 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Tved Kær Udgiver: Syddjurs Kommune År: 2016 Forsidefoto: Sumphullæbe, Tved

Læs mere

31 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig skift i dyretyper

31 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig skift i dyretyper Miljø og Klima Rådhuset Torvet 7400 Herning Tlf. 96 28 28 28 teknik@herning.dk www.herning.dk 31 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig skift i dyretyper Allan Pedersen Nr Karstoftvej 32 6933 Kibæk Afgørelsesdato:

Læs mere

Du skal også sikre dig, at du har alle nødvendige tilladelser eller godkendelser til dit projekt, herunder meddelelse om byggeanmeldelse.

Du skal også sikre dig, at du har alle nødvendige tilladelser eller godkendelser til dit projekt, herunder meddelelse om byggeanmeldelse. Jeppe Elmer Neergaard Pedersen Borgergade 74 9620 Ålestrup Teknik & Miljø Virksomhedsmiljø Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Fax: 87 87 90 00 virksomhedsmiljoe@viborg.dk www.viborg.dk Dato:

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender kommuneplantillæg og lokalplan endeligt.

Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender kommuneplantillæg og lokalplan endeligt. Punkt 2. Kommuneplantillæg 8.006 for solfangeranlæg i Mou, Lokalplan 8-5-101 og Redegørelse for Bæredygtighed vedr. Teknisk anlæg - Solfangeranlæg, Gl. Høstemarkvej, Mou, Landområde Sejlflod. (2. forelæggelse).

Læs mere

Afgørelse om ændrede vægtintervaller og udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde på Hesselåvej 27, 7500 Holstebro

Afgørelse om ændrede vægtintervaller og udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde på Hesselåvej 27, 7500 Holstebro Jens Kr. Jensen Hesselåvej 25 7500 Holstebro Dato: 29-08-2017 Sagsnr.: 09.17.46-P19-8-17 Henv. til: Michala Kristensen Natur og Miljø Direkte tlf.: 96 11 77 97 Afdeling tlf.: 96 11 75 57 naturogmiljo@holstebro.dk

Læs mere

31 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig skift i dyretyper. Niels Erik Kristensen Solhjemvej Sdr. Felding

31 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig skift i dyretyper. Niels Erik Kristensen Solhjemvej Sdr. Felding Miljø og Klima Rådhuset Torvet 7400 Herning Tlf. 96 28 28 28 teknik@herning.dk www.herning.dk 31 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig skift i dyretyper Niels Erik Kristensen Solhjemvej 2 7280 Sdr. Felding

Læs mere

Afgørelse i sagen om etablering af en husdyrproduktion på ejendommen Øxenhaverne 12 i Faaborg Kommune i Fyns Amt

Afgørelse i sagen om etablering af en husdyrproduktion på ejendommen Øxenhaverne 12 i Faaborg Kommune i Fyns Amt NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 10. januar 2005 J.nr.: 03-33/420-0225 ssc Afgørelse i sagen

Læs mere

Antal dyr DE Antal dyr DE Ammekøer over 600 kg, dybstrøelse 40 28,57 Småkalve, st race,

Antal dyr DE Antal dyr DE Ammekøer over 600 kg, dybstrøelse 40 28,57 Småkalve, st race, BOUKE HUIZINGA Ll Urlundvej 9 7500 Holstebro Dato: 07.01.2016 Sagsnr.: 08.17.44-P19-18-15 Henv. til: Christian Westergaard Natur og Miljø Direkte tlf.: 96 11 78 18 Afdeling tlf.: 96 11 75 57 naturogmiljo@holstebro.dk

Læs mere

Grundlag for at ændre husdyrreguleringens kategorisering af ammoniakfølsomme

Grundlag for at ændre husdyrreguleringens kategorisering af ammoniakfølsomme Grundlag for at ændre husdyrreguleringens kategorisering af ammoniakfølsomme naturtyper Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 21. september 2018 Jesper L. Bak Institut for Bioscience

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område N 41 Hjelm Hede, Flyndersø og Stubbergård Sø Titel: Natura 2000-plejeplan

Læs mere

GÅRDEJER FLEMMING BJERRE HANSEN Dyssehøjvej Spentrup / G

GÅRDEJER FLEMMING BJERRE HANSEN Dyssehøjvej Spentrup / G GÅRDEJER FLEMMING BJERRE HANSEN Dyssehøjvej 19 8981 Spentrup Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151745 Peter.Kruse@randers.dk www.randers.dk 09-08-2017

Læs mere

Landzonetilladelse til opstilling af container på Revlen Køge

Landzonetilladelse til opstilling af container på Revlen Køge Returadresse: Køge Kommune, Planafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Teknik- og Miljøforvaltningen Planafdelingen Landzonetilladelse til opstilling af container på Revlen 1 4600 Køge Der er den 18. maj 2019

Læs mere

0 2,5 kilometer Kertemindevej 250 arealgodkendelse Oversigtskort, alle arealer Bilag 1 Odense Kommune Nørregade 36-38, 5000 Odense C Tlf. 65512525 Initialer: tsan Dato: 03.12.2015 Beskyttede naturområder

Læs mere

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221 2. planperiode Natura 2000-handleplan 2016 2021 Risum Enge Selde Vig Natura 2000-område nr. 221 Habitatområde H 221 1 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Risum Enge Selde Vig Natura 2000-område nr.

Læs mere

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 1 32 på ejendommen Hobrovej 10, 9550 Mariager

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 1 32 på ejendommen Hobrovej 10, 9550 Mariager BGAGRO I/S Fjelstedvej 4 9550 Mariager Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 09.17.46-P19-3-14 Ref.: Charlotte

Læs mere

Natura 2000-handleplan Lønborg Hede. Natura 2000-område nr. 73. Habitatområde H196

Natura 2000-handleplan Lønborg Hede. Natura 2000-område nr. 73. Habitatområde H196 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Lønborg Hede Natura 2000-område nr. 73 Habitatområde H196 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021, Lønborg Hede Udgiver: Ringkøbing-Skjern Kommune År: 2017 Forsidefoto:

Læs mere