TDC A/S Fremsendes alene via

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail"

Transkript

1 TDC A/S Fremsendes alene via 25. februar 2014 timepe-erst camped-erst Erhvervsstyrelsens opfølgning i forbindelse med TDC A/S standardtilbud for uncontended VULA på marked 4 Erhvervsstyrelsen modtog ved af 1. november 2013 TDC A/S (herefter TDC) standardtilbud for den uncontendede version af VULA på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang (marked 4), jf. styrelsens markedsafgørelse af 16. august 2012 på marked 4. ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Tlf Fax CVR-nr erst@erst.dk Erhvervsstyrelsen sendte den 4. november 2013 standardtilbuddet i høring i branchen med svarfrist den 3. december 2013 og modtog bemærkninger fra Concepy, GlobalConnect og Telia. På baggrund af en gennemgang af TDC s standardtilbud i henhold til telelovens 52 samt på baggrund af de indkomne høringssvar fandt styrelsen anledning til på en række punkter at anmode TDC om bemærkninger. Erhvervsstyrelsen har ved af 27. januar 2014 modtaget til Erhvervsstyrelsens brev af 19. december 2013 med en række spørgsmål og kommentarer til TDC s standardtilbud for uncontented VULA på marked 4. Ved samme har Erhvervsstyrelsen modtaget en række nye bilag til standardtilbuddet. På baggrund af holdt TDC og Erhvervsstyrelsen den 7. februar 2014 et telefonmøde. Erhvervsstyrelsen har som opfølgning på telefonmødet den 10. februar 2014 fremsendt et notat med en opsamling på de punkter, der var genstand for drøftelse på mødet. TDC bekræftede ved af 10. februar 2014 over for styrelsen, at selskabet arbejder på at præcisere de forhold, som fremgår af notatet af 10. februar Erhvervsstyrelsen har på baggrund af dels i TDC s brev af 27. januar 2014, dels på telefonmødet den 7. februar 2014, samt på baggrund af de bilag til standardtilbuddet, der blev fremsendt den 27. januar 2014, vurderet, at sagen ikke på nuværende tidspunkt giver grundlag for at træffe afgørelse i medfør af telelovens 52 om, at TDC skulle have tilsidesat selskabets forpligtelser i henhold til markedsafgørelsen på engrosmarkedet for fysisk netværks infrastruktur (herefter marked 4- afgørelsen).

2 2/17 I det følgende refereres punkt for punkt TDC s høringssvar samt hvorledes Erhvervsstyrelsen forholder sig til det af TDC anførte. Indholdsfortegnelse: Standardtilbud for uncontended VULA: Generelt... 2 Strukturel opbygning af bilag 1a-1e... 2 Henvisninger til bilag Produkttillæg: VULA UC... 4 Produkttillæg, pkt. 11.1: Leveringstider for individuelle forbindelser.. 4 Produkttillæg, pkt. 14: Kompensation... 4 Bilag 1a: Produktspecifikation for VULA UC med samproduktion... 5 Bilag 1a, pkt. 5.8: Black-listen... 5 Bilag 1d: Produktspecifikation for VULA UC Pair Bonding... 6 Bilag 1d, pkt. 4.4: Opsætning med tekniker besøg... 6 Bilag 1d, pkt. 4.7: VULA UC i forbindelse med pair bonding... 7 Bilag 1d, pkt.: Prissætning... 7 Bilag 1e: Produktbeskrivelse for VULA UC POI Bilag 1e: Multiple PVC ere... 8 Bilag 1e: Manglende oplysninger om ledige porte... 8 Bilag 1e: XML-dokumentation... 9 Bilag 1e, pkt. 6.2: Ændring af POI-interface Bilag 1e, pkt. 6.1: Etablering af VULA UC POI Bilag 2: Priser og gebyrer Bilag 2: Generelt Bilag 2: Fakturering Bilag 2: Betaling for manuelle ordrer Bilag 3: Planlægning og prognoser Bilag 3: Prognoser Bilag 4b: Service Level Agreement POI0 (SLA) Bilag 4b, pkt. 2: Leveringstid Bilag 4b, pkt. 2: Usædvanlige adresser Bilag 6: Afhjælpning og håndtering af mangelfuld levering Bilag 6, pkt. 3: Mangelfuld levering Standardtilbud for uncontended VULA: Generelt Strukturel opbygning af bilag 1a-1e Erhvervsstyrelsen har påpeget, at bilag 1a-1e ikke er strukturelt ens opbygget. Fx indeholder bilag 1c ikke vilkår om prissætning, fejlmelding, service, terminaler og andet udstyr. TDC blev anmodet om at redegøre for, hvad baggrunden for disse indholdsmæssige forskelle i bilagene 1a- 1e er.

3 3/17 TDC har oplyst, at strukturen svarer til strukturen i det tilsvarende produkttillæg for ebsa, der har dannet udgangspunkt for specifikationen af VULA og nu også VULA Uncontended. Særligt for så vidt angår bilag 1c, har TDC bemærket, at bilaget, der vedrører anvendelsen af multicast-protokollen, indeholder angivelse af priselementer på samme måde som multicast bilaget til ebsa og VULA, mens de konkrete priser fremgår af et særligt prisbilag. Bilaget indeholder vilkår om prissætning af den løbende anvendelse af VULA Uncontented til TV-distribution ved hjælp af Multicast eller VOD, hvilket skyldes, at bilag 1c er udarbejdet inden Erhvervsstyrelsen traf LRAIC-afgørelse herom. TDC har oplyst, at selskabet vil korrigere bilaget, så det afspejler prissætningen efter LRAIC-afgørelsen, ligesom pris for VOD vil blive korrigeret, hvis den endelige afgørelse vil afvige fra afgørelsesudkastet. Forskellene i bilagenes opbygning skyldes ifølge TDC således, at de behandler forskellige forhold. Da opbygningen svarer til opbygningen produkttillæggene for ebsa og VULA, er det TDC s opfattelse, at opbygningen ikke vanskeliggør alternative selskabers mulighed for at vurdere vilkårene. Erhvervsstyrelsen har noteret sig, at forskellene i den strukturelle opbygning af bilag 1a-1e skyldes, at bilagene behandler forskellige emner, og at strukturen i øvrigt svarer til strukturen i det tilsvarende produkttillæg for ebsa. Erhvervsstyrelsen har desuden noteret sig, at TDC vil korrigere bilag 1c således, at prissætningen afspejler LRAIC-afgørelsen. Erhvervsstyrelsen vil på baggrund af ovenstående ikke foretage sig yderligere på dette punkt. Henvisninger til bilag 2 Erhvervsstyrelsen har anført, at der flere steder i standardtilbuddet henvist til forskellige bilag 2 bilag 2a, 2b etc. Fx er der i bilag 1a, afsnit 7 henvist til bilag 2c. Erhvervsstyrelsen har på den baggrund anmodet TDC om at rette disse henvisninger eller alternativt offentliggøre og indsende de yderligere bilag 2, der henvises til. TDC har oplyst, at selskabet vil korrigere standardtilbuddet, så de nævnte bilagshenvisninger rettes.

4 4/17 Erhvervsstyrelsen har noteret sig, at TDC korrigerer standardtilbuddet, således at der sker korrekt bilagshenvisning, og styrelsen vil derfor ikke foretage sig yderligere på dette punkt. Produkttillæg: VULA UC Produkttillæg, pkt. 11.1: Leveringstider for individuelle forbindelser Det fremgår af standardtilbuddet, at det er en forudsætning for bestilling af individuelle forbindelser, at kunden for den ønskede DSLAM har fået etableret POI0. Leveringstiderne herfor fremgår af bilag 4a og bilag 4b. GlobalConnect har i sit høringssvar påpeget, at leveringstiderne ikke fremgår af bilag 4a og 4b, men derimod af bilag 1e. Erhvervsstyrelsen har anført, at der fremgår leveringstider af såvel de enkelte produktspecifikationer som af bilag 4a og 4b, men at der ikke er konsistens, med hensyn til hvoraf oplysningerne fremgår. På den baggrund har Erhvervsstyrelsen anmodet TDC om at redegøre for, om selskabet, af hensyn til transparens i aftalegrundlaget, vil overveje at lade leveringstider for alle produkter fremgå af samme bilag. TDC har oplyst, at selskabet har fjernet de konkrete leveringstider fra de enkelte produktspecifikationer, således at de fremgår af SLA-bilagene 4a og 4b. Erhvervsstyrelsen har noteret sig, at TDC har fjernet leveringstiden fra de enkelte bilag, herunder bilag 1e, således at leveringstiden, herunder for uncontended VULA ved POI0, nu fremgår af bilag 4b. Erhvervsstyrelsen vil derfor ikke foretage sig yderligere på dette punkt. Produkttillæg, pkt. 14: Kompensation GlobalConnect har i sit høringssvar påpeget, at det pågældende punkt i produkttillægget ikke indeholder oplysninger om kompensation ved forsinket levering af POI0. Af produkttillæggets punkt 14 fremgår det, at der kan være ret til kompensation, hvis TDC overskrider den maksimale leveringsfrist angivet i punkt 11. Af punkt 11.1 fremgår den generelle leveringstid. Sidst i samme punkt fremgår det, at det er en forudsætning, at der er etableret POI0, og at leveringstiderne herfor fremgår af bilag 4a og 4b.

5 5/17 Da leveringstiderne ikke direkte fremgår af punkt 11.1, er det ikke klart, om kompensationen i punkt 14 tillige omfatter overskridelser af den maksimale leveringsfrist for POI0. På den baggrund har Erhvervsstyrelsen anmodet TDC om at redegøre for, om dette er tilfældet, og hvis dette ikke er tilfældet, da i givet fald angive baggrunden herfor. TDC har oplyst, at selskabet har præciseret bestemmelserne med henblik på at fjerne eventuel tvivl om, hvad kompensationsbestemmelserne omfatter. TDC har på telefonmødet den 7. februar 2014 nærmere redegjort for forskellen mellem levering af indkoblingspunkt hhv. levering af en tilkoblet linje, herunder at levering af en tilkoblet linje forudsætter, at der først er leveret et indkoblingspunkt. TDC har endvidere oplyst, at kompensationsbestemmelserne i relation til forsinkelse gælder for individuelle linjer, men ikke for levering af indkoblingspunktet. Årsagen hertil er, at kompensation for forsinket levering gælder fra bestillingsdatoen, og da der ikke kan bestilles linjer, før POI0 er etableret, omfatter bestemmelsen ikke de forsinkelser, som skyldes en forsinket leverance af indkoblingspunkt (POI0). Derimod gælder kompensationsbestemmelserne også i tilfælde af, at fejl på et indkoblingspunkt er årsag til fejl på individuelle forbindelser. Erhvervsstyrelsen har noteret sig TDC s redegørelse, herunder at der til levering af den tilkoblede linje er knyttet en kompensationsordning, mens kompensation i relation til indkoblingspunktet ikke kan komme på tale i tilfælde af forsinkelse, men kun i tilfælde af fejl på linjen. Erhvervsstyrelsen vil herefter ikke foretage sig yderligere på dette punkt på nuværende tidspunkt, idet der i øvrigt henvises til den særskilte proces vedrørende bod- og kompensationsbestemmelser i TDC s standardtilbud. Bilag 1a: Produktspecifikation for VULA UC med samproduktion Bilag 1a, pkt. 5.8: Black-listen Telia har i sit høringssvar efterspurgt en mere klar og forudsigelig beskrivelse af processen for, hvordan protokoller optages på black-listen. Erhvervsstyrelsen har på den baggrund anmodet TDC om at redegøre for, hvilke kriterier der lægges til grund, når det besluttes, om en protokol skal optages på black-listen. Styrelsen har endvidere anmodet TDC om at redegøre for processen for optagelse af nye protokoller på black-listen, herunder om selskabet inddrager branchen i forbindelse hermed.

6 6/17 TDC har oplyst, at selskabet vil opdatere black-listen og den tilsvarende liste over de protokoller, som TDC har testet med positivt resultat når TDC på en given foranledning tester en protokol, og på den baggrund konstaterer, hvorvidt den kan anvendes eller ej. TDC har oplyst, at der ikke foreligger aftaler om, hvad der udgør baggrunden for, at TDC tester en protokol for anvendelse gennem POI0. Hvis der fra en operatørs side er ønske om, at TDC mod betaling etablerer en fast proces for test af protokoller, der potentielt kunne finde anvendelse, foreslår TDC, at dette drøftes i VULA-videreudviklingsgruppen. På telefonmødet den 7. februar 2014 blev det drøftet, hvilke forhold der kan medføre, at en protokol optages på black-listen. TDC redegjorde for, at det typisk er tilfælde, hvor en protokol ikke kan sameksistere med det i nettet anvendte udstyr. TDC gav på den baggrund tilsagn om, at selskabet vil skrive dette ind i standardtilbuddet. Erhvervsstyrelsen har noteret sig, at TDC har oplyst, at selskabet vil ændre standardtilbuddet i overensstemmelse med ovenstående. På den baggrund vil Erhvervsstyrelsen ikke foretage sig yderligere på dette punkt. Bilag 1d: Produktspecifikation for VULA UC Pair Bonding Bilag 1d, pkt. 4.4: Opsætning med tekniker besøg Pkt. 4.4 angiver tre forskellige termineringsmuligheder. Erhvervsstyrelsen fik på det tekniske branchemøde hos TDC den 2. november 2013 den opfattelse, at de alternative teleselskaber til enhver tid ville foretrække den i Case 1 skitserede model, hvor eksisterende multistik ombygges til PB. Erhvervsstyrelsen har bedt TDC om at redegøre for, om selskabets teknikere, så vidt muligt, vil vælge den i Case 1 beskrevne model, og om selskabet i givet fald vil skrive dette i standardtilbuddet. TDC har oplyst, at selskabet primært vil vælge den i Case 1 beskrevne model, men at der vil være situationer, hvor man i stedet vil opsætte stik ved siden af det eksisterende. TDC vil ændre beskrivelsen i forbindelse med pair bonding på tværs af kobberprodukterne. Erhvervsstyrelsen har noteret sig, at TDC s teknikere, så vidt muligt, vil vælge den i Case 1 skitserede model, og at dette vil blive indskrevet i standardtilbuddet. Erhvervsstyrelsen vil derfor ikke foretage sig yderligere på dette punkt.

7 7/17 Bilag 1d, pkt. 4.7: VULA UC i forbindelse med pair bonding Det fremgår af standardtilbuddet, at VULA UC som beskrevet i bilag 1a også tilbydes med pair bonding. GlobalConnect anfører i sit høringssvar, at henvisningen til bilag 1a tillige må omfatte bilag 1b og 1c. Erhvervsstyrelsen har anmodet TDC om at redegøre for, om dette er tilfældet, og i givet fald foretage den fornødne tilretning i standardtilbuddet. TDC har bekræftet, at VULA UC også tilbydes med pair bonding uden samproduktion. TDC har fjernet den henvisning, der kunne give det indtryk, at pair bonding kun tilbydes med samproduktion. Erhvervsstyrelsen har noteret sig, at TDC har fjernet den omtalte henvisning, og styrelsen vil derfor ikke foretage sig yderligere på dette punkt. Bilag 1d, pkt.: Prissætning Det fremgår af bilaget, at oprettelses- og kvartalsafgiften udelukkende omfatter PB VULA UC hastigheden, samt at der vil blive faktureret pr. kvartal, hvis PB VULA UC produceres uden samproduktion. GlobalConnect har i sit høringssvar anført, at det burde være tilstrækkeligt at henvise til prisbilaget, bilag 2. Erhvervsstyrelsen har anmodet TDC om at redegøre for baggrunden for dette selvstændige prisafsnit, herunder om afsnittet har selvstændig betydning for prissætningen af den uncontendede version af VULA Pair Bonding ved siden af bilag 2. TDC har oplyst, at selskabet har erstattet afsnittet med en henvisning til bilag 2. Erhvervsstyrelsen har noteret sig, at TDC har erstattet det omhandlede afsnit med en henvisning til bilag 2, og styrelsen vil derfor ikke foretage sig yderligere på dette punkt.

8 8/17 Bilag 1e: Produktbeskrivelse for VULA UC POI0 Bilag 1e: Multiple PVC ere Telia har i sit høringssvar anført, at TDC s standardtilbud lægger op til, at det ikke længere skal være muligt at få multiple PVC er i relation til at aftage VULA på POI0. Erhvervsstyrelsen fik på branchemødet hos TDC den 5. december 2013 den opfattelse, at TDC er indstillet på at ændre håndtering af uncontended VULA/ADSL-tagging og dermed løse ovenstående problemstilling. Erhvervsstyrelsen har anmodet TDC om at redegøre for selskabets planer om at ændre standardtilbuddet på dette punkt samt processen og tidsplanen herfor. TDC har oplyst, at selskabet på baggrund af ønsker fra branchen har iværksat en ændring af håndteringen af uncontended VULA/ADSL tagging. It-understøttelsen af denne ændring er af en sådan karakter, at den først kan gennemføres til maj-releasen og dermed tages i brug ved udgangen af maj Erhvervsstyrelsen har noteret sig, at det ved udgangen af maj 2014 vil være muligt at få multiple PVC er på POI0. TDC bedes bekræfte, at denne frist fortsat er gældende. Erhvervsstyrelsen vil derfor ikke foretage sig yderligere på dette punkt på nuværende tidspunkt, men afventer ibrugtagning af en ændret uncontended VULA-/ADSL-tagging. Bilag 1e: Manglende oplysninger om ledige porte Telia har i sit høringssvar bemærket, at Wholesale Online ikke indeholder oplysninger om, hvor mange ledige porte, der er på en given POI0- DSLAM. Dette punkt har tidligere været drøftet i regi af VULA-videreudvikling. Her har TDC givet udtryk for, at der i givet fald ville være tale om et øjebliksbillede og dermed ikke nødvendigvis brugbare oplysninger. Erhvevsstyrelsen har bedt TDC om at redegøre for, om selskabet vil offentliggøre de anførte oplysninger og i givet fald beskrive processen for opdatering af systemerne, herunder hvor ofte opdatering vil ske.

9 9/17 TDC har oplyst, at selskabet stiller oplysninger om ledige porte på en POI0 DSLAM til rådighed, men understreger, at der er tale om et øjebliksbillede, der opdateres hver gang, de bliver tildelt eller frigjort, og hver gang et nyt linjekort installeres. Erhvervsstyrelsen har noteret sig, at TDC vil stille oplysninger om ledige porte til rådighed for de alternative teleselskaber og foretager sig derfor ikke yderligere på dette punkt. Bilag 1e: XML-dokumentation Telia gav i sit høringssvar udtryk for et ønske om tidligere levering af XML-dokumentationen. Erhvervsstyrelsen har anmodet TDC om at redegøre for, om selskabet har gjort sig overvejelser om at offentliggøre dokumentationen også for andre produkter samt i forbindelse med ændringer af eksisterende produkter. Endvidere har styrelsen bedt TDC om at redegøre for, om selskabet fremadrettet har påtænkt at offentliggøre XML-dokumentationen endnu tidligere. TDC har oplyst, at selskabet fremover vil søge at levere dokumentationen så tidligt som muligt og så tidligt, at det er muligt at programmere anvendelsen af XML, så en periode med manuel håndtering undgås. Tidspunktet for levering er dog begrænset af, at XML-dokumentationen udfærdiges som en del af it-implementeringen, og den endelige kontrol er en del af testningen. TDC vil gennemgå mulighederne for at efterkomme Telias ønsker til XML-dokumentationen og forventer, at resultatet af denne gennemgang samt bilaterale drøftelser med Telia vil føre til imødekommelse af væsentlige punkter, uden at dette fører til en generel forsinkelse af udviklingsforløbet. Punktet blev drøftet på telefonmødet den 7. februar Her redegjorde TDC for den igangværende dialog med Telia. Der er berammet et møde mellem TDC og Telia ultimo februar Det blev aftalt, at TDC giver Erhvervsstyrelsen en tilbagemelding om udfaldet af drøftelserne umiddelbart efter, at de har fundet sted.

10 10/17 Erhvervsstyrelsen har noteret sig, at TDC vil orientere styrelsen om udfaldet af drøftelserne med Telia umiddelbart efter, at de har fundet sted. Erhvervsstyrelsen vil derfor afvente denne tilbagemelding. Der henvises i øvrigt til den særskilte proces vedrørende fremlæggelse af XMLdokumentation, som er udsprunget af styrelsens tilsyn med TDC s standardtilbud for Pair Bonding. Bilag 1e, pkt. 6.2: Ændring af POI-interface Der henvises i pkt. 6.2 til tabel 1, men tabellen mangler. Erhvervsstyrelsen har anmodet TDC om at redegøre for indholdet af tabellen og indsætte denne i standardtilbuddet. TDC har oplyst, at selskabet har korrigeret henvisningen, så der nu henvises til pkt. 5.1 i stedet. Erhvervsstyrelsen har noteret sig, at TDC har korrigeret henvisningen, og styrelsen vil derfor ikke foretage sig yderligere på dette punkt. Bilag 1e, pkt. 6.1: Etablering af VULA UC POI0 Det fremgår af pkt. 6.1, at en VULA UC-løsning kan leveres inden for 55 arbejdsdage, under forudsætning af at kunden har leveret tilstrækkelige prognoser. Erhvervsstyrelsen har anmodet TDC om at redegøre for, hvorfor leveringstiden for den uncontendede version af VULA til opsamling på POI0 er på 55 arbejdsdage, når den for de øvrige opsamlingssteder er kortere. Erhvervsstyrelsen har endvidere bedt TDC om at redegøre for betydningen for leveringstiden af, at der ikke er givet tilstrækkelige prognoser. TDC har oplyst, at den længere leveringstid på POI0 skyldes, at indkobling direkte ved DSLAM sker på punkter, der hverken fysisk eller logisk er forudsat anvendt til opkobling af flere operatører. Hertil kommer, at TDC ikke har erfaringer med at etablere denne indkobling endnu, hvorfor leveringstiden på 55 dage er fastsat ud fra TDC s vurdering af, hvad en realistisk leveringstid vil være.

11 11/17 Hvis der ikke er afgivet tilstrækkelige prognoser, vil der ikke være sikkerhed for, at TDC har de tilstrækkelige ressourcer til at sikre indkobling inden for fristen, men TDC vil søge at imødekomme kundens ønsker om udbygning. Punktet var genstand for drøftelse på telefonmødet den 7. februar 2014, hvor TDC redegjorde for baggrunden for den fastsatte leveringstid, herunder at levering af uncontended VULA fra POI0 forudsætter visse omlægninger af punktet, der tager tid. Det blev på mødet aftalt, at processen og indflydelsen på leveringstiden bliver gjort til genstand for nærmere drøftelse efter sommerferien 2014 på et møde i regi af VULA-forum (evt. i en arbejdsgruppe) med henblik på en vurdering af, om leveringstiden kan nedsættes. Erhvervsstyrelsen anerkender, at der er tale om en ny lokation for opsamling af trafik, hvor det ikke tidligere har været muligt at opsamle trafik, og at dette kan indebære, at det i hvert fald til at begynde med kan tage længere tid at klargøre til brug for alternative teleselskaber. Imidlertid må erfaringer med klargøring af de første punkter, alt andet lige, kunne bidrage til en nedsættelse af leveringstiden for efterfølgende punkter. Erhvervsstyrelsen vil herefter afvente TDC s redegørelse efter sommerferien 2014 om erfaringerne med klargøring af de første punkter, inden styrelsen evt. foretager sig yderligere på dette punkt. Bilag 2: Priser og gebyrer Bilag 2: Generelt Erhvervsstyrelsen har anmodet TDC om at offentliggøre og fremsende et bilag 2 baseret på Erhvervsstyrelsens prisafgørelse af 29. november 2013 og gældende fra 1. december TDC har oplyst, at selskabet har rettet prisbilaget, så det nu svarer til Erhvervsstyrelsens prisafgørelse vedrørende priser for Erhvervsstyrelsen har noteret sig, at TDC har fremsendt et opdateret prisbilag. Styrelsen vil herefter ikke foretage sig yderligere på dette punkt på nuværende tidspunkt, idet der i øvrigt henvises til den særskilte proces vedrørende TDC s fastsættelse af priser efter Erhvervsstyrelsens prisafgørelse gældende for 2014.

12 12/17 Bilag 2: Fakturering Det er for en lang række priser angivet, at beløbet efterreguleres. Telia har i den forbindelse anført, at selskabet finder det uheldigt, at TDC påtænker at opkræve en række ydelser til ét beløb og derefter efterfølgende justere til det korrekte beløb (som i nogle tilfælde er 0 kr.). Telia har i forlængelse af ovenstående opfordret til, at der sikres bedre henførbarhed i TDC s fakturering end hidtil. Erhvervsstyrelsen henviste herefter til styrelsens brev af 1. marts 2013 til TDC vedrørende Erhvervsstyrelsens tilsyn med TDC standardtilbud for den contendede version af VULA, hvoraf det fremgik, at en række faktueringsforhold ville blive justeret i forbindelse med introduktionen af uncontended VULA. TDC har oplyst, at selskabet er enig med Telia og den øvrige branche i, at efterbetaling bør undgås. I tilfælde af VULA Uncontended-produktet er det implementeret med de priskomponenter, som TDC ud fra markedsafgørelsen kunne forudse. Efter specifikationen og it-implementeringen er der truffet prisafgørelser, der betyder, at VULA UC prisdifferentieres, alt efter om det leveres fra en central eller fra et fremskudt indkoblingspunkt. Dette er baggrunden for, at TDC i dette tilfælde må foretage efterreguleringer, selvom det er ressourcekrævende for såvel TDC som selskabets engroskunder. I relation til Telias bemærkning om henførbarhed bemærker TDC, at selskabet vil korrigere den forkerte fakturatekst på linjer, der vedrører abonnementsbetaling af VULA. TDC har d. 19. februar 2014 fremsendt et revideret Bilag 2, prisbilag. Det fremgår heraf, at der ved migrering til VULA UC ikke vil blive opkrævet en oprettelsespris, og at der i stedet vil blive foretaget en efterregulering, indtil korrekt prissætning supporteres af it-systemerne, hvilket forventes at ske i maj Erhvervsstyrelsen har forstået således, at efterbetalingen skyldes, at der på grund af styrelsens prisafgørelse må opkræves to priser, afhængig af om trafikken samles op på centralen eller det fremskudte indkoblingspunkt. Dette er endnu ikke implementeret i TDC s itsystemer, og som følge heraf skal der ske efterbetaling. Den samme problemstilling gælder for migrering til VULA UC. Erhvervsstyrelsen har noteret sig, at TDC vil ændre sine it-systemer med henblik på at undgå efterbetaling, for så vidt angår migrering til VULA UC, hvilket forventes at ske i maj 2014.

13 13/17 TDC bedes bekræfte, at dette er korrekt opfattet, og i givet fald underrette styrelsen om indførelse af denne ændring i it-systemerne i umiddelbar forlængelse heraf og senest inden udgangen af maj TDC bedes desuden bekræfte eller afkræfte, at ændringen af itsystemerne ligeledes løser problemet med efterbetalingen afhængig af om trafikken samles op på centralen eller det fremskudte indkoblingspunkt. Såfremt TDC ikke kan bekræfte dette, bedes TDC oplyse, hvornår it-systemerne forventes at kunne håndtere de to forskellige produkter. Erhvervsstyrelsen har derudover noteret sig, at TDC vil korrigere den forkerte fakturatekst på linjer, der vedrører abonnementsbetaling af VULA. Bilag 2: Betaling for manuelle ordrer Det fremgår af bilaget, at der for manuelle ordrer opkræves et oprettelsesgebyr på 66 kr., når der er tale om en ordretype, som også findes i Columbine. Telia anførte i sit høringssvar, at selskabet er bekymret for at blive opkrævet dette gebyr som følge af mangelfuld eller udokumenteret understøttelse af de automatiserede ordreprocesser mellem TDC og engroskunders it-systemer. Erhvervsstyrelsen har bedt TDC om at redegøre for, hvornår selskabet gør brug af manuelle processer, herunder hvad årsagen til denne brug er i de pågældende situationer. Såfremt der er tale om forhold, som kan henføres til TDC, har styrelsen bedt selskabet om at redegøre for, hvad selskabet gør for at løse de udeståender, der forhindrer automatiserede ordreforløb, herunder TDC s opkrævning af gebyrer herfor. Erhvervsstyrelsen har i den forbindelse henvist til styrelsens af 16. december 2013 til TDC vedrørende problemer med oprettelse og migreringer af visse VULA-ordrer i Columbine/Karen. TDC har oplyst, at i situationer, hvor ordren ikke kan håndteres direkte mellem engroskundens og TDC s it-systemer gennem XML-interfacet, kan engroskunden anvende HTML-interfacet manuelt. Dette medfører ikke noget tillæg for manuel ordre, idet denne ordreafgivelse ikke i sig selv medfører manuel behandling hos TDC. I relation til den sideløbende dialog om problemer med oprettelse og migrering af visse VULA-ordrer anfører TDC, at der ikke opkræves gebyr for manuelle ordrer i disse tilfælde.

14 14/17 Erhvervsstyrelsen har noteret sig, at det ikke medfører noget tillæg for håndtering af manuelle ordrer, hvis ordren ikke kan håndteres direkte mellem engroskundens og TDC s it-systemer. I relation til den sideløbende dialog om håndtering af manuelle ordrer har styrelsen noteret sig, at TDC har oplyst, at en ændring af it-systemerne ville blive implementeret den 16. februar Herefter vil VULA-ordrer blive håndteret på samme måde, som ebsa-ordrer er blevet håndteret tidligere, idet ordrer, som ikke kan færdigbehandles af it-systemerne, fremover vil blive accepteret af it-systemerne, der herefter leverer dem til manuel færdigbehandling hos TDC. TDC har efterfølgende med af 20. februar 2014 bekræftet, at ændringen af it-systemerne som anført ovenfor fandt sted den 16. februar Imidlertid har Telia den 21. februar 2014 i forbindelse med den ugentlige statusopdatering på implementering og ibrugtagning af VULA rapporteret, at it-ændringen har resulteret i fejl i Netinfo og Columbine. Erhvervsstyrelsen har den 24. februar 2014 videresendt disse informationer til TDC med henblik på bemærkninger. Erhvervsstyrelsen henviser derfor til den særskilte proces herfor. Bilag 3: Planlægning og prognoser Bilag 3: Prognoser Det fremgår, at engroskunden kvartårligt skal fremsende prognose over forventet salg tre kvartaler frem. TDC anførte imidlertid i sit høringssvar af 19. marts 2013 vedrørende standardtilbuddet for contended VULA, at selskabet ville ændre standardtilbuddet og reducere kravet om prognoser til to kvartaler, som anført i styrelsens udkast til afgørelse af 11. marts Styrelsen fandt derfor ikke grundlag for at foretage sig yderligere på dette punkt. Erhvervsstyrelsen har på den baggrund bedt TDC om at redegøre for baggrunden for, at der ifølge det foreliggende standardtilbud skal fremsendes prognoser for de følgende tre kvartaler og ikke to. TDC har oplyst, at det beror på en fejl, at der kræves prognoser for tre kvartaler, og ikke kun for to, som TDC accepterede i sit høringssvar af 19. marts Kravet er derfor ændret til to kvartaler i standardtilbuddet.

15 15/17 Erhvervsstyrelsen har noteret sig, at TDC har ændret kravet om prognoser fra tre til to i standardtilbuddet. Styrelsen vil derfor ikke foretage sig yderligere på dette punkt. Bilag 4b: Service Level Agreement POI0 (SLA) Bilag 4b, pkt. 2: Leveringstid Der er henvist til bilag 1a. Det er uklart, hvad denne henvisning indebærer, og om der i stedet skulle have været henvist til bilag 1e. Erhvervsstyrelsen har bedt TDC om at redegøre herfor. TDC har oplyst, at der skulle have været henvist til procedurerne beskrevet i bilag 1e, afsnit 8. TDC har rettet henvisningen. Erhvervsstyrelsen har noteret sig, at henvisningen er rettet i standardtilbuddet. Styrelsen vil derfor ikke foretage sig yderligere på dette punkt. Bilag 4b, pkt. 2: Usædvanlige adresser I det pågældende vilkår anvendes betegnelsen usædvanlige adresser, og begrebet anvendes også i pkt. 8.9 i bilag 1a, men derimod ikke i bilag 1e eller i øvrigt i definitionslister, Produkttillægget eller andre steder i det foreliggende standardtilbud. Erhvervsstyrelsen har bedt TDC om at redegøre herfor, samt om der er tale om ét og samme begreb. TDC har oplyst, at der ikke burde være taget forbehold for usædvanlige adresser i dette bilag, og forbeholdet er derfor fjernet. Erhvervsstyrelsen har noteret sig, at TDC har fjernet forbeholdet om usædvanlige adresser fra standardtilbuddet. Styrelsen vil derfor ikke foretage sig yderligere på dette punkt. Bilag 6: Afhjælpning og håndtering af mangelfuld levering Bilag 6, pkt. 3: Mangelfuld levering

16 16/17 Det fremgår, at der ved mangelfuld levering forstås, at TDC i forbindelse med en installationsordre ikke leverer ydelsen til den aftalte tid i henhold til Generelle Vilkår, afsnit Da TDC således afgrænser mangelfuld levering til ydelser, der ikke leveres til den aftalte tid (forsinket levering), har Erhvervsstyrelsen anmodet selskabet om at redegøre for, hvorledes selskabet forholder sig til situationer, hvor der leveres et andet produkt end det bestilte produkt (mangler). TDC henviser til, at det i produkttillæggets pkt. 11 er anført, at: Levering er sket på det tidspunkt, hvor TDC har udført og klarmeldt den ydelse, der er specificeret på ordrebekræftelsen, og der ikke foreligger en mangel, jf. Generelle Vilkår punkt TDC har hertil anført, at det med denne formulering er sikret, at bilag 6 vedrørende afhjælpning omfatter den situation, hvor der leveres et andet produkt end det, der er bestilt. Erhvervsstyrelsen har noteret sig, at bilag 6 om afhjælpning omfatter den situation, hvor der foreligger en mangel, fx i form af, at der leveres et andet produkt end det bestilte. Styrelsen vil derfor ikke foretage sig yderligere på dette punkt TDC bedes senest den 5. marts 2014 offentliggøre og indsende opdateret standardtilbud til Erhvervsstyrelsen. TDC bedes endvidere senest samme dag indsende oplysninger som anført ovenfor i relation til (1) tidspunktet for tilgængeligheden af multiple PVC er ultimo maj 2014, (2) oplysninger om eventuelle ændringer af itsystemer med henblik på at undgå efterbetaling, samt (3) ændring af praksis for håndtering af manuelle processer pr. 16. februar Derudover bedes TDC orientere Erhvervsstyrelsen om udfaldet af drøftelserne med Telia om tilgængeligheden af XML-grænseflader umiddelbart efter, at de har fundet sted (formentlig ultimo februar 2014). Endvidere bedes TDC over for Erhvervsstyrelsen bekræfte, at de nødvendige ændringer af it-systemer med henblik på at undgå efterbetaling vil ske i maj Derudover bedes TDC i den forbindelse i givet fald underrette styrelsen om indførelse af denne ændring i it-systemerne i umiddelbar forlængelse heraf, dog senest inden udgangen af maj 2014.

17 17/17 For så vidt angår de første erfaringer med klargøring af POI0-punkter og en eventuel reduktion af leveringstiden herfor, vil Erhvervsstyrelsen sørge for, at dette punkt kommer på dagsorden på førstkommende arbejdsgruppemøde efter sommerferien. Med venlig hilsen Tine Meyer

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 TDC A/S regulering@tdc.dk Dato 25. september 2013 /Jonas Østrup Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 Indledning TDC

Læs mere

VULA-videreudvikling 11. april 2014

VULA-videreudvikling 11. april 2014 VULA-videreudvikling 11. april 2014 Dagsorden 1. Status på ibrugtagning af VULA (v. ERST) 2. Status på VULA UC (v. TDC) a) XML-grænseflade b) Test af multicast c) Multiple PVC'er 3. Status på standardtilbud

Læs mere

til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Aftale nr.: Rammeaftale nr.: Dato: Produkttillæg: VULA til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester mellem og TDC A/S PT_VULA_v_std_020913.docx Side 1 af 7 1 Præambel Dette Produkttillæg

Læs mere

Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8)

Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8) TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8) 1 Indledning Den

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 23. oktober 2013 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra møde den 23. oktober 2013 i VULAvidereudvikling 28. oktober 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 23. oktober 2013 i VULAvidereudvikling /timepe-erst Deltagere: Telia: Marie Skouenborg, Kim Brock Fenger (dagsordens pkt. 1), Frederik Viksøe Siegumfeldt

Læs mere

TDC anmeldte og sendte den 17. november 2017 selskabets samlede aftalekompleks/standardtilbud

TDC anmeldte og sendte den 17. november 2017 selskabets samlede aftalekompleks/standardtilbud TDC A/S regulering@tdc.dk 29. marts 2019 Sag 2017-14082 /chasta TDC s standardtilbud på marked 3a og 3b afrunding Erhvervsstyrelsen har nu gennemgået TDC s samlede aftalekompleks/standardtilbud på engrosmarkedet

Læs mere

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende afgørelse:

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende afgørelse: Afgørelse vedrørende Hi3G s standardtilbud af 19. juni 2008 på engrosmarkedet for terminering i Hi3G Denmark ApS s mobilnet (marked 16) 2. september 2009 Indledning Den 4. april 2008 traf afgørelse over

Læs mere

Produkttillæg: Ethernet transmission af BSA og VULA trafik. Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Produkttillæg: Ethernet transmission af BSA og VULA trafik. Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: Ethernet transmission af BSA og VULA trafik til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_ETrans_v_171117171117 Side 1 af 5 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de

Læs mere

til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Aftale nr.: Rammeaftale nr.: Dato: Produkttillæg: Ethernet BSA til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester mellem og TDC A/S PT_EBSA_v_std_020913.docx Side 1 af 7 1 Præambel Dette

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: Fiber BSA til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_FBSA_v_std_220114.docx Side 1 af 7 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for TDC

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 11. april 2014 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra møde den 11. april 2014 i VULAvidereudvikling 23. april 2014 Hovedpunktsreferat fra møde den 11. april 2014 i VULAvidereudvikling /rasjak-erst Deltagere: Telia: Marie Skouenborg, Frederik Siegumfeldt og Lars Høyrup Jensen Concepy: Simon Skals og Nicolai

Læs mere

VULA PairBonding er et produkt, hvor xdsl-forbindelsen produceres på 2 kobberpar for at levere en

VULA PairBonding er et produkt, hvor xdsl-forbindelsen produceres på 2 kobberpar for at levere en Bilag f: Produktbeskrivelse for VULA Pair Bonding. Omfang VULA PairBonding er et produkt, hvor xdsl-forbindelsen produceres på kobberpar for at levere en given hastighed, i stedet for kobberpar.. Indhold.

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: Rå fiber til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_Rå_fiber_v_141016-2141016 Side 1 af 6 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 18. december 2014 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra møde den 18. december 2014 i VULAvidereudvikling 12. januar 2015 Hovedpunktsreferat fra møde den 18. december 2014 i VULAvidereudvikling /dajosc-erst Deltagere: Telia: Frederik Siegumfeldt og Lars Høyrup Jensen Telenor: Kenneth Jarnit og Mads Hein TDC:

Læs mere

TDC A/S.

TDC A/S. TDC A/S 17. januar 2012 regulering@tdc.dk Påbud om offentliggørelse af månedlige KPI er til standardtilbud for rå kobber og delt rå kobber på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang (marked

Læs mere

TDC A/S. Fremsendes alene via

TDC A/S. Fremsendes alene via TDC A/S regulering@tdc.dk 16. juni 2014 timepe-erst chtoch-erst Fremsendes alene via e-mail Erhvervsstyrelsens opfølgning i forbindelse med TDC s standardtilbud vedr. vectoring på fremskudte indkoblingspunkter

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: Rå fiber til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_Rå fiber_v_std_220114.docx Side 1 af 6 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for

Læs mere

Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af prisen for ydelsen opsætning af nettermineringspunkt

Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af prisen for ydelsen opsætning af nettermineringspunkt TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af prisen for ydelsen opsætning af nettermineringspunkt 1 Indledning modtog den 26. november 2009 TDC s nye

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: VULA til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_VULA_v_std_220115 Side 1 af 8 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for TDC s levering

Læs mere

Teknisk Branchemøde. Torsdag d. 5 december 2013 TDC/TWD

Teknisk Branchemøde. Torsdag d. 5 december 2013 TDC/TWD Teknisk Branchemøde Torsdag d. 5 december 2013 TDC/TWD 1 Dagsorden VULA UC - ADSL tagging VULA IT implementering af priser på hastigheder 1 3 VULA UC ADSL tagging Tagging oprindelig specificeret, jf. møde

Læs mere

Møde i VULA-/NGA-forum. Tirsdag den 22. august 2017 Kl. 10:00-12:00

Møde i VULA-/NGA-forum. Tirsdag den 22. august 2017 Kl. 10:00-12:00 Møde i VULA-/NGA-forum Tirsdag den 22. august 2017 Kl. 10:00-12:00 Dagsorden 1. Velkomst (v/formanden) 2. Status over markedsafgørelser (v/erst) NGA-forum Forpligtelser, ikrafttrædelse og proces b) Øvrige

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: Fiber BSA til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_FBSA_v_140319140319 Side 1 af 6 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for TDC s

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 8. april 2013 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra møde den 8. april 2013 i VULAvidereudvikling 11. april 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 8. april 2013 i VULAvidereudvikling /rasjak-erst Deltagere: Concepy: Nicolai Lamborg og Simon Skals TDC: Christian Halgreen, Allan Bartroff og Keld Allan

Læs mere

Bilag 1f. Produktspecifikation for delstrækninger

Bilag 1f. Produktspecifikation for delstrækninger Bilag 1f. Produktspecifikation for delstrækninger Dette bilag udgør bilag 1f til det mellem parterne tiltrådte Produkttillæg for Rå kobber/delt rå kobber eller Standardaftale for Rå kobber eller Standardaftale

Læs mere

(marked 4), engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) og engrosmarkedet for terminerende segmenter af faste kredsløb (marked 6).

(marked 4), engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) og engrosmarkedet for terminerende segmenter af faste kredsløb (marked 6). TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail 11. juni 2014 /seyadi-erst /andlon-erst /rasjak-erst Afgørelse vedrørende TDC A/S bestemmelser om kompensation i standardtilbud på engrosmarkederne

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 4. september 2014 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra møde den 4. september 2014 i VULAvidereudvikling 8. september 2014 Hovedpunktsreferat fra møde den 4. september 2014 i VULAvidereudvikling /dajosc-erst Deltagere: Telia: Frederik Siegumfeldt og Lars Høyrup Jensen Concepy: Simon Skals TDC: Keld Allan

Læs mere

Produkttillæg: VULA UC. til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester. PT_VULA_UC_v_ af 7

Produkttillæg: VULA UC. til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester. PT_VULA_UC_v_ af 7 Produkttillæg: VULA UC til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_VULA_UC_v_140319 1 af 7 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for TDC s levering

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 24. juni 2013 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra møde den 24. juni 2013 i VULAvidereudvikling 2. juli 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 24. juni 2013 i VULAvidereudvikling /timepe-erst Deltagere: Telia: Lars H. Jensen, Marie Skouenborg, Claus Birkmose, Daniel Tjernberg og Kristoffer Larsen Concepy:

Læs mere

Arbejdsgruppen for videreudvikling af VULAproduktet

Arbejdsgruppen for videreudvikling af VULAproduktet Arbejdsgruppen for videreudvikling af VULAproduktet Afrapportering på VULA-forum v/ Lars Høyrup Jensen Torsdag den 24. april 2014 i Erhvervsstyrelsen Afrapportering fra to møder i gruppen To møder afholdt

Læs mere

Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet Bitstream Access (BSA)

Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet Bitstream Access (BSA) TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet

Læs mere

i forhold til den regulerede ydelse, som den er defineret i Den danske Telemyndigheds (nu Erhvervsstyrelsen) LRAICafgørelse

i forhold til den regulerede ydelse, som den er defineret i Den danske Telemyndigheds (nu Erhvervsstyrelsen) LRAICafgørelse Telia Danmark regulatory@telia.dk 7. august 2012 Afgørelse vedrørende TDC's produktdefinitioner i forbindelse med den LRAIC-regulerede ydelse opsætning af nettermineringspunkt (KAP-stik) 1. Indledning

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum 10. oktober 2012 Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum /timepe-erst Deltagere: Colt Telecom: John Frederiksen og Morten Føns Concepy: Stig Myken og Nicolai Lamborg Dong Energy Sales

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: Ethernet BSA til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_EBSA_v_140319140319 Side 1 af 6 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for TDC

Læs mere

Tillægsaftale. Ethernet Bitstream Access Multikanaler (Ethernet BSA Multikanaler) mellem. TDC Totalløsninger A/S. Cybercity A/S

Tillægsaftale. Ethernet Bitstream Access Multikanaler (Ethernet BSA Multikanaler) mellem. TDC Totalløsninger A/S. Cybercity A/S 20. september 2007 Tillægsaftale om Ethernet Bitstream Access Multikanaler (Ethernet BSA Multikanaler) mellem TDC Totalløsninger A/S og Cybercity A/S 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 1.1

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 29. januar 2013 i prisarbejdsgruppen

Hovedpunktsreferat fra møde den 29. januar 2013 i prisarbejdsgruppen 4. februar 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 29. januar 2013 i prisarbejdsgruppen /rasjak-erst Deltagere: Concepy: Simon Skals og Nikolai Lamborg Global Connect: Kim Harder TDC: Christian Halgreen,

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: VULA til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_VULA_v_140319140319 Side 1 af 6 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for TDC s levering

Læs mere

Telia Danmark Afgørelse vedrørende TDC's faktureringspraksis i forbindelse med. opsætning af nettermineringspunkt (KAP-stik) 1.

Telia Danmark Afgørelse vedrørende TDC's faktureringspraksis i forbindelse med. opsætning af nettermineringspunkt (KAP-stik) 1. Telia Danmark regulatory@telia.dk 19. april 2012 Afgørelse vedrørende TDC's faktureringspraksis i forbindelse med opsætning af nettermineringspunkt (KAP-stik) 1. Indledning Telia klagede den 24. november

Læs mere

Afgørelse Erhvervsstyrelsen træffer i medfør af 52 i teleloven 1 følgende afgørelse:

Afgørelse Erhvervsstyrelsen træffer i medfør af 52 i teleloven 1 følgende afgørelse: TDC A/S regulering@tdc.dk 30. september 2014 /seyadi-erst Fremsendes alene via e-mail /mobljo-erst Afgørelse om prisen på TDC s gebyr NP SP Håndteringsgebyr Indledning Erhvervsstyrelsen har i forbindelse

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 16. september 2013 i VULA forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 16. september 2013 i VULA forum 1. oktober 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 16. september 2013 i VULA forum /thdegj-erst Deltagere: Concepy: Nicolai Lamborg, Stig Myken og Simon Skals GlobalConnect: Kim Harder TDC: Allan Bartroff

Læs mere

SuperTel A/S GlobalConnect. Fremsendes alene via mail

SuperTel A/S GlobalConnect. Fremsendes alene via mail SuperTel A/S GlobalConnect Fremsendes alene via mail Afgørelse efter telelovens 65 vedrørende TDC A/S prissætning af mobilaccess til SuperTel A/S frikaldsnumre Indledning SuperTel A/S (herefter SuperTel)

Læs mere

om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden (fastnet)

om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden (fastnet) TDC A/S regulering@tdc.dk Telia Danmark regulatory@telia.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende TDC s faktureringspraksis i forbindelse med opsætning af KAP-stik 1 Indledning Telia har den 24.

Læs mere

NOTAT. Resultat af høringen Erhvervsstyrelsen har modtaget høringssvar fra følgende: TDC Concepy Telenor Telia

NOTAT. Resultat af høringen Erhvervsstyrelsen har modtaget høringssvar fra følgende: TDC Concepy Telenor Telia NOTAT 17. juni 2014 /timepe-erst Høringsnotat om udkast til delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for netværksinfrastrukturadgang (marked 4) ændring af marked 4- afgørelsen med henblik på at gøre

Læs mere

Tillægsaftale. til Aftale. Transmission. mellem. TDC Totalløsninger A/S. Barablu Mobile Ltd.

Tillægsaftale. til Aftale. Transmission. mellem. TDC Totalløsninger A/S. Barablu Mobile Ltd. 7. september 2006 Tillægsaftale til Aftale om Transmission mellem TDC Totalløsninger A/S og Barablu Mobile Ltd. 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse...2 1.1 Bilagsliste...2 2 Præambel...3 3 Parterne...3

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra koordineringsmøde den 6. maj 2013 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra koordineringsmøde den 6. maj 2013 i VULAvidereudvikling 8. maj 2013 Hovedpunktsreferat fra koordineringsmøde den 6. maj 2013 i VULAvidereudvikling /rasjak-erst Deltagere: Telia: Frederik Siegumfeldt Concepy: Nicolai Lamborg og Simon Skals TDC: Allan Bartroff,

Læs mere

om den manglende transparens i TDC s organisering, processer og itsystemer,

om den manglende transparens i TDC s organisering, processer og itsystemer, Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Att. postmar@erst.dk Telia Danmark Filial af Telia Nättjänster Norden AB, Sverige Holmbladsgade 139 2300 København S Tlf.: 82 33 70

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 23. april 2013 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra møde den 23. april 2013 i VULAvidereudvikling 30. maj 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 23. april 2013 i VULAvidereudvikling /rasjak-erst Deltagere: Telia: Lars Høyrup Jensen, Marie Skouenborg og Kristoffer Larsen Concepy: Nicolai Lamborg, Simon

Læs mere

Møde i NGA-forum. Onsdag den 31. januar 2018 Kl

Møde i NGA-forum. Onsdag den 31. januar 2018 Kl Møde i NGA-forum Onsdag den 31. januar 2018 Kl. 10-12 Dagsorden 1) Velkomst (v/formanden) 2) TDC s standardtilbud på marked 3a og 3b branchehøringer, status og videre proces (v/erst) 3) Ny LRAIC fastnet-model

Læs mere

VULA-forum. 19. december 2012

VULA-forum. 19. december 2012 VULA-forum 19. december 2012 Dagsorden Dagsordenen for mødet er: 1. Velkommen, herunder godkendelse af dagsordenen (v/ Finn Petersen) 2. Drøftelse af TDC's standardtilbud på VULA (v/ Helle Bøjen Larsen)

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 10. juni 2013 i VULA-forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 10. juni 2013 i VULA-forum 14. juni 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 10. juni 2013 i VULA-forum /lasyje-erst Deltagere: Concepy: Stig Myken, Nicolai Lamborg, Simon Skals TDC: Christian Halgreen, Allan Bartroff Telenor: Kenneth

Læs mere

Afgørelse vedrørende TDC s opkrævning af oprettelsesgebyrer ved indgåelse af aftaler

Afgørelse vedrørende TDC s opkrævning af oprettelsesgebyrer ved indgåelse af aftaler TDC A/S regulering@tdc.dk 10. oktober 2013 / sunnie, seyadi Fremsendes alene via e-mail Afgørelse vedrørende TDC s opkrævning af oprettelsesgebyrer ved indgåelse af aftaler 1. Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle mobilnet (marked 2).

Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle mobilnet (marked 2). 10. september 2018 /andbec ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle

Læs mere

Giver dette input anledning til justering i POI0 løsningen, der blev gennemgået? Yderligere kommentar

Giver dette input anledning til justering i POI0 løsningen, der blev gennemgået? Yderligere kommentar Index Operatør 1Siminn 2 Siminn Kommentar Ønske om at Ethertype whilelistenlaves om til en blacklist i stedet for 0x8847 (MPLS unicast). Strengt taget er det ikke VULA, men jeg håber at i vil medtage det

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 14. januar 2014 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra møde den 14. januar 2014 i VULAvidereudvikling 17. januar 2014 Hovedpunktsreferat fra møde den 14. januar 2014 i VULAvidereudvikling /rasjak-erst Deltagere: Telia: Marie Skouenborg, Claus Birkmose og Lars Høyrup Jensen Concepy: Nicolai Lamborg og Simon

Læs mere

Høringsnotat vedr. udkast til afgørelser på engrosmarkedet for opkaldsterminering i individuelle offentlige telefonnet på et fast sted (marked 1)

Høringsnotat vedr. udkast til afgørelser på engrosmarkedet for opkaldsterminering i individuelle offentlige telefonnet på et fast sted (marked 1) Bilag 1 10. april 2017 Høringsnotat vedr. udkast til afgørelser på engrosmarkedet for opkaldsterminering i individuelle offentlige telefonnet på et fast sted (marked 1) Erhvervsstyrelsen har i perioden

Læs mere

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft.

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft. Vejledning Februar 2012 Vejledning om tilsyn, rimelige anmodninger og alternativ tvistbillæggelse i forhold til den sektorspecifikke konkurrenceregulering på teleområdet 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte

Læs mere

Bilag 5: Fejlmeldeprocedurer og andre processer

Bilag 5: Fejlmeldeprocedurer og andre processer Bilag 5: Fejlmeldeprocedurer og andre processer Gældende fra 16. juli 2018. 1. Omfang Dette bilag gælder for følgende produkter: ebsa FBSA Kobber RåFiber/ VULA C VULA UC FTTH Produkter x x X x x x I nedenstående

Læs mere

Telia Danmark Frederik.Siegumfeldt@teliasonera.com. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail

Telia Danmark Frederik.Siegumfeldt@teliasonera.com. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail Telia Danmark Frederik.Siegumfeldt@teliasonera.com TDC A/S regulering@tdc.dk 9. maj 2014 /andlon Fremsendes alene via e-mail Afgørelse af Telias klage vedrørende udveksling af oplysninger internt i TDC

Læs mere

Arbejdsgruppen for videreudvikling af VULAproduktet

Arbejdsgruppen for videreudvikling af VULAproduktet Arbejdsgruppen for videreudvikling af VULAproduktet Afrapportering på VULA-forum v/ Lars Høyrup Jensen Onsdag den 24. april i ERST Arbejdsgruppens baggrund På VULA-forum 28. januar 2013 blev det besluttet

Læs mere

I forbindelse med høringen har IT- og Telestyrelsen modtaget fem høringssvar.

I forbindelse med høringen har IT- og Telestyrelsen modtaget fem høringssvar. TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om TDC A/S standardtilbud af 26. januar 2009 om samhusning Indledning Den 19. december 2008 traf afgørelse om TDC A/S standardtilbud af 15.

Læs mere

Pair Bonding 25/6-2015 Ver 2.0

Pair Bonding 25/6-2015 Ver 2.0 1 Pair Bonding 25/6-2015 Ver 2.0 Pair Bonding baggrund for TDCs implementering af Pair Bonding. Baggrund: Pair Bonding er en effektiv måde at udvide dækningen med bredbånd, især til Slutbrugere, der ikke

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via mail

TDC A/S Fremsendes alene via mail TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende standardservice i TDC s standardtilbud om rå kobber/delt rå kobber (marked 4) og Ethernet BSA (marked 5) 1 Indledning TDC A/S (herefter

Læs mere

Bilag 1b: Produktspecifikation for transmissionsydelser

Bilag 1b: Produktspecifikation for transmissionsydelser Bilag 1b: Produktspecifikation for transmissionsydelser 1 Indhold 1 Indhold... 1 2 Omfang... 1 3 Transmissionskapacitet... 1 3.1 Transmissionskapacitet 2Mbit/s... 1 3.2 Transmissionskapacitet > 2Mbit/s...

Læs mere

Pair Bonding 27/ Ver 4.0

Pair Bonding 27/ Ver 4.0 1 Pair Bonding 27/9-2016 Ver 4.0 Pair Bonding baggrund for TDCs implementering af Pair Bonding. Baggrund: Pair Bonding er en effektiv måde at udvide dækningen med bredbånd, især til Slutbrugere, der ikke

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: IP Transmission kabel-tv net til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_IP_Trans_kabel-tv_net_v_std_190115 Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse 1. PRÆAMBEL... 3 2. PARTER...

Læs mere

Bilag 1e: Produktbeskrivelse for Shared fiber acces

Bilag 1e: Produktbeskrivelse for Shared fiber acces Bilag 1e: Produktbeskrivelse for Shared fiber acces Shared fiber acces er under udvikling, og der kan forekomme ændringer i produktbeskrivelsen indtil End-To-End-testen er gennemført i løbet af september.

Læs mere

Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s

Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s TDC A/S Teglholmsgade 3 2450 København SV 23. marts 2018 Sag 2017-9688 regulering@tdc.dk Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s TDC har iværksat

Læs mere

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse vedrørende standardtilbud af 11. maj 2009 om udveksling af trafik mobil mellem udbydere af telenet og teletjenester på engrosmarkedet for

Læs mere

Til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Aftalenr.: Produkttillæg: Fiber og transmission Til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester mellem og TDC A/S PT Fiber og transmision v standard 12 06 2009.doc Side 1 af 6 1 Præambel

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 5. februar 2013 i Vectoringarbejdsgruppen

Hovedpunktsreferat fra møde den 5. februar 2013 i Vectoringarbejdsgruppen 11. februar 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 5. februar 2013 i Vectoringarbejdsgruppen /rasjak-erst Deltagere: TDC: Keld Allan Skov, Allan Bartroff og Christian Halgreen Telenor: Mads Hein og Kenneth

Læs mere

Telias høringssvar til Erhvervsstyrelsens høring over vectoringafgørelsen af 4. september 2013

Telias høringssvar til Erhvervsstyrelsens høring over vectoringafgørelsen af 4. september 2013 Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Att. postmar@erst.dk Telia Danmark Filial af Telia Nättjänster Norden AB, Sverige Holmbladsgade 139 2300 København S Tlf.: 82 33 70

Læs mere

Bilag 4: Service Level Agreement for rå kobber og delt rå kobber

Bilag 4: Service Level Agreement for rå kobber og delt rå kobber Bilag 4: Service Level Agreement for rå kobber og delt rå kobber Bilag 4 gældende pr. 1. marts 2015. 1 Indhold 1 INDHOLD... 1 2 INDLEDNING... 1 3 KVALITET... 2 4 LEVERINGSPRÆCISION... 3 5 LEVERINGSTID...

Læs mere

Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom. Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone.

Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom. Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone. Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom 5. februar 2013 /mobljo Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone.com Afgørelse om den maksimale pris for terminering

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: Rå fiber til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_Rå_fiber_v_140319140319 Side 1 af 5 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for TDC

Læs mere

Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014

Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014 2. juli 2014 Sag Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014 1. Indledning Den 9. maj 2014 sendte Erhvervsstyrelsen et notat om ændring af definitioner og

Læs mere

Pair Bonding Ver 1.0 TWD

Pair Bonding Ver 1.0 TWD 1 Pair Bonding 0210-2013 Ver 1.0 TWD Pair Bonding - produktet Pair Bonding (PB) er et tillægsprodukt til VULA, VULA UC, ebsa, BB Basic og Rå/Delt rå kobber. 2 Pair Bonding er defineret ved: at xdsl-produktet

Læs mere

1. Indledning. TDC A/S Fremsendes alene via

1. Indledning. TDC A/S Fremsendes alene via TDC A/S regulering@tdc.dk 24. april 2018 Fremsendes alene via e-mail Tillægsafgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2018 fiber 1. Indledning TDC A/S (i det følgende

Læs mere

Udkast til vectoringafgørelse

Udkast til vectoringafgørelse Udkast til vectoringafgørelse Hovedhensyn i afgørelsen Det er helt afgørende, at ændringer i TDC s forpligtelser sker, så AO fortsat har mulighed for at konkurrere med TDC på flere platforme om at levere

Læs mere

Erhvervsstyrelsen anfører på side 69 i det udsendte udkast til markedsafgrænsning på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1), at:

Erhvervsstyrelsen anfører på side 69 i det udsendte udkast til markedsafgrænsning på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1), at: Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø Sendt til e-mail: postmar@erst.dk Telia Danmark Filial af Telia Nättjänster Norden AB, Sverige Holmbladsgade 139 2300 København S Tlf.: 82 33 70 00

Læs mere

Vejledning. Vejledning om bekendtgørelse om priskontrolmetoder. 1. Indledning

Vejledning. Vejledning om bekendtgørelse om priskontrolmetoder. 1. Indledning Vejledning Februar 2012 Markedskontoret Vejledning om bekendtgørelse om priskontrolmetoder ERHVERVSSTYRELSEN 1. Indledning Denne vejledning beskriver, hvordan Erhvervsstyrelsen har til hensigt at anvende

Læs mere

Telenor Fremsendes alene via mail. Afgørelse vedrørende TDC s priser ved engrossalg af PSTN- og ISDNabonnementer

Telenor Fremsendes alene via mail. Afgørelse vedrørende TDC s priser ved engrossalg af PSTN- og ISDNabonnementer Telenor regulation@telenor.dk 2. maj 2013 /mobljo Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende TDC s priser ved engrossalg af PSTN- og ISDNabonnementer Indledning Telenor har i brev af 18. december 2012

Læs mere

december 2014 høring over notat vedr. relevante emner i relation til bredbåndsmarkederne.

december 2014 høring over notat vedr. relevante emner i relation til bredbåndsmarkederne. 19. februar 2015 Sag 2014-7957 /dajosc Høring over notat vedr. relevante emner i relation til bredbåndsmarkederne ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Aftale nr.: Rammeaftale nr.: Dato: Produkttillæg: Kobber. til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester. mellem <Kunde> og TDC A/S

Aftale nr.: Rammeaftale nr.: Dato: Produkttillæg: Kobber. til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester. mellem <Kunde> og TDC A/S Aftale nr.: Rammeaftale nr.: Dato: Produkttillæg: Kobber til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester mellem og TDC A/S 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via . Korrektion af Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse af 4. december 2014

TDC A/S Fremsendes alene via  . Korrektion af Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse af 4. december 2014 TDC A/S regulering@tdc.dk 4. marts 2015 Fremsendes alene via e-mail /Christoffer Kjældgaard Giwercman Korrektion af Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse af 4. december 2014 1. Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Møde i NGA-forum. Torsdag den 3. maj 2018 Kl hos Erhvervsstyrelsen

Møde i NGA-forum. Torsdag den 3. maj 2018 Kl hos Erhvervsstyrelsen Møde i NGA-forum Torsdag den 3. maj 2018 Kl. 10-12 hos Erhvervsstyrelsen Dagsorden 1) Velkomst + oplæg til kort evaluering af dialogen i NGA-forum (v/formanden) 2) Kort om status for kommende teledirektivpakke

Læs mere

Den gennemsnitlige kundelevetid opgøres som: 30. januar 2014. /chkjgi. Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø

Den gennemsnitlige kundelevetid opgøres som: 30. januar 2014. /chkjgi. Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø 30. januar 2014 /chkjgi Dataindsamling til brug for prisklemmerevision Hermed fremsendes udkast til dataanmodning, som skal anvendes i forbindelse med Erhvervsstyrelsens revision af prisklemmetilsynet.

Læs mere

Generelt. Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. joboos@erst.dk chkjgi@erst.dk postmar@erst.dk

Generelt. Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. joboos@erst.dk chkjgi@erst.dk postmar@erst.dk Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Att. joboos@erst.dk chkjgi@erst.dk postmar@erst.dk Telia Danmark Filial af Telia Nättjänster Norden AB, Sverige Holmbladsgade 139

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via

TDC A/S Fremsendes alene via TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse vedrørende TDC s standardtilbud af 16. maj 2008 1 om transmissionsydelser på engrosmarkedet for terminerende segmenter af faste kredsløb

Læs mere

Revision af konkurrencemarginmodellen og prisklemmeforpligtelsen

Revision af konkurrencemarginmodellen og prisklemmeforpligtelsen 13. september 2013 /chkjgi Revision af konkurrencemarginmodellen og prisklemmeforpligtelsen Erhvervsstyrelsen påbegynder i løbet af 2014 analyserne på engrosmarkederne for henholdsvis fysisk netværksinfrastrukturadgang

Læs mere

VULA uncontended løsning 3004-2013 TDC/TWD

VULA uncontended løsning 3004-2013 TDC/TWD 1 VULA uncontended løsning 3004-2013 TDC/TWD Uncontended løsning: Sammenfatning og videre proces Sammenfatning: TDC har på møde med operatørerne 28. februar fremlagt 1. version af flg. præsentation af

Læs mere

Bilag 4: Service Level Agreement

Bilag 4: Service Level Agreement Bilag 4: Service Level Agreement Gældende fra 16. juli 2018. 1. Omfang Dette bilag gælder for følgende produkter: Produkter x x X x x x I Nedenstående benyttes Produktet som reference til ovenstående produkter.

Læs mere

Metodeanmeldelse af Forskrift H1: Skift af elleverandør, flytning mv.

Metodeanmeldelse af Forskrift H1: Skift af elleverandør, flytning mv. Til Sekretariatet for Energitilsynet Metodeanmeldelse af Forskrift H1: Skift af elleverandør, flytning mv. HBK/SHR September 2015 September 2015 Dok. 15-08076-5 1/8 Indholdsfortegnelse Kapitel 3. Generelle

Læs mere

TDC A/S Nørregade København C

TDC A/S Nørregade København C TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Afgørelse i 65 sag om ændring af aftale om tjenesteudbyderadgang på fastnettet mellem Tele2 og TDC ( hvilende abonnement ) Tele2 anmodede med brev af 7. juli 2004

Læs mere

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation)

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation) Erhvervs- og Vækstministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Sendt til: om2@evm.dk Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 28. januar 2013 i VULA-forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 28. januar 2013 i VULA-forum 31. januar 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 28. januar 2013 i VULA-forum /rasjak-erst Deltagere: Concepy: Simon Skals Global Connect: Kim Harder Perspektiv Bredband AB: Pia Thomsen TDC: Christian Halgreen,

Læs mere

Afgørelse om CoolTELs adgang til at aflevere sms med henblik på terminering i Hi3G s mobilnet.

Afgørelse om CoolTELs adgang til at aflevere sms med henblik på terminering i Hi3G s mobilnet. Hi3G Denmark ApS anne.louisevogensen@3.dk Fremsendes alene via e-mail 19. december 2013 Sag 13/05613 / camped ERHVERVSSTYRELSEN Afgørelse om CoolTELs adgang til at aflevere sms med henblik på terminering

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for Dual Pair Bonding (DPB)

TDC A/S Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for Dual Pair Bonding (DPB) TDC A/S regulering@tdc.dk Dato 9. september 2013 /Jonas Østrup Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for Dual Pair Bonding (DPB) Indledning TDC er

Læs mere

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin andelslejlighed og indgik derfor den 7. august 2009 en formidlingsaftale med indklagede.

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin andelslejlighed og indgik derfor den 7. august 2009 en formidlingsaftale med indklagede. 1 København, den 1. november 2010 KENDELSE Klager ctr. Lokalbolig Valby ApS Valby Langgade 142 2500 Valby Nævnet har modtaget klagen den 16. marts 2010. Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har udført

Læs mere

Afgørelse om TDC s standardtilbud på fiber BSA på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5)

Afgørelse om TDC s standardtilbud på fiber BSA på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om TDC s standardtilbud på fiber BSA på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) 22. august 2011 1 Indledning har med henblik på

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail. Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail. Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test TDC A/S regulering@tdc.dk 17. september 2013 /chkjgi Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test Erhvervsstyrelsen har undersøgt, hvorvidt TDC iværksatte en prisklemme

Læs mere

Telelovens 77 - forhåndsbesked om videregivelse af oplysninger om kabler og fordelere i et afgrænset område til brug for Cybercitys netplanlægning,

Telelovens 77 - forhåndsbesked om videregivelse af oplysninger om kabler og fordelere i et afgrænset område til brug for Cybercitys netplanlægning, TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Telelovens 77 - forhåndsbesked om videregivelse af oplysninger om kabler og fordelere i et afgrænset område til brug for Cybercitys netplanlægning, jf. telelovens

Læs mere