Et naturligt kursusog oplevelsescenter

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Et naturligt kursusog oplevelsescenter"

Transkript

1 Et naturligt kursusog oplevelsescenter - det naturlige mødested

2 Et unikt sted, som giver masser af glæde og motivation. Bianco Kurser, der kan mærkes Hvor ofte har du fået frisk luft i lungerne eller jord under neglene til et firmaarrangement eller ved en konference? Nej, vel - men det kan meget nemt ske her på Houens Odde, hvis du vel og mærke har lyst til at lade dine deltagere prøve kræfter med nogle af vores mentalt og fysisk udfordrende aktiviteter. Du har også muligheden for at flytte mødet ud under åben himmel enten på engen ved vores solide egetræsborde eller i et af områdets udendørs amfiteatre. I kan også sidde omkring et bål eller slå jer ned i vandkanten, hvor I kan gøre aktivt brug af naturens remedier. Lidt nordøst for Kolding strækker Houens Odde sig som en lang og kroget tange ud i fjorden. En stor del af Odden er dækket af bøgeskov, der visse steder vokser helt ned til vandkanten. Det er ikke uden grund, at Houens Odde i en hyldestsang omtales som den grønne gren. Selv om du holder dine møder inden døre og foretrækker et mere traditionelt kursusarrangement, vil du og dine deltagere opleve, at vores beliggenhed midt i skønne naturomgivelser skaber nogle helt unikke rammer for socialt og fagligt samvær. På Houens Odde får du og dine gæster en meget anderledes kursusoplevelse, der helt sikkert vil sætte et aftryk på både krop og sjæl.

3

4 Houens Odde er et naturligt valg - gang efter gang. SYNOPTIK Naturligt mødested Vi er ikke som de andre Vi er noget for os selv og rigtig meget for andre. Med den grundindstilling vil vi gerne give dig og dine gæster en oplevelse, der vil blive husket længe efter, I er taget hjem. Noget af det vi gerne vil huskes for, er nogle af de sjove og pudsige oplevelser, der følger i kølvandet på et ophold på Houens Odde. Det kan være i mødet med vores glade medarbejdere, en udfordrende aktivitet eller blot det faktum, at man her på Houens Odde selv skal gå lidt praktisk til hånde også selvom man er gæst. Karsten Vilken Mulvad

5 Forestil dig ledergruppen bænket ved store egetræsborde på en grøn eng i færd med at udvikle en ny 3-årig strategi for virksomhedens nye forretningsområde. Indrømmet, det kan være svært, men ikke desto mindre har vi set utallige eksempler på, at en radikal ændring af scenen for et møde kan skabe grobund for helt nye tankemønstre. Når man på den måde sprænger rum og rammer, bliver mødedeltagerne tvunget til at præsentere deres idéer og tanker på en alternativ måde. Et møde under åben himmel uden elektroniske hjælpemidler kræver ofte, at mødedeltagerne formulerer sig mere præcist. Fra vores kunder hører vi, at et møde i det fri byder på mere reel kommunikation og mindre PowerPoint. Hvis du har et ønske om at flytte de elektroniske bekvemmeligheder med ud i naturen, kan det selvfølgelig også arrangeres, ligesom mødet kan placeres omkring et bål, i et amfiteater, i en overdækket smedje eller i vandkanten i skyggen fra de høje bøgetræer. Vores værdier Houens Odde kursus- og oplevelsescenter bygger på værdierne fra den danske spejderbevægelse, der igennem mere end 100 år har haft det som sin målsætning at udvikle mennesker til at tage ansvar for eget liv og for de mennesker, de omgås og samarbejder med. Internt i organisationen arbejder vi bl.a. efter princippet Learning-by-doing, der bygger på den overbevisning, at den bedste indlæring sker ved at aktivere flest mulige sanser. Deltager du i en af vores aktiviteter, vil du opleve, at vi også hylder dette princip overfor stedets gæster, der gennem leg og praktiske øvelser lærer sig de ønskede færdigheder. Vi værner om naturen og glæder os over at kunne give vores gæster en helt unik naturoplevelse i kombination med afholdelsen af et møde, et seminar eller en konference. Naturen er det uendeligt store læringsrum, der i samspil med udfordrende opgaver, skaber læring og erfaringsdannelse for både enkeltpersoner og grupper. Houens Odde har rammerne og værdierne til at gøre en forskel.

6 Møder og kurser Houens Odde kursus- og oplevelsescenter har gennem årene opnået ry af at være et af Danmarks smukkeste og hyggeligste kursussteder. Det ry værner vi naturligvis om og sætter dermed en stor ære i bevare den hjemlige hygge, der præger stedet. På Houens Odde har vi rum og rammer til større dagsarrangementer med deltagelse af op til 90 personer. Alle mødelokaler og konferencerum kan efter ønske udstyres med de elektroniske hjælpemidler, du og dine mødedeltagere har brug for. I alle bebyggelser er der f.eks. fri adgang til trådløst internet. På Stensgaarden kan vi huse op til 56 overnattende gæster fordelt på 16 lyse og venlige værelser. Huset rummer desuden en hyggelig spisesal og nogle af stedets bedste mødelokaler, bl.a. med biograf og lounge i kælderen. I de ældre og sagnomspundne Gilwell-hytter, der nærmest ligger i vandkanten, kan du give dine mødedeltagere en meget anderledes kursusoplevelse. I Gilwell-hytterne finder I områdets hyggeligste konferencerum med plads til ca. 70 personer. Gilwell kan huse op til 68 overnattende gæster fordelt på 24 værelser. Både Stensgaarden og Gilwell-hytterne rummer en lang række gruppe- og opholdsrum, der med fordel kan benyttes til mindre arbejdsgrupper i forbindelse med f.eks. en konference eller et seminar. Stedets hyggelige spisesale ligger tæt på mødefaciliteterne og dermed i de samme hyggelige og naturskønne omgivelser.

7 Vi bliver vist stor tillid og tager derfor ansvar. Odense Universitetshospital Udstyr Selv om Houens Odde kursus- og oplevelsescenter er præget af nostalgi, hygge og tanken om at være tæt på naturen, skal man ikke tage fejl. Houens Odde er et moderne kursuscenter, der rummer alle de teknologiske faciliteter, du og dine mødedeltagere har brug for. Alle bebyggelser er dækket af trådløst netværk, ligesom alle mødelokaler er udstyret med diverse AV-udstyr som f.eks. projektor, whiteboard og flip-over. Ved kursusstart udleverer vi en praktisk værktøjskasse med whiteboardpenne, skriveredskaber, reflektionsblokke og andre praktiske kontorartikler. Vi sørger med andre ord for, at I har alt, hvad I skal bruge, før mødet går i gang. Hvis du har spørgsmål eller særlige ønsker til det tekniske udstyr, er du meget velkommen til at kontakte os. FAKTA Houens Odde kursus- og oplevelsescenter har to mødefaciliteter, Stensgaarden og Gilwell-hytterne. Stensgaarden Antal senge 56 Antal værelser 16 Antal store mødelokaler 1 Antal små mødelokaler 2 Gilwell-hytterne Antal senge 68 Antal værelser 24 Antal store mødelokaler 2 Antal små mødelokaler 4 Udendørs arrangementer: Houens Odde har rammerne til at lave både mindre og meget store udendørsarrangementer. Har I lyst til at have en dag med noget fagligt og/eller festligt, så kontakt os, og vi vil skræddersy en dag, der matcher jeres ønsker.

8 Enkelhed, sammenhold og begejstring. IKEA Primitiv luksus Selvmodsigelserne står nærmest i kø her på Houens Odde, men det er faktisk med fuldt overlæg. Først når du og dine deltagere har nydt en kursusdag eller et ophold i centret, vil I forstå, hvad vi mener med primitiv luksus. Udsigten fra vores lokaler finder du ikke meget bedre på selv det mest fashionable konferencecenter i landet. Forskellen er, at du her på Houens Odde nyder udsigten fra en stråtækt bjælkehytte. Når vi beder vores overnattende gæster om selv at rydde af bordene og rede op, reagerer nogle med vantro, mens andre sagtens kan se det rationelle i at overlade nogle af dagens små, praktiske gøremål til stedets gæster. Vi tilbyder ikke et flerstjernet hotelophold, men gode dobbeltværelser, hvor man kan få en fredelig og god nats søvn oven på en begivenhedsrig dag. Fra de velholdte værelser er der adgang til fælles toilet og bad på gangene. Primitiv luksus falder i god tråd med ånden her på stedet, hvor hjælpsomhed og medansvar er vigtige parametre i driften af vores kursus- og oplevelsescenter. Det gælder ikke kun for vores medarbejdere, men også for vores mange besøgende.

9

10 Der var engagement, samarbejde og udstråling fra start til slut. OBH-Gruppen Teambuilding Eksempel på aktivitetsdag 09:00 Ankomstkaffe med rundstykke 09:30 Møde 12:00 Frokost anrettet på buffet 13:00 Teambuilding-aktiviteter 15:00 Eftermiddagskaffe med kage 15:30 Team challenge 18:00 3 retters aftensmenu anrettet på buffet 21:30 Aftenkaffe med kage 23:00 Natmad På Houens Odde kan du sammensætte et program med masser af fysiske og mentale udfordringer i og med naturen. Du kan også anlægge en mere afslappet facon, hvor pauserne imellem dagens koncentrerede indlæg - udfyldes af en fredelig gåtur i bøgeskoven eller langs vandet. Er du mere til refleksion, kan du med fordel invitere en af dine kolleger på lidt adspredelse i hytten Tankerum, der mest af alt minder om en hyggelig hule og derfor indbyder til ægte fordybelse. Uanset formålet med dit arrangement kan vi hjælpe dig med at sammensætte et program, der matcher dine ønsker og dit budget. Mulighederne på Houens Odde er talrige. F.eks. kan du krydre dagen med nogle af vores teamworkbaserede øvelser, der udfordrer både hjernen og gruppens samarbejdsevner. Nogle aktiviteter kræver råstyrke og kampgejst, mens andre appellerer mere til det analyserende og filosoferende væsen. Om du er til action eller fordybelse, så lover vi, at du sent vil glemme et ophold eller en kursusdag på Houens Odde.

11

12 Vi takker for den gode stemning og professionelle håndtering. B&W - det naturlige mødested Houens Odde DK-6000 Kolding

Vi mødes ved Stevns Klint

Vi mødes ved Stevns Klint Vi mødes ved Stevns Klint Velkommen til Konference & Hotel Klinten På Konference & Hotel Klinten bliver jeres møde, konference eller kursus udbytterigt. Hos os oplever I et imødekommende personale af højeste

Læs mere

workshops konferencer

workshops konferencer seminarer 6 spørgsmål der sikrer processen workshops konferencer en del af Lære- og dialogforum i Norden INDHOLD 04/ Hvad er målet med dit arrangement? 06/ Hvem inviterer du hvem kommer? 08/ Hvordan skaber

Læs mere

Frivillighed, engagement og udvikling af gode fællesarealer

Frivillighed, engagement og udvikling af gode fællesarealer Frivillighed, engagement og udvikling af gode fællesarealer Arbejd videre Den menneskelige faktor Tine Sønderby Frivillighed, engagement og udvikling af gode fællesarealer Arbejd videre Den menneskelige

Læs mere

Gør en forskel for en ung - bliv mentor

Gør en forskel for en ung - bliv mentor Gør en forskel for en ung - bliv mentor Der er brug for virksomhederne Nogle unge er ikke klar til at starte på en ungdomsuddannelse lige efter folkeskolen. De har brug for at gå en anden vej ofte en mere

Læs mere

Et vigtigt valg! Velkommen til Fonden Tagkærgaard Vi tror på en ny start. FONDEN TAGKÆRGAARD Et behandlingstilbud til unge i misbrug

Et vigtigt valg! Velkommen til Fonden Tagkærgaard Vi tror på en ny start. FONDEN TAGKÆRGAARD Et behandlingstilbud til unge i misbrug Velkommen til Fonden Tagkærgaard Vi tror på en ny start Et vigtigt valg! I dagligdagen kan det være svært. Sådan er det! Der venter en hård kamp men det hjælper! Jeg vil klart sige; GØR DET! Lige når man

Læs mere

Sådan opstarter du et ungdomsråd

Sådan opstarter du et ungdomsråd Sådan opstarter du et ungdomsråd Unge, sociale aktiviteter, indflydelse, fester og mulighed for at blive hørt af kommunen er essens af et ungdomsråd. Mangler I et sted at være, vil I gerne have flere penge

Læs mere

Ernæringsassistenter professionelle madhåndværkere gør en forskel

Ernæringsassistenter professionelle madhåndværkere gør en forskel Ernæringsassistenter professionelle madhåndværkere gør en forskel Ernæringsassistenter tilbereder hver dag sund, lækker, velsmagende og ernæringsrigtig mad. Mad, som gør en stor forskel for dem, som spiser

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

vanskelige samtale trivselssamtale

vanskelige samtale trivselssamtale omsorgssamtale den nødvendige samtale den den svære samtale vanskelige samtale trivselssamtale Til ledere og personaleansvarlige Når samtaler med medarbejderne er svære Viden og værktøjer til at gøre de

Læs mere

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE HVIS MAN GØR DET, MAN ALTID HAR GJORT, FÅR MAN DE RESULTATER, MAN ALTID HAR FÅET. Hvad er Backspin? I Backspin tilbyder vi børn og unge personlige og faglige

Læs mere

God. skolestart. Pædagogiske. og metodiske overvejelser omkring en god skolestart. HUSKELISTE til en god skolestart.

God. skolestart. Pædagogiske. og metodiske overvejelser omkring en god skolestart. HUSKELISTE til en god skolestart. God PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE skolestart Tryghed og omsorg er en del af hverdagen Gode relationer bygger på gensidig forståelse og respekt Eleverne skal trives for at lære Lær eleverne bedre at kende Camp

Læs mere

14 STØTTE OVER TID. Da det tager lang tid at erkende tabet og indrette sig i det nye liv, ønsker mange efterladte støtte over tid.

14 STØTTE OVER TID. Da det tager lang tid at erkende tabet og indrette sig i det nye liv, ønsker mange efterladte støtte over tid. 95 14 STØTTE OVER TID Det tager tid at erkende, at ægtefællen er død og indrette sig i det nye liv. Derfor ønsker efterladte støtte over tid, en vedholdende opmærksomhed og interesse fra omgangskredsen.

Læs mere

Hørelse for livet Kom godt i gang. Råd til, hvordan du får mest glæde af dine høreapparater

Hørelse for livet Kom godt i gang. Råd til, hvordan du får mest glæde af dine høreapparater Hørelse for livet Kom godt i gang Råd til, hvordan du får mest glæde af dine høreapparater Hørelse for livet 3 Tillykke! Tillykke med valget af dine nye høreapparater! En helt ny verden ligger for dine

Læs mere

du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom

du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom Du er ikke alene Hjerteforeningen. 2009 Tekst: Helle Spindler, cand. psych., ph.d, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet Grafisk

Læs mere

DU ER IKKE ALENE. Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom

DU ER IKKE ALENE. Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom DU ER IKKE ALENE Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom Indhold DEL 1 Reaktioner 4 Nye tanker og følelser 4 Om oplevelser, tanker og følelser ved hjertekarsygdom At huske alt det praktiske

Læs mere

Susanne Ohrt og Lene Poulsen. at være Pårørende til en parkinsonramt

Susanne Ohrt og Lene Poulsen. at være Pårørende til en parkinsonramt Susanne Ohrt og Lene Poulsen at være Pårørende til en parkinsonramt formål Parkinsonforeningen har udarbejdet denne pjece for at støtte pårørende, der ligesom den parkinsonramte er blevet kastet ud i en

Læs mere

AT SKABE ET BEDRE LIV

AT SKABE ET BEDRE LIV AT SKABE ET BEDRE LIV - fortællinger fra Korskærparken www.korskaerparken.dk Denne bog er lavet i samarbejde mellem beboere i Korskærparken og Fredericia Kommune. TAK til Niels Dahl for den store hjælp

Læs mere

Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud

Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud Den lille Prins og Ræven I Antoine de Saint-Exupérys eventyr om Den lille Prins, der forlader sin asteroide for at finde nogle venner på de andre planeter, møder

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

Mellem hjem og børnehave

Mellem hjem og børnehave Mellem hjem og børnehave En undersøgelse i Børnerådets Minibørnepanel BØRNERÅDETS Minibørnepanel Mellem hjem og børnehave 1 2 Børnerådets Minibørnepanel Indhold Indledning / 3 Resultater af undersøgelsen

Læs mere

Guide. hvordan du kommer videre. Læs her. sider. Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv

Guide. hvordan du kommer videre. Læs her. sider. Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv Guide MARTS 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Læs her 12 hvordan du kommer videre sider Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv GUIDE INDHOLD I DETTE HÆFTE: Side

Læs mere

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn 0. - 5. KLASSE - indskolingsafdelinger RØD/GUL www.kochs.dk - vi vil være verdens bedste skole - for børn Hvad indeholder pjecen? I denne pjece kan du læse om N. Kochs Skoles indskolingsafdelinger. I skolens

Læs mere

Politik for ungdomsfodbold i BS 72, Den Gule Tråd.

Politik for ungdomsfodbold i BS 72, Den Gule Tråd. Politik for ungdomsfodbold i BS 72, Den Gule Tråd. At være træner/leder eller spiller i BS 72's ungdomsafdeling, er ikke bare som at være frivillig eller medlem et hvilket som helst andet sted. I BS 72

Læs mere

Lær at tackle jobsøgningsstress 2!

Lær at tackle jobsøgningsstress 2! Lær at tackle jobsøgningsstress 2! Min forrige artikel tog udgangspunkt i, hvordan du kunne tackle de krav, der bliver stillet fra forskellige sider, inklusive fra dig selv, samt at du skulle anse din

Læs mere

Step by Step - en faseopdelt tilgang til forretningsudvikling

Step by Step - en faseopdelt tilgang til forretningsudvikling EPI-center Danmark er et dynamisk og udviklende branchekontorfællesskab for iværksætter- og mikrovirksomheder, der arbejder inden for online salg og markedsføring. Vores kontorfællesskab strækker sig over

Læs mere

?Ëc Uf dv_uvd fu :_dezefe W`c >Z]ZeÌcadj\`]`XZ #!!(

?Ëc Uf dv_uvd fu :_dezefe W`c >Z]ZeÌcadj\`]`XZ #!!( Indhold Forord.......................... 2 Udsendelsen betyder nye oplevelser......... 3 Hverdagen ændrer sig.................. 3 Den fremmede kultur.................. 3 Klima..........................

Læs mere

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE Guide til jul - med et barn med autisme af Janni Pilgaard Guide til jul med et barn med autisme Janni Pilgaard Forside og layout: Marie Olofsen Forsideillustration: Jeppe Pilgaard Sørensen KÆRE LÆSER Du

Læs mere

Hvordan skaber vi som ledere engagement? Hvordan anerkender vi, at medarbejderne tager imod forandringen i forskellige hastigheder?

Hvordan skaber vi som ledere engagement? Hvordan anerkender vi, at medarbejderne tager imod forandringen i forskellige hastigheder? 1 Hvilken forandring skal vi gennemføre? 1 Hvordan skaber vi som ledere engagement? 1 Hvordan får vi sat læringen i system? 2 3 Hvilke vilkår er der for forandringen? Hvordan gør vi? 2 3 Hvordan anerkender

Læs mere

ANERKEND DIN MEDARBEJDER

ANERKEND DIN MEDARBEJDER PERSONALESTYRELSEN DANSKE REGIONER KL DECEMBER 2009 ANERKEND DIN MEDARBEJDER INSPIRATION TIL ENGAGEMENT OG ARBEJDSGLÆDE udmøntning af kvalitetsreformen Kære leder Dine medarbejdere er grundlæggende meget

Læs mere