Nepal - Tibet. Kulturrejse. Rundrejse i det buddhistiske Nepal og Tibet. 20 dage oktober 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nepal - Tibet. Kulturrejse. Rundrejse i det buddhistiske Nepal og Tibet. 20 dage 10. - 29. oktober 2011"

Transkript

1 Kulturrejse Nepal - Tibet Eventyrlig rejse på verdens tag ved foden af Mt. Everest Det tibetanske liv som det leves i og udenfor klostrene Katmandus heksekedel af fremmedartede livsudtryk Bjergtagende naturoplevelser Seks foredrag på rejsen af førende dansk tibetolog Anne Burchardi 20 dage oktober 2011 Carsten Cramon Gyden Brædstrup tel.: carsten@cramon.dk

2 Indledning Menneskers længsel efter lykke, opfyldelse og kærlighed er det, der får kulturer til at opstå og udfolde sig. Fremmede kulturer vækker vores opmærksomhed, så vi udover de nye impulser klarere kan se vores egen kulturs nuancer - og måske få kastet lys ind i tidligere dunkle og ubevidste områder. På denne unikke rejse ind i den buddhistiske kulturs helt centrale områder i Tibet og Nepal har vi mulighed for at lade os bevæge af og opleve buddhismens måde at præge det menneskelige sind og sanser. Herigennem kan man opleve en væsensforskellig anden måde at erkende sig selv, de andre, omverdenen og det guddommelige på. Vores rejse udforsker det tibetanske kulturområde både i det 50 år gamle eksilsamfund i Nepal og i de centrale og vestlige dele af Tibet. Som en vigtig ledsager på rejsen vil naturen med den storslåede og gavmilde formsprog følge os og give os en dybere forståelse af naturens betydning i den buddhistiske praksis. Rejsen starter i Nepal, hvor vi oplever atmosfæren omkring de to vigtigste buddhistiske helligdomme, Bodhanath og Swayambhu stupaerne. Vi besøger tibetanske buddhistiske klostre her og ser, hvordan de fungerer i eksil. I Nepal vil vi også beskæftige os med den allesteds nærværende hinduistiske kultur. Efter det fascinerende ophold i Kathmandu flyver vi forbi Mount Everest og lander i nærheden af Yarlung distriktet i det centrale Tibet. Det var her buddhismen først slog rod, hvor kongerne boede, og hvor de første templer blev opført. Den gamle shamanistiske religion blev her indlemmet i buddhismen, som i Tibet dermed fik sin helt egen fremtrædelsesform. Højden, de fremmedartede lyde, lugte og den anderledes mad vil gøre at sindet langsomt smelter ud i den fremmede kultur, og vi begynder at forstå omgivelserne på et dybere plan. Vi skal bo midt i dette område, hvor den tynde luft gør os modtagelige for fortidens aftryk i den fysiske og psykiske atmosfære. Vi skal besøge borge, templer og klostre, betragte udformningerne af de gamle bygningsværker og kunstskatte samt dvæle i sansninger og forestillinger om, hvordan livet dengang kan have været her, hvor forestillingerne om livet, døden og genfødslen overalt er til stede i kunsten. En gammel kultur som på mange måder er forblevet urørt i over tusind år, - og hvis forbliven og stabilitet efterhånden er truet af den kine-

3 Indledning I Tibet er vi de første seks dage i Lhasa, hvor vi i byen og dens omegne besøger de imponerende kulturmonumenter fra Tibets storhedstid. Lhasa er bygget op omkring Jokhang templet og fik senere Dalai Lamaernes Potalapalads som vartegn. Efter opholdet i Lhasa kører vi mod sydvest og ser undervejs byerne Gyantse, Shigatse og Shelkar med deres unikke klostre. I det storslåede månelandskab betragtes Himalayakæden fra nordsiden. Vi besøger Dzarong pu klostret i Mount Everest-området samt selve Everest Base-camp. Herefter forlader vi den tibetanske højslette og oplever den forbløffende landskabsmæssige forandring, når turen går nedad gennem den frodige nepalesiske jungle til rejsens endemål, Kathmandu.

4 Dag Sidst på eftermiddagen flyver vi fra København Lufthavn med Qatar Airlines. Efter en kort mellemlanding i Qatars hovedstad Doha flyver vi videre til Kathmandu, hvor vi ankommer næste morgen. Kathmandu er 4 timer og 45 min foran os Vel ankommet til Kathmandus lufthavn kører vi til vores hotel for de næste 7 overnatninger. Vi tager det med ro den første dag efter den lange rejse, men sidst på eftermiddagen mødes vi i hotellets foredragssal. Her vil vi starte med en præsentationsrunde, hvorefter Anne Burchardi vil starte sin foredragsserie på rejsen med et foredrag som giver en kort introduktion til Nepals historie, fællestræk og forskelle mellem hinduisme og buddhisme samt det unikke newari samfund. Overnatning Kathmandu 1304 m.o.h.

5 Dag 3 Idag skal vi besøge byerne Bungamati, Khokana og Patan i Kathmandudalen. Bungamati og Khokana landsbyerne er klassiske newari samfund fra det 16. årh. Her står tiden stille. De udgør dele af Lalitpur-distriktet. Lalitpur er det gamle navn for Patan, som menes at være grundlagt i det tredje århundrede før vor tid, under det såkaldte Kirat dynasti. I det sydende liv i Patan oplever vi de fire smukke stupaer i byens fire retninger. De siges at være opført af Kong Ashoka(2. årh. f. Kr.), den berømte indiske konge som bidrog væsentligt til spredningen af buddhismen i Indien. Vi finder et væld af buddhistiske og hinduistiske templer i Patan som også huser de dygtigste håndværkere, træskærere, sølv- og guldsmede samt statuemagere o.s.v. Godt mætte af indtryk fra dette fremmedartede land sætter vi os først på aftenen til rette i hotellets foredragssal for at få mere styr på alle vore indtryk. Anne vil i det andet foredrag specielt komme ind på de hinduistiske helligdomme Pashupatitemplet og Dakshinkalitemplet samt de buddhistiske pilgrimssteder Boudhanathstupaen, Pharpings buddhistiske hule og Pullahari klostret. Overnatning Kathmandu 1304 m.o.h.

6 Dag 4 I dag besøges Pashupatinath templet, Boudhanath stupaen og Pullahari klosteret. En dag hvor vi har mulighed for at opleve forskelle og ligheder mellem den hinduistiske og buddhistiske vej. Pashupatinath templet er det vigtigste hindutempel i Nepal og samtidig et af de vigtigste hindutempler i det hele taget, hvilket tiltrækker mange pilgrimme og hellige sadhuer fra Indien. Ved Bagmati flodens bredder foretages de sidste dødsritualer hvorefter afdøde hinduer brændes her ligesom i Varanasi ved Ganges floden. Boudhanath stupa er den største stupa i Nepal og en af de største i verden. Den dateres til d.6. årh., men dens nuværende udformning stammer sandsynligvis fra det 14. årh. Stupaen udgør et vigtigt spirituelt centrum for Nepals buddhister, i særdeleshed tibetanerne som er flygtet fra Tibet til Nepal i løbet af de sidste 50 år. I området omkring stupaen findes mange tibetansk buddhistiske klostre. Pullahari klostret ligger smukt på toppen af bjergkammen nordøst for Boudhanath. Dette er et stort velfungerende tibetansk kloster komplet med buddhistisk universitet, 3-års retreat, adskillige templer og her afholdes kurser for vesterlændinge. Vægmalerierne er af særlig høj kvalitet og biblioteket er veludstyret. Overnatning Kathmandu 1304 m.o.h.

7 Dag 5 Vi starter dagen med at køre til newar-landsbyen Changu ca. 15 km øst for Kathmandu. Her besøger vi det smukke historiske hindu tempel Changu Narayan. Templet stammer fra det 4. årh. men er genopbygget i det 17. årh. Templet benyttes idag af alle trosretninger og er meget rigt ornamenteret. dette kan bl.a. opleves i de meget smukke døre. På vores rejse skal vi opleve et utal af døre, der på deres helt egen måde fortæller en historie om skønheden i enkelheden, styrken og uholdenhed. Fra Changu Narayan bevæger vi os til fods gennem det smukke landskab med den vide udsigt til Himalayabjergkæden indtil vi når Bhaktapur. Bhaktapur, den nu restaurerede middelalderby, var Kathmandudalens hovedstad helt tilbage fra 900-tallet. Ved kong Yaksa Mella død i 1482 blev hans rige delt mellem tre sønner og en datter med hovedbyerne: Kathmandu, Patan, Bhaktapur og Banepa. På dette tidspunkt var der meget stor rigdom i Kathmandu dalen, ikke mindst pga. handlen med Tibet. Denne rigdom kom bl.a. til udtryk i sønnernes indbyrdes rivaliering på det arkitektoniske og kunstneriske område. Dette vil vi komme til at opleve i de tre hovedbyers Dubar Square(kongepalads pladsen). Overnatning Kathmandu 1304 m.o.h.

8 Dag 6 I Katmandus omegn kører vi først til Chobhar. I følge sagnet er Chobar kløften stedet hvor Manjushri med sit sværd huggede hul i klippesiden så den oprindelige ursø forsvandt og den nuværende Katmandudal fremkom. I den lille by findes Adinath Lokeswar templet som æres af både hinduister og buddhister. Herefter kommer vi til Pharping, som er en lille newari landsby ca. 20 km syd for Kathmandu. Her findes en meget vigtig buddhistisk hule, hvor Guru Rinpoche - Padmasambhava, som bragte buddhismen til både Tibet og Bhutan, ifølge skrifterne har mediteret. I nærheden findes adskillige nyere buddhistiske templer og et tempel fra det 17.årh. for den tantriske guinde Vajra Yogini. De, som ønsker det, kan nu fortsætte til det hinduistiske tempel Dakshinkali, som er berømt eller berygtet for de dyreofringer, man her fortsat giver den blodtørstige gudinde Kali, især under Dasainfestivalen i oktober. Først på aftenen giver Anne igen en ramme til forståelse af alle de fremmedartede kulturudtryk vi allerede har mødt eller vil komme til at møde. Denne aften startes der med en introduktion til Swayambhunathstupaen og den tibetanske buddhismes grundbegreber, ikonografi og praksisformer. Overnatning Kathmandu 1304 m.o.h.

9 Dag 7 Swayambhustupaen kendes også som abetemplet, idet hele den skovklædte høj hvorpå stupaen ligger vrimler med aber. Højen siges at have været en ø, i tiden før Manjushri med sit sværd drænede søen. Det siges at Kong Ashoka besøgte stedet for mere end 2000 år siden. Inskriptioner viser at tempelbyggeriet var i gang i det fjerde årh. e. Kr. Der er en betagende udsigt ud over hele Kathmandu fra stupaplatformen. Tenga Rinpoche, en stor nulevende buddhistisk mester, som flygtede fra Tibet efter kinesernes overtog landet i 1959, har etableret Benchen klostret i eksil i Swayambhu og Pharping. Han har besøgt Danmark mange gange. Vi vil anmode ham om en audiens og om en kort buddhistisk belæring. Overnatning Kathmandu 1304 m.o.h.

10 Dag 8 Den ældste bygning i Kathmandu stammer fra det 12. årh. og er beliggende på Durbar pladsen. Kasthamandap træhuset har også givet byen sit navn. Omkring Durbar pladsen ligger det gamle kongepalads samt den levende gudindes tempel. I Nepal opretholdes stadig en særlig tradition med levende gudinder og gudinden Kumari Devi er den bedst kendte. Durbar pladsen og de nærliggende Basantapur pladsen og Makhan Tole er omgivet af et rigt udbud af handelsboder. Så hvis du ikke allerede har fortabt dig i de mange spændende kunsthåndværksgenstande, der udbydes overalt, har du denne sidste dag i Kathmandu rig mulighed. Overnatning Kathmandu 1304 m.o.h.

11 Dag 9 Efter morgenmaden kører vi til Kathmandus lufthavn. Vi flyver fra Kathmandu ved 10-tiden(lokal tid) og er i Gonggar Lufthavn ved to-tiden(lokal tid). Flyvetiden er en god time, men sikken en time. Vi flyver tæt forbi Mt. Everest og har på hele turen verdens flotteste natursceneri lige udenfor vinduerne. I Gonggar Lufthavn hilses vi velkommen af vores tibetanske guide Tse Tan Norbu for de næste 11 dagetil Tibet og får foræret et hvidt tørklæde (en Kada), som efter traditionen skal bringe os held på vores videre færd i det tibetanske. Efter velkomsten kører vi med vores tibetanske chauffør, også for de næste 11 dage, med bus til vores hotel i Lhasa. Vores chauffør vil på rejsen sammen med guiden give os et første hånds indblik i den venlige og imødekommende tibetanske befolknings natur. Vel ankommet til hotellet, der ligger helt centralt ved Jokhang templet - Tibets åndelige centrum, er der dømt hvile resten af dagen, for at vi kan vænne os til de store højder. Dog mødes vi i hotellets foredragssal først på aftenen for at høre Annes introduktion til Tibets historie og Lhasas vigtigste historiske monumenter, Potala og Jokhang templerne. Overnatning Lhasa m.o.h.

12 Dag 10-1 På vores første hele dag i Lhasa besøger vi Potala paladset og Jokhang klosteret sammen med en første introduktion til den spændende og folkloristiske handelsgade - Barkhor Street, som omkrandser Jokhang klosteret. Potala paladset sammen med Jokang klosteret er på UNESCO s Verdens kulturarvs liste. Potalapaladset: Som den kinesiske mur eller Vatikanet er symboler for respektivt Kina og Italien, sådan er Potalapaladset det for Tibet. Fra alle steder i Lhasa ses det 13 etager høje palads hæve sig op mod himlen med sine gyldne tage. Kong Songsten Gampo byggede i 600-tallet et palads på dette sted, og man mener at to rum stadig eksisterer fra hans tid og mirakuløst forblev uskadte under en senere voldsom brand. Det ene er kong Gampos egen meditationshule og det andet Chenrezigs kapel, hvilket regnes for det helligste værelse i hele Potalapaladset. Statuen af Chenrezig siges at være kommet fra Indien i Songsten Gampos regeringstid. Den 5. Dalai Lama påbegyndte bygningen af paladset i 1645, hvor den nederste hvide del, som skulle være administrationsbygning, var færdig i Den 5. Dalai Lama døde i 1682, og det øverste røde palads, med hans helligheds private gemakker, meditationssale, kapeller og gravkamre stod færdigt i I hans eget gravkammer er et 14 m højt gravmonument belagt med 4 tons guld, diamanter, turkiser, koraller og perler. Under kulturrevolutionen blev Potala paladset skånet, ordren skulle være udstedt fra højeste sted af Zhou En Lai himself.

13 Dag 10-2 Jokhang klosteret: Tibets helligste tempel, med en firesidet mandalastruktur som fundament. Det er den første religiøse bygning kong Songsten Gampo lod opføre, efter han havde flyttet hovedstaden til Lhasa i det 7. århundrede. I hovedhallen findes statuen af den 1000 armede Chenrezig (Avalokitesvara, medfølelsens buddha) som er Tibets beskytter. Centralt i templet står Jowo Sakyamuni, den kostbareste buddhastatue i Tibet som Wenchen, den kinesiske prinsesse havde med fra sin far kejseren i Kina som bryllupsgave til sin kommende mand, kong Songsten Gampo. Den er udsmykket med sølv, guld, koraler og turkiser og der brænder lys ved den konstant. Kongen er afbildet i et andet kapel med sine to hustruer. Efter besøget ved disse to store helligdomme er der fri leg på Barkhor Street. Her møder man alskens godtfolk fra landet og fra byen. De fleste pilgrimme på vej endnu en gang rundt om Jokhang klosteret i fordybelse med deres bedemøller, enkelte tager turen i glidefald, mens resten helt naturligt følger strømmen med uret rundt om Jokhang. På Barkhor Street møder man den åbne og elskelige tibetaner, der altid er parat til et venligt møde med den fremmede. Et møde for livet for mange. Om aftenen mødes vi igen til Annes foredrag. Denne gang med introduktioner til Norbulinka sommerpaladset, Drepung, Sera og Tashi Lhunpo klostrene. Carsten Cramon vil holde et oplæg om hellige buddhistiske tal og deres matematiske kvalitative sider. Desuden vil han givee en kort introduktion til naturens formsprog - fraktalerne, således at vi kan begynde at erkende den bagvedliggende uendelighed i naturens formsprog. Overnatning Lhasa m.o.h.

14 Dag 11 I dag besøges Norbulinka sommerpaladset og Drepung og Sera klosterene i udkanten af Lhasa. Norbulinka paladset: Dalai Lamas sommerpalads ligger i en stor park og blev bygget i midten af det 18. årh. af den 7. Dalai Lama idet det lå i nærheden af en kilde med helbredende egenskaber. Tempelkomplekset indeholder tre såkaldte paladser. Drepung klosteret: I storhedstiden boede her knap munke, og den store hal, som er Tibets største forsamlings hal, kunne rumme dem alle - nu bor her knap 600. Det er opført i 1416 af en af Tsongkhapas hovedelever Tashi Palden som Gelug center, og var bolig for adskillige af Dalai Lamaerne indtil Potala paladset blev bygget. Der er årlige maskedanse her, og klosteret rummer figurer af fortidens og fremtidens buddhaer samt statuer af alle Tibets konger og Dalai Lamaer. Klosteret er sluppet næsten uskadt gennem kulturrevolutionen. Fra klosteret er der en fantastisk udsigt over Lhasa dalen. Sera klosteret: Grundlagt af den anden af Tsongkhapas hovedelever i 1419 som gelugpakloster. Sera, Drepung og Ganden er de tre store gelugpaklostre omkring og i Lhasa. Klosteret ligger landligt, meget charmerende og stemningsfuldt. Det er bygget på det sted, hvor Tsongkhapa havde boet i en hytte og mediteret gennem adskillige år. Klosteret har spillet en aktiv rolle i Tibets politiske liv gennem tiden. I storhedstiden boede her over munke. Sera er også berømt for sine silkethankaer. Tsongkaphas retreatsted ligger højere oppe bag klosteret. På vejen derop er der mange malede sten og relieffer af bl.a. Tara. Overnatning Lhasa m.o.h.

15 Dag 12 Vi besøger Gandan klosteret ca. 40 km. Øst for Lhasa. På vejen tilbage til Lhasa besøges tibetansk familie, hvor vi får mulighed for at få et lille indblik i tibetanernes liv. Gandan klosteret: Gandanklosteret ligger 40 km øst for Lhasa i meters højde i et betagende landskab, - navngivet efter Maitreyas paradis. Det er grundlagt af Tsongkhapa selv i 1409 og der boede over munke inden kulturrevolutionen. Det blev helt ødelagt under kulturrevolutionen og er nu genopbygget af 400 fastboende munke. Tagene er renoverede med guldbelægning, Tsongkhapas mausoleum bag de røde mure er genoprettet, og sølvstupaen indeholder relikvier i form af dele af hans kranium. Ved at følge pilgrimsruten rundt om klosterbygningerne passerer man Visionsklippen, hvor man ved at se gennem et hul i ens knyttede hånd kan få visioner om fremtiden, og man kommer gennem en kløft Negativitetsmåleren, som siges at registrere graden af ens negative holdninger. Endvidere passerer man klipper, hvor tidligere mestre har sat forskellige aftryk. Men vigtigst er nok natursceneriet på denne kora rundt om klosteret. Det er ubeskriveligt, nærmest nirvansk, noget der skal opleves. Hver dag tager mange munke og andre buddhister ud til Gandan fra Lhasa. Vi kommer til at møde dem. Hver morgen kl. 9 er der en times morgenchanting, som vi måske kan deltage i. Overnatning Lhasa m.o.h.

16 Dag 13 Fridag i Lhasa: Denne dag er sat af til, at man selv kan gå på opdagelse i Lhasa, for derved at trænge dybere ind i den tibetanske kultur. For interesserede vil vi forsøge at få et møde i stand med den internationalt kendte thanka maler Penba Wangdu, som underviser på Tibetan Fine Arts Teaching and Research Section Art School på Tibet University i Lhasa. Han har været i Danmark flere gange og samarbejdet med konservatorskolen i København. Overnatning Lhasa m.o.h.

17 Dag 14 Idag kører vi til Gyantse, Tibets tredie største by. derefter med bus langs Kyichu floden. Fra Ganba La passet (4.796 m.o.h.) er der en fantastisk udsigt til den hellige sø Yamdrok Yumtso (4.441 m.o.h.). Ved ankomsten til Gyantse besøges Pelkor klosteret med den berømte Kumbum stupa. Gyantse er en historisk by, der er sluppet nådigt igennem kinesernes besættelse. Alene af den grund er byen et besøg værd. Pelkor klosteret og Kumbum stupaen: Pelkor Klosteret i Gyatse er bygget i 1418, mens Kumbum Stupaen først blev bygget i Bygningerne er stort set gået uskadte gennem tiden. Selv om det hovedsageligt er et Gelugpakloster rummer det flere af de andre buddhistiske retninger. De centrale billeder er af fortidens Buddha - Marmese, nutidens - Sakyamuni og fremtidens - Jampa. Kumbum stupaen er bygget som en 108-sidet mandala. Den er 32 m høj og er et atkitektonisk mesterværk. Den indeholder 112 kapeller med utallige buddhabilleder. Den symboliserer det hellige Merubjerg og det øverste kapel er en hyldest til Sakyamuni Buddha. Dens øjne ser uudgrundeligt og medfølende ud på verden.fra de øverste etager er der en fantastisk udsigt over dalen og borgen - Gyantse Dzong, der smyger sig op af det modstående bjerg. Det virker nærmest uindtageligt, men i 1904 var der et drabeligt slag omkting borgen, som blev vundet af englænderne, hvilket var med til at englænderne kunne besætte hele landet. Overnatning Gyantse m.o.h.

18 Dag 15 Efter morgenmaden fortsætter vi med bus mod Shigatse, men først stopper vi op i den gamle bydel i Gyantse. Her har vi på forunderlig vis mulighed for at opleve tibetanernes dagligliv, som det udspiller sig i gaderne, hvor beboerne gør sig parate til vinteren med indsamlet brænde, som ingen selvfølgelig kunne finde på at stjæle. Yak-klatter klaskes til tørre på væggene, vinteren er jo kold på disse kanter. Et par yakokser i forhaven er også med til at hjælpe på forråddet. Efter dette berigende besøg, fortsætter vi i samme bydel til Gyantses nonnekloster. Nonnerne tager smilende og lattermilde imod os. Er vi heldige med tiden, må vi gerne overvære deres smukke chanting. Inden frokost er vi på vej mod Shigatse, Tibets anden største by ( indb.). Vel ankommet til Shigatse besøges Tashilumpu klosteret. Tashilumpu klosteret: Tashilumpu, grundlagt 1447, er Panchen Lamas kloster i Shigatse. Det er bl.a. kendt for de kæmpestore thankaer, som hænges op ved festlige lejligheder. Hvor Dalai Lama regnes for en manifestation af Chenrezig (Avalokitesvara) så er Panchen Lama en manifestation af Buddha Amithaba. Titlen gav den store 5. Dalai Lama til sin lærer fra dette kloster. Tidligere boede der over munke på Tashilumpu, nu er der ca Klosteret blev kun delvist ødelagt under kulturrevolutionen, da en del af det havde relation til kineserne. Der findes adskillige kollegier til munkene, hvoraf specielt det Tantriske Ngagpa Tratsang College har bevaret sin antikke atmosfære, hvor man kan være heldig at ankomme til lyden af trommer, horn og klokker samt duften af enebærrøgelse. I klosteret findes relikvier af bl.a. den første Panchen Lama. En 26 meter høj Maitreyastatue af ædle metaller og juveler findes i Maitreya Templet på klosteret. Den seneste Panchen Lama (den 11.) blev udpeget som seks-årig af Dalai Lama i 1995, og blev straks herefter arresteret af kineserne sammen med sin familie, hvorefter kineserne indsatte en af dem udpeget Panchen Lama, som tibetanerne stadig ikke anerkender. Om aftenen mødes vi i hotellets foredrgasal, hvor Anne vil give en in troduktion til Sakyaklostret, Dzaron pu klostret og til yogien Milarepa og hans livshistorie. Overnatning Shigatse m.o.h.

19 Dag 16 Efter et besøg på det lokale marked i Shigatse fortsætter vi mod Shegar. På vejen skal vi passere to høje pass, først Tsuo La i 4500 meters højde inden vi aflægger besøg på Sakya klosteret. Sakya klostret: Klosteret er et af de ældste klostre i Tibet og dateres til det 11. årh. Det er et historisk meget vigtigt kloster. Templelmurene som omslutter tempelkomplekset er uden vinduer, 35 m høje, 100 m lange og en særpræget mørkegrå farve - et forsvarsanlæg inspireret af mongolerne. Klosteret er delt i et nordligt og et sydligt. Desværre blev de 108 kapeller i den nordlige del ødelagt under kulturrevolutionen.men stadig indeholder klosteret uvurdelige kulturskatte: et helt unikt bibliotek med en meget stor samling sjældne bøger. Klosteret kaldes også Det andet Dun Huan Cave. Efter besøget på Sakya passerer vi passet Jia Tsuo La i 5220 meters højde. Her får vi det først imponerende kik over mod verdens højeste tinder, mere end 8000 meter over havet: Makalu, Lhotse, Everest, Gyachung og Cho Oyu. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Shegar med det imponerende fæstningsværk Shegar Dzong, der blev ødelagt under kulturrevolutionen. George Mallory s Everest reconnaissance expedition, som var den første ekspedition, der fik lov til at bestige Mt. Everest fra Nordsiden, havde deres første base camp i Shegar i Steve Van Beek siger i sin bog Tibet om opholdet i Shegar: After dinner, pull out your star map and experience a night sky as you may never have seen before. If you are staying at The Shegar Guest House, climb up the iron rugs to the flat roof, lie back and gaze into the sky. You will understand how the milky Way came to be so named.. Overnatning Shegar m.o.h.

20 Dag 17 Inden vi forlader Shegar om morgenen vil det være muligt lige at springe op til borgruinerne og få endnu et blik mod dagens store magnet - Mt. Everest. Der er 100 km til Everest Base camp. Bussen stopper ved Dzarong pu klostret, hvor vi skal overnatte. Der er ikke tale om Sheraton fasciliteter her ude i ødemarken, men belønningen består i nærværet med dette imponerende bjergmassiv. Vi er der på årets bedste tid for at opleve Mt. Everest i fuld flor. Ved sol opog nedgang kan Mt. Everest opleves som en strålende gudinde, der gavmildt deler ud af det himmelske lys. På Dzarong pu klostret bor der 20 munke og nonner. Dette lille nyingma kloster blev etableret i begyndelsen af det 20. årh. efter i århundrede blot at have været eremithytter. Når vi er ankommet til klostret, bliver der mulighed for en vandretur til Everest Base camp, som ligger i en højde af 5200 m på Rongbuk-gletsjeren. Filatelisterne har her chancen for at poste et kort i verdens højest beliggende postkasse. Overnatning Dzarong pu klostrets guest house 4950 m.o.h.

21 Dag 18 Efter en kold nat venter belønningen på os om morgenen, hvis vejrguderne er med os - den opgående sol på Mt. Everest. Det er hele turen værd. Efter dette sceneri fortsætter vi mod grænsebyen Zhangmu. Det bliver endndu en dag med fantastiske naturscenerier, både tilbage mod Mt. Everest, men også, hvor man nærmest kommer til at føle sig som en del af Himmalaya bjergkæden, når vi nærmest skærer os vej igennem bergmassiverne på vores vej ned fra 5000 meters højde til 2300 meter over havet i Zhangmu. På vejen ændrer landskabet sig på dramatisk vis både i formerne og farverne, fra de golde jordfarver i højderne til de grønne nuancer længere nede, når træerne og planterne igen begynder at at titte frem. Området vi kører igennem er også kendt på grund af den store yogi Milarepas (11 årh.). Han tilbragte mange år i tilbagetrækning i forskellige huler i området. Vi vil besøge flere af disse. Først på aftenen er vi fremme i Zhangmu til vores sidste aftensmåltid i Tibet. Overnatning Zhangmu 2300 m.o.h.

22 Dag Efter morgenmaden forlader vi Tibet ved grænseposten i Zhangmu. Vi bliver transporteret igennem 8 km ingenmands land til Friensship Bridge ved den nepalesiske grænspost. Her skifter vi bus og kører igennem det frodige landskab på ved ned til Kathmandu, hvor vi først på aftenen letter fra Kathmandu Lufthavn med Qatar Airways. Efter en kort mellemlanding i Doha er vi tilbage i København ved 7-tiden næste morgen. Overnatning Qatar Airways m.o.h.

23 Praktiske Rejsedato: oktober 2011(20 dage) Afrejse fra: Kastrup Pris: kr. Enkeltværelse: kr. Sygeafbestillingsforsikring: + 6 % (Undersøg om du ikke allerede har denne forsikring i din indboforsikring). Indeholdt i prisen: Fly: København Kathmandu, Kathmandu - Lhasa og Kathmandu København Bus: De i programmet nævnte transporter med bus Hotel: Delt dobbeltværelse med bad og toilet på gode 3*- og 4* hoteller, pånær i Shegar og Dzrong pu, hvor kvaliteten ikke er så høj. Leje af foredragssale og A/V udstyr på hotellerne Pension: Morgenmad 17 dage, frokost 10 dage, middag 10 dage samt diverse serveringer på flyene Udflugter: Samtlige udflugter incl. entré Danske Cand. mag., tibetolog Anne Burchardi. Har guider: boet i Nepal i 10 år og rejst meget i Tibet, Nepal og Bhutan. Taler tibetansk. Er tolk for Dalai Lama, når han er i landet. Underviser i tibetansk sprog og kultur på Københavns Universitet. Cand. scient. Carsten Cramon. Har afviklet en lang række kulturrejser, bl.a. til Tibet. Guider: Tibet: Engelsktalende tibetansk guide Kina: Engelsktalende kinesiske guider Foredrag: Anne har seks foredrag og Carsten ét på ca. 14 t. Kompendium: Flot indbundet kompendium på ca. 50 sider. Tilladelser: De nødvendige rejsetilladelser til rejse i Tibet Ikke indeholdt i prisen: Drikkevarer: Drikkevarer til maden. Drikkepenge: Drikkepenge til lokale guider og chauffører. Flyskatter og Hvis flyskatterne og olie tillæggene ændrer sig, olie tillæg: vil der også komme en ændring af prisen i opeller nedadgående retning. Visa: Visa til Kina og Nepal. Diverse: Tilmelding: Senest mandag den 27. juni Tilmeld dig på Cramon Kulturrejsers hjemmeside Depositum:, ring eller send et brev. Betales med kr. ved tilmelding enten på check eller til konto Evt. sygeafbestillingsforsikring betales samtidig. Restbetaling: Senest mandag den 27. juni Forbehold: Ret til ændringer i programmet forbeholdes.

UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL

UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL AFREJSE: d. 26. marts - 5. april 2015 11 dage PRIS: DKK 17.800 kr. per person UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL Grønne terrassemarker, rhododendron-skove

Læs mere

Vandring i Himalaya Mt. Everest View

Vandring i Himalaya Mt. Everest View Vandring i Himalaya Mt. Everest View 21. oktober 2017 8. november 2017; 19 dage Denne rejse henvender sig til naturelskere, som godt kunne tænke sig at vandre i de mægtige Himalayabjerge. Alle med almindelig

Læs mere

Tibet: Over alle bjerge til Lhasa

Tibet: Over alle bjerge til Lhasa Tibet: Over alle bjerge til Lhasa Kultur rejse over alle bjerge til Lhasa med Potala paladset, Everest base camp og det tibetanske høj plateau Tibet - Verdens tag - jordens største høj plateau, og et land

Læs mere

Bhutan. Kulturrejse. Rundrejse i det buddhistiske Bhutan med Nepal. 18 dage 24. september - 11. oktober 2014

Bhutan. Kulturrejse. Rundrejse i det buddhistiske Bhutan med Nepal. 18 dage 24. september - 11. oktober 2014 Kulturrejse Bhutan Eventyrlig rejse til Torden Dragens Land - Bhutan Det bhutanesiske liv som det leves i og udenfor klostrene Kathmandus heksekedel af fremmedartede livsudtryk Bjergtagende naturoplevelser

Læs mere

Bhutan. Kulturrejse. Rundrejse i det buddhistiske Bhutan med Nepal. 24. september - 11. oktober 2014

Bhutan. Kulturrejse. Rundrejse i det buddhistiske Bhutan med Nepal. 24. september - 11. oktober 2014 Kulturrejse Bhutan Eventyrlig rejse til Torden Dragens Land - Bhutan Det bhutanesiske liv som det leves i og udenfor klostrene Kathmandus heksekedel af fremmedartede livsudtryk Bjergtagende naturoplevelser

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet 14 dages kontrast- og actionfyldt program 14 28. Juni 2009 Følg med på en unik og meget varieret rejse, der byder på forskelligartede

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

Det bedste af Kina & Tibet

Det bedste af Kina & Tibet Det bedste af Kina & Tibet Oplev Kinas højdepunkter og tag med til Lhasa for en helt unik oplevelse Tag med på en fantastisk rundrejse hvor du oplever højdepunkterne i Kina, og samtidig ser unikke Lhasa

Læs mere

YOGAREJSE I NEPAL Eventyrlig Yoga- og Mindfulnessrejse til Nepal - 9 dage med yogainstruktør Pernille Kristensen

YOGAREJSE I NEPAL Eventyrlig Yoga- og Mindfulnessrejse til Nepal - 9 dage med yogainstruktør Pernille Kristensen YOGAREJSE I NEPAL Eventyrlig Yoga- og Mindfulnessrejse til Nepal - 9 dage med yogainstruktør Pernille Kristensen AFREJSE : 11. - 19. oktober 2016-9 dage DKK 16.500 YOGAREJSE I NEPAL Eventyrlig Yoga- og

Læs mere

RETREAT I THAILAND. med sparring og mentoring til din kreative proces. - Med kreativ rådgiver Dorthe Walbum og rejseleder, antropolog Lise Kloch

RETREAT I THAILAND. med sparring og mentoring til din kreative proces. - Med kreativ rådgiver Dorthe Walbum og rejseleder, antropolog Lise Kloch RETREAT I THAILAND med sparring og mentoring til din kreative proces - Med kreativ rådgiver Dorthe Walbum og rejseleder, antropolog Lise Kloch AFREJSE : 10-18. november 2016-9 dage PRIS: DKK 13.900 kr.

Læs mere

ANTON REJSER BEIJING 11. 19. JANUAR 2010

ANTON REJSER BEIJING 11. 19. JANUAR 2010 ANTON REJSER BEIJING 11. 19. JANUAR 2010 Tag med Anton Rejser til Kinas hovedstad Beijing på en rejse, der lægger beslag på alle dine sanser! Oplev alle de kendte steder, som man altid har drømt om at

Læs mere

Kort oversigt over Tibets historie

Kort oversigt over Tibets historie Kort oversigt over Tibets historie Den almindelige opfattelse er, at Tibet blev etableret som en selvstændig stat i 600- tallet af det kongedømme, der var opstået i Yarlungdalen sydøst for Lhasa, med Songtsen

Læs mere

I Buddhas fodspor. Pilgrimsrejse 2018

I Buddhas fodspor. Pilgrimsrejse 2018 Pilgrimsrejse 2018 I Buddhas fodspor En åndeligt guidet tur gennem de 4 mest betydningsfulde steder i Buddha Shakyamunis liv. Indien og Nepal 27. sep. - 18. okt. 2018 Pilgrimsrejsen ledes af Venerable

Læs mere

Pigetur til Nepal Legendariske Kathmandu er ikke længere væk end en pigetur på 9 dage.

Pigetur til Nepal Legendariske Kathmandu er ikke længere væk end en pigetur på 9 dage. Pigetur til Nepal Legendariske Kathmandu er ikke længere væk end en pigetur på 9 dage. Denne rejse er lagt tilrette, så vi ser rødt på dag 4, når vi oplever kvindefestivalen Teej. Her samles nepalesiske

Læs mere

Pigetur til Nepal Legendariske Kathmandu er ikke længere væk end en pigetur på 9 dage.

Pigetur til Nepal Legendariske Kathmandu er ikke længere væk end en pigetur på 9 dage. Pigetur til Nepal Legendariske Kathmandu er ikke længere væk end en pigetur på 9 dage. Denne rejse er lagt tilrette, så vi ser rødt på dag 4, når vi oplever kvindefestivalen Teej. Her samles nepalesiske

Læs mere

8 dages cykelferie i Cuba

8 dages cykelferie i Cuba 8 dages cykelferie i Cuba Aktive og sjove oplevelser - garanterede afrejser Aktiv oplevelsesrejse til Cuba med 2 8 dages aktiv oplevelsesrejse Cykelture i Cuba Aktive kulturrejser i Cuba Tag med Svane

Læs mere

En åndelig guidet tur for åbning af hjertet og frigørelse af sindet.

En åndelig guidet tur for åbning af hjertet og frigørelse af sindet. Pilgrimsrejse Bodhgaya og Varanasi 2019 En åndelig guidet tur for åbning af hjertet og frigørelse af sindet. Indien 26. nov. - 13. dec. 2019 Pilgrimsrejsen ledes af Tsewang Amadou, som vil fungere som

Læs mere

FOREDRAG OM INDIEN AF Cand. theol Tine Elisabeth Larsen

FOREDRAG OM INDIEN AF Cand. theol Tine Elisabeth Larsen FOREDRAG OM INDIEN AF Cand. theol Tine Elisabeth Larsen Praktisk info: Foredragene er alle ledsaget af billeder og rekvisitter. Pris efter aftale. Kontakt: Tine Elisabeth Larsen Røntoftevej 48A, 2870 Dyssegård.

Læs mere

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing Trans Mongolske Rute 2010 Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing 18 dage / 17 nætter Gruppe tur/ min 10 personer Denne rute er en anden type transsibiriske

Læs mere

Hornbill Festival/Nagaland og Arunachal Pradesh

Hornbill Festival/Nagaland og Arunachal Pradesh Hornbill Festival/Nagaland og Arunachal Pradesh Denne rejse bringer os til to uberørte og sjældent besøgte delstater i den nordøstlige del af Indien, grænsende op til Tibet og Burma. Det er et af de sidste

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Kili safari 8 dage Kontakt os for pris Amboseli - Lake Naivasha - Masai Mara I Masaiernes Kenya kunne man fristes til at sige om denne safari. Fra udsigten til Kilimanjaro via Rift Valley søen Naivasha

Læs mere

Oplev Madagaskars varierede og helt specielle natur og dyreliv på denne vidunderlige tur til øens frodige nordlige...

Oplev Madagaskars varierede og helt specielle natur og dyreliv på denne vidunderlige tur til øens frodige nordlige... Dato:. MADAGASKARS NORDLIGE HøJDEPUNKTER Oplev Madagaskars varierede og helt specielle natur og dyreliv på denne vidunderlige tur til øens frodige nordlige... Tlf.: (+45) 56 36 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rundtur i Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rundtur i Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rundtur i Mongoliet 14 dage med et fantastisk varieret og kontrastfyldt program, med afrejse 20. juni og hjemkomst 4. juli. Rejsen er unik da den vil byde på meget

Læs mere

HIMALAYAS HORISONTER

HIMALAYAS HORISONTER en rundrejse i eventyrlige Nepal skræddersyet til Folkeskolens læsere Svimlende bjerglandskaber, religiøs mystik og stemningsfulde templer i Kathmandu. Få en oplevelse for livet på denne rundrejse, der

Læs mere

Kili Kenya Safari ,- 8 dage. Ring

Kili Kenya Safari ,- 8 dage. Ring Kili Kenya Safari Amboseli - Lake Naivasha - Masai Mara I Masaiernes Kenya kunne man fristes til at sige om denne safari Fra udsigten til Kilimanjaro via Rift Valley søen Naivasha til de store rovdyrs

Læs mere

NEPAL - UPPER MUSTANG TREK, 19 DAGE

NEPAL - UPPER MUSTANG TREK, 19 DAGE NEPAL - UPPER MUSTANG TREK, 19 DAGE Mustang-regionen er det gamle kongerige Lo og er beboet af tibetanske buddhister. Regionens hovedstad er Jomsom, men det virkelige tibetanske hjerteland ligger nord

Læs mere

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2.

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Dag 1. Ankomst til Palma de Mallorca Bus fra Lufthavnen til Hotel Marina i Puerto de

Læs mere

Berlin. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Berlin. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Berlin Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 07.11.2019 10.11.2019 2.395,- Højdepunkter Festivitas i anledning af 30 års dagen for Murens fald Vi guider dig hen til de store steder.

Læs mere

Arkæologisk ekspedition til Altay/Sydsibirien

Arkæologisk ekspedition til Altay/Sydsibirien Arkæologisk ekspedition til Altay/Sydsibirien Altai Republikken i Sydsibirien, Pazyryk kurganer & den mægtige Yenisey`s kilde. 5 dage i det spektakulære Skt. Petersburg og Ermitagemuseum. 17 DAGE; 22.

Læs mere

HIMALAYAS HORISONTER

HIMALAYAS HORISONTER en rundrejse i eventyrlige Nepal Svimlende bjerglandskaber, religiøs mystik og stemningsfulde templer i Kathmandu. Få en oplevelse for livet på denne rundrejse, der kommer helt tæt på den nepalesiske kultur

Læs mere

a) Den tredje Dalai lama, b) Atisha og c) Lama Tsonghapa

a) Den tredje Dalai lama, b) Atisha og c) Lama Tsonghapa a) Den tredje Dalai lama, b) Atisha og c) Lama Tsonghapa ad a) Tredje Dalai Lama 1543-1588. Den tredje Dalai Lamas biografi står i bogen side 3, og jeg vil opfordre jer til at læse den derhjemme. Som de

Læs mere

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013.

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Spaniens-kenderen Claus Berner gennemfører unik 7 dages MC tur i Midtspanien i maj 2013. MC Turen vil have et kulturelt og historisk islæt med besøg i en

Læs mere

NEPAL BAG FACADEN. 12 dage med Nepalekspert Rikke Former, arkæolog og cand. mag. i Sydasienstudier

NEPAL BAG FACADEN. 12 dage med Nepalekspert Rikke Former, arkæolog og cand. mag. i Sydasienstudier NEPAL BAG FACADEN rejs med fagfæller til det eventyrlige bjergrige 12 dage med Nepalekspert Rikke Former, arkæolog og cand. mag. i Sydasienstudier Afrejse: d. 30. september - 11. oktober 2013 Pris: kr.

Læs mere

Wien - Nytårsrejse med Le Grand Bal på Hofburg

Wien - Nytårsrejse med Le Grand Bal på Hofburg Wien - Nytårsrejse med Le Grand Bal på Hofburg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 14.045,- Højdepunkter Enestående Wienerbal og Wienervalse Tradition og romantik Nytårskoncert i

Læs mere

Tag med Det Spanske Hus til Salamanca, Ávila og Madrid

Tag med Det Spanske Hus til Salamanca, Ávila og Madrid Tag med Det Spanske Hus til Salamanca, Ávila og Madrid Salamanca, Plaza Mayor Oplev en af Spaniens smukkeste og mest spændende historiske byer, Salamanca, kom et smut til den velbevarede middelalderby

Læs mere

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 Riis Rejsers reference: STK1112212 Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 I fortsættelse af behagelig samtale glæder det os at kunne præsentere følgende forslag til jeres rejse: Op mod jul er Berlin altid

Læs mere

Grupperejse til Kina. Josefine Gudmann Risskov Rejser

Grupperejse til Kina. Josefine Gudmann Risskov Rejser 2019 Grupperejse til Josefine Gudmann Risskov Rejser 04-07-2019 Velkommen til! Kom med på en storslået rejse til det sydlige, hvor der ikke er mange andre rejsende til at sætte deres aftryk. Inden vi udforsker

Læs mere

YOGA- OG MINDFULNESSREJSE

YOGA- OG MINDFULNESSREJSE YOGA- OG MINDFULNESSREJSE Poovar Island Resort, Kerala, Sydindien - 10 dage Med Yoga- og Mindfulness-instruktør Pernille Kristensen fra Art of Living Afrejse: d. 4. - 13. november 2015 OBS!! LILLE GRUPPE:

Læs mere

YOGARETREAT I THAILAND Skøn yoga- og Mindfulnessrejse til Thailand - 9 dage med yogainstruktør Pernille Kristensen

YOGARETREAT I THAILAND Skøn yoga- og Mindfulnessrejse til Thailand - 9 dage med yogainstruktør Pernille Kristensen YOGARETREAT I THAILAND Skøn yoga- og Mindfulnessrejse til Thailand - 9 dage med yogainstruktør Pernille Kristensen AFREJSE : 13. - 21. marts 2016 og november 2016 (datoer på vej) - 9 dage DKK 15.900 YOGARETREAT

Læs mere

PROGRAM. Om huset, vi skal bo i. Impressionismen. Forplejning. Vandring. 1. dag

PROGRAM. Om huset, vi skal bo i. Impressionismen. Forplejning. Vandring. 1. dag PROGRAM Om huset, vi skal bo i Under hele vandreferien bor vi i et stort, smukt hus fra det 17. og 18. århundrede. Huset ligger i Roquevaire, en gammel landsby, som ligger halvvejs mellem Aix en Provence

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien I 1980 erne og 1990 erne kom en række revolutionære unge vinmagere

Læs mere

Maraton i Tórshavn 4.648,- 4 dage. Ring

Maraton i Tórshavn 4.648,- 4 dage. Ring Maraton i Tórshavn Drømmer I om en aktiv oplevelse udover det sædvanlige? Nu ha I muligheden for at løbe Tórshavn Marathon på smukke Færøerne. Udover maraton er der også mulighed for at løbe eller gå et

Læs mere

GOLF i Italien. UNIK GOLFFERIE i ITALIEN. - begrænset antal pladser

GOLF i Italien. UNIK GOLFFERIE i ITALIEN. - begrænset antal pladser GOLF i Italien UNIK GOLFFERIE i ITALIEN - begrænset antal pladser ENESTÅENDE mulighed Det unikke ved at spille golf i Italien er de fantastiske omgivelser i form af bjerge, dale, søer - ja selve naturen

Læs mere

Velkommen til Ballumhus!

Velkommen til Ballumhus! Hotel Ballumhus Velkommen til Ballumhus! Introduktion Hotel Ballumhus ligger klods op ad Nationalpark Vadehavet, og I bor således lige i nærjeden af fantastiske naturoplevelser - det er bare med at udforske

Læs mere

ILLUSTRERET REJSEDAGBOG - SRI LANKA

ILLUSTRERET REJSEDAGBOG - SRI LANKA SRI LANKA 2010-2. Del 1 ILLUSTRERET REJSEDAGBOG - SRI LANKA 23.NOV Delhousie (90 km fra Kandy) Op kl. 6, omelet og en god kande kaffe, afregning, tuk tuk til Peradeniya og 1.klasse kupé til Hatton. Mens

Læs mere

Italien. Kunstkursus Rom - Anita Viola Nielsen. Telefon

Italien. Kunstkursus Rom - Anita Viola Nielsen. Telefon Telefon 47 16 12 20 Italien Kunstkursus Rom - Anita Viola Nielsen Vi bor på et centralt beliggende kloster i en af Anitas yndlings-bydele, det charmerende kvarter Monti. Rejsegarantifonden 1571 Medlem

Læs mere

Meditationsrejse til Sydindien den januar 2019

Meditationsrejse til Sydindien den januar 2019 Meditationsrejse til Sydindien den 12. - 29. januar 2019 I samarbejde med Grace Tours som teknisk arrangør præsenterer vi denne unikke rejse til Sydindien til næste vinter. Det vil ikke være en almindelig

Læs mere

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Løgumkloster Refugium Busrejse til Harzen 10. 17. juni 2011 med forberedende dage på

Læs mere

Merseburg - Leipzig - Halle (D) 5 dage med All-inclusive

Merseburg - Leipzig - Halle (D) 5 dage med All-inclusive Merseburg - Leipzig - Halle (D) 5 dage med All-inclusive 1/6 2/6 3/6 (T-2018) Få en oplevelse langt ud over det sædvanlige i dejlige Tyskland, en tur med indtryk til alle sanser, her er både besøg på chokoladefabrik

Læs mere

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas Med til Tenerife lørdag den 24. februar 2007 til lørdag den 3. marts 2007. Rejsen: Fra Tirstrup lufthavn til Sydtenerife er der 3782 km. Flyvetid: 5 timer. SAS fløj turen for Aarhus Charter Vi boede i

Læs mere

Ankomst til Hjerternes Dal

Ankomst til Hjerternes Dal Ankomst til Hjerternes Dal 1 Ankomst til Hjerternes Dal Introduktion til kapitel 1: Ankomst til Hjerternes Dal Ankomsten til Hjerternes Dal er en af to indledende meditationer, som jeg har skrevet, for

Læs mere

Polens prægtige bjerge

Polens prægtige bjerge Polens prægtige bjerge Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 27.07.2019 04.08.2019 6.095,- Højdepunkter Side 1 af 6 Storslåede bjergkæder Gode hoteller i smukke omgivelser Scenariske

Læs mere

Polens prægtige bjerge

Polens prægtige bjerge Polens prægtige bjerge Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 29.08.2020 06.09.2020 5.895,- Højdepunkter Storslåede bjergkæder Gode hoteller i smukke omgivelser Flotte og interessante

Læs mere

På eventyr i Dubai ,- 12 dage. Ring

På eventyr i Dubai ,- 12 dage. Ring På eventyr i Dubai Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. På denne 12 dages rejse, har I god tid til at opleve både Dubai og Abu Dhabi. Vi har indlagt flere udflugter, der gør at I får mest muligt ud

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos

En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos Ferie med indhold J En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos #Ferie #Meditation #Sol #Strand #Stilhed #Fordybelse #Healing #Renselse #Celler #Hellige steder #Tid til mig selv #Egen kærlighed

Læs mere

Bestigning af Mera Peak, 19 dage

Bestigning af Mera Peak, 19 dage Bestigning af Mera Peak, 19 dage Bestigningen af Mera Peak starter med en flyvetur i bjergene til byen Lukla, hvorfra et hårdt trek over flere dage i smukke dale begynder. Trekket er hårdt på grund af

Læs mere

Prag - André Rieu. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Prag - André Rieu. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Prag - André Rieu Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.395,- Højdepunkter André Rieu koncert Theresienstadt Prags flotte pladser Borgen Hradcany Udsigten fra Karlsbroen Side 1 af

Læs mere

DEN ULTIMATIVE TIGER-SAFARI

DEN ULTIMATIVE TIGER-SAFARI Dato: 04. 07 2016 DEN ULTIMATIVE TIGER-SAFARI Tag på den ultimative tiger-safari i Junglebogens hjemegn og den verdensberømte forfatter Rudyard Kiplings fodspor Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Erhvervsdelegation til Kina med Erhverv og Udvikling, Randers Kommune Den 7. 15. april 2011

Erhvervsdelegation til Kina med Erhverv og Udvikling, Randers Kommune Den 7. 15. april 2011 Erhvervsdelegation til Kina med Erhverv og Udvikling, Randers Kommune Den 7. 15. april 2011 07. april - Afrejse Danmark Afrejse Billund, KL1346 kl. 14:25 Ankomst Amsterdam kl. 15:35 Afrejse Amsterdam,

Læs mere

VI VIL GERNE MØDES MED DIG

VI VIL GERNE MØDES MED DIG VI VIL GERNE MØDES MED DIG Du skal vide, at du altid er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller hvis du har lyst til at se vores skole. Du skal være velkommen. 2013 Start på højskolen

Læs mere

Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014

Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014 Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014 Warszawa ligger smukt ved Wisla floden med ca. 3 mio. indbyggere. Den flotte gamle bydel kom på UNESCOs Verdensarvsliste

Læs mere

IRLAND. Påsken 2014. En rejse for danske naturinteresserede!

IRLAND. Påsken 2014. En rejse for danske naturinteresserede! IRLAND Påsken 2014 Rock of Cashel, Lough Hyne, Cape Clear, Dingle Peninsula, Shannon River, Cliffs of Moher, Connemara En rejse for danske naturinteresserede! IRLAND PÅSKEN 2014 DUMAS-JOHANSEN og danske

Læs mere

Dagsprogrammet. Dag 3 Efter morgenmaden forlader vi Ajloun for at køre videre til Madaba, hvor vi skal bo en nat på Mosaic City Hotel.

Dagsprogrammet. Dag 3 Efter morgenmaden forlader vi Ajloun for at køre videre til Madaba, hvor vi skal bo en nat på Mosaic City Hotel. Dagsprogrammet Dag 1 København Amman og bustransport til Ajloun, hvor vi skal have 2 overnatninger i den private Mount Birgish Camp. Vi ankommer sidst på eftermiddagen og får tid til at stifte bekendtskab

Læs mere

Moskva - Ekaterinburg - Novosibirsk - Irkutsk - Ulan-Ude 12 Dage / 11 Nætter

Moskva - Ekaterinburg - Novosibirsk - Irkutsk - Ulan-Ude 12 Dage / 11 Nætter Ruslands Transsibiriske Jernbane Moskva - Ekaterinburg - Novosibirsk - Irkutsk - Ulan-Ude 12 Dage / 11 Nætter Dag 1 Ankomst til Moskva. Transfer fra lufthavnen til hotellet, indkvartering. Fritid. Dag

Læs mere

Berlin. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Berlin. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Berlin Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 28.06.2020 02.07.2020 3.395,- Højdepunkter Brandenburger Tor De store boulevarder Det gamle Østberlin Mulighed for besøg og middag i Rigsdagskuplen

Læs mere

NEPAL - ISLAND PEAK VIA EVEREST BASE CAMP

NEPAL - ISLAND PEAK VIA EVEREST BASE CAMP NEPAL - ISLAND PEAK VIA EVEREST BASE CAMP Island Peak (6186m) er en af de mest populære trekking-tinder i Nepal. Ruten byder ikke kun på en fantastisk toptur. Den byder på nogle af de smukkeste syn i Himalaya.

Læs mere

Stockholm - Storby og skærgård

Stockholm - Storby og skærgård Stockholm - Storby og skærgård Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 4.295,- Højdepunkter Skærgård og by Skansen og Vasa Museet Centralt beliggende hotel Middag første aften er inkluderet

Læs mere

Schweiz - fra sin smukkeste side

Schweiz - fra sin smukkeste side Schweiz - fra sin smukkeste side Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 7.895,- Højdepunkter Luzerns enestående beliggenhed og historie Med tandhjulsbane til Pilatus Skt. Gotthardtunnelen

Læs mere

Makedonien - kultur og vandring Flotte nationalparker

Makedonien - kultur og vandring Flotte nationalparker Makedonien - kultur og vandring Flotte nationalparker Makedonien ligger midt på Balkan, og selv om der ikke er en kystlinje, så giver 50 søer og 16 bjergtoppe over 2000 meter en varieret og flot natur.

Læs mere

Det bedste af Kina 01. november 11. november 2009 11 dage/ 9 nætter

Det bedste af Kina 01. november 11. november 2009 11 dage/ 9 nætter Det bedste af Kina 01. november 11. november 2009 11 dage/ 9 nætter Vælger du at dit næste rejsemål skal være Kina, kan du være sikker på at få dit livs rejseoplevelse. Kina har altid fascineret rejsende

Læs mere

Her er dit livs eventyr med din landevejsracer. Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater, altså om de tør!

Her er dit livs eventyr med din landevejsracer. Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater, altså om de tør! Her er dit livs eventyr med din landevejsracer. Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater, altså om de tør! For her cykler du hver dag i 7 dage Du cykler 15.000 højdemeter, og hver meter bringer

Læs mere

Alle kan deltage i kurset! Både begyndere, øvede og erfarne malere er meget velkomne. Der vil være tid til individuel hjælp og vejledning.

Alle kan deltage i kurset! Både begyndere, øvede og erfarne malere er meget velkomne. Der vil være tid til individuel hjælp og vejledning. Georgien (Malerejse) For rejselystne, som elsker at lære, opleve og skabe, lancerer Alt Rejser en grupperejse for kunstelskere vi kalder det et Art Trip. Dette Art Trip er et akvarelmalekursus på en spændende

Læs mere

TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL

TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL THAILAND Eventyrlig og fabelagtig rundrejse i 12 dage inklusiv tre dages afslapning på bountyøen Koh Chang. Et overflødighedshorn af oplevelser i Bangkok, Chiang

Læs mere

Uganda Fly-In Gorilla Trekking

Uganda Fly-In Gorilla Trekking Uganda Fly-In Gorilla Trekking 4 dage fra kr. 13.500 REJSERUTE: ENTEBBE - BWINDI - ENTEBBE Fly-in fra safari i f.eks Kenya og Tanzania og oplev de store bjerggorillaer Tlf.: 8873 4000 africatours.dk info@africatours.dk

Læs mere

Den store Himalaya tur 2017

Den store Himalaya tur 2017 Den store Himalaya tur 2017 Tag med Marina og Kasper på en fantastisk rejse henover Verdens tag i sommeren 2017. Turen der med stor succes kørte i 2007 og 2011 er blevet opdateret og detaljer forbedret.

Læs mere

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage 1 dag. Afrejse Kastrup onsdag den 8. juli kl. 0.40. Alle tider er lokale tider. Tidsforskel +9 timer. 2 dag torsdag

Læs mere

Tanzanias sydlige højdepunkter

Tanzanias sydlige højdepunkter Tanzanias sydlige højdepunkter Kom med på safari i Tanzania og besøg nogle af Afrikas mest fantastiske safariområder Mange har det fejlagtige indtryk, at man kun i lande som Botswana og Zambia kan finde

Læs mere

Moskva - Omsk - Novosibirsk - Irkutsk - Ulan-Ude - Ulan Bator - Erlian - Beijing

Moskva - Omsk - Novosibirsk - Irkutsk - Ulan-Ude - Ulan Bator - Erlian - Beijing Moskva - Omsk - Novosibirsk - Irkutsk - Ulan-Ude - Ulan Bator - Erlian - Beijing 13 dage / 12 overnatninger Inden for 13 dage vil du få en sjælden mulighed for at rejse på tværs af Sibirien, Mongoliet

Læs mere

Den buddhistiske tilflugt

Den buddhistiske tilflugt Den buddhistiske tilflugt Af Merete Boe Nielsen Tilflugt handler om, hvor vi søger vores lykke, og begrebet er grundlæggende i buddhismen. Det gælder for alle buddhister, ligegyldig hvilken buddhistisk

Læs mere

Berlin. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Berlin. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Berlin Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 26.07.2020 30.07.2020 3.195,- Højdepunkter Brandenburger Tor De store boulevarder Det gamle Østberlin Mulighed for besøg og middag i Rigsdagskuplen

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Malerejse Færøerne. 26. juni 2. juli. Kære kunstinteresserede - kære venner

Malerejse Færøerne. 26. juni 2. juli. Kære kunstinteresserede - kære venner Malerejse Færøerne 2011 26. juni 2. juli Kære kunstinteresserede - kære venner Så er det nu du skal tage en hurtig beslutning, hvis du vil med til Færøerne. Vi gentager nemlig sidste års succes og arrangerer

Læs mere

Egypten. - Et uforglemmeligt cruise på Nilen

Egypten. - Et uforglemmeligt cruise på Nilen Egypten - Et uforglemmeligt cruise på Nilen SETI 5 nætter på 5* cruiseskib og 2 nætter i Aswan på 5* hotel. Afgang hver søndag hele året. SETI 5 nætter på 5* cruiseskib og 2 nætter i Aswan på 5* hotel.

Læs mere

Tanzanias nordlige højdepunkter

Tanzanias nordlige højdepunkter Tanzanias nordlige højdepunkter Tarangire - Lake Manyara - Ngorongoro - Serengeti BENNS Safari byder velkommen til en forrygende safari til et af verdens absolut førende safarilande, Tanzania. Vi koncentrerer

Læs mere

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA Dato: 24. 06 2016 KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA På denne dejlige safari til Tanzanias verdensberømte nordlige safariområder kan nogle af Afrikas... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Yoga. og 1001 Nats eventyr. - Yoga- og Mindfulnessrejse til Udaipur, Nordindien. AFREJSE : Efterårsferien d. 11. - 19. oktober 2015-9 dage DKK 14.

Yoga. og 1001 Nats eventyr. - Yoga- og Mindfulnessrejse til Udaipur, Nordindien. AFREJSE : Efterårsferien d. 11. - 19. oktober 2015-9 dage DKK 14. Yoga og 1001 Nats eventyr - Yoga- og Mindfulnessrejse til Udaipur, Nordindien AFREJSE : Efterårsferien d. 11. - 19. oktober 2015-9 dage DKK 14.900 YOGA OG 1001 NATS EVENTYR - Yoga- og Mindfulnessrejse

Læs mere

Burma - cykelferie i Myanmar

Burma - cykelferie i Myanmar Burma - cykelferie i Myanmar En rejse til Myanmar, bedre kendt som Burma, er som at rejse tilbage i tiden. Til dengang Asien var jomfrueligt land for vesterlandske turister. Efter mange års isolation er

Læs mere

Malerejse. til eventyrlige Udaipur. - Med kunstmaler Charlotte Farup Ohrt og dansk ekspertrejseleder

Malerejse. til eventyrlige Udaipur. - Med kunstmaler Charlotte Farup Ohrt og dansk ekspertrejseleder Malerejse til eventyrlige Udaipur - Med kunstmaler Charlotte Farup Ohrt og dansk ekspertrejseleder AFREJSE: d. 12. - 20. oktober 2015 & d. 8. - 16. februar 2016-9 dage Malerejse til eventyrlige Udaipur

Læs mere

Nyd en helt fantastisk rundrejse. Sri Lanks Højdepunkter Det bedste af Vietnam Rundrejse i Thailand

Nyd en helt fantastisk rundrejse. Sri Lanks Højdepunkter Det bedste af Vietnam Rundrejse i Thailand Kina & Tibet 17 dage fra kr. 28.398,- pr. person Inkl. fly, rund rejse og engelsk rejseled er Oplev Kinas højdepunkter og tag med til Lhasa for en helt unik oplevelse Tag med på en fantastisk rundrejse

Læs mere

Stilling Sogns - Sognerejse til Armenien 2012: Program 1. Periode: 15. maj til 23. maj.

Stilling Sogns - Sognerejse til Armenien 2012: Program 1. Periode: 15. maj til 23. maj. Stilling Sogns - Sognerejse til Armenien 2012: Program 1. Periode: 15. maj til 23. maj. 9 dage * Teknisk arrangør: Unitas Rejser i samarbejde med aibidji. Dansk rejseleder: Keld Møller Pedersen. Armensk

Læs mere

Flodkrydstogt på Donau - med fly

Flodkrydstogt på Donau - med fly Flodkrydstogt på Donau - med fly Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 9.145,- Højdepunkter Den gode mad om bord **** skib Stort udflugts inkluderet 3 smukke hovedstæder på ét og samme

Læs mere

Nepal - Homestay og landsbyudvikling

Nepal - Homestay og landsbyudvikling Nepal - Homestay og landsbyudvikling Jordskælvet i april 2015 og de utallige efterskælv har tvunget Nepal i knæ. Landet har mere end nogensinde brug for at blive styrket økonomisk. Turismen har de senere

Læs mere

Side 1. Flyv ikke højt. historien om ikaros.

Side 1. Flyv ikke højt. historien om ikaros. Side 1 Flyv ikke højt historien om ikaros Side 2 Personer: Kong Minos Daidalos Ikaros Side 3 Flyv ikke højt historien om ikaros 1 Kong Minos 4 2 Et flot palads 6 3 En labyrint 8 4 En fælde 10 5 Vagten

Læs mere

Thailand helt i nord. En rejsebeskrivelse fra Rejsecenter Djursland

Thailand helt i nord. En rejsebeskrivelse fra Rejsecenter Djursland Thailand helt i nord Rejs gennem nogle af de bedste landskaber Nord-Thailand har at byde på, besøg steder af kulturel og historisk betydning, såsom Wat Phradhat Doi Suthep, Long Neck Karen Padaung Village

Læs mere

Tibet. Over alle bjerge til Lhasa. Telefon Kultureventyr tværs gennem Himalaya fra Lhasa til Kathmandu

Tibet. Over alle bjerge til Lhasa. Telefon Kultureventyr tværs gennem Himalaya fra Lhasa til Kathmandu Tibet Kultureventyr tværs gennem Himalaya fra Lhasa til Kathmandu Rejsegarantifonden 1571 Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening Kultureventyr tværs gennem Himalaya fra Lhasa til Kathmandu Tibet og Lhasa

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene på to byområder, nemlig Buda og

Læs mere

På påskebesøg i Kairos Skraldeby

På påskebesøg i Kairos Skraldeby På påskebesøg i Kairos Skraldeby Forfatter og fotograf: Kirsten Graversen Rejser man til Kairo, bør man besøge den autentiske bydel Mokattam, som betyder Skraldebyen. Trods bynavnet er det ikke slum alt

Læs mere

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13 Temarejse 28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. Natur & kultur Oplev et lille samfund i det skotske højland tæt på stor natur. Fly til Edinburgh,

Læs mere