Fra gammelt skur til lækker garage

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fra gammelt skur til lækker garage"

Transkript

1 Fra gammelt skur til lækker garage Porten er delt i tre, så man kan bruge den ene del som almindelig dør, mens de to andre kan åbnes sammen. De højtsiddende vinduer får taget til at svæve et stykke over facaden og giver bygningen et lettere udseende. De synlige stolper bryder facaden.

2 Masser af gode og håndværkerråd 1 Sider 2 Kryds i vinduer 3 Spær 4 Fyldinger 5 Udhængsspær og udhæng 6 Tag 7 Port 8 Finish Hvad enten du har brug for et rummeligt redskabsskur, et værksted eller en ny garage, kan du bygge efter tegningerne til denne flotte garage, hvor der virkelig er kælet for detaljerne. Kig efter tipsstemplerne, og bliv en bedre håndværker. FØR Det gamle skur var bestemt ikke kønt at se på, men ejerne havde brug for et sted at opbevare cykler, haveredskaber og møbler. Den gamle port blev skiftet ud, men da det efterhånden kun var den, der holdt sammen på konstruktionen, besluttede ejerne at rive skuret ned og bygge et nyt. Det var omsonst at male eller lappe mere på det gamle skur. Det eneste bevaringsværdige var hængslerne til porten samt fundamentet. Det gamle skur var bygget på en betonsokkel, der kunne genbruges. Derfor skulle skuret faktisk bare fjernes, og et nyt bygges på det samme fundament. Der var ikke plads i haven til at bygge større, men fundamentet på 275 x 471 cm er også stort nok til en mindre bil. Hvis du vil kopiere systemet, er det ikke noget problem at forøge længde og bredde med en halv til en hel meter. Byggeprincipperne er præcis de samme. Der er fortrinsvis brugt trykimprægneret træ til konstruktionen. Det er ikke meget dyrere end ikke-trykimprægneret træ, og så holder det i mange år. Taget er beklædt med tagpap. Her er brugt Topsafe fra Icopal, der er nemt at arbejde med, fordi det er selvklæbende på de øverste og nederste 10 cm. Derfor er det lige til at lægge på uden brænder dog skal du bruge tagpapsøm og taglim til samlinger og kanter. Lim og søm ligger inden i rullerne, der hver indeholder en bane på 1 x 7 meter. Her er brugt 4 ruller samt en rygning på 0,6 x 7 meter. I stedet for at lave tre ens portdele er der her valgt en nem og lige så god løsning. Porten er først lavet i ét stykke og derefter savet i tre dele. Så er du nemlig også sikker på, at den passer perfekt. Sådan bygger du garagen...

3 1: Rejs først siderne Først blev det gamle skur revet ned. Til den opgave var koben, lægtehammer og en elektrisk stiksav ideelt. Læg de tre bundplanker (B og E) på soklen, hvor de skal skrues fast. Bor huller til 10 x 160 mm karmdyvler gennem bundplankerne med et træbor. Skift derefter til et 10 mm murbor, og bor hullerne i soklen. Lav bladsamlinger i de øverste planker (B og D), og skru stolper og sprosser (C og A) imellem med 5,0 x 120 mm skruer. På bagsiden fastgøres et 50 x 200 mm sømbeslag over samlingerne med 4,0 x 40 mm skruer Rul murpap ud på soklen under sider og ende, og sæt karmdyvlerne på plads i hullerne. Rejs facadeelementet, slå karmdyvlerne i, og skru bundplanken fast til soklen. Sørg for, at elementet står i lod og vage. Klods op med kiler, hvor det er nødvendigt. Når første facadeelement er på plads, er det nemmest at holde det midlertidigt på plads med lægter. 2: Kryds i vinduerne 1 Saml 10 rammer passende til vindueshullerne af 21 x 21 mm lister (T, U og T1). Saml rammerne kant mod kant med 2,5 x 55 mm galvaniserede søm. Sæt dem på plads i felterne, og afmærk krydsenes sammenskæring og endesnit. Midt på krydslisterne tegnes en streg, der skal passe med rammernes hjørner. 2 Sæt krydsene sammen ved at save nogle snit i samlingerne og stemme ud med et skarpt stemmejern.

4 4 Sprosserne (F) skrues fast med skråt placerede 5,0 x 90 mm skruer gennem sprosserne ind i stolperne samt sømbeslag fra bagsiden. Det, der blandt andet gør bygningen pæn at se på, er vinduesfrisen øverst. Den giver samtidig et godt lys inde i garagen uden at afsløre indholdet. Kræs for kendere udhængsbrædderne langs siderne fortsætter langs gavlene. VIGTIGT Alt i lod og vage Det betaler sig at være omhyggelig, når du laver facaderammerne, så fx fyldinger og kryds bliver helt ens. Desuden er det vigtigt at sørge for, at facaderne er helt i vinkel, lod og vage. Så er det meget nemmere at lave tagkonstruktionen. 8 Lav det modsatte facadeelement på tilsvarende vis. Her er det dog lavet uden vinduer. Rejs det, og skru det fast til soklen. Lav derefter delene til de to gavle. 9 Brug lægter til at afstive konstruktionen og trække siderne i lod med. Jo mere præcist siderne står, jo nemmere går det med taget. Sådan laver du hurtigt spærene... 3 Sæt krydsene på plads i rammerne. Skru dem fast med 4,0 x 40 mm skruer. 4 5 Saml krydsene med en 1,4 x 35 mm dykker på hver side af krydset. Gør rammerne fast til facaderne med 2,5 x 55 mm galvaniserede søm. Placér dem cirka 2 cm fra facaderammens forkant. Glasset sættes i, når garagen er malet.

5 3: Sådan laves spærene Tegn spærdelenes afkortningssnit op på træet ved at lægge en spærfod (AT) og en skrå spærdel () ud som vist. Mål 52 cm vinkelret op fra midten af spærfoden for at finde sammenskæringspunktet mellem de skrå spærdele, hvor den lodrette spærdel (DT) monteres. Spærene samles med sømbeslag og 4,0 x 40 mm skruer. Det kan næsten gøres som på samlebånd. Når det første spær er samlet, lægges delene til næste spær ovenpå, så alle spær bliver ens. Markér den ene ende af spærene med et kryds (samme ende på alle spær), og vend dem i samme retning, når taget rejses. Markér også udhængets bredde (21 cm) under hver spærfod. Tegn de to plader til udhængsspærene af efter spærenes indvendige trekant. Læg 3 cm til hele vejen rundt, og sav de to plader ud. Skru pladerne fast med 4,0 x 40 mm skruer. 5 Forreste og bageste spær placeres i plan med gavlrammerne. Skru dem fast til rammerne med 5,0 x 90 mm skruer. 6 Skru de mellemliggende spær fast til siderammerne med 5,0 x 90 mm skruer gennem siderammerne. 7 Stil spærene i lod med et vaterpas, og hold dem fast med en skråstiver, der skrues fast under den skrå spærdel. 4: Fyld siderne ud VÆRD AT VIDE Planter langs væggene Kan du nøjes med en carport, kan du i stedet for at lave facaderammer med brædder sætte armeringsjern fast mellem stolperne og lade stedsegrønne planter vokse op ad det. Du kan også gøre garagen visuelt endnu lettere ved at udskifte en af de fyldte facaderammer med en glasdør. 1 2 Saml rammerne til sidefyldingerne af hhv. listerne J, K, og L og J1, K1 og L1 med 3,1 x 80 mm galvaniserede søm. To skråstivere (N) placeres i hvert af de to yderste elementer som afstivning af sidevæggene. Tjek, at rammen passer i feltet. Skru et trekantet stykke plade (ca. 40 x 40 cm) på i hvert hjørne samt et firkantet stykke plade midtpå for at holde rammen i vinkel.

6 Sømbeslag DT 52 4 Afmærk spærenes placering oven på facaderammerne. Start med at løfte det forreste spær op. 8 Forstærk spærenes fastgørelse til siderammerne med 50 x 50 x 50 mm vinkelbeslag, der skrues på med 4,0 x 40 mm skruer. AT ,5 Få korrekt hældning på taget Når der måles vinkelret op fra midten af spærfoden (AT) som beskrevet i trin 1 i dette afsnit, bliver taghældningen cirka 15. Skæreskabelon letter arbejdet Lav et par skæreskabeloner (køer) til at save de skrå snit efter. Så tager det ikke lang tid at save alle spærdele til. Her ser du to skæreskabeloner den lille øverst bruges til det skrå snit i toppen af tagkonstruktionen, mens skabelonen nederst i billedet er til de lange snit i spærenes sider. Når du har savet det første spær til, laver du en kopi af vinklen ved hjælp af to brædder samlet med skruer. Nu har du en skabelon (kø). Spænd skabelonen godt fast til spærdelen med skruetvinger, og sav ud. Det tog os en lille time at save ud til samtlige spær med de to skabeloner. Detaljeret arbejdstegning letter arbejdet Tag nu rammen ud. Søm blokhusbrædder fast på den med 1,8 x 40 mm dykkere. Fjern derefter krydsfinérpladerne, og genbrug dem til næste ramme. Sæt alle fyldingerne på plads. Placér dem ca. 2 cm fra facaderammernes forkanter. Skru fyldingerne fast med 5,0 x 60 mm skruer. Facaderne er beklædt med trykimprægnerede blokhusbrædder, der giver en flot blød skyggevirkning. Tilmed er de billige. En facadefylding eller flere kan erstattes med glas, hvis du vil have mere lys ind i garagen eller et endnu lettere udseende.

7 5: Nu kommer udhænget op Sindrigt bogstavsystem Alle elementerne til tagkonstruktionen er markeret med et bogstav samt et T. MT KT 30 UT 1 2 Skru seks afstandsklodser (CT) på de to yderste spær med 5,0 x 100 mm skruer. Udhængsspærene skrues fast til afstandsklodserne med 5,0 x 100 mm skruer. De skal flugte med de øvrige spær. LT AT A O O P P Q P P R Q R 3 Skru sternbrædderne (JT) fast til spærenderne med 5,0 x 60 mm skruer. Søm derefter udhængsbrædderne (GT) på med 2,5 x 55 mm galvaniserede søm. Fastgør tre lægtestykker (PT og QT) til at sømme de korte udhængsbrædder fast til ind mod spærene over gavlene. Søm de korte udhængsbrædder på med 2,5 x 55 mm galvaniserede søm. Brug evt. en afstandsliste for at få det samme mellemrum mellem brædderne. M1 O M1 O Det har vi brugt til siderne, krydsene, spærene, udhængsspærene og udhænget 90 x 90 mm trykimprægneret fyr: 4 stolper (A) a 215 cm 45 x 95 mm trykimprægnerede reglar: 8 spærfødder (AT) a 317 cm 16 skrå spærdele () a 165 cm 12 afstandsklodser (CT) a 25,5 cm 4 bund- og topstykker (B) til siderammer a 471 cm 8 lodrette sprosser (C) til facaderammer a 215 cm 2 overliggere (D) til gavlrammer a 275 cm 2 underliggere (E) til gavlrammer a 257 cm 4 vandrette sprosser (F) til facaderammer a 109,9 cm 3 vandrette sprosser (G) til gavlrammer a 82,7 cm 2 lodrette sprosser (H) til forramme a 30 cm 45 x 70 mm trykimprægnerede reglar: 6 lodrette spærdele (DT) a 32,7 cm 25 x 50 mm trykimprægneret fyr: 14 sider (J) til fyldingsrammer a 180,5 cm 8 sider (J1) til høje fyldningsrammer a 215 cm 7 sprosser (K) til fyldingsrammer a 175,5 cm 4 sprosser (K1) til høje fyldingsrammer a 210 cm 16 top- og bunddele (L) til fyldingsrammer i sider a 104,9 cm 6 top- og bunddele (L1) til fyldingsrammer i gavl a 77,7 cm 4 skråstivere (N) a 235 cm 19 mm trykimprægnerede blokhusbrædder, dækbredde 8,6 cm: 184 brædder (M) til sider a 109,9 cm 63 brædder (M1) til gavle a 82,7 cm

8 RT FT DT AT CT CT PT QT D 30 E N M 185 ST ET H DT HT K1 VT TT DT ET AT J1 RT ST ET AT GT U T1 V1 S1 J M1 A K B L1 VT ET J F C XT ET JT D 275 G C E OT C VT V U A NT T J K S L J S L A L M M B 471 M1 Y X Tæt tag med tagpap x 43 mm fyr: 8 lister (S) til kryds på langside a ca. 110 cm 12 lister (S1) til kryds på gavl a ca. 83 cm 21 x 21 mm fyr: 16 lister (T) til krydsrammer og fals på langside a 109,9 cm 24 lister (T1) til krydsrammer og fals på gavle a 82,7 cm 40 lister (U) til krydsrammer og fals a 25,8 cm 4 mm glas: 4 ruder (V) til langside a 29,5 x 109,5 cm 6 ruder (V1) til gavle a 29,5 x 82,2 cm 16 x 27 mm glaslister med vandnæse: 8 bundlister (X) til fyldinger på langsider a 109,9 cm 3 bundlister (X) til fyldinger i gavl a 82,7 cm 19 x 50 mm fyr: Indfatninger (Y) langs sokkel, i alt ca.16 m Endvidere: 5,0 x 120 mm, 5,0 x 100 mm, 5,0 x 90 mm, 5,0 x 60 mm, 4,0 x 50 mm og 4,0 x 40 mm skruer 3,1 x 80 mm og 2,5 x 55 mm galvaniserede søm 1,8 x 40 mm og 1,4 x 35 mm galvaniserede dykkere 28 stk. 80 x 180 mm sømplader til spær 24 stk. 60 x 140 mm sømplader til spær 21 stk. 50 x 200 mm sømplader til sider 24 stk. 50 x 50 x 50 mm vinkelbeslag til fastgøring af spær Ca. 12 m 10 cm bredt murpap 22 stk. 10 x 160 mm karmdyvler Akrylfugemasse Akrylspartelmasse Ca. 5 liter Flügger 98 farveløs (til hele garagen) Ca. 10 liter Flügger 98 hvid (til hele garagen)

9 6: Sådan lægger du taget 1 Sav de fire plader i hjørnerne (RT) til, så de når ind til midten af de to midterste spær (se tegningen på foregående side). Skub tagpladerne (RT, ST og TT) op ad en solid stige, så er de til at styre. 2 Lad pladerne rage ca. 5 cm ud over sternbrædderne (JT). Søm dem på med 2,5 x 55 mm galvaniserede søm. 3 Understøt pladerne i kippen (tagryggen) med lægter (ET og FT), der skrues fast til pladerne med 5,0 x 50 mm skruer. Skru lister (OT) under tagpladekanten. Brug 4,0 x 40 mm skruer, der skrues gennem pladerne ned i listerne. 5 T37: Rul den første bane Topsafe ud, så den rager ca. 4,5 cm ud over pladerne langs siderne. 6 7 Fastgør den øverste del af tagpappet med papsøm gennem dækfolien. Riv dækfolien af forneden, og buk banen stramt om pladekanten. Søm pappet fast til listerne (OT) under tagpladerne. Pappet skal stikke ca. 1 cm ned under listerne, så det danner en vandnæse. 9 Sådan ser taget ud, når de to første og nederste baner tagpap er på plads. 10 Rul de to næste baner ud. Riv dækfolien af nederst, og pres det selvklæbende stykke godt sammen. Øverst sømmes banerne med papsøm. 11 Smør lim på tagryggen, og rul forsigtigt rygningen ud. Pres/træd den godt fast.

10 Det har vi brugt til taget 38 x 57 mm lægter: 5 understøtninger (ET) for tagryg a 88,8 cm 2 understøtninger (FT) for tagryg a 25,5 cm 6 understøtninger (PT og QT) for udhæng, i alt ca. 5,5 m 4 Søm de fire trekantlister (MT) fast langs tagenderne med 3,1 x 80 mm galvaniserede søm. Skær forinden ca. 1,5 cm af listerne, så de får en flad overkant. 22 x 95 mm trykimprægnerede terrassebrædder: 4 udhængsbrædder (GT) a 530,8 cm 56 udhængsbrædder (HT) a 30 cm 28 x 120 mm trykimprægnerede terrassebrædder: 2 sternbrædder (JT) a 530,8 cm 4 vindskeder (KT) a ca. 180 cm 8 Langs gavlene limes og sømmes pappet fast til trekantlisterne. Det ser flot ud, at man kan se tværs igennem garagens øverste del. Gavltrekanten og de to vindskeder er fremhævet med en grå farve, der passer til tagpappet. 15 x 68 mm lister: 2 dækbrædder (LT) a 317 cm 50 x 50 mm trekantlister: 4 tagafslutninger (MT) a ca. 175 cm 25 x 50 mm trykimprægneret fyr: 2 tagkanter (OT) a 530,8 cm 4 dæklister (NT) a ca. 180 cm 19 mm vandfaste tagplader med not og fer: 4 tagplader (RT) a 122 x 218,8 cm 4 tagplader (ST) a 48 x 218,8 cm 2 tagplader (TT) a 93,2 x 170 cm 2 plader (UT) til udhængsspær a 38 x 244 cm Topsafe tagpap: 4 baner (VT) a 100 x ca. 550 cm 1 rygning (XT), 60 x ca. 550 cm Endvidere: 5,0 x 60 mm, 5,0 x 50 mm og 4,0 x 40 mm skruer 3,1 x 80 mm og 2,5 x 55 mm galvaniserede søm 2 stk. 10 cm tagrender a 530 cm 4 endestykker til tagrender 2 nedløbstude 4 bøjninger 2 nedløbsrør 4 rørholdere 16 rendejern Montér først ruderne, når du er færdig med garagen. Så er der en større chance for, at glasset stadig er intakt. Ruderne holdes på plads af kryds og falslisterne T, T1 og U, der er skruet fast til facaderammen med 4,0 x 50 mm skruer. Se endnu mere på Klik Have, terrasse og garage Klik Carport med... Fri adgang for abonnenter Port og den sidste finish...

11 7: Sådan laver du porten 2 Saml alle portdelene med sømbeslag med 4,0 x 30 mm skruer. Her er porten klar til at blive beklædt med blokhusbrædder. 1 Skru en 25 x 50 mm liste fast til hver af stolperne (A). Listerne bruges til at skrue portrammens to vandrette brædder (O) og de to yderste lodrette brædder (P) fast til, mens porten bygges. Placér de to 25 x 50 mm lister, så blokhusbrædderne kommer i plan med ydersiderne af stolperne (A). De fire lodrette brædder (P) placeres med ca. 2 cm s mellemrum. Spænd skråstiverne fast med et par skruetvinger, og tegn savsnittene af. 6 På de to sammenhængslede døre fastgøres 4 skudrigler til at lukke porten med. Skru også en anslagsliste af 15 x 43 mm fyrretræ på den midterste dør. 8: Den sidste finish Søm nu vindskeder (KT) og de to brædder (LT), der dækker udhængsbræddernes ender, fast. Brug 3,1 x 80 mm galvaniserede søm. Lav en fyldig limfuge mellem tagpappet og vindskeden, og søm derefter dæklisterne (NT) på med 3,1 x 80 mm galvaniserede søm. Nederst færdiggøres hver fyldning med en liste (X) med skrå kant, så vandet løber fra. Listerne sømmes på med 18 x 40 mm dykkere. Langs soklen fastgøres lister (Y) med 2,5 x 55 mm galvaniserede søm.

12 3 4 5 Brædderne sømmes på med 1,8 x 40 mm galvaniserede dykkere. Lad dem flugte med brædderne på sidefyldingerne. Når porten er beklædt, saves dørene fri, og hængslerne skrues på som vist. Når midterdøren er fri, kan man gå ind og skrue ophængningslisterne fri fra stolperne (A), så porten kan åbnes helt. Det har vi brugt til porten 7 Montér et stalddørsbeslag på enkeltdøren, og porten er færdig. 28 x 120 mm trykimprægnerede terrassebrædder: 2 vandrette brædder (O) a 256 cm 6 lodrette brædder (P) a 159 cm 3 skråstivere (Q) a ca. 175 cm 3 brædder (R) til hængsler a ca. 30 cm 19 mm trykimprægnerede blokhusbrædder, dækbredde 8,6 cm: 21 brædder (M1) til port a 256 cm 15 x 43 mm trykimprægneret fyrretræ: anslagsliste, ca. 1 meter Endvidere: 4,0 x 40 mm og 4,0 x 30 mm skruer 1,8 x 40 mm galvaniserede dykkere 9 stk. 130 x 430 mm T-hængsler 1 stalddørsgreb 4 stk. 10 x 230 mm skudrigler 20 stk. 60 x 140 mm sømbeslag 16 stk. 100 x 240 mm sømbeslag Pris for hele garagen: Cirka kroner. 4 Rendejernene er konsoljern, der skrues fast til sternbrædderne med en afstand på højst 90 cm. Tagrenderne skal afkortes, så de passer mellem vindskederne. 5 Sav hul til nedløb med en nedstryger, og buk hulkanten nedad med en tang. Hægt nedløbstud på, og sæt tagrendeendestykker på. Pres tagrenderne på plads i rendejernene, montér de to tudstykker og nedløbet, og skru nedløbet fast til garagen med holderne. 6 Her er først grundet med Flügger 98 farveløs. Spartl revner og sprækker ud med akrylfugemasse og skruehuller med akrylspartelmasse. Til sidst er der malet to gange med hvidt heldækkende træbeskyttelsesmiddel (Flügger 98). Brug en bred malerrulle til de store flader, så går det hurtigt.

Stærk. tømrerløsning. Nye flotte tagrender på en weekend. Gør det selv og spar over 8000,-

Stærk. tømrerløsning. Nye flotte tagrender på en weekend. Gør det selv og spar over 8000,- Gør det selv og spar over 8000,- LET SVÆRT SVÆRHEDSGRAD: Ved du, hvordan du betjener din overfræser, er der ingen problemer i jobbet her. Øv dig evt. på en stump plade i forvejen. TIDSFORBRUG: Du skulle

Læs mere

Hvis du leder efter et billigt haveskur,

Hvis du leder efter et billigt haveskur, Den overdækkede hyggekrog giver skuret en ekstra dimension. Med plads til alle havens redskaber og en hyggekrog oven i købet overgår dette solide haveskur langt de skure, du kan købe dig til. Den solide

Læs mere

Det er nemmere at lægge ståltrapezplader oven på det gamle tag end at lægge et nyt tag af tagpap. [før]

Det er nemmere at lægge ståltrapezplader oven på det gamle tag end at lægge et nyt tag af tagpap. [før] 0 Færdig på en weekend Det er nemmere at lægge ståltrapezplader oven på det gamle tag end at lægge et nyt tag af tagpap. Sværhedsgrad: LeT svært Du skal have målt op og bestilt pladerne, så du har alle

Læs mere

2 Af Peter Svendsen (tekst og tegning). Foto: Annelise og Per Grubbe

2 Af Peter Svendsen (tekst og tegning). Foto: Annelise og Per Grubbe 2 Af Peter Svendsen (tekst og tegning). Foto: Annelise og Per Grubbe Gør Det Selv 4/1988 MONTAGEBYGGERI I MINI-FORMAT: Rejs pandekagehuset på én dag Delene til dette flotte legehus kan du lave helt færdige

Læs mere

Sæt drivhus op på 20 minutter. Billigt begynderdrivhus Let at flytte rundt på Foldes sammen til vinteren Ingen glasskår

Sæt drivhus op på 20 minutter. Billigt begynderdrivhus Let at flytte rundt på Foldes sammen til vinteren Ingen glasskår m vinteren er drivhuset klappet sammen og står i skuret. Når det bliver forår, finder du et egnet sted at stille drivhuset op. På 20 minutter samler du dit drivhus med bolte og vingemøtrikker. illigt begynderdrivhus

Læs mere

Overdækningen er bygget, så den passer til huset, fordi vi har brugt samme materiale og malet med samme farve.

Overdækningen er bygget, så den passer til huset, fordi vi har brugt samme materiale og malet med samme farve. LET SVÆRHEDSGRD: Opgaven er ikke svær. Du skal bare bruge vaterpas og tommestok flittigt. TIDSFORRUG: Selve arbejdet kan udføres på to enkelte arbejdsdage med flere dages mellemrum (tørretid for stolpebetonen).

Læs mere

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN NEM HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter.

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN NEM HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter. VARIGHED: LANGT FORLØB Byg EN NEM HULE Byg EN NEM HULE Varighed: Langt forløb Denne hule kan du bygge derhjemme, evt. sammen med en voksen. Husk at få hjælp af en voksen, når der skal bruges stiksav og

Læs mere

Afsætning Skur / carport Tegningsmateriale og arbejdsvejledning side 1

Afsætning Skur / carport Tegningsmateriale og arbejdsvejledning side 1 Afsætning Tegningsmateriale og arbejdsvejledning side 1 Generel vejledning til afsætning af hjørner og vandret plan på grund Når du har sikret dig, at bygningens placering er i overensstemmelse med love,

Læs mere

Mangler du et skur til havemøbler eller cykler? Du kan skyde genvej til en flot overdækning,

Mangler du et skur til havemøbler eller cykler? Du kan skyde genvej til en flot overdækning, Mangler du et skur til havemøbler eller cykler? u kan skyde genvej til en flot overdækning, hvis du fx bruger færdige pilefletmoduler som beklædning. Så skal du bare sætte stolper i jorden, bygge et tag

Læs mere

Der er plads til to cykler i skuret, men det kan selvfølgelig laves bredere, så der kan blive plads til flere side om side.

Der er plads til to cykler i skuret, men det kan selvfølgelig laves bredere, så der kan blive plads til flere side om side. LeT Sværhedsgrad: e buede stykker til de to gavle er projektets sværeste del, så vær omhyggelig, når de tegnes op på spærtræet. tidsforbrug: Projektet kan klares på tre arbejdsdage. Pris: Skuret kan laves

Læs mere

Nemt at bygge Nemt at udvide Nemt at placere

Nemt at bygge Nemt at udvide Nemt at placere ET SVÆRT SVÆRHESGR: Her er et projekt, som er lige til at gå til. Ingen svære samlinger og ingen avancerede konstruktioner. TISORRUG: Regn med -6 dage inklusive tørretid på træbeskyttelsen. PRIS: Ca..000

Læs mere

HURLUMHEJHUS. med masser af muligheder LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE. Klatreribbe

HURLUMHEJHUS. med masser af muligheder LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE. Klatreribbe LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE Klatreribbe HURLUMHEJHUS med masser af muligheder 10 Af Søren Stensgård. Idé: Birgitte Matthiesen. Foto: Lasse Hansen. Tegninger: Christian Raun Gør Det Selv 10/2004 Det flotte legehus

Læs mere

Mangler der noget, eller er der vare der er i stykker, skal De

Mangler der noget, eller er der vare der er i stykker, skal De Montagevejledning: Brænderum vare nr. 16632-1 Grundmål: 198x198 cm. 2050 2868 2170 1980 2170 Læs denne vejledning grundigt igennem. Undersøg om materialet stemmer overens med det leverede. Mangler der

Læs mere

Fri udsigt til himlen

Fri udsigt til himlen SLVRNSND TAG OVR TRRASSN: Fri udsigt til himlen De klare plader over terrassen bliver ikke grimme med tiden. Tværtimod renser de sig selv, fordi vand fra husets tag render ned over dem, samtidig med at

Læs mere

Santex Udestue 80-86 med Santex Fast tag og med Synlig tagrende

Santex Udestue 80-86 med Santex Fast tag og med Synlig tagrende Santex Udestue 80-86 med Santex Fast tag og med Synlig tagrende Læs hele monteringsvejledningen igennem, inden du begynder at montere. Dette er en generel monteringsvejledning for Santex Udestue 80-86,

Læs mere

Alle tiders tumleplads

Alle tiders tumleplads lle tiders tumleplads 10 Gør Det Selv 10/2001 Det -formede legehus har alt, hvad der skal til, når børnene leger. Det er spændende og en lille smule farligt alligevel er det en solid og billig konstruktion.

Læs mere

Flot stubmølle til haven

Flot stubmølle til haven SPÆNDENDE MODELARBEJDE: Flot stubmølle til haven Møllen her er en tro kopi af en rigtig stubmølle, og du kan selv bygge den for 1000 kroner. Sammen med dette nummer af Gør Det Selv får du nemlig en komplet

Læs mere

Santex Udestue 81 med Santex Fast tag og med Synlig tagrende

Santex Udestue 81 med Santex Fast tag og med Synlig tagrende Santex Udestue 81 med Santex Fast tag og med Synlig tagrende Læs hele monteringsvejledningen igennem, inden du begynder at montere. Dette er en generel monteringsvejledning for Santex Udestue 81, med Synlig

Læs mere

En rigtig På en varm sommerdag er denne amerikanske liggestol det perfekte sted at opholde sig.

En rigtig På en varm sommerdag er denne amerikanske liggestol det perfekte sted at opholde sig. En rigtig På en varm sommerdag er denne amerikanske liggestol det perfekte sted at opholde sig. 38 Af Søren Stensgård. Foto: Lasse Hansen. Tegning: Christian Raun Gør Det Selv 7/2003 Også uden skamlen

Læs mere

Der skal bores en række huller i hver ende af pælene, ca. 15 cm fra top og bund.

Der skal bores en række huller i hver ende af pælene, ca. 15 cm fra top og bund. LT SVÆRT SVÆRHSR: Ikke nogen vanskelig opgave, men vær omhyggelig med opstilling af skjulet. Sørg for, at det står helt lige. Så er det lettest at få lågen passet ind, så den kommer til at gå let. Uanset

Læs mere

Santex Udestue 91 med Santex Fast tag eller Skydetag og med Synlig eller Skjult tagrende

Santex Udestue 91 med Santex Fast tag eller Skydetag og med Synlig eller Skjult tagrende Santex Udestue 91 med Santex Fast tag eller Skydetag og med Synlig eller Skjult tagrende Læs hele monteringsvejledningen igennem, inden du begynder at montere. Dette er en generel monteringsvejledning

Læs mere

Byg din fladskærm. ind i væggen. Flot ser den ud, den nye fladskærm,

Byg din fladskærm. ind i væggen. Flot ser den ud, den nye fladskærm, Byg din fladskærm ind i væggen Lad dit fladskærms-tv sidde helt i plan med væggen, og skjul samtidig alle ledninger fra tv et til spillemaskiner, optagere og stikkontakt. lot ser den ud, den nye fladskærm,

Læs mere

Udnyt pladsen rør ingen hindringer

Udnyt pladsen rør ingen hindringer Udnyt pladsen rør ingen hindringer [før] Masser af rør, der samler støv og tager plads op. Nu skal der sættes et bord og nogle skabe op, så man kan bruge rummet til noget. Det har vi brugt Materialer Køkkenelementer

Læs mere

Santex Udestue 35 med Santex Fast tag eller Skydetag og med Synlig eller Skjult tagrende

Santex Udestue 35 med Santex Fast tag eller Skydetag og med Synlig eller Skjult tagrende Santex Udestue 35 med Santex Fast tag eller Skydetag og med Synlig eller Skjult tagrende Læs hele monteringsvejledningen igennem, inden du begynder at montere. Dette er en generel monteringsvejledning

Læs mere

Monteringsvejledning: Pavilloner Monteringsvejledning for Nordic Pavilloner - Type 1200,1400,1600 Før du påbegynder montering af din pavillon bør du

Monteringsvejledning: Pavilloner Monteringsvejledning for Nordic Pavilloner - Type 1200,1400,1600 Før du påbegynder montering af din pavillon bør du Monteringsvejledning: Pavilloner Monteringsvejledning for Nordic Pavilloner - Type 1200,1400,1600 Før du påbegynder montering af din pavillon bør du tjekke at du har følgende. Billede Nr: I,II,III,V,IV

Læs mere

LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE. NU kan ungerne snart flytte ind. 34 Af Søren Stensgård. Idé: Birgitte Matthiesen. Foto: Lasse Hansen. Tegning: Christian Raun

LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE. NU kan ungerne snart flytte ind. 34 Af Søren Stensgård. Idé: Birgitte Matthiesen. Foto: Lasse Hansen. Tegning: Christian Raun LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE NU kan ungerne snart flytte ind 34 Af Søren Stensgård. Idé: Birgitte Matthiesen. Foto: Lasse Hansen. Tegning: Christian aun Gør Det Selv 11/2004 I FOIGE NUMME Platform Vægelementer

Læs mere

GARDEROBE. under sengen SÅDAN UDNYTTER DU PLADSEN OPTIMALT:

GARDEROBE. under sengen SÅDAN UDNYTTER DU PLADSEN OPTIMALT: SÅDN UDNYTTER DU PLDSEN OPTIMLT: GRDEROBE under sengen Udtræksreolerne under sengen udnytter pladsen optimalt i værelset. lt er rummeligt og overskueligt. Hvis pladsen er trang, er denne seng perfekt.

Læs mere

TILLYKKE MED DERES NYE CARPORT! Lynge Carport 2.1 Tegningsmateriale og arbejdsvejledning Side 1 af 11

TILLYKKE MED DERES NYE CARPORT! Lynge Carport 2.1 Tegningsmateriale og arbejdsvejledning Side 1 af 11 Side 1 af 11 TILLYKKE MED DERES NYE CARPORT! Inden byggeriet påbegyndes, anbefaler vi at der foretages kontrol af de leverede materialer i henhold til materialelisten. PLANTEGNING Lynge Carport 2.1 Side

Læs mere

En n klassiker. i topkvalitet. Her er den så. Den magelige, TRÆ I HAVEN TRÆ I HAVEN

En n klassiker. i topkvalitet. Her er den så. Den magelige, TRÆ I HAVEN TRÆ I HAVEN E En n klassiker i topkvalitet En let duven i en traditionel hængesofa af jern burde give ro i sjælen, men den forstyrres ofte af»slinger i valsen«og metalliske mislyde. Her får du imidlertid anvisningerne

Læs mere

BYG DIN EGEN SHELTER I BAGHAVEN: Og kom helt tæt på naturen. 28 Tekst og foto Geert Mørk. Tegning: Christian Raun

BYG DIN EGEN SHELTER I BAGHAVEN: Og kom helt tæt på naturen. 28 Tekst og foto Geert Mørk. Tegning: Christian Raun BY DIN EEN SHELTER I BAHAVEN: Og kom helt tæt på naturen 28 Tekst og foto eert Mørk. Tegning: Christian Raun ør Det Selv 12/2003 Shelter betyder beskyttelse, og det er lige præcis, hvad du opnår, hvis

Læs mere

Montagevejledning til redskabsrum 190x280 cm Vare nr. 53 00 34

Montagevejledning til redskabsrum 190x280 cm Vare nr. 53 00 34 Montagevejledning til redskabsrum 190x280 cm Vare nr. 53 00 34 2137 2170 2400 1900 3200 2800 Læs denne vejledning grundigt igennem. Undersøg om materialelisten stemmer overens med det leverede. Mangler

Læs mere

TILLYKKE MED DERES NYE CARPORT. Lynge Carport 1.0 Tegningsmateriale og arbejdsvejledning Side 1 af 9

TILLYKKE MED DERES NYE CARPORT. Lynge Carport 1.0 Tegningsmateriale og arbejdsvejledning Side 1 af 9 Side 1 af 9 TILLYKKE MED DERES NYE CARPORT Inden byggeriet påbegyndes, anbefaler vi at der foretages kontrol af de leverede materialer i henhold til materialelisten. Side 2 af 9 PLANTEGNING Side 3 af 9

Læs mere

Montagevejledning: Redskabsrum, vare nr. 9633319 Grundmål: 190x280 cm.

Montagevejledning: Redskabsrum, vare nr. 9633319 Grundmål: 190x280 cm. Montagevejledning: Redskabsrum, vare nr. 9633319 Grundmål: 190x280 cm. 1900 2800 Læs denne vejledning grundigt igennem. Undersøg om materialet stemmer overens med det leverede. Mangler der noget, eller

Læs mere

Standard beskrivelse for emner med fladt tag Montagebeskrivelse Kontroller hurtigst muligt efter modtagelse om de leverede materialer er i overensstemmelse med de på fakturaen anførte, både i forhold til

Læs mere

Gør-Det-Selv. Vinduer og Døre. www.bedst-billigst.dk

Gør-Det-Selv. Vinduer og Døre. www.bedst-billigst.dk Gør-Det-Selv MONTERINGSVEJLEDNING Vinduer og Døre Inden du starter: 1. Hvad skal man bruge af værktøj og redskaber: Herunder er afbilledet de redskaber vi anbefaler, at man som forbruger benytter til selve

Læs mere

Byg selv dine huse.. En plantegning er også vigtig så du kan se placeringen af vinduer og døre

Byg selv dine huse.. En plantegning er også vigtig så du kan se placeringen af vinduer og døre Du begynder med at skaffe originale tegninger og billeder I dette tilfælde bygges Køge Gl.Stationsbygning og billeder og tegninger hentes på Lokalhistorisk museum De originale tegninger måles op og skaleres

Læs mere

Materialeliste 2. Generel vejledning til afsætning 3-5. Montageforløb og arbejdsvejledning 6-9. Detaljetegninger: Plan, snit, facade og detail 11-16

Materialeliste 2. Generel vejledning til afsætning 3-5. Montageforløb og arbejdsvejledning 6-9. Detaljetegninger: Plan, snit, facade og detail 11-16 Side 1 af 17 INDHOLD Materialeliste 2 Generel vejledning til afsætning 3-5 Montageforløb og arbejdsvejledning 6-9 Detaljetegninger: Plan, snit, facade og detail 11-16 Monteringsvejledning Trapez-tagpladerne

Læs mere

Sæt reolen sammen af kasser

Sæt reolen sammen af kasser HER ESTEMMER DU LT SELV: Sæt reolen sammen af kasser Du kan købe en rektangulær reol. Og du kan købe en kvadratisk reol. Synes du, at begge dele er kedeligt? Så læs videre, for her er reolen, du kan sammensætte

Læs mere

hele ugens post Få plads til

hele ugens post Få plads til å plads til hele ugens post r brevkassen ved at kaste op, hver gang den bliver tvangsfodret med reklamer og gratisaviser? Så byg en brevkasse i størrelse XXL med en appetit så glubsk, at den nemt fortærer

Læs mere

TILLYKKE MED DERES NYE DOBBELT CARPORT! Lynge Carport 2.0 Eksklusiv Tegningsmateriale og arbejdsvejledning Side 1 af 9

TILLYKKE MED DERES NYE DOBBELT CARPORT! Lynge Carport 2.0 Eksklusiv Tegningsmateriale og arbejdsvejledning Side 1 af 9 Side 1 af 9 TILLYKKE MED DERES NYE DOBBELT CARPORT! Denne eksklusive model er uden stolper i midten. Dette giver en meget enkelt og stilren carport og den øgede bredde og længde gør den ideel til familie

Læs mere

DANROOF PRIMA/SUPER MONTERINGSVEJLEDNING. 1 Principskitse, undertag/ventilation. 2 Tagfod med udhæng. 3 Tagfod uden udhæng.

DANROOF PRIMA/SUPER MONTERINGSVEJLEDNING. 1 Principskitse, undertag/ventilation. 2 Tagfod med udhæng. 3 Tagfod uden udhæng. 1 Principskitse, undertag/ventilation 2 Tagfod med udhæng Afstandsliste Butyltape Rendejern 18 mm krydsfinerplade Min. 30 mm Isolering Forskalling Dampspærre Danroof Prima og Super undertag er diffusionsåbent

Læs mere

VED KØB AF SKUR TIL CARPORT

VED KØB AF SKUR TIL CARPORT TILLÆG TIL MONTAGE VEJLEDNING. VED KØB AF SKUR TIL CARPORT Det er kun nødvendigt at læse denne vejledning, hvis du også har valgt skur på din carport. Du SKAL dog også læse vejledning fra carporten, da

Læs mere

Trin-for-trin-instruktioner Byg hegnet selv

Trin-for-trin-instruktioner Byg hegnet selv Trin-for-trin-instruktioner Byg hegnet selv Typer af hegn Trådhegn Et trådhegn er ret hurtigt at opføre og nok ét af de billigste at vedligeholde. Gabioner (stenkister) Metalkurve fyldte med sten eller

Læs mere

være svært selv at regne ud, derfor viser vi det, så du slipper for en masse besvær. Det holder i 100 år

være svært selv at regne ud, derfor viser vi det, så du slipper for en masse besvær. Det holder i 100 år Tageksperten lægger TEGL Tag til de næste 00 år Et tegltag har historiens vingesus over sig. Sådan har tage set ud i årtusinder, og sådan vil de nok også se ud i fremtiden. For tegltaget har en fantastisk

Læs mere

Til 50mm hytter. Har du grunden, så har vi huset...

Til 50mm hytter. Har du grunden, så har vi huset... Montagevejledning Til 50mm hytter Bjælkehytter Bjælkehuse Træhuse Sommerhuse Fritidshuse Kolonihavehuse Jagthytter Anneks Campinghytter Redskabsrum Lysthuse Har du grunden, så har vi huset... Montagevejledning

Læs mere

Monteringsvejledning

Monteringsvejledning Monteringsvejledning Indholdsfortegnelse Nødvendigt værktøj Fundament Kontrol af pakkens indhold Kantramme og strøer Vægge Dør og vinduer Gavltrekant Tag Forankring af tag Gulv Overfladebehandling Vedligeholdelse

Læs mere

Trin-for-trin-instruktioner Sådan bygger du et træhus i et træ

Trin-for-trin-instruktioner Sådan bygger du et træhus i et træ Trin-for-trin-instruktioner Sådan bygger du et træhus i et træ Valg af et træ Vælg et træ med den rigtige struktur, og sørg for, at det træ, du vælger, er sundt det er helt afgørende for, at du får et

Læs mere

Montagevejledning. Til 44-70mm hytter Med dobbelt fer og not. Har du grunden, så har vi huset...

Montagevejledning. Til 44-70mm hytter Med dobbelt fer og not. Har du grunden, så har vi huset... Til 44-70mm hytter Med dobbelt fer og not Bjælkehytter Bjælkehuse Træhuse Sommerhuse Fritidshuse Kolonihavehuse Jagthytter Anneks Campinghytter Redskabsrum Lysthuse Har du grunden, så har vi huset... MontaGevejledninG

Læs mere

STUDIEBYEN. Hegn, carporte, skure og pergolaer langs vest og øststien. Principielt projektmateriale. Revideret udgave december 2006

STUDIEBYEN. Hegn, carporte, skure og pergolaer langs vest og øststien. Principielt projektmateriale. Revideret udgave december 2006 STUDIEBYEN Hegn, carporte, skure og pergolaer langs vest og øststien Principielt projektmateriale Revideret udgave december 2006 1 Indholdsfortegnelse: Grundidé... 3 Moduler, højder og taghældning... 3

Læs mere

Lillevilla + 5 Opstillingsvejledning

Lillevilla + 5 Opstillingsvejledning Kontroleret af: Vigtigt! Gem denne samlevejledning. Garantinummer: Lillevilla + Opstillingsvejledning 2,0 m Finland 2, m BEMÆRK! Opgiv venligst den garantinummer, der er limet fast på pakken og på samlevejledningen,

Læs mere

CARPORT BASEL MONTERINGSVEJLEDNING

CARPORT BASEL MONTERINGSVEJLEDNING CARPORT BASEL MONTERINGSVEJLEDNING Forord Tak, fordi du har besluttet dig for et af vores produkter. Læs monteringsvejledningen grundigt igennem, og følg derefter vejledningen punkt for punkt. Kontrollér,

Læs mere

20 RUMMETER BRÆNDE PÅ BARE 9 KVADRATMETER

20 RUMMETER BRÆNDE PÅ BARE 9 KVADRATMETER 20 RUMMTR BRÆND PÅ BAR 9 KVADRATMTR 38 Tekst og foto: eert Mørk. Tegning: hristian Raun ør Det Selv 14/2002 Her har du plads til flere års brænde Brændet ligger både tørt og luftigt i fotografen eert Mørks

Læs mere

B må males sort, fremstå i naturtræ eller males i den valgte grundfarve, eller grundfarven

B må males sort, fremstå i naturtræ eller males i den valgte grundfarve, eller grundfarven RENDSAGERPARKEN Retningslinier for Rendsagerparken, side 6 A. LØKKETOFTEN 1-55 OG 2-60 SAMT RENDSAGERVEJ 102-170. DESITA-HUSENE Farve Husets gavl og rem A skal males i èn af de nedenstående grundfarver.

Læs mere

Isola Selvbygger 3. Til skråt tag ned til 3 graders taghældning. Stærkt, sikkert enkelt at montere. Tørre og sunde huse!

Isola Selvbygger 3. Til skråt tag ned til 3 graders taghældning. Stærkt, sikkert enkelt at montere. Tørre og sunde huse! Selvbygger 3 Til skråt tag ned til 3 graders taghældning Stærkt, sikkert enkelt at montere Tørre og sunde huse! Sikker tagdækning med lang levetid Selvbygger 3 er en moderne tagbelægning med stor fleksibilitet

Læs mere

Dør- og vinduespartier kan frit ændres, når blot nyt murværk udføres i gule sten. Træværket kan udføres i farver som fremgår af punkt B.

Dør- og vinduespartier kan frit ændres, når blot nyt murværk udføres i gule sten. Træværket kan udføres i farver som fremgår af punkt B. RENDSAGERPARKEN Retningslinier for Rendsagerparken, side 13 B. RENDSAGERVEJ 2-100. SUCCES-HUSENE Farve Husets gavl, stern og udhæng A skal males i èn af de nedenstående farver. Husets carporte, garager,

Læs mere

GÆSTEHYTTE OG TEENAGEHYBEL

GÆSTEHYTTE OG TEENAGEHYBEL Gør-Det-Selv GÆSTEHYTTE OG TEENAGEHYBEL En gæstehytte gør det nemmere og hyggeligere at have overnattende gæster, og den resterende tid kan den fungere som hjemmekontor, teenagehybel eller hyggelig lille

Læs mere

Montagevejledning til Carport 660 x 330 cm. Vare nr. model 9633314

Montagevejledning til Carport 660 x 330 cm. Vare nr. model 9633314 Montagevejledning til Carport 660 x 330 cm. Vare nr. model 9633314 650 cm 336 cm Læs denne vejledning grundigt igennem. Undersøg om materialelisten stemmer overens med det leverede. Mangler der noget,

Læs mere

Monteringsvejledning Tagstensplade

Monteringsvejledning Tagstensplade Monteringsvejledning Tagstensplade Profilmetal a/s Skovsøviadukten 3 4200 Slagelse Telefon: CVR: 56630222 26137063 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side 2 Monteringsvejledning, ansvar og anvendelse

Læs mere

MONTERING. Træ & Træ/Alu

MONTERING. Træ & Træ/Alu Træ & Træ/Alu MONTERINGSVEJLEDNING TIL VINDUER AFMONTERING AF DE GAMLE VINDUER Du skal huske at kontrollere, om det nye vindue passer i murhullet, inden du afmonterer det gamle vindue. A B Udtag først

Læs mere

CARPORT BASEL MONTERINGSVEJLEDNING

CARPORT BASEL MONTERINGSVEJLEDNING CARPORT BASEL MONTERINGSVEJLEDNING Forord Tak, fordi du har besluttet dig for et af vores produkter. Læs monteringsvejledningen grundigt igennem, og følg derefter vejledningen punkt for punkt. Kontrollér,

Læs mere

Monteringsvejledning

Monteringsvejledning Monteringsvejledning til dobbelt carport med fladt tag Forklaret trin for trin. www.sparet-er-tjent.dk Dobbelt carport tegninger - 00.1 - Forord Januar 2005 Kære kunde! Ved hjælp af vores udførlige monteringsvejledning

Læs mere

B skal males i. C skal males

B skal males i. C skal males RENDSAGERPARKEN Retningslinier for Rendsagerparken, side 21 C. RENDSAGERVEJ 11-283. SUCCES-HUSENE Farve Husets gavl, stern og udhæng A skal males i èn af de nedenstående farver. Husets carporte, garager,

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING. Vinduer og døre Gør-Det-Selv

MONTERINGSVEJLEDNING. Vinduer og døre Gør-Det-Selv MONTERINGSVEJLEDNING Vinduer og døre Gør-Det-Selv Inden du starter: 1. Hvad skal man bruge af værktøj og redskaber: Herunder er afbilledet de redskaber vi anbefaler, at man som forbruger benytter til selve

Læs mere

WinTagfod. til banevare, pladeundertag og gesims. Fås i alu, zink og sort. - vi ændrer vaner

WinTagfod. til banevare, pladeundertag og gesims. Fås i alu, zink og sort. - vi ændrer vaner WinTagfod til banevare, pladeundertag og gesims Fås i alu, zink og sort. - vi ændrer vaner Banevare Fordele Ingen krydsfiner Nedfældning af rendejern ikke nødvendig Ingen montering af alu tagfod Diffusionsåben

Læs mere

Quinntus New Classic Montagevejledning.

Quinntus New Classic Montagevejledning. Quinntus New Classic Montagevejledning. 1) Kvistene passer til et frit spærmål på hhv. 93,7, 113,7 og 133,7 cm i bredden. Se nedenstående skema. Der er 3 udgaver af kvistsystemet de passer til forskellige

Læs mere

Montagevejledning til redskabsrum 280x370 cm Vare nr

Montagevejledning til redskabsrum 280x370 cm Vare nr Montagevejledning til redskabsrum 280x370 cm Vare nr. 530 089 3200 2800 2113 2153 4200 3700 Læs denne vejledning grundigt igennem. Undersøg om materialelisten stemmer overens med det leverede. Mangler

Læs mere

Terrasseoverdækning/ Carport Monteringsvejledning

Terrasseoverdækning/ Carport Monteringsvejledning Terrasseoverdækning/ Carport Monteringsvejledning NØDVENDIGT VÆRKTØJ BESTANDDELE Tegningen viser en 3,0 meter bred udførelse. Antallet af bestanddele varierer efter størrelsen (se listen på næste side)

Læs mere

Produktbeskrivelse -&Montagevejledning

Produktbeskrivelse -&Montagevejledning Produktbeskrivelse -&Montagevejledning 2011 Patentanmeldt Malskærvej 3, Gylling info@bsbyggeservice.dk Produktbeskrivelse Produkt BS FALSEN er den energi rigtige type fals til vindues- og døråbninger i

Læs mere

Monteringsvejledning Trapezplader PROFIL 19

Monteringsvejledning Trapezplader PROFIL 19 Monteringsvejledning Trapezplader PROFIL 19 Profilmetal a/s Skovsøviadukten 3 4200 Slagelse Telefon: CVR: 56630222 26137063 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side 2 Monteringsvejledning, ansvar og

Læs mere

Montagevejledning. Til 70mm huse. Har du grunden, så har vi huset...

Montagevejledning. Til 70mm huse. Har du grunden, så har vi huset... Montagevejledning Til 70mm huse Bjælkehytter Bjælkehuse Træhuse Sommerhuse Fritidshuse Kolonihavehuse Jagthytter Anneks Campinghytter Redskabsrum Lysthuse Har du grunden, så har vi huset... Montagevejledning

Læs mere

Selvbyggerens sommerhus

Selvbyggerens sommerhus NY SPÆNDENDE SERIE Sommerhus i topkvalitet for et minimum af penge. Fra top til bund skabt for gør det selv-manden. Vægge og gulve bygges som elementer i løbet af vinteren og køres ud på grunden om foråret.

Læs mere

Oplægning med topsten samt Rund rygningssten med horn Indhold

Oplægning med topsten samt Rund rygningssten med horn Indhold Oplægningsvejledning Højslev Dyb Falstagsten LT6 Oplægning med topsten samt Rund rygningssten med horn Indhold 2 Tagfladens bredde - tagstenens dækbredder 3 Tagfladens højde og lægtning 4 Mål vedrørende

Læs mere

En god terrasse danner ramme om. Træ terrasse i lærketræ

En god terrasse danner ramme om. Træ terrasse i lærketræ EFTER Terrassen er symmetrisk bygget op med en trappe i midten og højbede i siden. Den brede trappe er både pæn og praktisk, men også meget anvendelig som en siddeplads for både børn og voksne. 36 FORNY

Læs mere

NEM reol. af køkkenskabe

NEM reol. af køkkenskabe NEM reol af køkkenskabe Reolen her er en praktisk kombination af skabe og åbne hylder. en er nem at bygge det eneste, du behøver at lave, er en ramme med fem ben under. Resten består af færdige køkkenskabe,

Læs mere

Lindab Rainline Tagrender. Lindab Rainline. Sådan udskiftes de skjulte tagrender. Din guide til et nyt taglook 1487.01

Lindab Rainline Tagrender. Lindab Rainline. Sådan udskiftes de skjulte tagrender. Din guide til et nyt taglook 1487.01 Lindab Rainline Tagrender Lindab Rainline Sådan udskiftes de skjulte tagrender Din guide til et nyt taglook 1487.01 Vælg Lindab Rainline ståltagrender og få en flot og sikker løsning INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Klikvæg af gips - monteres uden brug af spartling eller skruer

Klikvæg af gips - monteres uden brug af spartling eller skruer Klikvæg af gips - monteres uden brug af spartling eller skruer Opsætning af klikvæg Så enkelt klikker du plader og stålprofiler sammen Når en plade er klikket sammen med den forrige plade, trykkes stålprofilen

Læs mere

Robert Bosch GmbH. Mål!-væg. Fuldtræffer! Mål!-væg Nu kan du også spille på en målvæg hjemme i haven.

Robert Bosch GmbH. Mål!-væg. Fuldtræffer! Mål!-væg Nu kan du også spille på en målvæg hjemme i haven. Mål!-væg Fuldtræffer! Mål!-væg Nu kan du også spille på en målvæg hjee i haven. 1 Indledning Målvæggen er klassikeren for alle fodboldfans. Vi viser dig en model i stabil Birk-multiplex, som kan adskilles

Læs mere

Højslev Dyb Falstagsten Lille Model Hillerød

Højslev Dyb Falstagsten Lille Model Hillerød Oplægningsvejledning Højslev Dyb Falstagsten Lille Model Hillerød Oplægning med Rund rygningssten med horn Indhold 2 Tagfladens bredde - tagstenens dækbredder 3 Tagfladens højde og lægtning 4 Mål vedrørende

Læs mere

Det færdige møbel vejer 30 kg, men hjulene gør, at du let triller det hen til den bedste plads.

Det færdige møbel vejer 30 kg, men hjulene gør, at du let triller det hen til den bedste plads. et færdige møbel vejer 30 kg, men hjulene gør, at du let triller det hen til den bedste plads. elene skæres ud or at få vores møbel til at ligne deres svenske forbilleder mest muligt har vi arbejdet med

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING

MONTERINGSVEJLEDNING MONTERINGSVEJLEDNING JABO Type V J1003 Art.-nr 6502 Type V Medfølgende dele x2 x4 9x9 90 9x9 90 x2 505 210 9x9 90 x2 507 2x19,5 x2 600 x1 11,5x11,5 x6 2x19,5 604 80 x1 x4 2x19,5 596 4,5x16 x7 2x19,5 501

Læs mere

Dobbelt op på de. smalle hylder

Dobbelt op på de. smalle hylder Dobbelt op på de BOGKASSER MED CD-SKUL smalle hylder Med tre varianter af en enkel bogkasse får du en reol, der bag det diskrete ydre har skjulte talenter. Gevinsten er sikker med de elegante bogkasser.

Læs mere

Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag.

Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag. Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag. Før du går i gang. Har du undersøgt grunden for nedgravet ledning og rør? Har du det fornødne værktøj? Du skal bruge: En impact akkudrill,

Læs mere

Bygning af hul pagaj i fyrretræ. (vægt 850 til 950g). Pagajbyg - 1

Bygning af hul pagaj i fyrretræ. (vægt 850 til 950g). Pagajbyg - 1 Bygning af hul pagaj i fyrretræ. (vægt 850 til 950g). Pagajbyg - 1 Grøndlandspagajer laves normalt i cedertræ fordi det er en let træsort. En pagaj lavet i cedertræ kan normalt laves i en færdig vægt lidt

Læs mere

Oplægning med rygningsindlæg. Indhold

Oplægning med rygningsindlæg. Indhold Oplægningsvejledning Laumans IDEALSUPRA Vingefalstagsten Oplægning med rygningsindlæg Indhold Rygningsindlæg 2 Tekniske data 3 Tagfladens bredde - tagstenens dækbredder 4 Tagfladens højde og lægtning 5

Læs mere

Monteringsvejledning Pandeplade

Monteringsvejledning Pandeplade Monteringsvejledning Pandeplade Profilmetal a/s Telefon: 56630222 Skovsøviadukten 3 CVR: 26137063 4200 Slagelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side 2 Monteringsvejledning, ansvar og anvendelse

Læs mere

Designmanual. Torveparken Gladsaxe. Del 2 -Byggevejledning for halvtag TVEDE RÅDGIVENDE INGENIØRER OG ARKITEKTER

Designmanual. Torveparken Gladsaxe. Del 2 -Byggevejledning for halvtag TVEDE RÅDGIVENDE INGENIØRER OG ARKITEKTER Designmanual Torveparken Gladsaxe Del 2 -Byggevejledning for halvtag Denne Byggevejledning viser i tegning og tekst hvordan halvtaget kan opbygges. Halvtaget kan være en løsning i sig selv, men kan også

Læs mere

Montagevejledning. Til 28mm hytter. Har du grunden, så har vi huset...

Montagevejledning. Til 28mm hytter. Har du grunden, så har vi huset... 28 Montagevejledning Til 28mm hytter Bjælkehytter Bjælkehuse Træhuse Sommerhuse Fritidshuse Kolonihavehuse Jagthytter Anneks Campinghytter Redskabsrum Lysthuse Har du grunden, så har vi huset... Kære kunde

Læs mere

ICOPAL Metal Tagrende. TAGRENDEN du kan regne med

ICOPAL Metal Tagrende. TAGRENDEN du kan regne med ICOPAL Metal Tagrende TAGRENDEN du kan regne med 2 ICOPAL Metal Tagrende En robust tagrende Metal tagrender fra Icopal giver dig det moderne look til en yderst fornuftig pris. Og så er de tillige yderst

Læs mere

RHEINZINK -TAGRENDESYSTEM TIL LIMNING

RHEINZINK -TAGRENDESYSTEM TIL LIMNING RHEINZINK -TAGRENDESYSTEM TIL LIMNING 1-1 2-1 1-2 2-2 RHEINZINK -tagrendesystem til limning Vær opmærksom på følgende ved limning af tagrende sys temet Limens brugsanvisning skal følges Stederne, hvor

Læs mere

helt frit Læg terrassen

helt frit Læg terrassen Terrasser af træ og sten æg terrassen helt frit Somme tider er havens bedste plads et lunt hjørne, andre steder ved en storslået udsigt. Her bygger vi en flot træterrasse, der kan ligge helt fri af huset.

Læs mere

Monteringsvejledning Trapezplader PROFIL 35

Monteringsvejledning Trapezplader PROFIL 35 Monteringsvejledning Trapezplader PROFIL 35 Profilmetal a/s Telefon: 56630222 Skovsøviadukten 3 CVR: 26137063 4200 Slagelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side 2 Monteringsvejledning, ansvar og

Læs mere

ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 2200 Femkantet brusehjørne med svingdør

ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 2200 Femkantet brusehjørne med svingdør ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 2200 Femkantet brusehjørne med svingdør M-2200-1 Tillykke med din nye Royal Scandinavian Dusch - Serie 2200 brusedør. Læs venligst denne monteringsvejledning

Læs mere

Tekniske data Tiefa XL-Variabel falstagsten

Tekniske data Tiefa XL-Variabel falstagsten Oplægningsvejledning Laumans TIEFA XLVARIABEL Falstagsten Indhold 2 Tagfladens bredde - tagstenens dækbredder 3 Tagfladens højde og lægtning 4 Mål vedrørende rygning Afstand fra kip til 1. lægte og afstand

Læs mere

Glastag. Taghældning minimum 6 = 105 mm/m.

Glastag. Taghældning minimum 6 = 105 mm/m. Glastag Taghældning minimum 6 = 105 mm/m. Denne vejledning skal følges for at opfylde garantibetingelserne. Tjek altid at du har modtaget det rigtige antal komponenter, inden du begynder at montere. Se

Læs mere

Så let er det at udskifte vinduerne

Så let er det at udskifte vinduerne NYE VINDUER I ET SNUPTAG: Så let er det at udskifte vinduerne Et parcelhus fra 1963 fik nye vinduer og terrassedørsparti på et par dage. Da først teknikken var lært, var opgaven ikke så uoverskuelig som

Læs mere