Svennebjerggaard. STU - Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. 3-årig ungdomsuddannelse for unge med særlige behov

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Svennebjerggaard. STU - Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. 3-årig ungdomsuddannelse for unge med særlige behov"

Transkript

1 Svennebjerggaard STU - Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse 3-årig ungdomsuddannelse for unge med særlige behov Er du under 25 år, og har du ingen uddannelse, er det 3-årige uddannelsesforløb for unge med særlige behov måske noget for dig. Det 3-årige uddannelsesforløb for unge forkortes ofte STU (Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse) eller USB (Ungdomsuddannelse for Unge med Særlige Behov). Læs mere om Svennebjerggaard STU på de følgende sider.

2 STU SVENNEBJERGGAARD Undervisningen på STU Svennebjerggaard tager udgangspunkt i dine stærke sider og i, at du får en reel medindflydelse på din egen tilværelse og valg af fremtid. Fysiske rammer Svennebjerggaard er en unik og spændende gård fra 1600-tallet. Historisk har H.C. Andersen slægten haft til huse i de smukke stråtækte bygninger. Til gården er der knyttet et jordtilliggende på 10 ha. Markerne er beliggende i et let kuperet terræn. Visioner for STU Svennebjerggaard STU Svennebjerggaard vil hjælpe dig på vej mod en spændende, tryg og indholdsrig fremtid med lyst og mulighed for et sundt og aktivt voksenliv. Formålet med STU Svennebjerggaard er, at du opnår faglige kompetencer til uddannelse og/eller beskæftigelse opnår sociale kompetencer til et selvstændigt fritids- og voksenliv opnår personlige muligheder for at deltage aktivt og selvstændigt i samfundslivet På STU Svennebjerggaard kan du på nuværende tidspunkt tage en STU, der er målrettet heste eller landbrug. Andre retninger vil være mulige efter særlig aftale. Uddannelsen består af en praktisk og en teoretisk del. Vi vil tilbyde et arbejdsmiljø, hvor det er dig, der er i fokus et lille uddannelsessted med mulighed for at arbejde i små grupper et 12 ugers afklaringsforløb, hvor vi afdækker dine forudsætninger og potentialer Undervisningen skal tilrettelægges under hensynstagen til dine kvalifikationer, funktionelle færdigheder og modenhed og tage udgangspunkt i dine drømme, muligheder, kompetencer og potentialer samt interesser med henblik på fremtidig uddannelse og beskæftigelse. Du skal have en reel medindflydelse på din egen tilværelse og valg af fremtid. Prøver og certifikater der vil være afsluttende prøver inden for alle uddannelsesområder i STU forløbet i forbindelse med prøver uddeles certifikat, som du senere kan bruge i jobansøgninger eller lign. Efter endt STU får du et kompetencebevis, der beskriver det forløb, du har været igennem og de kompetencer, du har opnået i løbet af uddannelsen. Der kan vedlægges udtalelser fra praktiksteder, beviser og certifikater på beståede forløb.

3 STU - Landbrugslinjen Svennebjerggaard er et landbrug med adgang til 30 hektar marker. Der er korn og græs plus hø på yderligere ca. 70 hektar. Vi har islandske heste, høns og kaniner. Derudover vil der være praktik ved kødkvæg, malkekvæg, svin og markbrug med store maskiner. Vi har selv 2 traktorer, såmaskine, gødningsspreder, plov, harver, gravemaskine, bobcat og vogne, som du lærer at køre med. Det vil sige, at der vil være mulighed, for at tage kørekort til traktor og truck. Der vil også være mulighed for at arbejde på værksted, hvor vi vil fremstille ting til landbruget og evt. salg. Vi tilbyder et særligt tilrettelagt 3-årigt forløb, hvor du lærer at arbejde med dyr, maskiner og i marken. Dagsstruktur Omklædning og gennemgang af dagens program Praktisk arbejde i stald og mark Omklædning og spisepause Praktisk arbejde Teori, motion og omklædning Første år Vi ser på hvad du kan og gerne vil. Introduktion til landbruget Svennebjerggaard. Det vil sige markdrift og maskiner. Der er et 3 mdr. praktikophold hos en anden landmand. Vi finder praktikpladserne og kommer på besøg hver 14. dag. Der skal også tages traktorkørekort og arbejdsmiljøkursus. Andet år Her vil vi lægge vægt på markdrift og et længere praktikophold. Der vil ligeledes være mulighed for et svejse- og motorsavskursus. Der skal undervises i biologi opfølgning på første forløb. ÅRET RUNDT PÅ STU SVENNEBJERGGAARD LANDBRUGSLINJEN Januar/februar/marts Passe dyr, rydde sne, beskære hegn, efterse og reparere maskiner og bygninger, bygge evt. nyt til stalden, markplan (EU ansøgning), ordne dræn, husdyrgødning på græs, efterse elektrisk hegn på folde, pløje, harve og så handelsgødning og korn, ekstern praktik, besøge en landbrugsmesse, deltage i arrangementer med landbrug/ ungdom. April/maj/juni Samle sten, ordne grusveje, dyr på græs, så grøntsager, lægge kartofler, slå græs og lave wrap, pasning af grøntsager, ekstern praktik, dyrskue, traktortræk, tømme hestebokse, arrangere en sommerfest med helstegt pattegris. Juli/august/september Slå græs til hø, vende og presse, køre hø hjem, holde ferie, høste korn, presse halm, køre korn og halm hjem, stubharve, evt. så vintersæd, høste kartofler og grøntsager samt arrangere en høstfest. Oktober/november/december Dyr tages hjem fra græs, lave juleneg og sælge, forberede vinteren, ekstern praktik samt arrangere en julefest. Begynde at tjene penge Efterhånden som du opnår færdigheder, arbejdes der på, at du begynder at tjene penge ved at udføre mindre afgrænsede arbejdsopgaver: harve, pløje, høste osv. Tredje år Opfølgning på andet år. Grund- og hovedforløb: Naturfag og medicinhåndteringskursus. Sprøjtekursus og jobsøgningskursus og 2 mdr. praktik. I alle 3 år underviser vi i dansk og matematik plus valgfag. Det kan være naturpleje og/eller jagttegn. Kreativ værksted, EDB og madlavning.

4 STU - Hestelinjen MÅLSÆTNING FOR STU-HESTELINJEN Alt efter dine ressourcer er vores formål med denne uddannelse, at du opnår faglighed og sociale kompetence til videre uddannelse eller beskæftigelse: At blive bedre til at håndtere og strukturere voksenlivet At skabe og vedligeholde sociale relationer At få en meningsfuld fritid At blive afklaret i forhold til job, uddannelse eller anden form for beskæftigelse Hestelinjens uddannelsesområder Praktisk arbejde i bedriften Modulbaseret teori Rytteruddannelse på egen hest Administration med fokus på økonomi og reklame Faciliteter Ridecentret råder over en rytterstue og en mindre ridehal med godt lysindfald og med meget fjedrende underlag. Vi har en stor udendørs, indhegnet 20 x 40 m ridebane, ovalbane og roundpen. Dagsstruktur Praktisk arbejde i bedriften/administration Rytteruddannelse på egen hest Modulbaseret teori SÆRLIGE AKTIVITETER PÅ STU SVENNEBJERG Vi vil hovedsageligt arbejde ud fra dagstrukturen, som er beskrevet ovenfor. I løbet af året vil der dog foregå særlige aktiviteter i forbindelse med STU Hestelinjen. Disse aktiviteter bryder den daglige struktur og kan ligge uden for den normale undervisningstid. Maj - Svennebjerg Ridestævne Du er med i planlægningen og gennemførelsen af Svennebjerg Ridestævne. Et stævne kræver meget organisation. Du får erfaring i at planlægge og styre et stævne fra udarbejdelse af program til styring af økonomi. Mange praktiske opgaver skal løses fra trykning af invitationer, indkøb af præmier, beregning af tidsplaner og indkøb til caféen. Herudover skal der rides og øves i tiden op til stævnet. Stævnet vil blive opdelt i forskellige klasser, f.eks. Gangartsklasser, hvor det handler om at vise hestes gangarter i forskellige tempi Her bedømmes også, hvordan rytteren er i harmoni med hesten Der vil også blive udbudt klasser, hvor det udelukkende er samarbejde og tillid mellem hest og rytter, dommeren vurderer Herudover vil der kunne arrangeres klasser i galopløb og slalom tølt. Juni - Praktikophold 1 uges praktik. Svennebjerggaard har gode forbindelser til andre islandske hestevirksomheder i Odense. Du får mulighed for at komme ud og afprøve de lærte rutiner i nye og uvante omgivelser, og du vil få indblik i, hvordan andre virksomheder drives. Praktikperioden afsluttes med diasshow og fortælling fra de forskellige praktikpladser.

5 Følhåndteringskursus ved vores berider Foråret er over os, og vi er beriget med de første dejlige føl. På kurset arbejder vi med, hvordan vi får den første kontakt til føllet. Vi følger dyrlægetjekket af det nyligt ankomne føl og arbejder med vore egne kropssignaler, når vi er omkring hoppe og føl. Unghesteflokken drives på fold - april Unghestene skal på græs. Vi planlægger, hvorledes vi får processen til at forløbe så sikkert og roligt som muligt. På dagen, hvor unghestene skal flyttes, er vi alle på vore pladser for at drive og guide hestene hen til deres nye græsningsområde. Særlige kurser for både rideskolens elever og STU-elever Effektiv læring hos hesten - step by step Samarbejde og tillid - jordarbejde med hesten Ridelejre i Skipperhuset Vores årlige ridelejre afholdes i det skønne Skipperhus, der er beliggende på stranden med grunden stikkende direkte ud i Kattegat på Nordfyn. På en af dagsturene vil vi ride til Æbelø. Vi rider over ebbevejen ved lavvande, oplever øens unikke uberørte natur og drager mod fastlandet igen inden højvande. Fra hele landet deltager børn, unge og seniorer på de forskellige ridelejre. STU- elever har mulighed for deltagelse på en af Svennebjergs ridelejre. Alle elever bor på ridelejren, og der vil være daglig rideundervisning og turridning. Deltagelse i ridestævne - efterår Først på året har de unge gjort sig mange erfaringer omkring stævnedeltagelse på Svennebjergs egne baner. Nu skal de ud og prøve at ride et stævne på fremmede baner med mennesker og dommere, de ikke kender. De skal have lært reglerne for, hvordan man færdes på udebane De vil opleve, at hestene reagerer anderledes, når de kommer i byen De skal lære omgangen med dommere og stævne-arrangører De skal kende programmet, og de skal kunne følge en fastlagt tidsplan Ud over alle de tekniske ting skal de også lære at kontrollere nerverne, inden og når de skal på banen for at bedømmes af dommere og publikum Stutteribesøg på Nordjysk Ridecenter - september Vi besøger Nordjysk Ridecenter, som ligger i naturskønne omgivelser i Svenstrup. Lisa Møller Hansen ejer og driver Nordjysk Ridecenter som rideskole med islandske heste. Der er omkring 110 islandske heste på stedet. På besøget vil vi have særlig fokus på, hvordan driften af stedet er organiseret, og hvordan økonomien styres. Førstehjælpskursus - Hest og Rytter Dette kursus udbydes i samarbejde med Falck. Formål: Gennem teoretisk og praktisk undervisning at gøre eleverne i stand til at håndtere kritiske situationer, herunder at standse ulykken, tilkalde hjælp samt udføre korrekt basal førstehjælp. Kurset adskiller sig fra almindelige førstehjælpskurser ved også at give redskaber til håndtering af rideulykker inkl. førstehjælp til tilskadekomne heste. Åbent hus-arrangement for STU elever og forældre Eleverne inviterer forældre, bedsteforældre og søskende til åbent hus. Gæsterne får rundvisning af eleverne, og der bliver tilbudt små aktiviteter, såsom trækketur på hest. Julearrangement på Svennebjerg Rideskole STU-elever er med til at invitere til og afholde årets julearrangement for rideskoleelever. Der skal organiseres en opvisning, hvor eleverne viser, hvad de har lært rent ridemæssigt. Derudover er det op til eleverne at komme med nogle gode ideer om, hvordan programmet skal se ud. Efter showet er der hygge i rytterstuen, hvor der serveres kakao og æbleskiver.

6

7 BEMÆRK Hvis du ikke bor i nærheden, er der mulighed for en plads i vores 107 Botilbud. Kontakt Svennebjerggaard Tyrsbjergvej Odense Tlf.: Mail: post@svennebjerggaard.dk Web:

STU. ved NBU-Skolen. Nordjysk Børne- Ungecenter. STU Særligt tilrettelagt 3 årigt uddannelsesforløb

STU. ved NBU-Skolen. Nordjysk Børne- Ungecenter. STU Særligt tilrettelagt 3 årigt uddannelsesforløb STU ved NBU-Skolen STU Særligt tilrettelagt 3 årigt uddannelsesforløb Nordjysk Børne- Ungecenter DIT LIV, DIN UDDANNELSE Kunne du tænke dig en spændende og udfordrende uddannelse, hvor du selv har indflydelse

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2015. STU - Dyr og Landbrug

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2015. STU - Dyr og Landbrug AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2015 STU - Dyr og Landbrug Præsentation af værkstedet STU Landbrug og dyr: På værkstedet Dyr og Landbrug får du mulighed for at arbejde med både dyrepasseropgaver og landbrugsopgaver.

Læs mere

DIN interesse. Telefon 66 13 21 30 dalumlandbrugsskole.dk. Start på din uddannelse på Dalum Landbrugsskole i Korinth v/faaborg

DIN interesse. Telefon 66 13 21 30 dalumlandbrugsskole.dk. Start på din uddannelse på Dalum Landbrugsskole i Korinth v/faaborg DYRK DIN interesse Start på din uddannelse på Dalum Landbrugsskole i Korinth v/faaborg Telefon 66 13 21 30 dalumlandbrugsskole.dk Afd. Dalum Landbrugsvej 65 5260 Odense S Afd. Korinth Spanget 7 5600 Faaborg

Læs mere

Undervisningsplan for STU

Undervisningsplan for STU Undervisningsplan for STU Navn: Cpr nr.: Periode : XX Vejleder: Adresse: Postnr.: Tlf.nr : Mail- adresse: Sagsbehandler jobdelen: Overordnet mål: XX ønsker at blive afklaret omkring sin fremtid. Han ønsker

Læs mere

Undervisningsplan for STU

Undervisningsplan for STU Undervisningsplan for STU Navn: Cpr nr.: Periode : XX Vejleder: Adresse: Postnr.: Tlf.nr : Mail- adresse: Sagsbehandler jobdelen: Overordnet mål: XX ønsker at blive afklaret omkring sin fremtid. Han ønsker

Læs mere

HARRESØ STU. Særlig tilrettelagt uddannelsesforløb til unge under 25 år. Livet skal leves hele livet

HARRESØ STU. Særlig tilrettelagt uddannelsesforløb til unge under 25 år. Livet skal leves hele livet HARRESØ STU Særlig tilrettelagt uddannelsesforløb til unge under 25 år Livet skal leves hele livet OM STU STU står for Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse for unge under 25 år med særlige behov. Uddannelsens

Læs mere

Særligt tilrettelagte Ungdomsuddannelser

Særligt tilrettelagte Ungdomsuddannelser Særligt tilrettelagte Ungdomsuddannelser Forberedelse til arbejde/uddannelse: Sociale kompetencer Praktik STU STU er Struer kommunes årige Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse for unge mellem 6 år og

Læs mere

Undervisningstilbud for unge og voksne med særlige behov

Undervisningstilbud for unge og voksne med særlige behov Undervisningstilbud for unge og voksne med særlige behov Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov STU Specialundervisning for unge og voksen efter Lov om specialundervisning for voksne LSV Undervisningsforløb

Læs mere

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse 10.Vest Østergade 63 Tlf.: 74722910 www.10vest.dk 6270 Tønder Fax.: 74722919 10vest@10vest.dk Hvilken linje - og hvorfor?

Læs mere

Varde STU-Center -på vej mod resten af dit liv

Varde STU-Center -på vej mod resten af dit liv Varde STU-Center -på vej mod resten af dit liv En særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse for unge mellem 16-25 år V a r d e S T U C e n t e r S v a n e h ø j v e j 2 7, G å r d e 6 8 7 0 Ø l g o d T l f.

Læs mere

Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU)

Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Formålet med uddannelsen Fra 1. august 2007 er der et lovkrav om at alle kommuner skal tilbyde en ungdomsuddannelse til unge med særlige behov. Uddannelsen

Læs mere

Tag din. Praktik i Europa 2015-2017 ERASMUS+ Local skills in a European context. Indhold

Tag din. Praktik i Europa 2015-2017 ERASMUS+ Local skills in a European context. Indhold Tag din Praktik i Europa 2015-2017 ERASMUS+ Local skills in a European context Indhold Praktik i udlandet under ERASMUS+... 3 Hvad går projektet ud på?... 3 Hvorfor i udlandspraktik via ERASMUS+?... 4

Læs mere

- En helhedsorienteret STU

- En helhedsorienteret STU BESKÆFTIGELSE MENTORORDNING CAFÉ PRAKTIKKER SAMVÆR FRITIDSLIV VÆRKSTEDER UNDERVISNING - En helhedsorienteret STU ungelivet.dk 1 HVEM ER MÅLGRUPPE TIL UNGELIVET? et er ikke en diagnose, der afgør, hvorvidt

Læs mere

- En helhedsorienteret STU

- En helhedsorienteret STU BESKÆFTIGELSE MENTORORDNING CAFÉ PRAKTIKKER SAMVÆR FRITIDSLIV VÆRKSTEDER UNDERVISNING - En helhedsorienteret STU ungelivet.dk 1 HVEM ER MÅLGRUPPE TIL UNGELIVET? Indenfor UngeLivets målgruppe kan ses følgende

Læs mere

VELKOMMEN I DJURSLANDS RIDEKLUB

VELKOMMEN I DJURSLANDS RIDEKLUB VELKOMMEN I DJURSLANDS RIDEKLUB Fuglsangvej 28 8500 Grenaa www.djurslands-rideklub.dk Medlemmerne er fundamentet i klubbens liv og klubbens aktiviteter. Derfor er det vigtigt for os, at du føler dig godt

Læs mere

STU-TILBUD SÆRLIG TILRETTELAGT UNGDOMSUDDANNELSE

STU-TILBUD SÆRLIG TILRETTELAGT UNGDOMSUDDANNELSE STU-TILBUD SÆRLIG TILRETTELAGT UNGDOMSUDDANNELSE MÅLGRUPPPE? Unge, som ikke er klar til at starte på en ordinær ungdomsuddannelse, kan søge om, at blive optaget på en særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse.

Læs mere

Kompetencevurdering af elever.

Kompetencevurdering af elever. Kompetencevurdering af elever. Overordnede bestemmelser om vurdering af elevens kompetencer. Skolen har den overordnende holdning, at det er lysten som driver værket. Eleven skal derfor være motiveret

Læs mere

OM LEVUK STU IDRÆT & FRILUFT BO-TRÆNING BOGLIGE FAG TEMAFORLØB STUDIETURE FACILITETER LEVUK STU

OM LEVUK STU IDRÆT & FRILUFT BO-TRÆNING BOGLIGE FAG TEMAFORLØB STUDIETURE FACILITETER LEVUK STU OM LEVUK STU IDRÆT & FRILUFT BO-TRÆNING BOGLIGE FAG TEMAFORLØB STUDIETURE FACILITETER LEVUK STU Idræt og friluft 3-årig særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse målrettet 16-25 årige unge med særlige behov

Læs mere

S T U S ø h ø j l a n d e t

S T U S ø h ø j l a n d e t S T U S ø h ø j l a n d e t Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU Søhøjlandet er et 3 årigt uddannelsestilbud for unge med særlige behov, der ikke kan gennemføre anden ungdomsuddannelse selv ikke med

Læs mere

STU. Tag din STU på Harlekin Dagbeskæftigelse. - en forskel, der gør en forskel. - med indhold og perspektiv

STU. Tag din STU på Harlekin Dagbeskæftigelse. - en forskel, der gør en forskel. - med indhold og perspektiv Særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse STU - med indhold og perspektiv www.hedehuset.dk - en forskel, der gør en forskel Tag din STU på Harlekin Dagbeskæftigelse Harlekin Dagbeskæftigelse og Bostøtte Botilbuddene

Læs mere

Kreativ Langsigtet Arbejds- Planlægning KLAP

Kreativ Langsigtet Arbejds- Planlægning KLAP Kreativ Langsigtet Arbejds- Planlægning KLAP Lov 564 1. Formålet med ungdomsuddannelsen er, at unge udviklingshæmmede og andre unge med særlige behov opnår personlige, sociale og faglige kompetencer til

Læs mere

godt vælge selskab Tre år Derfor skal du Elleslettegård

godt vælge selskab Tre år Derfor skal du Elleslettegård Tre år godt i selskab vælge Derfor skal du Elleslettegård Du skal søge ind på Elleslettegård, fordi Du får 3 sjove, vigtige og spændende år. Du får en uddannelse på dine præmisser. Du får nye venner. Du

Læs mere

GRINDSTED. L a n d b r u g s s k o l e. EUX Landbrug med hest. Bliv landmand og student samtidig - og hold alle muligheder åbne

GRINDSTED. L a n d b r u g s s k o l e. EUX Landbrug med hest. Bliv landmand og student samtidig - og hold alle muligheder åbne GRINDSTED L a n d b r u g s s k o l e EUX Landbrug med hest Bliv landmand og student samtidig - og hold alle muligheder åbne Et unikt samarbejde mellem Grindsted Landbrugsskole og Grindsted Gymnasium &

Læs mere

3-ÅRIG UNGDOMSUDDANNELSE I HADERSLEV KOMMUNE

3-ÅRIG UNGDOMSUDDANNELSE I HADERSLEV KOMMUNE 3-ÅRIG UNGDOMSUDDANNELSE I HADERSLEV KOMMUNE For unge med særlige behov Hvad er STU? STU står for Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse i Haderslev CSK Center for specialundervisning og kommunikation

Læs mere

Hammeren Produktionsskolen Vest

Hammeren Produktionsskolen Vest Virksomhedsplan 2015 Hammeren Produktionsskolen Vest Formål og målgrupper Hammeren- Produktionsskolen Vest er en selvejende statslig uddannelsesinstitution med vedtægter, der er godkendt af kommunalbestyrelsen

Læs mere

Nyhedsbrev nr Generalforsamling. Jette Staldgaard. Farvel til Michèle.

Nyhedsbrev nr Generalforsamling. Jette Staldgaard. Farvel til Michèle. Nyhedsbrev nr.2 2018 Generalforsamling Vi har afholdt den årlige generalforsamling. Der var ikke de store emner på programmet. Desværre har vi måtte sige farvel til Michèle i bestyrelsen. Da Michèle først

Læs mere

En særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse

En særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse En særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse Personlig udvikling Fedt fællesskab med situeret læring Godt Netværk Læringsakademiet STU på Ringsted produktionshøjskole Gode venskaber Stærkt springbræt Robusthed

Læs mere

HVAD ER AGRO-ASSISTENTUDDANNELSEN FOR NOGET?

HVAD ER AGRO-ASSISTENTUDDANNELSEN FOR NOGET? HVAD ER AGRO-ASSISTENTUDDANNELSEN FOR NOGET? Jobcenter Hjørring udbyder, i samarbejde med Nordjyllands Landbrugsskole og LandboNord, uddannelsen til Agro-assistent. Uddannelsen er en kombination af undervisning

Læs mere

RUSMIDDELBEHANDLING STØTTEKONTAKTPERSONER

RUSMIDDELBEHANDLING STØTTEKONTAKTPERSONER RUSMIDDELBEHANDLING STØTTEKONTAKTPERSONER CAFÉ PRAKTIKKER SAMVÆR FRITIDSLIV VÆRKSTEDER DØGNTELEFON - En helhedsorienteret STU ungelivet.dk 1 HVEM ER MÅLGRUPPE TIL UNGELIVET? et er ikke en diagnose, der

Læs mere

STU Job. 1 Odense-Vestfyn-Brangstrup

STU Job. 1 Odense-Vestfyn-Brangstrup STU Job 1 Odense-Vestfyn-Brangstrup STU-job er en del af den 3-årige Særligt Tilrettelagte Uddannelse (STU) på CSV Odense-Vestfyn-Brangstrup. STU er for unge med særlige behov mellem 16 og 25 år, der

Læs mere

10. KlasseCentret. Dronninglund KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse!

10. KlasseCentret. Dronninglund KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KlasseCentret Dronninglund 2014-15 2 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! Indhold 10. KLASSE DIT VALG! Introforløb 3 Tværsuger og skolerejse 3 Dit præg på arbejdsmiljøet 3 Brobygning 4

Læs mere

Kildebjerget Tørring. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) med botilbud. Region Midtjylland Center for Børn, Unge og Specialrådgivning

Kildebjerget Tørring. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) med botilbud. Region Midtjylland Center for Børn, Unge og Specialrådgivning Kildebjerget Tørring Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) med botilbud Region Midtjylland Center for Børn, Unge og Specialrådgivning Kildebjerget Tørring 2 KILDEBJERGET TØRRING unges springbræt

Læs mere

Velkommen til Langeland Ungdomsskole

Velkommen til Langeland Ungdomsskole Velkommen til Langeland Ungdomsskole Sæson 2018-19 Undervisning I sæsonen 2018-19 tilbyder vi bl.a. mulighed for at: lære mere, f.eks. sprog, lektiehjælp, science... være kreativ, f.eks. lave mad, male,

Læs mere

STU. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Jord til bord -linjen

STU. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Jord til bord -linjen STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov Jord til bord -linjen Hvad er STU? STU står for Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. STU er for unge med særlige behov, som ikke

Læs mere

8. klasse - UEA Uddannelsesveje

8. klasse - UEA Uddannelsesveje 8. klasse - UEA Uddannelsesveje Efterskoler Husholdningsskoler EGU EUD Andre Produktionsskoler STU www.ug.dk Efterskoler Der findes over 240 efterskoler, hvor du kan gå i 8., 9.., 10., 11.og 12. klasse.

Læs mere

Fredericia Ridecenter og Fredericia Rideklub

Fredericia Ridecenter og Fredericia Rideklub Fredericia Ridecenter og Fredericia Rideklub Vision for Fredericia Ridecenter og Fredericia Rideklub at det skal være et samarbejdsforum, hvor man i et fælles samarbejde vil fremme ridesporten i Danmark

Læs mere

Vi uddanner medarbejdere, ledere, ledige og selvstændige i forhold til de aktuelle behov på det nordjyske arbejdsmarked. www.amunordjylland.

Vi uddanner medarbejdere, ledere, ledige og selvstændige i forhold til de aktuelle behov på det nordjyske arbejdsmarked. www.amunordjylland. Vi uddanner medarbejdere, ledere, ledige og selvstændige i forhold til de aktuelle behov på det nordjyske arbejdsmarked. Program Kompetencespindet og andre værktøjer Hvordan afdækkes kompetencebehovet

Læs mere

Submission #80 Roskilde Kommune

Submission #80 Roskilde Kommune Side 1 af 4 Formandens navn Mia Christensen Telefon 25417716 Email mia@hirk.dk Forening Himmelev Rideklub Foreningens CVR nummer 260368 Hvad søger du til? Fundament Beskrivelse Fundament til udebokse Det

Læs mere

Vejen videre til success

Vejen videre til success Vejen videre til success HVAD ER STU ROSA? STU ROSA er en kreativ samt erhvervsrettet Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) for unge med særlige behov i alderen 16 til 25 år. MÅLGRUPPE STU ROSA

Læs mere

grundforløb med fokus på hest uddannelse

grundforløb med fokus på hest uddannelse 1. Hovedforløb - Typografi og ombrydning H 1. Hovedforløb - Typografi og ombrydning Opgave: Digitale foldere til hjemmeside Navn: Uddannelsesfolder Programmer: InDesign Dyrepasser grundforløb med fokus

Læs mere

STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Information til forældre

STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Information til forældre STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Information til forældre Pjecens formål: Denne folder giver information om STU til dig, som er forældre til eller værge for en ung, der kan være i målgruppen

Læs mere

2014/15. Græsted og Omegns Rideklub. Velkomstfolder med Sikkerhedsregler 2014/15

2014/15. Græsted og Omegns Rideklub. Velkomstfolder med Sikkerhedsregler 2014/15 2014/15 Græsted og Omegns Rideklub Velkomstfolder med Sikkerhedsregler 2014/15 Græsted og Omegns Rideklub (GOO) Velkomstfolder Velkommen til Græsted og Omegns Rideklub (GOO). Rideklubben er stiftet i 2014

Læs mere

Velkommen til Ulstrup Efterskole

Velkommen til Ulstrup Efterskole V Velkommen til Ulstrup Efterskole Værdigrundlag Ulstrup Efterskoles værdier bygger på en gensidig ansvarlighed, arbejdsfællesskab og respekt for forskelligheden, således at den enkelte elev, gennem praktiske

Læs mere

VOSK Uddannelsesplan. Vordingborg Sportsrideklub Lergravevej 14, 4760 Vordingborg

VOSK Uddannelsesplan. Vordingborg Sportsrideklub Lergravevej 14, 4760 Vordingborg 2018 VOSK Uddannelsesplan Vordingborg Sportsrideklub Lergravevej 14, 4760 Vordingborg 30-06-2018 Indhold Generelt:... 2 Minihold... 3 Begynder 1... 4 Begynder 2... 5 Let øvet... 6 Øvet... 7 Breddeaktivitet...

Læs mere

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM EUX BUSINESS DIN EGEN VEJ SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM FREMTIDEN ER ÅBEN EUX Business er for dig, der både ønsker en faglært uddannelse og også vil have mulighed for at

Læs mere

UDDANNELSESPLAN contra UNDERVISNINGSPLAN Sammen har vi (UU og STU udbydere) en fælles opgave en fælles udfordring. Dialog er vejen frem.

UDDANNELSESPLAN contra UNDERVISNINGSPLAN Sammen har vi (UU og STU udbydere) en fælles opgave en fælles udfordring. Dialog er vejen frem. UDDANNELSESPLAN contra UNDERVISNINGSPLAN Sammen har vi (UU og STU udbydere) en fælles opgave en fælles udfordring. Dialog er vejen frem. Ungdomsuddannelse til unge med særlige behov Vejle 9. juni 2010

Læs mere

HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL

HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM HANDELSSKOLEN ER VEJEN TIL JOB Er du interesseret i handel,

Læs mere

Virksomhedsplan Gl. Landevej Albertslund. Albertslund Ridecenter.

Virksomhedsplan Gl. Landevej Albertslund. Albertslund Ridecenter. Virksomhedsplan 2016 Albertslund Ridecenter Albertslund Ridecenter Gl. Landevej 24 2620 Albertslund albertslund.ridecenter@albertslund.dk SIDE 2 Indhold Indledning...5 Hvem er vi?...5 Hvorfor er vi her?...7

Læs mere

Pakke 1: Obligatorisk forløb for grundforløb til Landmand. Vejledende varighed 20 uger. Undervisning 10 uger

Pakke 1: Obligatorisk forløb for grundforløb til Landmand. Vejledende varighed 20 uger. Undervisning 10 uger Undervisningen i grundforløbet Grundforløbspakker Undervisningen på grundforløbet sigter mod at eleven vælger landmandsuddannelsen til landmand på hovedforløbet. Vi tilbyder 3 grundforløbspakker på Nordjyllands

Læs mere

Uddannelse i Hadsund og Hobro

Uddannelse i Hadsund og Hobro Uddannelse i Hadsund og Hobro Velkommen til Tech College Mariagerfjord Tech College Mariagerfjord er en hyggelig erhvervsskole med to afdelinger den ene skønt beliggende i Hadsund, tæt ved naturområder

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - om moderne landbrug. Forløb 26 NAT/TEK 4-6 klasse

KOM UD OG LÆR! - om moderne landbrug. Forløb 26 NAT/TEK 4-6 klasse KOM UD OG LÆR! - om moderne landbrug NAT/TEK 4-6 klasse Hedensted Kommune er en landkommune, hvor der ikke er langt til det nærmeste landbrug. Markerne passes af store maskiner og dyrene bor i de store

Læs mere

Når du gerne vil præsentere bedriften og lære naboerne bedre at kende. Læs om hvordan du planlægger og gennemfører gårdbesøg for naboerne.

Når du gerne vil præsentere bedriften og lære naboerne bedre at kende. Læs om hvordan du planlægger og gennemfører gårdbesøg for naboerne. Invitér på gårdbesøg Når du gerne vil præsentere bedriften og lære naboerne bedre at kende. Læs om hvordan du planlægger og gennemfører gårdbesøg for naboerne. Rigtig mange mennesker uden for erhvervet

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Døgninstitutionen Tippen 2014

Aftale mellem Varde Byråd og Døgninstitutionen Tippen 2014 Aftale mellem Varde Byråd og Døgninstitutionen Tippen 2014 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune skal opleves som et sted: - med et hav af muligheder og plads til fyrtårne - hvor det gode liv

Læs mere

STU betyder Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse for

STU betyder Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse for STU betyder Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Det er en 3-årig uddannelse, der tilrettelægges helt efter den unges behov og ønsker. Hvis man skal have en STU, skal man henvende

Læs mere

Indhold : Intro side 3 Velkomst side 4 Afklaring, kundskaber og profil side 5 Skolens hverdag side 6 Brobygning, OSO, Paktik, Vejledning side 7

Indhold : Intro side 3 Velkomst side 4 Afklaring, kundskaber og profil side 5 Skolens hverdag side 6 Brobygning, OSO, Paktik, Vejledning side 7 HNX Hjørring Ny 10. Indhold : Intro side 3 Velkomst side 4 Afklaring, kundskaber og profil side 5 Skolens hverdag side 6 Brobygning, OSO, Paktik, Vejledning side 7 Dramaprojekt side 7 Obligatoriske fag

Læs mere

Nyhedsbrev nr Åbent hus ifm. Svendborg Sportsfestival. Arbejdsdag d

Nyhedsbrev nr Åbent hus ifm. Svendborg Sportsfestival. Arbejdsdag d Nyhedsbrev nr. 3 2018 Tankefuld rideklub vil være repræsenteret ved skoleidrættens forårsfestival torsdag d: 7/6 ved SG huset. Hvor der mulighed for 6. klasserne på kommunens skoler at prøve forskellige

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Parat til fremtiden Elever og forældre STU på Synscenter Refsnæs For unge, der er blinde eller svagsynede Nu med mulighed for at vælge musiklinje STU på Synscenter Refsnæs Indholdsfortegnelse STU på Synscenter

Læs mere

Velkommen til Langeland Ungdomsskole

Velkommen til Langeland Ungdomsskole Velkommen til Langeland Ungdomsskole Sæson 2017-18 Undervisning I sæsonen 2017-18 tilbyder vi bl.a. mulighed for at: lære mere, f.eks. sprog, lektiehjælp, science... være kreativ, f.eks. lave mad, male,

Læs mere

EUX-LANDBRUG. landbrugsuddannelse med gymnasiefag EUX. Start uddannelsen. Landbrugsskolen Sjælland Finderupvej 8, 4270 Høng

EUX-LANDBRUG. landbrugsuddannelse med gymnasiefag EUX. Start uddannelsen. Landbrugsskolen Sjælland Finderupvej 8, 4270 Høng EUX-LANDBRUG landbrugsuddannelse med gymnasiefag EUX Landbrugsskolen Sjælland Finderupvej 8, 4270 Høng Start uddannelsen til august Mere end en landbrugsuddannelse Mange unge i 9.-10. klasse er i tvivl,

Læs mere

Overvejelser omkring STU Forløb for XX cpr. XX

Overvejelser omkring STU Forløb for XX cpr. XX Tinnetgaard Bo- og Erhvervsskole d. 15.10.09 Overvejelser omkring STU Forløb for XX cpr. XX Overordnet mål: XX ønsker at blive afklaret omkring sin fremtid. Dette dels i forhold til hvilket arbejde / beskæftigelse

Læs mere

Velkommen til Fugleviglund Produktionshøjskole

Velkommen til Fugleviglund Produktionshøjskole Velkommen til Fugleviglund Produktionshøjskole Vores mål er at forbedre elevernes muligheder for at komme videre i uddannelse eller beskæftigelse. Indholdsfortegnelse Velkommen til Fugleviglund Produktionshøjskole...

Læs mere

GRINDSTED. L a n d b r u g s s k o l e. EUX Landbrug. Bliv landmand og student samtidig - og hold alle muligheder åbne

GRINDSTED. L a n d b r u g s s k o l e. EUX Landbrug. Bliv landmand og student samtidig - og hold alle muligheder åbne GRINDSTED L a n d b r u g s s k o l e EUX Landbrug Bliv landmand og student samtidig - og hold alle muligheder åbne Et unikt samarbejde mellem Grindsted Landbrugsskole og Grindsted Gymnasium & HF Tronsø

Læs mere

Offentlig Administration. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Offentlig Administration. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Offentlig Administration Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

Branchepakker: Svejseområdet

Branchepakker: Svejseområdet Branchepakker: Svejseområdet Fremstillingsindustri Arabisktalende flygtninge, der skal ind på det danske arbejdsmarked. Dansksproglige krav: Ingen krav til dansksproglige kvalifikationer pakken gennemføres

Læs mere

Svennebjerggaard. genstart af barndommen et godt ungdomsliv

Svennebjerggaard. genstart af barndommen et godt ungdomsliv Svennebjerggaard genstart af barndommen et godt ungdomsliv GENSTART AF BA eder, ndende begivenh årligt tilbageve t. re te vi er in hvor forældrene RNDOMMEN Lære at lege alene og med an dre Gode voksen-b

Læs mere

Ansøgningsskema til STU - Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Ansøgningsskema til STU - Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Ungdommens Uddannelsesvejledning Job&Uddannelse Værkmestergade 13, A. 8000 Aarhus C Telefon 8940 5975 stu@msb.aarhus.dk www.stu-aarhus.dk Ansøgningsskema til STU - Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Læs mere

Velkommen til Planethuset. - midlertidigt botilbud for unge med høretab og særlige behov Med mulighed for STU eller kompenserende voksenundervisning

Velkommen til Planethuset. - midlertidigt botilbud for unge med høretab og særlige behov Med mulighed for STU eller kompenserende voksenundervisning Velkommen til Planethuset - midlertidigt botilbud for unge med høretab og særlige behov Med mulighed for STU eller kompenserende voksenundervisning 2 Vi støtter dig i at bestemme i dit eget liv Botilbuddet

Læs mere

HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER

HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER Skolen ved Sorte Hest er et selvejende skole og dagbehandlingstilbud for børn i den skolepligtige

Læs mere

Parat til en erhvervsuddannelse!

Parat til en erhvervsuddannelse! Parat til en erhvervsuddannelse! AARHUS TECH gennemfører i samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning et 2 ugers frivilligt brobygningsforløb for unge i 9. og 10. klasse, som har behov for at afprøve

Læs mere

Referat klubaften d

Referat klubaften d Referat klubaften d. 10.03.2017 Deltagende fra bestyrelsen: Formand Lars Pedersen, Næstformand Andreas Hejndorf, Kassér Vibeke Andersen, Bestyrelsesmedlemmer Lærke Andersen, Henriette Mallin, Susan Dalquist,

Læs mere

STU ALLERØD SÆRLIGT TILRETTELAGT LOKAL UNGDOMSUDDANNELSE

STU ALLERØD SÆRLIGT TILRETTELAGT LOKAL UNGDOMSUDDANNELSE SÆRLIGT TILRETTELAGT LOKAL UNGDOMSUDDANNELSE ALLERØD KOMMUNE 2017 Indholdsfortegnelse Indledning og formål... 2 Målgruppe... 2 Lovgrundlag... 2 Uddannelsen... 2 Omfang og varighed... 3 Uddannelsesplan...

Læs mere

10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN

10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN KLASSE 17/18 10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN TILBUDSFAG: Tysk, Fysik/kemi VALGFAG: Go form, Boldspil, Håndværk&Krea, Kulturfag, Naturfag, Gymklar, Psykologi, Klar dig selv, Iværksætter. Oprettelse af valgfag

Læs mere

Nyhedsbrev nr

Nyhedsbrev nr Nyhedsbrev nr. 4. 2017 ------------------------------------------------------------------------------------- Onsdag d.22/2 afholdte vi vores årlige generalforsamling. Referat kan læses på hjemmesiden.

Læs mere

Ta 10. klasse på Dalum Landbrugsskole

Ta 10. klasse på Dalum Landbrugsskole Ta 10. klasse på Dalum Landbrugsskole Valgfag i maskiner, hest og outdoor kommer til at fylde meget på skoleskemaet, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien udbyder 10. klasse på afdeling Korinth.

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov

Bekendtgørelse af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov LBK nr 1031 af 23/08/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 10. februar 2018 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j. nr. 002.66R.351 Senere ændringer til forskriften LOV nr

Læs mere

ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Synscenter Refsnæs

ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Synscenter Refsnæs ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Synscenter Refsnæs Den nationale efterskole for unge med synsnedsættelse (8., 9. og 10. kl.) Indholdsfortegnelse Efterskolen for dig, som er ung og har en synsnedsættelse

Læs mere

ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Refsnæs

ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Refsnæs ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Refsnæs Den nationale efterskole for unge med synsnedsættelse (8., 9. og 10. kl.) Indholdsfortegnelse Efterskolen for dig, som er ung og har en synsnedsættelse 03 Hvad

Læs mere

EUD-reformen konsekvenser for undervisning og vejledning Temadag den 29. april 2015. Side 1

EUD-reformen konsekvenser for undervisning og vejledning Temadag den 29. april 2015. Side 1 EUD-reformen konsekvenser for undervisning og vejledning Temadag den 29. april 2015 Side 1 Dagens indhold Reformens overordnede mål Reformens pædagogiske intentioner Målgrupper adgangskrav og optagelse

Læs mere

STU. Den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse Ved CSV-Odense-Vestfyn-Brangstrup

STU. Den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse Ved CSV-Odense-Vestfyn-Brangstrup STU Den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse Ved CSV-Odense-Vestfyn-Brangstrup Hvem er vi? Treårig ungdomsuddannelse Udannelsestilbud for 16-25-årige unge med vidt forskellige vanskeligheder Består

Læs mere

STU-Lundvej tilbyder en individuel ungdomsuddannelse til dig, som er mellem 16-25 år

STU-Lundvej tilbyder en individuel ungdomsuddannelse til dig, som er mellem 16-25 år Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU-Lundvej tilbyder en individuel ungdomsuddannelse til dig, som er mellem 16-25 år og er: *Ung med omfattende fysiske handicap *Ung med omfattende fysiske og udviklingsmæssige

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2014 Køkken

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2014 Køkken AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2014 Køkken Præsentation af værkstedet Køkkenværkstedet er for de elever, der syntes det er spændende at lære at lave mad. Vi producerer morgenmad og middagsmad til skolens

Læs mere

STU Haderslev - en 3-årig ungdomsuddannelse

STU Haderslev - en 3-årig ungdomsuddannelse Til sagsbehandlere m.fl. STU Haderslev - en 3-årig ungdomsuddannelse Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Indholdsfortegnelse Formål... Målgruppen... Optagelse på uddannelsen... Særligt Tilrettelagt

Læs mere

Fritid d job h o s e n l a n d m a n d?

Fritid d job h o s e n l a n d m a n d? Fritid d job j Nog et for dig? h o s e n landma nd? Martin Thomsen, 14 år, i gang med at fodre kalve. HAR DU LYST TIL ET FRITIDSJOB... med udfordringer? der giver mening? som er varieret? hvor du kan bruge

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Parat til fremtiden Kommuner og sagsbehandlere STU på Synscenter Refsnæs Den nationale STU for unge med synsnedsættelse og yderligere funktionsnedsættelser (15-25 år) Derfor! STU på Synscenter Refsnæs

Læs mere

Et år på fri fagskole for dig på STU

Et år på fri fagskole for dig på STU Et år på fri fagskole for dig på STU MÅLGRUPPPE? Unge, som ikke er klar til at starte på en ordinær ungdomsuddannelse, kan søge om, at blive optaget på en særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse. Det er

Læs mere

Jordrup og Omegns Rideklubs. Sikkerhedsvejledning (27. juni 2016)

Jordrup og Omegns Rideklubs. Sikkerhedsvejledning (27. juni 2016) Jordrup og Omegns Rideklubs Sikkerhedsvejledning (27. juni 2016) Jordrup og Omegns Rideklub er en rideklub som er baseret på en frivillig arbejdende bestyrelse, med meget hjælp fra forældre og opstaldere.

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013. Køkken

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013. Køkken AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013 Køkken Præsentation af værkstedet Køkkenværkstedet er for de elever, der syntes det er spændende at lære at lave mad. Vi producerer morgenmad og middagsmad til skolens

Læs mere

Håndbog for offentlige EGU-elevpladser. Egu er en 2 årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik

Håndbog for offentlige EGU-elevpladser. Egu er en 2 årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik Håndbog for offentlige EGU-elevpladser Egu er en 2 årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik INDHOLD Denne folder giver information om ErhvervsGrundUddannelsen (EGU) Folderen er delt op i afsnit

Læs mere

Storskoven STU

Storskoven STU Storskoven 42 13 15 81 STU SÆRLIGT TILRETTELAGT UNGDOMSUDDANNELSE STU på Storskoven Målet for Storskovens skoles STU forløb er klart: At give den unge en tilknytning til arbejdsmarkedet, og at indgå aktivt

Læs mere

Undersøgelsen gennemføres over to gange i efteråret. Du vil blive bedt om at svare på et spørgeskema to gange i alt, hvor dette er den anden gang.

Undersøgelsen gennemføres over to gange i efteråret. Du vil blive bedt om at svare på et spørgeskema to gange i alt, hvor dette er den anden gang. Spørgeskema Du vil i dette skema få nogle spørgsmål omkring din undervisning. Resultaterne er en del af en undersøgelse, der fokuserer på folkeskolen og elevernes tanker om at gå i skole. Undersøgelsen

Læs mere

STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Information til forældre

STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Information til forældre STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Information til forældre Pjecens formål: Denne folder giver information om STU til dig, som er forældre til eller værge for en ung, der kan være i målgruppen

Læs mere

Pædagogisk assistentuddannelse - PAU. Retningslinjer for. praktikuddannelsen ... ...

Pædagogisk assistentuddannelse - PAU. Retningslinjer for. praktikuddannelsen ... ... Retningslinjer for praktikuddannelsen Pædagogisk assistentuddannelse - PAU Forord Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU) er en vekseluddannelse, hvor skoleperiodernes teoretiske og praktiske undervisning

Læs mere

Udvikling gennem bedre uddannelser

Udvikling gennem bedre uddannelser Udvikling gennem bedre uddannelser Udspillet er udarbejdet af Kommunernes Landsforening og udkom i 2013 som et bud på, hvordan uddannelsessystemet samlet set kan få et løft. Resume: Teksten er et udspil

Læs mere

Rød Vuggestuen. Familie & samfund boglig, økonomi & planlægning

Rød Vuggestuen. Familie & samfund boglig, økonomi & planlægning Rød Vuggestuen. Familie & samfund boglig, økonomi & planlægning Antal timer: 104 + 104 NR.6 + 8 Lærere: SS + PF - HP, TE Formålet med undervisningen: Målet for de unge er, at de bliver så selvhjulpne som

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde, onsdag den 22. marts 2017, kl hos Michael på Tøltevej 6, 4340 Tølløse, tlf

Indkaldelse til bestyrelsesmøde, onsdag den 22. marts 2017, kl hos Michael på Tøltevej 6, 4340 Tølløse, tlf Dagsorden 1. Info fra formand - Klubkomite møde, den 28. marts i Hedeland. Der er tilmeldt 2 fra bestyrelsen. Der er kun tilmeldt 10 i alt fordelt på 6 sjællandske klubber. Det er ikke den store tilslutning

Læs mere

LYNGHOLMSKOLEN. I vores planlægning og organisering skal vi skabe muligheder for aktiv deltagelse for alle fagligt og socialt

LYNGHOLMSKOLEN. I vores planlægning og organisering skal vi skabe muligheder for aktiv deltagelse for alle fagligt og socialt LYNGHOLMSKOLEN Informationsfolder om Lyngholmskolen 2012 -ET GODT TILBUD TIL DIT BARN Lyngholmskolen er resultatet af en vellykket skolefusion. Vi er i en rivende udvikling med at skabe de bedste rammer

Læs mere

Navn på institutionen: Socialpædagogisk Center

Navn på institutionen: Socialpædagogisk Center Navn på institutionen: Socialpædagogisk Center Adresse: Rådhusvej 63 A, 4640 Faxe Tlf.: 20567337 / 20567338 Institutionsleder: Leder: Jess Grave: grave@faxekommune.dk Team leder: Conni Birte Nielsen: cbm@faxekommune.dk

Læs mere

STU Greve Målgrupper og takster 2015

STU Greve Målgrupper og takster 2015 STU Greve Målgrupper og takster 2015 Målgrupper, generelt STU- Greve er for unge med betydelige generelle indlæringsvanskeligheder og udviklingsforstyrrelser inden for autismespektret, hvis vanskeligheder

Læs mere

FleXklassen - indhold

FleXklassen - indhold FleXklassen er en ny begyndelse på skolelivet for elever i 8. og 9. klasse. Vi har den nødvendige tid og mulighed for at bygge relationer ved en praktisk tilgang til undervisningen. FleXklassen FleXklassen

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - og bliv uddannet LANDSBYGUIDE. Forløb 30 HISTORIE 4-6 klasse

KOM UD OG LÆR! - og bliv uddannet LANDSBYGUIDE. Forløb 30 HISTORIE 4-6 klasse KOM UD OG LÆR! - og bliv uddannet LANDSBYGUIDE Forløb 30 HISTORIE 4-6 klasse Få et forløb til jeres by Forløbet er lavet i Juelsminde, men kan let tilpasses jeres by - kontakt Jens Kjær, Glud Museum, E-mail:

Læs mere