Specialister i løft og flytninger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Specialister i løft og flytninger"

Transkript

1 L Ø F T E M U L I G H E D E R

2 Specialister i løft og flytninger Gennem mere end 30 år har vi specialiseret os i løft og flytninger af brugere under sikre og trygge forhold. Vores specialisering og erfaring har givet os en førende position inden for viden, teknik og metodologi. Vores ambition er at udvikle verdens nemmeste, sikreste og mest effektive hjælpemidler til løft og flytninger. Vores mål er at skabe den bedste løsning til vores kunder. Dette sammen med det faktum, at vi leverer verdens største og mest funktionelle udvalg af patientlifte, sejl og tilbehør, har gjort Liko til en verdensførende leverandør, der er repræsenteret i næsten 80 lande. Hos Liko er vi altid fokuseret på kvalitet og arbejdsmiljø, og vi er selvfølgelig anerkendte inden for disse områder. Dette giver brugerne af vores produkter sikkerhed. I denne brochure introducerer vi et udvalg af vores løsninger. I er velkomne til at kontakte os, så vi sammen kan finde frem til den bedste løsning for jer.

3

4 L O F T L I F T S Y S T E M E R Dagligdagsrealiteter Loftliften skåner vores rygge og giver de ældre en bedre hverdag. Der er mange årsager til, at vi er begejstrede for vores loftlifte. Først og fremmest er det selvfølgelig K A P A C I T E T E N til at løfte brugerne. Når man har adgang til en lift, føler man sig hurtigt privilegeret, når man står i et rum uden loftlift. Min erfaring er, at en loftlift altid er ved hånden dér, hvor der er brug for den. Derfor bruges den ofte. Vi bruger vores loftlifte flere gange om dagen hele året rundt, derfor er det vigtigt, at de er L E T T I L G Æ N G E L I G E og brugervenlige. Liften bliver da en hyppig procedure, hvilket er netop det, vi ønsker. Loftliften er et sikkert og pålideligt hjælpemiddel, der gør livet nemmere for både brugeren og for os, som er beskæftiget inden for omsorgen. Vi har set utallige rygskader, pga. forsøg på at løfte de ældre manuelt, hvilket er B E K O S T E L I G T for alle involverede parter både den skadede medhjælper samt arbejdsgiveren. Vores loftlifte skåner vores rygge og giver de ældre en bedre hverdag. Paula Nyberg, fysioterapeut, Bergsunds plejehjem i Stockholm At blive løftet er et højdepunkt på dagen for mange af de ældre på Bergsunds plejehjem.

5 L O F T L I F T S Y S T E M E R Loftliftsystemer Altid ved hånden uden at optage gulvplads Et loftliftsystem gør det muligt at løfte og flytte brugeren med så lidt anstrengelse og så meget sikkerhed som muligt, uanset rummets inventar. En loftlift er altid ved hånden, og den er enkel og sikker at anvende både for brugeren og for medhjælperen. Vores loftliftsystem er omfattende og består af mange komponenter. Dette er nødvendigt for at kunne løse selv de mest krævende installationsbehov. Liftsystemerne passer til alle forhold og opfylder de største krav til funktion, sikkerhed og tilgængelighed. Vi er altid behjælpelige med at vælge den rigtige løsning til jer. Eksempler på anvendelsesområder Behandlingsrum Hjemmepleje Toilet Hospital/kirurgi Intensivafdelinger Rum-til-rum Svømmebassin Genoptræning/fysioterapi Likorall er én af verdens mest anvendte loftliftmotorer. LØFT MELLEM TO PUNKTER MED ET FASTMOTERET SKINNESYSTEML (ENKELTSKINNESYSTEM) EKSEMPEL PÅ RUM-TIL-RUM FLYTNINGER ET RUMDÆKKENDE SKINNESYSTEM DÆKKER HELE OMRÅDER FRITSTÅENDE LØFTELØSNINGER

6 L O F T L I F T M O T O R E R Likorall Sikkerhed og teknologi på et højere plan Hver dag løfter den titusindvis af brugere og skåner lige så mange rygge. Brugervenlighed, en oprigtig hensyntagen til sikkerhed og et gennemtænkt design, har gjort Likorall meget værdsat blandt både plejepersonale og brugere. Kombinationen af unik teknologi, pålidelighed og brugervenlighed gør Likorall til et klogt valg for alle indkøbere. Et unikt sikkerhedssystem Patenteret sikkerhedscylinder SFS. Giver ekstra sikkerhed og sikrer selv hastighed og en kontrolleret nedsænkning. SSP endestop. Løftebånd med tidobbelt sikkerhedsmargen. Sikkerhedslåse på løftetilbehøret. Mekanisk nødsænkning (på visse modeller). Elektrisk nødsænkning med batteri backup. Nødstoppet opfylder de gældende krav i overensstemmelse med EN ISO og IEC Rum-til-Rum Likorall R2R muliggør en nem flytning af brugeren mellem to rum uden skinneforbindelse. Kontakt venligst Liko for yderligere oplysninger. Fås i følgende modeller: Likorall S, S R2R, ES, ES R2R 243 ES 250 ES Nem at oplade Likorall oplades normalt med håndbetjeningen og en vægmonteret oplader, men den kan også oplades på et valgfrit sted langs skinnen. T E K N I S K E O P LY S N I N G E R Flytning af liftmotoren Med den unikke snapkoblingskørevogn, kan Likorall nemt flyttes mellem rum, når behovene ændrer sig. Maks. belastning: Løftehastighed: Løfteinterval: Nødsænkning: kg 5 cm/s uden belastning cm Elektrisk og mekanisk (på visse modeller)

7 L O F T L I F T M O T O R E R Multirall En loftlift til vekslende behov I mange plejeomgivelser fx hospitaler og plejehjem er behovet for løftehjælpemidler i et rum midlertidigt, afhængig af den aktuelle patients fysiske tilstand. I dette tilfælde er en transportabel loftlift et godt alternativ til en mobillift. Multirall løfter op til 200 kg og kan - takket være snapkoblingssystemet og forlængerarmen - hurtigt og enkelt kobles af og på loftskinnesystemet. Dette gør det meget nemt at flytte liften mellem rum, uden brug af værktøj og fysisk anstrengelse. Ved behov for at flytte en bruger mellem to rum, der ikke er forbundet med et skinnesystem, er Multirall en god og omkostningseffektiv løsning. Takket være den smarte løsning anvendes der kun én liftmotor, og brugeren kan flyttes mellem de to rum siddende i sejlet. Vigtige egenskaber En fleksibel lift, der kan anvendes på forskellige måder. Nem at flytte uden brug af værktøj. Et sikkert indbygget sikkerhedssystem. Nyttigt tilbehør: Multirall kørevogn, forlængerarm etc. Store håndtag på begge sider af motoren. Et komplet skinnesystem, inklusiv de fritstående muligheder med FreeSpan. Kan anvendes med hele Likos tilbehørsserie. Rum-til-Rum Med en rum-til-rum strop mellem rummene kan flytninger foretages med blot én liftmotor. T E K N I S K E O P LY S N I N G E R Maks. belastning: Løftehastighed: Løfteinterval: Vægt: Nødsænkning: 200 kg 6 cm/sek. uden belastning 160 cm 8.7 kg inkl. batterier (1.9 kg) Elektrisk og mekanisk Multirall kørevogn En praktisk kørevogn til flytning, montering og opbevaring af Multirall med tilbehør.

8 T U N G E L Ø F T UltraTwin Et liftsystem til overvægtige brugere Løft af tunge brugere kræver specieldesignet udstyr og specielle teknikker. Med en maks. belastning på op til 500 kg, klarer Likos system UltraTwin også meget tunge løft. Takket være UltraTwins to interaktive liftmotorer, kan almindelige løft og flytninger udføres, og brugeren kan også placeres i en siddende, tilbagelænet eller liggende stilling. Med tilbehøret UltraTwist, kan brugeren også roteres for fx at blive flyttet til et løftepunkt på en ret vinkel i sengen. UltraTwin kan installeres permanent i et rum eller være fritstående i FreeSpan (se herunder). Maks. belastning: kg. Loftliftsystemet UltraTwin kan løfte op til 500 kg. UltraTwin FreeSpan Systemet UltraTwin fås også som en fritstående model for at dække midlertidige løftebehov eller for nemt at kunne flytte systemet. Løsningen hedder UltraTwin FreeSpan og fås med forskellige skinnelængder, og den kan installeres med forskellige afstande mellem skinnerne, for at imødekomme de forskellige løftebehov. UltraTwin FreeSpan fås også med et rumdækkende skinnesystem. Læs mere om FreeSpan på næste side. UltraTwin FreeSpan i en smal installation til løft med et almindeligt sejl. Til løft med UltraSling (op til 500 kg) er den brede installation den bedste løsning. Der kræves også en bred installation mellem skinnerne til løft med UltraStretch.

9 F R I T S T S T Å E N D E S Y S T E M FreeSpan Et enkelt- eller rumdækkende skinnesystem det er jeres valg! FreeSpan er en fleksibel løsning til de fleste loftliftsituationer. Liftsystemet er fritstående i rummet og stiller derfor ingen strukturelle krav til vægge eller loft. FreeSpan fås både med et enkelteller rumdækkende skinnesystem (H-system), der fremstilles i aluminium, som findes i mange forskellige skinnelængder. FreeSpan enkeltskinnesystem er udstyret med hjul, der giver en korrekt placering til løft og ved rengøring. Hjulene gør det også nemt at flytte liftsystemet mellem de forskellige rum. FreeSpan enkeltskinnesystem installeres uden brug af værktøj. FreeSpan rumdækkende skinnesystem er et fritstående rumdækkende system, der gør det muligt at løfte brugeren mellem forskellige løftepunkter i rummet. FreeSpan UltraTwin er en model, der er beregnet til overvægtige brugere. Læs mere om denne model på forrige side. Vigtige egenskaber Kan installeres i alle tænkelige omgivelser. Enkelt- eller rumdækkende skinnesystem (H-system). Flere liftskinnelængder. Nemt at justere højde og bredde. Fremstilles af aluminium af miljø-, kvalitets- og designmæssige årsager. Valget af materiale gør det nemt at køre med FreeSpan, den er rustfri og nem at holde ren. Et fritstående system er en glimrende løsning til midlertidige løftebehov. FreeSpan enkeltskinnesystem installeres uden nogen form for værktøj. FreeSpan rumdækkende skinnesystem dækker et stort rumareal. FreeStand FreeStand er et prisværdigt, fritstående system, der fås med forskellige skinnebredder på op til 3.2 m. Systemet anvendes med en Likorallmotor og fremstilles i hvidt, pulverlakeret stål. Kontakt venligst Liko for yderligere oplysninger.

10 M O B I L L I F T E Viking XS Til smalle omgivelser Med 54 cm er Viking XS én af de smalleste lifte på markedet, og den kan uden problemer passere snævre døråbninger og andre forhindringer. Viking XS er en stabil og pålidelig mobillift, der er egnet til de mest almindelige løftesituationer, som fx til og fra toilet, til/fra sengen og en kørestol og til løft til og fra gulv. XS er fremstillet af aluminium, som alle de andre Viking-lifte, og vejer kun 25 kg på trods af liftens maks. belastning på 160 kg. Yderligere er aluminium miljøvenligt og nemt at holde rent. Maks. belastning: 160 kg Viking S Lille, men stærk Viking S er en lille og manøvredygtig mobillift med en meget høj ydeevne i forhold til den lille størrelse og lave vægt. Kan klare de mest almindelige løftesituationer, inkl. løft fra gulv. Viking S har en elektrisk løftebevægelse og et mekanisk justerbart understel. Maks. belastning: 160 kg 10

11 Den nye generation af mobillifte Den viden, vi har indhentet gennem 30 års produktudvikling, har resulteret i en unik liftserie, der passer sammen og fuldender hinanden. Viking er parat til at løse mange varierende løftebehov i forskellige plejesituationer. Tilpasningsmulighederne er ligeså omfattende, som vores udvalg af tilbehør. Viking fås i 5 modeller, fra den mindste Viking XS til den superstærke Viking XL. Lad jeres behov være afgørende for, hvilken Viking I vælger. Viking M Den intelligente allround lift Vi er overbevidste om, at Viking M vil blive jeres nye foretrukne lift! Efter 30 år med markedsførende produktudvikling, ved vi hvordan man designer den optimale mobillift. Armlæn og en vægt kan købes som ekstraudstyr. Manøvredygtige hjul, et miljøvenligt batteri med udladningsbeskyttelse og en intelligent trådløs håndbetjening er standardudstyr. Viking M har det meste af det bedste og kan klare de mest almindelige løftesituationer: Løft fra/til seng og stol, løft fra/til toilet, løft fra gulv, gangtræning og løft med en planløfter. Takket være det nye Liko diagnosesystem, vil Viking M selv signalere, når det er tid til eftersyn, og I kan også se, hvor meget liften er blevet brugt. Maks. belastning: 205 kg T E K N I S K E O P LY S N I N G E R Viking XS Viking S Viking M Viking L Viking XL Maks. belastning: 160 kg 160 kg 205 kg 250 kg 300 kg Vægt: 25 kg 25 kg 35 kg 40 kg 42 kg Løftehastighed: 3 cm/sek.* 3.0 cm/sek.* 3.5 cm/sek.* 3.5 cm/sek.* 2.5 cm/sek.* * uden belastning

12 Viking L Stærk og nem at betjene Viking L er en del mindre en storebroderen XL, men er utrolig manøvredygtig sammenlignet med dens løftekapacitet. Viking L er fremragende til almindelige løftebehov samt til løft af tungere brugere. Som alle de andre modeller i serien, er Viking L meget manøvredygtig takket være den lave vægt og de letrullende hjul. Maks. belastning: 250 kg Viking XL Til de mest krævende løft Løft af tunge brugere indebærer et stort ansvar. Viking XL er udviklet særligt til svært overvægtige brugere, men kan også anvendes til mindre brugere. Viking XL kan løfte patienter, der vejer op til 300 kg i et almindeligt sejl, et løftesejl/toiletsejl eller med FlexoStretch. Løft fra gulv er intet problem: Viking XL kan også udstyres med armlæn til gangtræning og er også en god manøvrehjælp. Takket være fremstillingen af aluminium vejer Viking XL kun 42 kg på trods af sin størrelse. Den lave vægt og de letrullende hjul gør liften manøvredygtig også med tunge brugere. Maks. belastning: 300 kg 12

13 M O B I L L I F T E Uno En foretrukken lift til de daglige løftebehov De grundlæggende principper bag Unos design er velafprøvede og testede. Liko har udviklet disse koncepter og udstyret Uno med mange smarte funktioner. Takket være liftens enkle design og unikke egenskaber, er Uno hurtigt blevet en foretrukken lift på plejehjem og i hjemmeplejen. Uno er den ideelle lift til de daglige behov. Den er brugervenlig og manøvredygtig og giver god adgang til brugeren selv på badeværelser, hvor pladsen er begrænset. Serien Uno består af 6 modeller i forskellige størrelser og med forskellige egenskaber. Uno er den foretrukne lift til mange forskellige løftesituationer. I illustrationen løfter Uno 102 fra en kørestol. Vigtige egenskaber Flere forskellige justeringsmuligheder, der gør det nemt at tilpasse liften til de forskellige løftesituationer, som fx højdeindstilling af løftemasten og justering af motorstemplet. Det smarte FlexLink (en ekstra forbindelsesarm, der øger afstanden til løftemasten) giver et næsten lodret løft og en større fleksibilitet ved løft fra gulv. Enkel, brugervenlig og med en sikker mekanisk nødsænkning. Elektrisk nødsænkning og nødhævning (på visse modeller). Fås i følgende modeller: Uno 100 EM, EE 102 EM, EE, ES 200 Løft fra gulv er intet problem med Uno. T E K N I S K E O P LY S N I N G E R Maks. belastning: kg Løftehastighed: cm/sek. uden belastning (ES har to hastigheder: 3.0 og 2.0 cm/sek.) Materiale: Pulverlakeret stål Vægt: 39 kg (Uno 100) 43 kg (Uno 102) 39 kg (Uno 200) Uno 200 er startmodellen i serien Uno. 13

14 M O B I L L I F T E Golvo Den komplette mobillift Det kan ofte være vanskeligt at vælge blandt loftliftens funktionelle fordele og mobilliftens fleksibilitet. Med Golvo behøver I ikke længere at vælge I får begge dele. Med liftens patenterede løftesystem, tilbyder Golvo en uovertruffen fleksibilitet og alsidighed. Hemmeligheden er den praktiske løftestrop, som på en loftlift, der gør det muligt at tilpasse løftet nøjagtigt til den bruger, der skal løftes. Løftehøjden og pladsen i liften gør også Golvo særlig egnet til gangtræning, løft med en planløfter og løft fra gulv. Som standard er Golvo udstyret med forskydelige armlæn, som kan bruges af både brugeren og medhjælperen. På tilbehørslisten er der mange produkter, som imødekommer de varierende løftebehov inden for sundhedsplejen. En specialudgave af Golvo er tilpasset til lave senge. Vi kalder den for Golvo LowBase. Vigtige egenskaber Lodret løftebevægelse den nemmeste og mest logiske metode til personløft. Fleksibel løftestrop tilpasser løftet nøjagtigt til den bruger, der skal løftes. Forskydelige armlæn, - som brugeren og medhjælperen kan holde i, og som giver en ekstra tryghedsfølelse. Parallel og ligesidet benspredning giver en nemmere adgang i langt de fleste situationer. Fremstillet i aluminium af miljø-, kvalitets- og designmæssige årsager. Valget af materiale gør det nemt at køre med liften, som er rustfri og nem at holde ren. Fås i følgende modeller: Golvos design gør den særlig egnet til planløft. Golvo 7000 ES 7007 ES 7007 ES LowBase T E K N I S K E O P LY S N I N G E R Den fleksible løftestrop tilpasser liften til patienten. Maks. belastning: Løftehastighed: Materiale: Vægt: 200 kg To hastigheder, 4.8 cm/sek. og 3.2 cm/sek. uden belastning Aluminium 42 kg (Golvo 7000 ES) 44 kg (Golvo 7007 ES) 46 kg (Golvo 7007 LowBase) 14

15 M O B I L L I F T E LikoLight Den alsidige letvægtslift Til de, der har behov for en let mobillift, der er nem af folde sammen, har vi udviklet LikoLight. På trods af, at den stort set fungerer som enhver anden mobillift, er liftens yderligere fordel, at den kan tages med på rejser og er nem at opbevare. LikoLight kan hurtigt adskilles i 3 dele ved transport og opbevaring. LikoLight er ideel til alle de mest almindelige løftesituationer, fx løft fra seng til kørestol, til og fra toilet og badekar eller til løft af en bruger, der ligger på gulvet. LikoLight har en elektrisk hævning og sænkning samt en mekanisk benspredning. LikoLight TravelBags er praktiske tasker, der er fremstillet af et slidstærkt og blødt letvægtsmateriale. Vigtige egenskaber Nem at folde sammen Nem at adskille i 3 dele (ingen dele vejer mere end 10 kg). Fremstillet i aluminium af miljø-, kvalitets- og designmæssige årsager. Valget af materiale gør det nemt at køre med liften, som er rustfri og nem at holde ren. Mekanisk nødsænkning Stabil og væltesikker. Ideel til rejser. En praktisk bordoplader kan købes som ekstraudstyr. Nem at folde sammen. T E K N I S K E O P LY S N I N G E R Maks. belastning: Løftehastighed: Materiale: Vægt: 140 kg 3,8 cm/sek. uden belastning Aluminium 23 kg Når liften er adskilt, vejer ingen af delene over 10 kg. Det er nemt og problemfrit at rejse med LikoLight takket være LikoLight TravelBags. 15

16 H Æ V N I N G Sabina Verdens bedste oprejsningslift Sabina med Komfortsejl og Comfortvest, der løfter uden på armene, er især egnet til brugere, der er følsomme ved underarmstryk. Sabina er en praktisk og alsidig oprejsningslift, der er beregnet til brugere, der aktivt kan deltage i oprejsningen. Oprejsningen foretages ved hjælp af en oprejsningsvest, som løfter brugerens overkrop. Der findes flere typer oprejsningsveste, som opfylder brugernes individuelle behov. Fx kan vesten placeres under eller uden på brugerens arme. Når brugeren står op, er det nemt og problemfrit at flytte brugeren til fx en kørestol eller til et toilet. Derved for brugeren en værdifuld ståtræning i forbindelse med flytningen. Der findes 2 forskellige Sabina modeller, som adskiller sig med forskellige egenskaber: Sabina 200 er en startmodel, som sin storesøster, der tilbyder en komfortabel, sikker og ergonomisk korrekt hævning. Benstøtten kan justeres, og både løftebevægelsen og benspredningen er elektriske. Med det aftagelige løftesejl åbner Sabina II op for nye muligheder. Således giver det bredere Komfortsejl mulighed for at tilpasse oprejsningen til især smertefølsomme brugere og brugere, der er lammet i den ene side. Sabina II kan endvidere anvendes til siddende løft med et almindeligt sejl fx i perioder, hvor brugerens styrke ikke er tilstrækkelig til en aktiv oprejsning. Vigtige egenskaber Et stort udvalg af ekstraudstyr til de mange individuelle behov. Justerbar højdeindstilling til brugere i forskellig højde. Kan løfte under eller uden på armene (Sabina II). Kan anvendes til løft fra siddende-til-siddende stilling (Sabina II). Sabina II med Komfortsejl 350 og Liko Oprejsningsvest. Den nederste ben- og fodstøtte kan nemt fjernes ved behov. Fås i følgende modeller: Sabina II EM, EE 200 T E K N I S K E O P LY S N I N G E R Med den rigtige model sejl, fungerer Sabina II også effektivt, når brugeren skal løftes i siddende stilling. Maks. belastning: Materiale: Vægt: kg Pulverlakeret stål kg 16

17 H Æ V N I N G RollOn Op at stå ved egen hjælp RollOn er en oprejsningsstøtte til sikre flytninger til og fra siddende stilling. Den fungerer glimrende som en støtte til flytninger til og fra toilet eller mellem seng til stol. RollOn er også et godt alternativ til en kørestol i forskellige plejesituationer, når brugerens balance ikke er optimal, fx når brugeren skal flyttes for første gang efter en operation eller en fødsel. RollOn er baseret på princippet om, at brugeren skal bruge sin egen styrke til at trække sig op i oprejst stilling. Når brugeren står op, er brugeren omgivet af en sikker og stabil støtte. Vigtige egenskaber Stabil og sikker. Flere justeringsindstillinger, der giver en perfekt individuel tilpasning. Justerbar benspredning. De polstrede rygstøtter giver tryghed og sikkerhed og er nemme at anbringe. Fremstilles af aluminium af miljø-, kvalitets- og økonomimæssige årsager. Valget af materiale gør det nemt at køre med RollOn, den er rustfri og nem at holde ren. Ved at tage fat i oprejsningsgrebene, kan brugeren selv trække sig op i oprejst stilling. Benstøtten kan nemt justeres til den ønskede bredde. Fodstøtten er aftagelig, der gør rengøring nemmere. De polstrede rygstøtter giver støtte og kan nemt anbringes af medhjælperen. T E K N I S K E O P LY S N I N G E R Maks. belastning: Materiale: Vægt: 160 kg Aluminium 24 kg Handy Bælte er en god hjælp ved oprejsning af en bruger med RollOn. Læs mere på side

18 S E J L 1. Planløft Det er ofte svært kvæstede patienter, der har behov for at blive løftet plant. Vi har flere forskellige planløftere og adskillige metoder til fx intensiv pleje, operationer samt til patienter med rygskader og forbrændinger. Vi har også tilbehør til løft fra brikse og ambulancebårer. 2. Omplacering Løft og omplacering af brugere er én af de oftest forekommende situationer ved sengen. Det er også arbejdsopgaven, der forårsager flest arbejdsrelaterede skader. Vi tilbyder flere forskellige hjælpemidler til at løse denne type opgaver. Sejlet udgør halvdelen af løftet. At sejlet udgør halvdelen af løftet er et koncept, vi har arbejdet på i mange år. Uden et veltilpasset sejl, bliver løftet aldrig så problemfrit og blidt, som det burde. Dette er grundlaget i Likos filosofi, når vi udvikler vores sejl. I næsten 30 år har vi studeret løftesituationer, og vi ved, at for at udvikle et optimalt sejl, er det nødvendigt at være opmærksom på alle brugerens funktioner og situationer både fysisk og socialt. Vores viden på dette område giver Liko markedets mest funktionelle, sikre og komplette serie af sejl. Liko har sejl til enhver situation. 3. Fra seng til stol Det mest almindelige løftebehov hos de fleste patienter. Komfort, sikkerhed og tryghed er vigtige faktorer, der skal tages i betragtning. For at opnå det bedste resultat, skal løftesejlet også vælges med omhu. 1 P L A N L Ø F T 2 O M P L A C E R I N G 4. Til/fra toilet Løft af svært handicappede brugere til og fra toilet og samtidig være i stand til at klæde brugeren af, kræver gennemtænkte sejl, som giver en maksimal tilgang til kroppen uden at gå på kompromis med sikkerheden. 5. Smerte-/trykfølsomhed Smertefølsomme brugere skal løftes med største omhu. Blødt polstrede sejl og flerpunktsophængning medvirker til trykfordelingen. 6. Stå-/gangtræning At være i stand til at stå oprejst og lægge vægten på ben og muskler, øger ikke blot velværet rent fysisk, men giver også tilfredsstillelse og øget selvsikkerhed. Likos løftetilbehør til ståtræning giver nye og spændende muligheder for at stå og gå under sikre og kontrollerede forhold. 3 F R A S E N G T I L S T O L 4 T I L / F R A T O I L E T 5 S M E RT E - / T RY K F Ø L S O M H E D 7. Til/fra gulv Det er ikke kun i de tilfælde, hvor en bruger er faldet, at der er behov for at løfte fra gulvet. Ved genoptræning er behovet for løft til og fra gulv stort. Med Likos lifte og et sejl, der støtter hele kroppen, foretages løftet så blidt som muligt for både bruger samt medhjælper. 18

19 S E J L 6 S T Å - / G A N G T R Æ N I N G 7 T I L / F R A G U LV 8 L Ø F T O G H O L D 8. Løft og hold Selv løft og understøttelse af en arm eller et ben kan være en tung opgave, som bliver nemmere ved at anvende en patientlift. Vi tilbyder specielfremstillet løftetilbehør til netop denne opgave. 9. Bad og brusebad Likos sejl til bad og brusebad er fremstillet i et gennemtrængeligt plastbehandlet netmateriale. De fås i flere forskellige modeller for optimalt at opfylde brugernes individuelle behov for støtte og komfort. 9 B A D O G B R U S E B A D 10 B E N A M P U TAT I O N E R 11 L Ø F T A F B Ø R N 10. Benamputationer Liko har flere forskellige metoder til løft af benamputationspatienter. Den valgte model afhænger af graden af amputationen og løftesituationen. 11. Løft af børn Børn er ikke små voksne. Løftebehovene ved genoptræning er ofte meget anderledes og kræver meget omhu og særlige færdigheder. Hos Liko har vi stor erfaring inden for dette område og udvikler konstant nye metoder. 12. Éngangssejl At undgå at anvende det samme sejl til flere brugere, er en forebyggende foranstaltning i kampen mod multiresistente bakterier. Derfor har Liko udviklet Solo éngangssejlet Solo. 12 É N G A N G S S E J L 13 TIL/FRA SVØMMEBASSIN 14 SVÆRT OVERVÆGTIGE PATIENTER 13. Til/fra svømmebassin Løft af brugere til et svømmebassin er muligt, når de sidder på en badestol eller i et passende sejl, der er fremstillet i et gennemtrængeligt plastbehandlet netmateriale. 14. Svært overvægtige brugere Løft af svært overvægtige brugere kræver både specialdesignet løfteudstyr og særlige teknikker. Vi har produkter til løft og omplacering af brugere, der vejer op til 500 kg. 19

20 H A N D Y H J Æ L P E M I D L E R Handy Korte og enkle flytninger Enkle hjælpemidler, som altid er ved hånden. Sådan kunne man sammenfatte Likos nye produktserie Handy. I serien findes der flere manuelle hjælpemidler, som fuldstændiggør vores brede udbud af personlifte og tilbehør. Handy Glidelagen og Handy Glidlet Handy Glidelagen er et glimrende hjælpemiddel, som støtter påsætning af løftesejl, særligt på svært overvægtige brugere, smertefølsomme brugere samt på brugere med kontrakturer. Handy Glidlet anvendes til mindre flytninger i sengen og fås i 3 forskellige modeller til forskellige anvendelsesområder. Vigtige egenskaber En utrolig god glidekapacitet selv efter flere vask. Praktiske greb og lommer gør flytningen nemmere. Brugerens egen styrke bruges maksimalt. Handy Glidlet bred model er et godt hjælpemiddel til hurtige flytninger mellem fx en seng og en briks. Handy Bælte Handy Bælte anvendes til brugere med nedsat bevægelighed, men som alligevel behøver en minimal hjælp til selv at foretage flytningen. De praktiske håndtag giver et bedre greb og en bedre arbejdsstilling end rent manuelle teknikker. Situationer, hvor Handy Bælte bør anvendes er fx ved flytninger fra siddende til stående, fra siddende til siddende og som støtte ved stå-/gangtræning. Vigtige egenskaber Påsætningen af et sejl bliver nemmere med Handy Glidelagen. Anvendes sammen med eller i stedet for mekaniske hjælpemidler. De praktiske håndtag rundt om bæltet giver det bedst mulige greb for brugere og medhjælpere. Farvemarkeringerne indikerer størrelsen. Et Handy Bælte, som brugeren og medhjælperen kan holde fast i, giver bedre arbejdsstillinger. 20

21 L Ø F T M E D O M H U Løft med omhu Hensynet til de personer, vi udvikler vores produkter til, har fra starten været vores vigtigste ledetråd. Medhjælpere og pårørende anvender vores løsninger til at løfte og flytte brugere på en enkel, sikker og effektiv måde. De ældre, syge og handicappede, som løftes og flyttes ved hjælp af vores produkter, føler sig sikre, trygge og komfortable. Det er et stort ansvar og et privilegium at blive betroet at hjælpe disse personer til at få en nemmere dagligdag, og det er med disse personer i tankerne, at vi udvikler nye innovative løsninger til sikre løft. 21

22 Specialister i løft og flytninger Gennem mere end 30 år har vi specialiseret os i løft og flytninger af brugere under sikre og trygge forhold. Dette har givet os en førerposition inden for viden, teknik og metodologi, som vi har brugt til at fremstille verdens mest komplette serie af patientlifte, sejl og tilbehør. Vi analyserer jeres behov og leverer en passende løsning. Vi tilbyder også undervisning og et løbende samarbejde for at oplyse personale og brugere om sikre forhold ved løft og flytninger. Siden 2008 har vi været en del af Hill-Rom Group, som tilbyder komplette løsninger til forskellige typer plejesituationer. På hjemmesiderne og kan du læse mere om os og vores produkter. Copyright Liko R&D AB Dok. nr.: 7DK w w w.liko.c o m Fabrikant Liko AB Nedre vägen 100, SE Luleå, Sweden info@liko.se Forhandler i Danmark: A.P Botved Nørrelundvej 5 DK-2730 Herlev Tilf: Fax: info@botved.dk

Den nye generation af mobillifte.

Den nye generation af mobillifte. Den nye generation af mobillifte. LikoTM VikingTM mobillifte Viking XS Viking S Viking M Viking L Viking XL Lad jeres behov være afgørende. Gennem årene har den unikke LikoTM VikingTM liftserie sat standarden

Læs mere

Lad behovet styre dit valg.

Lad behovet styre dit valg. Dansk Lad behovet styre dit valg. Viking er resultatet af 25 års erfaring med løft af mennesker inden for plejesektoren. Al viden om plejesektorens skiftende løftebehov, ergonomiske og funktionelle krav,

Læs mere

Et ideelt løft i dagligdagen.

Et ideelt løft i dagligdagen. Uno Et ideelt løft i dagligdagen. Farvemarkering på liftarm Farvemarkeringen på liftarmen er en størrelsesforklaring til lifttilbehøret, som har modsvarende farvemarkering. Unik mekanisk nødsænkning Patenteret

Læs mere

H A N DY L AV F R I K T I O N S P R O D U K T E R. Er altid ved hånden til fleksible forflytninger

H A N DY L AV F R I K T I O N S P R O D U K T E R. Er altid ved hånden til fleksible forflytninger H A N DY L AV F R I K T I O N S P R O D U K T E R Er altid ved hånden til fleksible forflytninger Enkle hjælpemidler, som altid er ved hånden. Sådan kunne man sammenfatte Likos nye produktserie Handy.

Læs mere

GH1 Q, GH1 F -1830/08/2012 DK Guldmann

GH1 Q, GH1 F -1830/08/2012 DK Guldmann GH1 Q, GH1 F Lofthejsserien GH1 og GH Q Tid til omsorg Lofthejs til daglig pleje Lofthejssystemet er designet til at dække alle daglige løftebehov i private hjem, plejeboliger og institutioner. Lofthejssystemet

Læs mere

Derhen hvor du skal. Fra sengen. Til en bedre stilling

Derhen hvor du skal. Fra sengen. Til en bedre stilling RollOn Dansk Stå på egne ben Ganske ligesom evnen til at bevæge sig varierer, er der også stor forskel på behovet for hjælpemidler. Liko har altid befundet sig tæt på brugerne, hvilket konstant giver gode

Læs mere

Bariatriske patienter

Bariatriske patienter Bariatriske patienter mod 06 Liko Ultra sejl, model 06 Med en vægtkapacitet på 500 kg, er Ultra sejlet designet til de tungeste bariatriske brugere. Ultra sejlet fås i forskellige størrelser og bruges

Læs mere

Handy Glidlet, model 100, 110, 120

Handy Glidlet, model 100, 110, 120 Handy Glidlet, model 100, 110, 120 Brugsanvisning Dansk 7DK160188-02 Handy Glidlet Lang Handy Glidlet Kort Handy Glidlet Bred Produktoversigt Produkt Model Varenr. Størrelse Mål (a x b) Handy Glidlet Kort,

Læs mere

Liko Originalsejl Høj Ryg, model 20 og 21

Liko Originalsejl Høj Ryg, model 20 og 21 Liko Originalsejl Høj Ryg, model 20 og 21 Brugsanvisning Dansk 7DK160173-02 Produktbeskrivelse Liko Originalsejl Høj Ryg er en standardmodel, som er konstrueret til at kunne tilpasse sig til brugeren uden

Læs mere

GL5 GLS5. Mobile løftere

GL5 GLS5. Mobile løftere GL5 GLS5 Mobile løftere GL5 mobil personløfter Guldmanns GL5 mobile personløftere er et gulvbaseret alternativ til de loftsmonterede løft- og forflytningssystemer. Vi har lyttet til brugernes og personalets

Læs mere

Liko Oprejsningsvest, mod. 91

Liko Oprejsningsvest, mod. 91 Liko Oprejsningsvest, mod. 91 Brugsanvisning 7DK160145-01 Liko Oprejsningsvest Liko Oprejsningsvest er en bekvem oprejsningsvest, som er enkel og let at anvende, og som kun kræver lidt individuel indstilling.

Læs mere

Liko Amputationssejl, mod. 70, 75

Liko Amputationssejl, mod. 70, 75 Liko Amputationssejl, mod. 70, 75 Brugsanvisning 7DK160143-01 Model 70 Model 75 Liko Amputationssejl Amputationssejlet er et enkelt og sikkert løftesejl, som er særligt udviklet til brug ved løft af brugere

Læs mere

Liko Komfortsejl Plus, model 300, 310, 350 og 360

Liko Komfortsejl Plus, model 300, 310, 350 og 360 Liko Komfortsejl Plus, model 300, 310, 350 og 360 Brugsanvisning Dansk 7DK160183-01 Model 300, 310 Model 350, 360 Produktbeskrivelse Liko Komfortsejl Plus giver en bekvem siddestilling og en sikker flytning

Læs mere

Liko Toiletsejl, mod. 40, 45, 46

Liko Toiletsejl, mod. 40, 45, 46 Liko Toiletsejl, mod. 40, 45, 46 Brugsanvisning PR7DK160158-01 Mod. 40 Mod. 45 Mod. 46 Liko Toiletsejl Liko Toiletsejl er et løftesejl, som er designet for at lette af- og påklædning i forbindelse med

Læs mere

Castor. Funktionskontrol. Læs altid brugsanvisningen. SystemRoMedic TM. Manual - Dansk

Castor. Funktionskontrol. Læs altid brugsanvisningen. SystemRoMedic TM. Manual - Dansk Castor SystemRoMedic TM Manual - Dansk 2 1 2 5 6 7 4 5 6 7 1. Skinne (medfølger ikke) 2. Hjørnedel. Bolte med møtrik til fastgørelse 4. Løftemotor (medfølger ikke) 5. Støtteben 6. Bærehåndtag på støtteben

Læs mere

Find flere QR-koder inde i brochuren. Molift Sejl

Find flere QR-koder inde i brochuren. Molift Sejl Find flere QR-koder inde i brochuren Molift Sejl Molift sejl Molift tilbyder et bredt og fleksibelt udvalg af løftesejl til de fleste løftesituationer. Sejlet skal være komfortabelt for brugeren og det

Læs mere

MobiCrane og MobiArm

MobiCrane og MobiArm MobiCrane og MobiArm MobiCrane og MobiArm vores leddelte udliggerkraner giver mange muligheder Fordele MobiCrane og MobiArm en stor forbedring af dit arbejdsmiljø. Løft bliver meget nemmere, og samtidig

Læs mere

Når liften skal køre i loftet

Når liften skal køre i loftet Loftliftprojekt Når liften skal køre i loftet A.P. Botveds serviceydelser til dig, der projekterer loftlifte: Liko er verdens førende producent af loftlifte, og Botved har mere end 20 års erfaring med

Læs mere

Liko Komfortsejl Plus, model 300, 310, 350 og 360

Liko Komfortsejl Plus, model 300, 310, 350 og 360 Liko Komfortsejl Plus, model 300, 310, 350 og 360 Brugsanvisning Dansk 7DK160183-03 Model 300, 310 Model 350, 360 Produktbeskrivelse Liko Komfortsejl Plus giver en bekvem siddestilling og en sikker flytning

Læs mere

Liko Originalsejl Høj Ryg, mod. 20, 21

Liko Originalsejl Høj Ryg, mod. 20, 21 Liko Originalsejl Høj Ryg, mod. 20, 21 Brugsanvisning 7DK160136-01 Liko Originalsejl Høj Ryg Liko Originalsejl Høj Ryg er et løftesejl, som brugeren ikke sidder på. Derfor er det meget let at lægge på

Læs mere

Brugsanvisning. Multirall 200. Dansk. Art. nr

Brugsanvisning. Multirall 200. Dansk. Art. nr Dansk Brugsanvisning 7DK125101-01 2003-07-28 Multirall 200 Art. nr. 3130001 Multirall er en ny type stationær personløfter med alsidige anvendelsesmuligheder. Multirall kan anvendes, hvor man har behov

Læs mere

Liko Løftevest, mod. 60, 64

Liko Løftevest, mod. 60, 64 Liko Løftevest, mod. 60, 64 Brugsanvisning 7DK160168-01 mod. 60 mod. 64 mod. 60 med skridtbånd og polstrede foderaler Liko Løftevest & Bamsevest Brugsanvisningen gælder for Liko Løftevest og Bamsevest

Læs mere

Forflytningshjælpemidler

Forflytningshjælpemidler Forflytningshjælpemidler til hospitaler, institutioner og hjemmepleje Loftlifte / Mobile lifte / Ståløftere / Gåborde / Bade- og toilethjælpemidler / Sejl / Åg Winncare Nordic ApS / Tlf. 70273720 / info@winncare.dk

Læs mere

Den universelle trappemaskine

Den universelle trappemaskine Den universelle trappemaskine Sikker og komfortabel på trapper www.aat-online.de Mobilitet er et væsentligt aspekt i Deres livskvalitet. Derfor bør Deres bevægelsesfrihed indskrænkes så lidt som muligt.

Læs mere

Molift Sejl. Find flere QR-koder inde i brochuren

Molift Sejl. Find flere QR-koder inde i brochuren Molift Sejl Find flere QR-koder inde i brochuren Molift Easy Sejl Molift Easy Sejl kan bruges i de fleste løftesituationer. Både ryg og benstropper har en fast polstring, som gør sejlet mere komfortabelt

Læs mere

Liko Originalsejl, mod. 10, 11

Liko Originalsejl, mod. 10, 11 Liko Originalsejl, mod. 10, 11 Brugsanvisning 7DK160165-01 Liko Originalsejl & Børnesejl Lav Brugsanvisningen gælder for Liko Originalsejl og Børnesejl Lav men i teksten anvender vi benævnelsen Liko Originalsejl.

Læs mere

Sejl og løftetilbehør

Sejl og løftetilbehør Sejl og løftetilbehør Komfortable, støttende og sikre 22 Sejl og andre former for løftetilbehør udgør en vigtig del af Guldmann s omfattende udvalg af udstyr til løft, forflytning og positionering af mennesker.

Læs mere

Likorall 242 S, ES. Produktbeskrivelse

Likorall 242 S, ES. Produktbeskrivelse Likorall 242/243/250 Brugsanvisning Dansk 7DK120115-04 2012-10-26 Gælder for følgende modeller: Likorall 242 ES Varenr. 3122005-3122006 Likorall 242 ES R2R Varenr. 3122007-3122008 Likorall 242 S Varenr.

Læs mere

Nova 300 NG personløfter

Nova 300 NG personløfter Nova 300 NG personløfter mart, enkel og ergonomisk Nova 300 NG Personløfter hjælper med at forflytte mennesker med begrænset styrke og mobilitet. Personløfteren er et fleksibelt hjælpemiddel, der anvendes

Læs mere

Indkøbsskabelon. Stationær personløfter, loftsløfter

Indkøbsskabelon. Stationær personløfter, loftsløfter Indkøbsskabelon Stationær personløfter, loftsløfter ISO-nr. (inkl. dansk 4. niveau) 12 36 12 (-02) Socialstyrelsens indkøbsskabeloner kan være en hjælp, hvis du skal udarbejde kravspecifikationer ved indgåelse

Læs mere

Liko Universalsejl model, 000, 002

Liko Universalsejl model, 000, 002 Liko Universalsejl model, 000, 002 Brugsanvisning Produktbeskrivelse Liko Universalsejl er en standardmodel, som er konstrueret til at tilpasse sig til brugeren uden individuelle indstillinger, og som

Læs mere

Produktbeskrivelse. er en advarselstrekant, som indikerer situationer, hvor der bør udvises særlig forsigtighed.

Produktbeskrivelse. er en advarselstrekant, som indikerer situationer, hvor der bør udvises særlig forsigtighed. Sabina II Brugsanvisning Dansk 7DK155103-01 2009-07-07 Gælder for følgende modeller: Sabina II EE Varenr. 2020003 Sabina II EM Varenr. 2020004 Løftebøjle 350 Comfortbøjle Sabina II EE Sabina II EM Produktbeskrivelse

Læs mere

XXL-Rehab Bariatri Bad og toilet. Positioneringsløsninger til svært overvægtige alle døgnets timer

XXL-Rehab Bariatri Bad og toilet. Positioneringsløsninger til svært overvægtige alle døgnets timer XXL-Rehab Bariatri Bad og toilet Positioneringsløsninger til svært overvægtige alle døgnets timer XXL-Rehab Badetoiletstol med hjul En stærk badetoiletstol med hjul specielt udviklet til bariatriske brugere

Læs mere

Liko Tryghedsvest, mod. 93, 94

Liko Tryghedsvest, mod. 93, 94 Liko Tryghedsvest, mod. 93, 94 Brugsanvisning 7DK160146-01 mod. 93 mod. 94 Liko Tryghedsvest Liko Tryghedsvest er en oprejsningsvest, som er unik i sikkerhed, form og funktion. Tryghedsvesten løfter bagom

Læs mere

Birdie EVO. Komfort for både bruger og personale

Birdie EVO. Komfort for både bruger og personale Birdie EVO Komfort for både bruger og personale En stærk og sikker personløfter, der klarer hverdagens forflytninger med optimal hensyntagen til bruger og personale Sikre og gode forflytninger yder med

Læs mere

Molift EvoSling løftesejl. Komfort, funktion og sikkerhed. www.etac.dk. www.etac.com

Molift EvoSling løftesejl. Komfort, funktion og sikkerhed. www.etac.dk. www.etac.com løftesejl Komfort, funktion og sikkerhed www.etac.com 1 løftesejl olift, som har udviklet højkvalitets lifte og sejl i generationer, er i dag en del af Etac. Kvalitet, komfort og sikkerhed er ledende ord,

Læs mere

Maxi sky skinneløsninger

Maxi sky skinneløsninger Maxi sky skinneløsninger with people in mind 2 Maxi Sky skinneløsninger UNDERSTØTTER ET KOMPLET LOFTLIFT KONCEPT ArjoHuntleigh skinneløsninger giver optimale systemer, der understøtter brugen af Maxi Sky

Læs mere

RiseAtlasTM. SystemRoMedic. Unik opladningsløsning QuickTrolleySystem Natlys. Ophængsbøjle sælges separat

RiseAtlasTM. SystemRoMedic. Unik opladningsløsning QuickTrolleySystem Natlys. Ophængsbøjle sælges separat TM RiseAtlasTM SystemRoMedic Unik opladningsløsning QuickTrolleySystem Natlys Ophængsbøjle sælges separat Ubegrænsede løftemuligheder RiseAtlas er en moderne, stilfuld og yderst funktionel loftløfter,

Læs mere

CONCERTO. with people in mind

CONCERTO. with people in mind CONCERTO Bruselejer with people in mind Concerto 3 Assisteret badning med ekstra omsorg Flere og flere plejeinstitutioner bruger brusebad til plejemodtagernes personlige hygiejne. Concerto-bruselejet

Læs mere

- fordi der ER forskel...

- fordi der ER forskel... S C O O T E R A / S - fordi der ER forskel... KARMA 737 VORES MEST SOLGTE MODEL Kr. 19.995,- En el-scooter fra Bek giver dig frihed og livskvalitet - frihed til at komme ud og handle dine dagligvarer samt

Læs mere

Likorall 200. Produktbeskrivelse. Brugsanvisning

Likorall 200. Produktbeskrivelse. Brugsanvisning Likorall 200 Brugsanvisning Dansk 7DK120114 Rev.6 2015-12-02 Gælder for følgende modeller: Likorall 200 varenr. 3121001 Produktbeskrivelse Likorall er en stationær løftemotor, ofte kaldet en loftlift.

Læs mere

Produktbeskrivelse. I dokumentet omtales personen, der bliver løftet, som bruger, og personen, der hjælper til, omtales som medhjælper.

Produktbeskrivelse. I dokumentet omtales personen, der bliver løftet, som bruger, og personen, der hjælper til, omtales som medhjælper. Likorall 200 Brugsanvisning Dansk 7DK120114-04 2012-10-31 Gælder for følgende modeller: Likorall 200 varenr. 3121001 Produktbeskrivelse Likorall er en stationær løftemotor, ofte kaldet en loftlift. Likorall

Læs mere

Brugervejledning Olympus 2004

Brugervejledning Olympus 2004 Brugervejledning Olympus 2004 31.07.2007 - Version 3 Indhold 1. Sikkerhed introduktion OLYMPUS 2004....3 1.1 Beskrivelse af dele...4 1.4 Formål...5 1.5 Brug...5 1.6 Generelle bemærkninger vedr. brug...6

Læs mere

Brugervejledning OLYMPUS / 4 2 / E Ø F C L A S S I E N I S O E N

Brugervejledning OLYMPUS / 4 2 / E Ø F C L A S S I E N I S O E N Brugervejledning OLYMPUS 175 9 3 / 4 2 / E Ø F C L A S S I E N I S O 1 0 5 3 5 E N 6 0 6 0 1-1 - 2 D e n n e b r u g e r v e j l e d n i n g e r u d v i k l e t t i l t e k n i k e r e, i n s t a l l a

Læs mere

Bedre arbejdsergonomi

Bedre arbejdsergonomi Bure Gangbord Nye muligheder for patienten. Nye forudsætninger for dig, der hjælper til. Bure Gangbord Gangbordet har en central funktion i plejen, men har alligevel levet et liv i skyggen. Nu har GATE

Læs mere

SWL: 160 kg. Foretag regelmæssige funktionskontroller af løfteren. Kontroller, at materialet er helt og ikke udviser tegn på skader.

SWL: 160 kg. Foretag regelmæssige funktionskontroller af løfteren. Kontroller, at materialet er helt og ikke udviser tegn på skader. StandUp SystemRoMedic TM Manual - Dansk REF 60800001 StandUp med strømkabel REF 60800002 StandUp, med batteri SWL: 160 kg StandUp er en løftestol, der er udviklet til at hjælpe personer op fra gulv til

Læs mere

Liko Originalsejl, mod. 10, 11

Liko Originalsejl, mod. 10, 11 Liko Originalsejl, mod. 10, 11 Brugsanvisning PR7DK160157-01 Liko Originalsejl Liko Originalsejl er et løftesejl, som brugeren ikke sidder i. Det gør, at det er meget let at tage på og af. Liko Originalsejl

Læs mere

Liko Hygiejnevest, mod. 50, 55

Liko Hygiejnevest, mod. 50, 55 Liko Hygiejnevest, mod. 50, 55 Brugsanvisning PR7DK160159-01 Mod. 50 Mod. 55 Liko Hygiejnevest Liko Hygiejnevest er et sikkert løftesejl, som kan løse problemer ved løft til og fra toilet. Hygiejnevesten

Læs mere

TDX SP2 Ultra Low Maxx

TDX SP2 Ultra Low Maxx Invacare TDX SP2 En revolutionerende og unik el-kørestol. TDX SP2 er en kombination af en centerhjulsdrevet el-kørestole med den bedste stabilitet, sikkerhed og komfort, og nyt sædesystem. Ultra Low Maxx

Læs mere

Nova Sejl. Find flere QR-koder inde i brochuren

Nova Sejl. Find flere QR-koder inde i brochuren Nova ejl Find flere QR-koder inde i brochuren t fleksibelt sejlprogram til forflytninger Når der vælges sejl, er der flere forskellige aspekter, man skal være opmærksom på; f.eks. hvilke forudsætninger

Læs mere

Indkøbsskabelon. Toilet-badestol med elektrisk højdeindstilling, med hjul

Indkøbsskabelon. Toilet-badestol med elektrisk højdeindstilling, med hjul Indkøbsskabelon Toilet-badestol med elektrisk højdeindstilling, med hjul ISO-nr. (inkl. dansk 4. niveau) 09 12 03 (-23) Socialstyrelsens indkøbsskabeloner kan være en hjælp, hvis du skal udarbejde kravspecifikationer

Læs mere

Heron. Nye standarder for brugere med særlige behov for positionering i baderummet

Heron. Nye standarder for brugere med særlige behov for positionering i baderummet Heron Nye standarder for brugere med særlige behov for positionering i baderummet Heron - ny bade/toiletstol Heron er en af de mest funktionelle bade/toiletstole på markedet. Bag det rene og enkle design

Læs mere

Indkøbsskabelon. Mobil personløfter med løftesejl. ISO-nr. (inkl. dansk 4. niveau) 12 36 03 (-04) www.socialstyrelsen.dk

Indkøbsskabelon. Mobil personløfter med løftesejl. ISO-nr. (inkl. dansk 4. niveau) 12 36 03 (-04) www.socialstyrelsen.dk Indkøbsskabelon Mobil personløfter med løftesejl ISO-nr. (inkl. dansk 4. niveau) 12 36 03 (-04) Socialstyrelsens indkøbsskabeloner kan være en hjælp, hvis du skal udarbejde kravspecifikationer ved indgåelse

Læs mere

Indkøbsskabelon. Toilet-badestol med sædetilt, med hjul

Indkøbsskabelon. Toilet-badestol med sædetilt, med hjul Indkøbsskabelon Toilet-badestol med sædetilt, med hjul ISO-nr. (inkl. dansk 4. niveau) 09 12 03 (-22) Socialstyrelsens indkøbsskabeloner kan være en hjælp, hvis du skal udarbejde kravspecifikationer ved

Læs mere

Fleksible køkkensystemer til ældreboliger, institutioner og private

Fleksible køkkensystemer til ældreboliger, institutioner og private Fleksible køkkensystemer til ældreboliger, institutioner og private Pat. Pend. Pa 2004 00634 Erfaring og know-how Better ways to better days Detaljebilleder: Gode detaljer er altafgørende for et velfungerende

Læs mere

SARA STEDY STÅHJÆLPEMIDDEL. Sikker og nem forflytning i hverdagen. Øger mobiliteten, støtten og værdigheden

SARA STEDY STÅHJÆLPEMIDDEL. Sikker og nem forflytning i hverdagen. Øger mobiliteten, støtten og værdigheden SARA STEDY STÅHJÆLPEMIDDEL Sikker og nem forflytning i hverdagen Øger mobiliteten, støtten og værdigheden Sara Stedy Hjælp til at bevæge sig i hverdagen Hos Arjo bestræber vi os på at forbedre hverdagen

Læs mere

Senge. Komfortable, praktiske og multi-justerbare

Senge. Komfortable, praktiske og multi-justerbare 48 Senge Komfortable, praktiske og multi-justerbare s senge er udviklet til at yde optimal komfort for brugeren og lette de daglige arbejdsgange for alle personalegrupper. Der er to serier senge en til

Læs mere

Sara Stedy. Hjælp til at bevæge sig i hverdagen. Fleksibilitet uanset plejemod tagerens og borgerens evner

Sara Stedy. Hjælp til at bevæge sig i hverdagen. Fleksibilitet uanset plejemod tagerens og borgerens evner Sara Stedy Hos Arjo bestræber vi os på at forbedre hverdagen for de mennesker, der er ramt af nedsat mobilitet og aldersrelaterede helbredsudfordringer. Et af vores primære mål er at være med til at forbedre

Læs mere

Liko Amputationssejl, mod. 70, 75

Liko Amputationssejl, mod. 70, 75 Liko Amputationssejl, mod. 70, 75 Brugsanvisning Dansk 7DK160143-03 Model 70 Model 75 Produktbeskrivelse Amputationssejlet er et enkelt og sikkert løftesejl, som er særligt udviklet til brug ved løft af

Læs mere

M2 Multi-tip. Elektrisk højdejusterbar bade/toiletstol i rustfrit stål med el-tip funktion. HMN a/s

M2 Multi-tip. Elektrisk højdejusterbar bade/toiletstol i rustfrit stål med el-tip funktion. HMN a/s M2 Multi-tip Elektrisk højdejusterbar bade/toiletstol i rustfrit stål med el-tip funktion M2 Multi-tip M2 Multi-tip er HMN s unikke badestol, som lever op til fremtidens krav til bade/toiletstole. Den

Læs mere

Brugsanvisning. Likorall 250 ES. Dansk

Brugsanvisning. Likorall 250 ES. Dansk Dansk Brugsanvisning 7DK120107-01 2005-07-27 Likorall 250 ES Likorall er en stationær løftemotor som ofte kaldes loftlift. Likorall monteres i Likos skinnesystem som tilpasses rummet/rummene hvori motoren

Læs mere

- fordi der ER forskel...

- fordi der ER forskel... S C O O T E R A / S - fordi der ER forskel... KARMA 737 VORES MEST SOLGTE MODEL Kr. 19.995,- En el-scooter fra Bek giver dig frihed og livskvalitet - frihed til at komme ud og handle dine dagligvarer samt

Læs mere

Liko Toiletsejl, mod. 40, 45, 46

Liko Toiletsejl, mod. 40, 45, 46 Liko Toiletsejl, mod. 40, 45, 46 Brugsanvisning 7DK160166-01 Mod. 40 Mod. 45 Mod. 46 Liko Toiletsejl & Børne Toiletsejl Brugsanvisningen gælder for Liko Toiletsejl og Børne Toiletsejl men i teksten anvender

Læs mere

Liko Originalsejl Høj Ryg, Mod. 200, 210

Liko Originalsejl Høj Ryg, Mod. 200, 210 Liko Originalsejl Høj Ryg, Mod. 200, 210 Brugsanvisning Produktbeskrivelse Liko Originalsejl Høj Ryg er en standardmodel, som er konstrueret til at kunne tilpasse sig til brugeren uden individuelle indstillinger,

Læs mere

Badehjælpemidler. Aquatec. Stilrent design og komfort

Badehjælpemidler. Aquatec. Stilrent design og komfort Badehjælpemidler Stilrent design og komfort Med Aquatec Badehjælpemidler er sikkerhed, uafhængighed, design og komfort i højsædet. Let indstilling og montering er en fællesnævner for alle vore produkter.

Læs mere

Maxi sky 600 Det komplette, kundetilpassede loftliftsystem

Maxi sky 600 Det komplette, kundetilpassede loftliftsystem Maxi sky 600 Det komplette, kundetilpassede loftliftsystem with people in mind 2 Maxi Sky 600 EN KOMPLET LOFTLIFTLØSNING Maxi Sky 600 er et loftliftsystem, der gør det muligt for plejemodtagere at blive

Læs mere

Nova 300 NG personløfter

Nova 300 NG personløfter Nova 300 NG personløfter mart, enkel og ergonomisk Nova 300 NG Personløfter hjælper med at forflytte mennesker med begrænset styrke og mobilitet. Personløfteren er et fleksibelt hjælpemiddel, der anvendes

Læs mere

Hospitalsstole. Ergonomiske stole til en effektiv hverdag. www.vela-medical.dk

Hospitalsstole. Ergonomiske stole til en effektiv hverdag. www.vela-medical.dk www.vela-medical.dk Hospitalsstole Ergonomiske stole til en effektiv hverdag VELA Jive har multiindstillelige armlæn, som sikrer optimal arbejdsstilling under operationer www.vela-medical.dk 5 hygiejnefordele

Læs mere

Liko Universalsejl, mod. 00, 02

Liko Universalsejl, mod. 00, 02 Liko Universalsejl, mod. 00, 02 Brugsanvisning 7DK160134-01 Liko Universalsejl Liko Universalsejl er et løftesejl, som brugeren ikke sidder på. Det gør, at det er meget lettere at tage på og af. Liko Universalsejl

Læs mere

Hera II/140. Hera II Maxi/250. Bade- og toiletstol. Brugermanual. Vigtig information. Brugermanualen skal læses inden produktet tages i brug.

Hera II/140. Hera II Maxi/250. Bade- og toiletstol. Brugermanual. Vigtig information. Brugermanualen skal læses inden produktet tages i brug. Hera II/140 Hera II Maxi/250 Bade- og toiletstol Brugermanual Vigtig information Brugermanualen skal læses inden produktet tages i brug. Denne brugermanual henvender sig til teknikere, installatører, ergoterapeuter

Læs mere

M2 Tip. Bade/toiletstole med tip funktion hydraulisk eller elektrisk. HMN a/s

M2 Tip. Bade/toiletstole med tip funktion hydraulisk eller elektrisk. HMN a/s www.hmn.dk M2 Tip Bade/toiletstole med tip funktion hydraulisk eller elektrisk M2 Tip bade/toiletstole Giv ældre og handicappede en bedre og mere værdig pleje med M2 Tip bade/toiletstole. M2 Gas-Tip Standard

Læs mere

M2 Multi-Tip Big. Elektrisk højdejusterbar bade/toiletstol i rustfrit stål med el-tip funktion, der kan klare en brugervægt op til 200 kg.

M2 Multi-Tip Big. Elektrisk højdejusterbar bade/toiletstol i rustfrit stål med el-tip funktion, der kan klare en brugervægt op til 200 kg. M2 Multi-Tip Big Elektrisk højdejusterbar bade/toiletstol i rustfrit stål med el-tip funktion, der kan klare en brugervægt op til 200 kg M2 Multi-Tip Big M2 Multi-Tip Big kan klare en brugervægt op til

Læs mere

Focus. Rea Focus kombinerer en god siddestilling med gode køreegenskaber

Focus. Rea Focus kombinerer en god siddestilling med gode køreegenskaber ADD-ON DRIVE C O M P A T I B L E Rea kombinerer en god siddestilling med gode køreegenskaber Rea er en allround kørestol, der kører let og er udviklet til brugere med behov for god siddestøtte. Kørestolens

Læs mere

Fleksible køkkensystemer

Fleksible køkkensystemer Fleksible køkkensystemer til ældreboliger, institutioner og private Erfaring og know-how Better ways to better days Detaljebilleder: Gode detaljer er altafgørende for et velfungerende køkken. Store, enkle

Læs mere

ROPOX PUSLEBORDE NÅR FUNKTIONALITET OG SIKKERHED SKAL VÆRE I TOP!

ROPOX PUSLEBORDE NÅR FUNKTIONALITET OG SIKKERHED SKAL VÆRE I TOP! ROPOX PUSLEBORDE NÅR FUNKTIONALITET OG SIKKERHED SKAL VÆRE I TOP! MED ROPOX PUSLEBORDE OPNÅS Bedre arbejdsmiljø - den unikke form på bordet gør at man kommer tættere på væg og opbevaring, hvilket giver

Læs mere

Hvad skal De vælge? Protema

Hvad skal De vælge? Protema Protema Protema Hvad skal De vælge? Protema løftevogne har i mange år været solgt til mange forskellige brancher, i store dele af verden. Vi har mødt de fleste håndterings problemer og kan derfor sætte

Læs mere

Indkøbsskabelon. Mobil ståløfter. ISO-nr. (inkl. dansk 4. niveau) 12 36 04 (-01) www.socialstyrelsen.dk

Indkøbsskabelon. Mobil ståløfter. ISO-nr. (inkl. dansk 4. niveau) 12 36 04 (-01) www.socialstyrelsen.dk Indkøbsskabelon ISO-nr. (inkl. dansk 4. niveau) 12 36 04 (-01) Socialstyrelsens indkøbsskabeloner kan være en hjælp, hvis du skal udarbejde kravspecifikationer ved indgåelse af indkøbsaftaler/udbud. Skabelonen

Læs mere

SARA PLUS. with people in mind

SARA PLUS. with people in mind SARA PLUS Det avancerede ståog løftehjælpemiddel with people in mind sikkerhed, mobilisering, træning... all-round fordele fra COMFORT CIRCLE SARA Plus-liften udgør sammen med SARA 3000- liften en avanceret

Læs mere

Rise IIIS/130. Forflytnings-, Bade-, Toilet- & Plejestol med elektrisk sædetilt og høj strop-ryg. Bedre arbejdsmiljø og højere brugerkomfort

Rise IIIS/130. Forflytnings-, Bade-, Toilet- & Plejestol med elektrisk sædetilt og høj strop-ryg. Bedre arbejdsmiljø og højere brugerkomfort Forflytnings-, Bade-, Toilet- & Plejestol med elektrisk sædetilt og høj strop-ryg Bedre arbejdsmiljø og højere brugerkomfort Brugerkomfort og arbejdsmiljø Forflytnings-, Bade-, Toilet- & Plejestol med

Læs mere

ROPOX PUSLEBORDE MENS DU PASSER PÅ BØRNENE, PASSER VI PÅ DIG!

ROPOX PUSLEBORDE MENS DU PASSER PÅ BØRNENE, PASSER VI PÅ DIG! ROPOX PUSLEBORDE MENS DU PASSER PÅ BØRNENE, PASSER VI PÅ DIG! ROPOX Maxi2 ROPOX Medi2 SUNDT ARBEJDSMILJØ Bordets form giver personalet sunde arbejdsstillinger, og samtidig frigiver bordet plads i rummet.

Læs mere

DK... GH2 Hjælpers Guide

DK... GH2 Hjælpers Guide DK............ GH2 Hjælpers Guide V. Guldmann A/S Graham Bells Vej 21-23A DK-8200 Århus N Tlf. +45 8741 3100 Fax +45 8741 3131 20 E-mail info@guldmann.com www.guldmann.dk 1 Guldmann 930/03/06 Indhold Om

Læs mere

VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE. Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 OVERSKUD TIL OMSORG

VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE. Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 OVERSKUD TIL OMSORG R VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 Winner of Most Interesting Product award at M&HP2014 OVERSKUD TIL OMSORG R HVAD ER VENDLET? VENDLET er det originale,

Læs mere

PMS 322 C. Hygiejnestole

PMS 322 C. Hygiejnestole PMS 322 C Hygiejnestole Overlegen komfort og minimal arbejdsbelastning! 2 Amfibi Hygiejnestol Fordelen ved GATE s hygiejnestole er, at de meget hurtigt kan tilpasses efter hver persons behov og hver situations

Læs mere

Mobile Flex. 2-pælssystem 4-pælssystem. Brugermanual. Vigtig information: Brugermanualen skal læses inden produktet tages i brug.

Mobile Flex. 2-pælssystem 4-pælssystem. Brugermanual. Vigtig information: Brugermanualen skal læses inden produktet tages i brug. Mobile Flex 2-pælssystem 4-pælssystem Brugermanual Vigtig information: Brugermanualen skal læses inden produktet tages i brug. Denne brugermanual henvender sig til montører, ergoterapeuter og andet personale,

Læs mere

R82 Flamingo High-low

R82 Flamingo High-low R82 Flamingo High-low Bevæg din tankegang ergonomisk kropsholdning www.etac.com 1 R82 Flamingo High-low R82 Flamingo High-low R82 Flamingo High-low er en justerbar, elegant og komfortabel bade- og toiletstol

Læs mere

El-scooter katalog Jørn Iversen Rødekro ApS

El-scooter katalog Jørn Iversen Rødekro ApS Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 Hydevad 6230 Rødekro Telefon +45 74 66 92 42 Telefax +45 74 66 92 94 iversen@ji.dk www.ji.dk El-scooter katalog Tilbehør En el-scooter fra Jørn Iversen Rødekro ApS

Læs mere

EnkEl og EffEktiv lejring af sengeliggende OVERSKUD TIL OMSORG

EnkEl og EffEktiv lejring af sengeliggende OVERSKUD TIL OMSORG OVERSKUD TIL OMSORG Enkel og effektiv lejring af sengeliggende Stabilitet Tryghed afslapning nedsat tonus nedsat arousel Hvorfor er lejring vigtig? Lejring har afgørende betydning for borgerens komfort

Læs mere

Livskvalitet gennem uafhængighed

Livskvalitet gennem uafhængighed Livskvalitet gennem uafhængighed Farstrup og Home Care Møbelhåndværk siden 1910 Farstrup Møbler A/S har sine rødder i landsbyen Farstrup og i en solid dansk savværkstradition. Siden 1960 har møbelproduktionen

Læs mere

Halvsejl. Brugermanual. - Toilet sejl - Low Back sejl. Vigtig information. Toilet sejl. Brugermanualen skal læses inden produktet tages i brug.

Halvsejl. Brugermanual. - Toilet sejl - Low Back sejl. Vigtig information. Toilet sejl. Brugermanualen skal læses inden produktet tages i brug. Halvsejl Toilet sejl Brugermanual - Toilet sejl - Low Back sejl Vigtig information Brugermanualen skal læses inden produktet tages i brug. Low Back sejl Denne brugermanual henvender sig til plejepersonale,

Læs mere

GENIE letvægtsflaske.

GENIE letvægtsflaske. GENIE letvægtsflaske. Fremtidens gasflaske. AGA PREMIUM Bedre arbejdsmiljø. Helt enkelt. Mere gas - mindre vægt. Effektiv og nem hverdag med GENIE GENIE er en revolutionerende og nyskabende gasflaske.

Læs mere

Invacare. MyOn er den foldbare kørestol med de bedste køreegenskaber

Invacare. MyOn er den foldbare kørestol med de bedste køreegenskaber MyOn er den foldbare kørestol med de bedste køreegenskaber MyOn HC er designet til den mere aktive bruger, som ønsker en kørestol med de bedste køreegenskaber. MyOn er med sin unikke foldemekanisme og

Læs mere

BADERUMSLØSNINGER FUNKTIONEL SERIE AF PRODUKTER I ET ELEGANT SKANDINAVISK DESIGN

BADERUMSLØSNINGER FUNKTIONEL SERIE AF PRODUKTER I ET ELEGANT SKANDINAVISK DESIGN BADERUMSLØSNINGER FUNKTIONEL SERIE AF PRODUKTER I ET ELEGANT SKANDINAVISK DESIGN opox tilbyder fleksible løsninger, der kan kompensere for nedsat funktionsevne, indenfor baderumsindretning. Produkterne

Læs mere

M2 Mini. Bade/toiletstole beregnet til børn samt små voksne. HMN a/s

M2 Mini. Bade/toiletstole beregnet til børn samt små voksne. HMN a/s www.hmn.dk M2 Mini Bade/toiletstole beregnet til børn samt små voksne M2 Mini bade/toiletstole M2 Mini-modellerne er fleksible bade/toiletstole, der nemt kan indstilles i takt med at barnet vokser. M2

Læs mere

Hospitalsstole. Ergonomiske stole til en effektiv hverdag. www.vela-medical.dk

Hospitalsstole. Ergonomiske stole til en effektiv hverdag. www.vela-medical.dk www.vela-medical.dk Hospitalsstole Ergonomiske stole til en effektiv hverdag VELA Jive har multiindstillelige armlæn, som sikrer optimal arbejdsstilling under operationer www.vela-medical.dk Ergonomi,

Læs mere

Grundpris for SB 35-50 cm: 21.990,- DKK Grundpris for SB 55-60 cm: 25.195,- DKK

Grundpris for SB 35-50 cm: 21.990,- DKK Grundpris for SB 55-60 cm: 25.195,- DKK Dato Fakturerings adresse EAN-nr. Faktureringsadresse = leveringsadresse Kunde nr. Kontaktperson Reference Alternativ leveringsadresse Tilbud Grundpris for SB 35-50 cm: 21.990,- DKK Grundpris for SB 55-60

Læs mere

Mærk forskellen! Guldmann s mål er at skaffe brugere af vore systemer mere tid til omsorg.

Mærk forskellen! Guldmann s mål er at skaffe brugere af vore systemer mere tid til omsorg. GH3 Mærk forskellen! Guldmann s mål er at skaffe brugere af vore systemer mere tid til omsorg. Udgangspunktet for det nye GH3 lofthejsystem har været en nøje gennemgang af plejepersonalets ønsker og behov

Læs mere

Arbejdsstole til det aktive kontor.

Arbejdsstole til det aktive kontor. Arbejdsstole til det aktive kontor. Stole baseret på individuelle, faktiske behov. Arbejdet er ikke længere et fysisk sted, men en funktion. Langt flere kontormiljøer er opbygget efter princippet om, at

Læs mere

S.P.A. kollektion. Sikker. Personlig. Assistance

S.P.A. kollektion. Sikker. Personlig. Assistance S.P.A. kollektion Sikker. Personlig. Assistance Vi støtter dig. Vær dig selv. For de fleste af os kommer der et tidspunkt på grund af alder eller noget andet hvor man har brug for ekstra støtte. Man er

Læs mere