Rapport. Indstilling fra 17, stk. 4 udvalget nedsat til gennemførelse. af vedrørende en fondsløsning. for Rungsted Havn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rapport. Indstilling fra 17, stk. 4 udvalget nedsat til gennemførelse. af 21-05-2007 vedrørende en fondsløsning. for Rungsted Havn"

Transkript

1 Rapport Til: Kommunalbestyrelsen Vedrørende: Indstilling fra 17, stk. 4 udvalget vedr. en fondsløsning for Rungsted Havn Bilag: 1. Modelnotat af Forhåndsudtalelse fra Statsforvaltningen Hovedstaden af Forhåndsudtalelse fra Statsforvaltningen Hovedstaden af Høringssvar fra Transportministeriet af Høringssvar fra Kystdirektoratet af Forslag til vedtægt for Fonden 7. Forslag til stiftelsesdokument og gavebrev 8. Forslag til vedtægtsændring vedr. aktieselskabet Side 1/8 07/543 Kontaktperson Susanne Esbjørn Juridisk konsulent Direkte tlf Indstilling fra 17, stk. 4 udvalget nedsat til gennemførelse af kommunalbestyrelsens principbeslutning af vedrørende en fondsløsning for Rungsted Havn 1. Resumé af udvalgets anbefaling Stiftelse af en erhvervsdrivende fond Vederlagsfri overdragelse af Hørsholm Kommunes aktier af pålydende kr. til fonden Godkendelse af forslag til fondsvedtægter, stiftelsesdokument og gavebrev og ændringer i vedtægterne for Rungsted Havn A/S Vederlagsfri overdragelse af den oprindelige strandstrimmel og det oppumpede areal med undtagelse af Badestranden med matrikel nr. 29 H Samtidig indstilles gennemførelsen af ovenstående suspenderet, indtil der er truffet endelig afgørelse i den bebudede retssag vedr. kommunens ejerskab til kr. aktiekapital i Rungsted Havn A/S.

2 2. Udvalgets nedsættelse og kommissiorium Udvalgets opgaver har været baseret på kommunalbestyrelsens principbeslutning fra om at overdrage kommunens aktier i Rungsted Havn A/S til en fond. Udvalgets kommissorium blev besluttet af kommunalbestyrelsen den : Udvalgets opgaver er at forelægge oplæg for Kommunalbestyrelsen vedrørende: Side 2/8 1. Vedtægterne for den erhvervsdrivende fond. Herunder skal der især tages stilling til formålet og bestyrelsens sammensætning. Skatteforhold skal afklares. 2. Gavebrev om overdragelsen af kommunens aktier i Rungsted Havn A/S til fonden. Statsforvaltningen skal anmodes om en forhåndsgodkendelse af, at overdragelsen kan ske vederlagsfrit. Der skal foretages værdiansættelse af aktiernes værdi, samt udarbejdes åbningsbalance og vurderingsrapport. Endvidere skal der udarbejdes forslag til, hvordan kommunens udgifter ved etablering af fonden kan indgå i overdragelsen af kommunens aktier. 3. Stiftelsesdokument vedrørende fonden. Anmeldelse til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen og SKAT sker efterfølgende. 4. Forslag til ændring af vedtægterne for Rungsted Havn A/S. Herunder skal der især tages stilling til ændring af formålet, således at aktiviteterne er i overensstemmelse med kommunalfuldmagten, at der ikke drives virksomhed med overskud for øje, og spørgsmål om udbytte og bestyrelsens sammensætning er overvejet. Ændring af formålsparagraffen og retningslinierne vedr. venteliste skal vurderes. 5. Sikre at offentligheden har adgang til indsigt i dokumenter i Rungsted Havn A/S og i fonden jf. offentlighedslovens regler. 6. Forhandling med Rungsted Bådelaug om foreningens vedtægter og tvungent medlemskab som forudsætning for at stå på ventelisten og for at have en bådeplads.

3 7. Overdragelse af det oppumpede areal vederlagsfrit, og overdragelse af strandarealet mod betaling, der skal baseres på en forudgående ekstern vurdering af arealet. Udvalget blev nedsat på kommunalbestyrelsens møde den med følgende sammensætning: Thorkild Gruelund (C) Morten Slotved (C) Jens Frederiksen (C) Kjeld Holm (V) Anne Ehrenreich (V) Birger Bøgeblad (V) Peter Antonsen (T) Susanne Rohde (A) Henrik Klitgaard (B) Side 3/8 Opgaven som formand for udvalget er blevet varetaget af Thorkild Gruelund (C) indtil den 26. marts 2009, hvor Thorkild Gruelund trak sig tilbage som formand, og Peter Antonsen (T) herefter blev valgt til formand. Advokaterne Claus Høeg Madsen og Poul Heidmann fra advokatfirmaet Bruun og Hjejle har været rådgivere for udvalget igennem hele forløbet. Politisk Adm. Sekretariat har været sekretariat for udvalget. Udvalget påbegyndte først sit arbejde den , efter at Statsforvaltningen Hovedstaden havde afgjort en indsigelse vedrørende habilitet for et af de udpegede medlemmer. 3. Udvalgets arbejde Udvalget har holdt 18 møder. Udvalget har lagt vægt på, at den samlede løsning bygger på et politisk gennemarbejdet grundlag, hvor dialog med interessenterne på havnen (havnebestyrelsen, Rungsted Bådelaug og søsportsklubberne) er indgået med stor vægt. Udvalget har ligeledes lagt vægt på at sikre sig en forhåndsudtalelse fra Statsforvaltningen vedrørende lovligheden i forhold til de

4 kommunalretlige regler, og den foreligger nu. Der har endvidere været indhentet udtalelser fra Transportministeriet og Kystdirektoratet. Rungsted Havn A/S har på baggrund af opfordring fra udvalget spurgt SKAT om fortolkningen af havnereglen (selskabsskattelovens 3, stk. 1, nr. 4) i forhold til Rungsted Havn A/S. SKATs afgørelse af giver mulighed for, at havnen efter justering af de aktiviteter, der foregår på havnen, kan bevare sin skattefrihed fra januar Side 4/8 Referaterne fra udvalgets møder er løbende blevet offentliggjort på Hørsholm Kommunes hjemmeside under overskriften Information om Rungsted Havn. Det samme gælder advokaterne Claus Høeg Madsens og Poul Heidmanns modelnotat af og høringsbrevene og høringssvarene. Der har været afholdt et velbesøgt borgermøde i Caroline Mathilde Salen. 4. Udvalgets model 4.1 I hovedtræk går udvalgets indstilling om etablering af en fond ud på følgende: Kommunens aktiebesiddelse på kr. i Rungsted Havn A/S overdrages vederlagsfrit til en fond, som stiftes af Hørsholm Kommune. Fondens kapital består af aktiebeholdningen. Fondens formål er at drive Rungsted Havn A/S således, at havnen drives i overensstemmelse med brugernes interesser og myndighedskrav. Desuden skal havnen drives som en attraktiv lystbådeog søsportshavn og som et attraktivt rekreativt område, som er frit tilgængeligt fra landsiden samt fra vandsiden inden for havnens kapacitet. Der åbnes for eventuelle erhvervsfiskere og lignende maritime erhvervsvirksomheder inden for rammerne af en lystbåde- og søsportshavn. Der er fortrinsret for Hørsholm-borgere til at leje bådpladser i havnen, dog med respekt af tidligere indgåede aftaler med personer, der bor uden for kommunen.

5 Hørsholm Kommune opgiver sin bestemmende indflydelse i Rungsted Havn A/S, ligesom Hørsholm Kommune heller ikke opnår bestemmende indflydelse i fonden. Fondens bestyrelse sammensættes af 3 kommunalbestyrelsesmedlemmer udpeget af Kommunalbestyrelsen, 2 medlemmer valgt ved direkte valg organiseret af Rungsted Havn A/S blandt bådpladslejerne i havnen, 1 medlem udpeget af bestyrelserne for sejlsportsklubberne med tilknytning til havnen blandt klubbernes medlemmer og 1 medlem blandt klubbernes medlemmer udpeget af formændene for øvrige vandsports- og søsportsklubber med tilknytning til havnen. Side 5/8 Vedtægterne for Rungsted Havn A/S ændres således, at samtlige 7 medlemmer vælges på generalforsamlingen af aktionærerne, hvor den nye fond vil besidde aktiemajoriteten. Bestyrelsens sammensætning svarer til fondsbestyrelsens sammensætning. Udvalget har udarbejdet forslag til fondsvedtægter, ændring til vedtægterne for Rungsted Havn A/S og stiftelsesdokument og gavebrev. Dokumenterne er vedlagte som bilag. Udvalget har afholdt udgifter til rådgivere i forbindelse med sit udredningsarbejde, ligesom der, hvis kommunalbestyrelsen vedtager udvalgets indstilling, vil være udgifter forbundet med gennemførelse af denne beslutning. Sådanne udgifter må afholdes af kommunen, da de ikke lovligt kan pålægges fonden, og da fonden i øvrigt ikke vil få midler til at afholde disse udgifter. 4.2 Udvalgets indstilling om overdragelse af arealer går ud på følgende: De arealer, som er blevet skabt på baggrund af pumpetilladelsen fra Trafikministeriet af , overdrages af kommunen vederlagsfrit til Rungsted Havn A/S. Overdragelsen sker som en berigtigelse, idet disse arealer rettelig burde have været tinglyst som tilhørende Rungsted Havn A/S. Samtidig overdrages den oprindelige strandstrimmel langs Strandvejen af kommunen vederlagsfrit til Rungsted Havn A/S.

6 Denne oprindelige strandstrimmel er blevet vurderet af to uafhængige ejendomsmæglerfirmaer 1 udpeget af havnebestyrelsen og 1 udpeget af Hørsholm Kommune. Begge fastsætter værdien til o kr., idet havnen har en vederlagsfri brugsret til arealet, der løber indtil Overdragelsen kan ske uden forudgående offentligt udbud jf. Statsforvaltningens forhåndsudtalelse fra , der henviser til udbudsbekendtgørelsens 2, stk. 2, nr. 5. Side 6/8 Hørsholm Kommune bevarer ejerskabet til det areal, der betegnes Badestranden udskilt i matr. nr. 29 H som er et areal, der benyttes som den eneste offentlige badestrand i Hørsholm Kommune. Badestranden bevares som kommunens ejendom, idet det betragtes som en kommunal opgave og ikke en havneopgave - at eje og drive den offentlige badestrand. Der er betydelige driftsomkostninger forbundet med driften af badestranden, idet der ofte er tilbagevendende gener på grund af opskyllet tang, der kræver oprensning, fjernelse af glasskår, oprensning af sejlrende for Roklub og Kajakklub og vedligehold af bådebro til de samme 2 klubber. 5. Udvalgets indstilling Udvalget anbefaler, at kommunalbestyrelsen træffer principiel beslutning om at følge udvalgets forslag vedrørende stiftelse af fond: udkast til fondsvedtægter, ændring af vedtægterne for Rungsted Havn og stiftelsesdokument og gavebrev med overdragelse af kommunens aktier vederlagsfrit til fonden som kapitalindskud, vederlagsfri overdragelse af havnearealerne til Rungsted Havn A/S omfattende såvel den oprindelige strandstrimmel som det oppumpede areal bortset fra badestranden. Samtidig anbefaler udvalget, at gennemførelsen af kommunalbestyrelsens principielle godkendelse af udvalgets indstilling, herunder de i afsnit 4.2 nævnte arealoverdragelser, udsættes, indtil der er faldet endelig afgørelse i den retssag vedr. ejerskabet til kommunens aktier, som en borger i kommunen har fået bevilget fri proces til at gennemføre.

7 6. Mindretallets indstilling Mindretalsudtalelse Det er mindretallets opfattelse, at overdragelsen af de værdier, som aktierne i Rungsted Havn A/S repræsenterer (ca. 123 mio. kr.), til en fond ikke sker i almenvellets interesse. Fonden vil alene tilgodese en meget snæver gruppe personer og virksomheder. Der bliver skabt et lukket økonomisk kredsløb, der kun vil gavne bådpladslejere eller detail- og restaurationsvirksomhederne på Rungsted Havn og ikke borgerne i Hørsholm Kommune. Side 7/8 Loven foreskriver, at kommunen kun kan overdrage aktierne i Rungsted Havn A/S vederlagsfrit til en fond, såfremt kommunen lovligt selv kan drive virksomheden. Endvidere skal lokalitetsprincippet overholdes. Det er med andre ord en betingelse, at den vederlagsfrie overdragelse kommer alle kommunens borgere til gode, for at loven overholdes. Selv om vi anerkender lovligheden af at overdrage kommunens aktier i Rungsted Havn A/S vederlagsfrit til en fond, mener vi at det er en uansvarlig forvaltning af kommunale aktiver. Det er svært at se hvad kommunens borgere vinder ved at afgive den bestemmende indflydelse over det rekreative område som havnen udgør. Hvad angår lokalitetsprincippet bliver dette slet ikke overholdt ved den vederlagsfrie overdragelse, idet ca. 65 % af bådpladslejerne i dag ikke er bosat i Hørsholm Kommune. Endvidere bliver ventelistesystemet for at få en bådplads i Rungsted Havn kun ændret i begrænset omfang, sådan at borgere bosat i Hørsholm Kommune, ifølge Rungsted Havns bestyrelses egen vurdering, først får fortrinsret om ca. 20 år. Vi mener ikke at Statsforvaltningen har taget stilling til dette forhold. Med ovennævnte begrundelser kan et mindretal i 17. stk. 4 udvalget, bestående af Henrik Klitgaard, Jens Frederiksen og Morten Slotved, ikke anbefale flertallets indstilling til Kommunalbestyrelsen. **

8 Besluttet i udvalget på mødet den Peter Antonsen, Thorkild Gruelund, Morten Slotved, Jens Frederiksen, Kjeld Holm, Anne Ehrenreich, Birger Bøgeblad, Susanne Rohde og Henrik Klitgaard. Side 8/8

Hørsholm Kommune - Vejledende udtalelse om lovligheden af forslag til løsningsmodel for kommunens engagement i Rungsted Havn A/S

Hørsholm Kommune - Vejledende udtalelse om lovligheden af forslag til løsningsmodel for kommunens engagement i Rungsted Havn A/S Hørsholm Kommune - Vejledende udtalelse om lovligheden af forslag til løsningsmodel for kommunens engagement i Rungsted Havn A/S Resumé: Statsforvaltningen udtaler, at kommunen lovligt kan udpege medlemmer

Læs mere

Beslutninger fra mødet. Torsdag 30.11.2006 kl. 7.00. Ekstraordinært møde. Økonomiudvalget

Beslutninger fra mødet. Torsdag 30.11.2006 kl. 7.00. Ekstraordinært møde. Økonomiudvalget Beslutninger fra mødet Torsdag 30.11.2006 kl. 7.00 Ekstraordinært møde Økonomiudvalget KB = Kommunalbestyrelsen ØU = Økonomiudvalget BEU = BSU = KFU = SSU = TMU = Beskæftigelses og Erhvervsudvalget Børne-

Læs mere

UDKAST VEDTÆGTER FOR RUNGSTED HAVN A/S. 2.1 Selskabet har til formål at eje og drive Rungsted Havn med tilknyttede arealer, og at sikre

UDKAST VEDTÆGTER FOR RUNGSTED HAVN A/S. 2.1 Selskabet har til formål at eje og drive Rungsted Havn med tilknyttede arealer, og at sikre 19. maj 2011 Claus Høeg Madsen Partner UDKAST VEDTÆGTER FOR RUNGSTED HAVN A/S Ref 5300319 Dok 926361 1 Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er Rungsted Havn A/S. 1.2 Selskabets hjemsted er Hørsholm Kommune.

Læs mere

2.1 Selskabet har til formål at eje og drive Rungsted Havn med tilknyttede arealer, og at sikre

2.1 Selskabet har til formål at eje og drive Rungsted Havn med tilknyttede arealer, og at sikre 1 Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er Rungsted Havn A/S. 1.2 Selskabets hjemsted er Hørsholm Kommune. 2 Formål 2.1 Selskabet har til formål at eje og drive Rungsted Havn med tilknyttede arealer, og

Læs mere

Erhvervsstyrelsens j.nr. 12-12.612 (Rungsted Havn A/S) og 2012-0026388 (Generel fortolkningssag)

Erhvervsstyrelsens j.nr. 12-12.612 (Rungsted Havn A/S) og 2012-0026388 (Generel fortolkningssag) Erhvervsstyrelsen Kampmannsgade 1 1780 København V Lett Advokatfirma Rådhuspladsen 4 1550 København V Tlf. 33 34 00 00 Fax 33 34 00 01 lett@lett.dk www.lett.dk Erhvervsstyrelsens j.nr. 12-12.612 (Rungsted

Læs mere

Kommunalbestyrelsens udtalelse vedr. Rungsted Havn

Kommunalbestyrelsens udtalelse vedr. Rungsted Havn Statsforvaltningen Hovedstaden Borups Allé 177, blok D E 2400 København NV Kommunalbestyrelsens udtalelse vedr. Rungsted Havn Statsforvaltningen Hovedstaden har ved breve af 22-11-2010 og 01-12-2010 journal

Læs mere

Rungsted Havn A/S 22. november 2006 J.nr.: 521361-MRP

Rungsted Havn A/S 22. november 2006 J.nr.: 521361-MRP Hørsholm Kommune Kommunalbestyrelsen v/borgmester Uffe Thorndahl Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm Lett Advokatfirma Rådhuspladsen 4 1550 København V Tlf. 33 77 00 00 Fax 33 77 00 01 lett@lett.dk www.lett.dk

Læs mere

Beslutninger fra mødet

Beslutninger fra mødet Beslutninger fra mødet Mandag 27.08.2007 kl. 17.30 Ordinært møde Lukket møde Kommunalbestyrelsen KB = Kommunalbestyrelsen ØU = Økonomiudvalget BEU = BSU = KFU = SSU = TMU = Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget

Læs mere

Beslutninger fra mødet

Beslutninger fra mødet Beslutninger fra mødet Mandag 29.10.2007 kl. 17.30 Ordinært møde Lukket møde Kommunalbestyrelsen KB = Kommunalbestyrelsen ØU = Økonomiudvalget BEU = BSU = KFU = SSU = TMU = Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget

Læs mere

Beslutninger fra mødet

Beslutninger fra mødet Beslutninger fra mødet Mandag 17.12.2007 kl. 17.30 Ordinært møde Lukket møde Kommunalbestyrelsen KB = Kommunalbestyrelsen ØU = Økonomiudvalget BEU = BSU = KFU = SSU = TMU = Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget

Læs mere

GH's nuværende aktiviteter udøves i henhold til tilladelse efter havneloven meddelt af Kystdirektoratet (efter delegation fra Trafikministeriet).

GH's nuværende aktiviteter udøves i henhold til tilladelse efter havneloven meddelt af Kystdirektoratet (efter delegation fra Trafikministeriet). NOTAT OM UDSKILLELSE AF SYDHAVNEN ADVOKATFIRMA WWW.KROMANNREUMERT.COM Norddjurs Kommune ("NK") ejer 100% af aktiekapitalen i Grenaa Havn A/S ("GH"). GH ejer havnearealerne ved Grenaa Havn, som kan opdeles

Læs mere

NOTAT TIL HØRSHOLM KOMMUNALBESTYRELSE. ændring af vedtægterne for og ejerskabet til Rungsted Havn A/S

NOTAT TIL HØRSHOLM KOMMUNALBESTYRELSE. ændring af vedtægterne for og ejerskabet til Rungsted Havn A/S 6. maj 2011 Claus Høeg Madsen Partner Poul Heidmann Partner NOTAT TIL HØRSHOLM KOMMUNALBESTYRELSE Ref 5300319 Dok 918789 om ændring af vedtægterne for og ejerskabet til Rungsted Havn A/S 1. Påbuddet til

Læs mere

Dialogmøde Rungsted Havns fremtidige drift. Onsdag den 5. november 2014

Dialogmøde Rungsted Havns fremtidige drift. Onsdag den 5. november 2014 Dialogmøde Rungsted Havns fremtidige drift Onsdag den 5. november 2014 Velkommen Borgmesteren sætter rammen for mødet Kommunaldirektøren lægger op til dialog om centrale temaer Formål med dagens møde Drøfte

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SELVFORVALTNING AF RUNGSTED HAVN

VEDTÆGTER FOR SELVFORVALTNING AF RUNGSTED HAVN VEDTÆGTER FOR SELVFORVALTNING AF RUNGSTED HAVN 1/6 1. FORMÅL OG AFGRÆNSNING 1.1 Formålet med disse vedtægter er at fastsætte rammerne for drift og udvikling af Rungsted Havn som en selvforvaltende kommunal

Læs mere

Kommunalretlige reglers betydning for hjemtagelse af havnen

Kommunalretlige reglers betydning for hjemtagelse af havnen Kommunalretlige reglers betydning for hjemtagelse af havnen Hørsholm Kommune har bedt mig vurdere, om kommunalretlige regler eller principper er til hinder for kommunens hjemtagelse af Rungsted Havn. Advokat

Læs mere

Første gang, bestyrelsen skal forholde sig til Anbefalingerne, er i forbindelse med aflæggelse af årsrapporten

Første gang, bestyrelsen skal forholde sig til Anbefalingerne, er i forbindelse med aflæggelse af årsrapporten 17. januar 2015 A N B E F A L I N G E R F O R G O D F O N D S L E D E L S E Indledning Den 22. december 2014 udsendte Komitéen for god Fondsledelse ( Komitéen ) 16 anbefalinger for god fondsledelse ( Anbefalingerne

Læs mere

Vedtægter for Foreningen Brejning Lystbådehavn M. B. A.

Vedtægter for Foreningen Brejning Lystbådehavn M. B. A. Vedtægter for Foreningen Brejning Lystbådehavn M. B. A. 1 Foreningens navn Foreningens navn er Foreningen Brejning Lystbådehavn M. B. A. (forkortet FBL) 2 Hjemsted Foreningens hjemsted er Brejning Strand

Læs mere

KDY s kommentarer til ARBEJDSUDKAST af 15. januar 2015 til VEDTÆGTER FOR RUNGSTED HAVN

KDY s kommentarer til ARBEJDSUDKAST af 15. januar 2015 til VEDTÆGTER FOR RUNGSTED HAVN Den 15. februar 2015 Til Hørsholm Kommune KDY s kommentarer til ARBEJDSUDKAST af 15. januar 2015 til VEDTÆGTER FOR RUNGSTED HAVN KDY anbefaler indledningsvis, at vedtægternes endelige udformning afventer,

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Rungsted Bådelaug Torsdag den 8. marts kl.19.30 på Rungsted Skole

Referat af ordinær generalforsamling i Rungsted Bådelaug Torsdag den 8. marts kl.19.30 på Rungsted Skole Referat af ordinær generalforsamling i Rungsted Bådelaug Torsdag den 8. marts kl.19.30 på Rungsted Skole Formand Peter Hviid Josephsen bød velkommen og meddelte: Inden vi starter denne generalforsamling

Læs mere

Holbæk Forsyning Holding A/S under stiftelse. Vurderingsberetning. i henhold til selskabslovens 36 med vedhæftet åbningsbalance pr. 1.

Holbæk Forsyning Holding A/S under stiftelse. Vurderingsberetning. i henhold til selskabslovens 36 med vedhæftet åbningsbalance pr. 1. KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Bruun's Galleri Værkmestergade 25 Postboks 330 8100 Århus C Telefon 86 76 46 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk Holbæk Forsyning Holding A/S under stiftelse

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Property Bonds VIII (Sverige II) A/S CVR nr

VEDTÆGTER. for. Property Bonds VIII (Sverige II) A/S CVR nr VEDTÆGTER for Property Bonds VIII (Sverige II) A/S CVR nr. 29 21 33 64 1. Selskabets navn, hjemsted og formål 1.1 Selskabets navn er Property Bonds VIII (Sverige II) A/S. 1.2 Selskabets hjemsted er Københavns

Læs mere

Forlængelse af overenskomst med Fonden Egå Marina

Forlængelse af overenskomst med Fonden Egå Marina Indstilling Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Dato for fremsendelse til MBA Fonden Fonden om drift af lystbådehavnen, herunder bemyndigelse til Fonden til at forlænge areallejeaftaler

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NATURGAS FYN I/S

VEDTÆGTER FOR NATURGAS FYN I/S VEDTÆGTER FOR NATURGAS FYN I/S 1. Navn og hjemsted 1.1. Selskabets navn er Naturgas Fyn I/S. 1.2. Selskabets hjemsted er Odense Kommune. 2. Formål 2.1. Selskabets formål er inden for den til enhver tid

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Mandag kl. 17:30 Borgerservice. Referat fra ordinært møde Lokale Borgerservice. Følgende sager behandles på mødet

Kommunalbestyrelsen. Mandag kl. 17:30 Borgerservice. Referat fra ordinært møde Lokale Borgerservice. Følgende sager behandles på mødet Kommunalbestyrelsen Referat fra ordinært møde Lokale Borgerservice Mandag 10.10.2016 kl. 17:30 Borgerservice Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Spørgetid før KB 3 2. behandling af budgetforslag

Læs mere

VEDTÆGTER Oktober 2011

VEDTÆGTER Oktober 2011 Udkast 14. oktober 2011 J.nr. 050492-0001 ckm/kfh VEDTÆGTER Oktober 2011 Frederiksberg Fjernkøling A/S (CVR-nr. [ ]) Bech-Bruun Advokatfirma Langelinie Allé 35 2100 København Ø T +45 72 27 00 00 F +45

Læs mere

Forlængelse af overenskomst med Fonden Egå Marina

Forlængelse af overenskomst med Fonden Egå Marina Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 14. maj 2014 Fonden Erhvervsdrivende Fond (herefter Fonden ) om drift af lystbådehavnen, herunder bemyndigelse til Fonden til

Læs mere

BILAG 1 VEDTÆGTER SYDØSTJYLLANDS BRANDVÆSEN I/S

BILAG 1 VEDTÆGTER SYDØSTJYLLANDS BRANDVÆSEN I/S BILAG 1 VEDTÆGTER SYDØSTJYLLANDS BRANDVÆSEN I/S 1. NAVN, SELSKABSFORM, HJEMSTED 1.1 Beredskabssamarbejdets navn er Sydøstjyllands Brandvæsen I/S (herefter "interessentskabet"). 1.2 Interessentskabet er

Læs mere

Hørsholm Kommune Ådalsparkvej Hørsholm. Statsforvaltningen har i dag skrevet således til kommunalbestyrelsesmedlem

Hørsholm Kommune Ådalsparkvej Hørsholm. Statsforvaltningen har i dag skrevet således til kommunalbestyrelsesmedlem Hørsholm Kommune Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm 02-10- 2 0 1 4 Statsforvaltningen har i dag skrevet således til kommunalbestyrelsesmedlem Gitte Burchardt: Henvendelse vedrørende Hørsholm borgmesters håndtering

Læs mere

Vedtægter for Falcon Invest Flex A/S CVR nr

Vedtægter for Falcon Invest Flex A/S CVR nr FALCON INVEST Vedtægter for Falcon Invest Flex A/S CVR nr. 35 52 80 32 1. Navn 1.1 Selskabets navn er Falcon Invest Flex A/S. 1.2 Selskabets binavn er Falcon Invest A/S. 2. Hjemsted 2.1 Selskabets hjemstedskommune

Læs mere

2018 / Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

2018 / Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 2018 / Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Anbefalinger for god Fondsledelse

Læs mere

Notat til Kommunalbestyrelsen i Hørsholm Kommune om eventuel hjemtagelse af Rungsted Havn

Notat til Kommunalbestyrelsen i Hørsholm Kommune om eventuel hjemtagelse af Rungsted Havn 23. november 2010 Claus Høeg Madsen Partner Ref 5300319 Dok 847067 Notat til Kommunalbestyrelsen i Hørsholm Kommune om eventuel hjemtagelse af Rungsted Havn 1. Indledning Hørsholm Kommune ( Kommunen )

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Danmarks Frie Forskningsfond

Forretningsorden for bestyrelsen i Danmarks Frie Forskningsfond Forretningsorden for bestyrelsen i Danmarks Frie Forskningsfond Forretningsordenen har hjemmel i 20, stk. 1, i lov nr. 384 af 26. april 2017 om Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og Danmarks

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 2018

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 2018 Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 2018 Den Danske Naturfond 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse,

Læs mere

Vedtægter for. I&T Alpha A/S. CVR-nr Tlf Fax I&T Alpha A/S. Dalgasgade 25, Herning

Vedtægter for. I&T Alpha A/S. CVR-nr Tlf Fax I&T Alpha A/S. Dalgasgade 25, Herning Vedtægter for CVR-nr. 34 69 92 24 1. Navn 1.1 Selskabets navn er i likvidation. 2. Hjemsted 2.1 Selskabets hjemstedskommune er Herning. 3. FORMÅL 3.1 Selskabets formål er at besidde andele i afdeling I&T

Læs mere

Fyraftensmøde om selskaber

Fyraftensmøde om selskaber Fyraftensmøde om selskaber 28. maj 2013 Morten Hyldgaard Jensen Specialkonsulent Jens Faurholt Registreret revisor Agenda Generelt om selskaber Fordele og ulemper ved selskaber Hvornår skal jeg drive min

Læs mere

Beslutninger fra mødet. Onsdag 8.02.2006 kl. 8.15. Ordinært møde. Beskæftigelsesudvalget

Beslutninger fra mødet. Onsdag 8.02.2006 kl. 8.15. Ordinært møde. Beskæftigelsesudvalget Beslutninger fra mødet Onsdag 8.02.2006 kl. 8.15 Ordinært møde Beskæftigelsesudvalget KB = Kommunalbestyrelsen ØU = Økonomiudvalget BSU = Børne- og Skoleudvalget KFU = Kultur- og Fritidsudvalget SSU =

Læs mere

Norsminde Lystbådehavn Vedtægter gældende fra marts 2003. Kapitel 1. Fondens navn og formål

Norsminde Lystbådehavn Vedtægter gældende fra marts 2003. Kapitel 1. Fondens navn og formål Norsminde Lystbådehavn Vedtægter gældende fra marts 2003. Kapitel 1 Fondens navn og formål 1 Den erhvervsdrivende fond, hvis navn er Fonden Norsminde Lystbådehavn er stiftet af Norsminde Yachtclub i 1978,

Læs mere

Vedtægter For Vildsund Havn A.m.b.a.

Vedtægter For Vildsund Havn A.m.b.a. Vedtægter For Vildsund Havn A.m.b.a. Vildsund Havn er et andelsselskab med begrænset ansvar og har hjemsted i Thisted Kommune. Vildsund Havns formål er at vedligeholde og drive en havn med tilhørende faciliteter

Læs mere

Ringsted Kommune Undersøgelse af fejl i åbningsbalance. København den 10. maj 2010

Ringsted Kommune Undersøgelse af fejl i åbningsbalance. København den 10. maj 2010 Ringsted Kommune Undersøgelse af fejl i åbningsbalance København den 10. maj 2010 1. Baggrund og kommissorium Ringsted Kommune v/borgmester Niels Ulrich Hermansen har anmodet KL s juridiske kontor om bistand

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. $ Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

News & Updates Corporate/Commercial. Ny lov om erhvervsdrivende fonde

News & Updates Corporate/Commercial. Ny lov om erhvervsdrivende fonde Ny lov om erhvervsdrivende fonde Ny lov om erhvervsdrivende fonde Den 3. juni 2014 vedtog Folketinget ny lov om erhvervsdrivende fonde. Ved loven tilpasses en lang række forhold i væsentligt omfang til

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Helvegs Fond

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Helvegs Fond 2015 Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Helvegs Fond Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet

Læs mere

Vedtægter. for Foreningen Brejning Lystbådehavn M. B. A.

Vedtægter. for Foreningen Brejning Lystbådehavn M. B. A. Vedtægter BREJNING for Foreningen Brejning Lystbådehavn M. B. A. 1 Foreningens navn Foreningens navn er Foreningen Brejning Lystbådehavn M. B. A. (forkortet FBL) 2 Hjemsted Foreningens hjemsted er Brejning

Læs mere

Omdannelse af et andelsselskab med begrænset ansvar til aktieselskab nægtet registreret på grund af manglende omdannelsesplan m.v.

Omdannelse af et andelsselskab med begrænset ansvar til aktieselskab nægtet registreret på grund af manglende omdannelsesplan m.v. Kendelse af 25. september 1995. 95-12.636. Omdannelse af et andelsselskab med begrænset ansvar til aktieselskab nægtet registreret på grund af manglende omdannelsesplan m.v. Aktieselskabslovens 135. (Eskil

Læs mere

Økonomiudvalget. Mandag 30.01.2012 kl. 17:15 Borgerservice. Referat fra ekstraordinært møde Ekstraordinært ØU møde. Følgende sager behandles på mødet

Økonomiudvalget. Mandag 30.01.2012 kl. 17:15 Borgerservice. Referat fra ekstraordinært møde Ekstraordinært ØU møde. Følgende sager behandles på mødet Økonomiudvalget Referat fra ekstraordinært møde Ekstraordinært ØU møde Mandag 30.01.2012 kl. 17:15 Borgerservice Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Revurdering af kvalitetsstandarden

Læs mere

Vedtægter for. I&T Erhvervsobligationer I A/S CVR-nr I&T Erhvervsobligationer IA/S Dalgasgade 25, Herning

Vedtægter for. I&T Erhvervsobligationer I A/S CVR-nr I&T Erhvervsobligationer IA/S Dalgasgade 25, Herning Vedtægter for CVR-nr. 30 71 44 07 I&T Erhvervsobligationer IA/S 1. Navn 1.1 Selskabets navn er i likvidation. 1.2 Binavne 1.2.1 Selskabets binavn er Erhvervsopsparing A/S. 2. Hjemsted 2.1 Selskabets hjemstedskommune

Læs mere

Selskabsmeddelelse nr. 208, 2009

Selskabsmeddelelse nr. 208, 2009 Selskabsmeddelelse nr. 208, 2009 H+H International A/S Dampfærgevej 27-29, 4. 2100 København Ø Danmark +45 35 27 02 00 Telefon +45 35 27 02 01 Telefax info@hplush.com www.hplush.com Dato: 23. december

Læs mere

Den ordinære generalforsamling blev afholdt på selskabets kontor, Holger Danskes Vej 91, 2000 Frederiksberg.

Den ordinære generalforsamling blev afholdt på selskabets kontor, Holger Danskes Vej 91, 2000 Frederiksberg. PLESNER SVANE GRØNBORG ADVOKATFIRMA GENERALFORSAMLINGSPROTOKOLLAT ORDINÆR GENERALFORSAMLING 1. MAJ 2009 JOBINDEX A/S (CVR nr.: 21367087) Den ordinære generalforsamling blev afholdt på selskabets kontor,

Læs mere

VEDTÆGTER. For. VESTJYSK BANK A/S CVR-nr

VEDTÆGTER. For. VESTJYSK BANK A/S CVR-nr VEDTÆGTER For VESTJYSK BANK A/S CVR-nr. 34 63 13 28 INDHOLD 1. Navn...1 2. Hjemsted...1 3. Formål...1 4. Bankens kapital...2 5. Bankens aktier...2 6. Bankens ledelse...2 7. Generalforsamlingen, afholdelse,

Læs mere

NASDAQ OMX København A/S Meddelelse nr. 11 Nikolaj Plads marts København K Side 1 af 8. Dampskibsselskabet NORDEN A/S

NASDAQ OMX København A/S Meddelelse nr. 11 Nikolaj Plads marts København K Side 1 af 8. Dampskibsselskabet NORDEN A/S NASDAQ OMX København A/S Meddelelse nr. 11 Nikolaj Plads 6 25. marts 2010 1067 København K Side 1 af 8 Herved indkaldes til ordinær generalforsamling i torsdag den 22. april 2010, kl. 10.00, i salen "Audience"

Læs mere

TILSYNET MED KOMMUNERNE OG REGIONSRÅDET I REGION HOVEDSTADEN STATSFORVALTNINGEN HOVEDSTADEN BORUPS ALLÉ 177, BLOK D- E 2400 KØBENHAVN NV

TILSYNET MED KOMMUNERNE OG REGIONSRÅDET I REGION HOVEDSTADEN STATSFORVALTNINGEN HOVEDSTADEN BORUPS ALLÉ 177, BLOK D- E 2400 KØBENHAVN NV Udtalelse om, hvorvidt to økonomiudvalgsmedlemmer i Gribskov Kommune, der af kommunen er udpegede til bestyrelsen i et kommunalt ejet aktieselskab, er inhabile i økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen,

Læs mere

Jeg skal p vegne af Rungsted B delaug fremkomme med bem rkninger til Hłrs- Dir. tlf. 33 34 00 33 holm Kommunes oplysninger i de to breve.

Jeg skal p vegne af Rungsted B delaug fremkomme med bem rkninger til Hłrs- Dir. tlf. 33 34 00 33 holm Kommunes oplysninger i de to breve. - Statsforvaltningen Hovedstaden Borups Alle 177 Blok D -E 2400 Kłbenhavn NV Lett Advokatfirma R dhuspladsen 4 1550 Kłbenhavn V Tlf. 33 34 00 00 Fax 33 34 00 01 Iett@lett.dk www.lett.dk Deres j.nr. 2007-613/3

Læs mere

Udkast til paradigme for indstilling om godkendelse af stiftelsesdokumenter for Ring 3 Letbane I/S

Udkast til paradigme for indstilling om godkendelse af stiftelsesdokumenter for Ring 3 Letbane I/S Økonomiudvalget 04.02.2014 Punkt nr. 38, bilag 2 København 10. januar 2014 UDKAST Udkast til paradigme for indstilling om godkendelse af stiftelsesdokumenter for Ring 3 Letbane I/S Det indstilles at: Rammerne

Læs mere

VEDTÆGTER NRW II A/S

VEDTÆGTER NRW II A/S VEDTÆGTER NRW II A/S VEDTÆGTER 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er NRW II A/S. 2. HJEMSTED 2.1 Selskabets hjemsted er i Gentofte Kommune. 3. FORMÅL 3.1 Selskabets formål er at investere direkte eller indirekte

Læs mere

4. Forslag til vedtægter (6 sider) Forslag af 6. maj 2010 til VEDTÆGTER FOR. Genanvendelse Syd I/S

4. Forslag til vedtægter (6 sider) Forslag af 6. maj 2010 til VEDTÆGTER FOR. Genanvendelse Syd I/S 4. Forslag til vedtægter (6 sider) Forslag af 6. maj 2010 til VEDTÆGTER FOR Genanvendelse Syd I/S Vedtaget på stiftelsesmøde den xx.xx.2010 1 1. Navn, hjemsted og deltagere 1.2 Selskabets navn er Genanvendelse

Læs mere

på Konferencecentret, Hotel Legoland, Aastvej 10B, 7190 Bilund, Danmark med følgende

på Konferencecentret, Hotel Legoland, Aastvej 10B, 7190 Bilund, Danmark med følgende J.nr. 036920-0018 ORDINÆR GENERALFORSAMLING April 2009 Den 21. april 2009 blev der afholdt ordinær generalforsamling i FirstFarms AIS, CVR nr. 28 31 2504 på Konferencecentret, Hotel Legoland, Aastvej 10B,

Læs mere

Vedtægter for. Landic Property Bonds I A/S

Vedtægter for. Landic Property Bonds I A/S Vedtægter for Landic Property Bonds I A/S Selskabets navn, hjemsted og formål 1. Selskabets navn er Landic Property Bonds I A/S Selskabets binavn er Keops EjendomsObligationer I A/S (Landic Property Bonds

Læs mere

UDDRAG AF REFERAT AF SPARBANKs ORDINÆRE GENERALFORSAMLING DEN 22. MARTS 2011

UDDRAG AF REFERAT AF SPARBANKs ORDINÆRE GENERALFORSAMLING DEN 22. MARTS 2011 Til Nasdaq OMX Copenhagen A/S Selskabsmeddelelse nr. 4-2011 Skive, 22. marts 2011 UDDRAG AF REFERAT AF SPARBANKs ORDINÆRE GENERALFORSAMLING DEN 22. MARTS 2011 År 2011, den 22. marts, afholdtes kl. 17.30

Læs mere

Generelle bestemmelser for arbejdsgrupper under fondsbestyrelserne VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN

Generelle bestemmelser for arbejdsgrupper under fondsbestyrelserne VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN Generelle bestemmelser for arbejdsgrupper under fondsbestyrelserne VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN Side 2 Baggrund VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN har nedsat et antal arbejdsgrupper, som navnlig skal medvirke

Læs mere

De med stiftelsen forbundne omkostninger skal afholdes af Selskabet, og forventes at udgøre følgende:

De med stiftelsen forbundne omkostninger skal afholdes af Selskabet, og forventes at udgøre følgende: Stiftelsesdokument for Norddjurs Gadelys A/S. Grenaa, Nørre Djurs, Rougsø og Sønderhald (del af) kommuner, der pr. 1. januar 2007 bliver til Norddjurs Kommune, har dags dato besluttet at stifte et aktieselskab

Læs mere

Kommunernes Landsforening KL@KL.dk. Vedrørende spørgsmålet om kommunale selvstyrehavne er omfattet af 68 i den kommunale styrelseslov

Kommunernes Landsforening KL@KL.dk. Vedrørende spørgsmålet om kommunale selvstyrehavne er omfattet af 68 i den kommunale styrelseslov Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W www.sum.dk Kommunernes Landsforening KL@KL.dk Dato: 4. juni 2010 Enhed: Kommunaljura Sagsbeh.: HAE J.nr.: 2008-3908

Læs mere

Vedtægter for Korsør Lystbådehavn A.m.b.A.

Vedtægter for Korsør Lystbådehavn A.m.b.A. Vedtægter for Korsør Lystbådehavn A.m.b.A. 1 Korsør Lystbådehavn er et andelsselskab med begrænset ansvar og har hjemsted i Slagelse Kommune. Korsør Lystbådehavns formål er at anlægge og drive en lystbådehavn

Læs mere

Idagaardfonden, cvr.nr

Idagaardfonden, cvr.nr 328-181.406 ala/lbs 10.05.2016 Idagaardfonden, cvr.nr. 57977019 ERHVERVSDRIVENDE FONDE LOVPLIGTIG REDEGØRELSE OM GOD FONDSLEDELSE Afgivet i henhold til årsregnskabslovens 77a og lov om erhvervsdrivende

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

FORTROLIGT. Notat om udskillelse af Mariagerfjord Kommunes vandforsyning og spildevand i selskabsform

FORTROLIGT. Notat om udskillelse af Mariagerfjord Kommunes vandforsyning og spildevand i selskabsform Advokat Klavs V. Gravesen Advokat Line Markert Ved Stranden 18 Postboks 2034 1012 København K Telefon 77 30 40 50 Telefax 77 30 40 77 UDKAST nr. 3 18. januar 2007 FORTROLIGT Notat om udskillelse af s vandforsyning

Læs mere

Vedtægter for. ældrerådet i Esbjerg Kommune. Udarbejdet af: ældrerådet og Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune,

Vedtægter for. ældrerådet i Esbjerg Kommune. Udarbejdet af: ældrerådet og Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune, Vedtægter for ældrerådet i Esbjerg Kommune Udarbejdet af: ældrerådet og Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune, VEDTÆGTER FOR ÆLDRERÅDET i ESBJERG KOMMUNE Vedtægter for ældrerådet 1 NAVN Ældrerådet i Esbjerg

Læs mere

Anbefalinger for god Fondsledelse

Anbefalinger for god Fondsledelse Anbefalinger for god Fondsledelse Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside www.godfondsledelse.dk. Anbefaling Fonden følger

Læs mere

Royal Unibrew A/S CVR-nr Fuldstændige forslag til ordinær generalforsamling tirsdag 27. april 2010, kl

Royal Unibrew A/S CVR-nr Fuldstændige forslag til ordinær generalforsamling tirsdag 27. april 2010, kl Royal Unibrew A/S CVR-nr. 41956712 Fuldstændige forslag til ordinær generalforsamling tirsdag 27. april 2010, kl. 17.00 1. Beretning om selskabets virksomhed i det forløbne år 2. Forelæggelse af den reviderede

Læs mere

Fonden for Kystcenter Thyborøn

Fonden for Kystcenter Thyborøn Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Fonden for Kystcenter Thyborøn Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad

Læs mere

INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING i EgnsINVEST Ejendomme Tyskland A/S CVR-nr

INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING i EgnsINVEST Ejendomme Tyskland A/S CVR-nr INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING i EgnsINVEST Ejendomme Tyskland A/S CVR-nr. 30 55 77 51 Ordinær generalforsamling i EgnsINVEST Ejendomme Tyskland A/S ("Selskabet") afholdes tirsdag den 29. maj

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse,

Læs mere

Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse 2017, jf. årsregnskabslovens 77 a

Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse 2017, jf. årsregnskabslovens 77 a Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse 2017, jf. årsregnskabslovens 77 a Anbefaling 1.1. Det anbefales, at bestyrelsen vedtager retningslinjer for ekstern kommunikation, herunder hvem, der kan, og

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Silkeborg Kommune. Selskabets navn, hjemsted og formål. 1. Selskabets navn er: Holdingselskabet af 1958 a/s i likvidation.

Silkeborg Kommune. Selskabets navn, hjemsted og formål. 1. Selskabets navn er: Holdingselskabet af 1958 a/s i likvidation. KAALUND & PARTNERE Advokater Søren Thygesen Sagsnr.17040-0005/EMB side 1 V E D T Æ G T E R HOLDINGSELSKABET AF 1958 A/S I LIKVIDATION CVR.NR. 24 43 11 18 Silkeborg Kommune Selskabets navn, hjemsted og

Læs mere

Komitéen for God Fondsledelse har i december 2014 offentliggjort en række anbefalinger for god fondsledelse, der er gengivet nedenfor.

Komitéen for God Fondsledelse har i december 2014 offentliggjort en række anbefalinger for god fondsledelse, der er gengivet nedenfor. Komitéen for God Fondsledelse har i december 2014 offentliggjort en række anbefalinger for god fondsledelse, der er gengivet nedenfor. Bestyrelsen for Claus Sørensens Fond har i overensstemmelse med reglen

Læs mere

Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside

Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside Fonden Fuglevænget Anbefalinger for god Fondsledelse Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside www.godfondsledelse.dk.

Læs mere

Lønstrup camping AS KØBSTILBUD. Undertegnede:

Lønstrup camping AS KØBSTILBUD. Undertegnede: Lønstrup camping AS KØBSTILBUD Undertegnede: Forpligter mig herved til at købe aktier á nom. kr. 5.000,00 i Lønstrup Camping A/S. Købskursen er aftalt til kurs 100, og købesummen udgør således kr. der

Læs mere

REDEGØRELSE FOR GOD FONDSLEDELSE SAMFUNDSFAGSNYT FORLAGS-FOND FORLAGET COLUMBUS FOND. for. CVR-Nr Sag mf/bsn

REDEGØRELSE FOR GOD FONDSLEDELSE SAMFUNDSFAGSNYT FORLAGS-FOND FORLAGET COLUMBUS FOND. for. CVR-Nr Sag mf/bsn Sag 15033-001 mf/bsn REDEGØRELSE FOR GOD FONDSLEDELSE for SAMFUNDSFAGSNYT FORLAGS-FOND FORLAGET COLUMBUS FOND CVR-Nr. 76127913 Samfundsfagsnyt Forlags-Fond har under henvisning til lov om erhvervsdrivende

Læs mere

FUNDATS. for RAMBØLL FONDEN. Rambøll, Hannemann & Højlund Fonden (Rambøll Fonden)

FUNDATS. for RAMBØLL FONDEN. Rambøll, Hannemann & Højlund Fonden (Rambøll Fonden) for RAMBØLL FONDEN 1 Fondens navn, hjemsted og oprindelse 1.1 Fondens navn er: "Rambøll Fonden". Fondens hjemsted er: Københavns Kommune. Fonden driver tillige virksomhed under navnet: Rambøll, Hannemann

Læs mere

Redegørelse for god Fondsledelse

Redegørelse for god Fondsledelse Redegørelse for god Fondsledelse Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside www.godfondsledelse.dk. Nedenstående lovpligtige

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Fonden Københavns Madhus

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Fonden Københavns Madhus Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Fonden Københavns Madhus Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad

Læs mere

VILLUM FONDENs efterlevelse af Anbefalingerne for god Fondsledelse. Anbefalinger for god Fondsledelse

VILLUM FONDENs efterlevelse af Anbefalingerne for god Fondsledelse. Anbefalinger for god Fondsledelse VILLUM FONDENs efterlevelse af Anbefalingerne for god Fondsledelse VILLUM FONDEN er ikke en erhvervsdrivende fond. VILLUM FONDEN ønsker åbenhed og har derfor valgt frivilligt at redegøre for Fondens aktiviteter

Læs mere

Vedtægter for Brugerklubben SBSYS

Vedtægter for Brugerklubben SBSYS Vedtægter for Brugerklubben SBSYS Kapitel 1: Brugerklubbens navn og formål November 2006 Revideret oktober 2007 Revideret november 2008 Revideret maj 2009 1 Foreningens navn er Brugerklubben SBSYS (herefter

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

ETABLERING AF DATTERSELSKAB I USA. Af Finn Martensen, advokat(h), attorney at law, Martensen Wright Advokatanpartsselskab 1

ETABLERING AF DATTERSELSKAB I USA. Af Finn Martensen, advokat(h), attorney at law, Martensen Wright Advokatanpartsselskab 1 ETABLERING AF DATTERSELSKAB I USA Af Finn Martensen, advokat(h), attorney at law, Martensen Wright Advokatanpartsselskab 1 Artiklen er begrænset til de væsentligste juridiske forhold, som vedrører etablering

Læs mere

Carl og Lise Bros Fonds tilgang Fonden følger anbefalingen.

Carl og Lise Bros Fonds tilgang Fonden følger anbefalingen. ANBEFALINGER FOR GOD FONDSLEDELSE - SKEMA Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside www.godfondsledelse.dk. Anbefaling

Læs mere

Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling. Til aktionærerne i Rovsing Management Group A/S, CVR-nr. 29 16 85 47 (Selskabet)

Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling. Til aktionærerne i Rovsing Management Group A/S, CVR-nr. 29 16 85 47 (Selskabet) 28. april 2011 Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling Til aktionærerne i Rovsing Management Group A/S, CVR-nr. 29 16 85 47 (Selskabet) Selskabets bestyrelse indkalder hermed til ekstraordinær

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

VEDTÆGTER. for Aktieselskabet Lohals Havn Cvr. nr

VEDTÆGTER. for Aktieselskabet Lohals Havn Cvr. nr VEDTÆGTER for Aktieselskabet Lohals Havn Cvr. nr. 15988118 Selskabets navn, hjemsted og formål. 1. Selskabets navn er Aktieselskabet Lohals Havn. Dets hjemsted er Langeland Kommune. 2. Selskabets formål

Læs mere

Nexø Havn Udvikling A/S under stiftelse Sdr. Hammer 2 1. tv. 3730 Nexø. Vurderingsberetning og åbningsbalance Pr. 1. oktober 2010

Nexø Havn Udvikling A/S under stiftelse Sdr. Hammer 2 1. tv. 3730 Nexø. Vurderingsberetning og åbningsbalance Pr. 1. oktober 2010 Nexø Havn Udvikling A/S under stiftelse Sdr. Hammer 2 1. tv. 3730 Nexø Vurderingsberetning og åbningsbalance Pr. 1. oktober 2010 Godkendt på selskabets stiftende generalforsamling, den / 2010 Dirigent

Læs mere

ADVOKAr AK~ESELSKAB ET [BORCHJ. Svendborg - Rudkøbing Tif. 62 21 01 01 post @ borch-advokater.dk. Stiftelsesdokument Langeland Spildevand ApS

ADVOKAr AK~ESELSKAB ET [BORCHJ. Svendborg - Rudkøbing Tif. 62 21 01 01 post @ borch-advokater.dk. Stiftelsesdokument Langeland Spildevand ApS ADVOKAr AK~ESELSKAB ET [BORCHJ Svendborg - Rudkøbing Tif. 62 21 01 01 post @ borch-advokater.dk 6653-0001 Stiftelsesdokument Langeland Spildevand ApS Undertegnede stifter Langeland Forsyning NS Vågebjergvej

Læs mere

1. Åbenhed og kommunikation. 2. Bestyrelsens opgaver og ansvar. 2.1 Overordnede opgaver og ansvar. 2.2 Formanden og næstformanden for bestyrelsen

1. Åbenhed og kommunikation. 2. Bestyrelsens opgaver og ansvar. 2.1 Overordnede opgaver og ansvar. 2.2 Formanden og næstformanden for bestyrelsen 1. Åbenhed og kommunikation 1.1. Det anbefales, at bestyrelsen vedtager retningslinjer for ekstern kommunikation, herunder hvem, der kan, og skal udtale sig til offentligheden på den erhvervsdrivende fonds

Læs mere

VEJLEDNING OM Stiftelse af et kapitalselskab, inkl. udkast til en vedtægt for et aktieselskab og anpartsselskab UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen

VEJLEDNING OM Stiftelse af et kapitalselskab, inkl. udkast til en vedtægt for et aktieselskab og anpartsselskab UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen VEJLEDNING OM Stiftelse af et kapitalselskab, inkl. udkast til en vedtægt for et aktieselskab og anpartsselskab UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen Maj 2011 Indholdsfortegnelse 1. Stiftelse af kapitalselskab...

Læs mere

Instruktionsbeføjelse og oplysningspligt for medlemmer af udvalg, råd og nævn, udpeget af Kommunalbestyrelsen

Instruktionsbeføjelse og oplysningspligt for medlemmer af udvalg, råd og nævn, udpeget af Kommunalbestyrelsen Instruktionsbeføjelse og oplysningspligt for medlemmer af udvalg, råd og nævn, udpeget af Kommunalbestyrelsen Efter Økonomiudvalgets behandling den 4. maj 2011er notatet suppleret med afsnit om tavshedspligt,

Læs mere

Forslag. Lov om finansiel stabilitet

Forslag. Lov om finansiel stabilitet L 33 (som vedtaget): Forslag til lov om finansiel stabilitet. Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 10. oktober 2008 Forslag til Lov om finansiel stabilitet Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde m.v.

Læs mere

VILLUM FONDENs efterlevelse af Anbefalingerne for god Fondsledelse. Anbefalinger for god Fondsledelse

VILLUM FONDENs efterlevelse af Anbefalingerne for god Fondsledelse. Anbefalinger for god Fondsledelse VILLUM FONDENs efterlevelse af Anbefalingerne for god Fondsledelse VILLUM FONDEN er ikke en erhvervsdrivende fond. VILLUM FONDEN ønsker åbenhed og har derfor valgt frivilligt at redegøre for Fondens aktiviteter

Læs mere

VEDTÆGTER. For Aktieselskabet Lohals Havn Cvr. Nr

VEDTÆGTER. For Aktieselskabet Lohals Havn Cvr. Nr VEDTÆGTER For Aktieselskabet Lohals Havn Cvr. Nr. 15988118 Selskabets navn, hjemsted og formål. 1. Selskabets navn er Aktieselskabet Lohals Havn. Dets hjemsted er Lohals, Langeland Kommune 2. Selskabets

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for 2017.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for 2017. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for 2017. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 1. Åbenhed og kommunikation

Læs mere

Redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabsloven 77 a

Redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabsloven 77 a Redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabsloven 77 a Dansk Kyst- og Naturturisme er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside

Læs mere