siering. Banker og pengeinstitutter har lidt store tab på udlån under krisen, og er derfor blevet mere forsigtige.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "siering. Banker og pengeinstitutter har lidt store tab på udlån under krisen, og er derfor blevet mere forsigtige."

Transkript

1 Information Nr. 58 Juni 2012 Side 2-3 BESKATNING AF PERSONALEGODER: Personalegoder er ikke-kontante goder, som en medarbejder modtager som led i et ansættelsesforhold. Goderne er efter gældende ret udtryk for et løntillæg, hvorfor værdien af goderne skal beskattes. Men hvordan er reglerne egentlig? Side 5 ANSVARLIGE LÅN EN HÅNDSRÆKNING TIL VIRKSOMHEDERNE GARANTBEVISER: Siden 2008 har garantindskydere tabt over en halv mia. kr. i krakkede danske sparekasser. Senest er det Spar Salling og Sparekassen Østjylland, der er gået konkurs. Læs hvad du skal være opmærksom på, hvis du er garantindskyder. En del af regeringens 2020 plan er en udviklingspakke, der skal hjælpe små og mellemstore virksomheder med at skaffe finansiering til deres udviklingsplaner. Den samlede pakke vil forbedre lånefinansieringen for mindst 20 mia. kr. Et af hovedelementerne i regeringens udviklingsplan er at hjælpe små og mellemstore virksomheder med at opnå finan- Læs mere på side 4 siering. Banker og pengeinstitutter har lidt store tab på udlån under krisen, og er derfor blevet mere forsigtige. Et ansvarligt lån kan være en god mulighed for at supplere finansieringen i en virksomhed. Virksomheder, der har en beskeden egenkapital, kan bruge et ansvarligt lån til at sikre mod udsving i indtjeningen. Side 6 BOLIGJOBORDNINGEN: Der er ændringer i ordningen, som også kaldes servicefradraget. Fx er det slut med at få fradrag for at ansætte familiemedlemmer.

2 juni 2012 SIDE 2 BESKATNING AF PERSONALEGODER: NYE REGLER FOR PERSONALEGODER KAN HAVE BETYDNING FOR DIN SKAT P ersonalegoder er karakteriseret ved at være ikke-kontante goder, som en medarbejder modtager som led i et ansættelsesforhold. Goderne er efter gældende ret udtryk for et løntillæg, hvorfor værdien af goderne skal beskattes. Personalegoder kan være materielle ting af pengeværdi, sparet privatforbrug eller adgang til at benytte arbejdsgiverens formuegoder såsom sommerhus, bil, båd eller andet. SKAT har i den seneste tid taget stilling til fortolkningen af reglerne om medarbejderes beskatning af en række personalegoder. Arbejdsgiverbetalt sundhedsforsikring Sundhedsforsikringer er kun skattefri for modtageren, hvis den udelukkende indeholder ydelser, som kan forebygge eller behandle skader, der er opstået i forbindelse med arbejdet. Hvis en forsikring også indeholder ydelser, der vedrører privatsfæren, er hele den arbejdsgiverbetalte præmie skattepligtig på samme måde, som hvis forsikringen kun indeholdt ydelser, der vedrører privatsfæren, skriver SKAT. Der er altså fuld skattepligt, hvis sundhedsforsikringen dækker forhold, som ikke er arbejdsrelaterede. Stressbehandling Som udgangspunkt er det skattepligtigt for en medarbejder, når arbejdsgiveren betaler for behandling af medarbejderens stress. Dette gælder, når stress opstår som følge af forhold i både arbejdslivet og privatlivet. Hvis det kan påvises, at stressen alene skyldes medarbejderens arbejde, er det skattefrit at lade arbejdsgiveren betale for behandling af stress. Som udgangspunkt kan man sige, at hvis det ikke kan påvises, at stress skyldes arbejdet, bliver man beskattet, forklarer fuldmægtig Mie Carolina Al Jarrah fra SKAT til Morgenavisen Jyllands-Posten. Hun pointerer, at hvis man i forvejen beskattes af sin sundhedsforsikring, er der ingen problemer, men man skal være opmærksom på, at der er forskellige ordninger. Ifølge brancheorganisationen Forsikring og Pension er ca danskere omfattet af en ordning, hvor de vil blive beskattet, hvis de får betalt stressbehandlingen. Arbejdsrelateret stress er typisk forårsaget af konstante og længerevarende faktorer som stramme deadlines, højt pres eller mangel på kollegial støtte.

3 juni 2012 SIDE 3 Præciseringen af reglerne er dårligt nyt for alle stressramte, hvor arbejdsgiveren måske vil betale for medarbejderens behandling, eksempelvis til en psykolog, mener Bobby Zachariae, der er professor på Aarhus Universitetshospital og ekspert i stress. Stress er det samlede pres i livet og opstår som regel som en blanding af privat- og arbejdsliv, siger han til avisen. Fri telefon egenbetaling I en for nyligt anlagt sag for Skatterådet, blev der spurgt til beskatningen af nogle medarbejderes mobiltelefon, som var stillet til rådighed af arbejdsgiveren. Arbejdsgiveren havde interesse i, at medarbejderne havde en mobiltelefon og stillede derfor telefoner til rådighed og betalte telefonregningen. Arbejdsgiveren betalte dog kun telefonregningen op til et vist beløb. Forbrug udover den fastsatte beløbsgrænse blev betalt via træk i lønnen. Skatterådet blev spurgt om medarbejderne skulle beskattes af fri telefon og om den andel af telefonregningen, som medarbejderen selv betaler, kunne trækkes i lønnen før beregning af A-skat. Svaret var, at medarbejderne skal beskattes af fri telefon, fordi der er tale om et personalegode, som stilles til rådighed for privat brug. Da der ikke er tale om en lønnedgangsaftale, skulle medarbejdernes egenbetaling af telefonudgifter over den fastsatte grænse ske efter beregning af A-skat. Det skattepligtige beløb for fri telefon udgør kr. Det er ikke afgørende, om telefonen faktisk benyttes til privat brug, det er muligheden for det, der udløser beskatning. Fri bil tilkaldevagt SKAT blev i en nyligt anlagt sag spurgt omkring en ansats beskatning af fri bil, når der var tale om kørsel mellem hjem og arbejdssted i arbejdsgiverens bil. Den ansatte indgik i en tilkaldevagtordning og var forpligtet til, i vagtdøgnet, at kunne møde på arbejdspladsen inden for 45 minutter. Skatterådet fandt, at det ikke var muligt for den ansatte at køre i arbejdsgiverens bil til og fra sin bopæl i vagtperioden uden at blive beskattet deraf. Begrundelsen var, at kørsel mellem hjem og arbejde ikke anses for erhvervsmæssig kørsel.

4 juni 2012 SIDE 4 ANSVARLIGE LÅN GIVER MULIGHED FOR UDVIKLING SMÅ OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER FÅR EN HÅNDS- RÆKNING MED REGERINGENS UDVIKLINGSPAKKE En del af regeringens 2020 plan er en udviklingspakke, der skal hjælpe små og mellemstore virksomheder. Pakken indeholder blandt andet en udvidelse af vækstkapitalen med yderligere godt 550 mio. kr. til vækstkautioner og ca. 500 mio. kr. ekstra til de såkaldte ansvarlige lån, som udbydes af vækstfonden. Ansvarlige lån Ansvarlige lån er en del af regeringens udviklingspakke, der giver Vækstfonden mulighed for at udbyde lån til små og mellemstore virksomheder med sund drift og fornuftige udviklingsplaner, men som har for lidt egenkapital til at kunne optage yderligere lån i banker eller realkreditinstitutter. De ansvarlige lån fungerer som et supplement til virksomhedens egenkapital, og i modsætning til almindelige lån skal virksomheden ikke stille sikkerhed for lånet. Til gengæld er kravet til forrentningen større, da risikoen ligeledes er større. Sammen med virksomhedens eksisterende egenkapital skal et ansvarligt lån fungere som en sikkerhed over for udsving i indtjeningen. Hvorfor vælge et ansvarligt lån? Et ansvarligt lån fra Vækstfonden kan være en god mulighed for at supplere finansieringen i din virksomhed. Lånene giver din virksomhed øget likviditet og mulighed for at øge forretningsomfanget uden at ændre på virksomhedens ejerskab eller kontrol. Herudover kan et ansvarligt lån styrke din virksomheds kapitalgrundlag. Et ansvarligt lån kan også gøre det nemmere at opnå lånefinansiering fra pengeinstitutter. Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn siger om initiativet: Med initiativerne i pakken styrker vi især små og mellemstore virksomheders adgang til vækstkapital og eksportfinansiering og drejer fokus fra afvikling til udvikling. Ansøgning om ansvarlige lån skal sendes direkte til Vækstfonden. Du kan læse nærmere på Vækstfondens hjemmeside På Dansk Revisions hjemmeside, under fanen Rådgivning kan du finde mere information omkring hvad Dansk Revision kan hjælpe dig med, hvis du overvejer at udvide din virksomhed. Du er som altid også velkommen til at kontakte dit Dansk Revision kontor.

5 juni 2012 SIDE 5 KENDER DU RISIKOEN VED GARANTBEVISER? Garantbeviser kan give fordele i sparekasserne Men der er også en risiko Siden 2008 har garantindskydere tabt over en halv mia. kr. på deres garantbeviser i krakkede danske sparekasser. Senest er det Spar Salling og Sparekassen Østjylland der er gået konkurs, og dermed har de to sparekassers kunder mistet i alt 344 mio. kr. Driften af de to sparekasser kører videre under andre former, men garanterne mister deres indskud. D er er flere ting, det er godt at være opmærksom på, når man anskaffer sig garantbeviser. En af de vigtigste ting er, at garantbeviser er risikovillig kapital. Det betyder, at indskuddet ikke er dækket af Indskydergarantifonden. Hvis uheldet er ude og den pågældende sparekasse går konkurs, mister du de indskudte penge. Økonom i Forbrugerrådet, Morten Bruun Pedersen siger: Man skal som forbruger huske, at det er dig, der stiller en garanti over for sparekassen og ikke omvendt. Ved en konkurs er garantikapitalen den første, der ryger. Som garantindskyder får man typisk en lidt højere rente, lavere gebyrer og forskellige andre fordele. Ifølge SKAT har enhver ret til at indtræde som garant i en sparekasse mod betaling af mindst kr. Skatteregler for tab på garantbeviser En ændring i kursgevinstlovgivningen fra 2010 betyder, at personer der har anskaffet garantbeviser efter 27. januar 2010 får en lille håndsrækning til at klare et eventuelt tab på garantbeviser. De kan nemlig trække et eventuelt tab fra i skat. Hvis du er indehaver af et garantbevis, anskaffet før 27. januar 2010, kan et eventuelt tab ikke trækkes fra i skat. Generelt er det altid en god tommelfinderregel ikke at investere mere i garantbeviser, end man har råd til at tabe. Selskabers køb af garantbeviser er, som hovedregel, omfattet af kursgevinstloven, hvilket betyder, at indskud og tab er skattemæssigt fradragsberettiget hos selskabet, som er ejer af garantbeviset. Har du spørgsmål vedrørende ovenstående er du velkommen til at kontakte dit lokale Dansk Revision kontor.

6 juni 2012 SIDE 6 BOLIGJOBORDNINGEN: HAR DU HUSKET AT INDBERETTE FRADRAG FOR ARBEJDE UDFØRT I BOLIGEN? Vi har før i Dansk Revision Information behandlet Boligjobordningen, også kendt som håndværkerfradrag eller servicefradrag. Reglerne om fradraget trådte i kraft pr. 1. juni 2011, og er gældende indtil udgangen af De gældende regler Kort fortalt indebærer reglerne, at der er fradrag for op til kr. for arbejdslønnen, såfremt du; afholder en udgift der er omfattet af Boligjobordningen ikke på samme tid modtager tilskud til arbejdet efter andre offentlige støtteordninger har fast bopæl i den helårsbolig hvor arbejdet udføres bor på adressen på det tidspunkt for arbejdet udføres betaler regninger digitalt, dvs. enten ved overførsel til leverandørens konto via posthus, bank eller netbank, kortbetaling via leverandørens hjemmeside eller dennes kortterminal eller ved brug af indbetalingskort (girokort) er fyldt 18 år Endelig skal du huske at indberette det fradragsberettigede beløb til SKAT, med angivelse af hvem der har udført arbejdet og dennes CVR eller CPR-nr. D. 28. december 2011 blev det præciseret, at fradrag efter Boligjobordningen ikke kan opnås for løn til en person med samme faste adresse som arbejdsgiveren, det vil f.eks. sige et familiemedlem, eller en au-pair. Derudover blev det yderligere præciseret, at hvis personen, der udfører arbejdet, ikke er skattepligtig af beløbet, så er det heller ikke muligt at opnå et fradrag for lønudgiften. På samme tidspunkt fik Boligjobordningen også et grønnere præg, idet der blev åbnet op for at fradraget kan bruges på udgifter til installation, reparation og/eller udskiftning af et biokedelanlæg og/eller en husstandsvindmølle men ikke til installation, reparation og/eller udskiftning af et oliefyr. Bruges mindre end forventet Da ordningen blev skabt skønnede SKAT, at 12,5 procent af befolkningen ville udnytte fradraget til at få en billigere nettopris på f.eks. reparationer eller rengøring i boligen. Der er imidlertid færre end ventet, der har benyttet sig af fradraget. Det kan selvfølgelig skyldes, at ikke alle har husket at indberette fradraget, men det kan også skyldes, at de afventer en lovændring, der vil lempe reglerne omkring, hvornår det fradragsberettigede arbejde er udført. Lovforslag om ændring af reglerne 25. april 2012 fremsatte skatteminister Thor Möger Pedersen et lovforslag, som bl.a. gør det muligt at få fradrag for arbejde, der er udført i 2011, men hvor regningen først er betalt senest 29. februar Lovforslaget om ændring af fradragstidspunktet er endnu ikke trådt i kraft, og har man derfor udgifter, som er betalt senest 29. februar, men vedrører arbejde i 2011, kan dette først indberettes når loven træder i kraft. Du kan følge med på vores hjemmeside hvor vi vil oplyse, når ændringen er trådt i kraft.

7 juni 2012 SIDE 7 Hurtigere og nemmere nummerplader SKAT åbner Det Digitale Motorregister, som vil gøre det muligt for bilforhandlere selv at indregistrere og omregistrere biler og sætte nummerplader på. Mange fysiske blanketter og manuelle arbejdsgange bliver overflødige. Ingen ventetid og store besparelser. Det er de to grundideer i det nye digitale motorregistreringssystem, der åbner 6. juni Med det nye system kan cirka bilforhandlere, synsvirksomheder og leasingselskaber indregistrere køretøjer og sætte nummerplader på, uden at pladerne først skal hentes på SKATs nummerpladeekspeditioner. Det betyder, at den nybagte bilejer ikke skal vente på registreringen, men straks kan rulle ud på landevejene. Det er de autoriserede værksteder og synsvirksomheder, der kan få de administrative fordele, som Det Digitale Motorregister fører med sig. Virksomhederne i branchen bliver derfor opfordret til at søge autorisation. 26 af de nuværende 30 nummerpladeekspeditioner vil pr. 1. februar 2013 blive lukket. De fire tilbageværende vil ligge i Aalborg, Århus, Odense og Høje Taastrup. Også for private Med Det Digitale Motorregister bliver det lettere for private at klare papirarbejdet ved en bilhandel. Ejerskiftet kan foregå digitalt via skat.dk, når der ikke skal skiftes nummerplader. Hvis der er behov for pladeskift skal det ske via en synshal eller en autoforhandler, der er godkendt som nummerpladeoperatør for SKAT. Motorregistret gør det muligt at søge digitalt om autoforsikring og det er derfor ikke en nødvendighed at have indgået forhåndsaftale med et forsikringsselskab, som det tidligere var krævet. Import af brugte køretøjer Når et brugt køretøj indføres til Danmark skal det synes som hidtil. Synsvirksomheden laver et syn med den tekniske godkendelse, registrering af køretøjets udstyr og kilometerstand, samt oplysning om køretøjets vedligeholdelsestand i kategorierne over middel, middel eller under middel. Synsvirksomheden opretter køretøjet i Motorregisteret. SKAT værdi-ansætter derefter køretøjet og foretager en beregning af registreringsafgiften. Eksport af brugte køretøjer Hvis bilen skal sælges ud af Danmark er det muligt at få en del af registreringsafgiften tilbage. SKAT tilbagebetaler afgiften, hvis køretøjet er i køreklar stand, er afmeldt fra Motorregisteret og udført fra Danmark. Køretøjer der er 10 år eller ældre, skal synes, før der kan udbetales eksportgodtgørelse. Taxa er Køretøjer med lavere afgiftsbetaling skal i alle tilfælde fortsat indregistreres hos SKAT. Dette gælder fx taxaer, handicapkøretøjer og køretøjer med afgiftsnedsættelse. Toldattesten i sin nuværende form afskaffes og erstattes af en særlig anmærkning i Motorregisteret.

8 juni 2012 SIDE 8 Frister for betaling af skat og moms i 2012 A-skat og arbejdsmarkedsbidrag, store virksomheder Juni juni 2012 September september 2012 Juli juli 2012 Oktober oktober 2012 August august 2012 A-skat og arbejdsmarkedsbidrag, små og mellemstore virksomheder Maj juni 2012 August september 2012 Juni juli 2012 September oktober 2012 Juli august 2012 Oktober november 2012 Moms, store virksomheder (månedlig afregning) Maj juni 2012 August september 2012 Juni august 2012 September oktober 2012 Juli august 2012 Oktober november 2012 Moms, mellemstore og nyregistrerede virksomheder (kvartalsvis afregning) 2. kvartal august kvartal november 2012 Moms, små virksomheder (halvårlig afregning) 3. september september 2012 befordringsfradrag i 2012 Skatterådet har fastsat satserne for befordringsfradrag og skattefri befordringsgodtgørelse for Befordringsfradrag km pr. dag mellem hjem og arbejde: Intet fradrag Fra 24 og op til 120 km pr. dag: 2,10 kr. pr. kilometer Fra 121 km og mere pr. dag: 1,05 kr. pr. kilometer Borgere i særlige udkantskommuner kan få forhøjet befordringsfradrag; det betyder, fradragssatsen er 2,10 kr., også ud over de første 120 km. Kommunerne er: Bornholm, Læsø, Morsø, Samsø, Frederikshavn, Guldborgsund, Hjørring, Langeland, Lolland, Svendborg, Ærø, Norddjurs, Tønder, Vesthimmerland, Brønderslev-Dronninglund og Faaborg-Midtfyn. Befordringsfradrag gives til de personer, der selv betaler transport mellem hjem og arbejde, eller som alternativ til skattefri befordringsgodtgørelse. Skattefri befordringsgodtgørelse i 2012 Op til kørte kilometer: Kørsel ud over de kilometer: 3,80 kroner pr. kilometer 2,10 kroner pr. kilometer Godtgørelse for at bruge egen cykel, knallert, 45-knallert eller scooter er 0,50 kr. pr. kilometer. Befordringsgodtgørelse gives til de personer, der kører erhvervsmæssigt i eget køretøj, og hvor arbejdsgiveren fører kontrol med kørselsomfanget. Redaktion: Bjarne Jakobsen (Ansvarshavende) og Judith Skou, Dansk Revision; Anders Krarup, Krarup Kommunikation & Kompagni ApS, Tlf Design: Marianne Tingkov, Tingkov Design, Tlf Tryk: Handy-Print A/S, Skive Oplag: ISSN: Udgiver: Dansk Revision A/S, Rådhustorvet 1, 3520 Farum, Tlf Bladet kan frit citeres med kildeangivelse. Informationer, der er tilgængelige i denne publikation, er udarbejdet i generelle vendinger med det formål at tilbyde brugeren generel information. Informationerne dækker ikke specifikke situationer og bør ikke benyttes uden professionel rådgivning. Dansk Revision påtager sig ikke tab foranlediget af en gennemført handling, eller undladelse af en handling, på baggrund af informationerne i denne publikation. HER ER DANSK REVISION Aalborg Sofiendalsvej 85, 9200 Aalborg SV T: / e: aalborg@danskrevision.dk aarhus Tomsagervej 2, 8230 Åbyhøj T: / e: aarhus@danskrevision.dk Esbjerg Smedevej 33, 6710 Esbjerg V T: / e: esbjerg@danskrevision.dk Frederikssund Havnegade 2-4, P. Boks 48, 3600 Frederikssund T: / e: frederikssund@danskrevision.dk Hadsten Vesselbjergvej 3, 8370 Hadsten T: / e: hadsten@danskrevision.dk Hadsund Aalborgvej 51, 9560 Hadsund T: / e: mariagerfjord@danskrevision.dk Hjørring Vandværksvej 10, 9800 Hjørring T: / e: hjoerring@danskrevision.dk Holbæk Gl. Ringstedvej 61, 4300 Holbæk T: / e: holbaek@danskrevision.dk Kalundborg Banegårdspladsen 1, 2. sal, 4400 Kalundborg t: / e: kalundborg@danskrevision.dk Kolding Kokholm 3A, 2. sal, 6000 Kolding T: / e: kolding@danskrevision.dk Korsør Jens Baggesens Gade 35, 4220 Korsør T: / e: korsoer@danskrevision.dk Mors Havnegade 2, 1. sal, 7900 Nykøbing Mors T: / e: mors@danskrevision.dk nykøbing F Toldbodgade 11, 4800 Nykøbing Falster T: / e: info@lourevision.dk nykøbing Sj. Svanestræde 9, 4500 Nykøbing Sj. T: / e: odsherred@danskrevision.dk Odder Torvet 10, 8300 Odder T: / e: odder@danskrevision.dk Odense Hjallesevej 126, 5230 Odense M T: / e: hunderup@danskrevision.dk Langelinie 79, 5230 Odense M T: / e: odense@danskrevision.dk Randers Tronholmen 5, P. Boks 199, 8960 Randers SØ T: / e: randers@danskrevision.dk Roskilde Ny Østergade 11, 4., 4000 Roskilde T: / e: roskilde@danskrevision.dk Silkeborg Hagemannsvej 4, 8600 Silkeborg T: / e: silkeborg@danskrevision.dk Skive Resenvej 79, 7800 Skive T: / e: skive@danskrevision.dk Slagelse Tjørne Allé 2, 4200 Slagelse T: / e: slagelse@danskrevision.dk Sorø Feldskovvej 9, 4180 Sorø T: / e: soroe@danskrevision.dk svendborg Norgesvej 2, 5700 Svendborg T: / e: svendborg@danskrevision.dk Sønderborg Grundtvigs Allé 196, 6400 Sønderborg T: / e: soenderborg@danskrevision.dk tønder Alexandrinevej 1, 6270 Tønder T: / E: toender@danskrevision.dk Viborg Agerlandsvej 16, 8800 Viborg T: / e: viborg@danskrevision.dk

fordi de ikke har været opmærksomme på, hvad der fx er repræsentation og hvad der er reklame.

fordi de ikke har været opmærksomme på, hvad der fx er repræsentation og hvad der er reklame. Information Nr. 51 September 2010 Side 2-3 Iværksætterskatten skal afskaffes. Det har erhvervslivet sagt siden den blev opfundet, fordi den gør det dyrt og besværligt for private investorer. Nu sker det

Læs mere

AFGIFTER. NOGET BLIVER BILLIGERE OG EN DEL BLIVER DYRERE.

AFGIFTER. NOGET BLIVER BILLIGERE OG EN DEL BLIVER DYRERE. Information Nr. 56 December 2011 Side 3 MULTIMEDIESKAT Mange glæder sig: Multimedieskatten skal forsvinde. Men i stedet får vi en skat på fri telefon og den ligner temmelig meget. Prisen er 2.500 kr. Du

Læs mere

Information SKAT HAR UDPEGET DE OMRÅDER, DER VIL NYDE SÆRLIG OPMÆRK- SOMHED I 2012. 3000 VIRKSOMHEDER FÅR ET SÆRLIGT BESØG. Nr. 57 Marts 2012.

Information SKAT HAR UDPEGET DE OMRÅDER, DER VIL NYDE SÆRLIG OPMÆRK- SOMHED I 2012. 3000 VIRKSOMHEDER FÅR ET SÆRLIGT BESØG. Nr. 57 Marts 2012. Information Nr. 57 Marts 2012 Side 2 SENIORJOB Betaling til efterløn giver mulighed for et seniorjob, hvis dagpengene er væk og der er flere år til efterlønnen. Det er en gylden ordning. Men reglerne er

Læs mere

SÅDAN STIGER SKATTEN I DIN KOMMUNE

SÅDAN STIGER SKATTEN I DIN KOMMUNE SÅDAN STIGER SKATTEN I DIN KOMMUNE Vi har regnet på den nye af en for et gennemsnitligt parcel- eller rækkehus i de forskellige kommuner. Allerede i dag er der stor forskel på erne og dermed også stor

Læs mere

Virksomhedernes besparelse ved afskaffelse af PSO-afgiften fordelt på kommuner og regioner. Erhvervs- og vækstpolitisk analyse

Virksomhedernes besparelse ved afskaffelse af PSO-afgiften fordelt på kommuner og regioner. Erhvervs- og vækstpolitisk analyse Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 102 Offentligt Virksomhedernes besparelse ved afskaffelse af PSO-afgiften fordelt på kommuner og regioner Erhvervs- og vækstpolitisk analyse

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 37 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 37 Offentligt Finansudvalget 2017-18 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 37 Offentligt 15. november 2017 J.nr. 2017-6956 Til Folketinget Finansudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 37 af 18. oktober 2017 (alm.

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget Christiansborg 1240 København K

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget Christiansborg 1240 København K Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2018-19 EFK Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 125 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget Christiansborg 1240 København K Ministeren Dato 14. januar 2019

Læs mere

Kommunernes placering på ranglisten for sygedagpengeområdet, 1. halvår halvår 2018

Kommunernes placering på ranglisten for sygedagpengeområdet, 1. halvår halvår 2018 Kommunernes placering på ranglisten for sygedagpengeområdet, 1. halvår 2018-2. halvår 2018 Kommune Placering Faktisk ydelsesomfang Forventet ydelsesomfang Forskel Ændring i kommunale besparelser Fuldtidspersoner

Læs mere

Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11, 12 og 16.

Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11, 12 og 16. Bilag 1 Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11, 12 og 16. Kommunens effektive sagsbehandlingstid er sagsbehandlingstiden

Læs mere

Information MILLIARDER GÅR OP I RØG MILLIONER TILBAGE I MOMS. Nr. 52 December 2010. Side 4. Side 6. Side 7

Information MILLIARDER GÅR OP I RØG MILLIONER TILBAGE I MOMS. Nr. 52 December 2010. Side 4. Side 6. Side 7 Information Nr. 52 December 2010 SÅDAN BLIVER NYTÅRSAFTEN: Side 4 Statens budget har også betydning for virksomhedernes budget. Næste års finanslov regulerer en række afgifter, skatter og gebyrer. Et par

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 532 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 532 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 532 Offentligt 11. september 2017 J.nr. 2017-5142 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 532 af 18. august 2017

Læs mere

Kommunernes placering på ranglisten for kontanthjælpsområdet, 1. halvår halvår 2018

Kommunernes placering på ranglisten for kontanthjælpsområdet, 1. halvår halvår 2018 Kommunernes placering på ranglisten for kontanthjælpsområdet, 1. halvår 2018-2. halvår 2018 Kommune Placering Faktisk ydelsesomfang Forventet ydelsesomfang Forskel Ændring i kommunale besparelser Fuldtidspersoner

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del supplerende svar på spørgsmål 532 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del supplerende svar på spørgsmål 532 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del supplerende svar på spørgsmål 532 Offentligt 27. september 2017 J.nr. 2017-5142 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes revideret svar på spørgsmål nr. 532 af 18.

Læs mere

Hvor bor de grønneste borgere i Danmark i 2018?

Hvor bor de grønneste borgere i Danmark i 2018? Hvor bor de grønneste borgere i Danmark i 2018? Indhold Figur 1.0 - Opvarmning af danske boliger med varmepumpe 3 Figur 2.0 - Interesse for grøn energi 6 Figur 3.0 - Grønt Flag Grøn Skole 7 Figur 4.0 -

Læs mere

Hermed udmeldes fordelingen af landskirkeskat og udligningstilskud for 2009.

Hermed udmeldes fordelingen af landskirkeskat og udligningstilskud for 2009. Samtlige kommuner, stifter og provstier Fordeling af landskirkeskat og udligningstilskud for 2009 Hermed udmeldes fordelingen af landskirkeskat og udligningstilskud for 2009. Kirkeministeriet Frederiksholms

Læs mere

Sådan kommer din boligskat til at se ud Det betyder regeringens boligskat-udspil fordelt på kommune

Sådan kommer din boligskat til at se ud Det betyder regeringens boligskat-udspil fordelt på kommune Sådan kommer din bolig til at se ud Det betyder regeringens bolig-udspil fordelt på kommune Kilde: Skatteministeriet Ejendomsværdi Albertslund Billigere hus 1800000 28400 30400 31200 30400 800 0 19900

Læs mere

Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11 og 12.

Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11 og 12. Bilag 1 Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11 og 12. Kommunens effektive sagsbehandlingstid er sagsbehandlingstiden fratrukket

Læs mere

Befordringsfradrag for pendlere i yderkommuner

Befordringsfradrag for pendlere i yderkommuner - 1 Befordringsfradrag for pendlere i yderkommuner Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Som et led i Vækstaftalen fra 2. juli 2014 er det tanken at give forhøjet befordringsfradrag til pendlere

Læs mere

Varebiler på gule plader

Varebiler på gule plader Varebiler på gule plader Vejledningen beskriver en række regler for varebiler på gule nummerplader med en tilladt totalvægt på højst 4 tons, der ikke er fritaget for registreringsafgift. Vi har lagt vægt

Læs mere

Geografisk indkomstulighed

Geografisk indkomstulighed Januar 2019 Projekt for 3F. Ulighed og fattigdom Geografisk indkomstulighed Resume Der er stor forskel på den gennemsnitlige indkomst imellem kommunerne i Danmark. Helt i toppen er Gentofte kommune, hvor

Læs mere

Covernotat til redegørelse for Københavns Kommunes likviditet

Covernotat til redegørelse for Københavns Kommunes likviditet KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen NOTAT Til ØU Covernotat til redegørelse for Københavns Kommunes likviditet Folketingets Kommunaludvalg har den 10. september 2013 stillet følgende spørgsmål til

Læs mere

Nulvækst koster job i samtlige kommuner i Danmark

Nulvækst koster job i samtlige kommuner i Danmark Nulvækst koster job i samtlige kommuner i Danmark I Konvergensprogram 2014 er der forudsat en realvækst i det offentlige forbrug fra 2015-2020. Med nulvækst fra 2015 vil det offentlige forbrug være 20

Læs mere

Tabel 1: Fortsættes:

Tabel 1: Fortsættes: Bilag 1 Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11, 12 og 16. Kommunens effektive sagsbehandlingstid er sagsbehandlingstiden

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 234 Offentligt (01)

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 234 Offentligt (01) Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 234 Offentligt (01) 27. februar 2014 J.nr. 14-0341223 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 234af 31. januar 2014

Læs mere

Notat 10. juli 2017 DPN/MSB / J-nr.: /

Notat 10. juli 2017 DPN/MSB / J-nr.: / Notat 10. juli 2017 DPN/MSB / J-nr.: 211808 / 2409759 Store ændringer i liggetiderne på boligmarkedet I store dele af landet var liggetiderne lavere i de første seks måneder af 2017 i forhold til sidste

Læs mere

Samtlige kommuner, stifter og provstier. Fordeling af landskirkeskat og udligningstilskud for 2010

Samtlige kommuner, stifter og provstier. Fordeling af landskirkeskat og udligningstilskud for 2010 Samtlige kommuner, stifter og provstier Fordeling af landskirkeskat og udligningstilskud for 2010 Hermed udmeldes fordelingen af landskirkeskat og udligningstilskud for 2010. Kirkeministeriet Frederiksholms

Læs mere

Til Folketinget - Skatteudvalget

Til Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2009-10 L 221 Svar på Spørgsmål 25 Offentligt J.nr. 2010-311-0047 Dato: 9. juni 2010 Til Folketinget - Skatteudvalget L 221 - Forslag til Lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven

Læs mere

Regeringens skattelettelse giver mest til Nordsjælland

Regeringens skattelettelse giver mest til Nordsjælland Regeringens skattelettelse giver mest til Nordsjælland Regeringens skatteudspil Jobreformen fase II giver den største gevinst til borgere i Nordsjælland. Mens den gennemsnitlige borger i Gentofte får 8.100

Læs mere

Ydernumre (praktiserende læger) på FMK i kommunerne. Procentdel af samtlige ydernumre (praktiserende læger), som mangler FMK

Ydernumre (praktiserende læger) på FMK i kommunerne. Procentdel af samtlige ydernumre (praktiserende læger), som mangler FMK Ydernumre (praktiserende læger) på i kommunerne Procentdel af samtlige ydernumre (praktiserende læger), som mangler Kommune Ydere uden Aabenraa Kommune 0 20 Aalborg Kommune 0 56 Aarhus Kommune 0 114 Albertslund

Læs mere

Kørsel og parkering i arbejdsgiverens tjeneste

Kørsel og parkering i arbejdsgiverens tjeneste - 1 Kørsel og parkering i arbejdsgiverens tjeneste Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Reglerne for skattemæssig håndtering af udgifter i forbindelse med medarbejderes kørsel i arbejdsgiverens

Læs mere

Hjemmehjælp til ældre 2012

Hjemmehjælp til ældre 2012 Ældre Sagen august 2013 Hjemmehjælp til ældre 2012 Færre hjemmehjælpsmodtagere og færre minutter pr. modtager I 2012 var der godt 130.000 over 65 år, der var visiteret til at modtage hjemmehjælp, mens

Læs mere

Næsten 1 mio. danskere bor under 1.000 meter fra kysten

Næsten 1 mio. danskere bor under 1.000 meter fra kysten Næsten 1 mio. danskere bor under 1.000 meter fra kysten Et særligt kendetegn ved Danmarks geografi er, at vi har en af verdens længste kystlinjer set i forhold til landets størrelse. Den lange danske kystlinje

Læs mere

Skatteudvalget L 102 endeligt svar på spørgsmål 3 Offentligt

Skatteudvalget L 102 endeligt svar på spørgsmål 3 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 L 102 endeligt svar på spørgsmål 3 Offentligt 16. januar 2017 J.nr. 16-1389754 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 102 - Forslag til Lov om ændring af lov om inddrivelse

Læs mere

Ydernumre (praktiserende læger) på FMK i kommunerne. Antal ydernumre som mangler FMK

Ydernumre (praktiserende læger) på FMK i kommunerne. Antal ydernumre som mangler FMK Ydernumre (praktiserende læger) på i kommunerne Antal ydernumre som mangler Kommune Ydere uden Aabenraa Kommune 11 21 Aalborg Kommune 7 62 Aarhus Kommune 21 121 Albertslund Kommune 1 12 Allerød Kommune

Læs mere

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.oimb.dk Henvendelse om publikationen kan ske til kontaktpersonen

Læs mere

Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11, 12 og 16.

Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11, 12 og 16. Bilag 1 Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11, 12 og 16. Kommunens effektive sagsbehandlingstid er sagsbehandlingstiden

Læs mere

Samtlige kommuner, stifter og provstier. Fordeling af landskirkeskat og udligningstilskud for 2013

Samtlige kommuner, stifter og provstier. Fordeling af landskirkeskat og udligningstilskud for 2013 Samtlige kommuner, stifter og provstier Fordeling af landskirkeskat og udligningstilskud for 2013 Hermed udmeldes fordelingen af landskirkeskat og udligningstilskud for 2013. Udskrivningsgrundlaget ten

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 495 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 495 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 495 Offentligt 29. juni 2016 J.nr. 16-0709899 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 495 af 6. juni 2016 (alm.

Læs mere

reglerne en smule, så muligheden for refusion kommer igen. Men kun i de retssager, der anlægges af SKAT.

reglerne en smule, så muligheden for refusion kommer igen. Men kun i de retssager, der anlægges af SKAT. Information Nr. 55 September 2011 Side 2 JOBBOLIGPLANEN Kært barn har mange navne. Servicefradrag er et af dem det giver fradrag for lønudgifter til både håndværkere, vinduespudsere og børnepassere. Læs

Læs mere

Region Kommune Tilskud 0l at Tilskud 0l Tilskud 0l Bliv kommunal dagplejerbemærkninger passe egne privat privat børn pasning 0-2 pasning 3-6

Region Kommune Tilskud 0l at Tilskud 0l Tilskud 0l Bliv kommunal dagplejerbemærkninger passe egne privat privat børn pasning 0-2 pasning 3-6 Hovedstaden Albertslund Kommune x x Hovedstaden Allerød Kommune x x Hovedstaden Ballerup Kommune x x Hovedstaden Bornholms Regions kommune x x Hovedstaden Brøndby Kommune x x Hovedstaden Dragør Kommune

Læs mere

Hver kommunes andel af landskirkeskatten fremgår af vedlagte bilag 1.

Hver kommunes andel af landskirkeskatten fremgår af vedlagte bilag 1. Samtlige kommuner, stifter og provstier Fordeling af landskirkeskatten og udligningstilskuddet for 2016 Hermed udmeldes fordelingen af landskirkeskatten og udligningstilskuddet for 2016. Udskrivningsgrundlaget

Læs mere

CFU s Lønkort for staten pr. 1/

CFU s Lønkort for staten pr. 1/ Side 1 af 10 CFU s Lønkort for staten pr. 1/10-2018 Indholdsfortegnelse 1.0 Grundbeløb... 2 2.0 Aktuelle satser pr. år... 4 3.0 Aktuelle satser pr. måned... 6 4.0 Procentregulering i staten... 8 5.0 Lønrammer

Læs mere

Samtlige kommuner, stifter og provstier. Fordeling af landskirkeskatten og udligningstilskuddet for 2015

Samtlige kommuner, stifter og provstier. Fordeling af landskirkeskatten og udligningstilskuddet for 2015 Samtlige kommuner, stifter og provstier Fordeling af landskirkeskatten og udligningstilskuddet for 2015 Hermed udmeldes fordelingen af landskirkeskatten og udligningstilskuddet for 2015. Udskrivningsgrundlaget

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 33 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 33 Offentligt Finansudvalget 2017-18 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 33 Offentligt 13. november 2017 J.nr. 2017-7140 Til Folketinget Finansudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 33 af 18. oktober 2017 (alm.

Læs mere

Stor kommunal forskel på udbredelsen af fattigdom

Stor kommunal forskel på udbredelsen af fattigdom Stor kommunal forskel på udbredelsen af fattigdom Der er stor kommunal forskel på udbredelsen af fattigdom i Danmark. Mens over 5 pct. af børnene i København og på Lolland tilhører gruppen af étårs-fattige,

Læs mere

Ærø Kommune. Lolland Kommune. Slagelse Kommune. Stevns Kommune. Halsnæs Kommune. Gribskov Kommune. Fanø Kommune. Assens Kommune.

Ærø Kommune. Lolland Kommune. Slagelse Kommune. Stevns Kommune. Halsnæs Kommune. Gribskov Kommune. Fanø Kommune. Assens Kommune. BILAG 8c År 2014 Drikkevand Spildevand I alt Ærø Kommune 3.003 6.753 9756 Lolland Kommune 3.268 5.484 8752 Slagelse Kommune 2.442 5.176 7617 Stevns Kommune 1.845 5.772 7617 Halsnæs Kommune 2.679 4.902

Læs mere

Gennemsnits antal åbningsdage inkl. åbningsdage på søgne- helligdage. Åbningsdage på søgne- helligdage

Gennemsnits antal åbningsdage inkl. åbningsdage på søgne- helligdage. Åbningsdage på søgne- helligdage Kommune nr. Kommune navn Vuggestue 2008 101 København 243,6 2,5 241,1 251 9,9 147 Frederiksberg 248,0 0,0 248,0 251 3,0 151 Ballerup 0,0 0,0 0,0 251-153 Brøndby 0,0 0,0 0,0 251-155 Dragør 244,0 0,5 243,5

Læs mere

Beregning af landskirkeskat. Samtlige kommuner, stifter og provstier. Fordeling af landskirkeskatten og udligningstilskuddet for 2017

Beregning af landskirkeskat. Samtlige kommuner, stifter og provstier. Fordeling af landskirkeskatten og udligningstilskuddet for 2017 Samtlige kommuner, stifter og provstier Fordeling af landskirkeskatten og udligningstilskuddet for 2017 Hermed udmeldes fordelingen af landskirkeskatten og udligningstilskuddet for 2017. Udskrivningsgrundlaget

Læs mere

Samtlige kommuner, stifter og provstier. Fordeling af landskirkeskat og udligningstilskud for 2014

Samtlige kommuner, stifter og provstier. Fordeling af landskirkeskat og udligningstilskud for 2014 Samtlige kommuner, stifter og provstier Fordeling af landskirkeskat og udligningstilskud for 2014 Hermed udmeldes fordelingen af landskirkeskat og udligningstilskud for 2014. Udskrivningsgrundlaget ten

Læs mere

Beskatning af fri avis

Beskatning af fri avis - 1 Beskatning af fri avis Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) SKAT har den 22 marts 2011 udsendt nogle nye retningslinier for beskatning af medarbejdere, der modtager arbejdsgiverbetalte aviser.

Læs mere

Nye Borgerliges plan: Nordsjælland forgyldes

Nye Borgerliges plan: Nordsjælland forgyldes Nye Borgerliges plan: Nordsjælland forgyldes Nye Borgerliges reform af personskatterne, vil betyde skattelettelser for 21,5 mia. kr. Geografisk vil de største gevinster tilfalder dem, der bor nord for

Læs mere

CFU s Lønkort for staten pr. 1/4-2018

CFU s Lønkort for staten pr. 1/4-2018 Side 1 af 10 CFU s Lønkort for staten pr. 1/4-2018 Indholdsfortegnelse 1.0 Grundbeløb... 2 2.0 Aktuelle satser pr. år... 4 3.0 Aktuelle satser pr. måned... 6 4.0 Procentregulering i staten... 8 5.0 Lønrammer

Læs mere

Iværksætterselskaber - IVS. Kan stiftes for en krone. Kan anvendes af iværksættere og andre.

Iværksætterselskaber - IVS. Kan stiftes for en krone. Kan anvendes af iværksættere og andre. Iværksætterselskaber - IVS Kan stiftes for en krone. Kan anvendes af iværksættere og andre. Iværksætterselskaber - IVS Det er nu blevet muligt for iværksættere og andre at stifte et selskab benævnt iværksætterselskab

Læs mere

Skat på telefoner: Fri tale til de rigeste

Skat på telefoner: Fri tale til de rigeste Skat på telefoner: Fri tale til de rigeste Som optakt til det kommende skatteudspil har regeringen meldt ud, at de ønsker at afskaffe skatten på fri telefon. Det vil være en skattelettelse, der i høj grad

Læs mere

Reduktion i topskatten går til Nordsjælland

Reduktion i topskatten går til Nordsjælland Reduktion i topskatten går til Nordsjælland Topskatten betales af de personer i Danmark med de højeste indkomster, og de bor i høj grad i kommunerne i Nordsjælland og omkring København. Hvis man vælger

Læs mere

16.1: Har virksomheden samarbejdet med et jobcenter inden for det seneste år i forbindelse med...? - Behov for hjælp til rekruttering af medarbejdere

16.1: Har virksomheden samarbejdet med et jobcenter inden for det seneste år i forbindelse med...? - Behov for hjælp til rekruttering af medarbejdere 16.1: Har virksomheden samarbejdet med et jobcenter inden for det seneste år i forbindelse med...? - Behov for hjælp til rekruttering af medarbejdere Ja Nej alle n København 8 92 100 1,350 Frederiksberg

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, april 2019

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, april 2019 34.394 35.023 38.228 37.942 47.728 53.170 50.393 49.616 52.016 66.091 60.725 59.585 63.119 62.115 57.893 60.626 59.544 58.175 52.922 53.367 54.256 65.856 54.212 55.637 57.864 53.842 48.524 57.270 58.219

Læs mere

Økonomi- og Indenrigsministeriets Kommunale Nøgletal

Økonomi- og Indenrigsministeriets Kommunale Nøgletal Økonomi- og Indenrigsministeriets Kommunale Nøgletal Kom.nr 2007 2008 2009 2010 2011 2012 Undervisningsudgifter (netto) pr. 7-16-årig 1 Langeland Kommune 482 70.751 76.934 84.097 97.876 91.227 91.743 2

Læs mere

Privatskoleudvikling på kommuneniveau

Privatskoleudvikling på kommuneniveau Privatskoleudvikling på kommuneniveau Indhold 1) Stigning/fald i andel privatskolebørn i perioden 2003-2013 2) Andel privatskoleelever 2003-2013 3) Fremskrivning, ud fra de sidste 10 års udvikling, til

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 373 af 14. marts Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Nick Hækkerup (S).

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 373 af 14. marts Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Nick Hækkerup (S). Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 373 Offentligt J.nr. 2011-318-0365 Data: 18. april 2011 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 373 af 14. marts

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, juli 2019

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, juli 2019 52.188 48.069 49.837 46.200 47.201 50.043 70.057 67.771 67.932 74.857 73.458 68.994 90.090 102.780 96.558 97.334 167.432 176.514 167.449 169.539 34.394 35.023 38.228 37.942 47.728 53.170 50.393 49.616

Læs mere

Varebiler på gule plader. Til dig, der ejer eller bruger en vare- eller lastbil til erhverv

Varebiler på gule plader. Til dig, der ejer eller bruger en vare- eller lastbil til erhverv Varebiler på gule plader Til dig, der ejer eller bruger en vare- eller lastbil til erhverv AUGUST 2007 Indhold Få godt styr på reglerne 4 Har du trukket momsen fra, da du købte varebilen? 5 Bruger du eller

Læs mere

Gennemsnits antal åbningsdage inkl. åbningsdage på søgne- helligdage

Gennemsnits antal åbningsdage inkl. åbningsdage på søgne- helligdage Kommune nr. Kommune navn Vuggestue 2011 på 101 København 237,5 3,5 234,0 253 19,0 147 Frederiksberg 246,0 0,0 246,0 253 7,0 151 Ballerup 0,0 0,0 0,0 253-153 Brøndby 0,0 0,0 0,0 253-155 Dragør 243,0 0,0

Læs mere

Opgørelse over kommuner med fritidspasordning, august 2019

Opgørelse over kommuner med fritidspasordning, august 2019 Aldersgruppe Støttens varighed Støttens omfang 1. Albertslund Under 18 år. Begrænsning ikke 2. Allerød 3. Assens, udstyr, stævner etc. (beløbsgrænse ikke angivet). 4. Ballerup 10-15 år. 6-12 måneder. Gratis

Læs mere

Tal for klamydiatilfælde

Tal for klamydiatilfælde Tal for klamydiatilfælde fordelt på kommuner OPGØRELSE OVER KLAMYDIATILFÆLDE BLANDT 15- TIL 29-ÅRIGE I PERIODEN 2012 2016 2017 Opgørelse over registrerede klamydiatilfælde i 2012-2016 Følgende tal er opgørelser

Læs mere

Forventede udgifter til service og anlæg i 2015

Forventede udgifter til service og anlæg i 2015 Forventede udgifter til og anlæg i 2015 LCP og PL-rul) (1. indberetning) (2. indberetning) til i 2015 anlæg til anlæg i 2015 (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) 1.000 kr. 1.000 kr. 1.000 kr. 1.000 kr. 1.000 kr.

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, marts 2019

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, marts 2019 34.394 35.023 38.228 37.942 47.728 53.170 50.393 49.616 52.016 58.219 61.254 56.934 57.138 57.242 69.150 60.156 60.652 64.061 60.762 55.247 69.748 68.045 69.852 67.999 67.882 77.878 80.030 79.986 71.999

Læs mere

19. september Sagsbehandler Sune Clausen. Sammenhæng mellem befolkning og anlægsudgifter

19. september Sagsbehandler Sune Clausen. Sammenhæng mellem befolkning og anlægsudgifter KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Direktionssekretariatet NOTAT 19. september 2017 Sammenhæng mellem befolkning og anlægsudgifter Sagsbehandler Sune Clausen I alle danske kommuner må der forventes

Læs mere

Tema 1: Status for inklusion

Tema 1: Status for inklusion Segregeringsgrad Tema 1: Status for inklusion Udvikling i segregeringsgrad januar 2015 - Andelen af segregerede elever i specialklasse på almenskole Pct. Pct. -point Pct. Pct. -point Hele landet 4,7% Hele

Læs mere

Samtlige kommuner, stifter og provstier. Fordeling af landskirkeskatten og udligningstilskuddet for 2019

Samtlige kommuner, stifter og provstier. Fordeling af landskirkeskatten og udligningstilskuddet for 2019 Samtlige kommuner, stifter og provstier Fordeling af landskirkeskatten og udligningstilskuddet for 2019 Hermed udmeldes fordelingen af landskirkeskatten og udligningstilskuddet for 2019. Udskrivningsgrundlaget

Læs mere

Bilag 2: Klyngeinddeling jobcentre

Bilag 2: Klyngeinddeling jobcentre Bilag 2: Klyngeinddeling jobcentre Tabel B1 Alle ydelsesgrupper Klynge I mere end 20 pct. over median Obs antal Præd antal Rang 360 Lolland 104,2 93,5 1 482 Langeland 92,4 89,3 2 400 Bornholm 82,6 83,7

Læs mere

Prisstigning i pct. år/år

Prisstigning i pct. år/år Temperaturen for enfamiliehuse fordelt på landsdele og kommuner, og lejligheder i udvalgte byer Boligtermometeret måler på 4 nøgletal: Prisudvikling (kvadratmeterpriser), liggetider, afslag og antal. Disse

Læs mere

Oversigt over kommunehandling på PCB

Oversigt over kommunehandling på PCB Oversigt over kommunehandling på PCB Kommuner der har foretaget systematiske målinger af indeklimaet Stevns Vesthimmerland Kommuner der har foretaget systematisk screening uden målinger Lejre Rudersdal

Læs mere

KL s servicemålsstatistik for byggesager og miljøgodkendelser af virksomheder

KL s servicemålsstatistik for byggesager og miljøgodkendelser af virksomheder KL s servicemålsstatistik for bygge og miljøgodkendelser af virksomheder 1. juli 2017 31. KL og regeringen har indgået en aftale om fælles servicemål for kommunal erhvervsrettet sagsbehandling i december

Læs mere

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Tilknytning til uddannelse eller beskæftigelse blandt unge med psykisk sygdom

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Tilknytning til uddannelse eller beskæftigelse blandt unge med psykisk sygdom Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Tilknytning til uddannelse eller beskæftigelse blandt unge med psykisk sygdom Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed:

Læs mere

SKATTEFRI REJSE 2014

SKATTEFRI REJSE 2014 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING... 4 2 SKATTEFRI GODTGØRELSE ULØNNEDE... 5 3 BEFORDRINGSGODTGØRELSE... 5 4 KRAV TIL ARBEJDSGIVEREN VED UDBETALING AF BEFORDRINGSGODTGØRELSE... 9 5 REJSEGODTGØRELSE...10

Læs mere

SELSKABER OG FRIVILLIG ACONTO SKAT

SELSKABER OG FRIVILLIG ACONTO SKAT Side 1/5 Selskaber og frivillig aconto skat Side 1 Skat i Finanslovsaftalen for 2016 Side 2 SELSKABER OG FRIVILLIG ACONTO SKAT SKAT giver nu selskaber mulighed for at indbetale en 3. rate aconto skat til

Læs mere

Lukkedage i daginstitutioner 2017

Lukkedage i daginstitutioner 2017 Kort fortalt 27-09-2017 Lukkedage i daginstitutioner 2017 Opgørelsen af forventede lukkedage i daginstitutioner 2017 er en afdækning af, i hvor stort omfang børn og forældre ikke kan benytte barnets almindelige

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 18 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 18 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 18 Offentligt Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg lov@ft.dk Kirsten Normann Andersen Kirsten.Normann.Andersen@ft.dk Beskæftigelsesministeriet

Læs mere

Svar: Med jobpræmieordningen har regeringen giver langtidsledige et ekstra incitament til at komme i beskæftigelse.

Svar: Med jobpræmieordningen har regeringen giver langtidsledige et ekstra incitament til at komme i beskæftigelse. Beskæftigelsesudvalget 2018-19 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 25 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg lov@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061 København K T +45 72 20 50

Læs mere

Færre udnytter muligheden for at gå på efterløn Målt i forhold til alle, der har mulighed for at gå på efterløn, er udnyttelsesgraden faldet.

Færre udnytter muligheden for at gå på efterløn Målt i forhold til alle, der har mulighed for at gå på efterløn, er udnyttelsesgraden faldet. Ældre Sagen september 213 Efterlønsmodtagere Antallet af efterlønsmodtagere falder Fra 27 til 212 er antallet af fuldtids-efterlønsmodtagere 1 faldet fra 138.11 til 13.272 personer svarende til et fald

Læs mere

Prisstigning i pct. år/år

Prisstigning i pct. år/år Temperaturen på boligmarkedet opdelt på kommuner Boligtermometeret måler på 4 nøgletal: Prisudvikling (kvadratmeterpriser), liggetider, afslag og antal. Disse nøgletal vurderes i forhold til gennemsnittet

Læs mere

Befolkningsudviklingen i Danmark

Befolkningsudviklingen i Danmark Notat 20. juni 2019 Befolkningsudviklingen i Danmark 2010-2019 Resume: I dette notat ser vi på befolkningsudviklingen i Danmark fra 2010 til 2019 i et geografisk perspektiv. Vi kan på baggrund af notatet

Læs mere

Tal for klamydiatilfælde fordelt på kommuner

Tal for klamydiatilfælde fordelt på kommuner 2018 Tal for klamydiatilfælde fordelt på kommuner Tal for klamydiatilfælde fordelt på kommuner Side 2/7 Opgørelse over registrerede klamydiatilfælde i 2012-2017 Følgende tal er opgørelser over de registrerede

Læs mere

Data rummer ikke tal for pendlere, der er bosat eller arbejder uden for landets grænser.

Data rummer ikke tal for pendlere, der er bosat eller arbejder uden for landets grænser. Notat Tværgående Planlægning J.nr. NST-104-00022 Ref. MISHE Den 6. september 2011 Pendlingskort til Forstædernes Tænketank Hermed præsenteres en række pendlingskort baseret på pendlingsdata fra 2008. Kortene

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, august 2019

Statistik for anvendelsen af e-bøger, august 2019 48.324 51.577 47.469 47.228 44.013 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 31.178 26.631 25.703 28.202 26.884 26.924 54.523 54.791 56.377 56.612 51.842 53.346 45.380 51103 45541 45.571 42.278 45.240

Læs mere

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Sygefravær blandt ansatte i kommunerne

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Sygefravær blandt ansatte i kommunerne Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Sygefravær blandt ansatte i kommunerne Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.oimb.dk Henvendelse om publikationen

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, juli 2019

Statistik for anvendelsen af e-bøger, juli 2019 48.324 51.577 47.469 47.228 44.013 47.100 51.966 48.170 48.553 85.674 87.960 96.566 87.525 89.294 90.414 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 31.178 26.631 25.703 28.202 26.884 26.924 46.013 48.560

Læs mere

Sådan benytter du dig af håndværkerfradraget

Sådan benytter du dig af håndværkerfradraget Sådan benytter du dig af håndværkerfradraget Trænger dit køkken til en ny bordplade, dine træer til en kærlig beskæring eller mangler du en babysitter - så er håndværkerfradraget lige noget for dig. Håndværkerfradraget

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 145 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 145 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 145 Offentligt 11. januar 2017 J.nr. 16-1853227 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 145 af 14. december 2016

Læs mere

KL s servicemålsstatistik for byggesager og miljøgodkendelser af virksomheder

KL s servicemålsstatistik for byggesager og miljøgodkendelser af virksomheder KL s servicemålsstatistik for bygge og miljøgodkendelser af virksomheder 1. juli 2016 30. juni 2017 KL og regeringen har indgået en aftale om fælles servicemål for kommunal erhvervsrettet sagsbehandling

Læs mere

Experian RKI analyse 1. halvår 2013

Experian RKI analyse 1. halvår 2013 Experian RKI analyse 1. halvår 2013 Personer registreret med betalingsanmærkninger i RKI register Betalingsanmærkninger Andel Sag-snit pr. Snit beløb Snit beløb Analyse Personer Vækst registreret person

Læs mere

Advokatfirmaet Tommy V. Christiansen

Advokatfirmaet Tommy V. Christiansen 1 / 6 06.28 Ophævelsen af skattefritagelsen for arbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer og sundhedsbehandlinger m.v. Folketinget vedtog den 21. december 2011 nye regler om ophævelse af skattefriheden

Læs mere

Tillæg til Statistik over økologiske jordbrugsbedrifter 2018 Autorisation & produktion

Tillæg til Statistik over økologiske jordbrugsbedrifter 2018 Autorisation & produktion Tillæg til Statistik over økologiske jordbrugsbedrifter 2018 Autorisation & produktion Marts 2019 Redaktion: Landbrugsstyrelsen Tekst: Landbrugsstyrelsen Foto: COLOURBOX ISSN: 2246-2872 Tillæg til ISBN

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk Februar 2014

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk Februar 2014 47.809 43.807 91.616 45.563 41.264 41.216 44.419 51.006 45.301 44.894 48.516 48.087 44.165 52.188 48.069 100.257 137.179 178.443 219.659 264.078 315.084 360.385 405.279 453.795 501.882 546.047 77.989 69.641

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 248-253 af 20. maj 2008. Spørgsmål er stillet efter ønske fra Colette Brix (DF).

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 248-253 af 20. maj 2008. Spørgsmål er stillet efter ønske fra Colette Brix (DF). Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 251 Offentligt J.nr. 2008-318-0050 Dato: 13. juni 2008 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 248-253 af 20. maj

Læs mere

Udbudspligt og mål for konkurrenceudsættelse

Udbudspligt og mål for konkurrenceudsættelse DI Den 23. november 2010 Udbudspligt og mål for konkurrenceudsættelse I oplægget til Vækstforums kommende møde om konkurrence er det bl.a. foreslået, at der indføres udbudspligt på udvalgte kommunale opgaver.

Læs mere

Stor forskel på byggesagsgebyrer blandt landets kommuner

Stor forskel på byggesagsgebyrer blandt landets kommuner Notat 15. februar 2018 J-nr.: 81855 / 2475454 Stor forskel på byggesagsgebyrer blandt landets kommuner En ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at der fortsat er store forskelle på den timepris, som landets

Læs mere

RÅDGIVNING REVISION OG REGNSKAB SKAT KORT NYT MOMS KORT NYT

RÅDGIVNING REVISION OG REGNSKAB SKAT KORT NYT MOMS KORT NYT RÅDGIVNING REVISION RÅDGIVNING ØKONOMISK VEJLEDNING REVISION OG REGNSKAB INDSIGT OG FORSTÅELSE SKAT KORT NYT MOMS KORT NYT Nyt fra Roesgaard & Partners December 2015 Rådgivning - økonomisk vejledning Husk

Læs mere

En justering af fradragsretstidspunktet vedrørende Boligjobordningen.

En justering af fradragsretstidspunktet vedrørende Boligjobordningen. - 1 Købers hæftelse for sælgers skattesnyd Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Regeringen fremsatte den 25. april 2012 et lovforslag, der blandt andet har til formål at bekæmpe sort arbejde.

Læs mere