Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S"

Transkript

1 Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d Mødetid: 10:00 Mødested: Hirtshals Renseanlæg, Kløvermarken 1, 9850 Hirtshals Afbud: Peter Duetoft. Fraværende: Peter Duetoft. Referent: Ole Madsen Punkt 1. Godkendelse af referat Der er udarbejdet beslutningsreferat fra mødet d. 19. marts Indstilling: Det indstilles, at referatet godkendes og underskrives. Beslutning: Tiltrådt.

2 Punkt 2. Mødeplan for 2014 MØDE DAG DATO TEMA 3 Torsdag 10. april Vandledninger. 4 Onsdag 7. maj Godkendelse af årsregnskab. Arrangement Torsdag / fredag maj Danva Årsmøde og generalforsamling, Comwell Kolding. 5 Tirsdag 27. maj Generalforsamling. 6 Torsdag 12. juni Introduktion for den nye bestyrelse. 7 Torsdag 11. september 8 Torsdag 2. oktober Budget Torsdag 23. oktober Budget Torsdag 13. november Godkendelse af budget 2015 og takster. 11 Torsdag 11. december Bilag: Program for Danva Årsmøde og generalforsamling. Indstilling: Til orientering samt beslutning om deltagelse i Danva Årsmøde og generalforsamling. For en evt. samlet tilmelding bedes i senest den 11. april give en tilbagemelding til Mette Klæstrup Jensen i henhold til fremsendte mail af 25. februar. Beslutning: Orientering om sidste tilmeldingsfrist givet. Deltagelse i årsmødet drøftet.

3 Punkt 3. Økonomiopfølgning Der er udarbejdet økonomiopfølgning pr. 28/ Omsætning: Udpumpet vandmængde pr. 31/ er ca m³ mindre end samme tidspunkt sidste år. Set i forhold til NIRAS forbrugsprognose, som danner grundlag for budget 2014, tyder det på, at der i alt vil blive udpumpet ca m3 mindre i 2014 end i Salg af vand i 2014 er budgetteret med 3,20 mio. m³ og vandafledning med 3,06 mio. m³. Drift: Det forventes på nuværende tidspunkt, at driftsomkostningerne samlet set i 2014 holdes inden for det godkendte budget. Anlæg: De forventede anlægsaktiviteter i 2014 forventes gennemført indenfor en investeringsramme bestående af det bestyrelsesgodkendte investeringsbudget, en ekstraordinære effektiviseringsgevinster fra 2012 og et lån svarende til de ekstraordinære afdrag der blev foretaget i I forbindelse med prisloft for 2012 fik selskabet godkendt en ekstraordinær effektiviseringsgevinst i forhold til selskabets driftsomkostninger. Selskabet har mulighed for at vælge mellem at bruge på gevinsten på takstnedsættelser eller på at øge selskabets investeringer. Selskabet har endnu 2 år til at beslutte hvordan gevinsten ønskes anvendt. I den nuværende situation, anbefaler selskabet, at gevinsten anvendes til anlægsinvesteringer i I 2013 blev der foretaget ekstraordinære afdrag på eksisterende lån pga. tidsforskydelse af enkelte anlægsprojekter. For at kompenserer for tidsforskydelsen, optages tilsvarende lån i Det forventes, at lånene optages som variabelt forrentede lån i Kommunekredit. Vand Spildevand Bestyrelsesgodkendt budget Ekstraordinær effektiviseringsgevinst fra Ekstraordinært afdrag i Investeringsbudget Bilag: Økonomiopfølgning pr

4 Indstilling: Det indstilles: At bestyrelsen orienteres om økonomiopfølgningen pr. 28/ At bestyrelsen godkender at de ekstraordinære effektiviseringsgevinster anvendes til anlægsinvesteringer i Beslutning: Tiltrådt.

5 Punkt 4. Opkrævning hos ejer/lejer Selskabet har i forbindelse med årsafregningen ofte henvendelser fra ejere af udlejningsejendomme (typisk parcelhuse og enfamiliehuse), som ikke kan forstå, at vi sender afregning til ejerne af udlejningsejendommene og ikke direkte til den enkelte lejer. De undrer sig over vores praksis. Vores praksis for opkrævning af vandforbrug og vandafledningsafgift bygger på en tidligere ledelsesbeslutning, hvorefter der som hovedregel sker opkrævning hos ejeren af ejendommen. Det sker på baggrund af: Bek. nr. 837 af 27/11/1998 om Bekendtgørelse om individuel afregning efter målt vandforbrug. Lov om vandforsyning m.v. Regulativ for levering af vand fra Hjørring Vandselskab A/S. Spørgsmålet er, om vi af hensyn til bedre kundeservice vil ændre vores nuværende praksis? En ændret praksis betyder, at vi gør mere, end vi er forpligtigede til, og det vil naturligvis afstedkomme ekstra ressourceforbrug og øget risiko for at lide tab på kundetilgodehavender. Praksis i Hjørring Vandselskab A/S Hjørring Vandselskab sender som udgangspunkt alle opkrævninger til ejeren af en ejendom. Kun i tilfælde, hvor betingelserne i Bekendtgørelse om individuel afregning efter målt vandforbrug er opfyldt, vil vandforbrug kunne forlanges opkrævet direkte hos lejeren. I bekendtgørelsen fremgår det, at det kun er en ejendom med mindst to boligudlejningsenheder på samme ejendom, der kan forlange afregning direkte hos lejeren. I bekendtgørelsen fremgår det endvidere, at hver udlejningsenhed skal have én måler, én selvstændig vandledning, samt én stophane. Hvis der afregnes individuelt, så gælder: Fra tidspunktet for overgang til individuel afregning af driftsbidraget, jf. 5, stk. 3, bortfalder ejendommens ejers hæftelse for betaling af den enkelte enheds driftsbidrag, jf. dog 9, stk Stk. 2. Ejendommens ejer hæfter for driftsbidrag i enheder, hvor der ingen bruger er. Stk. 3. Ejendommens ejer hæfter for fællesforbrug, samt eventuelt spild fra jordledning og andre installationer før brugerens vandmåler. Den nuværende praksis kan belyses med følgende cases:

6 Case 1: Spørgsmål: Jeg udlejer en enkelt bolig kan vandforbruget i boligen afregnes direkte mellem Hjørring Vandselskab og min lejer? Case 2: Svar: Nej. I ejendomme, hvor der kun er en enkelt boligenhed, afregner Hjørring Vandselskab altid kun med ejeren. Det gælder boliger i for eksempel villaer, sommerhuse, ejerlejligheder, andelsboliger og i virksomheder. Spørgsmål: Jeg ejer flere udlejningsejendomme kan vandforbruget i lejemålene afregnes direkte mellem Hjørring Vandselskab og mine lejere? Svar: Hvis du som udlejer kan opfylde en række betingelser, kan du vælge at ansøge om, at Hjørring Vandselskab opretter individuel afregning med de enkelte lejere. Betingelserne er beskrevet i Bekendtgørelse om individuel afregning efter målt vandforbrug (BKG 837). Dine ejendomme skal opfylde alle følgende tekniske forudsætninger: Den enkelte ejendom består af mindst to udlejnings- eller andelsenheder beliggende på et eller flere matrikelnumre. Den enkelte boligenheds samlede forbrug af vand skal kunne måles med en enkelt måler. Den enkelte boligenhed skal være forsynet med en selvstændig vandledning. Vandtilførslen til den enkelte boligenhed skal være forsynet med en stophane, således at Hjørring Vandselskab har umiddelbar adgang til stophanen uden for enheden. De målere, som installeres til måling af en boligenheds forbrug, ejes og stilles til rådighed af Hjørring Vandselskab. Praksis hos andre vandselskaber Thisted Vand: Har tidligere afregnet individuelt med lejere, selv om de ikke var forpligtiget til det, jf. bkg. nr Men det gør de ikke længere, da de har haft store problemer med at inddrive penge fra fraflyttede lejere.

7 Tønder Forsyning: Afregner individuelt med lejere, selv om de ikke er forpligtiget til det, jf. bkg. nr Men de planlægger at stoppe denne praksis, da de har store problemer med at inddrive penge fra fraflyttede lejere, og store administrationsomkostninger forbundet hermed. Århus Vand: Følger samme praksis som os. Nordvand A/S, Gentofte: Følger samme praksis som os. Vejle Spildevand: Opkræver ved lejere, mod at ejeren betaler et gebyr på 50 kr./lejer/år. Konsekvenser ved ændring af nuværende praksis Problemer med inddrivelse fra fraflyttede lejere, og større administrationsomkostninger. Indstilling: Det indstilles, at vi fortsætter med nuværende praksis. Beslutning: Tiltrådt.

8 Punkt 5. TEMA: Vedligeholdelse af vandledninger Den største og dyreste del af vandforsyningens anlæg er vandledningerne, der desværre også er den bedst skjulte og den mest sårbare del. Vedligeholdelsen af ledningsnettet har til formål, ud over at give en stabil forsyningssikkerhed; at sikre et så lavt vandtab som økonomisk forsvarligt og at sikre kvaliteten af vandet, der leveres til forbrugerne. Kvaliteten af vandet må ikke forringes på vej fra vandværk til kunde. Hjørring Vandselskab har ca. 887 km vandledninger. Heraf er ca. 37 km råvandsledninger, der fører fra boringerne til vandværkerne. Hjørring Vandselskab har vandledninger i størrelser fra 20 mm til 356 mm i diameter. Vi har flest i området mm. 536 km er indenfor det område. Kun 62 km er 315 mm eller større. Af de 887 km er 587 km fremstillet af PVC, 194 km af PE, 49 km af eternit og 33 km af støbejern. Hvert af disse materialer har deres helt egne egenskaber og svagheder. De ældste ledninger er fra ,3 km er stadig i brug 111 år senere. 450 km af vores ledninger er anlagt i årene Kombination af materialeegenskaber og anlægstidspunkt giver den største udfordring set i forhold til vedligeholdelse og forsyningssikkerhed. Kvaliteten af PVC fra sidst tresserne og først i halvfjerdserne er langt fra optimal. Ledningerne bliver sprøde og revner ofte på langs i hele rørlængder, og på grund af sprødheden vil en reparation ofte gribe om sig. Støbejern og eternit er begge udmærkede materialer, men er hårde og stive, og derfor udsat for at knække og revne ved mekanisk belastning. I den sammenhæng skal man huske på, at jord ikke er et stabilt materiale. Det har en tendens til at bevæge sig, hvorved rør kan knække. Alle nyanlæg og reparationer udføres i dag med PE Profuse rør, der er et ret blødt materiale med en meget slidstærk og diffusionstæt kappe. Vi forventer en materiale levetid på over 100 år på de rør, der lægges i dag. Den samlede levetid af et anlæg er dog ikke kun afgjort af materialets holdbarhed. For at reducere vores lager og øge vores beredskab i forbindelse med reparationer bruger vi i dag kun seks forskellige dimensioner til hovedvandledninger: Ø63, Ø90, Ø110, Ø160, Ø225 og Ø315 mm. Med en forventet levetid på 100 år stiles der efter at renovere 8 9 km ledning om året set over lang tid. Hvor der renoveres ledninger afgøres af flere

9 faktorer: Brudstatistik, hvor antallet af brud på de enkelte ledningsstræk registreres, er meget afgørende. Materialetype er som tidligere nævnt afgørende. Vi skal først fjerne de største trusler mod forsyningssikkerheden. Mulighed for samlede anlægsarbejder, således at vand, kloak, fjernvarme og vej renoveres samtidigt tæller tungt i overvejelserne. Endelig er sammenhængen i hele produktionsapparatet af stor betydning. Her er en samlet udbygnings- og renoveringsplan et vigtigt værktøj, således at det eksisterende anlæg, der skal bevares og holdes ved lige, hænger logisk sammen med udstykninger og erhvervsudvikling. Hjørring Vandselskab anlægger selv sine vandledninger. Det er dels billigere end at købe sig til det hos entreprenører, dels er vores sikkerhed efterfølgende langt højere, da vi har detailkendskab til alt, og vi har personalet som vores vigtigste ressource i beredskabet. Vi udfører en del anlægsarbejde for andre forsyninger i kraft af vores ekspertise. Den vigtigste grund til selv at lægge vandledninger er hygiejnekrav. Vi har endnu ikke set eksterne leverandører, der er så konsekvente i omgangen med vandledninger, som vores eget personale er. Vand er en fødevare. Også, når den er i et rør under jorden. I 2013 fik vi opdateret vores hydrauliske model, Mike Urban, og vi har nu mulighed for at lave hydrauliske moduleringer for hele forsyningsområdet. Med disse moduleringer kan vi selv beregne tryk- og flowforhold i alle knudepunkter i ledningsnettet. Det kan gøres både på det eksisterende net og som simuleringer i planlægnings- og projekteringsfaser. Herved er der blandt andet mulighed for at undersøge, om der kan tilbydes sprinklerstik til brandsikring på en erhvervsadresse og vi kan dimensionere nyanlæg korrekt. Ledninger, der er for store er en unødvendig omkostning og en trussel mod vandkvaliteten på grund af for lang opholdstid i ledningsnettet. Ved større renoveringsopgaver hvor store forsyningsområder eller kritiske ledningsstrækninger skal afspærres giver Mike Urban mulighed for at simulere betydningen for det samlede forsyningsområde. Endeligt kan den hydrauliske model anvendes til kildesporing ved forurening. Placering af vores ledningsnet er af betydning for omkostningerne. Ved nyanlæg og renoveringer er det oftest lettest at arbejde i uberørt jord som for eksempel landbrugsarealer. Det er dog meget sjældent den billigste og bedste løsning. Når afgrødeerstatninger, strukturskader, tinglysning af klausuler, der sikrer vores anlæg osv. er betalt er det oftest billigere at etablere ledninger i vejrabatter efter gæsteprincippet. Det er driftsmæssigt og ud fra et forsyningssikkerheds synspunkt også en langt bedre løsning. Ved placering i

10 vejareal kan vi altid komme frem til vores ledninger og brud kan lokaliseres. Det kan ofte være meget svært i landbrugsarealer. I byområder er placering af ledningerne under fortov at foretrække, men her er der kamp om pladsen med andre ledningsejere, og anlægs- og reparationsarbejder i et virvar af fjernvarmerør, lyslederkabler, elkabler og telefonledninger er besværligt. Vi vil meget gerne placere stikledninger, så vi kan gå vinkelret fra hovedledningen og frem til skel. Der ligger en stor sikkerhed i det ensartede, når vi forsyner ca kunder med rent vand. Vandmålerne hos vores kunder skal enten udskiftes hvert 6. år eller kontrolleres via et stikprøvesystem, der så kan udløse udskiftningen af et parti af målere, såfremt der konstateres fejl. Hjørring Vandselskab har valgt at udskifte målerne hvert 6. år, da det har vist sig at være den billigste løsning. Kontrol af en måler er langt dyrere end indkøb og montage af en ny måler. De nedtagne målere gemmes et år ud over aflæsningsperioden, således at eventuelle tvister med kunder om vandforbrug kan afgøres. Hjørring Vandselskab har valgt, at der indtil videre ikke bruges elektroniske fjernaflæste målere. Fjernaflæste målere er 4 7 gange dyrere end mekaniske målere, og der ligger en stor sikkerhed i at ejeren af en ejendom tilser sin installation en gang om året. Der ligger desuden et vigtigt forsvar for vores drikkevandssikkerhed i at vores montører hvert 6. år kontrollerer installationen. Indstilling: Til orientering Beslutning: Punktet blev udsat. Punkt 6. Besigtigelse af vandledninger Råvandsledningen til Hirtshals Vest har været ramt af mange brud. Der er tale om en type PVC, der er af en dårlig beskaffenhed. For at have en tilstrækkelig god forsyningssikkerhed, udskifter vi den gamle med ny dobbeltledning i Ø315 mm PE, fuldsvejset. Udskiftningen er planlagt i 3 etaper. Etape 1 blev lavet i 2013 og de sidste 2 etaper udføres i 2014, henholdsvis i foråret og i efteråret, efter høst, for at genere landbrug mindst muligt. Etape 2 og 3 har et samlet budget på 4,7 million. Indstilling: Der finder besigtigelse sted.

11 Beslutning: Punktet blev udsat. Underskrevet af Peter Duetoft Kim Bach Per Harfeld Birthe Andersen Susanne Sørensen Peter Carlsen Kim Mølgaard Jensen

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 01-10-2014 Mødetid: 9:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Ole Madsen Punkt 1. Referat Der er udarbejdet referater

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 06-12-2012 Mødetid: 15.30 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Bjarne Træholt Sørensen Punkt 1. Godkendelse af beslutningsreferat

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 30-01-2018 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Alex Jensen, Henrik Jørgensen, Per Møller og Peter Duetoft. Fraværende:

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S 1 Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 09-05-2017 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Ole Madsen Punkt 1. Godkendelse af årsrapport 2016

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 16-12-2016 Mødetid: 10:00 til 13:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Christian Sørensen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 12-12-2017 Mødetid: 10:00 13:00 (Frokost fra klokken 12) Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Per Møller Fraværende: Referent: Niels Nielsen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S

Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: den 15.6.2010 Mødetid: 14,30 Mødested: Åstrupvej 9, 9800 Hjørring Afbud: Per Harfeld Fraværende: Punkt 1. Orientering om de udfordringer selskabet

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S

Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: den 9.3.2011 Mødetid: 14,30 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Punkt 1. Vedtægtsændringer. Som følge af bekendtgørelse om forbrugerindflydelse

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 28-10-2015 Mødetid: 09:00 11:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Jørgensen og Peter Carlsen. Fraværende: Referent: Punkt 1. Referat

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 11-12-2018 Mødetid: 10:00 13:00 (Frokost fra klokken 12:30) Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat af bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat af bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 07-11-2014 Mødetid: 9:00 Mødested: Åstrupvej 9,. Afbud: Henrik Jørgensen. Fraværende: Referent: Ole Madsen. Punkt 1. Referat. Der er udarbejdet

Læs mere

1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslår Anders Clemmensen som valgtes. Dirigenten redegjorde for at generalforsamlingen var lovligt indvarslet.

1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslår Anders Clemmensen som valgtes. Dirigenten redegjorde for at generalforsamlingen var lovligt indvarslet. Referat ved Gårslev vandværk generalforsamling tirsdag d. 12. april 2016. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning om det forløbne år 3. Det reviderede regnskab forelægges til godkendelse 4. Budget

Læs mere

Referat Fra bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat Fra bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat Fra bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 15-08-2017 Mødetid: 09:00-12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat fra forrige bestyrelsesmøde

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 12-02-2016 Mødetid: 09:00 til 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Peter Duetoft Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat.

Læs mere

ANLÆGSBIDRAG 2018 Gældende pr. 1. januar 2018

ANLÆGSBIDRAG 2018 Gældende pr. 1. januar 2018 ANLÆGSBIDRAG 2018 Gældende pr. 1. januar 2018 Boulstrupværket ENFAMILIEHUSE i byområder og sommerhuse Ekskl. moms Inkl. moms Bidrag hovedanlæg: kr. 15.912,00 kr. 19.890,00 Bidrag forsynings- og stikledning:

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 11-09-2018 Mødetid: 09:00-12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Kim Bach, Børge Bech. Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat

Læs mere

Vi har modtaget statusmeddelesen for indtægtsrammen for 2018 for Køge Vand A/S.

Vi har modtaget statusmeddelesen for indtægtsrammen for 2018 for Køge Vand A/S. Køge Vand A/S Beskrivelse af driftsbudget 2018 Vi har modtaget statusmeddelesen for indtægtsrammen for 2018 for Køge Vand A/S. De generelle effektiviseringskrav til vandselskaberne i 2018 er fastsat til

Læs mere

TAKSTREGULATIV FOR LEVERING AF VAND

TAKSTREGULATIV FOR LEVERING AF VAND TAKSTREGULATIV FOR LEVERING AF VAND Takstregulativ for levering af vand Januar 2015 1 Takstregulativ for levering af vand Januar 2015 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GENERELLE BEMÆRKNINGER... 4 2. ANLÆGSBIDRAG...

Læs mere

Anlægsbidrag 2015. Gældende pr. 1. januar 2015. Boulstrupværket

Anlægsbidrag 2015. Gældende pr. 1. januar 2015. Boulstrupværket Anlægsbidrag 2015 Gældende pr. 1. januar 2015 Boulstrupværket ENFAMILIEHUSE i byområder og sommerhuse Ekskl. moms Inkl. moms Bidrag hovedanlæg: kr. 15.912,00 kr. 19.890,00 Bidrag forsynings- og stikledning:

Læs mere

Rørnetskonferencen Malmø 30 31 marts 2011. Strafafgift på ledningsført vand hvis lækage > 10 % Erfaringer fra Danmark

Rørnetskonferencen Malmø 30 31 marts 2011. Strafafgift på ledningsført vand hvis lækage > 10 % Erfaringer fra Danmark Slide: 1 Rørnetskonferencen Malmø 30 31 marts 2011 Strafafgift på ledningsført vand hvis lækage > 10 % Erfaringer fra Danmark Civ. Ing. Lars Isager Hedegaard, Hvidovre Forsyning Slide: 2 Inden vi ser på

Læs mere

ALMINDELIGE LEVERINGSBESTEMMELSER FOR HOFOR VAND BRØNDBY A/S & HOFOR VAND VALLENSBÆK A/S

ALMINDELIGE LEVERINGSBESTEMMELSER FOR HOFOR VAND BRØNDBY A/S & HOFOR VAND VALLENSBÆK A/S ALMINDELIGE LEVERINGSBESTEMMELSER FOR HOFOR VAND BRØNDBY A/S & HOFOR VAND VALLENSBÆK A/S INDHOLD 1. Indledende bestemmelser... 3 2. Definitioner og grundlæggende bestemmelser... 4 3. Forsyning og tilslutning...

Læs mere

VAND OG SPILDEVAND LOKALT

VAND OG SPILDEVAND LOKALT Uddrag af VAND OG SPILDEVAND LOKALT HOFORs otte vandselskaber og otte spildevandsselskaber har deres egne regnskaber. Udgifterne til renovering og modernisering af vand og spildevand bliver afholdt inden

Læs mere

ANLÆGSBIDRAG 2014 Gældende pr. 1. januar 2014

ANLÆGSBIDRAG 2014 Gældende pr. 1. januar 2014 ANLÆGSBIDRAG 2014 Gældende pr. 1. januar 2014 Boulstrupværket ENFAMILIEHUSE i byområder og sommerhuse Ekskl. moms Inkl. moms Bidrag hovedanlæg: kr. 15.912,00 kr. 19.890,00 Bidrag forsynings- og stikledning:

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 14-05-2019 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Anders Rytter Madsen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Godkendelse

Læs mere

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2015 VANDFORSYNING

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2015 VANDFORSYNING Takstbladet er udarbejdet med baggrund i Mariagerfjord Vand a s regulativ for vandforsyning, godkendt af Mariagerfjord Byråd den 19. 12. 2014. Regulativet kan ses og downloades på Mariagerfjord Vand a

Læs mere

Betalingsvedtægt. for. Syddjurs Vandforsyning

Betalingsvedtægt. for. Syddjurs Vandforsyning Betalingsvedtægt for Syddjurs Vandforsyning Indholdsfortegnelse side 1. Vedtægtens område og formål 3 2. Tilslutningsbidrag 3 2.1 Tilslutningsbidragets størrelse og sammensætning 3 2.1.1 Bidrag til hovedanlæg

Læs mere

Ledningsrenoveringsplan for Furesø Vandforsyning

Ledningsrenoveringsplan for Furesø Vandforsyning Ledningsrenoveringsplan for Furesø Vandforsyning Langsigtet vandledningsrenoveringsplan Dette er en overordnet renoveringsplan, som har haft til formål at vurdere hvorvidt s vandledninger er renoveringsmodne.

Læs mere

Vemmingbund Vandforsyningsselskab og Sommerhusejerforening. Vedtægter 2004

Vemmingbund Vandforsyningsselskab og Sommerhusejerforening. Vedtægter 2004 Vemmingbund Vandforsyningsselskab og Sommerhusejerforening Vedtægter 2004 # Redaktionelle ændringer foretaget efter generalforsamling 2010 Side 1 Oversigt 1. Navn hjemsted og værneting 2. Formål 2.a 2.b

Læs mere

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Rødovre A/S HOFOR Spildevand Rødovre A/S

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Rødovre A/S HOFOR Spildevand Rødovre A/S BUDGETTER OG PRISER 2016 HOFOR Vand Rødovre A/S HOFOR Spildevand Rødovre A/S MEKANISMER I PRISFASTSÆTTELSE Priserne for HOFORs vand- og spildevandselskaber fastsættes ud fra de prislofter, der besluttes

Læs mere

Vallensbæk Strands Vandforsyning amba generalforsamling tirsdag den 28. maj 2013. Beretning for år 2012.

Vallensbæk Strands Vandforsyning amba generalforsamling tirsdag den 28. maj 2013. Beretning for år 2012. Vallensbæk Strands Vandforsyning amba generalforsamling tirsdag den 28. maj 2013. Beretning for år 2012. Vandmængder er som anført i skemaet for indvinding/egen produktion, køb af vand, udpumpet total

Læs mere

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S BUDGETTER OG PRISER 2016 HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S MEKANISMER I PRISFASTSÆTTELSE Priserne for HOFORs vand- og spildevandselskaber fastsættes ud fra de prislofter, der besluttes

Læs mere

Ansøgning om refusion

Ansøgning om refusion Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Telefon: 9829 9000 E-mail: forsyningen@forsyningen.dk www.forsyningen.dk Sendes til Frederikshavn Forsyning A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Modtaget af Forsyningen

Læs mere

Vedtægter for Bjergby Mark Vandværk

Vedtægter for Bjergby Mark Vandværk Vedtægter for Bjergby Mark Vandværk 1 VEDTÆGTER FOR BJERGBY MARK VANDVÆRK Bjergby Mark Vandværk er et Andelsselskab beliggende på Enagervej 101, 4200 Slagelse. Selskabets formål er i overensstemmelse med

Læs mere

Dåstrup Vandværk A.m.b.A.

Dåstrup Vandværk A.m.b.A. Referat fra den ordinære generalforsamling mandag den 27. marts 2017 Mandag den 27. marts 2017 kl.19.30 afholdt Dåstrup Vandværk a.m.b.a. ordinær generalforsamling i Dåstrup Forsamlingshus med følgende

Læs mere

Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, mandag, den 18. maj 2015 kl. 19:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden:

Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, mandag, den 18. maj 2015 kl. 19:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden: Vallensbæk Strands Vandforsyning, amba. Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, mandag, den 18. maj 2015 kl. 19:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden: 1 Godkendelse af

Læs mere

Tillægsregulativ for Kalundborg Vandforsyning A/S

Tillægsregulativ for Kalundborg Vandforsyning A/S Tillægsregulativ for Kalundborg Vandforsyning A/S 1 Vandforsyningens organisation Kalundborg Vandforsyning A/S ejer vandforsyningen, som tidligere var ejet af Kalundborg Kommune (herefter "Vandforsyningen").

Læs mere

12. januar 2013 kl

12. januar 2013 kl Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i Fästighetsägerföreningen Brunnberg By 12. januar 2013 kl. 10.00-13.00 Den ekstraordinære generalforsamling indkaldes i henhold til vedtægterne med mindst

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden

Ekstraordinær dagsorden Ekstraordinær dagsorden Økonomiudvalget Tid Onsdag den 27. maj 2015 - kl. 15:40 Sted Møde udenfor rådhuset, Skallebølle skole Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2.

Læs mere

1. Indledningen For at stramme teksten op bør heraf i 2. linje erstattes med taksterne.

1. Indledningen For at stramme teksten op bør heraf i 2. linje erstattes med taksterne. Naturstyrelsen Haraldsgade 53 2100 København Ø Sendt til mail: nst@nst.dk Solrød Strand, den 15. november 2013 Høringssvar til udkast til vejledning om takster for vand Foreningen af Vandværker i Danmark

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl på Skovlytoften 27

Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl på Skovlytoften 27 Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl. 16.00 på Skovlytoften 27 På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen - afbud Birgitte Schjerning

Læs mere

Spørgsmål og svar fra informationsmøde d. 14. maj 2013

Spørgsmål og svar fra informationsmøde d. 14. maj 2013 Dato Ansvarlig Sags ID. 16. maj 2013 Frits Klemmensen USG-2013-00007 Spørgsmål og svar fra informationsmøde d. 14. maj 2013 Spørgsmål Kloak: Hvorfor laver man ikke regnvandskloak alle steder? Hvor skelner

Læs mere

TAKSTBLAD 2013. Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Vand Spildevand Tømningsordning Samletanke

TAKSTBLAD 2013. Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Vand Spildevand Tømningsordning Samletanke Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Vand Spildevand Tømningsordning Samletanke Vand TAKSTER VAND I henhold til Regulativ for vandforsyning ved Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s.. Tilslutningsbidrag:

Læs mere

Aarhus Vand A/S Bilag 2.2.10. Oversigt over takster og gebyrer 2015 DRIKKEVAND: Kr. ekskl. moms Kr. inkl. moms. Kr. ekskl. moms Kr. inkl. moms.

Aarhus Vand A/S Bilag 2.2.10. Oversigt over takster og gebyrer 2015 DRIKKEVAND: Kr. ekskl. moms Kr. inkl. moms. Kr. ekskl. moms Kr. inkl. moms. Oversigt over takster og gebyrer DRIKKEVAND: Tilslutning i bymæssig bebyggelse: Stikledning udv. diameter Hovedanlægsbidrag, 40 mm 4.519,00 4.519,00 Forsyningsledningsbidrag, 40 mm 5.868,00 5.868,00 Stikledningsbidrag,

Læs mere

Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, søndag, den 12. januar 2014 kl. 13:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden:

Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, søndag, den 12. januar 2014 kl. 13:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden: Vallensbæk Strands Vandforsyning, amba. Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, søndag, den 12. januar 2014 kl. 13:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden: 1 Godkendelse

Læs mere

Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, mandag, den 17. august 2015 kl. 19:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden:

Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, mandag, den 17. august 2015 kl. 19:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden: Vallensbæk Strands Vandforsyning, amba. Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, mandag, den 17. august 2015 kl. 19:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden: 1 Godkendelse

Læs mere

Køge Vand A/S er på baggrund af resultaterne af benchmarkingen blevet pålagt et individuelt effektiviseringskrav på 1,52 %.

Køge Vand A/S er på baggrund af resultaterne af benchmarkingen blevet pålagt et individuelt effektiviseringskrav på 1,52 %. Køge Vand A/S Beskrivelse af driftsbudget 2019 Vi har modtaget en afgørelse for indtægtsrammen for 2019. De generelle effektiviseringskrav til vandselskaberne i 2019 er fastsat til 1,77 % for investeringsog

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 11 feb DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 11 feb DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger A/S Tirsdag den 19. feb. 2019 Bragesvej

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 21. april 2015

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 21. april 2015 LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 21. april 2015 Referent: Marianne T. Bak Mødenr.: 1/2015 Mødedato: Tirsdag den 21. april 2015, kl. 16.00 18.00 Mødested: Mølleåværkets mødelokale,

Læs mere

2: Antal medlemmer. 3: Vandforbrug for vand-året 01.10.13-30.09.14:

2: Antal medlemmer. 3: Vandforbrug for vand-året 01.10.13-30.09.14: 1: Bestyrelsens arbejde i 2014 har (ligesom i de foregående år) været præget af høj aktivitet, og har blandt andet omfattet o 50-års jubilæum den 17. august 2014 o 8 bestyrelsesmøder o 4 regnskabsmøde

Læs mere

Lukning for vandet ved restance Hvis vandregningen ikke betales til tiden, kan vandværket lukke for vandet.

Lukning for vandet ved restance Hvis vandregningen ikke betales til tiden, kan vandværket lukke for vandet. Vejledning nr. 342 03/2013 Emne: Lukning for vandet ved restance Hvis vandregningen ikke betales til tiden, kan vandværket lukke for vandet. Generelle regler for lukning Vandværkets ret til at lukke for

Læs mere

Referat. For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat. For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 13-11-2018 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Hjørring Renseanlæg, Teglmarken 41, Afbud: Anders Rytter Madsen Fraværende: Referent: Niels

Læs mere

Udkast. Almindelige Leveringsbestemmelser for vand. Hvidovre Forsyning

Udkast. Almindelige Leveringsbestemmelser for vand. Hvidovre Forsyning BilagKB_110426_pkt.17_02 Udkast Almindelige Leveringsbestemmelser for vand Hvidovre Forsyning 2011 Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Indledende bestemmelser... 3 2. Definitioner og grundlæggende bestemmelser...

Læs mere

Bjert Stenderup Vandværk

Bjert Stenderup Vandværk Andelsselskabet Bjert Stenderup Vandværk Generalforsamling Torsdag den 7. april 2011, kl. 19.30 Sdr. Bjert Kro Dagsorden: 1: Valg af dirigent. 2: Beretning for det forløbne regnskabsår - 2010. 3: Fremlæggelse

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 31-01-2017 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9,. Afbud: Peter Duetoft og Anders Vestergaard. Fraværende: Referent: Ole Madsen.

Læs mere

Alsønderup Vandværk Takstblad 2017

Alsønderup Vandværk Takstblad 2017 Der er fastsat følgende afgifter, bidrag og gebyrer samt supplerende bestemmelser i forbindelse med levering-/forsyning af drikkevand fra Alsønderup Vandværk. Takstbladet er gældende i Alsønderup Vandværks

Læs mere

TAKSTBLAD 2014. Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Vand Spildevand Tømningsordning Samletanke

TAKSTBLAD 2014. Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Vand Spildevand Tømningsordning Samletanke Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Vand Spildevand Tømningsordning Samletanke Vand Takster er gældende til d. 31. december 2014 TAKSTER VAND I henhold til Regulativ for vandforsyning ved Skanderborg

Læs mere

Svenstrup Vandværk AmbA

Svenstrup Vandværk AmbA Generalforsamling 2014. Formandens beretning. 1. Bestyrelsen Først vil jeg præsentere bestyrelsen: a. Per Rasmussen næstformand b. Bent Jakobsen kasserer c. Kim Pedersen driftsleder d. Leif Jespersen bestyrelsesmedlem

Læs mere

Svenstrup Vandværk AmbA

Svenstrup Vandværk AmbA 1. Bestyrelsen Først vil jeg præsentere bestyrelsen: Generalforsamling 2015. Formandens beretning. a. Per Rasmussen næstformand b. Bent Jakobsen kasserer c. Kim Pedersen driftsleder d. Leif Jespersen bestyrelsesmedlem

Læs mere

Sammenlægning af. Asserbo Vandværk og Baunehøj Vandværk

Sammenlægning af. Asserbo Vandværk og Baunehøj Vandværk Sammenlægning af Asserbo Vandværk og Baunehøj Vandværk Bestyrelserne i Asserbo Vandværk og Baunehøj Vandværk indstiller til generalforsamlingens godkendelse, at Asserbo Vandværk og Baunehøj Vandværk sammenlægges

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2014

Bestyrelsens beretning for 2014 Bestyrelsens beretning for 2014 Vi har 1266 forbrugere tilsluttet Skovby Vandværk, hvilket er en stigning på 43 i forhold til året før. Der er blevet udpumpet 140.000 m 3 i 2013. Vandforbruget er stabilt,

Læs mere

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2014 VANDFORSYNING

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2014 VANDFORSYNING Takstbladet er udarbejdet med baggrund i Mariagerfjord Vand a s regulativ for vandforsyning, godkendt af Mariagerfjord Byråd den 19. december 2013. Regulativet kan ses og downloades på Mariagerfjord Vand

Læs mere

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2013 VANDFORSYNING

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2013 VANDFORSYNING Takstbladet er udarbejdet med baggrund i Mariagerfjord Vand a s regulativ for vandforsyning, godkendt af Mariagerfjord Byråd den X. X 2012. Regulativet kan ses og downloades på Mariagerfjord Vand a s hjemmeside:

Læs mere

Referat fra Jelling Vandværks generalforsamling onsdag, den 28. marts 2017 kl I Gormshallen. Bestyrelsens beretning for 2016.

Referat fra Jelling Vandværks generalforsamling onsdag, den 28. marts 2017 kl I Gormshallen. Bestyrelsens beretning for 2016. JELLING VANDVÆRK Referat fra Jelling Vandværks generalforsamling onsdag, den 28. marts 2017 kl. 19.30 I Gormshallen 1. Valg af dirigent Alfred Frandsen blev valgt 2. Bestyrelsens beretning ved for manden

Læs mere

Leveringsbestemmelser for levering af vand fra Vindeby Vandforsyning amba

Leveringsbestemmelser for levering af vand fra Vindeby Vandforsyning amba Vindeby Vandforsyning amba Jens Munks Vej 2, Vindeby, 5700 Svendborg Tlf. 62226430 Fax 62226530 info@vindebyvand.dk www.vindebyvand.dk Leveringsbestemmelser for levering af vand fra Vindeby Vandforsyning

Læs mere

TAKSTBLAD 2015. Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Vand Spildevand Tømningsordning Samletanke

TAKSTBLAD 2015. Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Vand Spildevand Tømningsordning Samletanke TAKSTBLAD 2015 Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Vand Spildevand Tømningsordning Samletanke TAKSTBLAD 2015 Vand Takster er gældende til d. 31. december 2015 TAKSTER VAND I henhold til Regulativ for

Læs mere

2: Antal medlemmer. 3: Vandforbrug for vand-året 01.10.14-30.09.15:

2: Antal medlemmer. 3: Vandforbrug for vand-året 01.10.14-30.09.15: 1: Bestyrelsens arbejde i 2015 har (ligesom i de foregående år) været præget af høj aktivitet, og har blandt andet omfattet o 10 bestyrelsesmøder o 2 regnskabsmøder o 1 generalforsamling o 4 møder om Vandsektorloven

Læs mere

deltaget i et lovpligttig hygiejnekursus for dem som drifter vandværket. Vores VVS mand, Lars

deltaget i et lovpligttig hygiejnekursus for dem som drifter vandværket. Vores VVS mand, Lars Vi havde med udgangen af 2014 1266 forbrugere tilsluttet vandværket. Vi udpumper 150.000 m 3 vand. Bestyrelsen har igennem årene prioriteret vedligeholdelse af ledningsnettet kvalitet højt og vi har derfor

Læs mere

HARLEV FRAMLEV VANDFORSYNING I/S Takstblad 2015

HARLEV FRAMLEV VANDFORSYNING I/S Takstblad 2015 HARLEV FRAMLEV VANDFORSYNING I/S Takstblad 2015 Priser for vandforbrug og vandmåler Hovedelementer i betaling Din betaling for vand er overordnet opdelt i to hovedelementer Vandforbrug: Det afregnes efter

Læs mere

Skårup Vandværk har fremsendt taksterne for 2019 til godkendelse. Taksterne er uændret siden 2013.

Skårup Vandværk har fremsendt taksterne for 2019 til godkendelse. Taksterne er uændret siden 2013. Skårup Vandværk - Godkendelse af takster for 2019 Skårup Vandværk har fremsendt taksterne for 2019 til godkendelse. Taksterne er uændret siden 2013. Anlægsbidrag: Hovedanlægsbidrag er 6.112 kr. Ledningsbidraget

Læs mere

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S BUDGETTER OG PRISER 2017 HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S ØKONOMISKE RAMMER 2017, JF. AFGØRELSER FRA FORSYNINGS- SEKRETARIATET Vand Spildevand Oversigt over den økonomiske ramme Oversigt

Læs mere

Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster.

Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster. Assens den 1. februar 2018 Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster. Økonomiudvalget har på møde den 22. januar 2018 behandlet

Læs mere

Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser fra formanden. Bestyrelsesmøde nr. 45. Afbud: Ole Frederiksen Lars Hørsman

Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser fra formanden. Bestyrelsesmøde nr. 45. Afbud: Ole Frederiksen Lars Hørsman Referat Dato 14. september 2018 Ansvarlig Johnny Kristensen Reference D14700-18/1.0 Bestyrelsesmøde nr. 45 Mødedato: 11-09-2018 Mødested: Rebild Vand & Spildevand A/S; Sverriggårdsvej 3, Skørping Referent:

Læs mere

Vallensbæk Strands Vandforsyning generalforsamling tirsdag den 31. maj Beretning for år 2015.

Vallensbæk Strands Vandforsyning generalforsamling tirsdag den 31. maj Beretning for år 2015. Vallensbæk Strands Vandforsyning generalforsamling tirsdag den 31. maj 2016. Beretning for år 2015. Vandmængder er anført i skemaet for indvinding/egen produktion, køb af vand, udpumpet total vandmængde,

Læs mere

Formandsberetning 2013. Jeg sagde sidste år, at 2012 havde været et travlt år. Så kan jeg oplyse, at 2013 ikke har været et mindre

Formandsberetning 2013. Jeg sagde sidste år, at 2012 havde været et travlt år. Så kan jeg oplyse, at 2013 ikke har været et mindre 1 Formandsberetning 2013 Jeg sagde sidste år, at 2012 havde været et travlt år. Så kan jeg oplyse, at 2013 ikke har været et mindre travlt år; men vi har prøvet at løse opgaverne på bedste måde for vandværket.

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden

Ekstraordinær dagsorden Ekstraordinær dagsorden Økonomiudvalget Tid Onsdag den 27. maj 2015 - kl. 15:40 Sted Møde udenfor rådhuset, Skallebølle skole Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HARLEV FRAMLEV VANDFORSYNING

VEDTÆGTER FOR HARLEV FRAMLEV VANDFORSYNING VEDTÆGTER FOR HARLEV FRAMLEV VANDFORSYNING Navn og hjemsted 1 Selskabet, der er stiftet den 24. januar 1989, er et interessentskab, hvis navn er Harlev Framlev Vandforsyning. Selskabet har hjemsted i Århus

Læs mere

Dåstrup Vandværk A.m.b.A.

Dåstrup Vandværk A.m.b.A. Referat fra den ordinære generalforsamling tirsdag den 17. marts 2015 Tirsdag den 17. marts 2015 kl.19.30 afholdt Dåstrup Vandværk a.m.b.a. ordinær generalforsamling i Dåstrup Forsamlingshus med følgende

Læs mere

Mødeindkaldelse. Vallensbæk Strands Vandforsyning, amba.

Mødeindkaldelse. Vallensbæk Strands Vandforsyning, amba. Vallensbæk Strands Vandforsyning, amba. Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, lørdag, den 23. november 2013 kl. 10:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden: 1 Godkendelse

Læs mere

Almindelige Leveringsbestemmelser for Birkerød Vandforsyning a.m.b.a.

Almindelige Leveringsbestemmelser for Birkerød Vandforsyning a.m.b.a. Almindelige Leveringsbestemmelser for Birkerød Vandforsyning a.m.b.a. 2014 Indholdsfortegnelse: 1. Indledende bestemmelser... 4 2. Definitioner og grundlæggende bestemmelser... 4 3. Forsyning og tilslutning...

Læs mere

Vindeby Vandforsyning a.m.b.a.

Vindeby Vandforsyning a.m.b.a. Vindeby Vandforsyning a.m.b.a. Til Svendborg Kommune Att: Hans Peter Birk Hansen Svendborgvej 135 Vester Skerninge.. Vindeby den 27-09-2011 vor ref: jtd Vedr.: Takster for Vindeby Vandforsyning a.m.b.a.

Læs mere

ANDELSSELSKABET JØRLUNDE ØSTRE VANDVÆRK

ANDELSSELSKABET JØRLUNDE ØSTRE VANDVÆRK ANDELSSELSKABET JØRLUNDE ØSTRE VANDVÆRK https://joerlundeoestvand.wordpress.com/ GENERALFORSAMLING 23. FEBRUAR 2016 DAGSORDEN FOR GENERALFORSAMLINGEN 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning for

Læs mere

VEDTÆGTER for Skærbæk Vandværk A.m.b.a.

VEDTÆGTER for Skærbæk Vandværk A.m.b.a. Skærbæk Vandværk Amba Brøns Skovvej 2 A, 6780 Skærbæk VEDTÆGTER for Skærbæk Vandværk A.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Skærbæk Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted

Læs mere

P R O T O K O L. Bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Torsdag, den 22. november 2018, kl. 08:00 Nordvej 11, Slagelse

P R O T O K O L. Bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Torsdag, den 22. november 2018, kl. 08:00 Nordvej 11, Slagelse P R O T O K O L Bestyrelsesmøde i SK Vand A/S Torsdag, den 22. november 2018, kl. 08:00 Nordvej 11, Slagelse Bestyrelsen: Flemming Erichsen, Ole Drost, Anders Koefoed, Anders Nielsen, Lis Tribler, Pernille

Læs mere

ORIENTERING TIL VVS-INSTALLATØRER fra Aalborg Forsyning Vand A/S

ORIENTERING TIL VVS-INSTALLATØRER fra Aalborg Forsyning Vand A/S ORIENTERING TIL VVS-INSTALLATØRER fra Aalborg Forsyning Vand A/S Du kan kontakte os på: Aalborg Forsyning vand A/S Sønderbro 53 9000 Aalborg Telefon 7743 9143 Denne folder er udarbejdet august 2006 og

Læs mere

Favrskov Spildevand A/S

Favrskov Spildevand A/S Favrskov Spildevand A/S Referat Mødedato 10. september 2012 Starttidspunkt 17:30 Mødested/mødelokale Hammel Administrationsbygning Afbud fra INDHOLD Favrskov Spildevand A/S 10. september 2012 Sagsnr. Side

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet Referat af Bestyrelsesmøde Sønderborg Forsyning i selskabet Sønderborg Forsyning Holding A/S Sønderborg Forsyningsservice A/S Sønderborg Vandforsyning A/S Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Sønderborg

Læs mere

Energi Viborg Vand A/S Drikkevandsforsyning

Energi Viborg Vand A/S Drikkevandsforsyning 30.09.2018 Forventet Regnskab Budget regnskab Budget 2017 2018 2018 2019 Note 1.000 kr. 1.000 kr. 1.000 kr. 1.000 kr. Omsætning Salg af vand 1 11.317 11.280 12.480 11.203 Fast afgift 2 14.534 13.759 14.329

Læs mere

Vandforsyningerne. Almindelige Leveringsbestemmelser for Brøndby Vandforsyning A/S og Vallensbæk Vandforsyning A/S

Vandforsyningerne. Almindelige Leveringsbestemmelser for Brøndby Vandforsyning A/S og Vallensbæk Vandforsyning A/S Vandforsyningerne Almindelige Leveringsbestemmelser for Brøndby Vandforsyning A/S og Vallensbæk Vandforsyning A/S 5. marts 2011 Indholdsfortegnelse 1 Indledende bestemmelser...3 2 Definitioner og grundlæggende

Læs mere

Priser Vand og afløb 2012

Priser Vand og afløb 2012 Priser Vand og afløb 2012 Indhold Forbrugerpriser vand...3 Forbrugerpriser afløb...4 Tømning af bundfældningstank...5 Tilslutning Vand...6 Ændring af vandtilslutning...7 Afbrydelse Vand...7 Tilslutning

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 20 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 26. august 2014 kl. 17.00 DELTAGERE: Gert Fischer Søren Søe-Larsen (Afbud) Ole Frederiksen Lars Hørsman Klaus Anker

Læs mere

Søtofte Vandværk - Generalforsamling 12. marts 2012

Søtofte Vandværk - Generalforsamling 12. marts 2012 Søtofte Vandværk, General forsamling 2012. Side 1 of 5 Søtofte Vandværk - Generalforsamling 12. marts 2012 Store Merløse Hallen REFERAT 1. Valg af dirigent a. Kenth Poulsen blev valgt til ordstyrer b.

Læs mere

TAKSTBLAD 2016 Vand TAKSTER VAND. Tilslutningsbidrag Boliger: Kr. excl. moms Kr. inkl. moms. Eksisterende områder: Nye områder:

TAKSTBLAD 2016 Vand TAKSTER VAND. Tilslutningsbidrag Boliger: Kr. excl. moms Kr. inkl. moms. Eksisterende områder: Nye områder: TAKSTBLAD 2016 Vand Takster er gældende til d. 31. december 2016 TAKSTER VAND I henhold til Regulativ for vandforsyning ved Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s. Tilslutningsbidrag Boliger: Kr. excl. moms

Læs mere

Svenstrup Vandværk AmbA

Svenstrup Vandværk AmbA Ordinær generalforsamling i Sognegården Torsdag d. 24. marts 2011 kl. 19,00 Dagsorden 1. Velkomst 2. Valg af dirigent 3. Godkendelse af dagsorden 4. Formandens beretning 5. Regnskab 2010 6. Valg af 2 bestyrelsesmedlemmer

Læs mere

NYBORG FORSYNING OG Tirsdag, den 11. februar 2014 Blad nr. SERVICE A/S kl. 8.30 Mødested: Administrationen

NYBORG FORSYNING OG Tirsdag, den 11. februar 2014 Blad nr. SERVICE A/S kl. 8.30 Mødested: Administrationen 1 Fraværende: Jan Christensen, Per Jespersen mødt kl. 08.58 Dagsorden 1.0 Meddelelser fra formanden Intet 1.1 Aflønning af forbrugervalgte bestyrelsesmedlemmer./. Kopi af mail sendt til Nyborg Kommune

Læs mere

Greve landsby vandværk primo 2018

Greve landsby vandværk primo 2018 Greve landsby vandværk primo 2018 Hjemmeside: www.grevelandsbyvand.dk Bestyrelsen indkalder herved i henhold til vandværkets vedtægter til ORDINÆR GENERALFORSAMLING Mandag d. 12. marts 2018 kl. 18.00 Forsamlingshuset

Læs mere

Kvarmløse Tølløse Vandværk

Kvarmløse Tølløse Vandværk Betingelser for Kvarmløse Tølløse Vandværk Regnskab 1 af 5 Indhold: Betingelser ved tilslutning til Kvarmløse - Tølløse Vandværk Betingelser ved tilslutning til Kvarmløse - Tølløse Vandværk... 2 1. Normer...

Læs mere

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2016 VANDFORSYNING

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2016 VANDFORSYNING Takstbladet er udarbejdet med baggrund i Mariagerfjord Vand a s regulativ for vandforsyning, godkendt af Mariagerfjord Byråd den 25.02.2016. Regulativet kan ses og downloades på Mariagerfjord Vand a s

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S

Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S Mødedato 24. oktober 2017, kl. 16.00 17.30 Mødested Deltagere Ørnegårdsvej 17, 2820 Gentofte Bestyrelsen: Erik Mollerup (formand), Daniel E.

Læs mere

Greve landsby vandværk primo mar. 2014

Greve landsby vandværk primo mar. 2014 Greve landsby vandværk primo mar. 2014 Hjemmeside: www.grevelandsbyvand.dk Bestyrelsen indkalder herved i henhold til vandværkets vedtægter til Dagsorden i henhold til vedtægterne: 1. Valg af dirigent.

Læs mere

Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, mandag, den 20. april 2015 kl. 19:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden:

Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, mandag, den 20. april 2015 kl. 19:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden: Vallensbæk Strands Vandforsyning, amba. Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, mandag, den 20. april 2015 kl. 19:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden: 1 Godkendelse

Læs mere